Szujó Flórián
13 megosztás

Interjú Guttorm Grundt-tal, a Mannsforum vezetőjével

Guttorm Grundt-tal, a Mannsforum vezetőjével készítettünk egy rövid interjút. A Mannsforum egy norvég civil szervezet, melynek jelszava “Egy hang a férfiakért, apákért és fiúkért”. A szervezetről kérdeztük őt és arról, hogy milyen a nemek közötti egyenlőség helyzete Norvégiában.

Kérlek mondj néhány szót magadról és a Mannsforumról!

A Mens Forum Norway (Mannsforum) vezetője vagyok, amely a legnagyobb férfiak és apák jogaiért tevékenykedő szervezet Norvégiában. Házas vagyok, 3 gyermekem és 6 unokám van. A szervezet fő célkitűzése a nemek közötti egyenlőség, a férfiak és az apák számára is, illetve, hogy megvédjük a jóléti államunkat a nemek közötti háborútól. Személy szerint nekem ez azért fontos, mert hiszek az igazságosságban és a méltányosságban mindkét nem számára. Jelenleg 430 tagunk van, a tagjaink száma 80%-ot növekedett az utóbbi 1 évben.

Mik a legfőbb férfiakat, apákat és fiúkat érintő kérdések Norvégiában?

Véget vetni az anyapártiságnak a családi ügyekben, az apáknak biztosítani, hogy egyenlő szülői státuszuk legyen az anyákkal, büntetőeljárás alá kell helyezni azokat az anyákat, akik akadályozzák az apákkal történő kapcsolattartást, és váltott elhelyezésre van szükség válás után is.

Milyen aktivizmust folytattok?

Demonstrációkat tartunk, illetve előadásokat és rendezvényeket.

Regisztrálva vagytok, mint hivatalos konzultációs szervezet a Gyermek – és Egyenlőségügyi Minisztériumban nemek egyenlősége és családi ügyekben, illetve a parlament családi és kulturális bizottságában. Ez mit jelent számotokra?

Beadhatunk írásban, vagy szóban javaslatokat a meglévő törvények és szabályozások felülvizsgálatára, illetve megjegyzéseket tudunk hozzáfűzni azokhoz az új törvényjavaslatokhoz, amiket a kormány és a bizottság előterjeszt.

Milyen Norvégiában a nemek egyenlőségével foglalkozó politika? Kiegyensúlyozott-e a férfiak és a nők között? Hogyan lehetne jobb?

Két nem van főleg, az egyik a jó nem, azaz a nők, a másik a rossz nem, azaz a férfiak. A prioritás a nők és az anyák helyzetének előmozdítása minden téren. A férfiak és a férfiasság folyamatosan kritika alatt vannak és figyelmen kívül vannak hagyva. De miután a szocialista és feminista pártok mostanában észrevették, hogy egyre inkább elveszítik a férfi szavazóikat a közbeszéd lassan elkezdett változni.

Az északi országok gyermekek jogaiért felelős ombudsmanjai 2013-ban kiadtak egy nyilatkozatot, hogy a fiúk körülmetélése orvosi indok nélkül sérti a gyermekek jogait. Van vita erről Norvégiában?

Nem, senki nem akarja a muszlim és zsidó népességet irritálni.

Mit gondolsz a jövőről? Hogy lehetnének a férfi szervezetek is olyan sikeresek, mint a feminista szervezetek?

Enyhén optimista vagyok. A férfiszervezetek soha nem lehetnek olyan sikeresek, mint a feminista szervezetek, mert nagyon kevés szerveződik meg a nemekkel kapcsolatos témákban. A többség aki ezt csinálja olyan, akit nagyon erősen sújtott az államfeminizmus családrendszere, akik válás után elvesztették a saját gyerekeikhez fűződő felügyeleti jogaikat. Nagyon kicsi a szolidaritás a férfiak között ahhoz, hogy aktívan támogassák egymás ügyeit. Úgy lehet jobb a helyzet, ha a szocialista és feminista pártok férfiszavazóik elvesztése miatt érdekeltté válnak abban, hogy a férfiügyekkel foglalkozzanak. És ez már elkezdődött.

Post Author: Szujó Flórián

Szujó Flórián
Fontosnak tartom, hogy a nemi alapú igazságtalanságok megváltozzanak, és hogy legyenek erre adott válaszok a férfiak esetében, valamint létrejöjjenek olyan civil kezdeményezések, amelyek ezeket az ügyeket képviselik. Szeretném, hogy a nemekkel és a nemek közötti egyenlőséggel foglalkozó a nők és a férfiak létező problémáira adjon megoldást, a férfiak és a nők egységét teremtse meg és igazságosabbá tegye a társadalmunkat. Ehhez azt gondolom, hogy feltétlenül szükséges az, hogy ennek kialakításában a nők és a férfiak is részt vegyenek és a gátlástalan érdekérvényesítés helyett legyen törekvés a másik megértésére is.
f Facebook
13 megosztás


11
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
8 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
9 Hozzászólások szerzői
NaoooFoxtrott28alfabetacommon manApa35ev Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Reszet Elek
Újságíró

Külső szemlélőként, elnézegetve a demográfiai adatokat, szerintem a norvég hajó már elment.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

“senki nem akarja a muszlim és zsidó népességet irritálni.”

