George Herceg
0 megosztás

Szükségszerű hazugságok

A férfiak szocializációjának egyik fontos eleme, hogy valahol a kamaszkor végén megtanuljunk, hogy a nőknek hazudni kell, mégpedig a legfontosabb kérdésekben. Egy fiatal férfi, amennyiben szexet akar, azt sosem kommunikálhatja egy nő felé egyenesen és őszintén. Amennyiben eredményt akar elérni hazudnia kell az érdeklődést, például a nő kedvenc beszédtémái, időtöltéseivel kapcsolatban, de leginkább a későbbi párkapcsolat, érzelmi elköteleződés és a szexuális kizárólagosságot kell megígérnie, akkor is, ha azt valójában egyáltalán nem akarja. Miért van ez? Ennek tükörképeként egy fiatal nő sem vállalhatja fel, hogy egy adott férfitől kizárólag szexet akar. Neki pedig a párkapcsolatra vágyó nőt kell eljátszania a férfiak felé, hogy ne nézzék ribancnak. De talán arányát tekintve ilyen nő jóval kevesebb van, mint csak szexet akaró férfi.

Életem során csupán egyetlen nő volt, aki csak a szex kedvéért és csak a szexért volt velem néhány hétig. Mindenki más kizárólag klasszikus párkapcsolatban gondolkodott. De mire jut egy kapcsolat, ami eleve egy ilyen hazugsággal indul? Egy olyan játszma kezdete ez, ahol a férfi kapcsolatot imitál a szexért, a nő szexet imitál a kapcsolatért. Ahogy a mondás tartja a szex kapuőrei a nők, a kapcsolatoké a férfiak. A nő dönt arról, hogy lesz e szex, de a férfi dönt arról, hogy utána lesz e kapcsolat. (Az érdekes viszont, hogy ezzel ellentétben a szakítást többségében a nők kezdeményezik). A férfiak a szex után tudják eldönteni, akarnak e többet az adott nőtől, a nők viszont a szexre, mint az elköteleződéséért járó díjra tekintenek. Ebből az következik, hogy a nők többségének a szex bár fontos, de korántsem annyira meghatározó, mint a férfiaknak. A nők a párkapcsolat velejárójának tekintik a jó szexet, a férfiak a szex egyik (lehetséges) velejárójának tekintik a párkapcsolatot. A másik levonható tanulság a fentiekből, hogy a két nem alapvetően eltérő időben és módon gondolkodik a szexről egy kapcsolatban. A férfi számára ez a belépő, a nő számára cserealap.

Ezzel a játszmával azonban amennyiben létrejön egy párkapcsolat, mindkét fél csalódása borítékolható. A férfi „érdeklődése” a szex elérhetővé válásával csökken. A figyelem, amit a nő megkapott az „udvarlási szakaszban” elenyészik. A nő szexuális viselkedése mind mennyiségi, mind minőségi tekintetben szintén csökken, egyrészt mert ő a kapcsolat megteremtéséért játszotta el kezdetben a nehezen kapható, de szexuálisan sokat nyújtani tudó nőt. Másrészt pedig reagálva a férfi csökkenő figyelmére a szex megvonásával bünteti a férfit, vagy ezzel is jelzi felé, hogy elégedetlen. Játszunk el a gondolattal, hogy hogyan alakulnának a dolgok, ha mindkét nem kilépne ebből a viselkedési sémából és a szocializáció során belénk nevelt hazugságokat kidobnánk az ablakon. Több, vagy kevesebb jól működő párkapcsolat jönne létre, ha mindkét nem szabadon kommunikálhatná mit is akar valójában a másiktól? Vagy még távolabb kerülnének egymástól a felek?

Természetesen a fenti viselkedési sémák nem érvényesek minden férfira és minden nőre, de többé-kevésbé érzékelhető az emberek többségében. A kérdés csak az, hogy ezek a szükségszerű hazugságok az egyének boldogságát szolgálják-e, vagy sem.

