Alter Ego
41 megosztás

A szép nők ártanak a férfiak egészségének?

A Valenciai egyetem (University of Valencia) nem éppen egy nőgyűlölő társaság, a vadul tomboló Spanyol államfeminizmus nem is tenné ezt lehetővé, mégis a nőket kínosan érintő eredményekre jutottak egy genderstudies kutatás során: az attraktív nők jelenléte már rövid  távon rombolja a férfiak munkaképességét és akár veszélyeztetheti a férfiak egészségét is.

Az egyetem kutatói lényegében a férfiak viselkedését kívánták tanulmányozni a munka során. A vizsgálódásnak eredetileg férfiellenes indítékai lehettek, erre egyrészt abból a kísérleti hipotézisből következtethetünk, hogy “a férfiakat már egy szép nő jelenléte is arra vezetheti, hogy érdemes udvarolniuk”, másrészt az egyetem korábban is végzett olyan gender-kutatásokat, amelyek a nemi megkülönböztetés és a nemek közötti erőszak létét igyekeztek alátámasztani.

A vizsgálatot 84 férfi résztvevő közreműködésével hajtották végre. Egy olyan kísérleti helyzetet állítottak elő, amelyben a résztvevőknek egyenként egy Sudoku-puzzle-t kellett megoldaniuk és eközben a feladatmegoldás helyszínéül szolgáló terembe két ismeretlen személyt küldtek be. Egy férfi és egy feltűnően szép nő tartózkodott a kísérleti alany közelében, hol egy időben, hol egymást váltva. Mindeközben a kísérleti személy hormonszintjeit rövid időközönként monitorozták, nyilvánvalóan ezzel kívántak objektív visszacsatolást kapni a kísérleti szituáció által kifejtett pszichológiai hatásokról.

A kísérlet meglepő eredményre vezetett. A résztvevő férfiak szervezete egyöntetű hormonválasszal reagált a szép nő jelenlétére, csak éppen nem várt módon: amikor a nővel maradtak kettesben öt percre, az alanyok szervezetében a kortizol stresszhormon szintje kifejezetten megemelkedett, amikor viszont a férfival, akkor a hormonszintjük normál állapotot tükrözött. Tehát a férfiaknak minden bizonnyal nem az udvarlás jut elsőként eszébe, ha munka közben szexuális kihívással helyezik nyomás alá őket.

A kortizol a szervezet stresszhormonja, kisebb mennyiségben javítja a közérzetet és élénkít, azonban annak magas szintje szívbetegséghez, cukorbajhoz, magas vérnyomáshoz és impotenciához vezethet.

Vegyük észre, hogy a kísérlet nem más hormon (például tesztoszteron), hanem a stresszhormon szintjének jelentős megemelkedését mutatta ki már öt perc után is, és ez minden férfi esetében így történt. A jelenséget a kísérletet kiértékelő kutatók a következő pszichológia következtetéssel magyarázzák: az összes férfinál egyfajta versenyhelyzetet, stresszhelyzetet idézett elő a nő jelenléte és ez különösen azoknál fokozódott rendkívüli mértékben, akik úgy ítélték meg, hogy a nő megjelenése (vagyis “szexpiaci értéke”) magasabb az övékénél.

A férfiakat tanulmányozó genderkutatásban a fagylalt visszanyalt: mi is levonhatjuk férfiszempontból a megfelelő következtetéseket. Érthetővé vált, hogy a férfiak miért panaszkodnak gyakran a divatozó, feltűnősködő, félmeztelenkedő, “miss picsákra” a munkahelyeken. Az University of Valencia kísérlete rávilágított, hogy nem pusztán mentálhigiénés problémát, hanem valódi fizikai irritációt, erős diszkomfort érzetet okozhatnak ezek a nők. Úgy tűnik, bizonyos értelemben igaza lehet azoknak is, akik azzal érvelnek, hogy a munkahely nem lehet a végtelenített önkifejezés helyszíne, még az attraktív nők számára sem. A munkaadóknak talán alapos oka lenne rá, hogy ezek ellen a jelenségek ellen megfelelő belső utasításokkal védekezzenek, hiszen a stresszhelyzetnek kitett munkavállalók nemcsak képtelenné válnak a megfelelő munkavégzésre, hanem tulajdonképpen egészségügyi kockázatokat is elszenvednek.

Nem lennék meglepve, ha egyesek akár azt is megerősítve éreznék, hogy a nők jelenléte a munkahelyeken egyáltalán  nem kívánatos, főként a nemi alapon diszkrimináló, nőknek kedvező, az egyenlő bérért egyenlő munkát nem elváró munkaközegekben, ahol a férfiakra ható stressz ráadásul többtényezőssé válhat és a végletekig fokozódhat. A kortizol impotenciát kiváltani képes hatását figyelembe véve, immár tökéletesen érthetjük azt is, hogy sok férfi miért érzi úgy, hogy a szép nők pszichésen kasztrálják a férfiakat. A szívbetegségek kockázatát – már amennyire lehetséges – tréfával elütve, pedig akár addig a félig-meddig komoly végköveteztetésig is eljuthatunk, hogy a nők egyfajta “lenézése” nemcsak kiegyensúlyozottá tesz, hanem egyenesen életet menthet.

Forrás: The Telegraph cikke

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
41 megosztás


339
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
16 Egyéni hozzászólás
323 Válasz hozzászólás
2 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
44 Hozzászólások szerzői
ReactorZatyi JózsefMeridaAldoT_T Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Telek Zoltán
Újságíró

https://hvg.hu/tudomany/20181011_amazon_hr_mesterseges_intelligencia_munkaero_toborzas_allasajanlat_allaskereso_szexizmus_szexista_diszkriminacio

A totális racionalitás mellőzi a női munkavállalókat………. Valószínű, hogy a már évek óta meglévő, saját szempontjaik alapján eredményesnek minősített munkavállalóik önéletrajzaiban kerestek közös jellemzőket, valószínűleg az amazonnál eredményes emberek önéletrajzai tipizálhatók és ha megvannak egy önéletrajzban a típusjegyek (karakterszáma, megfelelő szavak típusos előfordulása, stb.), akkor jó eséllyel használható az újonnan rendelkező ember nekik, érdemes behívni személyesen is. Az eredményes munkavállaló konkrét, a szoftver számára is értelmezhető meghatározására nyilván képes egy ilyen vállalat a megfelelő vállalatirányítási szoftverek alkalmazásával, amelyek gondolom sok mindent figyelhetnek (mennyit vagy a munkahelyeden, fizetésed nagysága, mennyit vagy betegszabadságon, kattintgatod-e az egeret sűrűn, tehát dolgozol-e, küldött, kapott e-mailjeid száma, azok mérete, mennyi időt töltöttél el a vállalatnál a távozásodig, stb.). Ráadásul a szoftver önfejlesztő, tehát az ideális munkavállaló önéletrajzának típusjegyeit változtathatja is, ha az szükséges. És az amazon által megadott, nyilvánvalóan ezer rendszerrel figyelt ideális munkavállalók a totálisan racionális intelligencia szerint jellemzően férfiak lettek, az ideális munkavállaló önéletrajzának típusjegyeit a szoftver férfi jelentkezők önéletrajzaiban találta meg, a munkára jelentkező nőket önéletrajzaik alapján nem is “hívta be” a szoftver, a női jelentkezőket kukázta. A nők munkavégzése az amazonnál a totálisan racionális intelligens szoftver szerint nem hatékony, neki női jelentkezők nem kellenek. A női kvóták követelése, egyáltalán a nők alkalmazása tehát alapvetően irracionális egy kapitalista cégnél, mint amilyen az amazon, de vélhetőleg ez alapvetően általános jelenség lehet. Az okokról sokat lehet elmélkedni, de nem az amazon dolga azt megoldani, hogy a teljesen nyílt munkavállalói versenyben a nők nála miért nem tudnak helyt állni úgy, mint a férfiak. Igazából ez nem is egy kapitalista nagyvállalat dolga. A “nagy testvér” valószínű intenzív alkalmazása (tehát a munkavállalói teljesítmény elektronikus eszközökkel való totális megfigyelése) ott “lebuktatta” a nőket, a totálisan intelligens szoftver a mellőzésük mellett döntött. A női munkavállalást ellenző srácok itt hatalmas muníciót kaptak, mert úgy tűnik a modern kapitalizmusban egy modern nagyvállalatnál a női munkaerő nem hatékony. És ez jóval több mint egyszerű figyelemfelkeltő tény.

