Férfihang.hu
9 megosztás

Demonstráció az EMMI előtt: “A magyar férfiak gyakorló apák akarnak lenni”

A magyar apajogi, férfijogi szervezetek napi munkájuk során is rendszeresen tapasztalják a magyar jogi- és jogalkalmazói rendszerben jelenlévő visszásságokat, az apaellenes, férfiellenes diszkriminációt. A szervezetek egy jelentős része megelégelte ezeket a közállapotokat és összehangolt fellépésre szánta el magát. Céljuk, hogy az általuk tapasztalt problémákra nyilvánosan is felhívják a figyelmet és petíciókkal gyakoroljanak hatást az Emberi Erőforrások Minisztériumára illetve a kormányzatra.

Az apaszervezetek, férfiszervezetek “A férfiak gyakorló apák akarnak lenni” című rendezvényüket  szeptember 26-án 16 órára hirdették meg Budapestre, az Akadémia utca és a Vigyázó Ferenc utca találkozásánál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sarkához.

A rendezvény fő célja felhívni a figyelmet az apák számos súlyos problémát felvető társadalmi és jogi helyzetére, az apaság, az apai jogállás elismerésének fontosságára, ugyanakkor szeretnék olyan egészen konkrét problémákra is ráirányítani a figyelmet, mint az elvált apák gyermekláthatás terén mutatkozó súlyos problémái, és szeretnének országos vizsgálatot kérni a Gyámhatóságok láthatások pótlása során mutatkozó tétlensége ügyében is.

A rendezvény szervezői a Valódi Egyenlőségért Civil Társaság, az Apaszív Egyesület, az Elvált Apák Érdekvédelmi Szövetsége. A Férfihang Civil Társaság egy nyílt levél, petíció közreadásával csatlakozik a rendezvényhez, amely a magyar apák, férfiak problémáit elemzi ahhoz a társadalmi párbeszédhez, nemzeti konzultációhoz kapcsolódva, amely Magyarország népesedési problémáinak megoldását tűzi ki céljául, a nőkkel folytatott társadalmi párbeszéd formájában. A Férfihang.hu ezen túlmenően média tanácsadással és média képviselettel nyújt segítséget a rendezvényhez.

Kérjük, hogy az ügyet szívükön viselő érdeklődők, szimpatizánsok jelenlétükkel tiszteljék meg és adjanak súlyt a rendezvénynek, hogy a demonstráció közelebb vihessen mindannyiunkat a magyar férfiak társadalmi problémáinak megoldásához.

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
9 megosztás


5
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
1 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
4 Hozzászólások szerzői
HunnAlter EgoCurioSophusSerathis Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Serathis
Olvasó
Serathis

Majd jól megmondják megint hogy az asszonyverés jogárt tüntettek.

xcsakx
Olvasó
xcsakx
xcsakx
Olvasó
xcsakx

Milyen volt a demonstráció, vagy senki nem ment el?

Alter Ego
Szerkesztő

Ilyen volt:

Hunn
Újságíró

És sikerült elérni a tüntetéssel a célunkat, hogy újra kedvünkre verhessük a nőket? :) kek kek kek