Szujó Flórián
46 megosztás

Lányok Napja programsorozat – Mikor lesz Fiúk Napja is?

Április 30.-án immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Lányok Napját a NaTE,  vagyis a Nők a Tudományban Egyesület (http://nokatud.hu) rendezésében, melynek célja a tizenéves lányok érdeklődését felkelteni a műszaki, természettudományos és informatikai szakterületek iránt, mely területeken a lányok alulreprezentáltak. A következő szavakkal mutatják be rendezvényüket prospektusaikban és az esemény weboldalán:

“A Lányok Napja egy országos, interaktív, ingyenes program, amit a NaTE (Nők a Tudományban Egyesület) szervez középiskolás, illetve felsőtagozatos általános iskolás lányoknak. Ez egyben a legnagyobb, lányoknak szóló pályaorientációs kezdeményezés, amely számos országra kiterjed és egész Európában azonos napon rendezik meg.

A rendezvények révén a diákok betekintést nyerhetnek a műszaki egyetemek, kutatóintézetek és cégek életébe. Ennek érdekében a fogadó intézmények megnyitják laboratóriumaikat, műhelyeiket és irodáikat; találkozókat szerveznek női professzorokkal, mérnökökkel, kutatókkal, olyan munkatársakkal, akik eleven példaként szolgálnak arra, hogy milyen érdekes és izgalmas egy műszaki egyetemen tanulni vagy egy technológiai cégnél dolgozni. Számtalan interaktív program várja a lányokat, ahol akár hatalmas gépekkel esztergálhatnak, érdekes kísérletekbe pillanthatnak bele, kipróbálhatják a legújabb technológiai fejlesztéseket, „kütyüket”.

A „Lányok Napja” akció célja, hogy informálja a lányokat a műszaki, technológiai, mérnöki és informatikai pálya előnyeiről, ezáltal bővítve látókörüket, tágítva a munka világáról alkotott képüket. A kampány olyan pályaválasztási lehetőségekre hívja fel a lányok figyelmét, amelyekre általában nem, vagy ritkán gondolnak, és egyben ösztönzi őket, hogy ezen fontos döntésüket ne az elvárásokra, hanem valós érdeklődési körükre és képességeikre alapozzák.” 

Érdemes megemlíteni, hogy a világ más pontjain a fiúk pályaorientációs segítése érdekében Fiúk Napját is szokás rendezni, ami viszont Magyarországon senkinek sem volt eddig szívügye. Németországban például rendszeresen rendeznek Fiúk napját is, aminek célja, hogy felkeltse a fiúk érdeklődését olyan területeken, ahol alulreprezentáltak (https://www.boys-day.de/). Ilyen pályák például a következők: idősgondozó, szemész, patikus, pedagógus, médiaszakértő, fotós, tanár, gyógyszerész, és még sok más szakma. A teljes lista itt tekinthető meg.


Ugye, tulajdonképpen te se lepődsz meg azon, hogy Magyarországon ilyen nem létezik?

Post Author: Szujó Flórián

Szujó Flórián
Fontosnak tartom, hogy a nemi alapú igazságtalanságok megváltozzanak, és hogy legyenek erre adott válaszok a férfiak esetében, valamint létrejöjjenek olyan civil kezdeményezések, amelyek ezeket az ügyeket képviselik. Szeretném, hogy a nemekkel és a nemek közötti egyenlőséggel foglalkozó a nők és a férfiak létező problémáira adjon megoldást, a férfiak és a nők egységét teremtse meg és igazságosabbá tegye a társadalmunkat. Ehhez azt gondolom, hogy feltétlenül szükséges az, hogy ennek kialakításában a nők és a férfiak is részt vegyenek és a gátlástalan érdekérvényesítés helyett legyen törekvés a másik megértésére is.
f Facebook
46 megosztás


89
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
14 Egyéni hozzászólás
75 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
19 Hozzászólások szerzői
HunnApa35evcommon mantomgalwittukind Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
xcsakx
Olvasó
xcsakx

A Lányok Napja egy faszság, kell egy ilyen a fiuknak is? Minden női faszságra kell egy férfi faszság az egyenlőség nevében, ahelyett , hogy max röhögnénk ezeken a faszságokon?

Wildschwein
Olvasó
Wildschwein

“Minden női faszságra kell egy férfi faszság az egyenlőség nevében, ahelyett , hogy max röhögnénk ezeken a faszságokon?”
Ezzel csak egyetérteni tudok, ráadásul Németországot felhozni jó példának totális mellélövés. Németországban tombol a feminizmus, kb. Svédországgal lehetnek egy szinten ebben. Az, hogy van náluk Fiúk Napja (amit ők maguk is úgy hívnak, hogy boy’s day, ez is mutatja hogy milyen impotensek), csak azt mutatja, hogy nem elég nekik egy hülyeség, hanem meg is kell duplázni az egyenlőség nevében.
Nemrég a családügyi miniszter asszonyuk kijelentette, hogy az ő területén a múltban a férfiak rengeteg dolgot elrontottak, amit most a nőknek kell helyrehozniuk. Szerintem egy olyan ország, ahol ezek után valaki miniszter maradhat, menthetetlenül megérett a pusztulásra. De példaként felhozni az ilyen országot a vágyott egyenjogúságra, hát mindenképpen tévedés.

common man
Olvasó
common man

A német lista “éllovasai” férfi arány a tanulók között: 3.fogorvosi asszisztens 1,6% 2.Kozmetikus 0,7% 1.szülésznő(szülészeti ápoló) 0,1%
Szerintem ennyi elég is.

Alter Ego
Szerkesztő

Értem én, hogy mit akarsz mondani. Pontosabban nem értem. És még csúsztatsz is, mert kiragadtál három feminin és a férfiak között talán okkal kevésbé népszerű pályát.

De egyébként tényleg azt gondolod, hogy nem válna hasznára a férfiaknak, ha az alábbi pályákat választanák?

