Férfihang.hu
0 megosztás

Betiltják a genderszakot Magyarországon

24 órás ultimátumot kaptak a hét elején a humántárcától a hazai egyetemek, hogy véleményezzenek egy kormányzati előterjesztést, melynek értelmében nem indulhat több képzés a társadalmi nem, azaz a genderszakon – írja a hvg.hu.

A lap véleménye szerint az egyetemek augusztusban lényegében zárva vannak, így nemigen van ott bárki, aki tudományos/oktatási kérdésekben állást foglalhatna és állításuk szerint a genderszakra vonatkozó előterjesztéshez az Emmi és az igazságügyi tárca semmiféle háttéranyagot, indoklást nem fűzött.

Ugyanakkor tudható, hogy a gender studies képzés már egy ideje szálka a kormány szemében. A KDNP ifjúsági szervezetének elnöke, Nacsa Lőrinc tavaly februárban írt nyílt levelet az ELTE rektorának ebben a témában, amelyben kifejtette nézetét, hogy a képzés luxus, felesleges és romboló:

“Megdöbbenéssel értesültünk arról, miszerint az Ön által vezetett intézmény is elindítja a gender studies-t, azaz a társadalmi nemek tanulmánya szakot. Az ELTE Magyarország első egyeteme, többféle európai rangsorban évről-évre kiemelkedő helyet foglal el, diákjai közül számos neves jogász, politikus, tudós és közéleti ember került ki. Sajnálatos, hogy az egyetem nem szeretne hű maradni értékteremtő múltjához, hiszen elindult egy lejtőn. Önök, a vezetőség úgy döntöttek, hogy a magyar társadalom számára semmilyen haszonnal nem bíró, egy politikai korrektségtől megfojtott, tudománynak álcázott, félrecsúszott témával szeretnének foglalkozni mesterképzés keretében. Nem gondoljuk, hogy Magyarország megengedheti magának azt a luxust, amit néhány skandináv ország, hogy közéleti témái legfontosabbja a mellékhelységek jelzései, illetve, hogy minél több semleges játékot, tankönyvet állítsanak elő, nehogy véletlenül befolyásolják a kisfiúk és kislányok saját nemükhöz való tartozását. Szögezzük le, hogy biológiai nemek vannak, nem társadalmiak, így az elnevezés is megtévesztő, hamis.

Tisztelt Rektor Úr! Önök tévedésben vannak, amikor azt gondolják, hogy ezen szak elindításával jót tesznek Magyarországnak. Ön a rektori köszöntőjében azt írja: „Célunk nem lehet kevesebb, mint a kiválóság fenntartása az egyetemen, és ezzel a magyar nemzet jövőbeli lehetőségeinek javítása.” Fel kell hívnunk a figyelmét, miszerint ezzel a tanulmánnyal semmiben nem segítik nemzetünk felemelkedését, sőt rombolják azt az értékközpontú gondolkodást, ami a közép-európai országokban még jelen van. Égető problémánk a demográfiai kérdés, ami nem a szexuális kisebbségek tanulmányozásával és a feminista filozófia elmélyítésével fog megoldódni. Kérjük Rektor Urat, hogy az erre a szakra szánt pénzzel, erőforrással inkább egy demográfiai intézetet, egy családüggyel foglalkozó tanszéket állítson fel, de semmiképp ne ugyanazokkal az oktatókkal és olvasmánylistával, mint a gender studies esetében. Hisszük, hogy Magyarország jövője a családok és a fiatalok kezében van, ezért őket kell támogatni, az ő problémáikkal kell foglalkozni. Ez az Ön, mint Magyarország legrégebbi egyeteme vezetőjének felelőssége is, hiszen eddig csak Soros György magánegyetemén volt megtalálható hasonló nonszensz őrültség. Hozzá tud méltó módon járulni a jövőhöz az ELTE vagy kiszolgálja a gender- és meleglobbi nyomulását?

A jelentkezési időszak lezárultával talán Ön is megláthatta, hogy nem övezi hatalmas érdeklődés a témát és mint bölcs vezető belátja, hogy értelmetlen, felesleges és romboló elindítani a fent nevezett szakot és az egyetemet inkább újra a magyar jövő szolgálatába kellene állítani.”

