Férfihang.hu
0 megosztás

Robert Fico soha nem engedélyezi az Isztambuli Egyezmény ratifikálását

„Soha nem adok engedélyt arra, hogy a szlovák kormány ratifikálja az isztambuli egyezményt, amíg azt nem hozzák teljes összhangba a szlovák alkotmánnyal, amely kimondja, hogy a házasság egy férfi és egy nő köteléke” – jelentette ki Robert Fico szlovák kormányfő pozsonyi sajtótájékoztatóján csütörtökön, a nők elleni erőszakkal és családon belüli erőszakkal szembeni fellépésről szóló nemzetközi egyezményre utalva. Nem szabad olyan intézkedéseket elfogadni, amelyek ellentétben állnak az emberek érzéseivel és meggyőződésével, s ilyen az isztambuli egyezmény is – vélte Fico, hozzátéve: a dokumentum feleslegesen kérdőjelezi meg a férfiak és nők között lévő teljesen természetes különbségeket, s azokat a családon belüli erőszak gyökereinek mutatja.

FICO, Robert

A szlovák kormányfő leszögezte: soha nem fogja hagyni, hogy kormánya ezt az ellentmondásos dokumentumot, ebben a formájában jóváhagyja, ugyanakkor megvizsgálják a szlovák jogrendnek a nők elleni erőszakra vonatkozó részeit, s amennyiben azt tapasztalnák, hogy az gyengébb, mint a nemzetközileg elfogadott, módosítanak rajta. Robert Fico hangsúlyozta: elfogadhatatlannak tartják a nők elleni erőszakot, s ezért – ha szükségesnek mutatkozik – átültetik a szlovák jogrendbe az egyezmény bizonyos részeit, de a szlovák kormánynak joga van arra, hogy ne ratifikálja a korábban már aláírt egyezményt, s ezért semmilyen szankció nem érheti, tekintve, hogy az Európa Tanács dokumentumáról van szó.

Rámutatott: ahhoz, hogy döntsenek az isztambuli egyezmény ratifikálásáról, elsődlegesen összhangba kellene hozni azt a szlovák alkotmánnyal, annak azon részével, amely kimondja, hogy a házasság egy férfi és egy nő köteléke.

Kérdésre kifejtette: az egyezménynek van olyan része, amely társadalmi nemről beszél a férfiak és a nők hagyományos szerepének megszüntetésével összefüggésben, ezzel kapcsolatban pedig „kétségeik vannak”. Emlékeztetett: a szlovák parlamentben annak idején jelentős többséggel hagyták jóvá a házasság védelméről szóló alkotmánymódosítást, amely kimondja, hogy a házasság egy férfi és egy nő köteléke, s e mögött a döntés mögött ma is ott állnak.

A jelentős részben a nők elleni erőszak megelőzéséről szóló, de több vitatott részt is tartalmazó isztambuli egyezményt szlovák részről Iveta Radicová jobbközép liberális kormányának idején írták alá 2011 májusában. Az egyezményt, amely egyes álláspontok szerint a férfiakat nemi alapon diszkrimináló részeket is tartalmaz, számos európai ország, köztük Szlovákia és Magyarország máig nem ratifikálta. Szlovákiában 2014 júniusában hagyta jóvá a pozsonyi törvényhozás a házasság intézményét erősíteni hivatott alkotmánymódosítást amely leszögezi: a házasság egy férfi és egy nő köteléke.

Nem sokkal Robert Fico bejelentése után a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) – amely a három szlovák kormánypárt erősorrendjében, parlamenti képviselőik számát tekintve a második – szóvivője útján jelezte: az egyezmény ratifikálásának elutasításán túlmenő lépést akar, s lépéseket tesz annak érdekében, hogy Szlovákia lépjen ki az egyezményből.

(Forrás: MTI)

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
0 megosztás


27
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
6 Egyéni hozzászólás
21 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
13 Hozzászólások szerzői
AsidotusNaoooinkvisitor1Darth_Peterwittukind Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
ulomenen
Olvasó

Szlovákia? Az valami tv- sorozat?

common man
Olvasó
common man

Teljesen egyetértek ezzel a Fico gyerekkel ezzel a témában.

Darth_Peter
Olvasó
Darth_Peter

Én is egyetértek. Mindenféle erőszak elítélendő, nemtől függetlenül. Ja, és mindeféle hamis vád elítélendő.

