Férfihang.hu
0 megosztás

Profitéhesebbek a nők által alapított cégek

Érdekes következtetésekre jutott a Boston Consulting Group és a MassChallenge a közelmúltban, amely a Miért jobb nők által alapított startupokra fogadni? című kutatásában arra jutott, hogy a nők által alapított startupok lényegesen kisebb kockázati tőkebefektetéssel indulnak, de ennek ellenére befektetés-arányosan lényegesen nagyobb bevételt generálnak, mint a férfiak által alapított cégek.

Egész pontosan a nők által alapított cégek átlagosan 935 ezer dolláros induló befektetést kaptak, míg a férfiak által alapított startupok több, mint kétszer ekkora összeget, 2,12 millió dollárt. A finanszírozási különbség ellenére azonban a női tulajdonú vállalatok az első öt év alatt átlagosan 730 ezer dollár bevételt termeltek, míg a férfiak által alapítottak csak 662 ezer dollárt.

Így a nők által alapított vállalkozások bevétele a befektetett összeg 78 százalékát tette ki, míg a férfiak által alapítottaknál ez az arány mindössze 31 százalékos volt. A vizsgált 350 cég körében a felmérés szerint az öt éves vizsgálati időszakban 85 millió dollárral több bevétel keletkezhetett volna, ha a befektetők azonos összegű tőkét biztosítottak volna a nők által alapított cégeknek is.

(HRportal nyomán – A teljes cikket lásd itt)

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
0 megosztás


18
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
7 Egyéni hozzászólás
11 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
7 Hozzászólások szerzői
GejzaKurucEgysegHuffnagel PistafottkrumpliReszet Elek Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Alter Ego
Szerkesztő

Okozott egy kis fejtörést, hogy mi történhetett. A teljes cikk elolvasása után azért meglett a megoldás. Mutatom a kulcsmondatokat:

“A nők másképp prezentálnak (pitchelnek), gyakran inkább a termékre fókuszálnak és kevésbé a pénzügyi megtérülésre a megbeszélés során. Ráadásul az ötleteik olyan, sok esetben a férfiak számára idegen, vagy nem kellően ismert üzletágakban valósulnának meg, mint például a szépség- és divatipar vagy a gyermekeket célzó ágazatok.”

Mint látszik, a nőket kevésbé érdekli a profit, a termékkel foglalkoznak. Mégis vakon is eredményesebbek. Hogy miért?  Szépség- és divattermékekkel vagy a gyermekeket célzó termékekkel kereskednek. Azzal, ami iránt a legnagyobb vásárlókedvvel és vásárlóerővel rendelkező nők érdeklődnek. Régen tudjuk, hogy miközben a férfiak állítanak elő több jövedelmet, mégis a nők költenek több pénzt. Szóval a női cégek jövedelmezőbb voltának a titka csak annyi, hogy a jól eladható, ostoba szépség- és divatcikkekkel foglalkoztak, amíg a férfiak az őket érdeklő, de kevésbé “populáris”, kevésbé forgalomképes dolgokkal. Megjegyzem, ezek szerint a  nők cégei a nagyobb profittal együtt a nagyobb (fogyasztói) társadalmi elhülyülést is sokkal jobban szolgálták…

Reszet Elek
Újságíró

Nem a jól eladhatóság az elsődleges itt, hanem hogy éppen olyan termékkörökről van szó, ahol a termékhez kötődő értékítélet nem pedig a termékben megtestesülő valódi érték dominál. Ezért olyan pofátlanul drágák a gyerekholmik és a divatcikkek is. No meg mert az ezekre a termékcsoportokra jellemzően női vásárlói kör költ. Az hogy a nők tudatosabb vásárlók lennének egy nagy humbug, éppen ellenkezőleg!

wittukind
Olvasó
wittukind

Én már láttam “gyerekjátékot” amely drágább volt mint egy euro1-es autó….és van aki meg is veszi a játékot, persze

wittukind
Olvasó
wittukind

Inkább szerettem volna látni konkrétan miféle “cégek” azok a nők által alapitottak?

Szerk: Ok, most el tudtam olvasni én is a cikket, tehát olyansmi “cégek” mint a kamuegyetemek, semmi lényeges viszont megy a hűlyités mint az elektromos autó..

Főttkrumpli
Olvasó
Főttkrumpli

Sziasztok,

Témába vágóan, új tagként, az angolul tudók számára egy feminista, deklaráltan csak nőket alkalmazó cég “sikertörténete” a bukásig, Los Angelesben. Azt már meg sem merem gondolni mit csinálnának egy céggel, amely deklaráltan csak férfiakat alkalmaz…

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1168182/Catfights-handbags-tears-toilets-When-producer-launched-women-TV-company-thought-shed-kissed-goodbye-conflict-.html

wittukind
Olvasó
wittukind

Volt egy ilyenhez hasonló cikk a Férfihangon…Feminizmus a valóságban, vagy ilyensmi….addig tart a jólét mig budira kell menni onnan már krach

Reszet Elek
Újságíró
wittukind
Olvasó
wittukind

Ez az pont ugyanaz az eset amit az új felhasználó belinkelt…..tehát igazam volt hogy a budiig tart az eggyüttmüködés..

wittukind
Olvasó
wittukind

Nem kötözködésből de úgy látom hogy lecsappant a Férfihang kommentelő közönsége…vagy szabadság van, vagy szükség van egypár xenomorfra hogy feldobja a kommentelési kedvet….

