Bull War
23 megosztás

Új luxushotel épül Mallorcán – Csak nőknek

Már a következő év tavaszán megkezdheti első szezonját Spanyolországban az első olyan hotel, amely kizárólag női vendégeket fogad majd. A szállodát Mallorca paradicsomi körülményei között a sziget nyugati partján nyitja meg sietve a Som Hotels-lánc. Joan Enric Capellá, a Som Hotels elnöke nyilatkozatban közölte, hogy az üdülőhely létesítését olyan felmérésekre alapozták, amelyeknek eredményei egyértelműen az mutatták, hogy a nők határozottan rajonganak a női hotel ötletéért.

De a szálloda nem éri be azzal, hogy vendégei csak nők lehetnek, az elnök elmondása alapján azt is szeretnék, hogy a szálloda lehető legtöbb alkalmazottja is nő legyen. Ha találgatni akarunk, akkor esetleg feltételezhetjük, hogy csomagot cipelni, csatornát tisztítani illetve más mocskos, alantas, nehéz fizikai munkákat végezni talán majd férfiak is szóba jöhetnek.

A nagyon nőiesre tervezett, pink és fehér árnyalatokkal díszített harminckilenc luxusszobával ellátott háromszintes szállodában minden lesz, amire egy nőnek szüksége lehet: pálmafák, napozóágyak, egyedi atmoszférájú wellness-részleg, úszómedencék. Mindemellett nagy figyelmet fordítanak majd az egészséges ételekre.

Egyébként nem ez az első hotel a világon, amely csak a nők számára nyitva álló szolgáltatásokat indított: 2014-ben a koppenhágai Bella Sky egy külön emeletet nyitott meg kizárólag nők számára berendezett szobákkal, mely részleget szállodájuk ékköveként “Bella Donna” név alatt ajánlottak csakis a nőknek. Annak a történetnek hamarosan kellemetlen mellékíze lett, miután két férfi panaszt tett nemi diszkrimináció miatt, ami nyomán jogi eljárás is megállapította, hogy a szálloda gyakorlata jogellenes, de Anders Duelund, a hotel igazgatója kijelentette, hogy nem törődnek ezzel, szolgáltatásukat ők továbbra is csak nőknek nyújtják a Bella Donnában, mert úgy gondolják, erre joguk van. Azonban Spanyolországban, az Isztambuli Egyezmény prototípusát is megalkotó államfeminizmus európai fellegvárában korántsem biztos, hogy bárki is egyáltalán merné mondani, hogy mindez jogellenes.

Forrás: a Sun és a HVG cikke

Post Author: Bull War

Bull War
f Facebook
23 megosztás


62
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
12 Egyéni hozzászólás
50 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
21 Hozzászólások szerzői
Geri P.TakiDelinHistvanwittukind Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
gpetersz
Olvasó
gpetersz

A karbantartók is palik lesznek… majd a kazánt ellötyögteti egy stemcsaj mi? Vagy a szg. hálózatot…

Geri P.
Olvasó

aztán az a balfasz aki elmegy ily helyre meg is érdemli, hogy valami emancipált buzi menedzser picsa osztogassa neki az észt hogy mit vár el és hogyan kéne épületet üzemeltetni :D

Egy tömény tragédia minden ilyen hely, a sok lófasz kft. picsákkal teleszart irodája is legfeljebb egy viselkedés tudományi kutatáshoz jó alap, hogy rámutassunk hogy a nők képtelenek a kooperációban végzett munkára, az együtt működésre, és a racionális döntések meghozására.

Telek Zoltán
Újságíró

Egy koedukált szállodában szembesülni lehet azzal, hogy más nők férfiakkal utaztak oda. Kudarcélmény. Én miért egyedül/barátnőmmel jöttem ide ? Engem miért csak szexre használ hetente 2 X a Béla, de ide nem akart velem jönni az a piszok. Ezzel a nővel meg miért utazott ide az a jóképű pali ? Én talán ennyire értéktelen vagyok ? Kell ez a kudarcélmény szegény vendégnek ? Nem kell. Nem kellenek férfiak, ide olyan nők se jöjjenek, akik férfival akarnak utazgatni.