Post Author: George Herceg

George Herceg
Amerika felfedezése után pontosan 484 évvel születtem meg a New Yorktól légvonalban 7043 km-re fekvő Budapesten. Apám tervezőként szennyvíztisztítókon dolgozott, míg Anyám Apámon, így 7 hónappal később egy februári napon egy szülészorvosnak sürgős esethez kellett sietnie. Kapcsolataim a nőkkel már ekkor megkezdődtek. Először Anyámmal érintkeztem, majd a nővéremet is megismertem aminek gyermekkoromra jelentős hatása volt. Felnövekedvén iskolákba és lányok után jártam. Később megtettem az első lépést a válás felé: megnősültem, ami után 5 évvel szabad lettem. Jelenleg a világegyetem két nagy kérdésével, az őskáosszal és a női lélek működésével foglalkozom.
f Facebook
0 megosztás


33
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
13 Egyéni hozzászólás
20 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
15 Hozzászólások szerzői
NaooofilmcomlorantkaAdminHunn Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
rumospiskóta
Újságíró

George.. ha igazat mondanának egymásnak az emberek akkor nem lehetne a mások reményeit “tanulmányozni”. Hogy mikre képesek a reményeikért.
Illetve az egyszerű őszinteség fáj, a bonyolult és óvatos őszinteség pedig már-már hazugság. Ha valakinek mindegy hogy okoz-e a véleményével fájdalmat, akkor az fog is okozni – ha valakinek fontos hogy ne bántsa meg a másikat, az pedig hazudni fog.
Hazudni muszáj. Őszintének lenni csak szabad – de hazudni muszáj.

Jól hazudni… na az egy érdekes feladat.

György Károly Tóth
Olvasó

Nem vitatva a cikk megállapításának lényegét, meg kell jegyeznem, hogy ha az ember bármit – itt a hangsúly a “bármin” van – el akar illetőleg kíván érni az életben, többé-kevésbé ugyanúgy kerülőutakat kell alkalmaznia, mintha ártatlan vagy kevésbé ártatlan leányokat kívánna becserkészni. Az üzleti életben és a diplomáciában ez magától értetődő, ezt szinte soha, senki nem vonja kétségbe. Nem tudom, megfigyelték-e, de a híres diplomaták és diplomata mentalitású államférfiak, – gondolok itt a teljesség igénye nélkül pl. Talleyrandra, Mazarrinra, Molotovra, Curzonra, Bismarckra, Kissingerre – mind.mind egyben híres nőfalók is voltak. Aki úgy el tudja küldeni a tárgyalópartnerét a büdös p.csába, hogy az alig várja, hogy indulhasson, az a lánynak is be tudja adni az émelyítőt, …majd a lompost.
A másik út, ez egyébként a szexben is így van, az azonnali nyers erőszak. Ezt a normál büntetőjogban büntetni rendelik, az államközi kapcsolatok szintjén csak akkor, ha az illető elveszíti a háborút.
Abban sem vitatom a cikkíró megállapítását, hogy a színészkedés általában nem jön be, és a megjátszott kapcsolatokban a csalódás előre borítékolható. Ugyanakkor én itt egy másik tényezőt is megneveznék, mint fontosabbat: ez pedig az irreális elvárás.
A kapcsolatok nem azért bomlanak fel, mert a férfi szexet akar, a nő meg kapcsolatot, hanem sokkal inkább azért, mert önismeret, realitásérzék és őszinteség hiányában az emberek a másikkal szemben irreális elvárásokat táplálnak. A legegyszerűbb és leginkább kézenfekvő irreális elvárás egy férfi részéről, mikor azt képzeli, hogy a hölgyike, akit hazavitt, sosem fog megváltozni: nem,nem, megmarad filigrán tinilánynak, soha hizlalja fel a s.ggét, nem fog megráncosodni, nem fog begyepesedni, és nem fog anyagiasabbá válni. A nő részéről pedig az, hogy a férfi, aki felszedett, mint a rágógumit cipőtalppal, majd az ő kedvéért igenis, meg fog változni: leszokik a sörről és a sörpocakról, a haverokról, a buliról, a fanta..sztikus linkségről.Ne feledjük! Az igazi csalódás (nem párkapcsolati, hanem minden téren) sohasem a “hogy lehetsz ilyen?”, hanem a “hogy lehettem én ilyen hülye?” érzése, még akkor is, ha demonstratív és kommunikációs célzatból ezt az ember gyeröke nem írja ki a nagykapura, illetve manapság inkább a monitorra.
Nos, erre mondta egy ügyvéd ismerősöm, hogy a válóperi költség nem több, mint mikor az álomhajó után beszedik a kikötői illetéket.

Huffnagel Pista
Újságíró
victus
Olvasó

Hufi, nem is te lennél, ha nem linkelted volna be a szexrobotos baromságokat.

Reszet Elek
Újságíró
Taki
Olvasó

Ezek nem belénk nevelt hazugságok, teljesen ösztönszerű dolog hogy a férfinál a szex a prioritás, a nőnél pedig a párkapcsolat és a szex szinte másodlagos.
Ugye a férfi számára a genetikai program szerint az az előnyös ha minél több helyen elejti a magját, a nőnek viszont mindenképp fontos hogy legyen egy társa aki védi, segíti eteti stb amikor épp gyereket vár (meg amikor nem, akkor is támogatja) – a gyereknek se kell tőle lennie, az jó lesz az alfától is.