Egyébként meg addig is, amíg ez az őrület elmúlik, jobb MGTOW-nak lenni. Bár én vén kocsmatöltelék leszek mire bármi is történik a nemek harca ügyében, de meghagyom a szélsőséges feministáknak, hogy inkább élvezzék a macskájuk társaságát. Addig csak biztonságos távolságból nézek meg bármilyen csajt, privát böngészés módban.  Olyan jó nyugalomban lenni, nulla mondvacsinált csaj-dráma, azt csinálok otthon, amit akarok, és azt is jobban tűröm, ha rengeteg a munka. Nem kell egyik megfelelési kényszerből a másikba ugrani folyton. Nem kell olyasmire költeni vagy időt fordítani, amire nem akarok. Nálam van a kontroll és ez jó. ( Mondtam már, pont legalább olyan fontos, hogy mi az, ami szerencsére nincs az életedben, mint hogy mi az ami megvan…) És nem mellesleg nem kell hitelt felvenni a túlzott női elvárások kifizetésére, lehetek masszív pluszban, és nem kell  befűteni sem annyira. Most is csak 15 fok van a szobában. Extremofil életforma vagyok, hiányoznak a hideg telek és a bringás vadulás a hóban.

Darth_Peter
Olvasó
Darth_Peter

“Kézikönyv” is létezik a nőknek hogy hogyan tegyenek tönkre egy férfit: Angela Confidential: how to destroy a man now.

Néhány fejezetcím:

  • Crafting Allegations
  • Leveraging Media
  • Leveraging Authority

Természetesen álnéven publikálja, meg minden. Totál férfiellenes gyűlöletbeszéd. Félreértés ne essék, a szólás szabadsága mellett állok bármiről is legyen szó, hiszen így legalább megmutathatják az igazi természetüket.  Senki nem fogja azt hinni róluk, hogy kedves aranyosak.  Csak amíg a férfiak általában szemtől szembe küzdenek meg, a nők tök más módszereket használnak, ami kevésbé feltűnő az avatatlan szemnek.

 

common man
Olvasó
common man
visuo
Olvasó
visuo

Fico először a Csehszlovák Kommunista Pártba lép be 1987-ben(!), majd a rendszerváltás után szociáldemokrata lesz.

——-

Magyarországon nálunk miért nem ilyen a baloldal? Nálunk miért család- és nemzetellenes?

hunbagira
Újságíró

Mert nálunk volt/van/lesz legjobban elzsidósodva az amúgy is zsidó ihletettségű “baloldal” Ennyikeh.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

És hozzájuk masszívan kezd felzárkozni a Jobbik, az ám a fordulat………

Asidotus
Olvasó
Asidotus

szerintem ez meg csak fidesz-propaganda

Alter Ego
Szerkesztő

Bármilyen tv-sorozat is ez a Szlovákia és bármilyen kommunista ez a Fico, mindenesetre sokkal logikusabban és korrektebben viszonyulnak ehhez az Isztambuli baromsághoz, mint az Orbán kormány, amely ugyan élen jár a brüsszeli bevándorláspolitika elleni küzdelemben, de még mindig nem sikerült ilyen nyíltan kimondaniuk, hogy soha nem fogják ratifikálni ezt a nemzetközi egyezmények csúfolt diszkriminatív, genderelmeháborodott szemetet, sőt hogy ki is fognak lépni belőle.

Persze Fico is udvariaskodik kicsit, mert minden épeszű ember tudja, hogy az Isztambuli Egyezményt nem lehet összhangba hozni egyetlen civilizált ország alkotmányával sem, mert akkor az alig titkolt lényege veszne el: a férfiakat másodrendű állampolgárrá degradáló, páriává alázó férfigyűlölet, a “férfiholokauszt” jellegű társadalmi katasztrófa előidézésnek lehetősége, és végül az erőszakolt gendernevelés az iskolákban.

Reszet Elek
Újságíró

Számomra fontos összetevője hogy állami feladatokat bízna senki által nem választott és nem ellenőrzött civil szervezetekre.

Alter Ego
Szerkesztő

Igen. És tegyük hozzá “a nőket képviselő civil szervezetekre”… tehát  a  f e m i n i s t a  (ejtsd helyesen: férfigyűlölő) civil szervezetekre.

common man
Olvasó
common man

Most ezt nem értem, ki bízna kire mit?

