George Herceg
0 megosztás

Számít, hogy melyik nem szerepel többet a hírekben?

Számomra meglehetősen erőltetettnek tűnik minden olyan kutatás, amely nemi szempontú megkülönböztetést vél felfedezni olyan területeken ahol az teljesen indifferens. A dolog apropója, hogy a Global Media Monitoring Project keretében 1995 óta ötévente végzik egy kijelölt napon a világ számos országában a TV, rádió, nyomtatott és elektronikus sajtó híreinek tartalomelemzését. Az elemzés azt vizsgálja, hogy a politikai és a gazdasági hírek hány százaléka szól nőkről és hány százaléka férfiakról. Az európai országok híreiben körülbelül minden negyedik megjelenített alany nő. Magyarország esetében ez 2015-ben 21% volt. Különösen alacsony a női alanyok aránya a politikai és gazdasági hírekben, vagyis a klasszikus értelemben vett hatalmi területeket érintő tudósításokban.

Induljunk ki abból a feltevésből, hogy ezt a statisztikát igaznak fogadjuk el. Milyen következtetést vontak le a fenti eredményből? :

„Egy társadalom nemek közötti egyenlőtlenségi viszonyairól árulkodik, hogy a különböző sajtóhírekben milyen arányban láthatunk nőket. A nők hírekben tapasztalható alulreprezentáltsága is azt fejezi ki, hogy a nők hangja kevésbé számít és kevésbé hallatszik a közbeszédben és a nyilvánosságban.”

Itt indul a logikai kisiklás. Már az elsőéves médiaszakos hallgatók is megtanulják, hogy az kerül be a hírekbe, aminek hírértéke van. Magyarán bármi lehet hír, amiről úgy gondoljuk, hogy a hírfogyasztók érdeklődésére tarthat számot. Sőt a média önmaga is gyárt tartalmat (más szóval hazudik), hogy a fogyasztást fenntartsa. Ez pedig azt jelenti, hogy a tartalom gyártás, és a tartalom szolgáltatás sosincs tekintettel a nemekre. Ha valaki bekerül a hírekbe, az azért van, mert valamilyen okból a véleménye, vagy a cselekedete elérte a sajtó ingerküszöbét. Ez azonban egyáltalán nem nem-specifikus.

Másodsorban a hírek és sajtómegjelenések többsége nem véleményközlés, hanem valamely esemény, történés bemutatása. Ebből következően nem állja meg a helyét az az állítás, hogy a nők valós alulreprezentáltsága ezekben a hírekben, azt jelenti, hogy a véleményük kevésbé hallatszik a közbeszédben. Ellenpéldaként emlékezzünk meg a metoo-ról szóló felfokozott média érdeklődésről.

Harmadsorban az említett gazdasági és politikai területen a sajtóban megjelenő vélemények témái döntő többségében nem a nemek társadalmi különbségeiről, a feminizmusról, vagy a genderről szólnak. Ebből az következik, hogy a nemek társadalmi kérdéseit nem befolyásolja például, hogy a tőzsdei árfolyammozgásokról nyilatkozó elemző nő, vagy férfi.

Ezen okokból a kutatásból levont konklúzió alapvetően hibás. A hírekben szereplők nemek szerinti megoszlása és a nemek társadalomban betöltött súlya között nincs összefüggés. Az pedig végképp hibás következtetés, hogy ez a nők elnyomását mutatja. Mondhatjuk persze, hogy a nők alulreprezentáltsága a gazdasági hírekben azért van, mert az ügyvezetőknek csak kb. 30%-a nő. Ez sem jelent azonban patriarchális elnyomást. Ugyanis ügyvezető nem csak a bankigazgató lehet, hanem az egyszemélyes Kft. ügyvezetője is. Tehát nem arról van szó, hogy a férfiak nem engedik a zsíros cégvezetői állásokba a nőket, hanem azt, hogy a hazai cégstruktúra döntő többségét alkotó kkv-kat is beleszámolva, több férfi ügyvezető van, mint nő. Ennek oka sok egyéb mellett a férfiak erősebb kockázatvállalása és önállósági igénye, nem pedig a sötét férfi hatalom machinációja.