hunbagira
Újságíró

Ezekkel a robotokkal és a matematikával, csak a “gond” van nem értik az ” elnyomott” “kisebbségek?” problémáit….:D érzékenyíteni kell őket.
De a femcsiktől már megtudhattuk azt is régen, hogy a matematika rasszísta és patriarcha. :D

inkvisitor1
Olvasó
inkvisitor1

Ez az AI hír inkább arra mutat rá, hogy a nem megfelelő minőségű forrásanyag mennyire kihat az eredményre. Ha jól megválogatod a forrásokat bármilyen eedményre el lehet jutni tökéletes okfejtéssel, meg az ellenkezőjére is.

Telek Zoltán
Újságíró

Akkor esetleg kérünk tőled megfelelő minőségű forrásanyagot a témában, amit te válogatsz meg. És utána várjuk tőled a tökéletes okfejtést ami az enyémmel teljesen ellentétes eredményre jut.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Szóval a férfiak megőrülnek a stressztől a nők közelében, erre az a megoldás, hogy tiltsuk ki a nőket a munkahelyekről. De a csupán nőknek megrendezett fesztivál hisztériarohamot vált ki, pedig az is abból indult, hogy a nők nem érzik jól magukat annyi kéretlen nyomuló között, akik veszélyt jelenthetnek az egészségükre. :)

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

Oda dugni járnak az emberek. Ha a munkahelyre is, akkor pont jó.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Az emberek, de nem a nők, azért is lett belőle csak női rendezvény. :)

Egyébként akkor a tudomány igazolta, hogy a szép nők károsak az egészségre, úgyhogy az okos férfi egy bányarémet vesz el, számunkra pedig indulhat a verseny a legrusnyább nő címért. :D

Tina74
Olvasó
Tina74

Szerintem itt a “szép nő” alatt egyszerűen csak magamutogató nőket értenek…

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

Ha történetesen a nők is, akkor sem fogják a büdös életben sem kimondani. :) Amúgy a nők is, mert a ffiak különben maszturbálnának a nulladik naptól sátorbontásig. Csak azt szeretik, ha szigorúan azzal, aki abban az 5 perces ismeretségben megtetszett.

Naooo
Olvasó
Naooo

A nők is baszni járnak fesztiválra.

Bazinga
Újságíró

“Szóval a férfiak megőrülnek a stressztől a nők közelében, erre az a megoldás, hogy tiltsuk ki a nőket a munkahelyekről.”

A mondatod egyik fele sem hangzott el a cikkben. A nő helyett a szép nőkről van szó, sőt a szép nők közül is csak azokról, akik “a divatozó, feltűnősködő, félmeztelenkedő, miss picsák”. A megoldás pedig a belső utasításokban, pl. dress code-ban keresendő.

“De a csupán nőknek megrendezett fesztivál hisztériarohamot vált ki”

Miféle hisztériarohamot? Maximum nevetség tárgya volt.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Utolsó bekezdés.
De szerintem a legjobb lenne úgy általában a nőket betiltani, mert nem hiszem, hogy ha a munkahelyen szívrohamot okozunk, akkor azon kívül nem emelkedik meg a pulzus a jó nő láttán. Még a végén kiderülne, hogy nők nélkül az ember 150 évig is elél, csak az a sok izgalom megöli őket félúton.

Bazinga
Újságíró

Az utolsó bekezdésben nincs ilyen. A “nem lennék meglepve, ha egyesek” szófordulat a magyar nyelv szabályai szerint nem azt jelenti, amit te állítasz. Magyarán csúsztatsz,ferdítesz.

Geri P.
Olvasó

Jaj nyuszikám te Ne kapd fel a vizet ennyire, úgy sem férsz bele a csinos nő kategóriába, aztán Ezeknél a nagy multinacionális cégeknél úgy is keményen kell dolgozni, amit értékelnek is. nem Nőknek való munkahely ez, inkább menjél el aztán riszáld a seggedet valami ostoba recepciós vagy kirakat állásban, esetleg valami semmire nem való lófasz Jóska lakás kft-ben.
Az emberek Java része amikor megúnja hogy más baromarcúaknak melózzon és azzal más zsebét tömje elmegy vállalkozónak, miért nem teszi ezt a legtöbb nő ugyanígy? Talán mert nincs eladható tudása, mármint a pinán kívül?

hunbagira
Újságíró

Pontosan, a kettős mérce mindenütt kettős mérce.

Marcell
Olvasó
Marcell

A csak nőknek megrendezett fesztivált nem véletlenül rendezték Svédországban, és nem másutt. És nem az őshonos svéd férfiak miatt. Csak erről az okról ott a polkorrektség miatt ott beszélni sem lehet “jólnevelt társaságban”. Inkább az ezen az álszentségen háborodtak fel sokan szerintem.

Naooo
Olvasó
Naooo

Be se kellett volna engedni őket oda.
Annyi kéretlen migráns között.

hunbagira
Újságíró

Mondjuk nem tudom a lefordított cikk, miyen paraméterektől számítja a “szép” nőket. De a szép nők nem arról híresek, hogy munkaerőpiacon legyenek…

Tina74
Olvasó
Tina74

Egyrészt minden nőt szépnek szokás mondani, aki egy fokkal jobban néz ki az ördög öreganyjánál, másrészt itt a magamutogató, feneket alig takaró, szűk dekoltázsos miniruhákba és tűsarkúba nyomuló nőkről lehet szó…

hunbagira
Újságíró

Igen, tudom. Emiatt vannak pont a társadalmi problémáink- amivel eme oldal foglalkozik – hogy a bányarém is hercegnőnek képzeli magát és egy hercegnőnek minimum egy császár jár (hipergámia, ugye).

