0 megosztás

Bérhiszti felsőfokon: kötelező nyilatkozniuk a brit cégeknek, mennyivel fizetnek kevesebbet a nőknek

Csúcsra járatják napjainkban a férfiellenes bérkampányt az Egyesült Királyságban. A legalább 250 főt foglalkoztató brit cégeknek ugyanis április 4-től kötelező közzétenniük az úgynevezett „gender pay gap”-et, vagyis hogy átlagosan mennyivel kevesebbet fizetnek a nőknek medián órabérben kifejezve. A döntés 15 millió brit munkavállalót érint.

A BBC cikke szerint március 21-ig a 9000 érintett cégnek csak kevesebb mint egyharmada teljesítette az elvárást, március 28-ig is csak a vállalatok valamivel több mint 50 százaléka szolgáltatott adatokat. Akik viszont elmaradtak ezzel, azok aligha számíthatnak túl sok jóra. Azok a nagyvállalatok, amelyek elmulasztják az adatközlést, azzal számolhatnak, hogy az Egyenlőségi és Emberi Jogi Bizottság eljárást indít ellenük, és felső határ nélküli bírságot (!) szabhat ki rájuk.

Azon persze nincs semmi csodálkozni való, hogy a „gender pay gap” teljesen figyelmen kívül hagyja, hogy a fizetéskülönbséget nem feltétlenül az okozza, hogy ugyanazért a munkáért kevésbé fizetik meg a nőket. Sokkal inkább arról van szó, hogy a nők az érdeklődési körük és iskolai végzettségük alapján nagyobb eséllyel kerülnek alacsonyabb, kevésbé megfizetett pozícióba.

A BBC-t sem érdeklik az efféle „apróságok”. Így a honlapon elhelyeztek egy gender pay gap-kalkulátort, ahová a nagyobb brit cégek nevét beütve megkapjuk az információt, milyen anyagi elismerésre számíthatnak a női munkavállalók az adott vállalatnál. Szemben a Tesco 8,4 százalékos arányával, a BBC esetében például 9,3 százalékkal alacsonyabb a nők fizetése. Ideje hát, hogy végre férfiakra cseréljék a nőnemű sminkeseiket a stúdióikban. Az ő alacsonyabb fizetésük talán segít kiküszöbölni ezt a hallatlan igazságtalanságot.

Post Author: Jánosi Tamás

f Facebook
0 megosztás


34
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
7 Egyéni hozzászólás
27 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
16 Hozzászólások szerzői
TakixcsakxDennisVTwittukindReszet Elek Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Gejza
Olvasó
Gejza

Nem értem.

Én leülnék a többi nagykutya cégvezető haverommal, és kiállnék a sajtó elé, hogy: most már elég és mindenki kapja be.

Nem értem vazze, tényleg kasztráltak ott mindenkit, senki nem képes kiállni magárt basszus?

Elképesztő….

Aldo
Újságíró

Ezeknek a megzsarolt cégeknek szépen le kéne ülniük és kiadni egy nyilatkozatot, hogy “elmentek ti a picsába.” Ha megtagadják az adatszolgáltatást, akkor mi lesz? Mindenkit megbírságolni x millió fontra? Hogy megérezze a gazdaság vagy mi?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ha nincs mit rejtegetni, miért olyan nehéz teljesíteni ezt a feladatot? Elvileg mindenki tiszta, mint a patyolat, nincs üvegplafon. Akkor?

Aldo
Újságíró

A diktatúrák is így épülnek ki. Nincs okod titkolózni, akkor ugye nem baj, ha 0-24-ben megfigyelünk, ellenőrizgetünk, szépen lassan leépítjük az alapvető jogaidat.
Ez csak az első lépcsőfok. Aztán jön, hogy hozzák már nyilvánosságra az üzleti titkaikat, csak mert…

common man
Olvasó
common man

Már a felvetés is értelmetlen azért.Példa Magyarországról tanárok fizetése bértáblázat szerint.Általános iskola harminc női tanár az igazgató férfi.Kik keresnek többet a férfiak.Bírságot nekik,ledózerolni! Általános iskola 2.Huszonnyolc női tanár sokan nyugdíj előtt magas kategóriában.Érkezik egy fiatal testnevelés-fizika szakos férfi tanár.Kezdő.Na? Akkor mész tüntetni?Kik keresnek többet?Ezzel miért nem kampányol a hősnő?

