3 megosztás

Pesti nő, az állatorvosi ló

Különös megfigyeléseket tehet az, aki fővárosi és az ország más részén élő férfiak véleményét is meghallgatja a nőkkel kapcsolatban. A férfi fórumokat olvasva sokszor akár olyan érzésünk is támadhat, mintha más bolygókról jöttek volna ezek a férfiak, annyira különbözőképpen értékelik a környezetükben élő nőket. Megfigyelhetjük, hogy a fővárosi férfiaknak negatívabb tapasztalataik vannak, így sokszor vidéki férfiak intik arra a budapestieket, hogy nem lehet általánosítani. Csakhogy a fővárosi férfiakat ez aligha vigasztalja: ők továbbra is olyan nőkbe botlanak lépten-nyomon, akik irracionálisan túlértékelik magukat vagy annyira kiégettek, hogy számukra egy férfi már tényleg csak annyira hiányzik, mint halnak a bicikli. Mi az oka ennek a különbségnek?

Nem kétséges, hogy a nagyvárosi környezet már önmagában is olyan körülményeket eredményez, amelyek nem az emberi értékek kibontakoztatását ösztönzik. A modern nagyvárosi élet egyik legnagyobb hátulütője, hogy ebben a közegben egyre inkább elvész és személytelenné válik az egyén. A személytelen tömegatomban rendre kifejlődik ismeretlen voltának tudata és ebből a felelőtlenség állapotának kényelmes és kötetlen tudomása. Gondoljunk csak bele: egy kisebb társadalmi kötelékben még egy aránylag jelentéktelen ember is személyiség, akinek magatartása a saját nevéhez fűződik, akinek tetteit az őt körülvevő társadalom számon tartja, ellenőrzi, és természetesen megítéli. Ennek az ellenőrzésnek a tudata mindig fékezőleg hat az egyénre. A tömegatomban viszont a felelősségtől, a szégyentől való félelemnek nincs meg ez a fékező hatása. A tetteknek itt nincs következménye. Ha tehát Szabó Zoltánt elcsípi a rendőr bolti lopásért vagy Kocsis Edináról kiderül, hogy utcalánynak állt, az falun egy egész társadalom szeme előtt közvetlenül lejátszódó vesszőfutás. Viszont ha Kiss Péterrel vagy Takács Judittal Budapesten történik meg ugyanez, senki sem vesz róla tudomást, mert a tömegatom legérdektelenebb tulajdonsága a neve. Függetlenül attól, hogy ma már a vidéki élet sem a régi, ez a különbség a mai napig élesen kiütközik.

Mindemellett a nagyvárosi élet szükségszerű velejárója a kielégületlenség állandósult érzése is, ami itt már nem csupán élmény, hanem tulajdonság. Ez abból fakad, hogy a falu és a kisváros szociális felszíne sokkal egyenletesebb, mint a nagyvárosoké, így a fényűzése is sokkal kisebb, az emögött meghúzódó valóság pedig közismertebb. Ezzel szemben a kívülről vonzó városi fényűzés gyakorlatilag folyamatosan izgatja, irritálja és frusztrálja a tömegembert, olyannyira, hogy számára lassan elviselhetetlenné válik az a „nyomor”, amelyben él.

És végül nem feledkezhetünk meg a nagyvárosoknak az egyéniséget abszorbeáló, elszürkítő és uniformizáló hatásáról sem. A tömegatomok arculata kollektív vonásokból tevődik össze, ami azt idézi elő, hogy a kollektív jellegű egyed azonos hatásokra azonosan reagál. Ebből tevődik össze a nagyvárosi ethosz, ami aztán mindenki számára azonos szórakozási formát kínál és követel meg. Természetesen ez korántsem jelenik meg nyomásként az egyén számára, hiszen a tömeg az uniformizált szórakozási formákat „pörgésnek” nevezi. A „pestiség” tudata így rendkívül vonzó a fiatal tömegemberek számára.

Hogyan jelenik meg ez a három tényező, a felelőtlenség, a kielégületlenség és az uniformizált pörgésvágy a budapesti nő életében? Jól nyomon követhetjük az ismeretlenségből fakadó felelőtlenséget a nők internetes társkeresésében. Itt a lebukásnak – például hogy kiderül, a „sportos” külső valójában plusz 30 kiló zsírt jelent – sosincs következménye, hiszen nem fordulhat elő olyan, hogy András elmondja Tamásnak, hogy Anita azért nem egészen úgy néz ki, mint az Instagram-fotóin. Hasonlóan, annak sem terjed híre, ha Klaudia gátlástalanul kérdezősködik az első randin Bence anyagi helyzetéről, ahogy annak sem, hogy az elvárt anyagiak hiánya miatt lép le idő előtt a randikról. A totális felelőtlenség állapota ez, amikor nincs semmiféle fék, ami kordában tartaná a modern, pesti nőt. A második tényező, vagyis a nagyvárosi ember általános kielégületlensége a nőkben a végletekig felerősíti a hipergám ösztönöket. Innentől tulajdonképpen már senki sem felel meg ezeknek a nőknek, hiszen a nagyvárosi csillogás mindig is új és nagyobb elvárásokat táplál a nőkben a férfiak felé. Végül, az uniformizált pörgésvágy arra ösztökéli a modern, nagyvárosi nőt, hogy semmiképpen ne köteleződjön el 40 éves kora előtt, bőven ráér még addig bulizni és úgy használni el a férfiakat, mintha azok eldobható borotvák lennének. „Szex és New York” – egy egész nagyvárosi nemzedék jelszava ez, aminek kelet-európai, zs-kategóriás változata a „Szex és Budapest” is lehetne.

