Alter Ego
2 megosztás

A Sargentini jelentés gender vonatkozásai

A Sargentini jelentés mai vitája, mint Magyarország európai helyzetét jelentősen befolyásoló tényező, talán általános politikai vonatkozásaiban is megérdemelne néhány szót – annak ellenére is, hogy a Férfihangon igyekszünk minél kevesebbet politizálni -, már ha lenne miről beszélni. De érdemben nem nagyon lehet mit elmondani a mai vitáról, azon túl, hogy egy gigantikus bolhacirkuszt láthattunk. A cirkusz hatalmas, a szereplők talán a bolhánál is kisebbek, kisszerűbbek voltak. A Magyarországot bíráló hozzászólások az érdemi momentumokat szinte teljesen nélkülözték. A félretájékozott, sztereotip, olykor egyenesen röhejes megszólalások például olyan csúcspontokban kulmináltak, mint amikor a migrációs hátterű képviselő tajtékozva, reszketve mocskosnak nevezte Orbán Viktort és kijelentette, hogy undorodik tőle, vagy amikor a szivárványlelkű képviselőnő azt kérte számon Orbán Viktoron, hogy miért nem jár ki a Pride felvonulásra. – Az ember azt sem tudja, hogy sírjon vagy nevessen, amikor belegondol, hogy ezek a politikusi kvalitásokat erősen nélkülöző képviselők képezik az EU döntéshozó elitjét. A folyton a “populizmus” ellen hadakozó balliberális “elitnek” ma sikerült egy a politikai  populizmusnál is mélyebb mocsárban meghempergőznie.

Ahogyan maga a jelentés, úgy a vita sem nélkülözte a feminista oldalvágásokat; a Pride felemlegetésén túl is többször került szóba a nők és a nemi kisebbségek helyzetének, jogainak kérdése és az Isztambuli Egyezmény. Tekintsük át a Sargentini jelentésből származó idézetekkel, milyen a nemek helyzetét érintő “problémák” miatt kívánják elmarasztalni hazánkat.

Az új tankönyvek még mindig tartalmaznak nemi sztereotípiákat, a nőket elsősorban anyaként és feleségként, és egyes esetekben az anyákat az apáknál kevésbé intelligensként ábrázolva.”

Ugye mindenki érzékeli, hogy micsoda főben járó bűn a nőket elsősorban anyaként és feleségként ábrázolni?! Elképesztő barbárság! Hallatlan!

„Az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága a 2018. április 5-i záró következtetéseiben üdvözölte az isztambuli egyezmény aláírását, ám aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Magyarországon továbbra is fennállnak patriarchális sztereotípiákon alapuló attitűdök a nők társadalmi szerepét illetően (…).”

Aki – velem együtt – nem pontosan érti, hogy mit is jelentenek a felemlegetett „patriarchális sztereotípiák” , az jobb híján talán gondoljon arra, hogy valószínűleg még mindig túl férfiasak a magyar férfiak és társadalmi szerepvállalásaik, és a nőket nem ugyanolyanoknak képzelik el, mint önmagukat. Meglehet, amíg nem sikerül az aláírás után ratifikálni is az Isztambuli Egyezményt, addig a balliberális EU-képviselők ízlése szerint nem kellően férfiellenes alkotmányunk szabályai szerint lehet csak sanyargatni a férfiakat. Értsd: sajnálatukra egy golyó talán marad. De örömre semmi okunk, meglehet, már csak egyetlen lépés hiányzik a teljes kiheréléshez. Az EU irányából érkező ösztönzés mindenesetre jelentős.

„Az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága a 2018. április 5-i záró következtetéseiben aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a diszkrimináció alkotmányos tilalma nem említi explicit módon a szexuális irányultságon és nemi identitáson alapuló megkülönböztetést, és hogy a család fogalmának alkotmány általi korlátozó meghatározása megkülönböztetéshez vezethet, mivel nem terjed ki bizonyos típusú családmodellekre, köztük az azonos nemű párokra. Az Emberi Jogi Bizottság amiatt is aggodalmát fejezte ki, hogy erőszakos cselekmények,negatív sztereotípiák és előítéletek sújtják a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű személyeket, különösen a foglalkoztatásban és az oktatásban.”

Ezen a ponton a férfijogi aktivisták akár egyet is érthetnénk az ENSZ kritikájával, hiszen régen mondjuk, hogy alkotmányunk lehetőséget teremt a nemi diszkriminációra, így semmilyen védelmet nem jelent a férfiak számára. Habár az EU politikusai azt sugalmazzák, hogy ez a helyzet a nőket érinti kedvezőtlenül, a valóság azonban az, hogy több mint egy tucat törvény alkalmaz nemi megkülönböztetést kizárólag a férfiak kárára. Tudhatjuk a szomorú tényt: akár az EU, akár a Fidesz-kormány szab irányokat, a férfiak semmiképp sem járhatnak jól. – Vagy az Alkotmány vagy az Isztambuli Egyezmény biztosít szabad utat a férfiak kárára elkövetett nemi diszkriminációnak. Talán érthető, hogy ilyen viszonyok között végképp kisebb gondunk is nagyobb az EU által szintén erőltetett melegházasság problémájánál.

Újabb teszt előtt áll Orbán politikai jövőbelátása, aki a vita után megtartott sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, hogy a döntés egy percig sem lehet kétséges, az ítéletet már előre meghozták Magyarország felett. – A Sargentini jelentésről holnap szavaz az Európai Parlament.

Kiegészítés – 2018. szeptember 12: Az Európai Parlament jóváhagyta a magyarországi helyzetről szóló jelentést, és ezzel a következő szintre lép a Magyarország ellen zajló hetes cikk szerinti eljárás. A szavazás a következő eredménnyel zárult: igen: 448 – nem: 197 – tartózkodás: 48

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
2 megosztás


73
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
9 Egyéni hozzászólás
64 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
19 Hozzászólások szerzői
CurioSophusthe hermitT_TNaoooulomenen Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Hunn
Újságíró

Nekem egyfolytában az a benyomásom, hogy a Sargentini-jelentés, (és annak EU-s vitája) nem más, mint egy (politikai, de egyértelműen női) SHIT-TESZT!
Orbán Viktornak Magyarország képviseletében pedig tökösnek és férfiasnak kell lennie, és át kell mennie ezen a shit-teszten!
Mi erről a véleményetek?

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

Az egész liberális demokrácia a maga arroganciájával, pofátlanul nyakatekert, hazug nyelvezetével és szemforgató képmutatásával egy nagy shit teszt. Ali át fog menni a teszten: izomból fogja a magáét lenyomni a torkukon.

Flo
Olvasó
Flo

Mocskos, rohadt Euròpai Ùniò, nem akarjàk mèg tovàbb tomni Mèszàros meg Tiborc pènztàrcàjàt, hàt hogy jonnek ok ehhez?

Orbàn ùgy beszèl az EU-ròl, mintha valami megszàllò hadsereg lenne. Csak èpp az EU-bòl szabadon ki lehet lèpni. Ha nem tetszik a renszer, ìrjon ki nèpszavazàst, de addig kussoljon ès tartsa be az EUs normàkat.

Rohejes, hogy az Orbàn rinyàl, hogy mennyire el van nyomva Magyarorszàg az EU-ban, de kozben nem mi vagyunk azok, akik vèget akarunk vetni a tagsàgunknak, hanem az EU az, aki kezdi màr megelègelni, hogy Magyarorszàg kvàzi diktatùrakènt funkcionàl. Ha kibasznak minket az EU-bòl, majd csatlakozhatunk a FÀK-hoz, Belorusszia, Kazahsztàn vagy Turkmenisztàn politikai rendszere amùgy is sokkal kozelebb àll Orbànhoz, Putyinnak meg màr most is bàrmikor fènyesre nyalja a segglyukàt.

wittukind
Olvasó
wittukind

Ez az állapot, amiben vagy, szokott-e fizikai fájdalmat okozni neked?

sRPd
Olvasó
sRPd

Mit vársz egy vörös homártól?