Gejza
Olvasó
Gejza

Mert hülyeséget beszélsz, “akkor” az van.

Jogállam van, ha valaki úgy érzi, hogy hátrány éri, akkor pereljen.

Tetszik érteni?

 

Egyébként már megint hülyék ott is – megint csak a saját baromságukat lehet és folyton ugyan azon a vonalon és állandóan használni –  simán visszaperelni a hatóságot, hogy ugyan már, milyen alapon nyilatkozzon a cég akkor, ha nem sütheti rá senkire sem, hogy milyen nemű?

 

 

common man
Olvasó
common man

Ez jó ,saját fegyverrel visszalőni,csak egy kicsit olyan mint mikor valaki a katonaság elkerülése végett buzinak vallotta magát.(én voltam katona) Csak azt tudnám ,hogy ezzel a sok ,a józan ésszel ellenkező faszsággal mit akarnak.Diktatúrát “demokratikus” álarcban?

Art
Olvasó
Art

Ha téged megvádolnak, hogy egy török kamionost többért szopsz le, mint egy németet, akkor arra az a válaszod, hogy nyilvánosságra hozod minden szopás után az aláírt pénztárbizonylatodat?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ez köcsög egy kérdés, de kapsz választ. Ha valaki megvádolna azzal, hogy egyesektől többet kérek el, csak mert ők törökök/japánok/pirézek, akkor bebizonyítanám, hogy nem igaz, mert egy ilyen balhé rossz fényt vetne rám, és üzletet veszítenék.

common man
Olvasó
common man

Hogyan bizonyítanád be?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Mindenki árajánlatot kér, amit kap is. Csak meg kell nézni, milyen összegek szerepelnek rajta. :)

common man
Olvasó
common man

Vagy mondjuk egy mosdatlan kiütéses faszú barna legény az ebolaövezetből akit el se vállalnál és megvádolna:azé mer cigány vagyok..

Art
Olvasó
Art

Nem, babám. Erre az egyetlen válasz az, hogy kurvára senkinek semmi köze hozzá, hogy kit mennyiért szopsz le, vagy akár ahhoz se, hogy bizonyos fajzatokat egyáltalán nem szopsz le, mert a te tested, a te döntésed, és te egy ilyen öntudatos kis kurva vagy.

Na és most a fenenagy kurvai öntudatodat vesd össze azzal, aki egy élet munkájával összegrundolt egy 250 fős céget, na mit gondolsz, az kit fog engedni beleugatni bármibe is? Hát senkit, babám. Ha úri jókedve úgy tartja, akkor üvegplafont vezet be, vagy ha sokat geciznek vele a femcsik, akkor összepakolja az egész kibaszott kócerájt, és elviszi Pakisztánba vagy Indonéziába, aztán helló, lehet nyafogni a munkanélküliségért meg gazdasági hanyatlás miatt.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Megteheti, csak egy-egy ilyen pletyka nagyra tud nőni, és hosszútávon sokat veszíthet vele. Főleg jó munkaerőt. Ki az, aki annak tudatában akar vállalni nála egy állást, hogy őt nem fogja megfizetni, mert csak? Egy kétségbeesett ember talán, de magára valamit adó szakember nem. Azzal meg a cég is veszít. Nem véletlenül olyan fontos a jóhír az üzleti életben.

Hunn
Újságíró

Nem értem.

Én leülnék a többi nagykutya cégvezető haverommal, és kiállnék a sajtó elé, hogy: most már elég és mindenki kapja be.

Nem értem vazze, tényleg kasztráltak ott mindenkit, senki nem képes kiállni magárt basszus?

Elképesztő….

A BBC állami cég. Ha a hivatalos állami politika aszondja, hogy most jól felszámoljuk a nem létező gender pay gap-et, akkor a BBC fogja és felszámolja. Akár van, akár nincs.

T_T
Olvasó
T_T

Na és a férfijogi szervezetek mikor hisztiznek ugyanezért? Erősen kétlem, hogy nálunk egy nő ne keressen kevesebbet. Elég, ha csak végignézek azon, hogy egy-egy kolléganőm miféle ruhakollekcióban vonaglik előttem, miközben nekem még sokszor az is kihívás, hogy egyik hónapról a másikra pénzt tegyek félre, akkor erősen elgondolkodom az, hogy mennyi lehet  a nettó bérük.

