Férfihang.hu
2 megosztás

“Párbeszéd” az Isztambuli Egyezményről

Az elmúlt napokban Tordai Bence a Párbeszéd képviselője és szóvivője az ATV Start című műsorában sürgette az Isztambuli Egyezmény ratifikációját, ezzel kapcsolatban kereste meg őt nyílt levélben a Valódi Egyenlőségért Civil Társaság. A nem régen alapult civil szervezet Toplak Zoltán és Szujó Flórián vezetése alatt kifejezetten óvatos, udvarias, polkorrekt megközelítéssel kíván a férfiak érdekében a közéletben fellépni. Szemmel láthatóan ebben a szellemiségben fogant Tordai Bencéhez írott levelük is:

Egyetértünk azzal, hogy további lépésekre van szükség a családon belüli erőszak prevencióját, illetve az áldozatok védelmét illetően, valamint, hogy e tekintetben az Isztambuli Egyezmény számos pozitív előremutató intézkedést irányoz elő.

Azonban összességében a férfiáldozatok hátrányos megkülönböztetése miatt, és a férfiakkal szembeni erőszak társadalmi szintű problémájának el nem ismerése miatt, jelenlegi formájában az egyezményt nem tartjuk megfelelőnek se az áldozatvédelem, se a nemek közötti egyenlőség szempontjából.”

 

Ezekkel a szavakkal indította a civil szervezet nyílt levelét Szujó Flórián alelnök, majd a következőkkel folytatta:

“Annak ellenére, hogy már számos kriminológiai és szociológiai kutatás rámutatott arra, hogy a közhiedelemmel ellentétben korántsem elhanyagolható a családon belüli erőszak férfiáldozatainak száma (például az is egy sokatmondó adat szerintünk, hogy a családon belüli emberölések áldozatainak többsége férfi) az Isztambuli Egyezmény mégis kizárólag a nők számára irányoz elő kötelező jellegű védelmet, és az egyezmény értelmében a fiúk és a férfiak alacsonyabb fokú védelme az erőszakkal szemben nem minősül diszkriminációnak.

Az erőszak férfiáldozatai a legtöbb esetben ma azért láthatatlanok, mert még mindig súlyos stigmát jelent, ha valaki férfiként áldozattá válik. Az áldozatvédelem és a családon belüli erőszak megelőzése szempontjából egyik fontos feladata lenne, hogy ez megváltozzon, ezzel szemben az Isztambuli Egyezmény ezen a problémán csak ront azzal, hogy immár törvényi szintre emeli az erőszakot elszenvedő férfiak háttérbeszorítását.

A fentiekre való tekintettel kérjük Önöket, hogy az Isztambuli Egyezmény ratifikációja helyett a családon belüli erőszak áldozatainak védelmét illetően egy olyan áldozatvédelmi és prevenciós szakpolitika kialakítását ösztönözzék, amely a nők és a férfiak számára is a legmagasabb szintű védelmet jelenti az erőszakkal szemben.”

Az Isztambuli Egyezménnyel kapcsolatban az utolsó hivatalos állásfoglalást még az előző ciklusban tette a Fidesz-kormány, amikor törvénytervezetet adott ki a korábban a Magyar Állam nevében aláírt egyezmény ratifikálására. Ekkor tiltakozott a parlament előtt egy csendes, polgári, civil demonstráción a Férfihang Civil Társaság. Ezt követően bár félhivatalosan jelezte a kormányzat az egyezménnyel kapcsolatos aggályait, de semmilyen további hivatalos állásfoglalást nem adtak közre. Az Isztambuli Egyezmény körüli kormányzati kommunikáció valójában a “pávatánc” koreográfiáját követi és egyaránt kétségek között hagyja az egyezmény jogrendbe iktatását sürgető politikai erőket és az egyezményből való kilépést követelő férfijogi mozgalmat is.

Érdekes jelenség, hogy az a Fidesz-kormány, amely egyébként az utóbbi időkben bátran nyit újabb frontvonalakat a balliberális, álcivil erőkkel szemben, az Isztambuli Egyezmény tekintetében gyáván megfutamodik a feminista lobbival való ütközés elől vagy esetleg egyenesen kollaborál célkitűzéseikkel. Habár az egyezményből való kilépés nyilvánvalóan közéleti botrányt kavarna, azonban ez mégis sokkal kisebb veszélyt hordozna magában, mint az, hogy egy olyan puskaporos hordón ücsörög a kormány, amelynek gyújtózsinórja az ellenzék kezében van. Nyilvánvaló, hogy csak a megfelelő alkalmat várják, amikor az Isztambuli Egyezmény ratifikálásának elmaradása kapcsán könnyen eszkalálható, hangulatkeltő vitát robbanthatnak ki.