Rodriguez
Olvasó
Rodriguez

Itt egy magyarázat a folyamatosan feltett kérdésre, vagyis hogy miért viselkednek a nők és férfiak annyira eltérően:

„Az atlantiszi időből származó elsődleges hasadás a fő oka a férfi-nő kapcsolatokban lévő félreértéseknek.
A nőkbe egy olyan speciális módon helyzetek el implantátumot, amely érintetlenül hagyta az ikerlelkükkel való kapcsolatukat, de az implantátum elfojtotta az összes többi férfival való szexuális kapcsolatokat. Ez monogámiába kondicionálta a nőket, amikor a nők hajlamosak az ikerlelküket a jelenlegi partnerükre projektálni.

A férfiakba olyan speciális módon helyeztek el implantátumot, amely megakadályozta az ikerlelkükkel való kapcsolatot, de az implantátum lehetővé tette a szexuális kapcsolatot az összes többi nővel. Ez poligámiába kondicionálta a férfiakat, amikor a férfiak hajlamosak eltagadni ikerlelkük létezését és ezt úgy kerülik el, hogy sok nővel vannak.

Ezenkívül mind a nőkbe, mind a férfiakba olyan implantátumot helyeztek el, amely elválasztotta a szexuális energiát a Szív energiájától és homlokegyenest ellentétes implantátumokat kaptak, hogy így biztosítsák a maximális elkülönülést és a konfliktust.

A nőkbe olyan implantátumot helyeztek el, melynek programja csak a szerelmet teszi lehetővé, szex nélkül. Csak különleges körülmények között – ahol sok feltétel teljesül – fogja egy nő eléggé biztonságban érezni magát ahhoz, hogy hagyja a szexuális energiát a szerelmével összeolvadni.

A férfiakba olyan implantátumokat helyeztek el, melynek programja csak a szexet teszi lehetővé, szerelem nélkül. Csak különleges körülmények között – ahol sok feltétel tejesül – fogja egy férfi eléggé biztonságban érezni magát ahhoz, hogy hagyja a szerelem energiát összeolvadni szexuális vágyával.”

http://2012portal-hungary.blogspot.com/2018/03/szexualis-energia.html

Reszet Elek
Újságíró

Ezek mentálisan beteg emberek. A hely meg paranoia a köbön.

wittukind
Olvasó
wittukind

“az atlantiszi időből”- ennyi már elég is, a többi logikusan következik belőle….mikor még nem volt net, nem tünt fel hogy mennyi lökött homosapiens van..

Blackur
Olvasó
Blackur

Benedek István : Csineva

Flo
Olvasó
Flo

Férfi és nő ugyanúgy két ellenérdekelt, de mégis egymásra utalt fél, mint munkaadó és munkavállaló, de munkavállalóként mégis tök normális, ha megkérdezed, hogy mennyi fizura számíthatsz és mikor kapod meg az elsőt. A leendő főnököd meg elmondja, mit vár el tőled, és utána ahhoz tartja is magát, nem támaszt újabb igényeket. Nem mindig megy ez olyan simán, de azért a többé-kevésbé őszinte, normális munkáltató-munkavállaló kommunikáció azért sokkal gyakoribb, mint az alábbi kérdések az első randin:

Amennyiben a fiúd leszek,
– Havi hány alkalommal számíthatok szexuális kapcsolatra
– Mikor kerül sor az első alkalomra
– Mit kell tennem ahhoz, hogy ez a kapcsolat létrejöhessen.

Ezeket a kérdéseket kb minden férfi feltenné az első randin, csakhát kommunikációban a nőkhöz alkalmazkodunk.

Ezen kívül pedig:

1. A főnököd előtt nem kell titkolnod, hogy ingyen nem csinálnád a melót.

2. Ha a főnököd nem elégedett a munkáddal, nem fogja azt mondani, hogy mostantól nem kapsz fizetést, de azért jó lenne, ha továbbra is bejárnál igát hajtani csak úgy.

3. Ha a főnököd felmond neked, a bíróság nem fogja rátenni a kezét a félretett pénzedre – kivéve, ha bizonyíthatóan valami orbitális hülyeség miatt kellett kirúgni téged.

Hunn
Újságíró

Megőrjít ez az új kommentelési rendszer.

