0 megosztás

Napról napra izmosodik a magyar férfimozgalom

Milyen érzés az egy férfijogi aktivistának, ha azzal vádolják meg, hogy a nők veréséért tüntet? Meggyőzhetők egyáltalán a feministák?  Toplak Zoltánt, az újonnan létrejött Valódi Egyenlőségért civil társaság elnökét kérdeztük a férfiak előtt álló kihívásokról.

– Miért döntöttetek úgy, hogy a Férfihang mellett új civil szervezetet hoztok létre?
– Először is azért, mert Csuzi Attilával, a Férfihang Civil Társaság elnökével folytatott egyik mélyreható beszélgetés során tisztáztuk, hogy ő a társaság aktivitását addig tartja szükségesnek, míg a törvény előtti egyenlőség – mely ma a nők javára billent el – helyreáll. Jómagam mindig is tiszteltem a férfimotivációval foglalkozó szervezeteket, csoportosulásokat, mint pl. a Férfiak Klubja, vagy a kevésbé ismert Férfisátor. Magam is szeretnék hasonlóval foglalkozni, illetve mi szeretnénk a mindenkori kormányzattól támogatásokat, akciókat, különféle segítséget kilobbizni a fiúk/férfiak számra, ahol csak erre szükségük van. Ezenkívül Szujó Flóriánnal, a Valódi Egyenlőségért Facebook csoport alapítójával mindig is úgy gondoltuk, hogy a nők problémáinak megoldásáért is kell tennünk, kifejezve ezzel is a férfiak és nők egységét, egyenlőségét. Természetesen, amíg a férfi érdekek, szükségletek nem kapnak kellő súlyt a magyar társadalomban, addig főleg a férfiakra fókuszálunk.

– A Férfihang az elmúlt években rengeteg támadást kapott, voltak, akik egyenesen azzal vádoltak minket, hogy a nők veréséért tüntettünk. Te is ott voltál az Isztambuli Egyezmény elleni demonstráción. Hogyan látod, miért szolgáltunk rá ezekre a nemtelen rágalmakra?
– Bevallom, nagyon megdöbbentem, amikor ilyen ostoba képtelenséget sóztak a nyakunkba. Konok Péter történész mondta a Szabadfogás című műsorban rólunk, igaz, másnap Puzsér Róbert, aki a kijelentéskor szintén jelen volt, helyesbített, és a tüntetés valódi célját leírta a Facebook-oldalán. Erre a kijelentésre egyébként semmivel nem szolgáltunk rá, pusztán ma a panaszkodó, felháborodott, uram bocsá’ sértődött férfi, az bizony nem kívánt része a közéletnek. Ő a bűnbak, a kövület és a haladni nem akaró. Az, hogy egyébként nagyon is érthető a negatív attitűd sok férfinál, az nem számít. A Férfihang a kezdetektől teret biztosított a társadalomban helyüket kereső, vagy azt a társadalommal elfogadtatni akaró férfiak véleményének és érzéseinek, és ez a ma uralkodó feminista nézőponthoz, vagyis hogy a férfi alkalmazkodjon mindenben a női igényeket hirdetők kívánalmaihoz, nem igazítható. Tehát a mai legsúlyosabbnak számító vádat dobják ránk, rendkívül sötét és álságos módon: nőverők vagyunk és azok is akarunk maradni.

– Mennyire képesek felvenni a férfijogi civilek a versenyt a külföldi pénzekkel kibélelt feminista szervezetekkel és propagandistáikkal?
– Igen, ez komoly kihívás, de én bizakodom. Először is a férfi civil mozgalomra szerintem ma mély igény van, és ha jól csináljuk, ez hosszú távon is megmarad. Jól akkor csináljuk, ha az őszinte vélemény és érzelemnyilvánítás mellett alkotunk, építünk. Ez pozitívan hat ránk is vissza – pszichológiai elemzésbe most nem mennék bele –, de a társadalomra is. Látják, hogy értéket hordozunk az ő számukra is. Ezzel lehet a hamis úton járó feministák alól kihúzni a talajt. Ha jók vagyunk a társadalomnak, már nem lehet bűnbakként ránk mutogatni. Másrészt bízom benne, hogy a mindenkori kormányzó hatalom be fogja látni, hogy férfi segítésre, önsegítésre szükség van, és állami források nyílhatnak meg előttünk. Erre rá kell bírni a hatalmat! Alkossunk és mondjuk ki hangosan, hogy alkotunk! Meg lesz a foganatja.

