George Herceg
3 megosztás

A nők elsárkányosodásáról

Figyelem! Nők számára nyugalom megzavarására alkalmas tartalom következik!

Az emberi kultúrával egyidős felfedezés a női elsárkányosodás. Többen megfigyelték és leírták a folyamatot, amelyben a kapcsolat elején doromboló kiscicából hétfejű tűzokádó hüllő lett, megkeserítve párja életét. Elkerülhető e a folyamat, vagy a nőkben ez genetikailag kódolt?Mit tehetünk mi férfiak a sárkányosodás ellen? Csak lassítani tudjuk az átalakulást, vagy vissza is tudjuk fordítani? Érdemes e sárkányszelídítéssel foglalkozni? Erre keresem a választ eme néhány sorban.

Az eltérő igények problémája

Úgy vélem, hogy a női sárkányosodás legfőbb oka, az eltérő igényekből keletkezik. A férfiak ha egy párkapcsolatban eljutottak a harmonikus együttlétig akkor megállnak és megpróbálják azt maximálisan kiélvezni, szép kényelmesen, ezzel szemben a nők a párkapcsolatra egy folyamatosan előrehaladó vonatként tekintenek, amely mindig egy bizonyos cél felé halad és nem áll meg. Fiatal korban ez a járás, eljegyzés, összeköltözés, házasság szakaszokból áll. Később a családalapítás, első gyerek, második gyerek, n számú gyerek, majd ezek felnevelése, programozása és támogatása, ezzel párhuzamosan a vagyoni helyzet javítására ösztökélése a férfinak, nagyobb lakás, családi ház, új autó, második autó stb. Ezzel alapvetően semmi probléma nincs addig, amíg a férfi képes tartani a lépést, azonban ha nem ,az folyamatos konfliktusforrás. A férfiaknak is fontosak a fentebb említett dolgok és célok, azonban ezek mellett egy csomó a nők számára „haszontalan” tevékenységet is nagy kedvvel végeznek. A konfliktusok helyes kezelése vezethet elsősorban az elsárkányosodás elkerüléséhez.

Közös programok – külön programok, avagy az időgazdálkodás problémája

A párkapcsolatban a nők megpróbálják uralni a férfiak idejét. Ebben a két legnagyobb vetélytársuk a munkahely és a férfiak maguk. Az idő feletti uralom megszerzésének eszközei a férfi „haszontalan” tevékenységeinek leépítése. Úgymint barátok, haverok, osztálytársak elmarása. A férfi sportjainak, hobbijainak leépítése. Ezek helyett olyan közös programok szervezése, melyek eddig a nő saját külön programjai voltak. Család és rokonlátogatások, találkozás a nő barátnőivel, vásárlás stb. Mit tehet a férfi? Már a kapcsolat legelején tisztázni kell az időgazdálkodás kereteit. Alapvetően 3 kategóriát érdemes felállítani:

1. A férfi külön programjai. Ide tartozik a már említett hobbik, sportok és egyéb időtöltések. Szögezzük le, hogy ezeket párunk nélkül fogjuk a jövőben is elvégezni.

2. Közös programok. Itt nekünk kell meghatározni egyrészt melyek azok az eddig egyedül végzett tevékenységek ,amikbe szeretnénk a nőt bevonni, illetve melyek azok az időtöltések, melyben a párunk ragaszkodik a mi jelenlétünkhöz. Ide tartozik az egymás családjával kapcsolatos programok. A lényeg, hogy legyünk következetesek, ha kijelöltük például , hogy havonta 1 vasárnapi ebédet anyósunkkal töltünk, akkor csak vis maior esetén mondjuk le, sőt próbáljuk magunkat jól érezni, ne látszódjon rajtunk, hogy esetleg szívesebben maradtunk volna otthon meccset nézni inkább. Fordítva természetesen, ha feleségünk bepróbálkozna az alkalmak sűrítésével, vagy otthonra hívná meg gyakrabban anyósunkat, legyünk határozottak és álljunk ki a keretek megtartása mellett.

3. A nő külön programjai. Ne kövessük el a nők hibáját. A párkapcsolat nem börtön. Neki is szüksége van csajos programokra, még ha nem is mindegyik nő vallja ezt be. A féltékenység ilyenkor rossz tanácsadó. Ha meg akar egy nő csalni, azt akkor is megteszi, ha minden percéről elszámoltatod. Menjen csak barátnőzni, ezzel számodra szabadít fel értékes időt, amit kedved szerint tölthetsz el.