Fatöküek.

Alter Ego
Szerkesztő

Oké, egy fontos kérdés a nemzetpolitika, de egy csökkenő népességű vagy átalakuló demográfiai összetételű országban is el lehet vonatkoztatni ezektől a kérdésektől. Ezt azért hangsúlyozom most, mert egyre gyakrabban látom, hogy minden nemek jogait érintő kérdésfelvetés végül folyton a demográfia és aztán végül a pina és az anyaméh körül kezd el bonyolódni. Hagyjuk a pinát! Beszéljünk a faszról! :) Mármint nyilván nem szexuális érdeklődésből, hanem azért, hogy megmaradjon….

Reszet Elek
Újságíró

Lévén a demográfiai helyzett olyannyira gyászos. És mert láthatóan ennek ellenére sehol sem tartanak, azaz semmivel sem előrébb, mint errefelé. Lásd pl. közös felügyelet kérdése.
Megjegyzésre érdemes, hogy az őshonos norvégok között olyan alacsony a születések száma, hogy állami segítséggel rabolnak gyermekeket az ottani gyámhivatalon keresztül, méghozzá olyan módon ami még felénk is elképzelhetetlen lenne.

Mátyás Hunyadi
Olvasó

https://www.portfolio.hu/gazdasag/25-millio-forint-ingyenpenzhez-juthatsz-az-orban-kormany-uj-csomagja-utan.1.313619.html “Minden 40 év alatti nő az első házassága esetén 10 millió forintos kedvezményes kölcsönben részesülhet.” Mi ez már megint ? Majd jegyezzétek fel ezt is a többi diszkriminatív jogszabály közé. Még gondolkodom, de az érzéseim rendkívül negatívak. Ez a faszi már csak a nőknek politizál.

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Erre írtam a másik cikknél ha elég tökös lett volna orbánpapa akkor 35 vagy 30 alatti kort ad meg! Na akkor lett volna visítás meg diskrimináció! :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Beetetés a hülyéknek, aki kölcsönt vesz fel, az ássa el magát.

Apa35ev
Olvasó

Mostmár nyilvánvalóvá vált, hogy apák nem léteznek a miniszterelnöknek.

Az addig egyértelmű, hogy az apák és anyák sosem lehetnek teljesen egyenlőek még jogilag sem, de míg az anyákat minden földi jóval támogatják, hogy csupán csináltassák fel magukat, dolgozzanak vagy gyereket neveljenek, addig az apák feladatairól és annak támogatásáról egy kukkot se szól. Családi adókedvezmény, hogy a családi bevétellel is az anyák rendelkezzenek? A kérdésem milyen apa Orbán vagy csak egy hűbéres földesúr aki a feleségének kedvez, hogy ne fizessen soha többet SZJA-t??

A magyar baloldal ugyanolyan bűnős mert míg a “haladó” HVG 10-20 ével ezelőtt gyakran írt a elvált apák gyötrelmes dolgairól addig ez mára teljesen megszűnt és szemmel láthatóan az amerikai “demokrata” férfigyűlölő vonalat nyomatja meg a Szél Berni-féle támogassuk az egyszülős családokat is, tehát többségében az elvált anyákat.

Nem látok más megoldást minthogy amelyik apa még megteheti küzdjön a saját utóda nevelési jogának érvényesüléséért, mert úgy látszik a kormány ezt kizárólag házasságban képzeli el. Akit önhibáján kívül elhagytak az házasodjon újra és csináljon még több gyereket. Ez az elvük Harrach Péteréknek, mindeközben fizesse az exét is a lúzer. Orbánék behúznak a csőbe és nem vállalják a felelősséget amikor a házasság felbomlik és a vagyonközösségi szerződés sem ment meg, mert a házasság alapja az 50-50% anyagilag, gyerekileg 100%-0%, mivel nincs közös szülői felügyelet, csak akkor ha mindkét fél beleegyezik.

Márcsak abban reménykedek, hogy az új Z generáció ellányosított buzis apái elkezdenek végre visítani, sivalkodni, de ez még rengeteg idő mert egy férfi nem panaszkodik, a férfi mindent megold és meghal az államért. Az államért ami letojja őket és rabszolgának szánja a családokban. Ha pedig nem vagy jóféle mangina szolga akkor a nő válogathat több ezer másik butából aki majd felcsinálja és már kaphatja is az állami támogatásokat csak szüljön már végre.

Mindenesetre örülök, hogy az ötgyerekes cigány-anyáknak soha többet nem kell már adózni és majd én tartom el őket is az adómból.

Nagyon buták a magyar férfiak, hogy nem emelik fel a hangjukat és bólogatva ássák a saját sírjukat.

