A feminizmus felszámolja a képregényipart

A nyugati filmiparban és képregényiparban mindennapos, hogy a fehér, heteroszexuális férfiakat különféle etnikai és szexuális kisebbségekre cserélik. Még az idén bemutatásra kerül majd a Marvel Rising című animációs film, melynek nyolc hőséből hat tartozik a nők közé. A két férfi egyike afro-amerikai, míg a másik srác történetesen földönkívüli, bár gyaníthatóan a rózsaszínre-lilára melírozott hajú hősnők viszik majd a prímet.

Nem csak a Két Nagy Cég, a Marvel és a DC erőlteti a feminista, SJW, polkorrekt tematikát, hanem a kisebb képregénykiadók (mint az Image vagy az IDW) is készséggel kiszolgálják századunk uralkodó eszméit. Terjedelmi okokból nem térek ki a fekete Pókemberre, a női Thorra, a fekete nővé vált Vasemberre vagy Amerika kapitány színeváltozására – mindezzel sokan találhozhattak a sajtóban.

Nézzük, miként írják felül a genderkomisszárok a tömegkultúrát!

Kulturális kisajátítás

Akárcsak Delacroix festményén, a szabadság győzelemre vezeti a népet. Legelöl a Marvel pakisztáni-amerikai szuperhőse, Kamala Khan látható, Sadiq Khan és úgy mellékesen fél Pakisztán névrokona. Mögötte állítólag nem létező migránsok sorokoznak – látványos szociológiai körkép az Új Amerikából. Az agitprop-képregény a 2016-os amerikai választások környékén fogant, kifejezetten a magas választási részvételre buzdított, hisz ez képes biztosítani a nagyvárosok balliberális népének győzelmét. Kivéve, ha nem mégsem ők nyernek…

zászló

Szintén a Marvel Comics roppant kreatív szerzőgárdájának köszönhetjük Miss America, polgári nevén America Chavez feltűnését, aki színesbőrű queer nő (queer woman of color). Az esete annyiban kivételes, hogy nem férfi szereplőből csináltak női karaktert, hanem az interszekcionális idiotizmus nevében egy fehér, szőke, heteroszexuális hősnőt cseréltek egy valamivel testesebb, maszkulinabb, LMBT-pozitív latinára.

A regresszív médiaelit a hagyományos kulturális kódokat, a nemzeti azonoságot kifejező szimbólumokat meghagyja ugyan, de ellentétes tartalommal ruházza fel. Ahol a csillagos-sávos lobogó vagy az Amerika név következetesen szexuális és etnikai kisebbségeket jelöl, ott nem sok jó várható.

america

Nácik, nácik, nácik!

Hősnőnk (?) az időben visszautazva leszámol Hitlerrel – ez a létező legelcsépeltebb sci-fi klisé. A szellemi kimerültség csalhatatlan jele, hogy a 2010-es évek végén még mindig a szélsőjobb a Marvel-univerzum ősgonosza. A szuperhős hölgyemény (?) aktuálpolitizáló szövegbuborékjában sem véletlenül szerepel a punching nazis szófordulat: a #punchanazi hashtag a nyugati antifa-mozgalmak fő hívószava.

Érdekességképp jegyzem meg, hogy a rivális DC képregénykiadó hősnője, Wonder Woman a nemrég bemutatott filmjében ugyancsak “náciverőként” tündökölt, de nem is számítottunk többre.

punch

Feminista esztétika – háború a combok és a mellek ellen

Aki már egyszer kézbe vett kilencvenes-kétezres évekbeli képregényt, tisztában lehet azzal, hogy a legtöbb hősnő igencsak bögyös, sokuk a combokat fedetlenül hagyó “tornadresszt” visel. Ennek a korszaknak vége: manapság nem csak a fenekeket és a melleket méretezi kisebbre a feminista esztétika (ez odáig megy, hogy egyes női karaktereknek nincs melle…), hanem a Marvel univerzum hősnői (egy-két kivétellel) tetőtől talpig aszexuális öltözéket viselnek. Eléggé ellentmondásos ez a hirtelen előtört újbaloldali prüdéria, de a feminizmusban ne keressünk logikát.

carol
A konzervatív jobboldalt nem zavarta, a kulturális baloldal lecserélte

Ilyen például a Marvel képregényes univerzumának Carol Danverse – a balra lévő kép az 1970-es évekből való, míg a jobbra eső kép a közelmúltból. A feminista esztétika a nőket megfosztja leginkább feminin külsőségeiktől, legyen az “szexizmus” vagy “tárgyiasítás.” Egyúttal hadat üzen a férfiúi ösztönöknek. Önkéntelenül is az ember eszébe jut Orwell 1984 c. regénye, benne az Ifjúsági Nemiségellenes Szövetség fanatikusaival.

Az eset tanulsága az, hogy a feministák elérik, amit akarnak. Akárcsak a digitális játékipar esetében, a valódi fogyasztóközönség, a férfiak szempontjai teljesen elsikkadnak. Egyes-egyedül a tumblr-feministák, a safe space-fasiszták szempontjai számítanak.

Girl power

Akadnak persze politikamentes kiadványok is. A lenti képen Squirrel Girl, azaz Mókuslány megakadályozza a Galactus néven ismert kozmikus entitást a Föld elpusztításában. Ugyanarról a Galactus nevű figuráról van szó van szó, aki bolygókat fogyaszt reggelire, ami érthető a Marvel-univerzum egyik legerősebbjétől…

…aki lényegesen erősebb, mint a legtöbb földi Marvel-hős vagy a képregényes univerzum asgardi istenei.

Összefoglalás

Feltűnő, hogy az antifeminista mozgalom vagy az amerikai alt-right az utóbbi időben mintha felhagyott volna a képregénykritikával, holott az utóbbi években gyakran szóvá tették az erőltetett feminizálást vagy a blackwashing jelenségét. Ez a passzív belenyugvás nem sok jót ígér – egyre csak csökken a szabadság köreinek száma, ahol az ember felvállalhatja a magánvéleményét.

A kultúrmarxisták ezzel szemben mindent elértek amit akartak – a női szereplők ábrázolásától kezdte a “diverz karaktereken” át a férfiellenes uszításig. A kánonháborút ezúttal is az SJW-k nyerték, a progresszió újabb szeget verhet a kultúra koporsójába.

Elnézve azt, hogy mit tett a Disney a Star Wars-univerzummal, a Disney-féle Marvel-univerzum is a radikálisok kése alá kerülhet… persze ki tudja, mit hoz a jövő.

Igazán ideje volna a Nyugat felé is felhúzni egy kerítést.

13 votes, average: 4,69 out of 513 votes, average: 4,69 out of 513 votes, average: 4,69 out of 513 votes, average: 4,69 out of 513 votes, average: 4,69 out of 5 13 olvasó átlagosan 4,69 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

Post Author: Berengar

352
Szólj hozzá!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
26 Egyéni hozzászólás
326 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
33 Hozzászólások szerzői
wittukindReszet ElekIjkRokapapaFoxtrott28 Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Alter Ego
Szerkesztő

Pedig a megoldás annyira kézenfekvőnek látszik. A jobboldali gondolkodásnak nincs kulturális, szórakoztatóipari produktuma? Pont a jobboldali kulturális szegmens nem képes megteremteni, sikerre vinni, monetizálni a magának tetsző szórakoztatóipari termékeket? – Nekem valahogyan ellentmondásosnak tűnik ez.

wittukind
Olvasó
wittukind

Mivelhogy még a hülye Juncker is megmondta hogy Marx a legtörténelemcsinálóbb gondolkodó volt, következik hogy jelenleg olyan hogy jobboldal a politikában nincs, csak a bal meg a még balabb meg a libsi. Igazából az egész közéleti akármik marxista beállitottságuak mert jelenleg igazi jobbernek lenni ciki, inkább azt mondják magukról hogy “közép” valamik. Úgy hogy ez a képregény dolog is beilleszkedik a jelenlegi “kultúrába” úgy mint minden más.

hunbagira
Újságíró

Ennyire nem lennék szélsőséges. A Tőkében leírt diagnózis a nagyjából áll- munkaérték elmélet stb-. A ráadott protokoll (kommunista kiáltvány) hibás és/vagy hazug. Ezt egyébként Hitler is elismeri a Harcomban.

Illetve szerintem a kultúrmarxista “követőit” saját maga lövette volna agyon….:)

Saját fajtáját (ezt lehet, csak védelemből) és a szarszínű hulladék népséget nagyon nem kedvelte az öreg.

De egyben tökéletesen igazad van, ilyenek nyugaton a “jobboldali” pártok (juncker hivatalosan “keresztény” “demokrata”) hogy marx szobor avatásra járnak.

wittukind
Olvasó
wittukind

Na látod, az hogy te is “szélsőségesnek” neveztél, igazolja hogy az általános gondolkodásmódot jelenleg a marxi tanok határozzák meg… én most olvasom megint Julius Evola nagyszerű könyvét a modern világról, ott valahogy másképp van elemezve ez az egész ferdeség ami a francia tömegmészárlással kezdődött igazából..

hunbagira
Újságíró

Az a baj, hogy még mindig a kommunista kiáltványból indulsz ki. Nem közgazdasági folyamatokból, amit leírt.

A tőkét próbáld tőle elolvasni- elég lesz kivonatolva is, mert több mint ezer oldal tényleg agybaj :) – ne kommunista kiáltványt és engelsszel folytatott levelezését.

wittukind
Olvasó
wittukind

Lehet nem hiszed el, de kétszer is elolvastam, igaz már régecske volt de még emlékszem pár dologra, nem az a problem hogy mit irt ő ott le hanem az hogy mi sűlt ki belőle…

wittukind
Olvasó
wittukind

Egyébként csak úgy mellékesen,mert idetalál…. van itt a Férfihangon is egy jópár ember aki szerint ő a zisten…..so….semmi megemlékezés eme történelemformálónak??

hunbagira
Újságíró

Nincs mögötte pénz -zsidók Rothschildok- legnagyobb találmánya volt, hogy elfoglalták a tömegkultúrát. A jobboldal meg elitizmusból/patópál uraságból végignézte. Sőt kialakult a dologtól egy fajta elitista távolságtartás.

Kínaiak/Japánok/ Indiaiak nem voltak ennyire hülyék, hogy átengedjék- teljesen- a  tömegszórakoztatást a hollywoodi bibsiknek, nem is tartanak ott, mint Európa.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

A teljes USA szórakoztatóipar a zsidók tulajdonában van, ők pedig nem igazán támogatnak jobboldali alkotásokat. Az összes filmvállalat, a nagy mozihálózatok, a kereskedelmi tévék az ő tulajdonuk és persze az összes vezetőbeosztású alkalmazott is az ott.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Amúgy nálunk sem jó a helyzet, az első Orbán kormány idején még készültek nemzeti témájú filmek, még ha nem is lettek túl jók. Most meg Andy Vajna a filmbiztos, aki ilyenekre nem ad pénzt, hanem a külföldi díjakra esélyes holokauszt és hasonló, balosoknál népszerű témákra adja a pénzeket.

hunbagira
Újságíró

Igen itt jön ki legjobban, hogy kolorbánék valójában mennyire (NEM) jobboldaliak….sőt még magukhoz képest is szarabbak lettek.

Puzsérnak volt ott is egy telitalálata az első orbán kormány házi film/zene esztétája egy Eperjes/Bereményi/Cseh Támás volt, most meg egy andyvajna. Bár andyvajna is jobban csinálja, mint a hivatalos kommancsok összes filmführere…látva a díjakat,

Mert 98-02 között elkészülhetett egy hídember volt egy “koronaúsztatás” (ahogy libsibolsi gecik mondják).  Most meg a belföldi bestseller Hunyadi sorozatra nincs pénz. Állítom áruló nőstényeink ellen sorozata a borsabrowntól előbb fog vajnától pénzt kapni, mint ez. Mondjuk vicces/szomorú nézni a képeket a 2 író bemutatóin, hogy elszakadt egymástól ott is a két nem.

 

hunbagira
Újságíró

Nah itt átmegyek Naooo-ba.

A marvel szar, aki meg rajong érte az bent ragadt a gyerekkorban…és valami gond van vele. :)

Reszet Elek
Szerkesztő

“Szintén a Marvel Comics roppant kreatív szerzőgárdájának köszönhetjük Miss America, polgári nevén America Chavez feltűnését, aki színesbőrű queer nő (queer woman of color).” – Nem kellene pc-nylevújításos terminológiát használni.

Arra azért kíváncsi lennék hogy a lapeladások hogyan változtak.

https://www.inverse.com/article/39830-marvel-comics-dc-comics-sales-avengers-box-office

https://www.bleedingcool.com/2018/01/01/comic-shop-21000-marvel-comics-sales-alone-2017/

Aldo
Újságíró

“A nyugati filmiparban és képregényiparban mindennapos, hogy a fehér, heteroszexuális férfiakat különféle etnikai és szexuális kisebbségekre cserélik.”
Nem csak a képregényiparban, hanem kb, mindenben. Manapság szinte minden klasszikus képregényt, filmet, sorozatot azonnal rebootolnak és telebasszák négerekkel, arabokkal, buzikkal, tehén feminista állatokkal stb, pedig a 2000-es évek eleje óta a képregény hivatalosan az amerikai kultúra része lett.

“Szintén a Marvel Comics roppant kreatív szerzőgárdájának köszönhetjük Miss America, polgári nevén America Chavez feltűnését, aki színesbőrű queer nő (queer woman of color).”
Ne felejtsük ki az év elején bemutatásra került pofátlan nigger propaganda Fekete párduc című ocsmányságot, ami fura mód egy 70-es évekbeli néger terrorista szervezetről kapta a nevét, mégsem háborodott fel rajta senki. Bezzeg, ha Tripla K néven jelenne meg egy fehér, alabamai hős, akkor hogy felháborodna a söpredék. De szintén említésre méltó az 1960-as évekbeli, kultikus, klasszikus családi sci-fi a Lost in Space feldolgozása, ahol a fehér anyucinak és apucinak van három gyereke, melyek közül az egyik természetesen nigger. És sajnos még hosszasan folytathatnánk a sort. De nincs ebben semmi meglepő. A képregénycégek vezetői zsidók, akiknek a vérükben van a szarkavarás és a fehér faj kiirtása. A megoldás pedig nagyon egyszerű: bojkottálni kell ezeket az undorító, hazug, gyomorforgató szarokat. Nem szabad megvenni a mozijegyet, a DVD-t, a különböző ajándéktárgyakat, mert ez mind az ő zsebükbe vándorol, amivel újabb szemetet szabadítanak a világra. ,,A képregényes filmek döntő többsége amúgy is nézhetetlenül szar. Egy szimpla CGI pornó az egész, amit egy zöld tornateremben vesznek fel, miközben végtelenül lebutítják az amúgy jó karaktereket és nem írnak mellé normális történetet. Persze minderre 100-200 millió dollárokat basznak el.

Reszet Elek
Szerkesztő

Aldo
Újságíró

Skandináv mitológiai alapokon nyugvó film, nigger istennel. Na, ez a kép tökéletesen illusztrálja a hozzászólásomat.

Reszet Elek
Szerkesztő

Idris Elbát azért megkérdeztem volna, hogy részt venne-e egy olyan filmben amely Martin Luther King életét dolgozza fel és egy fehér színész alakítja Kinget.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Egy fantasyben tényleg az zavar benneteket a legjobban, hogy egy karakter fehérből fekete lesz? Idris Elba jó volt a szerepben. Az a része nem zavar, hogy Loki nem volt Odin örökbefogadott fia? Hogy nem 3 gyereke volt összesen? Hogy Thor anyja nem Frigg, hanem Jörd?

Csak a fekete csávó. Matt Damon a Nagy Fal főhőseként nem, ha már kulturális kisajátítás…. :)

Aldo
Újságíró

Igen, zavar, mert rengetek fekete képregényhős van, akiket érdekes módon nem cserélnek le fehérekre.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Rengeteg?

Aldo
Újságíró

Igen, rengeteg, ami nem indokolja, hogy a fehéreket feketítsék be.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_black_superheroes#DC_Comics

 

Reszet Elek
Szerkesztő

Sírtak is Damon miatt mint a fürdőskurvák. Jötünök nincsenek, de fehérek és feketék igen.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Matt Damon egy eladási stratégia része volt a kínaiak részéről, így jobban el tudják adni a fejlett országok piacán a fimet, több hasznot termel. A fehérek feketékre cserélése nem jelent viszont komoly többletbevételt, nem az amerikai feketék és Afrika termelik a pénzt, ideológiai okokból történik a csere.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

És azt el sem tudod képzelni, hogy az USA-ban is több hasznot hoz egy film, ha beülnek rá a feketék és egyéb rasszúak is, nem csak a fehérek? Hogy összességében profitál abból mindenki, ha a filmek nem a fehér felsőbbrendűséget hirdetik, hanem jutnak színesbőrűeknek is szerepek? A Thorban mennyi is volt? Egyedül szerencsétlen Idris Elba, akire azóta is kígyót-békát kiabáltok? Vöröset sem nagyon láttam benne annak ellenére, hogy vikingek volnának.

(A Nagy Fal meg akkorát bukott, mint az állat.)

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Asgard a viking mitológiából ered, a vikingek istenei pedig olyanok mint a vikingek, fehérek, a Fekete párduc esetében nincs gond a fekete szereplőkkel :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ered, csak éppenséggel eléggé eltér attól számos ponton, ha az megengedett, akkor szerintem Idris Elba is belefér.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

A modern színházi rendezők is erre szoktak hivatkozni amikor teljesen megváltoztatnak régi darabokat, pedig hát írhatnának újakat is maguknak.

Aldo
Újságíró

A képregény mozik – főleg a 2008 óta épülő Marvel univerzum – általában sikeresek és megtérül a befektetett pénz, anélkül, hogy lecserélnék a fehéreket. A bevételbe pedig beleszámít a nemzetközi profit is, mert akkor nem is forgalmaznák külföldre, így arra sem lehet hivatkozni, hogy a bevétel növelése miatt kell több fekete a filmekbe.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

De lehetnek még sikeresebbek némi módosítással, márpedig aki a profitra hajt Amerikában, az nem hagyja ki ezt a ziccert.
Egyébként tényleg nem értem a nagy sírás-rívást, a szuperhősök még mindig fehér fickók, becsúszik közéjük egy-egy fekete vagy nő, de ezek kisebb, jelentéktelenebb karakterek, mellékszereplők, szóval a legfontosabb szerepek (és megannyi közepesen fontos) továbbra is megmaradnak a fehér férfiaknak. Melyik népszerű fehét szuperhős lett fekete vagy nő?

herceg
Olvasó
herceg
hunbagira
Újságíró

És azt el sem tudod képzelni, hogy az USA-ban is több hasznot hoz egy film, ha beülnek rá a feketék és egyéb rasszúak is, nem csak a fehérek?

Ez még a dagadt narkós zsindexes bibsi -SIXX- szerint sincs így. :) Pedig őt nehéz nácizmussal vádolni. :)

A halálos iramban nevű  fost pl fele annyi ideig vetítették a mozik usaban, mint itt Európában -közép-nyugaton műsorra sem tűzték, – mert még a széthülyített amcsi whitetrash sem ül be egy olyan fimre, amiben ennyi nigger és latinó van (ráadásul sötétebb fajtából)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ahhoz képest a Fekete párducra beültek.

hunbagira
Újságíró

Jah a nigger gettó 3X-szor. :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

“Idris Elbát azért megkérdeztem volna, hogy részt venne-e egy olyan filmben amely Martin Luther King életét dolgozza fel és egy fehér színész alakítja Kinget.”

Ha jól emlékszem, nem az a film címe, hogy Heimdall, hanem hogy Thor.

wittukind
Olvasó
wittukind

Először is nem Heimdall hanem HEIMDALLR,és igenis nem illet oda a nigger mert az old norse mitologiában HEIMDALLR mint A FEHÉR ISTEN van leirva, úgy hogy valami mással próbálkozzál.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

A képregényben és a filmekben Heimdall, akármennyire is vered magad. :)

Heimdall is a fictional character appearing in American comic books published by Marvel Comics. The character is based on the Norse deity Heimdallr.

Vegyél vissza az arcból.

Reszet Elek
Szerkesztő
common man
Olvasó
common man

Én el tudom képzelni. Mint Xenát.

Reszet Elek
Szerkesztő

Xena önálló produktum volt, nem pedig egy bevált férfikarakter nőiesítése.

Aldo
Újságíró

Az angolok számára a 007-es ügynök olyan mint valami nemzeti hős, így még mindig ragaszkodnak hozzá, hogy nem lehet: nő, néger, ferdeszemű, amerikai stb. és csak brit színész alakíthatja.

Reszet Elek
Szerkesztő
Reszet Elek
Szerkesztő

Magnumnál is vannak gondok. Nincs bajusz és női Higgins. http://www.origo.hu/teve/20180515-botrany-az-uj-magnumnak-nincsen-bajsza-az-elso-foto.html

Muhr úr
Olvasó
Muhr úr
Reszet Elek
Szerkesztő

Elképzelem ahogy a Hód kieszközli egy monstre gigaprodukció keretében Tachkov Professzor kalandjainak megfilmesítését… Ebbe még halivúd is belesápadna.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Még két dolog. Szerintem az oroszok, irániak és kínaiak lesznek a jövő ellenségei a képregényekben. A végére pedig, ha a Marvel filmeket is úgy szétbarmolják mint a Star Wars filmeket, majd leesik a nézettségük idővel.

Aldo
Újságíró

A Star Wars még nem bukott akkorát, hogy azt mondják, elég volt, soha többet nem készítenek több filmet.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

A Star Wars szerinted most komolyan Rey vagy Leia miatt fos? A leggagyibb karaktere épp Kylo Ren, akit egy fehér férfi alakít. Érdekes, a Rogue One-nak nem ártott a női főhős (sőt az egész “Star Wars újratöltve” bohóckodás magasan legjobb filmje), nem lehet, hogy talán a script / rendező rossz?

Alter Ego
Szerkesztő

Kylo Ren is beleillik a demaszkulinizáló feminista mesterkedésbe. Ebben a filmben még a főgonosz férfinak sincs valódi hatalma, csak egy hisztiző senkiként ábrázolják. Az okos női vezetők meg mindig a jó úton járnak. Aztán az ősi jedi könyvekkel mintha az egész patriarchális kultúra kerülne tűzre. “Hadd égjen, ebben a nőben már most több van, mint az egész évezredes jedi kultúrában”  – Nekem több ponton úgy tűnik, hogy efféle szándékolt feminista szimbolikával van tele a film.

Egy valódi férfias mítoszt sikerült feminista narratívával porig rombolni.

Dan
Újságíró

Alter,

én abban bízom, h valahogy sikerül eljutni oda, h crowfounding-gal anyagilag megalapozott, animációs, vagy renderelt filmeket készítenek hozzáértők a Disney által kidobott SW: Legends világában. . A technika, minőség megvan hozzá. Mit nem adnék pl. a zseniális Timothy Zahn-trilógia megfilmesítéséért!

