Rémálom a Retek utcában – feministák a tények ellen, ötszázadik fejezet

„Miért van az, hogy hamarabb nevezünk el egy utcát egy retekről, mint Janikovszky Éváról?” –  teszi fel a kérdést Orosz Anna, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja. A Momentum női aktivistái január 19-ére virradóan utcákat neveztek át, beleértve a II. kerületi Retek utcát is. Az aktivisták az utcanévtáblák átragasztásával arra akarták felhívni a figyelmet, hogy kevés híres nőről neveztek el közterületet.

A kvóta-nóta hamisan cseng – ezúttal is. Kezdve azzal, hogy a Retek utca neve régebbi, mint a Széll Kálmán tér. Mellesleg még csak nem is a zöldségről kapta a nevét.

Aki valamennyire ismeri a történelmet, tisztában van vele, hogy az egyesülés előtti Óbuda, Buda és Pest utcáinak többségét nem hírességekről nevezték el, és ez éppúgy igaz Magyarország más részeire is. A budai Retek utca egy népszerű magyarázat szerint a Fekete Retek fogadó után kapta a nevét. A Szarvas tér az Aranyszarvas kávéház után. Az Aranykéz utca megint csak egy fogadóról lett elnevezve. De a legrégebbi utcanevek foglalkozási csoportok (Mészáros utca) vagy etnikumok (Magyar utca) nevéből erednek. A sor vég nélkül folytatható (az mindenesetre biztos, hogy a Retek utca akkor is megvolt, mikor az államosított emlékezetpolitika még nem is létezett).

A feministákat nem zavarja, hogy a régebbi időkben férfiakról sem neveztek el közterületet.

A progresszió ezúttal sem tud mit kezdeni az organikus hagyománnyal. A fővárosi mikropárt aktivistái láthatóan a főváros történetét sem ismerik. A valódi probléma abban rejlik, hogy

felemelkedőben van egy újabb nemzedék, mely mindent átpolitizál, mindenre 21. századi szemmel tekint.

Olyannyira képtelenek eltekinteni a szektás látásmódtól, hogy a régmúlton, a Történelmen is számon kérik a 21. századi progressziót. Aki kalapácsot tart, mindent szögnek néz: amikor a kulturális baloldal kánonháborút folytat, azt feltételezi, hogy a múltban hasonlóan agresszív kánonalakító erők működtek. Nyugatabbra ebből a szellemiségből következik Shakespeare és Bach cenzúrázása, Bizet operájának átírása. De megemlítendő a konföderációs emlékművek módszeres meggyalázása is.

Természetesen Magyarországon a fentiekre nem kerülhet sor.

14 votes, average: 4,71 out of 514 votes, average: 4,71 out of 514 votes, average: 4,71 out of 514 votes, average: 4,71 out of 514 votes, average: 4,71 out of 5 14 olvasó átlagosan 4,71 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

Post Author: Berengar

87
Szólj hozzá!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
14 Egyéni hozzászólás
73 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
21 Hozzászólások szerzői
ReactorzombigyilkosGejzaTina74Delin Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Reszet Elek
Szerkesztő

“Az aktivisták az utcanévtáblák átragasztásával arra akarták felhívni a figyelmet, hogy kevés híres nőről neveztek el közterületet.” – A férfiakhoz képest kevés híres nő is van. Lehet hogy hírességre is kellene egy kvóta?

“Nyugatabbra ebből a szellemiségből következik Shakespeare és Bach cenzúrázása, Bizet operájának átírása. De megemlítendő a konföderációs emlékművek módszeres meggyalázása is.” – Bizet-ről hallottam, de a többihez kérnék némi linket.

the hermit
Olvasó

A kulturmarxisták ezen irányú törekvése nem új keletű, már Sztálin idején is uralni akarták a nyelvet (értsd: számukra tetsző szavakat, kifejezéseket meghonosítani, másokat eltörölni), mert tudták, hogy fontos. A feminista irodalomban is leírták ezt sokszor.

Reszet Elek
Szerkesztő

Nem véletlenül kerül bele az 1984-be az újbeszél.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nem találtam a témába vágó cikket, ezért iderakom, mert fontosnak találom:

 

“…..Ön szerint akkor mikor lenne szabad egyáltalán mobilt adni egy gyerek kezébe, hogy rászabadulhasson ezekre a közösségi oldalakra?

Hogyan tervezik az időzabáló szoftvereket?Az okostelefonokat és a rajtuk futó szoftvereket tudatosan úgy tervezik, hogy minél több időt töltsünk rajtuk, és ezt élvezzük. A szoftverfejlesztők a legjobb viselkedéskutatókat alkalmazzák az addiktív szoftverek tervezéséhez, a legtöbb az állandó újdonságra-illúzióra és a jutalmazásra épít, ami az agyunk jutalomközpontját birizgálja. Az ingyenes alkalmazások nem a pénzünket veszik el, hanem felzabálják a legértékesebbet: az időnket. Josh Elman, a Szilícium-völgy veteránja szerint a mai cégek úgy viselkednek, mint a nagy dohánygyárak az ötvenes években, mielőtt kiderítették volna, hogy a cigaretta káros az egészségre:jóval többet adnak az embernek, mint amennyit el tudnának viselni. A váratlan jutalomról, a FOMSI-ról, a feneketlentányér-effektusról és az önvédelmi technikákról ebben a kiváló cikkben olvashat. 