Szóval…

common man
Olvasó
common man

Mit izgulsz? Ha viszont valahol kiderül, hogy a nők keresnek többet ott majd hozzá emelik a férfiak bérét.

T_T
Olvasó
T_T

Ne hidd. Akkor először jön a Nagy Duma, hogy hamisak az adatok. Aztán, amikor éveken keresztül 20x ellenőrizték, majd azzal jönnek, hogy nőknek igen is több bér jár, mert a ők a nők és ilyen-olyan kiadásiak vannak önmagukra (mint a férfiaknak nem lenne), vagy pedig a gyerekekre fogják, hogy a nőknek több pénz jár. Persze a hétköznapi életben ugyanúgy megkövetelik, hogy a férfiak tartsák ki őket. Aztán ők sértődnek be, hogy egyre több egzotikus, kelet-európai vagy távol keleti csajokkal jönnek össze, mert azok a hisztis pics@k nem kellenek nekik.

Ahhoz az kéne, hogy hozzáigazítsák a béreket az kell, hogy a helyi férfijogi szervezetek többet csináljanak a bloggerkedésen kívül.

visuo
Olvasó
visuo

fickóik veszik nekik. egyedül életképtelenek.

Aldo
Újságíró

 “Egyenlőségi és Emberi Jogi Bizottság eljárást indít ellenük, és felső határ nélküli bírságot (!) szabhat ki rájuk.”
Ez megint valami kamu gittegylet?

” Azon persze nincs semmi csodálkozni való, hogy a „gender pay gap” teljesen figyelmen kívül hagyja, hogy a fizetéskülönbséget nem feltétlenül az okozza, hogy ugyanazért a munkáért kevésbé fizetik meg a nőket. Sokkal inkább arról van szó, hogy a nők az érdeklődési körük és iskolai végzettségük alapján nagyobb eséllyel kerülnek alacsonyabb, kevésbé megfizetett pozícióba.”
Persze, hogy figyelmen kívül hagyja, mert le se szarja ezt a tényt. A lényeg, hogy mégjobban növeljék a feszkót és kavarják a szart. A sok inkompetens kvótanőnek már lassan azért is többet kéne fizetni, mint a teljesítményt nyújtó férfi kollégáknak, mert oxigént alakítanak át széndioxiddá.

 “A BBC-t sem érdeklik az efféle „apróságok”. “
A BBC az egyik legaljasabb, legmanipulatívabb, leghazugabb médiabűnöző társaság, ami csak létezik.

“Így a honlapon elhelyeztek egy gender pay gap-kalkulátort, ahová a nagyobb brit cégek nevét beütve megkapjuk az információt, milyen anyagi elismerésre számíthatnak a női munkavállalók az adott vállalatnál.”
Javaslok egy olyan kalkulátort is bevezetni, ami azt mutatja, hogy a nők mennyire végeznek hasznos munkát. Mennyi hasznot termelnek az adott cégnek, összehasonlítva a férfiak által megtermelt haszonhoz és elvárásokhoz. Akkor kapjon valaki anyagi elismerést, ha megérdemli, nem pedig azért mert lóg valami a lába között, vagy éppen nem lóg.

 ” Szemben a Tesco 8,4 százalékos arányával, a BBC esetében például 9,3 százalékkal alacsonyabb a nők fizetése.”
Persze majd jól megmagyarázzák, hogy izé… ez azért van, mert….

 “Ideje hát, hogy végre férfiakra cseréljék a nőnemű sminkeseiket a stúdióikban. Az ő alacsonyabb fizetésük talán segít kiküszöbölni ezt a hallatlan igazságtalanságot.”
Arról bezzeg nem írnak, hogy a pornóiparban mennyivel többet kapnak a nők, mint a férfiak.

Kíváncsi leszek, hogy mikor vezeti be a faji kalkulátort, vagyis, hogy egy adott brit cég munkavállalói közül hány %-a fehér, néger, indiai, pakisztáni, arab ill. más szarszínű hulladék és, hogy mikor fognak szenvedni, hogy a fehérek mennyire többségeben vannak és, hogy a többi alja népség miért nem kap lehetőséget természetesen teljesítmény nélkül.