Marcell
Olvasó
Marcell

Nem ebbe az EU-ba léptünk be, legalábbis azt hittük, de menet közben változtak a szabályok, a gazdasági közösségből valami más lett, egy Frankfurti Iskolában gyökerező totalitárius baller ideológiai megszállottság árad Brüsszelből. Persze inkább csak tudatlanok voltunk, hiszen most már tudjuk, ki volt Kalergi, akit az EU alapító atyjai között tartanak számon, és miket írt már Hitler hatalomra jutása előtt.
Azzal egyetértek, hogy Orbánt normális országban vezetőszáron láthatnánk csak a tévében, nem szónokolni. De a Sargentini-jelentésben keveredik a korrupció vagy a jogállamiság leépülésének szóvá tétele a hagymázas szélsőbalos-zöld-feminista ideológiájuknak nem megfelelő dolgok számon kérésével.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ha figyelmmen kívül hagyjuk az Orbánfóbiát és a kussolást is belevesszük:), én azért kiváncsi lennék, erre a “betartandó” EUs normák-ra.

Ez a kvázi diktatúra olyan mint a kvázi dugás?, hogy ha pornót nézek, akkor kvázi dugok, vagy ezígyhogy? Ki lehetne ezt bővebben fejteni?

Flo
Olvasó
Flo

“Ha figyelmmen kívül hagyjuk az Orbánfóbiát és a kussolást is belevesszük:), én azért kiváncsi lennék, erre a “betartandó” EUs normák–-ra.”

Pl Magyarországon kívül több más ország sem akar migránsokat befogadni, de ott mégsincs pánikhangulat 0-24-ben meg Soros plakátok minden utcasarkon.

És akkor még ott van a tárgyaláson sokat ismételt korrupció kérdése is.

“Ez a kvázi diktatúra olyan mint a kvázi dugás?, hogy ha pornót nézek, akkor kvázi dugok, vagy ezígyhogy? Ki lehetne ezt bővebben fejteni?”

Kérlek szépen, a kvázi diktatúra attól kvázi, hogy elvileg le lehetne váltani demokratikus úton, de gyakorlatilag mégsem. Nemcsak a Jobbik meg az MszP nem rúg labdába, hanem semelyik másik párt sem az ilyen kvázi-diktatúrákban. Mindenki tudja, hogy pl Erdogan 30 év múlva is választást nyer majd, ha megéri. Vagy te talán a homlokodhoz szoktál csapni, hogy “Nahát, MEGINT a Putyin nyert, hát ezt aztán nem gondoltam volna!”.

Reszet Elek
Újságíró

Attól hogy nem kedveled Orbánt és felépített rendszerét (vagyunk vele így néhányan) még lehetnél tárgyilagos.
Nyugatabbra le se szarják hogy éppen ki lop a kohéziós alapból vagy hogy mi a helyzet a sajtóval és az igazságszolgáltatással. Ha a mostani ellenzék lenne hatalmon szóba sem kerülne Magyarország Brüsszelben, senki nem kezdené el bőszen félteni a demokráciát.

Egyszerűen arról van szó, hogy bizonyos köröknek útban van Orbán, a nemzetállami koncepció, a hagyományos értékrend és hasonlók, azok az eszmei alapok amelyekre felépítette a rendszerét.Ráadásul Orbán körül kijegecesedni látszik egy európai ellenzék is, a gondolatait, elképzeléseit egyre többen ismétlik meg, tetteit másolják (mert láthatóan működik a hatalom megragadásában, megtartásában).

A jelenlegi eseményeknek amúgy nincs különösebb jelentősége. Jövőre választások lesznek és az újra fogja rendezni a viszonyokat. Sokkal érdekesebb az, ami jelenleg az Európai Néppárton belül zajlik.
Amúgy tényleg megmosolyogtató hogy olyan emberek tanítanának demokráciára népakaratból megválasztott tisztségviselőket, akikre senki sem szavazott, akiket senki sem válaszott meg. Ebben igaza volt Farage-nek.

Flo
Olvasó
Flo

Legyek tárgyilagos? Hát, lássuk:

1. Az EU Orbán egyik hivatalos ellensége, mert szét akarják cseszni az országot.

2. Az EU-nak elege van Orbán pofájából.

Konklúzió: ha a dolgok így haladnak, Magyarország EU tagságának belátható időn belül (5-10 év) így vagy úgy, de vége lesz. Nem lenne egyszerűbb szépen kiíratnia Orbánnak egy Huxitet, kérem alássan? Ha engem nem látnak szívesen valahol, odébállok, nem kezdem el sárral dobálni az addigi vendéglátómat.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Vendéglátás? Vendéglátó? Mirű’l tecc’ik beszélni? Végignézte a csekkeket az úr/hölgy (hölgy lesz az… az érzelmi alapú gondolkodás végett gondolom) hogy kiknek fizeti? Milyen boltokban vásárol?

Kalman
Újságíró

“nem kezdem el sárral dobálni az addigi vendéglátómat” – na, azért vendéglátónak ne nevezzük őket! Ez itt a mi Európánk, az EU bürokratái pedig az ELLENSÉG. Nem ők látnak minket vendégül, hanem betolakodtak a mi életterünkbe.

A Huxit pedig valóban jó dolog volna, csak Orbán taktikusabb annál, hogy most lépje meg. Még most is bukna egy Huxittel. Megvárja, amíg a többség Huxit párti lesz, és majd akkor.

Flo
Olvasó
Flo

Most egy kicsit megint nem leszek tárgyilagos: erről az Orbánról nekem néha a Csakszi ugrik be. Egyértelmű volt, hogy a többség rühelli őt, de ő mégsem lépte meg az alábbi lehetőségek egyikét:

1. Önként elhúzni a picsába

2. Megpróbálni olyan módon viselkedni, hogy azt mások elfogadhatónak találják

Na, Orbán ugyanez. Érvénytelen szavazás, hát a bokám lefosom! 448 a 197 mellett (plusz 48) az nem 2/3, de mikor 44% szavaz a Fideszre, az igen. A pofám leszakad.

Szájer József: “ha ebből [a szavazásból] bármilyen kötelezettséget eredeztetnének, akkor bíróság előtt lehet érvényesíteni, hogy itt nem született valójában érvényes döntés. Ez ez egy jogtiprás, és a bíróság feladata, hogy ezt a helyzetet korrigálja.” Hangsúlyozta, hogyha például a magyar kormánytól valamiféle kötelezettséget várnak el a jövőben ennek a döntésnek az alapján, akkor a kormány bírósághoz fordulhat.

Kurvára nem tett egy fűszálat sem keresztbe a Fideszmaffia az EU-nak, szóval rohadt nagy fenyegetés ez most.

Orbán, a “vádlottak padján”: Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk.” Aha, ugye ti is emlékeztek arra, mikor Orbán Viktor kultúrált vitát folytatott egy másik miniszterelnökjelölttel? Emlékezhettek is, mert ilyet többet nem láttok úgyse, csak Soros plakátokat, de azt minden utcasarkon!

