Toplak Zoltán

Warren Farrell: A férfihatalom mítosza 1.

“A férfihatalom mítosza” címmel, 1993-ban megjelent, a férfimozgalomra nagy hatással bíró könyvében Warren Farrell arról ír, hogy miért téves az a feltételezés, hogy a férfiak birtokolnak minden hatalmat és rámutat arra, hogy milyen rendszerszintű társadalmi hátrányokkal néznek szembe a férfiak. A korábban a feminista mozgalomban aktívan részt vevő Warren Farrell jó rálátással bír a feminista érvekre és az idővel kiérlelődő ellenérvekre. Alábbiakban a könyv figyelemreméltó és elgondolkodtató felvetéseiből válogatok.

A férfiak “a világ niggerei”?

Érdekes összehasonlítást végez a néger rabszolgák és a férfiak közt. Teszi ezt azért, mert a feminizmus korábbi hullámaiban a nőket nevezték a világ niggereinek.

Nem sorolom Farrell példáit hosszasan, épp csak néhányat említek:

– A rabszolgák ha fehéreket láttak a közelükben, át kellett adniuk az ülőhelyüket.
– A férfi, ha azt akarja, hogy udvariasnak és ne bunkónak nézzék, át kell adja a helyét a nők”nek.

– A rabszolgák végezték a legveszélyesebb munkákat.
– A férfiak végzik a legveszélyesebb munkákat. Még azóta is, mindig.

– Az Apartheid rendszer a bányába küldte a négereket gyémántokért.
– Sok férfi keményen dolgozik különféle bányákban, hogy gyémántot vehessen választott nőjének.

– A feketék sokkal valószínűbben váltak otthontalanná, hajléktalanná a fehéreknél.
– A férfiak sokkal valószínűbben lesznek hajléktalanok a nőknél.

Kétirányú szexizmus

“Azt sugallom, hogy ez a szexizmus (a történelmi) két irányú út volt? Azt gondoljuk a szexizmus az az, ami évszázadokon át megfosztotta a hatalomtól a nőket a férfiak javára. Valójában egyik nem sem rendelkezett hatalommal évszázadokon át. Szerepeik voltak.” – írja a szerző.

“A nő szerepe: hozz létre családot! A férfié: védd meg a családod! A nő szerepe: állítsd elő az élelmiszert! A férfié: szerezd meg az élelmiszert! Amennyiben mindkét nem korlátozva volt a szerepei által, ezt nem túl pontos szexizmusnak hívni, ezek inkább nemi szerepek. Nem szexista, hanem biszexista (mindkét nem felé szexista) világban éltünk.”

A technológiai fejlődés

Azért elgondolkodtató, hogy a technológiai fejlesztéseket, amelyek nagyon sokszor a nők életét teszik elsősorban könnyebbé (például háztartási gépek) mind férfiak hozták létre. Mégpedig sokszor kifejezetten áldozatos munkával. Például egy férfit a mikrohullámú sütő fejlesztésekor figyelmetlenségből megfőztek, orvosi ellátások, gyógyszerek fejlesztésénél gyakran férfiakon kísérleteztek, de az eredményt már mindkét nem élvezhette. Ha a kísérlet nem sikerült, a kísérleti alany (a férfi) gyakran belehalt. Gyakran hangoztatott feminista érv, hogy “a nő teste, a nő választása” – meg akarja – e szülni a gyermekét, vagy elveteti. A lehetőséget e jog gyakorlására szintén férfiak teremtették meg: biztonságos születésszabályozást, fogamzásgátlást, abortuszt.
covers_309301

Ha egy férfi szexuális kapcsolatot teremt egy nővel, gyakorlatilag az életét helyezi a kezébe. Hogy miért? Egy férfi és nő lefekszik egymással a nő azt mondja védekezik. A férfi hisz neki. Szex. Ha mégsem védekezett a nő, akkor a férfi boldog apa lehet 18 évig. Esetleg csak a csekkjeivel, de akkor is.

Ha a férfi használt óvszert, de a nő később azt mondja, mégis megfogant, akkor dönthet arról, értesíti -e a férfit, hogy van egy gyermeke, vagy megteheti, hogy nem értesíti. Dönthet arról abortálja-e (a férfi tudta nélkül) a magzatot, esetleg megszülheti a gyereket és titokban örökbe adhatja. Vagy felneveli a gyereket egyedül, és a férfival csak a számlákat fizetteti-e meg, vagy neveli a gyereket egyedül tíz évig, majd értesíti a férfit, hogy van egy gyereke immár tíz éve, és akkor most visszamenőleg fizesse ki a számlákat. Mindezek ugyanúgy törvényes lehetőségek hazánkban is, mint az Egyesült Államokban. “A férfi (ak által kitalált) technológiák és törvények felszabadították a nőket a női biológia sorsmeghatározó terhei alól, és a női biológiát a férfi sors meghatározójává tették.”

Az elvált férfiak problémái

Sok nő őriz haragot a lelkében, mert eldobhatónak érzi magát, különösen válás után. Hisz melyik férfi választana egy negyvenes nőt a gyerekeivel, ha választhat még húszas éveiben járó nőt is? Önző élvhajhászás – mondja a férfiak problémáját nehezen értő táradalom. Amikor egy elvált férfi összejön egy hasonlóan elvált nővel (és a nő gyerekeivel), akkor az anyagi terhei nem egyszer jelentősen megnőnek. Hiszen van kötelezettsége a saját gyermekei felé, de az új kapcsolatban is számítanak rá, mint a közös költségek egyik viselőjére. Megesik nem egyszer, hogy emiatt bomlik fel az új kapcsolat, mert a férfi nem tud annyit dolgozni, hogy minden elvárásnak megfeleljen, hogy mindenhova elég legyen a pénze, és az az igénye még csak fel sem merülhetett, hogy ő is szeretne szeretve lenni. A szakítás után az elhagyott nő pedig mélyen megbántódik, mert úgy érzi nem tartja a férfi őt elég értékesnek.

Mintha a nők változtak volna a korral, de a férfiak nem. Az az igazság, hogy a válás megváltoztatja a nő világát, (főleg Amerikára igaz így) mert megváltozik a bejövő pénz mennyisége. Viszont a férfiak nem változnak, mert az ő szerepük nem változik. Pénzt kell termelniük:

  • támogatni a gyerekeiket
  • fizetni gyakran a ház vagy lakás után, amelyben már nem is laknak
  • tartásdíjat fizetni
  • fizetni egy albérletet
  • fizetni a randikat.

A házasság

A szerző megkülönböztet kétféle házasságot, és ezekre aztán sokszor hivatkozik.

Az Első Fokozatú házasság (amely évszázadok óta létezett) célja a túlélés. A Második Fokozatúé (amely főleg a II. világháborút követően terjedt el) a beteljesülés.
Az Elsőben férfi és nő házasodik, hogy egészet alkossanak. A Másodikban két egész házasodik, hogy összhangot alkossanak.
Az Elsőben a nő gyereket nevel, a férfi pénzt termel. A Másodikban mindenki neveli a gyerekeket, és mindenki termel pénzt.
Az Elsőben a gyereknemzés kötelesség. A Másodikban lehetőség.
Az Elsőben a szerepek fel vannak osztva. A Másodikban a szerepek hasonlítanak egymásra.
Az Elsőben a nő kockáztatta az életét a szüléskor, a férfi a háborúban. A Másodikban a szülés kockázatmentes és nincsenek háborúk.
Az Első kitart, míg a halál el nem választ. A Másodikban együtt vannak, amíg egy tartós boldogtalanság be nem üt.
Az Elsőben senkinek sincsen házassági szerződése, a Másodikban mindkét félnek lehet.
Az Elsőben a nő olyan, mint egy tulajdon, a férfi kevesebbet ér, mint a tulajdon. (Remélhetően előbb meghal, mint a tulajdona elvesszen.) A Másodikban a nemek mindegyike egyenlően felelős magáért és a másikért.
Az Elsőben a két nem tagjai alá vannak rendelve a család szükségleteinek. A Másodikban a családi és a személyes igények között egyensúlyra van szükség.
Az Elsőben a szeretet a kölcsönös függésből ered. A Másodikban a választásból.
Szerelem nem feltétel az Elsőben. A Másodikban feltétel a szerelem. (Fizikai vagy szóbeli bántalmazás nem megengedett, elvárás a kölcsönös tisztelet, a közös értékek…)
Az Elsőben a szülői befolyás a párokra elsődleges. A Másodikban a szülői befolyás másodlagos.
Az Elsőben a nők elvárhatták hogy a házassággal megnő a jövedelmük. (Házasság felfelé). A Másodikban egyik nemnek sem kell a jövedelem felénél többet előteremtenie. (Ez Magyarországon nincs teljesen így.)

Régen az I. fokozatú házasságokban nem volt megengedve a válás. Jobban eltűrte a társadalom a házasság melletti viszonyát a férfinak, hisz az nem kockáztatta a felesége és gyerekei anyagi biztonságát.
A II. fokozatú házasságban már létezik a válás, egy viszony megbonthatja a feleség és gyermekek anyagi viszonyait – a közvélemény sokkal elítélőbb a viszonyok tekintetében.

Két alapszabály határozta meg régebben a viszonyokat.
1. a férfinek lehet viszonya, a nőnek nem
2. ha a nőnek mégis volt, rávehette a férjét, hogy támogassa az ő viszonyból származó gyerekét, ellenben egy férfi soha nem vehette rá a feleségét, hogy támogassa az ő viszonyból született gyerekét (ha a saját viszonyából származó gyereket nem támogatta a férfi, gyakran lett kiközösítés áldozata).

