Férfihang.hu
0 megosztás

„Mindhalálig?” – Férfiakra is szeretné kiterjeszteni a 40 év munka utáni nyugdíj lehetőségét a Jobbik

Az év elején adtuk közre interjúnkat Szávay Istvánnal, a Jobbik egykori alelnökével az Isztambuli Egyezménnyel összefüggésben. Az interjúhoz kapcsolódó beszélgetésekben általában is szóba került a férfiakkal szembeni állami nemi diszkrimináció problémája. Csuzi Attila, a Férfihang Civil Társaság elnöke az említett cikk alatti Facebook-párbeszédben is javasolta Szávay Istvánnak, hogy a Jobbik újra álljon élére azoknak a kezdeményezéseknek, amelyeknek célja a férfiak nyugdíjazási egyenjogúságának megteremtése volt.

Most örömmel értesültünk róla, hogy a Jobbik a férfiak nyugdíjazási helyzetét is rendezni szándékozó nyugdíjcsomagot terjeszt az Országgyűlés elé. Sneider Tamás, a jobbik elnöke sajtótájékoztatóján kifejtette, a Jobbik azért száll síkra, hogy a magyar férfiak is választhassák azt a lehetőséget, hogy negyven év munkaviszony után nyugdíjba vonulhatnak, ha erre igényt tartanak.  Amint az a sajtótájékoztatóból is kiderül, a felmérések szerint a magyar társadalom 76 százaléka támogatja ezt a kezdeményezést. Sneider Tamás annál inkább is szükségesnek nevezte ezt a lépést, mert köztudottan a férfiak fele 65 éves kora előtt elhalálozik, így sokuknak esélye sincs arra, hogy egyetlen percet is nyugállományban töltsenek a családjukkal, az unokáikkal. Nyilvánvaló, hogy a jelenlegi diszkriminatív jogszabályok súlyosan méltánytalan helyzetbe hozzák a férfiakat.

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
0 megosztás


11
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
5 Egyéni hozzászólás
6 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
7 Hozzászólások szerzői
Sándor rózsaFloK.G.GaborHypocritSlayerlapposgutta Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
wittukind
Olvasó
wittukind

“Most örömmel értesültünk róla”

1.Átkeresztelhetnék magikat “ballik”-ra végre

2.Én úgy tudom hogy ha TBC-d van nem úgy gyógyittod hogy hozzáadsz egy kis kanyarót is hogy ne legyen egyedül, de nekem nincs balos neuronom úgy hogy lehet hogy megy ez is csak nem biztos hogy jó.

 

Alter Ego
Szerkesztő

Nem értem mit akarsz mondani ezzel a TBC-vel, balos neuronnal, meg púpos viccel? Az nem öröm, hanem púp lenne a férfiak hátán, ha hozhatnak olyan döntést, hogy 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonulnak?

wittukind
Olvasó
wittukind

Legyen úgy ahogy akarod, de nem lett volna értelmesebb azt a nő 40-est inkább eltörölni?

Flo
Olvasó
Flo

“Legyen úgy ahogy akarod, de nem lett volna értelmesebb azt a nő 40-est inkább eltörölni?”

A nyugdíjkorhatár emelgetése eddig is a mindenkori kormány hatásköre volt, és ezt nem is vitatta senki. Csak azt, hogy ne kapjon már valaki azért előbb nyugdíjat, mert körbenőtt egy puncit. Az, hogy visszavonjuk a nők 40-et vagy bevezetjük a férfiak 40-et, majd utána lesz egy nyugdíjemelés (mert muszáj), szerintem már részletkérdés.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Nicht bescheissen, te nyugodtan dolgozhatsz 129 éves korodig!

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Torockaiék (is) támogatják?

:)DDDDDDDD

 

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

És ki nem szarja le tótlacát?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Kíváncsian várom a nagy néppártosodás/szakadás, no meg a tiltott pártfinanszírozás büntetésének kifizetésére összekoldult x millió Ft(-nak ám a   választási  kampányra fordított:) összegének visszafizetését:), ……

Nem beszélve arról, hogy a becsületes, soha nem loptunk, mert nem volt alkalmunk:) Ballik ezt úgy magyarázta hótkomolyan, hogy azt hittük, megnyerjük a választásokat…….., és ha azt hitték, akkor már jogos:) édes jó istenem, …….és ezektől reméli a sok balfasz a férfiak “jogainak” restaurálását”, többek közt női narratívával operáló disznyomorultaktól,…..Priceless….

A “kilépett” (dugnivaló:)Duró Dórika feminista(https://youtu.be/V6QokEMt7Y8) nyilatkozatai meg a “másik oldalt” minősítik……:)

wittukind
Olvasó
wittukind

Még egy kicsit zavarok itt, erről van egy kis történet is

Egy púpos hajléktalan bóklászik éjjel a temetőben, egyszer csak hall egy hangot:

-“Ki vagy ottan?

-“csak egy szegény ember”

-“És mid van?”

-“Egy púpom”

-“Meg akarsz szabadulni tőle?”

-“Igen!”

-Akkor add ide!”

A hajléktalan egyszer csak érzi hogy kiegyenesedik a háta, nagyon megörvend, másnap találkozik egy sorstársal aki sánta. Nézi a sánta milyen egyenes háta van a púposnak és kérdi hogy mi történt, a szerencsés elmeséli neki és biztatja hogy menjen ő is oda és megszabadul a sántaságától.

Megy is a sánta a temetőbe éjjel, ténfereg összevissza mikor hangot hall:

-“Ki vagy?”

-“Egy szegény ember”

-“És mid van”?

-“Sánta lábam”

-“Púpod van?”

-“Nincs”

-Akkor tessék, itt van egy, vigyed!”

K.G.Gabor
Olvasó
K.G.Gabor

Egy hitelét és becsületét vesztett társulattól várni a “megváltást”, több mint butaság.

Sándor rózsa
Olvasó

Férfi 40 nem lesz. így is hatalmas kiadás ez az államnak. Itt Szlovákiában egyenloen van 62 év +mindig tobb hónap. Így is azt mondják az egyébként GDP-ben gazdagabb Szlovákiában, hogy 30 év múlva, alig lesznek nyugdíjak, kevesebb lesz a nettó értékuk.