Hunn
Újságíró

Kíváncsi leszek, hogy mikor vezeti be a faji kalkulátort, vagyis, hogy egy adott brit cég munkavállalói közül hány %-a fehér, néger, indiai, pakisztáni, arab ill. más szarszínű hulladék és, hogy mikor fognak szenvedni, hogy a fehérek mennyire többségeben vannak és, hogy a többi alja népség miért nem kap lehetőséget természetesen teljesítmény nélkül.

Nálunk a Londonból küldött diversity officer anno belekötött, hogy miért nincs több néger a csapatban. Budapesten, érted, ahol lakik 10 néger, abból 1-nek lehetett olyan diplomája ami a melóhoz kellett volna, de ő sem hozzánk jelentkezett. A diversity officer ezzel szemben rasszizmust gyanított az okok mögött. Az angolszászok a legkomolyabb kultúrmarxisták, ezért kizárt, hogy a BBC-nél bármiféle hátrányos megkülönböztetés érheti a nőket. Kizárt.

Aldo
Újságíró

Fel kellett volna világosítani a kedves brit kollégákat, hogy Budapest egyes kerületei még nem olyanok, mintha Kalkuttában, vagy Lagosban lennénk, ill. az igazi rasszizmus az, amikor nem a teljesítmény alapján válogatják össze a munkatársakat, hanem a bőrszínük alapján.
De most komolyan mit kéne tenni?  A föld alól is keríteni 10%-nyi kvótanégert Budapesten és benyomni őket minden fontosabb céghez, hogy ez a tetű társaság végre megnyugodjon?

barrakuda
Olvasó
barrakuda

Röhej. Meglátszik, hogy akinek agya van, az már rég elhúzott mérnök-matek-fizika-info irányba. Itt már kormányzati szinten sem értik a gazdaságot (klikk ide), az újságírókról pedig említést sem érdemes tenni. Már csak a szellemi toprongyokból tudnak válogatni. A bemagolom-visszamondom-hurrá-egy-diploma típus maradt nekik, a hülye, de szorgalmas, a legrosszabb párosítás. Valaki gyorsan jól dolgozik, valaki lassan jól, valaki gyorsan szarul és valaki lassan szarul (ezt még a végtelenségig lehetne árnyalni). És eközben lehet, hogy a lassan szarul dolgozó azt hiszi, hogy igen jó munkaerő, és kizsarol magának egy jobb fizut, mert a cégnek még úgy is megéri az adott gazdasági helyzetben. A gyorsan jól dolgozó meg elvan, mint a befőtt a fele akkora fizuval (hány ilyet ismerek basszus). Nagyon sokszor hatalmas a különbség a fizetés és a teljesítmény között. De emiatt ne vegyünk fel egy óvóbácsit, egy államaput, aki majd megoldja ezt helyettünk. A béralku az egyén dolga, nem az államé. Ha az egyén nem képes felismerni a helyzetét, akkor az magára vessen. Minél jobban el tudjuk hitetni a munkaadóval, hogy neki szüksége van ránk, annál nagyobb biznisz leszünk a szemében, és annál többet érünk neki. Az a vállalkozás pedig, aki bedől a kamunak, szépen csődbe megy. Van itt egy apró érdekellentét. Én sokat akarok keresni kevés munkával, a cég pedig rengeteg munkát akar venni kevés pénzért. Ezt kell lemenedzselni. Ez a béralku, ami nem apuci dolga.

Ha viszont a nők kevesebbet keresnek ugyanabban a munkakörben, az miért nem jelentheti azt, hogy ők kevesebbel is beérik? Mert ugye ez az egész ökörség a genderszaron alapul, mivel a nők és a férfiak egyenlőek (értsd: ugyanolyanok), ezért ugyanolyan döntéseket hoznak az élet minden területén (kivéve a párválasztást és a többi “futottak még” többmillió lényegtelent). Ezért erre a nagyon komplex folyamatra jön egy egyszerű válasz, amit az idióta is tutira megért. Gender pay gap. Ezzel meg lehet szólítani a választópolgárt. Hiszen a fehér hetero férfi az új zsidó:

– Hé feminista, gyűlöld őket, mert összeesküdtek ellenetek. Minden héten összeülnek, és összeesküsznek a nők ellen. Ilyenek ezek. El vagy nyomva, hát nem látod? 