Végül pedig fordítsunk egyet a dolgon. Bár nem végeztem kutatást, de sejtésem szerint a bulvárban felülreprezentáltak a női szereplők. Levonhatjuk ebből azt a következtetést, hogy a férfi celebek hangja el van nyomva?  Szerintem nem.

Post Author: George Herceg

George Herceg
Amerika felfedezése után pontosan 484 évvel születtem meg a New Yorktól légvonalban 7043 km-re fekvő Budapesten. Apám tervezőként szennyvíztisztítókon dolgozott, míg Anyám Apámon, így 7 hónappal később egy februári napon egy szülészorvosnak sürgős esethez kellett sietnie. Kapcsolataim a nőkkel már ekkor megkezdődtek. Először Anyámmal érintkeztem, majd a nővéremet is megismertem aminek gyermekkoromra jelentős hatása volt. Felnövekedvén iskolákba és lányok után jártam. Később megtettem az első lépést a válás felé: megnősültem, ami után 5 évvel szabad lettem. Jelenleg a világegyetem két nagy kérdésével, az őskáosszal és a női lélek működésével foglalkozom.
f Facebook
0 megosztás


40
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
9 Egyéni hozzászólás
31 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
18 Hozzászólások szerzői
Alter EgoMuhr úrggwpcommon mansRPd Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Hunn
Újságíró

A mai, modern társadalom 100%-ban a feminista ideológia mentén épül fel. Ami történik az az, hogy ebben a tetves feminista világban már nagyítóval próbálnak keresni dolgokat, amikre erőteljes csűrés-csavarással, a tények és szándékok totális kiforgatásával, és teljesen nyilvánvalóan rosszindulatú megközelítéssel, nagy nehezen, esetleg, rá lehet fogni, hogy az valami olyan patriarchális csökevény, amit a férfiak direkt és szándékosan csinálnak vagy okoznak, és ami miatt a szegény elnyomott nőknek még mindig nem jött el a Kánaán…

Reszet Elek
Újságíró

Egy beteges ideológia hatására keletkezett ostoba ötlet. Szomorú hogy ilyesmiből meg is lehet élni.

SOMLight
Olvasó
SOMLight

A nem lemondó halálig küzdő femináci Szél Bernadettet aki kisebbségben van többet fogjuk hallani a jövőben, mint a többségben lévőket. Valószínúsíthetően. Mivel a feminácik mindig ugyanazt ismételgetik míg valaki bedől nekik. Ez volt az SZDSZ-el is, a kisebbségi hülyéknek van hangja, a normális többség elolvad mint tejben a cukor. Falloszom melegre vágyik. Megyek Pesten tüntetni az LMPs és Jobbikos feminácik ellen szombaton egy papírra írt szöveggel a kezemben és viszem a nőmet is, hogy ne vádolhassanak a kétajtós mangina biztonsági őrök nőgyűlölettel és egy szalmaszállal se tudjanak hozzámérni. Az ellenzék ellenzéke leszek egyszemélyben. Tsá a többi blablázó gyáva irodakukacnak.

Reszet Elek
Újságíró

Szél semmiért sem felelős. A Fidesz kétharmadáért sem.

SOMLight
Olvasó
SOMLight

Nem vesztek vele semmit ezért csinálom, mert a legtöbb ember azt se tudja mi a feminizmus. A karakterhalmazon még gondolkodok, hogy velős legyen, de figyelemfelkeltő. Ha 10-20 vonuló ember agyáig eljut az utcán már elértem célom.

Itt van hivatalosan is mit akar(t) femináci női kvótanő. Sunyi módon az utolsó pontba rejtette a lényeget ami minden férfit (minimális esetben nőt) érint: https://lehetmas.hu/csalad/nem-vagy-egyedul-megoldasok-az-egyszulos-csaladok-tamogatasara/

10. Rendeznénk és megoldanánk a tartásdíj-problémákat. Az állam megelőlegezné az elmaradó tartásdíjakat kéthavi kiesés után, ha a gyerek ellátása másképp nem megoldott. A mindenkori átlagkereset 20%-ára emelkedne az államilag megelőlegezett tartásdíj felső határa, ami 60 000 forintot jelent a jelenlegi, fájdalmasan alacsony 14 250 forinthoz képest. A tartásdíjak valós jövedelem szerinti megállapításához a bíróságok által a NAV-nál kért vagyonvizsgálati lehetőség lenne elérhető.

