Alter Ego
74 megosztás

“Rosszat mondott a nőkről a professzor” – Kirúgták a CERN-ből

Alessandro Strumia, a Pisai Egyetem professzora, az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) vendégkutatója egy Genfben rendezett esélyegyenlőségi konferencián nem tett lakatot a szájára; nyíltan kifejette véleményét arról, hogy tapasztalatai szerint a nők kevésbé jártasak a fizikában férfi munkatársaikhoz képest, mégis az “esélyegyenlőség” nevében munkahelyeket követelnek maguknak sikerrel.

A esélyegyenlőségi konferencián grafikákkal, diákkal, táblázatokkal kísért előadásában Alessandro Strumia azt szemléltette, hogy a férfiak egyre inkább diszkriminációt szenvednek el a fizikai kutatások terén. Arról beszélt, hogy a nők alkalmazása nem áll egyenes arányban képzettségükkel. “A fizikát a férfiak teremtették meg és építették fel, azt nem lehet pusztán kinevezés alapján kutatni” – jelentette ki. Strumia professzor előadásában lényegében analatikával, statisztikával részletesen alátámasztott tanulmányt prezentált a nők és férfiak eltérő érdeklődését, készségeit és alkalmasságát érintve, és utalt a STEM (technológia, mérnöki tudományok, matematika) szakokat felforgató nőpolitika hiábavalóságára is. A professzor egyebek mellett az úgynevezett  “gender egyenlőség paradoxon”-ra hivatkozott, amely azt mutatja, hogy minél inkább megengedő egy társadalom a nők szabad pályaválasztása tekintetében, annál kevésbé választanak a nők egyes pályákat, még a vég nélküli feminista társadalmi programok hatására sem. Tehát mindez azt mutatja, hogy egyes szakirányokat a nők eredendően nem kedvelnek, nem éreznek magukhoz közel, emiatt minden genderprogram és genderkvóta értelmetlen, kontraszelektív, diszkriminatív és kontraproduktív. Az előadás, a prezentáció anyaga erre a linkre kattintva érhető el.

A CERN “illetékesei” vizsgálatot indítottak a professzor esélyegyenlőségi előadása ügyében. Habár az illetékesség alapvetően kétségbe vonható, mert egy esélyegyenlőségi konferencián megtartott előadáshoz és a professzor nőpolitikáról, feminizmusról alkotott véleményéhez nyilvánvalóan semmi köze a munkáltatónak. Mégis végül a CERN vindikálta magának a jogot, hogy az előadás “nőellenességére” való hivatkozással végleg visszavonja a tudós vendégprofesszori megbízását és megszakítson vele minden kapcsolatot. Megelőzőcsapással is készültek, mert már a döntés előtt letiltották a professzor CERN szerverén üzemeltetett weboldalát, ami azóta is csak egy hibaüzenetet mutat.

Az CERN, Európai Nukleáris Kutatási Szervezetet 2016 óta női irányítás alatt áll, az olasz Fabiola Gianotti személyében és a nők egyre nagyobb foglalkoztatása érdekében tevékenykednek. Igaz, az adatok azt mutatják, hogy a nőprogramokkal együtt is csak a személyzet kevesebb mint 20 százalékát sikerült nőkkel feltölteniük. Viszont  szemmel láthatóan egyes kutatók szerint már most is súlyos férfiakat érintő diszkrimináció érzékelhető, és sérelmezik, hogy mindez jelentősen rontja a kutatás színvonalát is.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
74 megosztás


15
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
8 Egyéni hozzászólás
7 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
10 Hozzászólások szerzői
Geri P.MarcellHunnT_Tcommon man Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Reszet Elek
Újságíró

Jó lenne ezt az előadást – aminek a pdf-je linkelésre került – szerkesztett formában közölni, hogy mindenki lássa miről van szó. A STEM a feministák egyik fő csapásíránya, ezért az ideológiai alapú károkozás itt is jelentős.

Geri P.
Olvasó

ez nekünk csak jól jön, előbb utóbb dugába dől minden amibe ilyen mélyen bele ártják a női szervezetek a rátájukkal a mocskos dilettáns kezüket, ezzel csak maguktól szüntetik meg az amúgy felesleges munkahelyeket. win-win helyzet

Asidotus
Olvasó
Asidotus

itt egy cikk egy olyan tanulmány sorsáról, amely megmagyarázza, hogy miért van több férfi a kiemelkedő személyek között, matematikai alapokon levezetve:
https://qubit.hu/2018/09/12/tudomanyos-dolgozatnak-indult-a-matematikaprofesszor-tanulmanya-vilagra-szolo-botrany-lett-belole
Itt meg egy másik cikk, ami arról szól, hogy minél inkább szabadabbak a nők, feministább egy ország, annál kevésbé választják a lányok a STEM pályát:
https://g7.hu/elet/20180220/ott-a-legkevesebb-lany-a-termeszettudomanyos-palyan-ahol-a-legnagyobb-a-nemek-kozotti-egyenloseg/

Kalman
Újságíró

Úgy esik rá a fény, hogy úgy néz ki mintha térdnadrágban lenne. Ezen röhögök egy órája.

Mondd ki az igazat, és beverik a fejed!

Újra aktuális a régi vicc:

“Mi jár annak, akinek igaza van? A szája.”

Az egyetlen, ami megnyugtató, hogy így talán soha nem érjük el a technológiai szingularitást.

Reszet Elek
Újságíró

Ez egy jó kérdés, mármint hogy elérjük-e.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Az CERN, Európai Nukleáris Kutatási Szervezetet 2016 óta női irányítás alatt áll”

Mikor robban?

Geri P.
Olvasó

már elvből se melóznék egy picsa főnöksége alatt, abból idáig csak katasztrófa sült ki.

common man
Olvasó
common man

Az biztos ,hogy nem vagyunk egyformák ezt minden normális ember tudja.De akinek tudományos bizonyíték kell az is van.Németül van nem tudom milyen a fordítás.De 9.20 és 10.00 között van néhány érdekes kép.
https://www.youtube.com/watch?v=CBY1A7GC6zo

T_T
Olvasó
T_T

Aham.
És mit csinálnak közben a férfijogi szerveztek, akiknek ki kéne állnia mellette? A tökeiket vakarják?
Hát akkor nincs mit csodálkozni.

Reszet Elek
Újságíró

comment image

Marcell
Olvasó
Marcell

Egy újabb James Damore.