De kanyarodjunk vissza a Valódi Egyenlőségért mozgalom által indított párbeszédhez. A polkorrekt megközelítés meghozta a maga sajátos eredményét, hiszen Tordai Bence országgyűlési képviselő legalább válaszra méltatta a Valódi Egyenlőségért levelét:

“Tisztelt Szujó Flórián alelnök úr!

Köszönöm levelét és a valóban elhanyagolt társadalmi csoport melletti kiállást!

Meggyőződésem, hogy a levelében megfogalmazott, és általam is osztott célokat nem az Isztambuli egyezmény hazai ratifikációjának ellenzésével, hanem a benne foglaltak kiegészítésével, az áldozatvédelmi intézkedések kiterjesztésével lehet elérni.

Ebben a szellemben kívánok munkájukhoz további sok sikert!

Üdvözlettel, Tordai Bence
országgyűlési képviselő
frakcióvezető-helyettes, Párbeszéd”

Ilyen kommunikációs eredményre vezet, amikor hajlandó egy férfiszervezet valamiféle áldozatvédelemmel kapcsolatos értéket is felfedezni egy olyan egyezményben, amely valójában egy alapvetően dogmatikus, szektásan radikális feminista, durván férfigyűlölő hányadék.

Bár meglepő, de a Párbeszéd és a Valódi Egyenlőségért álláspontja akár közelíthető is lehetne egymáshoz, hiszen a Valódi Egyenlőségért Civil Társaság programadó véleményvezérei deklaráltan egy olyan társadalompolitikában látják a “valódi egyenlőség” megvalósításának lehetőségét, amely “szükség szerint” egyszer a nőknek, máskor meg a férfiknak kedvez diszkriminatív társadalompolitikai intézkedésekkel. Ebbe a szemléletmódba esetleg akár beleférhetne az is, hogy az Isztambuli Egyezmény által megadott férfiellenes alapkeretek majd úgy kerülnek korrekcióra, hogy pár alacsonyabb szintű jogszabály megenged némi áldozatvédelmet az erőszak férfiáldozatai számára is… Persze csak úgy és ott, ahol a feminista politikai erők hajlandóak elismerni, hogy a férfiak is lehetnek áldozatok.

Reménykedjünk benne, hogy a Valódi Egyenlőségért soft-light férfimozgalma semmiképpen sem azt a konklúziót vonja le ebből a párbeszédből, hogy a legcélravezetőbb út az, ha elfogadják az ellenoldal álláspontját, hiszen az Isztambuli Egyezmény “számos pozitív előremutató intézkedést irányoz elő”.

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
2 megosztás


39
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
14 Egyéni hozzászólás
25 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
14 Hozzászólások szerzői
DreadGameHunncommon manAlter Egorumospiskóta Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
wittukind
Olvasó
wittukind

Ügyesek ezek a “férfijogi” akármilyen gittegyletek…lehet hogy kiharcolják hogy most már törvényesen is szabad lesz a lábtörlőn aludni meg a macskatálból enni..

xcsakx1
Olvasó
xcsakx1

Édes Istenem……

Kalman
Újságíró

Tordai Bence, kurva anyád! Ezzel az óvatos, udvarias, polkorrekt megközelítéssel járulnék hozzá a párbeszédhez!

Toplak Zoltán
Újságíró

Tényleg farkasok vagytok. Viszont nem biztos, hogy mindig sebzettek. Szimplán farkasok.

wittukind
Olvasó
wittukind

Én charcarondontosaurus vagyok, és farkam is van..még…

Csuzi Attila
Admin

Szellemes… de ugyan, Zoltán! A cikkben csak pár kritikus kérdésfeltevés nyert teret… Ez meg most egy sebzett reakciónak tűnik…

wittukind
Olvasó
wittukind

Nem akarom én az admin urakat megsérteni, de…az az egyezmény egy hadüzenet a férfiak ellen, tehát akkor ez lenne a hozzáállás? vagy jó keményen odabaszni a manginák orrára hogy ébredjenek fel?

