George Herceg
2 megosztás

A nyitott kapcsolat még, a monogám már nem működik

Népszerű közhely, hogy átmeneti korban élünk. Ugyan milyen más korban lennénk, hiszen az átmenet folyamatos. Párkapcsolatok terén a monogámiát már régebben is sokan, sokféleképpen siratták el. A monogámia ellenkezik az emberi természettel, a monogámia unalmas és frusztrációt okoz. A monogámia egyetlen értelme, hogy a gyerekek családban nőjenek fel, ha kirepültek, akkor a szülők nyugodtan kereshetnek új partnereket.  A válási statisztikák azt mutatják, hogy a monogámiára alapított házasság halott. A látencia miatt pedig magas lehet azon párok száma is, melyek csak kifelé tűnnek monogámnak, valójában nem azok, csak az egyik vagy a másik fél, esetleg mindkettő már nem tartja be a monogám játékszabályokat.

Ezzel párhuzamosan egyre több a poliamor, poligám és swinger életformát bemutató és követendő példaként állító könyv, blog és egyéb írás. Mégis, ennek ellenére a mai Magyarországon nem beszélhetünk ezen kapcsolati formák tömeges elterjedéséről, sőt a társadalom egyes rétegeiből kifejezett ellenszenvet váltanak ki ezek az írások. Több emberi kapcsolatot tesz tönkre, ha valakiről kiderül, hogy mondjuk swinger életmódot folytat. Magyar embernek ugyanis nem kenyere a másik tőle eltérő életformák tisztelete és elfogadása. A nyitott kapcsolat és a nyitott házasság még mindig nem opció az emberek többségének. Az átlag férfi és nő még mindig kellően önző és konzervatív, hogy elítélje a hűtlenkedést, a szeretőtartást és a nyitott kapcsolatokat, annak ellenére, hogy legtöbbször Ő maga is hódol, vagy legalább is hódolni szeretne ezek valamelyikének. Marad tehát a hazudozás, a titkolózás és a bili kiborulása esetén a veszekedés, a válás és a lelki megzuhanás.

Az ilyen átmeneti helyzetben persze kialakul egy harmadik út is, ami semmivel sem könnyebb, mint az első, és semmivel sem erkölcsösebb, mint a második. Én ezt a harmadik utat látom a legelterjedtebbnek. Ez pedig a sorozat monogámia. Hűséget fogadunk, de csak néhány évre. Úgy teszünk, mintha betartanánk a régi szabályokat, de szerződni csak határozott időre szerződünk. Ha lejár a pár év valamelyik fél borít és tovább áll. Ezután mindketten újra megpróbálnak egy klasszikus monogám kapcsolatot kialakítani, ami ugyanúgy elveszíti a szavatosságát, mint az előző. A női hipergámia legalább mutat a nők számára perspektívát, hiszen a nő, ha ügyes, akkor mindig számára jobb és jobb partnerre vált, ugyanakkor a férfiaknál ez nem ennyire egyértelmű. A legtöbb férfi egy egyébként jól működő házasságban szeretne élni, amit időnként feldob néhány szerető, de ugye a monogámia tisztelete miatt ezt csak addig tudja csinálni amíg le nem bukik. Ha pedig őt hagyja ott a felesége, akkor szintén lép a következő „monogám” kapcsolatba. Nem is lenne ezzel a sorozat monogámiával semmi baj, ha a családjog nem a holtomiglan-holtodiglan házasságra épülne és a váltások során nem sérülne annyi ember és főleg gyerek mentálisan. Úgy gondolom az emberek alapvetően biológiailag valamilyen poligámiára vannak predesztinálva, de ugyanakkor érzelmileg és szoció-kulturálisan soha nem lesznek elég érettek egy kiegyensúlyozott nyitott kapcsolatra. Ebből az ellentmondásból ered véleményem szerint az a rengeteg lelki defektus, ami a ma emberét jellemzi a párkapcsolatok terén.