Ha most Palo Altóban ülnénk a Szilícium-völgyben, akkor tudja mi lenne erre a válasz? Az, amit azok a szülők mondanak, akik ott ezeknek az eszközöknek és szoftvereknek a fejlesztésén dolgoznak. Az ő gyerekük 14 éves kor előtt nem kap ilyen eszközt a kezébe. Amikor Steve Jobsot valamelyik utolsó interjújában arról kérdezték, mit szólnak a 12-13 éves gyerekei az iPadhez, ő is azt válaszolta: semmit, mert nem adja oda nekik.

De közben ma már szinte minden 10 éves gyereknek van okostelefonja, tablete, ezeket mutogatják egymásnak, és arról beszélgetnek, mit láttak a Youtube-on, az Instagramon vagy a Musical.ly-n. Vállalja be a szülő, hogy az ő gyereke lesz a fekete bárány, akinek nincs okostelefonja, és ezért az osztálytársai még cikizni is fogják?

Ez a kérdés nekem nagyon furcsa, pedig nagyon sokszor felteszik nekem. Az előbb arról beszéltünk ugye, hogy ez egy erősen addiktív dolog. És akkor tényleg az a kérdés, hogy egy szülő azért adjon-e egy technológiai eszköznek látszó addiktív dolgot a gyereke kezébe, mert már mindenkinek van ilyen? Nem bizarr ez, amikor minden szülő pontosan tudja, hogy a gyerekének nem jó a drog vagy az alkohol? A szülők szinte mindig ezzel indokolják, amikor okostelefont vesznek a gyereknek, amiben abszolút benne van a felelősség eliminálása. A szülők másik felelősségelhárító indoka az, hogy azért kell a telefon, mert a gyerek így mindig elérhető lesz. Ha ez a cél, akkor miért nem vesz neki egy butatelefont? Akinek most lesz elsős a gyereke, ott még van lehetőség egy nulladik szülői értekezletre, ahol a szülők megegyeznek arról, hogy nem vesznek okostelefont a gyerekeknek…….”

 

“…..A nagyon könnyen megkapható információ erodálta az értékét a tanulásnak, annak, hogy vannak érdekes dolgok a világban, és hogy ezekért erőfeszítést kell tenni. Az érzelmi szükséglet azonnali kielégítésének igénye és a reakcióidő-csökkenés azt eredményezi, hogy ma egy középiskolás sok mindent szeretne, csak egyvalamit nem: kitartó erőfeszítést tenni bármiért, mert az mumussá vált. A kíváncsiság, a kreativitás, a gondolkodás szeretete akkor alakul ki a gyerekekben, ha vannak kérdései, és arra maga találja meg a választ. Most alig vannak kérdések, de a Google tele van válaszok tömegével. Ha nincs kérdés, akkor mi lesz érdekes számukra? Akkor milyen alapon várjuk el, hogy ez a gyerek 25-30 évesen csillogó szemű, érdeklődő, kitartó, fantasztikus felnőtt legyen, aki tudja, hogy mindenért meg kell dolgoznia……”

 

https://index.hu/tech/2018/01/31/mobilfuggoseg_kozossegi_media_tari_annamaria_kiskamasz_gyerek_pszichologus_gyerekneveles_facebook/

Reszet Elek
Szerkesztő

Pont a “kiváló cikket” akartam mellé linkelni. A kettő együtt kerek.

Ezt meg már linkeltem: https://www.youtube.com/watch?v=OINa46HeWg8

common man
Olvasó
common man

Szép nagy szemei vannak ennek az Annamáriának.

common man
Olvasó
common man

Igaza van,női utcaneveket! Retek utca–>Retek Ilona utca , Fény utca–>Sötétség utca. Amúgy nyilván csak feltűnősködés amit csinálnak.Ha már,ott vannak a lakóparkok,a 17.kerületben 45 számozott utca,meg javasolták már bárhol is?

Hunn
Olvasó
Hunn

Javaslom, hogy minden olyan utcát, melyet nők építenek, sőt, minden középületet amit nők építenek, nevezhessék el azok a nők akik felépítették arról a nőről amelyikről akarják. Mondom ezt úgy, hogy semmi kifogásom a női utcanevek ellen, és az se érdekel, ha az összes utcát nőről nevezik el.

herceg
Olvasó
herceg

De’jszen már most is van feministákról elnevezve közterület, pl itt.

Art
Olvasó
Art

Pont Janikovszky Éváról például van elnevezve ált. isk, és arra pont jó is, mert J.É. gyerektörténetei vitán felül bájosak, szerethetőek, gyerekek közelébe való az ilyesmi. De ezt a renomét miért kell elkúrnia egy falka véresszájú szukának? Nem veszik észre, hogy pont J.É. művészi hagyatéka ellen dolgoznak?