Basszus, és ebből egy egész mozgalom ki tudott nőni. Mikor meg megkérdezik, hogy megyek e szavazni, csak nézek, mert a magyar politikai paletta olyan elképesztően színes, hogy naponta kell rangsorolnom, melyik a hülyébb.

Itt  egy lecke a való életből, hátha inspirál egy elnyomottat.

 

Hunn
Újságíró

Az angolszász országokban olyan szinten a vállalati kultúra alapja a kulturális marxizmus, a polkorrektség, a multikulti és a diverzitás, hogy egyszerűen LEHETETLEN hogy egy olyan cégnél, mint a BBC, bármiféle nemi alapú megkülönböztetés lenne a bérezésnél. LE-HE-TET-LEN.

Én konkrétan arra számítanék, hogy egy ilyen elemzésnél az jön ki, hogy nincs gender pay gap. Ha mégis van bármiféle eltérés, az nem lehet semmiféle tudatos nemi alapú hátrányos megkülönböztetés eredménye. Akkor az adatokat mélyebben kell elemezni, mert más magyarázat lehet csak mögötte.

Delin
Olvasó
Delin

Szerintem sincs nyilt nemi diszkriminacio fizunal, viszont az teny, hogy ahogy haladsz a vallalati hierechiaban felfele egyre tobb a ferfi (akiknek igy magasabb a fizuja is). Ez pedig indokolja a gender pay gap-et mivel ossz noi vs ossz ferfi fizut hasonlitanak ossze adott cegen belul, nem pedig munkakoronkent bontjak le.

Az eddigi tapasztalatom szerint annyi alapja van a dolognak, hogy valamiert a noket nehezebben leptetik elo, kevesbe szamolnak veluk promocional. Ez valami regi beidegzodes, amit tenyleg nehez meglepni meg ugyis, hogy adott nonek nincs gyereke (utana a helyzet meg rosszabb). Johettek azzal, mert a nok butabbak, kevesebbet dolgoznak, nem olyan hatekonyak, rossz a kommunikaciojuk, de ez csak gagyi altalanositas. Ha ezek a dolgok is rendben vannak, akkoris van valami lathatatlan korlat, ami miatt a nok lasabban haladnak a vallalati hierarchian. Meg nem jottem ra konkretan mi itt a fo gatlo tenyezo es hogyan lehetne egy nonek tudatosan tennie ellene.

Reszet Elek
Újságíró
wittukind
Olvasó
wittukind

Miért kéne egy nő haladjon gyorsan vagy lassan, nem érdekes, egy akármilyen vállalatban? Mi készteti rá, vagy kiknek az érdeke ilyensmi? Férfi akar lenni, önmegvalósitó aszeptikus lény? Átkozott gendervilág amelynek sikerűlt a nőket felruháznia az összes rossz férfi tulajdonságokkal…

Gejza
Olvasó
Gejza

.

Hülyeséget írtam.

 

DennisVT
Újságíró

“Ha ezek a dolgok is rendben vannak, akkoris van valami lathatatlan korlat, ami miatt a nok lasabban haladnak a vallalati hierarchian. Meg nem jottem ra konkretan mi itt a fo gatlo tenyezo es hogyan lehetne egy nonek tudatosan tennie ellene”

Egy Warren Farrell nevű muksó írt erről egy könyvet, amiben azt mondja, hogy 30+ döntési helyzetet talált, ahol a férfiak és a nők jellemzően máshogy döntenek, és minden egyes döntés ahhoz járul hozzá, hogy a ffiak jobban keresnek, a nők pedig kiegyensúlyozottabb, kiszámíthatóbb életet élnek.
Ez ugyanaz a női biztonságkeresés, ami a párválasztási preferenciáik közt is megtalálható.