Gyógyszerész, pedagógus, tanár, pszichológus, állatorvos, médiaszakértő, fényképész, irodai menedzser, hotelmenedzser, optikus, turisztikai tanácsadó, gyógyszerészeti technikai asszisztens, szociális asszisztens

Akkor marad fenn a férfiasságuk, akkor kerülnek a helyükre a táradalomban, ha inkább az alábbi listáról választanak?

bányász, kohász és olvasztár, cipész, kőműves, ács, matróz, szobafestő, gipszkarton szerelő, benzinkút kezelő, lakatos, favágó-fakitermelő, motorfűrész kezelő, buszvezető, raktári anyagmozgató, csatornatisztító, darukezelő, felvonókezelő, traktor és kombájn vezető, gyári összeszerelő

Az nagyon nagy baj, ha a férfiak nem értik, hogy mit jelent az, hogy a módszeres, egyre súlyosabb proletarizálásuk zajlik, és még a feminista ügynököknél is ádázabb módon saját maguk tiltakoznak is, ha egyes civilszervezetek tenni akarnak a társadalmi felemelésükért valamit…

Biztosan megúszható a végtelenített feminista társadalmi projektek ellenében, hogy a férfiak végre elkezdjenek valamit szervezetten is tenni az egyre fokozódó, módszeres társadalmi leértékelésük, a rangosabb középfokú- és felsőoktatásból való egyre nagyobb kivezetésük és elprolisításuk ellen?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

és még a feminista ügynököknél is ádázabb módon saját maguk tiltakoznak is, ha egyes civilszervezetek tenni akarnak a társadalmi felemelésükért valamit…

“Nehéz tízmillió fasisztával kommunizmust építeni” (Moszkva: Rákosi Mátyás)………

Alter Ego
Szerkesztő

Inkább válaszolj arra a kérdésre, hogy vájári vagy gyógyszerészi pályára kell-e motiválni a férfiakat?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Motiválni nem lehet, ahogy pl. szerelemre sem lehet rávenni senkit, kívülről biztos nem. Motiváció vagy van, vagy nincs. Önálló, szabad embernek fel lehet kínálni a lehetőségeket, ennyi.

Kényszeríteni elvileg lehetne, de a gyakorlatban eléggé “szabad” a világ így ez sem játszik.

A gyógyszerészeti pálya választáshoz vannak objektív (alkalmassági feltételek) ami hiányába motiválhatod, mert nem lesz belőle gálickő.

A vájárhoz is, csak ott inkább meghatározott fizikai képességek szükségszerűsége objektív feltétel.

Ha az illetőnek mindkét munkához rendelkezik a szükséges feltételekkel, alapképességekkel, akkor kerülhet elő a “választás” lehetősége.

vájári vagy gyógyszerészi pályára kell-e motiválni a férfiakat?

Egyikre sem kell, mert nem tudod befolyásolni, maximum kényszeríteni, tudod: ló, rángatás, folyó, ivás…… (ezért isn nehéz a “fasisztákkal”, mert nem fogadnak szót, hiába szeretnéd (akaratuk ellenére) a “jó irányba” lökdösni”/”motiválni”)

Rossz a kérdés, sorry….

Update:
Még annyival kiegészíteném, hogy vágyat lehet ébreszteni (különböző osztönkésztetések látszólagos kielégítésével), inkább annak az “ígéretével”, csábítani, jó színben , vonzónak feltüntetni, manipulálni etc, ezt elég jól műveleik a kereskedők, de ez inkább a “becsapás” kategóriája. A motiváció az saját (belső) elhatározás, vágy, kívánság, ki nem elégített késztetés, kívülről nem hozható létre, a meglévőt lehet segíteni, de adni nem lehet.

Naooo
Olvasó
Naooo

Demokrácia és a szabad emberek.
1 millió zsidóval nem lehet szabadságot építeni.

Alter Ego
Szerkesztő

Azért tömény baromság, amit beszélsz, mert bár a “férfi” szót használtam, de valójában minden értelmes ember tudja, hogy egy jövőbeli férfit, egy fiú gyermeket kell ebben a kontextusban érteni. Márpedig őket motiválni és nevelni szokták egy meghatározott irányba és életpálya felé. És bizony a fiúk pályaorientációáért okkal-joggal érez felelősséget a szülőn túl vagy éppen ahelyett a férfitársadalom is, minden esetleges ellenvetéssel szemben is.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Azért tömény baromság, amit beszélsz, mert bár a “férfi” szót használtam, de valójában minden értelmes ember tudja, hogy egy jövőbeli férfit, egy fiú gyermeket kell ebben a kontextusban érteni.

Jahogy ezért, már azt hittem, hogy azért, mert én állítottam.

Márpedig őket motiválni és nevelni szokták egy meghatározott irányba és életpálya felé.

Próbálkoznak, több-kevesebb sikerrel, aztán az egyén képességei, szocializációja, hozzá állása, esetleg a külső, objektív keretek és körülmények majd bekorlátozzák.

De a legjobb az egész eszmefuttatásban, hogy a kibicek elméletben kurvára tudják a tutit, akiknek meg van gyerekük, azok kissé visszafogottabban nyilatkoznak erről, tapasztalatból…..

És bizony a fiúk pályaorientációáért okkal-joggal érez felelősséget a szülőn túl vagy éppen ahelyett a férfitársadalom is, minden esetleges ellenvetéssel szemben is.

Ilyen ez a „férfitársadalom”, hajrá, csak így tovább!

Alter Ego
Szerkesztő

“akiknek meg van gyerekük, azok kissé visszafogottabban nyilatkoznak erről, tapasztalatból”

Tiszta sor, mert ezek a hülye fiúgyerekek semmiképp sem hagyják magukat rábeszélni a gyógyszerészetre, verik az asztalt, hogy vájárok akarnak lenni, mert az a férfinak való munka.

“Ilyen ez a „férfitársadalom”, hajrá, csak így tovább!”

Ha téged tekintenénk a férfi etalonjának, akkor tényleg úgy érezhetné bárki is, hogy olyan mintha 10 millió fasisztával kellene megküzdenie.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Hogy te megint milyen bábokat állítasz és püfölöd keményen, becsülendő ez az energia:), bár korábban szóltam, hogy a kibicek mindig tudják a “tutit”. Ehhez kapcsolódóan a másik “szentgrál” az a bizonyos apai/férfi “minta”, ami elméletben nagyon szuper, de a gyakorlat azt mutatja, hogy kb. annyi a jelentősége, mint a “motivációnak”, semmi. nem nagyon korellál az sem, de a “férfimozgalom” majd ezt is megoldja………

Delin
Olvasó
Delin

Alter, terelgetni, patyolgatni csak azt lehet, aki egyreszt hagyja, masreszt van mire alapozni. Pontosan ezt teszik a gyerekek, amit irsz vermeseklettol fuggoen: verik az asztalt, ha olyat eroltetsz ra, amit nem erez magaenak (=nincs belso motivacioja). Ha a fiugyerek nem akar gyogyszeresz lenni, ha megszakad a szulo, akkor se lesz belole gyogyszeresz. Szulokent alternativakat tudsz mutatni, pro-contra ervelhetsz, de ennyi. Nem vagy mindenhato, foleg nem egy fiatal felnott/kamasz – szulo relacioban.

