Domokos Endre János
0 megosztás

Országos sztrájkra készülnek a nők nőnapon Spanyolországban

Az Isztambuli Egyezményt elsők között ratifikáló és rendelkezéseit messzemenően jogrendjébe építő Spanyolországban – amely állam a progresszív feminista szellemiség és az Egyezmény jegyében „Egyenlőség Minisztériummal” és „Nőkutató Intézettel” is büszkélkedhet – totális sztrájkra készülnek a nők március 8-án, a nemzetközi nőnapon.

Igen, arról az országról van szó, ahol naponta 400 büntetőügy indul férfiak ellen, annak ellenére is, hogy ezek 90 százaléka hamis vádnak bizonyul. Az Isztambuli Egyezmény mintájául szolgáló spanyol törvény életbelépését követő évben már 160 000 spanyol férfit tartóztattak le családon belüli erőszak vádjával. A létrehozott nővédelmi intézményrendszerben a nők a hamis vád miatti felelősségre vonás legkisebb kockázata nélkül tehetnek bármikor panaszt férjük vagy más férfi hozzátartozóik ellen, sőt akár egyetlen telefonhívással is elintézhetik, hogy a rendőrség az illetőt azonnali vizsgálati fogság alá helyezze.

„Ha mi megállunk, megáll a világ” – ezzel a jelszóval hívta életre a nagyszabású megmozdulást az 8M Bizottság nevű szervezet, amely több száz, a feminizmust támogató civil szervezetet tömörít. A munkabeszüntetéssel követelik a nemek közti egyenlőség megvalósulását, a nők jogainak elismerését és tiszteletben tartását, a bérkülönbségek megszüntetését, a nők elleni, illetve a családon belüli erőszakkal szembeni szigorú fellépést. Továbbá azoknak a „láthatatlan” feladatoknak – a házimunkának, gyereknevelésnek – az elismerését, amelyeket a nők azután végeznek, miután hazaérnek a munkahelyükről.

A 24 órás sztrájk részeként több spanyol nagyvárosban lesznek utcai megmozdulások, tüntetések.

A felettébb magabiztos szervezők azt kérték, hogy azok a férfiak, akik támogatják a kezdeményezést, ne azzal tegyék, hogy szintén sztrájkba lépnek, hiszen az országos sztrájknak az a célja, hogy megmutassák: mi történik, ha a nők egy napig nem dolgoznak. – Én megpróbálom megtippelni: talán a tovább növekvő forgalmi terheléstől összeomlik a Facebook?

A munkabeszüntetést támogatják a dél-európai ország legnagyobb szakszervezetei, a Munkásbizottságok (CCOO) és a Spanyol Munkások Általános Szövetsége (UGT), valamint a spanyol parlament több baloldali pártja, továbbá Manuela Carmena, Madrid polgármestere és Ada Colau, Barcelona polgármestere is.

Post Author: Domokos Endre János

Domokos Endre János
f Facebook
0 megosztás


34
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
11 Egyéni hozzászólás
23 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
16 Hozzászólások szerzői
hunbagiraGejzamikrobiorenisiReszet Elek Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Alter Ego
Szerkesztő

Jól látszik, hogy a feminista mozgalomnak soha sem elég. Jól látszik milyen végletes arcátlanságokig bátorodnak fel, ha engednek nekik. A leghőzöngőbb, legidiótább nőpolitika pont ott zajlik jelenleg is, ahol a férfigyilkos feminizmus már eddig is tombolhatott.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Muhr úr
Olvasó
Muhr úr

“Egy parazitának soha, semmi nem lesz elég.”

Az lesz a következő, hogy bikaviadal helyett férfiviadal lesz, ahol bikának, vagy inkább disznónak öltöztetett férfiakat – mondjuk a bemondásra statáriálisan elítélt “erőszakoskodókat” – fognak ledöfködni felbőszült feministák az ünneplő nőközönség szórakoztatására.

Aldo
Újságíró

De természetesen csak a fehér, heteroszexuális férfiakat.

Sun of a beach
Olvasó
Sun of a beach

Az Isztambuli Egyezményről jut eszembe. Itt 1 hónappal a választások előtt érdemes volna foglalkoznotok azzal a kérdéssel, hogy kizárólag férfijogi szempontból hova érdemes szavazni. Ha valakinek ez az elsődleges prioritása.

Nehéznek érzem a kérdést, mert például szimpatikus a kormányban hogy nem ratifikálják a fent említett gyalázatot, és például nem alkalmaznak kvótanőket sem a pártjukban.