Amelyik csóró vidéki férfi nem tud 60 ezert fizetni az államon keresztül a hipergám lelépő nőnek, azt börtönözhetik vagy simán elárverezik mindenét, hiszen csak a nők és gyermekek számitanak.

Az asszony csípázta az utolsó pillanatban férfiként viselkedő Vona Gabit és ezért belső feszültségek keletkeztek és el kellett neki magyaráznom, hogy aki ide bevándorlókat akar az mind mind feminista mivel a nemszülő nők pártján van. A Szél Bernadett meg egyszülős családok támogatását akarja ami a válások számát növelné, nem pedig az együttmaradást és férfitól való függést erősítené. Minél alacsonyabb a tartásdij annál inkább látja be egy nő, hogy mégis együttmaradjon a család. Az nekem is érdekem, hogy Szél ne kerüljön kisebbségből hatalomba Magyarországon. Soha.

5 éve is utáltam és látom sok nő is utálja feminista létére, ezért meg kell akadályozni, hogy a farok csóválja a kutyát a magyar parlamentben és ezért kapcsolódik a hozzászólásom a cikkhez.

Reszet Elek
Újságíró

Az LMP ahogy az SZDSZ is csak egy pesti rétegpárt, a liberális értelmiség pártja. Sosem fogja megugrani a 10%-ot. Szél meg csak ugat.Aktualizálva egy régi viccet: Tizenkét krumplibogár és a Szél. Mi az?

wittukind
Olvasó
wittukind

Lehet hogy megijedtek a férfiak tűle….az egyik annak kinéző már el is oldalgott..

SOMLight
Olvasó
SOMLight

Folyamatokban gondolkodom mert olyan a munkám is. Bennmaradt a parlamentben és nővelte támogatói bázisát, sorra mondanak le körülötte, de ő marad és tele van a képével Budapest most is. Egyszerúen elkeserít, hogy egyetlen egy helyen láttam Budapesten hiterbajuszt az orra alá firkálva. Előbb utóbb eléri célját ez a karrierista 41 éves 2 gyermekes jóédesanya és annak nagyon sokan fogják inni a levét közülünk.

SOMLight
Olvasó
SOMLight

Kudarcot vallottam és emiatt túl lecsökkent az energiaszintem, hogy megvalósíthassam a célom.

Az asszony védett meg, mert nőkhöz TILOS bántalmazólag hozzáérni Magyarországon. Kihasználtam, hogy van és Nő. Nem mertem felmutatni a lenti szövegem a vonuló tömegnek, mert majdnem behúzott egy maflást egy valószínűleg Jobbikos ultra. Mivel a munkahelyemet elveszíthetem ha betört orral megyek be ezért gyáva módon felhasználtam az asszonyt, hogy megvédjen. Magyarországon, de pláne nagyvárosokban a Nő az uralkodó embercsoport, mert feminizmus van és nőpártiság így tudtam, hogy a gyáva módszerem beválik.

Az Arany János utcai Burger Kingben történt tegnap 19 óra körül, hogy nálam egy fejjel alacsonyabb és fiatalabb, de izmosabb srác aki enyhén részeg volt feltartotta a sort és a válla fölött odaböffentettem az eladónak “takarítsák már ki”. Ezt a srác nagyon magára vette és már a gyorsétteremben nekem akart jönni, de az eladó udvariasan közölte vele, hogy “intézzük el kinn”. Nem foglalkoztam vele, de a srác várt rám és együtt mentünk ki a Burgerből. Az utcán azonnal nekem akart jönni, de megfogtam a barátnőm kezét és úgy keringőztünk, hogy mindig ő legyen a srác előtt és a pajzsom legyen. Persze próbálta ő is leállitani a srácot, de esélytelennek tűnt. Eközben gyáva módon bocsánatot kértem és egyértelműen az állította le amikor azt kellett hazudnom, hogy “egy oldalon állunk, Jobbikot támogatom” és nyújtottam a kezem. Ekkor megragadta a kezem és szoritott, a barátnőm kezét is megfogta és adott rá egy mangina lovagias csókot, mint ami egy bétalovagtól elvárható. Ezt követően, mivel nem voltam igazi férfi és nem verekedtem (rendőrök esélytelen, hogy velünk foglalkoztak volna) elment az erőm, hogy a vegyes felajzott tömeg felé forduljak mert Orbánnal voltak elfoglalva. Talán a kinyomtatott szövegem szintén orrbetörés lett volna a politikai ellenállás tűntetésen pedig biztos van benne igazság:

Férfigyűlölő feminácik, buzik és kvótanők vándoroljatok vissza oda ahonnan jöttetek, Amerikába!
 
Még soha nem vert meg senki, de van aki erősebb nálam és ekkor az eszemet kéne használnom. Ez sajnos úgy jött ki, hogy nem voltam igazi férfi, emiatt nem is képviselhettem semmi eszmét. Sajnálom, hogy nem segíthettem semmit. Talán rossz is lett volna a célközönség, mert éppen ők voltak CEU-sok és szétszedtek volna. 2006-ban együtt harcoltam az utcán az ultrákkal Gyurcsány ellen, most sajnos némelyik az ellenségem lett a férfikasztráltató VonaGabi miatt, ráadásul Gyurcsány is tüntető volt. Nekem az a legynagyobb szégyenem most, hogy a túlélés miatt hazugságra kényszerültem és a verekedéshez vagy polgárháborúhoz nem vagyok elég fitt és bátor jelenleg, pedig lehet az lesz.

 

Reszet Elek
Újságíró

http://www.boxing.hu

Én jövőre tervezem elkezdeni. Hasznos, kemény és az égbe nyomja a t-szinted. Kondizni meg hasonlót csinálni is jó dolog, de ennek gyakorlati haszna is van. Ha olyan helyen élsz, ahol van szakosztály, szerintem örülnének neked. Az asszonyt is elviheted. Legalább ráérez a dolgokra.

Hunn
Újságíró

Tanácsot kérek, uraim: el akarok kezdeni sportolni. Van pénzem vagy egy konditerem havi bérletre, vagy egy boxedzés havi bérletre. De csak az egyikre, és választanom kell. Jövő hónapban már elvileg lesz lóvé mindkettőre, és elvileg párhuzamosan terveztem csinálni a kettőt, de anyagi okokból ebben a hónapban ez még nem fog menni. Mondjuk súlyzózni otthon is tudnék, a box-edzésen pedig megismerhetnék új embereket, ami lehet hogy jót tenne, mert eléggé el vagyok szigetelődve és el vagyok idegenedve a világtól, amin a konditermi magányos gyúrás nem sokat segítene. Ti melyiket javasoljátok kezdésnek: box vagy gyúrás?

Reszet Elek
Újságíró

Nem tudom jelenleg milyen fizikai állapotban vagy. Én a boxot választanám a helyedben.

Az elidegenedés pedig benned van, a belső világodban, attól mindegy hova mégy úgyis veled, benned lesz.

Normális kajára van pénzed?

Kieg: Még ha lesz is rá pénzed akkor se csináld mindkettőt. Egy segg – egy ló. Ha meg egyáltalán nincsen pénzed, keress egy kondi parkot vagy vegyél egy edzőhevedert és/vagy kettlebelt. Olyat csinálj amihez kedved is van, az olyasmi megmarad. Csak kifogások vannak, nincsen olyan ember aki ne mozoghatna valamit. Én gurulószékes pacákot is láttam teremben meg gipszelt lábút is (azt mondta hogy a lába ugyan törött, de felsőtestre tud valamit dolgozni). Ha nekik nem volt kifogás, a magunkfajta szerencséseknek meg pláne nincsen.