Az elsőfokú társadalom rendelkezett ez ügyben egy problémával: míg a házasság garantálta a nőnek élethosszig a pénzügyi biztonságot, a férfiaknak nem garantálta a számukra annyira fontos szexuális kielégülést. Ezért volt megtűrt a “Házassági háromszög.” Férj, feleség, szerető.

Ha a férfi gondoskodott a családjáról, de az ő szükségletei nem voltak kielégítve, akkor “hallgatólagos társadalmi megállapodás” szellemében gondoskodhatott ezekről, a következő feltételekkel: továbbra is gondoskodnia kellett a családjáról, és emellett a gondoskodásába kellett vennie azt a nőt, aki mellett megtalálhatta azt a szépséget, figyelmet, szexuális örömöt és szenvedélyt, ami a házasságából már eltávozott. Így biztosítva volt az akkori egyik legfontosabb cél: a házasság stabilitása. A Nagy Stabilitási Kompromisszum – ahogy a szerző hívja.

Toleránsabbak voltak régebben, az I. fokozatú társadalomban a férfiak iránt, ha azok gondoskodtak a családjukról. Ez volt a legfontosabb kötelessége egy férfinek. A férfidominanciájú politikát is elfogadták az emberek, nem mert férfiaknak kedvezett, hanem mert családokban gondolkozott, elsősorban a nőkre és a gyermekekre koncentrálva.

Szeretni a másik nemhez tartozókat, szeretni a gyermekeket, ez a II. fokozatú megfelelője a szeretetnek. A nőknek az a kihívás, hogy eléggé függetlenek legyenek anyagilag, hogy ne kelljen kompromisszumokba belemenni a szeretet terén az anyagi helyzetük miatt. A férfiaknak a nagy kihívás, hogy megértsék, az I. fokozatú szerepeik (a védelem anyagi és fizikai, testi értelemben) miként választják el őket a szeretettől, az intimitástól, a nőktől, a gyermekeiktől, az élettől. Ma a férfiak jelentősebb kihívással néznek szembe.

A “patriarchátus”, “szexizmus”, “dominancia”, “hatalom” szavak, valójában a férfiak eldobhatóságát takarják?

A hős mint rabszolga.

grgVan egy régi görög legenda két fiúról, akik teljesítik anyjuk kívánságát, és magukat nem kímélve eljuttatják őt Héra birodalmába. A siker után emlékművet emelnek nekik, és éljenzik őket. Héra, válaszul anyjuk imádságára, hogy a legnagyobb jutalmat adja nekik, elveszi az életüket. A magyarázat szerint így életük csúcsán halhattak meg, nem kellett átélniük az öregséget és a bukást. Érdekes módon nők elé nem tesznek történetet, ahol az apjukat hordozó két nővér, a róluk készült emlékművek előtt halnának meg, legdicsőbb pillanatukban. Ez speciálisan férfitörténet volt.

A férfiakat áldozathozatalra nevelték. Védjék és építsék a közösséget, és speciálisan azt a nőt és azokat a gyerekeket, akik az övéi voltak. A hős olyan valaki aki szolgál és véd. Ennek szolgája, sőt rabszolgája. Az elismerés és dicsőség az a mézesmadzag, ami őt ott tartja. Szeretetet és tiszteletet kaptak ezek a férfihősök cserébe, mert erejük, idejük, életük feláldozták a család és a közösség oltárán. Az elismerés az, ami a férfirabszolgát a rabságban megtartja. Azonban bárhogy is nevezzük a rabszolgát, (hős, Férfi, vezér, alfahím) az mégis csak rabszolga marad.

A férfiak kevesebbet értek, mint a saját tulajdonuk?

A XV. században az Inkák az üzenetek szállítására nem lovakat használtak. Koka leveleket (kokaint) adtak a férfiaknak, amitől gyorsabban és messzebbre tudtak futni, aztán: hajts! Amíg ki nem égtek. A legjobbak fiatalon haltak. A tulajdonként kezelt nőkre ilyesmi sosem várt. A férfiakat semmi és senki nem védte – hisz ők voltak a védelmezők! Használták, kifacsarták őket, majd eldobták.

A XIV. században amikor tombolt a Búbó pestis Európában, a halottakat cipelő emberek (férfiak) jó eséllyel elkaphatták a betegséget. Mégis sok szegény sorú férfi jelentkezett a feladatra, mert bizony jól megfizették. Sokan meghaltak, de a családjukat tudták támogatni.

Összességében el lehet mondani, hogy az Inka hírvivők valóban rendelkeztek a feministák által annyit emlegetett erővel és hatalommal, a pestis hordók pedig a pénzzel. Mindkét csoport tagjai tudták, hogy meghalhatnak, viszont a családjuk élni fog. Ha ezeket a szabályokat férfiak hozták, mit mondjunk azokról a férfiakról, akik ezeket megalkotva végül feláldozták magukat a családjukért?

Az Amerikai Polgárháborúban csak a felső osztálybeli férfiaknak és általában a nőknek nem kellett bevonulniuk. A gazdagabb férfiak pénzzel megválthatták a katonáskodást. Ez azért volt lehetséges, mert nem egyszer olyan gyáraik voltak, melyekre a háborúban szükség volt, így otthon maradhattak és gondoskodhattak ezekről. A nők az elbánásban még jobb helyzetben voltak náluk, mivel nem kellett pénzt fizetniük a háborúból való távolmaradásért.

A férfiak bizonyos szempontból sohasem voltak egyenlőek a nőkkel. Régen a két legnagyobb félelem az éhezéstől és a fizikai támadástól való volt. Egy férfi sem számíthatott egyetlen nőre sem, hogy majd az megvédi őt az éhezéstől, vagy az ellenséges támadástól. Persze ennek is megvannak az okai, miért nem – de a tényen nem változtat. Így nézve a férfiak mindig is másodosztályú polgárok voltak, és a fiúk esetleg előbb meghaltak, mint hogy választójoguk lehetett volna.

Ha a nők néhány medálért kockáztatták volna az életüket az Amerikai Polgárháborúban, akkor azt úgy értelmeznénk, mint az alacsony önértékelés női problémáját. Az alacsony önértékelést a feministák, például Gloria Steinem csak a nők problémájának látják s láttatják. Holott az alacsony önértékelés a férfiak problémája is. Nem olyan világban élünk, amely pozitívan támogatja a férfiakat és a férfiasságot. Olyan világban élünk, amely kritizálja a férfiakat és a férfiasságot. Az alacsony önértékelés és a kritika következménye. A férfiak egyre inkább áldozatai a szexizmusnak és másodosztályú állampolgárokká alacsonyodnak.

A honvédő katonák hétköznapi krisztusi hősök. Az életüket adják másokért. Ez az ideál a “legsötétebb”, “patriarchális” középkor idején volt a leghangsúlyosabb. Minden vallás nagy hangsúlyt helyez rá, hogy a férfi védelmező és megszabadító legyen. A “patriarchális kor” pedig erősen vallásos kor volt. De a megmentő férfialakok nem csak a kereszténységből ismerősek: ott van Buddha a buddhizmusból, Síva, Visnu és Krisna a hinduizmusból, a mohamedánoknál Allah. A fiúknak, férfiaknak az üzenet világos: nincs más esély – megmentőnek kell lenni. Jézus tusakodása és vért izzadása a Getsemáni kertben feltárja, hogy az Atya nem vonja vissza küldetését: a kelyhet, mely a megszabadítás áldozatát jelenti, Jézusnak ki kell innia. Ugyanez volt igaz minden férfira a keresztény kultúrkörben. A legtöbb férfi engedelmeskedett az isteni sors parancsának. Ma viszont kétségbeesetten kutatnak új ideálok után a férfiak.

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 1 olvasó átlagosan 5,00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan negyvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-)

98
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
5 Egyéni hozzászólás
93 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
17 Hozzászólások szerzői
DarkLordLierinMarcellKalmanAldo Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Krump Lee
Olvasó
Krump Lee

Sok igazság van a cikkben.Nem szabad manginának lenni,és akkor nem leszel másodrendű polgár.Sajnos mi férfiak is tehetünk,hogy idáig fajultak a dolgok,nem lett volna szabad hagyni.Csak hát ott az a sok öngyűlölö, Trudeau-féle fehér mangina…Ma már egyre kiszolgáltatottabb egy férfi.Neki kell kezdeményeznie(pedig egyenlőség van),kitalálni,hogy mire gondolhat a nő,miért szűkszavú,legyen sok pénze,kocsija,diplomája,önbizalma,jó dumája,izma,sose legyen szomorú. És még így sincs semmi se garantálva. Ez kb. évtizedek munkája.A mai nőnek mit kell nyújtania,ha pasit akar?Ne egyen annyit,mint egy víziló.A mai nőktől bezzeg senki se vár el semmit.Rohadt világ ez…A nagy ‘egyenlőség’…Már a többségük főzni se hajlandó,többet isznak,mint az apjuk.

Reszet Elek
Szerkesztő

A nemi szerepekkel nincsen semmi gond, mindenki végzi a maga feladatát. A gond ott van, ha egy társadalom nem tiszteli ezeket a szerepeket. Manapság mindkét nemet illetően ez a helyzet. Emiatt a nők eldobják maguktól a sajátjaikat és belekapaszkodnak a férfiakéiba, amelyeket azok eszük ágában sincs felvállalni, nem akarják, gyakran nem is tudják.

