George Herceg
34 megosztás

Ilyen lenne a világ, ha létezne férfi antibébi tabletta

Időnként felröppenek olyan hírek, hogy küszöbön áll a biztonságos férfi fogamzásgátló tabletta kifejlesztése és piacra dobása. Pár napig hangos a sajtó, de mégsem jelentek meg a gyógyszertárak polcain ezek a készítmények. Mi lehet ennek az oka?

A feministák ontják a cikkeket arról, hogy egyrészt a férfiak valójában nem akarják kontrollálni a fogamzó képességüket, másrészről megbízhatatlanok és elfelejtenék bevenni a pirulákat, harmadrészt, a legkisebb kellemetlenséget sem vállalják a nem kívánt terhesség elkerülése érdekében. Ezért aztán a gyógyszergyáraknak nem éri meg piacra lépni ezekkel a szerekkel, mert úgysem venné senki. Úgy gondolom, hogy a férfiak és a nők között pont annyi a felelőtlen ember és pont ugyanannyi a kockázatkerülő is. A nem kívánt gyermek megfoganásával bár a férfit biológiai értelemben nem éri jelentős változás, azonban törvényeknek hála egzisztenciális értelemben nagyon is kockázatos számunkra fogamzó képesség kontrolljának teljes átengedése a nők kezébe.

Milyen előnyei lennének egy ilyen gyógyszer elterjedésének és ez hogyan hatna a nemek viszonyára?

  • Felszabadulna a nők szervezete az őket terhelő hormonális fogamzásgátlók hatásai alól.
  • Nem kéne a férfiaknak kényelmetlen óvszert használni egy monogám kapcsolatban. (Az óvszer megmaradna, mint a szexuális kalandozások biztonságát garantáló eszköz.)
  • A férfi szabadon dönthetne a szülővé válásról. Nincs több bepalizott kispapa, nincs több lényszerből nősülő átvert férfi. Nincsenek gyerekkel megfogott aranyásó célpontok. Csökkenne az apasági perek száma.
  • A szexuális partnerek közötti bizalom kétirányúvá válna. A nőknek ugyanúgy kellene bízni abban, hogy a férfi biztos bevette a tablettát, mint most a férfiaknak abban, hogy a nők nem hagyták ki az antibébi bevételét.
  • Csökkenne a besikerült gyerekek száma, de talán ezzel együtt növekedne a tervezetteké.

Hogy a fenti következmények melyik nemnek kedveznének, azt mindenki döntse el maga. Véleményem szerint, ha valaki becsületesen játszik a párkapcsolatában, vagy a szexuális életében, az csak nyerne a férfi fogamzásgátlóval, akármelyik nemhez is tartozik az illető.

Post Author: George Herceg

George Herceg
Amerika felfedezése után pontosan 484 évvel születtem meg a New Yorktól légvonalban 7043 km-re fekvő Budapesten. Apám tervezőként szennyvíztisztítókon dolgozott, míg Anyám Apámon, így 7 hónappal később egy februári napon egy szülészorvosnak sürgős esethez kellett sietnie. Kapcsolataim a nőkkel már ekkor megkezdődtek. Először Anyámmal érintkeztem, majd a nővéremet is megismertem aminek gyermekkoromra jelentős hatása volt. Felnövekedvén iskolákba és lányok után jártam. Később megtettem az első lépést a válás felé: megnősültem, ami után 5 évvel szabad lettem. Jelenleg a világegyetem két nagy kérdésével, az őskáosszal és a női lélek működésével foglalkozom.
f Facebook
34 megosztás


60
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
9 Egyéni hozzászólás
51 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
14 Hozzászólások szerzői
UPongiFaszagyerekcommon manKalmanblackfriday Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Telek Zoltán
Újságíró

Üzletileg jobb lehet, ha a nők veszik a gyógyszergyárak fogamzásgátló tablettáit. Most mondjuk a termékeny korú nők 80 %-a szedi a tablettát és fizet a gyógyszeriparnak, mert ezek a nők több-kevesebb rendszerességgel, de nemi életet élnek. Ha a termékeny korú nőkkel nemi életet élő férfiaknak is lenne férfi fogamzásgátló tablettája, akkor valószínűleg a vevők száma leesne a felére. Nem kell ez a gyógyszeriparnak.

