Ethan Wolf
0 megosztás

A nő, akit minden feminista gyűlöl

Kevés olyan nő van, aki annyi támadást kapott volna a feministáktól, mint Eshter Villar, Az idomított férfi című könyv szerzője. Sok nőkkel, csajozással, párkapcsolattal foglalkozó fórumon alapvetésnek számít ez a mű, amelyet még 1982-ben írtak. Kicsit féltem tőle, hogy hogyan lehet egy több, mint harminc évvel ezelőtt írt könyv releváns a mai napig. Azonban megdöbbentően az. Úgy tűnik, amit a Red Pill, meg a többiek felfedeztek, azok jó része már rég fel volt fedezve.

A könyv (amely az alábbi linken magyarul is olvasható) igazából nem is könyv, inkább egy 160 oldalas magyarázat. Kicsit olyan, mint mikor jártas vagy egy témában és elképzelsz egy olyan szituációt, amikor az a téma felmerül egy közegben és te kiadod magadból, amit tudsz. Ez a könyv is ilyesmi, egyszerű véleményközlés könyv formában.

Nem csodálom, hogy az írónőt a feministák megvetik, mert ez az írása bizony kegyetlenül lehúzza a nőket minden szinten. Talán túlságosan is erős néhol. Elég rutinos vagyok nők terén, de azt persze én sem tudom, hogy melyik mit gondol, vagy mi jár a fejében (na jó, ritkán tudom azért), de ha valóban az van, amit az írónő állít, akkor a nők érzéketlen pszichopaták, akik megtűrik a férfit és kihasználják mindig minden körülmények közt. Aki érzékenyebb lelkivilágú és még dédelget ideákat a nőket kapcsolatban, az ne olvassa el, mert többé nem fog tudni tisztelni egyetlen nőt sem. Vagy… azt mondja, hogy a könyv úgy hülyeség, ahogy van.

Azért nem mindenben pontos az iromány, illetve mondjuk úgy, hogy pár dolog megváltozott az elmúlt pár évtizedben. Több mindennel sem értek egyet, de most csak azt emelném ki, ami azzal foglalkozik, hogy a nőknek egyáltalán nem számít a férfi kinézete. Ezt pontosítani kell, mert fiatalabb korban igenis számít, harminc körül lesz az, hogy inkább a férfi egzisztenciális státuszát helyezi előtérbe. Ide még az is beleférne, hogy a férfiban fontos nekik a magasság, hogy jól nézzenek ki egymás mellett, meg egy halom apróság még.

Mindenesetre kicsit túlzónak érzem a könyvet, ennyire nem szerencsés semmit lecsupaszítani, hisz ha ugyanígy lecsupaszítjuk a férfi viselkedését, akkor mit kapunk? A punciért hajt és robotol, majd később a gyerekért (de azt a nő is) és ennyi. De már itt is elhangzik, hogy a nők sosem voltak elnyomva, csak nem érdekelte őket sok minden – ilyen például a szavazás is. Érdekes, hogy mennyi mindent megírtak 1982-ben, amikről még ma is tabu beszélni. Ezért igen hasznos lenne, ha a nők is elolvasnák ezt a gondolatébresztő könyvet.

Post Author: Ethan Wolf

Ethan Wolf
sokat randizom...ez a hobbim. :) http://sorozatrandizo.blog.hu
f Facebook
0 megosztás


15
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
11 Egyéni hozzászólás
4 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
13 Hozzászólások szerzői
georg1945T_TTenorTibiHuffnagel Pista Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Razide
Újságíró

Itt van a polcomon. Alapmű.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Én kiváncsi lennék, hogy konkrétan, milyen, a könyvben leírt állítások azok, amelyekkel nem ért egyet a szerző, tételesen.

A könyvet amúgy nem 1971-ben írta?

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Pont az benne a jó, hogy nincs sallang és töményen leírja a helyzetet. Az hogy egyeseknek nem veszi be a gyomra, az már más szitu, de nem is mindenkinek való a valóság!

A kinézet mostanra azért lett fontos, mivel kirakat életet élnek és azért jobb villogni egy béjemvében mint egy trabanttal, pedig elvisz többnyire mind2 A ból B be.

Maxwell
Újságíró

A kinézet azért is lett fontosabb, amiért a kommunikációs készség, szórakoztatni tudás képessége, a jó duma is. Mert a ’70-es évekhez képest a nők már kevésbé olyan férfit keresnek, akire anyagilag támaszkodhatnak, ellenben jobban inkább olyat, aki izgalmas és elszórakoztatja őket. Nem lehet csak a két végletben gondolkodni, de az előbbiről sokkal inkább eltolódtak az utóbbi felé az arányok a ’70-es évek óta. Ez azért van, mert ma már a nők anyagilag sokkal függetlenebbek, mint akkoriban voltak. Önmagában a férfi egzisztenciája (vagyona, fizetése, kapcsolatai) azért érnek kevesebbet (persze nem árt, ha van), mert ezekből már a nőknek is több van ma.

