Rokapapa
5 megosztás

Modern falusi házasságok

Napjainkban sokat lehet olvasni arról, hogy az emberek tömegesen menekülnek a városokból. Persze nem mindenki és nem is azonos módon vagy azonos okokból. A szellemi dolgozók főként a külvárosokat illetve közvetlenül a városok melletti településeket részesítik előnyben míg a fizikai dolgozók inkább távolabbra mennek a városoktól. Ennek persze elsősorban anyagi okai vannak. A fizikai dolgozók alulfizetettek, így a városi élet számukra már túl drága, míg a falvakban olcsóbb az ingatlan bérlés vagy vásárlás is, és a munkavállalás sem ütközik akadályba a férfiak számára.  Egy olyan kitalált párkapcsolatot mesélnék el az alábbiakban, amelyet több falusi ismerősöm élettörténetéből gyúrtam össze egyetlen sztorivá és amelynek konfliktusa a munkavállalás és az életcélok körül összpontosul. Az elmúlt tíz évben egyre gyakrabban láttam ilyen jelenségeket, amelyek a mai “fiatal” falusi házasok életét fenyegetik. Fontos azt is megemlítenem, hogy nem elsősorban a nőket szeretném kritizálni, hanem sokkal inkább a férfiak teljesen elhibázott hozzáállását a családmenedzseléshez,  ami leginkább talán annak köszönhető, hogy a férfiak kritikátlanul, óvatlanul engednek a feminizmus térhódításának.  

Történetünk hőseit nevezzük Ádámnak és Évának.

Ők azok a fiatalok, akik nem rendelkeznek diplomával de a kezük munkája mindig elég volt az életben. Amíg Ádám a gazdaság területén dolgozott és főként hasznot igyekezett termelni és javakat felhalmozni, addig Éva inkább a kereskedelemben vagy a szolgáltatási szektorban dolgozott, amivel nem is tudott kézzelfogható javakra szert tenni. A két fiatal egy végzetes napon egymásra talál és erős érzelmeket kezdenek táplálni egymás iránt. Természetesen, amint az ilyenkor lenni szokott, jön a házasság és a gyerekvállalás. Azonban ennek több buktatója is van.

Már maga a házasság, az otthonteremtés is az Ádám által megtermelt javak felhasználását jelenti, a gyerekvállalás pedig – Éva keresőképtelensége folytán – a háztartás bevételét csökkenti és a kiadásait növeli. Ez addig nem okoz sok gondot, amíg Ádám elegendő jövedelmet tud biztosítani a család számára, de sajnos az élet mindig próbák elé állítja az embereket, például baleset, betegség vagy épp munkanélküliség formájában. Ádám ugyan erős és még fiatal is, de nem marad örökké fiatal, és már rövidebb keresőképtelensége is komoly terhet ró olykor a családra. Ennek nyomán születik hát meg a kényszerű döntés, miszerint létbiztonságuk érdekében Évának is vissza kell térnie a munka frontjára. Azonban ez nem is olyan egyszerű, mert amíg Ádám munkaerejére szinte mindig és mindenhol szükség van, addig Éva munkalehetőségei erősen korlátozottak egy faluban. Éva nem tud munkát vállalni csak egy boltban, kocsmában vagy mondjuk az orvosi rendelőben, ám az ilyen nők által is könnyen elvégezhető munkalehetőségekért sorba állnak a falusi nők. Bemenni a városba és minimálbérért dolgozni pedig nem éri meg az útiköltség és a rengeteg családtól távol töltött idő miatt sem.

Fiataljaink motiváltak és kitalálnak egy megoldást, ami szerintük kellő anyagi biztonságot nyújthat majd számukra akkor is, ha Ádám munkaképessége lecsökkenne. De valójában nem ők az ötletgazdák, már sokan végigjárták ezt az utat… és mind elbuktak. A mi fiataljaink viszont úgy érzik ők mások, ők igazi csapatként összedolgoznak, ők igazából szeretik egymást, ők különbek mint mások, az ő kapcsolatuk a legtökéletesebb a világon, és számukra a család szentsége megkérdőjelezhetetlen. A megoldás tehát kézenfekvő: mivel csak Ádám képes a családot fenntartani, ezért Éva iskolába megy, hogy diplomát szerezzen, amivel már jól fizető állása is lehet majd, és akkor akár ő is el tudja tartani a családot, amíg Ádám is diplomát szerez majd. Kezdetben minden a tervek szerint halad, annak ellenére, hogy Ádámra ez szinte elviselhetetlen terheket ró. Éva tehát elkezdi a tanulást a házimunka és a gyereknevelés kárára. Az emiatt elvégzetlen házimunkák Ádámra hárulnak, és a gyerekekre is több időt kell fordítania. Nem is marad más választása, mint a szabadnapjai és az alvásra szánt ideje terhére plusz munkákat vállalni a létfenntartás biztosítása érdekében.

Azt hiszem nem igényel külön magyarázatot, hogy ez a fajta, több éven át tartó életvitel milyen hatással lehet a személyes kapcsolatukra. De egyelőre semmi gond, hisz a mi hőseink igazán szeretik és tisztelik egymást, így kellő türelmet is tanúsítanak egymás iránt. Minden nehézség ellenére túljutnak ezen az embert próbáló időszakon és végül együtt ünneplik Éva diplomaszerzését. Csak egy évnyi szakirányú tanulmány marad hátra és az erőfeszítéseik kifizetődővé is válhatnak, mivel egy új lehetőségekkel teli világ tárul fel Éva előtt. Némi munkakeresést követően Évának lehetősége is lesz egy jól fizető állás betöltésére. Megkönnyíti a dolgot, hogy a hibás munkaadói felfogás miatt minden szellemi munkakört nőkkel akarnak feltölteni. Azonban az örömhöz némi üröm is vegyül, mert a munka nem a faluban kínálkozik, hanem egy közeli városban. Főhőseink némi osztással és szorzással kiszámolják mennyi időt és pénzt visz el Éva munkába járása és mennyi hasznot hozhat. Mivel a családtól elvont idő sokat nyom a latban, ezért arra jutnak, hogy Éva közlekedésének megoldására egy teljesen új autót vesznek részletre. Ádám neve alatt bonyolítják az adásvételt, hiszen csak ő rendelkezik ehhez elegendő munkaviszonnyal. Azért is új autót vásárolnak, mert úgy gondolják, nem várható el Évától, hogy egy tíz-húsz éves autóval járjon munkába, miközben még egy kerékcsere is túl nagy kihívás lenne számára.

Miután mindent megoldanak, folytatódhat boldog életük és alig egyetlen év is elég lehetne ahhoz, hogy Ádám továbbtanulásához is összeszedjék magukat, ha nem nehezítenék váratlan kiadások az életüket. Évának új ruhatárra is szüksége van, hisz az irodában a faluban megszokott praktikus ruhadarabok nem elég mutatósak, pontosabban azokban Éva nem elég mutatós. De a szükségleteknek még nincs vége, az új munkához divatosabb frizura is kell és sokkal gyakoribb és alaposabb kozmetikai, szépségápolási beavatkozás is. Mire végre Éva jövedelme mindezt ténylegesen fedezné, újabb problémaként kerül képbe a szakmai továbbképzések szükségessége. Mindezek miatt aztán még távolabb kerül Ádám továbbtanulási lehetősége, főleg mert Évának nem igazán marad ideje a háztartásra és a családra. Éva úgy érzi, kényszerhelyzetbe került. Sosincs otthon a sok a munka miatt és állandóan fáradt. Ádámot pedig lassanként már nem a nagybetűs Férfinak, hanem egy egyre nehezebb holtsúlynak tekinti, amit neki kell vonszolnia, és ebből bizony apránként kezd elege lenni. Egyébként abból is elege van már, hogy a férje mindig izzadságtól büdösen tér haza a munkából, miközben a keresete kevesebb, mint az övé, és Ádám hozzá képest immár csak egy tanulatlan paraszt. Ezért Ádám egyre kevésbé férfi a szemében, és semmiképp sem úgy, mint azok a férfiak, akikkel munkája során találkozik. Azok jól öltözöttek, tiszták, mindig frissen borotváltak, mindig jó a frizurájuk, jól is keresnek, és van stílusuk. Eddig tartott hát a nagy csapatmunka, a nagy szerelem és a család szentsége. Ádám továbbtanulásának lehetősége gyakorlatilag semmivé foszlott, hiszen az összetartó házaspár ideájával Éva csak addig tudott azonosulni, amíg az ő támogatására volt szükség.

A forgatókönyv ettől a ponttól kétféleképpen folytatódhat. Az egyik lehetőség szerint Ádám és Éva együtt maradnak, de a férfi gyakorlatilag papucs lesz, a család megtűrt rabszolgája, akit ráadásul a feleség mindenki előtt rendszeresen szapul is, merthogy lényegében egy semmirekellő alak, akinek se diplomája, se magas keresete nincs, aki minden nap izzadtan, mocskosan, büdösen megy haza a munkából. Ha Ádám továbbtanulása  és vele együtt jövedelmének megszűnése esetleg mégis újra felmerülne, akkor Éva azonnal a második lehetőséget választaná, ami a családok életében sokkal gyakoribb, és Ádám számára még rosszabb: elválnának és Éva vinné a házat meg a gyerekeket, Ádám pedig kapna egy autót, aminek fizethetné továbbra is a részleteit a gyerektartás mellett, és azonnal költözhetne is bele a négykerekűbe, ha nem szeretne egyenesen az utcára. Ezt a megoldást egyébként a teljes falu helyeselné is; mindenki értené, ha Éva elhagyná a nyamvadt kétkezi munkás Ádámot, hisz nem való egy ilyen művelt, okos nőhöz egy bugris paraszt. A falu asszonynépe egy ideje már egyre sűrűbben sajnálkozik, hogy Éva a legszebb éveit egy ilyen senkire áldozta. Ádámot csak a barátai értik meg, akik sok esetben maguk is hasonló életet élnek, de még ők is lehülyézik olykor barátjukat amiatt, hogy íme ő is csak egy olyan kurvát vett el, aki hírből sem ismeri a tisztességet. A történtek persze mély nyomot hagynak majd szereplőink életében és lelkében a válás után. Éva valószínűleg magányosan fog szenvedni, hisz számára a falusi férfiak csak lenézett senkik, cserébe a diplomás városi férfiakban ő csalódik majd, mert számukra ő csak egy elvált falusi liba. Ádám soha nem lesz képes többé a nőkben megbízni, ami tulajdonképpen érthető is; az ő szemében egy nő a jövőben csak egy lyuk lesz, vagy rosszabb esetben csak egy féreg. Habár ez a konfliktus nem sűrűn kerül majd előtérbe, hiszen a nők jelentős része számára már csak egy másik nő által elhasznált, láthatatlan senki lesz.

Voltak és lesznek akik képesek kárukat feldolgozni és azon továbblépve teljes életet élni, de sajnos nem ők lesznek az általános példák. Egyébként remélem, hogy jelen írásomat sem nők, sem férfiak nem veszik sértetten magukra, hanem inkább levonják a történetből önállóan is származtatható életvezetési bölcsességet, amit aztán saját és családtagjaik boldogsága érdekében hasznosítanak.

Post Author: Rokapapa

Rokapapa
Egy olyan férfi vagyok aki a női emancipáció nélkül még mindig a munkásosztály tagja lenne. Ennek ellenére elítélem a női emancipációt és a feminizmussal együtt csak az emberi faj elkorcsosodásának és a természet megcsúfolásának tekintem. Nem érdekel ha ezért bárki megvet vagy elítél de mielőtt bárki kővel dobálna előbb nézzen szét maga körül és döntse el jobb lett e a világ a nők "felemelkedésével". :(
f Facebook
5 megosztás


203
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
25 Egyéni hozzászólás
178 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
39 Hozzászólások szerzői
LeelooDallasulomenencs004wittukindblackfriday Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
UPongi
Olvasó
UPongi

Ismerni kell és elfogadni Briffault törvényét és annak folyományait. Ez a történet szép példája egyébként. További számtalan ilyen történet volt még a Red Pill Field Reportokban is.

Tenor
Olvasó
Tenor

Ha ezt a történetet valaki sértődötten veszi magára az elég hülye mert nem tanul belőle. Ez nem csak a vidéki / falusi házasságok sajátja hanem akár budapestieké is lehet. Márpedig ez egy nagyon is fájó igazság ami ellen szinte semmit sem lehet tenni azon kívül hogy tanulunk belőle, összeszedjük magunkat és tovább lépünk. Újra kezdjük lehetőleg okosabban.

Telek Zoltán
Újságíró

http://valasz.hu/itthon/romeo-es-dr-julia-115798

Ez a sztori itt egy “romantikus” történet. A fenti cikk meg ugyanerről a problémáról kemény statisztikával megtűzdelve. Falun magányos szakmunkás férfiakat látsz tömegesen, városban meg magányos diplomás nőket. Ez a statisztika és ez a személyesen megtapasztalt valóság is.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Kár, hogy a cikk a női hipergám ösztönt, ami miatt a nők felfelé választanak, simán társadalmi nyomásnak minősíti…

Mert a problémát jól azonosítja, csak a kiváltó okoknál vak, így megoldása sincsen.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Gazdasági értelemben semmilyen hátránnyal nem jár, ha egy épületet nem férfi, hanem nő tervez, vagy egy munkafolyamatot művezetőnő irányít.”

