Toplak Zoltán
1 megosztás

Férfigyűlölet

“A férfiak agresszívak.” “Rendszerszintű nőelnyomás van (a férfiak részéről)” “A férfiak szerint minden nő szőke nő (buta és kihasználható)”  – Müller Pétertől. Ilyen és ehhez hasonló üzenetekkel elég sűrűn találkozhatunk az átfeminizált médiából. Nőgyűlölet  címmel már írtam a gyűlölködés hasztalanságáról, itt az ideje, hogy az érem másik oldaláról is írjak. Ez a darabja a mini cikksorozatnak a fontosabb, hiszen androfóbiáról (férfigyűlöletről) szinte sehol nem beszélnek, holott általánosabb, mint a nők gyűlölete. 

fgy

Általános ma a férfiakat degradáló, megalázó, megszégyenítő, szükségleteiket figyelembe nem vevő, ellenben azok egy részét gúny tárgyává tevő, valamint a férfinemet általában lejárató, sőt, démonizáló médiatartalom. Vagyis a férfigyűlölet. Sajnos ez a mindennapi életbe is egyre inkább átszivárog.

Jómagam emlékszem a húszas éveimre, amikor (90′-es évek) hazánkban még semmilyen férfijogi kezdeményezésnek híre-hamva sem volt, ám feminista tartalmakat már közvetített a magyar média. Feminista filmben szétdurranó Superman (jelezve a férfiak egóját), és az alóla előbukkanó kisegér, az állítás, hogy a családon belüli erőszak (ma: párkapcsolati erőszak) felelősei egyedül és kizárólagosan a férfiak (az állítás szerint, melyet megbízható empirikus kutatások cáfolnak: 95%-ban férfiak követik el azt nők és gyermekek ellen, 5%-ban homoszexuálisok a partnerükkel szemben, illetve a nők kizárólag önvédelemből férfiak ellen)… Az igénytelen férfi karikírozása, aki részegen megy randira a kiszemelt nővel, vagy a feminista kijelentés, hogy a férfigyűlölet jogos reakció csupán az elnyomott nők részéről – lehetne hosszan sorolni. Túlzások, tévedések, gúny és hazugságok természetesen némi igazságmaggal, hiszen a férfiak sem tökéletesek.

Ezekkel szemben a társadalom, az újságíró szakma szinte néma, még ma is. Ennek két oka van: egyrészt van egy olyan berögzülés a köz gondolkodásában, hogy a nők alapvetően hátrányosabb helyzetben vannak, mint a férfiak (ld. még az Alaptörvényünket is, mely szerint a nőket külön törvényekkel kell védeni), ezért aztán a szórakoztatóipar és a média a feministákkal karöltve pozitív színben és kicsinyítve beszél a nők hibáiról, másrészt ahol csak tud, kedvez nekik, és erényeiket kidomborítva mutatja be őket. Ennyit az általánosan terjedő-lappangó férfigyűlöletről. Nézzük egyéni szinteken!

A nőkben egy negatív apafigura, párkapcsolati krízis, ismerkedési/szexuális sikertelenségek, péniszirigység, illetve mindez megspékelve némi androfób feminista narratívával – ez mind oka lehet személyes férfiellenességüknek. A férfiak túlnyomó részében jelen lévő erős szexuális késztetés, mások vezetésére való igény eleve rosszként való interpretációja tipikus ezen nők (és a később említendő férfigyűlölő férfiak) részéről.

Egy negatív apafigura, aki szükségtelenül korlátoz, aki bántalmaz, általában nem vér szerinti apa esetén akár szexuálisan is – okai lehetnek a későbbi fóbiáknak. Bevallom, erről a kérdésről nem szeretnék túl sokat értekezni, ezzel messze túl sokat foglalkozik a média. Természetesen érthető a férfigyűlölet ebben az esetben – de nem helyes. Érdemes elgondolkodni az apa neveltetéséről, önmeghatározásáról (mit tartott férfiasnak magára nézve), életének lehetőségeiről (pl. mennyire élhette azt az életet, amit szeretett volna). A megértés minden elengedés, megbocsátás, lelki szabadság záloga. A belső, érzelmi-szellemi szabadság pedig a boldog életé.

Annyit esetleg még ehhez a témához, hogy a vezetés és dominancia igény nagyon mélyen kódolt a férfiakban, már óvodáskorban hierarchiát alakítanak ki a fiúk egymást között. Egy átlagos, a gyermekét szerető apa (és anya) is képes azonban ennek a felelősségére, terheire, szolgálat jellegére ráirányítani a saját gyermeke figyelmét. Azt is meg lehet mutatni a lányoknak, hogy ők mit tehetnek hozzá egy férfi által vezetett családban a családi szerepekhez. A gondoskodó, a férfi érzelmi támaszának és a gyermekek legfőbb nevelőjének szerepe egyáltalán nem kell, hogy az igazságtalan korlátozás, az elnyomás szinonimái legyenek egyetlen nőnek is. Lehet önmegvalósítani az anyaságban is, illetve a gyerekek kiröpülte után is. Ezzel kapcsolatban kellene segítségért lobbizni az államnál!

flört1Ha a nő elutasítja a saját nőiségét, nem ápolja szépségét, vagy egyszerűen nem szép, nem vonzó a férfiak számára – a párkapcsolati, ismerkedési kudarcok újabb okai lehetnek a férfifóbiának. Mindazonáltal egy nő, ha kicsit is bátor, könnyebben akaszt le magának férfit, mint ez megtörténhet fordítva. A nőnek van valamije a két lába között, ami ellensúlyozza a megjelenési és kommunikatív illetve kisugárzásbéli hátrányokat. Egy férfi ha rosszul néz ki, bátortalan, és nehezen kommunikál akkor viszont esélytelen a nőknél. Ehelyütt jegyzem meg, hogy akár a nők is próbálkozhatnának a férfiaknál kezdeményezni, vannak erre indirekt, régi módszerek, bár talán – kissé negatívan – a férfi behálózásának hívja ezeket a köznyelv. Lehetőséget teremteni a találkozásra, biztató gesztusokat küldeni felé (mosoly, bólintás, pillantás, stb.), közös ismerős által megsúgni, hogy itt érdemes lenne kezdeményezni – megannyi lehetőség, hogy rábírja a kiszemeltet a kezdeményezésre. Indirekt, nőies, finom módszerekkel élni – miért is ne?

A társ, akivel nem tud, vagy nem eleget, kommunikálni, érzelmi meghittséget átélni, akit ridegnek tapasztal, esetleg bántalmazónak (bár ezt ebben a cikkben nem szeretném túldimenzionálni, jóval kevesebb férfi bántalmaz, mint azt ma a véleményformálók állítják), nos, ilyen esetekben ha a nő beszűkül saját ki nem elégített igényeire és csalódásaira, fájdalmára, akkor megint csak cinikussá válhat az erősebb nemmel szemben. Vannak azonban nyertes nők az életben, akik képesek a csalódáson, testi és lelki fájdalmakon túllépni, vagy legalább azt belátni, hogy nem a “férfiak” ilyenek, hanem csak az, akivel ők élnek/éltek együtt. Ki lehet kerülni a férfifóbiát, ami szükségtelenül szűkíti le a nő életét.