Persze ez egyelőre utópia, hiszen Disney-ék azonnal betartanának, ahogy a Strak Trek jogtulajdonosa is gusztustalan módon letiltott egy profi ST, egész estés fan-filmet.

Dan
Újságíró

SS,

Nem. A SW úgy am block egy kalap szar lett az Ébredő Erő óta. A feminista-SJW narratíva már csak a kegyelemlövést adta meg neki. A Zsivány Egyes egy kicsit jobban sikerült, bár abban is vannak szép számú plothole-, logikai-, és egyéb hibák, de legalább hozta a SW hangulatot. De a SW 7,8 egyszerűen katasztrófa! Én sosem szálltam fel a Prequel-utáló divatvonatra, az első rész valóban gyerekes, a másik kettő szerintem teljesen vállalható és SW hangulatú. A 7-8 viszont olyan szinten élvezhetetlen, h azt rengeteg kritika, lépésről-lépésre, képkockáról-képkockára kielemezte.

Számomra az, h a hulladéksága ellenére a 7 még így is ekkora sikert aratott, látványos jele annak, h az emberek egyre nagyobb része kezd egyre jobban elhülyülni, illetve, h a különböző manipulációs eszközökkel (itt a marketing), milyen kiválóan ki lehet gyomlálni az emberekből a kritikus hozzáállást. Félreértés ne essék: én sem nagyítóval és jegyzetfüzettel megyek moziba – ha nagy ritkán megyek. Engem az akaszt ki, amikor szereplők a józan ésszel homlokegyenesen viselkednek és amikor egy film a saját világa által meghúzott szabályokat lépkedi át össze-vissza.

Hunn
Olvasó
Hunn

am block

-“En bloc!”-üvölti a lelkem legmélyén masírozó nyelvtan-náci. A francia nyelvből vettük át a kifejezést, írott magyar szövegben mi is “en bloc”-nak írjuk, a beszélt nyelvben “ámblokk”-nak ejtjük.

Dan
Újságíró

Hunn,

köszi, nem tudtam! :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

A Star Wars hibája nem a női szereplők vagy a feminizmus, hanem hogy az alkotói nem értenek a történetmeséléshez, a karakterek felépítéséhez, megszerettetéséhez a nézővel. A Rogue One nagy erőssége volt (tudom, itt ez a film is megvetett a női fsz miatt, de én akkor is ezzel fogom összehasonlítani), hogy képesek voltak felállítani egy olyan csapatot, amit komolyan tudnál venni, akik összetartottak, nem hatfelé szőtték a szálakat, hogy mindenki párokban vagy egymaga tekeregjen valamerre, hanem volt egy feladat, egy küldetés, arra fókuszált a film, ezáltal te nézőként könnyebben átérezted a súlyát, épült a feszültség, a szereplőket pedig megismerted, az egymással való kommunikációjuk, a párbeszédek is erősek voltak. Ha az új Star Wars-filmeket nézem, annyi jön le, hogy katyvasz az egész, nem is egyszerű követni a történetet, hogy most épp ki merre és miért jár arra, egyetlen szereplőt sem tudok kedvelni, senki sem karakteres, senki sorsa nem érdekel, a főgonoszok és úgy összességében az ellen mind egy vicc, egy Zs-kategóriás, halványan a régmúlt nagy filmjeire emlékeztető valami, ha meg ritkán sikerül nekik behozni olyan szereplőket, akikkel talán lehetne is kezdeni valamit, akiket érdemes volna jobban bevonni, azokat simán félrerakják. Minden rohamtempóban történik, mert annyifelé kell lenni, semminek sincs súlya, minden le van rendezve, meg van oldva öt perc alatt, és akkor a nyavalyás, semmiről sem szóló dialógusokról, az erőltetett, gyenge “poénokról” ne is beszéljünk.

Alter: a team rossz, aki átvette a franchise-t, nem pár nő vagy a feminizmus hibája, egy fokkal nem lenne jobb egy all-male casttal az egész, ugyanekkora zagyva szar lenne. Ahhoz képest, hogy szerinted már mindent átsző a gonosz, cúnya-cúnya feminista narratíva, egy évvel korábban sikerült egy rohadt jó filmet csinálni, ami méltó volna a sorozat folytatásának. Annyira mélyen belehergeltétek már magatokat ebbe a “mindenért a nők felelősek” életszemléletbe, hogy nem látjátok a fától az erdőt.

Alter Ego
Szerkesztő

A Rogue One egy jól sikerült fim. Bár csak egy mellékszál film, szerintem mégis bizonyos tekintetben talán még jobb is, mint Lucas utóbb elkövetett szerencsétlenségei. A nő karakterekkel sem volt soha semmi baja a férfiaknak a Star Warsban, ha azok hitelesek voltak a maguk módján. Lásd Leia “hercegnő”(!)…

Az “Utolsó Jedi” (utolsó férfi) nem azért rossz film, mert a szereplők nem karakteresek, hanem azért, mert minden jelenet és karakter azért van, hogy az erős nők és a szar férfiak feminista sztereotípiát meséljék el. Valakinek nagyon elgurult a gyógyszere. És ez nyilván nem kell a férfiaknak.

A film tényleg nagyon pörög, annyira, hogy nehogy valakinek legyen ideje elgondolkodni közben :), így aztán csak a film után húsz perccel áll össze a teljes kép…

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Én nem ezt éreztem. Azt éreztem, hogy az a betegsége a filmnek, ami manapság az összes mozi 99%-ának. Mindent gyorsítani akarnak, mert ezt valaki kitalálta, hogy a mai fiatalok már nem érnek rá egy lassabb folyású, jobban kidolgozott történetre, az akció kell és a képek villódzása akár a történet , a karakterek rovására is, illetve hogy mindenki közhelyes. Szerintem teljesen félrevezeted magad azzal, ha azt hiszed, hogy bármi arról szólt a film során, hogy erős nők vs szar férfiak, előbb szólt idősek vs fiatalok-féle elvi vitákról, döntésekről, az idősek egész máshogy látják már, mások a prioritásaik, higgadtabb döntéseket hoznak, mint a tettrekész, vakmerő fiatalok (aztán kiderül, hogy a tapasztalatnak attól még nem mindig van igaza, a fiataloknak viszont nem árt egy kicsit jobban átgondolni, mit csinálnak, nem elég a nagy hév).
Igazából te (ti) láttok bele olyasmit, ami nincs, és épp a lényeg nem szúrja ki a szemeteket, nagyon felületesen ítélitek meg a filmet, a szándékot mögötte. Te már csak azt látod, amit látni akarsz, ezt sokszor mondom neked, mert igaz.

Alter Ego
Szerkesztő

Igen, az is egy nagyon nagy modern filmes betegség, teljesen egyetértünk, én  is pont ezért és nagyon hasonlóan kritizálok sok manapság készülő filmet. Hozzáteszem, hogy az FPS játékok cikázó látványvilága is nagy hatással volt a filmekre, szerintem attól tartanak a filmesek, hogy ha nem ugyanaz van a filmekben, akkor nem elég látványos a fiataloknak. Pedig szerintem nem ugyanaz a dolog, amikor első szám első személyben van benne valaki a játékélményben és amikor filmen látja az ember ugyanazt a zagyvaságot. Bár nem tudom mennyire mérvadó a véleményem, mert már nem vagyok tizen-huszon éves és biztosan lassultam egy kicsit.

Ettől függetlenül nem győztél meg, én továbbra is szándékolt feminista narratívát látok. És tulajdonképpen mindegy is, hogy szándékolt vagy a véletlenek (nagyon) sűrű összejátszásának köszönhető, hogy van egy ilyen olvasata (is) a történetnek. Ha velem együtt millió férfinak (korosztálytól függetlenül) is ezért egy tömény hányinger a film, ebben a feminizmussal agyonterhelt világban, akkor az elég a bukáshoz.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Azért, mert balfaszul csinálták. Nekem semmi bajom vele, ha a fő karakterek között több a nő, mert nem a nemet nézem, hanem hogy az a színész legyen jó. Ők viszont tényleg görcsösen ragaszkodtak ahhoz, hogy Leiát például csakis egy nő válthatja, mert közben jönne az ótvar feminista hőbörgés, ezt aláírom, csak azt nem, hogy a filmnek szándéka lett volna egyébként bármiféle feminista narratívát követni. Tegyenek be nőket is, szerintem színesíti a palettát, csak mutassák meg, hogy azok a nők nem véletlenül jutottak oda, nem kvótanők. Számomra az, hogy Leia vezetői pozíciót kapott, logikus. Ő megszolgálta a maga idejét, kivette a részét, tapasztalt, okos, rátermett nő, valószínűleg komoly hitelt adnak a szavának, nincs egy szar vérvonala, és ami szintén fontos, hogy ő kitartott. A fivére egy tök más utat választott, az ő szálát rendesen szét is verték majdhogynem, viszont azt azért bemutatta a film, hogy mekkora tisztelet övezi, a testvérek tényleg csak másfelé mentek, máshol érezték hasznosnak magukat vagy mások voltak a prioritásaik.

Kylo karaktere szerintem nem feminizált, csak röhejesen túlgondolták ezt a “mélyebb, összetettebb” karaktert, de máig nem tudták azt jól kivitelezni, hogy ebből az lett, amit mindannyian gondolunk róla. Nagyot akartak fingani és beszartak, hogy ilyen lágyan és nőiesen fejezzem ki magam. :) Szóval én látom, mit akartak vele kezdeni, látom az elképzelést úgy is, ahogy ők akarnák láttatni, csak épp teljesen hülyék hozzá, hogy jól megcsinálják, továbbá a színész sem alkalmas rá, nem jól játssza, és ez innentől inkább a rendező hibája.

Dan
Újságíró

Sajnos ennek meg is van az alapja. A mai modern ember általánosságban is ingerfüggő. A fiatalság azonban ennek a hatványa. Pl. vasútmodell kiállításokon is pár perc, amíg le tudja kötni őket a látvány. Bár még olyankor is előfordulnak olyan vicces helyzetek, h bár több szerelvény is fut a maga normál sebességével, de panaszkondnak, kérdezik, h miért nem mennek a vonatok? Mármint gondolom, hiperszónikus sebességgel. :) Meg ezért van az, h egy kiállítási terepasztal lassan olyan, mint egy karácsonyfa, annyi minden izeg-mozog, villódzik rajta.

Flo
Olvasó
Flo

Na, végre valaki, aki vállaltan szereti a vasútmodelleket! Nagyon helyes! Ami pedig az én preferenciámat illeti, én a méret a lényeg elvet vallom, ez a normál H0-ás méret ez olyan picike, a fikám nagyobb, mint a peronon álló fazonok. A kedvenceim a régebbi, fémlemezből készült, 0-ás méretű modellek, már gyerekként is az old-school vonalat képviseltem :).

Egy mozgó daru vagy autó azért sokat hozzáad egy terepasztal élvezeti értékéhez, de a fények nem annyira, az nem teszi élethűvé a szememben.

Mondd csak, te látogatni szoktál csak vasútmodell kiállításokat, vagy máshogy is kötődsz ehhez a világhoz?

Dan
Újságíró
xcsakx
Olvasó
xcsakx

így aztán csak a film után húsz perccel áll össze a teljes kép…

Nekem már az első harmadánál hányingerem volt…..

Reszet Elek
Szerkesztő

Ez is mutatja hogy fingod nincs hozzá. Az új SW-al az a baj, hogy a faji kollektív tudatalattink alapvető archetípusait és történetszövését kutyulja össze. Lucas eredetileg ennek megfelelően dolgozott. Az eredeti SW történet szereplői teljesen a helyén voltak és a cselekmény is. Olvasd el Joseph Campbell Az ezerarcú hős c. munkáját (ami Lucas íróasztalán is ott volt anno) és megérted miről van szó.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem azt mondtam én is, hogy nem értenek a történetmeséléshez?

Alter Ego
Szerkesztő

Eleknek nagyon igaza van. A tudatalatti archetípusok és a történetmesélés kicsit más dolog. A kulcs az, hogy mennyire hitetik el velünk az (ős)tapasztalataink, hogy egy szereplő valósághű és valósághű kapcsolatban van a történettel. A mindenkit és mindent legyőző nőről nincsenek őstapasztalataink. A szuperhőshősnő karaktere eleve hiteltelen, valósághamisító, hazug. Viszont a kölykeiért bevaduló, a medve személt is kikaparó, győzedelmeskedő anyamacska teljesen hiteles, egy őstapasztalat. Így tapint rá az Alien sorozat Ellen Ripley-je egy archetípusra és így válik egy sci-fi sorozat hihető hősévé egy női karakter. És ennek hiányában sántít az SW…

Az hogy a férfiakat ez jobban zavarja, bennem felveti azt a gondolatot, hogy talán valami nem stimmelhet azzal sem, amit a híres “női ösztön”-ről szoktunk gondolni. Vagy csak az van, hogy a nők hajlamosak az önbecsapásra, ha kiszolgálják a “péniszirigy” vágyaikat. :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ripleynek volt gyereke, akit védelmezett?

Alter Ego
Szerkesztő

A második részben a kislánynnak anyja helyett anyja, és ez hitelesíti Ripley végtelen elszántságát, lelkierejét. – Egy jelenetben pedig a szörnyanya és az emberanya hasonlóan dühödt párharcát látjuk…

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Akkor miért lett népszerű az első résszel?

Dan
Újságíró

Az első részben nem volt Ripley kiemelt főszereplő. Az űrhajó egész legénysége főszereplő volt – illetve egészen pontosan az Alien volt a főszereplő. Aki egy fordított castingolás során hagyta meg végül Ripley-t a film legvégére főszereplőnek. :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

A 2. részt viszont mégis felhúzták az ő karakterére csak úgy jobb híján, és annak bemutatója után, mivel már anyaként vett részt a történetben, tartották a nézők hiteles és szerethető női hősnek. :)

Alter Ego
Szerkesztő

Tudtam, hogy ezt fogod kérdezni. :)

Nem tudom pontosan. Talán ott azért volt (bár mérsékeltebben, de még) hihető a megmenekülése, mert a kételkedő, gyanakvó, óvatosan járó nő archetípusa, aki ezért megússza. De hogy a második részben már totál hiteltelenné válna “Nyuszi” karaktere nélkül, azt nagyon jól megsejtette az író.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Persze, hogy ezt kérdezem, itt mindig tanul valami újat az ember. Tehát Ripley voltaképpen egy súlytalan karakter, aki csak valamiféle fordított castingolás eredményeképpen lett főszereplő, és akit aztán meg kellett támogatni, hogy elvigye a maradék filmeket.

Alter Ego
Szerkesztő

Maradjunk abban, hogy amint mondtam, az első részben a fizikai gyengesége miatt sokkal gyanakvóbb, óvatosabban járó nő archetípusaként hiszik el az ösztöneim valószínűleg, hogy ő élte túl. A második részben pedig nem “megtámogatni” kellet, hanem ha nem akarták, hogy a sztori egy rossz viccé váljon, akkor meg kellett magyarázni az ösztöneinknek, hogy miből merítheti a lelkierőt és a mindent legyőző vakdühöt. Az eltántoríthatatlan erőszakba nyakig merülni többnyire csak bedühödött anyaként látjuk millió évek óta a nőket, erről ösztönösen tudjuk, hogy igaz lehet.

Miért, te mit gondolsz erről? Neked nem sántít semmiképp a lelkileg nem összeomló, férfiakat felülmúló, legyőző, sőt szörnyeket férfiak helyett legyőzni képes nő karaktere egy filmben, ha nem tesznek mögé valami emberfeletti erőre ösztökélő motivációt?

Dan
Újságíró

SS,

az a nehézség, h mindig olyan előképek vannak a fejedben, amelyek mindig egy torz szűrővé teszik a valóságot. Kb. olyan, mintha egy férfi mindig kizárólag mindet aszerint ítélne meg a világban, h dugható-e, vagy nem. :) (és mielőtt bedobnád, h “minden férfi minden nőt meg akar dugni, csak nincs lehetősége rá” mémet…ne dobd be…mert az csak egy vicc)

Ripley a 2. részben azért lett főszereplő, mert ő maradt életben az első részből. Egy macska csak nem lehet a főszereplő. :) Egyébként itt sem érzem őt kizárólagos főszereplőnek. Itt is az alien(ek) a főszereplő(k), illetve az általuk létrejött helyzet. A másik, amit megint csak nem akarsz figyelembe venni, h megint csak azért hiteles és elfogadható az ő főszereplősége, mert nem a semmiből lett kvóta-főszereplőnőnek odarakva, hanem szervesen illeszkedik a történetbe. Lásd, mint túlélő, szakértő.

Másfelől lásd azt is, h ismét csak elsősorban női szerepet visz: nem megy be lángszóróval a többi tengerészgyalogossal együtt alient írtani (csak amikor már biztosított a terep). Nem megy el radarantennát javítani sem. Amit csinál, az vagy női szerep, vagy női célok eléréséhez használt férfi viselkedés. A kislány megtalálása, “megszelídítése”, megvédése anyaszerep. A katonák kimentését is tekinthetjük anyaszerepnek, bár elfogadom, ha esetleg ez egy kicsit erőltetettnek tűnik. De ha ahhoz hasonlítjuk, h közben a tengerészgyalogosok harcoltak, mégis inkább nőies. A bázis megtámadásánál sem fegyverrel harcol. A katonák közötti ellentétet, vagy pánikot is feloldja, használva erősebb, női kommunikációs képességeit. Nút megmentése és a végső csata valóban férfias tevékenység, de a cél – a kislány megmentése – totálisan anyai szerep.

Ebben a filmben is vannak szereplők, akik a másik nembeli képességeiket domborítják ki jobban: tengerészgyalogos nők. Férfi oldalról kevésbé van ilyen dedikált szereplő, inkább egyes női viselkedésminták jelennek meg bizonyos férfiszereplőknél.

 

 

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Oké, erre visszatérünk még, ha gondoljátok, csak most már nincs időm ezen tovább elmélkedni. Csak azért írom, hogy ne kapjam meg ismét a kritikát, hogy nem válaszolok arra, ami Dan szerint nekem nem elég izgi. :)

Meg talán újra is kéne néznem az Alien-sorozatot, mert így csak az van, amire emlékszem belőlük, apróbb részletek már nem igazán.

Dan
Újságíró

OK. :)

Nálam mondjuk csak az első két rész játszik, 3. sem igazán jött be, a 4.-ről pedig nem akarok beszélni…

Alter Ego
Szerkesztő

Ok. Egyébként én sem tegnap láttam utoljára, ezért is lehet, hogy csak most ugrott be, hogy az óvatos, rejtőzködő, bujkáló, “fű alatt járó”, ezért túlélő nő archetípusa tulajdonképpen még határozottabban ott van a második részben: ő a kislány. És ha jól emlékszem, akkor az első részben meg mindig a legóvatlanabb, legzajosabb, a sötét helyeken járó, és az egyedül maradó figurák válnak elsőként vacsorává. És azt hiszem az ösztöneink szerint is ők a tökéletes áldozat archetípusai.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Mint “fő” Alien rajongó (aki személyesen is találkozott és beszélgetett Ridley Scottal :)) nem hagyhatom szó nélkül ezt a kérdést . Kezdjük azzal,hogy Ripley anya már az első részben is ,épp a kislánya szülinapjára (talán 11.,ha jól rémlik) igyekszik haza. Sajnos az 57 évnyi űrbéli hibernáció miatt-mint az a 2. rész elején ki is derül-már életében nem ér vissza. A második részben valóban mint “pótanya” funkcionál,pontosan talán azon friss élmény hatására,hogy elveszítette gyermekét,hisz számára friss az élmény, ő az 57 évet nem érzékelte.

Nekem egy kiváló rendezői verziós DVD-n van meg a film,zseniális werkfilmmel egyetemben. Ripley karaktere eredetileg férfi ,egy előkészítő megbeszélésen pattan ki valakinek az agyából ,hogy mi lenne ha nőt is castingolának a szerepre ,legyen esetleg nő… S. Weaver ,mint teljesen akkor még ismeretlen színésznő jelentkezik,aki ráadásul a “rossz” Hiltonba megy meghallgatásra,elkésik,lihegve,csapzottan (mert zuhog az eső ) esik be a hallba,ahol Scott meglátta és abban a pillanatban tudta,hogy Ő Ripley. Szóval így lett egyáltalán nő a karakter.

A helyzet az,erről már annyiszor szó volt itt korábban,hogy az erős és egyben hiteles női karakterek mindig azért jók és hihetők,mert soha nem erősnek születnek,meg szuperebbek bárkinél,hanem BELEKÉNYSZERÜLNEK egy férfi,inkább harcos szerepbe,de maguktól eszük ágában nem lenne ezt a szerepet “üldözni”. Ripley-nek az első részben valóban inkább “mákja” van,persze a küzdése,szívóssága életösztöne dicséretreméltó.De többször csak a szerencsén múlik azért a dolog…

A második részben valóban szükséges volt az “anyai ösztön” ,hogy ismét hiteles legyen a karakter. Azért is hajlandó végül egyáltalán visszamenni a bolygóra,mert családok élnek,telepesek a gyerekeikkel,ez a fő indok,hogy mégis segít,mert nincs kapcsolat.

Ripley karakterének a titka,hogy életszerű (mondjuk a 3.részig) ,totál hihető az egész,nem Wonderwoman, meg minden férfit közelharcban lenyomó supergirl. És esze ágában nem volt alapvetően,hogy akcióhősnő legyen (már a karakternek),így alakult,így hozta a sors,nem választotta ,belekényszerült. Akárcsak Sarah Connor.

Dan
Újságíró

Vivi,

köszi a kiegészítést! Igen, behoztad Sarah Connor-t, kiváló másik példa! Pont ugyanaz, mint az Aliennel!

wittukind
Olvasó
wittukind

Nekem az első terminátoros filmbeli sarah connor még elmegy de a többiben….. utáltam a pofáját is meg a gönceit is… a ripley karakter viszont tetszett az első 3 alienben.

herceg
Olvasó
herceg

“A Star Wars hibája nem a női szereplők vagy a feminizmus…”

Aha.

Image result for the force is female

Balton
Olvasó
Balton

Ott van középen fekete felsőben az a Retek aki szét…szta az egészet. Kathleen Kenneddy…

A feminista “szuper”-poducer.

Aldo
Újságíró

Gondolom ő sem sír fel a keresztvíz alatt.

Reszet Elek
Szerkesztő

A Star Warst minden ízében áthatja a magát progresszívnek nevező pc ideológia. Többről van szó, mint a feminizmus propagálásáról. Az egész film cselekményszövését, a karakterek egymáshoz való viszonyát, végső soron a teljes filmet alávetették egy politikai ideológia közvetítése igényének. Ez a baj. Ez a fanatizmus. Alapjában véve egy propagandafilmről van szó. Annak is a rosszabbik fajtájából, hiszen csak meglevő filmes technológiákkal és elképzelésekkel operál, korántsem filmtörténeti, mint pl. Az akarat diadala vagy az Olympia (Riefenstahl egy zseni volt, pedig nő ugye…).