Hahaha, csak összeomlik.

Joe Don
Olvasó

ebben a cikkben a helyzet alap problémája az hogy te egy beszűkült érdeklődésű tehetségekben korlátolt nőre miféle szakmunkát bízol? megpróbálsz cnc forgácsolót vagy karosszéria lakatost csinálni egy ilyen emancipina zsuzsikából aki olyan sötét hogy összesen egy semmire való bölcsész diplomát volt képes iizzadni magából és mivel azzal munkához nem jut beseggelt magába 3 nyelvet, amit egyébként normális esetben bárki akinek van türelme meg tudna tenni, egy angol-német eleve sokaknál kényszeredett helyzetből megvan, mellé akár lehetne olasz,
és emancipált zsuzsika valami jó haver exe faszán át beszopta magát egy tucatmunka területi képviselő melóba ahol egyebet se kell tennie mint pofázik jó nagy hülyeségeket valamiről amiről jó eséllyel átfogóbb ismerete sincs és azt sózza mások nyakába. de mivel zsuzsika szépen vigyorog a főnökére ezért jó bérezést kap cserébe még akkor is ha ugyanezt kompetensebben el tudná végezn pl egy középfokú végzettségű férfi aki pontosan tudja mit ad el.

ugyanúgy lehetne mutogatni a szakmailag kiégett kényszerpályás pedagógusokra, akiknek merem állítani a munkája ha mérő számokkal tudnánk elemezni többnyire tragikusan szar hatásfokú lenne, ennek ellenére indokolatlanul magas bérezésben részesülnek, cserébe hogy tehetségtelenek is,
meg ugye a bürokráciát szaporító nagyvilági jogász picsákat se hagyjuk ki, akiknek észből annyira futotta hogy mindenféle logika nélkül képesek voltak beseggelni egy több könyvre való paragrafust, de ha egy konkrét szituációs jogi helyzetre kéne megoldást keresniük és erről kérsz tanácsot az ilyenek jellemzően 5-en 6 féle baromságot lépnek rá és utólag kiderül mind téves. személyes tapasztalat.

A divatpályás női fogorvosokat ne is említsem, arra tökéletes majdnem mindegyik hogy elbassza véglegesen a még menthető állapotú fogaidat úgy hogy a végén azt egy hozzá értő másik húzza végül neked ki, de legalább egy kisebb vagyont fizettél a kontárkodásért. Az ilyeneknek megfelelő revans lenne ha a pórul járt delikvens kiverné egyenként a fehérített fogpaszta reklámból szalajtott fogait.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

AWALT.

hunbagira
Újságíró

Durván betaláltál, 2 gyerekkori barátom pont így járt. Egyik egy lakatos/kamionsofőr az asszony varrónő csaj volt, majd szerzett egy egyszakos angol főiskolai “diplomát” majd gyorsan összemelegedett a nyelviskola a managereével és vitte a gyereket és a lakás felét (amihez egyébként egy fillért nem tett hozzá és a srác öröksége) :) A másik agrárszakközép/érettségi és sima érettségi kombó volt asszony geográfus lett és összemelegedett a konzulátus osztályvezetőjével. :)
Most próbálom nekik intézni a láthatást és visszaszerezni a gyerekeket. Egyszer majd lesz cikk erről…készülődik igaz, mint a Luca széke, de készülődik.

Joe Don
Olvasó

ha a pasi öröksége volt és birtokába került a házasság előtt akkor mire föl vitte a feje fölül?
vagy volt olyan óvatlan hogy nem íratott házassági szerződést mielőtt a nevére vette a hülye picsát?
inkább rről kéne cikkezni hogy ha már bebaszott a szar hogyan lehet a károkat minimálisra szorítani, és mit lehet előre tenni a védekezésért. persze lehet hogy az ember az öreganyjára íratja az ingatlanjait mielőtt valakit elvesz de ugye ennél járhatóbb megoldás kéne.
Pl az is az egyik hogy nem lesz ennyi barom aki elvesz egy nőt.

Delin
Olvasó
Delin

Itt a terv jo volt, a kivitelezesen bukott meg a dolog. Mindket fel diplomaszerzesenek elsodleges prioritasnak kell lennie, mashogy nem mukodik.

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

Egyszerre…?

Delin
Olvasó
Delin

Egyszerre ebben az esetben mar nem igazan megoldhato, tul sok az egyeb kotelezettseg. A dolog itt ott ment felre, hogy a no diplomaszerzese utan a ferfi nem kezdte el egybol a tanulmanyait, levelezon sem. De eleg nehez ez a szitu, ott vagy falun mindenfele munkalehetoseg es piackepes vegzettseg nelkul x gyerekkel. Az egyetlen esely, hogy novelj az eletszinvonaladon azon kivul, hogy orokolsz egy komolyabb osszeget vagy felepitesz egy elfogadhato vallakozast, az az oktatas. Szoval vagy ez marad, vagy elfogadod a jelenlegi helyzetet akarmennyire is nem tetszik. Az a baj ebben a szituban, hogy a te hajod mar gyakorlatilag elment, max. a gyereked jovojen tudsz valtoztatni.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Azért nehogy már a pasi hibája legyen. A hiba ott volt, hogy kimaradt a redpill. Ha ismert lett volna a női természet, akkor a pasi (1. sosem nősül meg, de ez már megvolt, ugorjunk) maga kezdi el az egyetemet, akár levelezőn és az asszonyt még utána sem(!) engedi tanulni, ha egy mód van rá…

Tenor
Olvasó
Tenor

Ezaz ! Söt ! csinál neki még egy gyereket, aztán 2 év múlva megint egyet. (;-))

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Jól látod. Ez egy rendes blupill kondicionáltnak maga a horror, szerintem meg az evolúció által belénk drótozott ösztön. Amit a nő tett a cikkben, az is…

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

Értem. Tehát jobb lett volna, ha Józsi házasság helyett egyből felköti magát.
A történet annyira elképesztően életszagú, hogy megoldásként első körben csak az látszik, hogy a férfi diplomaszerzésére kell koncentrálni akár a munkaideje csökkenése és a család együttes bevételének megkurtítása által. (Ekkor a feleség, annak rokonsága, barátnői stb szemében azonnal egy önző disznó lett volna, aki csak magával bír törődni. Ha ezt nem tudja a jólneveltsége okán feldolgozni, akkor viszont megint menni fog a levesbe. A férfiak nem kis része a jólneveltsége és együttérzése miatt bukhat el. Nekem sem volt előnyös a saját szitumat és kapcsolati pozícióimat illetően. A nő azonnal felméri, hogy ő a nagyobb zsugás, és nem fél elővenni a cinkelt lapjait.) Ilyen szituhoz nem volt szerencsém, de a játszma alaptörvényeit más helyzetekben látva és tapasztalva a szomorú valóság az, hogy az előzékeny és túl tisztességes férfiből (túl jó vagy nekem…) ki lesz szívva a kakaó és az üres doboz meg megy a kukába.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Szerintem pont ezt mondtam. Kivéve a felkötős részt.

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

Delinnek a hozzászólására válaszoltam, csak itt nagyon nehéz eldönteni, hogy ki kinek reagált… Egyetértettem a fentebbi válaszoddal.

Naooo
Olvasó
Naooo

Mi a szarnak ennyi diplomás ostoba?

Tenor
Olvasó
Tenor

Mi ebből a tanulság ? Ha van diplomád kerüld a diplomás nőt !! Ha nincs akkor pláne !!! Egy ember értéke nem a diplomától függ, sőt szerintem attól a legkevésbé. Hahahaha….

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

A nem diplomás nővel is legalább annyi baj lehet. Ha szimplán egy bugris, akkor nagyon meg fogod járni vele.

Tenor
Olvasó
Tenor

Na de mindem nőt csak nem kerülhetünk ! (:-)) …nem mind bugris akinek nincs diplomája, attól még lehet kedves nőies , férfias tulajdonságoktól mentes , szeretnivaló nő. Amúgy sem a diplomáját szeretjük . Majd mi keressük a pénzt…..

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

Minden ilyen irányú véleménnyel egyetértek, sosem okozott gondot, ha nincs diplomája. Inkább valami olyasmire gondoltam, hogy ha buta és még rosszindulatú is- na, akkor egy másik világ fog feltárulni előtted, de nem a kelet minden mesés gyönyörével. Summa summárum, a nő hozzád való hozzáállása számít, mennyire gondolja azt, hogy valamit számítasz neki, diploma ide vagy oda. A diploma csak annyit mondhat, hogy jobb eséllyel tudsz a mentális részére is hatni, de olyan túlzottan valóban ne reménykedj.

lady
Olvasó
lady

Az lenne az alap egy jó női természet amire lehet építeni. A diploma esetleg az anyagi biztonsàgot nyújtja a nőnek de ettől még nem lesz elviselhetőbb kedvesebb . Olyat még nem olvastam nőtöl hogy a belsőt fejlesztené hogy jobb szerethetőbb ember vàljon belőle inkàbb csak az elvàràsokra koncentràlnak.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Ne haragudj, de ez tipikusan a szokásos magyarázat. Még a végén az is előjön, hogy a nő azért szeressen, amilyen rendes, jó természetű vagy… A női gondolkodás valóságához nincs sok köze. Mi férfiak úgy általában pont így gondoljuk. Ritkán ejtünk egy gyerekkori barátot csak azért mert mi magasabb végzettséget szereztünk, sőt a párválasztásban is teszünk rá, hogy esetleg alacsonyabb a nő végzettsége. A női oldal másmilyen.

Tenor
Olvasó
Tenor

Hát én nem ezt mondom? Nekünk nem kell hogy legyen a nőnek diplomája, sőt pont teszünk rá. (legalább is én és szerintem a legtöbb tapasztalt férfi 40 felett) Egyáltalán nem becsülök többre egy diplomás nőt mint egy diploma nélkülit. Legalább is nem a diplomáját becsülöm ha van benne valamilyen tisztelni és becsülni való. A diploma a legeslegutolsó dolog. Az csak nekik fontos, azt hiszik hogy attól lesznek valakik. Ahogy minket férfiakat sem a diploma tesz férfivá, úgy a nőket pláne nem a diploma teszi. Sőt ! Kifejezetten rosszat tesz a nőiességüknek.

common man
Olvasó
common man

Az csak nekik fontos, azt hiszik hogy attól lesznek valakik. Ahogy minket férfiakat sem a diploma tesz férfivá, úgy a nőket pláne nem a diploma teszi.

Az egyik volt kollegám jóképű, magas ,intelligens,vicces(de csak szakmunkás) stb. ami már elég kellene legyen a nőknél gyakran dr. Kovácsként mutatkozott be.Látni kellett volna azokat a tágra nyíló csillogó szemeket…Amit ritkán látni amikor néhány jóképű útépítő munkás megbámulja a munkába igyekvő csinos ,diplomás hölgyeket.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Hát… A “hahaha” félrevezették. Szarkazmusnak gondoltam…

lady
Olvasó
lady

Persze a szülők is azt mantrázzàk ( vagy inkàbb csak az anya?) hogy válaszd a Pistát mert ő mindent megad neked és a minden alatt az anyagiakat értik. Nem az szàmít hogy becsületes jó ember még ha szerényebben él is. Inkàbb beleszeret az életszínvonalba mert ez ad biztonsàgérzetet. De ha mégsem az elvàràsai szerint működik a kapcdolat akkor meg telesírjàk a netet hogy nincsenek igazi férfiak.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Szerintem épp az a tanulság, hogyha egy diplomás csajnak te kellesz, abban előbb bízhatsz, mert választhatna helyetted bárki mást. A parasztcsajt persze, hogy elvarázsolja a nagyvárosi élet meg a minőségi pasik, én is sok ilyet láttam, hogy összeállt a helyi hülyegyerekkel, jobb híján, aztán amint kiszabadult onnan, meglátta, hogy vannak mások is, nem kell örökké a disznószaros levegőt szagolni. Viszont a pasi ugyanúgy lépne, ha ő került volna ebbe a helyzetbe, válogatna a főiskolás csajok közül, szóval itt egyik felet sem kell félteni. Inkább az az elgondolkodtató, hogy az emberek miért akarnak menekülni vidékről, nem lehet, hogy azért, mert ott valójában nincs semmi? Szerintem azért. Én is kicsi településről jövök, ahol van a templom meg a kocsma, és ennyi történik, választhatsz. A pasik, akik ott maradnak, már huszonéves korukra alkoholisták, a csajoknak meg csak a rusnyább, tehetetlenebb kisebbsége nem lép le. Az nem élet ott, régen lehet, hogy az volt, ma már nem.

