Alter Ego
48 megosztás

Antifeminizmus és gendertagadás vádja miatt kirúghatnak egy idős svéd professzort

A svédországi Lund Egyetemen Germund Hesslow professzor előadása hatalmas hallgatói felháborodást váltott ki. A neurofiziológiát oktató tanár az óráján kijelentette, hogy a férfiak és a nők között alapvető biológiai különbségek vannak, nem csupán társadalmi konstrukciók különböztetik meg a két nemet egymástól. Az “Örökségünk és környezetünk” című órán a tanár egy bizonyítékokat felsorakoztató kutatást is idézett, aminek nyomán kifejtette: nem lenne szabad, hogy a nemek különbözősége áltudományos viták tárgyát képezze.

Habár tudhatjuk, hogy a genderfeminizmus milyen elképesztő ideológia terror alatt tartja a svéd közéletet, mégis talán Germund Hesslow sem gondolhatta, hogy a pokol összes démona szabadul el, ha az egyik óráján kifejti, hogy egyértelmű biológiai különbségek vannak a férfiak és a nők között. Azonban az óra után a Lund Egyetemen hallgatói annyira felháborodtak, hogy a rektori hivatalt is megkeresték panaszaikkal. A közreadott bejelentés szerint Hesslow professzor véleménye teljesen szembemegy a svéd értékekkel. Az vita hatására hivatali nyomozást is indítottak a tanár ellen “antifeminizmus” és “transzfóbia” gyanújával, ami az elmeroggyant svéd társadalomban egy komoly vád, hiszen a skandináv ország mindegyik iskolájában létezik egy genderpolicy, mely kimondja, hogy a hallgatókat nem csak megilleti a nemek közötti egyenlőség, hanem az egyén szabad akaratára kell bízni a döntést, hogy melyik nemhez tartozónak gondolja magát. Ilyen viszonyok között a professzor gyakorlatilag az állásával játszik, amikor a nemek létező biológiai különbségeit teszi vizsgálat tárgyává.

Az egyetem vezetése sietve fel is szólította a tanárt, hogy tartózkodjon az efféle megjegyzésektől; ő viszont kijelentette, hogy erre nem hajlandó, ugyanis már eleget tűrt az egyetemen és felkészült arra, hogy megvédje az álláspontját és semmiképp sem engedi, hogy bedarálja a genderlobbi terrorja. Az ügyében indított eljárásról elmondta a professzor, hogy annak egyetlen célja, hogy megszüntessék az óráját és megszabaduljanak tőle. A 69 éves professzor  nem sokkal nyugdíjazás előtt áll, mégis könnyen elképzelhetőnek tartja, hogy megalázó módon egyszerűen kirúgja majd az egyetem.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
48 megosztás


36
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
11 Egyéni hozzászólás
25 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
18 Hozzászólások szerzői
trombitablackfridayFoxtrott28szélsőközépSerathis Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Maverick
Olvasó
Maverick

“Hesslow professzor véleménye teljesen szembemegy a svéd értékekkel.”

Na látjátok, ezt szeretem a természettudományokban. A gender őrülteknek véleménye van csak, tisztességes kutatónak pedig tények sora áll a rendelkezésére. Hajrá, professzor úr!

Tenor
Olvasó
Tenor

Volt idő fiatal suhanc koromban amikor azt hittem hogy Svédország jó hely és milyen szerencsés aki oda születik. Ezt hittem az USA-ról is, ma már tudom hogy akkor sem mennék oda élni ha bottal kergetnének. És attól tartok lesz ez még roszabb is !

gpetersz
Olvasó
gpetersz

“erre nem hajlandó, ugyanis már eleget tűrt az egyetemen és felkészült arra, hogy megvédje az álláspontját”

Van az a pillanat, ha máskor nem, hát nyugdíj előtt, amikor már az ember önazonossága fontosabb, mint a fizetési csekk.

Hány és hány ilyen “old white male” lehet a nyugati egyetemeken, akik saját jól felfogott érdekükben befogták a szájukat éveken, évtizedeken át.

De láthatóan egyszer mindenki töke teleszalad.

Marcell
Olvasó
Marcell

Kanadában Jordan Peterson megtette, és celeb lett.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Sőt, gazdag ember. A józanság megéri.
A celeb talán nem jó kifejezés, túl tág.