porges

Ez a nagyvárosi életvitel szükségszerűen termel ki két alapvető budapesti nőtípust. Az egyik jellemzően Széll Kálmán tér – Örs vezér tere tengelyen, illetve a Corvin negyed – Nyugati pályaudvar tengelyen él, melyek metszéspontja éppen a bulinegyedben található. Érdekes, hogy jellemzően ide költöznek azok a vidéki nők is, akik fővárosiként aztán pestibbek akarnak lenni a pestieknél is. Ők aztán teljes erővel pörögnek minden nap hajnali kettőig, hogy másnap álmos fejjel essenek be a munkahelyükre.  Már hétfőn alig várják a hétvégét: akkor újra buli! Ha aztán a férfivadászat nem sikerül, gyakran folyamodnak internetes társkeresőkhöz vagy a Tinderhez, ahol a manipulált képeikkel könnyen akadnak újabb és újabb áldozatokra. Ha pedig ez mégsem jön össze, akkor búfelejtőnek ott vannak a hasonszőrű barátnők, akikkel 1-2 üveg bor mellett még mindig ki lehet tárgyalni, miért is hülyék a férfiak. További jellemzőjük ezeknek a nagyvárosi nőknek, hogy érdemi visszacsatolás híján szélsőségesen igénytelenné tudnak válni. A marketingszöveg persze mindig megvan. Így lesznek a mázsás, miniszoknyába tuszkolt combokból „szexi női idomok”, a kiállhatatlan természetből pedig „a végzet asszonya”.

Később az ilyen nők aztán akarva-akaratlanul is átcsúsznak a másik tipikus pesti nőtípusba, amit leginkább a kiégett nők halmazaként lehetne jellemezni. Ők már visszafogottabbak. Na de nem az igényeiket fogják vissza, inkább csak megnyilvánulásaikban rezignáltabbak, viszont ennek is van előnye, így legalább nem járatják le magukat azonnal. Első ránézésre ezeknek a nőknek ugyan egyre kevésbé hiányoznak már a férfiak, ez azonban csak a látszat. Valójában csak eljutottak odáig, hogy már maguk sem tudják, mit akarnak, egyre csalódottabbak, mert a megálmodott „hozzájuk méltó” herceg nem érkezett meg, sőt a megzabolázhatatlan „alfahímek” közül is egyre kevesebben kopogtatnak az ajtón. Így aztán egyre inkább csak a „béta” férfiak jelentenék a végső alternatívát, ha nem vennék még mindig semmibe őket. Társat tehát ők is keresnének, csak nem minden áron. Ők azok, akik sokszor csak szótlanul ülnek a randin, s miután megitták a teájukat (általában akkor is ragaszkodnak a kávézókhoz, ha a férfi más programot javasolna), jellemzően el is köszönnek. S míg a férfiak sokszor azon rágódnak, mit ronthattak el, ők csak hazamennek, leülnek a tévé elé megnézni az aktuális szappanopera legújabb részét. Közben bifidusz esszenziszt eszegetnek a Norbi Update menü mellé, s már el is felejtették, vajon Józsinak vagy Andrásnak hívták az aznapi érdektelen randipartnerüket. Aki már megint nem luxus cabrióval érkezett, nem is a villanegyedbe invitálta őket és ráadásul nem is sugárzott a tekintetéből egy popsztár vagy szappanopera-hős lebírhatatlan, ellenállhatatlan ereje.

Habár minden egyes budapesti nő azért mégsem sorolható be ebbe a két nőtípusba, sokatmondó, hogy a férfi internetes platformokon – legyenek azok akár PUA-, akár társkereső oldalak fórum-szekciói – rendre az ilyen típusú nőkre panaszkodnak a budapesti társkereső férfiak. Azonban a hatás-ellenhatás törvénye már itt is működik: ma már egyre több az olyan férfi, akiknek elegük lett a pesti nőkből, és inkább vidéken keresnek maguknak társat. Nekik már csak egy rossz rémálmot jelentenek azok a nagyvárosi nők, akikről valaha azt képzelték, hogy ők „az igazi nők”.

Post Author: Richter András

f Facebook
3 megosztás


61
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
15 Egyéni hozzászólás
46 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
24 Hozzászólások szerzői
KalmanMuhr úrrigheiraHunnSerathis Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
common man
Olvasó
common man

Eddig Péter bá’ orcája nézett rám most meg ez .Honnan szeditek ezeket a pofákat?

filmcom
Olvasó
filmcom

Szinte hibátlan a cikk… (Sokszor le lett már ez írva persze..)

Jól írja le a cikk, a nagyváros “embermasszájának” csapdáját…

Én már régebben leírtam: Egy nőnek attól “skizofrén” a férfiakhoz való viszonya, hogy EGYSZERRE feleljen meg a férfi mint személyiség, és mint perspektíva a nők számára…   És ha persze mindkettő nem jön össze akkor melyikből “engedjen” a nő… (Merthogy nagyon sok nőnek ez nem jön össze, azt garantálom..)  Biztos sokan ismerünk sótlan unalmas férfiakat, akik iparkodnak ám az életben keményen az anyagi biztonságért, és inkább nekik “csordogál” a házasságuk…

Mindig arról “lobogtatnak” statisztikát, hogy 100 egységre mennyi válás jut…   NEM EZ AZ IZGALMAS KÉRDÉS. Hanem, hogy az együtt maradó párok hány százaléka szenved (akár a tudat legmélyén elnyomva..) ilyen olyan dolgok miatt.  Csak ugye erről statisztikát nem lehet vezetni mert “bemondásra” bárki mondhat bármit..!!

Alfa (jó egzisztenciájú) férfibe a nők “első látásra”… De ezeknek a férfiaknak nagy a “választék” (tehát a nő állandó “rettegésben él”)

A Béta férfi ha akarná sem tudná megcsalni a feleségét :)) …na de hát ezeket a nők észre sem veszik… (pedig milyen nyugodtan “bízhatnának meg” a nők az ilyen férfiban…:)))   )

mclanehu
Olvasó
mclanehu

Sziasztok,

Nem szoktam hozzászólni, de ehhez a poszthoz remek kiegészítő cikk, amit a randizós oldalon olvastam régebben:

http://sorozatrandizo.blog.hu/2016/08/17/miert_jobbak_a_videki_lanyok

Jelen cikk nem csak a pesti nőkre érvényes, minden nagyobb városban ugyanez a helyzet.

