Alter Ego
0 megosztás

Nemek szerinti bérkimutatásokat akar az LMP

Újabb követelés-csomaggal állt elő a Lehet Más a Politika nevű feminista gittegylet. Szél Bernadett, a párt miniszterelnök-jelöltje tatabányai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: “az LMP kormányra kerülése esetén visszahozná az alaptörvénybe, hogy egyenlő munkáért egyenlő bér jár, mert a párt számára fontos a nők és férfiak társadalmi egyenlősége”. A politikusnő arról szónokolt, hogy Orbán Viktor kormánya kivette az “általuk Alaptörvénynek nevezett Alkotmányból”, hogy a nőknek és a férfiaknak ugyanannyit kell keresnie, ha ugyanazt a munkát végzik.

Vegyük észre, hogy Szél Bernadett vagy mérhetetlenül tudatlan vagy szándékosan beszél populista hülyeségeket. Egyrészt illene tudnia, hogy egy több éven keresztül folytatott állami kutatás már régen kimutatta, hogy a nők ugyanannyit keresnek azonos munkakörben, mint a férfiak, kivéve néhány ritkább kivételt, amelyek között olyan is akad, amikor pont a nők keresnek többet a férfiaknál. Lásd ezen a helyen az erről szóló cikket. Másrészt habár nem az alaptörvényben kerül nevesítésre, azonban egy komplett törvény foglalkozik a nemek szerinti (és faji, stb…) megkülönböztetés tilalmával, mégpedig az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény (Ebktv). Ezen kívül a Polgári Törvénykönyv és a Munka Törvénykönyve is kimondja a megkülönböztetés tilalmát. Következésképpen bárki az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz vagy munkaügyi bírósághoz fordulhat, ha például a bérezésében vagy bármely más körülményekben diszkriminálják őt a neme vagy más “védett tulajdonsága” miatt.

Szél Bernadett kijelentette, szeretnék elérni, hogy az állami vállalatok nemek szerinti bérkimutatásokat készítsenek, valamint a munkavállalók számára megadnák a jogot, hogy megismerjék munkahelyük bérezési gyakorlatát az adott pozíciókban. Úgy vélte, a bérek felzárkóztatását a közszférában kellene kezdeni, ahol számításaik szerint a munkakörök közel 80 százalékát nők töltik be. „A közalkalmazotti bértáblát a minimálbérhez kell igazítani, és egy 300 milliárd forintos keretből béreket kell emelni” – jelentette ki. Szél Bernadett tehát béremelést ígér a nőknek, de szemmel láthatóan addig nem jut az egyébként olyannyira erőszakolt egyenlőségpolitikájában, hogy inkább arról kellene gondoskodni, hogy a közszféra biztonságos és kényelmes munkahelyein a súlyos munkahelyi szegregáció kerüljön felszámolásra és a mindössze húsz százaléknyi férfi helyett legalább ugyanannyian dolgozzanak ezekben a munkakörökben, mint ahány nő.

Az LMP “miniszterelnök-jelöltje” a gyermeket nevelő nők rugalmas foglalkoztatását is erőltetné, ezt ő feministaként biztosan valamiféle jótéteményként  szeretné láttatni, de valójában Szél Bernadett a nők ellensége, hiszen ahelyett, hogy örömmel venné, hogy a nők teljes egészében az anyaság megélésére koncentrálhatnak, ő inkább kettős terhet helyezne rájuk és legalább félállásban munkába állítaná őket és ehhez – mint kijelentette – megduplázná a bölcsődei férőhelyeket is.

Ezzel egy időben azzal is riogatott a politikus, hogy hatályba kell léptetni a férfiakat diszkrimináló Isztambuli Egyezményt is. Ez a valóban kőkemény nemi diszkrimináció szemmel  láthatóan már nem zavarná őt.

Tehát aki szeretne egy tudatlan, a joghoz cseppet sem értő, populista, hiszteroid, férfigyűlölő miniszterelnöknőt, az szavazzon Szél Bernadett “miniszterelnök-jelöltre” és a férfiellenes ostobaságait eltűrő, síkhülye papucsférfiakból álló pártjára.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


133
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
18 Egyéni hozzászólás
115 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
26 Hozzászólások szerzői
KalmanFoxtrott28Takicommon manBotond Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Deadpool
Újságíró

“Az Európai Gazdasági Közösséget létrehozó, 1957-ben kelt Római Szerződés nem csupán az állampolgárságon, illetve a jogi személyek honosságán alapuló megkülönböztetés tilalmát rögzítette, de azt is kimondta, hogy „az első szakaszban minden tagállam biztosítja és azt követően fenntartja annak az elvnek az alkalmazását, hogy a férfiak és a nők egyenlő munkáért egyenlő díjazást kapjanak.” A rendelkezés lényegében változatlan formában az Európai Unió Működéséről szóló szerződés 157. cikkében jelenleg is hatályos: „Minden tagállam biztosítja annak az elvnek az alkalmazását, hogy a férfiak és a nők egyenlő vagy egyenlő értékű munkáért egyenlő díjazást kapjanak.” (…)

Az 1970-es évekre aztán előtérbe került a férfiak és nők közötti egyenlő bánásmód szociális vonatkozásainak hangsúlyozása, mely nagyrészt a Defrenne II. ügynek tulajdonítható.

 A Defrenne-ügyek

Az irányadó tényállás szerint Gabrielle Defrenne, a belga Sabena légitársaság utaskísérője fordult a bírósághoz, aki azért kényszerült munkájának abbahagyására 17 év után, mert munkaszerződése rögzítette, hogy minden 40. életévét betöltött női alkalmazott köteles munkaviszonyának megszüntetésére. A férfiakra ugyanez a korlátozás nem vonatkozott, így miután ők 40 éves koruk után is dolgozhattak, bérelőnyt élveztek. (…)

A Defrenne II. esetben a felperes azon alapon követelt kártérítést, mely szerint bérkülönbségek eltérő alakulása a nemek között hátrányos megkülönböztetést eredményez. A Bíróság kifejezetten rögzítette, hogy a 119. cikkben megfogalmazott elv célja, hogy elkerülhető legyen a Közösségen belül az a helyzet, melyben azokban a tagállamokban létesített vállalkozások, amelyek valóban végrehajtják nemzeti jogukban az egyenlő munkáért egyenlő bér elvét, versenyhátrányba kerüljenek azon tagállamokban létesített vállalkozásokkal szemben, melyek még nem számolták fel a diszkrimináció ezen formáját. A Bíróság azonban azt is hangsúlyozta, hogy nem csupán gazdasági, de szociális célként is megragadható az elv, melyre tekintettel nem lehetséges annak végrehajtásával szemben semminemű kifogást felhívni. A Bíróság rögzítette, hogy a 119. cikk mind vertikális, mind horizontális közvetlen hatállyal rendelkezik, így arra magánszemélyek is hivatkozhatnak egy állami aktussal szemben, valamint akár egymás közötti vitáikban (például egy munkáltató és munkavállaló közötti munkaügyi perben) is.”

http://www.debrecenijogimuhely.hu/archivum/1_2012/az_egyenlo_vagy_egyenlo_ertekukent_elismert_munkaert_egyenlo_bert_elv_fejlodese/

1. Aki ismeri a Defrenne I-II-III ügyeket, az nem beszél olyan baromságokat, minthogy a nők kevesebbet keresnek a férfiaknál. De ha valaki mégis kevesebbet keres, forduljon a bírósághoz és kap egy valag kártérítést.

2. Az a politikus aki ilyeneket mond, mint Szél Bernadett, vagy teljesen hülye és alkalmatlan a munkájára, vagy kíméletlenül hazudozik egyes választói célcsoportok szimpátiájának megnyeréséért.

Az a helyzet, hogy ennek a kormánynak nincs valódi ellenzéke…

herceg
Olvasó
herceg

“Úgy vélte, a bérek felzárkóztatását a közszférában kellene kezdeni, ahol számításaik szerint a munkakörök közel 80 százalékát nők töltik be.

De ez nem bug, hanem feature.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Asszem ez volt a legfontosabb mondata……..

SOMLight
Olvasó
SOMLight

A női kvótanő összejárhatna a lassacskán elűzőtt Vona Gabival, hogy az egyenlő munkáért egyenlő bért kiabálják és minden ember mint egy báb a kommunizmusban úgy totyogjon mint a Duracellnyuszi. Szél Bernadettet hallgassa meg valaki egyszer és ne a plakátokon látható álszent őzike nőt lássa benne ha már politikus az illető. El kell dönteni, hogy kvótaknőket vagy politikusokat akarunk a parlamentbe. 4 éve zöld almával kampányolta a női kvótát  akkor 4-5 %-on állt az LMP, most 7-8 %-on vannak tehát növekednek MEG KELL ÁLLíTANI A BESTIÁT, mert a legveszélyesebb a magyar társadalom egészségére! Rosszabb mint az Avonos Halász Pálma aki törvénybe foglaltatta Magyarországon a CSBE-t. http://www.borsonline.hu/aktualis/meggyozte-a-parlamentet-a-ketgyermekes-anyuka/51520

Itt egy új és reprezentatív példa arra, hogy a dilettánsok miként követelnek több pénzt és tekintélyt, már ha a lányoknak van az utóbbiból és nem csupán cicharc létezik. https://sg.hu/cikkek/it-tech/130413/a-szakertelem-elismeresere-vagynak-a-noi-informatikusok

Meg kell állítanunk, hogy nősoviniszta HR-esek hozzánemértőket javasoljanak mérnöki kulcspoziciókba (is).

DennisVT
Újságíró

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5332355/BBC-hands-pay-rises-men-women.html

“The corporation then said it would award pay rises to 188 staff after PwC concluded they were underpaid for the jobs they do – 98 were men and only 90 were women.

Last night, one well-known presenter said: ‘It’s extraordinary that we could have an equal pay review and end up giving more money to men.

:)

herceg
Olvasó
herceg

Erről persze most eszembe jutott megint a világtörténelem leggyorsabb page gap cáfolata:

SOMLight
Olvasó
SOMLight

Ez a prepper frog nem úgy néz ki mint a férfigyúlölő szélberni? Vagy ezek már egy kaptafák?

14 %-ot jósolok Budapesten Szél Bernadett cicapártjának a parlamenti választáson, mert hiába van kicsi alig látható férfias melle, sokan megdugnák őt a szexizmus jegyében. A nők pedig hisznek abban, hogy jobbá teszi az életüket még akkor is ha nyilvánvalóan hazudik és buta mint a segg.

Mivel Orbán nem foglalkozik nőügyekkel (azaz feminizmussal), kell hogy valaki felkarolja az elvált kutyának nem kellő picsákat is. Szél Bernadett az a nő aki annyi állami támogatást adna az elvált nőknek mint Orbán a nagycsaládosoknak. Ezzel azt érné el, hogy egyre több család választaná a különélést, gyakorlatban pokollá változtatva a gyermekek és férfiak életét.

Jól látjuk a feminizmus tovább terjed, de itthon még sok a gát amit át kell törniük nekik.

SZÉL BERNADETT PÉLDÁUL ITT VALJA BE, HOGY FEMINÁCI:
http://mandiner.hu/cikk/20160617_kvotano_vagyok_nem_szegyellem_szel_bernadett_interju_mandiner

Ön egyébként feminista?
Igen.
A Papp Réka Kinga-vonalon?
Semmilyen vonalon, de Kingát is bírom. A legtöbben nem tudják, mi a feminizmus, ezért aztán azt hiszik, valami borzalmas dolog. Holott csupán arról van szó, hogy férfi és nő egyenjogúak.

herceg
Olvasó
herceg

“Ez a prepper frog nem úgy néz ki mint a férfigyúlölő szélberni? Vagy ezek már egy kaptafák?”

A hölgy a képen épp az, aki kérdőre vonja az Audit a hazugsága miatt, nem hiszem, hogy femináci lenne :)

SOMLight
Olvasó
SOMLight

Betojás! :) Az a baj, hogy már mindenütt őt látom, alig mást itt Pesten. Közeleg a vég, mert sok ember csak pofára voksol és a nők szebbek, igaz ez a példány egy határeset! Képen relative szép valóságban viszont randa, ráncos, lötyedt sztem. Nemkívánatos nő, akit nem tudnék elvarázsolni, mert nulla a motiváció :(

Rokapapa
Újságíró

Azért látni őt mindenhol mert nekik van a legtöbb pénzük a választások előtti kampányra. A szokásos “állam által biztosított” pénzeken kívül a feminista szervezetek által – állambácsitól – felvett pénzek egy részéből is gazdálkodhatnak, ez utóbbi pedig feltehetőleg többszöröse egy politikai párt állami juttatásainál..

herceg
Olvasó
herceg

igazából az se lepne meg, ha Gyuri bácsiék nézték volna ki őt Magyar Hillary-nak

Cefre
Olvasó
Cefre

Pedig Gyuri bácsiék nézték ki a magyar Hillarynek. A feminista szervezetek is tőle kapják.

Rokapapa
Újságíró

“Szél Bernadett, a párt miniszterelnök-jelöltje tatabányai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: “az LMP kormányra kerülése esetén visszahozná az alaptörvénybe, hogy egyenlő munkáért egyenlő bér jár, mert a párt számára fontos a nők és férfiak társadalmi egyenlősége”.”

Szeretnék már látni egy olyan kezdeményezést, hogy egyenlő minőségű, mennyiségű és értékű munkáért egyenlő béreket. Akkor, de legalább megva a férfiak többsége sokkal jobban keresne míg a nők többsége sokkal rosszabbul de legalább valódi egyenlőség lenne.

 “Szél Bernadett kijelentette, szeretnék elérni, hogy az állami vállalatok nemek szerinti bérkimutatásokat készítsenek, valamint a munkavállalók számára megadnák a jogot, hogy megismerjék munkahelyük bérezési gyakorlatát az adott pozíciókban.”

Pont az állami vállalatoknál akar bepróbálkozni mikor ott aztán tényleg egyenlő bér jár mindenkinek egy adott pozícióba. Gondolom utána azért hisztizne, hogy a a nők által betöltött pozíciókban – sok irodista picsa – miért nem keresnek sokkal többet mint a valódi munkát végzők.

“Az LMP “miniszterelnök-jelöltje” a gyermeket nevelő nők rugalmas foglalkoztatását is erőltetné, ezt ő feministaként biztosan valamiféle jótéteményként  szeretné láttatni, de valójában Szél Bernadett a nők ellensége, hiszen ahelyett, hogy örömmel venné, hogy a nők teljes egészében az anyaság megélésére koncentrálhatnak, ő inkább kettős terhet helyezne rájuk és legalább félállásban munkába állítaná őket és ehhez – mint kijelentette – megduplázná a bölcsődei férőhelyeket is.”

