Férfihang.hu
0 megosztás

Férfiak nélkül fesztiváloztak a nők, hogy „biztonságban érezzék magukat”

Férfiakat nem engedtek be a pénteken és szombaton lezajlott göteborgi Statement Festivalra, csak nőket és transzneműeket. A rockfesztivált azért hívta életre egy svéd humorista, Emma Knyckare, mert tavaly és tavalyelőtt az orszég legnagyobb buliján, a Bravallán több, nemi erőszakról és szexuális zaklatásról szóló bejelentés is érkezett. Azt a rendezvényt emiatt egyébként idén meg sem tartották.

A nyugati sajtóban olvasható beszámolók szerint a vendégek jól és biztonságban érezték magukat a Statementen, ahol még újságíróként vagy biztonsági személyzetként sem lehettek jelen férfiak. Azt ugyanakkor nem tudni, hogyan ellenőrizték a vendégek nemét, ahogy azt sem, mit szóltak mindehhez a buliról kiszorult férfiak.

(HVG nyomán)

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
0 megosztás


47
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
14 Egyéni hozzászólás
33 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
22 Hozzászólások szerzői
AlphargusFejszeHunnTina74Pash Cutter Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Telek Zoltán
Újságíró

Érdekes folyamatok kezdete ez a női futóversenyekkel, női konditermekkel együtt. Nem hinném, hogy pl. futóversenyeken/konditermekben annyi zaklatás érhette a nőket, ami miatt tömegesen igényelték volna ezt a fajta elkülönülést. Ennek ellenére nyilvánvalóan megvan a pszichológiai oka a női futóversenyek/női edzőtermek/most már női fesztiválok létrejöttének. Nem a férfiak “zaklatása” itt sem a valódi ok, ez nyilvánvalóan egy ürügy. A férfiakkal vegyes konditermek/futóversenyek pontosan a férfiak jelenléte miatt jelentettek védelmet a nőknek a néhány elmebeteg zaklatóval szemben, akik esetleg itt is megjelennek. Meg ezeken a helyeken úgy általában nem divat ismerkedni, az “átlagférfi” jellemzően meg sem kísérli már, mert jellemzően nincs sikerélménye. Igazából csak tippelni tudok az okokra: az “átlagnőt” valószínűleg nagyon zavarja, ha őt nem veszik észre a jóképű, felső kategóriás férfiak, az pedig végképp felingerelheti, ha a jóképű férfiak a csinos nőket meg észreveszik. Az “átlagférfi” nem érdekes, érdeklődése a nő iránt alapvetően terhes (zaklatás), így az ő jelenléte meg végképp nem szükséges ezeken a helyeken. Ilyen módon az “átlagnő” mentesül a kudarcélményektől, amit a jóképű férfiak okozhatnának neki a csinos nők iránti érdeklődésükkel és ebben a “védett közegben” jól érzik magukat. Lehetnek tehát a nők nyugodtan rossz alakúak, kövérek, rosszul öltözöttek, 35 +osak is ezeken a “védett helyeken”, a jóképű férfiak tetszése által generált versenyhelyzet megszűnése megkíméli őket az “értéktelenség érzésétől”. És lehet nyugodtan mondogatni: én így vagyok értékes, én így vagyok szép. A valósággal meg szerencsére ezeken a helyeken nem kell szembesülni.

hunbagira
Újságíró

Én még ebben is kiszoritasunkat/tönkre tevésünket látom. Pontosan tudjuk, hogy milyen etnikumúak/rasszúak voltak a zaklatók. Erre “válaszul” kitiltják a helyről a fehér férfiakat.

Telek Zoltán
Újságíró

Próbálj azért kilépni ebből a migránsos összeesküvés elméletből. Magyarországon nincsenek migránsok akik nőket zaklatnának, mégis női tömegek vannak a női futóversenyeken, meg Budapesten lassan minden sarkon van egy női konditerem. Erre tömeges női igény van, pedig ezeket a nőket nem zaklatják migránsok, a magyar férfiak meg már végképp nem.

hunbagira
Újságíró

Elismerem, mondasz valamit.