Csuzi Attila
Admin

Amint az most is látszik, az aktivisták és a férfiszervezetek között is zajlik egy eszmecsere, vita a helyes fellépést illetően. Persze nehéz is lenne mindenben tökéletesen egyetérteni… Én közismerten élesebb, keményebb kommunikációt és olykor más célkitűzéseket tartok szükségesnek, mint Toplak Zoltán, erről szólnak néha a vitáink.

wittukind
Olvasó
wittukind

Tiszteld druszám! végülis én innen jó dolognak látom hogy Magyarországon léteznek férfiszervezetek, de akkor férfiasan kéne fellépni és ha lehet az Orbán Viktornak is levelet irni hogy férfiként álljon eme francság elé.

Csuzi Attila
Admin

Pontosan azon kezdtünk el egy ideje komolyan dolgozni, hogy Orbán Miniszterelnök Úrra és a teljes politikai elitre megpróbáljunk hatást gyakorolni. Petíciókkal, levelezéssel, egyre magasabb szintre emelt civil újságírással.

xcsakx1
Olvasó
xcsakx1

Petíciókkal, levelezéssel, egyre magasabb szintre emelt civil újságírással.

Őszintén, ez valahol, valamikor vezetett eredményre?

rumospiskóta
Újságíró

wittukind : Hol kezdődik a történet? Annak kell-e szólnunk aki szóba hozta a témát, vagy az isztambuli legfelsőbb bíróságnak? Mert a mi miniszterelnökünk abszolút köztes szereplő, se Rétvárit nem tudja leállítani sem az isztambuli egyezményt felbontani
..ja, nyílt állásfoglalásra ebben az ügyben meg talán akkor lesz hajlandó ha minden férfihang tulajdonos belép előbb a kormánypártba.

wittukind
Olvasó
wittukind

Valahogy igy: Abban a percben amikor ez az “egyezmény” megszületett, egy valaki meg kellet volna mondja hogy nekünk van Alkotmányunk és btk-nk amelyekben ezek a dolgok rendezve vannak tehát semmi extrára nincs szükség, nem érdekel és pont.

rumospiskóta
Újságíró

I G E N !

Toplak Zoltán
Újságíró

Mert első reakcióm a sebzettség volt, és hangot is akartam adni neki. Amúgy értem én, hogy a falkában megtisztelő, ha kicsit megrázzák az odatévedő bundáját… anno karatén, volt, hogy a két edző, tiszta barátságból bevitt pár oldalrúgást és gyomorrúgást. Aztán együtt nevettünk rajta. Olyan kicsit macsós férfitempó ez, “erősek vagyunk, megbírjuk” ill. “megtisztellek a keménységgel, mert elég erős vagy, hogy megbírd” féle dolgok ezek. Virtus.

wittukind
Olvasó
wittukind

Ez a hsz egy valamiféle kioktatás? lehet “virtuskodni” de csak a pályaszélről?
Egyébként csak most esett le nekem hogy ki az a fószer ott a képen és miféle “párbeszéd”-ről van szó….van egy olyan mondás hogy aki a korpa közé keveredik, megeszik a disznók…ennyi

Alter Ego
Szerkesztő

Félreérted, semmiképp sem kioktatás, csak Zoltán összefoglalta, hogy végülis érti, hogy a Férfihang nem ellenséges szándékkal kritizálta a cikkben egy-egy mondattal az általa vezetett Valódi Egyenlőségért Civil Társaságot.

wittukind
Olvasó
wittukind

De tényleg, miféle férfias hozzáállás az hogy “kérném szépen minket is bedugni oda valahova és szépek maradunk”

Huffnagel Pista
Újságíró
wittukind
Olvasó
wittukind

Huffnagel úr! végig olvastam a cikket és úgy van hogy el van tiltva de mégsem, tehát a széll tovább pfújjj

Huffnagel Pista
Újságíró

comment image

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Ez a fószer buzi úgy hogy ne is várjunk tõle mást! A pride-on majdnem az elsõ sorban volt lebegtetve a szivárványos zászlaját. Nem is vártam tõle mást és nem is értem miért neki címeztétek a levelet hisz gondolhatátok volna hogy egy ilyen töketlen csóka valamit is tesz a férfiakért akikhez õ már nem tartozik!

Gejza
Olvasó
Gejza

Ez a “párbeszédes” izé, amit itt erőltetnek sokan, azt egy kölcsönösségi szituációban – ahol a cél az, hogy mindketten nyerjünk a helyzeten és a kiinduló pont az, hogy mindkettőnknek rossz a helyzet és ebben is partnerek vagyunk – a megfelelő, szükséges, normális és nagyon jó dolog.