Itt szerintem tulsagosan magadbol indulsz ki: attol, hogy te elmeleti ember vagy, nem jelenti azt, hogy minden ferfi/fiu az. A tobbseg nem a szulok/feminizmus/kispista miatt nem tanul tovabb, hanem onkent valaszt szakmàt az iroasztal helyett, ill. fontosabbnak tartja, hogy minel hamarabb onallo keresettel rendelkezzen, mint hogy a szulei tartsak el meg evekig 18+ evesen.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Delin: Ez nála hitkérdés, azon kívül, hogy nincs gyereke, nincs tapasztalata, csak nyomja az elméleti vágyálmait, ráadásul, ha én állítok valamit, akkor ugrik rá (mint az a bizonyos gyöngytyúk a meleg ……-ra) és bizonygatja, hogy akkor sem lehet igaz, mert ab ovo én lennék a gonosz “férfiközsségromboló” Belzebúb:), valahogy oldania kell a kogntív disszonanciáit, ha a tények bekavarnak az álomvilágába:)

Kétszer is gondold át, mielőtt ellentmondasz neki, és még százszor, ha netán egyet is értenél velem:)

Delin
Olvasó
Delin

En eleg sokszor ertek veled egyet, de ezt szerintem tudod. Alapvetoen nincs baj Alter uzenetevel ebben a kerdesben: ne hanyagoljuk el a fiainkat, probaljuk meg motivalni oket es terelni oket a jo iranyba, barmi is legyen ez a “jo”. Ez elmeletben szep is, jo is, csak hàt a gyakorlatban ez inkabb a gyereken mulik, mint a szulon. A szulo a kereteket, a lehetoseget megadhatja pl a tanulasra, de a gyerek helyett nem tud tanulni, vagy megvivni a sajat harcait. Ez tok jol latszik azonos nemu testvereknel, mennyire màs eletutat jarhatnak be, milyen nagy vegzettsegbeli kulonbseg lehet koztuk. Ez nem az eltero szuloi banasmod miatt van altalaban, hanem a kulonbozo belso motivacio miatt, ami visz elore, vagy èpp hàtràltat.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Delin: Egyetértek.

wittukind
Olvasó
wittukind

Nos, erről a “motiválási” dologról..emlékszem hogy anno, mikor befelyeztem az általánost, anyukám azt akarta hogy menjek Brassóba liceumba, apukám pedig hogy mars dolgozni és a te pénzeden menj a francos liceumodba, végülis félmegoldás született, fölvételizem(mert nekünk, magyar tagozotasoknak kellett, a románok csak simán be..), bejutottam, de dolgoztam is a szabad időmbem…akkoriban Brassó mintha messzeb volt mint ma, főleg télen….csak annyit akartam ebből kihozni hogy ez a “motiválás” dolog, hogy működik-e és kire…inkább nem folytatom mert megint lehülyéznek…

common man
Olvasó
common man

Nem ragadtam ki semmit ezek vezetik a listát.Az elkülönített propagandát tartom rossznak és fölöslegesnek sőt sovinisztának.Mert azért ,hogy odavonzzák őket külön programot adnak a lányoknak olyan magas minőségben amiből a fiúk kimaradnak.Miért? Miért? Főleg ,hogy egy csomó szakmánál abszolút hiány van .Azt sem mondom ,hogy ne legyen valaki fogorvosi asszisztens de te is pontosan tudod ,hogy “titkárnőnek” (bármit is állítanak mondjuk a feministák vagy nem tudom kik), jellemük( vagy hormonösszetételük) alapján alkalmasabbak a nők mint a férfiak és bizony van szakma ami a magas fokú gépesítés ellenére is férfiszakma marad.Az megint más kérdés ,hogy mekkora ezen szakmák megbecsültsége ill. lebecsültsége.Az vérlázító tud lenni.

common man
Olvasó
common man

Akkor marad fenn a férfiasságuk, akkor kerülnek a helyükre a táradalomban, ha inkább az alábbi listáról választanak?

Tegyük hozzá ,hogy az ottani viszonyok között gépésztechnikusként egy férfi megélhetése ,presztizse,továbblépési lehetősége,sokkal inkább biztosított mint ugyanebben a szakmában nálunk vagy virágkötőként ott.Darus eddig is lehetett aki levizsgázott de ahhoz merni kell fölmászni.A mindenféle nagy vibráló géppel végzett munka annak ellenére ,hogy a mai gépek sokkal jobbak mint a régiek úgy tudom károsítja a szaporító szerveket férfiaknál is de nőknél még inkább.Nő is tud tankot vezetni de ki fog szülni?

Wildschwein
Olvasó
Wildschwein

“Nő is tud tankot vezetni de ki fog szülni?”
Biztosan hihetetlen, de a német hadseregnél (Bundeswehr) manapság úgy alakítják ki a tankokat, hogy egy terhes nő is tudjon benne szolgálatot teljesíteni. És vannak más idióta dolgaik is, mindenesetre ma már nemhogy Európát nem lennének képesek legázolni néhány villámháborúval, hanem magukat sem lennének képesek megvédeni még talán a franciák ellen sem. És igen, a honvédelmi miniszter már hosszú évek óta egy nő.
Ja és hogy a kérdésedre is válaszoljak: senki nem fog szülni. A német nők legfeljebb véletlenül, házasságon kívül, valami édes barna szemű migránstól, akit a dugás után soha többé nem fognak látni.

common man
Olvasó
common man

Tán még kis pelenkázóasztal is van benne? A hülyeség tényleg határtalan.Bár akkor komolyan gondolják ,hogy német földről soha ne induljon háború…

common man
Olvasó
common man

Számtalan interaktív program várja a lányokat, ahol akár hatalmas gépekkel esztergálhatnak, érdekes kísérletekbe pillanthatnak bele, kipróbálhatják a legújabb technológiai fejlesztéseket, „kütyüket”.

Szerintem bárkit akit érdekel oda kéne hívni.

Kalman
Újságíró

Gondolom arról is lesznek előadások, hogy az iskola miatt elhalasztott gyerekvállalás és kurválkodás széteső párkapcsolatokhoz és végsősoron meddőséghez vezethet. Arról is lesz előadás, hogy hogyan fogjanak maguknak tisztességes férjet a lányok.

Ja, nem csak csupa haszontalan hülyeségről.

Két gyöngyszem a sajtóból:

Szokásos sztori, szegény nem érti miért változtak meg a férfiak – eszébe sem jut, hogy ő változott meg. Tragikus: http://www.she.hu/herself/20190408-nem-az-faj-hogy-vege-hanem-hogy-azt-se-tudom-miert-toth-zsuzsa.html

“Egy 29 éves tudósnak köszönhetjük a fekete lyukról készült képet” – (spoiler: tudósnő) a szövegből: “Persze nem egyedül dolgozott a projekten, több, mint 200 szakember vett részt benne, a csapat egy részéről is megosztott egy képet.” https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/04/11/egy_29_eves_tudosnak_koszonhetjuk_a_fekete_lyukrol_keszult_kepet/

Egy 200 fős csapat gyakornokát sztárolják, mint aki nélkül nem jöhetett volna létre a történelmi fotó. A teljes 200 fős csapatról viszont nem is publikáltak képet, csak kisebb szájtokon lehet találni. A népszerű 9gag mémoldalon megjelent felirat szerint: az összhatás nem elég diverz ezért ezt a képet sosem fogod látni a sajtóban.