(persze, hogy nem veszik észre, ugyanis épp a saját hatalmuk felépítésén dolgoznak, és nekik kurvára mindegy, hogy ehhez férfiak vagy nők erkölcsi hullahegyein kell-e felmászniuk – bravó, parasztságból megvalósult a nemi egyenlőség)

Koriander
Olvasó
Koriander

“Pont Janikovszky Éváról például van elnevezve ált. isk,”
nem annak a bezárása miatt tüncizett az elempé pár éve?
amúgy meg egyáltalán nem bájosak a sztorijai, sokkal inkább ideológia a legkisebbeknek.
Spec gyûlöltem az óvodás leszeket.

common man
Olvasó
common man

kisebb ? hehe

Koriander
Olvasó
Koriander

igen, elírtam. és?
egyèbkènt meg tényleg csak gratulálni tudok annak a majomnak, aki itt elhintette, hogy nyelvtan náci lennék…
nem voltam soha.
csak annyit írtam egyszer, hogy nagyon szeKszi, ha valakinek rendben van a központozása és a helyesírása és lubickol a nyelvben.

common man
Olvasó
common man

Csak szeretetből írtam nem bántásból.

Koriander
Olvasó
Koriander

akkor bocsi, hogy fújtam.
(a “hehe” miatt éreztem azt, hogy ilyen “akasztják a hóhért” akarsz játszani)

Reszet Elek
Szerkesztő

Emlékeim szerint te neveztél annak valaki mást, aki helyesírásos kommentet eresztett el.

Amúgy nem értem, nem kisebbnek írják?

Koriander
Olvasó
Koriander

már kijavítottam. mert kiss-ebb volt, ahogy most a bocsi bécsi, a telefonom szórakozik, de tényleg hanyag vagyok a helyesírással.

az emlékeid becsapnak.

Reszet Elek
Szerkesztő
Koriander
Olvasó
Koriander

melyik vagyok a buzi pap vagy a dagadt néger?

Reszet Elek
Szerkesztő

Én vagyok a kárörvendő, te pedig a rend néger őre.

Koriander
Olvasó
Koriander

még mindig jobb, mint maffijózinak lenni.
https://youtube.com/watch?v=57-HSwlkteQ

Reszet Elek
Szerkesztő
Naooo
Olvasó
Naooo

Mi van, a rakjunk nőket a papírpénzekre már lecsengett?

Koriander
Olvasó
Koriander

nem. most a bélyeg az új hájp.

lorantka
Olvasó
lorantka

OFF:
Témafelvetés: https://velvet.hu/randi/2018/01/30/onzo_no_vagyok_mert_meg_nem_szultem/

Elsősorban ezt szeretném megtárgyalni:
Egy férfi, aki még a férfiak számára erősen lejtő pályán (munkaerőpiacon, életben, úgy általában majdnem mindenhol) sem képes 35 éves korára lakást és normális karriert, keresetet összehozni, az szerintem inkább szép csendben húzza meg magát, és spóroljon tovább. És ne a nőket szidja, amiért azok szilárd anyagi hátteret várnak el…
1, Egy férfi jellemzően 18-25 éves kora között kerül a munkaerőpiacra. Azaz 10-17 éve van lakást és karriert összehozni, hogy ne kelljen “meghúznia magát csendben”.
2, Ha kizárjuk a nagyon kicsi/olcsó, nagyon félreeső/frekventált helyen lévő és a nagyon nagy/drága ingatlanokat, a “hölgy” szerint reális egy kb 30 millás összeget megtakarításként elvárni ekkorra. (hogy ne kelljen a férfiembernek “meghúznia magát csendben”)
3, Könnyen kiszámolható, hogy minden mástól függetlenül középfokú végzettséggel 150 ezer, felsőfokú végzettséggel 200-250 ezer forintot kell félreraknia. Havonta. Csak lakásra. Hogy 35 éves korára ne kelljen “meghúznia magát csendben”.
3/b, Kiegészítés: akkor is, ha közben megházasodik és gyereke(i) születik/születnek.
4, Mindezt érettségivel rendelkezőként átlagosan bruttó 170 ezer, felsőfokú végzettséggel átlag bruttó 350 ezer forintból kell megoldani. Hogy 35 éves korára ne kelljen “meghúznia magát csendben”.
5, Csak nekem tűnik ez komplett hülyeségnek? Nyilván van, akinek sikerül, de ez max az a réteg lehet, akinek nagyon bejön vagy a segge alá tolják.

Reszet Elek
Szerkesztő

A cikk ennél jóval több sebből vérzik. A feminista radarom szinte minden mondatnál jelez. A szóhasználat, a toposzok amiket használ. Vagy kamulevél vagy írója is csak tudattalan áldozat, a feminizmus ostoba lózungjainak papagájszerű ismétlője. Mindez persze nyakon öntve egy nagy rakás AWALT-tal, projekcióval és szolipszizmussal. Ha elkezd az ember a sorok közt olvasni feltárul egy újabb szerencsétlen nő lelke.

lorantka
Olvasó
lorantka

Egyetértek, de az ilyenek nálam már nem csapják ki a biztosítékot.
Viszont a matekra érzékeny vagyok. :)

Biciklis
Olvasó
Biciklis

Ennyi idősen egy lakás összejöhet. A 30 milliót túlzottnak érzem, de a felét össze lehet hozni 35 éves korra. Most ugyan elszálltak az ingatlanárak és nem tudni, meddig tart ki ez a lufi, de néhány évvel ezelőtt a válság alatt már 8-10 millió forintért lehetett normális lakást venni, élhető környezetben. A legkönnyebben a “mamahotelben” lakók képesek spórolni, ugyanis a havi rezsi-hozzájáruláson kívül minden pénzükkel kizárólag ők rendelkeznek. Egy albérlettel szemben ez óriási előny.

common man
Olvasó
common man

De 17 éve amikor elkezdett az elméleti páciens félrerakni még nem keresett annyit, azért se mert kezdő volt meg egyébként se.