A házimunka megosztása mint az elsárkányosodás kiváltója

A házimunka az a terület, ami a leginkább aktiválja a nőkben a sárkányosodás kialakulását. Néhány törvényszerűséggel nem árt tisztában lenni:

  1. Bármennyi házimunkát vállalnál magadra az a nő számára mindig kevés lesz
  2. Bármennyire is a képességeid szerinti legmagasabb minőségben végzed el a házimunkát, az a nőnek sosem lesz elég jó
  3. A házimunkában minden nő mártír
  4. A házimunka sosincs kész, a nő mindig képes házimunkát találni és azt látványosan elvégezni, csakis azért, hogy rámutasson a lustaságodra
  5. A házimunka az a terület, amellyel a nők kitűnően tudnak zsarolni és a kompetenciáidat kétségbe vonni
  6. A nő szerint mindig ő végzi az összes házimunkát, amit nem befolyásol a te munkavégzésed

A helyes férfi reakció, az időgazdálkodáshoz hasonlóan a keretek kialakítása. Legkésőbb az összeköltözéskor neked, mint férfinak kell meghatároznod, mely házimunkákat vállalod el. Nem kell túlzásokba esni, ilyenkor a kapcsolat elején a nők azért is hálásak, ha a szemetet leviszed, és nem dobálod el a zoknikat a konyhában. Az 1. pont miatt tehát úgysem tudsz a nőnél több házimunkát vállalni, tehát érdemes olyat választani, amit eddig is szívesebben csináltál pl. főzés. A lényeg, ha kijelölted a kereteket, ahhoz minden körülmények között ragaszkodjál. Ha a 6. ponttal jön elő a nő mutass rá, hogy a munkamegosztást már az elején tisztáztátok, ezen változtatni nem áll módodban. Természetesen lehetnek olyan helyzetek, hogy ideiglenesen (pl. betegség, távollét) esetén át kell venned az ő feladatait is, azonban a lényeg, hogy ez kizárólag átmeneti lehet. A lényeg, hogy sosem engedhetsz abból amit már kijelöltél. A nő olyan mint a gáz, kitölti a rendelkezésre álló teret, ennek a térnek a nagyságát, azonban neked kell meghatározni, ha nem akarsz 1 sárkánnyal együtt élni.

Konfliktuskezelés

A fenti három terület (igények, időgazdálkodás, házimunka) kereteinek kijelölése és azok megtartása sokszor vezethet konfliktusokhoz, hiszen a nő lényéből adódóan állandóan feszegeti a határokat, teszteli a tűrőképességedet. Ugyanakkor a következetesség, ha kellő rugalmassággal és empátiával párosul nagyon imponáló a nők számára. Hogyan kezeljük ezeket a konfliktusokat?

1. Sose veszítsük el a hidegvérünket, ha ez megtörténik máris vesztettünk

2. Ne alkalmazzunk se fizikai, se verbális erőszakot, ezzel nem oldunk meg semmit és lealacsonyítjuk saját magunkat

3. Tartsuk magunkat az általunk kijelölt keretekhez. Nem győzőm hangsúlyozni a következetesség fontosságát

4. Éreztessük, hogy a kereteink semmibevétele a kapcsolat végét is jelentheti. A nőnek éreznie kell bennünk, hogy a kereteket mi alkotjuk, melyeken belül ő szabadon mozoghat és dönthet, de ha ezeket képtelen elfogadni, jobb ha különváltok. A keretek megalkotása a nőnek biztonság érzetet ad, ezért csak a legextrémebb esetben fog ezen okból szakítani.

5. Mindezek mellett tartsuk meg partnerünk felé a tiszteletet, hiszen ő is csak akkor fog minket tisztelni

Sok sikert kívánok minden sárkányszelídítő kollégának!