Geri P.
Olvasó

De ugye te is elismered hogy Gyakorlatilag ezt a faszik többségének a hozzáállása okozta a nőkben, azzal hogy engedte őket idáig korcsosulni, pusztán azért mert nem volt tétje annak hogy tartásuk legyen, mert anélkül is kaptak mindig valami igénytelen nyomorult balekok aki megtette az aktuális céljaiknak.

hunbagira
Újságíró

Faszikat elhülyítették a feminista propagandával- de még a régi jó? világban- is azzal etették a férfiakat, hogy a nők földre szállt angyalkák “szűzmáriák”. Meg van a férfiban egy óvó ösztön a nők/gyerekek felé. Illetve a fehér férfiakat eleve tartásnélküli birkának neveli – általánosan is- a judeobolsevik hatalom saját jól felfogott szükségszerű érdeke miatt.

A feladat az, hogy ebből felébresszük őket. Fenntartva, hogy a másik oldalra sem szabad átesni. “Awalt, parazita, hátbszurós kurva az összes.”

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Pedig pont hogy a feladat az hogy elfogad és megbarátkoz azzal hogy ““Awalt, parazita, hátbszurós kurva az összes.” ;)

Wildschwein
Olvasó
Wildschwein

“minden nőt szépnek szokás mondani, aki egy fokkal jobban néz ki az ördög öreganyjánál”
Az a szó nem inkább a “csinos”? Ezt aztán tényleg szinte válogatás nélkül használják bármelyik nőre, aki legalább annyit tett reggel a kinézete érdekében, hogy megfésülködött és tiszta ruhát vett fel. De amúgy lehet 120 kilós bálna is, akkor is “csinos”. Ennek a szónak az eredeti jelentése mára teljesen felhígult.

Tina74
Olvasó
Tina74

Ez így van. Igaz, a szép főleg hírességeknek jár ki. (Ők sokszor gyönyörűek is…)

Geri P.
Olvasó

Az magyar parasztok igénytelenségét mutatja hogy lassan minden feltűnően ostoba és bűn ronda nőt jó nőnek szokás nevezni ebben a kibaszot országban. Szóval a legtöbb fasz pofán köpheti magát ebben az országban, mert bőven része van abban a kontra szelektív jelenségben ami azt okozta hogy a magyar női társadalom ezzé az értéktelen erkölcsi és szellemi szarkupaccá vált ami most jellemző rá.

wittukind
Olvasó
wittukind

Még egyszer, te honnan irkálsz hogy igy osztod a magyar “igénytelen parasztokat?” vigyázz mert Kiribatit el fogja nyelni az óceán…

bentoo
Olvasó
bentoo

Ez a “Vizuálisan elkövetett szexuális zaklatás”.
Kifejezetten büntetőkönyvi tétellé nyilvánítanám!!!
Lehet muzlím vagyok? Nem. Csak ha egy férfitól megkövetelik nyilvánosan a jómodort, kultúrált viselkedési normákat, akkor egy feltúrbózott pitsa ne vonagoljon előttem erősen szexista-kirívó öltözetben sem nyalvános helyen sem máshol! De tudják ezt. Mert védi őket az európai férfiak kultúráltsága. Hibásan az nem a töketlen impotencia, hanem önfegyelem. B@mmeg! Mennyire meg vannak lepődve ezek az L T P -k (LakóTelePi-csák!) amikor az akárhonnan jött menekültek, nem teketóriázva azonnal hátukra vágják ezeket a csajokat.. néha,
aztán jön a szerecsen áztatás vagy mosdatás?
Nem a férfi a hibás. Egyszerű provokatőrök.

hunbagira
Újságíró

Mert a feltuborzótt picsák arról “híresek” hogy 8 kor kezdenek a hivatalokban.

hunbagira
Újságíró

Amúgy meg mindenért a nők hibásak vonal kezd már humoros lenni. Igen, ki kell mondani, ahol ők. De szerintem ez már túlzás.

bentoo
Olvasó
bentoo

Ja, kinek a pap, kinek a papné..

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Ami hisztit néhányan művelnek a FÉRFIhangnak nevezett oldalon, már-már azt hiszem, hogy a gonosz nők beépített ügynököket alkalmaznak. Természetesen kivágott felsőben, mélyen dekoltálva, a gép előtt is. :D

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

Egyetértek, eléggé műbalhéra kezd hajazni az egész. iskolai oktatásnál el lehet (és kellene is) gondolkodni, hogy a koedukált szisztéma a jobb-e, de munkahelyen a kérdés szinte érdektelen. Felnőtt emberektől el lehet várni annyi önuralmat is, hogy negligálja az efféle játszmákat, ha pedig nem megy, akkor nézzen esetleg más munkahely után.

righeira
Olvasó
righeira

Nem lehet korlátlanul egyre több civilizációs kényszert telepíteni az emberekre! Robbanás lesz a vége, a ha a tűrőképességig hajtjuk az emberek önfegyelmét. Nem azt az ösztönt kell elnyomni, ami más körülmények között abszolút helyénvaló magatartásra – szexuális érintkezés, párkapcsolat, utódnemzés – sarkall.

Most nem arról van szó, hogy a férfi nem bírja elviselni a nő jelenlétét, a kihívó megjelenés okozta helyzetet, játszmát.
Akkor kirohanna a szobából, dührohamot kapna, vagy megerőszakolná a nőt.

Arról van szó, hogy ilyen helyzetben a teljesítménymotiváció és a szexuális motiváció egyszerre jelenik meg. Mindkettő roppant erős drive, de egyszerre – az adott helyzetben semmiképp – nem lehet kielégíteni őket. Marad az egyik elfojtása, ez az elfojtás szintén energiát emészt fel, figyelmet von el, ami a teljesítmény rovására megy.

Munkahelyen elméletileg a teljesítmény lenne a legfontosabb, a verseny ezt diktálja. Ebből a nézőpontból pedig, a cikk következtetéseiből kiindulva, a szexuálisan kihívó megjelenésű nő teljesítményromlást okoz.

Delin
Olvasó
Delin

A dress-code mindenkeppen kell egy munkahelyre, ez nem kerdes. Arnyalja mondjuk a kepet 2 tenyezo is a munkahelyen (azon tul hogy a kiemelkedoen szep nok aranya szerintem azert nem olyan jelentos):

1. A kutatas bebizonyitotta, hogy elso talakozaskor egy szep no noveli a ferfiak stresszhormonszintjet. De ugyanugy noveli-e az 5., a 20., ill. a mindennapos talalkozas soran? Kozep/hosszu tavon is hatassal van csupan a puszta jelenlete a ferfira, vagy egy ido utan a kulsejet “megszokja” es mar nem hat ra?

2. Szerencses esetben a munkahelyi feladat erdekli a ferfit, amikor dolgozik tudja szenvedellyel csinalni. En ilyenkor azt vettem eszre, hogy munkakozben sokaknal egy atombombat is fel lehetne robbantani, azt se venne eszre. Viszont amikor lazitanak inkabb keresik a dekorativabb kolleginak tarsasagat, mint a csunyabbaket. Kikapcsolnak egy 10 percre, utana visszamennek dolgozni, mint elotte.