Antifeminista
Olvasó
Antifeminista

Én vidéken élek és nem lettem alkoholista.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Természetesen akadnak kivételek, de a többség bizony az, minél inkább vidék, annál többen. De még csak hibáztatni sem lehet őket, mert a kocsmában piáláson kívül tényleg nincs más, amivel elüthetnék az időt. Az én korosztályomból kevesen nem léptek le legalább a közeli nagyvárosba, de akik maradtak, 10-ből 9 alkoholista. Ők persze ezt bulizásnak, kikapcsolódásnak nevezik, egyik sem olyan, akivel össze akarnál állni, akármennyire is jó fejek egyébként haverokként. A csajokat is meg lehet nézni, akik ott maradtak, egyik sem a Miss Hungary 2019 trónvárományosa. :)

Telek Zoltán
Újságíró

Köszönjük ezt a kis szociográfiát. Akkor ezek szerint te is egy városban diplomát szerzett és utána ott maradt nő vagy, aki kegyetlenül lenézi a falujában maradt szakmunkás férfiakat. Még akkor is, ha egyébként gyerek korából ismeri őket. Túl sok az időnk alapvetően szinte mindenütt, kb. jól leírtad azokat, akik egy faluban nem tudnak mit kezdeni a túl sok idejükkel. Városi diplomás nőknél a túl sok idő más jellegű pót- és kényszer tevékenységeket okoz (ezotéria, kényszeres sport, kényszeres állatmentés, stb.). A mai fejemmel nem sok különbséget látok már aközött, hogy valaki a túl sok idejét egy falusi kocsmában tölti-e el vagy a legmenőbb budapesti belvárosi szórakozóhelyeken. De igazából abban sem látok lényeges különbséget, hogy a falusi nő a falusi templomba megy, míg a 30+os szingli budapesti nők Pálferit hallgatnak vagy egyéb pszichológiai/ezoterikus dolgokkal múlatják az időt. Kb. ugyanannyi az értéke ennek is, annak is az én szemszögemből nézve. Falun talán könnyebb küzdeni a lassan mindenkit utolérő feleslegességérzéssel: építhetsz egy szép házat, lehet egy szép kerted, gondoskodhatsz az állataidról, fűthetsz fával, a családodra több időd lehet. Élhetsz egy lassabb életet. Amiben lényegtelennek látod a falusi kocsma és a belvárosi pub, meg az öreg falusi plébános és a Pálferi közti különbséget.

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

Vagy tinderrel (bármelyik mai divatos formája behelyettesíthető) ütik el az időt, amire szép szavakat találtak, pl hogy kapcsolatfüggőség. Valójában arról van szó, hogy a tyúkszaros életét a kefélés és a partnerek folyamatos váltogatása adta izgalommal dobja egy kicsit fel. Aztán majd szeretne ő is megállapodni, és a kérdezőbiztosnak majd azt hazudja, hogy ő konzervatív és nagycsaládot akar, csak az anyagiak ezt jelenleg nem teszik lehetővé.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ja mert a judapesti kocsmák meg szórakázóhelyek nincsenek tele alkeszekkel, meg drogosokkal.

hunbagira
Újságíró

Aki kokaint fogyaszt nagyobb pénztárcája, mint aki kerítésszaggatót. :D Ennyi a “titok” ismét. :D

Naooo
Olvasó
Naooo

Hiába nagyobb, ha többet elkölt hülyeségre.

hunbagira
Újságíró

Hány plázának, falncy szórakazóhelynek és lehúzható pasinak kell lennie egy városban, hogy modern emanicpált “nőnk” otthonosan érezze magát? fejenként.

Naooo
Olvasó
Naooo

Nagyváros és a minőségi faszik. Höhö

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Szerintem mi mást gondolunk a minőségi pasikról.

common man
Olvasó
common man

Mire végre Éva jövedelme mindezt ténylegesen fedezné, újabb problémaként kerül képbe a szakmai továbbképzések szükségessége. Mindez még távolabb kerül Ádám továbbtanulási lehetősége, főleg mert Évának nem igazán marad ideje a háztartásra és a családra. Éva úgy érzi, kényszerhelyzetbe került. Sosincs otthon a sok a munka miatt és állandóan fáradt

Na itt még lehetett volna megálljt mondani meg a megegyezésre hivatkozni.Ádám még megtámogathatta volna az érveit a csinos 17 éves falubéli lánnyal való látványos” beszélgetésekkel”. Ő mindig felnézett rá és most már nem is kislány.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Egy kis dread game mindig jó. :-)

Olajfalo
Olvasó
Olajfalo

A mi falunkban már nincsenek 13 éves szűz lányok, és egyik sem szeretne gazdaasszony lenni. Mind városi úriasszonnyá akar válni. Utána meg elválni.

Telek Zoltán
Újságíró

Ha már idekerült ez a szép kis példatörténet…….. Az adott élethelyzet “redpill” megoldását várjuk akkor a “tanulóktól”. Célunk az adott élethelyzetben ugyebár a kapcsolat stabilizálása, minél hosszabb ideig való fenntartása és emellett ne is szenvedjünk benne.

A megoldás a következő:

1. verzió: Ha a férfit felveszik, akkor előbb neki kellett volna elvégeznie és csak utána a nőnek. Jó eséllyel akkor a két tanulmányi időszakra (8-10 év) stabilizálható lett volna a kapcsolat, addig mindenképpen lettek volna közös célok és a nő egy pillanatra sem kerül a férfi fölé, ami már egy cinkes helyzet.

2. verzió: Ha a férfit nem veszik fel, akkor a nőt sem lett volna szabad egyetemre engedni. Mert az egyetem kijárása után jó eséllyel úgy is szétveri a kapcsolatot. Ha meg ezek a tények (a férfit nem vették fel, ő meg nem mehet tanulni) akkora válságot okoz a nőben, akkor jobb ha előbb vége van ennek a kapcsolatnak, mert diploma után biztosan vége lett volna.

3. általános tanulság: De az igazi tanulság meg az, hogy mindent a maga idejében érdemes csinálni, pl. diplomát 18-25 éves kor között kell szerezni. Ha meg ez valami miatt nem sikerült, akkor lásd az 1-2. pontokat.

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

A 3-as ponttal különösképpen egyetértek, kábé az első pont ebben a szituban a megoldás szvsz. A nőkre a 3-a pont azt is jelentené, hogy max 26-28 éves korig találják meg életük párját- ha nem érzik jónak a döntésüket, az éld ki magad még mindig ott van előttük az állam által megtámogatott válást követően.

Ijk
Olvasó
Ijk

Sajnos ma úgy van lehetőség normális életre ha a férfi keres legalább nettó 600-at és képes egyedül eltartani a teljes családot. Ha jól házasodik olyan nőt vesz el aki az a típus aki elvan otthon a gyerekkel, szeret háztartásban tevékenykedni. Majd amikor nagyobbak a gyerekek kimozdul dolgozni 4-6 órában, hogy legyen lóvé egyetemre és a kölköket 20-30 éves koruk között lendületbe hozni saját lakás támogatásával.
Persze hogy valaki nettó 600-at keressen 25-30 éves korára ahhoz nagyon topnak kell lenni szakmailag, erre valójában nagyon kis százaléka képes a férfiaknak, és az sem megy puszta tudás és tapasztalat birtoklásával, nem árt ha vannak megfelelő ismeretségei is. Szóval nagyon egyben kell lenni mindennek, jó szorgalom, kitartás, jó képességek, és persze legyen azért jó kiállású is ami például sportolás nélkül nehezen áll össze.

Gábor Farkas
Olvasó

Én akkor a toppban vagyok, ahogy te fogalmazol. 26éves koromra 500+ volt a fizum, igaz 12 éves korom óta foglalkozom azzal, amivel most a kenyerem keresem. Szóval nagy előnnyel indultam. Igaz a szombati bulik után vasárnap ez volt a hobbim. Most már vállalkozok a szakmámban (nem lopok, nem csalok) és kb 3 családot is el tudnék tartani. Sajnos ez sem mérvadó a nőknél. A saját feleségem elkezdett versengeni velem (9 éves kapcsolat), sz*rik a háztartásra, kb csak elvárt, téged próbált lenézni, ledarálni versenyezni veled… a fizetésünkben 8-10xes különbség is adódott. Volt olyan időszak is, h kb semmit sem dolgozott (házimunka, takarítás vicc..). Eltartottam már akkor is. Igyekeztem megadni neki mindent, tényleg vittem vásárolni, ruháztam, etettem, lakhatás, néha néha 1-1 nagyobb nyaralás stb… Kinézetben kb egy szinten vagyunk, én magas, sportos, ő csinos vékony. Miután visszafogtam ezt az önzetlen adakozást részemről, mert hát ugye semmi sem volt elég, ami meg volt az meg sz*r, elkezdett elpofátlanodni. Elment dolgozni projectvezetőnek, ahol szép alattvalói lettek, s azóta elszállt az esze. Kb úgy éreztette (ki is mondva) örüljek h velem van, neki jár h őt körberajongják. Kérdem én, miért nem mondta ezt mondjuk egy külföldi nyaralás előtt? Miért eszi/issza az én ételem? Miért abban a házban lakik, melegszik amit én tettem le az asztalra? Had ne soroljam… Sajnos igazat kell adjak a cikkel, mert abban a pillanatban amikor azt hiszi a nő, hogy most aztán maga ura lehet, önző állat válik belőle, egy erkölcstelen, hálátlan ember. S sajnos egyre több az ilyen. 1 dologgal tudja zsarolni a nő a férfit, hogy elhagyja mert… (a hülye férfi meg 1et akar egész életében ugye…)

Ijk
Olvasó
Ijk

Dobd ki. Komolyan. Igen, nagy lesz az anyagi veszteség de 500+ jövedelemmel lazán kicsengeted a gyerektartast. Minden nap az életedből veszteség amit vele töltesz.

Kalman
Újságíró

Dread game-re keress rá, az az egyetlen ami működik.

Gejza
Olvasó
Gejza

“Sajnos igazat kell adjak a cikkel, mert abban a pillanatban amikor azt hiszi a nő, hogy most aztán maga ura lehet, önző állat válik belőle, egy erkölcstelen, hálátlan ember. S sajnos egyre több az ilyen.”

Téves.
Ezek a nők alapból egy rosszindulatú, erkölcstelen, hálátlan lények és a “normalitás” az álca.
Most azt látod, amilyen ő teljes valójában.

Reszet Elek
Újságíró

Azért ez így leegyszerűsítő. A nők bármit megtesznek érted, a legnagyobb őrültségekre is képesek, amíg megvan a lojalitásuk veled szemben, amíg az agyukban gomolygó édes jövőképben helyed van. Amint ez eltűnik gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra változnak meg a totális ellentettjére. Férfiként szinte rémületes nézni a hirtelen váltást. A legtöbb nő attól tartok természeténél fogva kissé szociopata és bipoláris.

Hálát adok az Úristennek, hogy kromoszómáim hatására a testem a megfelelő időpontban férfi nemi hormonokat kezdett termelni átformálva agyam, majd a testem is férfivé téve. Szörnyű lenne abban a folyamatos érzelmi káoszban élni, aminek a legtöbb nő a kamasz korától fogva a foglyává válik.
comment image

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

Minden nő szociopata, van, aki nem is kissé. Félelmetes ebbe belegondolni.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Ezt kezelte a patriarchátus. Amíg volt.

Olajfalo
Olvasó
Olajfalo

Tehát jókor legyen jó helyen. Lehetőleg már a megszületésekor is:
http://www.uzletresz.hu/sikerek/20180809-mit-erez-egy-25-eves-friss-diplomas-az-igazgatoi-szekben.html

wittukind
Olvasó
wittukind

Érdekes ez a kitalált párkapcsolattörténet. Tehát Magyarországon nincs különbség falu és város között? és miért van ez a diplomamánia?- eh, nem értem én ezt az egészet, túl magas…

hunbagira
Újságíró

Neked, minden az.

Blackur
Olvasó
Blackur

Hmm netto 600 ha ezt komolyan írtad annyit kérdeznék hogy a magyar férfiak 99 % a akkor maradjon egyedül? Ennyit diplomával is kevesen kapnak nemhogy anélkül…

Taki
Olvasó

Az papíron szépen mutat hogy mennyi diplomás nő van, de ezek közül mennyi a hasznos szakma? Mert a többség büfé-genderszakos bölcsészmérnök. Aztán elhelyezkednek valami amúgy indokolatlanul fizető humbugszakmában. De valódi értékük, hasznuk nincs, viszont arra bőven jók hogy párkapcsolatilag magasabb szintre pozicionálják magukat, vagy lenézzék azt akinek nincs diplomája.

cserepfalva
Olvasó
cserepfalva

Üdv!

40 éves ffi vagyok, középvezető egy multinál. A fent említett fizetés közelében vagyok, de ez a nagycsaládos adókedvezmény miatt van!
Ezt csak azért írtam le, mert felmerült mekkora fizu kell ahhoz, hogy az ember stabil pozíciót “foglaljon el” a családban.

