Alter Ego
21 megosztás

Halálos katasztrófa: Embereket temetett maga alá az összeomló feminista híd

Floridában az elmúlt hét csütörtökön 6 nappal az átadása után összeomlott egy 950 tonnás, 175 láb hosszú felüljáró híd. A leomló szerkezet számos autót temetett maga alá, amelyek a piros lámpa miatt várakoztak 8. utca és 109. sugárút kereszteződésénél. A balesetnek hat halálos áldozata és tucatnyi súlyos sérültje volt.

A közforgalmi gyalogos felüljáró híd abból a célból épült, ahogy a Floridai Nemzetközi Egyetemet (FIU) közvetlenül összekösse a FIU-Sweetwater egyetemi várossal. A kivitelező cég (MCM) hosszú ideje folytatott feminista munkaerő politikát és szemmel láthatóan jó kapcsolatot ápolt az ugyancsak feminista hangulatot árasztó egyetemmel is. Egyes hírforrások illetve az építtető és az építő kommunikációja által keltett benyomások alapján sokan úgy vélik, hogy a hidat egy tisztán női mérnökökből álló team tervezte illetve a logisztikai, kivitelezési munkákban jelentős arányban dolgoztak nők. Az mindenképpen kétségtelen tény, hogy az építészeti projektet a közélet színterén egyfajta feminista eredményként ünnepelték.

Leonor Flores, a Floridai Nemzetközi Egyetem (FIU) büszkesége, a hidat kivitelező MCM projektmenedzsere a fő hídelem installálásakor arról áradozott, hogy egy híd legfontosabb tulajdonsága a szépsége és az újonnan megépített híd szép lett. – “Nőként és mérnökként nagyon fontos számomra, hogy ezt most megmutathassam a lányomnak. Mert úgy gondolom, nekünk nőknek eltérő a nézőpontunk. Képesek vagyunk művészi dolgokat teremteni és építeni is.” Adta hírül Leonor Flores gondolatait az egyetem internetes lapja. Ilyen nyilatkozat után nehéz lenne nem észrevenni, hogy a hídtest helyére emelését épp csak egy kicsivel a Nemzetközi Nőnap utánra sikerült időzíteniük. Előzőleg a Nőnapon a Twitteren adta közre a cég a “We are MCM” (Mi vagyunk az MCM) című posztját, amelynek képein kizárólag női dolgozók szerepeltek.

leonor-flores-549x284

Felettébb különös körülmény, hogy az egyetemi lap Leonor Flores-t szólaltatta meg a hídépítés legfontosabb állomásánál, őrá mint project executive-ként hivatkoztak, a hölgy még a lányát is magával vitte a 950 tonnás hídelem beemelésére, ahol büszkén kijelentette, hogy a nők tudnak építeni, utóbb viszont egy piros betűs “helyreigazítást” illesztettek az egyetemi lap cikkébe, miszerint Leonor Flores semmilyen módon nem dolgozott a hídon. Ezzel egy időben az MCM eltávolította a Twitterről a női dolgozóiról készült fotókat, információkat.

Megtörténhet, hogy miután rosszra fordultak a dolgok egycsapásra kijelentik majd azt is, hogy a cég és az egyetem által büszkén reklámozott női mérnökök, szakemberek egyáltalán ott sem voltak? – Most akkor a mérnöknők összeomló hidat terveztek-kiviteleztek vagy rájuk sem lehetett bízni a munkát, mégis feminista projektként népszerűsítették?

Habár a mainstream média mélyen hallgat az ügy feminista vonatkozásairól, de az interneten számos kisebb lap (például itt és itt és itt) kezdte feszegetni, hogy ez a borzalmas kimenetelű tévedés egyenes következménye lehetett a feminista munkaerő politikának és nem csak egy női team, hanem a nőket a STEM (tudományos, technológiai, mérnöki és matematikai) területekre erőltető feminista társadalompolitika halálos kudarca is egyben.

feministbridgegroupA “Mi vagyunk az MCM” című Twitter poszt fényképeit a katasztrófa után így osztották meg többen kritikus éllel

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
21 megosztás


235
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
18 Egyéni hozzászólás
217 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
36 Hozzászólások szerzői
Geri P.wittukindgpeterszT_Tcommon man Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
O_Bazsa
Olvasó
O_Bazsa

Grrrpower mi? Anyátok p.csáját. Eljutottunk oda, hogy a természet által definiált nemi szerepek erőszakos felcseréléséért már az emberi élet sem elég drága.

Ilyen szituációban egy felelős férfi az élete végéig nem tudna elszámolni a lelkiismeretével. Femcsi libáknál ezt a hörcsög simán elintézi. Ha “véletlenül” egy genderfertőzött bírónő kapja az ügyüket, biztos vagyok benne, hogy elkerülik még a börtönt is. Nyílván bűnbánatukban azért mégiscsak leteszik a körzőt – vonalzót és megfogják inkább a fakanalat. Ja nem.

 

Aldo
Újságíró

Az elektromos vezetéket fogják inkább meg.

SamSon
Olvasó
SamSon

Szerintem békén kéne hagyni a nemeket úgy általában. Felesleges barom kvóták helyett inkább csakis esélyegyenlőségre törekedni tartózkodva mindenfajta diszkriminációtól beleértve a pozitív diszkriminációt is.

Mi baj lenne egy női mérnökkel? Ha érti a dolgát semmi. Ez nem férfi privilégium. Ha alkalmas rá akkor legyen. (ugyanez mindenhol, például autóversenyzésben is, csak az eredmény számít, az más kérdés, hogy a nőket általában ez nem érdekli és általában fizikailag kevésbé bírják a terhelést a férfiaknál).

Ha nekiállnak valamit eleve úgy tervezni, hogy na ez bizony NŐI híd lesz, akkor már az alapkoncepció is szánalmas. Nincsen női, meg férfi híd b..a meg. Híd van, amin dolgoznak emberek, adott esetben nők és férfiak is. Ez a női kvóta nagyon káros, mert ez pozitív nemi diszkrimináció (fordítva ugye ennek lehet az ellentétes hatása). Érdekes módon még soha nem hallottam, hogy mondjuk szénbányába női kvótát követeltek volna. Ez az egész semmi másra nem jó így ebben a formában, minthogy újabb éket verjen feleslegesen a nemek közé.

Minden esetre nagyon szomorú az egész, azért valami nagy hibát kellett elkövetni a tervezésnél és/vagy a kivitelezésnél, hogy egy gyalogos híd összeomoljon.

Nem tudom mennyire van ok-okozati összefüggés abban, hogy ezt a hidat csak nők tervezték, gyanítom, hogy ebből a megközelítésből semmi. Itt is inkább az emberi hibákat kéne megkeresni( nemtől függetlenül, de élek a gyanúperrel,m hogy nő követte el a hibát lol), mert akik ez esetben a feministákat állnak neki kikiáltani bűnösnek azok pont olyanok lesznek, mint a feminácik általában.

 

Éppen ezért a cikk hangvételével én nagyon nem értek egyet.

 

Gejza
Olvasó
Gejza

“Nem tudom mennyire van ok-okozati összefüggés abban, hogy ezt a hidat csak nők tervezték, gyanítom, hogy ebből a megközelítésből semmi”

De van.

Vélhetőleg közvetlenül is, de közvetetten 100%-ig.

Mégpedig az, hogy a retardált társadalompusztító eszmék kizárják teljesen a működésből a teljesítményt és a maximális hozzáértést, a reklám, a PC, a politikai fősodor uralja az életünket ami miatt szétcsesződik minden.

Szerintem most vagyunk – legalábbis én így látom illetve remélem – az utolsó és az első kép közötti átmenetben:

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Aha. Csak akkor tudnám, hogy a férfiak balfaszságaiból eredető tömegszerencsétlenség (épületösszeomlások, repülőgép lezuhanások, erőmű katasztrófák stb) vajon miért történnek meg? Vagy olyanok nincsenek? Hány, csak férfiakból álló csapat hibái miatt halt meg már rengeteg ember a nagyvilágban?
Ha egy női team elbasz valamit, akkor az a konklúzió, hogy egy nő sem alkalmas.
Ha egy férfi elbasz valamit, akkor hát csak ő nem volt alkalmas.
És nem veszitek észre magatokat…

hunbagira
Újságíró

Egyrészt igazad van, Másrészt nem tudjuk, hogy fajlagosan mi a helyzet. Tehát itt a női mérnök/tömegszerencsétlenség – férfimárnök/tömegszerencsétlenség számmal kellene “dolgoznunk”.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Arra előbb lenne érdemes figyelni, hogy miért hagyták mindkét céget tovább dolgozni azok után, hogy a korábbi munkáikban is komoly tervezési és kivitelezési hibákat találtak. Hány büntetést is kaptak eddig, 11-et? Meg amúgy két cég építette, nem csak egy.
De ha már így gondolkozunk, akkor a legközelebbi katasztrófát is kérném azzal a címmel felvezetni, hogy “halálos katasztrófa: embereket temetett maga alá az összeomló hímsovén híd”. Amolyan alja bulvár színvonalon ismét. :)

hunbagira
Újságíró

Amolyan alja bulvár színvonalon ismét. :) Egyetértünk, ez a cikk fordított előjellel mehetne femcsi oldalakra. Szerintem Alter pont ilyen provokatív céllal tette be…

Krump Lee
Olvasó

Azt meg kellene említeni,hogy ezeket a munkákat 99%-ban férfiak végzik el, így jóval nagyobb a hibázási lehetőség.Ezek a hibák sem túl gyakoriak pl. autóbalesetekhez képest,csak a média felkapja őket,ha bekövetkezik. Repülőgép-katasztrófa nem mindennap történik. Híd pedig nem szokott általában összeomlani,ha férfiak dolgoznak rajta.

hunbagira
Újságíró

De azért van férfiak által épített összeomló híd is.:) az arány a fajlagosság nem mindegy.

Itt inkább azon kell polemizálni, hogy az ideológiának alárendelhetjük-e a közvetlen életveszélyt.

lady
Olvasó
lady

Az igaz nem mindegy mennyi az annyi. Hány épületet ,hidat , utat terveznek .építenek a férfiak , és mennyiben akad hiba. A női híd az 1-ből 1 hibás esete!

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

És miből gondolod, hogy az első férfihíd nem járt ugyanígy?

lady
Olvasó
lady

Azt tényleg nem tudom , de a 21. században már minden rendelkezésre áll a “tudós okos “nők is!  Nekik abból kellett dolgozniuk amit a férfiak már kitaláltak feltaláltak megalkottak , ha jól sejtem!

Cefre
Olvasó
Cefre

Nem, mert az szar! Ők tudnak jobbat, szebbet! :D

Rokapapa
Újságíró

Sok híd járt már így. De tanulva a hibákból és sikerekből kitalálták a mérnöki képzéseket annak érdekében, hogy a régebbi katasztrófák ne ismétlődjenek meg. Jól láthatóan a nők hiába is jártak/járnak mérnökire mert nem képesek átültetni a tanultakat a gyakorlatba. Alapvető női biológiai hiányosság. Jól betudnak magolni a nők mindent de nincs értelme mert a megszerzett tudást nem értik és alkalmazni sem tudják.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ugye tudod, hogy innentől csak egy dolgot kell elbasznotok, hogy ezt visszakapd.
A legközelebbi katasztrófa, összeomlás, zuhanás, csak egyetlenegy férfihiba. Egy. :)

hunbagira
Újságíró

:D

Rokapapa
Újságíró

Tipikus és eléggé szánalmas vitapolitika. Nincs érved hát fenyegetőzöl. :)

Hibák voltak és lesznek, csak tanulni kell belőlük. Itt viszont az a helyzet, hogy egy mérnöki szempontból – gyerekesen egyszerű – feladatott sem tudtak megoldani a tanult mérnöknők. Lehet, hogy a diplomájukat nem is tudással hanem kvótával szerezték?!

