Férfihang.hu
0 megosztás
Címkék: ,

Miért nincs Férfiak40 program?

Családellenesnek nevezte Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője, hogy Novák Katalin családügyi államtitkár közlése szerint a kormány nem támogatja azt, hogy negyven ledolgozott év után a férfiak a nőkhöz hasonlóan nyugdíjba vonulhassanak.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: ha a Fidesz szerint nincs létjogosultsága a Férfiak40 programnak, akkor a Fidesz szerint nincs létjogosultságuk a nyugdíjas férfiaknak sem. A férfiak háromötöde adót, járulékot fizet ugyan, de nyugdíjat már nem kap, mert előbb hal meg annál – tette hozzá. Mint mondta, ha a kormánypárt meg akarja takarítani ezen férfiak nyugdíját, akkor „ki kell jelenteni, hogy a Fidesz koalíciós partnere maga a halál”, és egyszerre veszi el a pénzt és az életet „azoktól, akiket halálra dolgoztatnak, halálukig adóztatnak”.

Jakab Péter szerint a Férfiak40 program bevezetése évi 150-160 milliárd forintnyi költséggel járna, miközben – mint mondta – egyes források szerint csak a túlárazott közbeszerzésekre ennek az összegnek a duplája megy el.

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
0 megosztás


31
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
7 Egyéni hozzászólás
24 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
15 Hozzászólások szerzői
FlogpeterszKalmanNagy Magyar Hófehérhunbagira Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
xcsakx
Olvasó
xcsakx

A törvényjavaslat legfontosabb célja a hosszú munkaviszonnyal rendelkező nők nyugdíjkedvezményének megteremtése, a nők kettős ? családi és munkahelyi ? szerepvállalásának, a családi helytállás mellett elért hosszú munkaviszonyának elismerése. A nyugdíjkedvezmény a fiatalabb korban megadott nyugdíjazási lehetőség révén elősegíti az érintett nők további családi szerepvállalását, ezáltal a fiatalabb gyermekes anyák munkaerő-piaci részvételi feltételei is javulhatnak.

wittukind
Olvasó
wittukind

Ez a dőlt betüs iromány mind a nőkről szól….na, ez a lényeg, nem a férfi 40-el kell pöcsölni hanem ezt a fenti valamit megszüntetni, mindjárt tisztább lesz a kép.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

elősegíti az érintett nők további családi szerepvállalását, ezáltal a fiatalabb gyermekes anyák munkaerő-piaci részvételi feltételei is javulhatnak.

Merthogy azt hitték, ettől többet fognak szülni, pont hogy nem…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Akkor cseszték el, amikor nem kötötték gyerekszámhoz is

Telek Zoltán
Újságíró

Ezen nincs mit “közgazdászkodni”. Igazságtalan az egész a férfiakkal szemben, teljesen indokolatlanul terheli a fiatalabb korosztályokat az ehhez szükséges magasabb járulékokkal. Süket szövegek (“családi helyt állás”, “családi szerepvállalás”) miközben a megszült gyermekek számát figyelembe sem veszi (“családi helyt állás”), miközben az unokák száma sem érdekes (“családi szerepvállalás”). Ez egy politikai ajándék volt a 2011-ben nagy létszámú 50 körüli – 50 pluszos női korosztálynak (születtek 1949-1956), ugyanolyan súlyos tévedés és zsákutca, mint a Horn Gyula által bevezetett “65 fölött ingyen utazhatnak”. Ma a nyugdíjasok életszínvonala átlagosan jobb, mint a gyermeket nevelőké, ennyit a “családbarátságról”. A nyugdíjasok foglyai vagyunk, egyre növekvő számuk csak tovább ront a helyzeten, az aktív korúaknak lassan elviselhetetlen lesz ez az ország.

ggwp
Olvasó
ggwp

Mondhatod, hogy igazságtalan, de ez sokkal szebben leírja:
“ki kell jelenteni, hogy a Fidesz koalíciós partnere maga a halál”, és egyszerre veszi el a pénzt és az életet „azoktól, akiket halálra dolgoztatnak, halálukig adóztatnak”.”

Aldo
Újságíró

Felemelni a nyugdíjkorhatárt 90 évre.