Nem sokkal később Rétvári Bence, az Emmi államtitkára ugyancsak állást foglalt a gender képzéssel szemben. Álláspontja szerint az egyetemi szakoknak tudományos alapokra kell támaszkodniuk, azonban a gender – a marxizmus-leninizmushoz hasonlóan – inkább nevezhető ideológiának, mint tudománynak, így kétségesnek nevezte, hogy eléri-e az egyetemi oktatáshoz szükséges tudományos szintet. A szak tartalma szemben áll mindazzal, amit a kormány értékvilága az emberről vall – fogalmazott Rétvári.

Akkreditált hazai genderképzés csak az ELTE-n és a CEU-n zajlik, így a lépés ezt a két intézményt érintheti. Az előirányzat szerint az idén felvettek még befejezhetik a tanulmányaikat. A CEU amerikai genderképzésének hallgatóit a változás nem érintené.

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
0 megosztás


40
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
13 Egyéni hozzászólás
27 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
22 Hozzászólások szerzői
BlackurtomgalVivienLeighReszet Elekblackfriday Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
rumospiskóta
Újságíró

Nocsak. A kutyaugatás mégis elhallatszik az égig.
..vagy az adatátvitel javult, vagy az ég nincs is olyan magasan…

Kalman
Újságíró

Nekem is ez jutott eszembe, hogy ezek odafenn olvassák a férfiszférát! De jó volna ha úgy volna :-)

Újabb jó hír! So much winning…

inkvisitor1
Olvasó
inkvisitor1

Mindössze annyi történt, hogy a sok hazudozástól már az ég is szakad lefele. Csökken a távolság…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ideje volt.

Art
Olvasó
Art

Hű, most nagyot nőttek a szememben.

Gejza
Olvasó
Gejza
xcsakx
Olvasó
xcsakx

Egyik kedvencem:)

Flo
Olvasó
Flo

Helyes döntés, és ezúttal olvashattunk némi feminizmus-kritikát a kormány részéről. Most már csak a saját maguk teremtette nyugdíjazási nemi egyenlőtlenséget kéne felszámolniuk – de azt nem fogják, mert azzal már szavazatokat vesztenének.

“Égető problémánk a demográfiai kérdés, ami nem a szexuális kisebbségek tanulmányozásával és a feminista filozófia elmélyítésével fog megoldódni. Kérjük Rektor Urat, hogy az erre a szakra szánt pénzzel, erőforrással inkább egy demográfiai intézetet, egy családüggyel foglalkozó tanszéket állítson fel,”

Csak én érzem úgy, hogy ez egy nagyon naív és álszent gondolatmenet? Szerintem a kisfiúk kislánnyá formálása és a nők elférfiasodása, na meg az elvándorlás sokkal inkább felelős a népességfogyásért, mint a transzgenderek. Az ilyen szakállas hermafroditáktól minden egészséges heteró férfi irtózik, talán még a melegek nagy része is, de azért ne hagyjuk már, hogy az ilyenek eltereljék a figyelmünket a valódi problémákról.

Szembetűnő még, hogy férfiak szempontjairól nem esik szó, most sem. Tehát nem az a gond, hogy felborult a nemek közti egyensúly, és ezért valamit KIVÉTELESEN a férfiakért is tenni kéne, hanem, hogy csökken a népesség (a buzik miatt).

“Álláspontja szerint az egyetemi szakoknak tudományos alapokra kell támaszkodniuk, azonban a gender – a marxizmus-leninizmushoz hasonlóan – inkább nevezhető ideológiának, mint tudománynak,”

Tartalmilag hogy jön most ide Marx és Lenin? Tudom, sokan hisznek a konteókban, de én ismerem valamennyire a Szovjetúnió 2 világháború közötti történetét, és nem emlékszem melegfelvonulásokra meg Koncsitákra… Bár az igaz, hogy csak náluk voltak harcban is bevetett pilótanők.

righeira
Olvasó
righeira

Úgy, hogy az is, akárcsak a feminizmus és a pszichoanalízis:
– nem bizonyítható/bizonyított alapfeltevésekre épül
– a rendszerről rendszeren belül nem lehet megcáfolni (Nincs olyan tény, esemény, következmény, ami a hívei szerint bebizonyítaná az elmélet hibás voltát.)
– hívei nem tűrik a kritikát, a racionális bizonyítást is elutasítják, ha az elméletet kihívás éri ezáltal
– fennmaradása rögeszmés híveinek köszönhető, alkalmazhatóságától, eredményességétől függetlenül

inkvisitor1
Olvasó
inkvisitor1

Boszorkányokat vetettek be. Azok amúgy is tudnak repülni. Csak a seprűket kellett kétfedelűekre cserélni, mert azok ugyanolyan gyorsan mentek, de elfért rajtuk a géppuska is.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Ez egy jó hír, a második kellemes csalódásom a kormányban, az első a migráció kezelése volt. Képzelem milyen libsi jajveszékelés lesz ebből nálunk és külföldön :)