zgy001
Olvasó
zgy001

Telek Zoltán
Újságíró

“Van X mennyiségű szex a párok között.” Ez az alapproblémája a te gondolkodásodnak. A termékeny korú, gyermeket nem akaró nőkkel való szexuális aktusok 80 %-át a férfiak 20 %-a bonyolítja. Jóval kevesebb lenne a férfi vevő. Ergo nem érné meg a gyógyszergyáraknak. Ha megérné, már rég lenne fogamzásgátló gyógyszer férfiaknak. Többet kell itt még olvasnod és az olvasottakból következtetéseket is levonnod.

zgy001
Olvasó
zgy001

Reszet Elek
Újságíró

Kissé hazabeszélnék. A női fogamzásgátlás következményeiről és a férfi fogamzásgátlás ellehetetlenítésének okairól itt írtam: https://www.ferfihang.hu/2015/08/16/fogamzasgatlas-uj-horizontok/
A kommentekben is van egy rakás, a témához tartozó okosság.

csakszolokhogy
Olvasó
csakszolokhogy

Elrontottam és már nem tudom törölni, bocs.

csakszolokhogy
Olvasó
csakszolokhogy

A gond az, hogy túl nagy a kockázat egy férfi számára, mert valószínű, hogy nem egy ki/ bekapcsoló gombként működne.
Hormonális alapon pedig már a női fogamzásgátlók elég kellemetlen tapasztaltokat mutatnak.

“Úgy gondolom, hogy a férfiak és a nők között pont annyi a felelőtlen ember és pont ugyanannyi a kockázatkerülő is.”

Miből gondolod ezt és ami itt csúsztatás, hogy egy adott dolog nem ugyanazzal a kockázattal jár a két nem számára, ezért csak az egyik, vagy másik oldalról vizsgálni nem etikus.

” A nem kívánt gyermek megfoganásával bár a férfit biológiai értelemben nem éri jelentős változás, azonban törvényeknek hála egzisztenciális értelemben nagyon is kockázatos számunkra fogamzó képesség kontrolljának teljes átengedése a nők kezébe.”

A nő szempontjából pedig a jelenlegi társadalmi/gazdasági /szociális viszonyokat tekintve egzisztenciális szempontból nem igazán kockázatos, biológiai szempontból meg igen.

” Felszabadulna a nők szervezete az őket terhelő hormonális fogamzásgátlók hatásai alól.”

Nem tart senki pisztolyt a fejéhez most sem, hogy bevegye/ezt a módszert használja, ez egyéni döntés kérdése.

“Nem kéne a férfiaknak kényelmetlen óvszert használni egy monogám kapcsolatban. (Az óvszer megmaradna, mint a szexuális kalandozások biztonságát garantáló eszköz.)”

Cserébe, amikor a nő abbahagyja, az istennek sem jön össze a gyerek, mert a tabletta „elfedte”/”félrevezette” a reprodukciós „receptorokat” és megy a vinnyogás ezerrel, ha nem jön össze.
Több száz évvel ezelőtt “isten” lett volna az, aki a mai korban használatos óvszert eladta volna a nőknek/férfiaknak a „lélekromboló” kényelmetlensége ellenére.

“A férfi szabadon dönthetne a szülővé válásról. Nincs több bepalizott kispapa, nincs több lényszerből nősülő átvert férfi. Nincsenek gyerekkel megfogott aranyásó célpontok. Csökkenne az apasági perek száma.”

Magyarul simán teherbe ejthetné a nőket, semmi felelősséggel. Akkor lenne csak igazi metoo, meg erőszakkiabálás.

“A szexuális partnerek közötti bizalom kétirányúvá válna. A nőknek ugyanúgy kellene bízni abban, hogy a férfi biztos bevette a tablettát, mint most a férfiaknak abban, hogy a nők nem hagyták ki az antibébi bevételét.”

Nem, nem válna. Amelyik férfi meg bízik a nőben az meg is érdemli százszorosan, tudod: “majd ha ló legel a sírján……. “. Az átlag júzer tényleg ennyire hülye, hogy nem tanul semmiből?

“Csökkenne a besikerült gyerekek száma, de talán ezzel együtt növekedne a tervezetteké.”

Ez csak feltételezés.
Akkor is a nő döntése lenne és annyi küretet csináltathatna(titkolhatna el) mint manapság, ……ó, szent egyűgyüség.

“valaki becsületesen játszik a párkapcsolatában, vagy a szexuális életében, az csak nyerne a férfi fogamzásgátlóval, akármelyik nemhez is tartozik az illető.”

Akkor higgyél nőnek/alfának, ha ló legel a sírján….

zgy001
Olvasó
zgy001

csakszolokhogy
Olvasó
csakszolokhogy

“Ráadásul ha valaki egyáltalán nem akar (már) gyereket, annak édesmindegy, lehet-e még utána gyereke.”

