Alter Ego
43 megosztás

A Forbes idén is kiadta a legbefolyásosabb magyar nők listáját – Varga Judit uniós államtitkár nem örült a jelölésének

A nagy múltú amerikai Forbes gazdasági magazin magyar kiadása immár ötödik alkalommal készítette el “A legbefolyásosabb magyar nők” éves listáját, amit ezen a helyen tekinthetünk meg. A Forbes közlése szerint a legbefolyásosabb magyar nők listája egy céginformációs rendszer és több háttérbeszélgetés felhasználásával készült, majd a végső sorrendről a jelöltek elmúlt egy éves tevékenységét is figyelembe véve döntött a szerkesztőség.

Szembetűnő, hogy ez egy olyan lista, amely nemi alapon tesz különbséget, nem versenyezteti egymással a nőket és a férfiakat. Létrehozását nyilván az motiválta, hogy a Forbes által rendszeresen elkészített legvagyonosabb, legsikeresebb emberek listájáról a nők rendre lecsúsznak. “Az 50 leggazdagabb magyar” című listát ezen a helyen tekinthetjük meg. Láthatjuk, hogy csupán az ötvenedik helyen tűnik fel egyetlen női név. Ezt persze a feministák kommentálhatják úgy is, hogy mindez a “rendszerszintű nőelnyomás” eredménye, mások viszont egészen egyszerűen azt a következtetést vonhatják le, hogy a nőkből hiányzik a vállalkozói kedv, az innovatív szellemiség, ami kockázatkerülő mentalitással társulva kizárja, hogy a nők jelentősebb pénzügyi csúcsteljesítményeket érjenek el önállóan, saját erőből.

Azonban a “befolyás” egy pénzben kevésbé mérhető, viszont sokkal inkább ráhatási lehetőségben megnyilvánuló hatalom. Ezen a téren pedig valószínűleg érdemes külön mérlegre tenni a nők lehetőségeit. Legalábbis mindenképpen ezt mondja a Forbes magazin a kifejezetten a “befolyásos” nőket rangsoroló listájának megalkotásával. És meglehet, hogy igazuk is van, hiszen a listán olyan hatalmas vállalatok csúcsvezetői székeiben találunk nőket, mint a Microsoft, Vodafone Magyarország, RTL Magyarország, TV2, K&H Bank, Richter Gedeon, Bayer Hungária, Shell Hungary, Henkel Magyarország, Spar Magyarország, Magyar Posta Biztosító, Volánbusz, és még sorolhatnánk hosszan. És még azok is kifejezetten említésre méltóak lennének, akik fel sem kerültek erre a listára. Nem biztos, hogy a legjobb fényt veti a nőkre az a következtetés, amit ebből sokan levonhatnak: ha a nők kézzel foghatóan megnyilvánuló befolyása létezik, mégis annak hátteréből hiányoznak a személyes üzleti sikerek, úgymond az eredmények, akkor sokkal inkább talán valaki pozícióba helyezte ezeket a nőket, és nem egy értékalapú megmérettetésben vívták ki “befolyásukat”. Lényegében valami hasonló dolgot írt Varga Judit, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár is egy Facebook posztban, amelyben visszautasította, hogy felkerült erre a listára:

Kedves gesztus a Forbes Magyarország jelölése! Köszönöm, de…

Nem szeretnék olyan listán szerepelni, amely különbséget tesz a nők és a férfiak teljesítménye, sikerei, társadalmi értéke között. Ha már verseny, akkor álljon rajthoz mindenki! Igaz, a nőknek többet kell küzdeni az elismerésért, de könnyített versenyben csak hamis eredményeket lehet elérni.

Nem szeretnék olyan listán szerepelni, ami érdemnek tekinti a pozíciót és a munkahely erejével járó befolyást, mert ezek csupán lehetőséget adnak az értékteremtésre, de önmagukban nem értékesek.

Olyan listán szeretnék szerepelni, ami megmutatja, hogy ki mennyit tesz családja, környezete és Magyarország boldogulásáért, legyen az nő vagy férfi, vezérigazgató vagy közmunkás, nagycsaládos vagy gyermekeit egyedül nevelő szülő.

Persze, még az egyébként kifejezetten dicséretes alapvetéseket megfogalmazó államtitkár asszony gondolatai sem teljesen mentesek a feminizmustól. “A nőknek többet kell küzdeni az elismerésért” állítja egy félmondatában, de ez erősen kétséges, például pont akkor, amikor a nőkkel kapcsolatos társadalmi értékszemlélet egyre inkább a “befolyást”, a befolyással való üzérkedést, idézve Varga Juditot a “hamis eredményeket” díjazza, mintsem a valódi személyes teljesítményt.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
43 megosztás


126
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
5 Egyéni hozzászólás
121 Válasz hozzászólás
2 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
23 Hozzászólások szerzői
fottkrumpliReszet ElekTJ10TakiNaooo Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Captain Admin
Olvasó

Valaki tudna linkelni Demcsák Zsuzsáról egy mostanában készült képet/videót? Állítólag nagyon leépült, pedig külsőre sokáig nagyon rendben volt. El sem akarom hinni, h a válás után, nem sokkal jobbra fordult a sorsa. :D

Reszet Elek
Újságíró

Olyan képet láttam róla ahol szabályosan puffadt volt a feje mintha kemozás után lenne.

Captain Admin
Olvasó

Link?
Igen, én is ilyesmit hallottam, hogy el sem hinném, hogyan néz most ki. Pedig nagy kedvencem volt külsőre.

Érdekes a téma, hogy egy elvált 30+ nőnek milyen esélyei vannak számára is kielégítő társ megtalálására. Én minimálisra kalkulálom, de mindig ellenállásba ütközöm a véleményemmel. :D Demcsák is engem igazolna pedig ha igazak a hírek. :) Kibaszott nehéz dolga lehet egy ilyen befutott nőnek, viccen kívül. A merítés amivel számolhat, konkrétan ezrelékekben mérhető a külsőleg már megfelelők közül is.

Razide
Újságíró

Erősen bulvár dolgot feszegetsz. Egyes celebek ki a tökömet érdekelnek? Minek rugózni azon, hogy jó vagy rossz a sorsa? Ezzel nem Demcsák Zsuzsát védem, hanem az itteni színvonalat.

Captain Admin
Olvasó

Ugye kár összefüggést feltételezni is, egy befutott nő lecsúszása és a társkeresési kudarca között?

Hunn
Újságíró

Egyetértek, Razide! A celebek, különösen a celeb-nők a Clown World reklámarcai, egy nem létező, mesterségesen kreált, csak a médiában látható látszatvalóság teremtményei. A való életben többségük dubajozó luxusprosti, gazdag arab olajsejkek kúratják őket a tevéikkel, pénzért. Idehaza meg úgy adják elő magukat, mint akik elértek valamit. Bármelyik random, átlagos állampolgár érdekesebb és többet ér náluk.

common man
Olvasó
common man

Miért nem szeded fel?

Reszet Elek
Újságíró
Reszet Elek
Újságíró

Tessék: https://femina.hu/hazai_sztar/demcsak-zsuzsa-arca/#

Szerintem nála alkoholizmus, nyugtatók és hasonlók járják vagy valami komoly betegség (szteroidok, kemo).
Nem jó életet élt, nem jó emberrel. Az ember nem követhet el hibákat következmények nélkül neki pedig nem is kevés volt.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Húbazmeg, kissé pofánb*ta <>MODERÁLVA<> az élet….és ennél már csak rosszabb lesz….

Captain Admin
Olvasó

Asztakurva.
De miért kell így szerepelnie? Fel nem fogom.

Marcell
Olvasó
Marcell

Nincs a szereplésen kívül más bevételi forrása általában az ilyeneknek.

Captain Admin
Olvasó

“Nem jó életet élt, nem jó emberrel. Az ember nem követhet el hibákat következmények nélkül neki pedig nem is kevés volt.”

Azzal egyet értek, hogy a hibáknak ára lesz a jövőben, még ha a jelenben nem is utal erre semmi. De ez egy bődületes nagy felelősség áthárítás, amikor pl ő a másikat okolja az élete félresiklásáért. Semmi egyéb nem történt ott sem, mint a szokásos: egy nő hozzá ment valakihez PUSZTÁN anyagi/egzisztenciális előnyszerzés céljából. Ennek mindig sírás a vége. Mire észbe kap, addigra már kiszorult a piacról, jelentősen beszűkültek a lehetőségei.

Nekünk sem könnyebb, de velük ellentétben az idő velünk van. Aki férfi létére átvészeli azt a kínkeserves időszakot, amikor fiatalon nem jut vagy nem könnyen jut nőhöz, bármennyire is nagy szüksége lenne rá biológiailag, annak idővel javulnak az esélyei, még ha különösebben nem is tesz ennek az érdekében semmit. A lehetőség azonban adott, lehet fejlődni mentálisan, egzisztenciálisan, fizikai megjelenésben is, de egy nőnek egy idő után (jellemzően 30 fölött) véget ér ez a story, ami a magánéletről szól.