“A férfi (ak által kitalált) technológiák és törvények felszabadították a nőket a női biológia sorsmeghatározó terhei alól” – A természetet nem lehet átverni. A biológiai óra ketyeg, negyvenhez közeledve kiszárad a méh és drasztikusan csökken a teherbeesés valószínűsége (modern technika és tudomány ide vagy oda).

xcsakx
Olvasó
xcsakx
zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos
xcsakx
Olvasó
xcsakx

Csak annyit tudnék erre mondani, hogy: Tiszteletreméltó, a példaképem:) szépen meghekkelte a rendszert:) Dzsingisz Kán-i  minőségbe emelkedett az öreg!

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Az ő szempontjából nézve valóban kiváló, ez tény.
Ugyanakkor én ha ilyen felszarvazott férj lennék, simán válnék az asszonytól és visszakövetelnék tőle minden lóvét, amit rá meg a gyerekre költöttem. A csalás a Btk szerint is csalás, és nincs benne, hogy csak férfi követheti el. Esetleg mikor ez megvan, a nőt is meg a férfit is szépen eltenném láb alól, valami félreeső helyen, ahol senki nem keresi őket.

Egyébként hála az égnek az apasági tesztet is feltalálták már, főként az ilyen esetek gyors kiszűrése végett. Anyuka megnevezi az újszülött csecsemő apját, majd apu gyorsan csináltat egy apaságit. És ha kiderül, hogy nem az övé, máris lehet válni meg perelni. :)

Reszet Elek
Szerkesztő

Azt írja hogy 15 év alatt hozta össze. Ez azt jelenti hogy átlag heti két nőt teherbeejtett. Úgy tűnik a hatvanas években még fogamzóképesek voltak a nők. Manapság ennek a töredéke sem jönne össze. Le a kalappal!

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Akkoriban a fogamzásgátlás még nem állt a helyzet magaslatán úgy, mint most. Így nyilván könnyebben becsúszott ez-az.

Ugyanakkor én azt mondom, hogy ha talán némiképp kisebb mértékben, de most sincs ez máshogy. Meggyőződésem, hogy a mai emberek/gyerekek egy számottevő része most sem aputól van, csak azt hiszi, hogy ő apu.

Reszet Elek
Szerkesztő

Nem erről van szó. A postás (aki ki tudja hányszor csengetett) legrosszabb esetben heti hatszor vitt ki leveleket. Ha heti két teherbeejtéssel számolunk akkor gyakorlatilag minden harmadik próba gyereket jelentett (esetleg negyedik ha többször is csöngetett egy nap). Mindez másfél évtizeden keresztül. A mai nők fertilitása alapban nincsen ilyen szinten, ennél jóval nehezebben kapják be a legyet.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Vedd figyelembe, hogy nem egy utcában, hanem akár több tucatban is csinálta. Ergo úgy érdemes számolni, hogy mondjuk naponta megvolt neki mondjuk 2 nő, ami 6 nappal számolva legyen mondjuk 12 dugás (nem számolva a munka utáni esetleges kalandokat). Ebből jött neki össze 2 olyan, ahol gyerek lett a vége.

De egyébként én kételkedem, hogy csak 15 éve lett volna rá. Ha valaki mondjuk 20 éves korában nekiáll, nem tartom valószínűnek, hogy 35 évesen csak úgy abbahagyná. Még ha csökkenő intenzitással is, de én simán el tudom képzelni, hogy akár 50-60 éves koráig tolta. Úgy meg már könnyen kijön az eredmény.

Naooo
Olvasó
Naooo

Én már 18 millió nőnek csináltam gyereket.

Reszet Elek
Szerkesztő

Ilyenekre recskáztál brekegve?

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

:)

Naooo
Olvasó
Naooo

Nem.

Reszet Elek
Szerkesztő

Nyilván az egész kézbesítési területén csinálta, de csak egy fasza volt hozzá. A tizenöt évet ő nyilatkozta ha jól néztem a cikket de még a te napi kétszeri dugásos számításoddal is nagyon jó teherbeesési ráta.

Kalman
Újságíró

“csak egy fasza volt hozzá”

“napi kétszeri dugásos számításoddal is nagyon jó teherbeesési ráta”

Lehet, hogy valahol csak bedobott egy negyed-adag spermát borítékban. Így egy pár dugást megúszhatott :-)

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Az biztos, hogy nem lehetett egyszerű a csávó. :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Mániákus hazudozó.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Nem ő mondta, hogy ennyi gyereke van.
DNS vizsgálatok derítették ki, ő meg emiatt lebukott
(Féltékenykedsz? :) )

Naooo
Olvasó
Naooo

Na persze, az amcsik meg voltak a Holdon.

Naooo
Olvasó
Naooo

Mesehabbal.

Marcell
Olvasó
Marcell

Valamint az átlagférfi spermaszáma és -minősége is sokkal magasabb volt, mint manapság.

Reszet Elek
Szerkesztő

Egy bizonyos szint fölött nem tudom hogy ez számít-e bármit is.

Rokapapa
Újságíró

A könyvet nem olvastam de a kiemelt részek is elég jól ábrázolják a problémákat ám kissé finoman fogalmazva, körbeírva próbálja megértetni a gondokat..

“Ma viszont kétségbeesetten kutatnak új ideálok után a férfiak.”

Ez a mondat viszont egy olyan csúsztatás amiről szinte süt, hogy a feminista hiszti elkerülése végett íródott. Szó sincs új ideák kereséséről. Arról szól minden, hogy a férfiak pont mint régen ma is a nők érdekeit tartják szemelőt (értük élünk, dolgozunk sőt értük halunk)  ám ma ezért szó szerint a nők és az országok vezetői szembe köpik őket.

Gyakorlatilag a nők az emberiség fennállása óta a férfiakon élősködnek. Ezzel nincs is semmi gond hisz ha nem ezt tennék már nem lenne emberiség. Ma a férfiak kemény munkája tartja fenn azt a társadalmat amiben egy nő munkája és képességei túlértékelésével önfenntartó lehet. Ez is élősködés csak itt a teljes férfitársadalmon élősködik minden nő közvetett formában. Ám a nőknek ez is kevés. Továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy egy vagy több férfin közvetlenül is tudjanak élősködni. A családjogi törvények nőbarát és férfielnyomó módosításai erre egyre több lehetőséget kínálnak minden nő számára. Gyakorlatilag a nők sokkal élősködőbbek mint ezer, száz vagy akár tíz éve de még mindig többet akarnak miközben nagy hangon ócsárolják a férfiakat amiért egyre nehezebben tudnak a nők részére elkobozható javakat megtermelni.

Deadpool
Olvasó
Deadpool

A saját egyéni és családi problémáid nem kellene az egész társadalomra kivetíteni….

Rokapapa
Újságíró

Kétlem, hogy a férfiakon való közvetlen élősködés vagy a családjogi törvényekbe foglalt ilyen jellegű lehetőségek egyéni problémákra utalnának.

Nem olyan bonyolult ez, nem kell hozzá csak alapszintű szövegértés.

Deadpool
Olvasó
Deadpool

Aki engedi, hogy élősködjenek rajta, az nem valamiféle feminista ármánykodás áldozata, hanem egy balfasz. End of story.

Rokapapa
Újságíró

Akkor gondolom neked nincs is mondjuk munkahelyed ahol irodista túlfizetett nők béréért is meg kell dolgoznod. Gondolom te nem is ebben az országban élsz ahol a befizetett adódból a feminista szervezeteket támogatják és a végtelenségig sorolhatnám tovább. Nincs is baj azzal ha valakinek van egészséges önkritikája az élősködéssel kapcsolatban de most még is te akarod ezt másokra kivetíteni holott te is részese vagy.

Deadpool
Olvasó
Deadpool

De miért nekem böfögöd ezt ide? Itt van 31Anna, aki napok óta ezen vitatkozik. És ő nem szalad el, mint ahogy te szoktál. Ha olyan kurvanagy probléma ez, és ha olyan rohadtul igazad van, akkor miért nem szállsz be és méred meg? Én abból is le fogom tudni vonni a megfelelő következtetéseket.

Tessék, mutasd meg azt a híres konzervatív férfiasságod és bizonyítsd az igazad. Mást sem böfögsz ide, minthogy a nők mennyire hülyék és alkalmatlanok. Itt a lehetőség megmutatni, hogy valóban így van. Kerekedj felül és akkor én is felülvizsgálom, amit eddig gondoltam.

hunbagira
Újságíró

Drága kolléga!

A idetévedő mai korszellemben nevelkedett nőkön SS, 31Anna, Lerin :D …de még a leglightosabb Delinen észrevetted, hogy bármiben legalább tényeket elfogadják? Nem, hogy a narratívát.

A tagadás és terelés, majd ismétlés van max. Anna már ott tart, hogy élete állítólagos sikerességével jön arra, hogy bebukott ,hogy életében semmilyen házkörüli munkát nem végzett, de még a szervezésében sem vett részt.

Majd válaszolok neki.

Deadpool
Olvasó
Deadpool

Egy.

Miféle tények???? Hogy az egyik nem már az idők kezdete óta élősködik a másikon?!? Ez tény??? Hát akinek ez tény, az bazmeg lője főbe magát és akkor nem fognak rajta élősködni. Abban legalább van valami férfias.