Reszet Elek
Újságíró

“II. fejezet — Integrált szakpolitikák és adatgyűjtés

7. cikk — Átfogó és koordinált szakpolitikák

1. A részes felek megteszik a szükséges jogalkotási és más intézkedéseket annak érdekében, hogy olyan országos szinten hatékony, átfogó és koordinált szakpolitikákat fogadjanak el és hajtsanak végre, amelyek a jelen Egyezmény hatálya alá tartozó erőszak minden formájának megelőzéséhez és az ellene folytatott küzdelemhez minden szükséges intézkedést magukban foglalnak, továbbá hogy mindenre kiterjedő választ adjanak a nőkkel szembeni erőszakra.

2. A részes felek biztosítják, hogy az 1. bekezdésben említett szakpolitikák az áldozat jogait helyezzék az intézkedések középpontjába, és e szakpolitikák az összes érintett szerv, intézmény és szervezet közötti hatékony együttműködés keretében kerüljenek végrehajtásra.

3. Az e cikk alapján hozott intézkedésekben adott esetben az összes érintett szereplö, igy kormányzati szervek, nemzeti, regionális és a helyi parlamentek ás hatóságok, nemzeti emberi jogi intézmények és civil társadalmi szervezetek is részt vesznek.

8. cikk — Pénzügyi források A részes felek elegendő pénzügyi és humán erőforrást biztosítanak az integrált szakpolitikák, intézkedések és programok megfelelő végrehajtásához a jelen Egyezmény hatálya alá tartozó erőszak minden formájának megelőzése ás az ellene folytatott küzdelem érdekében, ideértve a nem kormányzati szervezetek és a civil társadalom által végrehajtott intézkedéseket is.

9. cikk — Nem kormányzati szervezetek és a civil társadalom

A részes felek minden szinten elismerik, ösztönzik és támogatják a nőkkel szembeni erőszak elleni küzdelem terén tevékenykedő nem kormányzati szervezetek és civil társadalom munkáját, és hatékony együttműködést alakítanak ki ezekkel a szervezetekkel.

13. cikk — Tudatosságnövelés

A részes felek rendszeresen és minden szinten tudatosságnövelő kampányokat vagy programokat támogatnak vagy folytatnak le, adott esetben a nemzeti emberi jogi intézményekkel és esélyegyenlőségi szervezetekkel, a civil társadalommal és a nem kormányzati szervezetekkel, különösen a női szervezetekkel is együttműködve, azért, hogy növeljék a nyilvánosság tudatosságát és megértését a jelen Egyezmény hatálya alá tartozó erőszak minden formájának különböző megnyilvánulásaival, azok gyermekeket érintő hatásaival és az ilyen erőszakos cselekmények megelőzésének szükségességével kapcsolatban.

68. cikk — Eljárás

5. pont:  A GREVIO információkat kaphat az Egyezmény végrehajtásával kapcsolatban nem kormányzati szervezetektől és a civil társadalomtól, valamint az emberi jogok védelmével foglalkozó nemzeti intézményektől.”

Nem hiszem hogy le kell fordítani a dolgot. Ki szeretne első lépcsőben kötelező genderideológiai érzékenyítő oktatásokon részvenni a munkahelyén vagy hagyni hogy a gyereke agyát mossák ki ilyennel az iskolában? Milyen erővel folytathatnának férfigyűlölő propagandát, sajtóharcot a feministák ha már az állam is pénzelné őket ebben? Milyen törvényi módosításokat tudnának elérni, ha minden erőforrásuk meglenne a társadalom érzéketlenítésére és a közbeszéd totális tematizálására?

common man
Olvasó
common man

Így már leesett.

SOMLight
Olvasó
SOMLight

Én tettem be a chatbe ezt a hírt a fidesznyikes Mandinerről, mert fontos ez is, de a kérdés ki volt ez az Iveta asszony és ki volt az a balfék aki nyomást gyakorolt a kormányunkra, hogy anno egyáltalán mi is alírjuk a férfigyűlölő egyezményt. Egyenlőre szerintem azért nem törvényesítjük mert a haverunknak Ficonak több esze van és majmoljuk. De legalább a szlovákok bevezették a házasság utáni közös szülői felügyeletet aminek ötletét itthon a KDNP elkaszálta pedig a Fidesz akarta az egyensúlyhoz, hogy talán ne legyen annyi válás. Ma épp ezért nem merek gyereket csinálni, pedig már az az anyósom is utalt nemrég a “gyerek projektre” aki korábban elzavart. Szerintem csak szolgának akar engem, tartásdíjfizetőnek és most csak a nyalizás megy felém. Ahogy az állam is teszi velünk, hogy házasodjunk ész nélkül.