Nekik fiatalon jó, később rossz, nekünk fiatalon nehéz, de később jobb. Kár,h ezt nem tanítják a fiataloknak sehol…

TJ10
Olvasó
TJ10

‘a hibáknak ára lesz a jövőben, még ha a jelenben nem is utal erre semmi.’
‘Nekünk sem könnyebb, de velük ellentétben az idő velünk van.’
Egyetértek. Annyit fűznék még hozzá, mondja azt valaki, hogy nem létezik a karma… :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Görög Zita meg cigány futbalistával állt össze?

Taki
Olvasó

Autoimmun beteg, Hashimoto-ja van, ez olyan hogy ha ő lett volna az egészséges életmód és az erkölcsös élet mintaképe is pont így földhözbassza az embert.

Mátyás Hunyadi
Olvasó

Hát Demcsák karrierjének vége, valószínűleg a fiatalabb korában megszokott minőségű faszik sem legyeskednek már körülötte, a szex sem nyújt már neki élvezetet. Ilyenkor marad örömszerzésre a zabálás, meg az esti iszogatás. Ez erősen meglátszik ezen a nőn.

Captain Admin
Olvasó

Amit most rajta látni az nem esténkénti iszogatás eredménye, hanem minimum kő kemény alkoholizálásé és gyógyszer zabálásé. Volt már idióta nőm, de mivel kordában volt tartva, így elképzelni sem tudjuk szerintem, hogy mi mehet nála otthon pl. És mindezt végig nézik a gyerekei.

Az tény, hogy ezidáig demcsák egy összeszedett, céltudatos, karakán, magabiztos nő képét mutatta, vélhetően az is volt. Amint magára maradt, valóban egyedül kellett megoldania azokat a feladatokat/problémákat amiket egy férfi önként magára vállal egy kapcsolatban, és mindezek mellé még a szexpiaci értékcsökkenést is realizálnia kellett, összeomlott.

Van haverom akinek egy kis vegyesboltja van egy nagyobb lakótelepen. Az alkoholisták tartják el a boltot, akik a szomszédokat/ismerősöket elkerülni akarják, és ezért nem a nagy üzletekben veszik a szeszt, hanem diszkréten nála. Az hagyján, hogy a vásárlók nagy része (bőven több mint a fele) nő, de ezeknek a nőknek csak kis része nyugdíjas, a nagyobb részük aktív, 40+ nő. Természetesen nem titok, hogy ezek mind megfáradt kapcsolatukban nyomorgó vagy a szexpiacról végképp kiszorult egyedül maradó nő.

A nőknek úgy kell a védőpajzs (egy irányító férfi), mint aranyásónak a pénz. Nélküle szinte mind eldemcsákosodik. Lényeg a lényeg, ezt a magánéleti és karrier bukást megélni, onnan ahol tartott nem lehet egyszerű, az lenne a fura, ha nem ez lenne az eredménye.

Amúgy én kifejezetten bírtam ezt a fellengzős stílusát, mert bevallhatjuk, volt alapja. Külsőre rendben volt, bőven a felső 15%-ban volt, karrier, öntudatosság stb. Jó példája az önmegvalósító nőnek, a feministák által felvázolt ideál, valamint a mi szempontunkból a red flag-es nők mintapéldánya. :)
Kedvencem: https://www.youtube.com/watch?v=WlaHRf5_6Ic

Rendszeresen néztem régen a mokkát, kibaszott szórakoztató volt időnként, pont miatta is. Érdekes, hogy amikor pl egy lézer jani (aki egy demcsáknak simán a szint+2-t jelenti) ült vele szemben, akkor vele hogyan kommunikált, és meg kell nézni, egy alekosszal (neki szint-5) hogyan kommunikál. https://www.youtube.com/watch?v=cCs569VqSXA
Nem is a verbális a lényeg, hanem a nonverbális. :D Hatalmas. Készülök írni egy cikket ide “A 30-as nő mint kincs” címmel, demcsák is kibaszott jó alapanyag. Én kifejezetten bírtam összességében, kibaszott jól állt neki ez az úri kurva domina style.

Reszet Elek
Újságíró

Lézer Jani rossz példa mert ő megfektette Demcsákot. A picsáskodás meg nem tesz dominává.

Captain Admin
Olvasó

Lézer jani nagyon is jó példa. Bár én konkrétumokat nem tudtam, de azonnal feltűnt, amikor beszélgetni láttam őket a műsorban, hogy jééé, az amúgy arrogáns demcsák milyen kis kezesbárány, amikor egy szintben fölötte álló faszival kommunikálhat. :)

De most,h ez szóba került rémlik valami, nemrég volt valami botránya a janinak, valami vadászházban csehországban kurvákra költött vagy valami ilyesmi. Mint ha ott került volna szóba demcsák is, nem? Erre gondoltál?

Naooo
Olvasó
Naooo

Akkor demcsák nagyon lent volt, ha egy demokrata felette állt.

Reszet Elek
Újságíró

Jani londoni tripjére gondoltam.

Ez meg a többihez: https://www.capebretonpost.com/news/local/speed-dating-event-in-membertou-cancelled-due-to-lack-of-men-283597/

Ha van linked kettejük riportjához megnézném, szeretem a testbeszédes dolgokat.

common man
Olvasó
common man

Úgy tűnik egy kicsit még mindig szerelmes vagy ebbe a nőbe….

tobbneju
Olvasó
tobbneju

https://www.origo.hu/teve/20140918-demcsak-zsuzsa-megtalalta-a-szerelmet.html Pedig pár éve még a “gitárosokért” volt oda. Válás után pár év kefélés fűvel-fával, aztán jön a kiégés. Ha emellett a karrier is megakad, akkor marad a kaja meg a pia.

Naooo
Olvasó
Naooo

Friderikusz és a munka. Hahaha

Taki
Olvasó

Autoimmun beteg, Hashimoto-ja van erről senki nem tehet, és még a világ legjobb legegészségesebb nője/férfija is úgy fog elég gyorsan kinézni a gyógyszerektől, betegségtől mint egy teleszart búvárruha. Főleg a kortikoszteroidtól az arca.

Captain Admin
Olvasó

Az az elég gyorsan furcsán lett időzítve. Majd 40 évig topon volr, majd válás után és miután bebaszcsizva letolta a híres Szanyi interjút, kibaszták az atv-től, majd pont beteg lett, amivel indokolni lehetett a bebaszcsizást. :)

Annyira beteg, mint a bajai halászlés m1-es riporter srác.

Taki
Olvasó

Én is autoimmun beteg vagyok tényleg ilyen tud lenni. Ennél sokkal durvább fejet is tud csinálni a gyógyszer.
Azért gyógyíthatatlan betegséget megkérdőjelezni főleg hogy ebből nem csinál tőkét – és elég könnyen bizonyítható ha nem meg oltári égés is lenne – elég paraszt dolog. Függetlenül attól hogy amúgy milyen ember az illető (lehetne kárörvendeni hogy megszívta, de ez igazából olyan kategória amit az ellenségének se kíván az ember). – ha bekeményít a betesgég még dolgozni se fog bírni de úgy valóban semmit se + depresszió.

common man
Olvasó
common man

Igaz ,hogy a vntévé de hátha.
https://www.youtube.com/watch?v=iof2hrgqsyc

Captain Admin
Olvasó

“https://www.youtube.com/watch?v=twfmkbuRbJ8”

Ezt egyik napról a másikra produkálta. Ezután ki is baszták. Mivel kellett egy elfogadható magyarázat, meg is írta a blikk kicsit később, hogy ilyen olyan beteg stb. Mindezt úgy, hogy a szanyis interjú után pár nappal azt nyilatkozta, hogy nehéz éjszakán volt túl, azélt volt ilyen fura. :)

Taki
Olvasó

De hát tényleg beteg. A krónikus autoimmun betegségek nagyon durván kicsinálják az embert főleg ami depresszióval is jár. Ez nem jellemgyengeség, hogy lehettek már ilyen intoleráns bunkó parasztok? – vagy tényleg ennyire tájékozatlanok vagytok hogy ez mivel jár?
Lehet hogy eleve nem egy csodás riporternő, de a betegség tényleg nem tréfa.

Captain Admin
Olvasó

Senki nem állította, hogy az alkoholizmus nem betegség. Azt sem, h gyógyszereket szedve alkoholizálva nem lehet jól látható tüneteket produkálni.

