Feminista zombi-apokalipszis: közel 150 millió ember adatát lopták el egy kvótanő miatt

Tavaly szeptemberben vált világossá, hogy az Egyesült Államok egyik legnagyobb hitelinformációs ügynökségét, az Equifaxot súlyos informatikai támadás érte. A hekkerek 145,5 millió felhasználó személyes adatához jutottak hozzá – nevekhez, lakcímekhez, jogosítványszámokhoz, társadalombiztosítási adatokhoz. (Miheztartás végett: az Egyesült Államokat jelenleg 325 millióan lakják.) Mint arról mások mellett az NBC cikke tárgyilagosan beszámol,

egy olyan nő felelt a cég kibervédelméért, aki zeneszerző szakon tanult.

Ezt történetünk hőse, az Equifax Inc. biztonsági vezetője, Susan Mauldin nem is titkolta soha.

A közel 150 millió személyt érintő adatlopás komoly nemzetbiztonsági kockázatot vet fel. Az Egyesült Államokban nincs fényképes személyi igazolvány, a jogosítvány vagy az adott tagállam által kiállított okirat alkalmas a személyazonosság igazolására. Lehetségessé vált, hogy a legközelebbi elnökválasztást hamis szavazatok döntsék el. Megtörténhet, hogy bevándorlók és terroristák tömegei juthatnak hamis amerikai identitáshoz – ezúton is gratulálok a művésznőnek. Igaz, Susan Mauldin távozni kényszerült a posztjáról, de úgy tűnik, megúszta a felelősségre vonást. A titkosszolgálatok eközben a törvényesen megválasztott elnök megbuktatásával vannak elfoglalva – szomorú korkép ez a szovjetizálódó Amerikából, a Nagy Nővér korából.

Tekintsük el a hosszú távú következményektől – messzire vezetne. Mi lett a rövid távú következménye minden idők legnagyobb adatlopási botrányának?

Mint azt feminista cikkeken edződött olvasóink kitalálhatták, minden idők legnagyobb adatlopási botránya után mozgalom indult Susan Mauldin mellett. Elég a sajnálatos módon balliberális irányba tolódott Washington Post cikkére hivatkoznunk – szervilis papucslovagok bizonygatják, hogy Zsuzsanna asszony szakmai előremenetele minden szempontból okés, elvégre bárkiből lehet IT-s igazgató, űrhajós vagy Jedi-lovag.

A szélsőséges feminizmus napjainkban jutott el arra a pontra, amikor a mindennapi életünket veszélyezteti.

Mára a kvótanők foglalkoztatása fontosabb szemponttá vált, mint a nyugati cégek bevételeinek biztosítása vagy a fogyasztók megtartása. Mivel a nyugati vállalatok igazgatóságában és felügyelőbizottságában egyre több a kvótanő, döntéseik egyre szélesebb rétegekre lesznek hatással, komolyabb gazdasági és társadalmi károkat okozhatnak. Eközben a fősodorbeli média mindet követ megmozgat, hogy a dilettantizmusukat kisebbítse. Tudjuk, a 2017 októberében kirobbant #metoo hisztériakampány véglegesen háttérbe szorította a Mauldin-ügyet – 150 millió ember megkárosítása semmi egy női térd megfogásához képest.

Ha egy kvótagárdista akkora hibát vét, hogy a fake news média sem tudja eltitkolni azt, semmi baj – helyette is tartani fogják a hátukat a dzenderkurzus flagellánsai.

*

Ne legyenek kétségeink: ha az IT-szakmából kiszorítják a férfiakat, semmi jóra nem vezet. Egyelőre semmi jele annak, hogy a kvótanők ugyanúgy teljesítenének, s a következő nemzedék sem ígéretesebb. Ha egy mondattal, egyetlen mondattal jellemezni lehetne korunkat, arra a nyugati egyetemre utalnék, ahol a számítógéplabor helyébe safe space került.

Lesz ez még rosszabb is: jelenleg így fest a legnépszerűbb keresőrendszer cenzorcsapata

15 votes, average: 4,73 out of 515 votes, average: 4,73 out of 515 votes, average: 4,73 out of 515 votes, average: 4,73 out of 515 votes, average: 4,73 out of 5 15 olvasó átlagosan 4,73 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

Post Author: Berengar

20
Szólj hozzá!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
6 Egyéni hozzászólás
14 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
13 Hozzászólások szerzői
DennisVTReszet ElekFranciskazombigyilkosINewton Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
xcsakx
Olvasó
xcsakx

OMFG!

1. Megérdemlik….

2.Ha ezt mi engedjük, mi is megérdemeljük……

lorantka
Olvasó
lorantka

Villamosmérnöki diplomával szerintem a bölcsészek/könyvtárszakosok/többihasonló által betöltött pozíciókban előfordul(hat)ó problémák nagyját meg tudnám oldani. A dzsendereseket szándékosan nem írtam, mert ilyen szintű kognitív disszonancia valószínűleg hamar rövidzárlathoz vezetne. :D
Fordítva viszont ez nem működőképes.

Próbálom elképzelni a zeneszerző kiberhadvezérnő egy munkanapját, de egyszerűen nem megy. Miféle kommunikációt folytathat ez a beosztottaival? Milyen alapon és miket vár el? Hogyan ellenőrzi, ítéli meg a munkájukat? Kire és miért hallgat, ha változtatni kell és magától nem megy? De komolyan. Agyrém.