Minden olyan embert – nemtől függetlenül – aki ezt támogatja, hangoztatja mint az emberiség ellenségét falhoz kellene állítani és fejbe lőni. Nem az anyák pénzkereséséről vagy épp túlterheléséről kellene ennek szólnia hanem kizárólag a gyermekek érdekeiről. Egy anyának a gyermeke mellett a helye minél kisebb a gyermek annál inkább de gyakorlatilag addig a pontig fontos a szülői jelenlét amíg önálló életbe nem kezd. Csak az emberek olyan ostobák – azon belül is főként a nőneműek -, hogy elhanyagolják az utódaikat.

Szél Bernadett személyében jól látható miért is alkalmatlanok a nők bármiféle döntéshozói vagy vezetői feladatok ellátására!

Cefre
Olvasó
Cefre

Nálam az “egyenlő munkáért” azt jelenti, hogy egyenlő minőségű, mennyiségű és értékű munka. Náluk nyilván egyenlő munkakört. De csak azt. Még esetleg munkaidőt sem, mert hát a nőnek többet kell pisilnie, menstruál, minden baja van, extra szabadnap, apámfasza.

Utolsó bekezdéshez: ezt már olvastam az Indexen is, hogy itthon a kismamáknak milyen kis része dolgozik csak, bezzeg pl. Ausztriában, és ez is a kormány hibája. Akkor is csak fogtam a fejem aztán jól bekommenteltem, hogy gyönyörű példa basszátok meg, ez aztán tényleg követni való, hogy zavarják vissza a kb. csecsemő mellől az anyát gyorsan, mi az, hogy kiesik a termelésből, adózzan csak bassza meg, ha otthon van csak viszi a pénzt, nem hozza.

Taki
Olvasó

Dehogynem vannak alkalmas vezetői döntéshozói feladatok ellátására alkalmas nők. Ők a képességeik alapján kerülnek ezekbe a pozíciókba. Nem úgy ahogy viszont Szél Bernadett aki egy kvótanő és ő a neme miatt került oda ahova.
Ha egy férfi került volna hozzá hasonlóan érdemek nélkül ebbe a helyzetbe hasonló alkalmatlanság jeleit tudná felmutatni – és bizony erre is van példa urambátyám előmeneteli rendszerben. Csak hogy ezek fű alatt mennek nyomjuk be az unokahugit -bátyust a pozícióra és nem törvénybe vésve ahogy  Szél óhajtaná. Nagy különbség.

 

common man
Olvasó
common man

Nekem is volt jó női főnököm,kár lenne általános igazságként beállítani ,hogy nem lehetnek ilyenek.Volt nem jó is(több).Mondjuk ma a férfi főnökök között is vannak hülye picsák.

Reszet Elek
Újságíró

Nekem is volt ilyen és olyan is, férfiben és nőben egyaránt. Ettől függetlenül a férfi főnökeimet korrektebbnek éreztem, általában nem voltak hangulati ingadozások és képes voltam jobban megbízni a velük megbeszéltekben. Persze találkoztam picsa férfi főnökkel, picsábbal mint a legtöbb nő.

Reszet Elek
Újságíró

Szél megint hetet-havat összehord. Vagy mert buta vagy mert szavazatokra gyúr (esetleg mindkettő).

Az egyenlő bánásmód elvébe az ugyanazon munkáért ugyanazon bér is beletartozik. Szóval felőlem bele lehet tenni az alkotmányba, feltéve hogy kiveszik a nők pozitív diszkriminálását tartalmazó passzust.

Nem gondolom hogy a nem termelő közférába kellene betolni potom 300 milliárdot. Ebből a pénzből inkább tervezzék meg a közféra leépítésének megkezdését, állják a lelépési pénzeket, teremtsenek munkahelyeket a versenyszférában stb.

Azt viszont nem értem, hogy a nők részmunkaidős foglalkoztatása támogatása hogyan fér ösze az egynlő bér előbb haangoztatott elvével, elvégre a munkáltató szempontjából a nők részmunkaidős foglalkoztatása bérelőnnyel járna.

wittukind
Olvasó
wittukind

Még megnyeri a választásokat ez a széltoló némber aztán láss csodát…..lesz még olyanabb is.

SOMLight
Olvasó
SOMLight

Mindenképp jobban teljesít majd mint 4 éve és ez kudarc.

Hiába mondtam akkor is ő a legveszélyesebb ember Magyarországon.

A magyar férfiak részleges kudarca, mert az ignorálás (hátforditás) a shitteszt legkönnyebb módja, de eljön az idő amikor szóba is kell állni a hatalmon lévő Bernadettel. Sok országban látjuk már, hogy nő a miniszterelnök. Bernadett a legesélyesebb rá, mert alig van más jelentkező csak egy nőnek öltözött férfi.

hunbagira
Újságíró

Hát az utolsó remény, hogy Toroczkai “kipuccsolja” ezt a patkány vonchitát április 8 -ai lebőgés után. És csinál újra egy valódi jobboldali pártot..

wittukind
Olvasó
wittukind

Hát sok szerencsét hozzá,ha ezt meg tudja csinálni,csak legyen mentes mindenféle szoci maszlagtól

Cefre
Olvasó
Cefre

Dehogy nyeri.

lady
Olvasó
lady

Ellenszenves mint nő ,mint politikus . Az arrogancia ami belőle árad. Persze nem lehet kedvesen kampányolni ez is igaz de akkor is egyszerűen irritáló amit mond az is. Lehet sokan főleg nők azért fognak rá szavazni hogy legyen női miniszterelnök . Mindegy mit mond vagy mit akar csak nő legyen!   Biztos van akit így meg lehet vezetni , hát női tagozat , szervezet van mindenhol !

SOMLight
Olvasó
SOMLight

Sajnos ez van. Ez az agressziv nő AKAR lenne Magyarország példaképe.

Mert látszik a most mi jövünk plakáton, hogy csak Ő jönne, mert mindenki aki mögötte van a homályba vész.

Nem látok más megoldást mint a lefárasztását, vagyis támadni kell őt, hogy hibázzon és még többen kiröhögjék. Ha birja akkor sajnos ez tényleg nem egy nő, hanem valami más. Mondjuk egy földönkivüli.

Cefre
Olvasó
Cefre

Kifingik majd, sosem lesz miniszterelnök.

Flo
Olvasó
Flo

Szinte már hiányoltam, hogy mikor jelenik meg egy újabb ellenzéket lejárató cikk itt a férfihangon. Bettike, a nemzetbiztonsági kockázat…

“Sajnos ez van. Ez az agressziv nő AKAR lenne Magyarország példaképe.”

Az lehet, hogy hülyeségeket beszél, de bassza meg, nem ő ígér leszámolást a választás utánra! Nem ő mondja, hogy csak ő egyszemélyben a nemzet, mindenki más hazaáruló!

Előbb véget kéne vetni a diktatúrának, azt elég azután helyretenni Bettikét, hogy az Orbán bagázs már a sitten rohad az ország szétlopása meg a demokrácia szétverése miatt! Jogállamban egy ilyen alak, mint pl a ez a Tiborc már rég nem lenne szabadlábon, itt meg csak a maszatolás megy. A Navrasicsnak a pofája leszakad, hogy egy már feltárt kurvanagy volumenű korrupciós ügyet csak így meg lehet úszni. Ezzel kéne először kezdeni valamit.

 

lorantka
Olvasó
lorantka

Szerettem volna rájuk szavazni, de ezzel az utolsó komolyan vehető (bejutás szempontjából) ellenzéki párt is kiesett.

Kire?
DK a fletóval? Az MSZP nevű tragikomédia a Karácsonnyal? A femináci LMP? A mérhetetlen Nyomaték (Momentum)?

Amúgy rosszul tudod, nem ígért senki leszámolást (az ellenzéki acsarkodást leszámítva). Az ország szétlopása oly mértékben valósult meg, hogy a nominális államadósság minimálisan növekedett (az elmúttnyócévhez képest), az adósság költsége pedig jócskán esett. A demokrácia olyannyira szét lett verve, hogy azt írsz ide (és máshova is), amit csak akarsz; oda, azért és akkor mész tüntetni, amikor csak akarsz (senki nem lövi ki a szemedet és töri össze a csontjaidat, hacsak az elvbarátaid nem); és szűk két hét múlva arra szavazol, akire csak akarsz.
Továbbá Magyarországon szerencsére még nincs akkora nyomás a médián és a rendőrségen, hogy tilos megírni, ha újnémetek vagy újfranciák, esetleg újsvédek (stb) követnek el valami brutális rémtettet.

Szóval nettó marhaságot írsz.

Reszet Elek
Újságíró

Munkáspárt!

Tzimisce
Olvasó
Tzimisce

Óvatosan írom ide, de hidd el, nem írhatsz le bármit, mert lehet, hogy jövő héten a cégednek nem lesz több megrendelése. Én 2 hónapja nem kommentelek, like-olok, osztok meg semmi politikait facebookon, pedig lenne mit. Csak antifeminista hozzászólásaim vannak, mert amiatt nem félek, hogy megrángatják a cégem. És hidd el, nem én vagyok vele egyedül. Hogy kire szavazz. Érzésed szerint. Én azon kevesek között vagyok, aki hisz abban, hogy nem Fletó baszta el, hanem a mögötte lévő komcsik, akik le akarták járatni,így ezerszer inkább DK, mint MSZP. Az LMP, amellett, hogy a fidesz háttértámogatásával jött létre, és szükség esetén mellé szavaz, valóban egy femináci párt, és már az elején tudtam, hogy nem szabad rájuk szavazni, bár én marha egy önkormányzati listán rájuk szavaztam. A Momentum is cinkes, tapasztalatlan, de hangos naívák gyülekezete, simán lehet belőlük a helyi antifa, ami tudjuk mit jelent, illetve pár hangos megmozdulásukon kívül nem sok vizet zavarnak, csak bonyolítják az ellenzéki képet. Ennél még az Együtt is jobb Juhász Péterrel. Ő legalább átérzi, milyen az, amikor hamisan megvádolják.
Ó és valóban nem leszámolást ígértek, hanem elégtétel vételt. Megmondanád, hogy miért is akarnak elégtételt venni?

És akkor nézzük az ország gazdaságát fideszuralom alatt: Az államadósság 6 milliárd Euróval nőtt úgy, hogy 10 milliárd eurót elnyúltak a magánnyugdíjpénztári lenyúlással. (KSH) A létminimum számolását megszüntették, nehogy kiderüljön, hogy az ország közel fele szegénységben él. Az oktatás szétverve, az EU utolsói vagyunk. Az amúgy is szar egészségügy szintén romokban, se orvos, se nővér, se felszerelés, ha életben akarsz maradni, irány a magánkórház. Továbbá azt nem tudom, hogy tudod-e, de az új Alaptörvény alapján nem kötelesek nyugdíjat fizetni. Nincs többé járulék, csak adók vannak. A nagy adócsökkentés mellé a szociális adók a duplájukra nőttek. Az államadósság költsége lehet, hogy esett, de ennek fő oka a gazdasági konjuktúra, (lejjebb mentek a kamatok globálisan) amiben mi csak marginálisan veszünk részt, a V4-ek, de még Románia is lehagy minket. Az energiaárak csak nálunk vannak az egekben, ha piaci áron kapnánk, sokkal olcsóbb lenne a gáz és a villany is, emellé, hogy Pkasra szükség legyen (amúgy szerintem van is, de nem így) minden megújuló energiatermelés különadót kapott. A szemkilövetés faszság, bár tény, hogy azt elbaszta az államvezetés, mivel hagyták, hogy megverjék a kisrendőröket a székháznál, hogy október 23-án mindenki vérgőzösen menjen tüntetőket verni, de senki nem célzott szándékosan szemre. A tüntetőkre lőttek gumilövedékkel. Arról nem is beszélve, hogy fidesz által fizetett provokátorok húzták rá a tömegre a rendőröket (igen, ezt is elbaszta a rendőri vezetés).

Szűk két hét múlva arra szavazol, akire akarsz, csakhogy a választási rendszer finoman szólva sem reprezentatív, a szavazóképes lakosság 23%-ának támogatásával kétharmadot lehet szerezni ebben az országban a jelenlegi választójogi törvény szerint.

Valóban nincs nyomás a médián, mert minden média Lölö és Habony tulajdona, ami nem, ja de azokon nyomás van, lásd RTL, Hírtv vagy akár az Index.

Egyetlen dologban értek 100%-osan egyet a mostani kormánnyal, és az a bevándorlásellenesség, pontosabban az iszlámellenes bevándorlásellenesség. Búroknak, no-go zónákból menekülőknek és arab keresztényeknek nyitva vannak a kapuk. De megjegyzem, a letelepedési kötvénynél se néztük, mi az illető vallása, márpedig egy terrorszervezet, aki olajjal meg műkincsekkel kereskedik, ki tudja fizetni, hogy egy-két magas rangú tagja bejuthasson így az EU-ba, sőt még a pénzüket is tisztára mossuk.

wittukind
Olvasó
wittukind

paranoia,paranoia,….félted a cégedet? akkor csinálj többet, hogy legyen “rendelésed” esetleg pröbálkodhatsz a széltolónál, ugyis m-nő lesz…

Reszet Elek
Újságíró

Az adósságállomány bruttó értékének a növekedésében igaza van sajna.

Flo
Olvasó
Flo

“paranoia,paranoia,….félted a cégedet? akkor csinálj többet, hogy legyen “rendelésed” esetleg pröbálkodhatsz a széltolónál, ugyis m-nő lesz…” Egy normális piacgazdaságban ez lehet, hogy így működik, de nézd már meg, milyen vállalkozók valóban sikeresek ma Magyarországon! Vagy szerinted a Tiborc olyan baromi jó szakember, hogy jogosan termel annyi profitot, csak az OLAF olyan hülye, hogy mindenáron támadni akarja Magyarországot?

wittukind
Olvasó
wittukind

Én csak a Bánk Bán-ból ismerek Tiborcot, ez akiről irtál ugy lehet nem az…

Flo
Olvasó
Flo

Akkor itt az ideje, hogy rákeressél Tiborc Istvánra meg az Elios ügyre.

wittukind
Olvasó
wittukind

Miért, megváltoztatja az életemet vagy mi? Nekem bőven elég az itteni DNA versus Dragnea ügy .

Flo
Olvasó
Flo

“Miért, megváltoztatja az életemet vagy mi?”

Azt nem ígérhetem, de legalább tudnád, miről irkálok, és megkockáztatom, hogy a hódmezővásárhelyi jelenség megértéséhez is egy lépéssel közelebb jutnál.

UI: nem muszáj hozzászólni valamihez, ha bevallottan nem tudod, mit zagyválnak mások össze.

Reszet Elek
Újságíró

“a hódmezővásárhelyi jelenség” – Az mi?

Botond
Olvasó
Botond

Itt az ideje, hogy rákeressél Indonéziára (különösen ajánlott a Garvox Enterprises / Kern József / Dél-Szumátra, Banyuasin / szénbánya kifejezések alkalmazása). 

 

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Egyetlen dologban értek 100%-osan egyet a mostani kormánnyal, és az a bevándorlásellenesség, pontosabban az iszlámellenes bevándorlásellenesség. Búroknak, no-go zónákból menekülőknek és arab keresztényeknek nyitva vannak a kapuk.