Nem látom, hol vannak a régi kommentjeim.

Nem látom, hogy következnek egymás után egy-egy thread-ben a válaszok.

Nem látom, hogy tudnám formázni a kommentjeimet, hogy tudok kiemelést csinálni dőlt betűvel, aláhúzott betűvel, vastag betűvel.

Ha a főoldalon ráklikkelek egy kommentre, nem azt hozza fel, nem oda ugrik az oldal.

Nem tudok kiigazodni ezen az egészen.

Régen minden jobb volt.

Admin
Admin

A szerkesztő ablak tetején kétszer megnyomod a “b” gombot és az ún. tag-ek közé beírod a szöveget, amit vastagon szedve szeretnél látni. A “b” a bold rövidítése. Az “i” az italic, vagyis dőlt betűs.

Ez egy “b-qute” tag-ek közé helyzett szöveg.

Egyelőre ennyit tudtam segíteni, amúgy a komment rendszer fejlesztése folyamatos, majd igyekszünk rendelni a fejlesztőktől egy wysiwyg szerkesztőfelületet, mert a kódok alkalmazása nekem sem szimpatikus.

Egy idő után rá fog állni a szemed-agyad, hogy a behúzásokra figyelj, és akkor látni fogod, hogy hol vált mélységet a beszélgetés. Azok az egyébként ronda vonalak segítettek, viszont ha meg azt mondom, hogy hozzuk vissza, akkor mások meg tiltakoznak, hogy rémronda és idegesítő volt… Sajnos mindenkinek nem lehet a kedvére tenni…

Sajnos a régi rendszert már nem fejlesztették tovább és az új Wp keretszoftverben már nem lehetne használni, muszáj volt váltani. Ennek a komment rendszernek nagyon sok előnye van, a jelenleg elérhető legjobb, de sajnos ez sem tökéletes mindenben. Teljesen saját rendszer fejlesztéséhez nincsenek erőforrásaink, abból kell főzni, ami van. Remélem, hogy a kisebb kényelmetlenségek megszokása mellett sikerül hatást gyakorolnunk a fejlesztésre és mindannyian teljesen elégedettek leszünk végül…

rumospiskóta
Újságíró

nem elküldendő,

csak

próbaszöveg
Hm, mégis el kell küldeni hogy láthassam hogy mit is okoznak azok a bigyók a kijelölt szövegrészek két oldalán

rumospiskóta
Újságíró

..hááát.. nem magától értetődő.. :-)))

Admin
Admin

Leállítottam a kommentek részleges betöltését, hogy a szál elejére ugrás problémáját kiküszöböljük. Ezzel ugyan elveszítjük a betöltés gyorsítását, de amíg nem lesz tökéletes a részleges betöltésre a megoldás, addig ez lesz talán a legjobb.

Naooo
Olvasó
Naooo

Letekergetni vagy húzogatni hozzászólásokhoz nagyon megterhelő.

lorantka
Olvasó
lorantka

Én is támogatom a régi kommentrendszer visszaállítását.

wittukind
Olvasó
wittukind

Ez azt jelenti hogy az új formátum nem “mobilkompatibilis”?

filmcom
Olvasó
filmcom

“hazudni kell” persze..nem nagy “felfedezés”
mindkét nem ellentétes dolognak van “kiszolgáltatva”..(még ha nem is szeretünk ezzel szembe nézni) a férfi a szexnek, a nő az utódlásnak (fészekrakó ösztön)
Az evolúció nem igazságosan, vagy bölcsen “intézi a dolgokat”, hanem MŰKÖDŐKÉPESEN…

(Egyébként milyen érdekes, a nők fészekrakó ösztöne akkor is erősen jelen van, ha jó egzisztenciával rendelkezik, és esze ágában sincs családot alapítani..)

Flo
Olvasó
Flo

“mindkét nem ellentétes dolognak van “kiszolgáltatva”..(még ha nem is szeretünk ezzel szembe nézni) a férfi a szexnek, a nő az utódlásnak (fészekrakó ösztön)
Az evolúció nem igazságosan, vagy bölcsen “intézi a dolgokat”, hanem MŰKÖDŐKÉPESEN…”

Több ponton is belekötnék ebbe. Először is, a férfiak jelentős része nem azért nem jut szexhez, mert nem akarna törődni a nőjével. A(z átlagos vagy afölötti) nők marhára nincsenek kiszolgáltatva még az alfáknak sem – valamilyen kapcsolatot velük is ki tudnak alakítani. Hadd ne sajnáljam már őket, amiért aztán faképnél hagyják őket. Örüljenek, hogy jó volt, amíg tartott.

