Alter Ego
63 megosztás

“Pá pipi don Pári” – Párizst elönti a húgy, de a feministák felrobbantják a piszoárokat

Európa szerencsésebb, szebbik feléből szemlélődve nehéz megérteni a párizsi ember problémáit, de ne aggódjunk, nem a mi értelmi képességeinkkel van probléma, a franciák sem értik egymást már régen.  A teljes széthullás, totális entrópia felé sodródó francia társadalom problémái néha teljesen abszurdnak és kibogozhatatlannak tűnő konfliktusokat vetnek felszínre, ezek egyike a párizsi húgyhelyzet. Abban persze semmi meglepő nincs, hogy szokásukhoz híven a feministák azok, akik a legjobban nem értik a társadalmat.

A probléma – látszólag – onnan indult, hogy már az év első pár hónapjában 5000 rendőri eljárás indult Párizsban nyilvános vizelés miatt. A rendbontók szinte kivétel nélkül férfiak voltak. A városvezetés a “tüneti kezelés” jegyében azt a praktikus megoldást eszelte ki, hogy környezetbarát, nyílttéri mobil piszoárokat helyeznek ki a francia fővárosban, hogy valahogy mégiscsak megbirkózzanak a vizelettel elárasztott utcák, ösvények és közterek jelentette gonddal. A fővárosi közélet egyébként kampányokkal is igyekszik úrrá lenni a problémán, ezen próbálkozások egyik megtestesítője az a kampányvideó, amit a nyelvet nem értő idegen akár a végsőkig leromlott francia közízlés urinációs szexre bátorító végtermékének is nézhetne, de a nagy bajok ellenére legalább nem erről van szó. A videoklip üzenetét – a művészi fordítás igényével – leginkább így adhatjuk vissza a magyar nyelvben: “Ne pisáld le Párizst!”

Viszont a nyilvános piszoárok kihelyezése olyan szinten “triggerelte” a francia feministákat, hogy budikommandóik azonnal támadásba lendültek: a piszoárokat vagy szétverték vagy betonnal öntötték ki vagy tamponokkal és egészségügyi betétekkel dobálták tele. A rendőrség rongálás miatt akciót indított a piszoárgerillák kézrekerítése érdekében, de a nyomozás elakadt. Egyetlen feminista szervezet, még a Franciaországban korábban lelkesen honosított, radikális Femen sem vállalta magára a “terrorakciókat”, de azért mindenféle feminista szervezet alaposan megmondta a magáét a piszoárjogsértéssel kapcsolatban. A sajtó lelkes érdeklődése mellett kifejthették, hogy tűrhetetlennek gondolják azt a “nemi diszkriminációt és szexizmust”, amely csak a férfiaknak kínál megoldást, miközben az ilyen nyilvános vécékhez hasonló létesítményeket a nők számára nem biztosítottak. Más feministák szerint a férfiak számára is elegendőnek kellene lennie a Párizsban rendelkezésre álló közel 500 fedett illemhelynek, amelyek ráadásul 0-24-ben nyitva állnak. Szükségszerű fejlemény, hogy a feministák, akik az ilyen-olyan milliárdos nőprogramokkal összefüggésben még soha nem ismerték fel a súlyos nemi diszkriminációt, most pár tucat koszlott piszoárral kapcsolatban azonnal meglátták azt.

“Nemcsak arról van szó, hogy a férfiak elfoglalják a közterületeket, mert jogosultságtudattól duzzadó húgyhólyaggal dominálják a társadalmat, ami most történt, az ráadásul nyílt nemi diszkrimináció, ami erősíti azt a szexista önteltséget is, hogy a férfiaknak nem kell uralkodniuk magukon, még a húgyhólyagjukat tekintve sem!

A kulturális-antropológus szemével nézve ezeknek a piszoároknak a felállítása szándékos, nyílt provokáció a nőkkel szemben. Üzenetük a mindenek feletti szégyentelen férfiuralom. Ez a probléma leginkább nyilvános tereink gender-egyenlőségével függ össze.”

Párizs városvezetése sajnálkozva reagált a feminista akciókra. Közölték, szomorúnak gondolják, hogy a nyilvános piszoárokat megrongálták, majd mentegetődztek, hogy nem céljuk diszkriminálni a nőket, jelezték, hogy meghallották a kritikákat és szeretnék a nők álláspontját is figyelembe venni.

Bár a franciáknak már régen nem, de nekünk megengedett, hogy az egész történet mögött meglássuk a valós problémát, aminek természetesen semmi köze a francia férfi “gőgjéhez” és általában az európai férfi kultúrájához. Az utóbbi időszakban olyan mennyiségben árasztották el Párizst a jórészt csak férfiakból álló, invazív bevándorlóhordák, hogy az a civilizációs minimumokkal kapcsolatban is egyre súlyosabb problémákat vet fel. De ezt sajnos a francia közéletben tilos megbeszélni, és még a gondolatbűnt is illik kerülni, így szemmel láthatóan a tényfeltáró gondolkodás és párbeszéd helyét átveszik a feminista álügyek, amelyekben az állandó bűnbak szerepét természetesen csakis a “fehér férfi” töltheti be.