Ciro
Olvasó
Ciro

A fesztiválok soha nem voltak női safe space-ek. Oda a nők a férfiak miatt járnak. Ugyanez a helyzet a fociban. Annyi sugárzóan boldog nőt egy rakáson sehol máshol nem látsz.

hunbagira
Újságíró

Jan a férfiak 5-10 százalékáért.

Ciro
Olvasó
Ciro

Vagy úgy általában kanok között forgolódni, provokálni őket. Ez egy ilyen játszma. Nincs ezzel semmi baj, csak tudni kell helyén kezelni.

Naooo
Olvasó
Naooo

Minden cigány migráns.

rumospiskóta
Újságíró

Zoltán : én azért azt beleszámolnám a fesztivál férfimentesítésébe hogy vajon a színpadon megjelenők is max transzneműek voltak-e.
De nem számít, nem hír.. nem érdekel hogy Svédországban mire gyűlik a fesztiválközönség.
Legyenek boldogok.

Ciro
Olvasó
Ciro

Szerintem érdemes Svédországba emigrálni, mert ott hamarosan hatalmas pinaszüretnek nézhetünk elébe. És hát a svéd nők nem éppen rondák. Ellenben igencsak szépek.

hunbagira
Újságíró

Biztos mi “balkáni cigányok” vagyunk a perspektívák. Túl szegények és túl fehérek vagyunk nekik. :)

Tina74
Olvasó
Tina74

Ez nagyon igaz…

hunbagira
Újságíró

Tekintve – hogy tapasztalatom szerint még skandináviában is- egy rock koncerten 70 százalékos férfi többség van úgy “nyereséges” fesztivál lehetett.
Ui gondolom a melókat “naccsasszonyok” érkezése előtt és után elvégezhették a férfiak.

hunbagira
Újságíró

” Balos” (antiprosti) feministák megcsinálják nekünk a szexuális ellenforradalmat. Férfiak és nők külön?!
Mi lesz így szexiparban “dolgozó” bérnőstényekkel. Hú ebből cicaharc lesz. :)
Transzexuálisok minek minősülnek?

Taki
Olvasó

Azokat mind beengedték. A transznőket (tehát biológiailag férfiakat) és a transzférfiakat (nőből férfivá műtötteket). Csak a heteró férfiakat, és a hagyományos meleg férfiakat nem engedték be.

herceg
Olvasó
herceg

Gondolom a fesztiválhoz kapcsolódó fizikai munkákat és a biztonsági feladatokat is mind nők látták el.

Ciro
Olvasó
Ciro

Fura dolog ez. Pont a fesztiválok azok a helyek, ahol a nők behülyülnek. Én fesztiválon soha meg sem próbáltam csajt felszedni. Ellenben a nők mindig gátlástalanul nyomultak rám, értsd ezalatt a az elképzelhető legszélsőségesebb helyzeteket (illetve azon is túl). A nők utálni fogják azt a fesztivált, ahol megtapasztalják a tesztoszteron teljes hiányát. Itt egyszerűen arról volt szó, hogy néhány bunkó bantu valóban úgy viselkedett, ahogy azt Sierra Leonéban megszokta, csak a PC svéd világ ezzel nem mer szembenézni , hanem rákeni az egészet en bloc a férfiakra.

Telek Zoltán
Újságíró

Figyelj ide….. Ezek privát, haszonra hajtó helyek, mint minden fesztivál. Ha volt is egyetlen bantu próbálkozás ott a nőkkel, azt a fizetett biztonsági személyzet azonnal leszerelte. Nem lehet ezeken a helyeken túl sokáig legénykedni, mert gyorsan kivágnak még Svédországban is. Ez a nyilvánvaló ürügy (zaklató férfiak). Esetleg vázolj már fel gondolati ívet a női futóversenyek/konditermek témakörében is, hogy azoknál miért viselik el a nők a tesztoszteron teljes hiányát ? Vagy milyen nők viselik el ?

rumospiskóta
Újságíró

TelekZoltán : Úgy akartad írni hogy gyorsan kivágnak még Svédországból is?