Biciklis
Olvasó
Biciklis

Ha az elméleti páciens nem ért semmihez, akkor nincs egy szavam se. Ha minden hétvégén elbaszta a pénzét, akkor sincs. De ezekben az esetben a 35 éves korra időzített sírás, nem a legférfiasabb attitűd.

common man
Olvasó
common man

De nem ezekről az esetekről beszélünk.Persze aki elbassza a pénzét az elbassza.

lorantka
Olvasó
lorantka

Common man-nek igaza van a kezdő fizetésekkel és úgy általában a jövedelmekkel kapcsolatban.
Az ingatlanárak pedig nincsenek elszállva, eddig voltak “túl alacsonyan”:

https://kiszamolo.hu/lakasarak-alakulasa-1990-tol/

Biciklis
Olvasó
Biciklis

Legyen hited szerint, vigasztald magad ezekkel a statisztikákkal, amelyet éppen aktuálisnak mondanak. Később másképpen lesz. A baráti köröm 38-43 év közötti korosztály, többjüknek -ha család még nincs is- van saját otthon, sőt automobil is. Cukrászról, ingatlanosról, vagy informatikusról beszélek, támogatói háttér nélkül. A különbséget ott látom, hogy amivel foglalkoznak, ahhoz értenek. Szorgalmasak, nem érnek rá egész nap a telefon, vagy a gép előtt ülni, ami a boldogulás titkának egyik sikeres receptje.

lorantka
Olvasó
lorantka

Én is tudok hozni erre több hasonló példát.
Ez azonban nem befolyásolja a matekot. Nyilvánvaló, hogy átlag feletti keresettel, a megadottnál több idő alatt könnyebb összehozni a dolgot.
Én azt igyekeztem kidomborítani, hogy az átlag számára egészen egyszerűen teljesíthetetlen ez az elvárás hátszél nélkül.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Cukrászról, ingatlanosról, vagy informatikusról beszélek, támogatói háttér nélkül. A különbséget ott látom, hogy amivel foglalkoznak, ahhoz értenek. Szorgalmasak, nem érnek rá egész nap”

Szorgalmasak = rabszolgák. Ez nem élet.

Art
Olvasó
Art

Bezzeg itt kommentelni meg zsidózni naphosszat:)

Naooo
Olvasó
Naooo

Csak úgy érdemes élni, ha van időd unatkozni.

Biciklis
Olvasó
Biciklis

Való igaz.

righeira
Olvasó
righeira

Én nem tartom reálisnak, meg “nem elszálltnak” azt az ingatlanárat, amit csak 20-30 éves hitellel, emiatt kiszolgáltatva, erőn felül robotolva lehet megszerezni – vagy nem!

A lakáshitelek jellemző futamideje a XXI. század gyorsan változó viszonyai között nagyon magas kockázattal bírnak. A józanul gondolkodó ember nem veheti biztosra, hogy ennyi idő alatt nem történik vele valami tőle független a világban, ami miatt a hiteltörlesztése megnehezedik vagy ellehetetlenül. A kamatterhek és egyéb költségek is másfélszeresére srófolhatják fel a lakásért végül ténylegesen kifizetett összeget. Az, hogy mégis működik, az az emberek felelőtlenségét, illuzórikusan pozitív jövőképét, vagy a végső elkeseredését mutatja szerintem.

Persze, tudjuk, aki erőn felül robotol, reprezentál, hogy bebizonyítsa a hölgyeknek, hogy ő példás béta, ő aztán mindent megtesz a másikért, alig várja, hogy végképp igába hajtsa a fejét – az “nyer”. :)

righeira
Olvasó
righeira

Tudjátok, mit? Legyen igaza.

Akkor viszont – ha már ilyen anyagiasan közelítünk a témához – megkérdezném:

A hölgy mit tud hozzátenni az ilyen férfi életéhez? Mitől lenne az jobb vele, mint nélküle? Miért ossza meg valakivel, amiért egyedül dolgozott-szenvedett meg?

Csak hogy tudjam, miért érdemes erőn felül gürcölni, olyan munkát végezni, amit nem szeretek,  évtizeden túl lemondani dolgokról (a megtakarítás érdekében).

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28
Reszet Elek
Szerkesztő

Van egy jó hozzászólás…

“Aki ilyen szerencsés, hogy jó keresete van, elégedett a munkahelyével stb, javaslom, hogy élvezze. Ne lányok után sóvárogjon. Ha szeretne családot keressen egy béranyát, vagy fogadjon örökbe egy gyermeket. Nem is fog találni. A normális férfiak és normális nök kihalófélben vannak. Mind a két félnek szürreális elvárásai vannak a másikkal szemben. Boldog 21. Századot xd”

 

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Facén is voltak szép kommentek, nők elég szép számban nyomták a szokásos hülyeségeiket és a dühöt, egy része meg felajánlotta magát hogy ő normális! :D

Delin
Olvasó
Delin

A jo allas, munkahelyi elegedettseg stb, minden csak nem szerencse kerdese… kivancsi vagyok mikor kopik ki mar ez a “neked konnyu, mert”, “te szerences vagy, mert” tipusu mentalitas. (Termeszetesen soha, csak nagyon faraszto mindig olvasni mindket nem reszerol.)