Reszet Elek
Újságíró

Nem értem miért osztod az észt. Mi legalább itthon vagyunk és nem külföldről tépjük a szánkat hogy most milyen szar Magyarországon.
Nem vagyok amnéziás, emlékszem mi volt itt tíz éve és hogy milyen kilátásai voltak az embereknek. Foglalkoztam vele úgyhogy tudom mekkora ordító szarvashibákat követtek el mind a fiskális, mind a monetáris politikában. Nem felejtettem el Gyurcsány beszédét, ahol ő is bevallotta hogy csak a politikai túlélésért az ország érdekei ellenében lehazudták még a csillagokat is az égről. Miért gondolod hogy az akkori diőszak bármilyen tekintetben is jobb lett volna mint a mostani?
Igen, Orbánék egy rendszert építettek fel nagyon jól működő alapokra és ezek között az alapok között ott van az ország fenyegetettségének hangsúlyozása, a migráns kérdés nyomatása és hasonlók. Kinek a hibája hogy nincs rendszerének alternatívája? Milyen ellenzék amely a választások kezdetéig sem képes megállapodni egymással, amely vidéken gyakorlatilag nem is létezik?
Lehet itt fikázni, de mondj jobbat onnan Vietnamból!

rgs
Olvasó
rgs

Rühellem az összes politikust. Államférfi ezerévente egy születik, alkotásra képes embernek meg eszébe sem jut hazug semmirevaló politikusi állást választani békeidőben. De tizenpáréve’ mondtam az egyik széplélek ismerősömnek hogy mi a túrót várjunk az lmp-től ami arra se volt képes hogy a vidéki (! b+ Bp-en kívül emberek élnek!) lakosságot megszólítsa. Nem is tették pedig volt rá elég idejük. Az mszp a silány kis történelmi/pc/maradék kapcsolataiból él (mellszobor Brüsszelben, hajrá), a dk stb. viccpénz, a jobbik szépen elkurvult a bödön mellett, oszt ennyi. Marad a fidesz, erős bázissal, csak éppen őket is kurvára vonzza a méz, rá lehet járni szabadon. Orbán rendszere most erős (és a vidéki médiatúlsúllyal egyre erősebb), a migránskérdésben is jól döntöttek (az eu erőforrásai nem végtelenek és hát én sem engednék be akárkit az otthonomba), viszont egyre nehezebben tűri a kritikát és egyre több a sunyi haszonleső köztük. Ezektől sohasem szabadulnak meg, ballasztanyag marad és csak a pénzt viszik.

Hunn
Újságíró

Flo, te alapvetően értesz félre valamit – és nem csak te, hanem sokan mások is így vannak ezzel EU-témában.

Most figyelj, most figyelj, most figyelj…

… az Európai Unió MI VAGYUNK!!!

Illetve, ha tűpontosan akarnék fogalmazni, akkor úgy mondanám, hogy az Európai Unió MI IS vagyunk!

Az Európai Unió nem valamiféle fölöttes szervünk, ami nekünk parancsolhat vagy ugathat. Hanem egy szervezet, amelynek mi is ugyanolyan egyenrangú részei vagyunk, mint bárki más. Az Európai Unió, mint olyan, nem vehet rá, nem kényszeríthet rá minket, hogy a saját létérdekeinkkel ellentétes politikát folytassunk. Kompromisszumos alapon belemehetünk ugyan olyan konstrukciókba, ami rövid távon nem számunkra, hanem más tagállamok számára kedvező, de ismétlem, önként és nem kényszer alapján. Az EU nem egy felettes szerv, ami megdorgálhatja és kioktathatja a mi választott vezetőinket, mint valami tanár a nebulót.

Csak annyi hatalmuk van felettünk ezeknek a brüsszeli macskajancsiknak, amennyit mi adunk nekik. Én azt mondom: lófaszt a seggükbe! Sargentini asszonyságot pedig jól meg kellene basznia valakinek, mert látszik rajta, hogy egy baszatlan feminista picsa akit utólért a FAL, és a legnagyobb bánata az, hogy nem kaphatja meg Vezérünk, Orbán Viktor farkát, pedig egyértelmű, hogy magában akarja érezni a Miniszterelnök Úr hímtagját. És ha már vele nem lehet, akkor Orbán Viktor egész országával csinálja…

Flo
Olvasó
Flo

“Flo, te alapvetően értesz félre valamit – és nem csak te, hanem sokan mások is így vannak ezzel EU-témában.
Most figyelj, most figyelj, most figyelj…
… az Európai Unió MI VAGYUNK!!!
Illetve, ha tűpontosan akarnék fogalmazni, akkor úgy mondanám, hogy az Európai Unió MI IS vagyunk!”

Már nem sokáig,

“Az Európai Unió nem valamiféle fölöttes szervünk, ami nekünk parancsolhat vagy ugathat.”

Nem tudják megváltoztatni a magyar törvényeket, de azt el tudják érni, hogy Magyarországot kicsesszék az EU-ból. De ezért te miért ítéled el őket? Ha van egy diszkód, ahova bejön egy cigány/zsidó/buzi és nyíltan megsérti a bejáratnál is felosorolt szabályokat, akkor te is ki akarod őt hajítani a klubból.

“Az Európai Unió, mint olyan, nem vehet rá, nem kényszeríthet rá minket, hogy a saját létérdekeinkkel ellentétes politikát folytassunk. Kompromisszumos alapon belemehetünk ugyan olyan konstrukciókba, ami rövid távon nem számunkra, hanem más tagállamok számára kedvező, de ismétlem, önként és nem kényszer alapján.”

Nem tudom, feltűnt-e neked, de az elmúlt 500 évben egyetlen magyar uralkodó se engedett (tömegesen) migránsokat az országba. Még Gyurcsány sem. Szóval ez kurvára nem nagy kunszt, ez olyan, mintha Kim Dzsong Un lábai elé borulnál, mert ő van olyan kedves, és ma sem rohanja le Dél-Koreát, meg nem dob le egy USÁNAK SZÁNT) atombombát Tókióra. A te pártod azt állítja, hogy csak Orbán nem enged be migránsokat, de a múlt nem ezt támasztja alá, sőt a jelen sem: az új EU-tagok közül máshol sem sikerült migránsországot csinálni, leszámítva Szlovéniát, ott 10%feletti a migránsok aránya, de ők jugó migránsok.

És egyébként meg lehet úgy tenni, mintha ez a mostani fricska csak a migránsokról szólna, de vedd már észre, hogy a bejátszásokban is folyamatosan a korrupció témáját ismétlik vádként. Az igaz, hogy Magyarország IS az EU, de mégiscsak kétféle EU létezik: aki felzárkózik (nagy átlagban nyugat), meg aki ezt pénzeli (főleg kelet). Mostanra már világos, hogy az EU pénzekre Orbán zsebpénzként tekint, és ez már Európaszerte közismert tény. Te tényleg úgy gondolod, hogy ennek a ténynek nincs semmi jelentősége ebben az ügyben? Ha igen, miért nem indult eljárás más országokkal szemben, akik szintén nem akarnak migránsokat beengedni, de mégis jogállamként funkcionálnak?

Marcell
Olvasó
Marcell

“Azt el tudják érni, hogy Magyarországot kicsesszék az EU-ból”

Addig azért még van pár forduló, egyelőre nem akarják kicseszni Magyarországot az EU-ból, csak Orbánt akarják megbuktatni külső nyomásgyakorlással. Csak hát azzal, amit csinálnak, csak az orbáni narratívát erősítik jelenleg. Hiába hivatkoznak jogosan a korrupcióra stb. amikor szélsőbalos, zöld-feminista képviselőkkel (Tavares, Sargentini) készíttetik el rendre a jelentéseket, akik belekeverik a hagymázas ideológiájukat, meg az antiszemitizmusvádat és a szokásosakat, ezzel a Fidesz malmára hajtva a vizet.
Ha jól tudom, ez a döntés csak akkor számít, ha a Tanács megszavazza, ami jelenleg még valószínűtlen fejleménynek tartanak (elvileg egyhangú szavazásra lenne szükség persze előfordulhat, hogy itt is megváltoztatják a szabályokat az utolsó pillanatban, mint az EP-szavazásnál, ki tudja)

“Nem tudom, feltűnt-e neked, de az elmúlt 500 évben egyetlen magyar uralkodó se engedett (tömegesen) migránsokat az országba.”