Hunn
Újságíró

Fizikai állapotom kb. egy zsák szaréval egyenértékű. Az elmúlt 10-15 évet ülőmunkával, dohányzással és kábszizással töltöttem. 70 kilós versenysúlyomból le vagyok fogyva vagyok 60-ra (tehát nagyon rám férne a gyúrás is).

Azért is lenne jobb a box, mert ott hajtanak, míg a konditeremben rám van bízva minden. Ha annyira vonzana a gyúrás, már régóta csinálnám… Szerintem az igazság valahol ott lehet, hogy valójában igazából boxolni szeretnék járni, és ennek a döntésnek a megerősítését vártam tőletek, hogy ez a jó döntés… :)

Kajára akkor marad, ha csak egyfajta edzésre fizetek be… :)

Egy dologtól félek csak: nemrég csináltattam meg a fogaimat, ami elég drága volt. Nem örülnék ha szétcsapnák a számat… persze erre is van megoldás: kettős fedezék, kettős fedezék, kettős fedezék mindhalálig :)

Reszet Elek
Újságíró

A box sem úgy megy hogy csak úgy nekihajtanak egymásnak. Amúgy meg: https://www.budopest.hu/vedofelszerelesek/fogvedok

Igen. Láttam hogy a döntés jobbára már megszületett.

Lierin
Olvasó
Lierin

És akkor ezek után csodálkozol, hogy maximum lepra nőkkel tudsz ismerkedni?

Te mit tudsz nyújtani egy normális (vagy bármilyen) nőnek? :) A zsák sz*r testedet és a bagóval- kábszerrel széttúrt agyad?

Hunn
Újságíró

És akkor ezek után csodálkozol, hogy maximum lepra nőkkel tudsz ismerkedni?

Te mit tudsz nyújtani egy normális (vagy bármilyen) nőnek? :) A zsák sz*r testedet és a bagóval- kábszerrel széttúrt agyad?

A kérdés, amit a másik posztban feltettem, továbbra is fennáll: pontosan mit is tudna nekem nyújtani -vagy akarna nyújtani – egy nő a mai kibaszott feminista világban, amiért nekem érdemes volna nem kábsziznom, nem egy zsák szarként kinéznem, és becsületesen, keményen dolgoznom? MIT?

Komolyan kérdezem, mert nem érzem jól magamat a jelenlegi állapotomban, de egyszerűen mindenhonnan az jön, hogy a nők bizony nem kívánnak nekünk nyújtani semmit, és különben is a kurva anyánkat és elnyomó gecik vagyunk, mi viszont hajtsunk erőnkön felül, mintha még mindig kapnánk tőlük ezért valamit. Szóval MIT????

Minden, ami ma férfiként én vagyok, ami egy nagy NULLA, az a Feminizmus eredménye. Egyébként. Az én személyes reakcióm a Feminista, Blue Pill-es kondicionálásomra. Ha érdekel. Persze leszarjátok, hiszen nők vagytok. Ahány férfi megy a levesbe, egy sem a ti problémátok. Lényeg a Feminizmus győzelme, hogy rohadnátok meg mind ott ahol vagytok, bazmeg.

Lierin
Olvasó
Lierin

A másik posztban válaszoltam is a kérdésedre, ha nem tűnt volna fel…

Ha komolyan nem érzed jól magad a helyzetedben, amit egyébként elhiszek, akkor változtass. Hagyd abba a Férfihang olvasgatását, és menj el egy pszichológushoz, mert egyszerűen beteg dolog, hogy te mindenhol ilyen dolgokat látsz, abszurd és valamiféle traumára/pszichés problémára vezethető vissza.

Ezt most rosszindulat nélkül mondom, mert le leírtad, hogy nem érzed jól magad, de nem normékis dolog, hogy emiatt a feminizmus meg ilyen hülyeségeket vádolsz, hiszen mások is ebben a világban élnek, mégsem merülnek el éekre/évtizedekre a drogokba és önsajnáltatása.

Olvasd vissza az utolsó, vastag betűvel szedett bekezdésed úgy, mintha azt egy nő írta volna a férfiakról és a hímsovinizmusról. Te mit gondolnál arról, ha valaki azt írná, azért nyomorult az egész élete, mert a csúnya-gonosz férfiak nem szeretik.