A péniszirigység ma már sokak által inkább mentális betegségnek van felfogva, olyasformán, hogy a nők az idealizált férfi sikereit, státuszszimbólumait irigylik, ezért lesznek karrierista, férfias stílusban kommunikálók és öltözködők. Ha belegondolunk a szüntelenül a legsikeresebb (vagyis idealizált) férfiak jövedelmére, pozíciójára és státuszára ácsingózó feminizmusra, ez meglehetősen igaznak tűnik rájuk. Ennek kezelése szakorvosra tartozik, az én kompetenciámat messze meghaladja. Annyi azért elmondható, hogy a sebezhetőség, egészséges énvédelem, illetve a női szerepekre való alkalmasság érzésével kell a megoldásra törekvő nőnek dolgoznia.

Miért lesz férfigyűlölő egy férfi? Mert elutasította a barátságát a többi fiú gyerekkorban. Esetleg bántalmazta az apja. Megeshet, hogy gyermekkorában kortársai túl nőiesnek találták és kiközösítették. Megeshet, hogy az elvált anyja megkeseredettségében az apja és a férfiak ellen nevelte. Ok lehet még: elutasítják a férfiak pl. kockázatkerülő (gyáva) viselkedése, vagy homoszexuális hajlama miatt. Mert azon törekvésében, hogy a nőknek megfeleljen, pozitív reakcióikat, szeretetüket bebiztosítsa, magára veszi a nők minden fájdalmát és csalódását – és a férfiakat azonosítja legrosszabb tulajdonságaikkal. (Én Müller Pétert ilyen embernek gondolom.) A látókör szélesítése, a nők vélt és valós problémáira történő fókuszálás helyett a két nem kapcsolatának szélesebb perspektívájú megközelítése segíthet. Ha észreveszik az átlagférfit, aki szívesen és sokat tesz a családjáért, unokáiért. Ha később olyan közegre találhat a társaitól elutasított férfi, ahol elfogadják őt, és kibontakoztathatja képességeit.

A férfiak és a férfiasság elutasítása komoly gondok forrása lehet: bizonytalan, férfierények nélküli fiúk, elköteleződni, családot alapítani nem akaró férfiak (hazánkban a 40 év alatti férfiak 70%-a gyermek nélküli!) Tartással, felelősségvállalással teljes férfiakat szeretnénk? Gyarapodó nemzetet? Ismerjük fel a férfigyűlöletet és tegyünk ellene!

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
1 megosztás


97
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
8 Egyéni hozzászólás
89 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
24 Hozzászólások szerzői
torrenteBalu1sthunbagira31AnnaSerialSlut Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
haemorgen
Olvasó
haemorgen

Amikor az otthon elnyomott férfi egyetemi tanár az egyetemen éli ki magát az is férfigyülöletnek számít? (Mivel a férfiakat a kutya nem védi meg, az általam látottak és hallottak alapján célcsoportot képeznek.)

Lierin
Olvasó
Lierin

Az egyetemen tanító férfitanár miért nem hagyja ott az asszonyt? Miéet nem hagyta ott már az elején.

 

common man
Olvasó
common man

Lehet ,hogy szerelmes volt amikor elvette ,tán még most is az,reménykedik,ahelyett ,hogy a Férfihangon művelné,képezné magát. Lierin te is ajánljad mindenkinek ezt az oldalt!

Lierin
Olvasó
Lierin

Miért ajánlanék egy nyíltan nőgyülölő oldalt?

Ajánlanám, ha korrekt, kulturált hangnemű cikkek és kommentelők lennének, de ugyebár errő szó sincs.

common man
Olvasó
common man

Hát igen nem mindegyik kommentelő korrekt ebben sokan egyetértenek veled….

buskispanda
Olvasó
buskispanda

Nem ajánlanád azt, ahol amúgy mindig ott vagy?:) Én nem ajánlanám Auschwitz-ot, de nem is mennék oda.

Lierin
Olvasó
Lierin

Kijavtanálak, em vagyok itt mindig, csak ha szabin vagyok, olyankor gátlástalanul garázdálkodom a neten :)

Ha nincs szabim, hónapokig nem járok erre, férfitársaim nagy bánatára :)

Rokapapa
Újságíró

“Kijavtanálak, em vagyok itt mindig, csak ha szabin vagyok, olyankor gátlástalanul garázdálkodom a neten :)

Ha nincs szabim, hónapokig nem járok erre, férfitársaim nagy bánatára :)”

Elég sok szabid lehet figyelembe véve a hozzászólásaid gyakoriságát. Szinte egyértelművé teszi számunkra, hogy te csak egy ingyenélő parazita vagy akinek a pénzéért férfiaknak kell megdolgozni. Ebből az oldalból megközelítve érdekes, hogy még is mindenért a férfiakat hibáztatod miközben nélkülük simán éhen is hallnál.

wittukind
Olvasó
wittukind

Mocsok egy féreg vagy te , nem nő

Lierin
Olvasó
Lierin

Tudom, már legalább ötezerszer elmondtad.

Dildo
Olvasó
Dildo

Mit kellene tennie, hogyan kellene viselkednie, hogy ne nevezd féregnek? :)

Hunn
Újságíró

Mit kellene tennie, hogyan kellene viselkednie, hogy ne nevezd féregnek? :)

Erre szerintem én is tudok válaszolni, hiszen egy feminista nőről van szó. A lényeg az: ne ugasson! Mi a feminista nőktől nem akarunk semmit, pusztán annyit, hogy ne beszéljenek hozzánk, és ne legyenek ott, ahol mi vagyunk. Ennyike. Szerintem nem nagy kérés.

Aztán hogy egyedül döglenek-e meg, vagy a macskájuk rágja meg a hullájukat, azt már leszarjuk. A lényeg: egyetlen feminista nőt sem akarunk az életünkben, nem akarjuk, hogy részei legyenek az életünknek. Nem kívánunk beszélgetni velük, nem érdekelnek a gondolataik és a véleményük, nem érdekel, hogy élnek vagy halnak-e. Számunkra ők nem léteznek, mint nők.

Nem egy nagy kérés. Tűnjön el, ne beszéljen hozzánk.

Dildo
Olvasó
Dildo

Ahan értem….,

Szegény f’eminista’ anyád, akinek heroinista drogos szarként szétrágtad a testét és a lelkét az elmúlt 20 évben, aki kurva nagy feministaként a javadat akarta csak,  az most ne szóljon hozzád, hiszen elkúrja az életedet most is.