Kettő.

Miben különbözik rokapapa lierintől? Azon kívül, hogy más a szekta? Ugyanazt csinálja, mint ő. Idejön, kiböfögi magából amit kell, aztán mint aki jól végezte dolgát, húzza a csíkot. Ja és rokapapa ezt rendszeresen űzi. Hát ha engem valami annyira de annyira foglalkoztat, hogy szinte minden egyes cikkhez ideokádom a véleményem, akkor én azonnal kapnék az alkalmon, hogy vitába is szálljak olyasvalakivel, aki mást gondol. Napok óta megy a küzdelem Anna ellen, és én úgy látom, hogy ő áll nyerésre, itt lenne a remek alkalom bizonyítani, erre lapít mint a szar a fűben, és ide béget, mintha mi sem történne…

Van annyira fontos a mondanivalója, hogy ideborítsa szinte minden cikkhez, de úgy tűnik, hogy annyira azért mégsem fontos hogy megmérje a valóság mérlegén! Az atyáskodó, majd én viselem a felelősséget a nő helyett is karakter ehhez már nem elég tökös. Na, hát pont így kell bizonyítani, mennyire vagy rátermett a saját magadra ruházni akart hatalomra. Ez kb. olyan, mint amikor napokig pecázol, beeteted a halat, amikor meg végre kapás van, felállsz és elmész egy sörért. Ennek így mi értelme? Mi a logika?

Mit árul ez el róla? Nekem azt, hogy ő is csak egy tömegember, aki addig röfög, amíg neki az kényelmes, amíg meg van a komfort. Ennyi kell, legyen meg ez az élmény és akkor minden fasza. Haverok. Buli. Hőbörgés. Nekem írogathatja még vagy 10 évig is a hülyeségeit, így büdös életbe nem fog meggyőzni.

Három.

Azzal nekem ne gyere, hogy itt ezekkel nem lehet vitatkozni. Egyrészt, a lányok sokkal kulturáltabbak tőlünk. Másrészt, mások is látják amit írsz, nemcsak az akinek írod. Az nem baj, ha nem tudod meggyőzni a vitapartnert. A véleményed legyen hiteles.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

:)

hunbagira
Újságíró

Hát, ha nagyon méricskélünk lierin és rókapapa között.

rókapapa javára fel tudom hozni, hogy ő nem hazudja magát másnak ellentétben lierin kisasszonnyal.

hát a kulturáltság is, engem a fent említett kisasszony anyázott már le. :) és, hát nem volt arányos és adekvát. mondjuk a netes emberkedést sosem értettem.

Naooo
Olvasó
Naooo

Az élősködőket sokkal viccesebb főbelőni.

Naooo
Olvasó
Naooo

Lányok és a kulturáltság, menjél be egy női vécébe.

hunbagira
Újságíró

hát tapasztalataim alapján tisztábbak átlagban….

Naooo
Olvasó
Naooo

Akkor biztos ezért járt egy ismerős picsa inkább a férfi vécébe.

hunbagira
Újságíró

nem lehet, hogy a női wc előtti tömeg volt az oka..

Naooo
Olvasó
Naooo

Nem lehet.

Rokapapa
Újságíró

“Miféle tények???? Hogy az egyik nem már az idők kezdete óta élősködik a másikon?!? Ez tény??? Hát akinek ez tény, az bazmeg lője főbe magát és akkor nem fognak rajta élősködni. Abban legalább van valami férfias.”

Javaslom nyisd ki a szemed és nézd meg milyen korban élsz és milyen volt a történelmünk. Ha ezt megteszed magad is megláthatod a tényeket. Az öngyilkosságban nincs semmi férfias nem is értem miért akarod azt annak beállítani. Az öngyilkosság feladás a férfi viszont nem adja fel.

“Miben különbözik rokapapa lierintől? Azon kívül, hogy más a szekta? Ugyanazt csinálja, mint ő. Idejön, kiböfögi magából amit kell, aztán mint aki jól végezte dolgát, húzza a csíkot. Ja és rokapapa ezt rendszeresen űzi. Hát ha engem valami annyira de annyira foglalkoztat, hogy szinte minden egyes cikkhez ideokádom a véleményem, akkor én azonnal kapnék az alkalmon, hogy vitába is szálljak olyasvalakivel, aki mást gondol”

Már többször vitába szálltam másokkal akikkel napokon át ment az adok kapok. Persze az ilyesmi könnyen elkerülheti bárki figyelmét hisz gyakran képtelenség minden hozzászólást elolvasni vagy épp reagálni rá. Nem is “okádok” minden egyes cikkhez hisz többször volt már, hogy hetekig sem tudtam felnézni az oldalra.

“Napok óta megy a küzdelem Anna ellen, és én úgy látom, hogy ő áll nyerésre, itt lenne a remek alkalom bizonyítani, erre lapít mint a szar a fűben, és ide béget, mintha mi sem történne…”

Miért csatlakozzak egy olyan vitához ahol az én véleményemet már többen is leírták sőt tényekkel is alátámasztották az álláspontjukat de a vitapartner csak egyes mondatrészeket fog fel és azokkal akar vitába szállni.

“Mit árul ez el róla? Nekem azt, hogy ő is csak egy tömegember, aki addig röfög, amíg neki az kényelmes, amíg meg van a komfort. Ennyi kell, legyen meg ez az élmény és akkor minden fasza. Haverok. Buli. Hőbörgés. Nekem írogathatja még vagy 10 évig is a hülyeségeit, így büdös életbe nem fog meggyőzni.”

Nem is akarlak meggyőzni semmiről. Én leírom a véleményemet ha kell több oldalról is kielemezve aztán a többi azon múlik képes vagy e felfogni. De rólad vajon mit árul el a gusztustalan személyeskedő stílusod?

“Az nem baj, ha nem tudod meggyőzni a vitapartnert. A véleményed legyen hiteles.”

Itt van némi ellentmondás. Az előbb arra panaszkodtál, hogy így nem tudlak meggyőzni most meg azt írod nem is kell. :) Vajon mennyire lehet hiteles egy olyan személy véleménye aki személyeskedve a másikat lejáratva próbálja bizonygatni az igazát pont mint a “lányok akik nálunk kulturáltabbnak tűnnek”?!

Deadpool
Olvasó
Deadpool

“Javaslom nyisd ki a szemed és nézd meg milyen korban élsz és milyen volt a történelmünk. Ha ezt megteszed magad is megláthatod a tényeket.

Tények: édesanyám 3 gyereket nevelt fel, mellette dolgozott. Főzés, mosás, takarítás 4 emberre és magára. Mellette a kertben zöldséget termesztett és rengeteg virág is van otthon. Faterom vállalkozott, többször is beleálltunk a földbe. Ilyenkor anyám filléres fizetéséből tengődtünk 5-en. Ha vastagabban vágtam a szalámit, anyám már rám szólt. Amikor beteg voltam, munkába nem ment miattam, otthon gondozott, testvéremmel a kórházba is befeküdt, mikor kisebb voltam. A felsorolást még nagyon sokáig tudnám folytatni… Kitartott jóban rosszban, és kitart a mai napig is. És azt meg kötve hiszem, hogy az én anyám lenne a kivétel.

Na, most ha én ezek után kijelenteném, hogy a női nem az a férfiakon élősködik, a pofámról egy pillantás alatt sülne le az összes bőr és plafon is rám szakadna. És azt aki nekem ilyen faszságokat jelent ki mint elfogadandó tényt, nem tudom másnak, csak pszichopatának vagy komplett idiótának nézni. Bármennyire is bántja azt a finom úri lelked és tekinted gusztustalan személyeskedésnek.

De hát ez ugye mit sem számít, ugye? Mert nekem nincs nyitva a szemem, egy buta mangina vagyok aki nem látja a világot maga körül, és hát a történelemhez is hülye szegény fejem…

Értem én, hogy mit értesz élősködés alatt. És igen, egy nagyon kifordított nézőpontból lehetne így nézni, csak hát akkor ehhez hozzá kell tenni azt is, hogy a férfiak is élősködtek a nőkön. És ha mindkét nem kölcsönösen függ a másiktól, az mégis mióta számít élősködésnek, azt hogy a tökömbe lehet ilyen egyoldalúan kifordítani és demagógiába degradálni???

A nemek mindig is kölcsönös függésben voltak. Nem egyszer leírták már mások is. Ez az élősködés meg egy demagóg idiótaság. És most is csak azt tudom mondani, mint korábban: a személyes problémádat a női nemmel ne vetítsd ki az egész társadalomra.

“Az öngyilkosságban nincs semmi férfias nem is értem miért akarod azt annak beállítani. Az öngyilkosság feladás a férfi viszont nem adja fel.”

Férfiasabb, mint itt bégetni…

„Miért csatlakozzak egy olyan vitához ahol az én véleményemet már többen is leírták sőt tényekkel is alátámasztották az álláspontjukat de a vitapartner csak egyes mondatrészeket fog fel és azokkal akar vitába szállni.”

Nem is tudom… Mert annak nagyobb sportértéke van, mint napról napra ugyanazt a lemezt feltenni és várni a bégető egyetértést? Mert esetleg még a végén kiderül, hogy te is tévedhetsz és demagóg vagy? Mert ha már van időd a demagógiára, ezt fordíthatnád vitára is? Lenne még pár ötletem…

Egyébként, amit az időről és annak hiányáról mondtál, teljesen megértem és igazat is adok, nyilván a család az első.