A filmben, az utolsó jedire gondolok (ha valaki figyelmesen végignézi), kivétel nélkül minden esetben ha alá-fölé rendeltségi viszonyt ábrázol, a fölérendelt nő, az alárendelt férfi. Emellett a cselekmény szájbarágósan és leereszkedően kioktat a férfiak parancstól (a megfelelő iránytól) való eltéréseinek negatív következményei esetén. Pl. Poe támadása a rész elején vagy a dísznéger sivatagi öngyilkos rohama kapcsán.

Persze te az ilyesmiket képtelen vagy értelmezni a filmben mert a feminista vakság, neme sajátosan önző nézőpontja vakká és süketté tesz az ilyesmikre.

Taki
Olvasó

Ez már bőven az a szint ami a nők többségével szemben irtózatos kicseszés, elvárás stb.
https://www.youtube.com/watch?v=HtBcbQg3WFQ&t=167s

Hunn
Olvasó
Hunn

Ez már bőven az a szint ami a nők többségével szemben irtózatos kicseszés, elvárás stb.
https://www.youtube.com/watch?v=HtBcbQg3WFQ&t=167s

LOL! LOL! LOL!

KEK! KEK! KEK!

Én egyébként látok egy olyan riasztó tendenciát, amit elsősorban a “Grrrl Power”-es filmek dömpingjéhez lehet kötni szerintem, hogy mintha a fiatal nők tényleg agresszívabban állnának hozzá a férfiakhoz. És nem csak verbálisan, hanem a konkrét fizikai agresszióra, ütésre és rúgásra gondolok. Sok ilyen videó van fent a neten.

Eddig főleg arra gondoltam, hogy az “úgysem üt vissza”, mert “egy férfi soha nem üt meg egy nőt” régi elveiben bíznak a csajok, ezek mögé bújnak. De ez most elgondolkodtatott: lehet, hogy a fiatal lányok tényleg elhiszik, hogy egy-az-egyben, pusztakezes küzdelemben esélyük van egy férfi – vagy akár egy fiú – ellen? Hogy a férfi azért nem üt vissza a nőnek, mert “nem mer”, mert “meghunyászkodik az erősebb előtt”?

Nagyon fontos lenne tudatosítani a “Grrrl power”-propagandán felnövő vagy már felnőtt fiatal nőkben, hogy egy teljesen átlagos, hétköznapi férfi, egy direktbe harcra és küzdelemre kiképzett nőt, egy-az-egyben küzdelemben, bármikor lenyom és megesz reggelire. Még egy edzettebb kamaszfiú is…

Balton
Olvasó
Balton

Okay ez azért erősre sikeredett: teljesen átlagos, hétköznapi férfi, egy direktbe harcra és küzdelemre kiképzett nőt, egy-az-egyben küzdelemben, bármikor lenyom és megesz reggelire. Még egy edzettebb kamaszfiú is. Nemtől függetlenül ha valakit harcra képeznek ki, akkor győzni fog az átlagos felett, és ezen nem változtatnak semmilyen linkelt videók, amin Átlajos legyőzi Harcecíliát.

Mondjuk azt inkább, hogy vannak olyan álságos nőknek tartott önvédelmi-tanfolyamok ahol sugallják, azt hogy ha ezt elvégzed akkor pariban vagy a rádtámadóval. aAhelyett hogy  apillanatnyi ellenálásod által okozott sokknál, futni kezdenél.

Reszet Elek
Szerkesztő

Szerintem ez többváltozós dolog. A technikától és a körülményektől is függ. Én pl. majdnem kétszer annyit nyomok, mint egy kisebb nő. Minden különösebb tudás nélkül is, ha közelharcba tudok kerülni, a puszta tömegemnél és súlyomnál fogva is győzni fogok. A Lindák csak a filmekben ütnek akkorát szóval ha nem tudja kiszúrni a szemem, megütni a torkom vagy megrúgni a térdem nem hiszem hogy nagy esélye lenne. Fogáserősségben messze elmaradna úgyhogy földharcban sem gondolom hogy sok sikere lehetne. Ha ügyesen ki tudna táncolni, szurkodni kézzel (adna két monoklit) és nagy szerencsével fogást találna rajtam akkor meglehet igen, de amúgy… Itt egy példa mire gondolok: https://www.youtube.com/watch?v=H5WgKP8y0Vc  Sajna csak ronda békanyelven talláltam, mute javasolt.

 

Balton
Olvasó
Balton

Okay, de az pont az a példa amikor mindkettő képzett, bár az egyik gyorsabb-ügyesebb. A MMA- technikákat, ha nézed amikor mind álló-mind földharcban képzettek (még a nőknél is) egy gyengébb fogás-erősségű nő simán maradnadó izületi vagy szalagsérülést tud okozni, ha a mgefelelő helyen a megfelelő fogást alkalmazza. De ez tényleg technika függő, én a körülményeket nem számolnám bele.

Én sem vagyok könnyűsúlyú 90 környékén ingadozok, de olyan nőre nem támadnék rá (akin látszik/tudott) hogy küzdősporttal foglakozik érdemben, még akkor is ha feleakkora mint én. Mondjuk ideírom az agyhalottak miatt, hogy egyébként se támadok meg nőket…

szerk: egyébként a videó pont azt mutatja, amit a feministák láttatni akarnak hogy nézd már 45 kg azt agyonveri Brucewillst is… Ebben a kategóriában a legnagyobb fasság: a Salt-ügynök című fos…

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

– Mi kb. ötödével vagyunk átlagosan nehezebbek, mint a nők. Legyen mondjuk egy 70 kilós nő, meg egy 85 kilós férfi. – Erre jön rá, hogy a nők testzsír százaléka magasabb. Tételezzünk fel nem elhízott embereket. Egy edzett nő testzsír százaléka kb. azonos egy átlagos, nem edzett férfiéval. (Ha a férfi is edzett, akkor izomban újabb 5-10%-os izomtömeg-fölény jelentkezik a férfi felé. Bár a férfiak erősebb, nehezebb csontozata ezt ellensúlyozza némileg.) Szóval tegyük fel, hogy testtömeg szempontjából azonos az izomtömeg-arányuk. (Arányt írok, tehát a férfi a nagyobb tömege révén vagy 10 kilóval több izmot tud magán még edzetlenül is.) – További előny a férfinál az erősebb csontozat, illetve némi hátrány a nagyobb izomból eredő kisebb hajlékonyság. Az izomtömeg és az erősebb csontozat és a magasabb fájdalomtűrés gyakorlatilag azt jelenti, hogy az érzékeny részek kivételével a nő nem tudja úgy megtámadni a férfit, hogy annak kárt okozzon, míg ez visszafelé pont az ellenkezője. – Nőnél előny, hogy a férfiak többsége képtelen nőt ütni, nem támad rá. Viszont ha elszáll az agya, és tételezzük fel, hogy emiatt ugyanúgy küzd, mint egy másik férfi ellen, akkor a tesztoszteronból, adrenalinból és hasonlókból eredő drasztikusan megnövekedett fájdalomtűrés, illetve a ‘nehogy már egy nő győzzön le’ mentalitás pusztítóvá változtatja. A közelharcban a legtöbbször nem az erő/ügyesség dönt, hanem az elszántság. Az, hogy mennyire vagy képes leszarni, hogy bajod eshet. Ebből alapból a férfinál az előny (nem is kicsit), ha erre rájön az elborult agy, akkor gyakorlatilag át is mehet gyilkológépbe. Feltéve persze (ahogy íráttok is) félre tudja tenni azt az ösztönét, hogy nővel küzd. Összegezve: Olyan 4 az 1-hez adnám a férfi győzelmét. Viszont ha fizikálisan, illetve küzdelemben hasonlóan képzettek (mindegyik azonos ideig gyakorolta, vagy egyik sem gyakorolta), akkor viszont gyakorlatilag olyan a küzdelem, mintha egy gyerekkel küzdene a férfi. Egyedüli esélye ilyenkor a nőnek az, ha a férfi fejét (szem, torok), vagy lágyékát, esetleg ízületét tudja támadni. Ha ezeket a férfi megfelelően védi, akkor egy átlag nőnek gyakorlatilag semmilyen esélye nincs győztesként kikerülni a küzdelemből egy átlag férfi ellen. Küzdöttem már olyan nővel, aki 15 éve űzött küzdősportot (én akkor még csak 3 éve), 2 danos mester volt, magyar nemzetközi versenyeken indult és szerepelt eredményesen (tehát a több év nem 5X-ös edzésmennyiséget, hanem még többet jelentett). Testtömegét mondhatjuk kicsit átlag feletti nőinek, az enyémet ugyanilyen férfinak. Amire figyelnem kellett, hogy ne tudjon fejbe rúgni (meglehetősen hajlékony volt, így a lábát jól tudta használni). Illetve ha éles küzdelem lett volna, akkor a lágyékra, térdre kellett volna még vigyáznom. Mindezek ellenére gyakorlatilag esélye sem volt. Képtelen volt úgy megütni, hogy azzal bármilyen komolyabb fájdalmat tudjon nekem okozni. Az ütése úgy pattant le rólam, mintha egy hasonlóan képzett 12-13 éves gyerek ütött volna. A lába már veszélyesebb volt, ott a jobb fizikumú 16 éves srácok voltak hasonlóak hozzá. Nem mondom, hogy nem fájt meg nem volt kellemetlen, de azért azt is ki lehetett bírni. Egy ideig hagytam, hadd erőlködjön, püfölt egy darabig én meg néztem, figyeltem, a lábát meg azért próbáltam elkerülni, mert ugye a sok kicsi sokra megy elven idővel az izom megadja magát. Mikor kezdett kicsit fáradni, kapott egy 3-as kombinációt hasra (kicsit nehéz volt ütni, mert a mellénél vigyáznom kellett), ami még így is megállította. Elkezdtem rámenni, ő már csak védekezett, eltáncolt, de komoly támadást nem tudott bevinni (fejre vigyáznom kellett – tudta, hogy ha sikerül, fejrúgással megfoghat). Utána kapott 1 combost, amivel megrogyott és már nem tudott jól mozogni, majd pár ütésváltás után még kettőt, és vége. Mondhatjuk, hogy sokkal képzettebb volt nálam, mégsem lett volna esélye éles küzdelemben. Ugyanakkor éles helyzetben egy képzetlen, hozzám hasonló férfit le tudott volna nyomni kb. 60-80%-os eséllyel.… Tovább olvasás »

wayofmen
Olvasó
wayofmen

Szerintem aki full contactot nyomott már bármilyen irányzatban tudja, hogy “size and strength matter”. Ugyanakkor a pont méret és erőbeli különbség kiküszöbölésére “kitalált” Gracie Jiu-Jitsu-ban jártas nő nagyon meg tud lepni egy földharchoz egyáltalán nem értő férfit. Mondjuk elég kicsi az esély, hogy pont egy ilyen nővel verekedj össze:)

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Szerintem éppen a földharcban lesz még az állóharcnál is fontosabb a testméret/erő, stb. Én pl. szinte egyáltalán nem vagyok képzett földharcban, pár egyszerűbb fogást tudok csak, de egy nálam 20 kilóval könnyebb, pár éve gyakorló BJJ-s férfi nem tudott velem mit kezdeni. Legalább azonos eséllyel vettem fel a harcot vele, párszor le is nyomtam.

Másrészt alapszabály:
Ha csak lehet, nem megyünk bele földharcba. Még ha értünk hozzá és még nagyobbak is vagyunk, akkor sem. Amennyire lehet, kerülni kell. Hiszen ha elkezdek Laokoón-csoportot játszani az ellenféllel, azzal egyúttal megkötöm magam is. Egy harmadik ember így pillanatok alatt ki tud csinálni. Hiába tud látványos lenni, meg divat manapság, mégis igyekezni kell kerülni.
/Ugyanígy magas rúgást is csak muszájból alkalmazunk éles küzdelemben, bármilyen szép és látványos is, meg bármilyen frankó is a filmekben. Ringben, tatamin lehet, de valós küzdelemben ha csak lehet, ne./

hunbagira
Újságíró

Ez megint tűpontos. Saját tapasztalatom is ez. Tömegverekedésben meg a többi szétrúgdos addig. De egy az egyben esetén viszont hatásos tud lenni.

Reszet Elek
Szerkesztő
wittukind
Olvasó
wittukind

Ez az a linda vagy másvalaki vagy öregebb verzió? Nekem amúgy is viccesnek tünt a régi is, inkább a Bujtor István filmeket szerettem.

hunbagira
Újságíró

Hát nem tudom, amikor cselgáncs mellett (ok volt előképzetségem és sportoló múltam) átmentem kiegészítés miatt kick-boxolni egy kicsit, már a 3. edzés után simán vertem a versenyző lányokat (szemi kontaktban is) fullban meg rögtön “átütöttem” őket.

Aldo
Újságíró

“Eddig főleg arra gondoltam, hogy az “úgysem üt vissza”, mert “egy férfi soha nem üt meg egy nőt” régi elveiben bíznak a csajok, ezek mögé bújnak. De ez most elgondolkodtatott: lehet, hogy a fiatal lányok tényleg elhiszik, hogy egy-az-egyben, pusztakezes küzdelemben esélyük van egy férfi – vagy akár egy fiú – ellen?”

Inkább az előbbi. Nyilván kicsi az esély arra, hogy egy férfi-nő szemtől-szembe küzdjön meg egymással. Inkább csak pofátlanul visszaélnek a nőt nem ütünk meg című íratlan illemszabállyal, mert tudják, hogy nincs következménye. Pont mint amikor a kutyád összeszarja a szőnyeget, de te ráhagyod. Persze, hogy újra meg fogja csinálni. A mai főleg fiatalabb 10-es vége, 20-as eleje csajok többsége teljesen természetesnek veszi, hogy fizikai agresszióval reagáljon a nekik nem tetsző dolgokra. Velem is történt már olyan, hogy egy csaj kijelentette, hogy legszívesebben megütne. Közöltem vele, hogy ezt bármikor megteheti, de akkor ne csodálkozzon, ha esetleg visszakapja, mert ebben is a teljes egyenlőség híve vagyok. Meg is volt döbbenve, láthatóan nem ilyen reakcióra számított. Engem nem érdekel, hogy valakinek pinája van, bottal jár, 20 kilóval könnyebb, 80 éves, gyerek, ne higgye azt, hogy emiatt érinthetetlen.

herceg
Olvasó
herceg

És nem csak a méret/súly/izomzat számít, van még itt néhány tényező:

Reszet Elek
Szerkesztő

Nem véletlenül írtam korábban az ezzel kapcsolatos cikkemben, hogy a férfit az evolúció míves harcieszközzé nemesítette.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Azt hiszem rossz a cím, a kultúrmarxizmus felszámolja a képregényipart pontosabb lett volna.

Hunn
Olvasó
Hunn

Bocs hogy picit off topic-olok (nem áll szándékomban eltéríteni a beszélgetést), de béna vagyok és nem találom azokat a korábbi kommenteket egy másik topic-ban, ami a Stockholm-szindrómáról szóltak, és amikre reflektálni szeretnék.

Ma vágott belém villámcsapásszerűen egy felismerés, amit át akarok futtatni rajtatok is. Gyerekek, nem lehetséges az, hogy – történelmi okok miatt – a nők egyszerűen nem képesek szerelmet érezni a férfiak után úgy, ahogy a férfiak képesek beleszeretni egy nőbe? Hanem a nők esetében a szerelem megegyezik a Stockholm-szindrómával? Hogy a nők számára szerelem = Stockholm-szindróma, és nekünk férfiaknak azt kell megcélozzuk, hogy Stockholm-szindrómát váltsunk ki a nőkből?

Halál komolyan kérdezem.

A történelmi ok, amiből ezt az elméletet eredeztetem, az a történelmi “war bride”-jelenség. Vagyis hogy a nő a történelem során elsősorban és főképpen mindig is hadizsákmány volt, akinek hosszú távon együtt kellett élnie és szaporodnia kellett a háború győztesével: a harcossal, aki elrabolta őt (vagy aki kockát vetett rá és a nagyobbat dobta) és ez könnyebben ment, ha megszerette és meg is kívánta őt. Ami gyakorlatilag nem más, mint a Stockholm-szindróma.

És ez magyarázná azt is, hogy miért nedvesednek a nők a bunkó, lekezelő pasikra akik rosszul bánnak velük, és hogy adott esetben miért marad egy nő együtt a CSBE-bántalmazójával, és miért érzi a szeretet jelének, ha verik – illetve ha néha nem verik… És hogy a rendes, kedves srác a nő szemében, tudatalattijában nem más, mint az a gyenge ellenséges harcos, aki úgy csinál, mintha jót akarna és megjátssza hogy a barátja is lenne, holott – elméletileg, a történelmi lelki reflexek tudatalatti nőt szemével nézve – ugyanahhoz a rablóbandához tartozik, aki elrabolta és szexrabszolgának kényszerítette őt, és aki csak ne játssza meg magát, hanem inkább legyen kemény és elnyomó, mint a többi, mert az legalább őszintének tűnik?

Létezhet ez? Hogy a nőknél a szerelem = Stockholm-szindróma? Mi a véleményetek?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Na most akkor a férfiak mégis rosszul bántak a nőkkel? NHMV!

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Nem. A Stockholm-szindróma (én írtam róla az iskolával kapcsolatban, amíg vakegér nem jött hisztizni) lényege, hogy erőszak ér, de közben emberi is veled szemben az erőszaktevő. És ez nem csak nőkben, hanem férfiakban is kialakulhat.

A nők ugyanúgy éreznek szerelmet, mint mi férfiak. Nincs különbség az érzelemben.
Amiben különbség van, az az iránya. A nők a hipergámiájuk miatt az alfák és az alfa-jellegűek felé hajtanak. Őfeléjük éreznek szerelmet. Ugyanolyat, mint mi. Csak nekik a párválasztási stratégiájuk miatt szűkebb fókuszú csoportra valósul meg.

Az átlag férfinél, akivel összejönnek (mivel az alfa nem mindenkinek jut), ott valóban nem nagyon van szerelem. Ott max. csak szereti (szeretet, kb. mint bármely más hozzátartozót). De nem szerelmes. Viszont az alfába igen. Szerelmes a tinikori világsztárba, az őt az egyetemen megdugó alfába, stb. Na, AZ valóban szerelem! Amikor róla álmodozik, amikor utána sír, amikor a posztereit kirakja a falra, stb. Szerelmes.

Érdekesség, hogy jórészt emiatt nincs sok nőnek orgazmusa, avagy emiatt kell a bétának előjátékot meg hasonlót csinálnia, hogy eljuttassa a nőt az orgazmusig.Alfának nem kell előjáték, és ott mindig van orgazmusa a nőnek. Akár gyorsabban is, mint a férfinak. Mert arra gerjed. Ahogy te gerjedsz a csinos csajra, ő gerjed az alfára. A csinos csajjal neked is gyorsan jön az orgazmus, míg a 80 éves nagyival … hát elég lassan. Na ő pont ugyanúgy gerjed az átlag faszira, mint te a nagyira. És mint ahogy neked a nagyival is max. úgy menne az orgazmus, ha “manuálisan” elégítene ki, így az átlag béta is csak így tudja kielégíteni a nőt (előjáték, stb.).
A szerelemhez pedig egyébként a nemi vágy kell, anélkül nincs szerelem.
És mivel az átlag férfiak felé a nő nem érez nemi vágyat, ezért ott nincs szerelem sem.

Hunn
Olvasó
Hunn

A szerelemhez pedig egyébként a nemi vágy kell, anélkül nincs szerelem.
És mivel az átlag férfiak felé a nő nem érez nemi vágyat, ezért ott nincs szerelem sem.

zombigyilkos, ez az egyik legelterjedtebb és legnagyobb tévedés, ami miatt a mai férfiak sikertelenek a nőknél. Egy teljesen átlagos, normális férfitest ugyanolyan szexuálisan vonzó egy nő számára, mint egy férfi számára egy átlagos, normális nő teste. A lényeg az eme átlag férfitestben lakozó férfi viselkedése! Ugyanis a férfitest nem önmagában vonzó. Ha az férfias (“alfa”) viselkedéssel párosul, ki fogja váltani a nőben a nemi vágyat – míg ugyanaz az átlag férfitest, béta viselkedéssel megspékelve, taszítani fogja a nőket…

hunbagira
Újságíró

Hát a saját tapasztalatom nem ez, és a tinder statisztikák sem. De erről már sok vitánk volt.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Abban tévedsz, hogy csak és kizárólag a viselkedést teszed meg a vonzerő alapjának.
Holott ahogy hunbagira is írja, ennek teljesen ellentmond a tapasztalat (is).

A férfi vonzerejében több tényező is jelen van:
– Testi kinézet
Egzisztencia, státusz
– Viselkedés, dominancia
– Többi nő véleménye a férfiről.
stb. stb.

Az egyik ellensúlyozhatja a másikat. Ha az egyikben rossz vagy, a másikkal ellensúlyozhatod. Ezért lehet olyan érzésed, hogy a magabiztos, domináns viselkedés az alapja. Holott az csak egy a sok közül. Valóban fontos és valóban igaz, hogy az alfás viselkedéssel akár felül is írhatod a többit. De ettől a többi tényező még ugyanúgy ott marad.

Nézd csak meg a fiatal csajokat, akik rajonganak a világsztárokért.
Fogalmuk nincs, valójában mennyire alfás viselkedésű egy világsztár. (Legtöbbjük egyébként a való életben rohadtul nem az.) Mégis tocsog a bugyijuk a nedvességtől, amikor meglátják. Kiplakátolják vele a szobájukat, ezerrel osztják és lájkolják a facebookon, hátérkép csak az lehet, stb. … Szerelmesek.
Miért?
Mert a világsztár más tényezőkben jó. Általában a kinézete számít ilyenkor, illetőleg az, hogy a többi csaj is rajong érte. Itt egy érdekesség: A nők párválasztása voltaképpen egyfajta válogatás, szűrés. És ha egy nő szűrőjén átmész, és ezt látja a többi nő, így nekik is vonzóbb leszel. Hiszen már egyszer bizonyítottad a párkapcsolatra való alkalmasságodat. Menj csak be valahova nő nélkül, meg menj be ugyanoda egy csinos csajjal az oldaladon. És figyeld meg, melyik esetben hány nő néz meg téged. Ilyenkor jön elő náluk a ‘Vajon mire képes az a faszi, hogy az a jó nő van mellette?’ A szűrőjüknél felhasználják egymás szűrőit. Ha az egyiken átmész, egyből nagyobb esélyed lesz a következőre. Mondhatnám úgy is:
Mindig az első nőt a legnehezebb ágyba vinni.