(igaz, hogy nem  ő drogozott, igaz, hogy nem ő lopott kurvákra dollárt a férjétől, igaz, hogy nem ő hazudott, de azért még még mindig  TE  kívánod azt, hogy ő húzza meg magát, ‘csitt, erről egy szó sem essen, mert te nő vagy’ alapon.

Ugye, Hunnika? :))

Valamit nagyon nem tudsz te az emberekről….. :(

Hunn
Újságíró

ÉDESANYÁM NEM FEMINISTA!

Szádra ne vedd, nem tartozik közétek, szutyok feminista ringyók.

Lierin
Olvasó
Lierin

Nem feminista, de azért rákényszerítetted a munkára, hogy el tudjon téged tartani akkor, amikor másoknak már saját családja  van.

Tényleg nem a nőkkel van neked bajod, hanem az elszúrt életeddel. Azon ellene először változtatni. Dolgozni, elköltözni otthonról, elérni valamit.

Naooo
Olvasó
Naooo

Szutykoknak is van saját családjuk, mégse érnek semmit.
Költözz el otthonról, vegyél fel hitelt, fizess a zsidóknak életed végéig még így is.

Dildo
Olvasó
Dildo

Tudod, Hunnika, én meg azt kívánom a feminista nőktől, hogy ugassanak és hívják fel az ilyen drogos szarcsimbókokra  a figyelmét a lányoknak: üvöltsék csak teli torokkal, hogy: Hunn-féléket kerülni kell nagy ívben, mert emberként megbukott szardarabbal van dolguk!

Verd csak továbbra is a szennyedet a kurvákba, ne tisztességes szűzlányokba…

Sorry! :(

 

 

 

Hunn
Újságíró

Dildo??? Szép, igényes nick-neved van, illik a lelked szépségéhez ami megnyilvánul a közölt gondolataidban, és gondolom, egyenes arányosságban van a külsőd szépségével is, ahogy a feministáknál ez már csak lenni szokott.

Ami a tanácsaidat illeti: van neked lányod? Szívesen faszra húzom. Téged nyilván nem, aki elmúlt 30 és feminista és nő, annak le kell vágni a fejét és kitűzni karóra. Élen a tiéddel. Remélem még megérem a napot, amikor a Dunát vörösre festjük a feministák vérével. Dildo, az. KEK

fightress club
Olvasó
fightress club

azon már elgondolkodtál, hogy neked szemernyivel sem lesz jobb, ha femcsik vérével fested vörösre a Dunát?

attól neked se nőd, se családod, stb., nem lesz, ugyanúgy itt fogsz virnyákolni utána is a többi micimacsó haveroddal, hogy nem jut neked nő

 

na csók a család, már itt se vagyok :)

31Anna
Olvasó
31Anna

Btk. 332. § Közösség elleni uszítás. Három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Alter Ego
Szerkesztő

Tudomásomra jutott, hogy Fábián Anita a férfiak kiherélésre uszító videóját a rendőrség nem találta eléggé uszítónak. Szóval gondolkodni szükséges, hogy vajon mennyire tevékenynek kell lennie annak az uszításnak, hogy kimerítse a BTK 332-öt. Így nehéz eldönteni azt is, hogy Hunn szövege hova is tartozik akkor…

Hunn, mindazonáltal megkérlek, hogy finomíts a kommunikációdon, mert egyre többek jelzik, hogy sérti az ízlésüket.

Naooo
Olvasó
Naooo

Nekem jobb lenne, mer úgy nevetnék.

Rokapapa
Újságíró

“Tudod, Hunnika, én meg azt kívánom a feminista nőktől, hogy ugassanak és hívják fel az ilyen drogos szarcsimbókokra  a figyelmét a lányoknak: üvöltsék csak teli torokkal, hogy: Hunn-féléket kerülni kell nagy ívben, mert emberként megbukott szardarabbal van dolguk!

Verd csak továbbra is a szennyedet a kurvákba, ne tisztességes szűzlányokba…

Sorry! :(”

Ezt írta Hunn is férfi szemszögből. A különbség csak annyi, hogy neked is inkább valamelyik feminista oldalon kellene “ordítanod” mert itt egyetlen értelmes nő sem vevő erre.

hunbagira
Újságíró

Btk. 332. § Közösség elleni uszítás. Három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Annuska- te féművelt picsa- a jog nem egyenlő a jogszabályok linkelgetésével.

A feminista közösség (büntetőjogilag itt) nem minősül védendő közösségnek. Hanem “örökölt” “megváltoztathatatlan” tulajdonságok alapján tartozhatsz egy ilyenbe bele.

Tehát, ha Hun a nőket akarná a hszben kiirtani úgy, “rendben” a dolog.

De egy ideológiai közösség büntetőjogilag nem védendő.

Tehát kb mintha annyit mondott volna, hogy irtsuk ki a bolsevikokat, libsiket (és ami biztos tetszeni fog) nácikat.

hunbagira
Újságíró

Hanem “örökölt” “megváltoztathatatlan” tulajdonságok alapján tartozhatsz egy ilyenbe bele.

A kultúrmarxistáknak “köszönhetően”, ha keresztény fehér férfi vagy, akkor még ebben az esetben sem.

Dildo
Olvasó
Dildo

Tudod, Hunn, egyre inkább rájövök, hogy neked nem a feminizmussal van bajod, hanem a józan ésszel. Ha egy nő férfi nélkül nem elpiálja és eldrogozza a jövedelmét, az neked  egy büdös kurva, aki csak a macskájára költheti (ahelyett, hogy adta volna csupán oda neked szívszerelemből heroinra)

Ha még tudnád, hogy szinte minden szingli férfi tart macskát, ellentétben a nőkkel, akkor szíven is szúrnád magad, te szegény… :)

Hunn
Újságíró

Dildo, te gondolom iszol, mert a kommentednek vagy mondanivalója nincs, vagy az alany, állítmány és egyebek nincsenek úgy egyeztetve, hogy annak, amit mondasz, értelme legyen. Vagy egyszerűen csak olyan sík buta vagy, mint amire a kommentjeid színvonalából következtetni lehet. Szóval szerintem ne oszd a számodra nem létező észt, mert téged csak kinevetni tudlak.

Naooo
Olvasó
Naooo

Mert a nők nagytestű kan kutyát tartanak.

Alter Ego
Szerkesztő

Csak kulturált és korrekt hangvételű cikkek vannak a Férfihangon és ezen a te ellenvéleményed semmit sem változtat. A kommentek szükségszerűen az egyének változatos véleményét tükrözik. Pont ez a lényegük.

Dildo
Olvasó
Dildo

Igen, korrekt hangvételű cikkek vannak, talán csak az kerülte el a figyelmedet, hogy szinte minden cikk arról szól, hogy vannak 30-40-es gold diggerek, vannak 20-as gold diggerek, és  vannak tizenéves gold diggerek.

