Alter Ego
74 megosztás

Közel 10 millió dolláros kompenzációt fizetett a Google a nemek közötti bérkülönbségek miatt – váratlan fordulattal főleg a férfiaknak

Már jó ideje azt láthatjuk, hogy a Google háza táján eluralkodott a feminista őrület. Óriási port kavart, amikor a cég egyik szoftvermérnökét, James Damore-t azért rúgták ki, mert egy esszében állást foglalt a cég túlfeszített diverzitáspolitikájával, feminista politikájával szemben és rámutatott, hogy a cégnél zajló diverzitásprogramok egyrészt értelmetlenek mert objektíven léteznek nemi különbségek a férfi és női szoftverfejlesztők képességei között, másrészt a nőprogramok ideológiai elfogultságon, sőt férfiellenes előítéleteken alapulnak. James Damore esszéje magyar fordításban itt olvasható a Férfihangon. A kirobbant vita hatására sem változott semmi a cégnél, a feminista nyomás alatt álló cégvezetés végül addig is elmerészkedett, hogy a “A jövő nőnemű!” férfigyűlölő jelmondattal köszöntötte a nőnapot és ezzel az év egyik legtöbbször diszlájkolt videóját sikerült összehozniuk saját videomegosztó hálózatukon, a YouTube-on. Lásd részletesebben ebben a tudósításunkban itt a Férfihangon.

A nemzetközi feminista háború frontjain már egy ideje megjelent az az új harci taktika, hogy a nagyobb vállalatok cégvezetését annak érdekében igyekeznek nyomás alá helyezni a feministák, hogy a cégek készítsenek nyilvános nemi alapú béranalitikákat, hogy kimutathatóvá váljanak a feminista toposz szerint létező bérezési különbségek, a hírhedt “gender pay gap”. Nyilván ennek a nyomásgyakorlásnak a jegyében készült egy átfogó béranalízis a Google-nél is ebben az évben és a cég arra is elkötelezte magát, hogy a nemi különbségtételként értelmezhető bérhátrányt utólagosan is kompenzálni fogják az érintett dolgozók felé. Az elemzések arra az eredményre vezettek, hogy minden egyenlőségi törekvés ellenére is nemi alapú bérkülönbségek keletkeztek. Ezek a különbségek olyan mértéket értek el, hogy a közreadott adatok szerint a cég több mint tízezer, egészen pontosan 10 677 szoftvermérnök, szoftverfejlesztő alkalmazottját érintette és emiatt a Google közel tízmillió, egészen pontosan 9,7 millió dollárnyi különbözetet fizetett ki kompenzációként.

Mindenki kapaszkodjon meg, mert a poén még hátravan. Habár az ilyen elemzéseket, mint a nőelnyomás bizonyítékát a cégek feministái nagyon szeretnék nyilvánosságra hozni, véres kardként körbehordozni, mégis hirtelen furcsa hírzárlat állt be a Google-nél. A Techcrunch, vezető IT szaklap és a New York Times egyaránt feltette a kérdést a Google egyenlőség politikusainak, hogy az érintett dolgozók közül hány volt nő és hány férfi, de váratlanul az erről szóló további tájékoztatást megtagadták. A New York Times kitartó érdeklődésére végül szemérmesen közölték, hogy a fizetési kiigazításban részesült dolgozók közt “aránytalanul sok volt a férfi”. A nőkhöz képest alulfizetett férfiak voltak az elsődleges okai annak, hogy a szükséges bérkiigazítások ekkora méreteket öltöttek. Tehát “a fagyi visszanyalt”; kiderült, hogy bár a Google-nél valóban létezhetnek nemi alapú bérezési diszkriminációként értelmezhető fizetési különbségek, csak éppen nem a nők, hanem elsősorban a férfiak kárára.

A téma iránt érdeklődők egy hasonlóan megdöbbentő magyar vonatkozású kutatásról olvashatnak a “Bérkülönbség, a kiirthatatlan feminista hazugság” című cikkben itt a Férfihangon.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
74 megosztás


16
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
7 Egyéni hozzászólás
9 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
10 Hozzászólások szerzői
lapposguttaNaooozgy001Alter EgoJeltz Vogon Prostatikus Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Gejza
Olvasó
Gejza

Két dolog is bukta:
– Visszakérdeznék, hogy ki akar itt kinézetre bárkit is nőnek tekinteni? Magyarán nálam az össze férfi nemi szervvel rendelkező kolléga igazából nő és egyrészt ez a szabad választásuk másrészt ki mert őket ránézésre beskatulyázni bármilyen nemi szerepbe?
Szóval darabokra lehetne szedni az egészet a saját eszetlenségükkel, agymenésükkel, ami számukra az egyik alapvető irány. A saját fegyverükkel lazán kicsinálhatnák őket.