Ellenérzéssel is tölt el viszont pár dolog. Például amikor Orbán benyögte a 2016-os olimpia után, hogy nekünk férfiaknak össze kell szednünk magunkat, mert csak a Szilágyi Áron volt férfi aranyérmes. na jó, ez egy egyszeri eset volt, de ott van a Nők40, ami egy gyalázatos diszkrimináció. Nyilván engem, mint 30-as férfit ez jó ideig nem személyesen érint, a felháborodáson túl. Tehát itt próbálok a céljaik mögé nézni, mondjuk hogy ez vajon egyike a nőknek való nyalásnak, vagy csak egy kétségbeesett kísérlet a születésszám növelésre azzal az üzenettel, hogy “Lesz segítségetek otthon, mert a nagyit elengedjük.”

Válaszokat szeretnék. Illetve alapvetően a mi céljaink alapján jól döntve szavazni.

Csuzi Attila
Admin

A Fidesz kormány nemekkel kapcsolatos politikája szerintem is ködös. Az Isztambuli Egyezmény aláírása, majd ratifikálásának elhalasztása nem egyértelműsíti a kormányzati szándékokat. A Férfihang Civil Társaság is válaszokat szeretne, ezért minden elérőképességünket latba vetve szerettünk volna egy interjút kieszközölni a kormány valamely képviselőjével – ha már a magyar politikai élet más szereplőit sikerrel interjúvoltuk az utóbbi időben -, de sajnos semmilyen pozitív visszajelzést nem kaptunk. A Férfihang Civil Társaság mindettől függetlenül töretlenül folytatni fogja a közeljövőben is a nyilvános kommunikációját a kormány irányába az értelmetlen nőprogramok megállítása és az Isztambuli Egyezmény felmondása érdekében.

Sun of a beach
Olvasó
Sun of a beach

Köszönöm szépen, Attila!

Szóval szerinted sincs nyerő döntés a jelenlegi információk birtokában? Mert nyilván balra nem, mert azok alapból férfigyűlölők (meg úgy általában az úgynevezett “hátrányos helyzetű” oldalra helyezkednek minden szempontból, és nemek alapján ezt a meghatározást a nők csoportjára húzzák rá), de abban se vagyok biztos, hogy a jobbikot nem kellene közéjük sorolni mostanában. A mi ügyünkkel kapcsolatosan pedig egyáltalán nem halottam még ködös véleményt se tőlük.

Csuzi Attila
Admin

Sajnos jelenleg ilyen értelemben nincs “nyerő döntés”. Általános politikai és állampolgári attitűdöket kell megváltoztatni ahhoz, hogy ne érje meg mindenféle populista nőpolitikákkal pártokat, politikai platformokat népszerűsíteni és közben a férfiak alapvető társadalmi érdekeit beáldozni. Rengeteg dolga van még a magyar férfimozgalomnak, ezért is kérjük minden cselekvőképes férfi és felelősen gondolkodó nő támogatását, akár politikusként, akár aktív civilként, akár egyszerű polgárként gondolja úgy, hogy képes tenni valamit ennek érdekében.

common man
Olvasó
common man

Ködös vélemény azért volt mégpedig az ,hogy nem ratifikálták az egyezményt.Szerintem a választás előtt nem lehetne úgy nyilatkozni a témáról,hogy abba ne lehetne belekötni,belerágalmazni,elferdíteni.Gondolom én.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

common man
Olvasó
common man

,,Egyszer tényleg ki kéne próbálni, már csak a móka kedvéért is”    Ez az ,hogy ez nem móka,nekem a spanyol polgárháború ugrott be ez szerintem nem férfi-nő konfliktus hanem heccelés és próba.Valami készül.Mondjuk a nemzetközi brigádok mintájára a hazai feministáink oda mehetnének harcolni.

wittukind
Olvasó
wittukind

Mikor a cimet elolvastam azt hittem nem akarnak többet házimunkát…aztán láttam a “láthatatlan munka” szavakat..tehát mars haza mindegyik és végezze azt a munkát  amelyikért létezik, mindjárt nem lesz láthatatlan hanem igazi nő..

Aldo
Újságíró

Ha az agyonhallgatott férfi napra hasonló kezdeményezést terveznének, akkor ezek a felforgató feminista mocskok lennének a legjobban felháborodva, hiszen a férfi élete csupa kiváltság, móka és kacagás, semmi okuk a sztrájkra.

Muhr úr
Olvasó
Muhr úr

A Nőkutató Intézetben mivel foglalkoznak? Keresik az ellenszert?