Nézd meg őket:
comment image
Nem néznek ki arcra sokkal jobban, mint egy másik fiatal srác, testileg nagyon messze állnak az ideális férfitípustól, és nem is annyira magabiztos, domináns viselkedésűek, pláne nem a nőkkel szemben. Mondhatnám viszonylag messze állnak az alfás viselkedéstől és kinézettől, inkább egy közepes, talán annál picit erősebb szintjük van.
És mégis mi történik:
https://www.youtube.com/watch?v=dOcYTOBA0CI

De ugyanez van mondjuk Justin Bieber esetében is.
Nála rohadtul nem mondhatjuk, hogy olyan hűde magabiztos lett volna. Egy 14 éves gyerek volt, átlagos zenei tudással, meg jó kinézettel. És mégis ugyanez a végeredmény:
https://www.youtube.com/watch?v=QUOe7cl9XDQ
A rajongás oka, hogy a többi nő is rajong érte. Ennyi, semmi több.

.

Bizony, a férfiak 80%-ának teste egyáltalán nem vonzó a nők számára. Ha még a viselkdése is papucs (ami szintén igaz 80%-ra), ráadásul más nők sem vonzódnak felé, bizony nem lesz szerelmes.

A szerelmes nő ugyanolyan baromságokat csinál (vagy nagyobbat), mint a szerelmes férfi.
Lásd a videót a rajongókról. Teljesen átmennek ösztönlénybe, fogalmuk nincs, mit is csinálnak, értelmetlen és 100%-osan viszonzatlan rajongást mutatnak fel, mondhatnánk idióták.
Nem, nem azok. Csak szerelmesek.

Mondtam már itt párszor, nem csak én:
– A férfiak (többsége) teper a nők után.
– A nők meg tepernek az alfák után.
A nők a hipergámiájuk miatt az alfákba szerelmesek. Ez kiváltható náluk, ha a viselkedésedben olyan vagy. De ha nincs szó viselkedésről, akkor a többi tényező számít. Pl. a kinézet. És ott is megvan a hipergámia. Az átlag férfi nekik nem jön be.

Így gondolkodnak a nők és a férfiak a másik kinézetéről:

Alter Ego
Szerkesztő

No, akkor Serial Slut rávilágított, hogy a nőelrabló szexuális fantáziádat összekeverted a valóság főáramlataival. Zombi meg rávilágított, hogy nem csak a pszichológiáról, hanem a női orgazmusról sem tud lószart sem…

Hunn
Olvasó
Hunn

No, akkor Serial Slut rávilágított, hogy a nőelrabló szexuális fantáziádat összekeverted a valóság főáramlataival. Zombi meg rávilágított, hogy nem csak a pszichológiáról, hanem a női orgazmusról sem tud lószart sem…

Meg az öreg nőkről se. Ha korukhoz képest jól tartják magukat, akkor iszonyú jó kúrást tudnak produkálni, évtizedek tapasztalataival a hátuk mögött… :)

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Mondd aranyom, hány 80 éves nagyival dugtál már? És mennyire tartották jól magukat? :DD
Vagy csak a szövegértés (hiánya) okozta a problémát nálad…? :)

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Persze persze. Mondod ezt te, aki még nővel sem volt. Mesélj még! :D

hunbagira
Újságíró

Ezzel a hsszel, megint véreskard leszel a femcsi topikokban. :D

Hunn
Olvasó
Hunn

Ezzel a hsszel, megint véreskard leszel a femcsi topikokban. :D

Akkor megfejelem még egy lázító gondolattal: a feministák gyakran úgy vannak vele, hogy ami a nemek harcában eddig történt, az visszafordíthatatlan. Éppen csak, hogy a nyelvüket nem nyújtogatják felénk, hogy “bebebe, úgysem tehettek már semmit!”

Tévednek. Erőszakkal, ököllel lehetne, akár holnap is, tíz perc alatt, ha a férfitársadalom úgy döntene.

A férfiaknak a nők iránt érzett szeretetét és jószándékát mutatja az a tény, hogy nem ezt tesszük és nem ezt tervezzük. Mert nem elnyomni akarjuk a nőket, amivel vádolnak minket, csak normalizálni a helyzetet, megszüntetni a feminista uralmat és túlhatalmat, és kialakítani egy olyan “szexpiacot” és párkapcsolati rendszert, amiben férfiak és nők egyaránt megtalálhatják a párjukat, a boldogságukat, és a szexuális gyönyört, mindkét nem örömére.

Ez az új rendszer NEM a feminizmus lesz, hanem a PATRIARCHÁTUS.

Dan
Újságíró

Hunn,

azért azt látnunk kell, h ez nem lesz olyan egyszerű. Tekintve, h a férfiak tekintélyes része szintén elvesztette férfiasságát – vagy soha nem is volt lehetősége megszerezni, mert nem volt az életében apa, férfiminta. Látnunk kell, h az elmebeteg nyugaton nem azért tud a feminista diktatúra egyre gyorsabb ütemben, egyre nagyobb területére benyomulni a mindennapi életnek, mert annyira erős. Persze, a média húzóereje rengeteget számít!

Két másik okból:

– Egyrészt a férfiak tekintélyes részét ugyanúgy lehet agymosni. Amíg nem velük történik meg a baj, addig elvannak a hedonista életmóddal, vagy meghúzódnak, vagy leszarják, vagy el sem hiszik, h pár országgal arréb ez mindennapi dolog. Lássuk meg, h számos feminista törvényt férfiak, férfi kormányok hoznak meg és férfiak tömege támogat.

– A másik, ami a súlyosabb. A férfiak tekintélyes részében nincs meg az, ami férfivá tesz minket: a bátorság, a küzdelem, az érdekeinkkért kiállás, a kockázat vállalása. Melyik országban láttunk óriási tiltakozásokat, ellen-mozgalmakat, ahol bevezették a férfiakat sújtó, másodrendű állampolgárrá tevő törvényeket? Semelyikben! Én amúgy itt megemlíteném, h a nem csak a feminista témában van ez a töketlenség, bénultság. Ugyanez a helyzet akár a politika társadalmi kontrolljának a hiányával, akár a munkahelyi érdekképviselettel. Hiszen lehet nyivákolni, h szörnyű munkahelyek, rohadék főnökök, kevés fizetés, dehát régen sem puszta szívjóságból adták meg a tőkések a jobb feltételeket, hanem szívós munkával harcolták ki a munkások. És akkor itt eljutottunk a kedvenc témáig: az együttműködéshez. Illetve annak a hiányához. Hiszen egy embert mindig el lehet taposni. Sokat, már nem.

 

 

 

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Tekintve, h a férfiak tekintélyes része szintén elvesztette férfiasságát – vagy soha nem is volt lehetősége megszerezni, mert nem volt az életében apa, férfiminta.

És mi van azzal a 80%-al, akinek volt az életében apa, férfiminta, ők hogy a fenébe mentek mellé????Vagy ekkora a hibaszázalék? Az első nyomorultak csak úgy megteremtődtek, mint Ádám és Éva? És minden nyomorult az ő leszármazottaik? Biztos?

  Látnunk kell, h az elmebeteg nyugaton nem azért tud a feminista diktatúra egyre gyorsabb ütemben, egyre nagyobb területére benyomulni a mindennapi életnek, mert annyira erős. Persze, a média húzóereje rengeteget számít!

Egyrészt tetszik vagy sem, de a jólét elpuhítja és el is hülyíti az emberekett, no meg a (meg)szokások csak trauma esetén fognak változni, illetve általában drasztikus behatás(ok) következtében…… kis lépésekkel nem lehet a szakadékot átugrani….

– Egyrészt a férfiak tekintélyes részét ugyanúgy lehet agymosni.

Magyarul retardáltak, ha igen, akkor meg is érdemlik, és csak attól függ, hogy ki győz, hogy kinek van rá több pénze…..de akkor az agyhalottakkal mit lehet kezdeni?

Amíg nem velük történik meg a baj, addig elvannak a hedonista életmóddal, vagy meghúzódnak, vagy leszarják, vagy el sem hiszik, h pár országgal arréb ez mindennapi dolog.

Pontosan, mit is érdemelnek??

Lássuk meg, h számos feminista törvényt férfiak, férfi kormányok hoznak meg és férfiak tömege támogat.

Gyakorlatilag mindegyiket…., Ó, szent együgyűség……

– A másik, ami a súlyosabb. A férfiak tekintélyes részében nincs meg az, ami férfivá tesz minket: a bátorság, a küzdelem, az érdekeinkkért kiállás, a kockázat vállalása.

Ez a millió dolláros kérdés: hogyan tudsz oroszlánszívet adni a  nyuszinak? Főleg úgy, hogy ez ellen tíz körömmel tiltakozik?

Melyik országban láttunk óriási tiltakozásokat, ellen-mozgalmakat, ahol bevezették a férfiakat sújtó, másodrendű állampolgárrá tevő törvényeket? Semelyikben!

Mert amikor bevezették, úgy voltak vele, hogy hadd bohóckodjanak, a lényegen nem változtat, semmit…….Az kimaradt a számításból, hogy ezek az új dolgok lettek a következő követelés alapjai és kihaltak azok, akik még a helyén tudták kezelni , így a puhább és kényelmesebb nemzedék meg csak gyorsít a lejtőn, már a hetven valahány genderszrságnál tartunk és még fokozzák, minden szinten és mennyiségben ……….

 dehát régen sem puszta szívjóságból adták meg a tőkések a jobb feltételeket, hanem szívós munkával harcolták ki a munkások.

Egyrész még így is megérte a tőkésnek, másrészt mindig megtalálták a kompenzálás módját…..

És akkor itt eljutottunk a kedvenc témáig: az együttműködéshez. Illetve annak a hiányához. Hiszen egy embert mindig el lehet taposni. Sokat, már nem.

Őszintén, ki nem röhögött azon, amikor taknyos kölykök verték magukat a  nagy diáklázadáson nemrég?, no meg ha esik az eső, akkor  elmarad a forradalom nemzedéken, akik már lassan közelebb vannak  a 40-hez, mint a 20-hoz?

Dan
Újságíró

xCsak,

Úgy látom, kivételesen valamiben egész jól egyetértünk. :D

Amit látok, h te sokkal szigorúbban kezeled ezeket a férfiakat. Kicsit olyan vagy, mint a forradalmár, aki mindenkit lelőne, aki nem követi a forradalmat hajszálpontosan. :)

Szerintem amúgy inkább a mai férfiak 80%-ának nem volt férfimintája. Mert ha volt is apja, sokszor már az sem volt rendes férfi, vagy/és az állandó kiszipolyozás miatt alig volt otthon, alig találkozott a fiával, fiaival.

Nem nevezném retardáltnak azokat, akiket sikeresen manipulál a média. Inkább azt mondanám, a propaganda, a tudatalatti befolyásolása ért el egy olyan magas fejlettségi szintet. Persze nem mentem fel teljesen őket is – csak kb. itt akkor el is jutunk addig a pontig, h ilyen formán minek játszunk demokráciásdit, ha semmi köze ennek a szabad választáshoz. Nagyon sok intelligens embert is kiválóan manipulálnak – hiszen pont, h nem az értelemre, hanem a negatív érzelmekre hatnak.

Aztán persze lehet, h tényleg az lesz a “megoldás”, h mikor összeomlik az egész, akkor a maroknyi túlélő – már amennyiben lesz – férfi része ismét férfivá válik, a nők meg nővé. Én azért jobban örülnék, ha egy ennél értelmesebb átmenetet valósítanánk meg az emberiség következő korszakába.

UI: amúgy terveztem válaszolni a “privát válaszüzenetedre”, csak közben már eltűnt a mélyben. Mondjuk ez is egy vicc, h évek óta nem tudunk átállni, Férfihang egy olyan felületre, ahol lehetséges lenne normál, privát üzenet küldése. Ami egy olyan alapfunkció, amely 10-15 éve is megvolt kb. minden fórum motorban. Elképesztően akadályoz ennek a hiánya, bármiféle közösségesülést, közösségi együttműködést.

Alter Ego
Szerkesztő
Alter Ego
Szerkesztő
xcsakx
Olvasó
xcsakx

Kihoztam privát alól, mert nem áll szándékomban személyeskedni….. No, tisztázzunk pár dolgot: “sokkal szigorúbban kezeled ezeket a férfiakat” Nem szigorúbban, hanem fekete-fehéren és gyűlölettel telin: akinek a szemében ő meglát egy szálkát, az nem férfi többé. Talán a nagy szakállú jóisten sem elég férfias és tökéletes neki. Egyrészt ez a te érzésed/véleményed/meglátásod, ha úgy tetszik, szalmabábod, jogod van hozzá, és az én szempontomból irreleváns, hogy neked milyen kínjaid vannak, amit kivetítesz (jelen esetben rám:),…….., de elég sokszor közöltem (volt amikor ) veled is, hogy mindenki gyarló, én is……Attól hogy rámutatok, hogy a király meztelen., még nem jelenti azt, hogy ne lett volna olyan, vagy ne lenne, vagy esetleg a  jövőbe ne fordulna elő, hogy és ne követnék el hibákat, vagy ne viselkednék olyan módon, ami nem etikus stb…. Egyrészt, szólni szoktam, hogy én sem vagyok kivétel, másrészt soha nem tagadtam, és ha valaki rajtakapott, azonnal mentem is a mea culpába(volt ilyen:) és ez remélhetőleg a későbbiakben is így lesz….. Ettől függetlenül, ha valaki álszent , akkor a gecit is kitaposom belőle, tuti, hogy ez meg az én (egyik) fruszrációm:), és igen tuti , hogy én is az vagyok, azért látom meg ilyen élesen másokban:), csakhogy ez sem mást,m sem engem nem ment fel…….. Szóval, ha valaki azzal jön, hogy felmenti magát a faszságok alól, azzal a címszóval, hogy más is kapott egyest,….de különben a nők(feministák/koboldok etc..) is, vagy más is lop stb. , különösen  az az érvelés  a kedvencem amikor: ha veled történne meg, a te gyerekeddel, anyáddal apáddal kutyáddal stb. ……a  női /feminista/ relativizáló/ álszent narratíva alapján nézzünk félre, mert farka/pinája van/szegény , féllábú/nyomorék stb stb, amikor valaki bármely nyomorát, vagy jelen  esetben a nőjét (gyerekét) tolja maga előtt pajzsként, az féreg, akkor is, ha én teszem ezt, én sem vagyok kivétel. Ha egyszer gondolkodna és beszélgetne magáról, akkor talán fény derülhetne rá hogy mitől nem tökéletes férfi ő maga. Soha nem állítottam ilyesmit, sőt:) Mindig is mondtam, hogy (én is) „úton vagyok”, ami nem jelenti azt, hogy a faszságokat szó nélkül is hagyom:)Pontosan olyan gyarló vagyok mint bármelyikünk , erről az Utazó cimű film kapcsán is jeleztem, ugyanakkor azt is állítottam, hogy más sem különb, na, erre meg megint jött a hiszticunami, meg a szar (el)kenése…..Vissza lehet olvasni…… Nahh, ezért is beszél inkább mindig másokról (kényszeresen támadóan). Ugye emlékszel még arra, amikor nem is egyszer írtam azt, hogy itt mindenki magáról beszél, csak  a (másik) hozzászólás(a) ürügy erre?:) Senki, én sem:) tudom megtagadni a valóm, és pontosan eláruljuk magunkról, kik és mik vagyunk valójában, úgy, hogy projektáljuk a másikra:) Találgatásképpen hozzáteszem: könnyen meglehet, hogy neki aztán tényleg lehet egy nagyon rossz apa modellje, akinek a tökéletlenségét utálja minden más férfiban, akinek nem jár még az a felmentés sem, hogy mások (is) tehetnek a hibáiról…  Mint mondtam, ezek hárító, önfelmentős szarságok, amíg valaki/valami másra mutogatva terel és próbálja felmenteni magát a saját szemete alól….., de, ha már elmúlt 18 éves, és még  mindig ezte teszi, akkor az megrekedt, aztán hogy ezt hogyan és milyen formában indokolja meg /menti fel magát, az már intelligencia, szocializáció, no meg a „környezete” függvénye….Ami a neten elég tág fogalom, úgyhogy elég hamar pofánbassza  a valóság , vagy finomabb, vagy keményebb formában, de ha elég álszent fasz áll ki mellette akkor még egy ideig „jogosnak érzi” hogy védje a védhetetlen szarságait…. Pl. SOM esetében, ha nem reagálunk semmit- eltekintünk a neki/vele kapcsolatos hozzászólásoktól – önmagában pontos diagnózist állít fel hogy milyen nyomora van és hogy ezt hogyan próbálja kezelni (egyébként szarul, még mélyebbre ássa magát minden egyes alkalommal……, de neki biztos ez a karmája….:) , ja hogy másnak is van hasonló kínja, és ha van… Tovább olvasás »

Alter Ego
Szerkesztő

Meglátjuk. De mindenképpen megkérlek, hogy egy kicsivel tartsd mérsékeltebb, legalább a lekicsinylő jelzőket nélkülöző keretek között a másokkal szembeni kritikus észrevételeidet.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Én is csak erre kérnélek téged. Előre is köszi.

wittukind
Olvasó
wittukind

Valamit félrenéztél Hunn, de nem baj mert a gyerek azért az hogy tanuljon….egyébként mi a kutyimutyija az a “stockholmszindroma”?-kinek van ilyen és miért?

Alter Ego
Szerkesztő

Túszejtő terrortámadások során, amikor a túsz felett élet-halál ura a túszejtő, a túsz néha együttműködésre lép a túszejtővel és ha kellő kíméletet kap, akkor még pozitív érzései is kezdenek kialakulni a túszejtővel szemben. Elhiszi, hogy nem ő az erőszak valódi célpontja, csak egy követelés kikényszerítésének eszköze.

Túszejtő: “Én nem akarlak valójában bántani, csak a követelésemet akarom, ha feltankolják a repülőgépet, akkor szabad vagy. De ha nem teljesítik a kérésünket, akkor meg kell ölnünk téged. Ezt csakis nekik köszönheted.”

Túsz: “Nem értem miért nem teljesítik végre a követelésüket, inkább hagynak engem szenvedni és meghalni. Tényleg ők tehetnek a szenvedésemről.”

A túszejtővel szembeni kölcsönös függő viszony és az erős érzelmek játéka akár arra is vezetheti a túszt, hogy a terrorista irányába a kíméletért hálát, szimpátiát, szeretetet kezd érezni. Akár például a túszdráma után is kapcsolatot tarthat vele.

A túsztárgyalónak és szabadító akció vezetőjének számolnia kell vele, hogy a pszichológiai jelenség miatt a túsz nem fog kooperálni vele. Emiatt sokszor nem tekintik szavahihető, beszámítható partnernek a túszt sem illetve fenntartásokkal kezelik az együttműködését.

Tehát Stockholm szindróma a terrorcselekmény áldozatánál, túsznál alakulhat ki egyes esetekben.

wittukind
Olvasó
wittukind

Akkor jól lett elnevezve mert svédisztán pont ebbe a helyzetben van, olyan mint a Hitler macskája..önként és dalolva teszi

Szerk: Igazából libsidemcsit kellett volna irnom de igy hallottam ezt a komcsi viccet először ez ugrott be.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

No igen,de ez egy régi, 70-es évekbeli “stockholmi story” amiről az elnevezés jött,de valóban nagyon találó jelenleg. Itt van részletesen (és nem csak terrorcselekménynél alakulhat ki).

https://jogespszichologia.hu/2017/08/27/5-tevhit-a-stockholm-szindromarol/

Alter Ego
Szerkesztő

“A szindróma bármilyen tettes-áldozat kapcsolatban létrejöhet…”

Írja a cikk szerzője, ami valójában nem túl nagy különbség…

“…tehát kialakulhat családon belül és párkapcsolatban is”

Folytatja. Ámde ebben az esetben már eleve fennáll egy korábbi bizalmon-szereteten alapuló viszony, ami eleve elkülöníti ezeket az eseteket a Stocholm-szindrómától. Ha a családon belül alakul ki a tettes-áldozat viszony, akkor sem a zsarolás, bántalmazás ellenére újonnan fellépő szimpátia, kötődés, szeretet kialakulása a domináns pszichológiai momentum. A családtag eleve kötődik, szereti a bántalmazóját és nem annak ellenére szereti meg, hanem annak ellenére sem szűnik meg a szeretete. – Szerintem tehát korántsem azonos a két jelenség…

Dan
Újságíró

A képregényipart még nem siratnám (bár elfogadom, h vannak, akiknek ez a szíve csücske, engem utoljára a 90-es évek Rejtő Jenő képregényei hoztak lázba), de az, h minden mást is szétkúrnak, az már kétségbeejtő! Ki kéne találni egy olyam márkavédjegyet, amely biztosítja a fogyasztót, h az adott szórakoztató termék a hagyományon nemi szerepeket támogatja és nem az elfajult SJW-feminista hányást.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ami majd arról készít neked műsorokat, hogy apa öltönyben, aktatáskával kilép a fehér léckerítés mögül, elmegy dolgozni 8 órát, délben megeszi a szendvicsét és elszív egy szál cigit, marad még 2 órát túlórázni, hogy nyugodtan befejezhesse az aznapi feladatát, kis feszkót belecsempészve, hogy talán nem ismeri fel a gép a pendrive-ot, és akkor mi lesz, snitt, a sebességhatárokat pontosan betartva hazavezet, leül az asztalhoz, ami mellett várja a 3 poronty, akik az iskolában történekről mesélnek, anya addigra elkészítette a vacsorát, tálalja, táplálkoznak meghitten, majd a nő leszedi az asztalt és kötényben elmosogat, a következő snitt, hogy anya felolvas egy esti mesét a gyerekeknek szuperhősökről, jóéjt puszit ad, majd mindenki lefekszik aludni, és másnap minden kezdődik elölről. A film csúcspontja lehet a nyári két hét szabi alatti kempingezés-rokonlátogatás is egy lájtos bepálinkázással a férfiaknak.

De marha izgalmas alkotás lenne! :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Dög uncsik az űrhajók, a varázslók, a szellemek.

Dan
Újságíró

Naoci,

hát ja, én is szívesen néznék több 2.VH-s filmet német, vagy magyar katonák szemszögéből (kihagyva a folyamatosan ruhaszaggatást, hamuszórást és önostorozást.) :) De ha nincsen…

Addig marad a Das Boot, Stalingrad, Generations war (Unsere Vater, Unsere Mutter).

Aldo
Újságíró

A Vaskereszt is német szemszögű.