Más: A sajtóbejelentésben persze a fekete lyuk ötletét Einsteinnek tulajdonították, pedig John Michell már 1787-ben felvetette, hogy elképzelhető olyan égi objektum, aminek a szökési sebesség a fénysebességnél nagyobb, tehát fekete-lyukként viselkedik. Azt is leírta, hogy az ilyen objektumok a gravitációs hatásuk alapján felismerhetőek lehetnek csillagászati megfigyeléssel. Lásd: https://en.wikipedia.org/wiki/Black_hole#History

Miért kell feltétlenül Einsteinhez kötni azt is, amit nem ő talált ki?

common man
Olvasó
common man

Erre nao tudja a választ.

szombathk
Olvasó
szombathk

2011 – ben 773320 főiskolai végzettségű nő él Mo.- on. Ennyi kurvánk van?
Ez itt a Kánaán.

Wildschwein
Olvasó
Wildschwein

Ebben a fekete lyuk témában tényleg annyira jellemző, ahogy elővezetik, a tipikus buta agymosás, ahogy azt akarják szuggerálni az emberekbe, hogy a nők milyen jók a természettudományokban, de persze valódi példát nem tudnak hozni rá (jaja Marie Curie, tudom), ezért aztán ilyen hazug csúsztatásokkal operálnak.

Amúgy meg mi is történt? Néhány rádióteleszkóppal adatokat gyűjtöttek, ezeket számítógéppel feldolgozták és abból egy képet generáltak / animáltak. Hát gratulálok, tényleg csúcsteljesítmény, biztosan nem ment volna nő nélkül.

Roland
Olvasó
Roland

Ez remek, de akkor már nyomják fullba a kretént, mert bizony a kőművesek között is hiány van a picsákból…

Amúgy sziasztok, régóta olvaslak benneteket, mint hozzászóló új vagyok.

common man
Olvasó
common man

Szerintem bármelyik lány nyugodtan menjen el kőművesnek.Ha egy kézzel föl tud emelni egy falazóblokkot.Ezerszer.

Reszet Elek
Újságíró

Én sem tudok felemelni egy falazóblokkot ezerszer. A férfiak túlnyomó többsége sem. Egy falazóblokk kb. 7 kg, pihenés nélkül 7 tonnát kevesen tudnak megmozgatni.

Reszet Elek
Újságíró

Mondjuk nem is vagyok kőműves…

common man
Olvasó
common man

Nem könnyű.Jó nagy lapát kéz kell hozzá.Pedig te edzel.Bár mint tudjuk korod alapján már züllened kellene.

Reszet Elek
Újságíró

Hát igen széteső züllésben…
No de ezerszer? Szinte a kar saját tömege is elég az izom teljes elfáradásához ezer összehúzódásnál!

common man
Olvasó
common man

Futsz 3000 métert már meg is van mindkét karra.Egy időben jártam úgy futni hogy mindkét kezemben volt egy 80 dekás súly.De az nagyon -nagyon régen volt.

common man
Olvasó
common man

Szoktak.Folyadékot is pótolnak.

Roland
Olvasó
Roland

Menjen bizony, aztán majd fütyülhet utánam hogy milyen jó seggem van.

common man
Olvasó
common man

Vagy:megmarkolnálak mint egy falazóblokkot.

Delin
Olvasó
Delin

Magyarorszagon gyakorlatilag nem letezik palyaorientacio sem az altalanos, sem a kozepiskolakban, igy barmi ilyen kezdemenyezest szerintem csak tamogatni lehet. Ez a rendezveny sok fiunak is hasznos lenne, fura hogy a “fiuk napjat” nem szervezik meg. Azt tudjatok, hogy ennek mi az oka? Ebben miert nem kovetjuk a nèmet peldat?

common man
Olvasó
common man

Létezik pályaorientáció csak a béka segge alatt.Pont ma van a szakmák éjszakája nevű program amit már az enyémekkel végig csináltam .De nem akarok fanyalgónak tűnni remélem az unokámnak már jobb lesz. Először elég volna a német mintát az általános szakmabemutatásban megközelíteni.

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Ez a kezdeményezés nem több mint a többi EU pénz lehúzó marhaság. Nem a pályázó valós attitűdjét mutatja, hanem arra pályáznak, azt tűzik a zászlóra amire lehet pályázni, itt pl. az NTP-NEER-17-0014 számú pályázati program a forrás, ami bővebben :”Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet a nemek egyenlő esélyű részvételének biztosítását célzó, speciális hazai tehetséggondozó programok támogatására.” Szabad a pálya a férfiak esélyegyenlőségét is zászlóra tűzni, és még az is előfordulhat, hogy nyerne a “Fiúk Napja” is, csak az az igazság, hogy ezekben a mindenféle pályázatokon élősködő szervezetekben szinte csak nők múlatják az időt, másrészt szeretnek biztosra menni, így maradnak a bevált, és százszázalékos sikert hozó elnyomott nők vonalon.

wittukind
Olvasó
wittukind

Én azt hittem hogy ezen a “lányok napja” akármin arra tanitják a kiscsajszikat, miként lehetnek rendes és sikeres háziasszonyok…ehelyett elkurvitsák őket…ezért látom úgy hogy a cikkcim ferde és hülye módon teszi föl a problémát…..a lányokat úgy látszik, tényleg kell tanitani valamire amit otthon már nincs hogy tapasztaljon vagy lásson, de..a fiúkat békén kéne hagyni a hülyeségekkel, mégtalálják ők az útjukat, ha a szükség ráviszi őket….

Alter Ego
Szerkesztő

Szerintem meg úgy van az, hogy a lányoknak kedvesen aranyosan kitalálják a szép jövőt a szülők, és annak érdekében törődnek vele, iskolázzák, pátyolgatják mint a féltett virágpalántát, mert ugye megmondta még a feminizmus is, hogy oda kell figyelni. A fiúkat aztán úgy hagyják magukra, hanyagolják el, ahogy te is bemutattad most éppen: “mégtalálják ők az útjukat, ha a szükség ráviszi őket”. – Így hanyagolja el ez a társadalom a fiú gyermekeit.

Nem véletlenül vannak oly sokan, akik nem találják meg az útjukat, és még nem véletlen az sem, hogy ekkora elhanyagolt férfi tömegekből kell a férfimozgalomnak férfit nevelni, feléjük legalább egy cseppnyi odafigyelést mutatni.