Post Author: George Herceg

George Herceg
Amerika felfedezése után pontosan 484 évvel születtem meg a New Yorktól légvonalban 7043 km-re fekvő Budapesten. Apám tervezőként szennyvíztisztítókon dolgozott, míg Anyám Apámon, így 7 hónappal később egy februári napon egy szülészorvosnak sürgős esethez kellett sietnie. Kapcsolataim a nőkkel már ekkor megkezdődtek. Először Anyámmal érintkeztem, majd a nővéremet is megismertem aminek gyermekkoromra jelentős hatása volt. Felnövekedvén iskolákba és lányok után jártam. Később megtettem az első lépést a válás felé: megnősültem, ami után 5 évvel szabad lettem. Jelenleg a világegyetem két nagy kérdésével, az őskáosszal és a női lélek működésével foglalkozom.
f Facebook
2 megosztás


71
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
14 Egyéni hozzászólás
57 Válasz hozzászólás
2 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
23 Hozzászólások szerzői
hunbagirabszkaaeAldoMarcellAdmin Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Piszok Alfred
Olvasó
Piszok Alfred

Mit keres itt egy ilyen feminizmus által inspirált maszlag?

Monogámia vs poligámia. Egyrészt az embernek azért van intellektusa, hogy felül tudjon kerekedni az ösztönein, másrészt az állatvilágra is jellemző a monogámia.

Ilyet leírni, és tényleg nincsen rá jobb szó, csak egy agyhalott tud:
“Úgy gondolom az emberek alapvetően biológiailag valamilyen poligámiára vannak predesztinálva, de ugyanakkor érzelmileg és szoció-kulturálisan soha nem lesznek elég érettek egy kiegyensúlyozott nyitott kapcsolatra. Ebből az ellentmondásból ered véleményem szerint az a rengeteg lelki defektus, ami a ma emberét jellemzi a párkapcsolatok terén.

Semmi köze ennek a szociolófaszhoz, és főleg nem az érzelmi érettséghez. A sok lelki degenerált nyomorék pont a jelen helyzet(monogámia elvetése) miatt van, amit egy feminizmus által felspannolt fogyasztói társadalom okoz. Értsd: neked minden JÁR, ha valami nem működik, dobd el, ne javítsd meg, majd lesz jobb(soha nem lesz jobb ilyen mentalitással). Melyik mozgalom is tűzte ezt a mentalitást a zászlajára?

Én szégyellem magam a cikkíró helyett.

xcsakx1
Olvasó
xcsakx1

+Magyar embernek ugyanis nem kenyere a másik tőle eltérő életformák tisztelete és elfogadása.+

Hát, hogy is fogalmazzak, ez most kárhoztatás, vagy dicséret…..?:)

Az „életforma” szót én azért inkább „életmódra” cserélném, szerintem te arra akartál utalni, mert így egy kissé „erős”…

„ A nyitott kapcsolat és a nyitott házasság még mindig nem opció az emberek többségének. „

Férfi részről a saját nyitottsága ok, a nőé nem, mert az már nem kapcsolat a férfi részéről…., ismerve a női nem ösztöneit, “lelkének mozgatórugóit”:)….

„Az átlag férfi és nő még mindig kellően önző és konzervatív, hogy elítélje a hűtlenkedést, a szeretőtartást és a nyitott kapcsolatokat, annak ellenére, hogy legtöbbször Ő maga is hódol, vagy legalább is hódolni szeretne ezek valamelyikének.”

Aki (főleg büntetlenül) megteheti, az eddig is megtette és ezután is meg fogja tenni……, aki nem, az csak irigykedik, max…

„Marad tehát a hazudozás, a titkolózás és a bili kiborulása esetén a veszekedés, a válás és a lelki megzuhanás.”

Basszus, (legalább itt !) ne mossuk már össze a két nem „hűtlenkedését”…., illetva az abból adódó problémákat , netán a következményei(ke)t”….

Ahogy az öreg székely mondta: „ ha szarba lépek az új csizmámmal, akkor lemosom/megtisztítom, de megette a fene azt a csizmát, amibe már egyszer beleszartak….”
Amúgy annál nagyobb szégyen nem sok érheti a férfit, hogy a felesége megcsalja, nem hogy még ő „reklámozná”….., akár válóokként megjelölve…
A bili kiborulás/veszekedés igazán meg attól függ, hogy van-e és mekkora a szintkülönbség (jó esetben:) a férfi javára:), ha ez hibádzik, akkor is ez csak indok/ürügy,, de nem ok ….,bár csak ezért nem kezdeményez válást a nó, max kihasználja ha balfasz a férj, hogy nélküle is legalább olyan színvonalon élhet, mintha vele maradna, ” igába”, így hát hülye lenne , ha nem válna….
Lelkileg a nők pár hét, (esetleg) hónapra zuhannak meg, amíg a sok papucs nem kezd el legyeskedni , elég hamar meggyógyúlnak……, és azért mindig kerül újabb gazdatest…. , sőt egymás sarkát tapossák…

A férfiak azok, akik inkább belerokkannak…

„Hűséget fogadunk, de csak néhány évre. Úgy teszünk, mintha betartanánk a régi szabályokat, de szerződni csak határozott időre szerződünk.”