Na, de itt nem ez a helyzet van, hanem a férfiak elleni fellépés.
A védekezés meg nem párbeszéd.
A védekezés az odateszi magát és nem alkuszik, mert az abszurd, egyszerűen abnormális.

Valami ilyesmi lehetne a levél tartalma: ebből nem kérünk, ebből nem kérnek a férfiak, ebből itt nem lesz semmi, mert mi minden eszközzel azon leszünk, hogy ez nálunk ne történjen meg!

Minden más csak feladás.

xcsakx1
Olvasó
xcsakx1

Egyáltalán, egy gittegylet buzi prominensét komolyan venni, sőt még “beszélgetni is vele”……

Kalman
Újságíró

Pontosan. Még ha hatalmon lenne egy hasonló féreg, akkor is orrot befogva lehetne csak szót váltani vele, de akkor talán muszály lenne. De így, hogy egy leszerepelt kiesett tömörüléskének a középszerű lúzerkéjéről van szó… Idáig nem lenne szabad leereszkedni. Minket sért, ha megpróbálunk szóba elegyedni vele.

Aki meg azt gondolja, hogy esetleg mivel valamiféle “alternatív” dolog ez (vagy bármelyik másik kultúrmarxista szar), és majd felfogják és szövetségesre találunk, az olyan szinten alulképzett, hogy menjen haza Mein Kampf-ot meg Culture of Critique-t olvasgatni és csak akkor jöjjön vissza, ha értő módon átrágta magát!

Reszet Elek
Újságíró

Az Isztambuli Egyezmény alapfelfogásában rossz, a nemeket, azok szerepét és viszonyát egy gyűlöletkeltő ideológia hatása miatt torz módon jeleníti meg. Rendkívül elhibázott elképzelés lenne egy alapjaiban hibás egyezményt megpróbálni “jóvá pofozgatni”.

Toplak Zoltán
Újságíró

Szemezgettem Antoni Rita cikkeiből. Avagy mi a jó az Isztambuli Egyezményben.

“Az Egyezmény egyik legfontosabb előírása, hogy az áldozatokkal kapcsolatban levő hatósági személyek (rendőrök, ügyészek, bírók, gyermekvédelmi munkatársak) számára képzéseket kell biztosítani a családon belüli erőszak felismerésével és kezelésével kapcsolatban…” –
jó ötlet, csak ne tisztán feminista tanok jelenjenek meg, hanem férfiszervezeteket is vonjanak be.
Ez sem tűnik hülyeségnek:
“Az Egyezmény előírja a megfelelő számú és elhelyezkedésű menedékhelyet az áldozatok számára (jelenleg a szükséges férőhelyek kb. 10 százaléka áll rendelkezésre, azok is nem megfelelő területi megosztással), valamint a távoltartás hatékony betartatását” – csak ez legyen igaz nőkre is. Ill. ha a férfiáldozatokat is nézzük, akkor az a tíz százalék se tíz százalék.
Ha férfiszervezeteket is bevonnak, nem biztos, hogy butaság:
“Előírja, hogy a nemek egyenlőségét és az erőszakmentes konfliktuskezeléssel kapcsolatos ismereteket a tanmenetbe is be kell építeni, és a média, valamint az áldozatvédő civil szervezetek bevonásával társadalmi tudatosságnövelő kampányokat kell indítani.”
Férfiszervezeteket bevonva ez is oké:
” Isztambuli Egyezményben előírt kutatások és társadalmi tájékoztató kampányok megvalósítása…”

Amennyiben elkészül egy magyar áldozatvédelmi (és nem nővédelmi) egyezmény, akár át is lehet emelni ezeket belé.
Hozzáteszem, ha tényleg lehetőséget kapnak a férfiszervezetek, a jelenlegi létszámmal óriási kihívás elé lesznek állítva… wittukind, rumospiskota, kalman… A Férfihang Civil Társaság tudtommal nyitott az új tagok felé. És macsósan kemény a hozzáállása a férfijogi kérdésekhez. Pont ahogy ti szeretitek. Kellenek a dolgos kezek.

rumospiskóta
Újságíró

Hadd lássuk.

Csuzi Attila
Admin

Antoni Ritától az ész megáll… Szerény véleményem szerint jobban tennéd, ha nem olvasgatnád idióták tévképzeteit.