Elsőre benyalni egy blikk által közölt infót, nem valami férfias cselekedet. :) Folyamatában érdemes nézni a történteket:
Rossz kapcsolat==>munkamánia==>még rosszabb kapcsolat==>válás==>új élet reménye, optimizmus, buli==>pofáraesés==>pia==>karrier bukás==>gyógyszer==>mai állapot.

tomgal
Olvasó
tomgal

Én különösebben sosem bírtam ezt a nőt és jó eséllyel piázik is és az sem kizárt , hogy a jelenlegi állapotára rásegített az alkohol rendesen , de a jól látható tünetek az arcon kifejezetten pajzsmirigy-alulműködésre utalnak …

“A pajzsmirigy alulműködés az esetek többségében lappangva kezdődik, tünetei eleinte nem jellegzetesek: izomgyengeség, fáradtság, rossz közérzet. A többi tünet fokozatosan, egyénenként változó sorrendben alakul ki. A bőr jellemzően száraz, a végtagok hidegek. Testszerte jelentkezhet duzzanat (myxoedema), leggyakrabban az arc, főleg a szem körüli terület érintett. A beteg folyton fázik. ”

https://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/pajzsmirigy-alulmukodes/75

Rengeteg hypothyroidism before after képet lehet találni

https://imgur.com/r/wtf/uorB8r7

És az ő arca is nagyon erre a betegségre hajaz :

https://femina.hu/hazai_sztar/demcsak-zsuzsa-arca/

Kalman
Újságíró

Húbazz, amikor egy alapvetően vonzó külsejű nőből pufók arcú nénike lesz… Nagyon kemény ezt látni. Arra szoktam gondolni ilyenkor, hogy a rengeteg fiatalon elhízott nő, akiket _soha_ nem láttunk normális állapotban, közülük hány lett volna szép vajon? Mennyi elszalasztott lehetőség a rengeteg fiatalon elhízott nő…

Amikor ilyen kövér lángosképű fiatal lányt/nőt látok, akkor ezen szoktam gondolkodni. De képtelenség fejben levonni róluk a zsírt, hogy hogy néznének ki nélküle. Pedig a biológia törvénye, hogy alapvetően elhízás nélkül mindannyian többé-kevésbé vonzóak lennének.

Reszet Elek
Újságíró

Hashimoto-kórja van és Levotiroxint szed rá. Jó láthatóan csak a feje és nyaka van elformátlanodva, a teste nem igazán. Az mindenesetre biztos hogy ezt egy magafajta arrogáns, másokat lenéző celebnek nehéz lesz megemészteni, pláne hogy ezután inkább átnéznek majd rajta a férfiak. Magam részéről nem hiszem hogy alázatot tanulna. A tücsök sokat hegedült de most jön a tél…

common man
Olvasó
common man

Nem is csak a pufókság mert ha alkati az még bele is férhet.De ezen akkor is látszik ,hogy valami beteg ,valami nincs rendben ha valaki most látja először életében.

Taki
Olvasó

Miután kiderült hogy nincs igazad, és tényleg beteg, még mindig itt véded a szánalmas elképzelésedet. Igazán gyenge jellemre utal hogy miután kiderült hogy tévedtél nem hogy csöndben maradtál volna de még égeted itt tovább magad azzal hogy ragaszkodsz a verziódhoz. Ez lenne a férfias viselkedés? Tisztára mint a metoo-s ballerek akik ha egyszer valaki benyögött valami rágalmat az onnantól úgy van és kész.

Reszet Elek
Újságíró

Mármint ki? Ilyenkor írd oda a nicket az elejére.

Taki
Olvasó

Ja, Captain admin-ra gondoltam olyan FB-os megszokás hogy nyomtam a választ :P Szóval az ő benyalt blikkes infós megmondja mi a férfias dologra gondoltam. Hogy nem “hiszi el” hogy beteg…

Captain Admin
Olvasó

“Miután kiderült hogy nincs igazad…”
Mikor derült ki, hogyan, hol? Amikor megírta a blikk? :)

common man
Olvasó
common man

Mondjuk a te adataid mennyivel tutibbak? Erőlteted ezt a témát nem tudom mit akarsz kihozni belőle. Általánosságban: attól hogy valaki egy karrierista kurva még lehet ténylegesen is beteg.

Taki
Olvasó

Úgy kb ezer helyen írták meg minek találna ki ilyesmit valaki ami tök szívás, és mennyi idő alatt bukna ha nem is beteg. Amúgy meg még pszichés, viselkedési vetülete is van, szóval simán lehet a betegség miatt is “problémás jellem” / “hülye”. Szóval még ha kisangyal alaptermészete van, akkor is a betegség ultragázt varázsolhat az emberből. Aztán ha alapból sem egy példakép akkor az eredmény nyilván még rosszabb.
De ebből most kikerekíteni hogy áá biztos alkeszkurva idevezet ez…

Reszet Elek
Újságíró

Taki: Azért ez már túlzás. Egy betegség erősíthet bizonyos (általában negatív) jellemvonásaidon de nem csinál belőled új embert.

Taki
Olvasó

Reszelt Elek: De bizony hogy csinálhat sőt nagyon elképesztő változások történhetnek! És nem csak pszichológia alapok, akár egy sima agysérülés is totális személyiségváltozást eredményezhet, ez régóta ismert dokumentált jelenség.
Nem mondom hogy ez történt, lehetett alapvetően is szar alak, de a betegség igenis okoz ilyesmit, sőt ilyenebb viselkedési, személyiségi zavart, változást is.

Reszet Elek
Újságíró

Taki: Az agysérülés valóban, viszont az leginkább traumára következik be azaz nem betegségtől. Valaki klinikai halál állapotába is kerülhet. Akik voltak ott megváltoznak, gyakran gyökeresen, de ez sem betegség. Évek alatt pokoli kínok között lenni ugyancsak megváltoztathat vagy ha több végtagod is amputálják ill. hasonló esetek, de itt nyilván nem lehet szó erről a kategóriáról.

Ami még beleférne az is változtathat de csak hosszú évek alatt, lassan formálva át áldozatát.

Captain Admin
Olvasó

“Mikor derült ki, hogyan, hol? Amikor megírta a blikk? :)”
vs
“Úgy kb ezer helyen írták meg minek találna ki ilyesmit valaki”

Szóval eddig ott tart az érvelésed, hogy a megrendelt blikk cikk állítása áll szemben a józan ésszel. :D

Miért nem a botrányos szanyi interjú előtt derült ki,h beteg?
https://www.youtube.com/watch?v=twfmkbuRbJ8
Miért nem volt ez téma soha korábban a médiában? Hogyan lehet, hogy Erős Antónia cukorbetegségéről 20 éve tudni, rendszeresen meg is kérdezték a témában riportokban, de Demcsákot soha? Korábban miért nem láttuk őt így szétcsúszva ha beteg volt? Vagy azt tényleg el kellene hinni, hogy a szanyi interjú előtti este lett beteg telejsen váratlanul, előzmények nélkül? És nem mellesleg; ha a betegsége miatt bontották a szerződését (mert ha valóban beteg, akkor ez miatt), akkor miért nem perelte be a megbízóját/munkáltatóját? Nyert ügy, miért hagyná ezt ki bárki is?

Nem állítottam, hogy nem beteg. Azt írtam feljebb valahol, hogy annyira beteg, mint amennyire a bajai halászlé fesztiválról tudósító m1 riporter srác (nála is ez volt az utólagos magyarázat). https://www.youtube.com/watch?v=U0fe_cBa7NQ

Furák ezek a betegségek, mindig akkor jönnek elő, amikor pont hasznára válik az embernek. :) Lásd még: M. Richárd. :D
https://www.youtube.com/watch?v=xXCrj-c621g

Reszet Elek
Újságíró

Az egész vita a linkelt képtől indult el, amin egyértelműen el van deformálódva a csaj feje (a teste viszont nem). Ilyesmit ilyen rövid távon nem okoz alkohol sokkal inkább gyógyszermérgezés és/vagy betegség amihez kötődik.
Te meg elviszed amolyan kinek van igaza parttalan vita felé. Nem probléma ha néha téved az ember, ahogy beismerni sem.

Taki
Olvasó

Captain Admin:
Szánalmas szégyengeljes és nevettséges ez a vergődés amivel a lebőgésedet próbálod védeni. Tényleg ennyire gerinctelen vagy hogy nem vagy képes beismerni hogy tévedtél? (mert mit számít? Tökre nem lényeg nem lesz ettől presztízsveszteséged. De hogy egy ilyen pitiáner dologban befeszíted magad na az már tényleg égő) Már mindenki tudja hogy nincs igazad, te itt saját magad előtt mentegeted magadat? Most akkor megy az alkudozás?
Ne vicceljünk már, ilyen fej csak súlyos esetben jön. Tehát súlyos. És nem a te alkeszpicsa teóriád alapján.

Captain Admin
Olvasó

“Tényleg ennyire gerinctelen vagy hogy nem vagy képes beismerni hogy tévedtél?”

De képes vagyok beismerni. Miért ne lennék? Jelen esetben is, amint jön az értesítő email a kommentről, amiben elém tárod a BIZONYÍTÉKOKAT, amik azt igazolják, hogy Zsuzsika valóban valamilyen betegségben szenved, aminek következtében felpuffad még a feje is, máris beismerem, hogy tévedtem.