 

Cefre
Olvasó
Cefre

Én egy dunántúli megyeszékhelyen élek, közel Budapesthez, de ez ennyire (közel sem) erősen nem jelenik meg máshol, csak a fővárosban. Az egy külön ország az országban. (Nem erre az oldalra való téma, de ettől amúgy kivagyok. Semmi nem történhet ebben az országban Budapest nélkül, elég ha csak azt mondom, hogy  minden út, vasút oda fut be. Iszonyatosan fővárosközpontú az ország, issza is a levét a vidék gazdasági téren – a főváros meg pl. a cikkben taglalatak terén… Ezen változtatni kéne, ez nagyon hosszú folyamat, de remélem egyszer egy kormány veszi a bátorságot rá.)

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Ezzel nincs megoldva a probléma hisz csak a vidéken élő férfiakkal van kibaszva ( értem én hogy erósebb kutya baszik) de akkor a vidéki csóka hova menjen? A városi csávó izgalmasabb lessz a nők szemében mint a helybéli parasztfiúka! És akkor el is érkeztünk a csodálatos exogámiához csak kicsit másképp!

Reszet Elek
Újságíró
Cefre
Olvasó
Cefre

Vagy a normális, vidékről dolgozni felköltözött nőkre csapnak le a kiábrándult bp-i férfiak. Ezeket a nőket elvarázsolja a nagyváros (meg a bp-i férfi), a szülővárusokat, ami jó volt 25-30 évig már semmire sem tartják, pedig ott boldogabb élet is várhatná őket mint a dzsungelben, ahol egy óra mire beér munkába, minden 5-ször annyi ideig tart, arról nem is beszélve, hogy ha gyerek születik annak sem a fővárosi közeg a legjobb a felcseperedésre…

common man
Olvasó
common man

Ezek mind buta ,logikus férfiérvek.

INewton
Olvasó
INewton

“Hervadj rózsa, hervadj

mert az enyém nem vagy”

 

A jelenség nem új, már a népi kultúrában is jelen volt.

Reszet Elek
Újságíró

Nem tudom milyen a helyzet a fővárosban, de remélem azért nem ennyire rossz. Lehet hogy más közegben kellene ismerkedni, mint a szokásos. Elvégre a húspiacon nyilván húst talál az ember.

Az vitathatatlan hogy a kozmopolita nagyvárosi közeg nem kedvez a pozitív emberi tulajdonságok kialakulásában és megmaradásában. A gyökértelen növény elrothad. Az urbanizációs hatásnak köszönhetően viszont ez a fajta rothadás nem pusztán nagyvároshoz köthető. Az internet, a valóságsók, a tinder és a faszbúk világa már a kisebb településekre is teljes mértékben benyomult.

A külföldről behozott nő sem biztos hogy megoldás, hiszen ugyanúgy kiszakítjuk a természetes közegéből, mint ahogy a vidékről felköltözötteknél történik. A nők hajlamosak kritika nélkül idomulni környeztük elvárásaihoz és értékeihez. Így toxikus környezetben a nő 5-10 év alatt olyan mértékben kivetkőzhet önmagából, hogy a kapcsolat ugyanúgy zátonyra fut.

Mi hát a megoldás? Ha hosszútávú kapcsolatról van szó, elvi szinten két aspektust kell figyelembe venni függetlenül attól, hogy hol találtuk meg a reménybeli partnert.

1, A megfelelő alapok: Nézd meg az anyját, vedd el a lányát, tartja a mondás. A családi közeg felmérése elengedhetetlen. Ha felnevelődése alatt nem kapta meg a megfelelő nevelést felnőttként már nem fogod tudni pótolni. Különösen gondosan kell eljárni, ha valamelyik szülő nélkül nőtt fel (különösen apa). Egy erős apai karakter és a szeretetteli apa-lánya kapcsolat nagyon jó jel lehet.

A nő “múltja”: Egyesek szerint jobb ha nem kérdezzük, nem megyünk utána. Valójában nagyon is szükséges vizsgálni. Ne legyen az az illúziónk, hogy velünk másképpen fog viselkedni, mint ahogy a múltjában másokkal tette. A nők nem képesek hallgatni a múltjukról. Nem hosszú gyónásokról van szó. Elejtett utalásaik nagyon is sokat mondhatnak a figyelmes hallgatónak. Célszerű viselkedését és más emberekkel való kapcsolatát, kommunikációját is szemlélni.

Fontos hogy megértsük, némelyik nő olyan szinten törött, hogy nem lehet megjavítani. Ne legyen az az illúziónk hogy nekünk, a szeretetünk által majd sikerülni fog. Ilyesmi csak kék pirulás romantikus regényekben van.

2, A nő folyamatos gondozást igényel. Olyan kert, amelyet folyamatosan művelni kell. Locsolni, növényeit gondozni és folyamatosan gyomlálni ill. kártevőmentesíteni. E három dolog jól le is írja a kívánatos teendőket. E három dolog nélkül a kertünk romlásnak fog indulni és hasznavehetetlenné fog válni. A locsolás a figyelem (és a rendszeres szex), a növényei gondozása a benne levő értékek megőrzése, ápolása és erősítése míg a gyomlálás és mentesítés nőnk környezetének kontrollálása. A harmadik pont kb. az, amit a feministák már kapcsolaton belüli erőszaknak próbálnak beállítani. Tudnunk kell és ha szükséges befolyásolnunk, hogy mit olvas, milyen filmeket műsorokat néz, kikkel tart kapcsolatot stb. Akár egyetlen nem megfelelő “barátnő” vagy éppen internetes kommentálós blog közössége is elegendő lehet hogy rossz irányban vigye el a dolgokat nőnk fejében. A befolyásolás természetesen pozitív irányban is szükséges. Igyekezzünk inspiráló és értékes közegek, élmények valamint értékes és mintaként szolgáló emberek felé irányítani.