Köszönöm, hogy bemutattad, hogy mi ellen kell küzdeni, és sajnos, mint látszik, egyelőre csak tűzzel vassal lehetne…

Alter Ego
Szerkesztő

Előre bocsátom, akinek nem inge… De! Kedves apák! Én tudom, hogy a lányotok a “mindenetek”. De ne hanyagoljátok el a fiú gyermekeiteket sem, ha boldog embernek akarjátok látni őt is! Kedves idősebbek! Inkább iskolázzatok belőle akár egy “buzi ápoló”-nőt is, minthogy csak úgy odalökjétek őket az életnek, hogy “majd találja meg az útját, ha a szükség ráviszi”.

Kedves idősebb férfiak, nézzetek csak körbe itt, mennyi elhanyagolt, magányos, boldogtalan, társadalmi kudarcara kondicionált, sikertelenségre nevelt fiatal, huszonéves férfi gyülekezik itt. – Ezek a ti gyerekeitek! Ez a ti bűnötök!

common man
Olvasó
common man

Nagyjából Delin állításaival egyet tudok érteni.Talán annyival kiegészítve:ha egy fiút és egy lányt ugyan úgy “pátyolgatsz” a lány, minden külső”modern,haladó”ráhatás ellenére is jobban megfogadja,követi a szülői útmutatást.Szóval a ne hanyagoljuk el a fiúgyerekeket az inkább egy olyan ,inkább a lányokéhoz képest nagyobb törődés kéne,hogy legyen ami törődés viszont kisebbnek látszik így nem ütközik automatikus ellenállásba.

Delin
Olvasó
Delin

“Szerintem meg úgy van az, hogy a lányoknak kedvesen aranyosan kitalálják a szép jövőt a szülők, és annak érdekében törődnek vele, iskolázzák, pátyolgatják mint a féltett virágpalántát, mert ugye megmondta még a feminizmus is, hogy oda kell figyelni. A fiúkat aztán úgy hagyják magukra, hanyagolják el, ahogy te is bemutattad most éppen: “mégtalálják ők az útjukat, ha a szükség ráviszi őket”.

Alter, jellemzoen ket szulo tipus van: aki foglalkozik a gyerekei iskolaztatasaval es aki nem.
Nemek szerint a mi kulturankban nem igazan szoktak ebben kulonbseget tenni a szulok, foleg miota csak 1-2 gyerek van csaladonkent.

Alter Ego
Szerkesztő

Nem értek egyet. A lányok-asszonyok segítésének látszata mögött a férfiak nagyfokú elhanyagolása, leminősítése, és társadalmi kihasználása zajlik. A részrehajlás megjelenik a nevelésben is és rejtett diszkriminatív erőként hatva eredményezi azt, hogy a fiúkat nem iskolázzák megfelelően. Ezt az állításomat adatok támasztják alá: elég csak egy pillantást vetni arra, hogy hogyan zuhan a fiúk-férfiak részvétele a felsőoktatásban. És ha a cikkben említetteket nézzük, akkor az is látszik, hogy a minőségibb életvitelre lehetőséget adó középfokú oktatásokból is kiszorulnak a férfiak, máris erősen alul reprezentáltak, nyilván marad nekik az alulfizetett izommunka. És sajnos még a megfelelő képzésükkel is alulmaradhatnak a rejtett foglalkoztatási diszkrimináció miatt is. Merthogy itt van az a tény is például, hogy a közszféra biztonságos és kényelmes állásaiban 80 százalékban csakis nőket alkalmaznak.

És az még a baj, hogy szép számban vannak férfiak itt is, akik egy szót sem értenek a lényegből, helyette játszák a macsót. Habár számos nehéz és mocskos munkát mindig is férfiak fognak elvégezni, de ne legyen már senkinek se annyi az összes tudománya, hogy “a nő szül, a férfi meg fát vág”. Amíg a férfiak nem jelennek meg nagyobb mértékben a minőségibb munkakörökben, és nem képzik azokra a férfiakat, addig széles alul művelt férfitömegek fognak sorban állni olcsó izommunkásként, ami jelentősen leszorítja a munkabéreiket is. Így zajlik a férfiak alulbecsülése, elprolisítása, társadalmi kihasználása.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

hogyan zuhan a fiúk-férfiak részvétele a felsőoktatásban.

Kerestem erre vonatkozó adatokat, idősort, hogy szám szerint, abszolút értékben mennyire nőtt, vagy csökkent a férfiak tényleges (abszolút) száma a felsőoktatásban pl. az elmúlt 20 -25 év alatt, de csak “nemi “arányokat találtam.

Úgy vélem, hogy a férfiak tényleges száma abszolút értékben nem nagyon csökkent ( az utóbbi 20-25 évben), viszont a nők egyre nagyobb számban, (abszolút ) mértékben „dúsultak” fel a felsőoktatásban és ez eredményezi az arány-eltolódást, mert ugyanannyi férfira egyre több nő jutott.
(Ha van valakinek pontos számadata, és az cáfolja az állításomat, kérem adja meg, mert kíváncsi vagyok rá:)

középfokú oktatásokból is kiszorulnak a férfiak, máris erősen alul reprezentáltak, nyilván marad nekik az alulfizetett izommunka.

Ha a fenti megállapításom igaz, akkor nincs szó „kiszorulásról”, egyszerűen, a férfiak x %-a, (a Gauss görbe szerint is, a nagyobb szórás miatt) „bekorlátozott” lehetőségekkel rendelkeznek és van egy olyan „réteg”, akinek az „izommunkánál” nincs feljebb, mert nem képes rá.

Hiába próbálkoznánk, az IQ azért behatárolja a felsőoktatásban való részvételt, (és a pl. a cigányok átlagos 70-es IQ-ja (eltekintve a „szociális” és a „kulturális” jellemzőktől) egyértelműen megmutatja, hogy miért ezrelék, vagy az alatti a reprzentáltságuk a felsőoktatásban) ez objektív korlát, mindentől függetlenül.

Merthogy itt van az a tény is például, hogy a közszféra biztonságos és kényelmes állásaiban 80 százalékban csakis nőket alkalmaznak.

Az igazság kedvéért tegyük hozzá, hogy ezek a munkák nem a „legjobban fizetettek” és nem kell hozzájuk „doktori”, így kevésbé „erős” munkaerővel és „gazdaságosabban” így lehet kihozni,…….. igen, a valóság sok esetben „diszkriminatív”……. a piac törvényeit nem nagyon érdeklik a nemi “diszkriminációk”….

Habár számos nehéz és mocskos munkát mindig is férfiak fognak elvégezni,

Valüszínű, hogy azért, mert ezek a férfiak „csak” arra „alkalmasak”……, ez nekik a “plafon”….