Addig azonban továbbra is a logikus és ésszerű magyarázat áll szemben a blikk cikk állításával, amit 40 ezer forintért korlátlan mennyiségben lehet prezentálnia bárkinek. Még akkor is ez marad a helyzet, ha ez nem mindenkinek hihető.

Én elhiszem,h sunáznád Demcsákot még ilyen állapotában is, de szerintem kicsit túlreagálod ezt a dolgot. Nem gondolod? Ér ennyit a blikk? :D

Taki
Olvasó

Captain Admin: Hagyjál már a blikkel, google a barátod, ott egy rakás más forrás, interjú stb. Hol szarom le amúgy hogy néz ki nekem amúgy eleve sem volt az esetem, az sem érdekel hogy ettől függetlenül milyen.

Naooo
Olvasó
Naooo

Szarnyi Tibor.

Apa35ev
Olvasó

A KDNP-Orbán nyalizza (bedől nekik) a feministák valagát mégis mossa kezét.
https://mfor.hu/cikkek/makro/orban-szerint-ezt-nem-lehet-megoldani-37-506-forinttal-kevesebbet-keresnek-a-nok-.html

“Az egyébként, hogy Orbán Viktor szerint ők nem tudják megoldani ezt a problémát, gyenge magyarázat, hiszen számos külföldi példa állhatna előttük – ha úgy gondolnák, hogy foglalkoznak ezzel a kérdéssel.”

A ballib hulladékok az apák bajaival mikor fognak foglalkozni és nem 37 ezer forinttal?
Amikor majd a nők keresnek duplaannyit 0 munkával és felelősséggel akkor is lesz valami hisztijük, de nem ami életbevágó. Hol vannak az Ákosok akik szerint a nőnek nem az a dolga, hogy többet keressen mint a férfi? Ennyit változott volna a világ 5-6 év alatt vagy ennyire reménytelen már a hazai helyzet?
Puzsér is elment politikus bűnözőnek, pedig neki volt hangja. Marad a kollektív hallgatás és a valós társadalmi problémák szőnyeg alá söprése, legalábbis ami a férfiakat érinti.

Captain Admin
Olvasó

“A ballib hulladékok az apák bajaival mikor fognak foglalkozni és nem 37 ezer forinttal?”

Gyanítom a ribancok által kizsigerelt, gyerekekkel zsarolt elvált apákra gondolsz. Ha nekik külső segítség kell, akkor ezen az alapon mindenkinek. Nem vitaindítónak szánom és nem is trollkodok, de aki annyira balfasz, hogy engedi, sőt a kapcsolatában korábban olyan alapokat fektetett le, hogy a nő egy válás során teljesen szabadjára engedve tombolhasson, az megérdemli. Ők ezzel fizetnek a korábbi hibáikért, hogy a nőjüknek ki vannak szolgáltatva ilyen téren teljesen.

Ha ebből a helyzetből nem ők maguk, hanem külső (állami) segítséggel másznak ki, akkor soha sem fogják megtanulni a leckét. Így, hogy keményen fizetnek, megvan az esély, hogy legalább a saját gyereküket ilyen helyzetekre jóval felkészültebben engedik majd ki az életbe, de minimum az ismerőseik tanulhatnak a kárukból.

Már 20 éve is minden eszköze megvolt egy férfinak ahhoz, hogy a kapcsolatába kockázat nélkül vágjon bele. Aki pinát látva nem gondolkodik, az magára vessen. Én már 17 évesen tudtam, hogy soha nem fogom végig csinálni azt a megaláztatást, amit egy esküvő jelent, vagyis soha nem fogok nősülni. Kapcsolatunk, saját gyerekünk, élettársunk is lehet, nem kell ehhez hurokba dugni a fejünket.

Most egy ilyen szempontból szélsőséges időszakot élünk, de napról napra egyre több észhez tért férfi termelődik ki, ami köszönhető az így pórul járt elvált apák tömegeinek is. Ám mire társadalmilag is érezhető változások lesznek (már most is tapasztalható amúgy, hála az AI-nek, pl a váltott gyerekelhelyezés kiharcolásával) addig még rengeteg áldozat lesz ezen az oldalon. Amin nem kell csodálkozni olyan esetekben, ahol önként és dalolva alapítanak közösen vállalkozásokat ismerősök is úgy, hogy eleve most is és a jövőben garantáltan a férfi fog többet invesztálni bele minden téren. Mindezt a pináért, ami 10eFt/30 perc áron kapható.

Apa35ev
Olvasó

Nincs szükség sok apára a nőknek ha spermáról van szó, de halálig dolgozó eltartókra igen, és erre viszont lehet nemet mondani (sztrájk). Látom is az utak szélén a magyar férfiak (munkások) jórészében már meghalt a motiváció, hogy eltartsák a családjukat. Lassan részeges és eszetlen zombikká válnak mind ha nem növesztenek tököt az utolsó csepp vérükkel, bár az se menti meg őket a komcsi családjogi rendszerünkben ha egyszer felemelik a hangjukat. Mert egyszer makogni kevés, a társadalomnak kell meghallania amihez kampány kell, de még 1-2 %-os bejegyzett párt is többet érne mint ami jelenleg idehaza van.

Captain Admin
Olvasó

Már elnézést, de ez ritka balfasz hozzáállás, hogy majd az állam megoldja. Kb mint aki a vagyona gyarapítása helyett az állami nyugdíjrendszerben bízik. :)

A jelenlegi helyzettől nagyon könnyen lehet sokkal rosszabb is, elég csak megnézni mi megy dániában, a skandináv államokban. Konkrét esetek vannak, amikor miután az oviban elszólta magát (kifaggatták) a kisgyerek, hogy kapott otthon valamikor valamiért egy pofont, már haza sem vihették a gyereket a szülők, hanem egyenesen meg sem állt vele az illetékes hatóság egy meleg házaspárig, akik onnantól kezdve a nevelőszülői lettek. Ilyen országban mi lenne ezekkel az elvált apákkal, akik itthon nem boldogulnak? Akinek annyi zsaroló potenciálja nincs a kapcsolatában (és ez csak egy a 100%-ban eredményes eszközök közül), hogy korrekt feltételekkel el tudjanak válni, az ilyen téren nem életképes, nem férfi.

Viccen kívül ott tartunk, hogy a fehér férfi engedélyt kér a szórakozóhelyen ahhoz, hogy meghívhassa azt a nőt egy italra, akit előző este 6 fekete vágott gangbangbe, a nő kérésére. Ez nem a nők hibája, hanem a magukat kiherélni hagyó fasziké. Férfivá válni ezeknek a küzdelmeknek az abszolválását jelenti, ami pl egy női főnök elnyomási kísérlete, vagy egy válás elfogult bíróval.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ha nem a nők hibája, akkor a zsidóké.

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

Szeretném megkérdezni, hogy hány éves is vagy.

Captain Admin
Olvasó

39.

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

Oké. Az igaz, hogy én sem nősültem, 45 vagyok, de amennyire érzékeltem, azért húsz éve még nem voltak ennyire nyilvánvalóak a ma már a netnek köszönhetően is könnyen hozzáférhető ismeretek. Valami olyasmi látszott talán, hogy a nők nekiszabadultak 90 után, de hogy mekkora is a baj, azt az ember csak a tapasztalatok birtokában kezdte el lassacskán felmérni. Nyilván ment a családi nyomás stb., ők meg végképp meggyőzhetetlenek voltak arról, hogy igazából fogalmuk sincs, hogy mi megy itt. Ez már nem a hatvanas évek. Azt azért semmiképp nem merném kijelenteni, hogy minden pórul járt férfi megérdemelte a sorsát, mert balfasz volt. Nem úgy szocializálódtunk még szerintem annak idején. Olyan hangok még véletlen sem voltak családon belül sem, hogy mire kellene figyelni, bár azért érzékeltem már én is dolgokat gyerekként, még ha klasszikus házasságban éltel-élnek is a szüleim.

Captain Admin
Olvasó

“Nem úgy szocializálódtunk még szerintem annak idején. Olyan hangok még véletlen sem voltak családon belül sem, hogy mire kellene figyelni,”

Nem tudom milyen előképzettség kell ahhoz, hogy valaki felismerje, hogy egy számára megalázó rendezvényre pénzt kidobni, valamint ismerősök, rokonok előtt letérdelve alázkodni (könyörögni) egy nőnek a kiszolgáltatottságért nem érdemes. Ahhoz sem kell semmiféle előképzettség, hogy felismerje az ember fiatalon, hogy egyes nőket ő használhat bármire, egyes nők pedig a férfiakat tudják használni bármire. A helyes megoldásokhoz nem kell komolyabb elemzési készség.

Amíg sokak kételkedés nélkül hisznek a mesében (béta bélának jár egy jó nő, mert csak), addig nem csodálkozhat senki.