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem fenyegetőzöm, hanem öröm lesz nézni, mit tekeregsz majd. :D

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Persze, épp roppant mód örülök mások halálának, mert ilyen gonosz ribanc vagyok.
Hogy tudom, hogy sajnos lesz, mert lesz, még nem jelenti, hogy örülök neki. Viszont ti most megpróbáltok előnyt kovácsolni a floridai emberek halálából, éppen ti vagytok, akik felhasználjátok ezt arra, hogy a nők ellen szónokoljatok aljabulvár cikkekkel, úgyhogy én a helyedben inkább csendben maradnék.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem írtam ezt, tehát hazudsz.
Azt írtam, öröm lesz nézni, ahogy tekereg.
Nem ugyanaz.

Jaja, tökre próbáltam mosdatni meg kiáltottam a világba a girlpowert:

“1. Tök egyértelmű, hogy ezek a nők úgy elbaszták az egészet, ahogy van. Ezt senki sem vitatja.
2. A hírek szerint képzetlen munkaerőt is alkalmaztak az építés során.
3. Az első, teljesen nők által épített híd összeomlott, meghalt sok ember. Tény. Nem egy jó kezdet.
4. Ebből viszont még nem vonnám le azt a következtetést, hogy nők nem tudnak hidat építeni, amit aztán biztonsággal használni is lehet. Nem mondom, hogy szívesen lennék tesztalany, de nem tartom kizártnak, hogy valóban lehetnek hozzáértő nők is.
5. Kurva gyorsan be kéne azt fejezni, hogy girlpower, mert a hozzáértés fontosabb. Tökre leszarom, ki épít egy hidat, ami nem öl meg. Ha egy nő mindenáron hidakat akar tervezni vagy építeni, részemről oké, tegye, járja ki az utat, ami ehhez szükséges, váljon szakemberré, ne az elvárásokat akarja csökkenteni, hanem ugorja meg azokat. Viszont ebben ne akadályozza senki.”

Csak egyszer nem próbálnátok meg nem hazudni?

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Emberek így is, úgy is meg fognak hallni tök függetlenül attól, hogy én azt örömteli vagy szomorú eseménynek tartom, sőt lehet egy leszek közülük. Nekem akkor is öröm lesz látni odalentről, hogy tekereg, amikor majd azt próbálja kimagyarázni, hogy lehet, hogy a csupa férfiakból álló bagázs hogy cseszhette el ennyire, ami pedig ugye képtelenség, hisz csak nők baszhatnak el bármit is. :)
Jelenleg viszont ti tesztek úgy, mintha az áldozatokat egy pillanatra is sajnálnátok, és az egész cikk lényege nem csak annyi lenne, hogy jól odavágjatok egyet a nőknek. Hogy mi megmondtuk, hogy a nők semmire sem jók, na tessék, ez az eredménye, ha nők csinálnak valamit. Szóval hagyd a műfelháborodást, mert nem áll jól, kihasználjátok ti az ő szerencsétlenségüket elég pofátlanul.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Arányok? Nos, eddig minden tömegszerencsétlenség férfiak hibája volt.
Nőké egy. Majd ha ők is építenek sok ezret, levonhatjuk a következtetést, ki csinálja jobban. Úgyhogy én ezzel nem jönnék. :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Arány kérdésben, merthogy ennek a fogalomnak (is) kiválóan ismered a definicióját/jelentését……

Most keményen lealáztad zombigyilkos-t, mert a valaha nők által épített hidak mindegyike leomlott, vagyis  100%-ban állnak az egyik oldalon (jelenleg) a nők, tehát ha van legalább egy le nem omlott híd, amit férfiak építettek(mindegy, hogy mennyi általuk épített hídból), akkor az ő százalékuk mindenképpen kisebb lesz mint 100%………

El kell ismerni, hogy ebben (is) a nők nyertek……..:)

(Kurva matek, jobban oda kellett volna figyelni azokon az órákon, vagy legalább utánanézni…..-mert ez így kemény szopás………)

….

Egy férfi betéved egy feminista konferenciára, és hallgatja a nők öntömjénezését, miszerint a férfiak a nőkhöz képest semmit nem tudnak.
Egy idő után már nem bírja és feláll:
– Na, hölgyeim, tegyünk egy próbát!
Rámutat egy nőre és megkérdezi:
– Mennyi 3×4?
A nő kis gondolkodás után:
– 32!
– Hát nem!
A feminista konferencia egszerre:
– Még egy esélyt! Még egy esélyt!
– Hát jó. És maga szerint mennyi 3×4? – rámutat egy másikra.
A nő kis gondolkodás után:
– 7!
– Hát ez sem jó!
A konferencia ismét:
– Még egy esélyt! Még egy esélyt!
– Na jó. Hát ön szerint mennyi 3×4?
– 12!
A konferencia:
– Még egy esélyt! Még egy esélyt!

 

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ezért mondom, hogy kezdetnek szar. De ebből még komoly következtetéseket nem vonnék le, ahhoz még fel kell építeniük pár százat, ezret, hogy azt mondhassuk, a nők nem tudnak hidat építeni.

Naooo
Olvasó
Naooo

Baszásra jók.

Naooo
Olvasó
Naooo

Leszerepeltek, többet semmit ne építsenek.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

“ez a borzalmas kimenetelű tévedés nem csak egy női team, hanem a nőket a STEM (tudományos, technológiai, mérnöki és matematikai) területekre erőltető feminista társadalompolitika halálos kudarca is egyben.”

Ezzel zárod a cikket.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Te pedig a másik cég szerepéről nem teszel említést a cikkben, mert az már nem illik a képbe. Hogy egyébként a férfi lead engineer kint járt aznap, és nem talált semmi súlyos hibát, csak kis repedéseket, amiket majd “ja, meg kéne javítani”. Ezt a részét ügyesen elhallgatod.

Ahogy az is egy baromság, hogy csak zsenik állnak mérnöknek. A férfiak felé (sőt, pláne feléjük) is elvárás, hogy a lehető legjobb szakmát válasszák, ezért lesznek lelketlen orvosok és béna mérnökök. Hogy is szól erről az a Kőhalmi stand up? Hogy 3-ast ér az egyetemen, ami már nem omlik össze, és senki sem halt meg, a 2-esben még igen? De ha egy nőt arra ösztönzöl, hogy jó vagy matekból, miért nem próbálod meg a mérnökit, akkor szar vagy? Mert a férfi és a nő agyszerkezete más. Mert a nő csak alantas munkára való, ugye, akármilyen agya is van. :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Érteni értem a különbséget, viszont nem látom, hogy összefüggés volna az összeomló híd és a nők jelentkezése között azokra a bizonyos karokra. Hogy egy tapasztalt, elismert férfi mérnök nem szúrta ki, hogy egy olyan hídon áll és végez rajta méréseket, ami pár óra múlva összeomlott, arra akkor mit mondjak? Az is hazugság, ha az igazság felét elhallgatod, és úgy próbálsz az olvasóiddal következtetéseket levonatni, mert te nagyon nyugodtan takarózol azzal, hogy csak elgondolkodtatni akartál a cikkel, aminek a tartalmát a net kisebb zugaiból kapartad össze. Egyértelműen nem érdeked lefesteni a teljes képet, csak éppen annyit, ami beleillik az antifemi álomvilágba.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ahogy te sem bánod, hogy az a véleményem az aljabulvár színvonalú cikkedről, ami, ugye?
Ha te mondod, jogos következtetés, ha én, akkor meg befeketítés?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Érteni értem a különbséget, viszont nem látom, hogy összefüggés volna az összeomló híd és a nők jelentkezése között azokra a bizonyos karokra.

Ez csak a véletlen műve volt…..

Hogy egy tapasztalt, elismert férfi mérnök nem szúrta ki, hogy egy olyan hídon áll és végez rajta méréseket, ami pár óra múlva összeomlott, arra akkor mit mondjak?

A jó kurva anyját, nem szégyelli magát, hogy nem vette észre, hiszen kiszúrta a szemét mindenkinek(de a nők a szépséget látták benne, ilyen faszságokkal azok minek törődnének?), faszé nem lát át a betonon a parasztja,…..

+ Bónusz , egyértelmű, hogy az okos/ügyes/szépérzékű/ válogatott stb. feministák szarát neki kellett volna eltakarítani, alapvetően minden férfi feladata, hogy vagy helyrehozza amit elbasznak, vagy Ő az oka….

Az is hazugság, ha az igazság felét elhallgatod, és úgy próbálsz az olvasóiddal következtetéseket levonatni, mert te nagyon nyugodtan takarózol azzal, hogy csak elgondolkodtatni akartál a cikkel, aminek a tartalmát a net kisebb zugaiból kapartad össze. Egyértelműen nem érdeked lefesteni a teljes képet, csak éppen annyit, ami beleillik az antifemi álomvilágba.

Baszki, ha a fele igaz csak, agyon kéne csapni a fél vezetőséget……..

Olyan érzésem van, mint amikor a depressziós anya kinyírja a csecsemőjét és nekiállnak mosdatni, hogy kinek  a hibája és miért nem “segítettek neki” hogy ez ne történhessen meg, no meg elég nagy bünti ez neki, tovább nem kéne terhelni, sőt, meg pláne, izé, meg ilyen-olyan naugye…………..

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ami azért érdekes, mert úgy tűnik, a nő még csak nem is dolgozott ezen a projekten. A cég maga szerette azt hangoztatni, hogy sok női mérnöke van úgy általában, de Leonor Floresnek a valóságban nem volt köze a hídhoz.

Ahogy azt is kihagytad, hogy a beszéd, amiben ez az idézet elhangzott, egy olyan alkalommal esett meg, amikor a lányát is magával vitte, aki érdeklődik a matematika és az építészet iránt.

UPDATE, March 16, 2018, 11 a.m.: To clarify, Leonor Flores did not work on the FIU-Sweetwater UniversityCity Bridge project in any capacity.

https://news.fiu.edu/2018/03/community-gathers-to-watch-950-ton-bridge-move-across-southwest-8th-street/120395

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ebből csak annyi a tény, hogy a cég szerette arra verni a mellét, hogy sok nőt alkalmaz. Sőt ügyesen fogalmaztak, mert eredetileg sem az állt benne, hogy a csaj ennek a projektnek a főmuftija, csak arra lehetett következtetni.
Gondolod, hogy azt hazudnák, hogy nem volt köze hozzá, amikor épp vizsgálat folyik ellenük? Az fel fogja tárni, kik voltak a tervezők, ne viccelj velem! Úgy tűnik, korábban kamuztak, most meg muszáj igazat mondani. Sanszos, hogy a végére az derül ki, hogy a “feminista projekt” egy parasztvakítás volt, elvitték a csajt szónokolni, utólag meg bevallották, hogy ő csak “hasonló projekteken dolgozik”.
Ez most nem az a pillanat, amikor lehet hazudozni, itt most ki fog derülni minden sumákolás.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Mondom, Alter, ezt nem tudják elhazudni vagy sumákolni.