Amit a női erőfejlesztés témájáról kérdezel azt csak részben magyarázza az izomszagú környezet illetve a társaság.
Erőt jelent az is amikor eldönti és akarja hogy lefogyjon, hogy izmos legyen – és a nasira szánt pénzt egyben belefizeti a kondibérlet árába.
Nem a férfitársaságért megy oda, de ha vannak akkor simán összehoz pár viszonyt amiktől tornaruhába vetkőzve nem lehet csak úgy egykönnyen szabadulni. Na ebből az élethelyzetből szabadulás a tisztán női konditerem – de hát : na és?
Ha ráragad a sportra, akkor fából épít vaskarikát.. izomból épít vonzerőt. Létezik a jelenség, persze – de soha nem az eközben megcélzottak kívánják az ő női erejét.
Szóval a kérdésedre szerintem az a válasz hogy a tesztoszteront a kritikus mennyiségen felül tartalmazó nőneműek korszakát éljük.
Lassan majd kiderül hogy mire valók.

Gábor Farkas
Olvasó

persze a ni*ger fickó meg bemegy burkában ezek közé, mert csak a szeme látszik ki :) egyébként meg ki fizeti az italt nekik ilyenkor? vagy ingyenes lett szegínyeknek a pia is, mert nincs akit le lehet húzni? azt nem értem, hogy fajtól függetlenül miért minden férfineműt tiltottak ki. Ha a szomszédomban hiénát tartanak, s az lemészárolja a családot, akkor betiltjuk az állattartást kertes házakban? A paolta pincsi is kutya fajta, de nem hiszem, hogy kitudná irtani a családot, mert nem olyan a vérmérséklete, nem ugyanazt a neveltetést kapta mint 1 afrikai hiéna.

Ciro
Olvasó
Ciro

Mert ott nem azt keresik. De a fesztiválon (vagy a meccsen) igen. Erről a női kocogásról még nem is hallottam, ez aztán végképp az elmebaj. Futáskor két haldoklás között éppen a csajozás az utolsó dolog, amihez az embernek kedve van. Mindazonáltal ha a kocogó nők annyira utálják a férfiakat, miért öltözik kivétel nélkül az összes szexis, divatos bizbaszba? Azt tudom, hogy a femcsik rinyálnak, ha a férfiak félmeztelenül futnak. Természetesen én csakazértis úgy futok.

Telek Zoltán
Újságíró

http://www.futanet.hu/cikk/bhirek18-a-23-aldi-noi-futogala-rovidfilmje 8.505 induló, csak nők. Ne mondd, hogy azért futottak, mert a férfi versenyzőknek akartak tetszeni. Nem voltak férfi versenyzők.

Reszet Elek
Újságíró

Már előkerült ez a téma. Az ilyen fesztivál pénzkidobás lesz (a csajok nem szeretnek fizetni, jobban szeretik ha fizetnek nekik szóval nem nagyon éri meg standot bérelni sem), hosszú távon külső forrás kell a fenntartására és egy-két év után fanatikus feministák és leszbikusok gyűjtőhelyévé válik, ahova természetes igényekkel bíró nő nem megy.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Ahogy a provider szerepében lecserélték a családfőt az államra, majd jól megtalálják a módját, hogy mint alternatív (diverz/inkluzív, noha a pasikat kizárták) művészeti eseményként az adónkból próbálják fenntartatni.
Svédországban még esélyük is lesz rá. Vagy majd beszponzorál valami haladár multicég.

Ciro
Olvasó
Ciro

A fiatal nők természetes igénye, hogy demonstrálják a termékenységüket. Ez mélyen ösztönös dolog. Amikor a tinilányok visítottak a Beatles látványára, az kizárólag erről szólt. Jelezték, hogy fogékonyak, érzelmileg érettek, mert hatással vannak rájuk az “alfák”. Ezért mentek a Beatles koncertre, nem a zene miatt. (Azt egyrészt nem is hallhatták saját maguktól, másrészt akkoriban még a Beatles sem lépett túl az élvezhetetlen kategórián.) Ha nem lesznek férfiak a koncerten, akkor a kiválasztott 5-6 groupie kivételével mindenki csúnyán frusztrálódik.