HÁZASSÁGVÉDELMI AKCIÓTERV :) :) :) :
https://hvg.hu/itthon/20190210_Konzultacios_kerdoiv_evertekelo_orban_viktor_csaladvedelmi_akcioterv

common man
Olvasó
common man

Mindenesetre örülök, hogy az ötgyerekes cigány-anyáknak soha többet nem kell már adózni és majd én tartom el őket is az adómból

Elvileg az is benne van hogy érdemes lesz neki elmenni dolgozni mert megkapja majdnem az egész bruttót kézbe.Talán erre gondolhattak…

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Idézek egy fórumból, mert szívemből szólt: “Ami engem felháborít,az a nemi diszkrimináció.Mondjuk 4 gyerekes egyedülálló apa az miert nem érdemli meg ugyanezt? Ha egy férfi özvegy marad vagy nála lesznek a gyerekek elhelyezve válás után,akkor mi van a kedvezményes hitellel? Csengesse szépen vissza?Ha nem kell,akkor miert nem veszik őket is bele a törvénycsomagba?”

Apa35ev
Olvasó

Kormányzatnak ez már már bonyolult és mint a “söralátétes adózás” ezt is egyszerűsítenék.
Az igazságot manapság márcsak a részletekből deríthetjük ki, hogy mit miért tesz valaki.
A jelenlegi “családvédelmi” akciótervet szerintem egy embernek köszönhetjük amit a KDNP-n keresztül javasolt, Novák Katika rakta össze és publikálja sikerként az egyszerű pénzszórást.

Itt van Benda Józsi mangina doktor több száz oldalas munkája, hogy miért nem szül eleget a mai nő és mi erre a megoldás. (megsúgom még több támogatás és ezáltal a mai nők és anyák még nagyobb zsarolási potenciálja, ezáltal a feminizmus olajjal locsolgatása)
https://kdnp.hu/ezaz/szakadek-szelen-nepessegfogyas-okai-es-megallitasa

Idézetek az oldalról, a könyvből amit a KDNP fontosnak talált:
“Fejlődés lélektani és neurológiai kutatások feltárták, hogy az elsődleges szocializáció, a kora gyermekkori anya-gyermek kapcsolat minősége meghatározza a felnőtt érzelmi stabilitását, kapcsolódási-, kötődési-, intellektuális teljesítő képességét, szociabilitását.”

“A népességfogyást eddig pénzügyi-gazdasági-szociálpolitikai dimenzióban próbáltuk kezelni, de a beavatkozási kísérletek a folyamatot sem megállítani, sem visszafordítani nem tudták. A tanulmány a fiatal generációk szocializációs folyamatában ragadja meg a népességfogyás mozgató rugóit.”

Magyarul “a gyereknek az anyánál a helye”, amivel még én is egyetértek a gyerek kb 3 éves koráig és utána mi van T. Harrach Péter úr? Egészen véletlenül nem az apákra lenne nagyobb szükség kb 7 éves kortól?

A kérdésedre a válasz a kormányzattól valami olyasmi lenne, hogy ez “egyedi eset”, kivizsgáljuk, de a bíróság kompetenciája a (életedről való) döntés. A hatalom tökéletesen alkalmazza az oszd meg és uralkodj a birkák felett elvét és egyszerűen nem foglalkozik egyedi esetekkel és a célja az, hogy lerázzon. De megtapasztaltam szinte egyáltalán nem számít mit mond egy bíró, gyámügyes, családsegitő, mediátor stb. Mert az számit, hogy te mit akarsz és addig próbálsz megoldást találni amíg megleled. A legnagyobb gond, hogy a magyar állam egyáltalán nem támogat benne, sőt feszélyezi ha beszélsz róla, mert tudják vannak jó apák is és mi van akkor ha valóban igazságtalanság éri őket. Semmi. Elhallgatják.

Annak idején írtam a minisztériumnak és sajnálatukat fejezték ki, de a legfontosabb, hogy közölték a többségre szabják a törvényeket. Na ez különbség a jobb és baloldali pártok között. A jobboldalt úgy látom egyáltalán nem érdekli az egyének sorsa és utal rá inkább fohászkodj Istenhez, járj templomba és fogadd el a sorsod.
A férfi vagy kiharcolja, hogy emberszámba vegyék vagy lesz egyszer egy szociális kormány ami egyenlősítő törvényeket alkot amivel ismét a nők járnak jól, mert látszólag ők a gyengébbek és fel kell őket zárkóztatni.

Jelen helyzetben ha olyan ritka eset van, hogy 4 gyerekkel van az apa akkor az anyákra szabott jogszabályokat kéne alkalmazni. Gondolom lerázzák az apát vagy nem is válaszolnak, de akkor se szabad feladni és újra kell próbálni magasabb szinteken (másodfok, bíróság, minisztérium). És azért fontos ez, hogy legyen nyoma mit tettél és mi lett belőle. A hozzátartozóknak, barátoknak, ismerősöknek azt kell látniuk, hogy tisztességes vagy, próbálkozol és nem veled van a gond, hiába próbálnák bebeszélni és jótanácsokkal ellátni. Ha viszont az agymosás eljut arra a szintre, hogy a gyereknek csak anyára van szükség (mint jelenleg) akkor mindennek vége.