10 éves házasságom alatt az ismeretségi körömben – és a játszótereken nyitott füllel járva – nekem egy másmilyen kép bontakozik ki a korombeli családokról, ezért azokhoz szólnék akik előtt a cikk miatt most egy sötét jövőkép lebeg az előttük álló házasságban:

-Kerüld a hideg, lelketlen, szeretet adására képtelen nőket, lányokat.
-A leendő feleség elsősorban (!) legyen melegszívű, szorgalmas. (nem térek ki a tetkós, öntudatos, ki-ha-én-nem ribancokra akiket gyakorta látok) Sokkal boldogabb életed lesz hosszú távon egy átlagos külsejű igazi társsal mint egy csinosabb genyával.
-Létezik a miss picsa kategória, de sztem ez látható már a megismerkedés után max. egy évvel. (=nem szabad feleségül venni)
-Suba a subához, guba a gubához! Hasonló hátterű (!) és társadalmi státuszú(!) emberek jóval nagyobb eséllyel küzdenek együtt örömben-bánatban mint akik különbözőek. A végzettség dettó.
-Sokat kell beszélgetni, őszintének lenni (amennyire lehet) az első pillanattól kezdve. Ezzel rengeteg későbbi problémát lehet megelőzni. (“ha eddig így jó volt(-am) akkor most miért…?!”).Gyorsan kiderül ha valami nem OK, vagy nem passzol a 2 ember. Akárhány ffivel beszéltem a házassági gondjairól, mindnek az életében látható volt a kezdetektől mi az ami nem működött. Csak nem hitték el, nem figyeltek rá, nem vették észre.
-A gyerek nem old meg gondokat. Ideiglenesen elnyomhat meglevő problémákat de pár év múlva újra előjön a és súlyosabb lesz.
-A FFi pozíció a családban nem fix és nem örökre jár. Időről időre ki kell vívni. Nem majomkodással meg színészkedéssel hanem valódi FFi viselkedés legnemesebb részeinek rendszeres gyakorlásával ami nem egy szerep hanem a belsőből fakad a 20 és 35 év között megtett személyiség fejlesztés által! -Igaz?!
(nem hibáztatom a nőket amiatt, hogy “kóstolgatják” a férjüket, párjukat. Az igazi nő ilyen! Ezeket ésszel, humorral, intelligenciával időről időre vissza kell nyesegetni. Ha kell! Ez az élet sava borsa, minta a gyerekeknek nemtől függetlenül)
-A gyereknevelésben OTT A HELYED! MINDEN RÉSZÉNÉL! NE VONULJ KI! A tiéd is, légy büszke rájuk! A lehető legtöbb időt tölts velük, rengeteget mesélve, magyarázva.

Azokban az általam ismert családokban ahol a fentiek többé kevésbé megvannak, jól működnek és alapvetően (!) boldogok, konstruktívak a férj anyagi/képzettségbeli különbségei ellenére!!
Természetesen nem vagyok orákulum, de talán érthető mit akarok mondani.

Blackur
Olvasó
Blackur

Szia érthető hát de arra még nem írt senki mi legyen a 150-200 körül kereső ÁTLAG emberrel keressenek egy kötelet?

cserepfalva
Olvasó
cserepfalva

Az átlag fickó keressen magának “átlag” nőt. Erre értettem a hasonlatot! Rengeteg átlagos nő van aki boldogan élne egy átlagos Jó Jánossal…
A diplomás kolléganőm egy jó része kinézetre és IQ-ban is egy átlag. Céges Mikulás/gyerekes alkalmakkor láttam a férjüket is, kb passzoltak is egymáshoz.

Naooo
Olvasó
Naooo

Boldogan. :D

Blackur
Olvasó
Blackur

Az átlagjános a punci miatt simán beérné az átlaggizivel. De itt van 2 bibi: 2 diplomás is egy szinten van 2 átlagember is, a másik bibi az átlaggizi SOSE nézne rá az átlagjózsira ha igazak mind a cikk mind a szintelmélet tanai. Szóval ujabb tipp:)?

cserepfalva
Olvasó
cserepfalva

Igen, létezik a jelenség! De nem így ahogy írod. Vannak olyan személyiség típusok (iskolától, fizetéstől függetlenül) akik “nem akarnak annak a klubnak a tagja lenni amelyik felvenné őket a sorai közé”.
De bőven akad olyan is aki tisztában van a lehetőségeivel és képességeivel!
-Miért akarnál olyat elvenni, olyannal élni akin érezhető, hogy “átmenetileg jó leszel neki” vagy aki elégedetlen és feljebb keresgél?
Ha mégis elvettél egy ilyet, és jól éled, élitek az életeteket, haladtok előre és együtt fejlődtök anyagilag emberileg, akkor a nő látni fogja hogy nem érdemes kifelé kacsingatni mert akire vágyok ott van mellette. De ez nem elsősorban pénz kérdése hanem az élet értése, rátermettség, stb stb…

hunbagira
Újságíró

Igen azért akarnak “felnézni a férfira”. :D És az összes szar filmjük arró szól, hogy eljön értük a jóképű milliárdos amíg ők se nem szépek se nem milliárdosok.
Hány olyan párkapcsolatot ismersz ahol a nő keres jobban?
Hány olyan párkapcsolatot ismersz- közel azonos vagyoni szint mellett, bár itt is odafigyelnek, hogy legalább a közös számlákat kifizettessék a férfival- ahol a nő néz ki jobban?
Nah, ugye.
Pont az a probléma, hogy az átlaggizinek nem kell átlagbéla, nem a fordítottja.

Reszet Elek
Újságíró

comment image

Telek Zoltán
Újságíró

Majd azért készíts nekünk egy statisztikát a kolléganőidről életkor/házasság időtartama szerint is. Mert 40 év fölött és 10 év házasság után lévő nőknél már lehet nincs ott a férj a Mikuláson. És lehet a férjük nélkül már az elvált kolléganőid sincsenek ott, így a céges Mikuláson felbukkanó boldog házaspárok látványa megtéveszt téged.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Az átlagnő nem átlagjánost akar. Esetleg megalkuszik, jobb híjján. A nők 80%-a a férfiak 20%-át akarja, de nem az alsó 20%-át. Így nehéz ám átlaggizit megfogni 20 évesen, mert akkor ő még SMV-jének a csúcsán van (legyen az akár csak egy 5-ös, 6-os), így simán elkaphat 1-2 éjszakára, rövidebb időre egy 7-es, 8-as palit is. Átlaggizit majd 30-35 közt lehet megfogni (pontosabban: ez fordítva történik), aki addigra ráébred, hogy a nem-átlagjánosok nem veszik el, és akkor már ráveti tekintetét az átlagjánosokra…

Ijk
Olvasó
Ijk

Törjön fel. Vagy fogadja el hogy fuggeni fog a nő jovedelmetol, és a kovetkezmenyetol ahogy azt megkeresi. Ilyen kovetkezmeny hogy osztott házimunka, kifacsart nőt talál otthon hideg vacsorával. Vagy a nő olyan munkakörbe kerül ahol alkalmazottjai vannak vagy hatalma van és ezt bizony haza is viszi. Így is lehet élni csak nem olyan jó.

hunbagira
Újságíró

A suba a subához dologba egy nő sosem megy bele, ugyanis ő felfele akar választani -minimum- . Tudod ” fel akarok nézni a férfira.” Nálatok ki keres(ett) többet, te vagy az asszony? Nah ugye.

A suba a subához ..dolog az elrendezett házasságok idején volt divat.

cserepfalva
Olvasó
cserepfalva

Volt időszak 2009 körül amikor a feleségem többet keresett nálam!

hunbagira
Újságíró

Amikor épp munkát váltottál abban az egy hónapban. :) De mint látuk az esetek 99%-ban a fordítottja volt a helyzet. :)

cserepfalva
Olvasó
cserepfalva

Bizonyos képességek meglétének (EQ, IQ, praktikus tudás, stb) természetes velejárója a pénz, vagy a pénz megtartásának a képessége. Nem értem miért hegyezed ki CSAK a pénzre!?
-Tudnom kéne hány éves vagy, van-e párod/családod gyerekkel, és hogy hol látod a cikkben is leírt sikertelenség vagy kudarc okát. Az talán megvilágítaná hogy eljutottál-e már a gyerekek meglétéig vagy még a párkeresés időszakában jársz egy jó adag frusztrációval.

hunbagira
Újságíró

A kinézetre is kihegyeztem. De, valóban a pénzen mérhető ez a dolog (is) legjobban( hiszen eredendően erre találták ki).
Mielőtt válaszolnék én is kérdézek egy személyest. Tényleg ekkora hatalma van feletted zsidó lügenpressének, hogy hagyod, hogy minden általuk védett csoport büntetlenül beleszarjon a szádba? Ez esetben konkrétan emancipált nőink. Te igazságosnak érzed, hogy részben vagy egészben eltartod az asszonyt, de ő semmivel nem akarja honorálni? Miközben egyenlő bánásmódról hadovál?

cserepfalva
Olvasó
cserepfalva

Már válaszoltam fent. A helyzet egy normális férfi esetében kis em alakulhat!
Vagy azért mert nem kerül ilyen helyzetbe (el sem veszi azt akinek ő kevés), vagy azért mert észreveszi, felfogja mi történik körülötte és tesz ellene!
-Balfaszok mindig voltak!
Ki mondja hogy ezt el kell tűrni? Ez a “zemancipáció” csak egy újabb külső körülmény amit meg kell tanulni kezelni, kikerülni, védekezni ellene.

A pénzedre szemet vet a munkaadód (minél kevesebbet akar adni), az adóhivatal (=elvenni amit lehet), a bolti csábítások, a csalók, a betörők az át nem gondolt életmódod és még kis millió dolog. Ez a normális de leglábbis azott helyzet amire nincs vagy kevés a ráhatásod!
Te meg védekezel ellene és felveszed a kesztyűt! Mit nem értesz?

-Amúgy beszarok ezen az ellenségkereső lúzer mentalitáson…
Mész az M7-esen és csodálkozol hogy a Balatonra jutsz..!

Te nem érted az életet. A feminizmust, és még egy sor egyéb zsidóliberál faszságot felismerni kell! Tenni úgysem tudsz ellen semmit. Ha felismerted, tudsz védekezni, kikerülni.

–Nem szabad ám ilyen cikkeket írni mint ez mert a sok szerencsétlen nem tud belőle következtetést levonni…

hunbagira
Újságíró

Hol látom a cikkben leírt kudarc okát. A női genetikai szociopataságban, ugyanis 100.000év (közös vadászat) kimaradt a törzsfejlődésükből ezért az éntudatuk és az ebből levezethető szokásaik jóval erősebbek, mint a rátartiság, önzőséggel fűszerezve.
33 ügyvéd, “pár” van, gyerek nincs.

hunbagira
Újságíró

A többi “semmitmondásoddal” hadd ne foglalkozzak. Ui bedő úrhoz van szerencsénk?

Tenor
Olvasó
Tenor

Ez a “Bedő úrhoz van szerencsénk?” feltevés / kérdés teszik. Bizony hogy milyen sok Gerébhez van szerencsénk. Mennyi Geréb van körülöttünk. Tele a fészbuk olyan emberekkel férfiakkal akik femisimogató oldalakat hoznak létre különböző hangzatos álneveken, mint női önbizazom tréner, meg életvezetési tanácsadó nőknek, meg magányos nők trénere, stb…. Ezrével vannak női követőik, a bejegyzésekből látja az ember hogy a sok hülye picsa alig várja hogy rácuppanhasson a f@…ra a pasinak. Persze az is lehet hogy így szereznek maguknak nőt, ez is lehet egy csajozási / ismerkedési forma ahol ők csak várják az unatkozó fészező nők megkeresését tanácsért, beszélgetésért, mert ők olyan jó fejek, hogy a végén pásztorórákat adjanak nekik. Ezek a férfiak a mi Geréb Dezsőink. Hányinger udorító köpedelem !

Reszet Elek
Újságíró

Alapjában véve egyet is értek a bejegyzéssel. Ez arról szól, hogyan találj hosszú távú kapcsolatban is működőképes nőt. A kezelési útmutató meg a red pill cikkekben olvasható.

Delin
Olvasó
Delin

Azert vicces, hogy jon egy ferfi, aki boldognak erzi magat az altala leirt csaladmodellel es ti ugyanugy karogtok, hogy hulyeseg, mert ellent mond a vilagkepeteknek. Miert olyan hihetetlen, hogy ez mukodokepes felallas hosszu tavon is?

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Szerintem azért, mert ha így is van (tényleg mindenki boldog, bár ez csak az egyik fél itt), akkor is látható, hogy csak a jóisten áldó tekintetének köszönhető a dolog, meg az ősök szellemének, és egyáltalán nem látja a veszélyeket, ám követendőnek próbál látszani.

Mondom: szerintem. Ezért próbáljuk kiigazítani a nézeteit.

hunbagira
Újságíró

Nem mond ellent, lehet kifogott -makonya berci a srác,- egy minimális igazságérzettel rendelkező nőt, aki tisztában van, hogy el van tartva ezért vállalja a htb. teendőkkel.