Telek Zoltán
Újságíró

https://hvg.hu/tudomany/20181011_amazon_hr_mesterseges_intelligencia_munkaero_toborzas_allasajanlat_allaskereso_szexizmus_szexista_diszkriminacio Azon meg el lehet elmélkedni, hogy az amazonnál az intelligens szoftver miért mért nagyon alacsony női munkahatékonyságot ? Valószínűleg a nők nagyon jól el tudják érni, hogy a feladataik jelentős részét férfiak végezzék el. Ha a nő dug a főnökkel, akkor a munka leosztása a férfi kollégák felé fog hajlani, a férfiak fognak többet dolgozni. De a szoftver “figyel” és őt nem lehet becsapni, az elektronikus jelek mutatják a munkaintenzitást. Van amelyik nő nem is főnökkel dug, csak szimpla férfi kollégával vagy abbéli reményben tart férfiakat, hogy lehet valami (felhőztetés). Ilyenkor is sok munkát el tudnak végezni férfiak nők helyett “szerelemből”. De a szoftver ezt is észleli. Vagy a férfi képes napi 2-3 órát is túlórázni, többet dolgozni, ezt is észleli a szoftver. Vagy a nők több időt töltenek a munkahelyi étteremben, büfében, a munkahelyen kívül valahol másutt, ezt is észleli a szoftver. A sok különböző okból aztán jelentős mennyiségű férfi túlmunkát és női “lógást” állapít meg a szoftver és az lesz a végkövetkeztetése, hogy szükségtelen a nők jelenléte az amazonnál, mert a férfiak többet dolgoznak ugyanazért a pénzért. És valószínűleg nem hülyék vannak ott sem, pontosan azt mérik munkaintenzitás címén, ami azzal szorosan össze is függ. És a mért paraméterek a nőknél gyengék. A szoftver következtetése logikus, nők jelenléte nélkül valószínűleg jóval kevesebb, kizárólag férfi munkavállaló is elvégezné ugyanazt a munkát jóval kevesebb pénzért. És ennek a kapitalizmusban azért valószínűleg lesznek súlyos következményei a női munkavállalásra arrafelé. Dress code-ok, munkahelyi szexuális viselkedés erőteljes szabályozása, tiltása, üldözése, női-férfi vegyes munkahelyek felszámolása. Mert a szoftver és a józan emberi racionalitás is ezt mondja. Plusz még ez a spanyol kutatás is ezt mondja, csak éppen itt a pszichológia van az előtérben, ami gyakorlatilag egy másik oldalról erősíti meg a munkaintenzitást mérő szoftverek hideg valóságát.

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

Igen, könnyen elképzelhető, hogy komoly helyeken felszámolják a koedukált jelleget. Kérdés pl, hogy az oktatásban jó-e. Nem vagyok biztos abban, hogy igen.

Telek Zoltán
Újságíró

Van olyan érzésem, hogy ha a lelkes spanyol egyetemi kutatók fiú tanulók “boldogságát” (magyarul kb. azt, hogy reggel szívesen mennek-e be az iskolába) vizsgálnák, könnyen lehet hogy azt mérnék, hogy a kizárólag fiútanulóknak fenntartott iskolákba szívesebben mennek be a fiúk reggel. És az ember ott szívesebben is teljesít, ahová szívesen is megy. Sok mindent kellene itt még vizsgálni az egyetemeken üldögélő embereknek a nők, a homoszexuálisok és a cigányok szomorú sorsa és üldöztetése mellett. Mert a saját fiúgyerekeink jóléte, pszichés állapota és ebből eredő teljesítőképessége kezd a kritikus zónába esni, magyarul a fiúgyerekeink nem érzik túl jól magukat az általunk felépített társadalmi rendben. Nem érzik túl jól magukat az iskolákban, nem érzik túl jól magukat a munkahelyeken, nem érzik túl jól magukat a párkapcsolatokban. Ennek már számos tünete van és ez már olyan szinten tömeges, hogy nem lehet elintézni ezzel az itt is sűrűn felbukkanó “légy férfi” meg “ne rinyálj” jellegű süketelésekkel. Mert ettől esetleg csendben lesznek ezek a férfiak, de gyakran váltanak iskolát/korán ott hagyják az iskolát, sűrűn váltogatják a munkahelyeiket/vagy nem dolgoznak, nem létesítenek párkapcsolatot/vagy az sűrűn váltogatják. Ezek a tünetek ugyanis, amit mindenki lát, aki egy kicsit is túllép ezen a “ne rinyálj” szinten. Nem rinyál, de a tünetek egyértelműek, az ember amit nem szeret, amiben nem érzi jól magát onnan elmegy hamar vagy el se kezdi. Orbánnak pl. a férfiakat kellene már arról kérdezgetni, hogy mitől éreznék magukat kicsit jobban a társadalmunkban ? Mitől járnának szívesen az iskolába, mitől létesítenének szívesen hosszabb ideig is tartó munkaviszonyokat, párkapcsolatokat ? Mert a fiaink már nem tűrnek úgy mint mi, panaszkodniuk még nem illik (lehet soha nem is fognak), de az is egyértelmű, hogy nem érzik jól magukat igazán. Nem igazán tudnak szeretni semmit (iskola, munkahely, nő) és amit az ember nem szeret, ahhoz kötődni sem tud. Kb. ezt látjuk és nem ők a hibásak, ők egyszerű áldozatok.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Orbánnak pl. a férfiakat kellene már arról kérdezgetni, hogy mitől éreznék magukat kicsit jobban a társadalmunkban ?

Ingyen pina, ingyen sör, a sorrend változhat……

Mitől járnának szívesen az iskolába, mitől létesítenének szívesen hosszabb ideig is tartó munkaviszonyokat, párkapcsolatokat ?

Ez ugyan az a kérdés, mint hogy mitől kívánja meg a feleség azt a férjet, amiből már kiábrándult? a válasz: – hát ha még nagyobb papucs lesz a nyomorult, meg ha “beszélgetnek” és ha még m,agasabb piedesztálra emeli a szíve választottját:)

Igen, az ingyen pina állami kiutalása lenne a megoldás….

Mert a fiaink már nem tűrnek úgy mint mi, panaszkodniuk még nem illik (lehet soha nem is fognak), de az is egyértelmű, hogy nem érzik jól magukat igazán.

Toppantgatnak a lábacskájukkal és egy kis eső elmossa az összes, “aktuális” “világmegváltó forradalmaikat”….:)

Nem igazán tudnak szeretni semmit (iskola, munkahely, nő) és amit az ember nem szeret, ahhoz kötődni sem tud.

Most megint elsírtam magam

Kb. ezt látjuk és nem ők a hibásak, ők egyszerű áldozatok.

Majdnem, a hülye szüleik megadták nekik az “alaphangot”(mert megtehették), ők meg csak szépen végigzongorázzák és továbbtenyésztik a hülyeséget, mert megtehetik.

Telek Zoltán
Újságíró

Figyelj már te CurioSophus…… Te mi a fasznak jársz ide ? Ha minden nagyon jó, akkor ennyit írjál ide te ostoba idióta: én élvezem a kialakított társadalmi rendet, szívesen jártam iskolába, igyekeztem minél tovább az iskolarendszerben maradni, remek szakmát/diplomát szereztem, a munkahelyemen is remekül érzem magam, talán még nyugdíjba is innen megyek, továbbá van egy remek feleségem is, akivel jól érzem magam és csak valamelyikünk halála vethet véget ennek a házasságnak. Ezt elég ide egyszer leírnod és utána feléje se nézz ennek a honlapnak. Ne fikázd a mai fiatal férfiakat, mert szép lassan az ő gondolataik és érzéseik lesznek az irányadóak, ahogyan mi egyre jobban megyünk kifelé az életből (nyugdíj, halál). Ők pedig sűrűn arrébb mennek vagy el se kezdik. És ezen te a pofázásoddal semmit nem fogsz tudni változtatni. Maximum hülye vén trottynak néznek, aki már nem ért semmit és nem is akar megérteni semmit.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Figyelj már te CurioSophus…… Te mi a fasznak jársz ide ?