A csavar ott van, hogy amíg szedi, addig bétákkal “maszatol,” el van nyomva az ez irányú ösztöne, amint abbahagyja, előjön a „valódi énje” és akkor már kéne, de a bétával nem megy, vagy a „kakukkos” óra játszik.

“Ha a férfi használ ilyen tablettát, akkor vajon hogyan ejthetné teherbe a nőt felelősség nélkül??? Meg úgy egyáltalán. Arról nem is beszélve, hogy hány férfi az, aki ilyen gyereket akar…”

Értem én a kérdésed, de az „óvszerlevevő erőszakolók” ugyanezt csinálják.
Az elkeseredtt bétákat meg különösen nem becsülném alá, ha az „istennője” kikacsintgat, ki akar lépni, de azért még egyszer “búcsuszexel” velük, egy „szerelmes” béta időnként hülyébb, mint egy hülyepicsa.


/”Érdekes, mennyire elharapódzott újabban az alfák utálata.”

Én csak azt állítottam, hogy egy alfa úgyan azokat a viselkedési formákat mutatja, mint egy átlag, vagy a fölötti nő, ez ténykérdés, semmi utálat nincs benne.

Ha egy béta megkérdez egy alfát vagy egy nőt a csajozásról, arról hogy ő hogy lenne eredményes, mind a kettőtől ugyan azt a bullshit válaszokat kapná, amivel nem hogy nem jutna előrébb, de csak mélyebbre ásná magát.

Az alfától a mintákat kell eltanulni, de nem hinni meki, mert ő is „vak”.
Ott sem azt kell nézni amit mind , hanem azt, amit csinál.

zgy001
Olvasó
zgy001

csakszolokhogy
Olvasó
csakszolokhogy

A nő tablettaszedésével kapcsolatosan nem a stratégiájának a „tudatosságát” kérdőjeleztem meg, hanem azt állítom, hogy a tablettaszedés idején nem „jók”, „eltompulnak” a „receptorai”, és általában előtte kezdi szedni a tablettákat, folyamatosan , mielőtt kapcsolata lenne, és már az így kialakuló kapcsolat sokszor mellélövés. A tudatos döntést is ez eléggé megkavarja. Általában a libidója is csökken.

“De nem hinném, hogy egy béta, akitől éppen válik a nője, gyerekkel akarná magához édesgetni. Nem mondom, hogy néha nem történhet meg, de szerintem ritka.”

Ne becsüld le egy elkeseredett ember őrültségeit, nemtől függetlenül, és akkor még a “nőgyilkoló/verő” “agresszív” férfiakat nem is hoztuk ide:)

“– Viszont van az alfáknak egy (valóban kisebb) rétege, akik megtanulták ezt és önállóan verekedték fel oda magukat. Ők tudják, milyen ott lent, mert ők is ott kezdték. És tudják, hogy mi működik, hogyan működik a nő. Ezeket hívom én egyébként tanult alfáknak. És lám, éppen ők azok, akik akár önzetlenül is segítenek, ráadásul érdemben. Ezen alfák írásaiból lehet tanulni itt is, meg máshol is.”

Egyetértek, viszont ezekre( a tanult alfákra=t-alfákra) nem igazán hallgatnak, mert látják a t-alfákat kívülről, a „hibáikat”is és nem hiszik el nekik, amit mondanak.
Meg vannak győződve, hogy szerencse kérdés, hogy pénz meg hatalom stb. és azt hiszik, hogy mivel jóval kevesebben vannak, csak hibák a mátrixban, mondjanak bármilyen jót, okosat.
Az utolsó kifogás általában az szokott lenni, hogy azért nem éri meg, ha ennyit kell érte tenni/változni, meg én nem vagyok ilyen, meg erkölcs, morál satöbbi.

zgy001
Olvasó
zgy001

csakszolokhogy
Olvasó
csakszolokhogy

Nem látom az összefüggést abban, hogy ha lenne férfi tabletta, miért engedné ki a nő a kezéből az „irányítást”, abban az esetben, ha nem akar gyereket?.

“A “nőgyilkoló/verő” “agresszív” férfiak esete szerintem szintén nagyrészt a nő hisztijének a terméke. “

A másik része meg abból adódik, hogy a “megvert” nők jó része abba a hibába esik, hogy vonzza az „erő” és azt gondolja, hogy ő ezt meg fogja tudni zabolázni/vele nem úgy fog bánni.