– Milyen szerepet szántok ebben a Valódi Egyenlőségért Civil Társaságnak?
– Közelebb hozni az évtizedes „munkával” szembeállított nemeket egymással. Tudatosítani a férfiakban, hogy szükség van rájuk. Párbeszédet kezdeni a hangadó feministákkal, hogy fejlődjenek, a mai kor igénye már nem a férfigyűlölet, hanem az egységre törekvés. Mint pl. a Férfiak Klubjánál, ahol népes női támogatói kör is van. A politika figyelmét a férfiakra is fókuszálni, és központi segítséget igényelni a férfiaknak. Ugyanakkor az önsegítés, önerősítés lehetőségeire felhívni a figyelmet a férfiaknak. Bárminek csak akkor lesz értelme, ha mi, férfiak bátrak, kezdeményezők, és dolgozni készek vagyunk érte.

– Hogyan látod, vannak olyan pártok, amelyek támogatják a magyar férfimozgalmat? Becsatornázhatók a követeléseink a politikába?
– Vannak segítő hozzáállású pártok, igen. A Jobbik a Nyugdíj 40-et a férfiakra is ki akarja terjeszteni, és Fidesz-körökhöz közeli személytől tudom, hogy a kormányzópárt is lát fantáziát a férfimozgalmakban, csak idő és belefektetett munka kérdése, hogy válaszoljanak az együttműködést igénylő megszólításunkra. De észre kell magunkat vetetni, ezért bíztatok mindenkit, amikor akció van, csatlakozzon: a Férfihang olvasójából váljon kommentelővé, kommentelőből pedig cikkíróvá, cikkíróból aktivistává.

– Milyen akciókat terveztek a közeljövőben?
– Szeptember második felében már egy apajogi tüntetést tervezünk, egy kicsit drámai jelleggel, színes, az érzelmekre ható képekkel, rövid jelmondatokkal, illetve apáknak a gyermekeik láthatásáért folytatott küzdelmeinek ismertetésével. „A magyar férfiak többsége gyakorló apa szeretne lenni” – ezt a címet adjuk az eseménynek. A hazai aktívabb férfi és apajogi szervezetekkel egyeztetünk épp a közös részvétel kapcsán. A demonstráció érinteni kívánja a családalapítás előtt álló férfiak problémáit, illetve az elvált apák gondjait. A kiállás címzettje Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, akit a nehézségekre való figyelemfelhívás mellett szeretnénk abban megerősíteni, hogy a kormány jól teszi, ha társadalompolitikájában számít a férfiakra és bevonja őket a családokkal kapcsolatos terveibe. A másik célcsoport a sajtó, ezért is igyekszünk felkelteni mindenki figyelmet. Végül az utca emberéhez is kívánunk szólni a színes képeken túl szórólapokkal, melyek tartalmát – a fent említett apák harcait – hangosbeszélőn is közzé tesszük.

– Mire számítasz, meg tudtok így győzni néhány feministát?
– Nehéz ügy. Antoni Rita például ismerősöm a Facebook-on, nagyon régen válaszolt már megkeresésemre, igaz, inkább személyes kapcsolatot igyekeztem eddig építeni, mint vitatkozni vele. Úgy tűnik, a közeledés lehetősége önmagában nem érdekli. Persze így az építő vitákig sem jutunk el. A keresztény feministákhoz elég a józan érvelés, ők jóindulatúak, bízók a férfiakat illetően. A baloldali feministák viszont nagyon hajlamosak csak a maguk szűk dogmatikai kereteiken belül elfogadni a hozzájuk közeledőket. Vagyis ha úgy látod a világot, mint ők, akkor szóba állnak veled, ha másképp, akkor nem. Viszont változik a világ. Egyre jobban oda kell figyelni ránk, férfiakra is. Ha ezzel együtt változnak a feministák is, megmaradhatnak, lesznek támogatóik, ha tovább sötétedik a mozgalmuk, akkor magukra maradnak. A jövő a miénk, és a velünk együtt építeni akaróké.

Post Author: Richter András

f Facebook
0 megosztás


30
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
6 Egyéni hozzászólás
24 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
14 Hozzászólások szerzői
Reszet ElekwittukindFoxtrott28HypocritSlayercommon man Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Kalman
Újságíró

“Párbeszédet kezdeni a hangadó feministákkal” <- Kuss, és irány a konyha!