Reszet Elek
Szerkesztő
Dan
Újságíró

A Vaskereszt addig volt jó, amíg nem volt más… Vannak benne kiváló jelenetek, de összességében inkább próbál művészfilmesdit, meg drámásdit játszani, mint háborús filmet. Pár napja láttam azt a részt, ahol elárulják őket, ezért elözönlik őket a szovjetek, jönnek a T-34-esek, bemennek a gyárba, stb. Hát akkora káoszt és összevisszaságot! Az egész “csatának” se füle, se farka, össze-vissza mászkálnak, lődöznek…

Viszont eszembe jutott, van még pár jó 2. VH-s film: mindenekelőtt a finnek filmjei! Emellett van egy észt, lett, vagy litván film is, nem ugrik be a címe, de fent van youtube-on is, nagyon igényes benne a csata. Amúgy a Ryan közlegény megmentésének első fele is hiteles, csak a második fele nem, ahol az amcsik  – szokás szerint – átmennek Rambóba és ledarálják a támadó Waffen-SS hadosztályt. Mind a 16-an. A bili meg már tele van, annyi kéz lóg bele… :D

Reszet Elek
Szerkesztő

Észt és 1944 a címe.

hunbagira
Újságíró

Hát maradjunk annyiban, hogy ezek elég balos nézőpontból mutatják meg a német katonák gondolkodását, igaz a mai németországban nem is mehet másképp.

De ezek is üdítő kivételek az amcsi “partizánfilmekhez” képest, amikor az átlagjohnny kiirtja tárcsere nélkül a félwehrmachtot (ha történt is ilyen akkor veszteség listák alapján inkább fordítva :) )

Reszet Elek
Szerkesztő

A jugók jobbak.

hunbagira
Újságíró

még nem láttam. de hallottam apámtól, hogy jován a banjalukai hegyekből kiirtja a komplett német balkáni hds-et. :D

De oroszhoz (Zoja) volt “szerencsém” :)

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Lehetne például izgalmas életrajzi filmeket is készíteni, habár akikről szólna nem nagyon díjaznák, Angela Merkel és George Soros lenne az első két alany nálam :)

Dan
Újságíró

SS,

Jajaj, megint a végletesítést próbálod érvnek felhasználni. Tudod, h az nem érvényes. ;)

Érdekes módon, amíg nem folyt be a mértéktelenségig (!) a feminista-SJW narratíva, addig élvezhető alkotások is elhagyták szép számmal az alkotói területeket. Sőt! Még a mérsékletes progresszív vonal is belefért. Lásd Start Trek, de ha úgy vesszük, a SW is progresszív volt, hiszen női főhősök, fekák, multikulti, stb.

Ha ma meg akarod nézni igazán látványosan a különbséget, akkor a Star Trek: STD-t érdemes összevetni az Orville-lel. Úgy, h látható, h az Orville sem teheti meg, h mellőzi teljesen a progresszív irányzatot, mert az ugye “kötelező”. De mértékkel teszi.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Elég szomorú, hogy számodra a női szereplők megjelentetése egy kategória a színesek, multikulti térnyerésével. És mégis engem neveztek feministának, ha azt mondom, a fehér férfi csak magával foglalkozik, és a saját nőit sem tekinti egyenrangú partnernek. :)

Dan
Újságíró

SS,

ezt a hozzászólásodat szimpla kötekedésnek és terelésnek érzem, mert kiragadtál egyetlen darabot az egész szövegből, miközben magára a szövegre érdemben nem reagáltál.

Mindig is voltak női főszereplők, legyen szó könyvekről, filmekről. Már eleve a legtöbbalkotásban van valamilyen szerelmi szál, amely a férfi főhős és a női szereplő egymáshoz való közeledéséről szól, aki ezáltal kiemelt szereplő lesz. A gond ott van, h a nőket teljesen irreális szerepekbe próbálják beleszuszakolni a szent SJW-feminizmus jegyében, amely egyrészt a történetet, a világot teljesen hiteltelenné teszi, másrészt emiatt idegesítő is.

Újabb példák: a Trónok harca korábbi évadaiban szintén kiválóan alkalmazták az általános, működőképes (!) férfi-női szerepeket: a férfiak harcoltak, a nők szavakkal, intrikákkal képviselték az érdekeiket. A hatalom nem attól függött, milyen nemű az illető. Emellett volt mindkét nemből néhány kivétel, aki inkább a férfias/nőies oldalát erősítette. Viszont az utóbbi évadokban ott is kezd elmenni vérfeminista irányba, ahol (Jon-t kivéve) az összes vezető eszes nő, akik mellett csak másodhegedűs szerepben muzsikálnak a képességileg és csak másodrendű férfiak. Emellett egyre nagyobb a nagy harcos nők aránya is. Még nem elviselhetetlen a helyzet, de nem is rózsás.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem kiragadom, ezt írtad. A nők megjelenésével addig nincs problémád, amíg csak mellékszereplők, amíg a történet a férfiról és az ő kalandjáról szól, amiben a nők nem többek, mint egy trófea, egy ékkő, amit el lehet nyerni (szerelmi szál), egy otthon mosogató anyuka, egy súlytalan karakter, ahogy Leia is az SW-univerzumban, voltaképpen csak egy metálbikini, egy dísz az asztalon. Amint irányító karakterré lép át, már nem tetszik a férfiaknak.

Naooo
Olvasó
Naooo

Irányítsa be a kacsákat az ólba, ez a nő dolga.

Hunn
Olvasó
Hunn

Nem kiragadom, ezt írtad. A nők megjelenésével addig nincs problémád, amíg csak mellékszereplők, amíg a történet a férfiról és az ő kalandjáról szól, amiben a nők nem többek, mint egy trófea, egy ékkő, amit el lehet nyerni (szerelmi szál), egy otthon mosogató anyuka, egy súlytalan karakter, ahogy Leia is az SW-univerzumban, voltaképpen csak egy metálbikini, egy dísz az asztalon. Amint irányító karakterré lép át, már nem tetszik a férfiaknak.

A nők irányító karakterekké való előlépése nem csak a képregényekben gáz, hanem a való életben is. A megélhetési kényszer párszor már rávitt, hogy női főnöknek kellett dolgozzak. Hát mit mondjak: a tapasztalat megerősítette bennem azt, amit addig csak intellektuális szinten gondoltam és a lelkem mélyén éreztem: a nőknek az égegyadta világon semmi keresnivalójuk sincsen semmiféle vezetői pozícióban. Pláne nem férfiakat irányító vezetői pozícióban…

Az élet maga is a férfi kalandja, amiben a nő hadizsákmány, egy trófea, egy ékkő amit el lehet nyerni (ez az életünkben a szerelmi szál). Otthon mosogató és mosolygó anyukákra tényleg szükségünk van. Munkahelyeken főnöki pozícióból dirigáló feminista picsákra viszont abszolútte nincs igényünk…

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

De ugye azt képes vagy megérteni, hogy női oldalról mi pedig nem úgy látjuk, hogy az életünk csak a férfiak kalandja? :)

Hunn
Olvasó
Hunn

De ugye azt képes vagy megérteni, hogy női oldalról mi pedig nem úgy látjuk, hogy az életünk csak a férfiak kalandja? :)

Tartok tőle, hogy ez az egyik oka annak, hogy a – nem is olyan távoli – jövőben kénytelenek leszünk tömegesen elnyomni benneteket, nőket. En bloc.

Mi ugyanis arra számítottunk, hogy – a feminizmus kívánságait teljesítve – az addigiaknál is jobban fogtok szeretni bennünket, és ettől a szeretettől – illetve a feminizmus kívánságainak teljesítéséből fakadó hálaérzettől – eltelve, önként és dalolva, repeső szívvel fogtok azontúl mindenben a kedvünkre tenni. (És, bár ezt poénosan igyekeztem megfogalmazni, de halálosan komolyan gondolom. Tényleg erre számítottak a férfiak.)

Ennek sajnos pont az ellenkezője történik. Így hát kénytelenek leszünk újra a kezünkbe venni a gyeplőt, figyelmen kívül hagyva azt, hogy az oldalatok mit lát és mi szeretne lenni a mi életünkben. Ne is törjétek az aranyos buksitokat rajta, hogy mik szeretnétek lenni és mi nem a mi életünkben: majd mi megmondjuk, hogy mi hogyan legyen. Mert magatoktól úgyis csak olyan hülye eredményekre juttok, mint ami most is van ebben a tetves, feminista világban…

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Szerintem inkább aludj, mert kezdesz megint hülye lenni.

Hunn
Olvasó
Hunn

Szerintem inkább aludj, mert kezdesz megint hülye lenni.

Jókat mondok pedig.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Jókat mondok pedig.

Szerintem is…..

wittukind
Olvasó
wittukind

Hát azon nők oldaláról amelyeket te képviselsz itt, tényleg a férfiak kalandja, ha csak nem leszbi az illető… vagy valami kutya esetleg nigger….

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Legalább lennél vicces vagy frappáns. :)

wittukind
Olvasó
wittukind

Hát jó…nem kalandja hanem pénze, de én azt hittem ez komoly dolog nem vicces

hunbagira
Újságíró

A nők megjelenésével addig nincs problémád, amíg csak mellékszereplők, amíg a történet a férfiról és az ő kalandjáról szól, amiben a nők nem többek, mint egy trófea, egy ékkő, amit el lehet nyerni

Ez egy marhaság, ugyanúgy kiakadnék, ha mondjuk amazonokat (ratyi)férfiak alakítanák, de tényleg nem akarok ötleteket adni a hollywoodi bibsiknek. :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Wonder Woman amazon, mégis mindenki kiakadt, hogy mer egy nő harcos lenni, mert olyan nincs. :)

hunbagira
Újságíró

Emlékeim szerint a kiakadás ott megint unalomig ismételt náciirtásnak szólt…

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem. Annak szólt, hogy női szuperhős.

Balton
Olvasó
Balton

Nem. Annak szólt, hogy női szuperhős. – kurvára nem annak…

Érdekes módon amikor erős-nőket ábrázolna, történelmi filmekben. pl I. Erzsébetről készült nem egy film, azon nem akadt ki “mindenki”. Egyébként ez tetszik, ahogy fogalmazol, ha férfiakról van szó, akkor “mindenki-negatív”, ha véletlenül elejtenél a nőkről valami minuszost akkor az csak “egy-kettő” és véletlen.

wittukind
Olvasó
wittukind

Én ennek a wonder woman-nak csak a trailer-jét láttam és elég volt ahhoz hogy ne érdekeljen… nagymamám inkább volt wonder woman mert tudta a dolgát, ez a valami csak egy elcseszett férfi, szóra sem érdemes.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Amazon.

Aldo
Újságíró

A DC mozik még a Marvelnél is szarabbak sajnos.

Reszet Elek
Szerkesztő

A Batman trilógia és a Watchmen azért jók.

wittukind
Olvasó
wittukind

Limpopo

Aldo
Újságíró

“A Batman trilógia és a Watchmen azért jók.”

Mert ezek nem részesei az épülő mozis univerzumnak, hanem különálló részek.
Marvel részről a Csodálatos Pókembert is törölték és újraindították a Hazatéréssel és beépítették az univerzumba.

Reszet Elek
Szerkesztő

és mi a része(se) a DC-univerzumnak?

Aldo
Újságíró

“és mi a része(se) a DC-univerzumnak?”

Az Acélember
Batman Superman ellen: Az igazság hajnala
Suicide Squad
Wonder Woman
Az Igazság ligája

A DC extended universe néven futó projekt 2013-ban indult útjára, így minden ezután készülő film ennek az univerzumnak a része. Gondolom megirigyelték a Marvel moziuniverzumot, amit 2008-ban indítottak a Vasemberrel és jelenleg a 19. filmnél tartanak.

A Watchmen 2009-es és pénzügyi szempontból bukás lett. A Nolan-féle Sötét lovag trilógia 2005-2012 között futott.

 

“A Watchmenen 150 millát hoztak be plusszban. Ez azért nem olyan rossz.”
130 milliós költségvetés mellett 185 millió bevétel nem valami sok. A stúdió azonnal törölte is a folytatások tervét.
Összehasonlításképpen:

Man of Steel (film) 225 millió 668 millió
Batman v Superman: Dawn of Justice 300 millió 873, 6 millió
Suicide Squad 175 millió 746,8 millió
Wonder Woman 149 millió 822 millió
Justice League 300 millió 658 millió
Batman Begins 150 millió 374 millió
The Dark Knight 185 millió 1 milliárd
The Dark Knight Rises 300 millió 1 milliárd
The Green Hornet 120 millió 228 millió
Green Lantern 200 millió 220 millió

 

Reszet Elek
Szerkesztő

A Watchmenen 150 millát hoztak be plusszban. Ez azért nem olyan rossz.

Az általad felsoroltak tényleg szarok.

Theatrical Performance
Domestic Box Office $107,509,799 Details
International Box Office $76,558,558 Details
Worldwide Box Office $184,068,357
Home Market Performance
Est. Domestic DVD Sales $65,227,488 Details
Est. Domestic Blu-ray Sales $35,022,365 Details
Total Est. Domestic Video Sales $100,249,853
SerialSlut
Olvasó
SerialSlut
Budget $130-138 million
Box office $185.3 million

Még ha ebben már benne is vannak a marketingköltségek, és összességében hozott úgy kb. 50 milliót vissza, akkor is bukásnak számít, az elvárás ugyanis többszázmilliós volt. Később a házimozipiacon behozott újabb 100-at, azzal tényleg szépített, viszont mindent egybevetve elég gyatra egy olyan film, ami nem tudja minimum dupláját behozni a gyártási és marketingköltségeinek, Hollywoodban azok számítanak bukásnak.

hunbagira
Újságíró

A nők megjelenésével addig nincs problémád, amíg csak mellékszereplők,

Mert a valóság nem ez? :)

Hunn
Olvasó
Hunn

Sajnos a Trónok harca írója, George R. R. Martin, egyértelműen a liberalizmus és az SJW-k mellett teszi le a voksát. De őt mondjuk nem is ezért szeretjük… Kár egyébként, mert a könyvei amúgy szerintem kurva jók.

Többet mondok: a könyvek annyira kurva jók, és a Mester annyira kurva jó író, hogy az embert beszippantja az általa teremtett fantasy-világ, és olvasás közben nem is foglalkozik a könyvben egyébként néha és nem nyíltan – legalábbis nem propagandaszerűen – megjelenő feminista irányultsággal. Mert amit a Mester csinál, az IRODALOM. Az MŰVÉSZET!

Én nagyon várom a hátralévő részeket. Nemrég olvastam, hogy nemsokára megjelenik egy különálló kötete, mely a Trónok harca előtti “történelmi” időkben játszódik. Mondjuk azt jobban tudtam volna díjazni, ha előbb befejezi a sorozatot, de a Mester már csak ilyen… :)

hunbagira
Újságíró

Én már annyira “libsizálódtam”, hogy magával a multikultival sem lenne bajom, ha megmaradna  a racionalitás talaján. Akkor még egyszer, azon is kiakadnék ha Othellót szőke- kék szemű fehér színész játszaná..

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Megtörtént. :)

Laurence Olivier fehér, kék szemű, igaz, nem szőke, de azért…

hunbagira
Újságíró

Arab/feka stb férfi egyenrangúnak tekinti? :)

Amúgy többségünknek- legalábbis nekem biztosan- a superwomenek megjelenése az életszerűtlensége miatt nem tetszik. Mondjuk nekem a supermanek sem, a marveltől eleve is hányok…

Aldo
Újságíró

Ezek ketten pont DC-sek.

hunbagira
Újságíró

Eme 2, szerinted pariban van?

Hunn
Olvasó
Hunn

Egy jobboldali, fehér, keresztény, heteroszexuális magyar férfi számára garantálom, hogy a “BUCÓ SZETTI TACSI” képregények bármelyik száma bármelyik amerikai szarnál jobban be fognak jönni. -“Ne erőltesd az agyadat, K.O.!” Imádom! Még felnőtt fejjel is bármikor újra tudom olvasni őket… :)

És most, ahogy rágugliztam hogy képet is tudjak betenni, látom hogy nemrég készültek megjelentetni 30 év után egy folytatást – talán azóta meg is jelenhetett? Tud erről valaki valami újabb, naprakész infót?

https://port.hu/cikk/konyv/30-ev-utan-folytatodik-a-buco-szetti-tacsi/article-44287

Reszet Elek
Szerkesztő

Azért elég érdekes értelmezéseket lehet elereszteni erről. Bucó Szetti és Tacsi fiú. Az új eszmék bűvköréből adódóan megjelenik a főszereplők között egy lány is, aki természetesen uszkár. A linkelt oldalból megtudjuk, hogy Micike egy patkánnyal (idegen fajúval) szűri össze a levet. Amikor ezt sérelmezik a főszereplő fiúk ellenáll és jogait emlegeti.

Hunn
Olvasó
Hunn

Azért elég érdekes értelmezéseket lehet elereszteni erről. Bucó Szetti és Tacsi fiú. Az új eszmék bűvköréből adódóan megjelenik a főszereplők között egy lány is, aki természetesen uszkár. A linkelt oldalból megtudjuk, hogy Micike egy patkánnyal (idegen fajúval) szűri össze a levet. Amikor ezt sérelmezik a főszereplő fiúk ellenáll és jogait emlegeti.

Nono! Álljunk meg egy szóra, tanár úr!

Bucó és Tacsi tényleg fiúk, de ezzel szemben Szetti LÁNY! Aki, ha jól emlékszem, a(vele szemben enyhén bétáskodó) Tacsi titkos szerelme, ő viszont inkább a(z alfásabb) Bucóra bukik… Micike is megjelent már korábban, talán szintén Tacsi szerelmeként, viszont vele Tacsi már nem bétáskodott, ha jól emlékszem… de ez nagyon régen volt, lehet hogy tévedek…

Patkány viszont nem szimplán egy patkány, hanem ő a PATKÁNY, a banda egyik oszlopos tagja, K.O. mellett a Főnök egyik alap embere (vagyis patkánya, hogy stílszerű legyek). Patkány egyébként az egyik kedvenc karakterem a sorozatból, a Főnököt is nagyon birom… igazából ezek mind szuper, szeretni való karakterek. Nagyon nem örülnék, ha átmennének SJW-be, és ha emiatt a következő rész a migránsok gender-jogairól szólna…

Reszet Elek
Szerkesztő

Látszik hogy ez már jobbára kimaradt. Most hogy mondod, ködlik Szetti neme.

hunbagira
Újságíró

A legnagyobb klasszikus a MACSKAFOGÓ említésre sem kerül? :)

“Safranek, hogy van a kedves felesége? Nem tudom uram, önnel él. Jah tényleg’ :D

hunbagira
Újságíró

SS:

Most megint nem érted vagy nem akarod érteni (valószínű ez a helyzet, mert nem vagy hülye lány csak olyan szinten vagy agymosva a saját fajtád ellen, hogy számodra ez a természetes)

A “fekete párduc” az maradt fekete és nem egy szőke kék szemű, de Thor germán isten nigger. Eme pofátlan kettős mércét nem akarod észrevenni.

(És  még mielőtt, ha fekete párducot valami szőke kék szemű színész (fassbinder, pitt stb) játszaná azon is kiakadnék, igaz csak a dolog irracionalitása miatt.)

A dolog nem szól másról, mint a fehér tömeg tudatalattiját már most azzal mérgezik, hogy mindenkinek van saját/kizárólagos élettere, kivéve neki, mert az mindenkié. Így majd fogadja el ezt valóságban, hiszen ez a “természetes”.

Ui: jellemző az amerikai iq-ra, hogy marvel meg zombifilmek aratnak. Illetve Európa hozzáhasonulására…még a 1990-es évekig sem lett volna piaca ilyen szarnak, Európában.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Thor nem néger.

hunbagira
Újságíró

A mondanivaló szempontjából irreleváns, hogy odin, loki,fenris farkas stb vagy az anyám kínját alakítja egy feka….

ui:Elba szerintem sem rossz színész…

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Most linkeljek be egy halom színészt, akik “színes” karaktert alakítottak fehérekként? Kezdve Perzsia hercegétől Kleopátrán át Dzsingisz kánig? :)

https://www.huffingtonpost.com/entry/26-times-white-actors-played-people-of-color-and-no-one-really-gave-a-sht_us_56cf57e2e4b0bf0dab313ffc

Balton
Olvasó
Balton

Hmmm azt akarod mondani, ha van egy falusi „teátrumod” akkor Othello szerepére kell szerezni egy fekete bőrű színészt? Akkor is ha éppen nem lakik a faluban, gondolom menjünk át a szomszéd faluba? És ha ott sincs, meddig menjünk? Akkor hozassunk roma-színészt gondolom, mert a szín számít nem a tehetség, szerintem te vagy a szalon-rasszista legjobb példája? A fekete Párduc abban volt úttörő, hogy fel tudott sorakoztatni annyi afro-amerikai(vagy nem amerikai) színészt ÉS egyéb stábtagot (asszem a rendező is afro-amerikai), ami egy EGÉSZ filmet elvitt a hátán. És nem arról van szó hogy ki milyen színű, hanem hogy azért már bocs de legyenek tehetségesek ha színészek és értsenek a munkájukhoz ha egyéb dolgot csinálnak a filmhez.

Valóban korábban jellemző volt, hogy Hamletet vagy éppen másokat (pl. kínaiakat) kaukázusi rasszú emberek játszották el, ma már viszont ez nem annyira jellemző. A példáidban egyébként csomó esetben nők alakítanak, más rasszú női szerepeket; nem rángatózik a feminista feled kínjában?

Súgok valamit, a Thor 1-ben(hogy adekváltak legyünk a képregényekre) Kenneth Brannagh nem azért választotta Heimdall szerepére Idris Elbát mert fekte, hanem mert tehetséges Shakespeare színész. És képzeld voltak olyan soc.jus.war-ok akik szerint Kenneth Brannagh rasszista, mert direkt egy dísz-feketét választott arra a szerepre, Elba meg kollaborált a fehérek hatalmával, hogy eljátszotta a szerepet…

De végül is tükmindegy, hogy mit mondok nem? Amíg a kaukázusi rasszú-férfi vagyok, igazam nem lehet? Na hogy is van ez?

Reszet Elek
Szerkesztő

Ha pedig mégis megtörténik:

https://www.nytimes.com/2018/01/30/arts/music/progy-and-bess-white-cast-budapest.html

Viszont az is látható, hogy az ilyesmi csak itt nyugaton zavar egyes fanatikusokat, akik azonnal whitewashingot kiáltanak. Pl. https://kotaku.com/ghost-in-the-shell-publisher-never-imagined-a-japanese-1771992584

Sosem értettem az ilyen fanatizmust, az olyan őrülteket, akik megvetik a saját fajtájukat.

Aldo
Újságíró

A zombifilmek szarok.