„Itt van némi ellentmondás. Az előbb arra panaszkodtál, hogy így nem tudlak meggyőzni most meg azt írod nem is kell.

Nem látom azt az ellentmondást. Felvilágosíthatnál.

“lányok akik nálunk kulturáltabbnak tűnnek”

Ez egy általánosítás volt.

Reszet Elek
Szerkesztő

Deadpool: Nagyon szerencsés vagy hogy édesanyádnak ilyen jóasszonyt adott az ég. Vannak akik nem ilyen szerencsések.

Deadpool
Olvasó
Deadpool

És ez máris feljogosít a parazitázásra, gondolom….

Reszet Elek
Szerkesztő

Nem. Viszont érthetővé teszi a veled ellentétes generalizációt.

Deadpool
Olvasó
Deadpool

Viszont aki nem képes egy tapodtat sem elvonatkoztatni a saját komplexusaitól és legalább valamennyire elfogulatlan véleményt nyilvánítani, annak semmi keresnivalója közéleti vitában… (bahhh…. ha legalább vitáról lenne szó… böfögésben.)

Lierin
Olvasó
Lierin

Nana, én nem idejövök néha és kiböfögöm magam, aztán megyek dolgomra :)

Egyszerűen néha eszembe jut ez az oldal, akkor felnézek, olvasgatok, vitatkozom olyan témákban, amelyekkel nem értek egyet, de basszus, mégsem tölthetem itt az egész életem, minden nap kommenteket írosgatva arról, hogy milyenek a férfiak vagy nők, ennyire azért nem érdekel a dolog :D

Az mondjuk tény, hogy sokszor hetekre-hónapokra eltűnök és nem járok erre, de az értelmes vitákat megjegyzem, csakhát mit lehet kezdeni olyan “vitapartnerekkel”, akik már úgy nyitnak, hogy “te hülye picsa” és társai…? :)

Úgy gondolom, ennek az oldalnak nem az a tényleges célja, amit az impresszumban leírnak és pontosan ezért van itt lehetőség ritkán értelmes vitatkozásra. Mert az idelátogató férfiak a személyes sérelmeiket akarják levezetni valahol és olyan szinten állnak, hogy tényként kezelik, hogy az egyik nem élősködik a másikon ;)

Azt írják az impresszumban:
“Politika, tudomány, család, karrier, életmód és a nők férfiszemmel. ”

Na most, legyünk őszinték, nem jelennek meg olyan cikkek, amelyek bármiféle értelemben pozitívan állnának a nőkhöz, pedig egyértelműen nem minden férfi gondolkodik úgy a politikáról, karrierről és családról, mint a jelenlegi cikkírók. Miért nem kérnek fel olyan cikkírókat, akik másfajta véleményt is képviselnek, hogy ne legyen olyan egyoldalú az egész?

“A Férfihang küzd minden olyan feminista megnyilvánulás és társadalmi jelenség ellen, amelyben megjelenik az androfóbia vagy a nyílt férfigyűlölet ”
De azért majdnem minden cikkben megjelenik a nyílt nőgyülölet és lenézés. Ez egy korrekt, normális válaszreakió? Ez az oldal miért érzi magát különbnek azoknál a feminista oldalaknál, amelyeket ők leszólnak?
Ez egy nyíltan nőgyülő, szélsőséges oldal. Még a csakazolvassa.hu is több értéket képvisel, pedig az is elég alja blog.

A portál további céljául tűzi ki, hogy segítséget nyújtson a férfiak családi, párkapcsolati, jogi, mentálhigiénés, szexuális és életmód problémáinak megoldásában. “

A legnagyobb hazugság. Számos cikk alatt megkérdeztem már, hogy ha az oldal segíteni akar a férfiaknak, akkor miért nem kérdez meg boldog házasságban élő, sikeres férfiakat arról, hogy mit csinálnak másképp vagy hogyan viszonyulnak a feleségükhöz, hogy működik köztük a munka- és pénzmegosztás, a  közös célkitűzés… és soha nem jött rá válasz.
A férfihang valójában nem megoldani akarja a férfiak problémáit, ez semmi más, csak egy olyan internetes felület, ahol vérig sértett férfiak szidják a nőket a személyes kudarcaik feldolgozatlansága miatt.

hunbagira
Újságíró

Még a csakazolvassa.hu is több értéket képvisel, pedig az is elég alja blog.

Igen, ringyó? Ott kb az első mondatomnál bannolnátok itt meg eltűrjük a hányásaidat. És azt hiszem tovább nem is kell ragoznom a különbséget.

Na most, legyünk őszinték, nem jelennek meg olyan cikkek, amelyek bármiféle értelemben pozitívan állnának a nőkhöz,

A cikkek leképezik a mai feminsita fehér ribancnők hozzáállását a társadalomhoz…(férfiakat már nem is írom, mert ilyen téren már rég nincsenek elvárásaim felétek) De jellemzően a ribancok sértődnek meg a reakción.

miért nem kérdez meg boldog házasságban élő, sikeres férfiakat arról, hogy mit csinálnak másképp vagy hogyan viszonyulnak a feleségükhöz,

Most azzal a kivétel 5-10%-al szerencsefiával foglalkozzunk aki kifogott egy nem hipergám ribancot. Tehát akinek sikerült nőstényszukából valóban emberré válnia. :)

hunbagira
Újságíró

megjelenik a nyílt nőgyülölet

Így van nőről, zsidóról, cigányról egy szarszínű hulladékról szexuális deviánsról, csak jót vagy semmit. :D Éljen a 1984 és a kultúrmarxizmus.

Ellenben ti mindenféle szart nyomhattok rólunk.

Lierin
Olvasó
Lierin

Nem hiszem, hogy bannolnának, én is szóltam már le a bloggert, mégsem törölte ki a kommentjeimet.

De figyelj már, még mindig nem válaszoltál, hogy anyád beszél így otthon apáddal vagy apád anyáddal? Te meg csodálkozol, hogy ezzel az ordenáré stílussal nem jut neked nő…

“Most azzal a kivétel 5-10%-al szerencsefiával foglalkozzunk”
Hát állítólag megoldást akar az oldal, nem?

hunbagira
Újságíró

Persze picsa, ha te vagy az oldal másik szerkesztője…:)

És az oldallal mindenben egyetértesz. :)

-
Olvasó
-

Itt egyedül te böfögsz, hamburgeren hízott zsírdisznó.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Napok óta megy a küzdelem Anna ellen, és én úgy látom, hogy ő áll nyerésre”

Hát ezen felnevettem.

Deadpool
Olvasó
Deadpool

Nézőpont kérdése. Ha a röfögést és a személyeskedést vesszük alapul, nyilván alul van. :) Egyedül a lányok képesek valamit kezdeni vele.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Egyedül a lányok képesek valamit kezdeni vele.”

Mások meg unják a sok sületlenségét.

Deadpool
Olvasó
Deadpool

Neked is elbaszták a komfortod? De szar lehet… Kérd vissza a pénzed!

Naooo
Olvasó
Naooo

Beírja, kitörli, visszaírja.

Balton
Olvasó
Balton

Csak relatíve van igazad, ugyanis sokkal összeszedettebben kommunikál írásban, és kevesebb feminista közhelyet puffogtat. Így olybá tűnhet, hogy tessék itt van egy magát feministának valló nő, és lehet vele normálisan kommunikálni, de néha kifigyel a foga-fehérje neki is. Sajnos ha “odaböfögünk” neki valamit, akkor különösen előjöhet a kontraszt, és nem a mi javunkra.

Naooo-nak van igaza, képtelenség meg fárasztó minden egyes unalomig hallott dogmáját egyesével leütögetni…

Rokapapa
Újságíró

“De miért nekem böfögöd ezt ide?”

Mert te vagy az aki játssza az értetlent miközben tagadja azt a nyilvánvaló tényt is, hogy részese vagy a női élősködés támogatásának. Minden ember részese ennek aki a jelen társadalomba beilleszkedik, dolgozik és adózik. Ezt bővebben nem fejtem ki hisz már többen is megtették.

Sosem azzal volt a gond, hogy a nők a férfiakon élősködtek hisz amíg a társadalom nem garantált a nőknek önálló életet nem volt választásuk mint ellenszolgáltatást nyújtani a férfi javainak használatáért cserébe. Ilyen ellenszolgáltatások volt a szex, szülés és a hagyományos női szerepek. Ez nem volt soha nőelnyomás csak egy szimpla adok, kapok tranzakció amihez jobb esetben egy érzelmi kötödés is társult. Ha úgy tetszik ez is egy formája a prostitúciónak. Nem is csoda, hogy a feminizmus nyíltan támadja a házasság és a párkapcsolatok rendszerét.  Ma viszont a társadalom garantál a nőknek túlélést érdemeiken felül (közvetett élősködés) miközben egy vagy több férfin (hibás családjogi törvények) is tud élősködni közvetlenül.

Megjegyezném azonban, hogy böfögni ritkán szoktam és kifejezetten sértőnek sőt alpárinak tartom a stílusodat. Talán próbálj meg kevésbé személyeskedni és akkor a szavaid értelmére is többen fognak figyelni.

Abban igazad van, hogy sokszor írok pár hozzászólást majd eltűnök. Mint magad is megtapasztalhattad hiába tűnök el a téma nem áll meg sőt… Azt hiszem ehhez nem kel többet hozzáfűznöm hisz ez egy fórum lényege, mindenki mindenhez hozzáteheti a sajátját.

