Férfihang.hu

Ismét kiderült: a férfiak tehetnek mindenről

A férfiak csaknem felének fogalma sincs arról, hogy a felesége hányszor él át orgazmus szex közben, negyedük pedig nagyobbnak gondolja ezt a számot a valóságnál. Ezt az eredményt mutatta legalábbis a Brigham Young University „átfogó” kutatása, melyben 1683 heteroszexuális pár vett részt.

A kutatásból azonban kiderülnek a pontos számok, vagyis annak aránya, hogy az együttlétek során hányszor élnek át orgazmust a férfiak, és mennyiszer a nők. Míg a férfiak 87 százaléka szinte minden alkalommal elélvez, addig a nők esetében ez csak 49 százalékra igaz. A kutatás megállapította: a férfiak 43 százaléka pedig rosszul mérte fel, hogy eljut-e a feleségük a csúcsra.

Sajnálatos módon azonban a felmérés nem szólt arról, hogy a megszólaltatott nőknek hány százaléka volt eleve képtelen az orgazmusra. Ahogy arra sem kérdeztek rá az orgazmusra képtelen nőknél, hogy önkielégítéssel el tudnak-e élvezni. De nem kaptunk választ arra sem, hogy a párjukkal kielégületlen nők korábban mennyi ideig kondicionálták magukat pornóval, vibrátortokkal, maszturbációval arra, hogy képtelenek legyenek hús-vér férfival elélvezni. Márpedig amíg nem kapunk választ ezekre a kérdésekre, kénytelenek vagyunk azt feltételezni, hogy az orgazmushiányos 51 százaléknyi nő között rengeteg ilyen eset létezik.

2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5 2 olvasó átlagosan 5,00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu

15
Szólj hozzá!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
5 Egyéni hozzászólás
10 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
10 Hozzászólások szerzői
inkvisitor1sRPdIjkKalmanwittukind Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Amúgy is kit érdekel neki is annyi ideje van rá mint a férfinek!

Art
Olvasó
Art

A női orgazmus olyan mint a férfi mellbimbó. Vakbél. Farokcsigolya. Semmi értelme, semmi haszna, de “történelmileg így alakult ki”, és hát nulláról kifejleszteni ugyanazt sokkal macerásabb lett volna, úgyhogy inkább meghagyták.

toth gyorgy karoly
Olvasó
toth gyorgy karoly

Nos, ez azért nem teljesen így van. Feltételezem, ön nyilván nem a vakbélre,a coecumra gondol, hanem a féregnyúlványra, az appendixre. Természetesen léteznek fejlődéstani maradványok a legtöbb fajnál, így az embernél is, és az is tény, hogy az világi majmok méretéhez képest az emberi klitorisz csökevényesebb. Ugyanakkor a megtermékenyülés szempontjából a női orgazmus nem lényegtelen. A nemi erőszakok folytán a megtermékenyülési arány meglehetősen csekély, a jugoszláv belháború tapasztalatai alapján nem több 1-2%-nál. (Megjegyzem, ezért is képmutató az abortuszpártiak azon érvelése is, hogy “mi lesz az erőszak folytán fogant gyerekekkel”, ezek száma rendkívül csekély, mellesleg természetesen “esemény utáni” tablettával kivédhetőek, mármint tényleges, valós nemi erőszak esetén, nem akkor, mikor a “hölgy” több hónappal később konstatálja, hogy őt “tulajdonképpen megerőszakolták”. ) A női orgazmusnak fontos hatása a méhizomzat jellegeztes megmervedése, a méhszáj kinyílása. Nagyon szépnek nem nevezhető kifejezéssel a XIX. században ezt hívták az anatómusok “ondót szürcsölő állatnak”. Az orgazmus kifejezetten elősegíti a spermiumok célirányba állítását, valamint ekkor megváltozik a hüvely nedveségtartalmának összetétele is, “spermabarátabbá” válik, az egyébként kifejezetten magas tejsavtartalmú és ezért biocid közeg. Az orgazmus nem előfeltétele a megtermékenyülésnek, de nagymértékben elősegíti azt.
Általánosságban elmondható, hogy összetett rendszerek, így egy fejlett szervezet, vagy egy ökoszisztéma rendszerében az összetevőknek nagy biztonsággal szerepe van, a dolgok nem véletlenül olyanok, amilyenek.

