Alter Ego
101 megosztás

A “nő, aki elsőként fotózott le egy fekete lyukat” nem létezik

A sajtó tudományos ismeretterjesztő csatornáin gőzerővel ünnepeltetik Dr Katie Bouman kutatónőt, aki "a nő, aki elsőként fotózott le egy fekete lyukat".  - Amely kijelentés ebben a formában egy gigantikus hazugság. 

Mindenek előtt tekintsük át magát a tudományos eredményt. Ahogyan azt Einstein elméleti fizikai felvetése óta feltételezzük, a fekete lyukak olyan minimális fizikai térben összpontosuló, ámde rendkívül nagy tömegű anyaghalmazok, amelyeknek gravitációs tere olyan erős, hogy sem anyag, sem fény, sem más hullám nem léphet ki belőlük. A fekete lyukak határterületét, ahonnan többé semmi sem léphet ki és ahol a tér és az idő fogalma is lényegében értelmét veszíti “eseményhorizontnak” nevezik. Mindezek miatt magát a fekete lyukat lefotózni vagy rádióteleszkóppal megfigyelni lehetetlen, hiszen nincs semmilyen saját sugárzása. Tehát fekete lyukakat közvetlenül nem lehet megfigyelni, csak a közelébe vonzott anyag viselkedéséből következtethetünk létezésére. És ez sem egy egyszerű feladat. Erre tett kísérletet az a sok éve tervezett és érlelt kutatási projekt, amely a föld több hatalmas rádióteleszkópját kapcsolta össze egy megnövekedett érzékenységű közös megfigyelő egységgé az “Event Horizont” vagyis “Esemény Horizont” rádióteleszkóp csoporttá. Ennek a gigantikus megfigyelőrendszernek a digitális képeit kiértékelve nyílt lehetőség arra, hogy a fekete lyukak körüli anyag megváltozott sugárzását kimutathassák, tehát közvetve “lefotózhassák” a fekete lyukakat. Lásd a globális erőforrásokat és kutatási centrumokat egyesítő tudományos munka Wikipedia oldalát.

Mint azt láthatjuk, a tudományos feladat olyan hatalmas problémákat vet fel, hogy a megvalósítás világméretű tudományos összefogást és szakemberek százainak, sőt közvetve minden bizonnyal ezreinek évtizedekben mérhető munkáját igényelte. Közvetlenül is legalább kétszáz magasan képzett és évtizedes kutató munkát befektető tudóst kell(ene) nevesíteni a tudományos kutatás mögött. Ennek a gigantikus tudományos vállalásnak a reklámarcául állították ki még egy évvel ezelőtt Katie Bouman-t a doktorátusra készülő egyetemistát. Miközben zajlott a hatalmas projekt adatgyűjtése az Event Horizonton keresztül, időközben Katie Bouman megszerezte diplomáját és posztdoktori gyakorlatként az Event Horizont projektben kapott munkát, sőt hogyhogy nem, állítólag még a számítógépes képalkotásért felelős csoport élére is kinevezést nyert a friss diplomás nő, immár Dr Katie Bouman-ként, annak ellenére is, hogy saját bevallása szerint nem sokkal korábban leginkább azt sem tudta, hogy mi is az a fekete lyuk.

Aztán amikor a sokéves kutatás eredményeinek köszönhetően közreadhatóvá vált egy fekete lyukat ábrázoló “fotó,” a sajtó egyszemélyi sztárként kapta vállára Dr Katie Bouman-t, aki nőként mutatta fel azt a lenyűgöző eredményt, hogy “elsőként fotózott le egy fekete lyukat”. Legfőképp természetesen a feminista propaganda gépezet triumfál a siker felett, mert íme végre valami mindent elsöprő eredményt sikerült prezentálni,  amellyel bebizonyíthatják, hogy mennyire helye van a nőknek a STEM területeken. Azonban több külső szemlélő feszegetni kezdte a magát nagyon is adó kérdést, hogy vajon miben is állt a nő közreműködése a projektben. Egyesek a nyilvános forráskódok vizsgálatával arra jutottak, hogy más fejlesztők sokkal jelentősebb mértékben járultak hozzá konkrétan még a képalkotó rendszer fejlesztéséhez is, mint Katie Bouman. Egyebek mellett egy Andrew Chael nevű fiatal férfi, egy tipikus “kocka”, fiatal programozó, akit többen már csak azért is megkerestek gratulációikkal, hogy ezzel is tüntessenek az ellen, hogy feminista indíttatásból egy az egyetem padsoraiból éppen kikászálódott fiatal nőt nevezzenek ki egy több száz ember megfeszített munkájával elért tudományos eredmény egyszemélyi birtokosának.