Mentségemre szolgáljon, hogy én egy családot tartok el. Munkahelyem és saját vállalkozásom is van ami erősen korlátozhatja az ide fordítható időmet is. Este pedig már nem igazán szoktam gép elé ülni mivel szeretem a családomat és azt a kevés időt amit velük tölthetek igyekszem úgy eltölteni, hogy közben nem foglalkozom mással.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

– Nők hamarabb mennek nyugdíjba, miközben tovább élnek (2-3X annyi ideig nyugdíjasok).
– Férfiak fizetik be a nyugdíjjárulékok 60%-át.
Ergo a nők nyugdíjának saccperkábé felét a férfiak fizetik ki (a sajátjuk mellett).

Ha a te állításodat vennénk alapul, akkor már csak a fenti miatt is minden magyar férfi balfasz lenne, beleértve téged is. (Bár azért ilyen szűklátókörűség után erős kétségeim vannak, hogy férfi lennél, de ez most mindegy…) És akkor még nem beszéltünk az egészségügyről (nőkre az életük során 2-4X annyit költ egy állam, míg a járulékok 60%-át férfiak fizetik be); nem beszéltünk a gyes és hasonló támogatásokról (amit szintén nem a nő fizet ki, de ő kapja meg); az ingyenes közép- és felsőfokú oktatásról (amit szintén nagyobb arányban férfiak fizetnek ki, és nagyobb arányban nők vesznek igénybe – jellemzően pont olyan tanulmányokkal, ami az égvilágon semmi hasznot nem hoz a társadalom számára, lásd büfészakok tömegei); nem beszéltünk a tartásdíj intézményéről; na meg persze arról sem, mikor Micike annyit keres az irodában, mint Józsi a gyárban vagy a tűzoltólétrán kapaszkodva – a probléma csak annyi, hogy Micike melóját két nap alatt megtanulja és el is tudja végezni egy 12 éves gyerek, míg Józsiét még Micike sem, nem hogy egy gyerek. (És jellemzően Micike állami pénzből, tehát megint csak a termelő Józsi adójából végzi a ‘munkáját’, ami egy újabb eltartás, hiszen Józsi nagyobb valószínűséggel van a versenyszektorban.) Mindez természetesen állami szinten van szabályozva, sokszor törvényekkel, stb., amiben a feminizmusnak bizony igen komoly szerepe van.

Rokapapa asszem erről beszélt. Legalábbis nekem mintegy 0,2 másodperc gondolkodás után ez jött le. Gyanítom nálad ez nem így történhetett, mert különben nem beszélnél ilyen sületlenséget.

hunbagira
Újságíró

mondjuk ebben 2-4X-ben gondolom benne vannak a nőgyógyászati beavatkozások költségei, amit mi számon kérünk rajtuk.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Talán az is. Meg sok más dolog is.

Deadpool
Olvasó
Deadpool

“Rokapapa asszem erről beszélt. Legalábbis nekem mintegy 0,2 másodperc gondolkodás után ez jött le. Gyanítom nálad ez nem így történhetett, mert különben nem beszélnél ilyen sületlenséget.”

Azon is elmélkedhettél volna egy kicsit, hogy én mire gondolok. De akkor segítek:

“Gyakorlatilag a nők az emberiség fennállása óta a férfiakon élősködnek.” … remélem ettől többet nem kell.

Ha már hülyének akarsz beállítani, akkor legalább tégy úgy mint aki ért is hozzá. Köszi!

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

“Azon is elmélkedhettél volna egy kicsit, hogy én mire gondolok. De akkor segítek:”
Azzal a megnyilvánulással, amivel nekiestél, nemigen jött le, hogy mire is gondolsz. Inkább egy túlfűtött mangina sokadik rinyálása volt érezhető, de ezt nem nagyon akartam az orrod alá dörgölni még akkor…

“remélem ettől többet nem kell”
Nem hát, tényleg nem kell több. Egy egyértelmű tényt írt le.
Ősidők óta a férfi dolgozik többet, ő termel többet annál, amint amit elfogyaszt. Ő tartja el a nőt és a gyereket is. Már csak abból kiindulva, hogy a nők a régi időkben gyakorlatilag a nemi érésük után nekiálltak szülni és ezt nagy eséllyel halálukig csinálták. Folyamatosan.
És ugye egy várandós nő, vagy egy kisbabával foglalkozó nő nem tud sem vadászni, sem gyűjtögetni, sem építeni, sem harcolni. Ő szépen ott van a csoport védett részén, babusgatja a kisbabát, míg a férfi megtermeli számára a kaját meg a többit. Ha valakinek ez nem világos, az vagy feminista, vagy hülye. (A kettő nem zárja ki egymást egyébként. Sőt.)

“Ha már hülyének akarsz beállítani, akkor legalább tégy úgy mint aki ért is hozzá. Köszi!”
Így elnézve a megnyilvánulásaid színvonalát, nem kell pszichológus diploma, hogy erre bárki rájöjjön. … Szívesen!

Deadpool
Olvasó
Deadpool

Inkább egy túlfűtött mangina sokadik rinyálása volt érezhető, de ezt nem nagyon akartam az orrod alá dörgölni még akkor…

Tőlem személyeskedhetünk. Viszont a mangina volt már, légy okos kis korcs és találj valami eredetit. A filoszemita, white knight, libsi szintén el lett lőve, csak hogy ne fussunk felesleges köröket…

És ugye egy várandós nő, vagy egy kisbabával foglalkozó nő nem tud sem vadászni, sem gyűjtögetni, sem építeni, sem harcolni. Ő szépen ott van a csoport védett részén, babusgatja a kisbabát, míg a férfi megtermeli számára a kaját meg a többit. Ha valakinek ez nem világos, az vagy feminista, vagy hülye. (A kettő nem zárja ki egymást egyébként. Sőt.)

A vadászó, építő, harcoló embernek ki főzte meg a kaját, ki nevelte a gyerekét, te szerencsétlen? :)

Reszet Elek
Szerkesztő

Ezt már linkeltem: https://www.youtube.com/watch?v=OXQwtTOnLvg

5:54-től pont a vitátokhoz illeszkedik.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

“Tőlem személyeskedhetünk.”
Ó, ha lehet, inkább rád bízom ezt a személyeskedést. Láthatóan ezt leszámítva nincs különösebb érdemi mondandód, így inkább hagynálak kibontakozni. :)

“embernek ki főzte meg a kaját, ki nevelte a gyerekét, te szerencsétlen?”
Egyrészt a nevelést nem a nő végezte akkor sem, hanem a férfiak. A nő a legkisebb gyereket fogta a kezében, egész addig, amíg a következő meg nem született (jellemzően amíg a nagyobb meg nem tanult járni – ezt óvásnak nevezzük, ugyanis a nevelés már a külvilágra való felkészítést jelenti, amit meg ugye a külvilággal nem érintkező nő nem tudott megtenni, így az is a férfiakra hárult). Utána a lábra állt gyerek már a közösség felvigyázásában volt, ahol a férfiak nevelő szerepe ugyanolyan fontos volt, mint a nők óvó szerepe. Tehát ez nem nyert hangszórót.

A kajafőzés pedig mióta egyenrangú tevékenység azzal, hogy levadászol egy állatot, nyomikám? :) Az egyiknél fogod a húst, rászúrod egy botra és fölé rakod a tűznek. A másiknál meg órákig talpalsz, nyomokat keresel, harcolsz egyet vele, majd cipeled haza a cuccot, stb. Valahogy kanyarban nincs a kettő egymáshoz viszonyítva.
Nem beszélve arról, hogy a férfiak vadászata sokszor több napig is eltarthatott, ergo logikus, hogy ők magukra tudtak főzni, ha kellett. Tehát nagy eséllyel nem, vagy nem mindig a nők főztek a férfiakra, sőt, talán néha a férfiak csinálták ezt is. Hiszen a főzés előkészítése (pl. a vadhús lenyúzása) szintén eléggé kemény meló, ami nem végezhető várandósan, vagy kisbabával a kézben. Oda bizony kell mindkét kéz. Ha láttál már mondjuk 8 hónapos várandós nőt, rájössz te is, hogy meglehetősen nehéz bármit is csinálnia. Még a csecsemő mellett való főzés is elég körülményes úgy, hogy közben a gyereket fogni kell, nem hogy még bőrt nyúzzon a vadról. (Mert ugye babakocsi, babaágy, vagy babahordó kanyarban nincs, ergo a gyereket kézben kell tartani szinte mindig.) A nő mindenképpen segítséget igényel az alap tevékenységek többségében is, nem hogy még ő segít a férfinak.

Szóval ez sem jött össze. De erőlködj még egy kicsit nyugodtan. Nekem tetszik. :)

Deadpool
Olvasó
Deadpool

És anyád mit szól, hogy kicsi fia parazitának tartja?

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Alighanem erősen mellémész a dolgoknak.
Szóval kifejtem, hogy érthető legyen:

1. A nő alapértelmezett ösztöne szerint kihasználja a férfit.
A férfi meg általában ezt hagyja (pár kivételtől eltekintve). Ez tény. Amikor egy egyed többet kap egy másiktól, mint amennyit ad, azt nevezi a biológia parazita életmódnak.