A feministáknak egyébként teljes mértékben igaza lenne, ha nem az lenne a valóság, hogy az európai férfi a könnyebb lehetőség ellenére is majdnem olyan ritkán és csak végszükségben végzi a dolgát közterületen, mint az európai nő. A civilizálatlan bevándorlótömegekkel kapcsolatban meg már az is hatalmas eredmény lesz, ha nemhogy bemennek az illemhelyekre, de legalább az utcákra kihelyezett, “nyilvános piszoár”-ként felmagasztalt húgyládákba vizelnek az utcakő helyett.

Ha a franciák nem lennének totálisan agymosottak és együgyűek, akkor hamar beláthatnák azt is, hogy azoknak, akikkel meg kellene értetniük magukat, akár naphosszat is énekelgethetik kedvesen, hogy “Pá pipi don Pári”, hiszen bármely európai nyelven a legjobb esetben is legfeljebb csak annyit értenek-beszélnek, hogy “fiki-fiki”.

Itt tart Franciaország ma: civilizációs értelemben sikerült a középkor előtti sötétségbe visszazuhanniuk. Inkluzív szeretetben bővelkedő, mérhetetlenül befogadó társadalmuk a következő száz évben azzal lesz elfoglalva, hogy megtanítsák új állampolgáraikat kulturáltan vizelni, és ha majd egyszer arra is lesz igény, akkor régi állampolgáraikat újra megtanítsák gondolkodni. Addig is mi örüljünk, hogy a világnak ebbe a “populistanácibarbár” szegletébe születtünk.

Valamit azért mindenképpen érdemes megtanulnunk a franciák példájából, mert az okos ember, ugye, mindig más kárából tanul. A feministákat fáradságot nem kímélve kell kitakarítanunk a közéletből, mert mindig akkor vannak leginkább láb alatt a hisztérikus hülyeségeikkel, amikor valamilyen súlyos problémát kellene egyébként hathatósan megoldani.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
63 megosztás


33
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
12 Egyéni hozzászólás
21 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
15 Hozzászólások szerzői
MarcellvakiGejzaNaoooGeri P. Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
rcsaba
Olvasó
rcsaba
cserepfalva
Olvasó
cserepfalva

Bizonyos nők szavai után úgy érzem, hogy ez még egy egészséges reakció volt…

wittukind
Olvasó
wittukind

Aszongya a link cime hogy ” naturista nő bekente magát a menstruációjával és meghempergőzött a fűben”- ez egészséges lenne egy disznónál amely azér hemperkőzik a dagonyában hogy szabaduljon a mindenféle tetvektől és hüsiti is magát…de ez? mennyit menstruált hogy bekenhette magát? azokat akik ilyensmit helyeseltek be kellene darálni kutyaeledelnek…

cserepfalva
Olvasó
cserepfalva

7 Mrd ember él a földön, hatalmas információs zajban élünk. Nagyon nehéz valakinek a hallgatóság figyelmét magára felhívni, és ez úgy tűnik egy jó módszer volt a csaj részéről mert én is elolvastam a cikket tegnap.

Az egy teljesen más kérdés, hogy erről ki mit gondol, de mint figyelemfelkeltés egy telitalálat volt.

wittukind
Olvasó
wittukind

Azér’ azt hiszem hogy egy szükebb rétegnek mutathatta be ezt a produkcót…nem hinném hogy a shudd-ban vagy a szahel-ben fel lennének fegyverkezve ilyen velvetekkel

lady
Olvasó
lady

De megéri a figyelem? Ez is érdekes miért nem a rendes dolgozó nőknek vannak követői! Vagy ők túl normálisak már ebben a világban!

wittukind
Olvasó
wittukind

én csak a link cimét olvastam el, nem nyitok meg ilyensmiket még itt sem, hogy megéri-e… megmondja az aki föltette ide

Hunn
Újságíró

wittukind, hősiesen vállaltam a feladatot, hogy neked ne kelljen kockáztatnod, és vissza is sikerült térjek élve, hogy elmondhassam, mit is láttam.

Egy fiatal, vékony, szexi, szép testű, szép arcú szöszke csajt, aki basznivalóan édes… lenne, ha nem lenne nyilvánvalóan KATTANT – amit az alábbi Red Flag-ek sora bizonyít:

1. Hogy tetoválások vannak a testén

2. Hogy piercing-ek vannak rajta, különös tekintettel az orrpiercing-re, ami arra a fajtára hasonlít, amit a bikák orrába szoktak fűzni vezetőkarikának

3. Hogy konkrétan bekente magát a menstruációs vérével, meghempergőzött a fűben, és mindezt lefotózva megosztotta a szociális médián

4. Hogy konkrétan leírta és megosztotta a szociális média oldalán a kattant gondolatait is

Összegzés: figyelembe véve, hogy a kattant nők általában jók az ágyban, egyszer (csakis miután lefürdött) iszonyatosan megbasznám!