Nyilván mindegyik pontról és alpontról rendkívül sokat lehetne beszélni, de nem ez volt a cél és persze nincs is rá hely így is hozzám képest gigászi méretűvé nőtt a hozzászólásom. A lényeg, ha hosszú távra keresünk azt sokkal tudatosabban és türelmesebben kell megtennünk, a vágy nem elég illetve hogy a kapcsolat fenntartásába is nap mint nap bele kell fektetni az időt és az erőfeszítést.

Hogy mennyi normális kapcsolatra alkalmas nő van? Nyilván nincs aki meg tudná mondani, de ha csak mondjuk 10% az arány, kellő aktivitással és próbálkozással ennyiből is lehet jó fogást csinálni. A hatékony kereséshez fontos hogy ne ragadjunk le a nem megfelelőnek bizonyult jelölteknél. A sebes pisztráng a folyók gyors folyású szakaszait kedveli. Ne számítsunk rá ha pangó vízhez mentünk horgászni. Szóval disco helyett inkább egy tango klub vagy népzenei táncház, ne menjünk léleképítő csoportokba, ezoterikus klubokba és hasonlókba (túl sok zakkant), inkább valláshoz köthető társaságot keressünk, főzőtanfolyamot stb. Egy kutyamenhelyen nem tömegelnek a repedtsarkúak, ahogy valószínűleg a máltai szeretetszolgálat önkéntese sem éppen a szokásos gangbang partijáról állít be másoknak segíteni egy kicsit.

Megjegyzés: A cikk első képe üt, minta toronyóra.

lady
Olvasó
lady

“Nézd meg az anyját vedd el a lányát “, az tényleg valós.  De már nagyon sok lány nem akar úgy élni mint az anyja mert már az unalmas , nehéz ,fárasztó stb.  Kényelmesen akarnak élni meg jól és gyorsan. Meg ami elkeserítő nem a saját életüket , mert valakit mindig bámulnak a neten ahelyett hogy  a közvetlen környezetükben lennének . De lehet csak nekem feltűnő akárhol vannak lányok, fiúk, meg bárki már mindig a telefont nézik máshol járnak . Ha elmennek másholba akkor is megint nem a valóságban lesznek mert az se jó nem elég.

Jól összefoglaltad , talán még annyi legyen a nőnek valami értelmes hobbija ami nem drága piperékben meg a vásárlási mániában merül ki.

Delin
Olvasó
Delin

Az a helyzet lady, hogy sajnos az en anyukam korosztalyaban (mostani 55+ korosztaly)  elvetve talalni kovetendo noi peldat. A problema ott kezdodik, hogy nem nottek fel, tele vannak gatlasokkal, belso fusztracioval, megfelelesi kenyszerrel. A tobbseguk videken haztartasi martir, az a legfobb temaja mi legyen az ebed, hol 20 Ft-tal olcsobb a tej es a szomszed Jucikanak mar megint lecserelte a fuggonyt, pedig alig 5 eve vette. Az egeszsegukkel nem torodnek, altalaban tulsulyosak, termeszetesen rossz a genetikajuk az oka, es az egyetlen kikapcsolodast a TV jelenti. Masok eleten csamcsognak,  ki kivel mikor mit csinalt, ki halt meg es mar kb 10 eve a nyugdijt varjak (tanulas, onfejlesztes zero, mert mar minek). Tudom, hogy ez szelsosegesen hangzik, de ez jellemzo a videki kisvarosban ahol szulettem. Nem csoda, hogy egyre kevesebb fiatal no/lany tartja ezt a kepet kovetendo peldanak.

A net pedig nem ordogtol valo, tele van hasznos infoval es ma a leggyorsabb modja a kapcsolattartasnak masokkal, ezert log rajta mindenki.

lady
Olvasó
lady

Delin , látod azért kell valami jó hobbi hogy ne legyen ingerenciájuk a pletykàlkodàsra. Én sem a rossz példákra gondoltam ők egyék meg amit főztek. Éljenek úgy , de senkinek nem tilos megtalàlni az élet örömeit ami nem biztos hogy màsnak is ugyanaz. Akik frusztràltak meg mindig màsokat véleményeznek mondhatni analizàlnak ők valaószínűleg fiatalon is olyanok voltak. Most meg màr idősebbek làtjàk a fiataloknak mennyi lehetőségük van ez is lehet a megkeseredésük oka. A háztartàsi munka nem kellene hogy nyűg legyen vagy feladat inkàbb hasznos elfoglaltság. Bár vannak olyan nők akik nem szeretnek főzni se de az evés szerintem nem megy ki a divatból azért sosem àrt ha szeretjük is eme tevékenységet.  Nem szégyen a fiataloktól tanulni mert ők màr tudnak olyat amit mondjuk én nem  az idősebbek meg azt tudjàk amit én már nem . Ők meg plusz olyat is ami könyvekben sincs mert az az  ő élettapasztalatuk.

Az internettel is a mértékletesség a lényeg mint mindenben.

Gejza
Olvasó
Gejza

“2, A nő folyamatos gondozást igényel. Olyan kert, amelyet folyamatosan művelni kell. Locsolni, növényeit gondozni és folyamatosan gyomlálni ill. kártevőmentesíteni. E három dolog jól le is írja a kívánatos teendőket. E három dolog nélkül a kertünk romlásnak fog indulni és hasznavehetetlenné fog válni. A locsolás a figyelem (és a rendszeres szex), a növényei gondozása a benne levő értékek megőrzése, ápolása és erősítése míg a gyomlálás és mentesítés nőnk környezetének kontrollálás”

És máris eljutunk oda, hogy akivel így kell foglalkozni, annak legyünk az apukája is.