És a működőképesség… Szerintem az az evolúciós léptékben nyúlfarknyi időszak (ún. civilizáció) azért elég sikeres volt, amíg a nők ösztöneit kordában tartották.

Egyébként meg hova tűnt mindenki innen? Szinte már XcsakX libsiző mocskolódásait is hiányolni kezdem. De csak szinte.

wittukind
Olvasó
wittukind

Hova tünt mindenki?
1-nyári szabadság
2-bokros dolgok rendezni a “mobilkompatibilis” Férfihangot
3-nem nagyon van már érdemes cikk amit lehetne boncolgatni
4-letiltások-tehát nincs ki felkavarja a vizet

Flo
Olvasó
Flo

Ki(ke)t tiltottak ki?

Amúgy meg én mindig fontolgatok egy olyan cikksorozatot, ami az antifeminizmus és a baloldaliság hátterét boncolgatná, de aztán eszembe jut, hogy már a bevezetőben is szükséges lenne elfogadni azt, hogy baloldali nem egyenlő libsi migránssimogatóval. Márpedig ezt rajtam kívül sokan próbálták meg (konkrétan politikusokon kívül szinte mindenki tiltakozik is a libsi címke ellen).

Reszet Elek
Újságíró

A hagyományos felfogás a politikai irányultságokról manapság már nem irányadó. Minden irányzat számos dolgot átvett a többitől. A paletta két széle pedig önmagába fordulva mindig is nagyon hasonló volt. Azok a társadalmi rétegek sem léteznek már az eredeti jellegükben amelyek létre hívták ezeket az ideológiákat, ahogy a társadalmi viszonyok is nagyon megváltoztak.

Analógiaként a keresztény egyházakat is fel lehet hozni. Manapság a katolikus egyház is tekinthető reformátusnak, azaz megújítottnak, különösen a második vatikáni zsinat óta, míg a református egyházak is tekinthetőek katolikusnak, azaz egyetemesnek.

Szóval öreg hiba lenne XIX.sz-i ideológiai elképzelések mentén definiálni a baloldaliságot (ahogy a jobboldaliságot vagy a liberalizmust is).

wittukind
Olvasó
wittukind

Arra a háttérre igazán kiváncsi lennék,úgy hogy amondó vagyok, vágj bele, lesz mit csócsálgatni igy nyárára..

rumospiskóta
Újságíró

Én például motort cserélek a hatszázasban.. estére biztosan ideérek, kettő ujjam meg talán marad billentyűzni.
Huszonegy órakor gyertek, akkorra már biztos a sarokba vágom a krovát.

wittukind
Olvasó
wittukind

Ügyes, én a kamion kapcsolószekrényekkel és a fékszelepekkel szoktam bajlódni

rumospiskóta
Újságíró

Én meg tegnap a blokk rögzítése után kaptam a telefont hogy krrvagyorsan szolgálatba kellene már álljak – úgyhogy az esti billentyűzés helyett esti vonatozás volt a program. Végül is fékezőszelep meg kapcsolószekrény abban is van, csak én nem meggyógyítani hanem elrontani szoktam.

Flo
Olvasó
Flo

Ha mégse marad ujjad, majd bízd a fantáziánkra, hogy mivel tudsz mégis üzenetet írni…

rumospiskóta
Újságíró

A bal középső gyógyulófélben (kint az erdőn összecsaptam két méterfával), a jobb kicsi meg már az életkora miatt fáj az ízületnél : tehát a tízből csak kettő esik ki.
Ezt a fantáziás gondolati sort megdícsérem, ha eljutsz valaha egy “kólázás” -ra akkor lesz mit illusztrálásképpen mutatnom (abszolúút korhatármentes, nyilvános – deeee…)

Flo
Olvasó
Flo

“Ezt a fantáziás gondolati sort megdícsérem, ha eljutsz valaha egy “kólázás” -ra akkor lesz mit illusztrálásképpen mutatnom (abszolúút korhatármentes, nyilvános – deeee…)”

Jó lenne, de legközelebb talán februárban leszek Magyarországon. Minden hónapban van kólázás amúgy, vagy ez csak időszakors?

Naooo
Olvasó
Naooo

“A nő dönt arról, hogy lesz e szex, de a férfi dönt arról, hogy utána lesz e kapcsolat.”

Azt is a nő dönti el, mivel melyik faszi ne akarna egy biztos baszótársat.

wittukind
Olvasó
wittukind

Nohát! megújúlt a Férfihang! Ez mostmár mobilkompatibilis?