Telek Zoltán
Újságíró

Ez így nagyon rózsaszín. Én lassan 48 évesen a rokonaim, egyetemi évfolyamtársaim, volt munkatársaim körében már nem látok lassan mást, csak elvált embereket. És ezek is mind homogén választások voltak, egymáshoz képzettségben, vagyoni helyzetben hasonló emberek házasságai voltak ezek. A még meglévő házasságoknál pedig akkora szintkülönbséget látok a férfi javára, ami még ezek szerint 20 év után is stabilan tudja tartani a házasságot. Szóval én most azt mondanám, hogy ha nagyon hosszú házasságot akarsz, akkor mérnökként vedd feleségül a titkárnőt. Ha meg elég 10 év körül, akkor vegyél el valami magadhoz hasonlót.

cserepfalva
Olvasó
cserepfalva

Zoli!

Mit magyaráz ez meg? Attól még nem lehettek önzőek, és én központúak? Nem lehettek szimplán olyanok akikkel egyszerűen nem jó együtt élni, közösen csinálni dolgokat? Hol van a józan belátás, a korral elvileg megérkező bölcsesség, hogy egy átdolgozott élet után megint kettesben lehessenek és várják az unokákat?
Sokszor van olyan érzésem hogy az ilyen és hasonló válások már jóval korábban “bekövetkeztek” csak most derült ki, most mondta ki a a bíró.
-Mik az okok az ismerőseid között?
A legtöbb esetben túl kevés információ áll rendelkezésre ahhoz a miérteket érteni lehessen.

***
Tetőt újítottunk a nyáron.
Odajött az unokájával egy volt osztálytársam anyja, és beszélgettünk. Megemlítette, hogy 20-on évesen együtt lapátolták a férjével a futószalagra a salakot a házuknál a tetőszigeteléshez mikor épült…
Ezeket a dolgokat látom kapcsolat építőnek. A közös erőfeszítést valamiért ami nem az “én”-ről hanem a “mi”-ről szól.
Együtt öregedtek meg, és nem egymást gyűlölve.
(Igaz, a férje meghalt pár éve valamilyen rákban.)

gpetersz
Olvasó
gpetersz

A nőknél az ösztön az “énről” szól. A “mi”-ről csak addig, amíg az az “én” céljait szolgálja. https://therationalmale.com/2015/09/02/solipsism-i/

Természetesen ritka kivételek akadhatnak. Nem, unikornis nincsen. Nincsenek kivételek.

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

Ez szuper lett, a link. Ki is nyomtattam odabent, hogy itthon elolvasom, pontosabban fájlba próbáltam volna, ehelyett elküldtem véletlen a munkahelyi nyomtatóra. Mint akit puskából lőttek ki, rohantam a nyomtatóhelyiségbe begyűjteni, mielőtt más tenné meg…

Kalman
Újságíró

Kevés igazság sok Blue Pill 101-be ágyazva.

Telek Zoltán
Újságíró

Azt én sem látom tisztán, hogy a gazdag férfi – szegény nő házasság mitől hosszabb. Valószínűleg kell ehhez egy jó házassági szerződés is, ami a nőt nem semmizi ki ugyan, de az életszínvonalát válás esetére visszaveti egy átlagosra. Mindent pedig nem tudhatunk az ismerőseinkről. A családjogi törvény (válás esetén fele-fele) pontosan az idősebb férfit teszi még kiszolgáltatottabbá, mert a nő azt látja, hogy a válás esetén kifacsarható pénzből ugyanúgy élhet, mint a házasságában, ráadásul a volt férje sem szólhat bele semmibe. A házassági vagyonjogi szerződés nagyon red pill dolog, de a tények a fentebb írtak (szinte már mindenki elvált egy 1965-75 között született korosztályban), a néhány kivételnél pedig vannak értelmezhető hasonlóságok.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Azt pedig 100 számra látjuk (hálivúd és társai), hogy néha még a házassági szerződés sem védi meg a vagyont.

Telek Zoltán
Újságíró

Arra azért vigyázz, hogy amikor a házassági közös vagyonotok eléri majd a 100 millió forintot, nehogy dobbantson az asszony. Mert vesz 30 millióból majd magának egy tűrhető lakást, a maradék 20 millióból meg a fizetéséből meg él majd mint Marci Hevesen. Persze biztos szeret téged, de ha nem szólsz bele az életébe és egyedül költheti a pénzét és váltogathatja a barátait, azt meg lehet még jobban szereti. A magadfajta jobb módú férfinak a redpill kőkeményen javasolja a házassági vagyonjogi szerződést, amiben az asszonykádat ne semmizd ki, de azt azért pontosan lássa belőle, hogy nem fele-fele és az életszínvonala sem lesz olyan, mint a házasságban. Ha nem írja alá és sápítozik, akkor pedig gondolkodj el a ti szerelmetekről és várd rettegve a 100 milliós vagyonegyenleget. Meglátásom szerint Budapesten 100 millió fölötti vagyon esetén már a jó módú férfiak házassága is instabil házassági vagyonjogi szerződés nélkül.

Kalman
Újságíró

” várd rettegve a 100 milliós vagyonegyenleget” – igen, a túlságos jólét is félelmetes, mert az is kihozza az állatot az asszonyból.

hunbagira
Újságíró

Nem beszélve a gyerekek dns vizsgálatáról.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Aminek automatikusan kellene szülésnél megtörténnie.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Már ne haragudj, de ennek néhány pontja olyan Férfiak Klubjás. White knightok a blue pill tenger közepén. Csupa jószándék, predesztinálva a bukásra.

Amire nem reagálok, azzal egyetértek …

-a melegszívű nőbe is bele van drótozva a női szexualitás és ösztönvilág, úgy el ágleng, ahogy a rendje és a módja (ritka, aki ezt kordában tudja tartani)
-dehogy kell sokat beszélgetni, beszélgessen a barátnőivel, ráadásul egy nő a legritkább esetben teljesen őszinte
-a ffi pozíció fix és örök, nem kell megvívni érte, egyszerűen így kell viselkedni, ffi viselkedés “legnemesebb részei”? Ez meg wtf? Légy lovagias?
-Ez a gyereknevelés rész, így, szvsz, necces. Egy apa példával nevel, ahogy viselkedik. Nem kell minden pelenkázásnál ott lenni.

cserepfalva
Olvasó
cserepfalva

A kérdés ilyenkor az, hogy a ringen kívülről beszél valaki vagy családos emberként. Sok mindent nem értesz vagy rosszul látsz de valszeg nem én leszek akinek elhiszed.

Miért olyan nehéz kimondani, hogy a fazon a cikkben egy balfasz volt?
Lentebb írtam valakinek: az emancipált feministákat felismerni és kerülni kell. Te nekimész egy oszlopnak ha ott van a járdán vagy kikerülöd?

dehogy kell sokat beszélgetni, beszélgessen a barátnőivel, ráadásul egy nő a legritkább esetben teljesen őszinte
-Dehogynem… Én a kezdetektől fogva megmondtam otthon mi az ami tetszik és mi az ami nem. A megfelelő helyen és időben, a megfelelő hangnemben, akkor is ha tudtam hogy a feleségemnek nem teszik! Én felvállaltam minden egyes konfliktust, sértődést mert meggyőződésem volt hogy igazam van. Nagy %-ban később az élet engem igazolt. Így nem, vagy ritkán kerülsz olyan helyzetbe hogy “ha eddig jó volt így akkor most miért b@szogatsz”.

“a ffi pozíció fix és örök, nem kell megvívni érte, egyszerűen így kell viselkedni, ffi viselkedés “legnemesebb részei”? Ez meg wtf? Légy lovagias?”
-Nem! Egy szilád értékrenden alapuló, férfias viselkedés ami a magabiztosságon alapul. Nem megjátszott magabiztosságon hanem ami az anyagi és NEM anyagi sikerek által lettek megalapozva. Kritikus helyzetben hidegvér, józan ész. A saját család mint “gazdaság” menedzselése beleértve az ingóságot és ingatlant. Hogy nem jössz zavarba ha fel kell fúrni egy polcot. Stb stb…

-Ez a gyereknevelés rész, így, szvsz, necces. Egy apa példával nevel, ahogy viselkedik. Nem kell minden pelenkázásnál ott lenni.
-Van gyereked vagy nincs? Amúgy nem mondtam ilyet. A gyereknevelés az, hogy mindenben kiveszed a részed. Nyilván különböző %-ban de értesz mindenhez! A sörreklámokból is sugallt balfasz ffi minta nem a járható út!

gpetersz
Olvasó
gpetersz

3 gyerek, 23 év házasság, ebből 21 masszív bluepill. Megcsalatással meg, minden aljassággal, nem tőlem.

A pontosítás után jobban egyetértek, de még mindig úgy látom “vakon repülsz”, csak jók a megérzéseid…

A gyerekek életében abszolút jelen vagyok, ott, ahol jelen kell lennem.

Véleményem sokszor sarkos, az mgtow szerzetesi vonala (ez a vonat már részlegesen elment) szimpatikus, talán nem véletlen.

cserepfalva
Olvasó
cserepfalva

Mi a túró az a “21 masszív blue pill”? Ez valami mátrix-os utalás??

Marcell
Olvasó
Marcell

Igen, a red pill elvei szerint a blue pill a kemény valóság figyelmen kívül hagyása és a “boldog” tudatlanság, mármint a nők természete, a húspiac természete, a szexuális viselkedés evolúciós kódoltsága stb. téren.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Pontosan. Egy jó nagy rúgj seggbe cetlivel az ember hátán …

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Igen. Red Pill = látod a kibebaxott xaros valóságot. Nem szép, de legalább igaz. Blue Pill = ahogy a társadalom láttatni akarja a férfi és női szerepeket, te pedig próbálod adni a sajátod (jó apa, érzelmes, megértő, igazi a nőt mindenben maga elé, és fölé rendelő béta-termelő), majd ha jön a szívlapát, akkor pislogva nem érted, hogy mi ez…

cserepfalva
Olvasó
cserepfalva

-Miért nem írod meg részletesen, a lehető legobjektívebben a te történetedet? A valóságot, személyeket, adatokat max csak annyira megmásítva, hogy ne menjen a tartalom vagy érthetőség rovására.
-Ide az oldalra!
De úgy, hogy kommentálni lehessen.
Engem érdekelne, te hol látod a felelősségedet a kialakult, vagy kapott sorosodban és hol a feleségedét.

Blue, yellow vagy green pill zőld mindegy…

wittukind
Olvasó
wittukind

A green pill csak akkor ha már a red pill megfeküdte a gyomrot…akkor érdemes

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Szerintem itt sokunknak megvan a sztorija, az enyém banális. Egyébként a házasság még megvan, de ez már csak időszakos: a gyerekeknek ki kell futnia, én meg nem leszek vasárnapi apuka.

d4n13l
Olvasó
d4n13l

@cserepfalva

En ugy latom, hogy itt senki sem kerdojelezi meg azt, hogy szamodra (szamotokra) mukodik ez a rendszer, csupan azt, hogy a Te altalad felvazolt rendszer tomegesen is mukodne. Innentol kezdve pedig a Ti esetetek udito kivetel, de nem altalanos jelenseg, ezert erre az atlagember nem is alapozhat.

filmcom
Olvasó
filmcom

Még azzal a kérdéssel sem igazán akarunk szembe nézni, hogy MI AZ A LEGERŐSEBB(!!!) ERŐ, AMI EGYMÁSHOZ “HAJTJA” A FÉRFIT MEG A NŐT az élete során.. ??? Na mi..?? Hogy az emberek NEM AKARNAK EGYEDÜL ÉLNI..! És ha ez a képzeletbeli “100 százalék”, akkor minden párkapcsolati döntés mögött valamiféle – tudat alatti -kompromisszum, élethazugság , megalkuvás jelenik meg…Kell hogy megjelenjen..!!! (Tudom hogy szar érzés ezzel szembe nézni..:) )

Hogy mi a megoldás az ilyen esetekre..? :))
Szerintem a cikk írója is pontosan tudja, hogy erre ugyanúgy NINCS MEGOLDÁS mint az életben sok-sok mindenre… :)
Az emberek ősi ösztönébe az van bekódolva, hogy MINDENÁRON kell férfinak, és nőnek együtt élni.. akkor ebben ezt is bőven vállalni kell.. !! És NINCS MEGOLDÁS! Mint ahogy azt sem érzik megoldásnak az emberek ha egyedül kell élni…
Mint ahogy az emberi élet is az “enyészet” felé halad.. És ERRE SINCS MEGOLDÁS! De valahogy ezt is elfogadjuk, (beletörődünk..)

Bocs ha kiábrándító voltam..! :)

Reszet Elek
Újságíró
filmcom
Olvasó
filmcom

Ez a videó most mellé ment, mert nem ez a mondandóm lényeg…! (a videó csak az egyik oldal “szemszöge”.. persze igaz..!)

Reszet Elek
Újságíró

Ez a férfi szempont. A női szempontra most nem ugrik be filmrészlet.

