Férfihang.hu
18 megosztás

MeTooEP – Dúl a szexuális zaklatás és a nemi erőszak Európa parlamentjeiben?

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése és az IPU felmérést készített és tanulmányt adott közre arról, hogy mennyire elterjedt Európa különböző parlamentjeiben a nőket érő szexuális zaklatás és erőszak. A kedden megjelent tanulmány azt állítja, hogy a parlamentben dolgozó nők nemi erőszak fenyegetések, kilátásba helyett bántalmazások, gyermekeik elrablására és életük kioltására irányuló fenyegetések kereszttüzében dolgoznak. A jelentés 45 európai országból 123 nő megkérdezésével készült, akik között 81 parlamenti képviselőnő és 42 személyzeti alkalmazott volt.

Az összes megkérdezett nő 85 százaléka kijelentette a felmérésben, hogy megtörtént vele, hogy egy ponton lélektani erőszak áldozatává vált. Továbbá 68 százalékban úgy nyilatkoztak, hogy megjelenésükkel vagy a nemi sztereotípiákkal kapcsolatos megjegyzések céltáblájává váltak. A legsúlyosabb probléma, hogy 25 százalékuk egyenesen azt állítja, hogy szexuális erőszak áldozatául esett. A parlamentekben dolgozó nők 49 százalékát a munkahelyén zaklatták és az esetek 70%-ában egy férfi politikus volt az elkövető.

A tanulmány szerint a férfi parlamenti képviselők azért ússzák meg a zaklatási ügyeket, mert a legtöbb parlament nem vezetett be olyan mechanizmust, amelyben a nők elmondhatták volna, mi történt velük és segítséget kérhettek volna. A felmérés adatelemzése szerint a “női egyenjogúságért” aktívan síkraszálló és az erőszak ellen küzdő nők (értsd: feministák) nagyobb eséllyel szenvednek el támadásokat.

A hírek szerint nemrégen létrejött Brüsszelben egy új online csoport és blog is, ahol a nők anonim módon tudnak beszámolni a parlamenti munkájuk során őket ért szexuális zaklatásról és erőszakról. A  kezdeményezés a MeTooEP nevet viseli. Fontosnak tartják feltárni az uniós intézményeken belüli eseteket, ha már nincs parlamenti szolgálati út ennek megtételére.

A felmérésben a parlamenti képviselőnőknek csupán 23,5 százaléka és az egyéb parlamentben dolgozó nőknek mindössze 6 százaléka állította azt, hogy jelentette bárhol is az incidenst.

Konklúzió: úgy tűnik, a rendőrséget nem ismerik a magasan iskolázott képviselőnők vagy “ügyük” nem merít ki semmilyen törvényi tilalmat, pusztán csak ők szeretnék, ha úgy minősülne, és sajnos az sem zárható ki, hogy egyebek mellett képzelgéseket és hazugságokat is tényként összegez a meghökkentő képtelenségnek látszó jelentés.

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
18 megosztás


23
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
13 Egyéni hozzászólás
10 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
16 Hozzászólások szerzői
Reszet ElekAldoGejzaT_TFejsze Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Telek Zoltán
Újságíró

Ránéztem erre a képre….. Kicsit off dolog jutott eszembe. Jelképes ez a számozott padokban való üldögélés. Úgy átjön rajta az egész EU szellemisége. A személytelenség, a lényegtelenség, az értékrelativizmus. Még a szomszéd padban ülőt sem ismerik. Úgy süt a közös szellemiség. Meg a tolmács fülhallgatóik…. Kezdeményezte már valamelyik is, hogy modernizáljuk a korábbi európai közös kultúrnyelvünket, a latint ? És egy logikussá, egyszerűbbé tett “újlatint” fogadjanak el közös nyelvként ? Amit az iskolákban Európában mindenhol elkezdenének tanítani és pl. diplomát a felsőfokú ismerete nélkül nem adnánk ki ? Meg bizonyos pozíciókhoz betöltéséhez (pl. EP képviselő legelsőként) 5 éven belül vizsgát kellene letenni, mert enélkül senki nem mehetne oda EP képviselőnek ? Ha nem lesz közösen használt nyelv Európában, soha nem fogunk tudni érdemben versenyben maradni azokkal, ahol van közös nyelvre törekvés (USA és az angol anyanyelvű országok, Kína, India).

Csuzi Attila
Admin

Van egy Európában született kész mesterséges nyelvünk is, az Eszperantó, amelynek szókészlete jelentős mértékben latin és nemzetközi szavakból áll, kristálytiszta a nyelvtana, gyorsabban elsajátítható nem létezhet, több évtizedes fejlesztési múltja, hagyománya van, még olyanok is akadnak, akik már anyanyelvükként beszélik.

Csakhogy ezek a látszólag nagyon internacionalista EU képviselők rögtön öntelt nemzeti soviniszták lesznek, amint a nyelvükről van szó. Britek, franciák, németek, mind világnyelvnek szánnák a sajátjukat…

hunbagira
Újságíró

megelőztél….