Valóban van abban valami egészen elképesztően abszurd, ha 60 egyetem és kutatási központ, tucatnyi csillagászati központ, kétszáz magas fokon képzett kutató munkáját engedik egyetlen kiagyalt, megcsinált feminista szimbólum neve alatt a közéletben megjelenni. És ebben nem csak a média hibás, hanem mindazok, akik a kutatócsoport menedzsmentjében eltűrik a kialakult helyzetet. Ők a többi kutató elismeréséért is felelősek. Nem szabadna olyan látszatot kelteni, amit most az ő kollaborációjuk eredményeként sikerült. Még akkor sem, ha egy jó feminista sztorival sok minden eladható manapság.

A  magyar interneten például az NLCafé is jellemzően túláradó feminista hevülettel kommentálta a “női sikert” és “29 éves tudósnő csinálta az első fotót egy fekete lyukról” címmel adták közre cikküket. Azonban úgy tűnik, hogy utóbb olyan mértékben önkritikát gyakoroltak, úgymond elszégyellték magukat, hogy egy az egyben eltüntették az internetről az elfogult írást, és ha a linkre kattintunk, akkor a helyén ma már csak azt találjuk, hogy “Hoppá!” Nyilvánvalóan a kirobbant globális internetes botrány hatásának tudható be, hogy az egyébként nem kevésbé feminista beállítottságú Index már csak “Az internet őt ünnepli, pedig egyedül semmire se ment volna” című cikkel próbálta Katie Bouman-t bemutatni.

Bár a kutatócsoport elegánsan összezár az előtérbe tolt feminista ikon mögött, de a csontváz már kizuhant a szekrényből, alig van értelme bármi magyarázkodásnak. Az Event Horizont ügy az évtized tudományos botrányává lépett elő. Úgy tűnik, a férfitársadalom végérvényesen öntudatára ébredt és mára már korántsem jó reklám, ha a feminista képmutatás eseményhorizontja mögött senior kutatók és fiatal tehetségek munkáját teszik láthatatlanná. Bár nem ez az első és egyetlen feminista tudománytörténet hamisítás, mégis most Dr Katie Bouman ügyével úgy tűnik, végleg leszerepelt az a nősovén erőlködés,  amely akár másokat megfosztva a méltó elismeréstől, csoporteredményeket kisajátítva, hazugságok árán is a nők “nagyszerű tehetségét” igyekszik hirdetni. Bárhogyan is szeretnék látni a világot a feministák, a tények olyan kérlelhetetlen dolgok, mint a fekete lyukak fizikája.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
101 megosztás


279
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
16 Egyéni hozzászólás
263 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
33 Hozzászólások szerzői
IcedetinszombathkDeadpoolKockaGejza Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
ggwp
Olvasó
ggwp

An image of a black hole captured much of the internet and the world on Wednesday, and now we know a 29-year-old woman was behind it.

Katie Bouman, who received her Ph.D. in electrical engineering and computer science from the Massachusetts Institute of Technology (MIT), designed the algorithm that made it possible to construct images of the black hole. She shared her pure moment of excitement watching the image being reconstructed on Facebook yesterday.

https://www.dailydot.com/irl/katie-bouman-black-hole-image/

Reszet Elek
Újságíró

“amelyeknek gravitációs tere olyan erős, hogy sem anyag, sem fény, sem más hullám nem léphet ki belőlük” – szerintem gravitációs hullám igen.
Amúgy meg: https://www.youtube.com/watch?v=-5Sh5omf7CU

rezes
Olvasó
rezes

Árnyalnám. Bauman minden megnyilvánulásakor hangsúlyozta kollégái érdemeit. A média meg úgy működik, hogy mindig kell egy “plakátarc”, akivel eladható a történet.