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

Ezek a fogalmak (béta/alfa stb.) még csak nem is léteztek a közbeszédben úgy tíz éve, max a geometriában, és a természettudományok egyéb ágaiban használtuk őket… Mindenki próbálta természetesen józan ésszel valamelyest átlátni a dolgokat. Azt azonban nem gondoltam volna úgy 15 éve, amikor már sejtettem, hogy mennyire siralmas az emberanyag női oldalról, hogy tényleg ennyire rossz a helyzet, amennyire annak tűnik…

Reszet Elek
Újságíró

Nagyon sok múlik a családi mintán és az ilyesmiket nagyon nehéz meghaladni.

Naooo
Olvasó
Naooo

Hát nem is a sikkasztóknak, azoknak kötél jár.

common man
Olvasó
common man

Na de te személyesen pórul jártál?

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Csak nem te vagy aki a cs&p osztotta a redpill_t az embereknek és nőknek kopott kupak majd szomszédháború néven? :)

Captain Admin
Olvasó

De. Mindenkinek lehet hobbija… :)

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Na az jó, voltak komoly vitáid 1-2 manginával és “nővel” csak ezért olvastam őket az irások nem is volt lényeges de sokaknak nem bírta a gyomra azt a tömény és keserű valóságot amit felvázoltál hogy rendesen kikeltek magukból és egy picit sem gondolkodtak ell rajta, na meg dolgozott benük a kognitív diszonancia is erősen!
Le a kalappal a türelmed előtt ahogy néha magyaráztad nekik én az elején feladtam volna!

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

Már kíváncsivá tettetek, lehet, ránézek. Bár nem szeretem, mert az fb küldi talán az üzeneteket szanaszét, hogy megint használod az alkalmazást, mintha bárkinek köze lenne hozzá…

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Elvesztek már a hsz valami gebasz lett a facés kommentekből így eltüntek, pedig össze lehetett volna ollózni belőlük egy kisebb bibliát is!

Captain Admin
Olvasó

Egy időben jó volt, a nőket is érdekli ez a téma. De kb másfél éve megjelent 2-3 balfasz ratyi (szó szerint) és eléggé lezüllesztették a színvonalat. A személyeskedésen (egy nicknévvel) és a folyamatos, de sikertelen hiteltelenítési kísérletekkel falkában sem mentek semmire. Azt azonban elérték, h az értelmesebb női kommentelők szokás szerint itt is a többséghez idomultak. Fura lelkiviláguk van a balfaszoknak, ennyi tanulsága volt ezeknek. :) Kár, h eltűnt az a sok komment.

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Jó volt olvasni az itteni cikkekel párhuzamosan így szépen lassan rájöttem mért vagyok balfasz a nők szemében és majd később a sajátomban is! :D

wittukind
Olvasó
wittukind

Persze hogy jó olvasni a cikkeket a Férfihangon, akkor is ha nem illenek ide…hogy az a forbesz mit ir kiről…nem érdekel különösképpen, itt úgy tudjuk hogy az igazi sikeres sapiensensekről a forbes sem tud….

xcsakx
Olvasó
xcsakx

csak ezért olvastam őket

Csatlakozom, én is:)

Hunn
Újságíró

Akkor hát Isten hozott a Férfihangon is, Captain Admin / Kopott Kupak / Szomszédháború! Tökös hozzáállású gyerekekre nagyobb szükség van a világban, mint valaha.

Captain Admin
Olvasó

Most ezen elgondolkoztam. Tégyük fel, hogy egyre több tökös (felvilágosult) férfi lesz a világban. Ez miért lesz jó az egyénnek, neked vagy nekem? Több lesz a rivális, a konkurens, nehezebb lesz a puncihoz jutás. Nekünk az a jó ha minél kevesebben vagyunk.

Melyik szórakozóhelyre mennél be szívesebben puncivadászatra? Amelyik tömve van alfákkal, vagy amelyik fullon van bétákkal? :)

Mégis terjed az ige, egyre szélesebb körben elérhető a szakirodalom. Túl azon, hogy ez egyeseknek üzlet, mi lehet ennek az oka? Talán az, hogy ha nem termelődnek ki tömegesen karakánabb gyerekek a világban, akkor a női oldal fog a számunkra egyre előnytelenebb változásokat ránk kényszeríteni, hiszen a mangina és béta tömegek idomulása nem fog megállni, mivel a nők folyamatosan növelni fogják az elvárásaikat, mert a pina náluk van.

Hunn
Újságíró

Na, most ezen meg én gondolkoztam el, Captain Admin. Ez a Red Pill egyik erkölcsi dilemmája: segítsünk-e azoknak a férfitársainknak, akik ugyanabban a cipőben járnak, mint mi régen, vagy pedig ne, mert ezzel csak lehetséges vetélytársakat kreálunk?

Én azt választom, hogy segítek. Hogy miért? Mert nekem is segítettek. Azok nélkül a férfiak nélkül, akik az interneten megosztották a Red Pill-el, Game-mel kapcsolatos jótanácsaikat, ezen férfiak segítsége nélkül továbbra is csak egy nyomorult incel lennék, amit pedig az ellenségemnek se kívánok. Akkor én miért tagadnám meg más férfiaktól a segítséget?

Azt viszont sajnos nem igazán látom, hogy futótűzszerűen terjedne a Red Pill, bár tény, hogy elterjedtebb, mint pár éve. Szerintem mi már életünk hátralevő részében bőven el leszünk, és le fogjuk győzni a konkurenciát. Ráadásul ahogy öregszem, egyre kevesebb olyan nőt találok, akit egyáltalán meg akarnék dugni, nemhogy még versenyezzek is értük. A nők kb. 2%-a olyan, hogy nekem nagyon-nagyon az esetem, a nők maradék kb. 98%-át nyugodtan viheti a konkurencia, legalábbis ami engem illet… :)

Captain Admin
Olvasó

Sokat ezen nekem nem kell agyalnom. Az egyértelmű, hogy ha én fejlődök ezen a téren, az nekem csak előnyös lesz. Az is világos, hogy a fiam kiképzem, hogy jóval könnyebb dolga legyen majd az életben mint nekem volt. De más hímeket miért támogassak? Egyszerűen nem áll érdekemben, de még csak a fiam érdekében sem. Egy oka van annak, hogy miért éri meg másokat (nem konkrét személyeket, hanem inkább tömegeket egyszerre) támogatni, mégpedig az, hogy ezzel az ellenséget gyengítjük. :)

Reszet Elek
Újságíró

Egyéni szempontból és direkt csajozási területen semmi előnye sincsen viszont közösségi lények is vagyunk, társadalomban élünk. A negatív nemi tendenciáknak vannak társadalmi szintű externáliái amelyek személyesen téged és a szeretteidet is érintenek.
Az hogy anyagilag kifosztanak egy válással (akár házasság nélkül is), hogy megvádolnak nemi erőszakkal és börtönbe kerülsz, hogy a karrieredet derékba törik hamis szexuális zaklatási váddal vagy hogy mint valami diktatúrában már a véleményed sem fejtheted ki szabadon semmilyen alapvető kérdésben, mind-mind valós fenyegetés, az ezek felé tartó tendenciák jól láthatóak.
Ezen folyamatokkal szembeszállni így egyszerre társadalmi és egyéni érdek is.
E tendenciák része az emberek nemi identitásának a lerombolása, párkapcsolatok kezdeményezésére való képessége ellehetetlenítése is és ezért lesz az ezek ellen ható minden tevékenység egyéni érdek is.

Reszet Elek
Újságíró

CA: Itt egy jó példa az általam leírtakra, hogy mennyire összefüggenek a dolgok: http://orthochristian.com/86589.html
comment image

common man
Olvasó
common man

Van valami terved lány(ok)ra is?

Wildschwein
Olvasó
Wildschwein

Én ezt nem érzem “erkölcsi dilemmának”. Az mondjuk igaz, hogy még nem sajátítottam el teljesen a Red Pill szemléletet, ez nem megy egyik napról a másikra. De az nem merült fel bennem soha, hogy magamnak ártanék azzal, ha más férfiakat is megismertetek ezzel a szemlélettel. Az a példa szerintem sántít, hogy nehezebb csajozni egy olyan szórakozóhelyen, amelyik tömve van alfákkal. A nőknél úgyis mindig csak a rendelkezésre álló kínálat felső 20%-a jöhet ténylegesen számításba, akár alfákból, akár bétákból áll ez a kínálat. (Mondjuk most így leírva már nem tűnik ez annyira meggyőzőnek, inkább kicsit olyannak, mint az egyszeri autós esete, akit nem érdekel, ha emelik a benzin árát, ő úgyis mindig 15 ezerért tankol. Na mindegy.)

De a lényeg az, hogy szerintem jobb lesz a világ akkor, ha minél több férfi megismeri és alkalmazza a Red Pill szemléletet. Jobb lesz a férfiaknak, és jobb lesz a nőknek is. Ezért nem kell ezt magunknak megtartani, hanem megosztani azokkal, akik fogékonyak rá.

common man
Olvasó
common man

Hunn! Én is amellett vagyok ,hogy a másokon való segítség szükséges.Nem azért mert én vagyok a jóságos Teréz atya hanem mert ezáltal az össz- színvonal emelkedik és nekem is a topon kell maradnom.De! Van aki akkor tenné a legjobbat( akár a közjónak is),hogy energiáit leginkább saját még mindig fennálló problémái megoldására fordítaná.