Pontosan ez az, ami számít, a többi pipafüst…………….

Asidotus
Olvasó
Asidotus

az iszlámellenes bevándorlásellenesség az az egyetlen kérdés, ami Magyarországon nem számít, mert ide aztán nem akar egyik sem bejönni.
Viszont a cigánykérdésről rohadt mélyen hallgat a kormány (és az ellenzék sem beszél róla semmit).

wittukind
Olvasó
wittukind

Magyarországon a cigányság nem szavazóbázis? Én úgy tudom hogy a parazitákra mindenféle párt számithat, ezért kell őket tutujgatni, ez a demokrácia lényege

xcsakx
Olvasó
xcsakx

az iszlámellenes bevándorlásellenesség az az egyetlen kérdés, ami Magyarországon nem számít, mert ide aztán nem akar egyik sem bejönni.

Ja, te is az a fajta vagy, mint azok a libsik, aki szerint kár, hogy továbbmennek?….

Viszont a cigánykérdésről rohadt mélyen hallgat a kormány (és az ellenzék sem beszél róla semmit).

Csak sorjában, ahogy puhul a libsidemokrácia, olyan szépen szorul majd a hurok…..

Asidotus
Olvasó
Asidotus

Én azt hittem, hogy xcsakx egy értelmes ember.
De!
Egy alapvető érvelési hibát követsz el, a szalmabábot
(https://a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab).
most két dolog lehetséges:
– vagy buta vagy
vagy egy hazug geci

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Én azt hittem, hogy xcsakx egy értelmes ember.

Igen,  a hit az általában a  tudás/bizonyosság hiánya, no meg a csodavárásé….., általában szuverén dolog, szóval a te döntésed.

Egy alapvető érvelési hibát követsz el, a szalmabábot
(https://a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab).

Pontosan, nincs mentségem, lebuktam, ájvé……

Amúgy meg a kérdésre is megkaptam egyúttal a választ, köszönöm.

most két dolog lehetséges:
– vagy buta vagy
vagy egy hazug geci

Ne légy ennyire kirekesztő, egyrészt a kettő nem zárja ki egymást, lehetek egyszerre buta is, meg egyúttal hazug geci is.

Azt gondolsz/hiszel, ami jólesik, számomra irreleváns, és a tényeken nem változtat, bármi is legyen az……..

Amúgy meg ventillációnak megteszi, hamár a frusztrációdat (csak)  így tudod kezelni….

 

Botond
Olvasó
Botond

Nem az számít, hogy mit akar egy-egy vándormadár, hanem az, hogy mit akarnak a mi “kedves nyugati barátaink”, élükön Mekel banyával. Semmi mást, csak a felesleges és kezelhetetlen tömeg lepattintását Közép- és Kelet-Európába. Ugyanis rájöttek, hogy a meghívottak 90 %-a semmire se alkalmas, csak gond van és lesz velük. Próbálkoztak a visszaküldéssel, kitoloncolással … igen gyér eredménnyel. Tehát a legegyszerűbb, ha a mi nyakunkba varrják a selejtet … egyéb terveikről most szó se essék.

Az ellátásukon kívül a mi nyakunkba varrnák azt is, hogy meg kell akadályozni az ide deportáltak visszaszökdösését ( természetesen ebben az esetben az se gond, ha internáló táborokba zárjuk és úgy akadályozzuk meg a visszatérésüket Nyugatra).

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Mindig felbassza az agyam : “úgyse ide akarnak jönni” szarság

Az észlények ilyenkor mindig “elfelejtik”, hogy milyen hatásai és eredményei voltak a bicskei, kiskúnhalasi, debreceni, nyírbátori stb menekülttáborok (átmeneti, de mindig “túl sok”, “állandó” )lakóinak életvitelétt megtapasztalóknak,, azok tevékenységükből /életvitelükből részesülőknek, a táborok  melletti/környezetében élő lakóknak, hogy a környékén lévő telkek/lakóövezetek milyen állapotban kerültek és akkor a közbiztonságról és a többi, különböző “áldásos” hatásokról ne is beszéljünk…….

Mindig tele voltak, hiába volt fluktuáció, az érkezők soha nem fogytak el és látjuk, hogy most sem nagyon akarózik nekik, a jelenlegi “ütemmel” számolva jópár évtizedig nem lesz megállás…..

Orbán egyik kurva nagy húzása többek közt az volt, hogy a “felfokozott” welcomerefugees hangulatban megszüntette a menekülttáborokat és kitakaritotta őket …., bár jobban belegondolva, ha meghagyta volna a választásig, akkor az “úgyis továbbmennek, nem akarnak itt maradniÍ”-t szajkózók pofája kissé laposabb lenne………..

Előbb utóbb telítődik a nyugat szeméttel, és a nyugdíjbányász agysebészek nem nagyon akarnak elfogyni, a hülyék meg a pízt látók sajátja volt mindig, hogy az orrukig látnak el, képtelenek távlatokban gondolkodni, isten bocsá x évre előre……., az érzelmeken túl, racionálisan értékelni……., hogy ezek a nyugdíjbányászagysebészek nem fognak elfogyni, és előbb utóbb telítenek minden országot, és eljön az az idő, amikor a legaljának ugyanolyan vonzóak leszünk, mint most germoney…..

Okulásul:

https://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE

hunbagira
Újságíró

Te Csakszi!

Ezek az otthonok, hogy- hogy teli vannak, amikor a mi cigányzsidó végvárivtiézünk megvéd minket? :D dobópista, turygyuri stb egerben-veszprémben biztosított szállást pénzért/kötvényért a kontyosoknak? :D

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Butus, ez csak a jobbtardoknak odadobott gumicsont hogy a vajda így verje át a bibsik segítségével az igaz cicákat……

 

hunbagira
Újságíró

Csakszi!

“Az ironizálás a gyáva-sunyi ember elismerése” :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

cica: Asszem már elküldtelek a picsába, minek sertepertélsz itt újra?

common man
Olvasó
common man

Asidous! “az iszlámellenes bevándorlásellenesség az az egyetlen kérdés, ami Magyarországon nem számít, mert ide aztán nem akar egyik sem bejönni”.  Honnan tudod?

lorantka
Olvasó
lorantka
lorantka
Olvasó
lorantka

nem írhatsz le bármit, mert lehet, hogy jövő héten a cégednek nem lesz több megrendelése. Én 2 hónapja nem kommentelek, like-olok, osztok meg semmi politikait facebookon, pedig lenne mit.

A 2 hónapnál korábbi hozzászólások törlődnek? Vagy egyszerűen fölültél te is a rettegővonatra, mert kampány van.

Én azon kevesek között vagyok, aki hisz abban, hogy nem Fletó baszta el, hanem a mögötte lévő komcsik, akik le akarták járatni,így ezerszer inkább DK, mint MSZP.

De igen, nagyon mélyen benne van a mocskos mancsa az elbaszásban, plusz a kettős állampolgárság megadása ellen kampányolt, plusz egy retardált, undorító ripacs féreg. Nem DK. Nincs annyi alkohol a világon.

És akkor nézzük az ország gazdaságát fideszuralom alatt

2002-ben 40 milliárd ECU (EUR), GDP 55%-a, 2010-ben 80 mrd EUR, GDP 80%-a.
Perpill, újabb 8 év után az utóbbitól nem vagyunk messze. Nominálisan kicsit több, GDP arányosan kicsit kevesebb.
Nincs több kérdésem. Az összes többi mutató amire hivatkozol, korábban is baszódott el, csak pluszban adósságot is felhalmoztunk. Paksra tényleg szükség van.

Szűk két hét múlva arra szavazol, akire akarsz, csakhogy a választási rendszer finoman szólva sem reprezentatív, a szavazóképes lakosság 23%-ának támogatásával kétharmadot lehet szerezni

Extrém esetben a szavazatok 5%-ával 100%-ot lehet szerezni a parlamentben. Ha valaki más a Fidesznél több szavazatot kap, akkor valaki más alakít kormányt. Nincs itt semmi látnivaló, a mienknél sokkal viccesebb választási rendszerek is vannak, pl az angol, ahol elméletileg a szavazatok 49,9%-ával is előfordulhatna, hogy egy szál képviselőd sincs a parlamentben. (nálunk ellenben nem).

Valóban nincs nyomás a médián, mert minden média Lölö és Habony tulajdona

Anno 2002-ben Megyó közölte, hogy “akinek kell tévé az vegyen magának”, amikor a Fidesz számonkérte a médiamegjelenést. Szerintem megtanulták a leckét. Ilyen arroganciára én is azt reagálnám, ha tehetném, hogy az utolsó helyi újságocskából is kiszorítom a rohadékokat a francba. Szóval a Fideszes médiatúlsúlyért a köszönőleveleket az MSZP-székházba címezd.

Flo
Olvasó
Flo

“Anno 2002-ben Megyó közölte, hogy “akinek kell tévé az vegyen magának”, amikor a Fidesz számonkérte a médiamegjelenést. Szerintem megtanulták a leckét. Ilyen arroganciára én is azt reagálnám, ha tehetném, hogy az utolsó helyi újságocskából is kiszorítom a rohadékokat a francba. Szóval a Fideszes médiatúlsúlyért a köszönőleveleket az MSZP-székházba címezd.”

A baloldali médiatúlsúly egész mást jelentett, mint most a Fideszes propaganda. Pl lényeges momentuma volt a kampánynak a miniszterelnöki vita. Plusz most a már törvénybe rögzített ellenzéki médiamegjelenéseket is szabotálják – aztán röhögve fizetnek ki egy milkát bírságra.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A baloldali médiatúlsúly egész mást jelentett, mint most a Fideszes propaganda.

Mert ahhoz is (bal)faszok voltak, felélték az átmentett vagyont/tartalékot, a helyett, hogy továbbfejlesztettk volna, mikro meg makro szinten is, és ehhez még a hazaárulás is hozzájön, szar ügy…..

Pl lényeges momentuma volt a kampánynak a miniszterelnöki vita.

Ja, Gyurcsibóhoc performansza hiányzik, úgy látom:) Amit összeripacskodott “vita” címszó alatt…….

Plusz most a már törvénybe rögzített ellenzéki médiamegjelenéseket is szabotálják – aztán röhögve fizetnek ki egy milkát bírságra.

Így is túl sok felületet kapnak…..

Tzimisce
Olvasó
Tzimisce

“A 2 hónapnál korábbi hozzászólások törlődnek? Vagy egyszerűen fölültél te is a rettegővonatra, mert kampány van.”
Nem törlődnek, csak akkor döbbentem rá, hogy ebből komoly gond lehet, illetve kevesen nézik vissza a régi kommentjeim, akik pedig megteszik, azok úgyis szándékosan akarnak elkaszálni.

“De igen, nagyon mélyen benne van a mocskos mancsa az elbaszásban, plusz a kettős állampolgárság megadása ellen kampányolt, plusz egy retardált, undorító ripacs féreg. Nem DK. Nincs annyi alkohol a világon.”
Ez csak az utálat, ami beszél belőled. Érv nincs, csak érzelem. Oka volt annak, hogy a kettős állampolgárság ellen kampányolt, és ez most be is igazolódik, a 350000 regisztrált külföldi szavazóval, akik soha egy percet nem éltek és adóztak itt, de beleszólnak a választásba. Szerinted mit szólnának, ha ezek után én kimennék és a Nagy Románia pártra szavaznék? Fletó tényleg retardált, illetve egyszerűen egy beteg ember. Pont úgy, ahogy Viktor. Szinte semmi különbség nincs. Max annyi, hogy Fletónak nem vette el az eszét a hatalom, csak nem akart lemondani, pedig kellett volna, de azt is az MSZP baszta el, mert hétfőn akarták bejelenteni, csak a Fidesz elébe ment Toroczkaiékkal, és utána már nem lehetett megcsinálni, mert túl nagy arcvesztés lett volna. Persze az egészet mi szívtuk meg, mert nem lett volna fidesz kétharmad.

“2002-ben 40 milliárd ECU (EUR), GDP 55%-a, 2010-ben 80 mrd EUR, GDP 80%-a.
Perpill, újabb 8 év után az utóbbitól nem vagyunk messze. Nominálisan kicsit több, GDP arányosan kicsit kevesebb.
Nincs több kérdésem. Az összes többi mutató amire hivatkozol, korábban is baszódott el, csak pluszban adósságot is felhalmoztunk. Paksra tényleg szükség van.”
Az remélem megvan, hogy 2007-08-ban volt egy világválság. Abban a fél évben 15%-ot nőtt az államadósság. Sajnos nehéz elmondanom neked, mert nem fogod megérteni, de közben történt sok minden, ami miatt nem ilyen szép valójában az Államadósságcsökkenés. Százalékosan talán csökkent (valójában az sem, mert hamisított adatok kerülnek be), de legyen, azonban nominálisan így is nőtt, úgy, hogy közben a manyupokat államosították, feljebb írtam is. A többi mutatóval azért nem vitatkozol, mert tudod, hogy igazam van, olvasd csak el az Alaptörvényt, pl. a nyugdíjról.

“Extrém esetben a szavazatok 5%-ával 100%-ot lehet szerezni a parlamentben. Ha valaki más a Fidesznél több szavazatot kap, akkor valaki más alakít kormányt. Nincs itt semmi látnivaló, a mienknél sokkal viccesebb választási rendszerek is vannak, pl az angol, ahol elméletileg a szavazatok 49,9%-ával is előfordulhatna, hogy egy szál képviselőd sincs a parlamentben. (nálunk ellenben nem).”
És akkor, feltétlenül a rossz verziót kell megtartani? Vagy ha van rosszabb, akkor inkább jó ez is? Végülis, az ellenzéki összefogás is erről szól. Azonban én úgy gondolom, hogy a lehető legreprezentatívabb képviselet lenne a legideálisabb. De majd akkor hogy fogod szívni a fogad, amikor egy másik párt (akár a Jobbik, az LMP, a DK, vagy egy ma még nem látható formáció) fogja így magához ragadni a hatalmat, és 25%-os népszerűséggel letarolja az országot.

“Anno 2002-ben Megyó közölte, hogy “akinek kell tévé az vegyen magának”, amikor a Fidesz számonkérte a médiamegjelenést. Szerintem megtanulták a leckét. Ilyen arroganciára én is azt reagálnám, ha tehetném, hogy az utolsó helyi újságocskából is kiszorítom a rohadékokat a francba. Szóval a Fideszes médiatúlsúlyért a köszönőleveleket az MSZP-székházba címezd.”
Mert a Fideszes arrogancia smafu. “Akinek nincs pénze annyit is ér!” Sajnos ezt Megyó elbaszta, de elbaszott Ő több dolgot is. Ettől még ez nem a jó irány. Vagy szerinted igen?

