Férfihang.hu
1 megosztás
Címkék: ,

Fehér férfi többé nem vezethet műsort a BBC-nél

A BBC egyik televíziós rendezőjének, Cassian Harrisonnak szavait idézi a The Times, a rendező szerint az embereket „nem érdeklik” az olyan műsorok, amelyekben az adott témakörről egy fehér férfi beszél:

„A dolog úgy néz ki, hogy általában van egy fehér, középkorú férfi, aki egy dombon áll, és magyaráz az élet nagy dolgairól. Mi mind ráeszméltünk arra, hogy ennek az ideje lejárt.”

Ezért Harrison szerint a televíziózásban „új módszerekkel” kell az információt és tudást átadni a tévénézőknek. Azt hihetnénk, hogy ez egyszemélyes vélemény, de sajnos nem az: a csatorna számos más vezető beosztású munkatársa osztja Harrison álláspontját.

A BBC baloldali részrehajlása már eddig is ismert volt, de ezzel a nyilatkozatukkal a fehérek elleni rasszizmusukat is megerősítették. Igaz, ez nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a csatorna egy korábbi álláshirdetésében feketén-fehéren leírta, hogy nem várják fehér gyakornokok jelentkezését.

(888.hu nyomán)

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
1 megosztás


42
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
13 Egyéni hozzászólás
29 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
19 Hozzászólások szerzői
cs004Foxtrott28rgsNaoooCurioSophus Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Csuzi Attila
Admin

Elképesztő és hihetetlen, utána kellett néznem, de tényleg ilyen hirdetéseket tesznek közzé:

comment image

Erre már szavakat is nehéz találni.

Kalman
Újságíró

Akkor végre újra lehet rasszistának lenni? Én benne vagyok.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Légy őszinte, te eddig is az voltál. Mondjuk mindenki az még a csecsemő is. Most viszont már ideje tennünk valamit mivel (legalábbis nyugaton) a négusok már azt hiszik mindent lehet.

hunbagira
Újságíró

Legalább feketén – fehéren :D elismerték -végre- hogy a zsidó neoliberalizmus/kultúrmarxizmus nem más, mint fehér férfi gyűlölet.

Aldo
Újságíró

Már a látszatra sem adnak.

Taki
Olvasó

Kizárt hogy zsidó neolib-kultúrmarxizmus lenne, akkor ugyanis nem lenne muszlimsimogató. És amúgy már antiszemiták is az SJW-k…

hunbagira
Újságíró

Márpedig a tények azt mutatják, hogy az egész frankfurti banda zsidó. Az meg, hogy egy-két “kiszsidónak” is betörik a képét az egyszerű “háborús áldozat” ezek szemében a nagy cél érdekében. Amivel nyernek, mert ezek meg Izraelbe alijáznak a védelem miatt. Szóval ezzel a zsidó elit 3 legyet üt egy csapásra.

ulomenen
Olvasó

Nem ért hozzá egyikőtök sem… A fehérekkel szemben nem lehet rasszistának lenni, hiszen ők a fajgyűlölőelnyomórabszolgatartó gonoszok. Szóval ez csak logikus ellenlépés…
Ugye ez az, mikor nem egyféleképpen ítélünk: ha kisfiút pofoz fel a családtag, az CSBE ( kivéve, ha anyuka, mert akkor nem tehet róla), ha kislányt, akkor rendszerszintű nőelnyomás.

Aldo
Újságíró

A BBC mindig is egy ilyen undorító, hazug, gyomorforgató bomlasztó mocsok volt.
Az agyhalott fehér lakosságnak rég meg kellett volna rohamoznia és porig égetni a tetves székházukat.

Reszet Elek
Újságíró

Szinte jelképi értékű a kép ezzel a címmel elvégre tudjátok mit jelent a bbc az utcai szlengben.

Antifeminista
Olvasó
Antifeminista

Tényleg :D

Razide
Újságíró
SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Szerintem ebben nem a fehér a lényeg (ő sem csak annyit mondott), hanem hogy fehér, középkorú faszi egykedvűen magyaráz, az tényleg uncsi és szinte közhely a hírcsatornákon. Bazi sok ilyen karakter van, lehet, hogy szakértői a témáknak, de elalszol rajta.
De ezt nem azzal kéne kezelni, hogy akkor rakjunk be helyette más színűt, mert az feldobja, mert neki már a látványa is érdekesebb (nem megszokott), csak úgy általában olyan embereket képernyőre tenni, akik nem unalmasan adják elő a mondandójukat. Vagy zavarják el a régieket valami fejtágításra erről.

Antifeminista
Olvasó
Antifeminista

Akkor a hirdetésben hazudtak?

Aldo
Újságíró

“Szerintem ebben nem a fehér a lényeg (ő sem csak annyit mondott), hanem hogy fehér, középkorú faszi egykedvűen magyaráz, az tényleg uncsi és szinte közhely a hírcsatornákon.”