Telek Zoltán
Újságíró

https://mult-kor.hu/cikk.php?id=6761 Sosem értettem, hogy a szociológia miért nem fedheti le ennek a gender kérdésnek a tanulmányozását ? Miért kell erre egy külön “tudományág”, lassan már saját egyetemi tanszékekkel, mitől olyan fontos ez ? Kicsit olyan érzésem volt ezzel a genderrel mindig, mint amikor a filozófiai/közgazdaságtani tanszékek mellett létrehozták a marxizmus-leninizmus tanszéket az ELTE-n. Ez 1950-ben volt a legdurvább Rákosi rendszerben. Sem a gender, sem a marxizmus-leninizmus nem tudományok, ezek egyfajta hitek valamiben, egyfajta utópiák. Az egyik hitrendszerben (marxizmus-leninizmus) a proletárok “felszabadítása” volt az ideológiai cél, a másik hitrendszerben (gender) pedig a nők “felszabadítása” a cél. A proletárok felszabadítási kísérlete megbukott, szerencsére már nincs marxizmus-leninizmus tanszék sem az ELTE-n. Most a nők felszabadítási kísérlete zajlik a genderrel Nyugaton, ami lassan már a végéhez közelít, hiszen a marxizmus-leninizmus is 1950-ben volt a csúcsán, amikor tanszéket is kapott az ELTE-n. Ma Európa legnagyobb hatalmú vezetői idős, feminista, zömmel gyermektelen nők (Merkel – Németország, May-Nagy-Britannia, Macronné – Franciaország), Európa értékrendje alapvetően feminin, a korábban “férfiasnak” minősített magatartásformák ma már antiszociálisnak minősülnek, szégyellni valóak. Még nem látjuk át azt, hogy mi lesz a következménye ennek az ideológiai győzelemnek. Egyelőre a csökkenő születésszámokat, az egyszemélyes háztartások egyre növekvő számát, az elmagányosodást, az elvénülést, a növekvő bevándorlást látjuk “eredményekként”. Ahogyan a marxizmus – leninizmus utópikus ideológiáját megvalósítani akaró államok is elbuktak, úgy ez vár a gender – feminizmus utópiáját megvalósítani akaró államokra is. A Fidesz döntése egy nyílt hadüzenettel ér fel ennek az ideológiának.

Flo
Olvasó
Flo

“Az egyik hitrendszerben (marxizmus-leninizmus) a proletárok “felszabadítása” volt az ideológiai cél, a másik hitrendszerben (gender) pedig a nők “felszabadítása” a cél. A proletárok felszabadítási kísérlete megbukott, szerencsére már nincs marxizmus-leninizmus tanszék sem az ELTE-n.”

Ezt máshogy is meg lehet közelíteni. A marxizmus-leninizmus célja egy osztályok nélküli társadalom megteremtése volt, a hmm… genderizmusban pedig egy (valódi) nemek nélküli társadalom lenne a cél, vagy mi. Az elsőben legalább az elérendő célnak volt létjogosultsága, míg a genderizmusban már eleve a cél is egy baromság, a legkevésbé sem érzem, hogy ez egyfajta utópia lehetne.

Lényeges különbség továbbá, hogy a marxizmus-leninizmus elsősorban gazdasági rendszer volt, nem társadalmi.

“Ma Európa legnagyobb hatalmú vezetői idős, feminista, zömmel gyermektelen nők (Merkel – Németország, May-Nagy-Britannia, Macronné – Franciaország), Európa értékrendje alapvetően feminin, a korábban “férfiasnak” minősített magatartásformák ma már antiszociálisnak minősülnek, szégyellni valóak.”

Sőt, az előbbiekből (is) következik, hogy “nem illik” a nőkről mint (potenciális) családanyákról beszélni. Ne akarjad őket szüleszteni, mert az még rosszabb, mint ha tárgyiasítod őket (bármit is jelentsen ez a kifejezés). Kussolj, és nézd végig, ahogy kihalunk.

“A Fidesz döntése egy nyílt hadüzenettel ér fel ennek az ideológiának.”

Még egyszer átfutottam az idézett részt, és még mindig úgy tűnik nekem, hogy ez a kritika elsősorban a transzgendereknek szól, a feminizmus ellen csak burkoltan emelt szót ez a cikk. Te viszont a jelek szerint egész mást olvastál ki belőle.