Nagy Magyar Hófehér
Olvasó
Nagy Magyar Hófehér

Mi a fenének, ha egyszer agyon is lehetne lőni az öregeket, ha már jól kidolgozták magukat 70-80 éves korukig és már totál haszontalanok?

Kalman
Újságíró

Illusztráció: Burzsoá Nyugdíjasok – Hajtóvadászat öregekre https://www.youtube.com/watch?v=2aKr_VZSSwE

Telek Zoltán
Újságíró

http://www.origo.hu/gazdasag/20151002-nyugdijas-europa-ksh-munkavallalas.html Azért olvasgass egy kicsit, mielőtt túlságosan sajnálnád őket.

Aldo
Újságíró

Sokszor amilyen lepusztult harmadik világbeli kórházba kerülnek, az felér egy agyonlövéssel.

common man
Olvasó
common man

És a fogyasztás?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Annyira igazságtalan, mint amennyire a családi adókedvezmény igazságtalan a gyerektelen adózók számára. Amennyire igazságtalan a nők “kímélése”, a belépődíj szedése, meg az, hogy nincs “esélyegyenlőség”.

hunbagira
Újságíró

Tudjuk-tudjuk csakszi, minden fasza….amit orbánbasi csinál. ÁSÍT….

Telek Zoltán
Újságíró

Nagyszerű megállapítás, remekül illeszkedik a korszellemhez. Ha azonban egy objektív cél (népesedés) szempontjából nézzük a dolgokat, akkor bizony létezik az “igazság”. Ott pedig az az igazság, hogy a gyermekeket, a termékeny életkorú (16-45 év) nőket és a velük együtt élő férfiakat kell erőforrásokkal ellátni, ezeknek az embereknek (gyereket nevelő családok) kellene a legjobb anyagi helyzetben lenniük Magyarországon. Ma ez nincs így, ma a nyugdíjasok vannak a legjobb anyagi helyzetben Magyarországon. Ez sürgős erőforrás átcsoportosítást igényel a nyugdíjasok felől a gyerekes családok felé. És hallgassunk a statisztikára, nem kedvelem az olyan jellegű érvelést, hogy “de én azért ismerek egy szegény öregasszonyt is”. Olvasgasd inkább a Fidesz hivatalos lapját addig is, mielőtt neki állsz itt saját kútfőből okoskodni. http://www.origo.hu/gazdasag/20151002-nyugdijas-europa-ksh-munkavallalas.html

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ott pedig az az igazság, hogy a gyermekeket, a termékeny életkorú (16-45 év) nőket és a velük együtt élő férfiakat kell erőforrásokkal ellátni,

Még több bért a nőknek(és persze a férfiaknak is), bölcsődéket-óvodákat a munkahelyekre, hogy nyugodtan dolgozhassanak az anyukák, a házimunkák legalább felét a férfiak csinálják, hogy anyuci pihenten dolgozhasson és ennek következtében szülhessen egy szakajtó gyereket.

És a sok gazdag nagyon demokratikus, nagyon nyugati fehér nem szül , ezek ellenére sem, ezzel szemben viszont a cigányok olyan gazdagok és olyan jól el vannak látva erőforrásokkal, hogy szülnek, az indiaiak szintén, a pakisztániak dettó, és akkor még az afrikai gazdagokról nem is beszéltünk.

Ha valaki képes kinézni a „vágyálmaiból” , akkor a valóságban az látja, hogy a 3 vagy többgyerekes családok nem a gazdag rétegből kerülnek ki, sőt, minél vagyonosabb annál biztosabb, hogy 1 vagy egy gyerek sem születik. A 2 is már elég ritka. A többgyerekes családok a pénztől függetlenül azok.

ezeknek az embereknek (gyereket nevelő családok) kellene a legjobb anyagi helyzetben lenniük Magyarországon.

Az egyszerű beszűkült júzer úgy képzeli ezt el, hogy ha egy gyerektelen, egy, vagy kétgyerekes párnak ha 10-20-30-50-100-200 stb. milliót adnának, akkor itten gyerekgyár indulna be. Hát nem. Ezek a dolgok nem megvehetőek, de még mindig nem esik le és nyomjátok a „”biztonság , meg „erre a világra” meg a „ha nem adhatom meg neki, akkor nem”, meg a hasonló szövegeket, miközben ha kinyitnák ezek az „okosok” a szemüket és megnéznék, hogy a nagyobb gyerekszám minek a következménye-velejárója akkor nem lehetne nyomatni a sok ötletet, amit itt is elpuffogtatnak.