Ne fárassz már, komolyan. Ez ok-okozat, senkinek nem kell egy olyan férfi, aki drogos és nem tud mit felmutatni, éppúgy, ahogy senkinek nem kell egy fogatlan, büdös cigánylány a Mónika-showból.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Te mit tudsz nyújtani egy normális (vagy bármilyen) nőnek?”

Faszomat tudom nyújtani nekik.

 

SOMLight
Olvasó
SOMLight

Szerintem nem kell túlspilázni, bár nekem jó a testalkatom nem azért kell edzek, hogy szép legyek mint a nők. Ami tutira egyszerú és beválik a fekvőtámasz (esetleg futással kiegészitve). Ha azt érzem kezdek tunyulni akkor időszakosan minden egyes nap 20-22 fekvőtámaszt lenyomok 1 percen belül akárhol otthon. Ez nagyon gyors és nem kell hozzá semmi és szinten tart, mert hasizmot és lábizmot is igénybeveszi nemcsak vállra, bicepszre jó. Nem véletlenül nyomatták a fekvőtámaszokat a katonaságnál. 20 fekvőtámasz nagyon kevés, de nem megeröltető és a semminél több, pár hét után már érzi az ember, hogy sokkal többre képes és lehet növelni a mennyiséget. Ha jó erőben vagyok simán lenyomok 50-et, de aztán másnap izomláz és akkor már nem menne újabb 50 és nincs rendszeresség.

Ez természetesen csak a minimum, aki huzogatja a szemöldökét és nézegeti magát a tükörben mint Vona Gábor, az menjen hivatalosan sportolni, konditerem, uszoda stb. Azért nem éreztem, hogy megtudnám verni a jobbikos ultrát, mert előtte 4 külső ablakkeretet festettem le és elkezdtem az ajtókeretet glettelni az asszon házán. Nem maradt bennem elég fizikai erő a tüntikézésen és elbizonytalanodtam, megfutamodtam, bocsánatot kértem amit nem kellett volna. Ezután már nem éreztem magam férfinak, hogy kiálljak feminácizni. Kudarcot vallottam, de tanulok belőle. Valójában ha lenyomtam volna a földre az ultrát, akkor a haverjai szedtek volna szét, mert rajta volt piros-fehér-zöld poló rajtam meg nem és ilyen esetben nem számit ki az igazabb magyar. Itt csak vesztes lehettem. Arra rájöttem Orbán azért is épit annyi stadiont, hogy megnyerje magának az ultrákat akik jelenleg még Jobbikosok többségében. Remélem visszatér a régi Jobbik és lesz sok alfa akik nem kislányok.

Reszet Elek
Újságíró

Próbáld ki a 100 fekvőtámaszos kihívást!

Amúgy hogy testileg vonzó legyél a nőknek elsősorban a testzsír számít, másodsorban a tartás és viselkedés, harmadsorban pedig az izom mérete (egy ésszerű határig).

A testzsír elsősorban a konyhában dől el, a tartás a megfelelő (elsősorban hátat erősítő gyakorlatoktól), a viselkedés a sikerektől, az izomtömeg meg a súlyzós edzésektől.

sRPd
Olvasó
sRPd

Kedves Som! Magyarázkodsz, hogy miért nem mertél kiállni. Nem vallod be, de nem fizikai okai voltak, hanem fejben elbuktad az egészet.

Az emberek 99%-a fél a fájdalomtól, fél a küzdelemtől, inkább megbeszélné szóban. Te kifogtál egy alakot, aki valószínűleg az alkoholtól ideiglenesen az 1%-ba tartozott. A küzdősportok felkészítenek az efféle helyzetekre: megtapasztalod a fájdalmat, megtanulsz ütni, és megtanulsz uralkodni magadon. Ha nekiállsz küzdősportolni, akkor eleve elkerülöd az ilyen helyzetet, mert nem fogsz senkinek fölényeskedő módon beszólni.

Örülj, hogy ennyivel megúsztad a napot. Ha kiállsz a tüntetőket provokálni, a nyugdíjas nénik jobban megtéptek volna, és ott nem véd meg az asszony sem.