Tehát érdemes a 13 éves lányokat pinán ragadni minden helyen és helyzetben, mert ők még csak ‘egy gombóc fagyiért’ szopnak, ha jól beszopatod őket a férfiasságoddal, és főleg, ha odekened őket a lépcsőház falához.

A tizenévesek apját és anyját meg vágjuk pofán, ha esetleg szólni merészelne…

Naooo
Olvasó
Naooo

Drága már a fagyi.

Alter Ego
Szerkesztő

Ne is zavartasd magad, hogy a címlapon egyetlen cikk sincs, amely golddigerekről szólna.

Az se zavarjon, hogy Vivienen és rajtad kívül senki nem akarta a metoo témájába belekeverni a “13 éves lányokat”.

Kettőtök módszerei közül persze a te hitványságod viszi prímet. Szerintem most költözz vissza a gumiszobába! – Úgysem maradhatsz már sokáig…

Hunn
Újságíró

Kedves Alter Ego! Én őszinte híve vagyok a szólásszabadságnak. De az ilyen nagyon buta és primitív nőket, mint a Lierin, meg ezt az új, Dildo nick-néven bejelentkezett primkó, síkhülye valamit – akit egyébként stílusáról felismerni vélek, írogatott ez ide korábban másik nick alatt, ezeket ki kellene innen baszni, mint a macskát szarni. Az ilyen típusú kommentelők, mint ez a két, jól mondod, gumiszoba-szökevény picsa, teljesen elviszik a fórumot és a kommunikációt rossz irányba. Ráadásul kierőltetik, kiprovokálják a kommentelő férfiakból is a rosszabbik oldalukat. Nincs itt helyük. A világ egy olyan hely, ahol néha tisztogatni kell. Néha etnikailag, néha csak komment-szekciókban. Ez van.

Admin
Admin

Személyeskedő, sértő, közösségellenes magatartása miatt “Dildo” felhasználó profilja végelegesen kitiltásra került a Férfihang.hu portálról.

Odradek
Olvasó
Odradek

Ez a “Dildo” meg “SerialSlut” szerintem ugyanaz a személy. Ugyanúgy “becézgetve” szólítja meg a másikat (Hunnika-Hunnci), mindíg berakja a szövegébe a vigyor-szmájlikat, és ugyanaz a hergelős stílus. Gondolom nemsokára új nicknévvel fog regisztrálni.

fightress club
Olvasó
fightress club

nem ugyanaz, két külön személy, Dildo jehu/manoszféra/chili stb. néven futott a Feministában

 

ha már benéztem, csak érdeklődnék, hogy Hunn miért nem kap egy kis pihit a btk némely paragrafusát kimerítő hozzászólásaiért?

(igen, tudom, a femcsik baszták fel az agyát, de akkor is ciki a portálra nézve, hogy ilyeneket bent hagynak, az én igen szerény véleményem szerint)

 

Naooo
Olvasó
Naooo

Én mindent bent hagynék, mer tökre vicces.

Balu1st
Olvasó
Balu1st

Igaz. Hunn is megérdemelné. Közönséges Aszat Lenke viszont – éppen a nem provokált közönségessége miatt – egy fokkal mégis sárosabb.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Engem nem vágtak ki még innen, te kis nüanszbajnok, mi a francért regisztrálnék új nevet?
Lenkét pont megérdemlitek, mi küzdöttünk vele egy ideig, oda már nem jöhet vissza, valahol ki kell élnie magát, és úgy nézem, megtalálta a tökéletes helyet erre, játsszatok vele szépen. :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Nekem nem mer válaszolni, mer be van szarva.

Aldo
Újságíró

Téged kéne jól faszon ragadni és felhúzni valahová. Azért 13 éves lányok taperolására és megkbaszására bújtatsz fel másokat? Ez trollkodásnak azért kicsit erős.

Naooo
Olvasó
Naooo

Nehéz lenne faszon ragadni.

Aldo
Újságíró

Ki tudja. Ma már bármi lehetséges.

Aldo
Újságíró

Ugyanez elmondható azokról a nőkről, akiket állítólag rendszeresen ver megcsal, szarba sem néz a férjük. Miért nem lép le? Persze az ilyenkor áldozathibáztatás.

Lierin
Olvasó
Lierin

Nem, én az ilyen nőket sem értem. Nem tartom őket áldozatnak, hanem felelősnek a saját életükért.

Dildo
Olvasó
Dildo

De hiszen lyenkor nem az szokott lenni a problémátok, hogy lelép? Mert mi az már, hogy egy kis ‘legyezgetést’  sem hajlandó elviselni a férfitől? :)

Lierin
Olvasó
Lierin

Nem hallottam még, hogy értelmes ember ezt gondolná.

Aldo
Újságíró

Ilyet senki sem mond. Minden normális lelkületű ember elítéli a fizikai erőszakot. Ez trollkodásnak nagyon gyenge volt.

sRPd
Olvasó
sRPd

“Ehelyütt jegyzem meg, hogy akár a nők is próbálkozhatnának a férfiaknál kezdeményezni, vannak erre indirekt, régi módszerek”

Nem nagyon láttam olyan nőt, aki tudna élni ezekkel a módszerekkel. Szerintem a mai lányokat senki sem tanítja meg arra, hogy ezt a fajta kommunikációt (jelzéseket, bátorítást) hogyan kell űzni úgy, hogy ne tűnjön kezdeményezésnek. Még a csapból is az folyik, hogy a nők mennyire jól kommunikálnak. Én azt látom, hogy párkapcsolati analfabéta mindegyik. Sem megszerezni (behálózni) nem tudnak egy férfit, sem megtartani. Persze a végén ki más a hibás, mint a férfi. Na így keletkezik a férfigyűlölet. Saját magukat már mégsem okolhatják.  Ha ez mégis megtörténne, akkor utána változni és fejlődni kellene!. Valakit találni kell, akit okolni lehet a saját sikertelenségek miatt!