Szerintem ez most is így van ……A „szoknyabolond” és ( a főleg!) „értékes” férfi régen is megcsalta a nőjét, ha tehette és ha „a hisztiket ki tudta vásárolni” …….a nőnek eléggé korlátozott voltak a lehetőségei, ezek a korlátok mostanra nagyon felpuhultak, és a hípergámiája és a faszkörhinta lehetőségei miatt (is) „deformálódott” a realitás érzéke, + a társadalom nem igazán bünteti az „elhajlásait”….

„A női hipergámia legalább mutat a nők számára perspektívát, hiszen a nő, ha ügyes, akkor mindig számára jobb és jobb partnerre vált, „

Egyrészt ha pofánveri a fal, akkor azért nem akkora kánaán az, másrészt a hipergámiája inkább drog, mintsem útmutató…., nem igazán pozítív a „segítsége”….

„ugyanakkor a férfiaknál ez nem ennyire egyértelmű. „

80%-nak game over…..

„A legtöbb férfi egy egyébként jól működő házasságban szeretne élni, amit időnként feldob néhány szerető, de ugye a monogámia tisztelete miatt ezt csak addig tudja csinálni amíg le nem bukik.”

Nem a monogámia „tisztelete” miatt:) (bocs, de aki e miatt nem dug más nőt, az csak szükségből kovácsol erényt, mint az MGTOW-ok), hanem ha lebukik, akkor ez lehet nagyon pozitív, lásd dread game, de hogy ha lemegy csicskába(és ez kb 80%), akkor biztos, hogy bukni fog….,tudom, hogy nem érv, de az eddig, általam ismert esetekben ez 100%-ig igaz volt, mindig……

„ Ha pedig őt hagyja ott a felesége, akkor szintén lép a következő „monogám” kapcsolatba. „

Ja, csak ennek az esélyét szorozd meg 1/10-el és így hellyel közzel a realitásokat látjuk…, itt sem egyenlőek az esélyek, sőt….

„Nem is lenne ezzel a sorozat monogámiával semmi baj, ha a családjog nem a holtomiglan-holtodiglan házasságra épülne és a váltások során nem sérülne annyi ember és főleg gyerek mentálisan.”

Nem tudom, én nem igazán érzékeltem emiatt sérülést elvált szülők gyerekeinél, az inkább hogy (vissza)élnek az ebből fakadó lehetőségeikkel, mindig…… , eddig nem láttam még kivételt, és gyakran elég durván és mindig megússzák…., nem a válás miatt, hanem a hülye szüleik miatt lesznek sérültek többek közt, a válás csak kihozza a valójukat….

„Úgy gondolom az emberek alapvetően biológiailag valamilyen poligámiára vannak predesztinálva, de ugyanakkor érzelmileg és szoció-kulturálisan soha nem lesznek elég érettek egy kiegyensúlyozott nyitott kapcsolatra.”

Az egyén szempontjából ez a „nyitottság” mindig is férfi privilégium volt és lesz……., bárki és bármennyit sivalkodik is e miatt, leszámítva azon egyedek (tízezrelék alatti létszámarányát) akikneke ez a „fétise”….. , de ez az átlag szempontjából irreleváns…..
1000 gyerekből max egy az, amelyik nem „féltékeny” és még a a kakukk lehetőségéről., dominaciáról stb. egy szó sem esett….

„ Ebből az ellentmondásból ered véleményem szerint az a rengeteg lelki defektus, ami a ma emberét jellemzi a párkapcsolatok terén.”

Nem értek egyet, az összes lelki defektus mind régi „találmány” , csak új idők, új lehetőségek, új szokások, új kifogások, új “erkölcsök”:)……stb. stb….

Telek Zoltán
Újságíró

Olyan szinten zavaros ez a cikk, hogy nem is érdemes vele foglalkozni. Próbálkozzunk inkább a párkapcsolatok más jellegű megközelítésével.

Az emberek párkapcsolati stratégiái alapvetően az őket körülvevő világ erőforrás szintjének megfelelően változnak.