Telek Zoltán
Újságíró

Lehet az eszperantót újlatinnak kellene akkor inkább hívni. Akkor a kereszténydemokraták és egyéb “keresztény európai értékvédők” sem mondhatnák rá, hogy a kommunista internacionalizmus találmánya és a kommunisták által terjesztett métely. Akkor talán megértenék, hogy a latin a katolikus egyház nyelve volt, Európában az 1900-as évekig minden műveltebb ember (érettségi) képes volt latin nyelven kommunikációra. Valószínűnek tartom, hogy egy lengyel és egy magyar falusi tanító 1850-ben latinul jobban megértette egymást, mint most 2018-ban ugyanezek angolul.

rgs
Olvasó
rgs

Lehetne a latint erőlteni csak fölösleges (rohadt bonyolult a nyelvtana is), a 18. század végén úgyis csak a konyhalatinság dívott. Aztán a kényszerített német, aztán az orosz. Meg eltelt kétszáz év is. Most inkább maradjunk az angolnál, abból is az egyszerűbbnél. Kommunikációra elég, irodalomra meg használjuk az anyanyelvünket. Másrészt egyre több fogalom alapja lesz az angol kifejezés (ha tetszik ha nem), előbb-utóbb kikopnak az archaizált orvosi, jogi, biológiai kifejezések is. (Komikus hogy sem orvos, sem jogász nem ír, nem beszél latinul készség szinten csak használja a biflát. Kell a közös nyelv, de remélem hamarosan más lesz ez.)

Taki
Olvasó

Az üzleti gyakorlatban már úgy is az angol az elterjedt világnyelv, az informatika alapnyelve is az angol úgyhogy ez van. Olyan nyelvet erőltetni amit élőben már eleve nem használnak elterjedt módon, felesleges.

common man
Olvasó
common man

Ne hozzunk senkit jogosulatlan előnybe,legyen az ivrit.

wittukind
Olvasó
wittukind

Otthon kellett volna maradjanak s akkor nem lett volna, de ha a tyúk mindenáron legelől akar kotkodácsolni, ez van, a kakas elkapja ….

Bazinga
Újságíró

Elképzeltem, ahogy a képen látható hölgyeket szexuálisan zaklatják. Bár ne tettem volna.

“az esetek 70%-ában egy férfi politikus volt az elkövető.”

Ez érdekes, mert a parlamentekben férfi többség szokott lenni, a nők aránya kb 20%-40% között mozog mindenhol. Tehát arányaiban nézve a női politikusok nagyobb eséllyel fognak zaklatni másokat, vagy legalábbis ugyanakkora eséllyel.

rcsaba
Olvasó
rcsaba

Én arra kíváncsi lennék, hogy a 30%-nyi nő egyrészt milyen nőket(vagy férfiakat?!) és hogyan zaklatott?

Hunn
Újságíró

Ezek szerint azok a férfi politikusok, akik úgymond szexuálisan zaklatják ezeket a szegény képviselőnőket, maximálisan támogatják azt a feminista törvénykezést, melynek alapján jó alaposan seggbe rugdalhatják és tönkretehetik majd őket?
Ezek a gonosz, elnyomó Patriarchák vagy teljesen hülyék, hogy ennyire önként vágják saját maguk alatt a fát… vagy pedig – és persze ez az, ami a valóság – hogy totál kamu az egész #MeToo-hiszti itt is…

Naooo
Olvasó
Naooo

Minek mentek oda.

Fejsze
Olvasó
Fejsze

Érdemes elolvasni az interjút, az utolsó kérdésre adott válaszban minden benne van, ami a férfi és a nő kapcsolatát illeti. https://vasarnap.hu/2018/10/28/makai-viki-nem-ereztem-azt-hogy-felrenezett-volna-isten/

rcsaba
Olvasó
rcsaba
rcsaba
Olvasó
rcsaba
T_T
Olvasó
T_T

A férfi képviselőkkel van a baj. Nem raknak ki MeToo-lapokat. Márpedig minden férfinak volt dolga ronda vagy seggfej nő közeledésével. Nyilván nekik is. Ezzel bagatelizálni lehetne az ilyen nők képzelgéseit.

Gejza
Olvasó
Gejza

A Brett Kavanaugh konzervatív főbírót szexuális erőszakkal vádoló nők egyike, Judy Munro-Leighton elismerte szombaton, hogy hazudott, és soha nem is találkozott a főbíróval.

https://pestisracok.hu/hazudott-a-brett-kavanaugh-fobirot-szexualis-eroszakkal-vadolo-nok-egyike/

Aldo
Újságíró

Micsoda meglepetés.

Telek Zoltán
Újságíró

http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/diak-szex-tanarno-szekesfehervar/n3z5ljp Érdekes téma ez a 14 éves fiú diákjával szexelő tanárnő. A legdurvább az, hogy miután a fiú megunta, milyen keményen zsarolta a gyerektől a folytatást. #metoo volt ez is a javából.

Reszet Elek
Újságíró

A cikkből nem teljesen derül ki, öt évre tiltották el a pedagógusi hivatástól is vagy véglegesen?

Naooo
Olvasó
Naooo

Ribanc.

rgs
Olvasó
rgs

MegaLOL: “avoid women at all cost”
https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-12-03/a-wall-street-rule-for-the-metoo-era-avoid-women-at-all-cost
Mesteri:
“those men are going to back out of a sexual harassment complaint and right into a sex discrimination complaint.”
Szóval próbáljuk elkerülni a szexuális zaklatás legkisebb gyanúját is de ezzel meg szexuálisan megkülönböztetünk. Hát kérem, én itt feladom.

Reszet Elek
Újságíró

Egy újabb “túlélő”: http://www.origo.hu/teve/20161129-evan-rachel-wood-nyilt-levelben-vallott-arrol-hogy-tobb-alkalommal-is-szexualis-eroszakot-szenvedett.html
Érdemes elolvasni az idézeteket. Láthatóan golyós a csajszi.