Két opció maradt:
1) Női projekt – akkor az első női híd összedőlt. Attól, hogy ez a nő nem volt benne, még lehet női felelőse bőven.
2) Csak hazudott női projekt, voltaképpen férfiak tervezték – akkor egy parasztvakítás volt az egész, a nagy mellverés a semmire a részükről, hogy ők milyen fantasztikus nők, akik megépítik az első saját hídjukat egyes egyedül.

Akármelyik is lesz, ebből ők már nem jönnek ki jól.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Egy fokkal jobb a plusz infó miatt, de azért van benne egy rosszindulat ezzel a “rájuk sem lehetett bízni a tervezést” megjegyzéssel, mert az továbbra sem tisztázott, név szerint ki volt benne, ki nem. Egy nőről derült ki, akit feltételezések alapján főmuftinak kiáltottatok ki, hogy ezen nem is dolgozott, ennyit tudunk. Még csak nőkről sem lehet többesszámban beszélni (pedig te azt teszed), csak az ő szerepe kétséges.
Tényleg nem lenne jobb inkább megvárni, kik a felelősei a tragédiának?
Ez különbözteti meg a minőséget a bulvártól. Te még mindig csak feltételezgetsz, most épp afelé próbálod terelni a dolgot, hogy tagadják, hogy bármilyen nőnek köze lett volna hozzá, mikor csak egyről van szó. Akit eleve ti (antifeministák általában) rángatottatok bele, és ha valóban nem volt köze hozzá, akkor jogos, hogy odaíratta, hogy ő nem tehet róla.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ez így gyenge, Alter. Az ügyről egyelőre nem sokat tudni, pletykák vannak és találgatások. Te meg rögtön aljabulvárban elkezdted tolni, tényként állítva, hogy ez egy feminista nők által épített híd volt, ami persze összedőlt, na mi következik ebből? Az igazságot keresed, vagy beállsz te is hazudozni és álhíreket gyártani? Egyelőre az a tényállás, hogy a Blikk megirigyelné a kis szösszenetedet az ügyről, legalább minőségi cikkeket vennél át, de te a net aljáról kapargatsz össze mindenfélét, ami épp beleillik a világképedbe. Ez az irány, amit belőttél?

Naooo
Olvasó
Naooo

Hogy vergődik szarial. Vicces.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Szerintem igen, mert így csak egy kamun hőbörög itt a nép.
Kicsit kivárnál, amikor már a valóságra is fény derül, és abból írnál egy minőségibb cikket, annak több értelme volna. Nem kell oknyomozónak lenned, csak legalább 2 cikknél többet átolvasni, nem csak az alja bulvárból tájékozódni.
De most akkor végülis elismerted, hogy nem az a lényeg, hogy igaz legyen, hanem hogy a feministák ezt érdemlik úgy általában.

tigerkiller
Olvasó
tigerkiller

FEMINISTA SerialSlut: ARÁNYOK!!!!

Naooo
Olvasó
Naooo

Szopással.

Naooo
Olvasó
Naooo

Lehet ott is egy picsa basz majd el egy alkatrészt.

wittukind
Olvasó
wittukind

Az első “férfihidon” még nem álltak sorban a piros lámpánál mert még nem volt divatban.

Reszet Elek
Újságíró

Fordítva ülsz a lovon. A hidak rendkívül drága, hosszú kivitelezési idejű és többszörösen engedélyeztetett alkotások. Ezekből adódóan egy híd leszakadása (pláne halálos áldozatokkal) mindig hír. Már csak azért is mert meglehetősen ritka. Hosszú évek óta nem emlékszem hogy olvastam volna egyről is. A hidakat ettől eltekintve nem nemileg teljesen szegregált társaságok építik, a cikkben szereplőtől eltekintve. A helyzet végletes hülyeségét az adja, hogy ideológiai alapon álltak hozzá egy alapvetően ideológiamentes dologhoz egy elvileg olyan világban amely (hivatalosan) nem szélsőséges ideológia szorításában létezik, azaz nem kommunista vagy fasiszta esetleg náci.

Kalman
Újságíró

Tegyük hozzá azt is, hogy szélsőséges körülmények között előfordul, hogy leszakadnak hidak, összedőlnek épületek. De ebben az esetben a videók tanusága szerint jó idő volt, fényes nappal. A katasztrófa oka tehát csakis hihetetlen tervezési vagy kivitelezési hibák tömkelege lehetett.

A mérnöki munka során az építményeket többszörös túlterhelésre tervezik, és azt szokás még 10-zel szorozni, amikor az építmény statikáját tervezik. Az engedélyeztetés során többen ellenőrzik a számításokat. Építés közben a teherhordó szerkezeti elemeken csakis képesítéssel rendelkező szakemberek dolgozhatnak felsőfokú végzettségű műszaki ellenőr ellenőrzése alatt. Egy ilyen építmény csak több ember hibája és hanyagsága mellett szakadhat le. Éppen ez a rendszer az, ami miatt bizodalmunk lehet a közinfrastruktúrában, mert minden építményért több szakember is felelősséget vállal. Egy ilyen eset alapjaiban rengeti meg az építőkbe vetett bizalmat. (Fotó: http://egykor.hu/images/2010/original/budapest-erzsebet-hid-ujjaepitese-az.jpg)

És hogy történhetett ez meg? Úgy, hogy mind a tervezésben, mind az engedélyezésben, mind a műszaki ellenőrzésben elterjedt a totális hozzánemértés, mivel a STEM szakok követelményeit lehúzta a feminizmus és a diverzitásmánia.

ggwp
Olvasó
ggwp

Kíváncsi leszek kit tesznek meg felelősnek, de biztos hogy több is fog akadni, ez nem egy ember sara.

Na és mit jelent az hogy csak női munkaerő csinálta? 100% nők, vagy a tervezésnél, és az ellenőrzésnél voltak jelen? Furcsa elképzelni ahogy vasalást csinál egy nő, vagy betont vibrál.

Naooo
Olvasó
Naooo

Hát inkább vasaljon csak mind.

Balton
Olvasó
Balton

De úgy fordítva, hogy nem menetiránynak háttal, hanem alul kapaszkodva a ló f…sza flé frodulva.

Naooo
Olvasó
Naooo

A fasiszta meg a náci hol szélsőséges?

Balton
Olvasó
Balton

Okay SS látom olvasni az tudsz, értelmezni meg kicsit segítek. De kérem a kicsiszívedre ne vedd… „A kivitelező cég (MCM) hosszú ideje folytatott feminista munkaerő politikát, és ezt a hidat immár egy tisztán női mérnökökből álló team tervezte, a logisztikai, kivitelezési munkákban is jelentős arányban dolgoztak nők, így a konstrukciót a girlpower csodájaként ünnepelték.” – ez egy feminista bezzeg na beruházás-projekt volt valószínűleg, ezért is harangozta be ennyire a kivitelező projektmenedzsere. Ebben a felállásban tisztán női tervezőgárda-és nagyrészt női kivitelezők, gondolom nem túl sok volt még ilyen, horribile dictu lehet ez az első. Így ha azt a gondolatmorzsát had szabad leejtenem, egyetértve részben veled azzal hogy valóban férfi mérnökök több nagyságrenddel több balesetért felelősek, mint ezen kis csoport, ez azt jelenti hogy 100-szor 1000-szer annyiért is. DE és ezt hangsúlyoznám, az a nem mindegy hogy ezt nem feltehetőleg 2-5 db munkából, hanem akár több (tíz)millió teljesítésből érik el. Érzed ugye hogy ez nem ugyanaz? Mivel tisztán női alkalmazottakból áll a tervezőcsapat, amit egy női projektmenedzser vezet, vélhetőleg valami hiba csúszott e presztizs projektbe, vajon ők sem vették észre magukat. Amikor művészi dolgot tervezel az egy dolog, de ha hidakról van szó akkor ez nem mehet a biztonság rovására, akkor ne legyél kurvára önkifejező. Szerintem… Ha egy híd(felüljáró) összeomlik, pláne magától, az nem férfi-háttérhatalom hibája, hanem a balfasz tervezőké meg az idióta kivitelezőké, a felelős meg a projekt-menedzser. Csak hogy észrevedd magad…

Illetve, kissé személyeskedve, valószínűleg veled ellentétben én már dolgoztam több tucat mérnöknővel együtt, és hidd el hogy a biztonságot egyik sem helyezte a művészi után. tehát valszeg nem a mérnöknőkkel van általánosságban a gond, ha nem a kvóta(mérnök)nőkkel… Igazából szerintem, az általam ismert mérnöknők mind kockák, de ez empirikus és nem volt közöttük kvóta-maca.

Maradok őszinte híved, továbbra is!

ggwp
Olvasó
ggwp

“Szerintem… Ha egy híd(felüljáró) összeomlik, pláne magától, az nem férfi-háttérhatalom hibája,”

Csak kitalálnak majd valamit, hogy a férfielnyomásra fogják. Eddig mindig sikerült.

hunbagira
Újságíró

Ez mondjuk tényleg benne van a pakliban.

Más téma, de ezt bizonyítja: A női gyerekgyilkosság vs férfi család-nő-mészárlás megítélése a fórumokban…

A legtöbb nő (nem mindegyik valóban, de a többség) elkezdi mentegetni “biztos a köcsög férfi ott hagyta, depressziós volt stbstb” a másik esetben nincs mentegetés “hogy félrebaszott az asszony, ezért kattant be” “átment hárpiába” stbstbstb.

Szóval itt is kijön a pofátlan kettősmércéjük ahogy magában a megcsalás témában. Ha félrbaszik egy nő “biztos megvolt az oka” ha a férfi ” a rohadt büdös köcsög”…

Naooo
Olvasó
Naooo

Lehet csak egy hatodikos kisgyereknek kellett volna átjavítani a terveket és máris nem omlott volna össze.

Huffnagel Pista
Újságíró

Aldo
Újságíró

Nincs ez kicsit túlméretezve? A kazah tudósok már rég megállapították, hogy a nők agya akkora, mint egy mókusé.

hunbagira
Újságíró

Hát nem hiszem ,hogy egy fehér/ázsiai nőé nem nagyobb mint egy nigger férfié. Ok-ok, én náci vagyok. :)

wittukind
Olvasó
wittukind

Én úgy tudom hogy a sorrend lenne

1-neanderthali

2-deniszovai

3.-homo sapiens és a többi

Az agytérfogatra gondoltam, persze ahogy az u.n. “neanderthali” összekeveredett a homosapiensel lőttek a nagyobb térfogatnak is

 

Maxx
Olvasó
Maxx

Nem nagyon tudok olyan cégről, amelyik úgy válogatta volna össze a mérnökeit és kivitelezőit, hogy mindegy a szaktudása, csak férfi legyen és színesbőrű.

Aldo
Újságíró

“Ha egy női team elbasz valamit, akkor az a konklúzió, hogy egy nő sem alkalmas.
Ha egy férfi elbasz valamit, akkor hát csak ő nem volt alkalmas.”

Mert egy ilyen tragédiánál ez lenne a normális: XY cégvezető, anyagbeszerző, tervezőmérnök elbaszta ezt meg azt, függetlenül attól, hogy mi a neme. De itt annyira ki kellett emelni, hogy a profekt részvevői nők voltak.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Hát jó nagy faszság is volt, ahogy minden “csak nők” feminista projekt az.
Mondom, hogy elkúrták az egészet, viszont én a hozzáállásommal a valóban szakembereket védeném meg, tehát őket én nem vagyok hajlandó leírni, csak mert manapság menő debilnek lenni.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

hunbagira
Újságíró

Honnan tudod, hogy elsőnél- a kezdetnél nem jártunk mi is így? :) Tudod “tanulópénz”…:D

És nem, szerintem se kéne bevállalni még egy ilyet…:) még mielőtt…

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Hihihihi-hahahaha, csak az nyilván elkerülte a figyelmed, hogy nem egy kezdő cégről van szó, ez a híradásokból is kiderül. :)
Kapásból a legutóbbi 5 projektjüket vizsgálták.
Amúgy meg te hány házat is építettél eddig életedben? Vered itt magad mások érdemeire, ami ugyanannyira nem a tiéd, mint az enyém, szóval ha vihorászni támadt kedved, akkor magadon is nyugodtan teheted, mert a szakemberek meg esetleg téged is hatszor körberöhögnek, hogy mert mit tettél te le, kisfiam? Építettél valaha egy kerti budit legalább, hogy ekkora a szád?