Wildschwein
Olvasó
Wildschwein

Kedves Alter, a magam részéről elégedetten venném tudomásul a cikk állítását, hogy “Az Event Horizont ügy az évtized tudományos botrányává lépett elő”, viszont a cikkből nem látom, hogy ez tényleg így lenne. Az, hogy az NL Café oldaláról törölték az erről szóló írást, meg hogy az Index megemlíti, hogy ez azért csapatmunka volt, még nem jelenti azt, hogy ez lett az évtized tudományos botránya. Sajnos még a Férfihangon megjelent fenti írás sem elegendő ehhez. Esetleg ha valamelyik világméretű hazugsággyár (CNN, NY Times, Spiegel…) önkritikát gyakorolt a témában, az már lenne valami. A Guardian például nemes egyszerűséggel nőgyűlölő trolloknak nevezi azokat, akik kétségbe vonják Katie csodás tudományos teljesítményét:
https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/apr/17/katie-bouman-black-hole-image-online-trolls

(Az Index szerint egyébként nem Bauman, hanem Bouman – persze tudom, darab darab, de ez így egy támadási felület: “A Férfihang alaptalanul kétségbe vonja a nők tudományos területen elért teljesítményét, miközben még az általuk szapult kutatónő nevét sem tudják helyesen leírni!”)

Naooo
Olvasó
Naooo

Ez a zsidó pofa.

Taki
Olvasó

Tényleg akkora heftije van hogy indulhatna a Barbara Streisand karikatúra hasonmásversenyen :P

Hunn
Újságíró

Dr. Katie Bouman így első ránézésre egy egészen helyes kis csajszika, ergo sunáznám.
És mivel kifejezetten szeretem az okos nőket, mert az okos nők általában jók az ágyban, és ő elvileg okos, ezért duplán sunáznám.
Összegzés: a tudományos eredményei igazából hidegen hagynak, viszont, amint azt fentebb is említettem, sunáznám.

(Második ránézésre mondjuk az orra kicsit szemitának tűnik…)

Azt viszont viccesnek tartom, hogy úgy állítják be a hírre érkező kommenteket – pl a fentebb említett Guardiannál – mintha a nők számára ez a tömeges negatív hozzáállás a férfiak részéről a nők által elért eredményekhez úgymond mindennapos dolog lenne, és hogy ez lenne a nők általános, jellemző, negatív tapasztalata.

Ez egyszerűen nem igaz, ez hazugság.
Korábban ez egyáltalán nem volt jellemző.
Ez a reakció ugyanis már a túltolt feminizmusra adott válaszreakció.

Kalman
Újságíró

Pontosan. Manapság már az ember meglátja, hogy egy nőt dicsérnek, akkor egyből az jut eszébe, hogy emögött itt most agenda lesz… És mivel legalább 99%-ban tényleg agenda van mögötte, ezért a gyanú teljesen jogos, és nem szégyellem magam miatta. Ha majd véletlenül igaztalanul vádolom agendával az ilyen hírt, akkor utólag elismerem, hogy tévedtem és bocsánatot kérek. Eddig erre nem volt példa, és várhatóan nem is lesz.

Akár még lehet is átlagon felüli a lány, akár még férfiaknál is lehet okosabb, hasznosabb (bár kétlem, LOL). Nem az ő személyével van probléma, hanem ahogy tálalta a sajtó. A baj a sajtóval van, ahogy mindigis a sajtóval volt a probléma.

common man
Olvasó
common man

Hunn! Na még az is lehet ,hogy szűz.

Taki
Olvasó

Az ki van zárva :P – talán ha ellavírozott egy darabig nagyon ergya béták körül, de egy TED előadásról nem lehet úgy lejönni nőként/férfiként hogy egy akkora hallgatóságból a legjobb alfa hímek/nőstények ne mozduljanak rád.

Taki
Olvasó

Az is sokat dob a szimpatikusságán hogy nem kezdte magát sztárként ünnepeltetni, hanem sietett hozzátenni hogy ez csapatmunka volt.

wittukind
Olvasó
wittukind

A cikk szerint is “a sajtó tudományos ismeretterjesztő csatornái”-ról van szó amely fölfújta a csajszi érdemeit….sajtó és tudomány- ennél bulvárabb téma talán nem is kapódna…

Icedetin
Olvasó
Icedetin

Persze azért a sztárolást és az ezzel járó érdemtelenül megszerzett előnyöket azért nem utasította vissza…