Post Author: George Herceg

George Herceg
Amerika felfedezése után pontosan 484 évvel születtem meg a New Yorktól légvonalban 7043 km-re fekvő Budapesten. Apám tervezőként szennyvíztisztítókon dolgozott, míg Anyám Apámon, így 7 hónappal később egy februári napon egy szülészorvosnak sürgős esethez kellett sietnie. Kapcsolataim a nőkkel már ekkor megkezdődtek. Először Anyámmal érintkeztem, majd a nővéremet is megismertem aminek gyermekkoromra jelentős hatása volt. Felnövekedvén iskolákba és lányok után jártam. Később megtettem az első lépést a válás felé: megnősültem, ami után 5 évvel szabad lettem. Jelenleg a világegyetem két nagy kérdésével, az őskáosszal és a női lélek működésével foglalkozom.
f Facebook
3 megosztás


8
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
7 Egyéni hozzászólás
1 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
8 Hozzászólások szerzői
d4n13lBeta_ja_nemAlter EgoAdolf Weiningerggwp Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
sRPd
Olvasó
sRPd

A megelőzés a fontos. Megszelidíteni már sokkal nehezebb. Van amikor lehetetlen. Akkor már csak egy dolog segíthet, a csere.

Art
Olvasó
Art

Ezért kell lefelé választani. Ha van egy bejáratott, stabil élettered, életviteled, amibe befogadod a nőt, akkor a keretek eleve adottak, azokat nem szükséges közösen kialakítani.

Legyen saját lakásod, ahol a “rend” és a “tisztaság” fogalmak már definiálva vannak, hiszen abban élsz már évek óta anélkül, hogy megenne a kosz. A nőnek ne engedd meg, hogy beköltözése után felüldefiniálja ezen fogalmakat a saját túlzó igényeivel, sőt, követeld meg, hogy a saját maga által okozott rendetlenséget és szemetet haladéktalanul számolja fel maga után (széthagyott fehérneműk, kozmetikumok, személyes csecsebecsék, negyvenhárom pár csizma és sapka az előszobában, stb.)

Ezt a rendszert komolyan ki tudja kezdeni az első gyerek érkezése (ezért ezerszer gondold meg, hogy kivel vállalsz gyereket), de azért nem reménytelen a gyerek körüli cirkuszt is kordában tartani. Nulladik lépésként a legfontosabb a nagyszülők pacifikálása, akik hajlamosak az anyával egységfrontba tömörülve az apa szabadsága és erőforrásai ellen törni. Természetesen kizárólag a gyerek érdekében!

– Anyuka, megmodtam, hogy ne tessék semmit idehozni, mindenünk megvan a gyerekneveléshez. Ez a mágikus sólámpa, ami állítólag megelőzi a tejallergiát és jó hatással van a gyermek immunrendszerére, nos ez ide kurvára nem kell, és vagy haza tetszik vinni, vagy kibaszom innen a gecibe. (ez legyen felgravírozva az előszobában, rögtön a bejárattal szembe)

Minden percben legyen világos, hogy a te életedet te kormányzod, a te életed hajóján te vagy a kapitány, te alkotod a szabályokat, te hozod a döntéseket (és te viseled egyedül a felelősséget). Nem szabad bedőlni annak a maszlagnak, hogy “szeretetben, közös megegyezéssel, egymást tisztelve” építi közös életét a férj és feleség. Ilyen nincs. Két katona közül az egyik mindig parancsnok. A saját életedben neked kell annak lenni, különben szükségszerűen beosztott leszel.

Akinek ez nem tetszik, az mehet másik hajóra, vagy építhet magának saját hajót (a parton), vagy ússzon egyedül.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Ha meg akar egy nő csalni, azt akkor is megteszi, ha minden percéről elszámoltatod.”

Alkalom szüli a kurvát.

ggwp
Olvasó
ggwp

“Ne alkalmazzunk se fizikai, se verbális erőszakot, ezzel nem oldunk meg semmit és lealacsonyítjuk saját magunkat”….. ( egyes nők szintjére. )

Adolf Weininger
Újságíró

De jó újra itt, ezen a módfelett megszépült felületen!

Alter Ego
Szerkesztő

De jó régi arcokat látni a kezdetek idejéből. Üdv újra itt! :) Örülök, ha tetszik az új arculat, sokat gondolkodtunk és dolgoztunk érte, szóval öröm elégedettséget látni.

Beta_ja_nem
Olvasó
Beta_ja_nem

Éppen feszegetik a kereteimet… Péntekig még lesz egy pár csata. :-) Barátnőkkel picsogás vs nyugodt hétvége a természetben.

d4n13l
Olvasó
d4n13l

Ennek az iromanynak ma is minden szava arany. Es fajdalom, hogy meg mindig igaz. Szeliditsen a faszom, unom.