Nem fog szülni, akárhány milliót is adsz neki, akármilyen „államilag garantált biztonságot”, nem számít.
A férfiaknak meg nincs ebben szerepük. Ahol az első gyerek fiú , és gazdagok, ott több gyerek nem nagyon fog születni.

Ma ez nincs így, ma a nyugdíjasok vannak a legjobb anyagi helyzetben Magyarországon.

Hogy lehet ilyet mondani a 4,5 milliós mélyszegények országában?:)
Ha nyomorognának, akkor több gyerek születne?
Nézz ki a szemellenződ mögül és mutass szignifikáns pédát arra, hogy a gazdagoknál sok a gyerekáldás.

Ez sürgős erőforrás átcsoportosítást igényel a nyugdíjasok felől a gyerekes családok felé.

Fizessenek a gazdagok/nyugdíjasok, akkor beindulna a bébi bumm.

http://www.origo.hu/gazdasag/20151002-nyugdijas-europa-ksh-munkavallalas.html

A linkelt cikk a “nyugati gazdag” nyugdíjasokról regél.

„Az 55 évesnél idősebb férfiak 30 százaléka, a nőknek pedig 35 százaléka dolgozik.”

A plusz 40 dacára, ájvé…..

rumospiskóta
Újságíró

Ha végig akarják vinni a megkülönböztetést akkor végig is viszik.
Az a kérdőjeles hogy növekvő létszámú és egyetértő társaságnak látszunk-e .
Mert ha igen akkor figyelembe veszi a politikus amit mondunk.

Az hogy mit adnak meg a nőknek és mit kapnak érte cserébe az legyen az ő problémájuk, én majd vigyázok az én életfeltételeimre. Majd kevesebbet remélek, kevesebbet tervezek, kevesebbet költök..

common man
Olvasó
common man

Motort karbantartani! A vasat is meg a biót is!

Hunn
Újságíró

Életem egyik legnagyobb politikai csalódása a Jobbik pál(vissza)fordulása volt. Ugyanakkor életem egyik legnagyobb politikai ráébredését is ennek köszönhetem. Azt, hogy megértettem: egyetlen párt sem fogja elhozni nekünk a kánaánt. Ha magyar világot akarunk, nekünk kell megdolgozzunk érte, mert adni nem fogják nekünk.

A Vona Gáboros cikk mellett ez már a második olyan iromány, amelyik a leghiteltelenebb párt, a befalsult Jobbik véleményével foglalkozik. Tényleg érdekel minket, tényleg számítana nekünk ennek a levitézlett bandának a véleménye???

Telek Zoltán
Újságíró

A gond az, hogy semmilyen más párt nem foglalkozik ezzel. Racionálisan nézve be sem kellett volna vezetni a “női 40 év után nyugdíjat” és a jelenlegi munkaerő hiányos helyzetben elengedni egész nap tévét nézni 57 éves nőket. Vagy újabban a nyugdíj mellett tovább is dolgozhat, így egy 57-65 közötti nő 8 évig kapja a nyugdíjat + ha akar dolgozni, akkor a korábbi fizetését is. Vagy – mivel a nyugdíj is elég egy szerényebb életre – nézi a tévét haláláig. Ez egy igen nagy létszámú, igen kivételezett réteg. Erősen elgondolkodtató, hogy miért szükséges ehhez a kivételezett női réteghez ennyi erőforrást telepíteni. A Jobbikon kívül a témával senki nem foglalkozik, a műfajból adódóan (politika) pedig csak pozitív lehet a megközelítése a dolognak: adjuk oda a férfiaknak is ezt lehetőséget, hátha mi meg az 50 + os férfiak között szerzünk ezzel új szavazókat. Ez a jobbikos törekvés nyilvánvalóan újabb lépés a zsákutcába és egyértelműen zsákutca, mert ebben az elöregedő társadalomban tovább támogatni a nyugdíjasokat egyszerűen őrültség. De a rendszer így működik, a “női 40” mellett a 65 év felettiek indokolatlan ingyenes utazását sem meri elvenni egyik sem. Nem igazán látom a kiutat a zsákutcából, a tények alapján apró lépésekkel csak befelé lehet menni a nyugdíjasok egyre fokozódó további támogatásával. Ebből adódóan nem lesz itt semmiféle népesedési fordulat, a jövőt a nyugdíjasok egyre erősödő támogatása határozza meg.