Delin
Olvasó
Delin

Ahol több az alfa, ott több a jó nő is, ahol a nők is ugyanugy versenyben vannak egymassal. Ez pozitivan hat a nők kulsejere es viselkedesere is ferfi szempontbol. Ha alfa vagy, mindenkeppen jobb, ha tobb alfaval veszed magad korbe, mint betaval. Oke, hogy nagyobb a verseny es lehet nem te vagy az adott kozegben a hierarchia tetejen, de nagyobb sokkal a minősegi meritesi bazis is es egy ilyen kozegben egy “atlagos nő”, bőven atlag feletti kategoria. Nem mindegy ferfi szempontbol sem, hogy adott tarsasagban az atlag noi SMV 6+, vagy csak 4-5. (Az alfat most itt tökös, ferfias ertelemben hasznaltam, nem a hierarchikus ertelemben.)

Reszet Elek
Újságíró
Naooo
Olvasó
Naooo

Társaságba már csak az unalmasok járnak.

Apa35ev
Olvasó

Sok gond itt az, hogy egyesek törvénytisztelők és még az ócska jogainkat is betartják, bamba birkák de amikor szembesülnek jogfosztottságukkal a bíróságon akkor pampognának, de nincs kinek, mert kettős mércét használnak és a bírók jóindulatától függ sokminden ami nincs szabályozva. Egyedi esetek VS kollektiv esetek. Éppen ezért van létjogosultsága a Férfimozgalomnak, mert csakis csoportosan lehet elérni valamit.

Nekem mondta a bíró nem lehet mindent szabályozni a polgári perekben -amivel maximálisan egyetértek-, de vannak alapvető jogok amiket csak és kizárólag kollektiven lehet kiharcolni. A magyar férfi jelenleg erre képtelen, mert túl sokat hisz magáról. Ezért egyéni szinten például egy apának csakis akkor van esélye egy válóperben ha korábban foglalkozott a gyerekével (ekkor lehet közös megegyezéses közös szülői felügyelet vagy kizárólagos felügyelet) és nemcsak az asszonyt pénzelte. Ha az apák nem a múltban élnének(elvárva tettek nélkül a középkort: “én vagyok az urad, te meg a nőm”), akkor lenne esélyünk változtatni és ismét családfőkké válni, mert alapértelmezetten a férfi szinte mindenben erősebb. Jogfosztottan nem lehet, az anyáknak jelenleg túlhatalma van házasságon kívül és megnyugtatlak élnek is az előjogaikkal. A 10-20 millió forintos CSOK nem fogja őket meggátolni a válásban, mert ha egy nő érdekelt benne akkor megtalálja a módját, hogyan dobja a megunt férfit más erőforrásokért.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Éppen ezért van létjogosultsága a Férfimozgalomnak, mert csakis csoportosan lehet elérni valamit.

https://www.ferfihang.hu/2012/07/20/bikacsordak-a-ferfijogi-mozgalomban/

common man
Olvasó
common man
xcsakx
Olvasó
xcsakx

Annak a cikknek csak egyetlen gondolatára célozgatsz újra és újra, hogy a férfiak individualisták, így nem is kell, nem is lehetséges semmiféle férfijogi mozgalom.

Semmi célozgatás nincs, a cikk önmagáért beszél, a valóság és a tények alátámasztják az állításait, de perse, akit a tények csak összezavarnak, annak „zavart okoz az erőben”.

Bármilyen gittegylet lehetséges, csak épp a nem létező „bikacsordák” miatt, kínos erőlködésekbe, meg érdektelenségbe fullad az összes egyenlőjogkövetelés”, hiszti, performansz, SZRTJK, „nyílt levél”, stb., és akkor még a „prominens”, (aktuális?), percemberekkel (vagy levitézlett) hülyékkel kapcsolatos interjúkat még meg sem említettem.

Mindenki olyan mozgalmat indít , ami neki jólesik, őszintén, engem nem nagyon érdekel, hogy ki, milyen buborékokban próbálja a kört négyszögesíteni, vagy vice-versa. A probléma abból adódik, ha hamis ígéreteket/hitet próbál propagálni és olyat ígér, ami nem fog megvalósulni, mert a valóság, ebben a tekintetben, általában az arányokról, relatív és komparatív előnyökről szól és nem az abszolút, nominális „értékekről”/”jogról” amiért a küzdelm elvileg van.

Nem a férfiak individualitása a lényeges, hanem a „párszerzés”/”nőzés”/”csajozás” akárhogy is tekergetjük, eddig is, és ezután is egyéni sport volt, és lesz is, még egy jó ideig, mindenféle híresztelés, meg vágyálom ellenére. Persze, néha jut „lepattanó” a sidekicknek is, de az általában a kövér, idomtalan, szörös stb „maradék”, legyen az egyéjszakás, vagy hosszútávú.

Ez a valóság, de lehet hülyíteni a szerencsétleneket, hogy majd, ha lesz „valódi jogegyenlőség”, ha kötelező váltott elhelyezés, no meg újabban a „bérlakásprogram”, akkor a jelenlegi 70%-nyi „kiszorultnak” majd jobb lesz az esélye lesz arra, ami jelenleg hiányzik neki.

Nem lesz jobb esélye, mert ezzel együtt, bátorságot, tököt, önbizalmat és „sikeres” módszert nem lehet sem venni sem átadni, sem ajándékozni, ráadásul, mivel a „célok” megvalósulásának a realitása a béka segge alatt van, így a soha el nem érhető szentgrálokkal lehet a „nagy rózsaszín unikornisban” hinni és várni a mannát, ami objektív okok miatt soha nem következik be, (és a “célokmegvalósulásának”, faramuci módon, a férfi döntéshozok az akadályai, nem a nők, vagy a “feminizmus”, vagy bármilyen “izmus”)

Hiába érné el az összes férfimozgalom, az összes „célját”, mert nem ezek az okai az egyén sikertelenségének, gyerektelenségének, párkapcsolati/nőhiányának stb.

azokkal a feminista társadalmi folyamatokkal szemben, amelyek a nőmozgalom irányából egyre súlyosabb társadalmi károkat okoznak, mindenképpen szükséges egy szervezett férfimozgalomnak fellépése.

Egy gittegylet “ellen” egy másik gittegyletnek sok értelme nincs. Egyrészt egy kalap alá veszik mindkettőt, másrészt a nők jobbak ebben.

A „nőmozgalom” ténye is kérdéses számomra. A saját ismeretségi körömnön belül egyetlen “mozgalmárt” sem ismerek személyesen, persze a neten van egy pár nyomorult, országos szinten pár száznál több nem nagyon, de “mozgalomról” beszélni -nem látható/nem létező, elhanyagolható mennyiségű tagokkal- mindenképpen furcsa.

A különféle feminista gittegyleteket férfiak támogatják, kihisztizik maguknak a döntéshozó férfiaktól a forrásokat, és telhetetlen gömböcként shittesztelik és szopatják a „felvilágosult”, nagyondemokratikus, liberális, balos LMBTQ eltűrő Willkommenskultúros , elpuhult, jóléti társadalmakat. (Ugyanazzal a “módszerrel”, neheéz ellenük “küzdeni”,. mert ebben ők a jobbak.)

Ennek a jogszabályi feltételeit eleink megteremtették, kinyitották a palackokat, most már nem lehet visszagyömöszölni, mert egyből jön a mantra: „mert és cigány vagyok”, „mert én szegény vagyok”,„mert én buzi vagyok”, mert én nő vagyok”, mert én faszomtudja mi vagyok…..Jelenleg, ezekhez társulna be a: ”mert én incel vagyok”, „mert nekem nincs lakásom/jövedelmem/tököm/nőm/váltott elhelyezés” , „mert nekem nincs stb.-m” –„férfioldalról” megjelenő, „áldozatszerepes” mantrák, csakhogy a „célszemélyek”: a nők részéről, enyhébb esetben szánalmat, de inkább megvetést vált ez ki.
Hogy ez jó-e vagy sem, azon lehetne filozofálni, de ilyen a természetük.

A feminizmus „mumusa” ellen való küzdelem ott kezdődne, hogy az átlag férfibe ösztönszinten belekódolt, a nőkkel való viselkedési mintákat és automatizmusokat kéne velük felismertetni , és jó esetben , ha akar ebben fejlődni-továbblépni, akkor segíteni, de mindezért neki kell tennie, önmagától, a meglévő keretek dacára.
Akarata ellenére egyiket sem lehet vele megtenni, de lehet próbálkozni, mindig elhal. Min 90%-a már a gondolat felvetése ellen is tiltakozik, mert ilyen a természete, így van kódolva.