Nem is tudom, minek vitatkozom Veled. Te is csak izomból meg érzelemből vitatkozol, mint a feministák. Én is jobboldali vagyok, én is hiszek a jobboldali értékekben. De nem véletlenül mondta Márky Zay hogy jelenleg nincs jobboldali párt. Talán még a Jobbik, de valójában pont a buta, populizmusra érzékeny választók miatt kellett nekik is balra fordulniuk. Szégyen. Magyarországon nem lehet Churchilli szavakkal választást nyerni, pedig jó lenne, mert az végre egy hiteles, vállalható és teljesíthető program lenne, és az emberek eldönthetnék, hogy tetszik-e nekik, és mellette szavaznak, avagy nem.

Reszet Elek
Újságíró

Ki ül fel a propagandának? Számítások szerint a 2006-os választáson egy mandátumot jelentett a magyarországi lakcímmel nem rendelkezők szavazata, 2010-ben pedig egyet sem. Nézz utána!

xcsakx
Olvasó
xcsakx


Ez csak az utálat, ami beszél belőled. Érv nincs, csak érzelem. Oka volt annak, hogy a kettős állampolgárság ellen kampányolt, és ez most be is igazolódik,

Ja ezzel kampányolt:

Ne fizessünk rá a kettős állampolgárságra!

2011. december 5. 17:11


MSZP

 

Ne fizessünk álmainkkal, mert nehezedik a lakáshelyzet!

„Ne fizessünk rá a kettős állampolgárságra!

Ne fizessünk havi 20000 forintot családunk pénzéből!

Ne fizessünk mások helyett adót, nyugdíjat!

Ne fizessünk állásunkkal az olcsó határon túli munkavállalók miatt!

Ne fizessünk álmainkkal, mert nehezedik a lakáshelyzet!

A kettősállampolgárság a határon túliak számára nem megoldás, viszont az országnak és nekünk jelentős teher.

December 5-én szavazzunk nemmel!”

 +Bónusz:  a 24 millió románra még emlékszel aki el fog árasztani minket és elveszi mindenedet?

 a 350000 regisztrált külföldi szavazóval, akik soha egy percet nem éltek és adóztak itt, de beleszólnak a választásba.

Az egyik kedvencem:)

A „külföldi”, az külön tetszik…….,

Azért itt tisztázzunk pár nem elhanyagolható dolgot:

–          Ha a határon túli magyarok ugyanolyan arányban szavaznának a pártokra, mint Magyarországon, akkor semmi jelentősége sem lenne annak, hogy szavaznak-e, avagy sem

–          Ha nem ugyanolyan az arány, akkor meg ennek vajon mi lehet az oka? biztos, hogy azért mert birkák, meg megvezették , meg megvásárolták őket üveggyöngyökkel stb. stb. stb……..

–          nem beszélve az állandóan nyekergetett 600.000 -ről (akik azorbánidiktatúraelőlmenekültekelinnen), nem itt élnek, nem itt adóznak, miért szólnának bele, azért mert van nekik itt állandó bejelentett lakcímük?, mert  a nagy menekülésben azért megmaradtak ezen (diktatórikus:) ország állandóan szidott szar és kibírhatalan egészségügyi ellátásánál, ebbe a nyomorgó és mélyszegény országban????

 Szerinted mit szólnának, ha ezek után én kimennék és a Nagy Románia pártra szavaznék?

Ha van román állampolgárságod, bármikor megteheted, sőt, ki sem kell menned, ………., de a kérdésedre válaszolva, ugyanúgy leköpnének, mint ahogy most megteszik, ha van képed odamenni és verni magad ezzel  ……….

Fletó tényleg retardált, illetve egyszerűen egy beteg ember.

Nem igazán, szerintem nem hülye, csak épp ezek a keretetek maradtak neki, és ebből ő ennyit tud kihozni……., ez neki a „’játszótere”, amúgy meg szerintem, alapjában véve, mindig is egy stróman volt, extra homokozóval…..

Pont úgy, ahogy Viktor.

Neki már nagyobbak  a keretei és ahonnan indult, ahhoz képest messzébb jutott……

 Szinte semmi különbség nincs.

Talán annyi, hogy Fletó nagyrészt kicsinálta az elődeit és ez érdekes emberi kvalitásokat kíván, míg Viktor „saját erőből a maga jogán” jutott el oda, ahol van…….

 Max annyi, hogy Fletónak nem vette el az eszét a hatalom, csak nem akart lemondani,

Ezen felröhögtem:), jó kis oximoron:)

 pedig kellett volna, de azt is az MSZP baszta el, mert hétfőn akarták bejelenteni, csak a Fidesz elébe ment Toroczkaiékkal, és utána már nem lehetett megcsinálni, mert túl nagy arcvesztés lett volna.

Ja, az ártatlan táncos:), no meg a szemét MSZP, mert hétfőn akarták bejelenteni:)

 Persze az egészet mi szívtuk meg, mert nem lett volna fidesz kétharmad.

Há persze, ezen múlott, hogy nem időben jelentették be, OMFG:), az böszödi beszédnek nincs ehhez semmi de semmi köze:) (ahogy az iszlámnak -a béke vallásának – sem a terrorizmushoz:)


Az remélem megvan, hogy 2007-08-ban volt egy világválság.

Ja, no meg az is megvan (gondolom neked is:), hogy ez minket letolt gatyával ért, aminek kurva kevés köze van a válsághoz………: ……Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük…. ugyebár, ha a felszínt megkapargatjuk……..


És akkor, feltétlenül a rossz verziót kell megtartani?

Mi lenne a jó verzió?

 Vagy ha van rosszabb, akkor inkább jó ez is?

Nem, de mondj értelmi indokot, hogy miért a rosszabbat…..?

Végülis, az ellenzéki összefogás is erről szól.

Ahogy kinéz, abból megint összefosás lesz……

Azonban én úgy gondolom, hogy a lehető legreprezentatívabb képviselet lenne a legideálisabb.

Sok, kicsi, egymással marakodó, kétszer annyi fele húzó, a koncért marakodó töketlen balfasz kormányzása lenne a Kánaán? Biztos?

Nem volt elég a kétszereplős ballibsi kormányok áldása?Többszörösére kéne felszaporítani, még jobban hígítva a szart?

 De majd akkor hogy fogod szívni a fogad, amikor egy másik párt (akár a Jobbik, az LMP, a DK, vagy egy ma még nem látható formáció) fogja így magához ragadni a hatalmat, és 25%-os népszerűséggel letarolja az országot.

Szar ügy a demokrácia, gondolom a nagyonejrópai francia vagy brit rendszer neked jobban feküdne…….


Mert a Fideszes arrogancia smafu. “Akinek nincs pénze annyit is ér!”

Pontosan, mindig nyekeregtek ezen, de a végén soha nincs cáfolat, csak nyígás…….

 Sajnos ezt Megyó elbaszta, de elbaszott Ő több dolgot is. Ettől még ez nem a jó irány. Vagy szerinted igen?

Simicska fordulatával újra eltolódott azellenzék javára,. szóval nem értem a sírás lényegét?

Én is jobboldali vagyok, én is hiszek a jobboldali értékekben. De nem véletlenül mondta Márky Zay hogy jelenleg nincs jobboldali párt.

Kész Zoltán is mekkora csindarattás hős volt aztán meg mi lett belőle….

Talán még a Jobbik, de valójában pont a buta, populizmusra érzékeny választók miatt kellett nekik is balra fordulniuk.

Ja, pisztolyt tartottak a fejihez a Jobbiknak, szemét populizmusra érzékeny választók, azok a hibásak, arohadt fasisztásk……, aztán ez milyen támogatottság növekedést eredményezett a Jobbiknál????……

 

Flo
Olvasó
Flo

A kettős állampolgárság ellen agitálni politikai öngyilkosság volt, ez tény. Ettől függetlenül még ma is sok itt az elvarratlan szál, pl megkérdezném, hogy lehetséges, hogy a külhoni szavazatoknál 25% volt az érvénytelen szavazatok aránya? Én voltam szavazatszámláló, mikor még Magyarországon éltem, és érdekes mód ott kb 1500-ból volt annyi, amennyit egy kezemen meg tudnék számolni – a határt átlépve viszont hirtelen két nagyságrenddel is megnő az érvénytelen szavazatok aránya, és míg a választókerületek 80%-ban nem érte el az 50%-ot a Fidesz támogatottsága, a kettős állampolgároknál 95%-ot kapott. Én 3 lehetőséget tudok elképzelni:

1. Máshol a magyarok 25%-a nem tudja értelmezni azt, hogy egy helyre kéne tenni azt az ikszet vagy keresztet

2. A szavazási rendszer eredményezett ennyi érvénytelen szavazatot

3. A Fidesz simán csak elégette a nem rá leadott szavazatok túlnyomó részét

“-          nem beszélve az állandóan nyekergetett 600.000 -ről (akik azorbánidiktatúraelőlmenekültekelinnen), nem itt élnek, nem itt adóznak, miért szólnának bele, azért mert van nekik itt állandó bejelentett lakcímük?”

Például, mert mi néhány jelentéktelen évtizedet csak lehúztunk Magyarországon, és remélhetőleg még fogunk is, ha eltakarodott Orbán. A kettős állampolgárok nagy részének viszont nem feltett szándéka Magyarországra költözni.

hunbagira
Újságíró

Akkoriban, csak állampolgárságról volt szó- nem választójogról- Szóval, ha Gyurcsánynak nem lett volna fontosabb saját nemzetárulása és kicsinyessége, akkor most ezen sem kellene problémáznotok. :)

hunbagira
Újságíró

Flo!

Mint kiderült, hogy neked is az egyik “véleményvezéred” Puzsér. Nézd ő n+1-szer kifejtette, hogy mostani orbán hatalom a balliberálisok “eredménye”

Hogy is fogalmazott: “mindig a balliberális koala és udvari értelmiség rugott bele az ingába”

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A kettős állampolgárság ellen agitálni politikai öngyilkosság volt, ez tény.

Nem, amint a szavazás is mutatja, nem volt az.

2006-ban (újra)választották Gyurcsibohócot, és a nemek aránya is magas volt…….

Igen

1 521 271

51,57

Nem

1 428 578

48,43

Teccik nem teccik, ez szégyen volt, és azóta is az maradt……., Magyarország szégyene, éspedig (főként!!!) a 1.428.578. darab nem miatt…..

 

 Ettől függetlenül még ma is sok itt az elvarratlan szál, pl megkérdezném, hogy lehetséges, hogy a külhoni szavazatoknál 25% volt az érvénytelen szavazatok aránya?

Ezzel a választási csalásos szarral mindenki elmehet a picsába, akkor, amikor bármely párt, vagy szervezet annyi bizottsági tagot delegálhat, amennyit akar és személyesen nyálazhatják át….

Én voltam szavazatszámláló, mikor még Magyarországon éltem, és érdekes mód ott kb 1500-ból volt annyi, amennyit egy kezemen meg tudnék számolni – a határt átlépve viszont hirtelen két nagyságrenddel is megnő az érvénytelen szavazatok aránya, és míg a választókerületek 80%-ban nem érte el az 50%-ot a Fidesz támogatottsága, a kettős állampolgároknál 95%-ot kapott. Én 3 lehetőséget tudok elképzelni:

1. Máshol a magyarok 25%-a nem tudja értelmezni azt, hogy egy helyre kéne tenni azt az ikszet vagy keresztet

2. A szavazási rendszer eredményezett ennyi érvénytelen szavazatot

3. A Fidesz simán csak elégette a nem rá leadott szavazatok túlnyomó részét

Egyrészt a levélszavazatokat is bizottság előtt bontják fel/számolják meg, úgyhogy kapufa……., hacsak a szemét fidesz nem veszi meg mindegyik bizottsági tagot, minden delegáltat……

 

“-          nem beszélve az állandóan nyekergetett 600.000 -ről (akik azorbánidiktatúraelőlmenekültekelinnen), nem itt élnek, nem itt adóznak, miért szólnának bele, azért mert van nekik itt állandó bejelentett lakcímük?”

Például, mert mi néhány jelentéktelen évtizedet csak lehúztunk Magyarországon,

Kurvára nem számít, mostról/jövőröl papoltok, a tény az, hogy nem itt éltek és nem itt adóztok, így a narrattívátok szerint kuss van………, nincs beleszólási jogotok….

és remélhetőleg még fogunk is, ha eltakarodott Orbán.

Ha elég időt töltesz kinn(több mint 5-6 év, ahogy én látom), nem, nem fogsz……, ha meg igen, akkor meg megint „legális/jogszerű lesz a szavazatod, addig meg coki a saját narratívátok alapján…….

A kettős állampolgárok nagy részének viszont nem feltett szándéka Magyarországra költözni.

Nagyot fordult a világ, ájvé……., akkor ki fogja elvenni a nyugdíjunkat, lakásainkat, gyerekeink, unokáink jövőjét,  hová tűnt az a 23 millió román, aki lepusztít minket, űgy, hogy a gatyánk is rámegy……..????????

Flo
Olvasó
Flo

“Akkoriban, csak állampolgárságról volt szó- nem választójogról- Szóval, ha Gyurcsánynak nem lett volna fontosabb saját nemzetárulása és kicsinyessége, akkor most ezen sem kellene problémáznotok. :)”

Naivitás azt képzelni, hogy az állampolgárság elválasztható a választójogtól, mint ahogy nem is jött szóba egy pillanatig sem, hogy a kettős állampolgárok ne szavazhassanak. Ebből az egész ügyből Gyurcsány mindenképp csak rosszul tudott kijönni. Egyébként meg az vicc, hogy sokak szemében nemzetárulás nem megadni a szavazati jogot olyan embereknek, akik talán még életükben nem jártak Magyarországon, a kisebb pártokról még csak nem is hallottak, de én, aki 30 évig éltem Magyarországon, és most is folyamatosan követem a híreket, hát én azért nehogymá bele akarjak pofázni a dolgokba.

“Mint kiderült, hogy neked is az egyik “véleményvezéred” Puzsér. Nézd ő n+1-szer kifejtette, hogy mostani orbán hatalom a balliberálisok “eredménye””

Ez így van, de egyrészt ennek meg is fizette az árát az MSzP, másrészt nem csak felelősségük volt abban, hogy most itt tartunk, de az esetleges helyrehozás sem valósítható meg az MSzP meg a DK nélkül, kiegészülve a Jobbikkal és az LMP-vel is.

Egyébként meg csak azért, mert x dologban egyetértek valakivel, még nem kell, hogy y dologban is bólogassak. Jó, jelen esetben ez a helyzet mondjuk :)

Flo
Olvasó
Flo

“Ezzel a választási csalásos szarral mindenki elmehet a picsába, akkor, amikor bármely párt, vagy szervezet annyi bizottsági tagot delegálhat, amennyit akar és személyesen nyálazhatják át….”

Most átnyálaztam a 2014-es szavazás részleteit néhány honlapon, és csak a szavazókörökben leadott szavazatok számlálását fejtik ki bővebben. De egyébként tessék, mondjuk azt, hogy nem a kukában végezték a nem Fideszre leadott szavazatok (én sem állítottam ezt biztosra, csak felvetettem). De még mindig ott a nagy kérdés: hogy lehetséges, hogy nagyságrendekkel több volt az érvénytelen szavazat a határon túliak között?