Tibi
Olvasó
Tibi

A cikkben a kép csalóka:

comment image

Kalman
Újságíró

Ez valódi? Erről a fesztiválról van? Ezeket démonok szállták meg? Atyaég!

Tibi
Olvasó
Tibi
UPongi
Olvasó
UPongi

A cikkben azt írják a svéd ombudsman vizsgálja az esetet… kíváncsi vagyok abból lesz-e hír! :)

gpetersz
Olvasó
gpetersz

“csak nőket és transzneműeket”

Itt bukott meg a dolog. Olyan logikusan van kitalálva mintha nők és SJW-k találták volna ki.

Ciro
Olvasó
Ciro

A férfivá operált transzik is bemehetnek? Mert azok igazi vadbarom díszkanok, verekszenek, taperolnak, nyomulnak.

wittukind
Olvasó
wittukind

Aszondi hogy “rockfesztivál”-kik léptek fel? a living colour esetleg a bangles? mert nem hinném hogy a Candlemass, Marduk vagy a Vomitory jelen lett volna.

Running Man
Olvasó
Running Man

Két napja kifejtettem erről a véleményemet, de bemásolom ide is, hátha valakit érdekel. Ezzel már komolyan kellene foglalkozni, mert ez egy súlyos társadalmi tünet. Azt hagyjuk is, hogy elvi alapon ez mennyire szexista, inkább azzal foglalkoznék, hogy hogyan enged erre lehetőséget a svéd Alkotmány? Egy jogállamban általában az Alkotmányban vannak rögzítve elsőként az alapvető emberi jogok, amely egyértelműen kimondja, hogy nem lehet senkit neme stb. miatt megkülönböztetni. Már pedig ez színtiszta nemi diszkrimináció, biológiai alapon.

Arról nem beszélve, hogy a férfiak egyöntetű kizárása nem más, mint a kollektív bűnösség elvének egyik megnyilvánulása, hiszen ezzel azokat a férfiakat is büntetik, akik soha életükben nem zaklattak senkit. De mivel az előző fesztiválon történt több, mint 40 szexuális bűncselekmény (panasz), ebből az a következtetés, hogy minden férfi egyaránt bűnös, determináltan szexuális bűncselekményt követ el vagy minimum erőszakosan közeledik, minden férfit potenciális erőszakforrásként kell kezelni, ezért a kézenfekvő megoldás az, hogy minden férfit ki kell tiltani. Csakhogy az ilyesfajta általánosítást szokták kikérni a leginkább, amikor ugyanez a gondolkodás vagy metódus érvényesül az etnikai, vallási vagy szexuális kisebbségekkel szemben, de érdekes módon ugyanezt azt eljárást a férfiakkal szemben lazán lehet alkalmazni?

Nálunk is felkapta a média néhány hete, hogy a Parno Graszt cigányzenekar tagjait nem engedték be egy belvárosi diszkóba. Ránézésre. Én úgy vagyok vele, ha valaki diszkót vezet, az számoljon azzal, hogy egy ilyen helyen a biztonságra fokozottan ügyelni kell. Ha ilyen vállalkozásba kezd, számoljon ezzel az eshetőséggel, ezzel a kockázattal, vegyen fel több biztonsági embert, különítsen el erre forrásokat. De az nem megoldás, hogy faji, nemi stb. alapon a kollektív bűnösség elvét alkalmazva, valamint a különböző társadalmi prokoncepcióinkat, előítéleteinket szabadjára engedve, önkényesen kitiltunk komplett társadalmi csoportokat nyilvános eseményekről, mert nem vagyunk hajlandóak vállalni az esetlegesen felmerülő kockázatokat. Hasonlóan kellene eljárni bárhol a világon; ha a svédeket zavarja, hogy sok az ilyen jellegű panasz, akkor tegyenek a biztonság javításáért. Ezen a ponton szándékosan nem szeretnék azzal foglalkozni, hogy a gyakorlatban ez mennyire lenne hatékony, hiszen a probléma az, hogy a mostani felkorbácsolt, hiszterizált társadalmi környezetben a svéd nők már lehet egy apró bókot vagy egy közös tánc kezdeményezését is szexuális zaklatásnak élnek meg (hazudnak be), amely jelenséggel nyilvánvalóan még több biztonsági ember sem tudna mit kezdeni.