Art
Olvasó
Art

Ha beleolvasol a gender studies-t méltató összefoglalókba (444, hvg, anyámkínja), akkor mindenhol kiszúrja a szemedet az alig burkolt férfihibáztatás, -gyalázás és démonizálás. Az a kevés részlet, ami a férfiak problémáját vizsgálja, azok mind álproblémákról szólnak. Kedvencem a férfiak joga a családi életben való részvételhez = szabadjon nekik is porszívózni:)

Ez viszont feminista tematika, én nagyon örülök neki, hogy ez a genderfaszság vissza lesz bombázva a középkorba.

Nagy Magyar Hófehér
Olvasó
Nagy Magyar Hófehér

Ha most azt kívántad mondani, hogy a kormány túlságosan feminista, annak ellenére is, hogy a genderideológiát elutasítja, akkor szerintem igazad van. A antigender meggyőződéséhez kellene társulnia egy nemi diszkrimináció ellenes, vagyis antifeminista fellépésnek is.

Flo
Olvasó
Flo

Na, legalább valakinek átment a lényeg… És még egyszer: buzikat ütsz: népszerű leszel. Nőket ütsz, nem leszel az. Minden más ebből vezethető le.

Taki
Olvasó

Érdekes hogy az igazi leszbikusok a gender ellen vannak, sőt a feminizmus ellen. Mondjuk azért mert ők nő létükre pont hogy valamennyire férfiasak. Beszéltem pont a múlt héten leszbikus csajokkal és bakker mintha Boris a férfihangról :) Nagyon keményen bírálták a feministákat. Náluk amúgy ugyanúgy megvan néha a klasszikus nemi szerep hogy a kapcsolatban ki a férfi ki a nő, és ezért keményen ki is állnak.

Taki
Olvasó

“z ideológiai cél, a másik hitrendszerben (gender) pedig a nők “felszabadítása” a cél.”

Bocsánat de NEM! Konrétan leszbikus feministák tüntetnek a gender ellen!!!!

rumospiskóta
Újságíró

Taki : ..bocsánat, de : “DE”. :-)
A nőket a “női szerep” alól akarják az ellenségeink a genderhit örve alatt felszabbadítani – nem a leszbikusok az ellenségeink hanem az egyenlősítők.
A nőuralmi harcosok.

wittukind
Olvasó
wittukind

Szived csücske neked is a marxizmus-leninizmus, ugye? hát az empiriokriticizmusod hogy áll? érdekes hogy annak idején úgy gondoltam hogy normális ember nem dőlhet be ilyensmiknek, de látszik, tévedtem….ez az osztályok nélküli társadalom olyansmi valami mint amilyen a hineké?

K.G.Gabor
Olvasó
K.G.Gabor

Erről az jut eszembe, hogy néhány éve, egy cikk hozzászólásai között találtam egy érdekes sztorit.

Norvégiában törvény által előírták, hogy a cégek felügyelő bizottságaiba kötelező nőket alkalmazni. egy kimutatásban kiderült hogy egy személy (nő) közel 90 cég felügyelő bizottságában volt benne.
Az történt, hogy mivel kötelező volt a nők alkalmazása ezért aki alkalmas volt rá azt alkalmazták. Mivel nem találtak rá elegendő alkalmas női személyt ezért az alkalmasnak minősülőt kellett, polkorrekt módon, felvenni a bizottságokba, elvéve mások, a kritériumoknak megfelelő, férfiak elől a helyet.

Taki
Olvasó

A marxizmus leninizmus ugye egyértelműen ideológia, viszont a Gender tudományként aposztrofálja magát.
Csak akkor van baj ha releváns tudósok vizsgálják, úgy mint biológia, genetika, humánetológia. és akkor kiderül hogy full kamu.
http://mandiner.hu/cikk/20151005_a_norveg_gender_paradox

righeira
Olvasó
righeira

Egy következmény bejósolható. A nőies szemlélet-magatartás nőies sorsot fog eredményezni: Behódolás az erősebbnek, alávetettség, személyi függés.

Az a nemzet, amely férfitagjai nem klasszikus férfiak módjára reagálnak pl. a népvándorlásra/migránskrízisre, azokat le fogják igázni…

K.G.Gabor
Olvasó
K.G.Gabor

Mivel a cikkben idézett nyílt levél tartalmához már nem lehet mit hozzáfűzni, fokozni, így csak annyi, hogy éppen itt volt már az ideje ennek az idiotizmussal egyenértékű, baromság felszámolásának.
Annyit azért hozzáfűznék, hogy ha alaposabban megvizsgálnánk az egyetemi képzés keretében lévő szakokat, akkor bőven lenne még mit kitakarítani onnan.

righeira
Olvasó
righeira

NEM, NEM ÉS NEM!!!