Naooo
Olvasó
Naooo

Céget felszámolni.

Cefre
Olvasó
Cefre

Hagyjad már ezt, hogy az első, annyira fogyatékos, de komolyan. A világ első hídjánál voltak tapasztalatok? Mikor volt az? Épített előtte valaha valaki hidat? Most a világ összes tudása rendelkezésre áll fasza alapanyogokkal, kb. csak ki kell guglizni az egészet, kis túlzással. Hogy lehetsz ilyen korlátolt, hogy ezt érvnek, hozod fel, hogy az első? :DDDDD

orenisi
Olvasó
orenisi

Neked miért kell mindig bebizonyítanod, hogy mekkora balfasz vagy? Olyan manapság nincs, hogy férfi híd, de most megtudtuk, hogy női híd van. Pontosabban csak volt, mert összeomlott. Régen valóban a férfiak találták ki, hogy mit hogyan kellene megcsinálni és természetszerűleg voltak közben kudarcok. Hogy megértsd (bár ez nem biztos): Ez most olyan mint a szakácskönyv. Valaki kitalálta a kaját, leírta, hogy mit, hogyan. Odaadod a nőnek és elbassza. Nem kellett semmi újat kitalálni, csak ami le volt írva, ami már régóta működött de most ez sem ment.
Tudod, dolgoztam több mérnöki irodában is, de sehol nem volt feltétel, hogy csak férfit vesznek fel. Mindenhol dolgozott nő (és nem csak a kávét főzte). Na jó, olyan volt, hogy a muszlim vallás előny…
Most mondhatnám azt, a nagyokat idézve, hogy “Az a te bajod, hogy sokat voltál vidéken. Nem fejlődött ki az agyad”. De neked nem kellett ehhez vidékre menned…

Naooo
Olvasó
Naooo

Pedig pesten több a hülye.

Cefre
Olvasó
Cefre

Mikor ideröfögted már akkor tudtad, hogy le fogja írni valaki: arányok! Így most leírom neked: arányok! De azért bepróbálkozol. És tudod, hogy igazam van. :D

common man
Olvasó
common man

Ha volt is ilyen biztos szexhiánya volt szegény ifjú mérnöknek,állandóan a nem megkapott pinára gondolt ahelyett,hogy a számításokra figyelt volna.Akkor ki a hibás?

Geri P.
Olvasó

te baszkikám itt az van hogy te elfelejted bele számolni az ARÁNYOKAT itt egyből semmi, ott meg van pár tízezer épület ami néha össze dől mert valakit megkentek hogy engedélyezze már a laza talajon a toronyházat mert majd jó lesz az vagy kilopott valamit belőle a kivitelező stb. De itt még erről sincs szó, csak simán inkompetens picsák nagy csoportja.

hunbagira
Újságíró

Mondjuk ezek a nők legalább komolyan gondolták az ideológiát és tényleg beleálltak férfimunkát végezni az “eredménytől” függetlenül. Szóval hiába no minden kezdet nehéz. :D

Nem szelektív egyenlőségben gondolkodnak valami Excel-tábla gyártóként és golddigger/prostiként mint a mai nők 99%-a.

orenisi
Olvasó
orenisi

Nem álltak be férfimunkát végezni, csak úgy csináltak, mintha férfimunkát végeznének. Abból is csak annyit, ami semmivel sem mutat túl a női munkánál. Tervezgettek, okoskodtak…

lady
Olvasó
lady

Kezdhették volna valami kevésbé katasztrófálissal  Mondjuk játékhíddal !  Persze csak az nem hibázik aki nem dolgozik .Feltételezem ez inkább arról szólt hogy a nők is képesek arra amire a férfiak és ha kell életek árán is bizonyítani akarnak.

hunbagira
Újságíró

Most lehet, hogy nem vagyok elég “redpiiles” de ez nekem valahol tetszik, ha egy nő tényleg komolyan gondol valamit. Szóval ez tényleg férfias viselkedés volt tőlük.

lady
Olvasó
lady

Nem is azzal  van a baj , sőt előny is lehet ha egy nő tehetséges olyanban amiben a férfiak. Hanem ha görcsösen , direkt akar és nem ismeri el mégsem megy neki.

Krump Lee
Olvasó

Itt az a baj,hogy női kvóta volt. Az alapján döntik el a felvételt,hogy az illetőnek lóg-e valami a lába közt vagy sem. Ezeknek a feministáknak tényleg csak azt tudom ajánlani,hogy a ceruza meg a vonalzó helyett inkább a fakanalat emeljék. :D Az kevésbé életveszélyes.

hunbagira
Újságíró

Hanem ha görcsösen , direkt akar és nem ismeri el mégsem megy neki. Mert ez férfira nem jellemző? :) Amúgy pont ez a hozzáállás viszi előre az embert és emberiséget, hogy elbukunk, de felállunk.

lady
Olvasó
lady

De biztosan van! :)  De a nők akarnak kvótázni , hogy bárhol ott lehessenek csak mert nehogy kimaradjanak vagy gyengébbnek tűnjenek. Most hódít a girl power , mintha ilyen is lett volna a nőnapi videóban .

hunbagira
Újságíró

A cikkben pont az jön le, pont  hogy nem is kvótáztak hanem csináltak egy női céget. Szóval itt sem hisztivel akartak “kiharcolni” valamit. Nekem ez is tetszik valamilyen szinten.

Krump Lee
Olvasó

A törpéknek,sárgáknak,Chemtrail-hívőknek, kerekesszékeseknek, Down-kórosoknak miért nem jár külön cég? Ők kevesebbet érnek, mint a nők? Ők nem érdemlik meg?Ez “diszkrimináció, elnyomás”!

 

orenisi
Olvasó
orenisi

Csak az a baj, hogy nem virágkötő céget csináltak. Akkor leszarnánk, hogy valamit elcsesztek. Ha azonban valaki kicsit is felelősen gondolkodik, akkor ilyet, ilyen szinten nem szabadna megcsinálni. Ez az egyik nagy problémám azzal, ha nők kerülnek (egyre nagyobb számban) vezető pozícióba. Nem logikusan, hanem érzelmi alapon döntenek. Amíg férfiak döntenek, addig 20 évente van atomerőmű katasztrófa. Ha megvalósulna az, amit a feminista ideológusok akarnak, akkor kb. egy hét alatt vége lenne a világnak.

Rokapapa
Újságíró

Ez nem is híd volt csak egy felüljáró és a széptől is igen messze volt. Csak egy jellegtelen “másoktól koppintott” hétköznapi kinézetű építmény volt amelyből 12 egy tucat.

Ide vezet ha a nők azt képzelik – és a társadalom megengedi nekik -, hogy a férfiak életét éljék – amire elve képtelenek – miközben a női életüket megtagadják. Lehetne ezen most kárörvendezni de valójában a társadalom és a férfiak hibája, hogy a nők biológiai alkalmatlanságuk folytán ilyen károkat és katasztrófákat okozhatnak.

hunbagira
Újságíró

Mert, mi nem okoztunk katasztrófákat? :) Tényleg ne essünk már túlzásokba!

Rokapapa
Újságíró

A korábbi hibákra alapozták a mérnöki képzéseket is. Jól láthatóan a nők számára az is felesleges.

hunbagira
Újságíró

Ok..:)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Aha, mert a jelenkorban nincsenek férfiak által okozott katasztrófák. Mióta oktatás van, és ti, a teremtés koronái úgy ki lettetek okosítva. :)

Naooo
Olvasó
Naooo

A minden férfi mögött ott áll egy nő duma most hol van?

Kalman
Újságíró

Férfiak is okoznak és okoztak katasztrófát, de tudod mi a különbség?

Az, hogy azok többnyire valóban valami újításból adódnak, vagy rendszeren kívüli okosságból. Egy közterületre épített átlagos fesztávú gyaloghídban semmilyen újítás nincs, szigorúan szabályzott, hogy mit lehet csinálni és mit nem, számonkérhető szabályai vannak.

Elképzelhetetlen, hogy szakmai hibák tömkelege nélkül összeomoljon egy ilyen híd. Vagy a tervezésben, vagy a kivizelezésben, vagy mindkettőben elkövettek egy rakás hibát, az tuti.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut
Balton
Olvasó
Balton

Nem sokat ért a műszaki tudományokhoz ugye?

Tudja hogy mit jelentenek ezek? – és mikortól ismeri a tudomány őket mint jelenséget?

– Wind and possibly resonance of soldiers led to collapse

– Overload (nem is egy ilyen van)

Hallottál a Titanic-problémáról, vagy a Kármán-hullámokról? Megnézted mielőtt idelinkelted mik voltak az okok, ebből töredék a tervezési hiba. Tudom hogy a barátod a google, de azért ránézhettél volna.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Szóval egy sincs közöttük, ami tervezési hiba miatt omlott össze?

Balton
Olvasó
Balton

Nézd meg a kezdő-dátumot meg avégdátumot, az ad egy intervallumot ez alatt mennyi híd készült el. Nos ezt szorozd meg, egy nagy számmal ami ezrestől-százezresig terjed. Ennyi híd készült el kb. a világon az 1800-as évek óta. Ebből ha az összes tervezési hiba lenne amit a táblázat tartalmaz, akkor is jobb arány mint a girlpawa 10-ből egy kb.

És igen van közöttük egy kettő tervezési hiba, node nem max. 10-ből ám…

orenisi
Olvasó
orenisi

21. században épült gyaloghíd? Miért van?

Kalman
Újságíró

Nem olvastam még végig, de a legtöbbnél extrém időjárás, extrém terhelés, ütközés vagy tűz okozta a bajt. Ilyen, hogy építés közben ledől valami nem példanélküli, de azért elég ritka.

Persze szoktak építkezéseken balesetek történni, de ha van esetleg kockázatos művelet, vagy problémára utaló jel, akkor lezárják a területet.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Az nyilvánvaló még a nem hozzáértők számára is, hogy itt nagyon durva hibákat véthettek, viszont a vizsgálat még nem zárult le. A listát végigolvasva pedig én látok olyat is, hogy tervezési hiba.

Balton
Olvasó
Balton

Amit nem tartalmaz a cikk csak a hiradóban mndták, hogy a hid már egy ideje megépült és 2019-re tervezték az átadást. Ez nettó magától onmlott össze…

Balton
Olvasó
Balton

Én végigolvastam, a tervezési hibák az 1930-as évekig zömmel a nem ismert természeti jelenségeknek volt köszönhető: rezonancia, kármán-hullámok, szakítóstzilárdság extrém időjárási körülmények között. A csak modernekt vizsgálva sok a baleset elemi kárból, extrém időjárási helyzet.

Összességében sok a túlterhelés, ami nem direkt tervezési hiba.

De tervezési szempontból kevés az elemszám, nem véletlenül a mérnöki munkák közül a hídtervezés az egyik legfelelősségteljesebb munka.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Na jó, tisztázzunk ezt-azt.