Nem a faszt. A Habsburgok többször is, először a török kiűzése után volt nagy betelepítés németekkel és tótokkal, aztán a 19. században a “galíciai jöttmentek” százezrei érkeztek. Persze ők nem az állam által szervezett formában. És persze Erdélybe és a Délvidékre is volt oláh, rác beáramlás ezen évszázadokban.

“Az új EU-tagok közül máshol sem sikerült migránsországot csinálni”

Egyelőre, a cél megvolt, a kvóták lettek volna az első lépés, ha sikerült volna elfogadtatni az első 150 ezer kvóta szerinti szétosztását, jött volna a következő 1,5 millióé és így tovább. Persze magától nem sok akart volna a csóró keleten maradni, erre is megvoltak anno a javaslatok, pl. EU-s központi alapból fizetni az apanázsukat. Mindezt a V4-ek ellenállása hiúsította meg elsősorban, elsőként az Orbán-kormányé, tetszik vagy sem. A célról pedig nem tettek le közel sem, mivel ideológiai meggyőződésből is “vérfrissítést” akarnak Európa-szerte. Ez nem valami összeesküvés elmélet, számos idézetet lehet találni tőlük, amiben elismerik. Politikusok is, persze a nem kormányzati aktivisták és egyéb tényezők, akik ezen szorgoskodnak, még gyakrabban őszinték.

“Ha igen, miért nem indult eljárás más országokkal szemben, akik szintén nem akarnak migránsokat beengedni, de mégis jogállamként funkcionálnak?”

Lengyelország ellen folyik a balhé, most is ők az igazi célpont valószínűleg. Magyarország szavazati jogát is azért akarják felfüggeszteni, hogy ne vétózhasson a lengyelek elleni eljáráskor.

Flo
Olvasó
Flo

Most már hagyjuk a mellébeszélést, valaki közületek tényleg válaszolhatna már erre a lényegi kérdésre is:

MIÉRT NEM ÍRAT KI ORBÁN EGY HUXITET? Kinek jó ez a szarakodás?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Miért írna ki HUXITET?
Még a szerződés rájuk eső részét nem teljesítették a nagyondemokratikusak, szóval addig biztos nem, hülye lenne.
Másrészt a módjával, a libsi SJW-gender meg álszent és töketlen faszságokkal van a gáz. HJogy kurváre letértek azoktól a bizonyos “alapértékektől” amire hivatkoznak, de soha nem tartottak be és most is igyekeznek kitáncolni, ha nem a szájuk íze szerinti kormány-párt vezet egy tagországot.

Flo
Olvasó
Flo

“Miért írna ki HUXITET?
Még a szerződés rájuk eső részét nem teljesítették a nagyondemokratikusak, szóval addig biztos nem, hülye lenne.”

De ha olyan szar az EU-ban, miért kéne maradnunk? Ha nem szar, miért nem akarjuk betartani az EU szabályait? Hogy jön ez össze, hogy maradni akarunk, de csak úgy, ahogy mi akarjuk, és szarunk rá, hogy az EU-nak ez nem tetszik?

Marcell
Olvasó
Marcell

Melyik szabályait? Az EU joganyagot átvettük, meg minden.
Ja, hogy nem tetszik egyes erőknek a magyar vagy pl. a lengyel kormány irányvonala, na ez politikai kérdés és politikai vita tárgya kéne legyen.

Katalin Gulyás
Olvasó

Azért, mert az EU-n belül sincs egység. Emiatt a benne lévő változások talán majd az Orbán-kormánynak is kedvezőek lesznek, ha kibekkelik ezt az időt még.

Marcell
Olvasó
Marcell

Nyilván nem bolondult meg, amíg a klientúrája az EU-s pénzekből gazdagodik hülye lenne. Pénz nélkül pedig a hűségük is hamar elpárologna sokaknak. De a nép sem szavazná meg, azért ahol százezrek dolgoznak nyugaton, akiket egy HUXIT esetén esetleg hazaküldenének, ott elég húsbavágó lenne a dolog.
A Fideszt feltehetően kizárják a Néppártból, ami azért elég bomlasztó hatású lesz, mert mások is követhetik (minden bevándorlásellenes), Orbán meg feltehetően abban reménykedik, hogy a jövő évi EP-választásokon megerősödnek a vele rokonszenvező erők, és tovább játszhatja a “fenegyereket”. Ami hiú reménynek bizonyulhat pl. a legutóbbi svéd választást nézve (amit lehet hogy elcsaltak, de mivel kvázi nyíltan szavaznak, lehet sokan tényleg nem mertek az SD-re szavazni).

Flo
Olvasó
Flo

“Addig azért még van pár forduló, egyelőre nem akarják kicseszni Magyarországot az EU-ból, csak Orbánt akarják megbuktatni külső nyomásgyakorlással.”

Van hátra (jó)pár forduló, az EU malmai lassan őrölnek. Természetesen addig még egy kormányváltás esetén helyre lehetne állítani a jogállamot, de én erre nem látok reményt.

“Hiába hivatkoznak jogosan a korrupcióra stb. amikor szélsőbalos, zöld-feminista képviselőkkel (Tavares, Sargentini) készíttetik el rendre a jelentéseket, akik belekeverik a hagymázas ideológiájukat, meg az antiszemitizmusvádat és a szokásosakat, ezzel a Fidesz malmára hajtva a vizet.”

Egy kérdés van: lopja-e a Fidesz az EU pénzeket, vagy nem. Ha igen, akkor ki a lófaszt érdekel, hogy hogyan van megfogalmazva a jelentés? El tudod te ezt képzelni, hogy valaki lenyúlja a pénztárcádat, de elkapják, majd azért ejtik ellene a vádat, mert TE rosszul fogalmaztad meg a feljelentést? Szerinted ez így igazságos lenne?

A törökök kiűzésének nem néztem utána, én valahogy az 1500-as évekre emlékeztem. Hibáztam, bocs.

Marcell
Olvasó
Marcell

Mindenhol lopják az EU pénzeket, Bulgáriával egy csomót vissza is fizettettek ezért tudtommal. De ilyen eljárás nem indult egyszer sem.

Naooo
Olvasó
Naooo

De csesszék csak ki Magyarországot, mert az unió egy bűnszervezet.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nem tudják megváltoztatni a magyar törvényeket, de azt el tudják érni, hogy Magyarországot kicsesszék az EU-ból.

És ha valaki örül annak, hogy az állítólagos hazájával kibasznak, mint Móricka a bizonyos viccben hogy AIDS-es kurvát kér a kuplerájban, mert a sok kefélés végén(ő a nővérét, azt az apja azzal az anyja és végül az anyjával a szomszéd is elkapja, aki kilyukasztotta neki a labdásját, tehát a bosszúja elérte:), akkor az minek nevezhető?

Igen, ez a nők, gyerekek, ballibsik sajátja, akik mohács után ácsingóznak és igen , ezt “hegedűshadnagyok” művelik.

Ha van egy diszkód, ahova bejön egy cigány/zsidó/buzi és nyíltan megsérti a bejáratnál is felosorolt szabályokat, akkor te is ki akarod őt hajítani a klubból.