Aldo
Újságíró

A faszt kommunikálnak jól. Még ők maguk sem tudják, hogy mit akarnak. A hagyományos értelemben vett direkt kezdeményezést pedig csak akkor alkalmazzák, ha minimum valami rocksztár vagy, esetleg profitálhatnak belőle. Mert amúgy csak arra tudnak hivatkozni, hogy ez a férfi dolga – ugyan ki másé lenne – és, hogy nem akarnak nyomulós ribancok lenni. És ezzel szépen le van tudva. Mit tesznek tehát? Lófasz se. A híres egyértelmű jelek kimerülnek abban, hogy elvárják, hogy az összes pasi legyen már gondolatolvasó, mert nehogy már a kisujjukat is meg kelljen mozdítani.

rumospiskóta
Újságíró

Ó dehogynem.. csak ezek a technikák még gyerekkorban alakulnak ki és kamaszkorban tökéletesednek.  Nem egymást tanítják arra hogy ígyésígy kell kíváncsinak tűnni  mások iránt (persze később egymást is) hanem az önkéntelenül felébredő figyelmük jár nagyon egyértelmű jelekkel.  Persze vannak kíváncsibbak és vannak érdektelenebbek, de mindenkinek van őt érdeklő dolgok.. események.. személyek.  Az érdekes személyekre kíváncsian reagál – és ha ez észre is vehető akkor már megy is a bringa.    Párkapcsolati analfabetizmus… hm… biztosan van ilyen is.. de nem ez a jellemző.

sRPd
Olvasó
sRPd

Gyerekkorban kialakul a nőkben, hogy hogy kell női módon kommunkálni. De ezt biztosra veszem, hogy nem ugyanaz, hogy egy nőnek hogyan kell egy férfival kommunikálni, ha akar tőle valamit. Nem tudom miről beszélsz, vagy nem értem, hogy milyen technikákra gondolsz. Légy szíves, mondj néhány példát!

rumospiskóta
Újságíró

Elgondolkoztatsz.. próbálom a megállapításodat pontosítani, aztán véleményezd:

Gyerekkorban kialakul a nőkben is hogy hogyan természetes viselkedni.. hogy hogyan tetszik neki sajátmagának kíváncsinak lenni. Nem tanulmányokat végez hogy ekkorára kell-e kinyitni a szemét vagy amakkora “jajaaajj” -t sóhajtani… egyszerűen azt csinálja a karácsonyi ajándékok vagy a csillagszóró láttára ami természetes. Aztán mikor a szomszédfiúk társaságából beviszik az oviba akkor rácsodálkozik a nagyokra, meg az erősekre.. és ugyanúgy nem mástól tanult technikával. Van aki tátott szájjal bámulja a mászókán fejjel lefelé függeszkedő nagyfiúkat, van aki csak pillanatra odakapja a szemét. Egyik ennyire kíváncsi, a másik nemannyira.. illetve szégyenlősebb… mittudomén. (csak egy lányom van, és már régen nem óvodás) Amelyikükben több tesztoszteron diktálja az iramot az férfiasabb, amelyikükben szinte semennyi, az “csendes-szerény-visszahúzódó”. Bármelyikük lehet a későbbiekben sikeres alkatú vagy arcformájú, és az alapvető stílusára rárakódik egy sikerfüggő tanult stílusréteg… sikertelenség szerényítette de alapvetően férfias lélek, vagy a hirtelen mindenki által körülrajongott csendes-szerény aki kezd kinyílni de fél rettentően.. És akkor most még ennyi csak az alap – most jön az egymástól való tanulás. Amíg nincsen direkt facebook-hozzáférése addíg csak a közeli környezettől, később már a divatdiktátoroktól. Szóval bonyolult, sokrétegű téma ez, de mindegyik ismerkedés egy alapról indul : tudsz-e érdekes lenni.
Tudod.. aki nem kíváncsi, azt is kíváncsivá lehet tenni de nem fog lobogva érdeklődni – a lelkesedős fajta meg hamar felizzítható. Bármivel..
Ha te a rádiókommunikációért élsz-halsz, és egy forgalmi dugóban ácsorgó buszon megvillantod a szemben várakozó lánynak hogy nemcsak mobiltelefon létezik hanem egyszerűbb és olcsóbb módszer is, akkor onnan már bármiről is beszélgethettek a végére. Lényeg hogy érdekesnek látszol-e.. Ha nem ránézésre akkor dumára.. ha nem ránézésre és nem dumára akkor meg tudod-e védeni a közelítő kardfogú tigristől (vagy békávé-ellenőrtől) Mittudomén, én úgy tanultam meg hogy merészeljek angolul megszólalni hogy hazautazás közben mindíg volt valami eltévedt külföldi a vonaton aki nem ide hanem amoda akart menni, de nem volt kinek panaszkodjon. Én a gimiben rám ragadt angolommal először csak hebegtem, de úgy figyelte a számat mintha jövendőt mondtam volna.. nem tudtam rosszul mondani semmitse. Így aztán most már gyakorlottan merek megszólalni. (nem helyesen, de gyakorlottan) Na így megy az ismerkedés is. Ha nem is helyesen, de gyakorlottan szövegel az ember akkor érdekessé válik. Ha te vagy az ő esete akkor majd leejti a zsebkendőjét..
..vagy egy villanásra megmutatja hogy nincsen rajta bugyi.

Dildo
Olvasó
Dildo

te vagy az ő esete akkor majd leejti a zsebkendőjét..
..vagy egy villanásra megmutatja hogy nincsen rajta bugyi.

Igen, és neked, férfinak legyen erre szemed… ha nincs, akkor ne a lányok béna kommunikációját okold. :)

Egy nő mindig leejti a zsebkendőjét, ha kellesz neki. Ha ebből nem értesz, akkor ‘villantani’ fogja a ‘bugyihiányt.’ Csak neked, csak most, csak itt. :))))

Az udvarlás, az enyelgés meg pont erről szól, és milyen jó is az…

rumospiskóta
Újságíró

..jó hát.. persze hogy jó..  de mivel a törvény nem ismer kétértelmű helyzeteket ezért enyelgés előtt alá kell írni a beleegyező nyomtatványt,alkoholos befolyásoltság esetén két színjózan tanúval hitelesítve.

Amit én írtam (te pedig igazoltál), az a partizán-módszer – húsz év múlva akár meg is mitúzhatnak érte engem.  Téged nem, mert te a fényt adtad de én zümmögtem az áramjárta wolframszál körül.

Szóval tilos az ösztönösség, nna.

Dildo
Olvasó
Dildo

Nem fog megmítúzni, mert a wolframszál felvillanásához ő adta az “energiját. :)))

Ne dőlj be  ‘alteregócska’ paranoid színjátékának. Csak kérdezd meg a volt nőidet, hogy hány akarna beperelni…kiderülne, hogy egyik sem. :)

 

Naooo
Olvasó
Naooo

Kiégett.

rumospiskóta
Újságíró

Ahogyan olvasom az éjfél óta történteket, már nem fog senki válaszolni nekem – de a hozzámszólásodra nekem van mit mondanom :  “mítúzni” nem azért mítúz mert nem fizettem ki az áramszámlát – azért mítúz mert következmények nélkül megteheti.. a volt nőim meg majd akkor feszítenek keresztre amikor kiderül hogy én nyertem a lottóötöst, vagy billgécc pont énrám hagyta a szegénységét.

A volt nőim nem egyetemről ismerősök.. de az együttműködési igazolás, a beleegyező nyilatkozat semmilyen közösen termelődő wolfram-felizzító energiát nem enged kialakulni.

Kár hogy az antifeministákat kioktatni jöttél, a fentiek alapján érthettük is volna egymás szavát.