1. Tök egyértelmű, hogy ezek a nők úgy elbaszták az egészet, ahogy van. Ezt senki sem vitatja.
2. A hírek szerint képzetlen munkaerőt is alkalmaztak az építés során.
3. Az első, teljesen nők által épített híd összeomlott, meghalt sok ember. Tény. Nem egy jó kezdet.
4. Ebből viszont még nem vonnám le azt a következtetést, hogy nők nem tudnak hidat építeni, amit aztán biztonsággal használni is lehet. Nem mondom, hogy szívesen lennék tesztalany, de nem tartom kizártnak, hogy valóban lehetnek hozzáértő nők is.
5. Kurva gyorsan be kéne azt fejezni, hogy girlpower, mert a hozzáértés fontosabb. Tökre leszarom, ki épít egy hidat, ami nem öl meg. Ha egy nő mindenáron hidakat akar tervezni vagy építeni, részemről oké, tegye, járja ki az utat, ami ehhez szükséges, váljon szakemberré, ne az elvárásokat akarja csökkenteni, hanem ugorja meg azokat. Viszont ebben ne akadályozza senki.

Balton
Olvasó
Balton

Mi történt hogy észrevetted?: “Kurva gyorsan be kéne azt fejezni, hogy girlpower, mert a hozzáértés fontosabb.”

De ez csak az egyik probléma, a másik a kvóta-mérnökök meg a kvóta-infromatikusok és társaik.

A nők tudnak hidat tervezni, mert nem egyet láttam már amikor tervezett, néha még jobbat és pontosabbat is mint a férfi kollégái, de ők nem elsősorban kvóta-nők voltak, hanem mnt mondtam 1-2 kocka. aki valóban szeretett mérnöki munkákkal foglalatoskodni, tervezni és számolni. És nem a google vette őket fel, hogy 50%-ra mnejen fel a nemi arány…

Kalman
Újságíró

Pontosan. Én is láttam már női statikust, akit a kollegái is elismernek. A probléma a kvótanőkkel van.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Én sosem támogattam a kvótát, megmondtam, hogy az nőellenes dolog. Azzal a legnagyobbat épp a hozzáértők szívnak, mert onnantól róluk sem hiszi el senki, hogy azért vannak ott, ahol, mert jók is benne. Az elváráscsökkentést meg felháborító dolognak tartom.
Ti hiszitek rólam, hogy akkora feminista vagyok, hogy minden hülyeséggel egyetértek, pedig kvótakérdésben én aztán sosem voltam a pártjukon. :)
Annyit ismerek el, hogy igen, vannak olyan férfiak is, akik sosem alkalmaznának nőket, mert szerintük egy nő nem lehet hozzáértő. Ilyen Rókapapa-félék. Azokat viszont helyre kell rakni, mert akadályozzák a nőket, de remélhetőleg nincsenek annyira sokan, hogy ne lehetne őket megkerülni.

Naooo
Olvasó
Naooo

Helyre bizony, vezető pozíciókba.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Viszont ebben ne akadályozza senki.

Ki az, akit ebben akadályoznak?

Kik?

Hol?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Most komolyan előadod nekem pont itt, hogy nincsenek hímsovén faszik?
Ne tedd már a hülyét!

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Dehogynincsenek, én arra kérdeztem rá, hogy ki az, aki megérdemli, de a pinája miatt ezek a hímsovén disznók a nem engedik, bár minden tudása, kvalitása meglenne rá?

De ugye nem azon logika mentén operálsz, hogy van farkam, tehát potenciális erőszakoló vagyok, sőt, biztos hogy van már olyan, akit megerőszakoltam?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Neked mi a szar bajod van már megint?
Vitát generálsz szórakozásból?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Csak nem értek veled egyet, azonkívül, hogy elhánytál egy feminista közhelyet….

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Vagy inkább szelektíven olvasol.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

váljon szakemberré, ne az elvárásokat akarja csökkenteni, hanem ugorja meg azokat. Viszont ebben ne akadályozza senki.

Erre kérdeztem rá, hogy ki az a nő akit ebben bárki is akadályoz?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Szóval szerinted Rókapapa alkalmazna egy női szakembert? Az, aki szíve szerint nemhogy diplomát, de még jogosítványt sem adna a nőknek, ha tehetné, mert szerinte semmire sem vagyunk alkalmasak? És ebből nem tudod levonni azt a következtetést, hogy megesik, hogy valaki csak azért nem alkalmaz nőt, mert nő, pláne itt, keleten? Tényleg képes vagy ezt hazudni magadnak?

Rokapapa
Újságíró

Tényleg nem alkalmaznák női szakembert mert már megtanultam, hogy nincs olyan és igen egy nőt se engednék gépjárművet vezetni mivel jól láthatóan alkalmatlanok rá a nők.

A gépjármű vezetésről alkotott véleményem alátámasztásához elég ha valaki kiáll egy nagyváros forgalmas, kereszteződésébe és maga is megláthatja a nők totális alkalmatlanságát.

A szakemberek kapcsán – még ha nem is mérnöki munkáról szól – a saját bőrömön tapasztaltam meg a nők alkalmatlanságát. Egy bírósági eljárás kapcsán fogadtam női ügyvédet és az ő totális alkalmatlansága végett kellett százezreket költenem és éveket végigidegeskednem míg helyrehoztam a dolgokat egy másik – férfi – ügyvéddel.

Lehet, hogy a nőkkel szembeni nézeteim radikálisak de mind tapasztalatból fakad.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Na köszönöm! Máris hoztam egy példát a tipikus, nőket akadályozó hímsovén seggfejre. :)

Rokapapa
Újságíró

“Na köszönöm! Máris hoztam egy példát a tipikus, nőket akadályozó hímsovén seggfejre. :)”

Köszönöm a szép jelzőt! :)

Azonban nem akadályozok én egyetlen nőt sem a női szerepek vállalásában. A jelenleg kifordult szerepkörök olyanok mintha egy férfi hordana melltartót miközben nincs rá szüksége és még akadályozza is a férfi élet megélésében. Ezen a hasonlaton jó lenne elgondolkoznia mindenkinek és határt húzni a valódi akadályozás és a helytelen úttal kapcsolatos ellenvélemények kapcsán.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Szóval szerinted Rókapapa alkalmazna egy női szakembert?

Fogalmam sincs, de ezzel már át is léptünk a feltételezések birodalmába, nem lenne egyszerűbb megkérdezned őt?

Az, aki szíve szerint nemhogy diplomát, de még jogosítványt sem adna a nőknek, ha tehetné, mert szerinte semmire sem vagyunk alkalmasak?

Én ilyen kijelentésére nem emlékszem (vagy elkerülte a figyelmemet), de azért szerintem a semmi talán túlzás, gyerekszülés, főzés pl.:)

És ebből nem tudod levonni azt a következtetést, hogy megesik, hogy valaki csak azért nem alkalmaz nőt, mert nő, pláne itt, keleten?

Következtetést bármiből le tudok vonni én is, sőt, bármilyen irányba, de én konkrét esetre, megtörténtre kérdeztem rá, mert ugyenennyi erővel én is erőszakoló vagyok, ahogy említettem is a tranzitivitás logikájánaának (helytelen) levezetését….

Gyakorlatilag aki hazudik, az csal, aki csal, az lop….. az x-dik lépésben elképzelhető hogy gyilkos lesz, tehát…….

Tényleg képes vagy ezt hazudni magadnak?

Sőt olyanokat (is) szoktam (magamnak:) hazudni, hogy én vagyok Superman, de ezt most hogy kötötted ide, mert most már nemcsak nemierőszakoló, hanem gyilkos is vagyok a “logikád” szerint …………

 

De, tegyük fel, hogy Rókapapa nem alkalmazna női szakembert, más meg dohányzót, harmadik cigányt, negyedik arabot, ötödik kancsalt, hatodik púpost/törpét/szeművegest etc. etc.

Vagy úgy gondolod, hogy Rókapapának akkora  a hatalma, hogy “körbetelefonálna” és senki nem venné fel az (amúgy kiváló) “női szakembert”?

WTF???

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Az a baj veled, hogy hazudsz.
Szándékosan szelektíven olvasol, az ilyen megjegyzések nem szúrják ki a szemed, ignorálod, mert az fontosabb, hogy itt feleslegesen kötözködhess, ez mindent felülír nálad.

Azokat viszont helyre kell rakni, mert akadályozzák a nőket, de remélhetőleg nincsenek annyira sokan, hogy ne lehetne őket megkerülni.

Pont azt mondom, hogy a seggfejeket meg lehet kerülni, mert nincsenek olyan sokan. Egy szóba sem áll a nővel, de a másik ötnél még lehet próbálkozni, és sanszosan ők korrektebbek lesznek, mert olyan világot élünk, amiben már nem menő nőgyűlölőnek lenni. A hímsovik meg majd lassan végre kiöregednek, ugyanis ez a vénségekre jellemző még mindig, nem a fiatalokra.

Azon meg már csak röhögök, hogy épp feletted erősített meg abban, hogy ő valóban ilyen, ennek ellenére te tagadod. :D

Rokapapa
Újságíró

“Egy szóba sem áll a nővel, de a másik ötnél még lehet próbálkozni, és sanszosan ők korrektebbek lesznek, mert olyan világot élünk, amiben már nem menő nőgyűlölőnek lenni. A hímsovik meg majd lassan végre kiöregednek, ugyanis ez a vénségekre jellemző még mindig, nem a fiatalokra.”

Ezzel kapcsolatban csak arra térnék ki mi is a nőgyűlölet. Én szeretem a nőket emiatt ellenzek minden olyan női tevékenységet amelyik rontja a nők jelenlegi és jövőbeli életminőségét és megítélését. Nem akarom, hogy a nők autót vezessenek mert a képességeik másfelé orientálódnak és ezzel csak rontják minden nő megítélését. Nem akarom, hogy a nők sokat tanuljanak mert az elveszi a fiatal – biológiai szempontból létfontosságú – éveiket és olyan nőietlenek lesznek tőle mint
SerialSlut. Nem akarom, hogy a nők munkahelyeken dolgozzanak mert azzal csökkentik a valódi számukra boldogságot jelentő életvitelt. Nem akarom, hogy egy anya és gyermeke között lévő láthatatlan köteléket a nők szétszakítsák melynek következményeként öreg korukra a gyermekik nem is fognak rájuk nézni. Nem akarom, hogy egy nőnek ne legyen ideje nevelni a gyerekeit és ebből adódóan szégyenkeznie annak helytelen viselkedései miatt.

Az irány amely felé haladunk és aminek akadályozása szerinted hímsovén és nőgyűlölő pont a nők megítélésén és életminőségén ront.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ez mekkora kamu! :)
Nem, te szimplán csak mindent magadnak akarsz, a nők felett pedig teljhatalmat, az a szemedben egy fasza kis régivágású világ volna, azzal szimpatizálsz. Egy nőnek ne legyenek jogai, lehetőségei, 100%-ban függjön tőled. Az inkább szánalmas, hogy ezt nem vállalod fel legalább gerincesen, helyette taknyosangolnázol, tekeregsz, hogy voltaképpen ez a nők érdeke, te csak azért akarod. Szerencsére a magadfajták lassan eltűnnek, te is eltűnsz, a világ ma már egy jobb hely a nők számára is.

hunbagira
Újságíró

Nem-nem SS. Ha tényleg nem tértek észhez akkor visszalendül az inga és annak az a tulajdonsága, hogy nem áll meg középen.