Feleségül viszont nem venném.

Valószínűleg a feminizmus tette ezt a lányt is tönkre.

Egy Patriarchátusban viszont boldog feleség és anya lehetne, aki világra hozza a következő fehér generáció gyermekeit.

common man
Olvasó
common man

És költött is valami ideológiát hozzá vagy csak a tiszta” művészet” volt előadva? Mennyi a valószínűsége ,hogy ezek még a társadalom normális tagjai lehetnek?Én se néztem meg,de ha a csaj olyan ahogy leírtad szinte bármilyen más normálisabb utat választhatott volna .Feleségül mehetett volna a gyerekkori szerelméhez aki mondjuk autószerelő,lehetne valami igazgatói titkárnő,celeb, énekesnő,tanár ,informatikus de valami erre a faszságra irányította.Nem csak a feminizmus de az is.

wittukind
Olvasó
wittukind

Nohát, Hunn, a leirásodból az jön ki hogy a csajszi unatkozott, nem tudván olvasni vagy semmi hobbija nincs, a baszás vagy a direktbe pisilés estleg szarás már uncsi, kitalált valami mást….ha olvasta volna a bizonyos márkit, leleményesebb lett volna, gondolom…

lady
Olvasó
lady

A sima meztelenkedés már szinte megszokott azzal már nem igazán lehet botrányt okozni vagy figyelmet kapni. A média persze erőlködik nagy szenzációval jelenti be a villantásokat , meg a “most mindent megmutatott a sztár” meg “ilyet még nem láttál” féle hangzatos címekkel. Ma találtam a könyvtárban egy érdekesnek ígérkező könyvet : Andrew Scull: Az őrület kultúrtörténete. Talán még illik is a témához.

Telek Zoltán
Újságíró

Nyilvánvalóan nők ellen nem indult olyan számban eljárás közterületi vizelés miatt, mint férfiak ellen. Mik lehetnek az okok ?

Normális nő érzi a közterületi vizelés védtelen pozícióját, szexuális felhívó jellegét és kerüli az ilyen veszélyes és bizonytalan helyzeteket. Visszatartja, amíg lehet, igyekszik csak rendes WC-ken vizelni.

Lélektani ok az is, hogy a nőket gond nélkül beengedik pisilni éttermek/cukrászdák WC-jeibe is, mert a “gondban lévő nőt segíteni kell” egy szocializációs alapelv. Ha pedig be tudnak menni ilyen védett helyekre pisilni a nők, akkor abból nem lesz közterületi vizelés sem. Férfiként meg senki nem szereti azt az élményt, amikor betér egy étterem WC-jébe és közben háromszor is megkérdezik tőle, hogy segíthetnek-e, mit parancsol, legrosszabb esetben meg kérnek mondjuk 1 eurót is, hátha annak hatására eltakarodik onnan. Vagy még rosszabb esetben közlik, hogy WC használat csak a vendégeknek van, mindenképpen takarodjon.

Lélektani ok az is, hogy lehet nőket is láttak közterületen pisilni a rendőrök, de oda se mentek hozzájuk, mert egy közterületen pisilő nő tulajdonképpen még inkább “jópofa” dolog is mondjuk egy viccelődő társasággal a háttérben. Hát ivott egy kis sört a hölgy, jól szórakozott, pisilnie kell, mi a baj ezzel ? Kb. ugyanaz a gondolkodási séma, mint hogy a homoszexuális férfiakat kb. 1968-ig büntetőjogilag is üldözték, míg a homoszexuális nőket már akkor sem üldözték. A homoszexualitás az homoszexualitás, racionális indoka ennek sem volt akkor sem. Max. valami, “mert a férfiak undorítóak” színvonalú indokolása lehetett akkor is ennek. A húgy meg húgy, akár férfiból folyik, akár nőből. De a közterületen pisilő nőket jó eséllyel a rendőrök sem piszkálhatják, így statisztikailag szerintem a rendőrségi statisztikában nem is léteznek, mert eljárás sem indul. Amiben meg nincs eljárás, az ugye nem is létezik. A “férfi üthető, a nő nem” alapelv itt is működött.

A francia intézkedés a közterületi vizeldékkel egy teljesen reális intézkedés. Kb. annyira reális, mint amikor a rendőrség oktató videókkal elmondja azt a nőknek, hogy reális veszélyben van az a nő, aki néptelen, hiányos világítású környékeken közlekedik éjszaka. Minél kihívóbb ruhában történik mindez, annál kockázatosabb. Sok esetben ha nem magassarkúban kopogna az éjszakában, már az is elég lenne, mert lehet meg sem hallanák a nőt egy normál cipőben hangtalanul járva. Ezek a nyilvános, férfiaknak felállított vizeldék csak ellensúlyozzák a fentebb vázolt, férfiakra hátrányos jelenségeket.