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

Vitatkoznék ezzel. A férfi tud egyedül élni, a nő nem. Azt hittem, valós választ adsz, mert szexuális aktus lehetősége/ígérete, ami az egészet összehozza. Az együttélés a férfinak 220-ad rangú dolog.

filmcom
Olvasó
filmcom

A szexuális aktus elköteleződésmentes(!) lehetősége inkább a nagyvárosi, értelmiségi rétegben kívánatos, és elfogadott..
DE.. ! Egy vidéki, provinciálisabb környezetben egy férfinak IS fontos hogy a – szűk – környezete lássa hogy nem EGYEDÜL ÉL..Hogy “Ő is kellett valakinek”.. (A nőnek persze MÉG FONTOSABB)

A cikk is egy ilyen vidéki “esetet” tárgyal.. De persze értem Én, ennek több társadalmi rétege van..!

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

Keverünk több dolgot: az, hogy a környezet mit szól hozzá nő v férfi esetében az teljesen más, mint az, hogy az elsődleges ösztönök mit diktálnak. A férfiben nincs benne az együttélés vágya, csak az aktusé. Az egy másik történet, hogy a rendszeres aktusért cserébe bevállalja az együttélést.

Reszet Elek
Újságíró

Viszont létezik apai ösztön és a legtöbb férfi szereti az állandóságot is az életében.

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

Csak ez az, amit ritkán kap meg úgy, hogy az minőségi is legyen. Ezért vagyunk sokan itt, hogy lássuk, miben fejlődhetünk e téren, ha múlik rajtunk valami…

gpetersz
Olvasó
gpetersz

A férfi remekül megvan egyedül. Csak kell a p.na. Legalábbis egy ideig. Aztán egy adott kor fölött már remek remetéket látni. Pontosabban lehetne látni, ha nem élnének a nők 6 évvel tovább.

Marcell
Olvasó
Marcell

Kár idealizálni a “remeteséget”, adott kor fölött ez már általában azzal jár, hogy barátai sem nagyon vannak az embernek. Hidd el annyira nem remek élet napokig, hetekig nem beszélni senkivel, leszámítva pár szót a bolti eladókkal stb. meg köszönni a szomszédnak, ha szembejön (ha már nyugdíjas vagy, vagy otthonról dolgozol, de munkahelyen is max. pár mondatos közhelyes beszélgetések hangzanak el). A netes “társasági élet” persze olyasmi, ami még harminc éve is elképzelhetetlen volt (max. egyes sci-fi írók sejtettek előre valamit belőle) és nyilván nagyobb illúzióját adja a társadalomban való részvételnek, mint a korábbi egyirányú “tömegkommunikáció” azaz a tévé. Szerintem bizonyos kor után a férfi sem feltétlen csak a p.náért akar társat. Jó persze társaságnak a kutya is megteszi bizonyos szintig.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Én erre készülök, meg unokázni. Meg egy bulldogot akarok még mellé. Bezárkózni nem kell természetesen. A remeteség alatt inkább nőmenteséget (baxogató öreg hárpia) értem. Ettől még le lehet járni a parkba sakkozni, pecázni, vagy ami a hobbid. Nem kell otthon redvásodni… :-)

GoldLion
Újságíró

Tetszik vagy sem, a férfi és nő közötti kapcsolat stabilitása sokkal pragmatikusabb alapon nyugszik: azon, hogy a nő anyagilag függ a férfitól.
Ma már ez nincs így. Ma már izgalmasnak, szórakoztatónak kell lenni, játszmázni kell, shit-teszteken átmenni, meg a többi f*szom. Ezekre nem is nagyon lehet stabilan alapozni.

A nők maguk se tudják, de a férfiak nélkül egyszerűen semmire se volnának képesek. Attól még, hogy ők is munkába álltak, attól még rájuk megy el a jóléti transzfereknek a túlnyomó döntő többsége, amit amúgy nagyrészt a férfiak pénzéből tartanak fenn.
Új Zélandon lett lemérve az, hogy élete végén egy nő átlagosan 150 ezer dolláros minuszt hagy maga után a költségvetésben.
És ez csak Új-Zéland volt, ahol még nincs is akkora újraelosztás mint itt Európában…

Soha nem tesznek be annyit a közösbe, mint amennyi életük folyamán elmrgy rájuk.
Emancipáció, strong-independent women ide vagy oda, ugyanúgy a férfiaktól függnek, csak közvetetten, állambácsin keresztül. Dolgoznak? Na ja, de valakinek fizetnie kellett több éven át az oktatást. Még a startvonalhoz se tudnának odaállni…

A megoldás a problémára nagyon egyszerű: fokozatosan le kell építeni a “jóléti” államot, törvényileg tiltani azt, hogy választások alkalmával egy politikus azzal merjen kampányolni, hogy “ingyen” lesz ez, meg az, mert ezzel nagyon sok szavazatot lehet nyerni, különösen a nőkét. Politikatudományi tény, hogy mióta a nők is szavaznak, azóta folyamatosan csak nő az állam mérete.

https://www.jstor.org/stable/10.1086/250093?seq=1#page_scan_tab_contents

Ez a diplomahajszolás meg leginkább a nőkre tipikusan jellemző konzumidiótizmus miatt van: csak azért csinálják mert menő. Közben meg semmi piacképes tudást nem vesznek fel, csupán arroganciát, pökkhendiséget, és kivagyiságot.

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

Mintha valahonnan ismerősek volnának ezek az irányelvek. Mintha némely országban még csak most merték volna volán mögé ültetni őket… :))) Egyébként kissé brutálisan érvényesítik, de ők tudják, mitől romlik ez a palacsinta.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Azért AZ a patriarchátus még gyengülés közben is 10x erősebb mint EZ valaha volt. Talán nem is az erősebb a jó szó, hanem a brutálisabb.

Jeltz Vogon Prostatikus
Olvasó

Ezt a történetet nagy vonalakban az egyik ismerősömről is írhattátok volna.
Annyi volt a szitu, hogy ott is egy szintről indultak.
A csaj szépen továbbtanult addig persze a férj pénzéből éltek, hogy a feleség “meg tudja magát valósítani”.
Aztán a csaj szédületes karriert csinált míg a férje csak maradt aki volt.
Éshát hogy hogynem egyszercsak megszűnt a kémia és elválltak….

Az a fránya hipergámia már megint..

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

Úgy látom, hogy állandóan terminus technicusok mögé bújunk, mintha szégyellnénk kimondani, hogy a nő kellően gátlástalan ahhoz, hogy ha úgy látja jónak, bármikor lelépjen.

hunbagira
Újságíró

Igen, a szegénységben és betegségben kitétel nem sokat jelent nekik. :)

Marcell
Olvasó
Marcell

Ez a kitétel addig jelentett valamit, amíg a társadalmi konvenciók betartatták.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Gátlástalan és lelketlen. Így kerek.

Kalman
Újságíró

Borzongató még olvasni is, ahogy hősünk egyre mélyebbre jut, és közben fel sem fogja hol hibázott. Itt a többség persze tudja, de neki nyilván fogalma sem volt.

Amit tenni kellett volna: diploma helyett vezessen tisztességes háztartást a nő: kertben termények, haszonállatok legyenek, amikért az asszony felel. Futtassa fel a gazdaságot úgy, hogy legyen belőle eladható dolog is! Spóroljon, amin lehet: varrja meg a szakadt ruhát, szerezzen mindent olcsóbban. Így meg lehet élni egy fizetésből is.

Valószínűleg a több gyerek is segített volna a helyzeten, ha le vannak kötve a hormonjai akkor kezelhetőbb a nő.

A férfi viszont tanulhat. Meló mellett is lehetséges. Persze biztos nehéz, de még mindig jobb, mint válás után a nyugdíjas szülőknél lakni 40 évesen.

A kozmetikusnál, fordásznál, új ruháknál már csodálom, hogy nem vágta pofán a fickó. Pláne, hogy a sztori szerint még ott sem volt plusz még anyagilag sem a business.

DennisVT
Újságíró

Sajnos egy – szerintem – kimondottan fontos aspektus kimaradt a sztoriból, ez pedig a mindennapok dinamikája kettejük közt az egész folyamat alatt.
Ez a férfi-nő kérdés nem áll meg ott, hogy Ádám meg Éva mivel foglalkozik és mennyi pénzt keres. Lényeges az is, hogy hogyan viselkednek egymással, Ádám hogy “kormányozza” ezt a kapcsolatot a mindennapokban.
A bétásodási folyamatra gondolok, a shit testekre, a “kapitány-elsőtiszt” dinamika fenntartására. Határozottság, döntésképesség, bátorság, kommunikáció a mindennapokban.
A 16 vezérelvből hányat és hogyan sikerül betartani, és vegyük észre, hogy egyik sem szól a pénzről, vagy az iskolázottságról. Najó, talán a hármas pont:)

Biztos vagyok benne, hogy egy bizonyos pontig a mindennapokban történő megfelelő viselkedéssel, attitűddel nagyon sokáig lehet ellensúlyozni még azt is, ha a nő kezd jobban keresni, vagy társadalmilag feljebb kerül (diplomás/kétkezi munkás). Persze nem a végtelenségig, nyilván.

Persze azt mondani is teljesen legitim, hogy nem akarunk ilyen játékot játszani, nem házasodunk, nem vállaljuk az apa/családfenntartó szerepet, hanem elmegyünk vmelyik szintű MGTOW irányba.

Delin
Olvasó
Delin

Dennis, you made my day with this list. :) A 10. pontot meg egy pasitol se lattam, hogy tudta volna tartani, pedig tuti hatasos. (Na jo, egyszer volt egy igen eros verbalis probalkozas, de a non-verbalis kommunikacioja elarulta, hogy kamu)

DennisVT
Újságíró

Gyakorlás gyakorlás gyakorlás. A non-verbális kommunikációt is meg lehet tanulni fegyelmezni és kordában tartani:)

Reszet Elek
Újságíró

Meglep hogy még nem találkoztál a listával. No de az újszülöttnek ugye…

wittukind
Olvasó
wittukind

Nem a delin számára iródott a lista hanem az ő pontra tevésére úgyhogy nem volt miért találkozzon vele és nem is kellene….

Reszet Elek
Újságíró

Nincs jelentősége mert az ilyesmik ösztönszinten hatnak és az indulat tudatszűkítő hatása alatt ugye…
https://www.youtube.com/watch?v=M7cOa7bo83A

wittukind
Olvasó
wittukind

Ha nincs jelentősége akkor miért van? vagy uniszex?

Reszet Elek
Újságíró

Nem értem.
A nő attól hogy tudja még hat rá, nincsen különbség. Delin viszont többször minősített TRP-dolgokat, de mint kiderült még az alapokat sem ismeri.

wittukind
Olvasó
wittukind

itt már minősittetek dolgokat mindenféle xenomorfok anélkül hogy érdekelték volna őket ezek….tényleg, mi az a TRP?

gpetersz
Olvasó
gpetersz

The Red Pill-nek gondolnám.

wittukind
Olvasó
wittukind

Akkor meg még inkább, van itt a Férfihangon egy 9 cikkből álló sorozat a Red Pill-ről, és csak férfiak vannak emlitve benne.Vagy érvényes a nőkre is?

Reszet Elek
Újságíró
Marcell
Olvasó
Marcell

Látom az első már “karanténba” lett téve. A reddit és az egész nyugati “progresszív” világ menetelése a cenzúra és a véleményterror világa felé láthatóan folytatódik. Addig nem nyugszanak le, amíg az egész internetet egy nagy safe space-szé nem változtatták maguknak.

Reszet Elek
Újságíró

Ahogy elérte a 300k feliratkozót jött is a karantén.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Pedig a net felszabadító, nekünk férfiaknak. Egyébként talán csak barátok közt terjedne a redpill vagy ott sem.

Nem véletlen az egyre erősödő cenzúra.

UPongi
Olvasó
UPongi

Barátok közt nem terjed. :( Legalábbis nagyon óvatosan kell csepegtetni az infókat. Az évtizedes blue pill kondicionálás miatt egyből lesajnálnak és magas lóról osztják az észt. Tapasztalat.
Akkor van a legjobb pillanat a “beavatásra”, amikor valaki beleszalad valami pofonba a párkapcsolat terén. Amikor meglátja, hogy az, ami vele történt, már évek óta le van írva, sok-sok emberrel megtörtént, hovatovább még megoldási javaslat is van, na az szokott a fordulópont lenni…

riveroftime
Olvasó
riveroftime

Barátok közt nem terjed. :( Legalábbis nagyon óvatosan kell csepegtetni az infókat. Az évtizedes blue pill kondicionálás miatt egyből lesajnálnak és magas lóról osztják az észt. Tapasztalat

Ugyanígy jártam én is. Rosszul hangzik, de sajnos nem szabad gyöngyöt szórni a disznók elé.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Ebben egyetértünk. Finoman térítek csak én is és 99%-ban falra hányt borsó. De mégiscsak felelős vagyok.

wittukind
Olvasó
wittukind

Egészen édi ez az oldal, olyan mint a Férfihang tyúkudvara, sajnos hogy az apukát letiltották és most már csak a saját eszük maradt meg….