Krisz101
Olvasó
Krisz101

“Úgy tűnik, a férfitársadalom végérvényesen öntudatára ébredt és mára már korántsem jó reklám, ” stb stb a Czikkíró melyik filmet nézi? már nem akarok beszólni de abból az italból én is kérnék :D
ostoba szupplikáns béták milliói magasztalják a csajt az egekbe youtube-on, twitteren és minden egyéb mainstream közösségi oldalon, amit szintén emberek ezrei lájkolnak, óriási volt az aktivitás az ezzel kapcsolatos hírek alatt.
még vitába szállni sem érdemes, mert elveszik a kommented a rengeteg többi között. ha meg kiszúrják, 100ával kapod a shame-elő válaszokat, ha épp nem tilják a kommented gyülöletbeszéd miatt.

férfitársadalom? öntudtára? talán majd 20 év múlva, ha addig nem lesz már késő…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

férfitársadalom? öntudtára? talán majd 20 év múlva, ha addig nem lesz már késő…

Férfiközösség/férfimozgalom-“romboló” vagy……, Dádá lesz, ha jön a “főmozgalmár”….

Már megint ez a sok “fasiszta” tesz keresztbe….

hunbagira
Újságíró

Csakszika!
Ezzel kapcsolatban egyet nem értek, hogy akkor mi a fasznak vagy itt?
Minden dolog kapcsán leírod ugyanazt, mint egy touret szindrómás, pszichopata hülyegyerek, akinek bekadt a “tikk”
Ha igazad van, akkor örülj magadnak és kussolj és takarodj. Ha nincs, akkor a karaván a te ugatásod ellenére is halad, magyarán kussolj és takarodj.

common man
Olvasó
common man

egyet nem értek, hogy akkor mi a fasznak vagy itt?
https://www.youtube.com/watch?v=jQcu2ARJcI4&list=PLr_EHpMKXOXYiW_65-wApYpcPHVMREEN7

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ha igazad van, akkor örülj magadnak és kussolj és takarodj.

Ja, ja, ahogy a szlogen szól : Minden (belterjes) “hang” számít……
(Ezek szerint ki kéne még egészíteni a “szlogent” a “csakazírjon….”-al…..is ……)

Ha nincs, akkor a karaván a te ugatásod ellenére is halad, magyarán kussolj és takarodj.

Eddig még mindig a ti ugatásotok ellenére haladt a karaván és nem fordítva, ne cseréld fel a szerepeket “nyomozóügyvédúr”

hunbagira
Újságíró

Csakszika valamk új? Vagy még mindig akad a tű a lemezen? :D

Reszet Elek
Újságíró

Az egész csak oda-vissza pocsározás a virtuális tér “szociális hálójában”, azaz teljesen értelmetlen dolog. Csak annyi hatása van a valós világra amennyi jelentőséget tulajdonítunk neki.
Kamu viták, csinált és mű egzisztenciák, influencerek meg a többi zagyva hülyeség. Gyerekeknek és nőknek való dagonyázás a tévképzeteik művi terében.

Naooo
Olvasó
Naooo

Kurvára nem számít hány millióan magasztálják ezt a zsidó picsát a kamu fotóikkal.

Rokapapa
Újságíró

Úgy tűnik, a férfitársadalom végérvényesen öntudatára ébredt és mára már korántsem jó reklám, ha a feminista képmutatás eseményhorizontja mögött senior kutatók és fiatal tehetségek munkáját teszik láthatatlanná.

Bár így lenne!
Azonban ez csak egy kisérlet vagy újabb frontvonal és hiába hisszük, hogy ezt a csatát megnyertük.
Sajnos a nőtársadalom tudatában ez úgy fog megmaradni mit egy újabb példája annak, hogy a nők mindenben jobbak.
Aztán jönnek majd a további próbálkozások mígnem ez is mint minden más feminista hazugság megszokottá és elfogadottá válik. Sajnos ez az eset is csak azt bizonyítja, hogy a feminizmus gőzerővel törtet előre és a jelenlegi eszközökkel megfékezhetetlen.

A történet üzenete a nőknek nem más mint, hogy “ti vezetőnek, a férfiak parancsolójának születtetek”, szerezzetek diplomát és azonnal kaptok vezető beosztást tudás, tapasztalat és gyakorlati ismeretek nélkül is. Jól kivehető a történetből, hogy ez az előléptetési folyamat már hétköznapivá és elfogadottá is vált a társadalom szemében hisz kizárólag az antifeministák teszik ezt szóvá a társadalom számára “némán” .

Ez bizony egy csúfos vereség a férfitársadalom számára és egy sorsfordító győzelme a feminizmusnak!
Kívánom, hogy ne legyen igazam de sajnos ebben a témában eddig mindig bejöttek a rossz előérzeteim.