2. Amikor a nő gyereket szül az adott férfinak, és hagyja felnevelni, ott fogja VISZONOZNI ezt az eltartást, védelmet.
És onnantól megszűnik a parazita életmód és átáll szimbiózisra.

Az ember igen régóta élt úgy, hogy a férfi termelt többet, ő védett, stb. Cserében a nő adta a gyereket, és a hűséget.
Ezt hívták házasságnak, ami a társadalmunk alapja volt.

A mai társadalomban viszont továbbra is a férfiak tartják el a nőket. De cserében már nem kapnak gyereket és hűséget! Társadalmi szinten semmiképpen (pl. csökken a lélekszámunk), de sok esetben egyénileg sem. A nőket a férfiak eltartják, megvédik, de a szimbiózis felborult, és maradt a parazita életmód. A nő már az állammal házasodik, mert az állam (amit nagyobb részt a nők szavaznak meg) elveszi a férfiak pénzét és odaadja a nőknek. Megszűnt a közvetlen kapcsolat a két nem között, mert közéjük állt az állam.

Tehát társadalmi szinten bizony a nők paraziták.
Elhiszem én, hoyg anyucid nagyon rendes asszony volt (itt most visszakanyarodhatnánk arra, hogy vajon akkor neked vannak-e komplexusaid, avagy Rokapapának, de szerintem ebbe ne menjünk bele). De az csak egy eset. Nem kétlem, hogy van több, sőt, sok hasonló is.
De amikor nőkről beszélünk (legalábbis én) akkor általánosságban beszélek róluk. A női nemről beszélek, nem pedig adott nőkről. Persze a mai nőtartó szoci világban a rendszer sajátossága kapcsán a nők döntő része (akár önnön akaratán kívül is) parazitává válik. Mondhatni haszonélvezője lesz a rendszernek. De érdemes lenne megértened, hogy amikor nőkről beszélünk, nem feltétlen minden nőről van szó. Sokkal inkább a társadalmi problémáról.
Magyarán általánosítunk, általánosságban beszélünk nőkről.
/Ez az “általában” szó az egyébként, amit nemigen szoktak megérteni azok, akik indulatból kommunikálnak. Az általánosságban vett dolgokat ráveszik az adott csoport egészére. Mint ahogy láthatóan te is tetted./

A kérdésedre pedig a válasz:
– Egyéni szinten nem tartom élősködőnek anyámat. Egyéni szinten ő visszaadta azt, amit kapott.
– És társadalmi szinten sem tartom annak, mivel ő azon nők közé tartozik, akik kitermelték azt a költséget, amit rájuk költöttek. Mind munkával, mind gyerekszüléssel visszaadta, amit kapott, tehát megvan nála az egyensúly.
– És mindettől függetlenül mondom továbbra is, hogy a női nem a férfiakon élősködik.

Deadpool
Olvasó
Deadpool

Továbbra sem tudok érdemben reagálni, mert nem erről szól a vita. Nem ezeket a dolgokat vitatom, hanem a hozzáállást. Még mindig nem jött át? Azt mondtad nem kell több segítség…

“És mindettől függetlenül mondom továbbra is, hogy a női nem a férfiakon élősködik.”

És édesanyád melyik nemhez tartozik?

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Ha azt mondom, hogy a cigányság/migránsok a magyar/fehér társadalmon élősködnek, az minden migránst/cigányt jelent? Vagy csak azt, hogy többségük teszi ezt, ergo általánosságot fogalmazok meg?
Ha azt mondom, hogy a gyerekek szeretik a csokit, az minden gyerekre igaz, vagy csak a gyerekek többségére? Ha azt mondom, hogy a magyarok szeretnek panaszkodni, az minden magyarra igaz, vagy csak a magyarok többségére, tehát csak újabb általánosítást alkalmazok?

/Hihetetlen baszdki, hogy a nők meg a nőies faszik mennyire nem képesek megérteni az ‘általában’, ‘általánosság’ és hasonló kifejezések jelentését, főleg, ha az érzelmileg érinti őket…/

Deadpool
Olvasó
Deadpool

Most komolyan te akarsz szövegértelmezésre tanítani??? :D :D

Nézd, én falun töltöttem a gyerekkorom, nem egy társasházban, ahol a szomszédot sem ismerem. Ott egy kb. 5 km-es sugárban ismersz minden egyes embert magad körül, ha akarod, ha nem. És tudod, nekem az a tapasztalatom, hogy még általánosításnak is kurvagyenge ez az állítás. Nagyon sajnálom, ha te úgy érzed, hogy a körülötted lévők élősködnek rajtad, de még mindig főbe tudod lőni magad, ha ez nem tetszik.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

“Most komolyan te akarsz szövegértelmezésre tanítani???”
Láthatóan rád fér. Főleg ezen hozzászólásod után. :)

“Nagyon sajnálom, ha te úgy érzed, hogy a körülötted lévők élősködnek rajtad”
Itt látni tökéletesen, hogy kurvára nem érted, mit is írok.

“de még mindig főbe tudod lőni magad, ha ez nem tetszik.”
Ne magadból indulj ki (itt se). Én pl. nem futamodok meg olyan könnyen, mint amilyen könnyen te tennéd.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nőkre azért költ ennyivel többet az állam, mert mi elmegyünk orvoshoz, ti meg csak akkor, ha már marha nagy a baj. Mi járunk szűrővizsgálatokra, mi inkább gyorsan megnézetjük, ha valami nem stimmel, nehogy nagyobb baj legyen belőle, mi odafigyelünk, ti nem. A baj veletek van, mert ti nem törődtök magatokkal, tisztelet a kivételnek. Nem értitek, hogy elég vicces, hogy ezt kéritek számon rajtunk, amikor ott van előttetek a lehetőség, hogy akár havonta nézessétek magatokat, eljárjatok kontrollra szépen az urológoshoz, ellenőriztessétek a vérnyomásotokat meg a cukrotokat, adjatok be pisit meg vért, de hát nem teszitek, mert biztos erre sincs időtök, jön majd a kifogás. Ezt soha senki nem tiltja meg nektek, bármikor megtehetnétek, és rátok is többet költene az állam a bányában megszerzett, majd leadózott pénzetekből. :)

Az egyik, általam ismert cégvezető bevállalta azt, hogy minden alkalmazottját elküldte teljes kivizsgálásra, ultrahangra, CT-re, és a nők többsége rendben volt, sőt sokan igénybe sem vették, mert ők azt a saját rutinjuk szerint rendezik, ahogy szokták. A férfiak többségénél előjött valami, alap a magas vérnyomás, koleszterin, cukor, és vajon hány változtatott azóta? Egyik sem, pár hétig tartottak valamiféle diétát összefogva, aztán azóta sem. Azóta ketten kórházba kerültek azokkal a problémákkal, amiket akkor pedig, idejében kiszűrtek, és már elég nagy a baj.

Úgyhogy én ezt a helyetekben kivenném a felsorolásból, mert ez inkább nektek ciki, és illene elgondolkozni, hogy nem csak rinyálni kell azon, hogy a ti pénzetekből a nők tovább élnek, hanem talán tenni azért, hogy ti is megérjétek azt a kort.

hunbagira
Újságíró

Ebben egyrészt igazad van.

Másrészt akkor mi is van ezekkel a femcsi ihletettségű reklámokkal, hogy ledönt bennünket egy megfázás és “haldoklunk”..:)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Azokra mindig is haragudtam, de valahol van benne igazság. Egy pasi, ha nátháska lesz, összedől a világ. Orvoshoz nem megy el, de végigfetrengi a hétvégét és körbe kell ugrálni, mintha halálos beteg volna. Nem mindenki ilyen, de sokan. :)

A faszim ezen van kiakadva állandóan. A kollégái fele beteg 2-3 hetente, amikor bent vannak, akkor meg rinyálnak azon, hogy dolgozni kell, ezért már beszélgetni sincs kedve velük, mert foci meg rinya, ez a két téma van. Ő állítja, hogy a pasik sokkal hisztisebbek és kényeskedőbbek, mint a nők, és ez már sok év tapasztalata.

Deadpool
Olvasó
Deadpool

A pasid rossz társaságba került. Vigyázzon a seggére.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Pedig igaz, csak a pasik máshogy hisztisek, ők hőbörögnek, szemétkednek meg cinikusak. Attól az még csak hisztéria. :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Az nem hiszti, az jogos felháborodás.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ahogy az is jogos felháborodás a részemről, hogy még mindig játszod a sündisznót, ha észreveszem a sajátos bókjaidat és reagálok rájuk. :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Nem szoktam bókolni, ezt bizony benézted.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Direktben nem, de amikor látványosan hiányolsz, azt bóknak veszem. :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Látványtalanul se.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

De-de. Kis cukim. :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Végigflörtölted már az egész oldalt, nem szégyelled magad?

hunbagira
Újságíró

Tudom, hogy nem reprezentatív a mintám – és nem 31Anna és Lierin vagyok, hogy ezt kivetítsem a társadalom egészére- de ezt is fordítva tapasztaltam.