Reszet Elek
Újságíró

Vagy a xenomorfok (és antixenomorfok) miatt kell némi idő míg visszaszoknak az érdemi kommentelők.

wittukind
Olvasó
wittukind

Kik az antixenomorfok? tudsz itt legalább 2-ről?

Reszet Elek
Újságíró

Tudok de nem személyeskedem.

Alter Ego
Szerkesztő

Én történetesen csalódtam az “érdemi” kommentelők egy részben is (de én sem személyeskedek), hogy úgy mondjam, éremtelenné váltak…

A változás amúgy jó dolog…

Egyébként valóban nyári szünet van… A teljes internet forgalma megcsappan ilyenkor.

Huffnagel Pista
Újságíró

Hála Istennek, nálunk a szerencsésebb többségük hamarosan szülni fog, mint a kisangyal, igy egy évtized múlva el fognak tűnni a munkahelyekről meg az üzleti életből.

 

KurucEgyseg
Olvasó
KurucEgyseg

az ilyen osszeshaosnlitasoknal volt olyan, ahol nagy cegeket (amiknek feriak a vezetoi) hasonlitottak ossze nok altal vezetett startupokkal, es CSODAK CSODAJA, a startoupok jobban onttek, mint az 1000 eve letezo pl. mcdonalds…

valamitn a rengeteg “csak noknek” szolo cegalapitasi tamogatas is belejatszik

 

az megvolt, hogy a nok okosabbak a ferfiaknal tanulmanyok meg 11-13 evesek mintajan kerszulnek, amikor a csajoknak, egyszer eletukben, van biologiai előnyuk? felnottkent 5 iq ponttal alacsonyabb az ATLAGOS iq-juk

KurucEgyseg
Olvasó
KurucEgyseg

az Eqifax csődje

vagy a híd, ami ősszedőlt, amit mindenki ünnepelt, hogy az első olyan híd, amit csak nőkből álló csapat tervezett,

amikor összedőlt, szerencsére még nem volt rajta forgalom, CSAK 6 ember halt meg, és hirtelen senki se emlegette fel, hogy ja, ez volt a híd, amit csak női mérnökök terveztek…

Gejza
Olvasó
Gejza

Nesze. Elkezdődött az újabb őrület, hol máshol, mint az USA-ban:
Jön a női kvóta a kaliforniai cégekben

2019-től nem lehet olyan, tőzsdén jegyzett cég Kaliforniában, amelynek nincsenek nők az igazgatóságában -írja a CNN. Egy vasárnap érvénybe lépett törvény szerint 2019-től legalább egy nőnek be kell ülnie az ilyen cégek vezető testületébe, 2021-től pedig egy ötfős igazgatóságban legalább kettő, hatfősnél nagyobban pedig legalább három nőnek is lennie kell. A tervezet értelmében azok a cégek, amik nem tartják be a nemi kvótát, pénzbüntetést kapnának.

Ez az első ilyen törvény az Egyesült Államokban, ezt a múlt hónapban fogadta el az állam törvényhozása. A törvényt azzal indokolták a hagyományosan liberális állam képviselői és szenátorai, hogy bár a háztartásokban a vásárlással kapcsolatos döntések 70 százalékát a nők hozzák meg, a vállalatok döntéseibe alig van beleszólásuk.

Kalifornia progresszív imázsa ellenére a női egyenlőség szempontjából nem jár az átlag előtt, sőt: a törvény által szabályozni kívánt területen éppen hogy le van maradva. Míg az USA-ban átlagban 1,75 nő jut egy céges igazgatóságra, addig Kaliforniában csak 1,65.

A javaslat kapcsán fellángoltak az ilyenkor megszokott viták, az üzleti lobbisták felsorakoztak az ellenoldalon amellett érvelve, hogy a kvóta bevezetése miatt tehetségesebb férfiak szorulhatnak ki pozíciókból. Az is felmerült, hogy a szabály visszatarthat cégeket a tőzsdére lépéstől. De olyan kritikusai is vannak a törvénynek, akik szerint éppen hogy nem elég szigorú a hasonló európai törvényekhez képest, amelyek az ugazgtaóságok méretétől függetlenül határozzák meg, hogy hány nőnek kell a cégvezetésben lennie. Norvégiában például az igazgatósági tagok 40 százaléka kell, hogy nő legyen, amit az öt fős igazgatóságok esetén teljesítene a kaliforniai törvény, a nagyobb testületeknél viszont már nem feltétlenül.

https://index.hu/gazdasag/2018/10/01/kalifornia_cegvezetes_noi_kvota/

Gejza
Olvasó
Gejza

women in tech feminist entryists BTFO by real female programmer, trigger warning

https://www.youtube.com/watch?v=3YnsDAT8SaY