common man
Olvasó
common man

Mintha valami olyan indoklás is lett volna ,hogy mivel így rendelkezésre fognak nagymamaként állni majd nő a gyermekvállalási kedv.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A gond ezzel többk közt az, hogy akkor most a nő dolgozzon, vagy sem? Otthon legyen “fészket őrizni”, “kiszolgáltatottként” mert nincs keresete, ezért “rászorul” a férfira, annak “kénye -kedvére”, vagy legyen önálló keresete? Ha van, akkor az eredeti “szintkülönbség” torzul(t), a szerepek eltolódtak, az eddigi shit tesztek repertoárja szépen kibővült és még bővül.
Ha ugyanannyit keres, mint a férfi, akkor már gáz van, ha nem dolgozik, akkor is gáz van.
El kéne dönteni, hogy most egy férfi számára mi lenne a jobb? Az azért szemét dolog, hogy ugyanért egyszer kárhoztatjuk, máskor meg piedesztára emeljük.
Van ezzel kapcsolatosan egységes álláspont, akár itt?- mert hogy a politikában is megoszlanak itt a vélemyények, így kizárt, hogy valamelyik politikai párt mögé csak úgy beállna az itteni “férfiközösség” -vagy ahogy “kényelmes”, adott pillantban, úgy viszonyulunk a témához?
Ugynazaért, egyszer szidjuk, máskor meg dícsérjük?

Ami plusz tévhit, az az, hogy bármilyen “külső”, gazdasági-jóléti intézkedés képes népesedésnövekedést indukálni.
A népesedés növekedését lehet gátolni, visszafogni, fizikailag korlátozni, büntetni, tíltani, abortálni stb. de szülni “kényszeríteni”, megvásárolni, “feltételeket teremteni” a jelenlegi jóléti, “demokratikus”, “fejlett” világban kizárt, eddig sem jött be, és ez után sem fog bejönni, bármennyit is költsenek, akár könyörögjenek is érte.

common man
Olvasó
common man

Meg lehetne vizsgálni volt-é valami hatása…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Mit lehetne megvizsgálni?

common man
Olvasó
common man

Hogy ezen nyugdíjba ment hölgyek gyerekeinél nőtt e a gyerekvállalási kedv illetve tény.Mivel van aki vigyáz rá.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Kétlem, hogy nőtt volna. Ha igen, akkor nem könyörögne a kormány, hogy: – ” mondjátok mg mit akartok és teljesítjük, csak szüljetek”-, 7 év telt el, konjunktúrával. Semmivel nem nőtt a születések száma.

Reszet Elek
Újságíró

“Van ezzel kapcsolatosan egységes álláspont, akár itt?- mert hogy a politikában is megoszlanak itt a vélemyények, így kizárt, hogy valamelyik politikai párt mögé csak úgy beállna az itteni “férfiközösség” -vagy ahogy “kényelmes”, adott pillantban, úgy viszonyulunk a témához?
Ugynazaért, egyszer szidjuk, máskor meg dícsérjük?” – Nyilván nincsen. Mások vagyunk, mások az igényeink, más élethelyzetekben próbáljuk megtalálni az utunkat. Ezért is tűnhet úgy hogy egymásnak is ellentmondó igényeket támasztunk a nőket és a párkapcsolatokat illetően. Számomra olyan nő a megfelelő, akinek az elsődlegesen fontos a családja, annak belső világának kialakítása, aki elfogadja a megfelelő irányítást és meghagyja nekem az elsődleges családfenntartó szerepét. Másoknak az önálló, a férfire nem hagyatkozó, annak kemény munkával megkeresett tulajdonára nem ácsingózó nő az ideális. Számomra az ilyen nő túlontúl feminista. Csak néhány fiatalabb hozzászólónál tapasztaltam az általad írt ellentmondást.