– Képzést biztosítani rendőrök, ügyészek, bírók, gyermekvédelmi munkatársak számára, hogy felismerjenek egy áldozatot? – Halálra röhögöm magam ettől a feminista fontoskodástól, amelynek jellegzetes prekoncepciója, hogy rajtuk kívül mindenki hülye, és persze főleg a szakemberek.

– Áldozatvédelmi menedékhelyek szükségességét és az áldozatok kárának enyhítését már régen meglévő, élő jogszabályok írják elő, semmi szükség semmiféle egyezményre ehhez. Lásd például a 2005. évi CXXXV. törvényt a bűncselekmények áldozatainak segítéséről és az állami kárenyhítésről. Ezügyben sem kell a feminista fontoskodás és az egyezmény.

– Azon meg sem kell lepődni, hogy aki hülyének nézi a legmagasabban képzett jogi és gyermekvédelmi szakembereket, az ugyanígy viszonyul a pedagógiai szakemberekhez is. Semmi szükség semmilyen új törvényre, főleg nem egy “Isztambuli Egyezményre” a gyermekek megfelelő oktatása érdekében. A nemek egyenlőségét a tanmenetbe venni? Ne vicceljünk már, ki nem hallott még róla? Az ötéves gyerekek is. A tanmenetben egyébként minden bizonnyal vannak állampolgári- és jogismereti anyagok. Konfliktuskezelést pedig ha egy mód van rá, nemhogy gyerekek, de még felnőttek se tanuljanak egy feministától, mert az körülbelül azonos az öngyilkossággal.

Egyébként pedig az Antoni Ritával való együttgondolkodás előfeltételének én azt gondolnám, hogy mindenek előtt Antoni Rita vegyen részt egy jogismereti és konfliktuskezelési tréningen, mert vallásgyalázás miatt bíróságon elmarasztalt személyként talán neki lenne rá a legnagyobb szüksége. (Egyébként márcsak emiatt sem kokettálnék vele a helyedben.) És a vele kapcsolatos vélemény nyilvánítástól az sem tántoríthat el, ha esetleg Antoni Rita újra nagy nyilvánosság előtt, közösségi portálon kezdeményezi a megveretésemet, afféle “vicces ötletként”.

Leszokhatnál már róla, hogy ilyen feminista “ikonok” személyében keresgélsz a másik nemből szellemi partnert magadnak. A feministák nem a női nemet képviselik, hanem az agyhalottakat.

Amilyen szigorú vagy a férfimozgalmi “sebzett farkas” mentalitással, olyan engedékeny a feminista gyűlölettel szemben. Ez már biztosan “farkasvakság”…

Toplak Zoltán
Újságíró

Igazából nem bánom, ha néha emlékeztetsz erre a farkasvakságra. Már Huffnágel is jelezte… Szerintem is eléggé nőpárti vagyok, és ez nem mindig jó. Nagyon mélyen belém ivódott, és igazából jól elvagyok vele, de azért szerintem is túlzás és igazságtalan néha a férfiakkal szemben.
A többiről, amit írtál… egyelőre semmit.

Toplak Zoltán
Újságíró

Igazából szerintem te hagyod, hogy a feministák határozzák meg a témákat egy esetleges gyerekoktatásban. Holott én el tudnék képzelni ilyen témákat: kapcsolatépítés, kapcsolatfenntartás, lányok személyisége, fiúl személyisége, házasságra felkészítés, gyerekvállalás, munka a közösségért-közszereplés, konfliktuskezelés, kihívások kezelése az életben, én idő, személyes mentálhigiéné a mindennapokban. STB.

DreadGame
Olvasó
DreadGame

“Holott én el tudnék képzelni ilyen témákat: kapcsolatépítés,”

A Kezdetek: SMV, Szintelmélet: azon belül:szexpiaci érték, PUA…, a maradéknak/szükségből erényt kovácsolóknak: MGTOW …

” kapcsolatfenntartás,”

Bevezetés a Shit Testbe: alapmodul…+Game I. félév…

“lányok személyisége,

AWALT….

” “fiúk személyisége, ”

Blue- tól a Redpill-ig ….és ami közötte van….

“házasságra felkészítés,”

A teljes RedPill irodalom…., de általában a 80 % úgyis megbukik belőle………., idővel….

“gyerekvállalás,”

Apasági teszt…

“munka a közösségért-közszereplés,”

Fakultatív modulok….