A masik fele is allandoan elojon, hol vannak a normalis nok/ferfiak. Mintha ma a tobbseg nem elne/elt volna soha parkapcsolatban, nem alapitana csaladot.

common man
Olvasó
common man

Szórakozóhelyen akkor van normális nő ha elviszik a törzstagok magukkal.  Ha a gyerek pont akkor pont ott van, a szerencse is melléjük szegődik, egymásra találhatnak.

righeira
Olvasó
righeira

Tudjátok, mit? Legyen igaza.

Akkor viszont – ha már ilyen anyagiasan közelítünk a témához – megkérdezném:

A hölgy mit tud hozzátenni az ilyen férfi életéhez? Mitől lenne az jobb vele, mint nélküle? Miért ossza meg valakivel, amiért egyedül dolgozott-szenvedett meg?

Csak hogy tudjam, miért érdemes erőn felül gürcölni, olyan munkát végezni, amit nem szeretek,  évtizeden túl lemondani dolgokról (a megtakarítás érdekében).

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A hölgy mit tud hozzátenni az ilyen férfi életéhez?

A világ (másik:) mozgató erejét:) a pinát:)……..

righeira
Olvasó
righeira

Túrót.

Akkor legalább dugni megtanulnának!  De azt se tudnak, bazmeg! 8:2 arányban mindent tőled vár.Az a maradék kettő az, aki kezdeményező, képes felfogni azt, hogy nem minden férfinek jön be ugyanaz, érdekli mi a jó neked, hajlandó odatenni magát.

Amúgy meg amíg lószar van, veréb is van: amíg a szar szexért is képesek férfiak évtizedeket dolgozni, addig minek fejlődjenek a nők.  De itt a hibát ezekben a férfiakban (magunkban) látom.

Úgyhogy őszintén remélem, hogy tényleg csak viccnek szántad a hozzászólásod.

common man
Olvasó
common man

A “hölgy” gondolja úgy , hogy ő  azt teszi hozzá.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

őszintén remélem, hogy tényleg csak viccnek szántad a hozzászólásod.

Felerészben:)

Hunn
Olvasó
Hunn

Én pont egy olyan csávó vagyok, akiről a hölgy beszél. Harmincas éveim végén, nincs egy vasam se, nemhogy lakásom. Ahogy olvastam az írását, nekem nem az volt a reakcióm, hogy “bárcsak megfelelnék az elvárásainak, de hogy így alakult az életem, hogy nem felelek meg, inkább csendben meghúzom magamat és spórolok”, hanem az, hogy egy ilyen nő SEMMIT nem tud, és ami még rosszabb, nem is akar hozzátenni az életemhez. Nem akarnám megdugni, nem akarnék tőle semmit. Next.

Szegénykém a tipikus női projekció és a feminizmus áldozata. A feminizmus lehetővé tette, hogy rendelkezzék mindazzal, ami az ő számára  egy férfiben érték lenne, és azt hiszi, hogy a férfiaknak ugyanezek értékek számítanak, amikor a nőkre tekintenek. Ez igaz minden nőre aki a fiatalságát a karrierre áldozza. Newsflash: a férfi szemében a fiatalság és a szépség az érték. Ha ezt egy nő a karrierjére pazarolja, akkor a karrier és a pénz ára az volt, hogy elpazarolta mindazt, ami egy férfi szemében érték lett volna. Szomorú! (Ugyanez az egyenlet igaz arra a nőre is, aki a ribancoskodásra pazarolja el ugyanezeket az értékeit.)

common man
Olvasó
common man

Viszont nagyon udvarias vagy ahogy ezt a buta kurvát hölgyezed.

Reszet Elek
Szerkesztő

Pontosan. A cikk kapcsán én ezt írtam le (kissé finomítva): A nő 38 évesen még nem talált megfelelő embert. Valójában senki sem felelt meg neki. Öregedőben és gyerek nélkül megpróbálta lejjebb adni az igényeit sikertelenül. Láthatóan ugyanolyan csődtömeget sikerült találnia férfiban, mint amilyen ő nőben. Persze magáéban a gerendát sem ugye…

Szerencsétlen felfelé házasodna csakhogy senkinek sem kell. Még azt is leírja, hogy a férfiaknak az élet minden területén lejt a pálya. A női szerepek közé meg csak bekerült a cseléd is. Férfi módra él, férfi értékrend szerint gondolkodik és még csodálkozik rajta hogy kutyának sem kell.

Mégha el is fogadható hogy valahol az áldozata is ennek az “emancipált világnak”, felnőttként mégis felelős önmagáért, a tetteiért. Megfelelő tudatossággal már régen rá kellett volna jönnie hogy nagy bajok vannak a hozzáállásával. Ennyi idősen a kiszáradóban levő méhével és ilyen szemléletmóddal nem fog kapni senki normálisat, gyereke is legfeljebb spermabankból lesz. A maximum aki jut neki, az elvált, gyereket már nem akaró férfi, akivel ellébecolhat. Mindig leírjuk (a Férfihangon is), hogy a mai nők teljesen el vannak tévedve, hogy mi kell nekünk, hogy mi teszi őket kívánatossá mint hosszútávú partner. Ebből a nőből éppen ezek a dolgok hiányoznak.

righeira
Olvasó
righeira

Ja, és a legszebb, hogy ezt senki nem fogja egyenesen a szemébe mondani.Ez egy olyan életbölcsesség, amit a szerencsések mások életét látva, a kevésbé szerencsések saját kárukon tapasztalnak meg.