Kettő: kezd el pozitívan diszkriminálni és megölöd a fejlődést: nem lesz motiváció, nem lesz lelkesedés, nem lesz tettrekészség, nem lesz innováció. Ha ugyan úgy ismered el a tücsköt mint a hangyát, akkor megölted a társadalmat.
Egyébként lényegében az MGTOW is valami ilyesmi, abból a szempontból, hogy a vagyont is igyekszik megvédeni illetve mindnél kevesebb energiaforrást átcsoportosítani annak, aki nem tesz érte semmit.

T_T
Olvasó
T_T

Nem csak a Google ilyen. A legtöbb hazai cég is ugyanígy jár el.
Ugyanis habzó szájú feministáink egyetlen dolgot felejtenek ki: a HR-esek szinte kivétel nélkül nők. Az már csak természetes, hogy a nők javára kedveznek.
Amúgy minek a hírzárlat? Hol vannak ilyenkor a magukat antifemintásnak valló lúzerek, akik kivernék a hisztit. Nem titeket értelek ezalatt, hanem a nemzetközi porondot. Van valami viszhang, vagy csak vállvonogatás?

UPongi
Olvasó
UPongi

Éppen most találtam meg én is a TNYT-ban… már azt akartam keresni, hogy melyik fórumba linkeljem! Szerencsére már linkelnem sem kellett! :)

Ijk
Olvasó
Ijk

Érdekes dolgok ezek ebben az elvadult kapitalizmusban. Nem tudom a közszférán kívül hol adják a béreket. Mert minden magéncégnél beleértve az kétszemélyes vállalkozást és a több tízezres multit a bért kiharcolják, kialkudják. Jelentkezzenek már akikhez odament a főnök megveregetni a vállukat hogy jól dolgozott, ezért jövő hónaptól másfélszeres fizetést kap. Nem mondom hogy kizárt, de inkább az a jellemző hogy kőkeményen harcolni kell a jobb bérért, akár munkahelyváltás árán.
Engem nem fognak alkalmazni mert kitettem interjún a melleimet, nem fogják a bérem emelni mert a másik divízió béta főnöke átvenne csak hogy körülöttem legyeskedjen. Nem ítélem el a szépségükből előnyt kovácsoló nőket, csak mindig abból fog az emeber előnyt szerezni amiből tud. Van aki a külsejével, van aki a dumájával, kapcsolataival, szaktudásával, stb. Akinek meg nincs a zsebében egyetlen adu sem az így járt. Majd a balos/liberális elit megoldja az életét. Ja nem.

zgy001
Olvasó
zgy001

Naooo
Olvasó
Naooo

Kipakapzsitalizmusban.

Reszet Elek
Újságíró

Valami forrás jó lenne a hírhez.

UPongi
Olvasó
UPongi
Reszet Elek
Újságíró

“Habár az ilyen elemzéseket, mint a nőelnyomás bizonyítékát a cégek feministái nagyon szeretnék nyilvánosságra hozni, véres kardként körbehordozni, mégis hirtelen furcsa hírzárlat állt be a Google-nél.”

” A Techcrunch, vezető IT szaklap és a New York Times egyaránt feltette a kérdést a Google egyenlőség politikusainak, hogy az érintett dolgozók közül hány volt nő és hány férfi, de váratlanul az erről szóló további tájékoztatást megtagadták.”

Ezen állítások eredetére gondoltam.

Jeltz Vogon Prostatikus
Olvasó

Lazán kapcsolódik a videó a témához, de mindenkinek érdemes megnéznie.
https://youtu.be/3v1YMWUGBKs

Reszet Elek
Újságíró

Korábban linkeltük mert tényleg jó. Örülök hogy csináltak hozzá magyar fordítást.

Naooo
Olvasó
Naooo

Azondja le tudnak győzni egy diktatúrát, közben egy szar usa zászlót lobogtatnak.

comment image

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Javíts ki ha tévedek, de Uncle Joe se szarral gurigázott!

Reszet Elek
Újságíró

Azért ha valaki osztott-szorzott láthatja hogy nincs igazán különbség, fejenként átlag havi 75 dollár körüli összegről beszélünk.