Hastin87
Olvasó

Rég megfogadtam, hogy soha nem írok erre az oldalra, mert az hamis áldozati szerep és a hozzá tartozó lamentálás ami itt folyik rosszabb, mint egy arab temetés sirató asszonyainak ajvékolása….

De ha már tudomány, legalább ne a wikipédia hasábjairól másolnák ide a “tényeket”.

Egyrészt, mitől is lesz kevesebb bárki férfi attól, ha egy nő a tudmány területén sikereket ér el? A tudomány fejlődése az egész fajunk érdeke… Einstein biztosan nem forog a sírjában tőle, ez csak tiszta szánalmas és lenézendő irigység. Aki ennyire utálja a nőket az mehet a “maszkulin” arabokkal kecskére…

Másrészt, a hölgy 2016 óta tart előadásokat a témában (pl a videót ha bárki elindította is láthatja, 2006 novemberben készült), legalább annyira vegyétek a fáradtságot, hogy a forrástól olvastok. 29 éves, nem éppen most esett ki az iskola padból.

https://eventhorizontelescope.org A hivatalos oldal, ahol Katie egyszer sincs kiemelve, csak az, hogy 200 ember munkája világszerte. Senki nem erőlteti őt reflektorfénybe, csak a média ad neki nagyobb hangsúlyt, nektek meg a kissebbségi komplexusotok nagyítja fel.

Gyerekek, tessék végre felnőni!

Mivel a felhasználó nevem alapján nem egyértelmű, férfi vagyok én is. Ellenben a cikkek íróival.

Naooo
Olvasó
Naooo

Fogadalomszegő.
Ejnstejn biztosan nem, a kis tolvaj kókler.
Szóval még csak 3 éve bohóckodik?
A zsidó média tolja a semmirekellő zsidó picsát?
Te nem férfi vagy, csak papucs.

Reszet Elek
Újságíró

“Több dolgok vannak földön és égen,
Horatio, mintsem bölcselmetek
Álmodni képes.”

hunbagira
Újságíró

Hastin87

Seggnyalásért nem jár pina (már, ha valóban pöcsöd van és a punci vonz) legfeljebb hàrbaveregetés.
Tudod ezt a rómaiak úgy fejezték ki. Hogy a bàtrakkal, keményekkel tárgyalnak a hozzádhasonló fosoknak meg diktálnak.

Hunn
Újságíró

Figyelj, kedves Hastin87, nem érezzük magunkat kevesebbnek férfiként attól, ha egy nő a tudomány területén sikereket ér el, nem irigyeljük őket, és pláne nem utáljuk őket. Ha tényleg régóta olvasod ezt az oldalt, akkor nem is értem, hogy hogyan merülhettek fel benned egyáltalán ilyen gondolatok??? Komolyan mondom, ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

Taki
Olvasó

Ráadásul az értelmes okos nők mind antifeministák (nekik nem kell az érdemtelen hátszél mert simán jók) szóval itt őket mindenki imádja, repkednek a házassági ajánlatok :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ezért is hülyeség pl. a női kvóta. Aki oda való, úgyis kiérdemli a helyet.

wittukind
Olvasó
wittukind

Ez lenne az antifeminizmus új definiciója?? az hogy simán jók és akkor körül vannak döngicsélve???? én úgy tudom hogy minden nő feminista, az őt körüldongó mangináktól függ hogy mennyire teljesedhet ki benne(a feminista mém)….

Icedetin
Olvasó
Icedetin

“férfi vagyok én is” A nők felé megalázkodó hozzászólásod nem ezt támasztja alá…

Reszet Elek
Újságíró
Reszet Elek
Újságíró
wittukind
Olvasó
wittukind

Na, mostmár hogy a cikkhez is…láttam egy filmet a hbo-n, ott valami apollo program volt a “főszereplő” talán, és a filmben kihozták hogy egy nigger csajszi találta ki a nememlékszem mit….én azt hittem hogy a film komédia de nem volt az….ez a téma is egyfajta komédiának tűnik, mármint hogy lehet lefotózni “fekete lyukat????” és a kedves “asztrofizikustudósok” minduntan elfelejtik, ugy látszik, hogy a fényév az a távolság amit a fény egy földi év alatt “befut”. Tehát tulajdonképpen múlt időben kéne beszéljenek az emlitett elvtársak mert minden amit látnak vagy észlelnek vagy “fotóznak” az VOLT, hogy mi van most…..gőzük sincs…