Az a jóképű pincér /masszőr/úszómester meg miért azzal a csajjal flörtöl ? Látom a csaj a telefonszámát is odaadta, este biztos lesz majd szex is. Velem miért nem flörtöl ? Velem miért nem akar szexelni ? Én talán értéktelen vagyok ? Kudarcélmény. Kell ez a kudarcélmény szegény vendégnek ? Nem kell. Nem kellenek ide férfi alkalmazottak, mert csak a frusztrációt okozzák itt a csinos nőkkel való flörtölésükkel szegény kevésbé csinosaknak.

Minél több a magányos, férfi nélkül utazó nő, ezekre a helyekre a fenti okokból kifolyólag egyre nagyobb igény lesz. A kudarcélménytől pedig óvni kell ezeket a szegény párákat.

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

Stimmel. Egyedül az válthat ki kevésbé egyöntetű lelkesedést ezekben a kalandvágyó, frusztrált picsákban, ha konzekvensen lecserélik nőkre a személyzetet is. Nem azért mennek oda egyedül, hogy más nők locsogását hallgassák naphosszat. Jó lesz az az úszómester, bártender, pincérgyerek még valamire a héten…

Wildschwein
Olvasó
Wildschwein

Ezt értem, de ki fogja ezt fizetni? Luxusszinten, ugye. Apuci? Mert hát igény, az biztos volna rá, de vajon fizetőképes kereslet van-e egy egész szállodára?

Gejza
Olvasó
Gejza

Engem az érdekelne, hogy a komplett infrastruktúrát ki fogja üzemeltetni és karbantartani?
Kiég egy izzó?
Elmegy az áram?
Nem megy a fűtés?
Nem folyik a víz?
Elromlott a zár?
Lefagyott a számítógépes rendszer?
stb-stb….

Szóval van egy komplett épület illetve környezet, aminek megszületéséhez és üzemeltetéséhez illetve karbantartásához 100%-ban férfiakra volt/van szükség és itt megy a nagy arccal a szöveg a nőktől, hogy jaj de jó, nekünk nőknek és csak nőknek van itt minden.
Miközben a legkisebb probléma esetén férfiakért fognak hisztizni.

Reszet Elek
Újságíró

Itt nem ez a lényeg. A dolog marketing és semmi más. Nyilván leszbikusokra és elborult pc-kre van méretezve a dolog. Ha el lehetne adni csak férfival a dolgot (azaz homoknak) akkor olyan is lenne. Csakhogy a homo pacákok között nem program a nőellenesség így le se szarják a dolgot. Ezeknél a fanatikus leszbikusoknál viszont a férfiellenesség erősen tetten érhető így egy kis férfiellenesség jó marketing.

Az megérne egy misét, hogy a valamikori feminista mozgalmat hogyan ejtette túszul a leszbikus lobbi és hogyan próbálják lenyomni a heteró nők torkán a pc-be csomagolt leszbikus férfiellenességet.

Gejza
Olvasó
Gejza

Marketing, persze, egyértelmű, hogy megint “fogyasztás”, amihez megfelelő hívószó kell.
Gyere ide, itt nincsenek férfiak, akik nélkül sokkal jobban fogod magad érezni.

Persze ellenkező esetben a “férfiuralom és totális kisajátítás illetve a női nem elnyomásának” példáját láthatnánk.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

A feminista mozgalmat jórészt ocsmány, leszbikus zsidónők indították, akikhez hozzájuk hasonlók, vagy unatkozó úrhölgyek csatlakoztak, így felesleges lett volna a kapun belülről elfoglalni. Ez a vérfeminista marhaság mindig is az átlagnál jóval frusztráltabb és zavartabb pszichéjű nőstényeknek volt csak téma, mint ahogy a túltolt nőellenes marhaságok sem elégedett és magabiztos férfiakra jellemzők.

hunbagira
Újságíró

Szergejem!

A makacs/száraz TÉNY (megint) az, hogy megint a vérfemcsik dobtak kesztyűt a társadalom elé és nem a nőellenesek. :)

Amúgy én is csak röhögök, hogy a dagadt, ocsmány, bibsi nők önkéntesen gettósítják magukat. :)

hunbagira
Újságíró

Addig amíg nem veszélyeztetik azt, hogy lehúzhassák a férfiakat. :) Tehát amíg nem akarják őket – újra/kvázi- traktorra ültetni.
Konkrét példa: Svéd példa alapján- férfiakat támadva-de mégis csak betiltják a prostitúciót.

hunbagira
Újságíró

De ezt Merle/Villar nyomán pontosan tudjuk.