Nagy részében az is benne van, hogy tudatosan provokálja és durván shitteszteli a „lecsúszott” alfát, hátha az képes tököt növeszteni, erre meg a „vértolulásos béta” hirtelen felindulásból nem agyonüti?, (a szemét)

Én az alfákat nem hibáztatom, csak annyit mondtam, hogy egy született alfa nem referncia és követendő példa egy béta számára.
Tanult-alfa viszont nagyon kevés van, bár azok meg sokszor túlkompenzálnak, mert nem birják az eredeti „csomagjukat levetni” .

A többivel teljes mértékben egyetértek.

Abban kételkedek, hogy a béták (elenyésző kis százalékon kívül) tököt növesztenének, nem létkérdés számukra, csak épp kellemetlen, de kimerül a kesergésben és többek közt az alfák, a nők, jogszabályok szidásában és a jogkövetelésben.

zgy001
Olvasó
zgy001

csakszolokhogy
Olvasó
csakszolokhogy

A muszájon már rég túl van Nyugat -Európa, ennek ellenére nem tér észhez. Már nem számít ha Mohács is jön, túl kényelmes és megúszható minden-látszólag.

zgy001
Olvasó
zgy001

Delin
Olvasó
Delin

“Ebben még inkább. Sőt, még élvezik is olyankor a nők, ha felcseszik a párjukat:”

Ezt kicsit eltorzitod. A cikk se ezt mondja.

“The detailed study found that wives or girlfriends were pleased when their partner showed emotion because they believed it demonstrated a healthy relationship. ”

A nok nem konkretan azt elvezik, ha felcseszik a parjukat, hanem azt, ha erzelmi reakciot valtanak ki belole, ami lehet pozitiv es negativ. A negativ erzelmi reakcio is kozvetve azt uzeni egy nonek, hogy fontos a parjanak (a fizikalis agressziot ne keverjuk ide, nem arrol szol a cikk). A passzivitasnal minden jobb egy nonek, a legnagyobb “pofon” szamara, ha sehogy sem tud hatni adott ferfira.

zgy001
Olvasó
zgy001

Delin
Olvasó
Delin

Nem is gondoltam, hogy komolyan veszel ilyen tanulmanyokat es kutatokat. :)

http://www.drshiricohen.com/

“Dr. Cohen’s research focuses on various aspects of couples functioning, including attachment quality, relationship satisfaction, partner aggression, and depression in couples. She has developed and tested a brief couple therapy for depression that helps partners better adjust to living with depression and building positivity in their relationship. Her most recent research has been examining empathy between partners, and the ways in which empathy is linked to relationship satisfaction for women and men. ”

Itt a link az eredeti cikkhez, nem igazan arrol szol, amit irtal az elso kommentedben.

Cohen, S., Schulz, M. S., Liu, S., Halassa, M., & Waldinger, R. J. (accepted for publication). Empathic accuracy and aggression in couples. Individual and dyadic links. Journal of Marriage and Family.

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/jomf.12184

“Contributions and Clinical Implications

The current study adds to the literature on partner aggression and empathy in several ways. First, levels of aggression were assessed on an ordinal scale as opposed to categorically, which allowed for analysis of these links on a continuum of frequency and severity of aggressive behavior. Second, in contrast to most studies of IPA that focus on male‐to‐female aggression (e.g., Schweinle et al., 2002), in this study we examined aggression by both male and female partners in a sample in which both men and women were aggressive in the majority of cases. This bilateral “common couple” violence (Archer, 2000; Marshall et al., 2011) is the most common type in the general population. Finally, the application of the APIM to provide a new window and the relative degree of individual and cross‐partner contributions of EA on IPA help provide important information about potential mechanisms underlying these connections.

The findings of the current study may have important implications for the field of IPA prevention and treatment. Traditional treatments for IPA have involved splitting partners into gender‐specific groups, usually for male perpetrators and female victims. However, many perpetrators participating in anger management groups continue to engage in abusive interactions with their partners (Murphy, Meis, & Eckhart, 2009). Although separation of perpetrators and victims may be necessary to ensure safety in severe cases of physical abuse, couples experiencing mild to moderate psychological and/or physical abuse may benefit from couples therapy (see O’Leary & Cohen, 2007, for discussion). Conjoint treatment provides the optimal context, when deemed safe, to intervene in the couple’s interactions that are contributing to abusive behavior while holding individuals fully responsible for their own aggression (Stith & McCollum, 2009; Stith, Rosen, & McCollum, 2003). Concerns that dyadic treatment of aggression would place victims at risk for further abuse have been countered by the realization that gender‐specific treatments have limited effectiveness (Murphy et al., 2009) and that leaving aggressive couples untreated who have poor conflict‐resolution skills may be inappropriate and risky. Studies of couples therapy and violence already support the important role of targeting emotion expression in order to create desired positive change in relationship behaviors and communication patterns (e.g., Hrapczynski, Epstein, Werlinich, & LaTaillade, 2012; LaTaillade, Epstein, & Werlinich, 2006). Emotionally focused couples therapy has been shown to change partners’ abilities to empathize with one another’s difficult emotions (S. M. Johnson & Denton, 2002). The present findings lend further support to the importance of intervening with aggressive couples by focusing on such misreads as a potential precursor to escalating conflict.