Itt is újfent bebizonyosodik számomra, hogy a modern feminizmus és a #metoo-kampány (hisztéria) elkezdte lebontani a jogállami kereteket. Ezen mozgalmak egyre többször veszélyeztetik és sértik meg az aktuális törvényeket, jogszabályokat, a demokratikus alapelveket. Fittyet hánynak az Alkotmányra, az emberi jogokra, a bírósági ítéletekre (Woody Allen), ezzel szemben embereket szégyenítenek meg nyilvánosan, ártatlan emberek egzisztenciáját teszik tönkre (Matt Damon, Reuben Foster), népítéleteket hoznak, önbíráskodnak.

Az pedig mekkora shaming language már, hogy amíg a férfiak nem tanulnak meg normálisan viselkedni. Csak így lazán, általánosságban: a férfiak. Viselkedni. Visszarugdosva ezzel, az emberiség felét a homo sapiens előtti állapotba, valami állatias szintre, mint valami önmagukon uralkodni nem képes, agresszív ösztönylényekre. Ha mi hasonlóan degradáló megállapítást teszünk a nőkre vagy ha csak valaki azt merészeli mondani, hogy az anyaság női princípium, akkor az illető azonnal szexistának, nőgyűlölőnek van bélyegezve, de nőknek velünk szemben ez megengedett, hiszen most ez a korszellem? Is it your turn? Senki nem szól rá a svéd rádiósra, aki ilyet mond nyilvánosan, hogy ne általánosítson, ne sértegessen másokat és lehetőleg kérjen elnézést?! Arról nem is beszélve, hogy ezt a nyelvezetet egyre többször hallva, sulykolva, az átlag férfi még el is hiszi, hogy nem viselkedik normálisan, ha szexuális indíttatásból határozottan közeledik egy nőhöz. Az átlag férfiban elültetik a szégyenérzetet azzal kapcsolatban, hogy szexuális ösztönei vannak.

Még valami. Félreértés ne essék, ez nem egy női fesztivál. Itt nem arról van szó, hogy vannak a csajos programok, meg vannak a pasis programok, ami az adott téma speciális jellegéből fakadóan kizárólag az egyik nem képviselőinek szól. Ez nem egy kifejezetten nőknek szóló fesztivál, hiszen az egyéb szexuális identitással rendelkező emberek bemehetnek. Kizárólag egy nem képviselői vannak kitiltva, a férfiak. Ráadásul a férfi újságírók is ki vannak tiltva, akiknek egyáltalán nem a bulikázás lenne ott a dolguk, hanem a munkájukat végeznék, nevezetesen, hogy informálják a közvéleményt a fesztiválon történtekről. Ez a része véleményem szerint újabb jogi problémákat vet fel, a szabad sajtó jogának korlátozásától kezdve, az információhoz való hozzáférés szabadságáig, melyeket nyilván a helyi, vonatkozó jogszabályok alapján kell kivizsgálni.

De ki kell vizsgálni, ez már nyilvánvalóan látszik, hiszen amilyen esetek jelenleg az USA-ban és Svédországban előfordulnak, nagyon veszélyes precedenseket teremtenek. Veszélyben van az a jogállami struktúra, amiért az elődeink harcoltak és rengeteg vér árán felépítettek. Minden egyes kamu #metoo-hiszti, amely ártatlan emberek és komplett társadalmi csoportok ellen uszít, egy újabb szög a demokratikus jogállam koporsójában.