Más a párkapcsolati stratégiája egy lakás használatát/tulajdonát megszerezni nem képes embernek, más a stratégiája egy partnerével lakással közös erővel rendelkezni képes embernek, más a stratégiája egy lakással önállóan is rendelkező embernek, más a stratégiája egy több lakással/arra elég erőforrással rendelkező embernek.

Kb. ennek a 4 erőforrás szintnek (nincs lakás-közös van -saját van -több is van) megfelelően alakul az emberek párkapcsolati stratégiája. A párkapcsolatok létrejötte/hossza/felbomlása kb. ezen 4 szintnek megfelelő stratégiák alapján írható le a minket körülvevő világban.

Ezek a párkapcsolati stratégiák egy ember élete során is változhatnak a vagyoni helyzet változása okán (öröklés, sokkal jobb fizetés, eredményes vállalkozás, munkanélküliség, elszegényedés, stb.).

Szomorú az, amikor társunk azonnal átköltözik a frissen meghalt szülője lakásába és elválik. Ha a szülő tovább élt volna, akkor a házasság is tovább tartott volna. Mert társunknak még mindig jobb volt velünk lakni, mint szülőjével. De egyedül még jobb.

Szomorú az, amikor társunk tanulmányai befejeztével jó fizetésű álláshoz jut, saját lakást bérel/vesz és otthagy minket.

Szomorú az, amikor társunk biztos abban, hogy válás esetén az addig szerzett vagyonból egyedül is képes lesz megfelelő lakás megszerzésére és elválik tőlünk.

Érdekes lenne egy szociológiai felmérés a 4 szintnek (nincs lakás-közös van -saját van -több is van) megfelelően párkapcsolati/megszületett gyermekek száma szempontból. Érzésre a csak a férfi rendelkezése alatt álló lakásban élő / csak közös erővel lakás megszerzésére képes párokat gondolnám a legtöbb gyerekkel rendelkezőknek és a legstabilabb kapcsolatokban élőknek, mert ők rákényszerülnek az együttműködésre és a kapcsolat fenntartására. De ez csak találgatás jelenleg kis számú saját körben észlelt minta alapján.

Ugyanakkor – miután a népesedés szempontjából kulcskérdés a minél hosszabb ideig fennálló párkapcsolatok ösztönzése – erősen vizsgálandó lenne a terület, hogy az Államnak van-e teendője e téren a lakáshelyzet vonatkozásában. Alapvetően szükségesnek tartom ugyanis annak ösztönzését, hogy az emberek legalább ketten, férfi – nő felállásban éljenek egy lakásban és lakjanak ott kiskorú gyermekek is. Ezt az adórendszerrel / lakástámogatási rendszerrel lehet ösztönözni, a lakcím nyilvántartásunk alapján pedig pontosan követhető is az, hogy egy lakásba éppen kik vannak bejelentve. Az üres lakás / egyetlen oda lakcímre bejelentett emberrel rendelkező lakás / férfi és nő is be van jelentve státuszú lakás / kiskorú is be van jelentve státuszú lakás sorrendben lehetne adóztatni a lakásokat, biztosítani különféle támogatásokat.

Az adórendszerünk és a támogatási rendszerünk ugyanis egy értékrendet fejez ki optimális esetben:
– Nem érdekünk népesedési szempontból az üres (senki nincs bejelentve) lakás – adóztatni kell illetve támogatni azokat a kiskorú gyermekkel rendelkező családokat, akik azt kibérelnék/megvennék.
– Nem érdekünk népesedési szempontból az egy ember által lakott (egy fő van bejelentve) lakás – adóztatni kell, az emberek összeköltözését kell anyagilag ösztönözni, az összeköltözés folytán megürülő lakás bérlésében/megvásárlásában pedig támogatni kell azokat a kiskorú gyermekkel rendelkező családokat, akik azt kibérelnék/megvennék.

Stabil párkapcsolatokat stabil lakáshelyzettel, adórendszerrel ösztönzött, megfelelő kínálatban rendelkezésre álló, hosszútávú, gyermekek felnevelésére elegendő időre lakhatást biztosító lakásokkal lehet elérni.

Remélem, hogy a jelenleg kizárólag megérzésen alapuló feltételezéseimet végre már társadalomtudományi módszerekkel (szociológia) is gyorsan megkutatják és szemtanúi lehetünk már végre egy olyan állami politikának, ami a minél hosszabb távú párkapcsolatok létrehozását fogja elősegíteni a lakáshelyzet erőteljes állami befolyásolásával.