Az “érdemes” egyedek aránya nagyon kicsi, őket kell is támogatni és minden segítséget megadni nekik, a többi „zombi” meg mindig ott fog tartani, ahol jelenleg tart, nem számít a jogi, társadalmi környezet, mert a „régi “,kényszer keretek már nem léteznek, sőt, egyre inkább puhulnak a meglévők is.
Nem lehet visszahozni a nosztalgikus: „régen mindenkinek volt párja a faluba” vágyálmot, nem lehet ugyanazokat a kényszerítő objektív kereteket megteremteni.

mert egyáltalán nem hiszel abban sem, amire a cikk eredeti szerzője Rob Fedders jut, mépedig, hogy a férfiak a társadalomból való kivonulás, a MGTOW passzív ellenállási mozgalmával lehetnek képesek megfordítani a feminista társadalmi rombolás trendjeit.

A “kivonulók” azon kívül, hogy “tökön lövik magukat” és kapnak x perc kétes dicsőségű hírnevet, sokat nem érnek.
A hisztiző, toporzékoló, „kivonuló” , „éhségszrtjkoló” , „öntudatos” , „remete”, egyszóval: „kuss én így szállok le a bicikliről” stb. hímnemű egyedek , azon kívül, hogy “tökön lövik magukat” és (jóesetben) kapnak x perc kétes dicsőségű hírnevet, sokat nem érnek el .a tehetetlenségen és elkeseredettségen kívül esetleg csak a hamis „safe space akol melegét” tudják „nyújtani”, ami nem sok.

Ha ezt a megközelítést is folyton gúnyolod, akkor miért hivatkozol annyiszor a cikkre?

Mert a “gyöngyök” azok “gyöngyök”, hiába vannak az ocsú közt.

Valójában te csak a nihilizmust pártolod és szemmel láthatóan minden férfiszerveződést morálisan lejáratni törekszel.

Ez a te bábod, és valószínű, hogy így vagy képes oldani a kognitív disszonanciádat, ha valaki nem ért veled egyet.

Többször is jeleztem, hogy én az önmagáért tenni akaró, hajlandó és ténylegesen tevő egyént „pártolom” , nem izgatnak a „férfi gittegyleteket”, ahogyan a női gittegyletek sem, bármilyen “terézanyás jézusos közérdek” címszó alatti szöveget is nyomjanak, pont úgy, ahogy a női gittegyletek, azok is “NŐKÉRT” teszik “áldozatos munkájukat”, meg is van az eredménye , a sok boldog nővel Dunát lehet rekeszteni….

(BTW:A „Minden hang számít szlogent” ki kéne cserélni a „Minden hang számít, ami egyezik Alter Ego véleményével, különben tiltásra/törlésre kerül”-re, és akkor a magamfajta „renitenseket” azonnal kizárhatnád, hogy az általad elképzelt buborékodban (gerleévásan) pár „fannal” együtt homokozhass…)

Többször is mondtam már az ebbéli hatalmas igyekezetedet látva, hogy nem tudom eldönteni, hogy vajon neked ezért fizet-e valaki, vagy csak ennyire nagy perverz kielégülést okoz ez számodra.

No comment.

common man
Olvasó
common man

Egyszer az a bajod ,hogy cselekednek aztán meg azt állítod a mannát várják.???? Te is olyan sehogysejó picsa vagy.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Egyszer az a bajod ,hogy cselekednek aztán meg azt állítod a mannát várják.????

Ha te ezt látod/értelmezed, akkor biztos így is van. Amúgy meg magasról teszek rá, egyikkel sincs bajom, mindenki a saját sorsának hályogkovácsa.

Te is olyan sehogysejó picsa vagy.

Ennek örülök, mert így velem összehasonlítva kiviláglik a te ragyogó intellektusod.

common man
Olvasó
common man

Hát nem örülök neki ,hogy világítanom kell mert te mindig kivered a biztosítékot….holott!
De az neked is furcsa lenne ha valaki más az államilag kiutalt ingyenpina (kreált)kérdését összemosná az elvált apák gyermekláthatási( valós )gondjaival.Olvasd el saját írásod.

Szerk: gyermekláthatási,közös-felügyeleti,váltott elhelyezési,..

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Hát nem örülök neki ,hogy világítanom kell

Ahogy számolom, a sorrendben talán a harmadik “legélesebb kés” vagy a sok okos közt.

De az neked is furcsa lenne ha valaki más az államilag kiutalt ingyenpina (kreált)kérdését összemosná az elvált apák gyermekláthatási( valós )gondjaival.

Ez az “összemosás” egyrészt nem tőlem ered, másrészt csúsztasz (vagy tudatlanul, vagy szándékosan), a közös felügyelet -váltott elhelyezés nem egynlő a láthatással és a váltott elhelyezés hiánya nem jelenti a láthatás megvonást sem, szoval csiszold még az intellektusodat “összemosás” ügyben.

Nem beszélve arról, hogy csak hivatkozom rá, ha úgy jobban tetszik, ugyanis a gyerekhiányra adott egyik itteni, közkeletű “megoldásra” merült fel válaszként/célként, hogy akkor több gyereke lenne a férfiaknak, elköteleződnének, “vállalnának gyereket”, alapítanának családot stb. nagyobb kedvvel, ha esetleges válás esetén, váltott elhelyezés lenne.
Nem én kevertem a kettőt, én már “hozott anyagból” dolgoztam, az illetékesen kérd számon.

common man
Olvasó
common man
common man
Olvasó
common man
wittukind
Olvasó
wittukind

“Vannak alapvető jogok amiket csak és kizárólag kollektiven lehet kiharcolni”-ez olyan kurva komcsi stilusban van irva-mondva hogy na….vagyis 6 év jog után, igaz az régebbecske volt de mégis,… úgy tudom hogy akármilyen törvény, legyen penal vagy civil, személyre szól. nem valami kollektiv cigányfalkára….de lehet hogy nem vagyok azsúrba a Magyarországi új törvényekkel és ott már lehet egy kalap alá venni egy egész bagázst?

Captain Admin
Olvasó

http://www.atv.hu/videok/video-20190408-jakupcsek-plusz-2-resz-2019-04-08

Érdemes végignézni. Sárga pulcsis úr, a balfasz, “korrekt”, jogkövető stratégiájával azt érte el évek alatt, hogy a lánya önként mondja a szemébe, hogy inkább nem találkozik vele. Németh Kristóf még jóval az első tárgyalás előtt, az első pillanatban pontot tett az ügy végére. Gyanítom,h nem úgy ahogyan itt előadta, de kit érdekelnek az eszközök? :D Ezt így kell és csak így lehet. Aki ezt nem meri/tudja meglépni, az alkalmatlan a szülői feladatokra, mert nem tud érdemben cselekedni a gyereke érdekében.

Jó azért látni, hogy vagyunk még páran akik érdemben is merik és tudják érvényesíteni az érdekeiket. Jól rávilágít a lényegre is Kristóf azzal, hogy kiemeli, hogy ott és akkor kell dönteni és cselekedni, később már csak a tűzoltás mehet. És milyen érdekes, az exével a későbbiekben sem maradtak rosszban, míg a sárga pulcsis úriembert 6 éve zsigereli/terrorizálja az exnője. Azt is érdemes kiemelni, hogy abban is igaza van a Kristófnak, hogy a külön költözéstől számítva alapvető változtatásokat kell eszközölnie az apának az életvitelében, ami lényegében azt jelenti, hogy időt kell felszabadítania, amit rendszeresen a gyerekre tud fordítani, szerencsés esetben az anyával 50-50 arányban.

common man
Olvasó
common man

Vannak neked jobb témáid is mint az arcpuffadás…
Talán a sárgapulcsis védelmében:a nők sem egyformák.Lehet a Kristófnak valamivel normálisabb a volt felesége de az biztos ,hogy a határozott eltökéltség szükséges a férfi részéről már a kezdetektől.Jó pár éve volt egy eset amikor az apa elvitte magával Törökországba a vegyes házasságból származó gyereket, mindenhol gyerekrablást kiabáltak ennek a sárgapulcsisnak az esete pedig csak “hétköznapi.” A nők egyébként teljesen abnormálisan tudnak viselkedni ezekben a helyzetekben erről a legtöbb férfinak van is tudomása hallomásból,barátok rokonok révén.Csak a legtöbben nem gondolják át ,hogy ez velük is megeshet.Mint derült égből a villámcsapás.

Hunn
Újságíró

Hát, az lehet, hogy ezek a nők más férfiakra komoly befolyással vannak… de nekem, személy szerint, egyik sem ugathat! :)

UPongi
Olvasó
UPongi

Fogalmi tévedésben vagy, ha valaki befolyásos, az nem azt jelenti, hogy parancsolgat neked… legalábbis nem közvetlenül… :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Hogy felszopták magukat.

Mátyás Hunyadi
Olvasó

Ennek a nőnek meg a véleménye – lehántva róla a PC süketelést – a következő:

“Én férfiakkal versenyzek, én azok között akarok sikereket elérni és elérni a csúcsot. Tojok rá, hogy nők között sikeres vagyok, kit érdekel ez ? Engem biztosan nem.”