Blackur
Olvasó
Blackur
sRPd
Olvasó
sRPd

Köszönöm a részletes választ Rumospiskóta! Ha jól értelmezem, arra próbáltál meg kilyukadni, hogy a női kíváncsiság előbb-utóbb mindig utat talál magának, és akkor leejti a zsebkendőjét. Ezt igazából nem tagadom, hogy így lehet. Énnálam a zsebkendő leejtésével van a gond. A kommunikáció 90%-a nonverbális, a nők valami úton módon jelez a férfinak. A gond az, hogy a nők azt hiszik, hogy minden férfi veszi ezeket a jelzéseket, mivel náluk ez ösztönösen jön, és nők között nagyon jól működik a női kommunikáció. Viszont a férfiak másképp kommunikálnak, vagyis nem biztos, hogy megérti a férfi, mire gondol a nő. Aztán ha nem világos, akkor jön az, hogy mekkora balfasz a férfi. Ironikusan kérdezem, de ez most a mi hibánk?

Továbbra is azt gondolom, hogy a férfiakkal való bánásmódot-kommunikációt tanulniuk kell a nőknek, mert ösztönösen nem megy nekik. Egy példát tudnék mondani: fiatalkoromban jártam tánciskolába, ahol elmagyarázták a lányoknak is, hogy hogyan kell viselkedni, hogy kell fogadni a felkérést, stb… Most tudtok olyan példát felhozni a jelen korból, ahol megtanítják a lányokat férfiakkal szemben helyesen viselkedni? Jelenleg feminista kondícionálás alatt áll a társadalom: minden amit a nők tesznek, az a helyes, és minden másban változzanak meg a férfiak.

A másik. Ha nagyon akar egy férfit a nő, akkor sok mindent bevet, vezérli a kíváncsisága. Azt képzeli, hogy megtesz A dolgot, amiből B következik. Persze tudjuk, hogy az alfa hímek, akiket nagyon akarnak a lányok, C dolgot tesznek, vagyis leszarják őket magasról. Ebből persze jön a frusztráció, milyen szemetek a férfiak. Tartós sikertelenség esetén a férfigyűlölet. Valahogy fel kell oldani ezt a kognitív disszonanciát. Hasonló történik férfi oldalon az átlagosan frusztrált csávóknál (AFC, ha valaki tud jobb magyarítást, szóljon!): azt hiszik, hogy attól, hogy jófiúk lesznek, nőhöz jutnak, de pont fordítva történik. De férfiakban nőgyűlölet ritkábban alakul ki.

 

rumospiskóta
Újságíró

Értő közönségnek szívesen részletezem amit eddíg tapasztaltam – szóval részemről a szerencse.
Az értelmezésed egy “felkeltett” szóval kiegészítve hibátlan : a felkeltett női kíváncsiság előbb-utóbb utat talál magának.
A jelzéseket kötelező megtanulni – éskész. Különben a közúton meghalsz, a szerelemben meg nem szerethetsz. Meg kell tanulnod hogy mit jelent a halántéktáji haj-igazítás, mit jelent az elkapott tekintet, és mit jelent az hogy lesett a zsebkendő.
Ha nem világos akkor elmész a szerencséd mellett, de ez nap mint nap előfordul, mert nem lehet senki állandóan szerencsés. Szóval nem baj ha egyszer elmész, nem baj ha kétszer elmész… csak ne azt vondd le tanulságul hogy körülötted mindíg belemegy a csajok szemébe valami mert feszt kacsintgatnak. Addíg kell visszakacsintanod amíg lehet különben ezret “húznak az orrodra a túlvilágon”. És nem feminista kondícionálás hanem normalitás. A nő választ és a férfit hagyja hogy őt válassza. Mindíg így volt, és ma is így van. Amit a nők helytelenül tesznek azzal a saját értéküket csökkentik – úgyhogy hadd tegyék.
Amit a kognitív disszonanciáról írsz azt előbb lefordítanám magamnak : úgy kábé azt jelenti hogy hibásan reagálnak de nem látják be? Erre nincsen jó megoldás. Amit törvényesen tehetünk az az amit Gejza mondott egy másik helyen : kimaradunk a páros életből. Igyekszünk arra koncentrálni ami ettől pozitív, és nem figyelni arra ami így hiányzik.
“AFC” : fujj. Én biztos hogy “a többség” -et írtam volna. (mert ettől a saját hülyeségeim is kisebbeknek látszanak)

sRPd
Olvasó
sRPd

Amúgy én is erre a következtetésre jutottam, amire te. Ismerni kell a jelzéseket! (Azt tényleg reménytelen elvárni, hogy a nők megváltozzanak. :) ) Csak elég nehéz megtanulni, nem egyetemes a jelzésrendszer. Számomra frusztráló, mivel szeretem a világot egyetemes szabályokkal leírni.

Kognitív disszonancia alatt azt értem, hogy az általunk elképzelt világban B dolognak kell történnie, de C dolog történik, akkor ez logikai ellentmondás, ami a mi elménkben létezik, és valahogy az elmének fel kell oldania. Ha rájövünk, hogy a B irreális elvárás, akkor jók vagyunk. Ha emiatt elkezdjük gyűlölni a világot, akkor csak tovább nehezítjük a dolgunkat.

rumospiskóta
Újságíró

Nem azért nehéz megtanulni a jelzésrendszert mert ne lenne egyetemes, hanem mert nem férfielme terméke.   Aki férfiként nem érti a jeleket az hibátlanul műxik. Nade a pináért mindent : úgyhogy például én amikor rámszólt a cigánygyerek haverom hogy tényleg ennyire vak vagyok-e hogy nem látom a haj-igazgatást vagy a visszanézést, akkor egy pillanat alatt akartam megtanulni mindent.

Persze sose leszek perfekt ebből a tantárgyból, de van kedvem hozzá.

Kognitív disszonancia : az én világom működjön úgy ahogyan én elképzeltem?  Logice innen csak egy lépés az hogy ha nem úgy, akkor nem is az enyém.

Dildo
Olvasó
Dildo

Én azt látom, hogy párkapcsolati analfabéta mindegyik. Sem megszerezni (behálózni) nem tudnak egy férfit, sem megtartani.

Itt valamit nagyon félreértesz. Egy nő nem akar sem megszerezni, sem megtartani egy férfit sem. Az nem az ő dolga. A bogár kering a lámpa körül és nem fordítva. :)

wittukind
Olvasó
wittukind

Van ennek a cikknek egy olyan nemistudommilyen zöngése ami nekem nem tetszik. Valahogy úgy jön ki belőle hogy manginapincsinek lenni a legjobb mert akkor csak lenéznek nem “gyűlölnek”.

