Férfihang.hu
0 megosztás
Címkék: ,

Kurzuson tanítják a kínai nőket viselkedni – itthon sem ártana

Egy dél-kínai főiskolán nemcsak a könyvelést lehet megtanulni, hanem azt is, milyen a megfelelő női viselkedés. A Washington Post újságíróját egy 21 éves diáklány avatta be a kurzus rejtelmeibe, aki az intézményben tanul. Ebből kiderült, hogy a Zhenjiang Főiskola és a Kínai Nők Szövetsége által márciusban indított kurzus többek között arra is megtanítja a nőket, hogyan öltözködjenek vagy hogyan töltsék a teát.

A kifejezetten női hallgatók számára fenntartott kurzus célja, hogy „bölcs, napos és tökéletes” nőket képezzen. A bölcsesség a kínai kultúra és történelem ismeretéből fakad, a „naposság” az olajfestményekből és az etikettből, a tökéletesség pedig a sminkelés fortélyainak elsajátításából. A Kínát irányító Kommunista Párt ugyan az oktatást is fontosnak tartja, a gazdasági növekedés lassulása és a népességnövekedés csökkenése közepette azonban a kurzus a hagyományos családmodellt kínálja fel a fiatal lányoknak, amelyben a férfi a kenyérkereső, a nő pedig elsősorban feleség és anya.

A Washington Post emlékeztet rá, hogy negyven évvel a nagy gazdasági átalakulás után a kínai nők egészségesebbek, gazdagabbak és képzettebbek mint valaha, és némileg a férfiakhoz fűződő viszonyuk is átalakult. Ennek részben az az oka, hogy a születésszabályozás miatt ma már nagyjából 30 millióval több nő él Kínában, mint férfi. A párt pedig így attól tart, hogy a jólét és a képzettség növekedésével a nők egyre kevésbé szeretnének majd férjhez menni és gyermeket vállalni.

Hazánkban ugyanakkor sokkal rosszabb a helyzet, mint Kínában. Egyes szakértők szerint napjainkban a leggyakrabban előforduló párkapcsolati erőszak a férfiakkal szembeni verbális erőszak, a sértő, megalázó elutasítás az udvarlás során. A másik fél önbecsülését lerombolni törekvő verbális agresszió éppen úgy összefüggésben állhat a férfiak megbecsülésének drámai csökkenésével, ahogyan a nősovinizmus terjedésével. Nyilvánvaló, hogy a lányok-nők nevelésével összefüggő okokat is szükséges keresnünk a két nem udvarlási párbeszédének problémáival kapcsolatban. Segíthetne a problémán, ha a nők szexuális kultúrájának kialakítását célzó iskolai (akár egyetemi) oktatási anyagokban az udvarlással kapcsolatos helyes magatartásformák ismertetése is hangsúlyosabb szerepet kapna. Sosem késő.

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
0 megosztás


15
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
5 Egyéni hozzászólás
10 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
10 Hozzászólások szerzői
MeridaladywittukindRazideHypocritSlayer Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Antifeminista
Olvasó
Antifeminista
Reszet Elek
Újságíró

Szerintem csak elírás.

common man
Olvasó
common man

Na de ki írta el? Most akkor több a nő vagy kevesebb?Elírás a 888cikkben is van.

Antifeminista
Olvasó
Antifeminista
Razide
Újságíró

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_sex_ratio – elég durva elírás, és még senki sem javította ki?

Gejza
Olvasó
Gejza

A másik fél önbecsülését lerombolni törekvő verbális agresszió éppen úgy összefüggésben állhat a férfiak megbecsülésének drámai csökkenésével, ahogyan a nősovinizmus terjedésével. Nyilvánvaló, hogy a lányok-nők nevelésével összefüggő okokat is szükséges keresnünk a két nem udvarlási párbeszédének problémáival kapcsolatban. Segíthetne a problémán, ha a nők szexuális kultúrájának kialakítását célzó iskolai (akár egyetemi) oktatási anyagokban az udvarlással kapcsolatos helyes magatartásformák ismertetése is hangsúlyosabb szerepet kapna. Sosem késő.

“Az idomításnak és kizsákmányolásnak ebbol az ördögi körébol csak a nok tudnának kitörni.
Ezt azonban nem fogják megtenni, mert erre nincs ésszeru okuk. Érzéseikben végképpen nem szabad reménykedni. A nok jéghidegek, és nem ismerik a részvétet. A világ tehát egyre mélyebben fog süllyedni abba a giccsbe, abba a barbárságba, abba a gyengeelméjuségbe, ami a noiesség lényege, és a férfiak, ezek a csodálatos álmodók, sohasem fognak álmaikból felébredni.”

http://www.huffnagelpista.com/uploads/7/0/9/2/709291/esther-vilar-az-idomitott-ferfi.pdf

wittukind
Olvasó
wittukind

Gejza, én nem vagyok érzelgős tipus de nagyon köszönöm a linket erről a könyvecskéről amelyről annyian irtak itten de én még nem olvastam…

Rokapapa
Újságíró

Meglep, hogy a kínai bölcsesség még ma is tud tanítani valamit a nyugatnak. Számtalan haszontalan büfészak létezik ahol a nők diplomát szereznek teljesen értelmetlenül és feleslegesen. Itt egy újabb lehetőség a női – értéktelen – diploma megszerzéséhez de ennek legalább értelme is van. Tényleg nagy szükség lenne erre és kereslet is lenne rá ha a többi értelmetlen női szakot ez váltaná fel.

lady
Olvasó
lady

Ez is inkább a női eladhatóságra van kiélezve inkább. A “sminkelési fortéyok” ez olyan vicces már hogy külön kurzus van ilyen .

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ennek részben az az oka, hogy a születésszabályozás miatt ma már nagyjából 30 millióval több nő él Kínában, mint férfi.

Nem kéne javítani, ha valamit elírtok?

Reszet Elek
Újságíró

Nem indokolt a többes szám.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nem kéne javítani, ha valamit elír a cikkíró?

(Csak, hogy örülj, bazmeg……..:)

Update: Amúgy a ferfihang.hu az egy személy? csaknem a tudjukki személyesen?:)……….

baszki…..

 

Reszet Elek
Újságíró

Mivel nem tudom mit akart kihozni ezzel a kijelentéssel, nélküle nem fogok módosítani rajta pláne hogy nem volt részem a hír cikkbeli interpretálásában.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A cikkben helytelenül és pont fordítva van a Kínában élő férfi/nők aránya/száma, ami nem igaz….

Ez gondolom, hogy csak a hülyék megtévesztése lehet….:

https://www.whatsonweibo.com/china-now-335-million-men-women/

Merida
Olvasó
Merida

Nem fér a fejembe, hogy lesz valaki jobb feleség és anya attól, hogy olajfestményeket fest. Fiúk, szerintetek ez tényleg szexi? (Én temperával szoktam, az is ér?)
Mellesleg a férfiaknak is indulhatna hasonló kurzus, sok csajnak bejönnek a művészek. Hát még ha a teát sem öntik mellé! ;)