Rokapapa
Újságíró

Azt kutatják, hogy a férfiak mely hibájára vezethető vissza a nők egyre hanyatló értelmi képességei.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Muhr úr
Olvasó
Muhr úr

:) Expedíciót kéne indítaniuk a Holdra.

Rokapapa
Újságíró

Lehet, hogy igyekeznek felkutatni azt a kevés megmaradt igazi nőt de azt is csak azért teszik, hogy kényszer gyógykezeléssel feminizálják őket. Nehogy már néhány nő boldog párkapcsolatban teljes életet éljen ha felszínes és unalmas kapcsolatban is élhet – vagy épp magányosan –  egy silány életet.

Grrr
Olvasó
Grrr

“valódi nőt alig.” pedig Èn az vagyok, ès az igazi nőhöz önbizalom is tartozik ugye. :)

wittukind
Olvasó
wittukind

Láthatatlan munkát végzel-e vagy csak igy lopod a napot?

hunbagira
Újságíró

:D

Rokapapa
Újságíró

Szeretném ha a férfihang más civil szervezetekkel karöltve a következő férfinapra országos férfi munkabeszüntetést szervezne.

Akkor tényleg megfog állni minden még a nők által uralt egészségügyi rendszer is.

Kalman
Újságíró

Nekem ez a rész lett a kedvencem:

“azok a férfiak, akik támogatják a kezdeményezést, ne azzal tegyék, hogy szintén sztrájkba lépnek, hiszen az országos sztrájknak az a célja, hogy megmutassák: mi történik, ha a nők egy napig nem dolgoznak.

Magyarul: te húzd az igát, barom, addig is amíg mi ugyanazt csináljuk mint máskor is. :-)

Muhr úr
Olvasó
Muhr úr

A németeknél is készülnek a nőnapra:

http://mandiner.hu/cikk/20180304_nemsemlegesre_iratna_at_a_nemet_himnuszt_az_eselyegyenlosegi_miniszter

Szerk.:

Ez nem nőnapi, csak szimplán idióta. Britek.

https://kuruc.info/r/6/183324/

A cikk nyomokban néger törpe nőt tartalmaz!

Aldo
Újságíró

“8M Bizottság nevű szervezet, amely több száz, a feminizmust támogató civil szervezetet tömörít.”
Több száz? Még egy is sok.

 “A munkabeszüntetéssel követelik a nemek közti egyenlőség megvalósulását, a nők jogainak elismerését és tiszteletben tartását, a bérkülönbségek megszüntetését, a nők elleni, illetve a családon belüli erőszakkal szembeni szigorú fellépést.”
Csak a szokásos. Annyira unalmas már, hogy egyszerűen képtelen újjal előállni.

 “Továbbá azoknak a „láthatatlan” feladatoknak – a házimunkának, gyereknevelésnek – az elismerését, amelyeket a nők azután végeznek, miután hazaérnek a munkahelyükről.”
Szegény nők. Hajnali négykor már fel kell kelniük, levágni a tyúkot, megfejni a teheneket, gyalog elvinni sáros földúton az öt gyereket az két kilométerrel arrébb lévő falusi iskolába, majd visszafelé megállni a pataknál kimosni a ruhákat, miközben a haszontalan férfi csak otthon döglik.

 “bibiana-aido Bibiana Aido, Spanyol “Egyenlőség miniszter”,”
Ha kamu állásokat, miniszteri tárcákat kell kitalálni a kreativitás határtalan.

 “A 24 órás sztrájk részeként több spanyol nagyvárosban lesznek utcai megmozdulások, tüntetések.”
És akkor fel vannak háborodva, hogy az ún. diktatúrákban minimum gumibotokkal verik szarrá az ilyen felforgató söpredéket.

 “A felettébb magabiztos szervezők azt kérték, hogy azok a férfiak, akik támogatják a kezdeményezést, ne azzal tegyék, hogy szintén sztrájkba lépnek,”
Ja, hogyne, nehogy már sztrájkoljanak, mert akkor még össze talál omlani a gazdaság.

 “hiszen az országos sztrájknak az a célja, hogy megmutassák: mi történik, ha a nők egy napig nem dolgoznak.”
Figyelembe véve az ún, “női” szakmákat jó eséllyel semmi. Így végre lenne hivatalos bizonyíték is, hogy ezeknek a kamu állásoknak az égvilágon semmi hasznuk.