Így rókapapák vagy kreolos rókapapák (abdul barátaink) fújják majd a passzátszelet.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Az ugye megvan, hogy azt kérdeztem: ki az a NŐ akit akadályoznak?, nem azt kérdeztem, hogy ki az a férfi aki akadályozna egy nőt…..

Ha nem érted a különbséget, akkor ne hisztizz.

Még egyszer, ha Rókapapa nem vesz fel egy konkrét nőt az még nem akadályozás, mert engem/mást sem vesznek/vettek fel pár állásra, de attól engem sem akadályoztak meg hogy máshol megtegyem/felvegyenek, más az, ha tenne arról és meglenne rá a hatalma, hogy tényleg sehova ne vegyék fel és ezt aktívan csinálná, akkor igen, akadályozná!

Az a baj veled, hogy hazudsz.

Ja, de legalább te érted is azt, amit írok, képes vagy arra hogy felfogd és értelmezni is tudod a leírtakat…..
Szándékosan szelektíven olvasol, az ilyen megjegyzések nem szúrják ki a szemed, ignorálod, mert az fontosabb, hogy itt feleslegesen kötözködhess, ez mindent felülír nálad.

Ilyen gonosz vagyok, látod…….

“Azokat viszont helyre kell rakni,

Miért kéne, mert neked konfliktusod van a faterral/mutteral? Minek extrapolálod ezt ki?

mert akadályozzák a nőket,

 

Faszt, neki nem kellenek az <>akadályoz, értelmező kéziszótár…..

de remélhetőleg nincsenek annyira sokan, hogy ne lehetne őket megkerülni.”

Vadászni kéne rájuk és egyenként kilőni….

Pont azt mondom, hogy a seggfejeket meg lehet kerülni, mert nincsenek olyan sokan.

A szemetek e miatt tönkre fognak menni, hogy a kvalifikált nőket nem veszik fel, de meg is érdemlik a szemét akadályozó barmok…..:)

Mert amúgy isten adta jog gondolom, hogy valakit felvegyenek/alkalmazzanak…..

Egy szóba sem áll a nővel,

Miért tenné, pont az emberi nem hipergám ösztöneit büntetlenül kiélhető egyed szájából visszás ez a hiszti:)Hadd legyen már meg neki a választás/döntés joga….és ha lehet, ne erőszakold rá :)

de a másik ötnél még lehet próbálkozni, és sanszosan ők korrektebbek lesznek,

Akkor mi a hiszti az akadályozásról?

Én akadályozom a kövér nőket, azért, mert nekem nem kellenek,. WTF????

Amúgy javaslom a Google-t, ott most nagyon rááltak erre a vonalra…….

mert olyan világot élünk, amiben már nem menő nőgyűlölőnek lenni.

Szóval ha valaki nem vesz fel egy jószakembernőt, akkor nőgyülölő:), sőt meg kéne büntetni szemetét,….. bravó, és te nem  vagy feminista:) mi lenne , ha az lennél:)

A hímsovik meg majd lassan végre kiöregednek, ugyanis ez a vénségekre jellemző még mindig, nem a fiatalokra.

Azokat is meg fogja csapni a valóság szele, ahogy elnézem, minél fiatalabbak, annál hamarabb, pár éve/évtizede  ez 40 környékén kezdődött, most már 35-re csökkent, de ahogy elnézem hamar a 25+-osak is ráébrednek a pinahiány okán, hogy szar van a palacsintába:)

Azon meg már csak röhögök, hogy épp feletted erősített meg abban, hogy ő valóban ilyen, ennek ellenére te tagadod. :D

Tagadja a tököm, én megértem és elfogadom az érveit, főleg hogy tapasztalaton alapulnak, a funcionális analfabétizmusodon meg csak mosolygok, de toljad…..

(BTW- azt hiszem Balton beszélt kiváló női mérnökökről/szakemberekről, pozitívan (és nem a pinájuk megléte volt a lényeg:) nem emlékszem, hogy valahol említette volna, hogy őket valaki valaha akadályozta volna, de te üsd a döglött lovat……)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ez egyrészt csak egy feltételezés, nem biztos, hogy bekövetkezik. Azt sejtem, hogy a pasik majd vissza követelik a régmúltat, mert az nekik tökéletes volt, a nő rabszolga funkciója, az ilyesmiért meg szokás ismét harcba szállni.
Viszont ez engem már nem fog érinteni, én szerencsére még egy olyan korban léteztem, amiben a nőknek is voltak lehetőségeik, emberként voltak számon tartva, szerencsésnek tartom magam ebből a szempontból, a következő generációnak már harcolnia kell érte, nekik ismét nehezebb dolguk lesz, de mint mondtam, ez nem az én bajom.

Rokapapa
Újságíró

Azért van az, hogy a nők egyre boldogtalanabbak – a nők saját bevallása szerint – mert a világ egyre jobb hely lesz számukra. Na látod amiket te leírsz ide az tényleg totális kamu. Csak hangoztatod a feminista mantráidat és nem vagy képes sem megérteni sem felfogni, hogy valójában ezzel csak ártasz minden nőnek.Igen elvárom, hogy a nő 100%-ban függjön tőlem mivel én is 100%-ban függők tőle. A feleségem nélkül más, sokkal sivárabb életem lenne,  Az ő gondoskodása és ösztönzése nélkül sosem tudtam volna előrelépni a munkában és talán sosem fogtam volna saját vállalkozásba. Ezt mindet neki köszönhetem, cserébe pedig megadok neki mindent. Az, hogy nincs rászorulva arra, hogy dolgozzon időt ad neki arra, hogy kiteljesedjen mint nő és mint anya. Ez tényleg csak rólam szólna? Az általad oly nagyra tartott feminista irányvonal nem ad semmit a nőknek csak elvesz tőlük. Az írásaidból áradó végtelen “feszültség” amely a személyeskedésig is lealacsonyít bizonyítja, hogy a feminizmus tőled is csak elvett, elvette a boldog élethez való jogodat.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Hogy egy nő nem tudja vagy akarja kihasználni a lehetőségeit, ahhoz joga van, úgy él, ahogy akar. Attól ma már/még vannak neki, tanulhat, dolgozhat, utazhat, csak rajta áll, hogy dönt, mi teszi boldoggá. Szerinted minden nőt ugyanaz: hogy mellettetek pipiskedjen. Én meg nem így gondolom, és ahogy látom, sok nő sem, de persze szerintetek ők mind végtelenül boldogtalanok szabad emberként. :)

Rokapapa
Újságíró

Teljesen igazad van. A végeredmény pedig a sok macskás öreglány akik telesírják az internetet a magányosságuk miatt. Na látod pont az általad leírtak az igazi nőgyűlölet.

hunbagira
Újságíró

Ez egyrészt csak egy feltételezés, nem biztos, hogy bekövetkezik.

Nem, ez számokon alapuló jövőkép.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Mit nem értesz azon, hogy lehetőségek?
Ha ő voltaképpen egy férjet akart volna körülugrálni egész életében, mégsem azt választotta, a saját hülyesége.
Én arról beszélek, hogy hála istennek ma mindenki választhat, hogyan akar élni, mik a prioritások. Te ezt vennéd el, és akkor meg a net a szabadság után vágyakozó, boldogtalan nők írásaival lenne tele, már ha egyáltalán szabad lenne nekik kommunikálniuk egymással, a külvilággal, mert van egy olyan sejtésem, hogy nem, nehogy még kiderüljön, hogy a szolgaság senkit sem tett boldogabbá. :)

Rokapapa
Újságíró

“Ha ő voltaképpen egy férjet akart volna körülugrálni egész életében, mégsem azt választotta, a saját hülyesége.”

Már ezzel az egy mondattal elárulod, hogy te egy nőgyűlölő feminista vagy. Ebben az egy mondatban benne van, hogy mennyire megveted azon nőket akik férjre gyerekekre vagyis családra vágynak. Eléggé képmutató dolognak tarom ha valaki másokat vádol valamivel – jelen esetben nőgyűlölettel – miközben minden mondatából csak úgy fröcsög az a valami.

A magam részéről itt be is fejezem ezt a társalgást mert nincs értelme a nők életéről eszmecserét folytatni olyan személlyel aki ilyen elvakultan gyűlöli nőket.

 

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

A visszaforgatás elég dedós dolog, tudod-e? :)
Azt a nőt sem értem, aki mozdonyvezető akar lenni mindenáron, jaj istenkém, de hát akkor legyen, én nem állok az útjában, sőt bármikor kiállok amellett, hogy ez nekik összejöjjön. Ugyanígy vagyok a “behódoló feleségekkel” is. Érteni nem értem, de ha ők akarják, ahhoz joguk van és fontos, hogy meg is tehessék.
Ennyit az én “nőgyűlöletemről” a te elnyomási törekvéseiddel szemben. :)

Rokapapa
Újságíró

“Ugyanígy vagyok a “behódoló feleségekkel” is. Érteni nem értem, de ha ők akarják, ahhoz joguk van és fontos, hogy meg is tehessék.”

Határozottan megvető szavakkal fogadtad el és támogattad a “behódoló feleségeket”. Ennél jobban már nem is tudtad volna kifejezni a megvetésedet amit most elfogadásnak és támogatásnak akarsz beállítani. Hát ennyit a te nőgyűlöletedről és a dedós dolgokról. Képes vagy egyetlen hozzászólásban is meghazudtolni önmagadat.

Naooo
Olvasó
Naooo

De bizony menő nőgyűlölőnek lenni.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ezt akkor mondjad, majd mikor a migránsnyaló femistáid által pátyolgatottak széterőszakolnak téged, aztán feldarabolnak.

Naooo
Olvasó
Naooo

“a világ ma már egy jobb hely a nők számára is”

“a következő generációnak már harcolnia kell érte, nekik ismét nehezebb dolguk lesz”

Püff megint egy öngól.

Naooo
Olvasó
Naooo

Hát tényleg jobb lene, ha a nők le lennének tiltva a netről.

herceg
Olvasó
herceg

“Az a baj veled, hogy hazudsz.
Szándékosan szelektíven olvasol, az ilyen megjegyzések nem szúrják ki a szemed, ignorálod, mert az fontosabb, hogy itt feleslegesen kötözködhess, ez mindent felülír nálad.”

Nicsak, ki projektálgat :)

hunbagira
Újságíró

Csakszi!

Én többször jártam melósok között nos ott láttam, hogy a cigányok mit kapnak. Az se tetszett- pedig ismersz én deportálnám őket-  mert pont a normálisakat “rúgdossák” meg.

Most képzeld egy nő mit kapna, megfejelve a szexuális “poénkodásokkal” dolgot. Jó- jó ez a lehetőség nyilván nem áll fenn, mert az ilyen munkáktól valójában ódzkodnak. Szelektív feminizmusuk miatt a nők 99%-nak nem terjed odáig “kraft”, hogy ilyen melót bevállaljon. De az amelyik tényleg vállalja ezt, nem kéne bántani.