The distinct pattern of findings in this study for partner aggression in relation to the type of emotion being attended to suggests the potential for more focused targets of intervention. It may be particularly important to focus on how partners read each other’s vulnerability and positivity, although these emotions are generally underemphasized in the partner aggression literature. Studies typically focus on aggressive hostility, as this is the more obvious correlate of IPA, but in fact these other emotions might be as important and informative for intervention. For example, our findings suggest that couples therapists may want to pay particular attention to enhancing women’s ability to read male partners’ vulnerability and positivity, given that inaccuracy in reading these emotions is related to their own and their partners’ aggression.”

zgy001
Olvasó
zgy001

Delin
Olvasó
Delin

Cuki, hogy most eppen noiesen terelsz. Nem szegyen az, hogy csak a bulvar cikket olvastad nem pedig az eredeti tudomanyos cikket. Direkt bemasoltam vagatlanul az eredeti cikkbol az egesz konkluziot minimalis kommenttel, ugyhogy ezen hiaba rugozol tovabb. Epp a Telegraph mazsolazgatott erosen az eredeti cikkbol, de hivatkozhatsz ra tovabbra is, ha szerinted ugy hitelesebb.

zgy001
Olvasó
zgy001

Delin
Olvasó
Delin

Nem mondtam, hogy az enyem relevansabb miota olvastam az eredetit, csak azt, hogy a tied torzit. Igen, ilyen alapon az en elso kommentem is torzit. A kulonbseg, hogy en ezt mar elengedtem veled ellentetben.

Azt csak te tudod vagyok-e rad barmilyen hatassal vagy sem, de ha direkt fel akartalak volna huzni agyilag, akkor mar fustolognel, mint egy gyarkemeny. ;)

zgy001
Olvasó
zgy001

Delin
Olvasó
Delin

Passz, nem ismerlek, hogy reagalod le ha felhuznak. Az azonban tuti, hogy olyan erosek a kereteid, hogy ember nem tud kizokkenteni abbol, ha valamit a fejedbe veszel.

zgy001
Olvasó
zgy001

Delin
Olvasó
Delin

Ezek a peldak inkabb sajat felismeres eredmenyei voltak enyhe kulso inger hatasara, kvazi magadat gyozted meg. Nincs ezzel baj, sot egy ferfinel inkabb elony ez, ha nem parosul aggresszioval es/vagy alacsony IQ-val.

A magyar rendszer a tanitasi stilusaval, tanari alomannyal es szamonkeres modjaval tenyleg karos a gyerekekre. En meg tesztelek a gyerekeim altal egy masfajta rendszert mielott altalanosan is kijelentem, hogy az iskola karos a gyerekekre. 10 even belul kiderul.

Nem tudom milyen erv tudna egy ici-picivel is arnyalni az eleg lehangolo nokkel kapcsolatos velemenyeden. Nem vagyunk mi tobbsegeben annyira genetikailag 2bitesek, mint amennyinek gondolsz. Mar kihalt volna az emberiseg. Gondolom van egy keped milyen not akarsz magad melle, zongorazd vegig, hogy az altalad elkepzelt tulajdonsagokat hogyan erheti el, ha egyaltalan elerheti.

zgy001
Olvasó
zgy001

Delin
Olvasó
Delin

Kezdesz megint tulzasokba esni es ketbitesen gondolkodni. Nem akarod eszre venni, hogy az emberiseg fennmaradasahoz ugyanugy kell a ferfi es a no is. Mindkettonek kellenek mind szellemi, mind fizikalis kepessegek, meg ha azt masra is hasznaljak/tak es mas az alapveto szerepuk. Kvazi ugyanazt csinalod, mint a feministak csak az ellenkezo oldalrol (te a ferfiak szerepet ertekeled tul, ok pedig a noket).