Mert a szerelem, meg a fehér ruhás hercegnős esküvői felvonulás abszolút nem garanciája egy hosszútávú, gyermekáldással is rendelkező párkapcsolatnak. Annál inkább egy közösen használható lakás, ahol minden állami tevékenység annak a szolgálatában áll, hogy a pár és gyermekei minél hosszabb ideig együtt maradjanak ebben a lakásban.

xcsakx1
Olvasó
xcsakx1

Érdekes és megvallom, elég konkrét, a gyakorlatban követhető aspektust vezettél be a “lakástratégiával”.
Sok igazság van benne, viszont ez is csak egy összetevő a “levesben”.

Amivel viszont vitatkoznék, az az, hogy pénzért/lakásért/támogatásért/(külső) állami “segítségért”/bármilyen + juttatásért szülnének-e több gyereket az erre képes nők, illetve ezek megvonása/hiánya a gyerektelenek “büntetése”, “adóztatása” növelné-e a gyerekszámot?
Nem hinném.
Korábban is azt mondtam és most is azt gondolom/látom, hogy bármilyen anyagi juttatással csak “jutalmazni” lehet a már megszületett gyerekek szüleit, de ösztönözni/kiváltani/kikényszeríteni stb. stb. soha…Mert ez kvázi arra a szintre egyszerűsítené le, hogy pénzért bárki bárkit megkaphat, sőt, adott esetben egy random nő béranyának bármikor megvehető….
Túdom, hogy AWALT stb. és “egyedileg mind kurva”, csak épp tömegesen nem működik , no meg nem mindenkivel “kurva” :) , hanem mindegyik “válogat”:), és itt már megint más , “fontosabb” összetevők által meghatározott vizekre eveznénk….
Egyetlen esetben lenne rá lehetőség és eredményes, ha mindezen juttatásokat kizárólag, csak a férfiak kapnák, csak nekik lenne joguk az anyagiak fölött rendelkezni és a nőktől gyakorlatilag (kvázi)minden önrendelkezési jogot megvonnának és bármilyen + juttatást nem a “család”/”pár” kapná, hanem kizárólag a férfi……

Ez azt hiszem a “keresztény/nyugati” kulturkörben nem megvalósítható, még az inga visszalendülése esetén sem….., max tényleg egy atomháború/katasztrófa után, amikor tabula rasa lenne…..

A muzulmán “államokban”/”kultúrákban” ez működik, de ott is meg van az “ára”, a “vallás” égisze alatt…..

A “stabil párkapcsolat” nem “megvehető”, nem forintosítható……..és nem kényszeríthető ki sem….

common man
Olvasó
common man

Véletlenül nyomtam egy pirosat az nem érvényes.Amúgy meg járhatna feltétel nélküli alapjövedelem is.Nem mindenkinek.Csak kb a 0-23 éves korosztálynak,valamilyen ellopás- elsikkasztás elleni biztosítással.Szerintem a leghatékonyabb azért annak a módszeres és folyamatos oktatása és legalább az új nemzedékekbe való belenevelése lenne amit két közmondás is jól kifejez :Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. Ne várd tátott szájjal a sült galambot! Ebben (ha van is egy kibaszott stílusa) házi cinikusunknak valamennyire igaza van.(mondjuk ő nem javasolt eddig nagyon semmit)

xcsakx1
Olvasó
xcsakx1

„Amúgy meg járhatna feltétel nélküli alapjövedelem is.Nem mindenkinek.Csak kb a 0-23 éves korosztálynak,”

18 éves koráig a szülő rendelkezhet fölötte, (kivéve, ha 16 évesen nagykorúsítják), így nagyjából 5 évről beszélünk, mindkét(!!) nem esetében, pont abban az időszakban, amikor az amúgyis tomboló „kiélési vágy”/szabadság/felelőtlenség/enyém a világ stb.” ösztön(ök)”:) a csúcsra vannak járatva….., nem igazán látom benne a „hasznot”, értemet még kevésbé, mert ész és felelősség nem járna automatikusan a pénz mellé….….

„valamilyen ellopás- elsikkasztás elleni biztosítással.”

Dádát kapnának?

„Szerintem a leghatékonyabb azért annak a módszeres és folyamatos oktatása és legalább az új nemzedékekbe való belenevelése lenne amit két közmondás is jól kifejez :Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. Ne várd tátott szájjal a sült galambot! „

Egyetértünk.