 “A munkabeszüntetést támogatják a dél-európai ország legnagyobb szakszervezetei, a Munkásbizottságok (CCOO) és a Spanyol Munkások Általános Szövetsége (UGT), valamint a spanyol parlament több baloldali pártja, továbbá Manuela Carmena, Madrid polgármestere és Ada Colau, Barcelona polgármestere is.”
Az ilyen lusta, semmirekellő, kávéházak teraszán, vagy otthon fetrengő mediterrán népségektől ez nem is meglepő. Dél-Európában ugyanis néha megszakítják a sziesztát egy kis munkával, de épp csak annyival, hogy az ne legyen megerőltető.

wittukind
Olvasó
wittukind

Érdekes hogy még egy “Nőihang” sem fejtette ki a véleményét evvel kapcsolatban….úgy lehet hogy el vannak foglalva a “láthatatlan” munkával?

Aldo
Újságíró

Persze, hogy el vannak, hiszen nagyjából most érhet véget a 8 órás műszak a munkahelyen, kb. fél öt-öt körül hazaérnek, aztán esnek neki a láthatatlan munkának, amit természetesen a hálátlan férjük/élettársuk/pasijuk/papucsuk nem hálál meg eléggé. Ezzel kb. 9 körül végeznek, így akkor jönnek az első hozzászólások. Csak várni kell.

Reszet Elek
Újságíró

Nem csoda hogy ott tartanak a spanyolok ahol. Mértéktelenül tombol a hülyeség.

Javasolnám, hogy ha a nők a sztrájk alatt szarnának ne töröljék ki a seggüket se. Elvégre a közvetlen környezetünk (takarítása) és magunk tisztán tartása ugyanaz a műfaj. Legyen a sztrájk teljes. Ja és semmi kozmetikumot se használjanak mert az is munka.

wittukind
Olvasó
wittukind

Ezért a hsz-ért adtam egy +1-et  de a sabat még nem kötelező,vagy máris?

orenisi
Olvasó
orenisi

Nem pontosan értem, hogy mit is akarnak csinálni. Csak a munkahelyi munkájukat nem akarják elvégezni, vagy egyáltalán nem akarnak semmit csinálni? Ugyanis, ha nem nyitnak ki a az óvodák, bölcsődék, iskolák, akkor a gyerekeknek otthon kell maradni valakivel. Ha anyu éppen szarik belem mindenbe és/vagy megy az utcára demonstrálni  (vagy mensturálni, ugyebár mindegy, csak folyjon a vér), akkor értelemszerűen apu lesz az, akinek vigyáznia kell a gyerekekre. Ezáltal nem megy dolgozni, tehát a női sztrájk akadályozza a férfi munkavégzést is, azaz valóban úgy tűnhet, hogy a nők hasznos munkát végeznek és a demonstrációjuknak van értelme.

orenisi
Olvasó
orenisi

Tessék mondani! Elkezdődött már a sztrájk?

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

mikrobi
Olvasó
mikrobi
Gejza
Olvasó
Gejza

“”Ha mi megállunk, megáll a világ” – ezzel a jelszóval hívta életre a nagyszabású megmozdulást az 8M Bizottság nevű szervezet, amely több száz, a feminizmust támogató civil szervezetet tömörít.”

 

Ha ti megálltok, nem megáll a világ, hanem pillanatnyi zavar keletkezik.

Majd szépen a férfiak elkezdik megbeszélni és összerakni a dolgot, hogy akkor most hogyan tovább, hogyan alakítsuk át a társadalmi rendszereket és berendezkedést.

Majd üzemeltetjük azt, ahogy üzemeltetjük ezt is.

Csak a változás annyi lesz, hogy akkor VALÓBAN másodrendű mosó-takarító-főző és szexgépnek fogtok minősülni, a választásotok – köszönhető a nagy pofátoknak – okán.

És aztán imádkozzatok, hogy mi ne álljunk meg, mert akkor:

– nem lesz ivóvíz

– nem lesz villany

– nem lesz fűtés

– nem lesznek épületek, amiben éltek

– utak, amin közlekedtek

– autók, amikkel közlekedtek

– nem lesznek számítógépek és like-olható képek

– stb-stb….

Szóval drága hölgyek, szerintem rohadtul össze kellene kapnotok magatokat, mert baromira rossz irányba mentek és orbitálisan nagy lesz a pofon, amit kapni fogtok és sokáig fájni fog a helye….

 

Nincs párbeszéd, mert ösztönlénnyel, ennyi értelmi képességgel megáldott lénnyel, ösztönlényekkel nem lehet.

Vagy a visszavesszük a megosztott gyeplőt csak a mi kezünkbe határozottan és soha többé el nem engedve, vagy a nő bekormányozza a szekeret a szakadékba erőszakkal – beleőrülvén a jólétbe, amit megélhet a nyugati társadalmakban élhet-  amin mindketten ülünk…