Amíg nem fogynak el a széles képzetlen férfitömegek vagyis a férfiak nem jelennek meg nagyobb mértékben a minőségibb munkakörökben, és nem képzik azokra a férfiakat, addig széles alul művelt férfitömegek fognak sorban állni olcsó izomerőként, ami jelentősen leszorítja a munkabéreket is.

Lehet a Gauss görbével vitatkozni, de szerintem nem érdemes, objektív tényeket szubjektív érzelmekkel méregetni, nem biztos, hogy szerencsés……………..

common man
Olvasó
common man

Valüszínű, hogy azért, mert ezek a férfiak „csak” arra „alkalmasak”……, ez nekik a “plafon”…

Persze ,hogy ez a plafon mikor már az általános iskolától kezdve (talán óvodás korban még nem) hátrányos megkülönböztetésben részesülnek.A Gauss- görbe az Gauss -görbe csak az nem mindegy ,hogy vakok és félszeműek vannak rajta meg a csúcson egy kettő akinek nem kell szemüveg vagy prérikutyák vadlovak sasok, sólyomszemek…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Köszönjük, Emese…….

Delin
Olvasó
common man
Olvasó
common man

Ha az összesen felvettek oszlopban megnézem a különbségeket olyan 8-10-12 ezer évenként a nők javára.Az hatásvadászat ha azt mondom 2001 óta egy Szeged vagy egy Debrecen lakosságának megfelelő a különbség?

Alter Ego
Szerkesztő

“Lehet a Gauss görbével vitatkozni”

Nagyon könnyen tudok a gauss görbéddel vitatkozni, mert erősen félművelt vagy a pszichológia terén, és az IQ eloszlás tekintetében is nagy büdös feminista köd ül az agyadon. Nézz utána nyugodtan azoknak a kutatásoknak, amelyek rámutattak, hogy a férfiak eloszlási görbéje úgy viszonyul a nőkéhez, hogy ahhoz képest a férfiak közepét el kell tolni akár 5-10-20 ponttal is. Kutatása válogatja, hogy ki mit mond, de a tény eltagadhatatlan, csak mélyebben vizsgálni és hangoztatni nem illik valahogy. Tehát a nők skálája fölé fektetve a férfiak eloszlási göbéjét azt láthatjuk, hogy a férfiak középvonala nem 100-nál, hanem legalább mondjuk 110-nél van. Következésképpen a férfiaknál a sok alacsony képességű férfi, annak ellenére, hogy a saját nemén belül síkhülyének számít, még akkor is hozzávetőleg annyira intelligens, mint a nők alsó 50 százalékának a közepe. A felsőbb régiókban meg 10 százalékpont átlagos különbség az olyan durva fölény a férfiak javára, hogy azt elmagyarázni is nehéz. Csak ez nem elég PC ahhoz, hogy túl sűrűn publikálnák és hangoztatnák ezt a tényt. Ennek az eredményeként lehetsz aztán te is ekkora kretén, fehér lovag, feminista, és értékelheti alul az egész társadalom a férfiakat. Tehát a férfiak felfelé eltolódott IQ eloszlási görbéje pont azt predesztinálná, hogy a felsőoktatásban nem egyre kevesebben kellene lenniük a férfiaknak, hanem szükségszerűen a nőknél jóval-jóval többen.

Az érvelésed eleje meg egyszerűen egy akkora parasztvakító demagógia, vagy sima ostobaság, hogy jobb lesz, ha felnézel a mennyezetre, hogy nem készül-e éppen rád omlani. Szaladj ki gyorsan az utcára! “Bla bla… izé… Bla… Bla… Ööö.. Arányaiban nem a férfiak lettek kevesebben, hanem a nők lettek többen.” – Istenem, segíts! Ezt az ostoba, szofista érveléstechnikát melyik pártiskolán tanítják, cseszdmeg??? Akárhogy csűrnéd csavarnád, a tények tények maradnak: a férfiakat egyre kevésbé iskolázzák, mint a nőket, pedig éppen fordítva lenne szükséges a tények tükrében…

Tehát hadd ne mondjam meg őszintén, hogy mennyit is ért pontosan a megszólalásod!
“Köszönjük, Emese”, ugye…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Akárhogy csűrnéd csavarnád, a tények tények maradnak

Pontosan, ezért kapsz időnként dührohamot.

Alter Ego
Szerkesztő

Én feladom. Te egy súlyos agysérült vagy, az már biztos.

common man
Olvasó
common man

Sok filmben eljön a jelenet amikor vagy mindenki ott döglik meg vagy a főhős(nő) megmenti a csapatot.Itt mindig kell lenni egy hülyének , legtöbbször picsa de faszi is volt már aki elkezd sipákolni hogy:úgyse fog sikerülni,úgyse fog sikerülni.
Van aki a főhőssel azonosul van aki ezzel. Na nem vagyunk egyformák.

Alter Ego
Szerkesztő

Az nem baj, hogy nem vagyunk egyformák, nem is kell mindenkinek ugyanazt gondolnia a világról, na de hogy valaki képtelen legyen egy logikus, tényekre, érvekre épített vitát lefolytatni, a bizonyított érveket legalább olykor elfogadni, helyette csak demagóg frázisokat, reklámmondatokat puffogtat, hülyének nézi az embert és csak manipulál-manipulál rosszindulatúan az utolsó vérig, na ezt nehéz elviselni… Ez is az eszköztelenség egyfajta elismerése, de semmi tiszteletre méltó nincs benne. És ez nem csak idegennek, hanem abszurdnak és betegesnek tűnik számomra. Mintha egy végletesen rosszindulatú idegen lénnyel beszélgetnék… Csak az öncélú, logikátlanul manipuláló vita és az önnön beteg baromságaiból levezetett téveszmék a másik félről. Nincs az a végtelen számú tény és érv, amivel őt a legkisebb mértékben bármiről is meg lehetne győzni. Holnap ugyanonnan folytatja. Nem baj ha makacs, nehezen meggyőzhető vitapartner valaki, de ha párbeszéd helyett folyton csak pszichopata módjára játszmázik, az teljesen kiakaszt engem.

common man
Olvasó
common man

Lehet ez a célja?Vagy iszik tényleg? Egyszer lehet,hogy kiderül.

wittukind
Olvasó
wittukind

Főnök, én, ezzel a munkáseszemmel úgy látom hogy tulajdonképpen egymást akarjátok meggyőzni valamiről, amivel ő jön valami százalékokkal meg hányadosokkal meg nemtudommilyen alfaomegabeta faszom tudja milyen faszságokkal, Te pedig próbálod magyarázni hogy abba az irodába, ahol vagy, másképp akarjátok irányitani a dolgolgat…..csak ne jött le sehol itt hogy milyen képpen? vannak már valakik akik bevették ezt a “valódi egyenlőség” humbugot?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

vannak már valakik akik bevették ezt a “valódi egyenlőség” humbugot?