Akarmekkora alfa is vagy, szexhez es sajat gyerekekhez nem jutsz no nelkul. A gyerekkel kapcsolatos dolgok ellatasa es maga a terhesseg es szules is onmagaban evolucios kenyszer a fejlodesre a noknel is. Pl nem veletlenul nincs nagy kulonbseg a ferfi es a noi IQ kozt atlagban. Ha a noknek eleg lenne ketbitesnek lenni nem gondolod, hogy az IQ-juk joval a ferfiak IQ-ja alatt kellene lenni evolucios okok miatt? Erre mi a magyarazatod?

Vagy pl a nok hogyan voltak kepesek ellatni magukat es a gyerekeiket, ha pl haboru eseten az aktiv koru ferfiak evekig tavol voltak? Hirtelen erosek, ugyesek es kreativak lettek a semmibol?

Ezt a parazita eletmodot pedig jobb helyeken csaladnak hivjak, amibe ha idealisan mukodik es betolti a funkciojat mindenki beleteszi a maga reszet mind erzelmileg, mind cselekedetekben, amivel ad egy pluszt a masiknak, amit egyedul nem kaphat meg.

zgy001
Olvasó
zgy001

Delin
Olvasó
Delin

Persze nem vitatod, hogy mindketto kell, csak epp alulertekeled az egyiket, es azt hiszed, hogy a noi resz megy magatol, mert egyszeru. Ezek a dolgok nem olyan egyszeruek ahogy hiszed, ezert irtam, hogy a nokon is van/volt evolucios kenyszer a fejlodesre.

Jol kitertel a ket kerdes elol, nem illenek konnyen bele az elmeletedbe, de azert kivancsian varom az evolucios magyarazatod.

A babaarc, selymes bort tulajdonithatod gyerekes tulajdonsagoknak, de rogton hozza veheted a nagyobb melleket/akar feneket, szelesebb csipot, 0.7es testaranyt, amik mar nem gyerekes tulajdonsagok, hanem az egeszseg es termekenyseg jelei egy nonel. Ez inkabb szexualis szempont.

A no vedelem iranti igenye termeszetes, foleg varandos/kisgyerekes idoben, ahogy te is irtad. Ha ugy gondolod, hogy a no csaladban gyerekeket szulve es nevelve nem folytat parazita eletmodot, akkor miert hasznalod ezt a szot evolucios ertelemben altalanosan nokkel kapcsolatban, akik hagyomanyosan a termekeny eveikben ugyanezt csinaltak? A baratzona max tudatos noi manipulacio eseten jo pelda, egyebkent csak teves feltevesek halmaza ferfi reszrol a nok szexualis motivacioit tekintve.

Hunn
Újságíró

Nincs az az isten, hogy én valaha is bevegyek egy ilyen férfiaknak szánt antibébi tablettát. Soha, semmilyen körülmények között. És pont.

Az pedig egy vicc, amikor a feministák azt állítják, hogy “a férfiak a legkisebb kellemetlenséget sem vállalják a nem kívánt terhesség elkerülése érdekében”. Hát a gumióvszer felhúzása az smafu???

zgy001
Olvasó
zgy001

wittukind
Olvasó
wittukind

Amig megvan a lehetőség hogy seggbe és szájba- ebben a sorrendben- addig nem érzékelem az értelmét ennek a pasztillahülyeségnek

Reszet Elek
Újságíró
wittukind
Olvasó
wittukind

Ez jó dumafranci dolog, de én konkrét dologról irtam….

wittukind
Olvasó
wittukind

És tényleg elment a ceu Magyarországról? ezt nem kéne megünnepelni valahogy?

csakszolokhogy
Olvasó
csakszolokhogy

Úgy elment, hogy itt maradt.

the hermit
Olvasó
Reszet Elek
Újságíró

Erre már akkor felhívtuk itt a figyelmet amikor elkezdődött az egész mitú haccacáré.