Szexért simán hülyítik majd házassággal, gyerekkel, dícsérettel-megerősítéssel stb. amit csak hallani szeretne. Addig, amíg nem kell a tettek mezejére lépni – akkor majd otthagyják valami indokkal, aminek köze sem lesz a valódi indokhoz, amit fent összefoglaltál.

Aldo
Újságíró

“Szexért simán hülyítik majd házassággal, gyerekkel, dícsérettel-megerősítéssel stb. amit csak hallani szeretne.”

Korábban ő hülyítette a férfiakat szexel.

righeira
Olvasó
righeira

Nem kellett azokat hülyíteni.

Rengeteg olyan férfi van, aki a “vadászatban” él ki magát, és “ha pinát lát, elborul az agya”. (Elemi ösztön). Persze, ezek nem itt kommentelnek.

Akkor hülyítette volna őket, ha hozzájuk megy, aztán elválik tőlük és viszi a fele vagyont, nem?

Aldo
Újságíró

Nem. Az már nem hülyítés, hanem szimpla lerablás. Sok férfit szinte bármire rá lehet venni a jövőbeli szex ígéretével. Akik persze csak azt látják, hogy jaj de jó, lehet dugni, így megéri. Csakhogy pont ezzel a hozzáállással nem fognak dugni.

ui: a fél vagyon rinyához meg annyit, hogy aki olyan, hülye, hogy aki házassági vagyonjogi szerződés nélkül köt házasságot – legyen az férfi vagy nő – és nem gondol bele, hogy mi lesz különvagyon vagy közös vagyon, az meg is érdemli, hogy ilyen szinten lenyúlják.

Hunn
Olvasó
Hunn

Azzal tisztában vagy, hogy a magyar jog szerint is a házassági szerződést a bíróság semmissé nyilváníthatja, a gyermek érdekeire hivatkozva? Mondjuk úgy ítélnek, hogy a gyermek az anyjával marad (mint az esetek kb. 100%-ban), így az lesz a “gyermek érdeke”, hogy az apát dobják ki a saját házából amit a saját pénzén vett, amiben eddig közösen éltek, házassági szerződés ide vagy oda? Aki azt hiszi, hogy rafkós volt, mert házassági szerződéssel bebiztosította magát, az bizony nagyon pofára eshet…

Aldo
Újságíró

Nem kell minden elhinni. Olyan ez mint a sok horrorsztori, hogy a fogamzásgátlóba nőt milliói halnak bele.
Jaj a gonosz bíróságok mindig bedobják a gyerek érdeke sztorit, csakhogy a férfiakkal jól kibasszanak. Amúgy meg ki az ma Magyarországon, aki saját pénzen házat vesz? Kb. senki. A házassággal együtt szinte minden közös lesz. Ezért sem értem amikor rendszeresen – itt az FN-is – leugatnak, hogy fontosnak tartom a nő anyagi helyzetét. Szemben a sok balfasszal, aki csak annyit ír, hogy a nő legyen 20 éves és szűz. Aztán jön a sírás, hogy még tartásra is köteleznek a válás után.

Reszet Elek
Szerkesztő

Úgy tudom Magyarországon csak az egyenesági rokonnal szemben van tartási kötelezettség.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

“fontosnak tartom a nő anyagi helyzetét. Szemben a sok balfasszal, aki csak annyit ír, hogy a nő legyen 20 éves és szűz. Aztán jön a sírás, hogy még tartásra is köteleznek a válás után.”
Tetszik ez a bluepill-es hozzáállásod. :)
Kár, hogy minél kisebb a vagyoni különbség közted és a nő között, annál nagyobb az esélye, hogy otthagyjon. … Ja, és természetesen abban az esetben is vinni fogja a fele vagyonodat, hiába tudná magát eltartani. Hiszen a gyerek érdeke, hogy minél jobb körülmények között nőjön fel! Érdemes tudni, hogy a tartásdíj mértéke nem a vagyoni különbségetektől fog függni, hanem attól, hogy hány gyereketek van. A válás lesz az, ami a vagyoni különbségtől fog függni. Pontosabban annak hiányától. :)

Lásd pl. alfabéta hozzászólását a saját sztorijáról. Minden rendben volt a kapcsolatában, de amint a nő is megkeresett annyit, mint ő, máris dobbantott.

/Nehéz megértenem, miért nem látja az emberek jelentős része, hogy ami a társadalomban megy, az megy a párkapcsolatokban is – és fordítva. Az, hogy a társadalomban a nők már keresnek (általában látszatmelókkal természetesen), egyből azt eredményezi, hogy nagyobb eséllyel válnak. Hiszen van egy alap, amire támaszkodhatnak. Magyarán a nőtartó rendszer a fő oka a sok válásnak és a feminizmus erősödésének. … És nem esik le hibbantkáimnak, hogy ha a párkapcsolatban is ezt csináljuk, azzal csak magunk alatt vágjuk a fát. :) /

Reszet Elek
Szerkesztő

Nem sokat ér a házassági szerződés.

Amúgy tudomásom szerint a külföldön kötött házasságot honosítani kell, anélkül nem érvényes, az élettársi kapcsolathoz meg közös lakcím kell. Javítsatok ki ha rosszul tudom!