Icedetin
Olvasó
Icedetin

A nő helye!

Kalman
Újságíró

Nem is tudom kinél olvastam, hogy ő zsigerből mindigis a sötét oldallal volt a Star Wars-ban. Az ilyen képeknél kezdem érteni, hogy miért.

ggwp
Olvasó
ggwp

Majdnem az összes filmben a gonosznak szurkolok, mert mindig ők vesztenek.

Kalman
Újságíró

Jelölje meg a négyzeteket ahol mosogatógép van:

Jelölje meg a négyzeteket ahol mosogatógép van

Taki
Olvasó

Azok inkább csak ne főzzenek :P  Nem hinném hogy tudnak, de ha mégis, akkor a bio-vegán vackokhoz kinek van kedve? :)

Kalman
Újságíró

Azt nem mondtam, hogy azt főznek, amit csak akarnak. Nyilvánvaló, hogy meg kell mondani nekik, hogy honnan szerezzék be a megfelelő alapanyagokat, és mit főzzenek belőle (na meg hogy hogyan…). Pár év gyakorlat után aztán akár eljuthatnak az alapszintű háztartási ismeretek megszerzéséig, amit már a jólnevelt 6 éves kislányok is tudnak.

wittukind
Olvasó
wittukind

Kezicsókolom, örvendtem a szerencsének hogy ennyi okos cikket és hozzászólást olvashattam, veszek én is egy kis szabadságot, sok szerencsét az új Férfihanghoz.

Ja, ez az interjú egy kövér vicc, nem izmos.

Reszet Elek
Újságíró

A hangadó feministák mentálisan sérültek akikre nem hat a jó szó és/vagy ebből élnek meg. Eszük ágában sincsen bármiféle párbeszédbe kezdeni. Arról nem is beszélve hogy az ilyen nőknek a békülékeny hangnem csak a gyöngeség jele. Az egyetlen megoldás ha sikerül elzárni a pénzcsapokat és a nyilvánossághoz való jutás lehetőségeit. Max blogolhatna az illető ötven olvasóval, annyit is ér. Nem lennének újságcikkek, nem lenne sehol “szakértő”, nem adnának hírt a performanszaikról a sajtóban stb. Ez működne és semmi más.

Kalman
Újságíró

Pontosan. Feministákkal legfeljebb nyilvánosan van értelme kommunikálni, akkor a még értelmesebb embereknek esetleg leeshet, hogy hülyeségeket beszélnek. De meggyőzni őket, vagy akár csak elgondolkodtatni teljesen lehetetlen – hiszen kognitív működéshez egyszerűen nincs szervük.

Magánéletben is érdemes leépíteni a feministafertőzött ismerősöket, mert csak az ártás jön belőlük. Ez nagyon veszélyes, mert az ember öntudatlanul is átvesz mintákat a többi embertől, még attól is, akiről az eszével tudja, hogy ártány. Ezért el kell zárkózni tőlük, és főleg az asszonyunkat, gyerekeinket védenünk kell tőlük.

Marcell
Olvasó
Marcell

A modern feminizmus a posztmodern körébe tartozik, posztmodernistákkal pedig valóban felesleges vitatkozni. Mivel éppenséggel ők azok, akik elvetik az “ellenséggel” való kommunikáció minden formáját, csak kinyilatkoztatni hajlandóak. Ezért nem győzhetők meg és nem gondolkodnak el semmin (ha valaki vitába száll velük, az automatikusan az “elnyomó” kategóriába kerül náluk). Valóban legfeljebb nyilvános vitán érdemes “párbajozni” velük (felkészült embereknek, akik nem hagyják magukat lemosni a szofizmusuk és szómágiájuk által), hogy lelepleződjön a totalitárius természetük.

Hunn
Újságíró

Egyetértek! A feministákkal nincs miről beszélgetni, nincs miről tárgyalni!

Akikkel viszont van értelme beszélgetni, azok azok a nők, akik szeretnek minket: anyáink, nagyanyáink, nővéreink, hugaink, lányaink, lányunokáink. A megmaradt normális nők, elsősorban a normális nők a mi saját, egyéni életünkben, rokonok, esetleg kollégák, iskolatársak vagy a baráti társasághoz tartozó fehérnépek. Illetve természetesen a saját asszonyaink: feleségeink, barátnőink, menyasszonyaink, jegyes mátkáink. És természetesen el ne feledkezzünk a szerető(i)nkről, fontos! :)

Antifeminista
Olvasó
Antifeminista

Ez az arc ment szembe  Huffnagellel!!

