Férfihang.hu
2 megosztás
Címkék: ,

Mégsem a „férfi elnyomás” miatt készítenek a nők pikáns szelfiket magukról

Az Új-Dél-Wales-i Egyetem kutatói 113 ország több tízezer szelfifotóját vizsgálták meg. A tanulmányból kiderül, hogy nem így akarnak férfit fogni maguknak a nők, hanem a gazdasági egyenlőtlenség miatt szexualizálják magukat. A kutatás vezetője, dr. Khandis Blake elmondta, hogy megnézték, mely országokban jellemzőek ezek a képek leginkább, illetve azt is megállapították, hogy a posztolt fotók mellett általában hashtagként a szexi vagy a dögös szó állt.

„A pszichológusok szerint annak, hogy a nők elégedetlenek a külsejükkel, általában a patriarchális elnyomás a legfőbb oka. Ez azt jelenti, hogy a nők olyan társadalmakban élnek, amelyek a külső megjelenésüket jobban értékelik, mint más tulajdonságaikat. Ezzel szemben mi azt találtuk a kutatásunkban, hogy a nők hajlamosabbak több időt és energiát fektetni a szexi szelfik posztolásába olyan online platformokon, ahol a gazdasági egyenlőtlenség növekszik, és nem olyan helyeken, ahol a férfi elnyomás és így a nemi egyenlőtlenségek győzedelmeskednének. Ez különböző földrajzi helyeken alkalmazható, még úgy is, ha figyelembe vesszük az egyéb tényezőket, mint a népességméretet, az emberiség fejlődését és az internet-hozzáférést” – mondta el dr. Khandis Blake.

A kutatók azt sugallják, hogy a jövedelmi egyenlőtlenség növeli a versenyt és a nyugtalan állapotot az emberek között a társadalmi hierarchia minden szintjén. Ez érzékennyé teszi őket arra, hogy hol helyezkednek el a társadalmi ranglétrán, és jobbak akarnak lenni másoknál.

A kutatás vezetője hozzátette: ez a jövedelemegyenlőtlenség a szexi szelfik nagy előrejelzője, azt sugallja, hogy ezek a fotók a nők körében a társadalmi emelkedést jelképező tényezők. „Jogosan vagy tévesen, a mai környezetben a szexi megjelenés nagy hasznot hozhat gazdaságilag, társadalmilag és személyesen is” – tette hozzá.

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
2 megosztás


6
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
6 Egyéni hozzászólás
0 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
6 Hozzászólások szerzői
Zatyi JózsefReszet ElekCurioSophusGábor FarkasT_T Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Naooo
Olvasó
Naooo

Minél pénzesebb faszt akarnak fogni, ezt eddig is tudtuk.

T_T
Olvasó
T_T

Ezt eddigis tudtuk.
De most már legalább a brit tudósok is megállapították…

Gábor Farkas
Olvasó

Hát én úgy látom, hogy akik ilyen képeket tesznek fel, azok iszonyú nagyképű nőnemű egyedek, s általában minden jelentéktelen sz*rról is posztolnak valamit. Ezek feltűnési viszketegségben élnek. Nekik tényleg nem lesz jó sohasem 1 fickó, mert saját magukon kívül semmi más nem érdekli őket, ami nem szolgálja az érdekeiket, s az érdekek általában anyagi haszonszerzés, egó növelés, stb… Igyekeznek letörni majd annak a szerencsétlennek a bajszát aki lúzerként ott kommentelget alatta, kizsigerleni, lehúzni (anyagilag vagy érzelmileg), ezzel biztosítva h ők a “miss madam-ok”, majd tovább keresik a “nagy őt”, amit saját maguban találnak meg, csak nem merik bevallani (még). A hátamon feláll a szőr amikor ilyen lányt látok, igyekszem tiltani is, mert számomra úgy hat h “ő sz*rta a világot”, akkor hajrá, én nem akarok sz*ros lenni, pedig 1-2 dolgot letettem az asztalra már :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx
Reszet Elek
Újságíró

No tessék! A közösségi portálok újabb hátránya. A megátkozás tömegverekedéshez vezet…
http://www.origo.hu/itthon/20180916-tomegverekedes-egy-kalocsai-korhazban.html

Zatyi József
Olvasó

Megint ott kötöttünk ki , hogy: “Nincs lóvém de baszok érte!”
És persze a férfi elnyomás miatt, nem amiatt hogy hülye vagyok vagy képzetlen.