Igen, felkapott lett, igen, vadásznak rá a haladár TV stúdiók (és égnek be sorra), igen, rengeteg fellépése van, de nem, nem egy Győzike és nem is lesz soha.

Razide
Újságíró

Tegyük hozzá, hogy ehhez szükség volt az igencsak kiemelkedő intelligenciájára, és kitartó énmárka-építésére.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

A márkaépítés sem kizárt, hogy tudatos volt, de akár a vitakultúrája, akár a szakmai háttere és igen, az intelligenciája tekintetében is kiemelkedő. Ezért is estek neki a progresszíó xer, xir, xar bajnokai, mivel nincs rajta fogás, pontosan érzik a veszélyt. A lexikális és klinikai pszichológiai hátteréből pontosan tudja azokat az információkat és adatokat, amikkel egy vitában, a teljes logikai-sérült femináci garnitúrát ipponnal viszi földre. Ráadásul mindezt úriemberhez méltóan (nincs köpködés) és megsemmisítőleg. So you are saying Kathy rá a tanú… Gotcha!

Serathis
Olvasó
Serathis

Nekünk csak egy Puzsér jutott de ő is jobb mint a semmi :)

Csendes Don
Olvasó
Csendes Don

https://www.facebook.com/szelsokozep/photos/a.743055165751197.1073741828.735084226548291/1590181127705259/

A gender papnői közül talán Antoni Ritát tartom a legtöbbre. Kolléganőivel ellentétben az életét nem kizárólag a nőjogi konferenciák, a CEU és a Starbucks határolta véleménybuborékban tölti, hanem van bátorsága/karizmája a közvélemény előtt megvívni a feminista vitákat és kiállni azért, amiben hisz. Másrészt azért, mert azt a sok mocsok személyeskedést, alázást, fenyegetést amit kap, azt nem lehet könnyű cipelni.

Nem vagyok meggyőződve arról, h a lenti írásában felvázolt diagnózis Orbán Gáspárról és szektájáról igaz. Különösen nem vagyok meggyőződve arról, h tudatos művelet lenne Orbán és Habony részéről, h a kis herceget már huszonévesen szakrális vezetőnek nevelik. De egyrészt tartok azoktól az emberektől, akik Istennel beszélgetnek, kézártétellel gyógyítanak és holt nyelveken beszélnek. Másrészt az abortusz vitában maximálisan a szülők mellett állok és nem gondolom, h ezt a döntést a társadalom kiveheti az anya és az apa kezéből. Ezért megosztom Antoni kisasszony gondolatait, mindannyiunk épülésére.

Running Man
Olvasó
Running Man

Szerintem a celebet az különbözteti meg a híres embertől, hogy a celeb nem szükségszerűen valamiféle teljesítmény folytán kerül a figyelem, a média közzéppontjába. Celebnek lenni elég lehet, ha bohócot csinálsz magadból egy vetélkedőben, bekamerázod a házad vagy tücsköt eszel a dzsungel mélyén. A celebek létének, tevékenységének nincs hozzá adott értékük a világhoz, a kultúrához, a társadalomhoz, sokszor még érvényes tartalmuk sincsen. Jordan Peterson szerintem semmiképp sem celeb, egy már korábban is méltán elismert filozófus, akinek a teljesítménye, munkája és markáns véleménye, kiállása hozta meg számára figyelmet, amelyre láthatóan kíváncsiak az emberek.

Wildschwein
Olvasó
Wildschwein

Nagyon durva, hogy idáig fajultak a dolgok a “fejlett Nyugaton”. Nyilván mindenki ismeri a Gyalog-galopp című filmet, sokan kívülről tudják idézni belőle a klasszikus jeleneteket – ez a svéd eset számomra ismét azt mutatja, hogy a film készítői, a Monty Python csoport tagjai már évtizedekkel ezelőtt, zseniálisan meglátták a nyugati társadalom igazi problémáit. Az a film valójában nem egy vígjáték, az csak a felszíne. Valójában egy nagyon pontos korrajz. Minden egyes jelenete színigaz a mai világban. Ez a svéd eset például egy az egyben a boszorkányos jelenet.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

A boszorkányos jelent inkább a metoo, nem? Kavanaugh a számba rakta a farkát 1983-ban, de már elmúlt. Igaz, most feljelentem.