Szerk.: tisztában vagyok vele, hogy múlt idő, de a kérdések lényegét nem befolyásolja.

common man
Olvasó
common man

Viszont a fizikát már elfelejtetted te is. A hölgy jól össze tudta hangolni a munkatársak tevékenységét.

lorantka
Olvasó
lorantka

Az egyik professzorom mondta, miután felhívtuk a figyelmét egy összeadási hibára:

“- Az általános iskolában az ember megtanul összeadni és kivonni;
– A középiskolában osztani és szorozni;
– Az egyetemen elfelejt osztani és szorozni;
– És mire tanár lesz, addigra papírja van róla, hogy összeadni se tud.”

:)
Sajnos nem tudtam beazonosítani, mire gondolsz, így arra kérlek, hogy fejtsd ki bővebben, mivel kapcsolatban hiányosak az ismereteim.
Köszönöm.

Alter Ego
Szerkesztő

Csakis hangtani hiányosságokra célozhatott. :)

INewton
Olvasó
INewton

Nézzél IT crowd-ot majd meg tudod.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

“Villamosmérnöki diplomával szerintem a bölcsészek/könyvtárszakosok/többihasonló által betöltött pozíciókban előfordul(hat)ó problémák nagyját meg tudnám oldani.”
Ezeket a dolgokat egy 10 év körüli gyerek is meg tudja oldani.
Azért csinálják nagyrészt nők. :)

Dan
Újságíró

Csak egy újabb epizód abban a történelmi fejezetben, amely arról szól, hogyan omlott össze a nyugati civilizáció…

lorantka
Olvasó
lorantka

Még egy aprócska kérdés.

Egy 325 milliós országban (0-18 évesek kb 80 millió) miért van egyetlen hitelintézetnek (legalább) 145 millió ügyfele?
Ez már önmagában is riasztóan magas számnak tűnik, de:
– A többi hitelintézet miből él meg?
– Ugyanezek az emberek más intézeteknek is ügyfelei? (még riasztóbb)
– A többi hitelintézetnek a maradék 100 millióból vannak ügyfelei? (szintén)
A legvalószínűbb persze a fentiek keveréke. Ehhez képest a görögök helyzete habostortának tűnik.

Azt tudom esetleg elképzelni, hogy ezek nagyja csak egy értelmezhető szintű automatikus hitelkeret a gyakran használt számlán, de azzal miért külön hitelintézet foglalkozna az aktuális bank helyett?

Ha valaki rendelkezik közelebbi ismeretekkel, szívesen olvasnék róla.

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Equifax Inc. is a consumer credit reporting agency. Equifax collects and aggregates information on over 800 million individual consumers and more than 88 million businesses worldwide.”

lorantka
Olvasó
lorantka

Tehát ők egy globális FR (a HR mintájára Financial Ref) szolgáltató cég.

common man
Olvasó
common man

Milyesmi?     “hogy az Egyesült Államok egyik legnagyobb hitelinformációs ügynökségét, az Equifaxot”..

lorantka
Olvasó
lorantka

Akkor még nem úgy volt az :D

Razide
Újságíró

Felesleges ezért a feminizmust okolni. Előbb kezdjünk el a saját portánk előtt sepregetni. A mai magyar politikusok, miniszterek, NAV-vezérek és egyéb állami cégek pártkáderei vajon mennyire alkalmasak saját feladatuk ellátására? Mit tudnak kapcsolati hálójukon kívül felmutatni? Mert szakértelmet azt nem.

Taki
Olvasó

Ez pont annyira hibás érv mint amikor a nem működő homeopátiát és egyéb sarlatánságokat védik azzal hogy hát az egészségügy se tesz csodát ott is micsoda problémák vannak, stb.

Tehát adott egy kormány ahol sajánatos módon sok olyan ember kerül be akik nem alkalmasak a posztjuk betöltésére.
De azért akad aki nagyjából. És az nincs törvénybe vésve hogy ne legyen alkalmatlan. Ezzel szemben a kvóta gyakorlatilag törvénybe vésve biztosítaná és bebetonozná az alkalmatlan emberek felvételét.

T

Franciska
Olvasó
Franciska

“elvégre bárkiből lehet IT-s igazgató, űrhajós vagy Jedi-lovag”

10 éve dolgozom programozóként, sose kérdezték, van-e szakirányú végzettségem. (Nincs.) Kollégáim közt van/volt tanár, filozófus, közgazdász, pszichológus, és igen, zenész is. A cikkszerzőnek halvány fogalma sincs a szakmáról.

Minden számítógépes rendszer feltörhető, és előbb-utóbb fel is törik.

Mi a bizonyíték arra, hogy Susan Mauldin kvótanő volt?

 

Reszet Elek
Szerkesztő

Ez a link baromi jó. Nagyon kreatív.

DennisVT
Újságíró

Azert nem ugyanaz, hogy lehetsz-e egy mezei (nem degradalaskent) programozo szakiranyu vegzettseg nelkul, vagy lehetsz-e chief security officer anelkul… Tobb millio ember adataiert felelve…

Franciska
Olvasó
Franciska
common man
Olvasó
common man

Nálunk már sokkal előbb voltak női szakértők:… így hát erre volt kitalálva a magyar számítástechnika – ha jól emlékszem, az igazgatóhelyettes az Apró Piroska volt –, szóval itt nagy számítástechnikai dolgok nem történtek. Amikor ezt én átláttam, levontam a következtetéseket, nem akartam támogatni ezt a vonalat. http://www.origo.hu/kultura/quart/20131129-waszlavik-gazember-petofi-velorex-ullmann-monika-saman-szabadcsapat-laszlo-interju.html