„Ebben (ha van is egy kibaszott stílusa) házi cinikusunknak valamennyire igaza van.(mondjuk ő ne javasolt semmit)”

Ha valaki hülyeségeket javasol, és azok rendre csak rontanak a helyzeten, akkor nem biztos, hogy aki kimarad ebből a „javaslatosdiból” – ami jelenleg vak vezet világtalant (megvan a vicc a kádival a döglő tyúkokkal kapcsolatban?) de kurva sok jónak tűnő ötleteink vannak, csak valaki vigye el a balhét stb.….- és ha mégse jönnének be a hagymázas (egyéni nyomorunkból, vagy „hangya perspektívából” adódó önző és bluepilles álmainkat valóra váltandó reményeinkből táplálkozó ……..) elképzeléseink, akkor a “szemét eltakarítása ” sokkal többe kerülne!, a kockázata nagyon nagy és a nyerési lehetőség csak remélhető…..…

Alter Ego
Szerkesztő

A véletlen minuszt vissza tudod vonni, ha megnyomod a zöldet.

common man
Olvasó
common man

ok

Naooo
Olvasó
Naooo

De ki az a maga?
Csukott szájjal várjad, ne száradjon ki.

common man
Olvasó
common man

Hiszen mi tegeződünk.

Reszet Elek
Újságíró

Az ember két legkozelebbi rokona közül az egyik háremtartó, a másik poligám. Nálunk ezek a késztetések keverednek. Fontos jelezni, hogy az emberi fajnál a szexualitás programozható, a környezet hatásaira egyes aspektusai gyengíthetőek, mások erősíthetőek (ezért is kellene határozottan tiltani egyes szexuális devianciák társadalmi megjelenését, elfogadását pl. homokosok), míg kora kamaszkorra bevésődik. A jelenkori szexuális viszonyok nem valamiféle átmeneti jelenségek, sokkal inkább válságjelek. Beteg társadalom beteg kapcsolatokat szül.
https://www.youtube.com/watch?v=iNIzvhDbTas

common man
Olvasó
common man

“A monogámia egyetlen értelme, hogy a gyerekek családban nőjenek fel” Pontosabb lenne ,hogy egyáltalán felnőjenek! Mert hát kilencvenvalahányszázalékos génazonosság ide vagy oda az embergyerek sokkal később válik önállóvá mint a rokonok.Akár fizikailag is sokkal több idő de ha a társadalmilag elvárt dolgokat is hozzávesszük még több.

GoldLion
Újságíró

“Az átlag férfi és nő még mindig kellően önző”

Ez meg miféle BluePilles, BetaCock szöveg? :D

Ha nem szeretném, hogy a nőm mással dugjon, akkor önző vagyok? :D

xcsakx1
Olvasó
xcsakx1

:)

haemorgen
Olvasó
haemorgen

Az emberszabású majmoknál, mindegyik fajnál egyféle párkapcsolati modell van: monogámia, poligámia, stb. Az ember az egyetlen faj, ahol mindegyik létezik, egymás mellett. Igenis létezik monogám kapcsolat ma is, a probléma csupán az, hogy “amivel vissza lehet élni, vissza is fognak élni”, és nincsenek törvények, amik büntetnék a hűtlenséget. (Elképzelhető, hogy a pár egyik fele monogám, másik poligám beállítottságú, mert az emberiségen belül minden van.) Bolti lopásért már ki lehet hívni a rendőrséget, sőt, már a hajléktalanságot is egyre erősebben büntetik. Ugyanígy, a hűtlenséget is logikus lenne büntetni. Mivel a jog=társadalmi norma, ezért a társadalom valós álláspontja nem vitás ebben a kérdésben.

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

,,Magyar embernek ugyanis nem kenyere a másik tőle eltérő életformák tisztelete és elfogadása. ”
Elég furán hangzik a normális, vagyis bárhol a világon élő konzervatív családmodellt élők ilyen mértékű libsis bujtatott beszólása.
Amúgy helyesen úgy hangzott volna:
Magyar embernek nem kenyere a másik, normálistól eltérő beteges életformák elfogadása, kötelező média által kötelezett arcbanyomása.

xcsakx1
Olvasó
xcsakx1

Jeleztem már korábban, nem életforma , hanem inkább “életmód”….
Lásd: https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/%C3%89letforma
vs.
https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/%C3%89letm%C3%B3d