Wildschwein
Olvasó
Wildschwein

A metoo is az, persze. Nagyon kíváncsi vagyok egyébként, hogy mi lesz ezzel a Kavanaugh-jelöléssel. Ha visszalép, vagy elbukik, az nagyon rossz jel lenne. Azt mutatná, hogy most már tényleg nincs befolyása a józan észnek, bármit meg tud csinálni ez a véleménydiktatúra. (És ugyanúgy kíváncsiak lehetünk arra is, hogy mi lesz a magyar vízilabdázók ellen felhozott vádakkal.)

Gejza
Olvasó
Gejza

“Ramirez elsőéves volt az 1983/84-es tanévben a Yale-en, éppen akkor, amikor Kavanaugh is gólya volt ugyanott. A nő szerint mindketten részt vettek egy kollégiumi piálós játékban, ahol az emberek körben ültek és mindig rámutattak valakire, akinek innia kellett. Ramirezre elég sokszor mutattak, írja a cikk, amitől hamar be is rúgott. Homályosan emlékszik a történtekre, de abban biztos, hogy

valaki egy péniszt lóbált az arca előtt.

„Emlékszem a péniszre az arcom előtt. Még abban az állapotban is, amiben voltam, tudtam, hogy én ezt nem akarom” – emlékszik vissza a New Yorker cikkében. Ramirez azt mondja, cukkolták és gúnyolódtak vele, és végül még meg is érintette a nemi szervet, amikor megpróbálta eltolni magától a férfit, írja a BBC.

Állítja, hogy több minden kimaradt neki aznap éjjelről az alkoholfogyasztás miatt, de arra viszont emlékszik, hogy az arcába tolt pénisz után jobbra nézett, és Kavanaugh állt ott, és a férfi éppen röhögve húzta fel a nadrágját.

„Addig nem akartam megérinteni egy péniszt, amíg nem megyek férjhez. Kínosan, megszégyenítve éreztem magam”

– utalt hívő katolikusságára. ”

Megalol és közben abszurd ez az egész minden részében.
– 35 évvel ezelőtt
– Egy vélhetőleg drogos, piás ribanc szövege.
– „Addig nem akartam megérinteni egy péniszt, amíg nem megyek férjhez. ” …….ezért nagyon ügyeltem arra, hogy csak a számmal dolgozzak.

Áh, tényleg röhej ami itt megy…:S

Running Man
Olvasó
Running Man

De a hívő, katolikus erkölcsébe érdekes módon az belefért, hogy a piás, cuccos osztálytársaival lógjon és azokkal üvegezős játékot (szeintem egyébként vetkőzős játékot, mivel ilyenkor az a szokás) játsszon. Nagyjából annyira lehet konzervatív neveltetésű, mint Baukó Éva.

Aldo
Újságíró

Lehet, hogy úgy akar tiszta maradni, hogy csak seggbe engedi.

Aldo
Újságíró

Teljesen hiteles. Miért, te nem emlékszel arra, hogy mit csináltál 35 éve?

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Hát… Csak tippelni tudok. :-p

Wildschwein
Olvasó
Wildschwein

És a legdurvább az egészben, hogy az Egyesült Államok szenátusa érdemben foglalkozik ezzel. Ahelyett, hogy a titkárságról üzennének ennek a ribancnak, hogy “Mi nem vagyunk illetékesek az Ön problémájában, tetszik tudni, itt a nagyfiúk intézik az ország fontos ügyeit. Kérjük, forduljon a pszichológusához.” Még ezzel is jóval többet kapna, mint amit megérdemel.

Wildschwein
Olvasó
Wildschwein

Egy jó hír ebben a cenzúrától és feminista véleményterrortól sújtott világban: Megválasztották Kavanaugh-t főbírónak. Meggyőződésem, hogy ez hatalmas jelentőségű esemény az egész világ számára, nem túlzás azt mondani, hogy a sátán erői jelentôs csatát vesztettek ezzel.