“Ha elég időt töltesz kinn(több mint 5-6 év, ahogy én látom), nem, nem fogsz……, ha meg igen, akkor meg megint „legális/jogszerű lesz a szavazatod, addig meg coki a saját narratívátok alapján…….”

Azért Japánnak pl elég jót tett, hogy egy időben rengetegen mentek el világot látni, majd visszamentek és nem kitagadták őket, hanem felhasználták a tudásukat – kvázi ez tette Japánt ipari nagyhatalommá. Értem én, hogy ti Fideszesek kétmilliónyian akarjátok megmondani, hogy ki a magyar, ki nem, de ezt pont nem ti döntitek el.

“Nagyot fordult a világ, ájvé……., akkor ki fogja elvenni a nyugdíjunkat, lakásainkat, gyerekeink, unokáink jövőjét,  hová tűnt az a 23 millió román, aki lepusztít minket, űgy, hogy a gatyánk is rámegy……..????????”

Igen, Gyurcsánynak is volt egy Sorosozós időszaka, de azért ez a 23 millió romános dolog sokkal inkább a Fidesz által lett felkapva. Én legalábbis rohadtul nem emlékszem, hogy ezzel lett volna kiplakátolva Budapest – pedig akkor még ott éltem.

És a nagy kérdés: mire fel vennéd el tőlem a szavazatomat, és tartanád meg olyan emberek szavazatait, akik életükben nem jártak Magyarországon? Csak mert az ellen nem ágáltál, hogy tőlük is el kéne venni.

 

xcsakx
Olvasó
xcsakx

De még mindig ott a nagy kérdés: hogy lehetséges, hogy nagyságrendekkel több volt az érvénytelen szavazat a határon túliak között?

Mielőtt nekiállsz konteózni, vedd a fáradságot és nézz utána:

„A 158 654 beküldött levélszavazatból az érvényes szavazási iratok száma 128 712 volt, az érvénytelen szavazólapok kivonása után pedig összesen 128 429 érvényes szavazatról beszélhetünk. A beküldött levélszavazatok és az érvényes szavazási iratok közti harmincezres különbség abból adódik, hogy a levélszavazat számos ok miatt minősülhetett érvénytelennek. Gyakori ok volt, hogy a külső vagy a belső boríték nem volt lezárva, valamint az azonosító adatlapon levő hibák is érvénytelen szavazatot eredményezhettek. Gyakori volt például az ékezethiba vagy a név helytelen írásmódja, mivel a külhoni magyarok nagyszámban visszamagyarosították nevüket a magyar állampolgárság felvételével, ám nevüket a lakhelyük szerinti országban érvényes okmányaikban szereplő módon írták az adatlapra. Ugyanez vonatkozik a születési helyre is, vélhetően sokan a település hivatalos, román, szerb, szlovák stb. nevét tüntettékfel. További hiba lehetett az „anyja neve” rész kitöltése, a Magyarországgal szomszédos országokban ugyanis ezt az adatot soha nem kérik semmilyen hivatalos iratban feltüntetni, főként nem az anya lánykori nevét. Az adatlapon fel kellett tüntetni a személyi azonosító, az útlevél, a honosítási okirat vagy az állampolgársági bizonyítvány számát is. Nem tudni, hogy okot adott-e az érvénytelenítésre, ha valaki mindegyiket kitöltötte. Végül az aláírás résznél is hibázhatott a szavazó, mivel az adatlapon nem volt feltüntetve, hogy ide a teljes nevet kell kiírni, nem elég egy szignó. A nagyszámú érvénytelen szavazási irat miatt mindenképp fontos lenne, hogy az NVI pontos és részletes kimutatást készítsen a hibatípusokról, elősegítve ezzel, hogy a következő választásokig akár jogszabály-módosítással hozzá lehessen járulni a hibák kiküszöböléséhez.”

 

Forrás: http://bgazrt.hu/_dbfiles/blog_files/7/0000008607/Kisebbsegkutatas-2014-2-2sz.7-19.pdf

“Ha elég időt töltesz kinn(több mint 5-6 év, ahogy én látom), nem, nem fogsz……, ha meg igen, akkor meg megint „legális/jogszerű lesz a szavazatod, addig meg coki a saját narratívátok alapján…….”

Azért Japánnak pl elég jót tett, hogy egy időben rengetegen mentek el világot látni, majd visszamentek és nem kitagadták őket, hanem felhasználták a tudásukat – kvázi ez tette Japánt ipari nagyhatalommá.

Nem érted, nem mennek vissza, te nem világot látni , határozott időre „menekültél el”, hanem határozatlan időre, és értem én ,hogy az önbecsülésed/magyarságtudatod valahogy fenn szeretnéd tartani azzal, hogy te valamikor hazajössz, csakhogy ez az idő múlásával nagyon megkopik és a mentalitásod/”elveid” tükrében( és ehhez nem nagyon van köze a fidesznek, te bozgor vagy  és) nem azért mert én, vagy fideszes/jobbikos akárki mondja……

Értem én, hogy ti Fideszesek kétmilliónyian akarjátok megmondani, hogy ki a magyar, ki nem, de ezt pont nem ti döntitek el.

Őszintén, engem kurvára nem érdekel, hogy ki és mit állít magáról, vannak olyan választóvonalak, amiket nem lehet átlépni, és itt nem pártpreferenciákra gondolok, ha valaki azokat átlépi, vagy nem érzi, akkor kurvára nem számít az, hogy ki és kit tart pl. ,magyarnak mert objektív dolgok döntik el…..

Ha sárga, tollas, hápog, tojással szaporodik és úszik a vizen és úgy néz ki mint egy kacsa, akkor az kacsa…..

 

Igen, Gyurcsánynak is volt egy Sorosozós időszaka, de azért ez a 23 millió romános dolog sokkal inkább a Fidesz által lett felkapva.

Ja, a szemét Fidesz volt ezért a hibás, a kurva anyjukat:)

 Én legalábbis rohadtul nem emlékszem, hogy ezzel lett volna kiplakátolva Budapest – pedig akkor még ott éltem.

https://gondola.hu/cikkek/41656-Gyurcsany_23_millio_romanrol_es_sajat_ambicioirol.html

Ha már megint lusta vagy utánanézni…..

És a nagy kérdés: mire fel vennéd el tőlem a szavazatomat, és tartanád meg olyan emberek szavazatait, akik életükben nem jártak Magyarországon?

Az „te oldalad” narratívája az: aki nem él itt az ne szóljon bele , szóval velük beszéld meg, amúgy én nem mondtam hogy elvenném tőled, csak annyit mondtam, hogy elvileg semmivel nincs több jogod szavazni jelenleg az oldalad narratívja szerint, mint a határontúli magyar állampolgároknak, és ha újra olyat adsz a számba, amit nem állítottam akkor (a jelenleginél is:)melegebb éghajlatra foglak elküldeni rövid időn belül….

 Csak mert az ellen nem ágáltál, hogy tőlük is el kéne venni.

Nem, olvasd el még egyszer, ha funcionális analfabéta vagy, akkor meg legalább kussolj, és ne tetováld a homlokodra….

Flo
Olvasó
Flo

A levélszavazatokról: ezt már én is olvastam, csak nem éreztem úgy, hogy ez magyarázat lenne – plusz itt sem írnak delegáltakról. De tudod, mit, ha igaz, amit belinkeltél, akkor ez olyan probléma, ami viszonylag könnyen orvosolhatónak hangzik. Amennyiben az érvénytelen szavazatok aránya néhány %-on belül marad április 8.-án, akkor beismerem, hogy csak az volt a gond, hogy az NVI nem tudott mit kezdeni egy új helyzettel. De ha továbbra sem sikerül egy elfogadható szint alá tolna az érvénytelen szavazatokat, akkor kereshetsz egy másik magyarázatot.

A rendszerváltás környékén láttam épp elég visszatelepült magyart jól elboldogulni, azt meg, hogy milyen átélni a külföldi életet, hadd tudjam már jobban, mint te. Ezt a bozgoros faszságot meg csak te hajtogatod ám, bár ballibsinek sokan neveznek, sokkal az se jobb mondjuk.

“Az „te oldalad” narratívája az: aki nem él itt az ne szóljon bele , szóval velük beszéld meg, amúgy én nem mondtam hogy elvenném tőled, csak annyit mondtam, hogy elvileg semmivel nincs több jogod szavazni jelenleg az oldalad narratívja szerint, mint a határontúli magyar állampolgároknak, és ha újra olyat adsz a számba, amit nem állítottam akkor (a jelenleginél is:)melegebb éghajlatra foglak elküldeni rövid időn belül….”

Az én oldalam? Ha Gyurcsánynak ez a véleménye, akkor nekem is ez kell, hogy legyen? Mégha nem is szavaztam soha a DK-ra? Én már számtalan jelét adtam, hogy a baloldallal vagy a Jobbikkal szemben is kritikus tudok lenni, inkább te vagy az, aki mindenben a gazdidnak bólogat.

De ha már szóba került, hogy szerintem ki szavazhasson, és ki nem, én a tájékozottságot venném alapul. Szépen kitölteni egy tesztet pl melyik politikus melyik pártban milyen tisztséget lát el, rákérdezni fontosabb törvényekre, ilyesmi. Ha ezen a teszten bizonyos pontszámot elérsz, szavazhatsz, feltéve, ha van magyar állampolgárságod, bárhogy is szerezted. Amiért a külhoni magyarok szavaztatása zavar, az az a tény, hogy nekik többnyire fingjuk sincs a magyar belpolitikáról. Ez saját tapasztalat, Angliában sok felvidéki és erdélyi magyart ismertem. De mondom, aki ezt a tesztet jól kitölti közülük, azt én is hagynám szavazni.

És ez a romákra is vonatkozik: senkinek se mondanám, hogy csak azért mert cigány, ne szavazzon, de ha emelett még segghülye is a politikához, akkor felejtse el a szavazást.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A levélszavazatokról: ezt már én is olvastam,

Akkor miért kezdted el a finghámozást?

 csak nem éreztem úgy, hogy ez magyarázat lenne

Mert ez a tény, békélj meg vele.

– plusz itt sem írnak delegáltakról. De tudod, mit, ha igaz, amit belinkeltél, akkor ez olyan probléma, ami viszonylag könnyen orvosolhatónak hangzik. Amennyiben az érvénytelen szavazatok aránya néhány %-on belül marad április 8.-án, akkor beismerem, hogy csak az volt a gond, hogy az NVI nem tudott mit kezdeni egy új helyzettel.

Nem a választási iroda nem tudott mit kezdeni vele jóember, olvasd el még egyszer, az azonosításban szereplő adatok hossza/mennyisége/milyensége másként van a rendszerben és másként írja be: pl, Születési hely: Odorheiu Secuiesc, erre beírja hogy Székelyudvarhely, mert magyarul úgy hívják és szevasz, az adatok nem egyeznek, pl. az én adatom az ügyfélkapu rendszerében nem egyezik meg a személyi igazolványomban szereplő adatokkal, hosszabb az igazolványomban, az ügyfélkapuban pedig le van vágva és kidob a rendszer ha nem azt írom be ami ott van!

 De ha továbbra sem sikerül egy elfogadható szint alá tolna az érvénytelen szavazatokat, akkor kereshetsz egy másik magyarázatot.

A tények helyet miért kéne kitalálni valami magyarázatot?

Mert a Fidesz biztos elcsalja, és kéne a gombhoz varni egy kabátot?

 A rendszerváltás környékén láttam épp elég visszatelepült magyart jól elboldogulni,

Én is , csak ne keverd szabadon szárnyaló madarat azzal aki tényleg kényszerből és tényleg menekült….., te azokhoz képest, (a díszcigány analógiájára) díszmenekült vagy, szóval hagyjuk ezt a hülyeséget is

 azt meg, hogy milyen átélni a külföldi életet, hadd tudjam már jobban, mint te.

Szar, mert a kognitív disszonanciáidat valahogy fel kell oldanod, és ebből nehéz jól kijönni, mert nem lehet úgy mint egy kabátot, hazát váltani , ha pedig könnyen megy, akkor a bozgor jogos, mert csak a nosztalgia, meg a magyar nyelv ismerete, no meg az köt ide, hogy máshol mindig kitaszított, megtűrt idegen leszel akkor is ha pápább leszel a pápánál, de ezt minden külföldre szakadt hazánkfia pontosan tudja, aki határozatlan időre menekült el…..

 Ezt a bozgoros faszságot meg csak te hajtogatod ám, bár ballibsinek sokan neveznek, sokkal az se jobb mondjuk.

Tudod, a kacsa az kacsa, akkor is, ha hattyúnak nevezzük…..

“Az „te oldalad” narratívája az: aki nem él itt az ne szóljon bele , szóval velük beszéld meg, amúgy én nem mondtam hogy elvenném tőled, csak annyit mondtam, hogy elvileg semmivel nincs több jogod szavazni jelenleg az oldalad narratívja szerint, mint a határontúli magyar állampolgároknak, és ha újra olyat adsz a számba, amit nem állítottam akkor (a jelenleginél is:)melegebb éghajlatra foglak elküldeni rövid időn belül….”

Az én oldalam? Ha Gyurcsánynak ez a véleménye, akkor nekem is ez kell, hogy legyen? Mégha nem is szavaztam soha a DK-ra? Én már számtalan jelét adtam, hogy a baloldallal vagy a Jobbikkal szemben is kritikus tudok lenni, inkább te vagy az, aki mindenben a gazdidnak bólogat.

A hideg/melegnél csak a langyos rosszabb, mert azt még az Úr  is kiköpi, és „ mi belgák hova üljünk” dumát lehet nyomatni, ha nem foglalnál egyértelműen állást, de álszenteskedve úgy teszel mintha te középen lennél, ez is faszság és gerinctelenség.

De ha már szóba került, hogy szerintem ki szavazhasson, és ki nem, én a tájékozottságot venném alapul. Szépen kitölteni egy tesztet pl melyik politikus melyik pártban milyen tisztséget lát el, rákérdezni fontosabb törvényekre, ilyesmi.

Akkor gyakorlatilag te cenzust vezetnél be……..Amúgy ezekkel a feltételekkel jó ha összesen lenne 1 millió szavazó de szerintem nagyon túlbecsültem így is…

 Ha ezen a teszten bizonyos pontszámot elérsz, szavazhatsz, feltéve, ha van magyar állampolgárságod, bárhogy is szerezted. Amiért a külhoni magyarok szavaztatása zavar, az az a tény, hogy nekik többnyire fingjuk sincs a magyar belpolitikáról.

Megnyugtatlak, az itthoniak 80%-nak szintén nincs….

Ez saját tapasztalat, Angliában sok felvidéki és erdélyi magyart ismertem. De mondom, aki ezt a tesztet jól kitölti közülük, azt én is hagynám szavazni.És ez a romákra is vonatkozik: senkinek se mondanám, hogy csak azért mert cigány, ne szavazzon, de ha emelett még segghülye is a politikához, akkor felejtse el a szavazást.