Pash Cutter
Újságíró

“Itt is újfent bebizonyosodik számomra, hogy a modern feminizmus és a #metoo-kampány (hisztéria) elkezdte lebontani a jogállami kereteket. Ezen mozgalmak egyre többször veszélyeztetik és sértik meg az aktuális törvényeket, jogszabályokat, a demokratikus alapelveket. Fittyet hánynak az Alkotmányra, az emberi jogokra, a bírósági ítéletekre (Woody Allen), ezzel szemben embereket szégyenítenek meg nyilvánosan, ártatlan emberek egzisztenciáját teszik tönkre (Matt Damon, Reuben Foster), népítéleteket hoznak, önbíráskodnak”

Érdekes belegondolni, hogy három liberális értelmiségi, nevezetes Schiffer András, Magyar György és Filippov Gábor, azzal vádolták a FIDESZ-kormányt, hogy lebontja a liberális jogállamot. Ugyanez a három ember, mikor a MeToo sorban áthágta a liberális jogállam alapelveit, befogták a pofájukat. Úgy látszik, a liberális jogállamot is csak a jobboldal “veszélyeztetheti”, a feminizmus még véletlenül sem.

Egyébként jó a komment (ment is a like), simán elmehetne cikknek.

Running Man
Olvasó
Running Man

Köszi. Bár nehéz összehasonlítani a külföldön és az itthon történt ügyeket, mert eltérő a politikai, társadalmi környezet. Az USA-ban ez más léptékben megy: a vád már egyenlő az ítélettel.

Jeltz Vogon Prostatikus
Olvasó

Ami itt a szemünk előtt zajlott, az korántsem vicces, hanem a nácizmus legszebb éveit idézi.
Mi is volt az eredeti cikkben?
/Csak pár szót cseréltem fel :-) , Femináci teszt/

Ekkor állt elő Josef Göbbels komikus és rádiós a zsidómentes Statement fesztivál ötletével.
Josef Göbbels a Twitteren azt írta: a fesztivált egészen addig így rendezik meg, “amíg a zsidók nem tanulnak meg normálisan viselkedni
A szervezők arra számítanak, hogy több ezer árja vesz részt a göteborgi kikötőben rendezett bulin, ahol két színpadon zajlanak az események, a látogatók pedig barna székeken ülve hallgathatják a zenét. ”

De komolyra fordítva.
Az verte ki a biztosítékot, hogy az előző fesztiválon 27!!!! eset történt.
4 nemi erőszak és 23 zaklatás.

Most őszintén azon a fesztiválon lehetett minimum 1000 férfi .
Ha mindegyik esetet más és más férfi követte el, akkor 1000 pasiból volt 27 paraszt.
Akárhogy számolom ez 2.7%!
Magyarul 2.7% gyökér miatt kollekítve meg lett bélyegezve 97.3%.
Itt nemhogy a lóláb hanem egy komplett ménes lóg ki.

Van egy sanada gyanúm, hogy a nők között 2.7% -nál több a manipulatív aranyásó ribanc.
Akkor erre fel tök jogos lenne minden nőt annak beállítani?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

…. tök jogos lenne minden nőt annak beállítani?

AWALT , csak helyrajzi és alkalom kérdése.

Visszatérve a Weisteines és idevenném Kiss Lászlós zaklatás-nemi erőszak témakörére, ami ugye gyakorlatilag hatalommal való visszaélés, korábban is volt ez pedzegetve, hogy honnan számít valami visszaélésnek, milyen szituáció az, amikor már az, lehet-e egyértelmű választóvonalat húzni, vagy ez mindig egyedi és csak utólag lehet megállapítani, esetleg “ráhúzni”?
Erre nem igazán érkezett eddig válasz.
További kérdés, hogy ha egy random férfi “teljhatalommal” “ruházódik” fel, akkor hol vannak azok a határok, amiket nem léphet át? Ezek “belülröl” jönnek? Külső keretek?Ő határoza meg? A neveltetése? Szocializációja? Hogy kiskorában verték-e?, Hogy alacsony, sovány-kövér stb. komplexusokkal rendelkezik-e?Hogy mennyi az esélye, hogy rajtakapják-megbüntetik? Alkalom szüli-e, aminek gyakorisága akár mintává válik és még “mohóbb ” lesz?