Akinek ennyit megér a punci, egészségére, de szerintem itt jó páran már szeretnénk egy kicsivel fejlettebb jellemű embert látni magunk mellett, nem pedig apucit játszani azzal, akit egyenlőként, párunknak vágyunk.

 

 

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Azt hiszem ez egyéni beállítottság kérdése férfi részről-erről már volt szó többször is. Igen,van aki apáskodó,irányító fajta és van aki egyenlő, önálló,felelős embert szeretne maga mellé,aki nem szorul vezetésre irányításra. Szerintem mindkét fajta (és vannak átmenetek) nő lehet jó társ,ha megfelelőek az emberi értékei és “tud szeretni”. (magyarul úgy szereti a férfit,ahogy a férfi szeretné)

Reszet Elek
Újságíró

Nyilván bele kell tenni valamit a kapcsolatba hogy ki tudj venni belőle. Fentebb nem punci megszerzéséről van szó. Szó sincsen alkalmi kapcsolatról, oda ilyesmik nem kellenek. Az olyan lenne mintha ágyúval lőnél verébre, sőt még kontraproduktív is lenne. Én hosszú távú kapcsolatra gondolok olyannal akivel az életben is kezdeni akarsz valamit. No meg azt se felejtsük el, hogy ha nem adsz, hogyan is várhatnál el bármit a másiktól. A megfelelő elvárásoknak értelemszerűen meg kell lenniük a nővel szemben is szóval neki is megvannak a maga teendői.

Koriander
Olvasó
Koriander

“Tudnunk kell és ha szükséges befolyásolnunk, hogy mit olvas, milyen filmeket műsorokat néz, kikkel tart kapcsolatot stb. Akár egyetlen nem megfelelő “barátnő” vagy éppen internetes kommentálós blog közössége is elegendő lehet hogy rossz irányban vigye el a dolgokat nőnk fejében.”

ne haragudj, de ez a másik szuverenitásának teljes korlátozása. netto kontroll. a gondolatait is birtokolni akarod?

Reszet Elek
Újságíró

Nem haragszom. Nincs szándékomban birtokolni a gondolatait viszont örülnék ha jó irányba tudnám befolyásolni. Normális esetben nincs igazán ilyesmire szükség, de sajna a nőket néha meg kell védeni önmaguktól is. A gyerekeidet sem szeretnéd ha folyamatosan pornóznának a neten vagy nem megfelelő dolgokat olvasnának stb. Érthető hogy védeni próbálod akit szeretsz, aki fontos neked függetlenül annak életkorától. Férfiként ez még valahol a kötelességünk is. Nyilván a végső cél az, hogy saját maga húzza meg szuverenitásának korlátait (ami végső soron a megvalósítható szabadság definíciója) az általam megfelelőnek ítélt módon. Ez már-már szinte bibliainak is mondható dolog.

Koriander
Olvasó
Koriander

“Ez már-már szinte bibliainak is mondható dolog.”

nagyon nem az.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

A múltkor linkeltem.Ebben azért,ha végigolvassa az ember van valami,mondom én a megrögzött egyenlőség és szuverenitás mániás,aki ráadásul rohadt bizalmatlan és hát izé nem vagyok egy szubmisszív típus .De ebben értem/érzem mi a lényeg,valami ilyesmire gondol  szerintem Elek is:

http://biblia.hu/szentiras_com_cikkek/a_hazastarsak_egymashoz_valo_helyes_viszonya

Reszet Elek
Újságíró

Látom nem tudod figyelmen kívül hagyni az emancipációs videoszalagot, amit előhívott az a néhány mondat.

A nők nagyon másképpen élik meg a szeretve lenni és az őket érő gondoskodás érzetét. A legtöbb nőnek szüksége van rá, hogy valaki keretek közé tegye őket. A keretek meg csak úgy érzékelhetőek ha valamelyest szorítanak, nekik lehet feszülni. Nem túlontúl erősen szorítanak mert az elnyomja a másik személyiségét, de nem is túlontúl gyöngén mert akkor egyensúlytalanná válik a nő. Persze az arány eltalálása nagyon nehéz. Ezért is kell sok időt rászánni, sokat beszélni, türelmesnek lenni. Ezért csak hosszútávra szánt kapcsolatokban értelmezhető, érzelmi kapcsolódást és kötődést igényel, no meg legfőképpen nagyfokú bizalmat.

Erre a törődésre gondolj rá úgy, mint egy kellemesen meleg télikabátra aminek érzed a súlyát de melegen tart és jóérzéssel viseled.

Hogy mennyire bibliai? Ezt gondolom annak olvasata dönti el, ami az olvasó függvénye. Szerintem a férfi szeretete asszonya iránt az Atyaisten szeretetének evilági megtestesülése. Jól leírható eme atyai érzés attribútumaival. Így a szerető gondoskodás és törődés része a másikat óvó szigor és tilalom is.

“Úgy kell a férfiaknak szeretni az ő feleségöket, mint az ő tulajdon testöket. Aki szereti az ő feleségét, önmagát szereti.” – Ef. 5,28

Koriander
Olvasó
Koriander

Az „emancipációs szalagot“ Jézustól kaptuk, ô emelte egyenrangra a keresztény nôt.
A keresztény házasság maga a keret, a kabát, nincs szükség még egy súlyosabbra, ami összelapítana.
Quando corpus morietur,
fac, ut animae donetur
paradisi gloria.

https://www.youtube.com/watch?v=h9ZET0kU9qs

Reszet Elek
Újságíró

Egyenjogúvá emelte nem pedig egyenrangúvá.

A linked erősen ASMR-gyanús.

Küldök én is egyet hogy pattogjon a pattognivaló.

Ezt meg a wu2-ért:

Koriander
Olvasó
Koriander

“Egyenjogúvá emelte nem pedig egyenrangúvá.“
igaz. egyenjogúra gondoltam.