Igazán kurvára nem számít, mert a „választás” az nem erről szól, nem politikáról politikusok/törvények ismeretéről stb., hanem félelmekről, vágyakról, reményekről, ideákról stb. stb..

hunbagira
Újságíró

Flo!

Pedig elválasztható, ugyanis magyarországi állandó lakcím is kell(ett) hozzá. Egyéniképviselőjelöltre most is, csak ennek megléte esetén szavazhatsz. Szóval az állampolgársági jog elválasztható a választójogtól

Igen, mert ők is a nemzetrészei és szüleik-nagyszüleik magyar állampolgárok voltak, szóval ha lényegét nézzük itt csak állampolgárság visszaadásról szólt.

common man
Olvasó
common man

Úgy lehetséges ,hogy az illető szándékosan érvénytelen szavazatot ad le és ez aztán a csalás hamis vádjának adhat alapot(szándéka szerint)

common man
Olvasó
common man

Akkor mekkora volt az ellenérzésed amikor az általad kifogásolt magyaroknak még nem volt semmilyen szavazati joguk viszont az izraeli magyarok teljes joggal szavazhattak.A pletykák szerint egy ma már hál’ istennek már megszűnt párt erős bázisát képezték.Tiltakoztál? Őszintén.

Flo
Olvasó
Flo

“Pedig elválasztható, ugyanis magyarországi állandó lakcím is kell(ett) hozzá. Egyéniképviselőjelöltre most is, csak ennek megléte esetén szavazhatsz. Szóval az állampolgársági jog elválasztható a választójogtól”

Elvileg igen, de gyakorlatilag nem volt egyetlen szavazás sem a kettős állampolgárság bevezetése után, ahol ők nem szavazhatnak.

“Igen, mert ők is a nemzetrészei és szüleik-nagyszüleik magyar állampolgárok voltak, szóval ha lényegét nézzük itt csak állampolgárság visszaadásról szólt.”

Ezzel nem is lenne gond, de ha már szavaznak, tudjanak is annyit a magyar belpolitikáról, mint az anyaországiak. Én csak ezt kérem.

 

Flo
Olvasó
Flo

“Akkor gyakorlatilag te cenzust vezetnél be……..Amúgy ezekkel a feltételekkel jó ha összesen lenne 1 millió szavazó de szerintem nagyon túlbecsültem így is…”

Ennél azért jóval több, pl a miniszterelnöki vitákat 4 millióan is megnézték, márpedig ha már valaki erre veszi a fáradságot, az feltételez bizonyos érdeklődést. A cél az (kéne, hogy legyen), hogy aki tényleg nagyívben szarik a politikára, az ne szavazhasson.

“Igazán kurvára nem számít, mert a „választás” az nem erről szól, nem politikáról politikusok/törvények ismeretéről stb., hanem félelmekről, vágyakról, reményekről, ideákról stb. stb..”

Hát épp ez a baj, döntéseket meghozni nem érzelmi alapon kell.

Flo
Olvasó
Flo

“Akkor mekkora volt az ellenérzésed amikor az általad kifogásolt magyaroknak még nem volt semmilyen szavazati joguk viszont az izraeli magyarok teljes joggal szavazhattak.A pletykák szerint egy ma már hál’ istennek már megszűnt párt erős bázisát képezték.Tiltakoztál? Őszintén.”

A tájékozottság számon kérését én minden (potenciális) szavazópolgárra értettem, függetlenül attól, hogy valaki Hajdúböszörményben, Szabadkán vagy Tel-Avivban él magyar állampolgársággal. Erre persze lehet mondani, hogy egy izraeli magyar nem annyira magyar, mint egy délvidéki, de én azért láttam több olyan, frissen magyar állampolgárságot kapott délvidékit, aki alig beszélt magyarul, és csak az egyik szülője volt magyar…

Azt még egyszer kihangsúlyoznám, hogy ha már egyszer kiosztottunk egy csomó állampolgárságot bizony sokszor válogatás nélkül, akkor én sem akarnám kizárni ezeket az embereket a szavazásból, csak bizonyítsák be (ők is és mindenki más is), hogy rendelkeznek azzal a tudással/tájékozottsággal, ami ehhez a döntéshez szükséges.

common man
Olvasó
common man

Flo! Persze jogos a vágy ,hogy aki szavaz felelősen ismeretek birtokában tegye. De! Aztán ki és ,hogyan dönti el az illető alkalmasságát és ebben mekkora lenne a visszaélés lehetősége?(végtelen).Mindenki végezzen el egy kötelező okj politológiai gyorstalpalót?Jó munkalehetőség a női kvóta kitöltve.És utána mi gátolja meg ezt:kire szavazzunk?Rá mert ő a mi emberünk közülünk való.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

“Akkor gyakorlatilag te cenzust vezetnél be……..Amúgy ezekkel a feltételekkel jó ha összesen lenne 1 millió szavazó de szerintem nagyon túlbecsültem így is…”

Ennél azért jóval több, pl a miniszterelnöki vitákat 4 millióan is megnézték, márpedig ha már valaki erre veszi a fáradságot, az feltételez bizonyos érdeklődést.

Hibás premisszából megint rossz következtetés……

A cél az (kéne, hogy legyen), hogy aki tényleg nagyívben szarik a politikára, az ne szavazhasson.

Hamár bevezetésre kerül, akkor nem ez a cél, hogy ki, mit ismer jobban, az ismeret nem (mindig) jár együtt tudással, racionális gondolkodással, előrelátással, értelemmel,  felelősségteljes döntéssel, kompromisszumkészséggel stb. stb…….

A nagy ívből szarók most is megvannak, az az 1/3 aki soha semmilyen körülmény között nem megy el szavazni, bármi történjen is……., akik ugye mindig a libsikkel vannak és jön a mejjverés, hogy 26%-al hogy lehet egyharmada a Fidesznek:)

“Igazán kurvára nem számít, mert a „választás” az nem erről szól, nem politikáról politikusok/törvények ismeretéről stb., hanem félelmekről, vágyakról, reményekről, ideákról stb. stb..”

Hát épp ez a baj, döntéseket meghozni nem érzelmi alapon kell.

Ez az emberi faj sajátja, lehet toporzékolni………

Flo
Olvasó
Flo

“Hamár bevezetésre kerül, akkor nem ez a cél, hogy ki, mit ismer jobban, az ismeret nem (mindig) jár együtt tudással, racionális gondolkodással, előrelátással, értelemmel,  felelősségteljes döntéssel, kompromisszumkészséggel stb. stb…….”

Nem jár mindig együtt, de szükséges hozzá. És lehet mérni. Az meg, hogy adott információkat figyelembe véve mi a helyes döntés, azt eldönteni pont a választók dolga. Én csak azt biztosítanám, hogy ismerjék azokat a lehetőségeket, amik közül választanak.

“A nagy ívből szarók most is megvannak, az az 1/3 aki soha semmilyen körülmény között nem megy el szavazni, bármi történjen is…….,”

Őszintén? Ezerszer inkább megértem a fideszre szavazókat, mint az egyáltalán nem szavazókat. És igen, kurvanagy ciki, hogy ez nem 1-2 embert jelent. Ettől függetlenül jobb nem dönteni, mint dönteni anélkül, hogy tudnád, miről döntesz.

“akik ugye mindig a libsikkel vannak és jön a mejjverés, hogy 26%-al hogy lehet egyharmada a Fidesznek:)”

Én ezeket az embereket nem úgymond ál-libsiknek tartom, hanem politikai analfabétáknak, amit ők is tudnak magukról.

“Hát épp ez a baj, döntéseket meghozni nem érzelmi alapon kell.

Ez az emberi faj sajátja, lehet toporzékolni………”

Most komolyan példát kéne mondanom racionális döntésekre/ ennek fontosságára? Meg az, hogy az emberi faj sajátja… Mi is mondunk, teszünk hülyeségeket, de ami emberré tesz minket, az az, hogy legalább időnként át tudjuk gondolni a helyzetet.. Legalábbis bizonyos emberek képesek erre.

Flo
Olvasó
Flo

“Flo! Persze jogos a vágy ,hogy aki szavaz felelősen ismeretek birtokában tegye. De! Aztán ki és ,hogyan dönti el az illető alkalmasságát és ebben mekkora lenne a visszaélés lehetősége?(végtelen).Mindenki végezzen el egy kötelező okj politológiai gyorstalpalót?Jó munkalehetőség a női kvóta kitöltve.És utána mi gátolja meg ezt:kire szavazzunk?Rá mert ő a mi emberünk közülünk való.”

Senki sem állította, hogy ez egy tökéletes rendszer lenne – csak hogy potenciálisan jobb, mint ami most van. Célszerűen az NVI állítaná össze a kérdéseket, de én tényleg olyasmit raknék bele, ami a totál tájékozatlan embereket szűri ki, pl:

1. Az alábbiak közül kicsoda a Jobbik politikusa?

a) Mesterházy Attila

b) Szél Bernadett

c) Dúró Dóra

d) Botka László

Ez gondolom neked iszonyú dedós kérdésnek tűnik, de hidd el, rengetegen vannak, akik ezek közül egyikről sem hallottak. Az NVI-ben most is egyaránt dolgoznak kormánypártiak és ellenzékiek, lehetne az ő dolguk biztosítani, hogy a politikai tájékozottság mérése a kormányoldalra és az ellenzékre egyaránt kiterjedjen.

Igazából az jutott most eszembe, hogy a KRESZ sem egy tökéletes rendszer, de azért mégiscsak jobb, mintha semmilyen engedélyhez nem kötnénk az autóvezetést, nem igaz?

common man
Olvasó
common man

Úgy tudom már az általános iskolában van állampolgári ismeretek oktatás.A résztvevők akiket te vizsgáztatni akarsz csak gyalogosok.Van amelyiknek ABCDEF jogosítványa van és úgy gyalogos van amelyik csak annyit tud ,hogy ne lépjünk a teherautó elé óvónéni anyuka apuka nagymama ,nagypapa tanárok megtanították neki,van akinek nem tanították és ösztönből nem lép a sínekre ha jön a vonat van aki jogosítvánnyal utasokkal tömött busszal is a halálba hajt…Vannak akik az erdőn mezőn kóborolnak nem használják a közutakat.

Flo
Olvasó
Flo

“Úgy tudom már az általános iskolában van állampolgári ismeretek oktatás.A résztvevők akiket te vizsgáztatni akarsz csak gyalogosok.Van amelyiknek ABCDEF jogosítványa van és úgy gyalogos van amelyik csak annyit tud ,hogy ne lépjünk a teherautó elé óvónéni anyuka apuka nagymama ,nagypapa tanárok megtanították neki,van akinek nem tanították és ösztönből nem lép a sínekre ha jön a vonat van aki jogosítvánnyal utasokkal tömött busszal is a halálba hajt…Vannak akik az erdőn mezőn kóborolnak nem használják a közutakat.”

Csak gyalogosok? Szerintem most is elég nagy a jogkörük/felelősségük, még ha nem is egyénileg, hanem mint csoportnak. Én általában is ellenzem, ha valaki(k) olyasmiről döntenek, amiben nem tájékozottak. Ha már a KRESZ-es hasonlatnál maradunk, képzeld el, hogy arról is a nép dönt, kik módosíthatják a KRESZ-t. Most tartunk mi itt. Hát nem jobb az a rendszer, ahol legalább azokat kiszűrjük, akik nem ismerik a mostani KRESZ-t?

Egyébként meg, ha már más ezt nem írta le, a sportszerűség kedvéért azt is megjegyzem, hogy a kivándoroltak egy jelentős része sem követi figyelemmel a magyar belpolitikát, közöttük is jó szűrő lehetne a tájékozottság számon kérése.

Angliában az általános választójog bevezetése előtt vagyoni helyzettől tették függővé a szavazójogot (meg persze nemtől is). Ezt is felfoghatjuk egy szűrőnek, jódarabig működőképes is volt a rendszer. Csak hát nem vette figyelembe, hogy attól, hogy valaki nincs eleresztve anyagilag, még lehet tájékozott, még ha a szegények jó része analfabéta is volt akkoriban.

Azt, hogy ma az általános iskolások miket tanulnak Magyarországon, sajnos nem követem figyelemmel, úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni.

És akkor a kérdés: szerinted helyénvaló-e az, hogy bizonyos társadalmi csoportok egy jelentős része szarik a napi politikára, mégis elmehet szavazni? Valamilyen módon nem kéne ezt szankcionálni?

common man
Olvasó
common man

A politika úri huncutság de megint ott vagyunk kik az urak?Az új nemesség aki szavazhat ?Ki fogja adományozni a jogot?Mert hát annak idején buktak meg mérnőkhallgatók marxizmusleninizmusból..Nem sokan, de voltak.

Flo
Olvasó
Flo

“A politika úri huncutság de megint ott vagyunk kik az urak?Az új nemesség aki szavazhat ?Ki fogja adományozni a jogot?Mert hát annak idején buktak meg mérnőkhallgatók marxizmusleninizmusból..Nem sokan, de voltak.”

Te direkt forgatod ki a szavaimat. Nem az a cél, hogy csak egy “elit” réteg szavazhasson, hanem, hogy a legkevésbé tájékozottak ne akarjanak olyasmibe beleszólni, amihez nem értenek. Pl a 4-4,5 millió szavazópolgárból egy vagy max másfélmillió. És pont nem a származást venném alapul, hanem a konkrét tájékozottságot. Ebben aztán semmi diszkriminatív nincs.

common man
Olvasó
common man

Nem forgatok ki semmit.Ki dönti el , hogy ki az alkalmas? Mi alapján?Mennyi a csalás lehetősége?A vizsgáztató hány , számára ellenzékinek gondolt szavazót foszthat meg a szavazati jogától?Aztán kormányváltáskor jön a bosszú.Lecserélik az egész szavazóképességi-vizsga bagázst.Újraírják a tételeket,ne forduljon elő:genderbarátosítják stb stb. Gyakorlatban nem megvalósítható.

hunbagira
Újságíró

Churchill ama szavait nem választási nyertesként mondta. Klasszikus kolaiciós egyezkedés után került hatalomra mint a háborús kabinet (nagy koalíciós kormány) miniszterelnökeként. Örülök, hogy segíthettem. :)

Háború után, amikor próbálkozott elbukta…igaz ez a népéről is sok mindent elmond.

Az remélem megvan, hogy 2007-08-ban volt egy világválság. Abban a fél évben 15%-ot nőtt az államadósság. Az remélem megvan, hogy te is VILÁGválságról beszélsz, ami “véletlenül”minket répázott meg legjobban- a görögök mellett- európában. :) És ez a “véletlen” a nagy sikerű balliberális surányi-bokros-megyó féle komprádor gazdaságpolitikának köszönhető. A mi kitettségünk volt a legmagasabb a nemzetközi gazdasági folyamatoknak. :) Kezdjük az aranytartalék elsíbolásával (és itt most nem mutyin van a hangsúly, hanem az aranynak stabilitási tényezőjére) és még sorolhatnám ezrével…

Flo
Olvasó
Flo

“Óvatosan írom ide, de hidd el, nem írhatsz le bármit, mert lehet, hogy jövő héten a cégednek nem lesz több megrendelése.”