Vicc, hogy ezt nem a férfiakat fentebb vázolt nyilvánvalóan érő társadalmi hátrány kiegyenlítésének tartja bárki is, hanem valamiféle férfiakat illető jogtalan előnynek. Az még nagyobb vicc, hogy ezeknek a nőknek a francia politikai/rendőrségi vezetés nem tudja elmagyarázni. Hogy itt van egy olyan helyzet, ahol a férfiak rendkívüli hátrányban voltak és szükséges volt ennek a hátránynak valamilyen szintű kiegyenlítése. De ez “férfiaknak minden jobb” gondolkodási séma olyan erős, hogy szinte már semmi nem jut el az agyukig.

Taki
Olvasó

Ez a hozzászólás bele kellett volna hogy kerüljön a cikkbe!

wittukind
Olvasó
wittukind

Nagyon jó hsz. ez, jogász úr, tiszteletem…itt Brassóban egypár évvel ezelőtt megjelentek ilyen kékre festett mobil közbudik, és még mindig megvannak, tisztán is vannak tartva, lehet hogy itt lassan civiziláltabbak vagyunk mint a “fejlett” nyugat?

Taki
Olvasó

Van már elég régóta állva pisilős tölcsér nőknek…..

wittukind
Olvasó
wittukind

Én biztos vagyok benne hogy a “célközönsége” ennek a videónak egészen másvalakik mint a megmaradt fehér francia férfiak….de azokat nem szabad ott a nevükön nevezni….

Kalman
Újságíró

Rettentő gusztustalan a videó, nem véletlen hogy a néger nem jelenik meg az WC-ülőke körítésében csak a “fehér” “nő” és “férfi”.

wittukind
Olvasó
wittukind

Na, és hogy a feministák szétverték a közbudikat…olvastam valahol, hogy csak ott valami vegán hülyék beverték az ablakaikat a húsüzleteknek meg terrorizálták a bölléreket… lehet ugyanazok voltak?

Hunn
Újságíró

Egy pisilő nő látványa kifejezetten szexi és izgató. (Természetesen ha egy jó nőről van szó.)

Vicces, de kiskölyök koromban, amikor legelőször hallottam arról, hogy férj és feleség a házasság során csinálnak valami titkos dolgot a hálószobájukban a kukijukkal és a puncijukkal, akkor – kérlelhetetlen gyermeki logikámmal – arra a következtetésre jutottam, hogy biztosan lepisilik egymást! :)

wittukind
Olvasó
wittukind

Látod,Hunn, nekem még ebből se jutott… kb 8 éves lehettem mikor a kezembe került egy szines képekkel teli magazin, ugy hivták, “sorella fica”, olaszul volt de a képek voltak érdekesek, meg is mutattam nagytatámnak(én inkább a nagyszüleimmel nőttem fel, és nagytatámmal igazi barát voltam), erre ő elmesélte milyen volt a húszas években kupiba járni, és miért is veszi a szájába a nő a kukit….

Toplak Zoltán
Újságíró

:-D Kíméletlenül kritikus és poénos. Olyan keményen-beszólósan poénos. Nagyon tetszett. Beszéljünk majd Face-n!

Geri P.
Olvasó

ennek a cikknek a margójára mehetne a mondjunk búcsút a maradék európai kultúrának és józanságnak és kezdjünk el falakat melni a nyugati határra megint de ezúttal azért hogy onnan ide ne jöhessen semmi.
Nem mellesleg a balfasz francik sose voltak komplettek, az egészséges középutat sose ismerték, a forradalmuk is egy tömegmészárlás lett a guillotinennal akire ráhúztak valami vádat attól hamar meg is szabadultak. Jobban illik arra egy társadalmi csoport komplett kivégzése mint forradalom.

Majd mikor az egyszeri parasztra is rárúgják az ólajtót a tanyán a fekete pofájú hordák mert elfogy a della az etetésükre és azok elmennek vidékre fosztogatni majd elgondolkodhatnak a kibaszott nagy PC álszenteskedés közben az emberi természet alapvető törvényein.

De azért azt se feledjük el hogy ezek az álszenteskedő szargalacsinok még mindig vastagon lehúzzák a gyarmataikat, vagy egy tucat olyan ország van aminek a komplett pénzügyét a francia gazdaságon keresztül intézik, nincs önálló bele szólásuk a saját gazdaságukba, nem nyithat számlát a feka otthon, és a kereskedelmük profitja az anya országot illeti, igazi szabad rablást folytatnak ezek még mindig afrikában, gyakorlatilag anélkül a tucatnyi banán köztársaság nélkül a francia gazdaság megállna, annyit szipolyoznak ki belőlük.

ne gondoljátok hogy az idegen légió nevű zsoldos rabló sereg véletlenül működik még mindig, sőt talán ütőképesebb mint valaha, hatalmas túljelentkezésből merítenek, és jellemzően leszerelt dél-amcsi vagy kelet európai katonákkal töltik fel akiknek akár bevetési alakulatos múltja is van. Azokkal tartják fent a labilis rendet a gyarmatokon.

