Alter Ego
24 megosztás
Címkék: ,

Alfa – Filmajánló

Az év mozifilm termésének egyik érdekes darabja az Albert Hughes rendezésében elkészült Alfa (Alpha) című drámai kalandfilm, amely leginkább talán a férfi nézők figyelmére számít. A film nem kábít sziporkázóan újszerű speciális effektekkel és végtelenített akciókavalkáddal, sőt inkább a kimért történetmesélés jellemzi, mégis megunhatatlan, mert évezredes emberi alapkérdéséket feszeget. A szó szoros értelmében is évezredes, merthogy a film a kőkorszakban játszódik.

Mit jelent csupasz, gyenge embernek születni a természet kegyetlen törvényei közé és aztán erőnek erejével is kivívni az élethez való jogot? Miként tart meg mindennél nagyobb és megbízhatóbb erővel a család, a törzs, a nemzetség ereje? Mit jelent a vezetők felelőssége? Mit jelent legyőzni, szükségből is elpusztítani más élőlényeket vagy éppen könyörületet gyakorolni a legyőzöttek felett, amire talán minden élők között egyedül az emberi elme ereje képes. Miként válhat akár egy ellenségből is egy végtelenségig kitartó szövetséges, még ha egy másik fajhoz is tartozik? Az “Alfa”ősapáink tanítását meséli el arról, hogy “nem születik senki sem alfának, de kivívhatja a szívével és a bátorságával”.

A filmet egyik rajongójának feltöltésének köszönhetően, most akár online is megtekinthetjük ezen a linken.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
24 megosztás


15
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
7 Egyéni hozzászólás
8 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
11 Hozzászólások szerzői
FaeTrickFoxtrott28Razidecommon manTelek Zoltán Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Art
Olvasó
Art

Ha ez az az ősemberes film a CGI farkasokkal, hát az elég gagyi.

FÉRFI film van jobb, majd keresek nektek.

Art
Olvasó
Art

A másik ilyen életszerűtlen marhaság az Ötzi

wittukind
Olvasó
wittukind

Mivel én neten nem nézek filmet, moziba már rég nem járok, megvárom hogy a hbo leadja.

Reszet Elek
Újságíró

Láttam. A túlontúl jól szabott és varrt ruhák, a tip-top arcszőrzetű és hajú szereplők valamint a szabályos porcelánfehér fogsorok némiképpen hiteltelenítik. A filmben használt fogalmak némelyike erősen a maiak visszavetítése. Látványra szép, lenyűgöző természeti képek.

rgs
Olvasó
rgs

Én ezt nézem mégha bevallottan nem is bushcraft:
https://www.youtube.com/channel/UCAL3JXZSzSm8AlZyD3nQdBA
Leginkább az nyugtat meg hogy nem kell folyamatos pofázást hallgatnom. Csak nézem.

wittukind
Olvasó
wittukind

Voltak filmek amelyekben sokkal evidensebb bakik voltak….és igazából nem is tudjuk hogy hogy néztek ki, vagy egyáltalán milyenek is voltak ezek az “ősemberek”

Voltak a Gojko Mitics-el a Winnetou filmek…na azokon én sirva kacagtam, viccesebbek voltak mint Benny Hill…

Telek Zoltán
Újságíró

Valószínűleg inkább kölyök állatokkal kezdődött a farkas háziasítása, amelyek anyja valamilyen okból elpusztult. És még azokból is felnőttként sok visszamehetett a vadonba. Akik maradtak felnőve is az ember közelében, azok lettek a kutyák ősei. Ez a film nagyon romantikus és egyfajta bajtársias hangulatot sugall, de legalább annyira téves lehet etológiai szempontból, mint az örök szerelem eszményképe az emberi viselkedés megértése során.

common man
Olvasó
common man

Belenéztem de a “bosszúálló bölény “résznél lemondtam a folytatásról.

Razide
Újságíró

Sajnos a cikkből még annyit sem lehet megtudni a filmről, mint a hivatalos traileréből. És komolyan meggondoltátok a warezolást? Ráadásul ilyen pocsék minőségben?

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Neked meg van a Roos V könyve a a Game? Vagy hol lehetne letölteni vagy esetleg találni magyar leírást? Tudom nem valószínű de ki tudja!

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Engem is érdekelne.