“konfliktuskezelés, ”

Shit Test kezelés, közép és felsőfok, Game magasabb szinten…

“kihívások kezelése az életben,”

Leszokás a rinyáról……..Töknövesztés, esetleg ha elveszett,- visszaszerzése………, ha már nem túl késő, ha igen akkor MGTOW….

” én idő, ”

A sok dugás és kaland közt alig legyen időd ezzel foglakozni, és akkor jó úton jársz….

“személyes mentálhigiéné a mindennapokban. STB.”

Alapmodul: Hülyék rinyájának kerülése, balfaszok, nők/férfiak a Blue-tól a Purple Pillesekig bezáróag, azok “tanácsainak” kerülése, vagy épp azok ellenkezőjének megtétele………

Záróvizsga:

Élj úgy, hogy ha lepereg életed filmje, ne tudd eldönteni, hogy kaland, vagy pornofilmet nézel……….

wittukind
Olvasó
wittukind

Kérném szépen, engem ebből az “izmosodásból” kihagyni. Nem látom szükségesnek férfiként leállni feminita gittegyletekkel szópárbajozni egy olyansmi kapcsán amelyre egyáltalán nincs szükség.Elég lenne egy levelet vagy fölhivást vagy akármit átadni Orbán Viktornak hogy ha férfi akar lenni akkor rögtön szüntesse meg pénzélni a fönt emlegetett “szervezeteket” és dobja a szemétre az ilyenfajta “egyezményeket”. Kezdetnek jó lesz…

common man
Olvasó
common man

Kedves Férfihang ! Akkor most ti picsáskodtok?! Irjátok:Reménykedjünk benne, hogy a Valódi Egyenlőségért soft-light férfimozgalma semmiképpen sem azt a konklúziót vonja le ebből a párbeszédből, hogy a legcélravezetőbb út az, ha elfogadják az ellenoldal álláspontját, hiszen az Isztambuli Egyezmény “számos pozitív előremutató intézkedést irányoz elő” Nem ezt mondták! hanem:ezt is hozzá:
Azonban összességében a férfiáldozatok hátrányos megkülönböztetése miatt, és a férfiakkal szembeni erőszak társadalmi szintű problémájának el nem ismerése miatt, jelenlegi formájában az egyezményt nem tartjuk megfelelőnek se az áldozatvédelem, se a nemek közötti egyenlőség szempontjából.”

common man
Olvasó
common man

Amúgy meg ha ezt a Toplak gyereket szentté avatnák ,egyesek akkor is belekötnének a pár évvel ezelőtti tettéért(amit én már sajnos nem fogok pontosan megismerni mert le lett törölve)Ha tudjátok ,hogy ő a lágy megoldások embere akkor ilyen és kész.Mindenki alapíthat szervezetet keményebbet radikálisabbat is.Egyelőre ők léptek fel egyedül.

Hunn
Újságíró

Ne legyetek polkorrektek, basszameg! Nem a feministákkal kell kiegyezni, nem velük kell egyezkedni. Mert ha velük egyezkedtek az azt jelenti, hogy elfogadjátok az őáltaluk felállított kereteket, azt implikálva, hogy van amiben igazuk van.

common man
Olvasó
common man

Persze terroristákkal nem tárgyalunk… De ha benyomulnak a közvéleményt befolyásoló fórumokra és ellenvélemény nélkül hintik a hazugságaikat ekkor melyik a rosszabb? Ha csak ők vagy ha valaki a normális véleménnyel is jelen van és “tárgyal” velük?

DreadGame
Olvasó
DreadGame

“…..ha valaki a normális véleménnyel is jelen van és “tárgyal” velük?”

Nőgyűlölő/ szemét /soviniszta /náci stb. leszel, a legenyhébb, még nem is kritika, csak épp pici ellentmondásokra elég ha rámutatsz, már neked áll a “falka”….. , nemtől függetlenül…..Fölösleges, csak idő és energiapazarlás, csak megerősíted a hitükben…..,

(lásd a cikkben szereplő TZ-t a saját facebook oldalán szétszedik a hülyepicsák, pedig ő aztán elég Blue Pill módban nyomja….)

wittukind
Olvasó
wittukind

Most olvastam hogy Magyarország kiáll az ENSZ globális migricsomagjából….akkor ebből is ugyanúgy ki lehet vonulni és már nincs is szükség kalapolni…