Delin
Olvasó
Delin

Sose allitottam, hogy TRP szakerto lennek, neha olvasok egy-ket ilyen cikket. A listara visszaterve, arra lehet jo, hogy minel tobb not lefektess, de azert hosszu tavu kapcsolatnal csak ovatosan. Ha ezek a szabalyok nem termeszete a ferfinak, kvazi folyamatos jatszmazas az egesz kapcsolat reszerol, folyamatos onvizsgalat, onkontrol, kvazi egy perc nyugta sincs. Egy kamu egyebkent sem fenntarthato a vegtelensegig. Addig oke, hogy ismerjuk meg a noi termeszetet, vagjuk vissza a vadhajtasait, de ha vagy olyan szerencses, hogy talalkozol valakivel akivel kolcsonosen szeretitek egymast es az egyuttelesnel sem teljesen egymas agyara, ne rontsd el azzal, hogy nem mered onfeledten megelni a szeretetet. Persze sokat kockaztatsz, kiszolgaltatotta valsz a masiknak, de mire van garancia az eletben? (Remelem kellokeppen blue pillesre sikerult a vege, hogy elmorzsoljatok egy konnycseppet.)

UPongi
Olvasó
UPongi

Na keverd a PUA-val. Az jó arra, hogy megdönts 100 nőből 10-et. A TRP nem játszmázásról és színjátszásról szól. A TRP megváltoztatja egy férfi életét, nem csak férfi-nő viszonylatban is. Pl.: Mindenki azt mondja, a nők szokása, hogy shit tesztelik a férfit. Nem női szokás, hanem emberi szokás. Férfiak férfiakra, ugyan úgy alkalmazzák (AMOG) A beosztottjaimmal szinte nap. mint nap eljátszottam ugyanazokat a köröket. Egyre ritkábbak! :) Ezt is a TRP-nek tulajdonítom!
A TRP arról szól, hogy változtasd meg magad. Ne eljátszd, hanem változz meg! A nők meg majd észreveszik ezt. :)

Delin
Olvasó
Delin

Itt konkretan a 16 pontra reagaltam a cikkben, azt nem igazan tudod alkalmazni a beosztottjaidra, legalabbis jobb esetben nem akarod alkalmazni :). A valodi emberi termeszet minel jobb megertesenek en is hive vagyok.

UPongi
Olvasó
UPongi

Így érthető! :) De akkor is vitatnám, hogy ez a lista nem alkalmazható a hosszútávú kapcsolatoknál. Sőt.

Delin
Olvasó
Delin

Csak ne mindet, az tul sok. Igy utolag visszatekintve, a US-ben toltott egy evem alatt sok pasit lattam, aki elegge magaeva tette ezeket az elveket es nagyon vigyaztak ra, nehogy a kelletenel jobban elkotelezodjenek, vagy megnyiljanak egy no fele. Alapvetoen jol ereztek magukat igy, de maganyosak voltak, kicsit mintha kallodtak volna, hiaba volt rendszeres szex (nem mindig ugyanazzal) vagy stabil egzisztenciajuk. Nem lehet mindig azon agyalni, hogy mikor hagy el, hol akar atrazni stb, visszafogni magam amikor tobbet akarok vagy amikor azon kapom magam, hogy kezdek bizni a masikban. Bizalom nelkul, gyakorlatilag orok felelemben elve valami be nem kovetkezett rossztol nem lehet megelni vagy oszinten orulni a dolgoknak. Tudom,tudom, hogy az ottani jogi kornyezetben nagyon megszivhatja egy ferfi egy novel szemben, de ez a pancel, amit novesztenek total ellehetleniti egy komolyabb parkapcsolati kotodes kialakulasat, kvazi hamarabb vege a kapcsolatnak minthogy elkezdodhetett volna es max egymas mellett eles lesz egyutteles helyett. Ezzel megint nem azt mondtam, hogy valami naiv madarkakent kell letezni a kapcsolatban, kellenek korlatok. Ha a no tul sokat akar, tiszteletlen, vagy valamiert erzed hogy rossz iranyba mennek a dolgok tedd szova, vagy hasznald a red pillt. De ne az legyen, hogy defaultbol minden melyebb kotodest vagy erzelmet elutasitasz, ez egyenes ut a maganyhoz, ami viszonylag az emberek kis szazalekanak okoz oromot.

Reszet Elek
Újságíró

Mindezekre ill. az előződben érintettekre van TRP-válasz. A bizalmat ki kell érdemelni méghozzá folyamatosan. A másikra meg ugye a mondás: “fake it till you make it”.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Légy önmagad legjobb verziója.

Naooo
Olvasó
Naooo

Minek.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Tudod, a zsidók miatt.

Hunn
Újságíró

Azt azért vegyük észre, hogy a nők a diplomára nem az ott megszerezhető tudás miatt, nem az esetleges karrier-lehetőség miatt, vagy az elérhető jobb munkaerőpiaci helyzet miatt vágynak.

A nő számára a diploma azt jelenti, hogy pecsétes papírja van róla, hogy ő “okosabb” mint minden olyan férfi, akinek nincs diplomája. Felettük áll, a sok “bunkó férfi” felett, mert ő “zseniális”. Párkapcsolatban pedig egyértelmű, hogy ő ezeknél “jobbat érdemel”.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

A legnagyobb baj szerintem, és ez nem csak a csajokra igaz, hogy a fiatalok többsége úgy megy neki a fősulinak, hogy fogalma sincs, mit akar kezdeni magával utána, a papírtól vár valamiféle iránymutatást. Nem az van, mint jobb helyeken, hogy nézzük meg, miben vagy jó, mi érdekel, mik ez erősségeid, mivel tudsz valamit kezdeni, hanem mindenki csak annyit mondj, hogy szerezz egyet, akármilyet, aztán azzal már könnyebben lesz valami. Ezért van annyi használhatatlan bölcsész, mert ők ezt elhiszik.
Nekem is ezt magyarázták, persze, pont tettem rá, több év eltelt, míg a saját életemben eljutottam addig, hogy jó lenne érteni is a dolgokhoz, az üzlethez, a pénzügyekhez, a reklámhoz, szóval elkezdtem ezen gondolkodni, hogy ne kelljen már mindig valaki szavában csak bízni. Eleinte a netről meg könyvekből próbáltam tájékozódni, amit nem igazán éreztem hasznosnak, úgyhogy arra jutottam, hogy beiratkozom valahová, aztán járok oda, ameddig érdemes. Nem volt cél a diploma, hogy elvégezzem, csak hogy amíg úgy érzem, pluszt ad. Aztán csak elvégeztem, ami a csodával egyenértékű, talán pont azért, mert számomra nem volt az egy élet-halál kérdés, nem múlt rajta semmi, önszorgalomból csináltam, és rögtön próbáltam is hasznosítani a tudást.
Valahogy így kéne. Nem rögtön fejest ugrani a “valami papírba”, hanem előtte rájönni, mit is fogsz csinálni és ahhoz mi kell. Csak így van haszna a diplomának, de ahogy nézem a világot, ettől csak távolodunk. Túl nagy teher ez tiniként, hogy még fogalmad sincs a világról, de el kéne határoznod magad, hogy te majd mit fogsz csinálni egész életedben úgy, hogy még életedben nem dolgoztál talán a Mekiben sem.

Telek Zoltán
Újságíró

Kultúránk alapvető eleme a fizikai munka és a fizikai munkát végzők lenézése, minden gyerek ebben nő fel. Nem is végeznek ma már 18 éves korig gyakorlatilag semmiféle fizikai munkát a gyerekek, még azok sem, akiknek a szülei egyébként fizikai munkások. Ebből a társadalmi valóságból fakad ez a diplomának nevezett papírok utáni hajsza, amiben a nők jobbak, mert a nők által kialakított iskolarendszerünk követelményei egy fiú számára rendkívül terhesek és egy átlagos fiút az iskolában semmiféle sikerélmény nem ér, így örül ha onnan minél előbb menekülhet. Általában a fizikai munka világába, mert az marad neki. De az nyilvánvaló tévedés, hogy úgy építettük fel az oktatási rendszerünket, hogy abban a nők jól érzik magukat, sikerélményeik vannak és ezért igyekeznek minél tovább benne maradni (diplomaszerzés, több diplomaszerzés), míg a férfiak lassan már csak kudarcokat élnek meg az oktatási rendszerben, mert semmiféle sikerélményük nincs ott és igyekeznek azt minél előbb elhagyni. És ez nyilvánvalóan nem a szellemi képességekről szól első sorban. Ha ezen nem változtatunk sürgősen, akkor egyre több lesz a kis településeken élő, tovább nem tanuló, magányos szakmunkás férfi és a kis településekről elköltöző, tovább tanuló, városokban élő magányos diplomás nő. Akik “jó kislányként” csak megfeleltek a korszellemnek, szereztek is valami diplomának nevezett papírt, nem is kell fizikai munkát végezniük, “jutalmuk” pedig a magány a nagyobb városokban.

wittukind
Olvasó
wittukind

Tudom hogy nem szereted ha én irok valamit a kommentedhez de ez a rész véletlenül jól sikeredett-“a fiatalok többsége úgy megy neki a fősulinak, hogy fogalma sincs, mit akar kezdeni utána”- csak annyi hogy ez attól kezdett érvényes lenni amióta annyi “fősuli” van mint kocsma- sőt, ismerek ilyen “fősulit” végzett muksókat akik csak nagybetükkel tudták valahogy leirni a nevüket….eh, inkább neanderthali, azok intelligesebb voltak

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

wittukind: nem azt utálom, ha írsz nekem, hanem amikor kötözködsz és értetlenkedsz. :)

wittukind
Olvasó
wittukind

Kérem szépen, én nem kötözködtem senkivel itt, és wiitekind nem mutáns hogy értsen mindenhez, szabad értetlen lenni…

hunbagira
Újságíró

Pontosan, ezért “szereznek” meg többnyire egy egyszakos nyelvit (amivel még tanàrnak sem tudnak elmenni). Kb annyira jó még, hogy könnyebben tudják lehúzni a gazdag külföldieket.

hunbagira
Újságíró

Aztán kőkemény feministák lesznek, amikor a “patriarcha” munkaerőpiac ennek megfeleélően árazza be a diplomájukat.

cserepfalva
Olvasó
cserepfalva

Az evolúció, a párkeresés, a kefélés (=szaporodás) nem játék hanem kő kemény evolúciós csata ahol vannak nyertesek (=lesz unokájuk, nem szakad meg a lánc) és vannak vesztesek (nincs gyerek ilyen olyan okból).

Ebből a szempontból az emberi élet sikerességét az unokák száma és “minősége” határozza meg!

A FFi-nő relációban ugyanolyan törvények uralkodnak mint bárhol máshol de ezeket nem írják, csak úgy vannak. Nem változtathatók, max lassan változnak a korok és körülmények hatására.

Miért bélyegzed meg ezt fajta, dobbantsunk-le-egy-külföldivel női attitűdöt?
Miért baj az? Vannak csalók, és vannak alanyok akiket átvernek. Kettőn áll a vásár!
A csaló tevékenységéhez kellenek a naiv, átverhető alanyok is. Bűncselemény-e ha az “áldozat” nem panaszkodik hanem készakarva asszisztál a folyamathoz?

***
Nem kérdés, hogy sokan vannak olyan vannak nők (pláne nálunk az irodaházban) akiknek az össz. motivációjuk az életben hogy mindent egy lapra feltéve, mindent egy dolognak alárendelve elvetessék magukat ” a nagy Ő-vel” de ez egy másik történet…

lady
Olvasó
lady

Tehàt ha az evolúció szemszögèből nézzük akkor az anyagias főleg az erős önàllő nők a vesztesek mivel főleg ők hatàrolódnak el a gyerekvàllalàstól. Még nem majd később sem mikor meg nem lehet màr gyerek akkor mondjàk azt hogy nem talàlt férfit akinek szülhetett volna.
Vagyis aki önző módon èl viszonylag hamar el is felejtődik mert nem marad utàna senki.

cserepfalva
Olvasó
cserepfalva

-Nem mennék bele a részletekbe mi az oka gyerek nélküliségnek (ezer oka lehet), hiszen az egész “játszma” mindössze a végeredményről (=gyerek) szól.
Az anyagias és önző nők sokszor találják magukat a földön a 2 szék között.
Akkor meg már teljesen mindegy mi az ok, az ő hajójuk akkorra elment…

Az ember képességei, tudása, személyisége egy csomagot alkot. A csomag összetevőinek milyensége(=minősége) és aránya határozza meg az egyén sikerességét. Ha a csomag olyan, hogy egyik másik része túl hangsúlyos és “emiatt” marad egyedül, akkor az a csomag evolúciós értelemben “vesztes”.