Muhr úr
Olvasó
Muhr úr

Én thai boxoltam, jó ideje viszont a súlyzós edzést preferálom. Legszívesebben mind a kettőt csinálnám, mert hiányzik az box, de azt család/meló mellett, meg anyagilag se bírnám. És ami a lényeg: fizikailag sem. Utóbbiból kiindulva mondom, hogy ne is gondolkodj mindkettőben!

Teljesen más jellegű terhelés mindkettő, a boxban is vannak erősítő edzések, de azzal nem építesz olyan izomzatot mint célzatos súlyzós edzéssel. Ha a boxhoz húz a szíved, menj le (ha eddig nem voltál) és nézz meg egy edzést, megengedik. Általában van külön kezdő/haladó. Ha úgy gondolod bírnád, belevágsz. Kezdőként nem fognak azonnal ütni-verni, inkább alap technika meg kondíció felhozatal lesz véleményem szerint. Ha soknak ítéled a terhelést, hozd fel magad egy edzőteremben. Aerobozhatsz, kardiózhatsz (ez utóbbi javallt boxhoz), guggolás rúddal, hasgyakorlatok, stb. Aztán a végén még kedvet kapsz a súlyzózáshoz. :) Viszont bármelyiket választod, kajára figyelni és költeni kell!  Meg ami ezzel jár. (Tápkieg.)Rendes kaja nélkül nem lesz eredmény.

Ami még a box mellett szól: amikor kapsz egy mesés vesést, vagy csak simán betalál egy egyenes és csillagokat látsz, az olyan, mint 220 felett: “átértékeled magadban a világot”. :)

Alter Ego
Szerkesztő

Kedves sRPd és más küzdősportosok, szerintem hülye életcél, hogy arra a bizonyos fentebb említett egy százalékra gondolva valaki küzdősportoljon… Nem a középkorban élünk, nem az a megoldás, hogy mindenki boxolni jár és pisztollyal és párbajtőrrel szaladgál az utcán. Az egy (vagy több) százalékot kellene regulázni… Történetesen tényleg szó szerint “kibaszni” az utcára, ha nem tud viselkedni és a testi erőszakra és a garázdaságra vonatkozó törvényeket nagy mértékben szigorítani. Korunkban az erőszak állami szükségmonopólium.

Az meg különösen vicces, hogy a nagyik jobban megtépték volna, ha provokálja őket a szabad véleménynyilvánításával. Ha netán igaz lenne, akkor az agresszív nagyiknak is szigorú rendőri intézkedés alatt lenne a helye…

common man
Olvasó
common man

Szerintem is boxoljál de! Előtte alapozzál.Túrázás,úszás, futás,gimnasztika, kerékpár.Ezek nem is drágák annyira.Bírod a túrát a nyugdíjasokkal,föl tudsz gyalogolni a Hármashatár-hegyre anélkül ,hogy kiköpnéd a tüdőd?Félóra úszás egyben,félóra futás egyben,3*3 perc futás iramban,Nyújtó.lazító,átmozgató,erősítő gimnasztikai gyakorlatok.(ez a legolcsóbb) El kell kezdeni.+Ne röhögj ki: zumba,társastánc, jóga.(ott van társaság)Aztán a box ehhez képest megint egy plusz ugrás lesz mert ott figyelni is kell,folyamatosan koncentrálni.

ggwp
Olvasó
ggwp

A boxolást nem ajánlom ha nincs semmiféle állóképességed, nekem volt azért, mert előtte kondiztam kb heti min. 5x több évig, mégis, az első hónapban általában már a bemelegítő gyakolatok után már teljesen kivoltam, aztán jött csak az öklözés.

Reszet Elek
Újságíró

A kondizás nem sokat segít az ilyesminél. Inkább a kardio állóképesség és a vitálkapacitás. Szóval ha nincsen elhízva, akor inkább HIIT, aztán lépcsőzések meg ilyesmik.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Bátorság nem egyenlő hülyeséggel és a sorsot kihívni magunk ellen. Biztosan lesz más lehetőség,hogy kinyilvánítsd a véleményedet. Egyébként sem értenék az egészet,azt hinnék csak gyűlölködsz . Ettől függetlenül becsülendő a próbálkozásod és az őszinteséged .