Geri P.
Olvasó

– A migráció azért van, mert a franciák kiszippantják volt gyarmataik
pénzügyi tartalékait, lenyúlják ásványkincseit és megszállják piacait,
monopolhelyzetbe hozva saját cégeiket.

Ezért nem tőkésednek az afrikaiak.

A francia multik tarolnak az afrikai gyarmatokon: az energetikai Total,
a telekommunikációs Orange, a gépipari, járműipari Alstom, az
elektronikai Schneider Electric vagy a gyógyszerészeti Sanofi úgy
szívják ki a szuperprofitot, mint a méhecske a nektárt. A Francia
Fejlesztési Ügynökség (Agence Française de Développement – AFD) által
menedzselt „humanitárius fejlesztési projekt” az ivóvízkincset célozta meg.

„Afrika szomjazik, éhezik, ezek meg lopnak.” Ezt a primitív jobbikos
plakátrigmust kell úton-útfélen kommunikálni, afrikai konferenciákon,
diplomáciai tárgyalásokon és az EU Parlamentben is. A rabszolgaságból és
a gyarmatosításból eddig a franciák igen jól megéltek. Ma is ezt teszik.
A gyarmati rendszer tovább él. François Mitterand már 1957-ben ezt
mondta: „Afrika nélkül Franciaországnak nem lenne történelme a XXI.
században.” Jacques Chirac 2008 márciusában így jövendölt: „Afrika
nélkül Franciaország a harmadik hatalom helyére csúszna a rangsorban.”
– A 2050-ig kétmilliárdra hízó Fekete-Afrika ha tetszik, ha nem,
megindul északnak. De aki eddig a Rafale-ok bombázása miatt a
szétszedett Líbián keresztül özönlött Olaszországba, az netán
közvetlenül Marseille-be utazhatna. Százmilliókat már nem állít meg a
francia flotta sem. Barátilag figyelmeztetni kellene Macront. Ennek
szinopszisa a következő:

– 1. Vissza kell adniuk Afrika pénzét: az afrikaiak tartalékait ki kell
vonni a francia központi bankból és vissza kell adni az
FCFA-országoknak. Ilyen egyszerű. Nem segélyekkel kell megalázni
Afrikát, hanem vissza kell adni a lopott pénzt. Ez a migráció
megállításának a kulcsa, és nem az EU-kvótakényszer.

– 2. Az együttműködési megállapodások felülvizsgálata: amint az ismert,
Franciaország „Együttműködési megállapodást”, azaz paktumot diktált 14
volt gyarmatának a kivonuláskor.

Ebben biztosította az akkori frank, a francia oktatási rendszer, a
francia nyelv szupremációját. Kikötötte katonai támaszpontjainak további
működését és az ország belső piacának teljes monopolizálását.

– Amelyik afrikai gyarmat ezt nem tűrte el, mint Guinea, élén a
szocialista Sékou Touré elnökkel 1958-ban, ott megsemmisítették az
infrastruktúrát, az irattárakat, az anyakönyvekkel együtt. A francia
emberi lealacsonyodás és aljasság ékes példája volt az, amikor 3000
francia állampolgár úgy hagyta ott Guineát, hogy másnap az utóvédek
ledózerolták az iskolákat, az óvodákat, a polgármesteri hivatalokat, az
orvosi rendelőket, az egészségügyi laborokat. Azután megsemmisítették a
dózereket, a traktorokat, a személygépkocsikat
is… Aztán franciásan, az emberi humanitás jegyében a
gyógyszerkészleteket is bezúzták, a tenyészállatokat is leölték, és az
áruházak élelmiszerkészleteit is felégették vagy megmérgezték.

– Togo sem járt jobban, tudtuk meg Mawuna Remarque Koutinin elemzéséből,
ami még 2014 januárjában jelent meg. A továbbiakban erre a műre és saját
guineai és marokkói tapasztalatainkra támaszkodtunk. A frissen
felszabadult Togói Köztársaság első elnökének, Sylvanus Olympiónak
sikerült. Nem írta alá a gyarmatosítás folytatásáról szóló De
Gaulle-paktumot, de évente fizette Franciaországnak a védelmi pénzt a
„gyarmatosításból származó előnyei miatt”. Cserébe a francia idegenlégió
nem rombolta le az országot, mint Guineában.

A gyarmati adó mértéke pofátlan volt. 1963-ban az ország
költségvetésének 40 százalékát vonták el a franciák. Togo pénzügyileg
olyan instabillá vált, mint most Franciaország. Ezért Olympio elnök úgy
döntött, hogy kilép a „francia KGST-ből”, tehát az afrikai
valutaközösségi frank FCFA-ból, és nemzeti valutát bocsát ki. Mint saját
példánkból tudjuk, a pénzkibocsátás már az Osztrák Nemzeti Bankot
birtokló Rothschildoknál is tabu volt 1848-ban…

– A nemzeti fizetőeszköz tabu volt Togóban is: 1963. január 13-án, három
napra rá, hogy Togo saját valutájának nyomtatását megkezdte, Olympiót
meggyilkolták. A takarítóbrigád kapitánya, Etienne Gnassingbe
idegenlégiós veterán őrmester volt. Nem véletlen, hogy valahogy nem
csípik a franciákat Afrika-szerte.