Ez szerencsére engem nem érint, régóta nem élek Magyarországon, de ha majd börtönbe vagy temetőbe kerülnek  bizonyos emberek, akkor majd visszamerészkedek.

“A szemkilövetés faszság, bár tény, hogy azt elbaszta az államvezetés, mivel hagyták, hogy megverjék a kisrendőröket a székháznál, hogy október 23-án mindenki vérgőzösen menjen tüntetőket verni, de senki nem célzott szándékosan szemre. A tüntetőkre lőttek gumilövedékkel. Arról nem is beszélve, hogy fidesz által fizetett provokátorok húzták rá a tömegre a rendőröket (igen, ezt is elbaszta a rendőri vezetés).”

Ha én rendezvényt szervezek, és tudom, hogy valamilyen veszély fenyegeti a résztvevőket (akár természeti katasztrófa, akár más ok miatt), akkor köteles vagyok az ő biztonságukról gondoskodni – ha ez máshogy nem megy, akkor megmondom nekik, hogy haza kéne menni, mert itt baj lesz. Ezt a felelősségvállalást Orbán nyilvánvalóan elmulasztotta a későbbi plusszavazatok miatt. És akkor még jóindulatúan csak annyit feltételezünk, hogy Orbán tudott erről a veszélyről, és nem játszott rá.

“Egyetlen dologban értek 100%-osan egyet a mostani kormánnyal, és az a bevándorlásellenesség, pontosabban az iszlámellenes bevándorlásellenesség.”

Elvben egyetértenék, csak épp egyértelmű, hogy egyrészt nem is akarnának olyan sokan Magyarországra jönni (még Orbán is csak tízezrekről beszél, ami egy bizonyos meglévő kisebbség számához képest elenyésző), másrészt nem igaz, hogy ez lenne az első dolga az ellenzéknek, ha hatalomra kerülne. Márky-Zay-nál is az volt a szlogen, hogy mecsetet építene Hódmezővásárhelyen, ehhez képest mi volt tényleg az első projekt, amibe belekezdett? Fideszes ügyek feltárása. De azt mégse mondhatja Orbán, hogy “Azért szavazzatok ránk, mert ha a mostani ellenzék kerül hatalomra, mi börtönbe megyünk”.

 

 

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ez szerencsére engem nem érint, régóta nem élek Magyarországon, de ha majd börtönbe vagy temetőbe kerülnek  bizonyos emberek, akkor majd visszamerészkedek.

Nem, nem fogsz…..

A külföldi életnek az az előnye/átka, hogy új környezetben , új életvitel, új (meg)szokások és standardok között ha már eltöltesz x időt, (majd a hozzáértők kiderítik, hogy hol van a fordulópont), akkor már a „gombhoz igazítod a kabátot”: olyan elvárásokat fogsz támasztani, amik vagy nem megvalósíthatóak, vagy, ha igen, akkor meg keresni és találni fogsz más indoko(ka)t/kifogást, amiért nem……

Ha már más városba, vagy országrészen belül elköltözöl, (legalább  5 vagy több évre) huzamosabban, már akkor megvalósul ez, de minél messzebbre mész(és/vagy több időre), annál több önigazoló szarral kell etetned az egódat, hogy egyáltalán feldolgozd………,ha ráadásul még bozgor is vagy, akkor meg reszeltek……

Az Orbánfóbiád nem sokat segít ezen, ha tegyük fel, ma szívrohamban elhunyna, akkor találnál más „okot”….., mertt csak úgy nem hagynád ott a nagy demokrácia/”megszünt diktatúra” miatt a jelenlegi életed, szóval a hamis dilemmákat faszántosan lehet itt tolni, de minek?

nem is akarnának olyan sokan Magyarországra jönni (még Orbán is csak tízezrekről beszél, ami egy bizonyos meglévő kisebbség számához képest elenyésző),

És nem érti, hogy patkányból egy is (túl) sok…..

 másrészt nem igaz, hogy ez lenne az első dolga az ellenzéknek, ha hatalomra kerülne.

Amennyire balfasz, nem igazán lenne beleszólása/akadályozási lehetősége a nagy „ejrópai értékek követése közben ……..

hunbagira
Újságíró

Ha a magyar nem reprezentatív akkor milyen a brit? :) Figyelj minden választőjogi rendszer úgy van kitalálva, hogy a győzteshez húzzon.

2006 forró őszéval kapcsolatban meg hagyjuk a hülye konteókat, mert ez szintén mindenkinek megvan a zsidesznek is. :) és mondok egy durvát lehet kis mértékben mindegyik igaz. Viszont nagymértékben egy orbitális hazugság. Ugyanis egyszerűen 2006-ban lett elege az embereknek.

Én ott voltam, nem a tévé előtt vagy a hátsósorból szurkoltam illetve esetleg az ellenezője. Emiatt élvezhettem is egy rövid ideig a bv- vendégszeretét  és egyebeket.

De nem vagyok sem zsidesz sem kommancs ügynök, nyilván voltak köztünk beépített állambiztonsági vamzerek hiszen a második vh óta mi vagyunk az üldözöttek. De ők max mint vamzerek, engem is otthonról szedtek össze nem az utcán. Gondolom eme személyek útmutatásai alapján,.

Flo
Olvasó
Flo

Nem az ellenzéki pártok között kell választani, hanem, hogy maradjon-e Orbán, vagy nem. Azaz vagy az adott körzetben a legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavazik valaki, vagy Orbán hatalmon maradására.

“Amúgy rosszul tudod, nem ígért senki leszámolást (az ellenzéki acsarkodást leszámítva).”

https://www.youtube.com/watch?v=w5U7iAE0UTU

2:45-nél mondja el, hogy le fog számolni mindenkivel, aki nem vele van. És ez egy nyilvános beszéd, nem valami kiszivárogatott anyag.

 

 

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nem az ellenzéki pártok között kell választani, hanem, hogy maradjon-e Orbán, vagy nem.

Asztán ezígyhogy??????

Van olyan rubrika a szavazólapon, hogy : “NemOrbán”? vagy mi?

Azaz vagy az adott körzetben a legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavazik valaki, vagy Orbán hatalmon maradására.

Akkor mégis az ellenzékre, jelentsen ez lib -avagy jobbtardot, amelyik esik/puffan?, csakapatásbukjon jeligére?

2:45-nél mondja el, hogy le fog számolni mindenkivel, aki nem vele van. És ez egy nyilvános beszéd, nem valami kiszivárogatott anyag.

Ha már idézel, akkor korekten, ha lehet kérni:

“Szelíd és derűs emberek vagyunk, de nem vagyunk balekok. A választás után elégtételt veszünk, erkölcsit, politikait, jogit.”

És akkor ez egyensúly kedvéért citáld ide az általad preferáltak vezérszónokainak az “igéreteit”, ha ők nyernék a választást, kivel, mikor, hogyan, és mit csinálnának:………..?

lorantka
Olvasó
lorantka

Ez itt leszámolás: https://www.youtube.com/watch?v=GklQmLvudq8

Az pedig, amit már 2010 után is csináltak, elég vérszegény elszámoltatás. Ha az elégtétel vevés is ilyen lesz, akkor kb kuka az erre vonatkozó egész beszédrészlet.

Börtön, kötél, lámpavas, ezt a jelenlegi és a maga esélytelensége miatt egyre kétségbeesettebb ellenzék hajtogatja.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Szinte már hiányoltam, hogy mikor jelenik meg egy újabb ellenzéket lejárató cikk

A jelenlegi ellenzékről nem igazán kell/lehet sok lejárató cikket írni, elég (csak) megnézni (pl.)az elmúlt 3 évet…..

itt a férfihangon. Bettike, a nemzetbiztonsági kockázat…

A gáz az, hogy azért (is:) visszatetsző, mert jelenleg neki vannak a legnagyobb tökei a “ellenzéki/baloldalon”:) , és ez sok mindent elmond az “ellenzékről”….

Az lehet, hogy hülyeségeket beszél,

Itt jó lett volna megállni és a mondatot befejezni:)

 de bassza meg, nem ő ígér leszámolást a választás utánra!

Ja, nem, te a füleden/szemeden ülsz, vagy a rákok elvették az eszed????:), melyik “ellenzéki” nem ígért “akasztást”/”elszámoltatást”/”börtönt” stb…..?……:)

 Nem ő mondja, hogy csak ő egyszemélyben a nemzet, mindenki más hazaáruló!

Szar ügy egy fóbiással vitába szállni, mert vagy röhögni, vagy sírni volna kedve az embernek…

Előbb véget kéne vetni a diktatúrának,

Amiért nyugaton a „bennszülöttek” imádkoznak,.és irigylik ezt a “diktatúrát”..…..

Mindig azért imádkozom, hogy legalább egy hónapra bárcsak lenne az a diktatúra, amit a libsik összevizionálnak, csak egy hónapig, könyörgöm……:)

 azt elég azután helyretenni Bettikét, hogy az Orbán bagázs már a sitten rohad az ország szétlopása meg a demokrácia szétverése miatt!

Ugye még mindig nem fér a (bozgor) fejedbe, hogy nincs az az „ellopott” píz, ami  a hazaárulást űberelné,  szóval lehet csattogtatni tovább a kereplőt…..

 Jogállamban egy ilyen alak, mint pl a ez a Tiborc már rég nem lenne szabadlábon, itt meg csak a maszatolás megy.

Nekünk ilyen jogállam jutott:), de amúgy a fene sem irigyli azokat a hőn áhitott jogállamokat, ahol a muzulmán gyilkosok, erőszakolók stb. a törvény fölött állnak….

 A Navrasicsnak a pofája leszakad,

Ha hazajön, akkor lehet, hogy a veséje is………

hogy egy már feltárt kurvanagy volumenű korrupciós ügyet csak így meg lehet úszni.

A fagyi visszanyalt ……..:

https://www.youtube.com/watch?v=pUiy_BPhwLI

no meg a másik „kedvenc” „ügyvéd” a vágóval……, és akkor még ezen derék úriemberek “vérvonalát” nem is feszegettem:):

https://youtu.be/2PVohqXmwZI?t=308

 

Ezzel kéne először kezdeni valamit.

 

Mesélj , mit kéne vele kezdeni……….?

Reszet Elek
Újságíró

Flo. Számtalanszor leírtuk már, ne legyen illúziód, hogy nyolc év után az ellenzék nem ott folytatná a lopkodást, mint ahol a fideszesekkel abbahagyatták.

Ha valóban ellenzéki  és baloldali pártra akarsz szavazni, akkor szavazz a Munkáspártra! Ezt most komolyan mondom.

https://www.youtube.com/watch?v=O9RpPtJ2r3I

https://www.youtube.com/watch?v=-udUHUpoAVw

Flo
Olvasó
Flo

“Flo. Számtalanszor leírtuk már, ne legyen illúziód, hogy nyolc év után az ellenzék nem ott folytatná a lopkodást, mint ahol a fideszesekkel abbahagyatták.”

Látod, én is pont abban reménykedem, hogy csak annyit lopnának, mint akkor. Meg abban, hogy a politika csak annyi szerepet játszana a választópolgárok életében, amennyire az szükséges. Tudod, miniszterelnöki vita, ellenzéki jelöltek bemutatása köztévében (ez utóbbi még mindig járna törvény szerint mondjuk).

SOMLight
Olvasó
SOMLight

Mi vagyunk az ellenzék ha még nem vetted volna észre.

Te valami végrehajtó vagy, hogy ennyire érzékeny vagy mit csinálnak az adófizetős pénzeddel eszem a szalmabáb pofádat? Minden forintot el akarsz számolni? Elmondanád hogyan?

Én például tudom bizonyitani, hogy egy magyar biróság korrupt. És akkor mi van? Senkit nem érdekel, elhallgatják. A feminizmus tekintetében nem számit a jogállamiság, csakis az ki vagy mi van hatalmon. Mennyi előjogot ad/enged a siránkozó nőknek.

Korrupciós ügyek??? :) Szerinted minden ember egyenlő? Szerinted nincs minden egyes pártban vagy hivatalban legalább egy korrupt személy akit nem basznak ki azonnal mert eltolt valamit? Mi egyáltalán a korrupció? Megvesztegetés vagy szimplán szabálysértés? Az mikor 55-el mész lakott területen? Kinek és minek van kapacitása több millió embert ellenőrizni? Már párszor közöltem, hogy nincs annyi börtön ahány hivatalos és magánembert be kéne zárni mert törvényt sért. Vannak dolgok amiket meg kell oldani és NEM LEHET büntetni, mert az egész társadalomra kihat. Talán ha Orbán néhány alábbvalója korrupt akkor már az összes többi is az?

A kérdés az, hogy mikor legyen csak pénzbüntetés, kitiltás és mikor elzárás cigányok közé koedukáltan a mi (adófizetők) pénzéből. A börtönök fenntartása is állami pénzből megy és a biróságok is leterheltek, mert nincs elég biró és már tartalékokat is alkalmaznak. Engem egy birósági fogalmazó kezelt a tárgyalóteremben, mert nem ért rá a biró és apróság volt.

Ha valami túl nagyra nő szerinted az a megoldás, hogy robbantsuk fel és próbáljunk ki hasraütésre mást? Ezt a globális feministát? Szél Bernadetett?

A megoldást mondjad ha már ellenzékinek tartod magad! A legtöbben érzékelik a politikai ellenzék jóformán egy kalap nulla, mert alig van pozitiv javaslatuk az ország jobbá tételére. Nőket a parlamentbe kötelezően? Nigger bevándorlókat a nemszülő nők kiváltására? Ezeket akarod?

Orbánt meg nem fogják leváltani ebbe bele kell nyugodni és ezzel együtt épiteni az országot tovább. Magától fog majd visszavonulni kb 5 éven belül, amikor pl. rájön a nők továbbra se szülnek eleget, hiába szórta rá a pénzünk.

Flo
Olvasó
Flo

“Ha valami túl nagyra nő szerinted az a megoldás, hogy robbantsuk fel és próbáljunk ki hasraütésre mást? Ezt a globális feministát? Szél Bernadetett?

A megoldást mondjad ha már ellenzékinek tartod magad”

Nekem Puzsér javaslata volt leginkább szimpatikus: fogjanak össze az ellenzéki pártok, tüntessék el a Fidesz beépített embereit a hivatalok éléről, csináljanak új választási törvényt, számoltassák el a Fideszt, zárják börtönbe azokat a tagokat, akik résztvettek az ország szétrablásában, aztán írjanak ki új választást, amire szeretettel várják a Fideszt is. Ezt kéne csinálni.

Ami ebből megvalósulhat legalább elvben, az az, hogy a Jobbik, a baloldali pártok, az LMP meg a momentum közösen alkot kormányt, vagy sehogy. Ezért is totál súlytalan kiragadni ezt a Bettikét vagy bárki mást az ellenzékből. Egy sokpárti koalíciónál mindenki hülyeségeit ki lehet szortírozni, aztán marad az, amivel mindenki egyetért. Pl egy igazságozasabb választási törvény, az nagyon kéne.