Van egy másik Jordan Peterson videó, ami ebben a témában sztem jobb, mint amit Elek linkelt. Ott arról mesél, hogy a nagy jogi cégek képtelenek megtartani a női alkamazottaikat 30-35 éves koruk felett. Mind kilépnek. Maguktól.
Miért?
Azért, mert ezen a ponton már azzal találják szembe magukat, hogy 60-70-80 órát kell dolgozni a héten. Ezzel párhuzamosan legtöbbjük már házas, és a párja legalább ugyanannyit keres, mint ő maga, szóval a pénzre sincs igazán szüksége. Így aztán nem csinálják tovább.
És nekik van igazuk, ez a jó döntés.

https://www.youtube.com/watch?v=eieVE-xFXuo&t=14s

Gejza
Olvasó
Gejza

Az eddigi tapasztalatom szerint annyi alapja van a dolognak, hogy valamiert a noket nehezebben leptetik elo, kevesbe szamolnak veluk promocional. Ez valami regi beidegzodes, amit tenyleg nehez meglepni meg ugyis, hogy adott nonek nincs gyereke (utana a helyzet meg rosszabb). Johettek azzal, mert a nok butabbak, kevesebbet dolgoznak, nem olyan hatekonyak, rossz a kommunikaciojuk, de ez csak gagyi altalanositas. Ha ezek a dolgok is rendben vannak, akkoris van valami lathatatlan korlat, ami miatt a nok lasabban haladnak a vallalati hierarchian. Meg nem jottem ra konkretan mi itt a fo gatlo tenyezo es hogyan lehetne egy nonek tudatosan tennie ellene.

Mert te a gazdasági/üzleti életet egy Disney-mesefilmnek látod vagy annak véled.

Az üzlet harc, az üzlet küzdelem, az üzlet dominancia. Elsősorban. És aztán mellette logika, tervezés, számolás, diplomácia, stratégia és korrektség is.

Na és akkor hozz egyenlőséget a férfi és a női természettel ezen igények szerint, melyikre jellemzőek ezek, ösztön illetve természetéből fakadóan?

 

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Szerintem sincs nyilt nemi diszkriminacio fizunal, viszont az teny, hogy ahogy haladsz a vallalati hierechiaban felfele egyre tobb a ferfi (akiknek igy magasabb a fizuja is).

A kérdés az, hogy miért, mert az egész feminista faszságok 90%-a arról szól, hogy minőségi kérdésből mennyiségi kérdést csinálnak, összemossák, relativizálják, úgy, hogy ha lepusztítjuk alapjaira a narratívát, akkor oda jutunk, hogy csak , azért mert  nő abból az következik, hogy  jobb/kompromiszumképesebb/gyengédebb/nemháboruzó stb.<> ezzel meg ellentétben áll a férfiui agresszivitás , az erejéből fakadó erőfölény amivel ab ovo mindig visszaél és elnyom……és itt vége is van a dalnak, hang elcsitul , lehellet megszegik……..az egész onnan indul, hogy biológiailag értékesebb és ebből minden joga szépen le van vezetve, olyannyira, hogy birtokolja a női princípium minden „pozitív” tulajdonságát, és képes megtanulni (feminácik szerint úgy születik:) a férfi principiumok (kevés:)„pozitív” tulajdonságait, meghagyva a férfiaknak a „negatívokat”-azokat túldimenzionálva és ezzel pluszpontot hozzáírva  a pinával rendelkezőkhöz….…..

 Ez pedig indokolja a gender pay gap-et mivel ossz noi vs ossz ferfi fizut hasonlitanak ossze adott cegen belul, nem pedig munkakoronkent bontjak le.

Itt már hibás a logika, mert ezzel azt mondod ki, hogy egy verseny nyertese az nem több/különb/alkalmasabb stb. a többinél….., pedig igen – ott, akkor és az adott körülmények közt, és ha ez nem egyedi véletlen, hanem általánosabb tény, akkor bármilyen hiszti ellenére…..ez a jobb/alkalmasabb….nem lehet áthágni  az élet/ természet/evolúció stb. törvényeit hosszú távon, büntetlenül…..

Az eddigi tapasztalatom szerint annyi alapja van a dolognak, hogy valamiert a noket nehezebben leptetik elo, kevesbe szamolnak veluk promocional.

Megint az a millió dolláros kérdés, hogy miért? Az általános válasz az, hogy azért mert nő, az igazság és a tények alapján pedig azért mert nem, vagy kevésbé alkalmas mint (nem akármelyik!!!!! hanem az ) adott férfi aki épp előtte van!