Modiba Keita, a Mali Köztársaság első elnöke is szabadult volna a
franktól. Ő sem úszta meg. 1968. november 19-én őt is levadászták a
franciák.

– Talán éppen ezek azok az európai értékek, amiket most Sargentini
asszony a jelentésében hiányol hazánkat illetően?

1966. január elsején Jean-Bédel Bokassa puccsolta meg David Dackot, a
Közép-Afrikai Köztársaság első elnökét. Január 3-án Felső-Volta, a
jelenlegi Burkina Faso elnökét, Maurice Yaméogót mozdította el a
helyéről Aboubacar Sangoulé Lamizana. Benin elnökét, Hubert Magát a
francia kiképzést kapott testőre, Mathieu Kérékou lőtte le 1972. október
26-án.
– 50 év: 67 puccs 26 afrikai országban, ebből 16 volt francia gyarmat.
Franciaország jól teljesített. Hullottak az afrikai „illiberális” elnökök.*

– Franciaország afrikai gyarmatai a következők régi és mai nevükön:

Francia Nyugat-Afrika: Mauritánia, Szenegál, Albreda (ma Gambia része),
Francia Szudán (ma Mali), Francia Guinea (Guinea), Elefántcsontpart,
Niger, Felső-Volta (ma Burkina Faso), Dahomey (ma Benin), Togóföld (ma
Togo).

Francia Egyenlítői-Afrika: Gabon, Kamerun, Francia-Kongó (ma Kongói
Köztársaság), Oubangi-Chari (ma Közép-afrikai Köztársaság), Csád.
Francia Észak-Afrika: Francia Algéria, Tunézia, Marokkó. Francia
Kelet-Afrika: Madagaszkár, Komoro-szigetek, Indiai-óceáni szigetek,
Francia Szomáliföld (ma Dzsibuti).

Ezen országok közül Franciaország 14 afrikai országot kényszerített
egyfajta „francia-maffia védelmi pénz” fizetésére a De Gaulle-paktummal.
14 állam nemzeti tartalékával gazdálkodik a Francia Nemzeti Bank. Ez
napjainkban évi 500 milliárd dollár 1961 óta!
Ezen boldogtalan országok tartalékait „kezelik” a franciák.

A De Gaulle-paktumos FCFA-országok a pénzük 15 százalékához férhetnek
közvetlenül hozzá. De jogosultak kölcsönre átlag kamatlábon Macron
főnökeitől, a Rothschildoktól. A kölcsön maximális értéke azonban nem
lehet magasabb, mint az előző évi állami bevételük 20 százaléka. Ha az
ország ennél több kölcsönt akar a saját pénzéből, azt Franciaország
megvétózhatja. Ez így helyes?

14 afrikai országot kötelez a gyarmati felszabadulásuk után a
franciákkal kötött szerződés arra, hogy devizatartalékuk 85 százalékát a
francia központi bankban helyezzék el. Mivel ehhez nem nyúlhatnak hozzá,
ki vannak szolgáltatva a francia pénzügyminiszternek.
2014-es adatok szerint Togónak és még 13 másik afrikai államnak kell
gyarmati adót fizetnie Franciaország számára.

A kifosztásnak ellenálló vezetőket meggyilkolták. Kadhafi ezredes 24
milliárd dollárt fektetett be olyanoknál, mint a Goldman Sachs.
Visszakérte. Ráadásul aranyért adta volna Líbia olaját. Erre
lebombázták, és saját népével verették agyon.

Ezt a módszert, mint „európai értéket” kell a fejlett Nyugattól
eltanulnunk Macron észre térítésére?

– Volna esély rá, mert hihetetlen, de nem vicc: csupán 450 francia
idegenlégiós irányítja Elefántcsontpart 20 milliónyi lakosát. A francia
idegenlégiósok 2006-ban Laurent Gbagbo, Elefántcsontpart elnöke
elmozdításakor 56 fegyvertelen civilt mészároltak le, és további 1200-at
megsebesítettek. Mindezek tetejében a francia üzleti közösség a
műveletek alatt elszenvedett veszteségekért kártérítésre kötelezte az új
elefántcsontparti kormányt. Mi volt a bajuk a franciáknak Laurent
Gbagbóval? Csak az, hogy ki akart lépni a paktumból…

Ezért kell összefogniuk a V4-eknek Kínával, Oroszországgal, az USA-val.

