Férfihang.hu
0 megosztás

Börtönre ítéltek egy nőt, aki milliókat csalt ki gyermeke állítólagos apjától

Letöltendő börtönbüntetést kapott egy nő, lánya pedig felfüggesztett szabadságvesztést, mert milliókat csaltak ki egy férfitól, azt állítva, hogy ő az asszony gyermekének apja – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék pénteken az MTI-t.

A házasságban élő asszonynak szexuális viszonya volt a férfival, majd 2000-ben gyermeke született, akit a férje nevére anyakönyveztek. A nő azonban azt állította a sértettnek, hogy a gyermeknek ő az apja, ezért több alkalommal anyagi támogatást kapott a férfitól.

Az asszony 2012-ben úgy döntött, hogy további pénzösszegeket szerez a sértettől. Az akkor már felnőtt korú lányát bevonva – aki az ügyvéd szerepét játszotta el – fiktív bírósági iratokat készítettek tartásdíj megállapításáról. A férfi ezek után még csaknem 8,6 millió forintot fizetett a nőnek.

Az elsőfokú bírósági eljárás során a genetikai szakértő megállapította, hogy a gyermeknek nem a sértett az apja.

Tavaly októberben első fokon három év és hat hónap letöltendő börtönre ítélte az asszonyt a Zalaegerszegi Járásbíróság társtettesként, folytatólagosan elkövetett csalás, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt. Lánya ugyanezen bűncselekmények miatt három év börtönt kapott.

Másodfokon a Zalaegerszegi Törvényszék pénteken mindkét vádlott esetében enyhített az ítéleteken. Az elsőrendű vádlott így két év és tíz hónap letöltendő börtönbüntetést kapott. A bíróság figyelembe vette, hogy a nő bipoláris zavarban szenved – amelyet szélsőséges hangulatingadozás jellemez -, ami enyhén korlátozta abban, hogy felismerje cselekményei következményeit, illetve gyermekei közül ketten fogyatékkal élők és állandó felügyeletre szorulnak.

Az asszony másodrendű vádlottként szereplő lányát jogerősen két év börtönbüntetésre ítélték, de a végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztették. Mindezen felül a két nő köteles megtéríteni a férfinak az évek során okozott kárt is.

 

Forrás:  Az MTI híre kommentár nélkül közreadva

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
0 megosztás


35 thoughts on “Börtönre ítéltek egy nőt, aki milliókat csalt ki gyermeke állítólagos apjától

  Antifeminista

  Antifeminista

  (2018. február 18. vasárnap - 18:43)

  “A bíróság figyelembe vette, hogy a nő bipoláris zavarban szenved”

  Apja faszát!!

   col.man

   (2018. február 19. hétfő - 06:32)

   Inkább az anyja picsáját!!!!  Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek, hogy ezeknek mindig (ki)találnak valami enyhítő körülményt….

   Aldo

   (2018. február 19. hétfő - 06:46)

   Bebaszni egy gumiszobába, ahonnan nem jöhet ki ameddig gyógyultnak nem nyilvánítják. Ha ez 100 évig tart, akkor addig tart.

   ggwp

   (2018. február 19. hétfő - 13:16)

   Hagyjuk már a szar dumát, az összes nő bipoláris és hanuglatingadozásban “szenved” ennyi erővel….és azért mert bipoláris, enyéhébb ítéletet kap előre megfontolt csalás okán. Nem semmi. Éppen rossz kedve volt és EZÉRT csalt el sok év alatt ennyi pénzt. Aljadék.

    ggwp

    (2018. február 19. hétfő - 13:19)

    Tulajdonképpen törvényileg elismerték ezzel, hogy a nőknek enyhébb büntetés jár, csak a nőneműségük okán. Mondjuk ez nem meglepő, gyilkosságért is ugyanúgy ráfogják, hogy bipoláris, szomorú volt, skizofrén, akármi, és megússza pár évvel vagy szabadlábon. ‘Egyenlőség’ aha.