Ez valami regi beidegzodes,

Nem, ez  jórészt érzelmi beállítottságtól független törvény/adottság, aminek minél nagyobb áthágása esetén látjuk, hogy milyen eredményre vezet, mikro és makro szinten is …..


 amit tenyleg nehez meglepni meg ugyis, hogy adott nonek nincs gyereke (utana a helyzet meg rosszabb).

Most mondtad ki az egyik objektív tényt/okot: plusz kockázat….

 Johettek azzal, mert a nok butabbak, kevesebbet dolgoznak, nem olyan hatekonyak, rossz a kommunikaciojuk, de ez csak gagyi altalanositas.

Ne mosd össze és ne általánosíts, adott szituáció/körülmény megvizsgálása során mindig egyértelmű az ok, csak ha már statisztikaként , általánosítva kezeljük, akkor szép elméleteket meg igazságtalanságokat (sic!) lehet hozzá társítani és el is érkeztünk a kötelező női kvótákhoz…..

 Ha ezek a dolgok is rendben vannak, akkoris van valami lathatatlan korlat, ami miatt a nok lasabban haladnak a vallalati hierarchian.

Tisztázzuk akkor az alapdolgokat:

–          ha már nő akkor szar ügy, és lehet reklamálni Istennél/Természetnél/Evolúciónál stb..nem ez a feladata/kötelessége, de megvan rá – megkapta –a lehetőséget, amiből nem következik az, hogy joga is lenne rá……..

–          a nők nem „egrivár védőként” teremtődtek, néha, kurva kivételes esetben, és nem maguktól, hanem a férfiaknak segítve, és olyan szinten amire ők képesek….

–          kisebb feléjük az elvárás(10x annyit elnéznek nekik) hiszen nők

–          ha szép, akkor rábaszott, mert az az elsődleges értéke, bárhogyan is veri magát…..

–          ha csúnya, akkor gyakorlatilag elveszti/le kell mondania  a neméről, a női princípiumairól, de ezzel együtt szeretné megtartani a neméből adódó „jogait” és ezt azért a fasznak van kedve elviselni…

–          nem lehet egy seggel két lovat megülni, hiába veri a mejjét….

–          nem szereti senki a más szarát eltakarítani, még akkor sem, ha szépen mosolyognak rá és belengetik a pina ígéretét, egy idő után unalmas…

–          ha már statisztikázunk, akkor 10% -uk alkalmas (átlagosan ) és azok közül is a csúnyábbak, mert valahol a becsvágyát neki is ki kell élni…..és  nem kell ecsetelnem, hogy ez milyen frusztrációkkal jár együtt és hogyan milyen csatornái vannak ezek kompenzálására

stb. stb. stb…

Meg nem jottem ra konkretan mi itt a fo gatlo tenyezo es hogyan lehetne egy nonek tudatosan tennie ellene.

Pedig egyszerű, nem arra/nem odavaló, aki meg igen, az most is (túl)reprezentálja az ideálisan szükségest, már így is túl vannak feszegetve a határok….………

Flo
Olvasó
Flo

Csak lazán kapcsolódik a témához, hogy mikor még Angliában dolgoztam, műszakkezdés előtt, eligazításnál a műszakvezető felhívta a figyelmünket, hogy a Johnny a könyvelésről a mai naptól fogva nőnek számít, Belindának kell, hogy szólítsuk, és ne lepődjünk meg, ha ezentúl szoknyában, kisminkelve látjuk… És senki nem mert egy büdös szót szólni… Egymást közt persze mindenkinek megvolt róla a véleménye. Az is fura volt még, hogy az ott dolgozó nők sose vettek volna fel szoknyát munkahelyen, ez úgymond az ő kiváltsága volt.

Hozzáteszem, nem vagyok homofób, semmi bajom azzal, ha ezek az emberek mondjuk elmennek egy melegbárba, vagy ilyesmi, de bazmeg, itt egy munkahelyről beszélünk! Még durvább eset volt, mikor “pénztárosnőben” láttam egy ugyanilyet… Szerencsére még ott sem elterjedt azért ez a jelenség, ezen a két példán kívül nem láttam ilyesmit.

 

Taki
Olvasó

Az egyenlő fizetés NEM elég, és milyen vicces férfiakat verni:
https://www.youtube.com/watch?v=5xJI4zYR5o8

Reszet Elek
Újságíró

Szerintem ez trollkodás a feminizmussal. Én csak mosolyogtam rajta.