Sőt a faterom féle “őspartriarchák”:D , még rá is játszottak…látható volt, hogy majdnem megdöglik, de akkor is ő volt a “kemény” :D

És pont ellentmond az is, hogy csak akkor megyünk orvoshoz, amikor már kurvára fáj- és ez daganatoknál- már végórákat jelenti.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Az efféle pasik már eléggé kivételek. Az én apám, nagyapám is ilyen volt, utóbbi bele is halt ebbe, apám már így idősebb korára rájött, hogy haszna van a kivizsgálásnak és jár rendszeresen, de egyik sem volt soha a magát nátháskán kiszolgáltató típus. És ne érts félre, tök alap, hogy ha a párod beteg, akkor ápolod, de ha látod, hogy rájátszik és csak nyafog, akkor azért eleged lesz. Magával baszik ki, mert egyre kevésbé veszed komolyan a nagy betegségeit.
Ez a kényeskedés. Sok pasi olyan, mint a tinigyerek, aki örül annak, hogy bekapott valami vírust, ágyban lehet dögleni és betegvagyokozni, de úgy ténylegesen törődni az egészségével nem buli, mert egyrészt a vizsgálattól fél, hátha kiderül valami csúnya, másrészt az már nem móka. Nincs ebben semmi ellentmondás, vagy ha van is, akkor magatokban keressétek. :)

Aldo
Újságíró

“Sőt a faterom féle “őspartriarchák”:D , még rá is játszottak…látható volt, hogy majdnem megdöglik, de akkor is ő volt a “kemény””

Az én két nagyapám is ez a kategória volt. Igaz egyikük sem élte meg a 60-at.

Naooo
Olvasó
Naooo

Na és? Azért vannak a nők, hogy körbeugráljanak.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

A férfiaknak az influenza és a nátha valóban sokkal probémásabb, mint a nőknek:
https://www.huffingtonpost.co.uk/2011/09/19/scientists-say-man-flu-is-not-a-myth_n_969749.html
Erre jön rá, hogy mi inkább vagyunk a végletekben minden szempontból. Ergo a fentire még rájátszik az is, hogy van közülünk, aki ennek ellenére jobban átvészeli az influenzát, mint akár ti. És van, akit még jobban ledönt, mint gondolnád. Én pl. prímán bírom, lábon hordom ki mindig. Egy rokonom meg ha elkapja, akkor egy hétig járni sem igazán tud. Ha feláll, összecsuklik. Nem jajong, de képtelen bármi értelmeset is csinálni egy influenzával.

Pluszbónusz:
Ha nő rinyál, senki nem szólja meg érte. Ha őneki baja van, mindenki elhiszi, sőt, támogatja. Ha férfinak van baja, abban az esetben pedig a társadalom hozzáállása, hogy tűrjön, ne nyafogjon. Így egy férfi ugyanolyan mértékű nyafogását akár 10X-esnek is betud a társadalom. … Akár te is.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Érdekes, mégsem oltatjátok be magatokat influenza ellen, pedig azt is megtehetnétek. De hát erre annyi a válaszod, hogy akkor kétszer annyit költenénk az egészségügyre, ezt majd a vírusnak is elmagyarázod, hátha elgondolkodik és jogos meglátásnak találja.

A többi meg hiszti, és arra nem pazarolok energiát, sem időt. :)

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

“Érdekes, mégsem oltatjátok be magatokat influenza ellen, pedig azt is megtehetnétek.”
Egyrészt nem egy influenza vírus van. Az egyik oltás véd az egyik ellen. De mi van, ha másikat kapsz el? Szívás.
Másrészt az influenza kihordható lábon, még ha kellemetlen is. Öregeknek meg betegeknek, illetve esetleg gyerekeknek van szükségük oltásra. Ráadásul drága, mi meg nem pazarlunk (nincs bennünk az ösztönös élősködő mentalitás). Hiszen el kell tartani az életképtelen parazitáinkat, nemde? Hogyan lenne így óriási grrrrl power kampány, ha nem kapnátok annyi állami lóvét a picsátok alá?! :))

“A többi meg hiszti, és arra nem pazarolok energiát, sem időt.”
Ugyan kérlek, ne magyarázkodj! Teljes mértékben érti itt mindenki, hogy megint sikeresen beégetted magad, ahogy szoktad. Ilyen ez, ha tátott szájjal rohangálsz a faszerdőben… :)

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

“Nőkre azért költ ennyivel többet az állam, mert mi elmegyünk orvoshoz, ti meg csak akkor, ha már marha nagy a baj.”
Jéé, akkor nem is mi nyafogunk annyit a piszlicsáré problémáinkon, hanem mégis ti? :)) Nehogy eláruld ezt a felebarátaidnak, mert hirtelen ősellenség leszel. Tudod, náluk még az a módi, hogy a férfiak kis gondokon is sírnak meg egyből orvosért kiáltanak.

Egyébként meg az okok az alábbiak:
– Valóban kevesebbet megyünk szűrővizsgálatokra meg orvoshoz.
(Ha mi is annyit mennénk, mint ti, akkor már becsődölt volna az egészségügy, avagy 2X annyi adót kellene fizetni utána.)
– A nők tovább élnek, meg hamarabb mennek nyugdíjba.
(A betegségek többsége meg általában nyugdíjkorhatár betöltése után jön legjobban elő, és a nyugdíjasok viszik az EÜ pénzek jelentős részét), így a nyugdíjhoz hasonlóan itt is férfiak pénzelik a ti egészségeteket.)
– Női problémákra többet költ az EÜ kassza.
(Pl. a prosztatarák meg a mellrák hasonló számú halálesetet okoz, mégis 3-4X annyi megy a mellrákkal kapcsolatos kutatásokra, stb. De a HPV elleni oltást is ingyen kapja a 13 éves lány, míg a 13 éves fiúnak 90ezerbe kerül idehaza, holott a HPV általi rákos megbetegedések 40%-a férfiakkal történik. De más országokban is ez a helyzet.)

Erre jön rá egyébként, hogy a férfiak végzik a stresszes, egészségkárosító, illetve a nehéz fizikai munkák döntő részét. Így nem kell csodálkozni, hogy betegebbek. Ha ezek a férfiak elmennének szűrővizsgálatokra, ahelyett, hogy a kis picsátok alá tolnák a lóvét halálukig, akkor gyorsan jönne a rinyátok. Szóval bizony ez nem nekünk ciki, hanem nektek. :)
A megoldás egyébként az egyéni nyugdíjbiztosítás meg EÜ biztosítás lenne. Fizesse mindenki magának az EÜ ellátást. … De nyilván ilyen nem lesz a mi kis nőtartó fasiszta társadalmunkban, ugye? Gecikínos lenne a nagy grrrll power hisztinek. :)

.

Érdekes egyébként, hogy csak az EÜ-t ragadtad ki.
Ezek szerint a többit elismered. Köszönöm! :)

Chump
Olvasó
Chump

Nem igazán. A jelek inkább arra utalnak, hogy a nők szimplán csak azon okból is tovább élnek, mert nők.

http://www.origo.hu/tudomany/20101105-miert-hosszabb-a-nok-elettartama-mint-a-ferfiake.html

“A nőstények az állatok között is általában tovább élnek, mint a hímek. Ez arra utal, hogy a nemek közötti élettartam-különbségnek az embernél is mélyebb biológiai okai lehetnek.

Az embereknél – akárcsak az állatoknál – a női test állapota igen lényeges a szaporodás sikere szempontjából. A magzatnak az anyaméhben kell fejlődnie, és a csecsemőt szoptatnia kell az anyának. Ha tehát a női testet túlságosan legyengítenék a károsodások, akkor jelentősen csökkenne annak esélye, hogy egészséges utódokat hozzon világra. A férfi szaporodásban betöltött szerepe ugyanakkor kevésbé közvetlenül függ az állandó jó egészségi állapotától.

A férfi termékenységet fokozó magas tesztoszteronszint valójában kifejezetten hátrányos a hosszú túlélés szempontjából. Ami a nőket illeti, rágcsálóknál már bebizonyították, hogy a női test hatékonyabban javítja meg a sejtek hibáit, mint a hímeké. A petefészek eltávolítása azonban eltünteti ezt a különbséget. Ugyanakkor az ivartalanított hím állatok gyakran hosszabb ideig élnek, mint ép társaik. A hímeknél tehát a kasztrálás lehet a hosszabb élet titka.”

Pont az év elején jött ki egy tanulmány, amiben leírják, hogy nők magasabb élettartama valószínűleg biológiai gyökerű, de természetesen egyéb tényezők is befolyásolják.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5789901/

Erre utalnak azok a jelek, hogy a nemdohányzók, mormonok vagy szerzetesek-apácák csoportjaiban is a nők élnek tovább.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

“A hímeknél tehát a kasztrálás lehet a hosszabb élet titka.”
Akkor ezek szerint a feministák csak azért akarnak minket kasztrálni, hogy hosszabb életet adjanak nekünk? Milyen figyelmesek…! ;)

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Már bocs, de ez rohadt szánlamas megnyilvánulás volt részedről.

Deadpool
Olvasó
Deadpool

“Köszönjük az észrevételt.” :)

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Mindannyian? … Szívesen!

Hunn
Olvasó
Hunn

Az oldschool (a cikkben első fokozatúnak nevezett) házasságnak van értelme.

A modern (a cikkben második fokozatúnak nevezett) házasságnak semmi értelme egy férfi számára..

Én sem véletlenül vagyok nőtlen (most vonatkoztassunk el az egyéni dolgaimtól.) Valahol lelkem mélyén éreztem, hogy a világ úgy csinál, mintha még mindig az oldschool házasság lenne érvényben, a valóságban pedig új szabályok vannak, amiről nyíltan alig beszél valaki – illetve mindenki úgy csinál, mintha ami van, az a világ legtermészetesebb dolga lenne.