Delin
Olvasó
Delin

Szerintem ezen senki nem lepodik meg, aki penzugyi teruleten dolgozik… ez egy ferfi vilag volt mindig is, ahol a noknek kell alkalmazkodnia a szabalyokhoz, nem forditva. A noi shit teszteket olyan hatekonyan verik vissza, hogy a nok csak pislognak, majd egy kis csendes magaban valo, eszrevetlen duzzogas utan mosolyogva elvezik a tesztoszteronbomba kornyezetet es teszik a dolgukat. Ezert nem mukodnek a kvotak se tobbek kozt, csak ront a nok helyzeten. Nyilt titok, hogy vannak teruletek, ahol max a titkarno lehet no, egyebkent szinte eselytelen nokent. Ha valamilyen kisebb csoda soran be is kerulsz, kirekesztenek bizonyos szempontbol (pl nem hivnak el sorozni, ami azert problema, mert a fontos uzleti dolgok ott dolnek el, nem az irodaban), olyan nagy ellenszelben kell dolgozni, amire a nok csak jelentektelen szazaleka kepes es akar. Ha pedig ilyen korulmenyek kozt is kepes mar kozep tavon is ott dolgozni, elobb utobb kiviv valamifele tiszteletet, de egyenrangu sokaknal soha sem lesz, ha megfeszul sem. (Mielott jottok, hogy nalunk nem igy van, a Bloomberg a vezeto cegekrol beszelt elso sorban a londoni, new york-i irodakban tapasztalhato allapotokrol. E cegek elenyeszo magyarorszagi kirendeltsegenel hasonloan mukodik dolog, eros magyar sajatosagokkal.)

wittukind
Olvasó
wittukind

Szegények, talán még sajnálni is kéne őket…

Taki
Olvasó

Ha bezzeg egy férfi antibébi tablettának az lenne a melléhatása hogy mondjuk elkezd megnőni az izomzat+ péniszméret… kihalna az emberiség :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx
Kalman
Újságíró

Természetesen ennek is jelentős rizikófaktora a szar kaja. Olvasmányajánló:

“Szendi Gábor: A paleo és a férfitermékenység

Egyre gyakoribbak a férfi meddőségi problémák, a csökkenő spermaszám, a különféle férfi nemiszerv fejlődési problémák és rákok. A tanulmányban bemutatom, hogy e részterület elemzésében is tetten érhető a nyugati étrend negatív hatása”

https://www.tenyek-tevhitek.hu/paleo-es-a-ferfitermekenyseg.htm

Mi paleózunk, és amint lehetőséget adtunk neki, egyből beakadt a gyerek. Persze ez N=1 kísérlet, de engem meggyőzött.

Reszet Elek
Újságíró

Ha megnéznénk az átlag tesztoszteron szintet az elmúlt évtizedek alatt, ugyanezt a görbét kapnánk.

A legegyszerűbb megnézni hogyan lehet tesztoszteron szintet növelni. Mindezek ellenkezője a leginkább okolható a csökkenéssel. Mozgászegény életmód, stressz, kevés alvás, elhízás, rossz étrend. Mindezek drasztikusan lecsökkentik a tesztoszteron szintjét ami spermiumszám csökkenést is jelent.

Az hogy egyre többen eljutnak arra a szintre ami már a megtermékenyítési képességet is kétségessé teszi, annak a jele hogy az életmódunk és kialakított környezetünk lassan összeegyeztethetetlenné válik a természetes örökségünkkel, életellenessé vált.

common man
Olvasó
common man

Csak feltételezek de nem tudok róluk semmi biztosat :pozitív-negatív hatások+azok ideje, intenzitása és a folyamatok visszafordítható-visszafordíthatatlansága közti összefüggés.

Reszet Elek
Újságíró

He?

common man
Olvasó
common man

Ja.Tőmondatosan.
Tehát ki vagyok téve a rossz hatásoknak.Ezek a hatások hatnak rám rövidebb-hosszabb ideig.Ezeknek a hatásoknak az erőssége lehet kisebb vagy nagyobb.Létrejönnek rossz változások a szervezetemben.Ezek visszafordíthatóak vagy részben vissza fordíthatóak vagy visszafordíthatatlanok? Ha igen mikortól?Meddig?Milyen az amikor az ellentétes hatások egyszerre vannak jelen?(műanyag tubusból iszom a gránátalma-fokhagyma turmixot)(nem én az á.alany)

Reszet Elek
Újságíró

Ezzel eléggé alácsúsztál, hacsak nem poénnak szántad. Ez a beöntéstől a foghúzásig bármire igaz. Ha meg az én bejegyzésemre született akkor nem jogos, lévén tényleg a felsorolt öt dolog a leginkább tesztoszteron csökkentő ill. egyénileg korrigálható.

common man
Olvasó
common man

Akkor még mindig nem fogalmaztam érthetően.A kérdésem (bárkihez):azok a hatások amelyek a spermiumszám csökkenéséhez vezetnek ha túl erősek vagy túl sokáig hatnak akkor vajon visszafordíthatatlan hatást fejtenek ki(gondolok itt leginkább az ifjúságra) vagy bármikor ki lehet lépni a körből az általatok felsorolt módszerekkel?