Érteni vélem én, hogy van egy pont ahol már a védhetetlent csak hazugsággal lehet a felszínen tartani, de azért jó lenne megmutatni ezeket a „bejáratnál” felsorolt szabályokat, mert ha nem, akkor ez az érvelés tulajdonképpen egy társadalmi „metoo”, hogy utólag hivatkozunk arra, ami soha nem is volt!
Az meg külön bájos, hogy azon milliókra ezen nem létező „szabályok” számonkérése nem igazán akaródzik, akik nem csatlakoztak, hanem „betörtek” és folyamatosan elárasztják Európát.

Nem tudom, feltűnt-e neked, de az elmúlt 500 évben egyetlen magyar uralkodó se engedett (tömegesen) migránsokat az országba.

Tudom, hogy Vietnámban nem érhetőek el a történelem könyvek, de ugye Trianon annak a következménye, hogy egyetlen uralkodó sem engedett be (tömgesen) migránsokat az országban. Ezek a románok, szlovákok, szerbek, sőt cigányok itt voltak és mi telepedtünk rájuk? Volt itt, aki téged bozgornak nevezett, szerintem nagyon enyhén fogalmazott.

A te pártod azt állítja, hogy csak Orbán nem enged be migránsokat, de a múlt nem ezt támasztja alá, sőt a jelen sem: az új EU-tagok közül máshol sem sikerült migránsországot csinálni, leszámítva Szlovéniát, ott 10%feletti a migránsok aránya, de ők jugó migránsok.

Takard el a szemed és akkor nem látod, ha nem látod, akkor nincs, igen , a gyerekeim azt hiszem 3 éves korukra nőttek ki ebből a „hol a baba, nem látom, kukucs” játékból.

És egyébként meg lehet úgy tenni, mintha ez a mostani fricska csak a migránsokról szólna, de vedd már észre, hogy a bejátszásokban is folyamatosan a korrupció témáját ismétlik vádként.

Azt mindig kihagyod, hogy bizonyíték nélkül, akik meg lebuknak, azok 90%-ban ballibsi garnitúra, nem is kevés összeggel nagyságrendileg és arányaiban.
Mint a metoos szarokban, a jobboldali, náci, kirekesztő hímsoviniszta patriarchák ellen lett “kifejlesztve”, erre rendre “baráti tűzben” hullanak a ballibsi pmonensek, ki érti ezt?

Az igaz, hogy Magyarország IS az EU, de mégiscsak kétféle EU létezik: aki felzárkózik (nagy átlagban nyugat), meg aki ezt pénzeli (főleg kelet).

És minden euró után, amit ide adnak(kötelező módon, szerződést teljesítve!), minimum kettőt kapnak vissza, ezért is, csak a pofázásig terjed minden ilyen töketlen „szankció”, pontosan úgy, ahogy a feleség fenyegeti a férjet, miközben szívja a vérét.

Mostanra már világos, hogy az EU pénzekre Orbán zsebpénzként tekint, és ez már Európaszerte közismert tény.

Lassan már ott tartok, hogy elvárom, hogy ezt a bandát fossza is ki, de csontszárazra, olyan szinten, hogy még ezer évig sírjatok, ha csak rágondoltok.

Te tényleg úgy gondolod, hogy ennek a ténynek nincs semmi jelentősége ebben az ügyben? Ha igen, miért nem indult eljárás más országokkal szemben, akik szintén nem akarnak migránsokat beengedni, de mégis jogállamként funkcionálnak?

Te tényleg messze vagy, és talán ez a kisebbik probléma….
Felkészül Lengyelország….

Flo
Olvasó
Flo

“És ha valaki örül annak, hogy az állítólagos hazájával kibasznak, mint Móricka a bizonyos viccben hogy AIDS-es kurvát kér a kuplerájban, mert a sok kefélés végén(ő a nővérét, azt az apja azzal az anyja és végül az anyjával a szomszéd is elkapja, aki kilyukasztotta neki a labdásját, tehát a bosszúja elérte:), akkor az minek nevezhető?”

Nem írtam, hogy azt akarom, hogy Magyarországot kicsesszék az EU-ból. Viszont azt igen, hogy legyen Huxit. Két eset lehetséges:

1. Megszavazzuk a kilépést. Ez egy még egyértelműbb helyzet lenne, mint a Brexit.

2. Maradásra szavazunk. Ez esetben (urambocsá) mégiscsak felelős lenne OV azért, hogy az EU által kifogásolt hiányosságokat kijavítsuk. Szerintetek ez nem egyeztethető össze azzal, hogy Magyarországból migránsország lesz, szerintem meg igen. De egy biztos: a migránsos népszavazás nem tekinthető érvényesnek, tehát valójában az semmire sem kötelez jogi értelemben. Viszont egy Brexitet vagy egy Huxitet nem lehet csak úgy figyelmen kívül hagyni, ez a Cameronnak se jött volna be.

“Lassan már ott tartok, hogy elvárom, hogy ezt a bandát fossza is ki, de csontszárazra, olyan szinten, hogy még ezer évig sírjatok, ha csak rágondoltok.”

Aha, szóval téged nem zavar, hogy Magyarország most épp a segílykés cigány szerepét tölti be, akin számonkérik, hogy talán nem kéne félkarú rablóra elcsesznie mások adóforintjait. Értem én.

Reszet Elek
Újságíró

Minden agymenésedre válaszoltak, ekkora fanatizmus ellen nincs kedvem vitába szállni. Te egy alternatív univerzumban élsz.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nem írtam, hogy azt akarom, hogy Magyarországot kicsesszék az EU-ból. Viszont azt igen, hogy legyen Huxit.
Két eset lehetséges:
1. Megszavazzuk a kilépést. Ez egy még egyértelműbb helyzet lenne, mint a Brexit.

Miért tennénk ilyent?

2.

Maradásra szavazunk. Ez esetben (urambocsá) mégiscsak felelős lenne OV azért, hogy az EU által kifogásolt hiányosságokat kijavítsuk.

A kifogásolt hiányosságok minden esetben korrekcióra kerültek, lásd pl. a média törvény esetét is. Nem beszélve arról, hogy mindig megszopatták a kritizáló libsiket, mert mindig hozták a passzust valamelyik nagyondemokratikus, nagyon európai tagállam élő törvénykezéséből, pont azt, amit bevezetni kívántak. Kettősmércéznek így is a nagyonhaladók eleget, de amikor megkínálják a saját szarukkal, csak a feszengés megy meg a végén mindig oda lyukadnak ki, hogy nem vagyunk érettek eléggé és gyámra van szükségünk, mint jelen eset is mutatja. Nekünk nem lehet azt megtenni, amit a nagyondemokratikusaknak szabad, ott azt lobbinak hívják, nálunk meg korrupciónak.

Szerintetek ez nem egyeztethető össze azzal, hogy Magyarországból migránsország lesz, szerintem meg igen.

Igen, ismerjük:
https://magyaridok.hu/velemeny/kvota-evolucioja-es-hazai-ellenzek-2189272/

De egy biztos: a migránsos népszavazás nem tekinthető érvényesnek, tehát valójában az semmire sem kötelez jogi értelemben.

3,36 millió szavazott arra, hogy nem, 0,056 millió arra, hogy igen. Jogi értelemben nem kötelező, de 98,36%-ban „melegen ajánlott”, akkor eldőlt a 18-as választás is, nem annyira bonyolult ez.

Viszont egy Brexitet vagy egy Huxitet nem lehet csak úgy figyelmen kívül hagyni, ez a Cameronnak se jött volna be.

Miért lovagolsz ezen a Huxiten? A britek adtak egy nagy pofont a szarnak, azon kívül, hogy nagymértékben szopni fognak, a saját szemetüket szépen bezárták:) A Brexit a keletejrópaik kiszorítására jött létre és e helyett behúzták a cipzárt az eleve telibeszart buvárruhán, ügyes és nagyon jó dolog volt, külön gratulációt érdemel.