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

Ha normálistól eltérő, akkor cinizmussal lehet szerintem ,életformának’ nevezni.
Valamint az “életforma” szinonima szótár szerinti szinonimái:
életvitel, életstílus, életmenet, életmód

rumospiskóta
Újságíró

A cikk stílusa kissé gunyorosnak tűnik, de szerintem teljesen valósághű képet rajzol.
Igen, tényleg szeretnék összebújni a szememnek tetszetős alkatú, arcú illetve elméjű nőkkel. Nem, a törvényességre emelt kapcsolattól sem leszek sem vak sem süket – a kíváncsiságomat felkelti aki érdekes.
Ami nem ÚGY működik bennem, az az időszakonként fellépő “örökre másikhoz tartozni vágyás”. Még a hosszú ideig tartó külkapcsolataimban sem akartam azzal a másikkal összetartozni – én ezért gondolom hogy paródiának írtad ezt a cikket George Herceg.
A sorozatmonogámia ettől az írástól csak érthetőbb lett nekem, de nem élnék úgy..

Adolf Weininger
Újságíró

egy ötven éve épült “modern” ház önmagában szép lehet.. de ha több száz éves épületekhez hasonlítod, rondává válik: ha a “hűség” és a “bizalom” szavak mellé teszed a poligámia szót, utóbbi elrondul

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Ez mi?! George Herceg? Kizárt!

“Magyar embernek ugyanis nem kenyere a másik tőle eltérő életformák tisztelete és elfogadása.”
Ez különösen szép volt.

“de ugyanakkor érzelmileg és szoció-kulturálisan soha nem lesznek elég érettek egy kiegyensúlyozott nyitott kapcsolatra”
Mivel ilyen nincs is. Az evolúció leszarja, hogy mit gondolsz: a nőnek monogám pali kell, aki eltartja, és hazavonszolja a mamutot, a pasinak meg monogám nő, ahol a spermák, amivel a nő megtermékenyül a lehető legbiztosabban az övéi. Ekkor lesz belőle az, aki a mamutot hazavonszolja.

Több százezer éve belénk van huzalozva. Meg lennék lepve ha most pár évtized alatt megváltozna. Csalás mindig lesz, de a monogámia nem véletlen (még akár az iszlámban is, ahol rosszul tolerálják ha más is mászkál a hárem körül, na ja, hát a női érdek kevésbé érvényesül, bár nem véletlen a kitétel, hogy annyi feleséged lehet, amennyit egyformán el tudsz tartani…).

Kalman
Újságíró

Hú, mit találtam: a jófiú balladája megzenésítve: (That feel when no girlfriend) https://www.youtube.com/watch?v=9ltkyqfMjCg

Kalman
Újságíró

A “nyitott kapcsolat”-hoz tartozik lazán a CUCK jelenség. Küldöm a zenét mindenkinek aki szereti! Mr. Bond – CUCKED [WITH LOTS OF MEMES] https://www.youtube.com/watch?v=wARiacFbHGc

Marcell
Olvasó
Marcell

A “nyitott kapcsolat” rendszerint egyoldalú, a cuck férfi kénytelen eltűrni, hogy a zasszony nyíltan félrejárjon egy alfábbal, neki viszont nem jut semmi. Az már egyfajta perverzió, hogy egyes ilyen férfiak fétisizálják, hogy “cuckold” lett belőlük, akár arra izgulnak fel, hogy a zasszonyt előttük dugja egy “BBC”.

Reszet Elek
Újságíró

Vannak voyeur, érzelmi mazo nők is.

Aldo
Újságíró

A férfit is idézőjelbe kellett volna tenni. Régen az ilyeneket baszták le a Taigetoszról.