Pash Cutter
Olvasó

Jó cikk. Kíváncsi vagyok, hogy a Hang szentel-e külön posztot korunk talán legnagyobb feminista szörnyetegére, a Szolgálólány meséje c. mérgező hulladékra!
Szomorodva veszem észre, micsoda diadalutat jár be “A szolgálólány meséje”, mind a film, mind a könyv. Ugye, ez az a műalkotás, ami igényesen és színvonalasan uszít a férfiak, a keresztények, a jobboldal és a nacionalisták ellen. Egy olyan utópiát rajzol meg, ahol egy keresztény jobboldali férfielit elnyomja a nőket. Nagyot markol, és sajnálatosan jól csinálja. ügyes. A magyar kulturális életben egyetlen negatív kritika sincs az alkotásról; szinte az összes kritika halmozza rá a pozitív jelzőket. Még az egyetlen olyan kritika is, ami konfrontálódik a művel, túlságosan udvarias.
divinity.szabadosadam.hu/?p=18640

Egyre többen ajánlgatják az ismerősi körből. Olvasom filmes fórumokon az ajánlásokat. És ami elborzaszt: az ajánló emberek többsége nem feminista. “A szolgálólány meséje” rendkívül népszerű a nem feminista emberek körében is. “A súlyos probléma az, hogy “A szolgálólány meséje” beékelődött a kultúránkba. A sorozat kultfilm lett, mint a Ponyvaregény, a könyv pedig alapmű, mint a Mester és Margarita. Amikor olyan művek között kellene lennie, mint a Patyomkin páncélos és a Jud Süss. De hát ahogy a történelmet, a kultúrát is a győztesek írják.
Margaret Atwood a szovjet ideológiától megrészegülve, a patriarchátus feminista démonizálásában osztozva alkotta propagandaművét, egyenesen a Reagen-rezsim lejáratása céljából. Már akkor is egy bődületes hazugság volt. Most pedig ismét előásták, immár sorozatként, hogy lejárassák a Trump-rezsimet. Most is bődületes hazugság. Reagan, bár tudtommal protestáns volt, de nem volt fundamentalista. Trumpra pedig ezek a vádak kifejezetten nevetségesek.

Még egy megjegyzés… vagyis észrevétel a taktikáról. Ezen feminista propagandáknak a népszerűsítése terén megjelent egy új fogás, ami annyiból áll, hogy kifejezetten szar művekkel ütköztetve ajánlják az emberek figyelmébe. Csak pár példa: “Az éhezők viadala” ütköztetése az Alkonyattal (a győztes “Az éhezők viadala”). “A szolgálólány meséje” és a “Dr. Szöszi” ütköztetése a “Egy boltkórós naplójával (a győztes természetesen “A szolgálólány meséje” és a “Dr. Szöszi”). És még egy csomó ilyen. Persze, az kétségtelen, hogy “A szolgálólány meséje” és az “Éhezők viadala” igényesebben van megcsinálva, mint a Twillight vagy a “Egy boltkórós naplója”. Csak hogy ettől még káros propagandafilm mindkettő.

És a legvégére… számomra különös, hogy sem a magyar MRA, sem a magyar alt-right, sem a hazai konzervatív szféra nem reagált “A szolgálólány meséjé”-re. Amikor itt egy olyan férfiellenes és keresztényellenes, nem csupán a konzervatív jobboldalt, de minden egyes antifeminista mozgalmat démonizáló alkotásról van szó, ami sajnálatosan a nyugati kultúra részévé vált.

Valaki közületek amúgy olvasta/megnézte a Szolgálólány meséjét? Beleolvasott a könyve, belenézett a sorozatba? Ha igen, akkor mi volt a benyomás?

wittukind
Olvasó
wittukind

Én láttam a hbo-n egy részt az első évadból, elsőből nem értettem mi történik aztán rájöttem, elnyomtam egy nyezoumăti-t és lezártam.

Aldo
Újságíró

Sajnos manapság rengeteg divatfilm és sorozat van, amit kötelező nézni és rajongani érte. Ha meg nem teszed, akkor buzi vagy. A negatív kritikákból meg annyit, hogy már nagyon elterjedt ez a vagy jót vagy semmit PC hozzáállás. Egy fórumon szedtem szét a legújabb Pókember címen futó ocsmányságot, erre az egyik nagyokos leugatott, hogyha nem tudok semmi jót írni, akkor ne írjak már inkább semmit. Érthető ugye? Ha nekem nem tetszik valami, akkor fogjam be a pofámat. Ha egy ilyen divatsorozatot – ami ugye nyilván rengeteg pénzbe került – valaki kritizálna, egyből kapná az ívet.

Pash Cutter
Olvasó

“Egy fórumon szedtem szét a legújabb Pókember címen futó ocsmányságot”

Szívesen elolvasnám az elemzésed. Tudnál dobni egy linket?

Aldo
Újságíró

Most meg nem mondom hirtelen melyik portál volt, de végül sajnos törölték is a hozzászólásomat.

Pash Cutter
Olvasó

Ez a PókemberHazatérés c. film volt? (Nem láttam.) Mi vele a probléma?

Aldo
Újságíró

Csak a szokásos.
Flash Thompson egy nagydarab srác, aki a suli foci sztárja. Ebben a filmben a PC kedvéért egy arab játssza! Peter Parker iskolai nője mikor volt néger?

Béna sztori, közepes színészi teljesítmény. Anno nagyon lezúzták a Toby Maguire-féle trilógiát, de ma már mindenki visszasírja.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Ez elég durva, ezek szerint a Disney banda már megkezdte ezeknek a filmeknek a lezüllesztését is ahogy a Star Warsnál.

Reszet Elek
Szerkesztő

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Amúgy a Disney alapjáraton is egy lezüllött vállalat, messze az alapító szellemiségétől, persze a mostani tulajdonosait ismerve nem csoda, a gyerekrajzfilmekbe is képesek voltak betenni a buzipropagandát.

Reszet Elek
Szerkesztő

Az inkább latino mint arab (noha eléggé paki kinézete van). Én közben kikapcsoltam, nem tudtam végignézni.

Hunn
Olvasó
Hunn

Valaki közületek amúgy olvasta/megnézte a Szolgálólány meséjét? Beleolvasott a könyve, belenézett a sorozatba? Ha igen, akkor mi volt a benyomás?

Én az Indexen olvastam róla a lelkendező cikket, hogy milyen aktuális a “Szolgálólány meséjének” a mondanivalója a mai, elnyomó Patriarchális világban. Hogy mennyire időszerű a téma a jelen politikai változásait tekintve, lásd: Trump megválasztása, meg a “vakkomondoros” Fidesz férfiuralom alapú országlása…

És akkor már tudtam, hogy feminista propagandafilmről van szó, melynek az az üzenete a nők számára, hogy: -“Féljél a férfiaktól! Ha a feministák nem lennének, akkor te is ebben a disztópiában élnél, sister! FÉLJÉL!” És akkor már tudtam, hogy nekem ezt nem szabad megnéznem, mert csak felbasznám magamat. Idegállapotba` kerülnék, Maunika!

De lehet, hogy legalább a könyvet el kéne olvassuk, hogy tudjuk, pontosan mivel is mérgezi a nőink lelkét az ellenség.

Aldo
Újságíró

Én az Indexen olvastam róla a lelkendező cikket, hogy milyen aktuális a “Szolgálólány meséjének” a mondanivalója a mai, elnyomó Patriarchális világban. Hogy mennyire időszerű a téma a jelen politikai változásait tekintve, lásd: Trump megválasztása, meg a “vakkomondoros” Fidesz férfiuralom alapú országlása…”
Ha  a zsindex dicsér valamit, az csak szar lehet.

” És akkor már tudtam, hogy nekem ezt nem szabad megnéznem, mert csak felbasznám magamat. Idegállapotba` kerülnék, Maunika!”
Az agyonpropagált divatsorozatokat amúgy sem szabad megnézni.

Kalman
Újságíró

Én ugyan nem nézem meg, de úgy csinálok, mint a kultúrmarxisták az 1984-gyel: ahelyett, hogy rettenetes disztópiának látnám, inkább amolyan receptnek fogom fel, hogy milyen elvek mentén kell a családi életet szervezni :-).

Akármi is van benne, ha a femik rettegnek tőle, akkor az jó :-)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

“A jövőben játszódó cselekmény szerint a környezetszennyezés és a szexuális úton terjedő betegségek drasztikusan csökkentik a női termékenységet. A vallásos hátterű Amerikában a termékeny nőknek szolgálólányként kell dolgozniuk – gyakorlatilag rabnőként – és egyetlen feladatukká válik minél több gyermeket szülni a ház ura számára.

Az alapgondolatot az ószövetségi szentírás ihlette, amely olyan társadalmat ír le, ahol a rabnő az első feleséget szolgálja, a ház urát viszont köteles szexuálisan is kiszolgálni, az első feleség tudtával. Példa ere Ábrahám, akinek felesége Sára, a szolgálólány pedig Hágár, aki Ismáelt szülte számára.

Az Amerikai Egyesült Államok nagy változáson megy keresztül. Első lépésként elbocsátják a nőket a munkahelyükről, majd befagyasztják a bankszámlájukat, és mostantól csak a férjeik, vagy a legközelebbi férfi hozzátartozójuk által férhetnek hozzá a pénzükhöz. A társadalom lázadni kezd a kialakuló új rendszer ellen, de ezt véres lövöldözés követi, és kialakul a fundamentalista teokratikus diktatúra.

A nők helyzete jelentősen megváltozik, mostantól fogva szinte semmilyen joguk nincsen. A legtöbbjüket egyszerű béranyának képezik ki, amit szolgálólánynak neveznek a sorozatban. Elkerülnek olyan családokhoz, melyeknél a feleség képtelen gyermeket szülni, és nekik kell ezt a feladatot elvégezniük. Folyamatos időközönként kötelesek lefeküdni a férjjel, és olyan életet kell élniük, ami a magzatnak kedvez, majd meg kell szülniük a gyermeket. Ha ez megvan, akkor a gyereket azonnal elválasztják a biológia anyjától, és csak annyi időre adják neki vissza, míg a gyereket szoptatja, hogy az életerős legyen.

De sok nő még szolgálólánynak sem jó, mert ők nem képesek gyermeket szülni. Rájuk borzasztó sors vár, és azokra is, akik szembeszállnak a hatalommal.”

hunbagira
Újságíró

Ismerjük, te meg olvasgass 84-et (jah azt a hollywoodi bibsik valami rejtélyes módon, nem akarják nektek megfilmesíteni :) ) és védett férfiakat, esetleg szép új világot. De az már nem fog annyira tetszeni hiszen, ugyanannyi alfa férfit gyártanak, mint nőt…:)

Nem tartják az 1:4, 1:5, és felfelé lévő arányt amire a természet programozta a párválasztó ösztönöteket, hiába Ford is férfi volt. :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem úgy tűnt, hogy ismeritek, mindenki csak ítélkezett, majd bevallotta, hogy egy percet nem látott még belőle, azt sem tudja, miről szól, csak utálja elvből, biztos szar. :)
Ráadásul filmként emlegetik.

Dan
Újságíró

SS,

köszi az összefoglalót! Számomra nagyon látványos a történet és a világ célja: szokás szerint a tudatalattira hatva, azt manipulálva tovább keltse a félelmet és a bizalmatlanságot a nőkben. Egyrészt, ha elég sikeres, akkor simán erősíti a feminsta, alternatív történelmet, amelyben a nőket elnyomták a férfiak. Másrészt 1:1-es hasonlóságot vélek felfedezni a metoo aljasságával, hiszen az is a felszínen a szegény áldozatokról énekelt, de valójában ott is a legaljasabb módon a tudatalattira hatott, azon keresztül manipulált. Hányok ettől.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem tudom, nem nézem, viszont azok után, amiket itt olvastam már egyes emberektől, nem tartom egy valóságtól elrugaszkodott történetnek (az összefoglaló alapján). Itt is vannak, akik nem engednék a nőket dolgozni, saját pénzzel rendelkezni, jogosítványt szerezni, tanulni, szavazni… nem vagyunk ettől annyira messze.

Aldo
Újságíró

Nem kell aggódni a siker miatt. Az ilyen sorozatokba általában kamionnal hordják a pénzt. Ha a sok hasonszőrű, semmirekellő kritikus elhalmozza mindenféle kamu díjakkal, akkor még olyan aprósággal sem kell törődni, mint a nézettség és évekig műsoron marad. Ráadásul az ilyen idióta divatsorozatoknál igyekeznek bűntudatot kelteni az olyanokban, akiknek nem teszik, vagy nem nézik: “hogyhogy nem nézed? Nem tudod te mi a jó. Te is csak ilyen szar helyszínelőket nézel.”

Aldo
Újságíró

Jaj szegény nők, mindenhol csak elnyomják őket.
Erről jut eszembe. Anno a Slidersben (2. évad eleje A Szerelem istenei címmel) volt egy világ, ahol a biológiai háború kiirtotta a férfiak 90%-át. Az USA-ban így minden hatalom a nők kezében kerül, de mivel annyira nem értettek a genetikához, létrehozták az Újranépesítési Hivatalt, ahová összefogdosták a megmaradt férfiakat, hogy újra benépesítsék velük az országot. Persze ez nem azt jelentette, hogy most már minden szerencsétlen nő szuperpasikkal fog dugni, mert akit alkalmatlannak tartottak nőkét, az be se vették a programba.
Ez bezzeg mennyivel jobb disztópia lenne igaz?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Csak ennek nincs realitása, a szolgálólány meséjének pedig van. Én korábban nem hittem, hogy tényleg jellemző és ilyen arányban, hogy a faszik még így gondolkoznak a nőkről, mint amit itt aztán megtapasztaltam. Talán nézz és láss, az ilyesmire szerettek vakok lenni, Rókapapákra és Kálmánokra, aztán az író és a szórakoztatóipar a köcsög, ha elgondolkoznak rajta, milyen lenne egy olyan világban élni, amilyennek ők szeretnék, és ami felé haladunk is.

Hunn
Olvasó
Hunn

Csak ennek nincs realitása, a szolgálólány meséjének pedig van. Én korábban nem hittem, hogy tényleg jellemző és ilyen arányban, hogy a faszik még így gondolkoznak a nőkről, mint amit itt aztán megtapasztaltam. Talán nézz és láss, az ilyesmire szerettek vakok lenni, Rókapapákra és Kálmánokra, aztán az író és a szórakoztatóipar a köcsög, ha elgondolkoznak rajta, milyen lenne egy olyan világban élni, amilyennek ők szeretnék, és ami felé haladunk is.

A feminista propaganda nőkre ható agymosásának erejét mutatja az, hogy képesek vagytok egyenlőségjelet tenni az általunk propagált Patriarchátus, és mondjuk a Szolgálólány meséjében megjelenített disztópia között. Mondjuk már megszoktuk itt a Manoszférában, hogy a feminista média úgy ábrázol minket, mint az – egyébként hazug – nőelnyomó osztályharcos múltból visszamaradt és elmaradott, primitív nőerőszakoló és nőelnyomó, elvesztett privilégiumait sirató, a világban minden múltbeli, jelenlegi, és jövőbeli rosszért felelős, azokat szándékosan okozó fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat, akiket legjobb lenne kiirtani, hogy mindenki más számára végre eljöhessen a boldog élet és a kánaán… Mégis, újra és újra, mindig megdöbbenek azon a pofátlanságon, hogy a feministák már megvalósították a gyakorlatban a férfiakat elnyomó, férfiellenes politikát, mégis minket vádolnak azzal, hogy rosszat akarunk…

Kalman
Újságíró

Aldo írta: “biológiai háború kiirtotta a férfiak 90%-át”

Slut: “Csak ennek nincs realitása, a szolgálólány meséjének pedig van.”

Cicukám az úgy van, hogy ha kikerülnek a nők a társadalmi kontroll alól, akkor a férfiaknak 10-20%-a szaporodik. Annyira realitása van, hogy éppen ez történik.

hunbagira
Újságíró

Szerintem még nem találkozott a védett férfiakkal és a 84-el. Tudod ezek nincsenek megfilmesítve így könyvet kellene olvasni. Az meg mai nőnek majdnem olyan, mint bétával dugni. :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ezt elbasztad, mert én pont olvasok, sőt utóbbi még a kötelezők között is ott van emelt szintű irodalomból (mert tudod, én emelt szinten érettségiztem magyarból:)), tétel, és meg is van filmesítve, azt is láttam. :)

Igazán felhagyhatnál már ezzel az ostoba általánosítással, annyiszor nem jön be.

wittukind
Olvasó
wittukind

SS, kezd már nem tetszeni a “mesterséged” amivel ide beálitottál? most már inkább ilyen entelkttüel valami akarnál lenni? az eredeti mintha jobban “feküdt” volna neked…

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ne erőlködj már annyira, nincs abban több, ha helyrerakok valakit, aki hülyeségeket beszél. :)

hunbagira
Újságíró

Nem úgy fest…

Dan
Újságíró

“biológiai háború kiirtotta a férfiak 90%-át”

Nem kell hozzá biológiai háború – a mai, modern életmód következtében évtizedek óta drasztikusan zuhan a férfi nemzőképesség.

Reszet Elek
Szerkesztő

Nem pusztán az életmód, hanem a környezetszennyezés.

Aldo
Újságíró

Volt valami kimutatás, hogy mit tudom én mennyi ml ondóban 100 milliónyi spermium volt az 1930-as évek elején. Mára ez a szám 20-30 millióra csökkent. A megtermékenyítéshez legalább 20 millió kéne, így ha ez folytatódik pár évtizeden belül nagyon sok terméketlen férfi lesz.
Gondolom a sok vegyszeres, szintetikus, génkezelt szar, ami bekerül a vizekbe, nem tesz jót a nemzőképességnek.

Aldo
Újságíró

Jaja, nincs realitása, mert még a nőket találja negatív színben feltüntetni. De baromi kíváncsi lennék, hogyha valóban kihalna a férfiak 90%-a, a nők hogyan oldanák meg a problémát. Vajon a hivatásos kurvák, aranyásók és kamu állások betöltői mihez kezdenének. Ha már Sliders, olyan világ is volt, ahol a nők uralkodtak és a férfiak minden téren hátrányosan voltak megkülönböztetve, így elindult egy lelkes férfijogi mozgalom, hogy San Franciscóban férfi polgármestert válasszanak. Mint kiderült a nők semmivel sem voltak jobbak, mint az állítólagos elnyomó patriarchák. De tudom, ennek sincs realitása.

Chump
Olvasó
Chump

Azt mondod, hogy itt vannak szélsőségese egyedek, de ugyanezek a szélsőségek nincsenek meg a feministáknál?

Vagy azzal van a gond, hogy “biológiai háború” kiirtotta a férfiak 90%-át? Mert tudomásom szerint a Szolgálólány meséjében a környezetszennyezés és betegségek miatt válik meddővé a nők nagy része, ezért nem tudnak szülni abban a korban, amikor biológiailag a legalkalmasabbak lennék rá. Pont a sorozattal kapcsolatosan volt, egy cikk, ahol leírták a termékenység több száz éve nem változott jelentősen:

http://theconversation.com/the-handmaids-tale-and-counting-sperm-are-fertility-rates-actually-declining-81826

In short, the situation for women is not great, but the numbers are not changing with time (estimates of fertility from 1600 to 1950 don’t differ).”

A nem szülés oka az iskolázottság:

“The key determinant in women’s fertility is education – not individuals’ education but that of the community as a whole. If your community becomes educated, your fertility declines, as women become educated and less likely to have children in their youth.”

Ahogy már többször is volt róla szó az oldalon, a nők jelenleg – a sorozattal ellentétben –  nem azért nem szülnek, mert az arra alkalmas korban ne lennének rá képesek, hanem mert nem AKARNAK.

 

Kalman
Újságíró

Mondom, hogy recept :-).

“A ” FEMINIZMUS “drasztikusan csökkenti(k) a női termékenységet.” De a KEK hadsereg visszavág. “Első lépésként elbocsátják a nőket a munkahelyükről, majd befagyasztják a bankszámlájukat, és mostantól csak a férjeik, vagy a legközelebbi férfi hozzátartozójuk által férhetnek hozzá a pénzükhöz.”

Eddig üdvös….

“A társadalom lázadni kezd a kialakuló új rendszer ellen”… de a manginákat megverik a nőket meg behódoltatják a neomaszkulin férfiak

“A nők helyzete jelentősen megváltozik, mostantól fogva szinte semmilyen joguk nincsen.” …helyes, helyes…

“A legtöbbjüket egyszerű béranyának képezik ki” Ez a rész marhaság, mert nem béranya, hiszen a saját gyerekét szüli meg, nem? Magyarul feleség, asszony! Esetleg annyi kiegészítéssel, hogy egy férfinak több asszonya is lehet – megintcsak jó gondolat.

“olyan életet kell élniük, ami a magzatnak kedvez” – magyarul egészségesen kell élniük. Rettenetes elnyomás! Az individualizált önző asszonyállatnak már az is fájdalmas gondolat, hogy ő a teste nem csak az övé, de a közösségé is. A tetteiért a közösségéért is felel. Ezért bűn tönkretennie magát. Az ő teste nem csak az ő döntése.

“meg kell szülniük a gyermeket. Ha ez megvan, akkor a gyereket azonnal elválasztják a biológia anyjától, és csak annyi időre adják neki vissza, míg a gyereket szoptatja, hogy az életerős legyen.”  – Ez nyilvánvalóan a szellemi értelemben tönkretett modern nőre vonatkozik. Arra a felismerésre, hogy korunk átlagnője toxikus hatású a rábízott gyerekekre. Megintcsak nincs új a nap alatt.

“De sok nő még szolgálólánynak sem jó, mert ők nem képesek gyermeket szülni. Rájuk borzasztó sors vár, és azokra is, akik szembeszállnak a hatalommal.” Valóban az a nő, aki nem szül fehér gyereket, az létének legértékesebb ígéretét nem teljesítette a társadalom számára. Innentől nagyon nehéz dolga van, ha igazolni akarja miért kell etetnie őt a nemzetnek! Létezik néhány tipikus női szakma, de egyik sem könnyű!

hunbagira
Újságíró

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

hunbagira
Újságíró

Egyébként kellene bele vinned egy kis homokicigány,nigger feelinget- ha már asszonyaink oda vannak értük- Tudod kis körülmetélés és burka. :)

hunbagira
Újságíró

No így már más -nálam is – a leányzó fekvése. A kultúrmarxista femcsi nőink 84-et/védett férfiakat akarnak nekünk csinálni, mi csináljunk nekik szolgálólány meséjét. :)

ui: eleve receptnek készült, csak orwell halálos ágyán  árulkodott egyet, mivel akkor sokaknak megjön a lelkiismeret.