Aha, szóval téged nem zavar, hogy Magyarország most épp a segílykés cigány szerepét tölti be, akin számonkérik, hogy talán nem kéne félkarú rablóra elcsesznie mások adóforintjait. Értem én.

Annyit mantrázták már ezeket a nagyondemokratikus hegedűshadnagyok, hogy lassan már könyörögni fogok érte és minimális elvárás lesz részemről.

Flo
Olvasó
Flo

“Miért tennénk ilyent?”

Mert ellenkező esetben elvárható lenne, hogy eu konform jogállamként működjünk. Ilyen nincs, hogy rinyálunk, mennyire szar nekünk az EU-ba, de kilépni meg nem akarunk amíg jön zsozsó. Ez szimplán felhőztetés.

“Miért lovagolsz ezen a Huxiten?”

Azért lovagolok, mert véleményem szerint ennek az ügynek az egyik lehetséges kimenetele egy Huxit szavazás, a másik pedig hogy szimplán kihajítanak minket, bár az egy hosszabb folyamat lenne. Ha már el kell hagynunk az EU-t, tegyük azt emelt fővel, vagy pedig ha a választók mégis az EU-ban akarják tartani Magyarországot, akkor kéne egy kicsit kevésbé korrupt és arrogáns kormány.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Mert ellenkező esetben elvárható lenne, hogy eu konform jogállamként működjünk.

Mit szeretnél, „nincs felső korlát”-ot? Welcome refugees? A görög példát? A franciát, vagy esetleg a spanyolt? Salvini még EU konform?

Ilyen nincs, hogy rinyálunk, mennyire szar nekünk az EU-ba, de kilépni meg nem akarunk amíg jön zsozsó. Ez szimplán felhőztetés.

Szerződés szerint fizetnek, fel kéne fogni, az az egész szar is arról szól, hogy ki akarnak táncolni a fizetési kötelezettségből, magasról leszarnák, hogy ki és mennyit lop, lásd pl. Románia, Bulgária, mennyire korrupt, amíg annyit visszatejelnek, ami elég nekik, viszont a nagy “jogvédelmi” aggódás akkor tör itt mindig elő, ha a bankjaikat megsarcolják, ha kibasszák az ingyenélő francia étkezési csekkeseket, ha a lefölözött nagy haszon után legalább visszaveszik az energiaszektor jó részét az olaszoktól-németektől és nem a „garantált 8%-os” nyereséget tömik a nagyondemokratikusok zsebébe. Soroljam még?

Azért lovagolok, mert véleményem szerint ennek az ügynek az egyik lehetséges kimenetele egy Huxit szavazás, a másik pedig hogy szimplán kihajítanak minket, bár az egy hosszabb folyamat lenne.

Dehogy akarnak kihajítani, a makrancos ló is húz, inkább a zablát szeretnék szorosabbra fogni, de épp ennek intünk be jó ideje, ennek ellenére még bőven megéri nekik.

Ha már el kell hagynunk az EU-t, tegyük azt emelt fővel,

Amint rendezték a számlákat, újra tárgyalhatjuk, addig meg megy a maszatolás

vagy pedig ha a választók mégis az EU-ban akarják tartani Magyarországot,

A választók, köszönök jól vannak és ahogy a jövő kinéz 2030-ig nem nagyon álmodozhattok.

akkor kéne egy kicsit kevésbé korrupt és arrogáns kormány.

Mondj egy mintát, hova, kihez kéne igazodnunk, mi birkák, vidéki intoleráns és korrupt haszonlesők?

Kalman
Újságíró

“Ez szimplán felhőztetés.” Elfelejted, hogy a felhőztetés akkor rossz ha veled csinálják. Ha te csinálod, akkor jó. Komolyan mondom, úgy beszélsz, mintha az ellenséggel lennél.

Flo
Olvasó
Flo

Kálmán: A felhoztetés akkor is felhoztetés (és genyóság), ha nem veled csinálják, hanem te csinálod valakivel. Azt meg, hogy ki az ellensége Orbánnak nem én dontottem el. Sot, meg is fordítanám a kérdést: ki NEM számít uldozendo ellenségnek az Orbáni rendszerben azok kozul, aki nem Fideszes? Ha már ellenségnek vagyok kikiáltva, miért nem kéne visszalonom?

UI: ne felejtsd, a visszalovés akkor is visszalovés, ha rád lonek vissza.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A felhőztetéssel kapcsolatban ez örök kérdés: a lámpa felelőssége-e, ha a bogár belerepül és megég?

Nem üldöz titeket senki – épp ez az egyik nagy baja a nagyondemokratikusoknak, hogy még komolyan sem veszik őket – max a nedves álmaitokban, magasról tesznek rátok és a szinteteken kezelnek. Ez is az egyik kín, mert így minden „mártírkodás” nevetségbe fullad és csak a töketlen kesergés marad, a passzív durci mellett, no meg a diktatúra megszavazóinak a birkázása ás lenézése, megfejelve a “külföld” “segítségének ” a új “mohácsnak” a csodavárásával, most éppen Brüsszelből..
A karavánt ugató kutya minden, csak nem ellenség, ha túl közel pofátlankodik, akkor max oldalba rúgják és vinnyogva eloldalog, ahogyan a hiszti meg a toporzékolás is sokminden, csak épp nem visszalövés.

common man
Olvasó
common man

Kérjük meg az eut , jelöljön ki nekünk megfelelő kormányt.

Katalin Gulyás
Olvasó

Tetszik ez a vélemény!

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Unió, nem Únió. Zsenivel állunk szemben, igaz kiművelt emberfővel, látom.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Az öröm:

comment image

Marcell
Olvasó
Marcell

Mit kapott, Oscart?

lady
Olvasó
lady

Első gondolat a képről mintha a női győzelmet is ünnepelnék! Szinte elàjulnak az örömtől.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Kapálóznak itt is elegen ellene, de a papucs/csicska lét a balliberális “toleránsos” “emberi jogos”, szeresd a “hóhéraidat” behódoló PC-SJW feminista hozzáállás sajátja-női princípium, aki a szerint él, nyelheti marékszám a PirosPirulát, nehezen lesz “ballibsiből” férfi, bár itt is akadnak próbálkozók, nem sok sikerrel.
A balliberális, tetszik vagy sem, de a töketlenség, és a nőként való “küzdés” szinonímája.
Egy bizonyos jólét fölött lehet a buzik 72 fajtájával, a genderfaszságok tömkelegével, a többi nagy világmegváltó büfészarokkal foglalkozni.
Kurva unalmukban, pont mint a női önmegvalósítások, jódolgukban megvesznek és valahol ki kell élniük az energiákat, ha nem produktív, akkor mindenféle ezó meg szociális meg fasztudja milyen izmusokban és szarságokban. HA meg ez még hatalommal is jár,, akkor megrészegülnek tőle és mint egy gyerek addig feszegetik a határokat, amíg pofán nem vágja a valóság. Jelenleg ha ez véletlenül valahol megtörténik, akkor az diktátor, náci, fasiszta, erőszaktevő stb. Elég Trumpra, Putyinra és igen, Erdoganra is gondolni, mert ezek magasról szarnak az “emberi jogokra”(miközben ennek biztosa az ENSZ-ben Szaud -Arábia, ahogyan az Unió kisebbség ügyi biztosa egy román nacionalista párt tagja, csupa véletlenek és egybeesések furcsa összjátéka:) és amíg a töketlen, nőies és síró -rívó balfasz az ellenfél, mindig is nyerni fognak.
Az, hogy pl. Merkelnek több töke van, mint az egész nyugati vezetőknek együtt, ez is egy vicc.