Ez a cikk szerintem inkább a nőknek iródott, át kéne tenni a tyúkudvarba, ott lehet hogy van értelme.

common man
Olvasó
common man

Azt tudom ,hogy többen nem bírjátok ezt a Toplak gyereket de ez amit mondasz hol van a cikkben?

wittukind
Olvasó
wittukind

Nem tudom ki nembirja a “Toplak gyereket” nekem mind a két “gyűlölős” cikke olyan férfiadmonesztálósra sikerűlt, és úgy van ahogy csakszi irja alább, nyivás pontosan nemtudommiért….de ne foglalkozz azzal mit irok én, nem vagyok valami modern hogy megértsek minden ilyensmit.

Alter Ego
Szerkesztő

Tényleg sokan nem bírják, pedig amúgy jóravaló “gyerek”. Egy kicsit több benne a kompromisszumra való hajlam, mint amit az átlagférfi kívánatosnak tart, azt hiszem ez szokta előidézi a megértés lehetetlenségét. Szerintem amúgy ez a cikk kifejezetten jó lett. A nőgyűlöletről szólót sem rossz, csak a legtöbben meg sem írtuk volna, mert a nőgyűlölet olyan, mint a fehér holló, és kicsit reflexszerűen irritáló (főleg mert tipikus feminista téma) ha Toplak Zoltán meg hajlandó róla és a határairól elgondolkodni.

Amúgy szerintem semmi “nyígás” nincs ebben az írásban semmiért, egyszerűen pszichológiai természetű gondolkodás a jelenségről, problémáról.

Dildo
Olvasó
Dildo

A nőgyűlöletről szólót sem rossz, csak a legtöbben meg sem írtuk volna, mert a nőgyűlölet olyan, mint a fehér holló.

Annyira fehér a szárnyad, ‘holló néne’, hogy erre egy egész magánblogot fűztél fel…. férfihang a neve… :)

Alter Ego
Szerkesztő

Én csak a magadfajta eszetlen, androfób hülyéket gyűlölöm, nem a nőket. Örülök, hogy fáj neked a Férfihang. Ez is a sokévi munkám egyik elismerése….

hunbagira
Újságíró

Még mindig meg tud lepni a női szolipszizmusból eredő önző kettős mérce. Az n+1 számú femcsi magazin után ki vannak akadva az egy szem férfihangon. :)

 

wittukind
Olvasó
wittukind

Meglehet hogy úgy van ahogy itt irod, az utolsó mondat viszont fergeteges, olyan mint “harcolni a békéért” vagy “baszni a szüzességért”. Az egyedüli “érdeme” hogy idecsalogatott még egy xenomorfot.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A sok baromság helyett a két “gyűlölő” cikket a következő két mondattal el lehetett volna intézni és nem vinnyogni x oldalon keresztül :

A nő “férfügyűlölete” addig tart, amíg a bredpitt “alá nem nyú”l/”zaklat”……minél inkább “bredpitt” az illető, annál kevésbé gyűlöl…..

A férfi “nőgyülölete” addig tart, amíg le nem szopják……..minél (többen:) többször szopják le, annál kevésbé gyűlöl………

wittukind
Olvasó
wittukind

Ha igaz amit a férfi “nőgyülölet”-éről irtál akkor én nem lehetek az mert már leszoptak mielőtt férfinek hittem volna magamat….

sRPd
Olvasó
sRPd

Te legalább boldog ember vagy. :)

common man
Olvasó
common man

Vannak akik még nála is” boldogabbak.” https://kuruc.info/r/6/26091/

wittukind
Olvasó
wittukind

Mivelhogy még tudok ide irni meg olvasni is, azt jelenti hogy eddig egyetlen csajnak vagy kurvának sem volt herpesze……rabbival még nem próbáltam és nem is fogok, asszem

Reszet Elek
Újságíró

Kisbabáknak más az immunrendszere, az anyairól a születés után kezdenek átállni a sajátra. Az időszak kritikus pláne ha anyuka divatozik és nem is szoptat (vagy nem tud). Szóval hacsak nem csecsemőként kurváztál nem vagy velük egy nevezőn.

Beteg egy vallás…

Alter Ego
Szerkesztő

“Irigylésre méltó” ez a vaslogika. Olvasgasd inkább Murphy törvénykönyvét, abban tömegével vannak neked való, briliánsan logikusnak látszó, de a való világ komplexitásával mégsem túl jó kapcsolatot ápoló szofizmák. Aztán feleslegesen ne “vinnyogjál” itt… “oldalakon keresztül”.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Értem én, hogy a balfasz szárnysegédjeként kötelességed védelmezni a szerencsétlent, és már várom, hogy Deadpool mikor és milyen kifinomult formában csatlakozik az ugató kórushoz…..

Alter Ego
Szerkesztő

Nézd el nekem, hogy a cikkbéli gondolatfolyamot ezerszer inkább érzem igaznak és előre mutatóbbnak, mint az egymondatos, sánta bölcseletedet…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Mindenkinek alpvető emberi joga/hite/lehetősége/keresztje stb. hogy az érezzen amit akar….., a valóság meg (jó esetben:) helyreteszi ha “melléérzett”……

Alter Ego
Szerkesztő

A valóság nagyon jól helyreteszi, hogy egy férfigyűlölőt egy “bredpitt” karakter soha nem fog megközelíteni sem, de ha mégis megtenné, akkor sem gyógyulna meg egy androfób mentálhigiénés beteg varász(vessző)ütésre. Ezért a bölcselkedésed egy szofizma…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Te csak dalolj Horowitz……….

Dildo
Olvasó
Dildo

Jáj, jááááj!

Jáj, jáááááj, nemadok semmit, csak a kibaszott nagy egómat a szemétdombomon, de az én az kibaszott nagy egómat a kicsi trágyakupacomon  semmibe sem veszik a cúnya-cúnya nők.

Itt az idő visszavágni nekik: basszunk, erőszakoljunk a falhoz nyomva,alányúlva, pinájával megragadva 13-14 éves melltartós kislányokat, az apjukat-anyjukat meg basszuk pofán a bíróságon, hiszen 14 éves kislányt már szabad baszni a fehér ember kultúrájában is….

Heheheh, hihiiii, Alter Ego, alias Csuzi Attilla a nevem…. :(

Alter Ego
Szerkesztő

Te szellemi nyomorék, jó lenne ha nem akarnád a moslék, légből kapott szövegeidet rámokádni. Soha nem írtam egy szót sem melltartó viselési szokásokról, bírósági “pofánbaszásról” és főleg nem mondtam soha hogy bárki “erőszakoljon”… – Ha valamelyik hozzászólónak az a véleménye, hogy el vannak kapatva a 14 éves lányok és az itteni beszélgetésben sikeresen bemanipulált apáknak a saját gyerekeiket is illene fegyelmezni, nem csak “pofánbaszást” és vascsöveket emlegetni, akkor azon ellehet gondolkodni, azon lehet vele vitatkozni, csak aligha lehet belőle alantas mocskolódó szöveget gyártani belőle ellenem….

És neked mi a neved, te aljas, hazug, gyáva, tetves szarházi?

hunbagira
Újságíró

Ip cím alapján nem tudjátok belőni?