Kiváncsiságból, no meg időnként sok mindent lehet tanulni, de van, amikor gyomlálni a hülyeségeket…

Ha minden nagyon jó, akkor ennyit írjál ide te ostoba idióta:

Mondom én, hogy lassan moderátorrá küzdöd le magad,….

Ne fikázd a mai fiatal férfiakat, mert szép lassan az ő gondolataik és érzéseik lesznek az irányadóak, ahogyan mi egyre jobban megyünk kifelé az életből (nyugdíj, halál).

Ja, a hiszti, rinya ,meg toporzékolás, jogkövetelés, no meg toppantgatás a lábacskákkal, olyan édibédi , egyúttal megható…..

Ők pedig sűrűn arrébb mennek vagy el se kezdik.

Így jártak, majd sírok egyet, ha ráérek…..

És ezen te a pofázásoddal semmit nem fogsz tudni változtatni.

A jó hír az, hogy te a csipogással igen…..

Maximum hülye vén trottynak néznek, aki már nem ért semmit és nem is akar megérteni semmit.

Most már hamut is szórok a fejemre, meg újra előveszem a kilencfarkú macskát estére……

righeira
Olvasó
righeira

Ki a búbánat kért, hatalmazott fel rá, hogy “gyomlálj”?
Te nem a kertész vagy, az egyik növény köztünk. Sem formálisan (adminjogok), sem informálisan (kivívott megbecsülés, értékelt tapasztalat, érdemek) nem kerültél az átlag látogató/kommentelő felé.
Te miből gondolod, hogy felette állsz azoknak, akiket kioktatsz?
Honnan van ennek az önteltségnek alapja, valamiféle objektív, megragadható, elismerésre méltó teljesítmény, aminek bázisán ez kialakult? (Az értelmes, intelligens emberek még negatív dolgokat is tudnak, befogadhatóan, a másik méltóságának sérelme nélkül közölni – diplomatikusan…)
Miből gondolod, hogy a saját elképzeléseid magasabb rendűek, azokat másokon érvényesírteni szükséges?
Miből gondolod, hogy rendelkezel elegendő információval ahhoz, hogy másoknak egyáltalán tanácsokat adj? (Nem fölényesen kioktass, lenézz – tanácsokat adj.)

Itteni szereplésed semmilyen konstruktivitást nem képvisel. Pont te vagy az, aki toporzékol, mert mások képesek felismerni a szerepükből fakadó méltánytalanságokat, kifejezni igényüket egy méltányosabb rendszerre. Enélkül ugyanis semm nem fog elkezdődni sem. Te viszont láthatóan nem tudod elviselni , ha valaki észreveszi azt, mi zajlik körülötte, hogyan veszik palira, használják ki. Indulattal reagálsz a belenyugvástól, tanult tehetetlenségtől eltérő megnyilvánulásokra. Miért is?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Neked is legyen meg a te hited szerint.

Hunn
Újságíró

Tudod, righeira, vannak az úgynevezett “megmondóalfák”.

A “megmondóalfa” az a kommentelő, aki saját bemondása szerint alfa, és elvárja, hogy személyét és kommentjeit ennek megfelelően is kezeljék.

A “megmondóalfa” saját bemondása szerint mindent tud a nőkről és a Red Pill-ről, sőt, ő maga a Red Pill. A “megmondóalfa” saját bemondása szerint mindig is alfa volt, mindig is alfa lesz, és most is az.

A “megmondóalfa” saját bemondása szerint sose követett el olyan “balfasz” hibákat, amiket az átlagférfiak, és sose gondolt mindenféle “hülyeségeket” a férfi-női kapcsolatokról. A “megmondóalfa” saját bemondása szerint mindig is keresztüllátott a férfiak feminista, Blue Pill-es kondicionálásán, és őt ezen a téren sohase lehetett palira venni.

A “megmondóalfa” saját bemondása szerint zseniális, mindenki más pedig segg hülye.

“Megmondóalfának” lenni a világ egyik legegyszerűbb dolga. Egyrészt egyszerűen kijelenti saját magáról az ember, hogy mindent tud és sose hibázott, másrészt ha valamelyik másik kommentelő leírja a saját élettapasztalatait és hibáit, arról pedig kijelenti, hogy az illető hülye.

Én is tudnék “megmondóalfa” lenni, ha erre verném… Regisztrálnék egy új nickkel, majd azt írnám, hogy engem mindig is imádtak a nők, mindig is tudtam bánni velük, hogy én mindig is átláttam a szitán, és mindig tudtam, hogy mikor mit kell csináljak. Ja igen, és természetesen hozzátenném, hogy aki nem ilyen, az segg hülye.

Mindezt, természetesen, bemondásra…

Blackur
Olvasó
Blackur

Tesó a megmondóalfáért lenyúlom a jogdíjat:)))))) több troll van itt egyszerű lenne a megoldás nem kellene etetni őket de Ti nem bírtok magatokkal s lelkesen reagáltok rájuk…ez élteti őket. Nem kell észrevenni s eltűnnek jópár helyen bevált már….

wittukind
Olvasó
wittukind

Ne legyél szégyenlős, nyilasozó nick, mond ki, szerinted milyen nicknevek itt a trollok?

Odradek
Olvasó
Odradek

Azért jár ide, mert troll.
“A trollkodás jelensége olyan régi, mint maga az internet. Már a szövegalapú virtuális világokat (MUD) tanulmányozó Richard Bartle számára is feltűnt, hogy a játékosok egy része mások dominálása, zaklatása és sértegetése révén szórakoztatja magát. Kicsit szélsőségesen, mégis igen találóan “gyilkosoknak” nevezte ezeket a játékosokat…a trollok az átlagfelhasználókhoz képest magasabb pontszámot értek el a következő négy vonás (a sötét tetrád) tekintetében:
Szadizmus: a trollok örömüket lelik mások provokálásában, megalázásában, sértegetésében, becsmérlésében.Ezek az emberek élvezik mások sértegetését, megfélemlítését, az állandó vitatkozást, szórakoztatja őket a káröröm, napjaik fénypontja, ha végre beleköthetnek valamibe. A troll tulajdonképpen online szadista.
Antiszociális viselkedés (pszichopátia): nem élik bele magukat mások helyzetébe, nem gondolkoznak el azon, hogy bántó megjegyzéseik hogyan eshetnek másoknak, vagyis nem empatikusak. Lelkiismeret-furdalásuk vagy bűntudatuk sincs, nem érzik tetteik súlyát. Manipulatívak, sok esetben még értelmes gondolatuk is van, csak hát nem érdekli őket a másik ember.
Machiavellizmus: dominálni akarnak mindenkit, személyiségében a saját akaratának az érvényesítéésért minden eszköz alkalmazása elfogadható. E jellemek gátlástalanul személyeskednek, terelnek, vagy rúgnak fel alapvető emberi normákat, ha céljaik teljesítéséről van szó.
Narcizmus: élvezik a rivaldafényt, azt, hogy mindenki velük van elfoglalva, és olyan ellentmondást nem tűrően nyilvánítják ki a véleményünket, mintha az örök igazság birtokában lennének.
A négy felsorolt vonás közül azonban a szadizmus bizonyult a legerősebbnek. A kutatók szerint a trollok a “káosz ügynökei”, akik élvezettel nyomkodják az áldozatok érzékeny pontjait, és gyönyörködnek az okozott szenvedésben.”