Az átlagos hírek arról szólnak, hogy: lelőtték, leszúrták, halálra verték, felgyújtották, kirabolták stb. Most ezt mégis hogyan kéne mondani? Hadarva, röhögve, vagy mégis, hogyan?
Ha majd lesz olyan hír, hogy hogyan kell cracket árulni, vagy lapos tévéket lopni miközben egy hurrikán letarolta a fél várost, akkor alkalmazzanak négert szakértőként.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem tudom, én csak arról beszéltem, hogy alapvetően kb értem, hogy mire gondolhatott.
Azt nem mondtam, hogy egyetértek vele, szerintem ezért nem felvenni vagy egyenesen kirúgni embereket nem szabadna. Ahogy hirdetni sem olyan szöveggel, hogy mindenki jöhet, csak fehér nem, épp az lenne a lényeg, hogy ne a színt, hanem a hozzáértést nézd.

(Egyébként nem mindegy, hogy olvasod fel a híreket, milyen stílusban tudósítasz. Szerintem pl. Szellő István vagy Erős Antónia nagyon jók benne, jól hangsúlyoznak, jó tempót vesznek fel, van arcjátékuk stb. Ez is számít. Volt még régebben az RTL-en talán egy hírolvasó faszi, aki fordítva hangsúlyozott, az rettenetes volt, alig tudtál tőle arra figyelni, amiről beszél. Vannak a hadarók és a túl lassan beszélők is, utóbbi jellemző pont az idősebb pasikra.)

Naooo
Olvasó
Naooo

A szarszínűek nem érdekesebbek, hanem undorítóak.

hunbagira
Újságíró

Akkor most az álláshirdetésben a fehér szót cseréld ki feketére,zsidóra és/vagy nőre. És gondolkozz el, hogy egyáltalan megjelenhetne ilyen hirdetés? A kérdés költői.
#És mindig megjelenik egy kultúrmarxista, aki megmagyarázza, hogy rosszul látok az a szar tulajdonképpen csokipuding#

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Most akkor a hirdetésről vagy a producer szavairól beszélünk? Két külön téma.

hunbagira
Újságíró

Hát szerintem nem, BBC-BBC. Amúgy a behelyettesítéses gondolatkísérlet, mindkettőre áll.

Borisz
Újságíró

Eljön a nap, amikor fehér nő nem lehet majd feminista.
Én már nagyon várom.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem veszítünk vele sokat. :)

Aldo
Újságíró

Fehér nő nem, de egy magát nőnek érző fehér férfi még lehet. Fő a sokszínűség.

herceg
Olvasó
herceg
SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Egyébként ez az eredeti idézet:

““There’s a mode of programming that involves a presenter, usually white, middle-aged and male, standing on a hill and ‘telling you like it is’. We all recognise the era of that has passed.”

Ebből kiderül, hogy nem csak a fehérekre gondolt, hanem egyszerűen át akarja alakítani az egész modellt, aminek a mai korban valóban van értelme. Ma, amikor az emberek többsége netes portálókról tájékozódik, nem a BBC-n nézi és hallgatja a nagy öregeket, tehát üzleti szempontból az nem rossz gondolat, hogy megpróbálják máshogy tálalni a híreket, amivel talán több nézőt szereznek. Ebből még nem következik, hogy azt állítaná, hogy a fehér pasikat ki fogják rúgni a BBC-től.
Lehet, hogy több lesz a fiatal. Lehet, hogy nem egy, hanem több ember fog egy tudósítást megcsinálni ezentúl és véleményeket ütköztetnek benne (azt is mondja benne, hogy van EGY bemondó, aki osztja az észt). Lehet, hogy lazábbra veszik, nem lesz annyira karót nyelt, amire jó hasonlat az, hogy egy öreg pasi áll egy dombon és magyaráz, mert az efféle tudósítások tényleg gyakoriak. A modell felett járt el az idő, nem a fehér pasik felett, az idézetből inkább ez következik.
Aztán majd meglátjuk, hogy képzelik a jövőben.

hunbagira
Újságíró

Álláshirdetés, amit Ati linkelt. Nagyon más szöveggel van.

herceg
Olvasó
herceg

És ím, a probléma gyökere: önkéntes aki szorgalmasan védi a védhetetlent.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

A nők általában butábbak és képtelenek a logikus gondolkodásra, ezért alulreprezentáltak a természettudományos szakokon. Nem csak a nőkről beszélek, sőt, inkább csak a szakok nemi megoszlásának problémájáról…

rgs
Olvasó
rgs

Ez valami bájos volt. Naná hogy több nézőt szeretnének, abban biztos lehetsz. Meg abban is hogy “máshogy tálalják a híreket” (pont a régen elkurvult bébécé, ami már akkor is vastagon részrehajló volt amikor a mi miniszterelnökünk még csak tanulta az ipart, és a “vélemények ütköztetése” is régóta inkább ütközésre hasonlít náluk…) Meg abban is hogy pár hónap után már emlékezni sem fogsz az “eltűnt” tévésekre. Laza kis sokszínű multikulti, a kényes témák gondos kerülésével egyetemben. Ja nem is, fehér redneck-nek tűnő adófizetőkre ez nem áll.

rgs
Olvasó
rgs

BTW és off: gui-lag ritka szar ez a hozzászólás tree. Nincs más a package-ben? Legalább azt odaírhatná hogy pontosan kinek válaszoltam, b+

herceg
Olvasó
herceg

“„A dolog úgy néz ki, hogy általában van egy fehér, középkorú férfi, aki egy dombon áll, és magyaráz az élet nagy dolgairól. Mi mind ráeszméltünk arra, hogy ennek az ideje lejárt.””