(ennél jobb interpretálása Pergolesinek/ Bonaventuranak nincs, semmi modorosság, vibrato… )

Reszet Elek
Újságíró

Camreals1 year ago

Beautiful! Note the total absence of vibrato, from both singers and strings, with no waggling of left hands. Vocal blend and dynamic balance are perfect. Pergolesi would have approved!”

http://www.imdb.com/title/tt0109771/

és ami beugrott: https://www.youtube.com/watch?v=50rh6mHT0AY

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Gratula,nagyon hasznos infókat adtál szerintem sok mindenkinek és maximálisan egyetértek minden mondatoddal.

Annyi kiegészítés tennék, bár ez az utolsó bekezdéseddel igazából nagyon egybe vág,hogy érdekes lehet egy nő munkája, foglalkozása. (ha még  tanul-de pl végez-e,végzett-e diák munkát stb). Pont a napokban gondolkoztam arról,hogy miért is gondoltam azt,hogy jóval több normális értékrenddel rendelkező nő van manapság,mint ti mondjátok. Ez egyszerűen azért van,mert az ember a mikrokörnyezetéből indul ki .

Nálunk-a mi csoportunk kisebb, olyan 14 fő összesen – 2/3 nő,1/3 férfi arányban oszlik meg-szükség van nagy stressztűrő képességre,logikára,gyorsaságra, a számokkal is tisztában kell lenni,ezen kívül nagyon összetartó a banda,mert egymásra vagyunk utalva.Szabadság,betegség,

csere,ünnepek-nagyon függünk egymástól. Ha valami gáz van,csak egymásra számíthatunk.

Szóval ezáltal kialakult egy nagyon összetartó-normális,női szinten sem hisztizős,hanem értelmes,összpontosítós,

felelősségvállalós,segítőkész,nem egymást marós (hisz függünk egymástól) közösség. Azok az emberek kiperegnek,egyszerűen kiveti magából a csapat,aki nem idevaló. Ezért én normális nőkkel és férfiakkal/fiúkkal vagyok az időm nagy részében együtt. Most van 3 fiatal huszonéves fiúnk és 3 lányunk,szuperek,udvariasak,jól dolgoznak,okosak,kedvesek.A baráti köröm is (ami nem nagy,mondjuk 3-4 ember,ők is kettő volt kolléganő és kettő volt osztály és kollégiumi szobatársnő) ilyen normális-ritkaság? nőből áll,hisz olyan embereket választ magának barátnak az ember,akivel hasonló az értékrendje,érdeklődése stb…
Én úgy vélem több normális nő van mint ti gondoljátok,de kevesebb,mint korábban én gondoltam.
Ilyesmire gondolok: bölcsődében ,óvodában dolgozó nők jó eséllyel (nyilván nem mindenki) gyerekszerető,türelmes,kedves emberek,akiktől nem áll távol a gyerekszülés. Gyógypedagógusok,gyógytornászok hasonló kategória.
A hajnalban ,korán dolgozók,a fizikai munkát végzők szerintem kevésbé “flancosak”,hisztisek,elkényeztetettek, azok is ,akik anyagi felelősséggel a vállukon dolgoznak. Szóval sokat elárul egy lány /nő munkája a személyiségéről.
SOMLight
Olvasó
SOMLight

“Nézd meg az anyját vedd el a lányát”

Sok panaszt tudnék felsorakoztatni, hogy mi zajlik a fővárosban, mert egyszerre vagyok vidéki és budapesti. A munkahelyem középen van ahol a legtöbb irodaház amiket lányokkal és ú.n. érett nőkkel töltenek fel.

De nem ez a lényeg most, hanem azt érzem a legtöbb nő képtelen veszteni és férfit tisztelni, azért mert férfi.

Két aktuális példám.
1. Az ügyvédem javasolta legyek nagyon határozott az albérlőmmel mert elveszíthetem a lakásom. (számlákat generálna és velem akarná kifizettetni)
A hölgy a 18 éves fiával folyamatosan elvárja én karbantartsam a lakásom amiben ők élnek. Amikor vitám volt vele a legdurváb az volt, hogy mikor “menekültem”, mert nem bírtam tovább hallgatni a butaságait azt mondta nekem: “Te nem vagy férfi”. Ezután tényleg nem voltam “férfi” és azt mondtam védekezésképp “akkor te nem vagy nő”. Azóta felveszem a gyeplőt és a tudtára adom én vagyok a tulajdonos és most felszólító levélen dolgozok, mert anélkül nem tudok neki felmondani.

2. Jövő héten költözök vissza Budapestre a barátnőm tulajdonában lévő házba amin az anyjának van haszonélvezeti joga. Ugye korábban meséltem mi a helyzet és a barátnőm tojt a házra és engem választott, a vidékről történő bejárást (napi 100 km ingázás).

Jelenlegi helyzet: A barátnőm nemrég közölte: Tiszta lapot kaptunk és kapok egy esélyt. (fogalmam sincs mire, ugyanis semmit nem ártottam senkinek)

Az anyja ennyi sértőt mondott nekem tavaly: “Köszönöm, hogy elvett 6 évet a lányom életéből”
És amikor odamentem, a lányával a házukhoz, hogy beszélgessünk: “Maga mit keres itt?”

Most a helyzet az, hogy a barátnőm azt mondta az anyja meglebegtette lehet én leszek a legjobb veje..

Fogalmam sincs, hogyan feleljek meg ennek az elvárásnak ezek után.
Nyaljam a valagát és karbantartsak, javítsam a házukat és fizessem a lánya helyett a számlákat?

(Valszeg ez lesz, de nekem is kell élnem valahol)

Fő gond a mai ócska világunkban az, hogy keverednek a nemi szerepek és nincs letisztázva kinek mi a feladata.

common man
Olvasó
common man

“A barátnőm nemrég közölte: Tiszta lapot kaptunk és kapok egy esélyt. (fogalmam sincs mire, ugyanis semmit nem ártottam senkinek)”   És miért nem kérdezted meg?                                                                                                                 Maga mit keres itt?”  az anyja meglebegtette lehet én leszek a legjobb veje  Odamész függő viszonyba a helyzet csak rosszabb lesz.Próbáld meg tisztázni a viszonyokat előre,lefektetni alapelveket,megelőzendői az “én azt gondoltam” hisztiket(úgy sem lehet).A saját véleményem :az anyós az egészet csak azért akarja mert így több lehetősége van a jótékony aknamunkára.A véleményét meg miért ne változtatná ezután is ugyanolyan mértékben?