Reszet Elek
Újságíró

Emlékszem a filmre. Nem volt olyan rossz, de természetesen az egészet identitáskérdéssé silányították lévén amerikai film. Az emlegett nő több később sokáig használt programnyelvet is kitalált.
Róla van szó: https://en.wikipedia.org/wiki/Katherine_Johnson

Apa35ev
Olvasó

Ahelyett, hogy a hazai férfi és női feministákkal vitáznátok adhatnátok linkeket a kritikusok csapatához. Csak ennyit találtam valami MGTOW embertől:
https://www.reddit.com/r/MGTOW/comments/bd94a1/video_katie_bouman_falsely_credited_for_black/

Ez az állítás a Wikipedián durva megvezetése a jövő generációjának:
“Katherine Louise Bouman (a szaksajtóban elterjedt néven: Katie Bouman) (West Lafayette, Indiana, Amerikai Egyesült Államok, 1989. május 9.—) amerikai villamosmérnök, számítógépes képalkotó tudós, a fekete lyukról készített első kép algoritmusának készítője.”

Baszki bárki megtudja nyomni a fotó gombot azon az eszközön amit mások készítettek. Amúgy vágom, hogy egy lányos buzigyerek írta a kód jórészét a friss PHD-s meg-vezette, a nők egyébként is szeretik a buzikat pátyolgatni és kihasználják jámborságukat, töketlenségüket, úgy kezelik őket mint a kisgyereküket, ami nincs nekik.
Ennek a sztorinak lesz még folytatása, a kérdés csak az lesznek e szkeptikusok vagy csak átvert bólogató gyáva birkák.

Hunn
Újságíró

Uraim, hosszú gondolkodás után rájöttem valamire. Most egy olyan bejelentésre készülök, mely alapjaiban fogja megrengetni a világot. Íme:

A mai feminista világban nincsenek alfahímek!

Ismétlem: NINCSENEK ALFAHÍMEK!

A feminista, nőközpontú világrend egyik alapvető lényege az, hogy nincsenek alfahímek, csupán olyan hímek vannak, akik kielégítik a női hipergámia valamelyik igényét, legyen az annak akár az Alfa Fux, akár a Béta Bux oldala! A femcentrikus világrend annak juttat alamizsnaként puncit, aki kielégíti a női hipergámia igényeit. Mi pedig, tévesen, ezeknek a férfiaknak tulajdonítunk “alfahím” státuszt.

A feminista, nőközpontú világrend leglényege, hogy nincsenek, mert nem is lehetnek alfahímek. Gyakorlatilag törvények szabályozzák, hogy senki se válhasson azzá, még akkor sem, ha sikerül neki kielégítenie a női hipergámia igényeit. Ezt jelenti az, hogy nőközpontú a világrend.

Nincsenek férfiak, akik pusztán azzal, hogy férfiak és farkuk van, a puszta férfiasságukkal leigáznák a nőket: nincsenek alfahímek! És nem is lesznek, amíg meg nem szüntetjük a feminista, nőközpontú világrendet!

Az egyetlen módja annak, hogy alfahímmé váljunk az az, hogy megdöntjük a feminista világrendet, és újra leigázzuk a nőket! Hogy egyenrangú lakótárs- és polgártársainkból újra az asszonyainkká tesszük őket! Minden egyéb csak szómágia, duma, “wishful thinking”, csak a női hipergámiát így vagy úgy kielégítő férfiak celeb-alfáskodása!

Ha végiggondoljátok, mélyen legbelül, a lelketek mélyén igazat fogtok adni nekem!

Uff, én beszéltem…

david
Olvasó
david

Azt hiszem Roosh is valami ilyesmiről, mármint az úgynevezett alfa minőségről írta ezt a cikkét:
https://www.rooshv.com/men-are-nothing-more-than-clowns-to-the-modern-woman

A lényege, hogy nincsenek már hagyományos értelemben vett férfiak. A modern nőnek nincs szüksége férfira abban az értelemben, ahogy a múltban volt. Az állam biztosítja a túlélésüket, lakhatásukat stb. A férfiak csak unaloműzésre kellenek nekik, az alfa hímek pedig a legjobban elégítik ki ezt az igényt. De éppen ezért ők sem többek csupán csak bohócok, akik szórakoztatják a modern nőt ideig óráig.