Alter Ego
Szerkesztő

Valahogy nekem inkább úgy állt össze a kép, hogy Orwell eltökélten hitt a kommunizmusban, és az  Állatfarmban és az 1984-ben elmondta a véleményét a bolsevizmusról, sztálinizmusról…

hunbagira
Újságíró

Elvből nem tettem.  De a zsindexes kommenteket látva nagyon sokan tettek így. A pasik között, csak az elbaszott manginák és a sötét sorozatfüggő prolik nézték.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Én sem nézném meg. Melyik index topikban volt téma ?

wittukind
Olvasó
wittukind

Nem azért hogy kötekedjek, de ha nem érdekel akkor miért érdekel?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Mert én az gondolom, hogy te azt gondolod, hogy én azt gondolom, hogy te azt gondolod:)

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Mert a vélemények érdekelnek nem a film, ami egy férfiellenes uszítás, szóval az érdekel hogyan képesek a manginák egy olyan filmet dicsérni ami a a férfiak ellen, tehát elvileg ellenük is szól. A Schilling Árpád féle nyomorultak érdekelnek.

wittukind
Olvasó
wittukind

Nohát ez a hsz. még cikibb, ha nem érdekel az a film honnan tudod, milyen, a véleményekből?

Nagyon zavarosnak tűnik ez nekem, de hát ha igy is lehet akkor már nem kell az időt pocsékolni filmekre elég ha elolvassuk a véleményeket, ugye?

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Hallottál már olyanról hogy film és könyvkritika ? Nem kell megnézni és elolvasni minden szemetet, ha olyan emberek mondanak róla véleményt akik hasonló világnézetet képviselnek mint én, sőt még a más világnézetűek kritikájából is megismerhető a cselekmény és a film üzenete. Nem érdemes velem ilyet értetlenkedőt játszani, hagyd meg a profiknak, mint x.

wittukind
Olvasó
wittukind

Csak az nem jött le a kommentetből hogy ha szemét akkor miért érdekel akármilyen vélemény róla?

Ja, és én úgy vagyok ezzel hogy elolvasom a könyvet vagy megnézem a filmet és ha tetszettek hát kurvára nem érdekel más véleménye róla.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Nem a film érdekel, már mondtam, hanem a szerencsétlen hülyék véleménye, akik ajnároznak egy olyan filmet, ami ellenük is uszít, hogy igazolják ezt maguknak, tehát a kommentelők érdekelnek.

wittukind
Olvasó
wittukind

Neem, a hülye én vagyok hogy ezt szóba hoztam, most megyek és veszek egy belenkaya-t

hunbagira
Újságíró

egy olyan filmet dicsérni ami a a férfiak ellen, tehát elvileg ellenük is szól. A Schilling Árpád féle nyomorultak érdekelnek. Goj férfiak esetében a korrupció és agymosás figyel be. a schillingek esetében meg a fehér gojgyűlölet, ami akkor is kikívánkozik belőlük, ha nekik sem jó a rendszer,

wittukind
Olvasó
wittukind

Szerintem a cime a cikknek nem jó, nem a feminizmus számolja föl a képregényeket vagy a filmeket hanem a progresszivista kulturmarxizmus, amely mindent egyenlővé igyekszik nivellálni de lefelé.

Évezredeken át a háború, a gyilkolászás, még a káromkodások is férfidolgok voltak, aztán valakik úgy gondolták hogy milyen fasza lenne ha ebbe a szarba belekeverjük a nőket is, felhergelve őket hogy lehetnek ők is férfiak. Minden ilyen nőszuperhős, legyen rajzfilm vagy nem, nagyon irreális és egyben visszataszitó, mert milyen normális férfinak tetszhet ilyen “nő” amelyik ugy viselkedik mint egy részeg macsó?

Vagy csak egyszerűen az irigység lenne az hogy “nehogy már nekik szabadjon és nekünk nem, ejsze nem-e egyenlőség van?”

persze a “szerintem” a lényeg, aki ezt olvassa ne gondoljon másra

-
Olvasó
Alter Ego
Szerkesztő

Én meg érteni vélem, hogy miért DarkLord” a Férfihang legsötétebb kommentelője. :D – De tényleg csak a szóvicc kedvéért.

Nem hiszem, hogy a karakter pusztán egy “feminista” hős, sokkal több annál: egy olyan oximoron (a nagyon (idiótán) vicces bérgyilkos, aki “aranyos” a nőkkel), amit szerintem csak a női naivitás képes elhinni és vonzónak látni. – De náluk aztán a férfiakkal kapcsolatos tévképzeteik (szerintük a rosszfiú és a jófiú képes egy bőrben létezni) miatt nagyon betalál…

Aldo
Újságíró

“szerintük a rosszfiú és a jófiú képes egy bőrben létezni”

Sinám képes, ha az illető egy skizod alkat, vagy egy pszichopata állat, aki úgy cseréli a személyiséget, mint más a zokniját. Ez az izgi, aki mellett sosem unatkoznak és akit majd jól megváltoztatnak. Aztán persze sírás lesz a vége.

hunbagira
Újságíró

Szerintem meg pont ez a jó benne. Ilyen a valóélet is.

Dan
Újságíró

Mi itt időt, energiát tolunk abba, h igyekszünk egy-egy, talán még az értelmesebb fajtából való, feminizmussal átmosott agyú embert meggyőzni különböző érvekkel. A mostanában kiderült adatok után szerintem ezt be is fejezhetjük. Akit ezek a tények, adatok nem ébresztenek fel, azt mással sem lehet. (Talán még annyit, h a “szegénységgel” jönni teljesen értelmetlen, hiszen ez esetben tőlünk keletre senkinek sem lenne gyereke…tőlünk nyugatra, meg mindenkinek lenne mondjuk öt). Mondjuk, ami még érdekelne, az a 35 fölötti nők helyzete, valamint a 40 feletti gyermektelen nők aránya. Lehet, az már annyira tragikus, h meg sem merik mutatni…

“Mindeközben Magyarországon:

– a 25-29 éves nők 70%-a gyerek nélküli,
– a 30-34 éves nők felének se férje, se élettársa,
– a 40 év alatti férfiak 70 százalékának,
– a 35 év alatti férfiak 81 százalékának nincs gyermeke.”

http://mandiner.hu/cikk/20180511_szilvay_gergely_miert_tamadjak_a_feministak_a_csaladtamogatast

UPDATE: nemrégen olvastam valami olyan adatot is, h a nemzőképes lakosság kb. 50%-a szingli, ezt is ide lehetne még hozni, ha valakinek van linkje, rakja ide!

common man
Olvasó
common man
SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Azt honnan tudják, ki szingli és ki nem? Azt ki tudja, hogy nekem 5 éve van pasim. Amíg nem regisztrálnak élettársi kapcsolatot vagy házasodnak, mindenkit szingliként kezelnek, így naná, hogy kijön az 50%.

hunbagira
Újságíró

Tudod van az a valami amit úgy hívnak KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS! Néha elgondolkodok, ti nők tényle ennyire sötétek vagytok vagy rájöttetek, hogy ha hülyének tettetitek magatokat az jó védekezés. Akár még bíróságon is megáll.

ui: Ráadásul ez kozmetikázott statisztika, ugyanis senki nem szereti bevallani, hogy sikertelen valamiben.

ui2: Sikerül egy facebook linkeket hozni a fitness csaj sörhasú átlag pasikra. Miszerint a nők annyival jobbak. :D

Fordítva rögtön tudok neked lökni 3-at. :) De hipergámia nincs. :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Már miért mutogatnék fb linkeket? Ez honnan a francból jött?

Közvéleménykutatás, aha. Mint hogy a magyar pasik farka afrikai méretű, az is az volt.

Vegyél már vissza az arcodból, kezdesz debil lenni.

hunbagira
Újságíró

Igen, erről szólt az első utóiratom, ugyanis az emberek mindig többnek akarnak látszani, mint ami. Tehát analóg módon a farokmérettel, valószínű olyanok is behazudták a párkapcsolatot akinek nincsen. Tehát a valós szám ennél is kevesebb.

Szóval ezzel nem cáfolsz, hanem megerősítesz.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Egyelőre még azt a közvéleménykutatást sem hoztad, ami kihozta az 50%-ot, aminél szerinted csak még rosszabb a helyzet, mert abban úgyis hazudtak.

hunbagira
Újságíró

Hát annak alátámasztására, hogy mennyivel több szebb nő van az országba, mint pasi. :) És, hogy nincs hipergámia. :) Gondolom százával ismered az ilyen párokat. :)

Tudom nem reprezentatív, de ma is 2 sportos faszit láttam a villamos megállóban efektív zsírdisznó csajjal. Tudod már nem is körte, hanem alma testalkatú.

De valahogy fordítva- ha nem látható gollddiggerkedésről van szó- még nem sikerült.

Tehát, hogy értsd villamos megállóban nem láttam a fordítottját, max felsőkategóriás autóban. :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ha nem reprezentatív, miért hozod ide?

hunbagira
Újságíró

Amiért te az “életszerű” példáidat. :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Talán ez hitelesebb, mint a seggedből kirángatott statisztikáid:

“A népszámlálási adatok egyértelmű és jelentős növekedést mutatnak az egyedül élők vizsgált korcsoportjaiban mindkét nem esetében. A nőknél főleg a 25 és 40 év közötti korcsoportoknál, a férfiaknál a 25 év feletti valamennyi korcsoportnál látványos a növekedés, ami főleg a 2001. évi népszámlálás óta következett be. A szülőképes korú nőknél másfélszeresére, ezen belül a gyermekvállalást illetően legfrekventáltabb korú 30–39 éves nők körében több mint kétszeresére emelkedett az egyedül élők aránya 2001 óta. A férfiaknál hasonló mértékű növekedés történt, náluk is a 30-as éveikben járóknál a legjelentősebb az emelkedés. Figyelmet érdemel az a tény is, hogy az 50 év alatti korcsoportok hányadát tekintve a férfiak között többen élnek egyedül, mint a nőknél. A különbség különösen a 25 feletti férfiaknál jelentős és az életkor előrehaladásával növekvő mértékű. hogy még nem éltek hivatalos párkapcsolatban, mivel közülük senki sem kötött házasságot, élettársi kapcsolatuk ugyan lehetett korábban, mert egyedül élnek, esetleg látogató párkapcsolatot létesítettek (partner van, összeköltözés nincs). Az ilyen életforma biztos egzisztenciát, stabil munkahelyet és önálló lakást igényel, hacsak nem a szülők támogatásával tudják biztosítani maguknak ezt a párkapcsolat nélküli egyedüllétet. A szülőképes korú hajadon nőknél nagyobb mértékben nőtt az arányuk, mint a hasonló életkorú összes nőnél. A leggyakrabban a 25–29 éves hajadonok választják ezt az életformát, ahol minden 11-ik nő élt egyedül 2011-ben, dinamikáját tekintve viszont a 30-as éveikben járóknál a legnagyobb a növekedés mértéke, körükben 2,5-szeresére nőtt ez az arány a 2001. évi népszámlálás óta. A férfiaknál annyiban más a helyzet, hogy az egyedül élők aránya a 30–34 éves nőtlen férfiaknál a leggyakoribb, minden 9-ik férfi élt így 2011-ben, és itt is megfigyelhető, hogy a múltban és jelenleg is több fiatal középkorú nőtlen él egyedül, mint hasonló életkorú hajadon.”

https://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/stattukor/csaladtipusok.pdf

hunbagira
Újságíró

A szülőképes korú nőknél másfélszeresére, ezen belül a gyermekvállalást illetően legfrekventáltabb korú 30–39 éves nők körében több mint kétszeresére emelkedett az egyedül élők aránya 2001 óta.

Sikerül felfogni, hogy ezzel megint magadat cáfolod és minket erősítesz. :D

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Még mindig nem hoztad a közvéleménykutatást az 50%-kal. :)

Ez volt az állítás:
a nemzőképes lakosság kb. 50%-a szingli

Én erre reagáltam, te belém álltál, hogy hülye vagyok, mint a segg, mert annyi agyam nincs, hogy köz-vé-le-mény-ku-ta-tás, amit azóta sem hoztál.

Az egyedül élő sem egyenlő a szinglivel, annyit jelent csak, hogy nem élettársi viszony, szóval neked konkrétan azt kell hoznod, hogy egyáltalán nem él párkapcsolatban semmilyen formában.

Ne tekeregj, hanem hozd!

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ezt tegnap linkeltem. KSH adat,de az egyedülállókból kb 10-11%-ot le kell venni,mert ezek a hivatalosan összeházasodott adatok,az élettársi viszonyban élőket a házasokhoz kell adni és levenni az egyedülállókból. Ettől függetlenül az “elmagányosodás” és egyedül élés- főleg Pesten valóban növekszik. :(

http://www.origo.hu/itthon/20150728-ferfiak-hajadonok-elvaltak-szinglik.html

UI: igen az egyedül élő nem szingli,mert attól még lehet barátja-barátnője (amiből később lehet élettársi, vagy házastársi viszony). A cikk is a kifejezetten “szingliket” egészen alacsony százalékra rakja.(ettől azért szerintem több van-3%)

 

Dan
Újságíró

SS,

köszi a linket!

– Az 50%-ot én írtam, nem Hunbagira, de csak mint valami hallott infó, nem tény, ezért érdekelt volna valami link a témában.

– Az első reagálásod a témára viszont érthetetlenül gyerekes volt a “ha nem tetszik egy tény, akkor arról nem veszek tudomást” attitűdel. :)

– Gondolom, ugyanúgy lehet mérni a szingliket, mint bármi mást. Bemondásra. Lehet, h vannak, akik nem merik bevallani – bár egy anonim felmérésnél miért félnének ettől. Mondjuk a barátság extrákkal, vagy szeretői felállás (a szerető szemszögéből) nem tudom, minek számít. Valószínűleg inkább szinglinek, hiszen ezekből nem nagyon lesz gyerek, család.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Tudom, hogy te írtad, de ő állt belém, és hülyézett le, mert szerintem sántít ez az 50%.

Pont, hogy reálisan próbálom nézni, nem benyalva ilyen fals adatokat. Normál esetben, ha a családi állapotodra kíváncsiak, választhatod a házast, az élettársi kapcsolatbant, a párkapcsolatbant és az egyedülállót. Az 50% csak úgy jöhet ki, ha a párkapcsolatban élőket (sőt az élettársakat is esetleg) szingliknek sorolják be, erre aztán lehet hivatkozni, így lehet ügyesen statisztikát hamisítani, csak a valósághoz semmi köze. Valóban nem trend ma már házasodni, ellenben rengetegen élnek be nem jegyzett élettársi kapcsolatban vagy egyszerű párkapcsolatban, a szinglik egyre többen vannak évről évre, de az ő arányuk nem több néhány százaléknál még a legelszálltabb becslések szerint sem. Te meg (hunbagirával kiegészülve) azt állítottad, hogy kb 50%, mert valahol azt olvastad, és ezek szerint nem akartál elgondolkodni azon, hogy mekkora faszság.

Mindeközben én vagyok lehülyézve, mint mindig, mert köz-vé-le-mény-ku-ta-tás, amit – ismétlem már sokadjára – még mindig nem hoztatok.

hunbagira
Újságíró

Akkor hülyézésért megkövetlek. Bár egy netes újságban láttam én is ugyanezen adatokat. Ha ráérek kikeresem illetve el kezdem bújni a ksh- ide vonatkozó adatait.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Na hogy akkor te is értsd: itt vered magad és hőbörögsz, mint valami Blikk-kommentelő, hogy a nők milyen hülyék és neeeem gondolkoznak rolfmalolxhcifrlrnxxxoxox, majd hivatkozol valamiféle közvéleménykutatásra, amit még csak meg sem tudsz mutatni. Szóval akkor milyen közvéleménykutatás hozott ki neked 50%-ot, amit csak a buta nők nem értenek?

hunbagira
Újságíró

 

Dan, Kommentje volt a thread indító elvileg azon vitatkozunk. Görgess vissza!

Gejza
Olvasó
Gejza

Közben.

Az euróvíziós dalverseny döntőse és a szöveg:

Look at me, I’m a beautiful creature
I don’t care about your modern time preacher
Welcome boys to my show, I will teach ya
Hey, I think you forgot how to play
My teddy bear’s running away
The Barbie got something to say, hey
My “Simon says” just leave me alone
I’m taking my Pikachu home
You’re stupid just like your smartphone

Wonder Woman don’t you ever forget
You’re divine and he’s about to regret
He’s a bucka-mhm-buckbuckbuck-mhm boy
Bucka-mhm-buckbuckbuck
I’m not your bucka-mhm-buck-mhm-buck-mhm

I’m not your toy (Not your toy)
You stupid boy (Stupid boy)
I’ll take you down now, make you watch
We’re dancing with my dolls on the motha-bucka beat
Not your toy (Cululoo, cululoo)
(Cululoo, cululoo)

A-a-a Ani lo buba
A-a-a Ani lo buba
(Cululoo, cululoo) Wedding bells ringing
(Cululoo, cululoo) Money men bling-bling
I don’t care about your stefa, baby

Wonder Woman don’t you ever forget
You’re divine and he’s about to regret
He’s a bucka-mhm-buckbuckbuck-mhm boy
Bucka-mhm-buckbuckbuck
I’m not your bucka-mhm-buck-mhm-buck-mhm

I’m not your toy (Not your toy)
You stupid boy (Stupid boy)
I’ll take you down now, make you watch
We’re dancing with my dolls on the motha-bucka beat

I’ll t-t-t-take you now
W-w-w-with me now, boy

(I’m not your toy)
You stupid boy
I’ll take you down now, make you watch me
Dancing with my dolls on the motha-bucka beat
(I’m not your toy) Look at me, I’m a beautiful creature
(You stupid boy) I don’t care about your modern time preacher
(I’m not your toy) Not your toy, not your toy, not your toy, toy
I’m not your toy, not your toy, not your toy, toy

Videó:

https://www.youtube.com/watch?v=84LBjXaeKk4

És most képzeljük el, hogy a “fiú”-t a szövegben “lány”-ra cseréljük.

 

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ez a dal, produkció meg a nő maga is egy rettenet. A szövegnek semmi értelme, ha már valaminek, akkor valami szakítás utáni, dühös, önbizalomépítő valaminek el tudom képzelni, bár annak is elég gyenge. Nem tudom, hogy kötötték a #metoo kampányhoz meg a feminizmushoz, elég erőltetettnek érzem az egészet, és ha már az ügyről van szó, akkor annak inkább csak árt, mert megint annyit lát mindenki, hogy egy koca izmozik, akivel egy pasi sem állna szóba, és ezt ki kell magyaráznia valahogy.

Ha már women empowerment, akkor az effélére szavazok. A szövegben kb. ez a kulcsmondat: “I don’t disrespect you, don’t you disrespect me.” Szerintem ez korrekt.

https://www.youtube.com/watch?v=J6R0X6NTnSw

Deadpool
Olvasó
Deadpool

A feminizmus az egyenlőségről szól, lásd Puzsér Robi kiváló írásait.

Reszet Elek
Szerkesztő

Ezt kellett volna nevezni hadd biluxoljon a pc-s disznók szeme: https://www.youtube.com/watch?v=LDeSCbr2Je8

Nem csak szövegileg megy szembe a mainstreammel, hanem zeneileg is jobb mint a nyertes.

Naooo
Olvasó
Naooo

Lehányder.

Alter Ego
Szerkesztő

Nem ismertem, nyilván azért sem, mert nem igazán szeretem a hardrockot, de ez érdekes. A szöveg, a hangmérnöki munka, a klipp egyaránt tartogatott meglepően jó, mondhatni kifejezetten profi fordulatokat…

Reszet Elek
Szerkesztő

Elfelejtettem írni hogy ők is indulók voltak a Dalban, szóval csak nyerőnek kellett volna kihozni. Aztán mehettek volna a “kereszt a falon marad”-dal és a házi áldással.

Alter Ego
Szerkesztő

Mert a feministák “olyan ostobák, mint egy okostelefon”. A feminista koordinátarendszerben muszáj megférnie egy produkcióban a “Mindenki szép és a kövér a legszebb” és a “rohadt férfiak tárgyiasítják a nőket” idióta gondolatnak. És akkor nyilván az egészet lehet reprezentálni egy ilyen finoman szólva is előnytelen külsejű nővel… Mert szerintük mindkét baromság igaz. Teljes a káosz és az agymenés, és akkor rázendít a kotkodáló kövér tyúkok kórusa: bucka–bukca–mhm-csikidzsuka bikibuki-femi-puki… hmmmm….

Állatfarm. Ez tényleg szó szerint önmaga paródiája. Én igazán jót nevettem… :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nekem az a megfigyelésem, hogy a kövér nők a szórakoztatóiparban elsősorban irigylik a szép, vékony, sportos előadókat, és mivel önmagukért nem kapják meg azt a rajongást és tiszteletet, amit ezek a lányok elérnek, ezért megpróbálják kizsarolni azt jobb érzésű emberekből. Gyakorlatilag úgy nézünk rájuk, mint amikor fogyatékosok ugrálnak a színpadon, persze, béna és nincs igazán értéke a produkciójuknak, de megtapsoljuk és szurkolunk nekik (bár a többség nem igazán őszintén, csak képmutatásból), mert úgy illik. Ezek a nők inkább bevállalják, hogy így kezeljük őket, mint hogy belátnák, nem oda valók, egy viccnek tartjuk őket.

Viszont őszintén nem gondolom, hogy ennek a feminizmushoz sok köze volna, annyiban maximum, hogy ő (vagy inkább a teamje) rájött, hogy enélkül csak egy rusnya nő lenne, akinek se énektudása, se mozgása, ezért túl kell tolni, minél nagyobb hülyét csinálni magából, minél harsányabbnak lenni és mögé hazudni valamiféle tartalmat (=nem vagyok ám ekkora kretén, csak így akarom felhívni a figyelmet az ügyre), és akkor senki sem meri majd kiröhögni, mert nem illik. Aztán mindezt elkönyvelheti sikerként. Ez a gyors “siker” záloga manapság, de pont annyi ideig is tart, jön majd a következő cirkuszi bohóc, mert ez a nő nem Adele, akinek a hangja a lényeg, nem az, hogy hány kiló. Ez a nő még csak nem is feminista, csak egy egyébként esélytelen versenyző, aki annyira vágyja azt, ami a nála szerencsésebbeknek megadatik, hogy ezért bármire képes.

Alter Ego
Szerkesztő

“Ez a nő még csak nem is feminista, csak egy egyébként esélytelen versenyző, aki annyira vágyja azt, ami a nála szerencsésebbeknek megadatik, hogy ezért bármire képes.”

Tévedsz. Ez maga a vegytiszta feminizmus: buta, tehetségtelen, ronda, lelki beteg, téveszmés, haragos, “queer”  nők kotkodáló hisztije az ilyen-olyan sikerért, és annak érdekében a kvótákét és a kivételekért..

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ez már más téma, szerintem kétféle feminista létezik, te az egyik csoportról beszélsz (ők a hangosabbak, látványosabbak), a másik csoport inkább amolyan humanista – ha a feminizmusról esik szó, én szeretek az utóbbi csoportra gondolni, bár egyre gyakrabban jut eszembe az első helyette.

Alter Ego
Szerkesztő

A humanista-feminista egy oximoron. Nem csoda, ha a kognitív disszonancia ellenére kezdesz megvilágosodni.  :)

Reszet Elek
Szerkesztő

A humanizmus emberközpontú. A feminizmus állítása szerint nőközpontú. Véleményünk szerint pedig férfi- és nőellenes, azaz valójában antihumanista.