DDDDDD:)

Alter Ego
Szerkesztő

Mi az a “valódi egyenlőség humbug”? Az emberek jog előtti egyenlősége? Azt széles néptömegek bevették az egész világon, és ez nem is a férfimozgalom találmánya, se nem a feminizmusé, kedves “munkáseszű” barátom. :)

“abba az irodába, ahol vagy, másképp akarjátok irányitani a dolgolgat”

Megmutatnád, hogy ezt hol láttad vagy olvastad? De ne mellébeszélj! Mutass rá egy linkkel, ahol kiderül, hogy egy irodában vagyunk és legfőképp, hogy onnan dolgokat akarunk irányítani.

Egyébként egyszer már rád szóltam, hogy légyszíves ne tettesd magad hülyének, mert az valójában tiszteletlenség, mégpedig azért, mert benne van az a feltételezés, hogy én olyan hülye vagyok, hogy majd ezt beveszem és aszerint foglak kezelni, amit te meg majd úgy forgathatsz, mint a ravasz varga az ördög ostobaságát.

Sok székely népmesét ismersz, ugye? Szerintem ilyen “munkás embernek” képzeled magad, nagyjából efféle klisé van a fejedben önmagadról:

https://www.youtube.com/watch?v=WQRsN2rdcS8

Megjegyzem, bár nem vagy olyan hülye, mint amilyennek tetteted magad, de sajnos túl sokkal okosabb sem.

wittukind
Olvasó
wittukind

Kezicsókolom, köszönöm szépen a videót….sündindóháj, rókavese, valamikor volt egy mese…..de mostanra már nem mese hanem kurva valóság…ura şi la gară, să trăiţi!

Alter Ego
Szerkesztő

“Ura şi la gară, să trăiţi!” – A google translate szerint: “Gyűlölet és állomás, élő!” – Mondjuk semmi baj, mert biztosan azt akarod, hogy egyedül csak te értsed. :)

wittukind
Olvasó
wittukind

Úgy látszik a guglitranslate sem infaibilis….a jelentése kb..”további tiszteletem, erőt,egészséget!”-és, Főnök, nem kéne minden nemtetsző hsz-et olyan személyesen venni…

common man
Olvasó
common man

Ez 18-as!

wittukind
Olvasó
wittukind

Nahát, Főnök, látszik hogy külön világban élünk…amit ide “válaszként” irtál semmi köze nincs annak amit én irtam….és az utólsó bekezdés már egy sértett 17 éves fruska reakciójához hasonlit, ja…ha jól látom, az előző is…

common man
Olvasó
common man

Megtalálják az útjukat és meg is kell találják saját maguk.De hát atyai jó tanács és anyai hamubasült pogácsa nem árthat.

Merida
Olvasó
Merida

Legyen Fiúk Napja, tök jó ötlet! Ha ennyire zavar titeket, hogy nincs, miért nem kezdeményezitek? Menjetek utána, ne csak fanyalogjatok…

Amúgy az egyetemeken van nyílt nap, sőt a BME-n például napközis tábor is, ahol a gyerekek játékosan ismerkedhetnek meg a tudománnyal. A fiúknak is vannak lehetőségei, nem értem, miért fáj nektek az az egy nap, ami a lányoké.

wittukind
Olvasó
wittukind

Tényleg van ilyensmi? és ettől nő az IQ-uk vagy mi?…a cikk cime még mindig fail szerintem de.. nem fájás érzet jön le belőle, inkább irigység….

common man
Olvasó
common man

Én annak örülnék ha az ország összes általános iskolájában a gyerekek,mind a fiúk mind a lányok játékosan ismerkedhetnének a tudományokkal.És nem ilyen látszat kampány faszságokra menne el az energia.Amit aztán lehet mutogatni, a valóság meg fényévekre hátul kullog.

Reszet Elek
Újságíró

Ámen. Sokkal komolyabban kellene venni az egészet. Fel kellene éleszteni a pályaalkalmassági tanácsadókat és a lehető legmodernebb eszközökkel kellene szűrni minden gyereket. Ugyanígy a sportokkal kapcsolatosan is. Baromi sok tehetség vész el mert fel sem ismerik. A fellelt értékhez képest aprópénz lenne az egész.

wittukind
Olvasó
wittukind

De pl. a fiúk, csak úgy, játékosan nem inkább valami konkrét mesterséggel kéne ismerkedjenek? a lányoknak pedig az , amit már emlitettem…a “tudományok” jöhetnek később, nem muszáj hülyiteni őket már a kezdettől..

common man
Olvasó
common man

Arra volt tantárgy a mi időnkben gyakorlati foglalkozás néven.Reszeltünk kalapáltunk fűrészeltünk csiszoltunk.A lányok másik csoportban másik tanárral háztartási ismereteket tanultak még süteményt is sütöttek.

wittukind
Olvasó
wittukind

Pontosan igy volt, de ez még a 70-es években volt itt, amikor az általános suliban jártam..

Marcell
Olvasó
Marcell

Nálunk már nem volt ilyen elkülönítés, technikaóra volt, koedukáltan. Fadarabok furkálása, farigcsálása. A többség nem nagyon lelkesedett érte, a fiúk sem (én sem, nem sok értelmeset csináltunk, az obligát fatutajra emlékszem még alsó tagozatból). Mondjuk volt egy férfi technikatanárunk is, aki az órán birkózott a linóleumpadlón az erre jelentkezőkkel (csak fiúkkal persze), hogy múlassa az időt :D

common man
Olvasó
common man

Épp azért játékosan hogy élvezzék és valami ragadjon rájuk.Aztán ha vannak (valódi)alapok arra lehet(ne) építeni.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hatalmas-magyar-siker-szuletett-a-lanyoknak-rendezett-matematikai-olimpian/ Hogy mikor lesz fiúk napja ? Ha majd bárki is mer csak férfiaknak matekversenyt rendezni. Vagy akár csak olyan futóversenyt, amire csak férfiak nevezhetnek. A kultúránk egy női kultúrává vált és egyre szarabb is benne élni.

common man
Olvasó
common man

Ez csak azt bizonyítja ,hogy nálunk a lányok szabadon tanulhatnak,világviszonylatban is nagyon jól állunk.Befoghatják a pofájukat a sipálolók.

wittukind
Olvasó
wittukind

Nemcsak tanulhatnak de tanulnak is….hogy mire fogják használni az már más kérdés..