UPongi
Olvasó
UPongi

Tehát azt mondod, hogy a Quaestor botrányban semmi különös nem volt, felesleges is nyomozni, mert a befektetők önként adták oda (befektetési célzattal) a pénzüket? Ez nem bűncselekmény? :)

cserepfalva
Olvasó
cserepfalva

Nem vagyok bankár, még kevésbé jogász.
Józan ésszel gondolkodva viszont minden emberben meg kell hogy szólaljon a vészcsengő ha valami túl szép hogy igaz legyen!
(Befektetői naivitás ellen kiváló orvosságnak találom a kiszamolo.hu-t, ott mindenki szembesülhet a vélt vagy valós pénzügyi képességeivel, ismereteivel.)

-De visszatérve a kérdésedre, sajnos a devizahitelezés is “jogszerű” volt, mert a törvény nem tiltotta, nem szabályozta kellőképpen…. Valahogy így…
A lényeg az, hogy meg kell tanulni felismerni védekezni a lehető legtöbb “veszély” ellen.

Reszet Elek
Újságíró

Önmagában a devizahitelezés jogszerű volt de annak módjával kapcsolatban már lehetnek jogi fenntartásaink.

d4n13l
Olvasó
d4n13l

@cserepfalva evolucios szempontbol zsakutcaban vagyunk, mert mig korabban a tuleleshez utod kellett, ma mar nem, ellentmondas van a genetikai kod es a gazdasagi kenyszer kozott, sot, a gyerek ma mar nem befektetes a jovobe, hanem fogyasztasi cikke degradalodott (vö. hazi kedvencek).

Emiatt ez az egesz szerintem sokkal egyszerubb: amig a no es a ferfi anyagilag egymasra volt utalva, addig sokkal nagyobb hatasfokkal mukodott a hazassag intezmenye, amiota viszont mindket fel kulon-kulon is meg tud elni, azota lathatjuk, hogy mi a tendencia. Ha kenyszer van, csokken az ego, ha nincs, akkor pedig no.

Az pedig engem vajmi kevesse vigasztal, hogy halalom utan azonnal elfelejtenek vagy pedig csak x ev mulva. Rohadtul apro porszemek vagyunk ebben a rendszerben.

Naooo
Olvasó
Naooo

Dehogy azért, baszni járnak oda, a felsőszoptatás egy kupleráj.

Taki
Olvasó

Milyen lenne a világ kétkezi munkások nélkül:

Reszet Elek
Újságíró

Milyen?

Olajfalo
Olvasó
Olajfalo

Mint a plázákban. A bejáratnál gyönyörű, mosolygó, parfümbe mártott (diákmunkás) lányok osztogatják a kuponos szórólapot, miközben az alagsort bokáig elönti a sz@r, mert eldugult a szennyvízelvezető cső. A Tinder-tündérek a betétjeiket beledobálták a csészébe. Nem a takarékbetétjüket és nem a kávéscsészébe…

T_T
Olvasó
T_T

Van egy régi mondás: Egy házasság (a férfinak) ott kezdődik, hogy saját ingatlan. Ha nem, megérdemled.
A srác ezt elfelejtette. Megérdemelte.
(De ez nem azt jelenti, hogy az ilyen férfiaknál nem kell kitalálni valami megoldást, ami a jogi helyzetüket enyhíti, mivel napjainkban túl sokan dőlnek be az ilyen igaz szerelem-hülyeségeknek.)

Tenor
Olvasó
Tenor

Nem olyan egyszerű ám minden fiatalembernek midjárt egy saját lakással rendelkezni. Habár Magyarország jó hely de azért ez mégsem az a hely ahol viszonylag könnyedén szert tehetsz egy első lakásra. Saját albérletet egyedűl fizetni? Majdnem olyan nehéz mint egy saját lakást szerezni. Az is igaz hogy nem is kell olyan gyorsan megnősülni, sőt egyáltalán nem kéne a mai világban, a mai jogrendszerben, annyira férfiellenes ma minden. Ahogy mondani szokták: az első házasság a szerelem diadala a logika felett, a második a remény diadala a tapasztalat felett, és a harmadik a mindent elsöprő hülyeség diadala mindenek felett. Valami ilyesmi.

Olajfalo
Olvasó
Olajfalo

A legendás hármas: a nők fészekrakási- fészekrablási-fészeklopási ösztöne. Persze ingatlanra vonatkoztatva. A kapcsolat előtt, alatt, után.

TiborM
Olvasó
TiborM
Marcell
Olvasó
Marcell

A Jessica Valenti névig olvastam. :)

Kalman
Újságíró

Lájkolás után tudsz hozzászólni :-) Micsoda trükk.

Telek Zoltán
Újságíró

Elmélkedtem már a témakörben……… Azt soha nem vizsgálja senki, hogy pl. 1965-ben egy kis gyerekes nő hány munkaóra segítséget kapott a nőrokonaitól (anyja, nagyanyja, testvére, nagynéni, stb.) és mennyit kap most ? És kitől várják a hiányzó munkaórák pótlását ? Nyilvánvalóan a férjtől. És azt hiszem, hogy meg is találtuk a probléma fő okát.

UPongi
Olvasó
UPongi

És azt sem vizsgálja senki, hogy hány olyan döntés születik (férfi részről), hogy marad a biztos munkánál, hogy el tudja tartani a családot, mint elmenjen egy bizonytalanabb, de a karrier szempontjából kecsegtetőbb munkahelyre. Nem is érdemes már ezeken felháborodni… nekem az a gondolat szimpatikus, amit itt írt valaki, hogy a karrierista nők egy evolúciós zsákutca. A természet gondoskodik arról – a saját asszisztálásuk mellett – hogy ne tudják tovább adni a génjeiket/mentalitásukat…

Ijk
Olvasó
Ijk

Mit vársz egy ilyen szélsőbalos (fehér)férfigyűlölő oldaltól? Ha megnézed a többi cikket, pl:
https://szabadnem.blog.hu/2018/09/20/az_abortusz_es_a_ferfiak_felelossege

az elmebeteg kiszámolta hogy a férfi évi 365x tud teherbe ejteni nőt (igazából sokkal többpször :P ), a nő meg 24 nap tud egy évben teherbe esni (biológia elégtelen), ezértminden nemkívánt terhességet a férfi felelőtlen ejakulációi okoznak. Bár a száraz tényeket figyelembe véve tényleg kell hozzá férfi ejakuláció.

Reszet Elek
Újságíró
xcsakx
Olvasó
xcsakx
wittukind
Olvasó
wittukind

Látom, esz a fene….ez kinek, vagy kiknek van cimezve?…és ha úgy volt, mi a kunszt vele??

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ha a házasság “ürügyén” még valami “menthető”, akkor talán ez:

“Feleségül veszlek, de csak ha felveszed a nevem!”

https://she.life.hu/herself/20200821-felesegul-veszlek-de-csak-ha-felveszed-a-nevem-fehervari-varga-judit.html

Teljesen ledöbbentem. Bízom benne, hogy azért nem ezen fog múlni a házasságkötés, különben már rég rossz az egész. Pláne, hogy a barátnőmet már így ismerik a szakmájában. Ha most változtat, sokan nem fogják tudni, hogy ugyanaz a személy…

Mivel épp ez a “lényeg”, hogy már nem ugyanaz a személy…..

Régen persze nem sok lehetőség volt. Akkor még valóban az volt a nézet, hogy a férfi az úr a háznál, ő a családfő, ő tartja el a nőt. Tulajdonképpen érthető, hogy a feleség még a nevében is tulajdon lett (pl. Kiss Józsefné).

Nem véletlenül….

Talán ez a legideálisabb, elvégre nem dobjuk el azt, akik voltunk, csak jelezzük, hogy változás állt be az életünkben, családi állapotunkban. Ez a megoldás hozzátesz a régi nevünkhöz egy plusz vezetéknevet, de legalább nem vesz el belőle semmit.

Hát igen, dugunk is meg nem is, meztelen vagyok meg nem is, éhes is, meg nem is….

Ez eddig csak “felvezette” a “lényeget”:):

Ha esetleg a házasság végül tönkremegy, és válásra kerül a sor, újra felmerül a kérdés: most térjünk vissza a lánykori nevünkhöz annyi év után? Újra az a sok utánajárás, papírmunka?

“Holtomiglan, holtodiglan, betegségben, szegénységben, míg a halál el nem választ”:)DDDDDDDDDD

És ami kissé “groteszk”:

Sokan megtartják a férjük nevét a válás után is, és ehhez minden joguk megvan.

Mert valószínűleg épp ennyi az “értékük”, anélkül senkik….

A leendő férjet persze illik megkérdezni, és lehetőleg figyelembe venni a véleményét, de a döntés legyen a miénk – elvégre mi fogunk ezzel a névvel élni.

Várj, ezt elképzeltem:
– “Drágám, mit szólsz ha nem veszem fel a neved?”
– “Azt hogy fel kell venned”,
– “Figyelembe vettem a véleményed:), de nem veszem fel…..”:)DDDDDD

Az viszont biztos, hogy ha változtatsz, az egy fontos momentum az életedben.

Ez lenne a lényeg nem? minden buzi/transz és a többi LMBTQ aberrált ezért a szarért “küzd”, hogy az “kizárólagosságot” világgá kürtölhessék… , nem?:)DDDD

Kicsit mintha a személyiséged is megváltozna ezzel, hiszen a nevünk szorosan összefügg a fejünkben azzal, hogy kik is vagyunk…

Pontosan, hisz ez (is) lenne a lényeg….

nem vagyok biztos benne, hogy egy ilyen ultimátum egy jó házasság kezdete…

Mert ha nem veszi fel, akkor az nem is házasság……., csak (átmeneti állapot/)”lehetőség”, (amíg “jobbat nem talál”.:)……., olyat, mint amit alapból “megérdemelt”, de most per pillanat ezzel kell “beérnie”, milyen faszság már , nem?

ulomenen
Olvasó

Hát ez tényleg érdekes. Még pár gondolat:

Még az is elhangzott, hogy ha erre nem hajlandó, akkor nem veszi el

Végre egy férfi a kevésből, akinek megvan még a töke és hajlandó feltételeket szabni.

Bízom benne, hogy azért nem ezen fog múlni a házasságkötés…

Márpedig ez (is) remekül mutatja az ara hozzáállását a dologhoz, nem önmagában a névmizéria tehát a baj, hanem a mögötte lévő személyiség.

Mostanában a legnagyobb divat a kötőjeles megoldás, amikor a két vezetéknevet összekapcsolják

Na igen, amellett, hogy jelzi a a nő “komoly” szándékát, még szipiszuperpraktikus is, főleg, ha gyerek születik, aki megkapja a kettős vezetéknevet, majd felnőve ő is házasodni kíván egy másik ilyen kettős vezetéknevűvel… és lehet fejet vakarni, hogy Nagy- Horváth és Kovács- Kiss házasságában ki és milyen nevet vesz majd fel.

Sokan megtartják a férjük nevét válás után is, és ehhez minden joguk megvan

… és megtartják a gyerekeket, házat, miegyebet, mert ahhoz is joguk van. Csak épp a férfi, aki mindezt biztosította, az lett kidobva képből.

Ráadásul ez egy olyan dolog, amit a szüleinktől kaptunk.

Nem. A vezetéknevünket csak az apánktól kapjuk. Még.

A nevünk szorosan összefügg azzal, hogy kik is vagyunk

Bingó. Ezért érthető elvárás házasságkor, hogy a név is jelezze: a nő már a férfihez, a férfi családjához tartozik- a gyerekekkel együtt. Merthogy ez az egész névfelvétel ezt jelenti és emiatt alakult ki.

LeelooDallas
Olvasó
LeelooDallas

A lánykori nevemet én se hagynám el teljesen, össze is törném vele apukám szívét. Szép és ritka nevünk van, csak a családunk viseli itt Magyarországon és még a tök konzervatívan élő nagynéném is megtartotta annak idején, a férje neve mellett persze. Én nem gondoltam soha, hogy a papír macerán kívül jár bármi plusszal az, hogy felveszem a férjem nevét, főleg, ha neki ez mindegy. Aztán egyszer eszembe jutott egy nagyon fontos tényező. Méghozzá az, hogy ha egyáltalán nem veszem fel a férjem nevét, akkor nem lesz közös nevem a gyermekeimmel se. Szóval már úgy gondolom, hogy szép és egységes, ha egy családban mindenkinek ugyanaz a vezetékneve, de ez abszolút egyéni vélemény, semmilyen érzést nem vált ki belőlem mások ezzel kapcsolatos döntése.

ulomenen
Olvasó

A lánykori nevemet én se hagynám el teljesen, össze is törném vele apukám szívét

Márpedig mindenképpen el fog veszni ez a név, és kár lenne ezt a felelősséget oktalanul magadra venned. Egy fiútestvér lett volna erre a megoldás. Ha pedig van, akkor no problem amúgy se (de valamiért úgy gondolom, hogy nincsen).
Egyébként gondolom, ha a férjed anno ragaszkodott volna hozzá (akkor nem lesz esküvő), felvetted volna, hiszen vele éled le az életedet.

…ha egyáltalán nem veszem fel a férjem nevét, akkor nem lesz közös nevem a gyermekeimmel se. Szóval már úgy gondolom, hogy szép és egységes, ha egy családban mindenkinek ugyanaz a vezetékneve…

Ez nagyon szép gondolat!!