Reszet Elek
Újságíró

Szerintem van jóindulatú és rosszindulatú trollkodó is.

Naooo
Olvasó
Naooo

Sör az csak lóhúgy.

Muhr úr
Olvasó
Muhr úr

Az én fiam sem megy szívesen reggel iskolába, és tudod miért? Mert ott tanulni kell. Szívesebben focizna meg legózna naphosszat. Mert ilyenek a gyerekek. A középiskolások meg innának, buliznának, kábsziznának, meg pléjsztésönöznének és telefont simogatnának. Mer’ azok meg olyanok. Úgyhogy valóban nem érzik jól magukat a kialakított társadalmi rendben.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Szörnyű, még jobban ki kéne nyalni a seggüket, az javítana ezen az “embertelen” állapoton……

wittukind
Olvasó
wittukind

De miért nem éreznék jól magukat? mostmár “jogaik” vannak amiket okos jogászok találtak ki nekik…nincs már a szülőnek vagy a tanárnak semmilyen presztizse…vagy lehet hogy ha egy kicsit levennénk ebből a hülyeségekből, máris kezdenék jobban érezni magukat?

Reszet Elek
Újságíró

Éppen hogy az oktatásban kellene felszámolni a koedukációt. A szakma elnőiesedése, az oktatás passzívvá válása magát az oktatást is női léptékűvé teszi, statisztikailag is kimutathatóan rontja a fiú teljesítményét egyszerűen azért mert nem ad teret a fiúk élettani, pszichoszociális és egyéb igényeinek.
A munkahelyeken más a helyzet. Koedukált, erősen heterogén csoportok sokkal jobb teljesítményre képesek. Ami meg a stresszhormon hatást illeti, minél többször váltódik ki az inger, annál gyengébb lesz. Szóval nincsen jelentősége. Azért persze az elvárható, hogy a nők a munkahelyeken ne nyomják lépten-nyomon az ember képébe a mellüket meg a picsájukat.

Telek Zoltán
Újságíró

Koedukált munkakörnyezetről kb. a rendőrségen hallott tapasztalataim jutnak eszembe: ha sok női munkatárs van a közeledben, akkor lehet többet fogsz dugni a következő évben, de jóval több munkád is lesz, mintha csak férfi munkatársak között lennél. Lehet örülni persze rendőrként a női promiszkuitásnak, a fűvel-fával kefélésnek, ahol lehet egyszer én is sorra kerülök majd, csak végezzem el a főnök női helyett a munkát, meg azoknak a nőknek a munkáit is, akiket én dugtam/dugok/dugni akarok. Ez egy rendőrségen még el is megy a langymeleg mocsokban, de nem megy el egy szuperhatékonyságra törekvő kapitalista nagy vállalatnál. Szóval én – egyezően az amazon “robotember szoftverével” – a nők munkahelyi jelenlétét nem tartom hatékonyságnövelő jelenségnek.

Olajfalo
Olvasó
Olajfalo

Ott van még az ötödik emeleten a legendás Pippantós Hanyattka? Tudod, aki kiegyengette a felettese cerkáját, a főnöke meg egyengette Hanyattka karrierkáját?

Delin
Olvasó
Delin

Egy multinal, ahol igazi fast-base enviroment van, ahol annyi ember dolgozik, amennyi eppen fizikalisan kepes ellatni a feladatokat, nem is szamit, hogy no vagy ferfi vagy. Ha nokent nem hozod a szintet, senki nem fog helyetted dolgozni, akarmilyen jo feneked/melled van, vagy szepen mosolyogsz. Mindenki szemeben csak egy toxic asset vagy, akitol rovid uton megfognak szabadulni. Egyszeruen nincs erre kapacitas, hogy valaki helyetted dolgozzon es arra sincs, hogy rad pazaroljak egy ember beret. A professzionalis helyeken igy mukodik a dolog, ahol ezt nem tartjak olyan is a szinvonal.

Telek Zoltán
Újságíró

Értjük, a magyar rendőrséget ne hasonlítsuk össze egy multival, nem is tettük igazán. De akkor mi lehetett a gond az amazonnál ? A totális kapitalizmust megvalósító szoftver miért csak férfiakat akart felvenni és kizsákmányolni ? Lehet 100 női alkalmazottból csak 10 bomlasztotta a munkamorált és abból a tízből a szoftver általánosított, hogy a nők kedvenc szavát használjam. 10 lógós, valamilyen okból ügyesen mégse nagyon dolgozó nő miatt bűnhődött a másik 90 szorgalmasan dolgozó nő ? Az a piszok szoftver meg mindig azt látta, hogy egy 100 fős női állományból 10 nem nagyon dolgozik soha, de ő az önéletrajzaikból nem tudta azt megállapítani, hogy miért ez a 10 nem nagyon csinál semmit, míg 90 nő meg rendesen dolgozott ? És a “robot” “dühében” – mert nem tudta kiszűrni előre a felvételük után valami miatt lógóssá váló nőket – úgy döntött, hogy ha ő nem tudja előre kiszűrni a lógóssá váló csajokat, akkor egyszerűbb férfiakat felvenni, mert ott 100-ból 100 jó döntése volt a szoftvernek ? Nőből meg 100-ból 10 mindig lógóssá vált a felvétele után……. Szegény szoftverbe pedig női “szépségelemző modult” nem építettek be, pedig szerintem a felvételiző nőkről készített két fotó (elölről, hátulról) alapján – összevetve a később lógóssá váló nők fotóival – a szoftver ki tudta volna szűrni a később lógóssá váló nőket és a “túl szép” jelzéssel kukázza az ilyen önéletrajzokat. Én elhiszem amit mondasz. De abban is biztos vagyok, hogy vegyes munkahelyen 100 nőből legalább van mindig 10 lógós az ott dolgozó férje, élettársa, szeretője stb. miatt. És ezt a szoftver észlelte, de sajnos képtelen volt kiszűrni a jelentkezők közül a később lógóssá váló nőket. “Dühében” meg így döntött. Majd az amazon elgondolkodik azon, hogy ezeket a lógásra hajlamossá váló nőket előre hogyan tudja kiszűrni. Primitív tippem: minél csúnyább a nő fotója és minél egyszerűbb a ruházata az önéletrajzon, annál kisebb eséllyel válik lógóssá.