Lehet köpködni, de Orbán testesíti meg a tökös “férfit” Magyarországon is és az EU-ban is. Elég megnézni a Weber kétkulacsos táncát, Kurtz “árulását”, és meglepő módon, de nem a bátorságukról híres olaszok azok akik végre tököt növesztettek. Egy férfi nem hódol be, akárhány liba is gágog!
Igen, Orbán ember, igen, klientúrát épített és fog is kiépíteni, és igen ezt a 90-es években meg is mondta nyilvánosan, nem is egy vele készült interjúben, hogy ezt fogja tenni, mert a politikai hatalom megszerzésének és főleg megtartásának ez az alapja és egyben záloga. És mellesleg kurvára nem érdekel, hogy a számításból, politikából, hatalom megtartásból stb. véd meg a tetvek áradatától, ha megvéd.
Ha ez az ára, boldogan fizetjük. Hogy ember és nem bűntelen, naná. Hogy a ballibsik elől minden municiót elvett és azoknak csak a hazaárulás maradt, ez azért nem az ő hibája.
Én egyetlen dologban reménykedtem, de sajnos nem merték meglépni (valószínű, hogy azért a ballibsik közt is van értelmes ember:), mégpedig azt, hogy ezt az egész jelentésről a végső szavazást nem az eredeti, március utolsó hetére időzített időpontban tartották meg , akkor, amikorra ki volt írva. Valaki vagy szólt nekik ittthonról(ez a valószínűbb), hogy ne tegyék, vagy ott valamelyik felismerte ennek a hatását.
Nem véletlenül volt kiírva április 8.-ára a választás.
Képzeljük el, hogy előtte zajlik egy héttel ez a szavazás, akkor milyen lett volna a szavazati arány a választásokon.
Kurva nagy mázlija volt a “zellenzéknek”, hogy ezt akkor nem lépték meg és mostanra halasztották.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Ezt szívemből.

Naooo
Olvasó
Naooo

“És mellesleg kurvára nem érdekel, hogy a számításból, politikából, hatalom megtartásból stb. véd meg a tetvek áradatától, ha megvéd.”

Amíg egy büdös migráns is van az országban, addig a fidesznek kuss.

Kalman
Újságíró

+1

Naooo
Olvasó
Naooo

Mi ez a haj?

wittukind
Olvasó
wittukind

Nos, éppen a gender vonatkozások azok amiről egy kommentelőnek sem volt véleménye….mégis akik ilyensmiket vetnek fel mint “bűn”, plusz, még olvastam valahol hogy az egyik léhűtő onnan azt is a szemére hányta Orbánnak hogy nem ment ki vagy nem üdvözölte a buziparádékat….az ilyeneknek még szavazati joguk se kellene legyen, nemhogy még az “eszet” is osszák

Ha Orbán erre választ szeretne adni akkor 3 dolgot megtehet

1-kirúgja az egész CEU-t pereputtyostúl és a “diplomákat” nem ismeri el
2-betilt mindenféle deviáns buziparádét
3-az iszanbuli egyezményt férfiak elleni hadüzenetnek minősiti és soha nem ratifikálja

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A “gender” vonaltól egyre távolabb kerül a kommentszekció, ezért mindenki okulására ( a ballibsiknek meg külön kötelezően:):

http://azonnali.hu/cikk/20180802_-a-7-es-cikkes-jelentes-ajandek-a-kormanyzati-propagandanak

wittukind
Olvasó
wittukind

“A hivatkozott 2.cikkely eléggé általánosan fogalmaz, és az emberi méltóság tiszteletben tartását, a szabadságot, a demokráciát, az egyenlőséget, a jogállamiságot valamint az emberi jogok tiszteletben tartását irja elő”

Előszőr annyi hogy valahonnan ismerem ezt a Shiffer András nevet de most hirtelen nem tudom betájolni, honnan..

Másodszor, ez a bikkfanyelven iródott valami nagyon hasonló az Elvtárs alkoltmányába iródott sületlenségekhez, annyi különbséggel hogy a “demokrácia” elé oda kell tenni azt hogy “népi” és az “emberi jogok” helyére azt hogy “szocializmus épitése”.

Azt hogy ez is Orbánnak kedvez, véletlenűl ráhibázott.

Reszet Elek
Újságíró

Az első gondolom poén. A másodikra meg javaslom TGM írásait. Ő aztán tényleg mesteri módon kezeli az álkulturáltság fonnyadt emlőit.

wittukind
Olvasó
wittukind

Az első nem poén, rá kell kersem a guglin hogy kicsoda? meg az hogy TGM, nem tudonűm mi az, én maradok most olvasnivalónak Jean Sevillia-nál, de köszi hogy fölvilágosittál a fölvilágositattlanságlomról..

Hunn
Újságíró

wittukind, az a Schiffer András az nem más, mint Szakasits Árpád unokája. Nem a mi kutyánk kölyke.

Szakasits Árpád volt az, aki anno a Szociáldemokrata Párt vezetőjeként odadobta a pártját Rákosiéknak martalékául, a két magyarországi baloldali munkáspárt (a szociáldemokrata és a kommunista) háború utáni egyesítésével.

Schiffer András, az unoka, a liberálisok második pártjának (LMP) alapító tagja, szóval az alma nem esett messze a fájától. Nem véletlenül nem lett más a politika: egy brancs ezek mind.

A “TGM” pedig nem más, mint Tamás Gáspár Miklós, a messze földön híres erdélyi zsidó filozófus nevének a médiában használt, rövidített verziója.

Örülök, hogy segíthettem, bár semmivel sem voltál lemaradva azért, mert nem ismerted közelről az illető urak “munkásságát”… :)

common man
Olvasó
common man

Azért a dédunokákat ne tegyük felelőssé az ősök tetteiért.Talán az egyetlen valamennyire értelmes ember volt az lmp-ben.Ott is hagyta őket pedig társelnök volt.Valamit tudhatott.De ami ide tartozik: még ő is fikázza a jelentést.

Hunn
Újságíró

common man, szerintem a magyar politikai élet egyik rákfenéje, hogy az emberek többsége nem tudja, hogy ki kinek a kicsodája. Ezért nem látnak be a duma mögé, ezért veszik esetleg készpénznek azt, amit az illető politikus mond.

Csak hogy egy másik példát mondjak, a jobboldalról: ott van Toroczkai László. Ő az 56-os Tutsek vérbíró leszármazottja…

Tudni kell(ene), hogy ki kicsoda… Ne feleljenek a fiúk a (nagy)apák bűneiért, rendben van. De az se megnyugtató,, ha a bűnösök leszármazottai kezébe hatalom kerül.

common man
Olvasó
common man

Ha a hatalom a kezébe kerül…?Hogy ezt valaki hogyan tudja kezelni? Na ez az a dolog ami csak akkor derül ki amikor vagy csak jóval utána.És bizony lehet az illető zsellér -munkás-proli-tajparaszt-maszek zöldséges-gazdag zsidó-értelmiségi zsidó-muzsikuscigány-és még ki tudja milyen vérvonalú.Persze ahol már nemzedékek óta csak gazembereket találni ott már nagyobb a valószínűség a folytatásra,de ez sem biztos.Most megint elolvastam a hivatkozott cikket én korrektnek tartom ,szakszerűnek tűnőnek.Azért mondom így mivel nem vagyok jogász.

Reszet Elek
Újságíró

Nem az ősök tetteiről van szó. Sokkal inkább arról hogyan élnek tovább a családi minták, milyen egyéni érvényesülési lehetőség jut az ilyen emberek gyerekeinek és unokáinak. Lásd pl. körömletépő Pető és Bauer csemetéi tetteit, SZDSZ-es üdvös tevékenységüket. Meg lehetne nézni Dobrevet is aki ugye Apró Antal elvtárs unokája és még sorolhatnám. El lehetne gondolkodni, hogy az ilyen leszármazottaknak milyen nehéz lehetett egyetemre kerülni, munkát találni stb.
Mindettől függetlenül Schiffer a tisztességesebb kategória.