Az AWALT-al párhuzamosan: “minden férfi disznó”-e? Hogy ez is csak “lehetőség” és “büntetlen kiélés” függvénye-e?

Hunn
Újságíró

Helyzet az, CurioSophus, hogy ezek a meg-#metoo-zott férfiak valójában NEM rendelkeztek hatalommal. Híresnek híresek voltak, gazdagnak gazdagok voltak, de hatalmuk az nem volt.

A mai világban sokan összekeverik a pénzt, a gazdagságot a hatalommal. Pedig ez hatalmas tévedés.

A hatalom azt jelenti, hogy te rendelkezel élet és halál felett. Hogy te mondod meg, ki haljon meg és ki éljen. Hogy te adhatsz parancsot arra, hogy emberek megöljenek más embereket. Ez HATALOM.

Hollywood-i producernek lenni, egy cég CEO-jának lenni, az nem hatalom. Próbálták volna mondjuk anno Szaddam Husszeint meg-#metoo-zni az iraki feministák, és mindjárt láthatnánk a különbséget, hogy mi hatalom, és mi nem az.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Általában szólva a hatalom meghatározása úgy szól, hogy az két ember vagy csoport stb. viszonylatában megfigyelhető olyan többé-kevésbé egyoldalú, azaz csak az egyiknél meglévő (vélt vagy valóságos) képesség vagy lehetőség, amely jelentős változást tud okozni a másik ember magánéletében vagy sorsában az előbbi illető vagy mások cselekedetei által.

Lásd: https://hu.wikipedia.org/wiki/Hatalom

Ciro
Olvasó
Ciro

Gondolom, mindenkinek vannak emlékei arról, hogy a leggátlásosabb, legnyomorultabb közeledési kísérletei hogy lettek a hölgyikék által kiszínezve (bocsánat a színes ceruzáktól, szemen szedett módon széthazudva) bunkó nyomulásokká. Ami a valóban bunkó nyomulások esetén érdekes módon soha nem fordult elő.

wittukind
Olvasó
wittukind

Mivelhogy ez a fesztiválhiszti is a metookampány része, elgondolkodtam hogy ez nem jött elő a semmiből, ennek az egésznek mély gyökerei vannak az usa-ban még a 70-es évek vége felétől.

Van nekem egy könyvem, egy Edward Behr nevű egyén irta, cime- Une Amerique qui fait peur- azért irom az eredeti cimet mert nem tudom hogy Magyarországon megjelent-e…..én 98-ban vettem meg,nos ami ott le van irva,attól hidegrázást lehet kapni, és végül exportálták is , itt vannak a “gyümölcsei”

Ja, és ennek a nácizmushoz semmi köze sincsen, ez igazi ballibsidemcsi tempó

Reszet Elek
Újságíró

Tarthatnál otthon más könyveket is.

wittukind
Olvasó
wittukind

Az utolsó bejegyzésem az ezelőtti hsz-re vonatkozott, nem a könyvre, és persze vannak más könyvek is otthon.

Fejsze
Olvasó
Fejsze

Ők voltak a fellépők, férfi természetesen nincs közöttük, habár néhánan igyekeztek annak látszani. Igazi “jelenség”, “csoda”, “hópihe” stb. mind. https://www.statementfestival.se/en/artist/

Reszet Elek
Újságíró

A leírásokat is érdemes elolvasni. Pl. “The Kronlöf sisters are a thorn in the side to the patriarchy. At the same time, they are a supportive and strengthening friend for those of us who do not feel safe in all places. They make us relax and have fun for a moment, and we love them for it!” vagy “Love Pascal Prelog has during the last year stepped out of Instagram and embodied his poetry on stage. His poetry focuses on the gender concept’s connection to anatomy, sexuality, sexual practice and love. With his poetry, Love want to spread the knowledge of rights for HBTQAI transgenders and thereby improve their health situation.”

Reszet Elek
Újságíró
Alphargus
Olvasó
Alphargus

Musztafáék miatt? Nem csodálom.