Aldo
Újságíró

“Úgy tudom Magyarországon csak az egyenesági rokonnal szemben van tartási kötelezettség.”

Volt házastárs is kérhet. Más kérdés, hogy meg is ítélik-e.

Reszet Elek
Szerkesztő

Paragrafust mondanál?

Aldo
Újságíró

http://bizikugyvediiroda.hu/csaladjog/hazastarsi-tartas/

2013. évi V törvény (Új PTK.) rendelkezései: 

4:29. § [A tartásra való jogosultság

 

common man
Olvasó
common man

Pedig én is olyan vagyok csak már kigyógyultam.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ez mind így igaz. A kulcsszó a “megfelelő tudatosság”. Na ez hiányzik ,nem csak a nők,hanem a férfiak nagy részének életéből is,a szülők erre nem képesek (maguk sem alkalmasak)  megtanítani a gyerekeiket. Szerintem,ha van a nőnek megfelelő IQ-ja ,hogy felfogja és el is gondolkodjon komolyan,hogy itt valamit ő nagyon félreértelmez,valami nagyon nincs rendben azzal,amit ő a világ dolgairól ,férfi-nő kapcsolatról gondol,max,akkor van esélye. Ez számomra későnek tűnik.Csak egy őszintén, férfiak által szemébe mondott pofáncsapással lehetne szembesíteni,hogy nagyon tévúton jár. (mondjuk a foltját megtalálta,mert a pacák is nagyon gáz,de most nem ez a lényeg)

herceg
Olvasó
herceg

“Csak egy őszintén, férfiak által szemébe mondott pofáncsapással lehetne szembesíteni,hogy nagyon tévúton jár.”

Már csak kéne egy férfi* aki 1) szóba áll vele és 2) törődik vele ennyire/fordít rá ennyi energiát :) Fénykorában se talált ilyet, most hogyan sikerülhetne?

*férfi = a bolygón élő hímneműek azon kis százaléka, akinek a véleménye egyáltalán számít egy nőnek

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Pl. tökéletes lehetőség lenne a szembesítésre (elgondolkodásra) eme kommentek számára való elküldése. Vegyesen férfi-női vélemények,akkor TALÁN,nagyon talán valami elindulhatna ott hátul,mélyen.

Hunn
Olvasó
Hunn

A legtöbb ember nem az igazságra vágyik, hanem arra, hogy azt hazudják neki, amit hallani szeretne. Erre épít a feminizmus is (többek között).

Kalman
Újságíró

Tegyük hozzá, hogy ez is női tulajdonság. Persze sok férfi is így működik, de ez már feminizálódás. Az igazság ismeretének vágya férfi princípium. És ha egy nő rendesen vezetve van egy férfi által, akkor nincs is szüksége rá, hogy ilyen lelkileg megterhelő dolgokkal törődjön, mint az igazság. Amit valljuk be sokszor valóban nehéz elviselni még nekünk is.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Szerintem,ha van a nőnek megfelelő IQ-ja ,hogy felfogja és el is gondolkodjon komolyan,hogy itt valamit ő nagyon félreértelmez,valami nagyon nincs rendben azzal,amit ő a világ dolgairól ,férfi-nő kapcsolatról gondol,max,akkor van esélye.

A valóság az, hogy ez a férfiak 80%-ára sem igaz, pedig ők nem olyan magasról indulnak(sőt:)….., még sincs esélyük, a nők meg a saját tapasztalataikból kiindulva csak néznek egy nagyot, hogy ez meg mi, eszik-e vagy isszák?

Ez számomra későnek tűnik.Csak egy őszintén, férfiak által szemébe mondott pofáncsapással lehetne szembesíteni,hogy nagyon tévúton jár.

Ja, akkor meg nőgyülölő leszel és ugyanúgy reszelgeti tovább az álmait…..:)

 

common man
Olvasó
common man

Jól mondod:Csak egy őszintén, férfiak által szemébe mondott pofáncsapással lehetne szembesíteni,hogy nagyon tévúton jár.De ennek azon kívül ,hogy ezt tiltja a törvény sincs semmi értelme.Te is én is gyakran abba a hibába esünk ,hogy mindig segíteni,jobbítani akarunk. Valószínűleg ez a neveltetésből fakad.De fel kell egyszer nőni.Az ilyenek semmit nem érdemelnek.Segítséget semmiképp.El se fogadnák fel sem fognák.Keresse csak a herceget,támasszon követelményeket úgy ,hogy ő közben semmit sem ad,aztán remélhetőleg jól átbasszák egy páran és sopánkodhat le kell szarni.Le kell szarni már most.Nehogy már én keressem a kegyeit az ilyen számító rohadt kurváknak.

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

“Nehogy már én keressem a kegyeit az ilyen számító rohadt kurváknak.”

Itt egy kissebb haragot vélek felfedezni! Javíts ki ha tévedek! :)

common man
Olvasó
common man

Ez már a kompromisszumos változat.