Igazából szómágia ez, ha innen nézed alfa, ha onnan nézed bohóc. Alfa mert azzal, hogy nőket kefélsz, elsősorban magadnak teszel jót. Bohóc, mert a nők is pontosan csak ezt az instant szórakozást igénylik, még ha ki nem is mondják. Az érem két oldala.

Kérdés mit lehet ezzel kezdeni egyéni szinten?

1 – Felveszed a bohócsipkát, fejleszted magad, hogy minél több nőnek tetsszél és próbálsz minél több nőt lek.rni?
2 – Reménykedsz, hogy mégis csak találsz egy normális nőt, de a lelked mélyén úgysem hiszel ebben?
3 – Meggyűlölöd a nőket, a nőközpontú világrendet, és egy megkeseredett ember leszel?

Nem tudom, van még egyéb opció?

Razide
Újságíró

Roosh pontosan ezeken a fázisokon ment végig (1-3). Bár még kapálózik kicsit.

herceg
Olvasó
herceg
xcsakx
Olvasó
xcsakx

A lényege, hogy nincsenek már hagyományos értelemben vett férfiak.

Jópár éve/évezrede nincsenek, azóta, amióta a fizikai és genetikai „egyeduralkodó” „fícsörök” mellett megjelentek az „intelligencia”, „vagyon”, meg a többi, „hívság”……

Az állam biztosítja a túlélésüket, lakhatásukat stb.

Ez az „állam” is olyan megfoghatatlan mint a „feminizmus”, ha megkapargatjuk, akkor ezt is férfiak „működtetik”, tartják fenn, döntik el, hajtják végre stb. mint a sokszor (antifeministák szájából gyakran elhangzó) ’modern civilizációt”, hogy tulajdonképpen a sok béta nélkül összeomlana a világ, ha holnap „SZRTÁJK”-ba lépnénenek…….., épp ez a bibi, hogy ösztönszinten úgy vannak „kondicionálva”, hogy ez az , amit nem tesznek meg,…….., róka fogta csuka….., ugyanis leghamarabb ők szívnák meg……, még jobban……

A férfiak csak unaloműzésre kellenek nekik, az alfa hímek pedig a legjobban elégítik ki ezt az igényt.

Mivel erre nincs ráhatása a férfinak, így sokat foglalkozni azzal, csak elfecsérelt idő és energia ezen lamentálni……..

Kérdés mit lehet ezzel kezdeni egyéni szinten?
1 – Felveszed a bohócsipkát, fejleszted magad, hogy minél több nőnek tetsszél és próbálsz minél több nőt lek.rni?

És jó esetben elérni, hogy utódo(ka)t is szüljenek neked…..

2 – Reménykedsz, hogy mégis csak találsz egy normális nőt, de a lelked mélyén úgysem hiszel ebben?

Ha találsz is, akkor is, előbb – utóbb „kinyílik annak is a csipája”, mert ilyen a dolgok természete……, még az sem biztos garancia, hogy ha jóval (legalább 2 szinttel) alattad „választasz”…., mert ezek mindig is relatív és soha nem abszolút „értékek” voltak és lesznek, bár azért „megfelelő” vagyonnal lehet ezen „biztosítani”…. „

3 – Meggyűlölöd a nőket, a nőközpontú világrendet, és egy megkeseredett ember leszel?
Ezt nem értem miért kellett külön pontba szedni, mivel az együtt futhat az 1-2 pontal is, simán.

A megkeseredettség az egyéni döntése, ha ez külső tényezők függvénye, akkor már rég megette a fene az egészet……

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A mai feminista világban nincsenek alfahímek!

Akkor most nagyon nyugodjon le mindenki a picsába, aki nem ült eddig, az üljön le és törölje meg izzadt homlokát, Heuréka!, lehet örvendezni!
Egy pont ki lett pipálva, Huuhhhh….

A feminista, nőközpontú világrend

Már csak az a kérdés, hogy ezt a „világrendet” kik hozták létre, kik tartják fenn és kik vernék agyon azonnal a “feldemhedőket”, ha itten „incelféle” ámokfutásos lázongás törne ki?

A femcentrikus világrend annak juttat alamizsnaként puncit, aki kielégíti a női hipergámia igényeit.