A másik. Tudtátok, hogy 2018 a Nők éve lesz? :)
#metoo, a nők márciusa, meg ilyenek? Alig várom.
https://www.joy.hu/joy_2018_marcius-97364

A szabadság ötven árnyalata meg jó volt, hiába pocskondiázzák a feministák. Bár az utolsó részben már kezdi manipulálni a férfit Dakota, de azért az egyensúly megvan. Mindent összevetve elfogadható film volt, bár az első rész volt a csúcs amikor a férfi még domináns lehetett.

Természetesen a bevallottan feminista SzélBerni és szerintem a kasztráltató Vona Gabi is azonnal jogszabályokba foglalná az egyezményt így lassan már nem tudok majd kire szavazni csak a Munkáspártra (ez vicc) :)

wittukind
Olvasó
wittukind

2018 a nők éve? azért lepték igy el a Férfihangot? kuss lesz ebben az évben akkor?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

. Ma épp ezért nem merek gyereket csinálni, pedig már az az anyósom is utalt nemrég a “gyerek projektre” aki korábban elzavart.

Szerintem sem kéne neked gyereket vállalnod, még örökölnék az éleslátásod……

 

Szerintem csak szolgának akar engem, tartásdíjfizetőnek és most csak a nyalizás megy felém.

Te ezen még csodálkozól????…

Ahogy az állam is teszi velünk, hogy házasodjunk ész nélkül.

Szemét állam , de te most jól kibaszol vele…..:)

 

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A szabadság ötven árnyalata meg jó volt, hiába pocskondiázzák a feministák. Bár az utolsó részben már kezdi manipulálni a férfit Dakota, de azért az egyensúly megvan. Mindent összevetve elfogadható film volt, bár az első rész volt a csúcs amikor a férfi még domináns lehetett.

Itt már azért nekem is elállt a szavam, ……..élő példa vagy arra, hogy az agyhalál után is létezik élet, halleluja……….

Reszet Elek
Újságíró

Az ilyesmiket is tanulmányozni kell, ha a férfiember meg akarja ismerni a női psziché mélységeit.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A tanulmányozással  nincs gond, a  következtetése(i) viszont pontosan magyarázatot adnak a kínjaira…..

SOMLight
Olvasó
SOMLight

Szerencsére vannak jópáran akik másképp gondolják mint te.
https://www.huffnagelpista.com/a-szurke-otven-arnyalata-felszamolja-a-feminizmust.html
A nőm imádja a könyvet és a filmet én meg elfogadom, hol itt a gond?

Reszet Elek
Újságíró

Most már csak a gyakorlatba kell átültetni hogy rendben menjenek a dolgok a párkapcsolatban és mindenki megtanulja a helyét.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Pista csak az elsőt olvasta, és abban igen, az van, hogy a domináns(határtalanul-gazdag, jóképű, deviáns  hím stb.) szétkurja a szende szüzet…….

eddig nem csak e nők , de a férfiak álma is…..

aztán jött(ek) a folytatás(ok):

hogyan lehet még a legtutibb alfát is igába hajtani, és igazán ehhez elég a punci meg bizonyos mennyiségű/minőségű shit teszt, megfelelően adagolva, pincsivé lehet “alakítani” a legnagyobb és legharciasabb hímet is…..ennek a receptnek pedig örülnek a nők:)

Amiről a sok hülye lemaradt, az az, hogy beszopta az első könyv alapján az egészet és olyan finoman csúszott a le a torkán a lényeg, hogy észre sem veszi….

A feminácik azért nyekeregtek, mert pontosan úgy, ahogy az átlagbétáknak, ez csak vágyálom számukra, és nagyrészt a selejt nők (akikből kikerül a feminácik 90%-a) ennek a közelébe sem jutnak….

Aki ettől a szartól elájul az meg is érdemli a sorsát…..

Pista meg olvassa el a másik két könyvet is, aztán verje a farkát a hülyeségekre…..

 

inkvisitor1
Olvasó
inkvisitor1

A szürke árnyalatai könyvek nem a fantasy szekcióban vannak?

inkvisitor1
Olvasó
inkvisitor1

Van annyi sör ami után szinte minden film élvezhető. Vagy a film vagy az alvás alatta.

Naooo
Olvasó
Naooo

“nemzetközileg elfogadott”

Ez baromságot szokott jelenteni.