Igen én a szelektív feminizmust jobban gyűlölöm- ahogy a SZELEKTÍV IGAZSÁGOT- mint a doktrinert.

wittukind
Olvasó
wittukind

Nahát Hunbagira, megint neked adok igazat eme szempontból, de azok akik világéletüket valami irodában töltik le halvány lila gőzük sincs mit jelent a “lenti” meló, mennyi basztatásnak vagy kitéve.

ggwp
Olvasó
ggwp

Egyre több nő dolgozik itthon építkezésen, mint mérnök, részben a szakemberhiány miatt.  A legtöbbnek tövig ki van nyalva a segge a munkatársak által. Sokkal könnyebben jutnak előre pont e miatt. Basztatásnak egyre kevésbé vannak kitérve a legtöbb munkás sztem megszólítani sem nagyon meri, zaklatásért azonnal kibasszák.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Na most akkor végülis nők is építenek, vagy mi van?
Állapodjatok már meg végre valamiben, mert egymásnak mondotok ellent folyamatosan. :)

hunbagira
Újságíró

Építészkaron valóban vagytok már 30%-on. :) de az építőin rögtön visszaestek 20-ra. És akkor most villamos-gépészen-vegyészen lévő 1-2%-ot hagyjuk.

Szóval valóban előfordulhat, hogy néha ki kell tipegnetek egy építkezésre.

De a melósok között 0-a részesedésetek ahogy a technkusok között is.

Naooo
Olvasó
Naooo

Katasztrofális számok, nulla százalék az ideális.

hunbagira
Újságíró

Nem fogalmaztam pontosan. Én arra gondoltam, hogy a technikusok/művezetők vagy ne adj Isten a melósok közé jelentkezne egy nő. Őt biztos “szétkapnák”.

orenisi
Olvasó
orenisi

Nák, nék. Ha megmutatja, hogy kivel hol a határ, akkor tisztelik, ha meg nem, akkor egy férfit is “szétkapnak”. Ez nem nemi alapon megy, de egy nőnek ilyen helyzetben valóban nehezebb. Ezért is sokkal kevesebben alkalmasak ilyen pozícióba.

Aldo
Újságíró

“ezt a hidat immár egy tisztán női mérnökökből álló team tervezte, a logisztikai, kivitelezési munkákban is jelentős arányban dolgoztak nők, így a konstrukciót a girlpower csodájaként ünnepelték.”
Még az építőmunkások is nők voltak? Ilyen is van.

“Leonor Flores, a Floridai Nemzetközi Egyetem (FIU) büszkesége”
Gondolom ez is valami libsi hulladék lehet, ahová csak azért került be mert néger, leszbikus, vagy nő (esetleg mindhárom egyszerre) és ha már ott meresztette a seggét pár évig, akkor hozzávágnak egy diplomát.

“korábban arról áradozott, hogy egy híd legfontosabb tulajdonsága a szépsége és az újonnan megépített híd szép lett.”
Szerintem meg egy híd legfontosabb tulajdonsága, hogy összekösse “A” pontot “B” ponttal és, hogy ne szakadjon le pár nappal az átadása után. Ha szépséget akarsz, akkor menj festőnek.

“Mert nekünk nőknek eltérő a nézőpontunk. Képesek vagyunk művészi dolgokat teremteni és építeni is”
Ja, igaz, hogy szar a híd, mert összeomlott, de legalább jól néz ki. Talán kevesebb kokót kellett volna felszippantani a vizsgaidőszakban.

Dan
Újságíró

“Szerintem meg egy híd legfontosabb tulajdonsága, hogy összekösse “A” pontot “B” ponttal és, hogy ne szakadjon le pár nappal az átadása után. Ha szépséget akarsz, akkor menj festőnek.”

Mondjuk ezzel nagyon nem értek egyet, meg az emberiség nagyobb része, aki értékeli a szépet, ideértve a korábbi korok építészeit is.

Tökéletesen mutatja ennek a “modern” kornak a szintjét, színvonalát, h szinte kizárólag betonkockákat tud építeni (Makovecz organikus stílusa a ritka kivétel). Újabban már le sem festik a betont. Ennél még a 6 évesek alkotta, fakockáka építmények is szebbek…

Aldo
Újságíró

De sokat érünk a szépséggel, ha összedől és embereket temet maga alá.

orenisi
Olvasó
orenisi

Ahhoz kell a tudás, hogy a mindkettőt sikerüljön egyszerre megvalósítani. A többi meg a mérnök segédmunkás.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

W. Denney Pate (FÉRFI), 61, is a lead engineer for Figg Bridge Engineers, the company that partnered with Munilla Construction Management (MCM) to design and build the UniversityCity Bridge at FIU that collapsed Thursday, killing at least six people.

The state employee was out on assignment that day. The call from W. Denney Pate of FIGG went unanswered, and the voice mail he recorded unheard — until Friday, the day after the span fell.
In Tuesday’s voice mail, Pate said the cracking on the north end of the span should be repaired. However, he added, there were no safety concerns on the project.
We’ve taken a look at it and, uh, obviously some repairs or whatever will have to be done,” Pate said.
“But from a safety perspective, we don’t see that there’s any issue there so we’re not concerned about it from that perspective, although obviously the cracking is not good and something’s going to have to be, ya know, done to repair that.”
A másik cég vezető mérnöke látta, és leszarta. Aki férfi. Milyen érdekes fordulat ez is, nem? Nem csak nők a hibásak, úgy tűnik.
Kalman
Újságíró

Ebben önmagában nincs ellentmondás, lehet hogy az adott repedés valóban nem volt okozója az összedőlésnek. Egy vasbeton szerkezetnek a szilárdságát kicsit rontja csak ha repedt a beton rajta. (Ellenben az élettartamát lerontja, de ez az átadás előtt még nem azonnal kezelendő probléma.) Viszont mégis foglalkozni kell vele, mert azt jelzi, hogy az építményben nem úgy működnek az erők, ahogy tervezték – hiszen nyilván nem úgy tervezték, hogy megrepedjen a beton.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Épp ezért kéne megvárni a vizsgálat végét, nem? Ahogy már az is kiderült, hogy még a cikkben szidott nőnek sem volt köze a projekthez.

Kalman
Újságíró

Adott a cég hozzáállása: “kvótával növeljük a diverzitást!” Adottak a “feels before reals” típusú nyilatkozatok.

Adott a tapasztalat, hogy a nők jelentős része kisírja a jobb jegyet úgy végzi el a sulit.

Nem csoda, ha ez az összefüggés jut eszünkbe erről az eseményről.

Ki lehet várni a vizsgálat végét – nyilván amennyire lehet ki fogják mosdatni a nőket -, de felesleges mert a LULZ faktor hatalmas :-).

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

“MCM (Munilla Construction Management) is a family owned Construction Company specialized in General Building and Heavy Civil Construction with vast expertise building educational facilities over the last 30 years. MCM is the 7th largest Hispanic Owned contractor in the United States as ranked by Hispanic Business Magazine – 2012 and it employs over 700 personnel worldwide with a staff of roughly 200 employees in Miami-Dade County. MCM is ISO 9001 Certified and it’s also a member of the United States Green Building Council.” – ők inkább a  kisebbségi/hispán vonalon mozogtak, mint a nőin.

Boston 25 News has confirmed through a company representative that FIGG Bridge Group co-designed the bridge. FIGG also co-designed the Leonard P. Zakim Bunker Hill Memorial Bridge in Boston. – nem egyedül az MCM, pláne nem egyedül belül pár nő tervezte.

Some news media accounts reported that engineers may have been conducting a stress test that might have led to the collapse. But the state Transportation Department said it had no knowledge of any such tests being scheduled since the bridge was installed last Saturday.

Nem tudom, hogy Alter cikkének az “inspirációja” a sandrarose-é volt-e, viszont abban máris van egy hazugság, márpedig ez: “The lead engineer on the foot bridge project is a female, Leonor Flores, who is a graduate of FIU.” – mivel azóta kiderült, hogy a nőnek franc köze nem volt hozzá.

A helyetekben annyira nem bíznék ezekben a forrásokban, mert a végén még kiderül, hogy férfiak (is) tehetnek a tragédiáról…

Ezért jó utána nézni, mert egy cikk lehet szándékosan félrevezető. :)

Naooo
Olvasó
Naooo

A nácik voltak!

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Ahogy mondod, mindenről ők tehetnek az afrikai ebolától a földrengésekig :)

orenisi
Olvasó
orenisi

Gyíkemberek. Hím gyíkemberek.

Naooo
Olvasó
Naooo

Végén kideríted nő közelébe se volt, mi?

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

A gonosz hímsovik műve a feminizmus lejáratására, előtte még kamu cikkeket is írattak az ügynökeikkel a haladó sajtóban egy nem létező női cégről :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Én arról nem tehetek, hogy a tények titeket csak összezavarnak. :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Még hírből se ismered a tényeket.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Tények? Lolz! XD

orenisi
Olvasó
orenisi

És a FIGGnél meg csak nemi alapon férfiak dolgoz(hat)tak? Csak hogy legyen egy ilyen “Ki miatt dőlt össze a híd?” nemi vetélkedő.

Dan
Újságíró

Már megint a beszédes arc… Ha Flores-ről leszednénk a viszonylag nőies ajkait, 1:1-ben egy férfi arcát kapnánk. Na nem mintha így most bármennyire is feminim arcvonásokkal rendelkezne, de úgy teljes lenne az “átalakulás”.

Költői kérdés, h az ilyen nők valójában boldogok-e? A helyükön vannak-e?

Fordítsuk meg: ha egy férfit kasztrálnak, teljesen nőiessé válik, vajon boldog-e? Jól érzi-e magát a bőrében?

Gejza
Olvasó
Gejza

“Már megint a beszédes arc… Ha Flores-ről leszednénk a viszonylag nőies ajkait, 1:1-ben egy férfi arcát kapnánk”

 

Régóta – 3-4 éve – figyelem azt, hogy tulajdonképpen mennyi nőnek van egy az egyben férfi arca és ha nem lenne a smink, akkor bizony simán keverné az ember a nemét.

Nem tudom, hogy ez most minek köszönhető, az az agresszió, amit a girlpowerrel treníroztak beléjük, az jön ki az arcvonásokra, de számomra néha elég megdöbbentő és ijesztő a dolog, hogy mennyire nincs különbség emiatt…,

Boldogok-e?

A nők önsorsrontók alap természetükből fakadóan, nagy részük biztos nem boldog, képtelen boldog lenni az ösztönük legyőzése nélkül – hipergámia – ami nem fog a legtöbbjüknél menni, mert ahhoz primitív az agyuk és ebből fakadóan a jellemük. Ez a helyzet, sajnos…

SOMLight
Olvasó
SOMLight

Most az egyre konzervativabbá váló szex helyett a Magenta Telekom rávehetné a nőket, hogy hídépitő appokat nyomkodjanak a telójukon ingyen a nemi egyenlőség jegyében, de akármit csinálnak amikor megjön a bajuk sokkal többet hibáznak mint az férfiak, mert az érzelmek befolyásolják őket. A baszatlan kutyának nem kellő femináci szériakurvák lehazudják az eget, hogy nem így van.

A kvótanő Szél Bernire sárga sisakot karikatúráznék Paks felirattal, de nem tudok szépen rajzolni. Nekem is vannak vágyaim, de mégis mérnökként dolgozok.

Durva ami Amerikában megy, de talán a kelekótya zseni Trump miatt visszavesszik lassan a hatalmat a fiúk. Az antináci Winston Churchillt is kelekótyának ábrázolták a Darkest Hourban és be is zsebelt pár femina Oscart a film, mert a gyengének tűnő okos férfi a sztár odaát, feminisztánban. Aki macsó és erős azt azonnal lenyomják a ludak, hogy lúd legyen. Ahogy tették pl. Matt Damonnal.

bentoo
Olvasó
bentoo

Egyébként, ez a  sajnálatos  esemény  maga  a  feminizmus  cáfolata.   Az eklatáns  példája annak, hogy ez az irány egy zsákutca.   Az önmaga farkába harapó kígyó esete.