Taki
Olvasó

Úgy kéne hogy az alapkő letételtől az utolsó szög beveréséig mindent nők csináljanak. Mondjuk akkor lehet hogy rájuk is dőlne az egész mint az első feminista híd :)

Histvan
Olvasó
Histvan

Az ilyenek azt sem érdemlik meg, hogy a nap süssön rájuk! Ja, és miért nem nők építik fel? Feminizmus, inkább nagy baromság! Spanyolok, már a franciáknál is hülyébbek!

Geri P.
Olvasó

persze hogy azok, hát már divat lett buzinak lenni ott :D

Geri P.
Olvasó

aszexuális degeneráltak meg reménytelen pinával élő buzik gyűjtőhelye lesz ez, nem kell túlgondolni az ilyet

Reszet Elek
Újságíró
Aldo
Újságíró

Bezzeg ha valaki hotelt akarna építeni kizárólag fehér heteró férfiak számára.
Spanyolország elvileg nagyon büszke a katolikus gyökereire, de ennek ellenére ha igaz itt tervezik, hogy a világos elsőként építenek egy nyugdíjas otthon kizárólag buzik részére. Most meg ez.

Wildschwein
Olvasó
Wildschwein

Úgy tudom, hogy Spanyolországban -az általad említett katolikus hagyomány mellett – a baloldal is nagyon erős. A harmincas évek hosszú polgárháborúja is ezt mutatta, és ha nem korlátozza őket kellőképpen egy erőskezű konzervatív vezető, akkor azonnal elkezdik rombolni az országukat ők is. Ráadásul az utóbbi években a spanyol baloldal is a feminizmus és a gender ideológia hatása alá került – ugyanúgy, mint Amerikában és Németországban. A Férfihangon is volt arról cikk, hogy Spanyolországban a nemi erőszak vádja esetén megfordul a bizonyítási teher: a megvádolt férfinek kell bizonyítania az ártatlanságát.

Aldo
Újságíró

a megvádolt férfinek kell bizonyítania az ártatlanságát.

Hmmm. Végül is az inkvizíció is spanyol találmány. Csak leporolták a pár száz éves hagyományokat. Remélhetőleg nem kezdik el újra terjeszteni, hogy lapos a Föld.

wittukind
Olvasó
wittukind

Az inkvizició nem spanyol találmány, XIII.Ince pápa hozta létre a katarok ellen, de ennek nem nagyon van köze ehhez a hotelhoz.

Taki
Olvasó

A Laposföldezés az már újra terjed, nálunk is vannak hívek!

GentleBoar
Olvasó
GentleBoar

Láttuk már, hogy milyen csodás dolgokat eredményez női összefogás.

https://www.ferfihang.hu/2018/03/19/halalos-katasztrofa-embereket-temetett-maga-ala-az-osszeomlo-feminista-hid/

Csak remélhetjük , hogy ezúttal senki nem fog belehalni.

Naooo
Olvasó
Naooo

A feministák belehalhatnának.

Aldo
Újságíró

Pedig milyen büszkék voltak rá, hogy bizony ez volt az első 100%-osan olyan híd melynek létrehozásában kizárólag nők vettek részt a tervezőasztaltól, az építőmunkáig mindenki. Kár, hogy össze is dőlt és még vicces is lenne, hogy míg a férfiak már megszámlálhatatlanul sok hidat húztak fel a történelem során, melyek közül sok évszázadok óta áll, addig a nők csak egyet, de az is összedőlt, ha nem lettek volna halálos áldozatok.

hunbagira
Újságíró

Szerinted a prototípusokkal nem jártunk mi is ugyanígy?! Én egyébként pont pártolom a nők ilyen irányú próbálkozásait (az anyaság után) . Persze az egészet körül lengő femcsi propaganda kivételével.

Aldo
Újságíró

De igen, csak jelenleg a 100%-os női híd 0%-os sikerrátát tud felmutatni, mert az az egy is összedőlt.

wittukind
Olvasó
wittukind

És ha összedől ez a hotel, kinek baj?