    Aldo

    (2018. február 19. hétfő - 13:28)

    Most ki beszélt itt az összes nőről? Erről az esetről volt szó. Kapott 3 év 6 hónap letöltendőt. A másodfok enyhítette 2 év 10 hónapra. De gondolom a kétharmadolás miatt 22 hónap múlva már kint is lesz. Tehát még 2 évet sem fog ülni. Csak azt nem értem, hogy az első fok miért nem vette figyelembe az állítólagos pszichés problémáját és miért csak a másodfoknak tűnt fel? Ha pedig nem normális, akkor diliházba kell zárni. Sokan azt gondolják, hogy ez sokkal jobb, mint a sitt, de innen csak akkor engedik ki, ha gyógyultnak minősítik, ami akár hosszú évekbe is telhet.

   vladimir a gyikember

   vladimir a gyikember

   (2018. február 24. szombat - 06:32)

   “A bíróság figyelembe vette, hogy a nő bipoláris zavarban szenved”

   Es ezert a lanya buntetesi tetelet is csokkentettek…

  Aldo

  (2018. február 19. hétfő - 06:42)

  Akkor most a házas nő félrebaszott, azt kamuzta a pasinak, hogy tőle van a gyerek, ő meg meg fizetett mint a katonatiszt? Valaki tényleg ekkora barom?

  “A bíróság figyelembe vette, hogy a nő bipoláris zavarban szenved – amelyet szélsőséges hangulatingadozás jellemez -, ami enyhén korlátozta abban, hogy felismerje cselekményei következményeit”
  De azért okiratot hamisítani meg milliókat kicsalni nem okozott neki különösebb nehézséget. Kíváncsi lennék, hogyha egy férfi csinált volna hasonló csalást, akkor vajon figyelembe vették volna-e az állítólagos bipoláris zavart.

  “Mindezen felül a két nő köteles megtéríteni a férfinak az évek során okozott kárt is.”
  Majd elkezdenek siránkozni, hogy nincs pénzük, hiszen ezért csaltak, mert annyira rászorultak és a kurva életben nem hajtják be rajtuk.

   Hunn

   Hunn

   (2018. február 19. hétfő - 08:17)

   “A bíróság figyelembe vette, hogy a nő bipoláris zavarban szenved – amelyet szélsőséges hangulatingadozás jellemez -, ami enyhén korlátozta abban, hogy felismerje cselekményei következményeit”
   De azért okiratot hamisítani meg milliókat kicsalni nem okozott neki különösebb nehézséget. Kíváncsi lennék, hogyha egy férfi csinált volna hasonló csalást, akkor vajon figyelembe vették volna-e az állítólagos bipoláris zavart.

   Vicces, hogy a bipoláris zavar nem korlátozta a nőt abban, hogy felismerje, hogy az okirathamisítással és a férfi átverésével milliókhoz juthat, de abban viszont korlátozta, hogy felismerje, hogy ezzel bűncselekményt követ el, amiért büntetés jár ha lebukik… Komédia.

    RedGreg

    RedGreg

    (2018. február 19. hétfő - 09:50)

    De Hunn elég sok esetben veszik figyelembe férfiaknál is. A különbség nem itt van, hanem ott, h mennyire fog keményen a toll amikor a bűntetést kiszabják. Egy férfira könnyebben mondanak tchibot (a legtöbb mi adható) mint egy nőre. De ha létezik objektíven ez a tény, akkor figyelembe fogják venni. Nőknél és férfiaknál is.

  common man

  (2018. február 19. hétfő - 08:02)

  És amit a gyerekkel művelt azért mit kapott? Bipoláris zavar,hangulatingadozás:mindig pont akkor  volt a zavar amikor az okiratokat hamisították.Mondjuk a szélhámosok is mindig megtalálják az áldozatukat.

   wittukind

   wittukind

   (2018. február 19. hétfő - 08:59)

   Ha létezik ilyen”bipoláris zavar” akkor van monopoláris is? azt is “büntetik”? még milyenféle újonnan felfedezett “zavarok” léteznek amelyekről ilyen esetekben tudjuk meg hogy “léteznek”?