Namost ez a Harrison egy “fehér” férfi egy dombon, rá miért is kell hallgatnunk ez ügyben?

Taki
Olvasó

Azt képzelték hogy a feketék azért nem nézik mert fehér a műsorvezető :)

És majd most ha fekete lesz, akkor többen nézik és okosabbak lesznek. Kicsit sem rasszista feltételezés ám hogy eddig azért nem nézték annyian feketék mert a műsorvezető fehér volt nem ?
Sőt az is rasszista feltételezés hogy a feketék nem néznek elég ismeretterjesztő műsort – ergo műveletlenebbek

Tehát lehülyézték és lerasszistázták a feketéket, majd pedig rasszista módon kirekesztették a fehéreket és szexista módon a férfiakat. És ők mondják magukat polkorrektnek????? (vagy mindezt a PC nevében?). BBNÁCIK!

T_T
Olvasó
T_T

Jó dolog, hogy itt is beszéltek róla. A diszkrimináció minden formája BŰN!!!
Fehér férfiként írom.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Dehogy bűn, vagy nálad ugyanannyi esélye van egy aszott vénasszonynak, mint egy 20 éves csinos nőnek?:)
Ha nem, akkor miért diszkriminálsz?:)

T_T
Olvasó
T_T

Bunkó. Az nem diszkrimináció, hanem szelekció.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ne terelj.

Naooo
Olvasó
Naooo
T_T
Olvasó
T_T

Akkor dugj öregasszonnyal. Az való neked.
Ne szólj bele a felnőttek beszélgetésébe…

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Reklámokban is lecserélik a fehér férfiakat mivel már néger párja van a fehér nőnek!
https://www.counter-currents.com/2018/09/reklamhaboru-a-feherek-ellen/

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28
xcsakx
Olvasó
xcsakx

Az antirasszizmus a huszonegyedik század kommunizmusa

Rendesen “belelendültek”:

King’s College, London: Ne legyenek szakállas fehér férfiakról szobrok

„A Yale, a Columbia vagy Berkeley egyetemeken zajló folyamatok mintájára a nyugati civilizációt a szőnyeg szélére térdepeltették Európában is. Rámutattak tehát a „Halott Európai Fehér Férfiakra”. Ők azok, akiktől minden rossz ered és terjedt el az egész Földön, a rabszolgaság, a gyarmatosítás, a szexizmus és az LGBT-fóbia. ”
…………………………………….

“Már nem arról van szó, hogy az újonnan érkezetteket befogadjuk és az európai civilizációba integráljuk, hanem arról, hogy az európai civilizáció hibáit pellengérre állítsuk, hogy aztán azoknak adjunk igazat, akik az európai civilizációt kezdettől fogva megvetéssel kezelték és gátlástalanul kihasználták.

Finkielkraut a folyamat okát is megmagyarázza. Azt mondja, hogy annak idején „a burzsoázia rossz lelkiismerete vezetett oda, hogy az értelmiség egy nagy hányada felsorakozott a munkásosztály mellett. Így sikerült korábbi kiváltságaik miatt „bűnhődni”, ráadásul „megváltást” találtak a jogegyenlőségért folytatott harcban. A mai baloldali radikális mozgalmakban a „fehérbőrűség” miatti szégyen került a burzsoá életvitel miatti rossz lelkiismeret helyére, viszont a privilégiumok a bőrszínhez kötődnek, az emiatti szégyen pedig nem bocsátható meg, elmarad tehát a „megváltás” is. És akiket ez érint, azoknak nem marad más dolguk, mint arra várni, hogy „eltűnjenek”, vagy megállás nélkül ismételjék a saját magukat elítélő katekizmust. Ez az önrasszizmus korszakunk legfélelmetesebb és leggroteszkebb patológiája”.

https://www.origo.hu/nagyvilag/20200612-alain-finkielkraut-a-fehernek-lenni-szegyen-erzese-kerult-a-burzsoazia-rossz-lelkiismeretenek.html

hunbagira
Újságíró

Nem, ez a 21.század (fehér ellenes) nácizmusa. Csak a “cuckservativeok” gyávák ezt kimondani. Marxnál az osztályok még gazdasági/tulajdoni alapúak. Nem biológiaiai(faji), mint a 68as frankfurti zsidó bandánál.
Csak, hogy tisztázzuk a fogalmakat.