Nincs ezen mit ünnepelni, a PC körítést lehántva ez egy karrierista nő, valószínűleg gyermektelen és max. egyet fog szülni. 15 év múlva lehet a mi Angela Merkelünk vagy Teresa Mayünk egy 9 milliós, elvénhedt ország élén.

Reszet Elek
Újságíró

Ez most nem jött be. Három gyereke van, jogász (summa cum laude) és három-négy nyelvet beszél. Ráadásul még szeret focizni is, az FC Saint-Michel, Bruxelles női labdarúgó csapatának tagja, korábban meg a női NB-I B-ben kosarazott. Le a kalappal!

Mátyás Hunyadi
Olvasó

Valóban, ezt benéztem. Rákerestem erre a Varga Juditra, bejött valami üres kormányzati önéletrajzi oldal a nőről, aztán szartam tovább keresni. A következő mondatom téves: “Nincs ezen mit ünnepelni, a PC körítést lehántva ez egy karrierista nő, valószínűleg gyermektelen és max. egyet fog szülni.” A szövegem többi részét tartom csak fenn. Ennek ellenére – a tények alapján- alapvetően gyermektelen (May, Merkel, szerb kormányfő nő) nőknek van csak esélye miniszterelnöki pozícióra Európában. Igazából az lenne egy kisebb fajta siker, ha miniszterelnöki pozíció 3 gyerekes nőnek is sikerülhetne. Nálunk a Fidesznél “tervezett káderkarrier” van, majd figyeljük ezt a nőt, egyelőre kímélik az erősebb harcoktól és a politikai csatákban való alulmaradástól.

Delin
Olvasó
Delin

àjjj, a macska rugja meg, amikor hirtelen elsore sehogy se lehet belekotni valakibe…Se nem rusnya, se nem hulye, csalados is, mar csak az a hiba, hogy nem ferfinak szuletett.

Reszet Elek
Újságíró

Nem hiba az mert jól néz ki a nő. Megdönti a közkeletű vélekedést miszerint egy nő vagy okos vagy szép.

Delin
Olvasó
Delin

:D Ezzel a mondatoddal akaratlanul epp a kritizalt mondatàt tamasztod ala (miert nehezebb egy nonek ervenyesulnie szakmailag, mint egy ferfinak). Hiszen sokan gondoljak ugy, hogy egy no vagy szep, vagy okos. Ez akarhogy is nezem, inkabb hatrany, mint elony szakmailag. A ferfi kollegaihoz kepest neki extra energiat igenyel a bizonyitas, hogy a teljesitmenye miatt tart ott ahol, nem a kulseje miatt, vagy azert mert osszefekudt valakivel.

Reszet Elek
Újságíró

Ezt maximum a női kollégáinak kell bizonygatnia. Nekem a szakmaisága másodlagos kérdés, az hogy szép nő, aki még termékeny is viszont elsődleges.
Amúgy nagyon szépnek lenni kapcsolati szempontból inkább átok mint áldás.

Delin
Olvasó
Delin

Jah tenyleg, ferfi kollegaknal ez megvaltoztathatalan sorrend. :) Egyebkent a termekenyseg miert szamit, ha nem akarsz tole gyereket? Maga a lehetoseg tudata a vonzo?

Reszet Elek
Újságíró

A férfiszem ösztönösen is a termékenység jeleit keresi a nőn.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

(miert nehezebb egy nonek ervenyesulnie szakmailag, mint egy ferfinak)

Mert a nő elsősorban , másodsorban és harmadsorban is :NŐ
Nem kell túlmisztifikálni, az értéke nem függ a szakmai képességeitől, vagy tudásától, viszont akadály lehet, ha egyiket a másik “területén” szeretné “érvényesíteni”, akkor biztos szopni fog., vagy így, vagy úgy.

Ce la vie…..

Delin
Olvasó
Delin

Igen, ez noi szempontbol szakmailag hatrany, ezert mondja, hogy nokent nehezebb ervenyesulni.

wittukind
Olvasó
wittukind

Deli naccsága! vajon miért nehezebb nőként “érvényesülni” egy olyan cégnél ahol tényleg a hozzáértés és a fölkészültség a kérés, nem pedig hogy mennyire látszik ki a ….mindened…?

Delin
Olvasó
Delin

wittukind a tobbiek leirtàk…ha megnezed Judit kepeit neki kint van mindene a munkahelyi vagy akar a maganeleti facebook/google kepein?

wittukind
Olvasó
wittukind

Nagyon tudom, Delin Naccsága, hogy a többiek “leirnak” engem ahol csak birják de…nem tudom ki az a Judit és faszbuk akármit nem nézek és nem is érdekel….bocsánat a csúnya beszédért…

Delin
Olvasó
Delin

Bocsi, kerestem à betut es àtirtam az elso mondatot az elozo hsz-emben.
Mindig elfelejtem, hogy nalad ne feltetelezzem, hogy a konkret tema kapcsan kommentelsz. :) Egyebkent a cikk utolso bekezdeserol es a kepen levo norol beszelunk, Varga Judit allamtitkarrol.

wittukind
Olvasó
wittukind

Delin Naccsága, én mindig az illető cikk kapcsán kommentelek..nem mentem félre sose.. addig is legyenek mindig fényes teljes napjaid és örvendj ezeknek…salve!

Főttkrumpli
Olvasó
Főttkrumpli

Ez egy újabb mítosz. Inkább az lehet mögötte, hogy a fiatal lányok először a munkahelyen találkoznak azzal, hogy bármilyen erőfeszítést, teljesítményt is fel kell mutatni a siker érdekében és ezt értelmezik akadályoztatásnak.

Az én tapasztalatom az, hogy a nőknek egyszerűbb érvényesülni szakmailag, ha bármilyen fogékonyságuk van a témára. STEM műszaki pályán dolgozom, tanítottam egyetemen, dolgoztam multinál és rengeteg ügyfélnél. Már az egyetemen látszott, hogy tolják előre a lányokat. Alapvetően fiús szakma, kevés a lány, óvják őket mint a hímes tojást. Ugyanaz a teljesítmény, amiért egy fiút kirúgtak a vizsgán, a lánynak kis mosolygással és sokadik mentő kérdéssel elég volt egy kegyelem kettesre. Aztán mikor gyakorlatvezetőként jöttek hozzám a lányok 4.-ben, nem a saját tantárgyamat kellett nekik oktatnom, hanem olyan alapvető hiányosságokat pótolni, ami miatt már 2.-ban ki kellett volna rúgni őket. Nem kisebb hiányosságokról beszélek, hanem a szakmai alapokról. Ez alapján az is látszott, hogy a gyakorlati feladataikat a 4 év alatt nem ők csinálták meg, de arra sem vették a fáradtságot, hogy megértség amit szívességből vagy pénzért vagy ellenszolgáltatásért valaki megcsinált nekik. Aztán ott álltam a dilemmával: meghúzom őket – mán’ ha érted mire gondolok – olyan miatt, amit nem nekem kellett volna megtanítani, vagy átengedem kegyelem kettessel. Azt az utat választottam, hogy szabadidőmben lelkiismereti alapon tartottam nekik extra korrepetáló gyakorlati órákat a 2-3 évvel ezelőtti anyagból.

Ezek után az a lány, akit kicsit is jó vagy közepes a szakmában rengeteg előnnyel indul a férfiak uralta területen. Ha kicsit is jól néz ki akkor pedig tarol. Vannak ezzel kapcsolatos kísérletek is a szoftver szakmában, ahol ugyanazokra a feleletekre az eltorzított férfi hangú jelölt kevesebb pontot kapott mint az eltorzított női hangú jelölt.

Delin
Olvasó
Delin

Asszem kiosztom magamnak a Darwin dijat, mert keresem, keresem, de nem talàlom azt a rengeteg szakmai elonyt, amit nokent kellene tapasztalnom egy ferfiak uralta szakmaban. Gondolj, gondolj, gondolj…

common man
Olvasó
common man
Naooo
Olvasó
Naooo

Nincs olyan nő, aki ne a picsájával jutott volna előrébb.

Mátyás Hunyadi
Olvasó

Keresetlen stílusod mindig a lényeget világítja meg Naooo, mert az esetek 80 %-ában igaz is. De azért a maradék 20 % nő is érdekes. Ha tudsz róla, majd írd meg nekünk, hogy ki dugta meg karrierje bármelyik szakaszában a hájas Merkelt vagy a púpos Mayt ? Vagy a leszbikus szerb miniszterelnök nőt ? Ezek azért elég csúnya nők ahhoz, hogy kizárólag “punci karriert” futhassanak be.

Naooo
Olvasó
Naooo

A zsidók legalább olyan igénytelenek, mint a cigányok, tehát még ezeket is megdugta valami parancskiosztó.

common man
Olvasó
common man

Ellenpéldának akartam aztán rájöttem hogy pont nem:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Pa-d%C3%B6-d%C5%91