Mondjuk állítólag valami chili a femcsi blogról ott tudják az eredeti nevét. :) Én lehet meg is látogatnám. :)

fightress club
Olvasó
fightress club

a férje állítólag vadász, úgyhogy csak óvatosan azzal a látogatással :)

hunbagira
Újságíró

Tapasztalatom szerint olyanok fegyverkeznek, akik sosem mernék élesben használni. :) és/vagy gyávaszarok voltak egész életükben.

Szóval ettől nem tartok…:) cica, ha kiadod a nevét ígérem nem leszek hálátlan. :)

 

wittukind
Olvasó
wittukind

Legyen, többet nem “férgezek” visszatérek a “xenomorf”-hoz

Rokapapa
Újságíró

Ismét egy gyűlölködésről szóló cikk ami a témáját tekintve több mint aktuális de a tartalmát illetően ismét vannak kifogásaim.

Elsőként az tűnt fel, hogy a nőgyűlöletnél tömören és egyértelműen kifejezted mely férfi viselkedési formák tartoznak oda. Másként leírva a nevén nevezted a dolgokat míg itt a férfigyűlöletet csak finoman körbeírtad.

Ezt általános problémának tartom itt az oldalon, nyílt számonkérés és felelősségre vonás helyett csak amolyan egymást utánzó módon rinyálunk. A feminizmus is nyíltan támadja a férfiakat míg mi csak csendben finomkodunk. Természetesen nem kell olyan véresszájúnak lenni mint egy feminista de igen is a nevén kell nevezni a felelősöket, határozottan számon kell kérni rajtuk mit miért tettek és szembesíteni kell őket és minden fórum olvasót a tetteik következményeivel.

A férfigyűlölet ma már olyannyira a mindennapjaink részévé vált, hogy finomkodással nem megyünk semmire mivel mélyen beépült minden egyes nő tudatába. Természetesen nem csak a feministákkal és a nők tetteivel illetve viselkedéseikkel szemben kell fellépni de országunk vezetőivel szemben is. A jelenlegi finomkodó módszerekre senki nem figyel fel sőt az idelátogató kíváncsi emberek is sok cikk olvasása közben csak ásítanak egyet és lelépnek az oldalról. Nem egymás figyelmét kell felhívnunk a problémákra hanem azon embertömegek figyelmét akik csak élik az életüket és fogalmuk sincs miért egyre rosszabb az életük minden területen. Elhihetitek tapasztalatból beszélek, én is csak éltem az életem és a feminizmusnak csak a nevét ismertem addig amíg nyíltan nem tapasztaltam meg a benne rejlő gyűlöletet.

Tudom kissé nehéz a szakadék szélén egyensúlyozni hisz elég egy rossz mondat valamelyik cikkben és már is pereskedés lehet a vége de a szembesítésekkel és számonkérésekkel ezek elkerülhetők hisz ilyen esetekben nem kijelentünk valamit hanem kifogásolunk vagy kérdezünk.

Erre jó példa lehet egy frissen napvilágra került kutatás is amiről már napok óta lehet hallani a rádióadókon. Ezen kutatás szerint naponta maximum 7 percet beszélgetünk illetve törődünk a gyerekeinkkel.

A kérdés és számonkérés szinte adja magát.

– Miért hanyagolják el így a nők a saját gyerekeiket miközben azt hangoztatják, hogy számukra a gyerekeik az elsők?

– Miért munkálkodnak az anyák azon, hogy gyermekeiknek ne legyen boldog jövője?

– Mikor fogják végre belátni a nők, hogy a nemi szerepek nem ellenük hanem pont értük és a gyermekeikért vannak?

– Mikor fogja a kormányzat végre felismerni azt a tényt, hogy a gyerekneveléshez olyan anya kell akinek van ideje a gyerekére, aki nem dolgozik hanem a családjával törődik ezzel részben tehermentesítve az amúgy is túlterhelt apákat annak érdekében, hogy nekik is maradjon idejük a gyermekeikre?!

Ez csak egy téma és még is mennyi egyszerű és érthető kérdést vet fel amiket kihangsúlyozva ellehetne gondolkodtatni a feminista témakörben járatlan és érdektelen embereket is.

Alter Ego
Szerkesztő

Én is szeretem a keményebb hangvételű írásokat, de nem lehet mindent egy emberen számon kérni. Egyik szerzőnek ilyen a habitusa, a másiknak olyan. Majd mások élesebben fogalmaznak. Amit nem végez el az egyik írás illetve szerző, azt majd elvégzi egy másik. Ez az írás most történetesen csak azzal az igénnyel él, hogy egy mentálhigiénés szakember szemével végiggondolja a férfigyűlölet problémáját. Szerintem a maga módján megfelelően gazdagítja azt a kánont, amely itt a férfihangon a férfigyűlölet problémájáról szól. Mert  van ám más is bőven. Nézd csak:

http://www.ferfihang.hu/tag/ferfigyulolet/

rumospiskóta
Újságíró

Rokapapa : azt kell mondjam hogy a normalitás a cél, nem a szélsőség.  Az igaz hogy a félrerúgottak “szélső” helyzetbe kerülnek, de középre próbálnak visszajutni – és mindegy hogy szóban vagy viselkedésben.  Ki amennyit élt abban a szélső helyzetben annyira érzi már azt a normális élethelyzetnek.  Te és én nem tudjuk csalódottakká tenni a normálisan élő férfiakat, mert csalódottan látni nem ékesszólás kérdése.

Vannak ész-érvek amik a harmadik vonalas feminizmus ellen szólnak (jobb a feminácizmus kifejezés) – de van akarattal fenntartott férfivakság is.  Ha valaki azt akarja érezni hogy köszönöm én jól érzem magam és ne akarjátok hogy csalódjak – akkor nem nyithatom fel erőszakkal a szemüket.

31Anna
Olvasó
31Anna

“Tudomásomra jutott, hogy Fábián Anita a férfiak kiherélésre uszító videóját a rendőrség nem találta eléggé uszítónak. Szóval gondolkodni szükséges, hogy vajon mennyire tevékenynek kell lennie annak az uszításnak, hogy kimerítse a BTK 332-öt. Így nehéz eldönteni azt is, hogy Hunn szövege hova is tartozik akkor…”

Nem ismerem Fábián Anita videóját. Hunn viszont többször nyilatkozik ebben a formában. Ha komolyan gondolja, amit ír, veszélyes a társadalomra nézve. Ha csak gyerekes keménykedésről van csak szó, akkor meg :)

Alter Ego
Szerkesztő

“Nem ismerem Fábián Anita videóját.”

Itt megismerheted:

https://www.youtube.com/watch?v=j7L3MvvCKag

Naooo
Olvasó
Naooo

Mért lenne veszélyes? A feministabűnözők nem veszélyesek?

torrente
Olvasó
torrente