Flo
Olvasó
Flo

Nem biztos ám, hogy nekünk akkora probléma lenne, ha a csak nőket befogadó hotelek tömegesen elterjednének. Persze kevesebb lehetőség közül lehetne válogatni a booking.com-on, viszont a szóba jöhető helyeken kisebb lenne a veszély, hogy az ott található, kisebb számú nőnemű egyének bármilyen interakciót (és most direkt nem konkrét kezdeményezést írtam) zokon vesznek/bepanaszolnak a hotel vezetőségének/esetleg rendőrségre mennek.

Ettől függetlenül ez kicsit olyan apartheid ízű, de ezt megszokhattuk. Nyugdíjrendszer, egyetemek, meg újabban a hotelek és a fesztiválok egy része is csak a nőkért van, egy férfi max megtűrt kutya lehet ott, vagy még az sem. Ilyen ez a nőelnyomó patriarchátus.

Egyébként tudomásom szerint a hotelfoglalások 2/3-át nők intézik, de az esetek 2/3-ában férfiak állják a cehhet. Poén lenne, ha a törvényi szabályozás kikötné, hogy a csak nőnemű vendégeket a jelentkezéskor megadandó bankszámlán szereplő személy neme alapján kellene ellenőrizni. Maradjunk annyiban, hogy nem biztos, hogy akkor is profitábilis lenne egy ilyen üzleti terv.

És igen, csak férfi hotelekre kinek van igénye? Még a homóknak sem, hát ennyit erről.

rgs
Olvasó
rgs

Safe space-t mindenkinek! Nyomom a pólókat is, nagyot kaszálunk :-) Ne legyenek illúzióid, simán megszedik magukat.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Lufi lesz. Egy darabig lehet, hogy megy, de valószínűleg úgy járnak majd, mint a csak nők által menedzselt cég és a többi ehhez hasonló marhaság.

Geri P.
Olvasó

még jó hogy az infrastruktúra az adott lesz egy gyors profil váltáshoz, elvégre ha bebukik annak nem lesz olyan nagy reklámja, csak szép csendben építenek minden klotyóba piszoárt is, kiteszik a gentlemen táblákat aztán megy tovább a hagyományos formában :D

Geri P.
Olvasó

attya ég, el tudom képzelni miféle szakok lehetnek egy olyan “egyetemen” ami csak nőket fogad :D
a töltelék és alibi szakok mekkája.

Naooo
Olvasó
Naooo

És legyen ingyenes.

Ijk
Olvasó
Ijk

Nincs ezzel semmi probléma, szabad piac van. Tőlem csinálhatnak csak szőke, szilikoncicis nőknek is külön szállót, ki a fenét érdekel, komolyan? Arra meg hogy legyen férfi karbantartó majd találnak azt is, ha esetleg ugyebár nőt nem. Van az a pénz amiért találnak.
Őszintén szólva engem jobban izgat hogy az adóforintjaimnak a töredékét kapom vissza szolgáltatásként az államtól, minthogy valami magán luxuszállót építenek spanyolországban csak nőknek, nem az én pénzemből.

Gejza
Olvasó
Gejza

“Őszintén szólva engem jobban izgat hogy az adóforintjaimnak a töredékét kapom vissza szolgáltatásként az államtól, minthogy valami magán luxuszállót építenek spanyolországban csak nőknek, nem az én pénzemből.”

Az oké, de most itt ez a poszt meg erről szól.
Nyilván van olyan is, amit téged jobban érdekel.

Ijk
Olvasó
Ijk

Nyilván, de szerintem ezzel nincs probléma. Azzal van a probléma hogy ha én építek szállót csak fehér észak-európai embereknek, akkor végem. Pedig szerintem nem különbözik semmiben.

Gejza
Olvasó
Gejza

Abszolúte igazad van.

Flo
Olvasó
Flo

“Nyilván, de szerintem ezzel nincs probléma. Azzal van a probléma hogy ha én építek szállót csak fehér észak-európai embereknek, akkor végem.”

A témához kapcsolódik még, hogy egyre több cikket olvasok gyerekmentes szállodákról Magyarország vonatkozásában is. Szóval ne csak akkor szégyelld magad, ha farokkal születtél, hanem ha nőnek, de aztán van képed gyereket szülni, pedig a femcsik megmondták, hogy az nőelnyomás.