– A kínaiak az EU-val ellentétben befektetéseiket nem kötik emberi jogi
és egyéb áldemokratikus normák betartásához. Ezért sikeresek Afrikában.
2050-re Afrika lakossága a 1,2 milliárd főről 2 milliárdra növekszik,
míg városi lakossága 414 millió főről 1,2 milliárdra nő. A piac tehát
adott. A fizetőképességet meg lehet teremteni barterrel, koncessziókkal…
Afrika és Franciaország viszonya azért rémisztő, mert közvetlenül a
francia újgyarmatosítási politika az oka a fekete földrész
migrációjának. Szép, hogy Salvini olasz belügyminiszter kitiltja Soros
hajóit a kikötőiből, de a migráció eredeti okát kell feltárni:
Franciaország Afrika kizsákmányolásából élt és él ma is.

Az EU második hatalma ideológiai szempontból nem jutott tovább a XIX.
századi romantizmusnál.

– A Francia Pénzügyi, Költségvetési és a Külügyminisztérium nemcsak
Afrikára, de magukra a franciákra is fenyegetést jelent, mert az állam
maximálisan eladósodott, ezért rászorul a németek pénzére és az
afrikaiaktól behajtott „védelmi pénzre”.

Csak a vak nem látja, hogy Franciaország csupán papíron ismerte el
gyarmatai függetlenségét. „Együttműködési megállapodást” íratott alá
velük, amelyben tovább él a francia pénzügy, a francia oktatási
rendszer, a katonai és a kereskedelmi erőfölény és az erőforrások
elbirtoklása.

rcsaba
Olvasó
rcsaba

Szép, szép meg a franciák tényleg megérdemlik a sorsukat, de ha nincs adó, kötelezettség (lásd Dél -Afrika) , ha megfeszülsz sem tudod “a dzsungelt kirángatni a négerből”. Nem képes “fehér civilizációt” nemhogy létrehozni, de még “üzemeltetni” sem Az az elenyésző mennyiség , aminek a IQ-ja meghaladja a reterdált mértéket, az is csak fegyverrel és erővel képes uralni a társait. A nem francia gyarmatoknak mi a mentségük?

Geri P.
Olvasó

valamelyik nagyhatalom mindegyik részen ül ott, mert az az érdeke, hogy folyamatos destabilitás legyen ott meg permanens nyomor az olcsó és megvezethető embertömeg miatt, és lehetőleg pénzért megvehető diktátorok az ország élén. Mert az úgy kényelmes.
Ott vannak a goldberg, rothschild klánok akik a világ olaj meg drágakő készletei bő 90%-át befolyása alatt tartja, na most ebben a tekintetben afrika egy igazi nirvána, hatalmas készletekkel mindenféle ásványból, gondold meg ha ezekkel a helyi lakosság gazdálkodhatna? még nem tudna tovább nyerészkedni a sok mocskos zsidó, ez elképzelhetetlen, na ezért nem lesz rend sose ott.

Az iq hányadost most akár felejtőre is teheted ebből a szempontból, az emberiség jelenlegi pusztuló civilizációjának a fenntartásához elég egy teljesen átlagos iq hányados, nem kellenek oda az agytrösztök, persze a közoktatás teljes hiánya és olyan szintű nyomor és csóróság mellett hogy lehetne elvárni hogy kifejlődjenek ezek a mentális készségek az ottaniak között? Megnézheted az átlag suttyó alföldi magyart is mennyi segg sötét barom van köztük, én nagyon nem lennék nagyra a jelenlegi magyar emberanyaggal.

Ugyanaz az etnikai csoport ha akar ki tud vakarózni egy teljesen más környezetben mint pl a jenkik, kanada vagy európa felkapottabb részei, londonban sok jól menő feka üzletelgető arc van, azt se a seggükből előrántva találták ki mit hogyan csináljanak.

Hunn
Újságíró

Hát Geri P., ha az elmúlt 100 év során bármikor is lecserélhettük volna a Magyarországot (a szakadék felé) vezető zsidó elit embereit random átlag suttyó (te mondád) alföldi magyarokra, akkor sokkal beljebb lennénk, mint ahol most vagyunk.

Sose értettem, miért nézik le, miért nézik birkának, miért tartják butának a magyar átlagembert. Mert egyszerűen NEM AZ. Ez ilyen zsidó felsőbbrendűségi komplexus a belvárosi elit részéről. Valójában sokkal tisztességesebb, becsületesebb, és józan paraszti eszével sokkal értelmesebb az átlag “suttyó” magyar, mint a belvárosi zsidó “elit”.

Naooo
Olvasó
Naooo

“londonban sok jól menő feka üzletelgető arc van, azt se a seggükből előrántva találták ki mit hogyan csináljanak.”

Az üzletelgetés élősködés.

rcsaba
Olvasó
rcsaba

afrika egy igazi nirvána, hatalmas készletekkel mindenféle ásványból, gondold meg ha ezekkel a helyi lakosság gazdálkodhatna?

Ugyanúgy, kőbunkókkal vernék agyon egymást, modern fegyverek híján, mert 75 körüli átlag IQ-val, a retardált félmajom képtelen többre, hiába ül az aranyhegy tején.