Delin
Olvasó
Delin

OMG, Zoli. :) Elore bocs, ha szemelyesebbre sikerul majd a mondandom, mint maskor. Megigerem a nemletezo noi empatiam gyakorlasakent tobbe nem szedem szet az ehhez hasonlo elmeleteid, de ez bamulatos, majdnem olyan abszurd, mint a multkori magassarkus. Elo peldaja vagy, hogy nem kell feministanak, de meg nonek se lenni ahhoz, hogy az ember a valosagtol teljesen elrugaszkodott, a sajat ideologiajahoz passzolo elmeleteket gyartson, aminek koze sincs a valosaghoz. Komolyan nokent nekem kell elmagyaraznom hogyan mukodik egy szoftver? :)

“Lehet 100 női alkalmazottból csak 10 bomlasztotta a munkamorált és abból a tízből a szoftver általánosított, hogy a nők kedvenc szavát használjam. 10 lógós, valamilyen okból ügyesen mégse nagyon dolgozó nő miatt bűnhődött a másik 90 szorgalmasan dolgozó nő ? ”

1. egy szoftver egy elore megirt program szerint mukodik, szigoruan objektiv kriteriumok alapjan es akarmennyire fejlett is a technika, azzal nem tud mit kezdeni, hogy “valaki bomlasztja a kozosseget”. A meglevo munkavallalok CV-je es a munkakori specifikacio alapjan definialtak, mik a leggyakrabban elofordulo szavak egy oneletrajzban, aminek egy idealis munkavallalonak rendelkeznie kell. A szoftver automatikusan ezekre szurt (mint a valodi HR-esek elso korben), ahol nem volt elegseges szamu egyezes, a jelentkezot kiszelektaltak.

2. A cikkben pontosan le van irva, hogyan mukodik a szoftver (lasd lentebb). Ha ugyanezt a szoftvert hasznaltak volna egy olyan cegnel, mint pl L’Oreal, ahol egyertelmuen noi tobbseg van, ugyanugy “szexista” lenne a szoftver, csak ott a ferfiak oneletrajza landolt volna a kukaban, ami a pozitiv diverzifikacios hatasok miatt ugyanugy nem kivanatos egy cegnel. Erre milyen indokod van? A ferfiak tul okosak olyan munkakorok betoltesehez a L’Orealnal, amit tipikusan nok vegeznek es ezt felismerven az okos szoftver nem is rabolta tovabb a ferfiak draga idejet? Vagy a feministak keze mar ideaig is eler, hogy kepesek hatalmuk ala vonni egy szoftvert? Vagy a protekcios, hozza nem erto, fo HR-es picsa lefekudt a fo programozoval, hogy direkt kiturja a ferfiakat a cegtol? :) Tenyleg nem erzed mennyire gyengek az ilyen tipusu elmeletek?

(Btw ez egy gep, nem lehet szexista. Ez csupan egy jol hangzo hatasvadasz, kattintasszam gyujto ujsagiroi kifejezes).

Idezet a cikkbol:
“Hogy a rendszer szelektálni tudjon, minden olyan életrajzot megadtak neki, amelyeket a vállalatnak küldtek be a különféle pozíciókra jelentkezők. Az Amazon híres arról, hogy többségében férfiak dolgoznak náluk, így a beérkezett dokumentumok is javarészt férfi pályázóktól származtak. És ekkor ütött be a baj: a rendszer megtanította saját magát, hogy minden olyan szót hagyjon figyelmen kívül az értékelésben, ami a beküldött pályázatok alapján női jelentkezőkhöz köthető. Ellenben a férfi munkakeresőktől származó kifejezéseket automatikusan magasabb kvalitásúnak ítélte.”

“Szegény szoftverbe pedig női “szépségelemző modult” nem építettek be, pedig szerintem a felvételiző nőkről készített két fotó (elölről, hátulról) alapján – összevetve a később lógóssá váló nők fotóival – a szoftver ki tudta volna szűrni a később lógóssá váló nőket és a “túl szép” jelzéssel kukázza az ilyen önéletrajzokat.”

Ezzel azt mondod a szep nok logosabbak? Ez azt is jelenti, hogy a csunyak jobb munkaerok? Vagy csak ez is egy jol hangzo kozhely, amit ezer masik tenyezo befolyasol? Egy fenykepes elemzes a nok tobbsegenel inkabb hatrany lenne, mint elony. De, hogy az Amazon peldajanal maradjunk, a kulso total irrelevans egy 1. koros HR kivalasztasnal a gyakorlatban. Kulfoldon az oneletrajzokban szigoruan tilos fenykepet, vagy szuletesi datumot megadni, az csak Mo-on divat. Ha csak a HR-es nem veszi a faradsagot, hogy egyesevel megnezze a jelentkezok Linkedin vagy FB profiljat, fogalma sem lesz rola, hogy nez ki az adott jelentkezo.

“De abban is biztos vagyok, hogy vegyes munkahelyen 100 nőből legalább van mindig 10 lógós az ott dolgozó férje, élettársa, szeretője stb. miatt. ”

Logosok es protekciosok pedig nemtol fuggetlenul mindenhol vannak, ha az aranyuk csak 10 % korul van, az egy igen jo ceg.

Telek Zoltán
Újságíró

“Ezzel azt mondod a szép nők lógósabbak ?” A szép nők több mindent mernek kérni a férfiaktól és több mindent meg is kapnak tőlük. Kinevezést, prémiumot, fizetésemelést, lógást. Kérdésedre a válaszom az, hogy a szép nők jóval hajlamosabbak a lógásra és a méltánytalan (ugyanazért a teljesítményért másoknak nem járó) előnyök szerzésére. A #metoo jelentős részben arról szól, hogy ezek a nők akartak valamit egy férfitól (munkát, szerepet, előléptetést, fizetésemelést, stb.) majd ha azt nem kapták meg, de a szexuális szolgáltatást már nyújtották, akkor az ügyből #metoo lett. Sokszor már az dühössé tesz egy szép nőt, ha a vonzerejének bevetésével nem tud elérni semmit egy férfinél, mert a férfi nem szép nőként, hanem “munkavállaló üzemmódban” kezeli őt, mert megszokta az előnyöket és feldühíti ha nem kapja meg. Meg voltak férfiak akik annyira megszokták ezt a jelenséget, hogy egy idő után már azokkal a nőkkel is próbálkoztak, akik a szépségüket nem akarták ilyen céllal felhasználni. Ezekből lettek aztán az igazán nagy botrányok. A nyélbe ütött “női bizniszekből” nem lett #metoo, ott csend van. Igen erős erkölcsi tartás kell ahhoz, hogy egy szép nő méltánytalan előnyök szerzésére ne érezzen hajlamot. De ez a cikk is kb. erről szól, a “férfiak szép nők jelenlétében érzett élettani változásairól”. Maradjunk annyiban, hogy ha én pl. takarítónőt keresek, akkor a szépséget erősen másodlagos szempontként kezelem. Sőt a magam részéről ha bárhol, bármilyen, ügyfelekkel személyes kapcsolatban nem lévő munkára szeretnék felvenni egy nőt, akkor előítéletekkel viseltetnék a szép nők iránt és inkább mellőzném őket. Mert nem fognak akarni dolgozni rendesen vagy csak több pénzért, mint a kevésbé előnyös külsejű nők és folyamatosan azt a lehetőséget keresnék, hogy egy férfi felhasználásával méltánytalan előnyökhöz jussanak. Ezt az igényüket (lógás, sok pénz) azonban nem egy tőlük munkát váró férfinak kell kielégítenie, hanem a szexuális partnerüknek, aki jó esetben a férjük. Ahol a női szépség irreleváns vagy előnyös is lehet (szalagmunka, pincérnő, értékesítő, stb.), ott persze mindegy. Kb. ennyit vontam le az Amazon sztoriból meg ebből a pszichológiai témájú cikkből összesített tanulságként.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A szép nők több mindent mernek kérni a férfiaktól és több mindent meg is kapnak tőlük.