“Pedig szerintem nem különbözik semmiben.”

Minden társadalom kijelöl értékes és beáldozható rétegeket a társadalmon belül. Pillanatnyilag a férfiak és a gyerekek számítanak beáldozhatónak. Pl váláskor nem csak a férfi érdeke nem számít, hanem a gyereké sem.

Ijk
Olvasó
Ijk

Nekem nincs bajom a gyerekmentes szalloval. Néha jó olyan helyen pihenni pár napot ahol méregdrágan nem gyerekzsivalyra fekszel és kelsz, meg a wellness részlegen nem a pancsolo kölykök között próbálsz lazítani a pároddal.

Delin
Olvasó
Delin

A gyerekmentes szallodaval szerintem a gyerekeseknek sincs baja, foleg hogy eleg szep szammal van kifejezetten gyerekbarat hotel. Mindenkinek jobb, ha a ket celkozonseg nem keveredik, egyebkent is total mas szolgaltatast var el egy szallodatol a ket csoport.

Tovabb fuzve a gondolatmeneted, a problema inkabb az, hogy a gyerek (igy anya & apa is) sokszor kozossegi helyeken se kivanatos (pl. utca, bolt, stb). Vannak persze kivetelek, de alt a gyerek a tobbsegi tarsadalomnak addig fontos, amig megszuletik (keves a gyerek ugye), ha mar egy legterbe kell vele lenni amikor epp nincs jo passzban az erosen problemas es nem kivanatos.

Flo
Olvasó
Flo

“A gyerekmentes szallodaval szerintem a gyerekeseknek sincs baja, foleg hogy eleg szep szammal van kifejezetten gyerekbarat hotel. Mindenkinek jobb, ha a ket celkozonseg nem keveredik, egyebkent is total mas szolgaltatast var el egy szallodatol a ket csoport.”

Itt Vietnámban a legtöbb szálloda gyereksemleges, vihetsz gyereket, de nincs kifejezetten a gyerekeseknek szálloda ill nincs gyerekmentes szálloda sem. Amire van igény helyben: karaoke ezerrel. Biztosíthatlak, hogy ez nagyobb zajjal jár, mint amit bármely gyerek képes produkálni.

“Tovabb fuzve a gondolatmeneted, a problema inkabb az, hogy a gyerek (igy anya & apa is) sokszor kozossegi helyeken se kivanatos (pl. utca, bolt, stb). Vannak persze kivetelek, de alt a gyerek a tobbsegi tarsadalomnak addig fontos, amig megszuletik (keves a gyerek ugye), ha mar egy legterbe kell vele lenni amikor epp nincs jo passzban az erosen problemas es nem kivanatos.”

Nem egészséges, hogy a gyerekeket ennyire elszeparálják a társadalomtól Magyarországon. Ezt a kérdést Vietnámban jobban kezelik. Csak a vinnyogásuk ne lenne olyan idegesítő…

Aldo
Újságíró

Ezért kell adót csalni és ne történik ilyesmi. Hála a könyvelőmnek és évente 400 forint adót fizetek be.

Taki
Olvasó

Szóval meglopod a közöst és még büszke is vagy rá?

hunbagira
Újságíró

Nézz utána a lopás fogalmának! Amúgy akkor lopna meg, ha be nem fizetett adót még vissza is igényelné. Mint régen a “körhinta” csalásokban.
Ui jó teszi, ez most a fehér férfiellenes parazita rendszer elleni passzív ellenállás.

rgs
Olvasó
rgs

Hétköznapi rezsicsökkentés. A szegény ember tao-ja. Nem lennék most a politikusaink helyében, az biztos, így átverték őket. Rezisztensz forevör.

hunbagira
Újságíró

Pontosan, vágód te ezt…

Taki
Olvasó

BKV-n se veszel jegyet? Az is divat! Mindenki más fizessen, de azért micsoda lepusztultak a kórházak, meg alulfizetett a rendőrség! (persze nem ezért, összetettebb a probléma de ha senki nem fizetne be semmit akkor tényleg semmi nem lenne)

hunbagira
Újságíró

A kórházat én még, csak “magánban” vettem igénybe. Tudod dolgozóként nehéz kivárni a várólistát.
A rendőrség a magamfajtát soha nem védte, legfeljebb saját magától.