Dan
Újságíró

SS,

ez elég alapos eszmefuttatás volt, tudsz te, ha akarsz! Pontosabban: ha a feminista világszemléletből eredő hamis képek nem torzítják el a látásodat, akkor látsz is. ;)

Ettől függetlenül, ahogy minden másban, ebben is tetten érhető a feminizmus. A kérdés csak mindig az milyen erővel, illetve milyen formában (nyíltan, vagy a tudatalattira hatva).

Reszet Elek
Szerkesztő

Már értekeztünk erről a mocsokról. Zsidó zsírdisznó összelpokodott stílusú pc-röfögése pont arra a fesztiválra való.

Dan
Újságíró

Ha pedig felteszed a kérdést, h mi a p-át keres Izrael az Euróvízióban, akkor náci vagy. Mondjuk ehhez az “Európához” egész jól passzol – bár ezt a migránsok biztosan másképp gondolják. ;)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Miért, Ausztrália?

Dan
Újságíró

Ja, ők is? :O OK, most megint kiderült mérhetetlen tudatlanságom. Mea culpa, nem nézek TV-t 20 éve.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Én sem vágom az egész Eurovíziót, de épp ma esett szó róla a fórumon. Bemásolom a konkrét kommentet erről, mert nem akarok más tollával ékeskedni.

“Viszont ahogy látom, a European Broadcasting Union tagságon múlik a dolog, tehát alapból nem is kell európai országnak lenni ahhoz, hogy részt vegyen valaki ezen, így volt már például résztvevő Marokkó is, meg lehetne résztvevő Tunézia vagy Libanon, Jordánia. Csak így meg már a verseny nevének nincs túl sok értelme.:)”

Dan
Újságíró

Ah, visszasírom az eredeti Játék Határok Nélkül versenyeit…

Reszet Elek
Szerkesztő

Eredetileg volt. Szerintem Ausztrália a nemzetközösségi tagsága miatt lehetett.

Aldo
Újságíró

Meg úgy általánosságban mi a picsát keres Izrael mindenféle sportselejtezőkön az európai csoportokon? Miért van az, hogy nem rég valami kézi vagy kosárlabda európai bajnokságot Izraelben rendeztek?

Amúgy az ún. euroviziós dalfesztivál egy igazi felforgató kulturális terrorizmus, amit az ún. diktatúrákban már rég betiltottak volna. Nem arról szól, hogy minden európai ország küld egy fellépőt, aki előad egy normális dalt, melyek közül eldől kié a legjobb, hanem, hogy minél jobban hirdessék a beteges devianciát. Minél nagyobb aberráltabb állat vagy, annál esélyesebb vagy, minél pofátlanabb, felkavaróbb, a normális értékek ellen uszító művet okádsz ki magadból, annál jobb helyezést érsz el. A szervezőit már rég bíróság elé kellett volna állítani jó ízlés megsértése és emberiesség elleni bűncselekmények elkövetése miatt.

hunbagira
Újságíró

Szerinted? :) Miért teszel fel költői kérdéseket.

Azért mert velünk tartás nélküli fehér emberekkel bármit megtehetnek főleg nőstényeinknek “hála”.

Az arabok érthető módon nem állnak velük szóba. A többi ázsiai-afrikai ország, meg azért mert egy posztgyarmatosító apartheid állam.

Amivel önmagával nekem nincsen bajom,  csak azzal, hogy ők ezt megteszik, addig máshol -igazi zsidó kettős mércével- gátolják.

lady
Olvasó
lady

Már rég nem a zenéről szól ez a fesztivál , de nem tudom  mikor csúszott el ez az egész. A  győztes dal borzalmas csak belehallgattam de annyi épp elég volt , a szövegét már nem is minősítem. A magyar dalt most néztem meg, azt hittem rosszabb mert sokan leminősítették. Igaz én rockos vagyok , a zenéje igazán jó az énekesnek talán ha erősebb hangja van , és nem az üvöltésre gondoltam. Nem tudom valami hiányzott a hangszínéből .

Pash Cutter
Olvasó

Bedobom ennek a cikknek a linkjét.

Egyrészt, mert elképesztő az a fajta empátia-, szolidaritás- és humanitáshiány, ami ebből a szemléletből árad. Az incel-problémákra adott feminista válaszok vérfagyasztóak.

Másrészt mert sejteti azt a fajta aljas próbálkozást, hogy úgy bélyegezzék meg az MRA-t, az MGTOW-ot és a PUA-t, mint nőgyúlóló terrorizmust (Jessica Valenti). Ha teret nyer ez a fajta értelmezés a mainstream-ben, akkor itt szörnyű világ kezdődik minden olyan ember számára, aki felveszi a kesztyűt a feminizmus ellen.

Íme:

https://444.hu/2018/05/09/langol-az-internet-egy-kozgazdasz-bedobta-hogy-a-szex-ujraelosztasara-lenne-szukseg

hunbagira
Újságíró

Már volt. Amúgy topkommentek férfijogi oldalról jönnek egy libsi lap alatt, ráadásul egy amúgy libsi kommentelőtől. Szóval inkább reménykeltő.

És a cikk is viszonylag korrekt, amennyire egy libsi lapban lehet.

hunbagira
Újságíró

Az meg, hogy egy átlag fehérnőnek különösen a feministának annyi empantáiája van egy fehérférfi felé, mint a parazitának a gazdatest irányában, túlságosan nem új itt.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Miért, azon kívül, hogy megérted, hogy szar, mit tudsz csinálni? Egyetérteni abban, hogy a nők szánalomból összeálljanak olyanokkal, akikhez semmi gusztusuk, mert akkor nem kattannak be?

hunbagira
Újságíró

Értem a hipergám dolgot  és ennek korlátozhatatlanságát a jelenlegi jogrendszerben.  Nem is én linkeltem a cikket. Amúgy ezt a gusztus dolgot pénzzel lehet emelni vagy csökkenteni, mint tudjuk.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Mindig lesznek olyanok, akiknek nem “jut” nő, párkapcsolat, mert valószínűleg nem is alkalmasak rá. Ezzel nem tudsz mit kezdeni, szerezzenek pénzt és kurvázzanak.
Ennyi erővel a ronda, dagadt nők is követelhetnék, hogy jusson nekik egy szép szál legény.
Talán csak össze kéne hozni a két csoportot. :)

hunbagira
Újságíró

Pont ez a gond, hogy alsó 30% férfinak objektíve nem jut. A maradék 60nak meg csak maga alatt. :)

Akire “fel akarnak nézni” az csak “lefelé” tud. :)

Dan
Újságíró

SS,

namost régebben, amióta bevezették a monogámiát, pont ezt lehetett elérni, h a többségnek jutott pár. A férfiaknak is egy pina, aki egyben támogató hátország, a nőknek is egy farok, aki egyben családfenntartó-oltalmazó. Ez pedig nemcsak mindkét nemnek jó volt, hanem mindenekelőtt a társadalomnak is, mert az a töméntelen energia, amely eddig arra ment el, h a hímek harcoltak azért, h kinek jut nőstény, innentől kezdve a termelés, teremtés irányába fordult. Mostanáig.

A másik tényező – bár ez is sokkal több tényezős és árnyaltabb -, akár az incel-ek kapcsán, h ma egyszerűen alig van olyan lehetőség, tevékenység, ahol férfiként azt érezhetjük, h férfiként értelmes dolgot csinálunk, amivel TÉNYLEGESEN hozzáteszünk valamit a világhoz! Így viszont egyre kevésbé tudunk férfiként viselkedni (helyette pl. itt pofázunk), emiatt egyre kevésbé tartanak minket vonzónak a nők (akik emiatt egyre jobban beszopatják magukat a faszkörhintára, 10-20%-nyi férfira) – szóval durva lefelé tartó spirál. Jó eséllyel az incel-ek többségének szüksége lenne szakértő lélekgyógyász, illetve férfiszemélyiség-fejlesztőre. (Még jobb lett volna, ha van apa/férfimintájuk…)

Ugyanakkor ezen a ponton már egyre nehezebb eldönteni, mi volt előbb: a tyúk, vagy a tojás – hogy alapból is ennyire sérültek voltak és ezért lett szinte nulla esélyük a nőknél. Vagy azzal, h ezen alapvető biológiai ÉS lelki szükségletük nem elégült ki, csavarodtak be ennyire, lettek ennyire keserűek és gyűlölettel teliek. Én nagyon is látom itt is, máshol is egyes férfitársaimon, h mit tesz velük az, h szex és női társaság nélkül kell vegetálniuk. (Erre nem megoldás amúgy a kurva sem – az egy pótlék, mint a hideg, több napos szendvics, ha már éhezel.) Látom, micsoda sérülést és pusztítást végez a férfi lélekben ez. Nem csak a nők hülyülnek bele. Újabb brutális bizonyítéka annak, h igazán együtt tudunk jól működni.

Dan
Újságíró

“nem “jut” nő, párkapcsolat, mert valószínűleg nem is alkalmasak rá”

És mi alapján döntöd el, h ki az alkalmas rá? Ez ugyanis teljesen szubjektív, ráadásul nem is állandó, gyakran változik – most a női vonzódásra gondolok, hiszen ma ez a döntő. Ha a felmérésekből indulunk ki, akkor a férfiak kb. 20% alkalmas. (lásd internetes párkeresős, “ki a szép” felmérések.

Miközben az a helyzet, h ha egy férfinak van lehetősége férfinak lenni, akkor sokkal jobban előjön a valós személyisége, a maszkulinitása, ezáltal automatikusan sokkal vonzóbb lesz a nők szemében. Az a probléma, h ma egyre kevésbé van ilyen lehetőség. Vadászni kell rá, mesterségesen erőlködni, h ilyenek legyenek. Régen a világ adta ezeket a helyzeteket.

Ide kapcsolódik az utcán ismerkedés, leszólítás intézménye is. Mondják sokan, milyen egyszerű, nincs mitől félni, stb. Rendben. De lássuk azt is, h ilyet az elmúlt kb. 50 év kivételével sosem kellett csinálni ahhoz, h nőd legyen! Megvoltak azok a társadalmi keretek, ahol hasonló társadalmi rétegből származó, hasonló kultúrájú emberek kötetlenül ismerkedhettek egymással. Ma ez nincs. Helyette van az utca. Ami kicsit más.

Delin
Olvasó
Delin

Dan, miert gondolod, hogy ma egy ferfinak kevesebb lehetosege van ferfinak lenni? Miert tud tenylegesen kevesebbet hozza tenni a vilaghoz, mint korabban? Arra gondolsz, hogy ma sok munkanak, effektive nincs kezzel foghato produktuma vagy mire?

Dan
Újságíró

Delin,

a fizikai munka egyre minimálisabb százalék, ahová erő is kell, még alacsonyabb. Lassan minden munka monitor előtt ülés… A legtöbb munka nem problémamegoldást igényel, hanem szimpla robotmunkát. A legtöbb munkának nem látod a konkrét eredményét.

A maszkulin értékek negatívumokként vannak besorolva. A családfenntartás szinte lehetetlen (mert vagy a nő is dolgozni akar, vagy mert egy keresetből nem lehet eltartani a családot). A legtöbb nő – bár tudatalatt vágyná – a mindennapokban fél a férfi gondoskodásától, patronálásától, keretétől.

Összességében úgy pontosítanék, h sokkal nehezebb, mondhatni kínkeserves megtalálnia azt a szegmenset a világban, ahol férfiként a maga személyes részét hozzá tudja tenni a világ megváltoztatásához. Ezért is van annyi keserű, valaminyen szenvedélyfüggő férfi, mert ők nem találták meg. Akik megtalálták viszont ragyognak.

Reszet Elek
Szerkesztő

Újabb bizonyíték a nők hipergám természetére:  http://www.origo.hu/itthon/20180513-europai-kerekparturaval-hivjak-fel-a-figylmet-a-hpv-veszelyeire.html

Míg a nők 80%-a, addig a férfiaknak csak az 50%-a fertőződik meg életében legalább egyszer a HPV-vel.

 

wittukind
Olvasó
wittukind

Nem kerékpártúrázni hanem kevesebbet kurválkodni kell, ennyi az egész

Reszet Elek
Szerkesztő

Hát igen. A hazugságnak sokan felülnek miszerint a gumióvszer teljes körűen védene a nemi betegségektől. A monogámia sokat segítene.

lady
Olvasó
lady

Dan, Pedig mozgás az élet!  Régen a lustaság szégyen volt most a kényelmesség dicsőség. Legalábbis mostanában csak azt hallom hogy csak ne kelljen otthon csinálni semmit mindenféle szuper gépet vesznek hogy időt is nyerjenek vele de persze ezek mind áramzabálók de inkább fizetnek . Ismerősömék felújították a házat vettek minden automata gépet , kivágták a fákat az se szemeteljen . Most egymást szekálják vagy a gyerekeket mert hobbija sincs egyiknek se , vagy tv-t néznek vagy telefonoznak.

hunbagira
Újságíró

Pedig akkor a  vége az lesz, hogy egyre több ilyen lesz.

Szerinted a muszlim wahhabita mozgóbombákat javarészt mi motiválja és miért 72 hurri várja őket a sikeres akció után?

hunbagira
Újságíró

Tegnap beszéltem ilyen félkollegináddal ilyen hobbifélével tanulságos volt. :) Egyben story megerősítése a diszkurzusnak.

Mondja nekem, hogy őt megint “bántották”.  Kérdezem mi történt? Hát őt megint bántották. Mondom,de  mivel? Hát hogy miből-hogyan él.

Dehát egy fiatal lányka nem tud mit csinálni mehet 700-as órabérért mekibe. Mondom talán nem egyszakos bölcsésznek kellene lenni, ami még tanári diplomát sem ad. De a szerinted  a fiatal srác mit csinál? Erre egy nagy meglepett szem elkerekedés, mivel ebbe életében bele sem gondolt, mert magasról szarja le és totálisan levegőnek nézi őket. Erre nagy csend.

Vagy, amikor arra panaszkodott, hogy beszóltak neki, hogy az itt lévő mindenfajta szirszar népséggel vannak az éjszakában. Mondtam erre, fordítsuk meg, beimportálunk mi is pár ezer exszovjet/balkáni lánykát  (ők legalább fehérek), akik szebbek és olcsóbbak mint ti, lesz hiszti főleg a ti részétekről.

Erre is a szokott hallgatás….mert képtelenek betartani a viszonossági erkölcsöt és bármilyen empátiát saját férfiaival szemben, ugyanakkor önsajnálat az egekben 700-as meki órabér, ugye. :)

Nah erről beszélünk

Deadpool
Olvasó
Deadpool

Úgy teszel, mintha az önzés egy nemi sajátosság lenne. Nem az.

hunbagira
Újságíró

Önmagában nem. De mértéke már az.

Deadpool
Olvasó
Deadpool

A mértéke az egyén civilizáltságától függ, szintén nem a nemtől.

hunbagira
Újságíró

Illetve nem véletlen, hogy minden a világ kettőségét hirdető valláfilozófia szerint mik vagyunk a fény az ég, a nők pedig az anyag.

Tehát sokkal inkább határozzák meg őket a vegetatív ösztöneik mint minket. Tulajdonképpen ez szüli meg minden tulajdonságukat, amit nem kedvelünk bennük.

Deadpool
Olvasó
Deadpool

“És ezek között bizony többségben vannak a nők.”

Hmmm. Lehet, hogy igazad van, de ha nem haragszol meg, pusztán bemondásra ezt nem fogom elhinni.

wittukind
Olvasó
wittukind

Vannak ezek a hipermarketes “promociók” meg “blackfriday” akciók. No, itt aztán lehet szabad szemmel látni hogy a jelenlegi konzumidióta népségnek nem nagyon van neme, mikor látom hogy egymást taposva, tülekedve nyomulnak be, azt gondolom, itt az ideje átkeresztelni a homosapienst valami aktuálisábbá.

lady
Olvasó
lady

Mert ez a fogyasztói társadalom , mert elhitetik hogy minden problémára , bajra , talán még fejvakarásra is megoldás a vásárlás . Mert attól boldogabb leszel , hát ideig óráig biztosan de mivel ezek csak tárgyak lelkileg nem dobnak akkorát mint amennyibe kerülnek.  Vásárlásban a nők élen járnak ( én persze nem mert a jenelevő mindig kivétel hehe) mert megérdemlik mert kell mert mit tudom én ok csak van ha nincs találnak.

Aldo
Újságíró

“Vagy, amikor arra panaszkodott, hogy beszóltak neki, hogy az itt lévő mindenfajta szirszar népséggel vannak az éjszakában.”
Nem beszólni kell ilyen esetben, hanem leköpni, vagy nullással kopaszra borotválni a fejét, ahogy régen tették az ilyen fajgyalázó kurvákkal.

“beimportálunk mi is pár ezer exszovjet/balkáni lánykát  (ők legalább fehérek), akik szebbek és olcsóbbak mint ti,”
Csak óvatosan ezzel a volt szovjet térséggel, mert ott is van bőven mindenféle hulladék népség: iszlám, ferde szemű stb. Amúgy ott is baromi sok kurva él, akik sportot űznek abból, hogy nyugatra menjenek férjhez, aki majd eltartja őket, úgyhogy nem lennének ők annyira olcsók.

“ugyanakkor önsajnálat az egekben 700-as meki órabér, ugye. :)”
Le kell szarni az ilyen rinyálást, vagy felvilágosítani, hogy van olyan “szakma” ahol ennek a többszörösét is megkeresheti, igaz ott nem hamburgerpogácsát kell forgatni.

Mondjuk én ilyen hülye picsa miatt biztos, hogy nem idegeskednék, de igyekezném a vele kötelezően eltöltendő időt a minimálisra csökkenteni.

hunbagira
Újságíró

Dolgozunk 2 modellügynökségnek- ami lassan már egy- és ilyen házibuliban történt. Nem barátnőm….

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Én kívülről úgy látom, hogy komoly baj van ezekkel a modellügynökségekkel, meg az általuk bevonzott, 15-20 éves kiscsajokkal, mert senki sem terelgeti őket, senki sem készíti fel őket mentálisan, ők nem egy szakmát tanulnak úgymond (ez is az), hanem csak oda vannak lökve, aztán csináld. Önmagukat is becsapják azzal, hogy ők modellek, meg nem kurvák, csak alkalmi prostik. Ha én jutok alkalomhoz, hogy beszéljek lányokkal erről, mindig az az első, hogy bele kell verni a fejükbe, hogy ez egy szakma, aminek megvannak a saját szabályai, csináld vagy ne csináld, ez vagy-vagy, különben csak belehülyülsz, mert nem fogod tudni a helyén kezelni. Nekem nem tűnik úgy az eddigi tapasztalataim alapján, hogy velük egyébként úgy bárki foglalkozna, pedig hétköznapi állásoknál is betanítanak, beszoktatnak, tanfolyamokon veszel részt stb. Ha nekiáll egy kiscsaj ezen rinyálni, nem az a helyes, ha nekiállsz neki magyarázni, hogy mert a fiúknak honnan lenne pénze, meg a Mekiben szarabb a 700 Ft-os órabér, hanem egyszerűen csak tudatosítani kell benne, hogy ez a munkája, ez a szakmája, vállalja fel annak következményeit is, egy profi nem siránkozik.

Naooo
Olvasó
Naooo

Riszálás az nagy szakma.

hunbagira
Újságíró

“Ha én jutok alkalomhoz, hogy beszéljek lányokkal erről, mindig az az első, hogy bele kell verni a fejükbe, hogy ez egy szakma, aminek megvannak a saját szabályai, csináld vagy ne csináld, ez vagy-vagy, különben csak belehülyülsz, mert nem fogod tudni a helyén kezelni.”

Ezt konkretizálnád egy élő példán, mert érdekel.

mert senki sem terelgeti őket, senki sem készíti fel őket mentálisan,

Mire kellene őket felkészíteni?

Elfelejtetni velük az erkölcsöt és elfogadtatni, hogy ezentúl az vagy ami…?

Reszet Elek
Szerkesztő

Azt hogy a fasz hatással van a nőkre még üzleti alapon is.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

A felkészítés lenne a legfontosabb, illetve a mentálisan alkalmatlanok kiszűrése. Az ismeretségi körömben a kollégák többsége az a fajta, aki hosszabb távra tervez, ők arra is időt szánnak, hogy betanítsák a lányokat és felkészítsék őket, mert az ellenkezője nem nagyon szokott beválni. Egy ügynökség, aki csak úgy dobálja a csajokat, aki főleg alkalmiakat futtat, pont nem foglalkozik ezzel. Kezdem úgy látni, hogy épp emiatt kattannak meg annyian, mert legyen bennük valamiféle erkölcsi gát vagy élje meg szörnyű tapasztalatként, vállalja túl magát, és annyi, ki fog akadni. A lányok többsége ott tart, hogy maga a pucérkodás már problémás nekik, mert addig minden szép és jó, amíg valamivel divatfotón vagy valami menő, kivágott ruhában kell pózolni, de ez a munka nem erről szól, nem fancy, nem fogja azt érezni, hogy ő a világ legmenőbb kiscsaja, akit ezrek irigyelnek, ezért is szórják el utána a pénzüket minden szarra, mert valami kompenzálni kell. Én teljesen annak a módszernek a híve vagyok, hogy be kell vezetni lassan, teljenek el hetek, mire az első munkájáig eljut, ami ne legyen nehéz vagy különösebben problémás, el kell neki mondani tízszer, megmutatni neki mindent, házon belüli akciók, tesztek, aztán menjen ki és lássa is a saját szemével, hogy zajlik egy-egy munka, simán meg lehet oldani, vannak, akiket nem zavar kívülállók jelenléte, sőt még tetszik is nekik. A fele itt fel fogja adni, ha nem több, aki marad, az viszont a végére már ott van, hogy el fogja bírni ezt a munkát.
Ebből mennyi valósul meg az ügynökségeknél? Nekik valószínűleg nem is érdekük felvilágosítani a csajokat, inkább belelökik őket a mély vízbe, nem terveznek sokáig velük, viszont ez a hozzáállás gyilkos.
A másik véglet is, a pátyolgatós, mert az is ugyanide vezet, van erre is példa elég. A kis különleges hópihe, akinek sok szeretet kell és sok türelem, aztán sosem készül fel, az első pár munka után meg felvágja az ereit.
Fogadja el ezt, ami, tegye magáévá az életstílust, képezze magát, találja ki, milyen kör, milyen program való neki,  ha meg nem megy, teljesen érthető, akkor húzzon el a Mekibe dolgozni.

hunbagira
Újságíró

Akkor most te a szigorúan vett escort/prostitúcióról beszélsz, ha nem tévedek?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Mert mégis miről beszélnék? A te puncsos kis kalandjaidról? :)

hunbagira
Újságíró

Csak az “ügynökség” szó megzavart. Mert vannak “s