Flo
Olvasó
Flo

Szülés és munka: Egy nőnek a 20 és 30. életéve közötti időszak kéne, hogy a gyerekek körül forogjon. Nekem legalábbis marhára nem szimpatikus a tinédzsergyerekei mellett egész nap TV-zgető Peggy Bundy klón – bár még mindig jobb, mint ha egy nő egyáltalán nem szül.

Végezzék el, ami társadalmi szempontból a legfontosabb feladatuk – de ha ez megvan, még mindig hátravan vagy 30 aktív év, ezalatt egy valódi karriert is fel lehet építeni.

Lehet, ezzel nem mindenki ért itt egyet, de én támogatom a részmunkaidőt. Legkésőbb attól a kortól, hogy a (legkisebb) gyerek oviba megy. 10 évig elszeparálva élni a külvilágtól, ebbe szellemileg bele lehet ám rokkanni, ami nyilvánvalóan a gyerekeknek se jó.

De a gyerekszámot nem intézkedésekkel lehetne javítani, hanem ha visszamegyünk a nők természetes közegébe, az őskorba, vagy legalábbis kis létszámú közösségekre bomlott, alacsony vagyoni- szellemi színvonalon elő “társadalomba”. Nem hipermodern kórházak kellenek, hanem sárkunyhók – legalábbis ha tényleg a nők “szülesztése” a cél, bármi áron.

Sajnos az ember nem alkalmas arra, hogy szervezett körülmények között demográfiailag fenntartható társadalomban éljen.

hunbagira
Újságíró

Velem(családommal) ezt már leművelte a szadesz….szóval nekem a második. :)

Darth_Peter
Olvasó
Darth_Peter

“a kormány nem támogatja azt, hogy negyven ledolgozott év után a férfiak a nőkhöz hasonlóan nyugdíjba vonulhassanak.”
A jelenleg befizetett járulákból kifizetik nagymamáink nyugdíját. Felosztó kirovó rendszer van. A saját nyugdíjas kori megélhetésünk is mi dolgunk. Nyugdíj rendszer nem lesz, én a minimalizmus és a passzív jövedelem mellett állok.
Pont ezért vagyok MGTOW. Nem fér bele az életem költségvetésébe egy válóper és a gyereknevelés, sem a párkapcsolatokkal járó pszichés terhelés.

“a Fidesz koalíciós partnere maga a halál”
a politikusok általában véve pszichopaták. Le vagyunk szarva, csak fizessük az adót azután haljunk meg.
A feministák kedvenc témája a wage gap. Erre válaszul a férfiak témája kellene legyen a 7 év eltérés a várható élettartamban!

gpetersz
Olvasó
gpetersz

A férfiak részét továbbra is elvárja a patriarchátusból ez a gondolkodás. Feláldozható vagy, dolgozz, termelj, tarts el másokat. Ma már nem járnak érte azok a dolgok, amik a patriarchátusban elvártak voltak a nők részéről (érintetlenség, családi fészek fenntartása, férj támogatása), de te még mindig húzd az igát, dögölj meg a társadalomért, és kuss legyen.

A férfi szerepről gondolkodásban ilyen szempontból nincs nagy difi a politikai oldalak közt, csak a haladárok még ha lehet herélnék is a rabszolgát (hacsak nem cuki, szépfiú) és teljesen bekussoltatnák. A jobbos (valódi jobbos, nem Stasimerkel vagy Marxisiász Juncker) kormányzati gondolkodás is ezt várja el még mindig , miközben a nőknek meg a meleg xarig benyal, hiszen választók ők is. Fél a gyerekszámhoz kötni a bármilyen juttatást (mondjuk a putrisor kizárásával), fél bármilyen elvárást mellétenni az adott kedvezményeknek.

Ezen sajnos az MGTOW sem tud teljesen segíteni, mivel adók és járulékok formájában úgyis lehúzza a nőknek adott előjogok forrását a kormány, ezt tette az előző és az azt megelőző is. Hacsak valaki nem válik kis kreatív könyvelővé, bár valami minimumot akkor IS lehúznak róla.

Ettől még a Jobbik egy progresszív szarrá vált, a szélsőjobbról átugrotta a tespedő fideszt oszt a ballib oldalon még Heller Ágnes ölében termett szóval, nekik még coki.