Reszet Elek
Újságíró
xcsakx
Olvasó
xcsakx

“A nők kutatásaiból az derült ki, hogy a nők is ugyanolyan aktívak és érdeklődőek szexuálisan. Sőt: volt, hogy azt vizsgáltak, milyen szexuális ingerek hatnak a férfiakra és a nőkre, egyrészt a saját bevallásuk szerint, másrészt pedig a szerint, hogy hogyan változtak a testükben az érzékelőkkel figyelt reakciók. Mindenféle képeket mutattak nekik: férfiak, nők, együtt, külön, nő nővel, férfi férfival, de még közösülő állatokat is. A férfiak leginkább a férfi-nő párosra, az egyedüli nőre és a nő-nő felállásra reagáltak, és eléggé összhangban is volt az, amiről bevallották, hogy hat rájuk, és ami tényleg hatott. Aztán jöttek a nők. Náluk két meglepő dolog derült ki. Az egyik, hogy annak, amit bevallanak, semmi köze ahhoz, amilyen testi reakciókat valójában produkálnak. Leginkább csak a férfi-nő felállásra vallották be, hogy hat rájuk, a többit letagadták. A másik, hogy a testi reakcióik szerint gyakorlatilag minden izgatta őket. Ez meglepő, mert nem így szoktunk gondolkodni, mert azt tanították nekünk, hogy csak a férfiak akarnak össze-vissza szexelni, a nők meg otthon akarnak ülni, otthont akarnak teremteni, és ennyi. Pedig, ha már evolúció: az emberszabású majmok nőstényei is több hímmel párosodnak, hogy biztosan szülessen utódjuk.”

https://index.hu/kultur/cinematrix/2018/10/24/nagypal_orsi_interju_nyitva_megcsalas_parcseres_szex_swinger_klub_nyitott_kapcsolat_monogamia_poliamoria/

Alter Ego
Szerkesztő

“A 25-34 éves nők több mint fele nem tudja élvezni a szexuális együttléteket, állapította meg a Public Health England kutatócsapata, amely több mint 7 ezer nőt kérdezett a szexuális szokásaikról.”

https://www.ferfihang.hu/2018/07/31/ismet-kiderult-a-ferfiak-tehetnek-mindenrol/

xcsakx
Olvasó
xcsakx

De a dívány szerint lehet olyan (szar:) a sex 50 évesen is, mint 30 évesen :

https://divany.hu/testem/2018/10/22/szex-otven-korul/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

hunbagira
Újságíró

Megelőztél, én is linkelni akartam és szemlézni eme zsindex szart.

“De Magyarországon más témákban sem nagyon élünk a direkt kommunikáció lehetőségével. Ez igazán csak akkor tűnik fel, ha az ember egy időre külföldre költözik. Amikor Hollandiában éltem, az volt az első benyomásom, hogy a hollandok borzalmasan udvariatlan bunkók.”
Ahogy ő sem, ha saját szemében kell keresni a szálkát. Tipikus mai nőként, szemét férfiak szexuális – állítólagnegatív?- szokásairól szívesen beszélgetnének, de a saját kis mocskosságaik szóba kerülnek akkor elhallgatás-relatívizálás és hiszti van. :)

“Lehet verni az asztalt, hogy de igenis legyen úgy, ahogy régen volt, de ez nem így megy. Ma az esetek többségében már szerelmi házasságot kötnek az emberek, nem a pénz, a hatalom vagy a földek összekapcsolása miatt – bár lehet, hogy ez bizonyos körökben most újra divat lesz. ” Ezt úgy látta, a kis golddigger színészpalántáknál, hogy nem a pénz számít? :D Azonkívül, hogy kap már rögtön egy kis oldalvágást a zsidesz (amúgy megérdemelten) :D többszörösen.

“régebben lehet, hogy egy húszéves, boldog házasságnak a halál vetett véget, és nem jutottál el odáig, hogy negyvenvalahány évesen kapuzárási pánikban megdugj minden húszéves lányt, aki szembejön, és vegyél egy Porschét.” Ejj, de “szíp” nőies ez a mondat, de akkor beszéljünk már ennek a jelenségnek a másik oldaláról, de tudom nem szerettek ld 1-es pontom.

“Az egyik, hogy annak, amit bevallanak, semmi köze ahhoz, amilyen testi reakciókat valójában produkálnak.”
Egyetlen értékelhető mondata a cikknek- amit mi már tudunk- a nők nemcsak másnak hazudnak pofátlanul ilyen ügyekben, hanem maguknak is. Az a híres “hörcsög” ugye. :)

“de azt még nem tudni, hogy mi lesz ennek a hatása.” De pontosan lehet tudni, te bibsi picsa. :) és tudod is, ami a célotok a fehér etnikum kipusztulása. :)

“Meglepő, hogy a Nyitvát a finoman szólva sem liberális gondolkodásáról híres Kálomista Gábor cége gyártotta, és ő a producer is. ” Íme a zsideszes “jobboldali” kultúrpolitika és ebből látszik mekkora kurva nagy “diktatúra” van itt, kérem. :D
A bibsi picsa meg fajtájából és neméből következően (briffault törvénye) nem igazán érzi a hála fogalmát. :)