Reszet Elek
Szerkesztő

kissebb? hahaha!

lorantka
Olvasó
lorantka

Tévedsz. Helyesen: “kisebb”. Fentebb már részletesen kitárgyalták. :)

OFF
Hivatalos bejelentés: én viszont nyelvtannáci vagyok. :)
A nyilvánvalóan egyszeri elírásokat, félreütéseket tolerálom, a többi fizikai fájdalmat okoz.
Nem szeretném, ha valaha is bárki megbántódna azon, amit e tárgyban írok neki: nem ezért teszem, hanem építő szándékkal.
Köszönöm az együttműködést.
ON

herceg
Olvasó
herceg

“A feminizmus lehetővé tette, hogy rendelkezzék mindazzal, ami az ő számára  egy férfiben érték lenne, és azt hiszi, hogy a férfiaknak ugyanezek értékek számítanak, amikor a nőkre tekintenek”

Igen, előkerült a szokásos projekció, ezt is a Falra kéne írni.

Tina74
Olvasó
Tina74

Pont róla, akinek a férje ávós volt, és elég színvonaltalan irományokat hozott össze? Ha legalább Szabó Magdát, vagy Jókai Annát említenék!

Gejza
Olvasó
Gejza

Újabb agymenés, már a regényírók se írjanak olyan történetet, amiben esetleg nőt bántalmaznak.

http://konyves.blog.hu/2018/02/01/a_nok_elleni_eroszakot_nem_szabad_kitiltani_az_irodalombol?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2018_02_02&utm_campaign=index

 

Egészen elképesztő, amit ezek a normál világtól a buksijukban külön élő vadbarmok a társadalomra akarnak erőltetni.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A túltolt baromságok mindig valamilyen(általában genetikai) hulladék fejéből pattannak ki, kínjukban/unalmukban terraformálnának, ha már a szopás ágán ülnek……….

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Nem tudom hirtelen hova tegyem,a Szolgálólány meséje egy sétagalopp ehhez képest…Ki az az elmebeteg idióta,aki egy ilyen világot talál ki,akinek ilyen torz agyszüleménye van és még ki is adják:

https://24.hu/kultura/2018/02/11/apam-minden-ejjel-meghag-de-hat-ez-a-torveny/

 

Gejza
Olvasó
Gejza

“A szerző egyébként pszichiátriai szakápoló és kutató, szexuálisan bántalmazott, traumatizált gyerekekkel dolgozik, ami különösen zavarba ejtő ízt ad a regényének: ez a nő tudja, miről beszél, látott-hallott már ezt-azt. Ez a valóságba ágyazottság kényelmetlenül hihetővé teszi a leírtakat: a vallási maszlaggal álcázott nőgyűlölet és a patriarchátus kitekert, túltolt formája ez, persze, de félreértés ne essék, az efféle világokról egyáltalán nem mindenkinek az jut eszébe, hogy ilyen borzalmat kitalálni is szörnyű. Épp ellenkezőleg: amint a regényben is, úgy a mi világunkban is jócskán lennének önként vállalkozók, akik egy ilyen berendezkedésre váltanának a #metoo lassan kifejlődő felelősségre vonhatóságából, ahol horribile dictu nem lehet csak úgy fiatal lányok arcába tolni random hímtagokat. A posztapokaliptikus miliő nyirkos és nyomasztó, ám azzal, hogy a sziget egy rövidke csónakútra van az Óföldtől, a szerző finoman jelzi, hogy mindaz, amit a szigeten létrehoztak, egyáltalán nincsen olyan távol attól a realitástól, amiben élünk.”

Tehát még egyszer:

“Épp ellenkezőleg: amint a regényben is, úgy a mi világunkban is jócskán lennének önként vállalkozók, akik egy ilyen berendezkedésre váltanának a #metoo lassan kifejlődő felelősségre vonhatóságából, ahol horribile dictu nem lehet csak úgy fiatal lányok arcába tolni random hímtagokat. A posztapokaliptikus miliő nyirkos és nyomasztó, ám azzal, hogy a sziget egy rövidke csónakútra van az Óföldtől, a szerző finoman jelzi, hogy mindaz, amit a szigeten létrehoztak, egyáltalán nincsen olyan távol attól a realitástól, amiben élünk.”

Szerkesztve:

Na nekifutok még egyszer, lehet, félreértelmeztem a cikkíró véleményét….

 

 

 

 

 

common man
Olvasó
common man

Ezek betegek.Nem elég a gonosz férfi kliséje, megtoldották azzal ,hogy a saját lányával sőt kizárólag gyereklányokkal űzik azt  amit.Amiért őket kéne utálnunk nem pedig azt az idiótát aki ilyeneket ír és kiad.Athenaeum Kiadó(meghalt).Viszont ha film lesz belőle férfi főgonoszra van már jelöltem.Harvey

Reszet Elek
Szerkesztő

Nem zsidó kinézetű lesz, sokkal inkább nordikus alkatot választanak. Elvégre ők a legfehérebb fehérek.

Kalman
Újságíró
Reactor
Újságíró

Ez nettó kamu, hogy híres nőkről nincs elnevezve semmi. Ott van például Marie Curie. Vagy Erzsébet királyné.

Hogy rajtuk kívül nemigen voltak híres nők? Awwww, that’s a shame. A lehetőségük ugyanúgy megvolt/megvan rá, hogy híressé váljanak, nosza. Meg lehet írni az Évszázad Regényét, le lehet komponálni az Évszázad Zenéjét, fel lehet találni az Évszázad Találmányát, le lehet programozni az Évszázad Játékát. Jaaaa hogy ezekhez agy is kell? Maradjunk meg a turbófeminista köpkölődésnél, azt lehet agy nélkül is :DDDDDDDDDDDD