Reszet Elek
Újságíró

A here képes méretében nőni vagy csökkenni (pl. életkorral). Gondolom ha direkt szervi akadálya nincsen akkor valamennyire képes kompenzálni a korábbi negatív hatásokat (mint a legtöbb szervünk), de nem gondolnám hogy egy bizonyos károsodási mérték fölött ezt teljesen meg tudná tenni. A pontos történés tudása birtokában a megfelelő szakember biztos érdemben tudna nyilatkozni. Alsó hangon ez urológust jelent, de az ő hozzáállásuk nem szükségszerűen az a te szerveddel, mint a sajátjukkal lenne (értsd a tiédnél nem férfiként hanem orvosként).

Faszagyerek
Olvasó
Faszagyerek

Jómagam is tutyimutyi, püffedtfejű plöttyedt bétaként lengettem a pohos pélómat elég sokáig, mígnem egy szép napon a tükörbe néztem és a tokától remegő rémült képemtől kérdeztem meg, hogy mi a búbánatos isten faszát művelsz magaddal ember? Összeszedtem magam, rendberaktam az étkezéseimet, elkezdtem edzeni járni és gyilkolni magam a teremben. Kábé 10 éve csinálom és minden oké lett az élet szinte minden területén. Elötte szenvedtünk mi is az asszonnyal pár évig, utána pedig már szépen jött az első gyerek, a másodiknál meg már elsőre bullt dobtam. Visszatekintve nem is volt túl bonyolult. Figyelni kell a kajára, mindegy, hogy paleo, atkins, ketogén vagy bármi is a neve. Legyen minél tisztább, természetesebb az étel, legyen sok és rendszeres intenzív mozgás, sok vitamin, cink, szelén és a saját tesztó szint ki lesz maxolva az TUTI!

Reszet Elek
Újságíró

Meg minőségi alvások.
Amúgy saját viselkedésben ill. az emberek hozzádállásában vettél észre változásokat?

https://www.youtube.com/watch?v=d7pnSppnayg

Faszagyerek
Olvasó
Faszagyerek

3 műszakban dolgozom 18 éve, a minőségi alvás fogalma nálam sajnos értelmét vesztette. Van hogy napokig nem alszom csak pár órát relaxálok ha úgy sikerül. Viszont az edzés így is megy az a legmegdöbbentőbb. Persze hatással van rám és nem a hosszú élet receptje. A viselkedésem sokkal kiegyensúlyozottabb lett nyilván, jobban is érzem magam a bőrömben. A metabolikus szindróma tünetei nem kínoznak, az erőnlétem kíváló lett, segítségemre van szinte mindenben. A szex is jobb! Az emberekkel elötte sem volt bajom, de az is pozitív módon változott, a csajok pedig visszanéznek…

UPongi
Olvasó
UPongi

Én a rendszeres edzés mellé bevállaltam küzdő sportot is.
Javaslom mindenkinek, aki a tesztoszteron szintjét rendbe akarja tenni! :)

Reszet Elek
Újságíró

Mit csinálsz?

common man
Olvasó
common man

Az ivóvízre van valami recept?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ahogy látom, a férfi antibébit váró/propagálóknak már lassan nem kell izgulni, hogy mikor dobják piacra, mert ahogy a viccben van :.

Egy pasinak nagyon csúnyán befeketedik a szerszáma, szalad az orvoshoz:
– Hát uram, ez nagyon csúnya, ezt le kell vágni.
Még jobban megijed, elmegy egy másik orvoshoz:
– Kérem szépen, ez nagyon súlyos, mindenképp le kell vágni.
Végül végső kétségbeesésében elmegy a bantu törzs sámánjához:
– Á, nem kell azt levágni – nyugtatja a sámán -, “leszárad az magától”.

common man
Olvasó
common man

Nem szól egyik írás sem arról ,hogy a tabletta szedése milyen hatással lenne a nők férfi iránti vonzalmára.Mennyire írná át az alfa-béta -cétaságot. Arra gondolok ,hogy egy jó genetikai adottságokkal rendelkező “szuper jó pasi” is elveszthetné a vonzerejét ha ilyen durván belekotornának a hormon háztartásába.Megszűnne a “kisugárzása”. A kevésbé szuperekről nem is beszélve.Az is érdekes kérdés , vajon a drasztikusan csökkent spermiumszám (most nem a majdani tablettaszedőkre gondolok hanem ami most van) érződik -e kívülről?Megérzik -e a nők? Nem tudatosan nyilván de mégis.