Amúgy a Bibliában ez áll (a zsidó részen): “Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr, a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok, aki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyedíziglen, akik engem gyűlölnek;”

common man
Olvasó
common man

És ha a Schiffer egy címeres gazember lenne akkor is írhatna a cikkben igazat.(szerintem nem az legalábbis amennyit róla tudok)Az idézet a végéről.? Ki tudja hányadik nemzedékünk kapja a kiválasztottaktól azért amit el sem követtek az őseink.

Reszet Elek
Újságíró

A mondanivaló hitelessége mögött mindig egy hiteles ember kell hogy álljon. Ezért van az, ha a mondandód nem tudják bemocskolni téged próbálnak.

Katalin Gulyás
Olvasó

Ez a Férfihang nagyon jó hely! Nőként jobban érdekelnek az itt elhangzó vélemények! :) Ez a Sargentini nőszemély egy feminista, eszetlen, teljesen elfogult zöldet szívó ribi ; ahogy kinéz, talán még leszbi is… Arányt számolni sem tudnak rendesen ezek az idióták!
Éltem Benelux-országban, elmondhatom ,az unalmas, tespedő gazdagságukban azt sem tudják már, hogy milyen fűhöz-fához nyúljanak; minden működik, minden klappol – már csak józan eszük nem maradt nagy fogyasztói jólétükben… Mindezt amellett, hogy sok mindent lehet tanulni is tőlük.

common man
Olvasó
common man

A belga csoki nagyon finom ,és fociban is mindig elpicsáznak minket.

Reszet Elek
Újságíró

“Itt a belga, egy se balga!”

common man
Olvasó
common man

Ékezet nélkül elküldve: “belga ser elki ser “

Naooo
Olvasó
Naooo

Bejelöltelek fészbukon, hátha lesz valami.

ulomenen
Olvasó

“Korábban bejárta a világsajtót a Dallas Maratonon történtek híre. Eszerint az élen futó Chandler Self nem sokkal a cél előtt összeesett, és bárhogy próbált, nem tudott felállni. A mögötte futó Ariana Luterman pedig nem ment el mellette, hanem felsegítette őt. Mivel Self pár lépés után ismét összecsuklott, Luterman gyakorlatilag bevonszolta őt a célba maga előtt. Eddig a sztori. Self megkapta az aranyérmet, Luterman pedig a második helyezésért járó ezüstöt. A világ megismerte a történetet, mindenki a fair play bajnokának nevezte Ariana Luterman-t. Valójában azonban szimplán csalás, finomabban tévedés történt.

Nem feltétlen érdemelne ez az eset önmagában ennyi figyelmet, ám jól példázza a liberális- progresszív oldal emocentrikus világképét. Az értékek átfestése, félreértelmezése jellemző erre a gondolkodásra, szintúgy a képtelenség a szabálykövetésre és a szabályok értelmezésére. Senki nem lesz attól győzelmet érdemlő, mert sajnálatot vált ki. Senki nem érdemel attól többet, mint ami jár, mert sajnálatot vált ki. Senki nem helyezhető a szabályokon kívülre, csak mert sajnálatot vált ki. Legyen szó elesett futóról, síró nőről, segélyért kuncsorgó kisebbségiről, szomorúan néző migránsról, a szabályok mindenkire egyformán vonatkoznak….”

https://perszeusz.blog.hu/2018/09/15/fair_play_408

T_T
Olvasó
T_T

Én is utálom Viktátort és a sleppjét, de számomra ez az egész Sz@rgentini-jelentés akkor bukott le, amikor még frissiben beleolvastam, és nini, még mindig a nők hátrányos megkülönböztetéséről beszél
A férfiakról egy szót sem szól, pedig nem ki botrányos volt a Férfiak40 elutasítása! Akkor jöttem rá, hogy itt valójában nem arról van szó, hogy segíteni akarnak a magyar embereknek Viktor király rezsimje ellen, hanem valami gagyi, divatos európai szintű lejárató kampány. Kb. ugyanolyan, mint amit a Viktátor csinál Soros György ellen. Csak az EU-nak Orbán Viktor a Soros Györgye.
Örülök, hogy erre ti is felfigyeltetek. Ez egy kamu lejárató fröcsögés. nem olvastam el a teljes Sz@rgentini jelentést, de lefogadom, hogy csak a valódi problémákról nem írt semmit.

Kalman
Újságíró

Neked nem Soros György a Soros Györgyöd? És ha nem miért nem?

Genderegyetemet, bevándorlóhajókat finanszíroz és még csak nem is titkolja. Számtalan egyéb szemétséget is csinált, sokféle forrásban rá lehet akadni. Mit kellene _még_ csinálnia, hogy neked is Soros György legyen a Soros Györgyöd?

T_T
Olvasó
T_T

Jah, de lakáshitelekben nincs benne, mi? Mert Viktátor még mindig rakja-rakja az utcára az embereket.
Mellesleg elárulok egy titkot: a Jobbika 2010-es évek elején divatba hozta a zsidó világösszeesküvés-elméleteket. A MIÉP is csinálta anno,de nem voltak annyira sikeresek, mint Vonáék, és a kuruc.info.
Az ő munkásságuknak hála megjelent az igény egy milliárdos zsidó főellenség ellen, aki jól látható és beazonosítható. Ez lett Soros. Viszont, hogy mennyire parasztvakítás Viktor király forradalma, az mit sem bizonyítja, minthogy utcára teszik a devizahiteleseket olyan bankok miatt, amiben Soros pénze is benne van. Figyelembe véve Viktátor személyiségét, én még azon sem lepődnék meg, ha előre lebeszélték Sorossal, hogy: “Gyuri bácsi! A hülye kuruc.info miatt kéne egy milliárdos zsidó főellenség, akit hibáztathat a nép helyettünk. Elvállalod?”

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Most akkor ezt hogy kéne érteni?

„Nagyon aggasztó, hogy a tory EP-képviselők ahelyett, hogy támogatták volna a jogállam helyreállítását célzó kezdeményezést, inkább megvédték a magyar kormány szégyenletes bizonyítványát” – hangsúlyozta Marie van der Zyl, a brit parlament zsidó származású képviselőit tömörítő szervezet elnöke. „Ahogy már korábban is mondtuk, nagyon aggaszt bennünket, hogy a választási kampány során Orbán Viktor muszlim megszállókról beszélt, s méregnek nevezte a bevándorlókat. Az élénk antiszemitizmus is aggasztó, amelynek része volt a zsidó származású Soros György elleni támadássorozat is. Az előítéletek szítását, a sajtó- és a bíróság szabadságának korlátozását az előtt meg kell állítani, mielőtt helyrehozhatatlanul megrongálják a magyarországi demokráciát” – mondta van der Zyl.

http://hvg.hu/vilag/20180914_Zsido_es_muszlim_vezetok_biraljak_a_Sargentinijelentes_ellen_szavazo_torykat

Összenő, ami összetartozik, vagy ezek a zsidók nem úgy zsidók, de Soros amúgy meg úgy zsidó, vagy most mi a hivatalos álláspont?

wittukind
Olvasó
wittukind

Ezt sehogy sem kell érteni…ennek a valaminek a “megértéséhez” egy olyan szpeciális takarmányra van szükség a fejben meg egy ferdelátású szemüveg az orron ami csak a ballibsiknek van…

Na, és ha van itt egy balos, aki logikusan elő tudja adni hogy hogy lehet valaki egyszerre muszlimbuzi meg jahvebarát annak küldök egy smirnoff-ot….