A tényeken nincs mit változtatni. Javítani lehet. Sőt kell is. De erre az estre mindég hivatkozni kell:
A feminizmus öl, mint a leszakadt híd Floridában.
Hagy tépjék a hajukat Girl Power-ben.

Koriander
Olvasó
Koriander

miszerint Leonor Flores semmilyen módon nem dolgozott a hídon. Megtörténhet, hogy miután rosszra fordultak a dolgok egycsapásra kijelentik majd azt is, hogy a cég büszkén reklámozott női mérnökei egyáltalán ott sem voltak? – Most akkor a mérnöknők összeomló hidat terveztek vagy rájuk sem lehetett bízni a tervezést?”

Egy dolog hogy ki tervezte, de a másik, hogy ki validálta, engedélyezte.
az USAban is van nyomozás ill. vádemelés,
a tervezônek, a statikusnak bûntetôjogi felelôssége van, ill. a mûszaki ellenôrnek is.

chicks_for_free
Olvasó
chicks_for_free

urak, ez a mostani cikkük nagyon gáz. amit sugall az konkrétan nem igaz.

https://www.snopes.com/fact-check/was-all-female-responsible-bridge-collapse/

ilyen cikkek írogatásának semmi értelme.

Koriander
Olvasó
Koriander

nem gáz.

a tekergés viszont annál inkább, remélhetôleg a bíróság nem lesz tekintettel az elkövetôk nemére és lesittelnek mindenkit, aki ezért a tragédiáert felelôs.

herceg
Olvasó
herceg

Ah, a jó öreg snopes.com, a totálisan elfogulatlan hírforrás :)

Balton
Olvasó
Balton

Ez vajon az a snopes . com amit idelinkeltél amelyiket azzal vádolták a kritikusai, hogy a neves amerikai-magyar üzletember és filantrópista támogatja, és mr Mikkelson meg is írta, hogy nem is tudja honnan jönnek az oldalának a bevételei? bár a nyújorktájmsz megírta hogy nem is igaz. Ez az ugye?

Képtalálat a következőre: „stewie asking brian about his book”

wittukind
Olvasó
wittukind

Volt vagy 5 ebből a snopes dologból most csak 1 maradt, tehát egy szaros sorosiszta troll, nem más

Balton
Olvasó
Balton

OKay, nem tudom ki hogy van vele, de pl. én kb. soha nem szoktam sorosozni, és nem sejtek sehova semmit sose. Azonban ezt a linkelt cikk “alá-nyalva” egy kicsit, kb. 3 db kattintással előjöttek az adatok nekem. aki mint ismétlem, nem plakát-orientált 1 bites embernek tartja magát nagyon hamar kilóg a lóláb.

Reszet Elek
Újságíró

Számos hozzászólásból kiderül, hogy sokan nem látják a lényeget, a fától az erdőt. A lényeg az, hogy az Első Világ egy országában történt a dolog, ahol évtizedek óta tartó harc után a szólásszabadság mellé hasonló fontosságú egyéni és társadalmi alapelvként került a nemek és bőrszín szerinti megkülönböztetés tilalma. Olyannyira fontossá vált, hogy társadalmi tabuvá is lett. Ahol nemcsak bizonyos dolgokat és szavakat nem lehet (és nem szabad kimondani), hanem illetlenség észrevenni mások bőrszínét, kultúráját vagy nemét. Eljutottunk oda, hogy ez a tabu össztársadalmivá vált, függetlenül annak tagjai egyéni meggyőződésétől.

Viszont ez a tiltás egészen véletlenül nem terjed ki a fehérekre (csak a fehérek lehetnek rasszisták ugye) és pláne nem a fehér férfiakra. A magát olyannyira demokratikusnak és alkotmányosan egyenlőnek mondott országban (a szabad világ vezető ereje ugye), minden további nélkül faji és nemi megkülönböztetéssel lehet élni, ha annak elszenvedője fehér és férfi, sőt ez ellen még szót sem lehet emelni és éppen az egyetemesnek mondott emberi értékek védelmében. Eljutottunk oda, hogy ez az elv már nem csak a hivatali pályákon, hanem olyan szektorokban is érvényesül, ahol a rossz személyzeti döntéseknek láthatóan emberéletekbe kerülő következményei is lehetnek.

A lényeg az, és ezt kellene látni, hogy végső soron arrafelé (egy beteg ideológia következményeként) az alapvető emberi jogok érvényességének a köréből kireksztették a fehér férfiakat függetlenül attól hogy ez hány emberéletbe kerül.

Megjegyzés: Mivel négy helyre is felkerült ugyanaz a link, hármat töröltem. Nem kedveljük a floodolást.

herceg
Olvasó
herceg

“Viszont ez a tiltás egészen véletlenül nem terjed ki a fehérekre…”

Ide vágó kép:

 

Hunn
Újságíró

Tűpontos elemzés, Reszet Elek. Annyit tennék még hozzá, hogy pontosan erre a helyzetre reagálva jött létre az Alt Right és a patriarchális reakció. Egyik sem más,  mint a fehér, keresztény, heteró férfiak identitás-politikája. Mert egy ilyen rendszerben nem maradt más az ember számára, akár akarja, akár nem, minthogy körbenéz és azt mondja, hogy:-” Jó, akkor az én csoportom a fehér, keresztény, fehér férfiakból áll, és a picsába mindennel, győzzünk inkább mi!”

Cefre
Olvasó
Cefre

Tiltsátok már ki ezt a serialslutot, túlmegy az értelmes vita határain amit művel. Erre semmi szükség. Ne legyetek Vésey Lászlók!!!

common man
Olvasó
common man

Én szeretem…

wittukind
Olvasó
wittukind

nem kéne legyen mérvadó egy magát kurvának kiadó nickname-vel ennyit háborúzni….Talán Hunn ismeri ki az valójában azért áll le vele hisztizni de más kéne ignorálja mert rusnya virus csak.

Hunn
Újságíró

Talán Hunn ismeri ki az valójában azért áll le vele hisztizni

Nem, én sem ismerem (legalábbis legjobb tudomáson szerint) a kérdéses nick-nevet használó egyént.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Pedig én már hányszor felajánlottam a találkozót!

Hunn
Újságíró

Pedig én már hányszor felajánlottam a találkozót!

Max. annyiról lehetne köztünk szó, hogy felugrom hozzád, és egy három perces ingyen menetben szexuális örömöt szerzel nekem az egyik – általam szabadon választott – testnyílásoddal. De ezt is csak akkor, ha garantáltan főzöl nekem valami finom vacsorát is utána, különben nem.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Oké, Hunnci, csináljuk!

Hunn
Újságíró

Oké, Hunnci, csináljuk!

Első körben küldj nekem magadról pár meztelen, kitárulkozó fotót – csak hogy lássam, hogy tényleg komolyan gondolod-e az egészet. Második körben pedig írd meg légyszíves akkor, hogy mi lesz a vacsi.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Jól van, Hunnci, adj csak egy email címet. :)

Naooo
Olvasó
Naooo
Hunn
Újságíró

Jól van, Hunnci, adj csak egy email címet. :)

Küldd el itt a Férfihangon privátban!

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Olyat nem játszunk. De ha ciki, elsunnyoghatod a dolgot itt, és küldhetsz te először nekem mailt. Nicknevem meg gmail. :)

Hunn
Újságíró

Olyat nem játszunk. De ha ciki, elsunnyoghatod a dolgot itt, és küldhetsz te először nekem mailt. Nicknevem meg gmail. :)

Kedves Serital, amikor majd erre a Férfihangos kommentemre válaszolsz, akkor szépen fogod és kiválasztod a kommented tetején megjelenő ikonok közül az alsó sorban jobbról a második ikont, rákattintasz, és beilleszted a képet. Aztán a kommented alján beleklikkelve kipipálod a “Privát” felirat bal oldalán lévő kockát, így csak én fogom látni és senki más. (A főoldalon, amiről a panasz jött, hogy látszik a privát üzenetek eleje, ott csatolt kép eleve nem jelenik meg, még nem privát üzemmódban sem, tehát emiatt nem kell aggódnod.) Úgyhogy ha komolyan gondolod, akkor várom a privát üzenetet!

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Alternek nem pucérkodom. :)

Hunn
Újságíró

Alternek nem pucérkodom. :)

Csinálod amit mondok, különben nem kapsz belőlem. Engem már az sem izgatna különösebben, ha életem végéig nem látnék már nőket ruha nélkül többé, de te elbukod a lehetőségedet életed egyik legszenvedélyesebb három percére.

Reszet Elek
Újságíró
wittukind
Olvasó
wittukind

Te, Hunn, ennyire ki vagy éhezve egy nickname-re? Vacsit nem tudsz magadnak  összehozni? Becsszóra olyan vagy mint én 12 éves koromban..

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Értem, hogy Erdély, de azért érthetnéd, hogy Hunn mit mond…

wittukind
Olvasó
wittukind

Értem, hogy értelmes vagy…örvendj ennek..

Hunn
Újságíró

Nevezd meg a segédeidet, holnap hajnalban párbajozunk a Vérmezőn.

Ha kilencig nem érek oda, akkor te is inkább menj haza.

wittukind
Olvasó
wittukind

Kilencig én se érek oda, inkább el se indulok…

common man
Olvasó
common man

A slut akkor nem az a szőke harmincas újságírőnő aki itt vigéckedett?Mer’ azt simán meg lehetne még tán két perc alatt is.De az is lehet ,hogy ő az a csinos duci modell a női csajozós cikknél.Odacsal egy bombanő képével aztán elkap az ikertestvérével,

wittukind
Olvasó
wittukind

Honnan tudod te azt hogy fel kell ugorjál hozzá és nem hárompeces letértepeltésd kell elvégezned…  ne legyél hirtelen olyan szuper ingyenes ugrálós mert nem tudod hova jutsz…

wittukind
Olvasó
wittukind

Nézd mit irt a barátnőd alább és ne hülyéz le , ha annyira odavagy irjál neki privátban.

Cefre
Olvasó
Cefre

Hát vitára alkalmatlan, csak oltani lehet, de nem fogja fel azt sem, annyira korlátolt. Viszont ez az oldal nem az ilyen trollokkal való hadakozásról szólt, igazából eddig egy ilyet sem láttam itt, ezért mondom, hogy lecsaphatna a banhammer.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Alter!!!

wittukind
Olvasó
wittukind

Malter!!!!!

Kalman
Újságíró

Másik cikkbe ment

wittukind
Olvasó
wittukind

Itt válaszolok az Elek hsz-jére hogy “sok másik”-én csak ezt láttam igy odairva 1990 április valamikor  mikor először voltam Magyarországon egyedűl..megvettem mert  én úgy éreztem hogy 23 évesen már az vagyok amit ir a boritón.

Reszet Elek
Újságíró

Aztán elcsodálkoztál…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Én 20 évesen vettem meg és  biza elcsodálkoztam:)

wittukind
Olvasó
wittukind

Mea culpa de én 8-szór kivertem mire a vonatjeletnet elolvastam…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

:)

T_T
Olvasó
T_T

Hát jó vicc volt. Csak sajnos nem vicc.

Egyébként nem értem, hogy mit kell itt hisztizni az arányokon. nem az a baj, hogy feminista híd, és nők húzták fel, hanem az, hogy miután balesete okoztak, és ártatlan embereket öltek meg, gyáván elrejtőztek, és nem vállalják a felelősséget (vagy tesznek bűnbakká egyetlen embert), ahogy egy férfi csapat tette volna.

Ez az igazi baj.  A viselkedésük egyszerűen szánalmas.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

.