Ezt gondolom már sokan olvasták,de ide passzol,nagyon egyetértek Morvaival,aki elég hithűnek tűnik számomra:

https://888.hu/article-morvai-gyomorforgato-volt-latni-a-jobbik-vezetoit-egyutt-vonulni-a-szemkiloveto-vezerekkel?source=hirstart

 

Naooo
Olvasó
Naooo

Nőgyűlölettel megvádolva lenni az jó, olyan, mint mikor a szemiták leantiszemitáznak.

Balton
Olvasó
Balton

Szerintem amennyivel többet vannak a nők a reklámokban a kettő kiegyenlíti egymást.

buskispanda
Olvasó
buskispanda

Szerintem a megoldás kurvára egyszerű:

mi hírértékű? az ami (jóval) átlag feletti (pl.: Nobel-díj), vagy (jóval) átlag alatti (pl.: bankrablás, gyilkosság). Az senkit nem érdekel, hogy Lacika hogy ment le a közértbe és mit vett, majd hogy vitte haza és ette meg. Mint azt elég sokan tudják a nők a társadalmi átlaghoz közel vannak, a férfiak a perifériákon (jellemzően). A nők jellemzőbben átlagosak, míg a férfiak jellemzően térnek el az átlagtól (nem csak felfelé, de lefelé is) és ez szüli a nagyobb hírértékük.

Naooo
Olvasó
Naooo

Nóbeldíj és az átlag felettiség. Hehe

hunbagira
Újságíró

https://kuruc.info/r/7/184702/

Bibsi feministák a feminizmust, csak a gojoknak tartják fent..:) ismét kiderült.

Hunn
Újságíró

A feminizmus egy zsidó projekt, melynek az a célja, hogy az antiszemita gójok lányainak és asszonyainak jó legyen! :) Tök rendesek, nem? Vagy nem…

Kalman
Újságíró

„Áldassék az Örökkévaló, hogy nem nőnek teremtett”

Ezt beveszem a reggeli imámba én is :-)

lady
Olvasó
lady

Egy jó olvasnivaló : Alain de Botton: A hírek

Hunn
Újságíró

Ha már a híreknél tartunk, ezt a mai hírek között találtam:

“Egy magyar gimnazista le akarta másolni a floridai iskolai mészárlást”

https://index.hu/belfold/2018/04/13/magyar_gimnazista_floridai_lolvoldozes_iskolai_meszarlas_terv_fiatalkoru/

Akartok velem fogadni, hogy ez is egy tipikus beta / incel rage eset lesz?

A jó öreg Hunn kongatja a vészharangot már egy ideje, de senki sem figyel rá. Szóltam, és most is szólok, hogy a fiatal férfiak Blue Pill-es, feminista kondicionálása Magyarországon is fegyveres ámokfutásokhoz, iskolai és random utcai lövöldözésekhez fog vezetni, zárós határidőn belül. Emberek halálához, nem is egyéhez. És ez a helyzet tulajdonképpen már itt is van, mert ennek az esetnek is a megelőzése csak a szerencsén múlt.

És nem mondhatja majd senki, hogy “jaj, nem értjük, mi vezetett idáig, hogy juthattak el ide, miért tették” mert szóltam: a férfiak szándékos Blue Pill-es, feminista elbétásítása, és az abból következő nem önkéntes cölibátus, embertelen magány és szexuális nyomor előbb-utóbb oda vezet, hogy az ember ölni akar és meghalni.

Szóltam, szólok, elsősorban nem is nektek, kollégák, hiszen ti mindezt már tudjátok, hanem tulajdonképpen a kib@szott TÁRSADALOMNAK: ha semmi sem változik, ha tovább megy a feminista kondicionálás, akkor EZ LESZ!

 

Aldo
Újságíró

Valaki komolyan veszi még a zsindexet meg a zsorigót?

Aldo
Újságíró

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh
Reszet Elek
Újságíró

Láthatóan mentálisan beteg a csaj.