Reszet Elek
Újságíró

A nézd meg az anyját, vedd el a lányát mondás nem pusztán arra vonatkozik, hogy 20-25 év múlva hogy fog kinézni a nőd. Sokkal inkább arra, hogy megnézd milyen modelleket kaphatott attól a bizonyos anyától, ebből adódóan milyen viselkedést várhatsz el a lányától. Ez felfogható az egykori leánynéző modern változatának is.

hunbagira
Újságíró

A nézd meg az anyját, vedd el a lányát mondás

Amely mondást a feminizmus- szintén- régen zárójelbe tett. :D

hunbagira
Újságíró

Hát mi?! Férfinak minden a nőnek semmi…:D

xcsakx
Olvasó
xcsakx

azt mondta nekem: “Te nem vagy férfi”.

Anyósodnak is ez szúrja a szemét…..

Nyaljam a valagát és karbantartsak, javítsam a házukat és fizessem a lánya helyett a számlákat?

Kezdetben növessz tököt….

righeira
Olvasó
righeira

A hölgy a 18 éves fiával folyamatosan elvárja én karbantartsam a lakásom amiben ők élnek. Amikor vitám volt vele a legdurváb az volt, hogy mikor “menekültem”, mert nem bírtam tovább hallgatni a butaságait azt mondta nekem: “Te nem vagy férfi”

A helyes válasz: “nem a te férfid vagyok”.- azaz Én nem tartozom felelősséggel a te jóllétedért, mert nem vagyuk egy pár!! Helló! A párjával kapcsolatban lehetnek maximum olyan elvárásai, hogy legyen segítségére az élet problémáinak közös megoldásában! Amúgy a polgári jog szabályai szerint a lakás karbantartása – nem takarítása, nem további felszerelése, nem egyéni igények szerinti átalakítása – a bérbeadó feladata. Ha vizesedik a fal, neked kell helyrehoznod. Ha a villanyvezetékek nem bírják a mindennapi tehelést, a te feladatod kijavíttatni. Ha ellepik a kártevők az ingatlant, neked kell kártevőirtót rendelned. (Igaz, ilyenkor ha csak a te laksodban jelentkezik a dolog, akkor ezzel szembesíteni kell az albérlőt, és az összeg megosztását kezdeményezni – mert ilyenkor nagyon valószínű, hogy  ő is thehet róla, hogy pont  és csak nálad vannak kártevők.

Az anyja ennyi sértőt mondott nekem tavaly: “Köszönöm, hogy elvett 6 évet a lányom életéből”

Ez is egy nézőpont. De nyugodtan válaszoltam volna a helyedben, hogy: “hat évig a lénya semmiben nem szenvedett hiányt. Törődtem vele, és szeretjük egymást. Nem vertem, nem terrorizáltam, hogy velem maradjon. És sokakkal történt már, hogy a párjuk kihasználta, őket, én meg nem. Szóval próbálja meg elképzelni, hogy a lánya kifejezetten szerencsés. Az áskálódást meg legyen szíves befejezni kettőnk között. Nem vezet sehova.”

SOMLight
Olvasó
SOMLight

Nálad a pont righeira!

Az összes meglátásoddal maximálisan egyetértek.
Azzal egészíteném, hogy a “hölgy” tucatnyi jogszabályt szegett (most felszólítás van és a birtokvédelmi hatósággal megosztottam a történteket, mert ugye még METOO is lehet ha erélyesebb lennék egy nővel), de annak ellenére, hogy lefárasztott uralom a helyzetet és nem engedem, hogy számlákat generáljon nekem. Egy festő min 40 ezerért csinálná meg azt a munkát, amit én magam fogok. Elmondom csak 15 ezerbe került a glettől, alapozón, festéken át a védőszemüvegig minden ami egy napos munkához kell. A hölgy nemhogy festeni képtelen, de még fertőtleniteni sem és rámvarrná, hogy lakásomban nem megfelelő a higiénia, amikor ők élnek ott. Elmebeteg provokáció.

Az asszonnyal meg valami megállapodást írok holnap (“Szívességi lakáshasználat”), hogyha egyszer kitenne (vagy inkább a haszonélvező anyja) legalább a cuccaimat elhozhassam és max az elmaradt rezsi felét követelhetné tőlem. Lakbérfizetés nélkül leszek nála. Valahogy egyre jobban rettegek attól, hogy ha gyerek jönne, akkor minden teher rámzúdulna, de akkor is muszály valami önvédelmet kitalálnom mert a házasság nonszensz a szememben, mert 3szor annyit keresek mint az asszony, a felezés nem korrekt, annak ellenére, hogy 6 év után is szeretjük egymást a válás szerintem gyakoribb Budapesten mint vidéken.

Szombaton költözök és már van némi leltár. Megirunk egy megállapodást aztán mehet az új élet ahol az Asszony az “Úr”. Vagy én maradok valahogy. Na tsá skacok!

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ez beteg.

Koriander
Olvasó
Koriander

annyira, amennyire a `bdsm

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Az legalább csak pár órára szól. :)

Koriander
Olvasó
Koriander

ha csak randiztok, de ha együtt is élsz?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Akkor is.

Koriander
Olvasó
Koriander

nem értek hozzá, t´od mi antifeministák még a faszt is eltartott kisujjal markoljuk.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Igen, tudom. :)

common man
Olvasó
common man

És mit csinálsz az eltartott kisujjaddal közben?

Koriander
Olvasó
Koriander

függ a levegőben.