Marcell
Olvasó
Marcell

Ugyan… A midterm választások lesz a valódi csata, ha demek többséget szereznek és megimpícselik a csrámpot, akkor lesz még haddelhadd. Addig van még egy hónap, sok minden lehet. Ez csak arról szólt, hogy addig ne tudjanak konzervatív bírót választani, ezt elbukták. Viszont a Kavanaugh-ügy a repub szavazókat is mozgósította, most győztesnek érzik majd magukat és hátradőlnek, a demokraták meg még hisztisebbek lesznek. A választás szempontjából az lett volna a jó, ha folytatódik a Kavanaugh-cirkusz, hogy még több semlegest fordítson az egyre szélsőségesebb demokraták ellen (persze az igazhivő demokrata tábor már csúcsra van mozgósítva, de az is marad, és gyakorlatilag a csrámp eltávolításáról szóló népszavazás lesz a választás). Persze ha a demokraták olyan hülyék, mint amilyenek remélhetőleg, akkor továbbra is Kavanaugh-n lovagolnak majd a hátralévő egy hónapban.

Rokapapa
Újságíró

Ehhez nem lehet sokat hozzászólni.

Mindenkit köszöntök a sötét középkorban!

wittukind
Olvasó
wittukind

Úgy van, nem nagyon van mit hozzászólni, de mi az a “sötét középkor”?

Rokapapa
Újságíró

A középkorban az a vallás tanításaitól eltérő emberekkel szemben az inkvizíció és a világi hatalmak együtt léptek fel, büntették és akár ki is végezték őket, esetenként máglyahalállal. Erre csak akkor került sor, ha az illetőt semmilyen módon nem tudták rávenni álláspontja visszavonására. A középkor évszázadai folyamán egész Európában néhány ezer ilyen esetre került sor.

Talán már nem is túlzás azt mondani, hogy a feminizmusnak már több üldözöttje van mint amennyi az egész középkorban volt.

https://www.youtube.com/watch?v=qWJyyUexXHc

Razide
Újságíró

Milyen sötét is volt a középkor?
https://www.youtube.com/watch?v=Cqzq01i2O3U

wittukind
Olvasó
wittukind

Erről van szó, amit a videóban az úr nem emlit az a hierarchia, amit úgy általában mindenki természetesnek tartott.

Reszet Elek
Újságíró

Meg hogy az emberek csak Isten előtt egyenlőek (ugyanannyira bűnösök).

wittukind
Olvasó
wittukind

Azért meg volt még ebben az esetben is egyfajta hierarchia, amit értelmeztek is mindenféleképpen, annyi hogy az egyenlőségesdi nem volt divat akkoriban…

xcsakx
Olvasó
wittukind
Olvasó
wittukind

Nohát, csakszi, honnan van neked időd és kedved ilyensmiket keresgélni a neten…
az első linket elolvastam, szerintem ez kamu kell legyen, ilyen nincs, vagy ha van akkor a gyereket rögtön elvenni és a degenenált barmokat sósavban megfürösztetni, ez a helyes eljárás.
a másodikat nem tudtam megnyitani
a harmadik linkre jól illik egy idézet-“a hülyeség házhoz jön”

Serathis
Olvasó
Serathis

Hívhatjuk ezeket kromoszóma-tagadóknak?

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28
xcsakx
Olvasó
xcsakx

Hülye németek? Német hülyék?

Meghatározó változtatást vezettek be Németországban 2019. január elsején: a harmadik nemet. Ez azt jelenti, hogy az anyakönyvekben a nem megjelölésére immár a nő és a férfi kifejezés mellett a divers szó is alkalmassá vált. Ennek jelentése: különböző, különféle, vegyes. A változtatást az alkotmánybíróság rendelte el még 2017 végén, a parlament pedig tavaly elfogadta azt.

https://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2019/01/09/fenekestol_felforgatja_a_nemet_cegek_kommunikaciojat_a_bevezetett_interszexualis_nem/

És hozzá a megunhatatlan:

https://www.youtube.com/watch?v=geKP4vlYDu0

A legjobb komment:

towerhugo
2019.01.09 08:04:40

És akkor most elérkezett a pillanat amikor abba lehet fejezni a vitát meg rinyálást, hogy azonos munkért a férfiak vagy a nők kapnak több fizetést. Mert ugye nem sértegethetjük a munkavállalókat azzal a kérdéssel még statisztikusként sem, hogy kategorizáljuk őket nemi identitás szerint.

Reszet Elek
Újságíró
wittukind
Olvasó
wittukind

Kertben kapálni , lavórban kézzel mosni, vasalódeszkán vasalni vagy dugni …semmi stressz, irány a konyha’!!!

trombita
Olvasó
trombita