    

    Alter Ego

    Alter Ego

    (2018. február 19. hétfő - 15:11)

    Igen, van “monopoláris” is, leginkább a sima depresszió.  A ”bipoláris zavar”  pontos neve bipoláris depresszió vagy másik nevén mániás depresszió. A lényeg, hogy a beteg hangulata két pólus között ingadozik, hol féktelen, önveszélyes cselekedetekre sarkalló jókedve van (mániás szakasz), hol meg öngyilkos depresszióba zuhan (depresszív szakasz). Előbbi fázisban nem fordulnak orvoshoz, nem is nagyon küldik őket, mert látszólag ők a világ legboldogabb emberei, a depresszív szakaszban már annál inkább… Ez nem egy újonnan felfedezett “zavar”.  Kisebb “zavar” szintjén ez aligha fordul elő, hanem huzamosan, egyre súlyosbodó formában fennálló betegségként. Leginkább csak litium, carbamazepin, valproat, lamotrigin hatóanyagú gyógyszerekkel lehet a beteg állapotán javítani. Kétséges, hogy teljes értékű életet tud élni a beteg. Ha a gyógyszereit elhanyagolja, akkor visszazuhan egy súlyosabb állapotba. Ilyen zavarra hivatkozni mentő körülményként csak pszichiátria szakvélemény birtokában lehet. Az vajon megvolt ebben az ügyben?

     wittukind

     wittukind

     (2018. február 19. hétfő - 15:20)

     Nohát ez a hsz számomra újdonság. Tehát a piszologusok akárkit fölmenthetnek akármi alól? Akkor inkább a kényszermunka és a kaloda, mindjárt megszabadulnak mindenféle zavartól..

      Alter Ego

      Alter Ego

      (2018. február 19. hétfő - 15:30)

      Nem. Akárkit nem menthetnek fel és “akármi” alól sem. És pszichológusok semmiképp, csakis pszichiáterek. Vagyis elmezavarokkal foglalkozó orvosok. Léteznek betegségek, amelyek csökkentik a belátóképességet, a pszichiáter felelős szakértőként vizsgálhatja egy perben, hogy valaki beszámítható-e. Köznyelvien úgy fest a közmorál és a jog álláspontja, hogy: elmebetegeknek az elmegyógyintézetben a helye és nem a börtönben. A belátóképességet kisebb mértékben korlátozó állapot esetén arányosan csökkenthető a büntetés, természetesen orvosszakértői vélemény birtokában. Mindössze erről van szó. Ha végiggondolod, ez így méltányos és tisztességes.

      Alter Ego

      Alter Ego

      (2018. február 19. hétfő - 15:36)

      De egyébként az sajnos egy létező jelenség, hogy a nők által elkövetett bűncselekmények esetében a feminista aktivisták mindenféle új szindrómákat és kétes létezésű “zavarokat” igyekeznek belemagyarázni az ügyekbe és akár a pszichiátriai protokollok közé is beverekedni. Ilyen például a “szülés utáni depresszió”, ami a legelvetemültebb csecsemőgyilkosok mentegetésének állandó eszköze.

      Egyik jellegzetes válfaja a dolognak, amikor a mentőkörülményeket túlozzák el olyan mértékben, hogy ártatlannak tűnjön a bűnelkövető. Ennek egyik tipikus esete, amikor Morvai Krisztina a köztársasági elnökkel kegyelemben részesítette Simek Kittyt, aki álmában, kivégzésszerűen agyonlőtte  pisztollyal a nevelőapját, majd elment bulizni.