GegeWarrior
Olvasó
GegeWarrior

Kicsit OFF, ez a cikk: https://divany.hu/eletem/2019/04/13/nok-hazugsag-szex/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
Találtam ezt a cikket, kicsit fura, elolvastam és konkrétan fáj.
“Ennek ellenére sok nő néz pornót, illetve kifejezetten nagy a kereslet a nőbarát / feminista pornó iránt is. ”
Már a pornó is feminista???? na neeeee

Reszet Elek
Újságíró

A nemizavaros buzeráns újabb beteg cikke. Nem tudom hogy az ilyen zavart embereket miért engedik publikálni, károsak a társadalomra.

“kedvenc” részek:

“a szüzességgel kapcsolatos uralkodó nézetek heteronormatív (heteroszexualitást alapnak tekintő), férfiközpontú, behatoláscentrikus közösülést feltételeznek”

“Nem attól leszel nő, hogy mi van a lábad között. A nők rendkívül sokfélék. Vannak például transz nők, akiknek a születéskor kijelölt neme férfi, a nemi identitása nő.”

“A szándékunk nem az, hogy bárkit is kirekesszünk a nők kategóriájából, aki oda tartozóként vélekedik önmagáról. Természetesen mindenkit teljes értékű nőként ismerünk el, aki ezzel a nemmel azonosul. ” (amúgy kik azok a “mi”?)

“Hihetetlen sok erő van a vaginádban!”

“A szexuális vágy egy társadalmilag meghatározott dolog. ”

“A szexuális partnerek száma egyéni preferencia kérdése, amíg nem megcsalásról van szó.”

“Bármikor meggondolhatod magad szex közben, és a partnerednek kötelessége ezt tiszteletben tartani. Előfordulhat, hogy számára a kielégületlenség kellemetlen testi tünetekkel jár, de ez nyilván nem ok arra, hogy megerőszakoljon – csak a lelkes igen számít igennek. “

wittukind
Olvasó
wittukind

Ha nem létezett volna a net, ilyensmiket legfennebb valami diliházba lehetett volna egy kis szük körnek kitálalni…de van és úgy látszik hogy a diliházak mind a netre költöztek…

Marcell
Olvasó
Marcell

Ez sajnos nem diliház, hanem a jelenkor uralkodó nyugati ideológiája… Ezeket a szövegeket nyomják az amerikai oktatásban, médiában, az itteni libsik csak lefordítják őket.

GegeWarrior
Olvasó
GegeWarrior

Az utolsó a legjobb :D Megnézném azt a nőt aki 5 perce csináljátok, de azt mondja ennyi ne tovább :D Bár manapság tuti van ilyen, sőt mondjuk 45 perce reszeltek, akkora orgazmusa van mint a ház, de ez erőszak. Hiszen csak a lelkes igen az igen :D Vicc kategória.
Tehát egy lelketlen igen az nem?

Hunn
Újságíró

A szexxel kapcsolatban az az egyik legnagyobb probléma, GegeWarrior, hogy az emberek általában túl nagy feneket kerítenek annak a 3 percnek…

Hunn
Újságíró

Nekem a kedvenc részem a linkelt cikkből a következő, idézem:

“Szintén a nők passzivitásra kárhoztatott pozíciójára utal az Amerikai Járványügyi Központ felmérésének adata, amely szerint a fiatal nők 40 százaléka nem kapott információt arra vonatkozóan, hogy miként mondhat nemet a szexre, mert a szexedukációs programok gyakran kimerülnek az anatómiai jellegzetességek felületes ismertetésében.”

LOL bazmeg.

El is kezdtem azon aggódni, hogy mi van, ha a fiatal magyar lányok 40%-a is ugyanígy van ezzel, vagyis hogy nem kapott információt arra vonatkozóan, hogy miként mondhat nemet a szexre???
És ha ez így van, akkor kötelességemnek érzem, hogy megtanítsam őket erre – de legalábbis azokat mindenképpen, akik itt és most olvasnak minket közülük.

Szóval, kedves fiatal lányok, a következőképpen tudtok nemet mondani a szexre:

-“Nem!”

….ééés ennyi. Nem is annyira bonyolult, még egy nő számára is viszonylag rövid idő alatt elsajátítható technika…

A cikkíró amúgy Milanovich Dominika, és a fényképéről az a mi köreinkben is ismert angolszász mondás jut eszembe, hogy “physiognomy is real”… Ő maga ezt írja saját magáról a Facebook-on, idézem: “”Egykori CEU-s diák vagyok, pszichológus, leszbikus nő. Szerveztem Budapest Pride-ot, vezettem norvég projektet. A TASZ-nál bizalmat és lehetőséget kaptam, hogy…” bla bla bla talán ennyi tökéletesen elég is ahhoz, hogy megértsük, ki is ez a személy, és hogy vajon jót akar-e…

common man
Olvasó
common man

A harmadik pontnál föladtam, nem vagyok hajlandó elbaszni a napom..

xcsakx
Olvasó
xcsakx
wittukind
Olvasó
wittukind

Mi a baj vele? tisztességes, nőhöz illő mestersége van, még termék is lett belőle, most már dicsekszik mert van mivel…ja, és egy segglyuktágitót adhatott volna emlékbe a stábnak, ha már odaszerencsétlenkedték magukat..

tomgal
Olvasó
tomgal

Ha jól értem , a NATE – egy kizárólag nőkből álló egyesület – szervezett lányoknak egy ilyen napot . Pontosan kinek szól is akkor a kérdés , hogy “mikor lesz fiúk napja is ? ” Ugye nem a nőktől várjuk , hogy majd szerveznek ilyen napot is ?! Nem fognak , ha akarunk ilyet , azt (főleg) nekünk férfiaknak kell majd megszervezni .

Egyébként Elekkel értek egyet ebben:

“Sokkal komolyabban kellene venni az egészet. Fel kellene éleszteni a pályaalkalmassági tanácsadókat és a lehető legmodernebb eszközökkel kellene szűrni minden gyereket. Ugyanígy a sportokkal kapcsolatosan is. Baromi sok tehetség vész el mert fel sem ismerik. A fellelt értékhez képest aprópénz lenne az egész.”

Apa35ev
Olvasó

Fontos, hogy a milliárdos örökös “alfafijúk” úgymond “foglalkoztassák a lányokat” és orientálják őket fiús munkaterületekre, merthát ugye nagy “hiány” van belőlünk. Ezért kimondottan lányokat kell oktatni. Betojás ez üzletpolitikája T. Ustream KFT (Fehér Gyula)!
https://index.hu/techtud/2019/04/24/lanyok_menjetek_turbinat_epiteni/
Itt vannak a felelősök:
https://hvg.hu/kkv/20190424_Ulhetne_a_cegeert_kapott_milliardokon_de_hajtja_az_adrenalin