Hunn
Újságíró

Az a nagy büdös igazság, Taki, hogy aki a szocializmusban volt gyerek, az egy kicsit másképp látja ezt a kérdést.

Én például csak felnőtt fejjel kezdtem BKV bérletet venni, azt is csak azért, hogy a metró bejáratánál ne baszogassanak.

Reszet Elek
Újságíró
Flo
Olvasó
Flo

“Nincs ezzel semmi probléma, szabad piac van. Tőlem csinálhatnak csak szőke, szilikoncicis nőknek is külön szállót, ki a fenét érdekel, komolyan?”

A szabad piacnak semmi köze ahhoz, hogy te mint cégvezető megtilthatsz-e bizonyos szolgáltatásokat bizonyos embereknek látatlanban. Bizonyos cégméret felett kötelező mozgássérült WC-t is építened, nem mondhatod azt, hogy te pont leszarod a rokikat, lábatlankodjanak otthon.

Hunn
Újságíró

Bocs, hogy offolok, de muszály valakivel megbeszéljem :)

Láttátok már Kenau Reeves-sel a Kopp-kopp című filmet? (Tegnap este leadták valamelyik csatornán, még friss bennem az élmény.)

Azt próbálom eldönteni, hogy az egy vérfeminista film, vagy épphogy a feminizmus és a #metoo kritikája…

Reszet Elek
Újságíró

comment image?itok=WnMmSczj

rcsaba
Olvasó
rcsaba
gpetersz
Olvasó
gpetersz

Kösz, így nem nézem meg inkább.

wittukind
Olvasó
wittukind

Ez a 77-es “Death Game” film felmelegitése, én azt láttam még videón a 80-as években, ott a csajszikat a végén elüti valami busz, nem emlékszem semmi feminizmusra benne.

Talán megmondod te, Hunn, mi benne a vérfeminizmus, azon kivül hogy KR pancser szinész…

wittukind
Olvasó
wittukind

Egyébként is mi evvel a probléma? van már kutyavendéglő meg zoofilkupi, most már jöhetnek a nők is, nem?

Taki
Olvasó

Bezzeg a feministák mit össze harcoltak annak idején hogy a férfiklubbok (nem melegbárok, hanem heteróknak) ahova nők nem léphetnek be az micsoda kirekesztés!
Most is micsoda hiszti lenne ha lenne egy “nőknek tilos a belépés ” szálloda…

wittukind
Olvasó
wittukind

Még egy kis valami…épül vagy már meg is van és a képek onnan vannak? az a főnök amelyik nyilatkozott, nő-e vagy mangina? meglehet hogy ha tényleg ilyen lesz, csak nő alkalmazotokkal, akkor nem lesz semmiféle “alantas” munka se ottan, minden magától fog majd müködni hogy ne legyen szar a paradicsomban…akkor pedig miért érdekelné ez a férfiakat?

Flo
Olvasó
Flo

Nézd, Wittukind (bár nem csak neked szól), két dolgot azért nem árt észben tartanod: nyugaton nem igazán vannak 100%-ban férfiak által elvégzett munkák. Én Angliában a kukások közt is láttam nőt, aki amúgy angolnak nézett ki. De persze könnyebb lesz nagyrészt bevándorló nőket felvenniük. Akárhogy is, de éppenséggel ezt valószínűleg meg tudják majd oldani, még ha nem is a legjobb szakikat tudják felvenni. Azt pedig tudtommal senki se állította, hogy:

1. a hotelt megtervezni és megépíteni is csak nők fogják (pedig ez csak egy hotel, nem egy híd ugye…)

2. ha tényleg nagy gixer van, akkor se fogják külsős cég segítségét kérni (nem ez lenne az első hotel, ami technikai okok miatt néhány napig zárva tartana)

Ettől függetlenül ez nyilvánvalóan diszkrimináció és pluszban értelmetlen is. Mintha alapítanék egy magánovit csak férfi személyzettel. Valahogy arra is lehetne embereket találni. Csakhát ugye minek és miért.

wittukind
Olvasó
wittukind

Képzeld el, szép piros homárka, hogy én ezt tudom, itt sem csak férfiak végzik az u.n. “alantas” munkát..csak próbáltam egy kicsit ironizálni, ha nem jött be, ez van ennyit tudok.