      Lásd itt is: https://hu.wikipedia.org/wiki/Simek_Kitty

  Reszet Elek

  Reszet Elek

  (2018. február 19. hétfő - 10:09)

  Nekem nincs bajom ezzel az ítélettel. Kamatostul visszafizettetik a pénzt (kérdés van-e miből mert a fogyatékos gyerekekkel úgysem engedik hogy az utcára menjen) mehet a börtönbe c.p-t nyalni valamint lesz priusza is.

   Aldo

   (2018. február 19. hétfő - 12:29)

   Ez azt jelenti, hogy a sértett most már rendelkezik hivatalos papírral arról, hogy igaza van, jár neki a kicsalt pénz. Az, hogy ezt hogyan hajtják be, vagy be tudják-e egyáltalán hajtani az elkövetőn, más kérdés.

  lady

  (2018. február 19. hétfő - 10:47)

  Az ügyvédről se felejtkezzünk el aki képes mindent elmagyarázni még a pofàtlan pénzszerzést is. Persze akkor rendben volt a pszichéje anyukànak amikor költhette a pénzt. Én is úgy vélem nem fogja visszakapni a kicsalt pénzt a férfi mert felmérik a körülményeket és  nem lesz miből kell a gyereknek ami van ,éhen halnànak másképp stb.

  INewton

  (2018. február 19. hétfő - 14:14)

  Kicsit off, de ennél a hírnel jól összekaptak a kommentekben a fehérlovagok és az RP-k.

  https://24.hu/elet-stilus/2018/01/26/megolte-magat-egy-fiatal-lany-miutan-rossz-helyre-kuldott-egy-uzenetet/

  SOMLight

  (2018. február 19. hétfő - 18:34)

  Itt a faék egyszerű kérdés melyik nő nem szenved mentális zavarban minimum a menstruáció idején?

  ~90%-a tagadja persze, mert a lételemük a félrebeszélés.

  Netán miniszterelnöknő jelöltünk SzelesBerni már elköttette a petevezetékét, hogy férfivá válhasson?
  Sima közokirat hamisítás és egy férfi kifosztása meg mit számít, ha a Fityesz szerint még mindig a nők és a 17-18 éves “kisgyermekek” a gyengébbek. Sima felfüggesztett is elég lenne a hölgynek ráadásul soha nem fogja tudni visszafizetni a milliókat, ha nem talál egy másik balekot vagy nem manifesztál valakit, hogy bankot raboljon neki.

  De minek ez a felhajtás úgyis mi tartjuk el a nőket.. és lassan nem kapunk cserébe semmit se.

  riveroftime

  riveroftime

  (2018. február 20. kedd - 00:02)

  Kicsit más, de mégis idevág:
  https://index.hu/kulfold/2018/02/19/pedofilnak_neztek_az_apat_aki_a_lanyaval_utazott/
  Mennyire mínuszos kis hír azon szar honlapon, csodálom, hogy le merték hozni.

  Lehet olvasni a sorok között

  Asidotus

  Asidotus

  (2018. február 20. kedd - 18:31)

  https://g7.24.hu/elet/20180220/ott-a-legkevesebb-lany-a-termeszettudomanyos-palyan-ahol-a-legnagyobb-a-nemek-kozotti-egyenloseg/
  Azt írja a cikk, hogy ott megy a legtöbb lány mérnöknek, természettudományi képzésre (STEM összefoglaló néven), ahol a legnagyobb a nemek közötti különbség. Vagyis, ahol a nők nincsenek “elnyomva”, ahol könnyű az életük, arányaiban kevesebben választják ezt a nehéz szakmát.
  Újabb jó példa, hogy a feministákat mennyire nem érdekli, hogy maguk a nők mit akarnak

   wittukind

   wittukind

   (2018. február 22. csütörtök - 14:50)

   Ez hihetetetlen…én is katona voltam 86-ban és dugtam meg lányt és anyját is egymás után de ilyensmi… de jó itt lenni.

Vélemény, hozzászólás?