Lásd pl. a cigányokat, akiket beköltöztettek összkomfortos lakásokba, ezokat lezüllesztették a saját “eredeti szintjükre”. Ennyi telik tőlük.

még nem tudna tovább nyerészkedni a sok mocskos zsidó, ez elképzelhetetlen, na ezért nem lesz rend sose ott.

Hogy a fogyatékos retardáltakat mennyire erkölcsös „kifosztan”, az más kérdés, viszont semmivel sem lennének előrébb ezek, lásd a dél – afrikai, nagy szabadság óta eltelt évtizedeit.

A niggerből a dzsungelt, a cigányból a putrit nem lehet kihozni, mert ő ennyire képes, születésétől kezdve behatárolt.
Eröltetheted amennyire akarod, nem fog sikerülni.

Az iq hányadost most akár felejtőre is teheted ebből a szempontból, az emberiség jelenlegi pusztuló civilizációjának a fenntartásához elég egy teljesen átlagos iq hányados, nem kellenek oda az agytrösztök, persze a közoktatás teljes hiánya és olyan szintű nyomor és csóróság mellett hogy lehetne elvárni hogy kifejlődjenek ezek a mentális készségek az ottaniak között?

Az USA-bn élő “elnyomott” niggerek sem intelligensebbek mint az “őshazájukban” élők.
De közelebbi példát nézve, ezek szerint a szerbiai, romániai, magyarországi , szlovákiai és lengyelországi cigányok 70-es átlag IQ-ja is a közoktatás teljes hiánya miatt van, a csoróságukról és a nyomorukról a „gazdatestek” tehetnek ugye?
Akkor, ahogyan a niggerektől-araboktól, nem lehet elvárni ezen népcsoporttól sem, hogy kifejlődjenek nekik ezek a mentális készségek, pedig azért volt rá pár évszázados próbálkozás, de a “szemét elnyomók” nem engedik ezeket kibontakozni?

Lásd:
Jellemzően a teszteken 70 alatti IQ-t mutatókat tekintik értelmi fogyatékosnak.
• 80 feletti IQ már közel normális, de még sok ilyen esetben is előfordul sérülés, például enyhe retardáltság (a gyógypedagógia sem ezt a fogalmat, sem a debil(is), imbecil(lis), idióta fogalmakat már nem használja, mivel a politikai korrektség kiszorította őket).
• határeset (régen: retardált): 70-84 IQ
• enyhén értelmi fogyatékos (régen: debilis, “debil”): 50-69 IQ

forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89rtelmi_fogyat%C3%A9koss%C3%A1g

És akkor ezt vessük össze ezzel: https://brainstats.com/average-iq-by-country.html

londonban sok jól menő feka üzletelgető arc van, azt se a seggükből előrántva találták ki mit hogyan csináljanak.

Arányok, arányok, arányok…_…

Gejza
Olvasó
Gejza

” londonban sok jól menő feka üzletelgető arc van, azt se a seggükből előrántva találták ki mit hogyan csináljanak.”

“Arányok, arányok, arányok……”

Az “üzletelés” nem feltételen erkölcsös, intelligens, logikus és korrekt gondolkodásból és viselkedésből ered, ez téves párhuzam mindenki részéről.
Az üzleti életben is a másik elnyomását, kizsákmányolását, “kirablását” végzők mutatnak fel nagy hasznokat, jól menő üzleti ágakat.
Ez nem jelent sem plusz IQ-t, EQ-t meg végképpen nem.
Sőt, a nagy érzelmi és értelmi intelligencia együttes jellemzője háttérben van, nem “főnökösködik”, hanem támogat és segít, nem tulajdonos és igazgató, hanem társ vagy alkalmazott.

wittukind
Olvasó
wittukind

Szép ez a levezetés, Geri, de…mondjuk hogy ez az egész nem történt volna, akkor azok ott maguktól megkapták volna a kvantumokat a bush-ban és szépen fejlődtek volna mint a púpos gyerek?- vagy nem kellett volna minden szaros gittegyletnek ottan süntörögni és hagyni őket természetes állapotukban…

vaki
Olvasó
vaki

Pedig biológiailag is indokolható a többlet piszoárok léte.
Így egy betegségben szenvedők diszkriminálása is felmerül… vagyis hülye antidemokratikus csapat a feminácik gyülekezete.

Javasolt ellenkampány szlogen:

A párizsi feminácikat kötelezzük, hogy növesszenek prosztatát!

wittukind
Olvasó
wittukind

Shrek, drága, 89m előtt tele volt közbudikkal egész Brassó… akit elkapott a milicia este flangirozni azok sok esélyell oda lettek terelve kivikszolni azokat… mit jelent számodra az “antidemokratikus” jelző?

Marcell
Olvasó
Marcell

Valahol olvastam, hogy Párizsban a XIX. században is húgyszag terjengett, a nyilvános vizeldék az utcán elhelyezett oszlopok voltak, amiket szégyenkezés nélkül használtak a férfiak mindenki szeme láttára, szóval ez a migránsokat megelőző francia szokás lehet.