Férfihang.hu
0 megosztás

Már az iráni feministáknak is elegük van nyugati elvtársaikból

Nem csak a normális gondolkodású emberek kérik ki maguknak az érvelni sokszor képtelen, ámde nagyon hangos feministák viselkedését. Egy ismert iráni aktivista ugyanis most jól helyretette a nyugati liberális nőmozgalmár részleget. Masih Alinejad szerint a nyugati feministák egyáltalán nem segítenek hozzáállásukkal ügyükön, inkább csak rontanak a helyzetükön.

Alinejadot egy pár nappal ezelőtt megtartott feminista rendezvényen érte egy őszinteségi roham. „Folyamatosan azzal jönnek nyugati feminista politikusok, hogy nem akarjuk eltörölni az ország törvényét.” Alinejad a törvény eltörlése alatt arra a kényszerre gondolt, amely megszabja a nőknek, hogy milyen ruhákat hordhatnak.

Alinejad a közönségnek persze kifejtette, hogy az iráni nők nem akarnak rabszolgák lenni, és azt sem, hogy férfiak vagy az Iszlám Állam előírásai határozzák meg viseletüket. Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a probléma egy kulturális kérdés, mert a forradalom előtt szabadon dönthettek, hogy milyen ruhadarabbal fedjék testüket. „A kényszer sohasem volt az iráni kultúra része” – világosította fel kevésbé képzett nyugati társait az aktivista.

Azt is „megköszönte” Alinejad, hogy nyugati elvbarátai azért nem fogalmaznak meg kritikát az iráni vezetéssel szemben, nehogy Trumppal egy platformmal kerüljenek. Sok baloldali aktivista, politikus azért támogatja a hijab viselését, hogy a sokszínűséget támogassa ezzel. Egy ausztrál város például arra biztatta a nem muszlim lakosokat, hogy három órán keresztül viseljenek hijabot a nagyobb tudatosság és a tapasztalat érdekében. Pedig a ruhadarab viselése az elnyomást jelenti muszlim nők számára, egyáltalán nem a sokszínűséget. Alinejad szerint így a nyugati feministák buta megközelítése inkább árt nekik, mint használ.

(Figyelő nyomán)

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
0 megosztás


6
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
2 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
3 Hozzászólások szerzői
RokapapaAurelius RespectusNaooo Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Naooo
Olvasó
Naooo

Eléggé transzinak néz ki.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Ezen nincs mit csodálkozni, a nyugati feministák elsősorban balosok, számukra a nők védelme másodlagos, a migránsok most elsőbbséget élveznek a nőkkel szemben, ezért kussolnak a migránsok nyugati nők ellen elkövetett bűncselekményeiről is.

Naooo
Olvasó
Naooo

A feministák úgy ugrálnak, ahogy a hím bankárok csicskáztatják őket.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

A Fement is Soros pénzeli áttételes módon :)

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Nem akarok kötözködni, de hibás a címben a feminista szó.

Rokapapa
Újságíró

Ez csak egy a média figyelmét felkeltő mellébeszélés. Ha valóban így is éreznének az iráni feministák akkor egyszerűen elhatárolódnának a nyugati férfigyűlölő feminizmustól. De erről nincs szó, pusztán csak lényegtelen dolgokról annak érdekében, hogy több média figyelmet kapjanak a feminizmus gyorsabb terjedéséhez.