De ezt nektek hiába mondom, ez a választási törvény a te szavazatodat értekeli fel, (ha a Fideszre szavazol), lehet, hogy a te helyedben én is úgy lennék vele, hogy nehogymár a szaros libsiknek is annyi szavuk legyen, mint nekem. De az is lehet, hogy ÉN nem lennék ekkora seggfej, és elismerném, hogy a győztest kompenzálni nem fair, már a fogalmat leírni is fáj.

UI: igen, 2014-ben bármilyen választási rendszerben újraválasztották volna Orbánt, max nem 2/3-al. De könnyen lehet, hogy most viszont már a puszta kormányon maradást is csak a Fideszre szabott választási törvénynek köszönhetitek majd.

És a brit választási rendszerrel példálózni azért nem kóser, mert azt nem egy ember alkotta hasraütéssel, hanem az egy társadalmi konszenzus eredménye, és a skótok, walesiek, északírek megtartásában nagy szerepe van a (valódi) helyi képviselet biztosításának.

 

Reszet Elek
Újságíró

Ez a politikai fordulat még a rendszerváltásnál sem következett be. Nem volt elszámoltatás, vagyonelkobzás, politikai jog gyakorlásából való kizárás. Naív dolog azt képzelni hogy manapság lenne, pláne úgy hogy a politikai elit alapban sáros, mindenkinek van vaj a füle mögött. Puzsér tipikus bölcsész, abból is az idealista típus.

Pontosan mi a bajod a VT változtatrásával? Mely kitételek?

Flo
Olvasó
Flo

“Ez a politikai fordulat még a rendszerváltásnál sem következett be. Nem volt elszámoltatás, vagyonelkobzás, politikai jog gyakorlásából való kizárás. Naív dolog azt képzelni hogy manapság lenne, pláne úgy hogy a politikai elit alapban sáros, mindenkinek van vaj a füle mögött. Puzsér tipikus bölcsész, abból is az idealista típus.”

Ezek szerint nem követed annyira a munkásságát, mert akkor tudnád, hogy az elszámoltatás elmaradását (a rendszerváltástól kezdve) ő egy öngerjesztő folyamatként jellemzi: én nem számoltatlak el téged, cserébe majd te se fogsz engem (ennél persze ezt hosszabban fejti ki). A mostani, pusztán esetleges kormányváltás esetében ez annyiban lenne más, hogy az új kormány működése kb lehetetlen lenne az ilyen Polt Péterek mellett, Őt vagy leváltják, vagy működésképtelen lenne az új kormány. Az más kérdés, hogy a működésképességnek az ellenzéki pártok közti együttműködés is feltétele, noha Orbán szerint ez ugye nem lenne gond, mert ugye az ellenzékben mindenki Soros embere.

A választási törvénnyel kapcsolatban meg a győzteskompenzáció az, amit én MINDENKÉPP kivennék, de ebben speciel pont nincs vita az ellenzéki pártok között sem. Egyébként meg ha valamiről, akkor a választási törvényről mindenképp érdemes lenne népszavazást tartani, bedobva több lehetséges megoldást.

hunbagira
Újságíró

Amúgy a balliberálisoknak mi bajuk polttal? Mert nekem a vállaltan “nácinak” van sok minden miatt a kis tetves bibsivel. De az más téma.

Mielőtt jönnél az eliossal, hogy eltussolja az olaf által tett megállapítások miatti nyomozást. Ezt megtette megyó-demszky és 4-es metró esetében is.

És itt csatlakoznék Elek tesóhoz itt elszámoltatás max egy “náci” hatalomátvétel után lesz. :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ja, a francia választási rendszer szerintem is jobb lenne…….

Reszet Elek
Újságíró

Ezek egymástól tanulnak. A Fidesz is ott folytatta, aztán magasabb szintre is jutott vele.

the hermit
Olvasó

Beszoptad Börtöntől Rettegő Bernikét?

Hunn
Újságíró

Sajnálom, hogy már megint én vagyok a Móricka, akinek mindig mindenről ugyanaz jut eszébe… de Szél Bernadett az ugyebár  (((Szél Bernadett)))?

hunbagira
Újságíró

Csak nem arra gondolsz, hogy az ormányával könnyebben tudná nyitni a csapóajtót mint a karjával? :)

Aldo
Újságíró

Reactor
Újságíró

Akarjon csak egész nyugodtan :D szerencsére a “Lehet más a róka?” a közelébe se szagolhat a kormányzásnak, a volt SZDSZ-fanokon meg pár ezer  libbant idiótán kívül úgyse voksol rájuk senki.

Aldo
Újságíró

Én sem értem ezt a sokak által felvázolt rémképet: femináci kvótanő miniszterelnök lesz, aki majd még jobban ránk szabadítja a feminista terrort. Ez a párt max a fővárosban számíthat támogatókra. Komplett régiókban teljesen esélytelenek. Majd megint ünnepelhetik, hogy épphogy 5%-al becsúsztak a Parlamentbe.

wittukind
Olvasó
wittukind

Már az is blamázs lenne hogy becsusznak a parlamentbe.Itt én meg voltam vádolva hogy fingom sincs semmiről de idepofáztam, nos én csak eme cikk alapján irogattam ide meg azt az észrevételt próbáltam ideirni hogy ahoz képest hogy “huszadrangú politikus” mégis olyan reklámot kap hogy majdnem mainstream.

SOMLight
Olvasó
SOMLight

Értsed már megfele, hogy feministák nem egyik napról a másikra harcolják ki önérdekeiket, hanem egy folyamat révén, de ha nem megy a hosszútávú gondolkodás az nem a te hibád, hanem anyucié. :)

Megláttam egy másik miniszterelnökjelöltnőt egy oszlopon és majdnem kiköptem az ebédemet a Lehelen. Itt van ni: https://kossz.eu/weith-katalin/

 

 

 

Richter András
Szerkesztő
Aldo
Újságíró

Jaj szépen lassan araszolnak felfelé, hogy minden választáson 2%-al többet kapjanak és így majd talán 2122-re átvegyék a totális hatalmat, káoszt és pusztulást hozva. Ahhoz képest, hogy milyen főellenségnek vannak kikiáltva az LMP-sek, a kvótanők, érdekes módon alig van esélyük a jelenlegi politikai palettán. Bedobnak egy-két populista baromságot, néhány rémisztgető statisztikát, hogy 100 nőből 88-at a saját közvetlen családtagja ver halálra és ennyi. Már ezt a környezetvédőséget sem erőltetik, bár a korábban is nevetséges volt.

hunbagira
Újságíró

Flo, Tzismice,Asidotus!

Elárulok nektek egy “nagy titkot” a hagyományos “balliberális” pártok ideje lejárt- Közép-Kelet európában különösen. Azon egyszerű okból kifolyólag, amit Csakszi kifejtett a maga cinikus-szarkasztikus módján többször. Ugyanis a legpofátlanabb lopás, hatalomgyakorlás sem azonos mértékű Isten, haza, család, természet ELÁRULÁSÁVAL.

És a neoliberális “baloldali” pártok világossá tették, VOLT szavazóiknak- külvárosi bérmunkás lakótelepi rétegek- hogy ők maguk gazdasági értelemben sosem voltak baloldaliak- nálunk is mindig a “baloldal” privatizált- tehát amiatt szavaztak rájuk az átverés volt.

Illetve eme rétegek is rájöttek, hogy ők maguk társadalmi kérdéseket tekintve viszont jobboldaliak. Ők sem akarnak szarszínű bűnöző parazita népségeket, akikkel ráadásul kivételeznek, szeretik a hazájukat. nem kedvelik a ratyimenetet és ők is egyre ferdébb szemmel nézik női hozzátartozóik elprostituálódását- amiről eme oldal szól.

Ti magatok vagytok erre az élőpéldák! :)

Asidotus
Olvasó
Asidotus

mielőtt még tévedésben élnél, nem vagyok balliberális szavazó.
Az voltam, még 4 éve is, nem tagadom. Mint ahogy azt sem, hogy többek közt a Férfihangon olvasott antifeminista olvasmányok alapján jöttem rá, hogy számomra vállalhatatlanok.
Ezért lettem mára jobbikos szavazó. Nem nagy meggyőződésből, de úgy gondolom, még mindig ők a kisebbik rossz, mint a jelenlegi kormánypárt, a számomra elfogadhatatlan korrupciójával, az ellenőrzés, a hatalom kontrolljának egyre erősebb ellehetetlenítésével.

(Tényleg jó lenne, ha itt elengednék az emberek az egybites gondolkodást, mert a Fidesz kritizálása még nem jelenti a migráns-gender áradatot. Értem én, hogy könnyebb rásütni a másikra egy vállalhatatlan bélyeget, mint érdemben megválaszolni a kritikus kérdéseket, de azért próbáljátok meg. És ha nektek sem megy, akkor vonjátok le a következtetést, lehet, hogy tényleg egy hazug, korrupt banda kormányoz most.)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Érdekes amit írsz, mert akkor mégis sikeres volt Vona “balra tolódása”, aztán majd kiderül, hogy mit nyert  a réven, hamár vesztett a vámon      ………

Asidotus
Olvasó
Asidotus

Hát no, tényleg érdekes, mert én nem tartom helyes lépésnek a Jobbik “balra tolódását”.
Az egyértelműen látszik, hogy a jobboldal sokkal nagyobb, mint a balliberális térfél. Ő meg, ahelyett, hogy begyűjtötte volna azokat, akik bár, nem akarnak sem gendőrséget sem migránsokat, de korrupciót sem, inkább a baloldali pártok hívei felé próbál nyitni. Minek? Hányan vannak ők? Szemben az előbb említettekkel?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Amúgy szerinted honnan tudna elszipkázni, ha nem a baloldalról? Jelenleg a Jobbik eredeti, tényleg radikális vezetői/szavazói vagy nem fognak, vagy a Fideszre fognak szavazni , ahogy én érzékelem.

Ha a kvótanépszavazás 3,6 milliója (amiben kb 800.000.-1.000.000-ra teszem a Jobbik szimpatizánsokat) megjelenik a Fidesz mögött, vagy abból 3 millió fölött, akkor igazán nem lesz kérdés a választás.

Asidotus
Olvasó
Asidotus

na, azt 3,6 milliót kellett volna Vonáéknak becélozni. Mert én nem akarom elhinni, hogy ez a sok ember mind tapsol a Mészáros Lőrincnek, a stadionoknak, Tiborcz Istvánnak, Andy Vajnának, stb.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Aztán hogyan? A Fidesz 2,5 milliójának miért lenne vonzó Vona/Jobbik?

Asidotus
Olvasó
Asidotus

én azt nem értem, hogy bárkinek is miért vonzó a Fidesz.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Én nem csodálkozom rajta, hogy nem érted….

Ha már csodálkozás, akkor hogy-hogy még vonzó az MSZP, no meg ráadásul a DK, Gyurcsival az élen?2004 dec 5 után, 2006 Öszöd után, miért volt vonzó neked ezek után a balliberális oldal, 2010-ben, 2014-ben, tényleg csak a pízig láttok/láttatok?

hunbagira
Újságíró

Szóval a mai világban a – deep state- úgy kormányoz, hogy beenged a jobboldali pártokhoz “ejtőernyősöket “mint angimerkel, trump és orsósolstein…

Akik nyíltan nem vállalják magukat- sőt esetleg szavakban populista módon harcos ellenzői ennek-, de csendben végrehajtják a deep state parancsait.

És ebből a szempontból tényleg el lehet gondolkodni, hogy ki az egyenesebb akkor valójában kurcsány vagy orsósolstein…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Flo: Kihozom ide:

Nem jár mindig együtt, de szükséges hozzá. És lehet mérni. Az meg, hogy adott információkat figyelembe véve mi a helyes döntés, azt eldönteni pont a választók dolga. Én csak azt biztosítanám, hogy ismerjék azokat a lehetőségeket, amik közül választanak.

Megint hamis a premissza, de erre már common is rámutatatott: attól hogy tudással rendelkezik valaki, ez nem fog iránymutatást adni az irányra!….és semmiben nem fog különbözni az érzelmi szavazótól, mert a végén úgy is szubjektív érzelmei alapján fog dönteni, persze, hozzárakja  magyarázatát ha kéred, de az már megint csak a kabát varrása  a gombhoz….

Ahogy az én muzulmánfóbiámat nem lehet semmilyen észérvvel megváltoztatni, a te Orbánfóbiádat szintén nem, szóval szart sem ér a tudás, mert nem ezek számítanak, max annyiban, hogy a választott irányunkat mennyire tudjuk alátámasztani a tények, számunkra kedvező értelmezésével …

Ettől függetlenül jobb nem dönteni, mint dönteni anélkül, hogy tudnád, miről döntesz.

Egyrészt a langyosokat még az Úr is kiköpi …… nem véletlenül…

Másrészt ha valaki nem akar felelősséget vállalni és bedobja a gyeplőt a lovak közé, akkor legyen kussba, bármi is  a nemdöntésének eredménye,….., aztán erre hivatkozni bármilyen oldalról is , az faszság…

Most komolyan példát kéne mondanom racionális döntésekre/ ennek fontosságára?

Nem, csak épp a te érzelmeidet nem írják felül a tények, meg a racionalitás, ahogy az enyéimet, másét sem:), bár én úgy hiszem hogy kivétel vagyok:), de valószínű, hogy nem:)

Meg az, hogy az emberi faj sajátja… Mi is mondunk, teszünk hülyeségeket, de ami emberré tesz minket, az az, hogy legalább időnként át tudjuk gondolni a helyzetet..

Az még mindig nem mutatja meg a (helyes) irányt, mert van aki tudás nélkül is jól dönt, és van aki a teljes tudással is rosszul, mindig az utókor no meg a győztesek fogják ezt megmondani:)

 

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Igazából az jutott most eszembe, hogy a KRESZ sem egy tökéletes rendszer, de azért mégiscsak jobb, mintha semmilyen engedélyhez nem kötnénk az autóvezetést, nem igaz?

Fals az analógia, mert a KRESZ az kötelező szabályok gyűjteménye és nincsenek benne választási opciók……

 

Reszet Elek
Újságíró

Kb ilyen amikor egy nő férfiéletet él. Végtelenül szánalmas és csak sajnálatot generál. Lerí róla a céltalanság és kiúttalanság.

https://www.youtube.com/watch?v=CO9eLksDv6k

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28
Reszet Elek
Újságíró
Kalman
Újságíró

Basszák meg, ezek nem normálisak. Komolyan politikai kérdést csinálnak abból, hogy kinek szottyan kedve biciklire ülni? Hülye angolok, angol hülyék. Persze tudjuk, hogy ezeket főleg nem angolok csinálják, de az ő országukban (még) az ő fővárosukban (még, vagy már nam is?) hagyják ezt.