Reszet Elek
Újságíró

A könyv korábbi, 1971-es. Célszerű hozzátenni Vilar másik könyvét is: https://www.amazon.com/Polygamous-Sex-Right-Other-Woman-ebook/dp/B00U7L2UWI, ami ugyancsak megjelent magyarul.
Itt a híres vita a könyvet illetően. Érdemes megnézni és levonni a következtetéseket.
https://www.youtube.com/watch?v=GyLhT1S4qxM&feature=youtu.be
Ha valaki nem ért németül kicsit trükközni kényszerül. Át kell állítani a settingsben portugálra, aztán auto translate (englishre).

Huffnagel Pista
Újságíró

A botrányos könyv férfiakban és nőkben egyaránt heves érzelmeket váltott ki megjelenése után. Az írónő hol okos érveléssel, hol merész állítással mond véleményt Férfiakról, nőkről, feminizmusról és poligámiáról.

Esther Vilar: A Férfi joga két nőre​

Kalman
Újságíró

Érdekes módon ő nem olyan csúnyán öregedett, mint a feministák szoktak… :-)

wittukind
Olvasó
wittukind

Még egyszer köszönöm a Gejza nickname-nek hogy én is elolvashattam ezt az esszét…mondanám hogy tanitani kéne az iskolában de csak fiúknak, igy is legalább hidrogénbombaszerűen hatna. hiszen az egész PUA irodalom(itt olvastam hogy van ilyen) mehet a kukába miután elolvastad.
Az érdekes az hogy én elég sokat ebből megtudtam és meg is jegyeztem akkor mikor elvesztettem a “szüzességem”

sRPd
Olvasó
sRPd

Hogyan tenné feleslegessé a PUA irodalmat?

wittukind
Olvasó
wittukind

Hát, ha el tetszett olvasni az esszét akkor helyből félkézt, ha nem, bocsi és visszavonom

wittukind
Olvasó
wittukind

“A nők úgy intézik hogy a férfiak helyettük dolgozzanak,gondolkozzanak,viseljék a felellősséget. A nők kizsákmányolják a férfiakat. De a férfiak erősek, intelligensek, fantáziadúsak, mig a nők gyengék, buták és fantáziatlanok. Akkor miért a nők zsákmányolják ki a férfiakat és miért nem forditva? Lehet hogy az erő, intelligencia és fantázia nem a hatalom hanem a behódolás előfeltételei? Lehet hogy a világot nem azok irányitják, akik tudnak valamit, hanem azok akik semmi másra nem alkalmasak: a nők? És ha ez igy van, hogyan érik el a nők hogy áldozataik ne érezzék magukat becsapottnak és megalázottnak hanem annak érezzék magukat amik a legkevésbé, uraknak? Hogyan adják nekik azt a boldogságérzetet amely eltölti őket amikor értük dolgoznak a büszkeségnek és fölénynek azt az érzését amely egyre nagyobb teljesitményre készteti őket?
Hogyhogy nem lepleződnek le a nők?”

Ez nagyon kemény szöveg, nekem rögtön a Tomoceuszkakatiti és a Gyugyu jutott eszembe az Ötödik Pecsét cimű könyvből….

Tibi
Olvasó
Tibi

helyesen Esther Vilar, nem pedig “Eshter Villar.” ezzel együtt jó cikk.

Tenor
Olvasó
Tenor

Ennek a cikknek a hatására olvastam el a könyvet. Az eleje nagyon jó. Később nekem már túl keserű és fröcsögős. Ennyire nem kellene démonozálni a dolgokat, mert a másik malmára hajtja a vizet. Nekem erről a könyvről a Csernus jut eszembe. Látszólag kritizál, látszólag kiosztja a nőket, de valójában azt érzem hogy mégis a femminizmust támogatja.

T_T
Olvasó
T_T

Ez a nő egy SZENT.
Igaz, hogy sok olyan dolgot írt, ami mára már meghaladott. Sőt, még abban a korban is igazából csak az ő társadalmi körére volt igaz, de ennek ellenére a DNS-teszt feltalálója mellett Ő volt a Férfiasság másik megmentője.

georg1945
Olvasó
georg1945

Ez egy csodálatos nő !!!
Ez egy GONDOLKODÓ Nő !
Teljesen egyezek gondolataival !
Sajnos így van, ahogy írta.