Fogalmazzunk már pontosan!!

A betiltás azt jelentené, hogy innentől nincs gender MA képzés! A mostani hallgatók nem kaphatnak oklevelet, másutt kell esetleg befejezni a tanulmányaikat, ahol elfogadják eddig teljesített tanegységeiket. Ez egy tényleg nagyon durva beavatkozás lenne, jogellenes, tisztességtelen is. Elvi szinten vállalhatatlan, valóban diktatórikus – így alkalmas hangulatkeltésre a kormány ellen, alkalmas a közbizalom lerontására, stb.

Ehhez képest felmenő rendszerben kivezetik a képzésből! Nem lesz új keret meghirdetve erre a tudományterületre, új évfolyamot nem indítanak. A jelenlegi hallgatók elvégezhetik, oklevelet kapnak. Ilyen előfordul – megszűnt az írógépszerelő képzés és még jó pár az idők során.

Ne álljuk be hatásvadász címekkel az ellenzéki-progresszív hisztériába.

Janus
Olvasó
Janus
wittukind
Olvasó
wittukind

Ettől a link-től elállt a szavam…tehát tényleg léteznek ilyensmik, nem csak az irigykedők kitalációja! ezek a “diplomamunkások” be tudnak csavarni egy égőt, esetleg elkésziteni egy tojásrántottát?
és a cikkre térve, nem vettem észre semmiféle tiltást csak egy irgum-burgum féleséget hogy na, ne már….vagy én nem tudom mit jelent a “tiltani” szó

common man
Olvasó
common man

Na ennek kéne nagyobb nyilvánosság.Mindjárt értenék az emberek miért kell betiltani ezt a szart.

Balu1st
Olvasó
Balu1st

Baromság volna betiltani, és erről szerencsére szó sincs. Az állam a finanszírozásból szeretne kiszállni, amivel viszont egyetértek.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Bezzeg Nyugaton, ott haladnak a korral és értik a csíziót…….

https://www.origo.hu/nagyvilag/20191008-a-lanyok-remalma-a-gendersemleges-mosdo-angliaban.html

Reszet Elek
Újságíró

A jó ügy érdekében meg kell hozni az áldozatokat…másoknak.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Jelenleg USA (bizonyos ) óvodáiban a következő könyvből ”tanítanak ” ,a képek 70-80 %-ban vagy 2 férfi,vagy 2 nő a szülő, esetleg mixed race férfi-nő,fehér hetero pár elvétve . Én nem is azt tartom helytelennek,hogy ha akadna benne egy-két azonos nemű példa (bár maximálisan nem támogatom az azonos nemű párok gyermekvállalását ) ,de hogy többségben !

https://www.google.hu/search?q=love+makes+a+family&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjzxfe19ZDlAhVw_SoKHUNcB-kQ_AUIESgB&biw=1800&bih=933#imgrc=4IP8TLUyhLssRM:

Reszet Elek
Újságíró

Ilyenkor látom az előnyét, hogy van alaptanterv meg központosított a tankönyvkiadás.

common man
Olvasó
common man

Most ha azt a borítót megnézem akkor férfi nő kapcsolatban(már) csak a négerek lehetnek?(még ha a faszi inkább olyan néger keveréknek látszik is)

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ez még jobb,rá is lehet nagyítani (a kedvencem a fickó több nővel,meg a nő két pasival ), kb 2 db hetero fehér pár van (vagy legalább teljesen azonos rassz)

http://papersashay.com/product/love-makes-a-family-8×10/

Reszet Elek
Újságíró

Azért a csúcs a felső középső csaj, aki a kutyájával alkot családot. Mivel csak a szeretet/szerelem kell a családhoz és minden más mellékes, igazán lehetne olyan is, aki akváriumos hallal vagy mondjuk néhány kaktusszal szerepel.

tomgal
Olvasó
tomgal

Nem, a top one a feka csávó , aki magát szereti és önmagában család…

common man
Olvasó
common man

Bár több ilyen család lenne …. közöttük.

Blackur
Olvasó
Blackur
common man
Olvasó
common man

Ezek a hírek úgy lennének hitelesek ha a sikertelen próbálkozókat is belevennék.Így a sok buta kis picsa azt hiszi ez csak úgy elhatározás kérdése.