Hunn
Újságíró

Ez az arc ment szembe  Huffnagellel!!

Milyen értelemben? Lemaradtam volna valamiről?

common man
Olvasó
common man

Tényleg részletezhetnéd mi történt mert így ennek csak olyan fasszopás jellege van.

-
Olvasó
-

Ez négy évvel korábbi sztori. Késhegyre menő vita zajlott a Huffnágel blog és egy feminista blog között, Toplak úr meg az írásaiban azóta is felvállalja feminista véleményét.

Sajna, az eredeti Toplak-cikk már nem található sehol, de vannak, akik nem felejtenek.

common man
Olvasó
common man

Igen, akik nem ismerik a történetet mint pl.én elolvasnák ki mit írt és mondott a témában.

-
Olvasó
-

http://www.ferfihang.hu/2014/11/05/goldenblog-huffnagel-mgtow-kontra-radikalis-csak-az-olvassa-feminizmus/#comment-37047

Zoltánunk a saját blogjáról gondosan törölte a femininizmusnak tett hűségesküjét, de a Férfihangon megmaradtak a kommentek. Pl.

“Ha azt kérdezed, hogy a cél egység vagy széthúzás, akkor nem tudom miért akarsz széthúzást szítani a férfijogi törekvések támogatói között. Ráadásul egy olyan nő kedvéért, aki havonta jelentget fel mindenféle embereket, nincstelenek gyerekének a szájából veszi ki a falatot, ráadásul egy mélyen keresztényellenes ideológiát terjeszt.
Kitört belőled a keresztényi szellem, és a másik arcodat is odatartod az ellenségednek, de ez jelen esetben nem annyira erény, inkább félreértett mártíromság. Rosszindulatú, beteg lelkű embereket támogatsz, így – hadd éljek keresztényi hasonlattal – a Sátán munkáját segíted. Az Istened mondott olyasmit, hogy szeresd a bűnösöket is, de azt nem mondta, hogy segítened kell a bűnösöket a minél nagyobb rombolás esetében.”

xcsakx
Olvasó
xcsakx
-
Olvasó
-

A férfi, az izmosodik és mozgalom minden, csak nem Toplak és nem Zoltán.

Deadpool
Újságíró

Nem volt jó beszólás, de legalább jó szar volt. Ennyit sikerült kihozni abból a 80 IQ-ból? A helyedben nem erőltetném a kommentelést.

A férfiasság megtestesítője pedig gondolom te vagy, az egymondatos röffentéseiddel. Taníts, sötétlelkű paraszt!

-
Olvasó
-

Volt neked valaha jó beszólásod, te kancigány?

Deadpool
Újságíró

Kancigány? Már megint magadból indulsz ki, te fogyatékkal élő? Azt meg nem érzed szánalmasnak, hogy saját magadat lájkolgatod? Szerinted elhiszem, hogy van még itt hozzád hasonlóan legalább 8-9 olyan primitív genetikai hulladék, akinek tetszik amit írsz?

wittukind
Olvasó
wittukind

Szóval az a fiú ott a képen Toplak Zoltán? és ő lenne a másik Moderátor itt a Férfihangon? Akkor én mérnék egy tanácsot adni nekije…szép lassan olvassa el itt a fejlécen..azt irja hogy FÉRFIHANG…nem mangina besoroló intézet.

Reszet Elek
Újságíró

Túlzásokba esel. Amúgy nem csak ő moderál ha nagyritkán elkerülhetetlen. Nem is tudtam hogy találkoztatok már.

wittukind
Olvasó
wittukind

Hol találkoztam volna vele? azt hogy moderál innen tudom, nem máshonnan…

Reszet Elek
Újságíró

Azt hittem hogy találkoztatok már. Nem gondoltam, hogy egy rissz-rossz kép alapján, ismeretlenül minősítenél bárkit is.

wittukind
Olvasó
wittukind

Az itteni irésai és az interjú alapján “minősitettem”, a kép ok.semmi bajom vele….megváltozott a hsz renszer,igy elsőre furcsa

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Akkor hogy is? : https://888.hu/article-jean-claude-van-damme-ha-mindenkibol-homoszexualis-lesz-hogyan-szuletnek-majd-a-gyerekek

wittukind
Olvasó
wittukind

lombikban.