A férfiak miért adják meg nekik?

A gyerek a hülye, ha a hisztijét, akaratát rá tudja kényszeríteni a “felnőtt” szüleire?

Kérdésedre a válaszom az, hogy a szép nők jóval hajlamosabbak a lógásra és a méltánytalan (ugyanazért a teljesítményért másoknak nem járó) előnyök szerzésére.

Amíg ezt neki a FÉRFIAK megengedik, addig miért ekézed ezért a nőket?

Igen erős erkölcsi tartás kell ahhoz, hogy egy szép nő méltánytalan előnyök szerzésére ne érezzen hajlamot.

Ez benne van az alapszoftverében, csak lehetőség és korlátok kérdése, alkalom szüli.

Ezt az igényüket (lógás, sok pénz) ….

Ez nemtől független igény, csak ennek az „érvényesíthetőségével” van neked bajod, mert a nők élnek és visszaélnek a “hatalmukkal”, ahogyan a férfiak felső 20%-a is.

hunbagira
Újságíró

M lehetett a gond? Valószínű a szoftver figyelte- hogy mondjuk egy ipari cégnél- melyik “osztály” terneli a profitot és roppant “meglepő” módon kiderült, hogy a termelő részleg. :D Ott meg 99%-ban férfiak dolgoznak ennyikeh…

hunbagira
Újságíró

Hát, ez sem fekete-fehér mint a tankönyvekben a holtteher számításnál- és ahogy a zombibarátom és te fejedben delin- ugyanis, ha az ügyvezetesés a részvényesi taggyűlésen garantál 10% osztaléktöbbletet, de sikerül hozniuk 20% profittöbbletet ott bizony a multi ügyvezetés is el fogja “lopni” a fennmaradó profittöbbletet pl azzal, hogy beteszi a kurváját kávéfözőnek félmisiért…..

wittukind
Olvasó
wittukind

Ez a helyzet konkrétan melyik multinál van?-irodistákra gondoltam, nem a carrefour-os kasszagépeknél dolgozó diplomásokra…

hunbagira
Újságíró

Sonynál ahol dolgoztam pl, nem győztük venni a számlagyárosoktól papírokat, hogy eltüntessük a nav és az itt lévő japánok elől a profitot. De ez ment a “főellenségnél” a samsungnál egymással “karteleztünk” a számlagyáros brigádok felkutatásában. :)

Delin
Olvasó
Delin

Van par orszag, ahol a koed es egynemu altalanos es kozepsuliknak is nagy hagyomanya van, ott a szulo dont melyikbe megy a gyerek (pl, Kanada, Ausztralia). Nem igazan van egyseges allaspont ezzel kapcsolatban, hogy melyik jobb. Mindig azt mondjak, hogy a gyerek szemelyisegetol es kepessegeitol fugg. Ami kb elmondhato, hogy a koed suli szocialis szempontbol egyertelmuen jobb. A koed sulikhoz kepest, a tisztan fiu sulikbol kikerultek kozt tobben valasztanak muveszeti/ szocialis palyat, amig a tisztan lany sulikbol tobben mennek aranyaiban STEM szakokra. Sokak szerint igazabol mindegy melyikbe megy a gyerek, a lenyeg, hogy jok legyenek a tanarok.

filmcom
Olvasó
filmcom

Azt tényleg kár lenne tagadni hogy a (csinos) nők jelenléte egyfajta “stresszhelyzetet” teremt a férfi szervezetében.. Ezt szerintem nem tudja senki befolyásolni.. Egyetlen “megoldás” – mint sok mindenre az életben – a kellő intelligencia… Nem akarok közönséges lenni de azt aránylag könnyű tudatosítani magunkban hogy “egy szép nő is csak egy vegetatív élőlény” (mindenfajta anyagcserével .. ugye..) és ha “erre” gondolunk talán akkor egy kicsit “elfelejtjük” a hódítás atavisztikus ösztönét…:)) ( De ezt már hallottam sok helyen, ne Én legyek emiatt prosztó.. ! :) )

De azt tényleg nehéz tagadni ami ösztönös, ami evolúció, ami tudatalatti….

righeira
Olvasó
righeira

Sajnálom, de ez olyan tudatosságot, önuralmat feltételez, amire az átlagember egyáltalán nem képes, és meg sem tanítható…

Reszet Elek
Újságíró

Nem kortizolról van szó? A kortizon nem teljesen ugyanaz.

Magyar MGTOW
Olvasó

Félig off: a férfiak egészségének sokkal többet árt a most elfogadott, hajléktalanokat üldöző törvény, hisz a túlnyomó többségük férfi…

wittukind
Olvasó
wittukind

Van már ilyen is Magyarországon? miket ki nem talál az a gaz orbán…..

hunbagira
Újságíró

Azzal, hogy eltakarítják őket az utcáról önmagában semmi probléma nincs. Kérdés, hova teszik őket? Jogszerűen teszik? (és amelyik egyáltalán alkalmas rá) lehetőséget adnak nekik a társadalomba való visszaintegrálodásra.
Amúgy nem kell itt hisztizni Európában Budapest volt Franciaországon kívül eddig az egyetlen amelyik ezt engedte eddig.

Taki
Olvasó

Az utcán közlekedő lenge ruházatú és csinos nők magas közúti baleset kockázatát növelő tényezők. Saját magam is tapasztaltam hogy hajlamos vagyok nem az utat nézni :) Erősen elterelik az ember figyelmét :P

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

Biciklivel már balesetet is szenvedtem emiatt, igaz, nem mentem gyorsan. autóval eddig megúsztam, de a veszély reális.

common man
Olvasó
common man
hunbagira
Újságíró

hahó femcsik meló van. :D
arab kislányok “nevelése”…….

https://www.youtube.com/watch?v=piasywh8tAc

Marcell
Olvasó
Marcell

Az más, az az ő kultúrájuk, ami értékes, egyenrangú a többivel.

hunbagira
Újságíró

teljesen világos. :D most már értek mindent.

T_T
Olvasó
T_T

Hülyeség ez a cikk. Ha van is ilyen hatása, akkor az nem a nők külseje, hanem a személyisége okozza.

Merida
Olvasó
Merida

De ha a szép nő hagyná, hogy udvaroljatok neki, akkor már kevésbé érdekelne az egészségetek, mi? :D

Zatyi József
Olvasó

Mindenesetre én újra gombolnám pl az állásinterjúk rendszerét.Megtiltanám a CV-ben az életkort és a fotót megadatni.
Hiába pofáznak a nemi meg kor alapú megkülönböztetésről sok nő csöcsöm -seggem kint taktikával verekszi be magát egy helyre.Igazság szerint minden jelentkező személyes interjún csadorban kellene hogy felvételizzen.

Reactor
Újságíró

“A szép asszony a szemnek paradicsom, az erszénynek purgatórium, a léleknek pokol.”

‘Nuff said.