Naooo
Olvasó
Naooo
Kalman
Újságíró

itt az ideje újranézni a sorozatot :-)

SOMLight
Olvasó
SOMLight

A feminácikat lassan úgy lehet deklarálni, hogy minden amit mondanak a fordítottja igaz. Kivéve mikor nem támadó üzemmódban vannak. Mondjuk alszanak. :)

common man
Olvasó
common man

Normális nők márpedig vannak,csak” el vannak dugva”.Ez szerintem ma is így lehet, az én tapasztalataim régebbről valók.A szórakozóhelyek törzsközönsége között nincs nagy különbség Budapest és vidék között ,a falusiak pedig a közeli városba járnak.Talán az adja a különbséget de lehet,hogy csak annak a látszatát ,hogy míg Budapesten fogalma nincs az embernek hol keresheti célirányosan ezeket a(normális) nőket addig vidéken mindig van valaki aki információt tud adni.Akár arról ,hogy xy rendes lány vagy éppen összeállt egy négerrel.

Gejza
Olvasó
Gejza

Facebookos hozzászólásokban van egy blogos link.

Azért “régiek” is tudtak valamit, illetve bennem ez szinte az életmódom már 20 éves korom óta:

Példabeszédek 21:19 Jobb lakozni a pusztának földén, mint a feddődő és haragos asszonynyal.

Elképesztő, hogy ezen érzéseket és elgondolásokat századokkal, ezredekkel már megélték és látták emberek.

És közben végtelenül elszomorító, hogy a női nem még ma is itt tart, ez abszurd, hogy semmit nem tudtak fejlődni ennyire jellemben, és hogy sokkalta jobban ösztönlények, mint ahogyan azt a férfiról állítják és ezen “képességükön” – szerintem – esélytelen is lesz átlépniük.

 

hunbagira
Újságíró

Saját gyereke (ráadásul lány) helyett is a barna kanit…

https://kuruc.info/r/4/182016/

hunbagira
Újságíró

Egyébként tényleg, honnan veszitek ezeket a pofákat? Mert egyszerre humoros és sokkoló. :D

Naooo
Olvasó
Naooo

“így sokszor vidéki férfiak intik arra a budapestieket, hogy nem lehet általánosítani”

De lehet.

“ma már egyre több az olyan férfi, akiknek elegük lett a pesti nőkből, és inkább vidéken keresnek maguknak társat.”

Hahaha, a barmok.

Ijk
Olvasó
Ijk

Nincs is vidéken nő. Nem szó szerint, de 20-30 között talán 2-3 egyetemi városban vannak nők, mindenki más Pesten vagy külföldön. Esetleg hétvégén elugranak az ősökhöz, aztán ennyi.

hunbagira
Újságíró

Jaja. Vidék kihalásáért sem kis mértékben felelősök….

Muhr úr
Olvasó
Muhr úr
wittukind
Olvasó
wittukind

Eme cikk cime lehetne A túlárazott nő pt.2 vagy hova tüntek az igazi nők pt.3

Vagyis ell kellene hagyni ezt a manginás nyivogást mert ezzel csak az SS és kutyigirl féléknek toljátok a szekerét

 

 

Hunn
Újságíró

Vagyis ell kellene hagyni ezt a manginás nyivogást

Tudod mit utálok a legjobban ebben a kibaszott világban?

1. A feminista, Blue Pill világ kiherél minket, és rinyáló kis köcsögöket csinál belőlünk

2. Mi ezt szóvá tesszük, hogy ez így nem lesz jó, hogy gyűlöljük az egészet, mert nem akarunk rinyáló kis köcsögök lenni

3. Mire azt kérdezik, hogy: -“Mit rinyáltok, kis köcsögök?”

De amúgy igazság vagyon a dologban. A mai világban egyetlen emberfajta van valódi elnyomott áldozat helyzetében, és az a fehér, keresztény férfi. DE mi nem elismert áldozatok akarunk lenni – hiszen, szemben a zsidókkal/nőkkel/melegekkel/színesekkel, mi nem fogunk profitálni az áldozat-szerepből. Hiszen míg a kisebbségeket a fiktív áldozat-szerepet kihasználva juttatják előnyökhöz, addig minket valós áldozatként a mészárszékre hajtanak.

Tehát nem azt kell bizonyítanunk, hogy mi vagyunk az igazi áldozatok, hanem GYŐZNÜNK KELL. És ehhez VESZÉLYESSÉ és AGRESSZÍVVÁ kell válnunk, hogy FÉLJENEK tőlünk. Hogy ne merjék továbbra is azt csinálni velünk, amit eddig csináltak, legyen szó bárkiről is: zsidókról, kultúrmarxistákról, feministákról, vagy csak úgy általában a nőkről. Jól mondom, vagy jól mondom?

hunbagira
Újságíró

Alapvetően jól. Csak mifelénk nincsenek szaúdi emírek, akiknek- 2 fehér ringyó baszás orgia, és olasz sportkocsi gyűjtés között- az a hobbija illetve ettől reméli a megváltást, hogy iszlámista brigádokat finanszíroz.

Mondjuk itt ez nemcsak hobbi, hanem jól felfogott érdek is, hogy a pina- és egyre jobban a gazdasági piacról kiszorított – fiatalkanok, ne otthon dzsihádoljanak.

Hunn
Újságíró

Magyarországon sem véletlenül propagálják a külföldi munkavállalást. Emlékszel 2006-ra, a rengeteg magyar fiatalra az utcákon? Ezek mostanra mind vagy külföldön dolgoznak, vagy idehaza rácsúsztak a dizájnerdrogokra. Egyik sem véletlenül alakult így.

Serathis
Olvasó
Serathis

Régen a “felmegyek Pestre” az nem a mai Thaiföldre megyek nyaralnival volt rgyenértékű?

common man
Olvasó
common man

A migrásoknak ma is.

common man
Olvasó
common man

A Pestieknek is van mikrokörnyezetük.