Reszet Elek
Szerkesztő

Az orgazmus hormonális hatásairól már esett szó. Keress rá az oxitocinra.

Art
Olvasó
Art

Igen, ismerem a kötődéshormon mechanizmusát, de vegyük észre, hogy ennek is csak a férfiorgazmussal kapcsolatban van evolúciós értelme.

Egy nősténynek primer érdeke, hogy a vele párosodó hímet (vagy bármely random hímet!) magához kösse, hiszen nélküle kétséges lenne a magzatának a kihordása, megszülése, és a fiatal ivadék gondozása. A hím orgazmusa közben felszabaduló oxitocin a nőstény szaporodási stratégiáját támogatja.

Egy hímnek azonban nem érdeke, hogy egyetlen nőstény, és a bizonytalan származású (!) utódja mellett horgonyozzon le évekre. Számára sikeresebb szaporodási stratégia a szőnyegbombázás, de ebben egyaránt korlátozza a saját orgazmusakor, és a nőstény (esetleges) orgazmusakor felszabaduló oxitocin (is).

A nőstény (esetleges) orgazmusakor felszabaduló oxitocin hatása pedig redundáns, hiszen a hímben már bizonyosan megvan.

Reszet Elek
Szerkesztő

Ha a hím monogám lenne és a fogamzás egyetlen aktusból biztosan bekövetkezne még igazad is lehetne.

Art
Olvasó
Art

Nincs ilyen összefüggés. A kötődés kizárólag női érdek, függetlenül attól, hogy történt-e fogamzás.

sRPd
Olvasó
sRPd

Mindenesetre egy nagyon jó új viccet hoztál létre.

Tudod mi a közös a a férfi mellbimbóban, vakbélben, farokcsigolyában, bölcsességfogban és a női orgazmusban? :)

sRPd
Olvasó
sRPd

Én sem értem, hogy miért kell foglalkozni ennyit a női orgazmussal. Én eljutok a csúcsig, oldják meg a nők is. :D

Art
Olvasó
Art

(…) a párjukkal kielégületlen nők korábban mennyi ideig kondicionálták magukat pornóval, vibrátortokkal, maszturbációval arra, hogy képtelenek legyenek hús-vér férfival elélvezni.

Ne haragudj, de ez marhaság.

Kábé mintha azt mondanád, hogy aki túl sok Forma 1-et néz, az idővel képtelen lesz a saját Suzukijával beállni a saját garázsába.

Odradek
Olvasó
Odradek

Érdekes, én ezt pont fordítva értelmeztem. Kb. úgy, hogy mivel a nők nehezebben jutnak el az orgazmusig, tanulniuk kell ezt a képességet, és ennek a módja a pornó, maszturbáció. Ha nem csinál semmit, nem fejleszti, tanulja ezeket a dolgokat, akkor nem lesz (vagy csak nehezen) orgazmusa. Így a mondat értelme számomra az, hogy ha nem tett semmit a saját orgazmuskészségének a fejlesztésére, akkor ne csodálkozzon, ill. ne a férfit hibáztassa. (A cím is erre utal.)

inkvisitor1
Olvasó
inkvisitor1

Elég belegondolni, hogy a férfi tinédzserek mennyit “gyakorolnak”.

wittukind
Olvasó
wittukind

Megen ezek a brit tudósok….még a végén kiderül hogy az angol nőknek pinájuk sincs…marad a szájuk

Kalman
Újságíró

Ide is illik a régi vicc: Tudod miért játsszák meg a nők az orgazmust? Mert azt hiszik érdekel.

Ijk
Olvasó
Ijk

Az orgazmus magánügy.