Majdnem, a valóság viszont az, önként és dalolva annak, akit arra „érdemesnek” tart, tény , hogy a nők jó 20-30%-a eddig sem akart, de most már megteheti, hogy nem is „ad”, mert semmi „haszna” nincs belőle, már nem kötelezett, vagy kötelezhető erre, így a többi aki viszonakar, vagy szeretne, az az ösztönei szerint szabadon „választhat” és a „felső” 20-30%-nyi férfit részesíti előnyben.
Hogy ebből mennyi az „alfa”/”nemalfa”, vagy „bux”, vagy nevezzük aminek akarjuk, a lényegen nem változtat, ezeknek fog jó esetben a genetikája tovább öröklődni.

Mi pedig, tévesen, ezeknek a férfiaknak tulajdonítunk “alfahím” státuszt.

Hogy azok, akiknek a „jobbkezük a feleségük” milyen elméleteket „gyártanak”, „cáfolnak”, vagy „ismernek fel” és (ezek ellenére ugyanott tartanak ahol eddig, és nem is valószínű, hogy részükre lesz „előre-mozdulás”, ugyanis azok e keretek, amiért ácsingóznak, egyhamar nem fog bekövetkezni, „önerőből” pedig ) „szopóágon” vannak, bármennyit is „tüntizzenek”, követeljenek, vagy ríjanak.

Gyakorlatilag törvények szabályozzák, hogy senki se válhasson azzá, még akkor sem, ha sikerül neki kielégítenie a női hipergámia igényeit.

A hamis premisszákra „épített” agymenések mindig elcsúsznak.

A jogszabályi háttérre visszatérve a felső 20% (nevezzük aminek akarjuk), de legkevesebb, annak is a „java” gyakorlatilag a törvényeken felül áll, ,még akkor is, ha néha szemfényvesztésként egy – egy díszpéldány (pl. metoos-s Weinstein) „lebukik” , azért szépen „összezárnak” és gyakorlatilag bármit megúsznak. A nagy port kavaró „esetek” is általában abból adódnak, hogy valamelyik „nagyobb fejesnek” is szúrta valamilyen szempontból a szemét.

Ezt jelenti az, hogy nőközpontú a világrend.

Vháuuuu, nagy felismerés, mindig is az volt, és a jövőben is az lesz, bár ezek a „nagy szavak” mint „világrend” szépen becsatlakozik az eleve, velünk született „feminista kondicionálás” mellé, ha jól látom, hogy még „nyomatékosabb” legyen a nagy heuréka…..,

Nincsenek férfiak, akik pusztán azzal, hogy férfiak és farkuk van, a puszta férfiasságukkal leigáznák a nőket:

Miért ez a szóhasználat, miért kéne „leigázniuk”?, ez ilyen atavisztikus frusztrációból adódó, minden elbaszott nyomorult vágyálma, hogy egyszer valaha „uralkodhasson”/”leigázzon”?
Ezt tényleg komolyan kérdezem.

A valóság meg az, hogy adott ideig, néha óráig, néha évekig-évtizedekig, vannak olyan férfiak, akikért bárkit ás bármit „feladnak” a nők.

És nem is lesznek, amíg meg nem szüntetjük a feminista, nőközpontú világrendet!

Ez, logikailag, hogy a fenében jött össze? Ki lenne az a “mi”, az elefánt mellett “dübörgő” egér?…..

Az lenne a nagy „Elképzelés”, hogy lobotómiát végeznénk, „kiégetnénk” az x százezer/millió év alatt „kondicionált”, „nővédő” ösztönt a férfiakból?

Vagy, hogy lett ez elképzelve? A férfiak, akik megengedik/fenntartják/szabályozzák ezt a „feminista világrendet”, hirtelen „megvilágosodnak”? Hogy képzelted ennek a „világrendnek a megdöntését/elpusztítását”?

A nagy, feminizmus elleni „Harc” pikantériája többek közt abban is rejlik, hogy a (szerinted nem létező) – -„alfák” épphogy magasról szarnak erre a „feminista világrendre” , sőt, mindenféle “világrendre”, régen ios és a jövőben is.
A szopóágon lévő kb 70%-nyi (gyerektelen)„átlag”/”normális”/”nem deviáns” „béták” tartják fenn ezt a “világrendet”, mint mindig.

Nehéz lesz így a „béták”(jelenelegi „vesztesek) győzelme, hiszen épp maguk ellen kéne harcolniuk…..

Az egyetlen módja annak, hogy alfahímmé váljunk az az, hogy megdöntjük a feminista világrendet, és újra leigázzuk a nőket!

Már csak a sorrendet kéne eldönteni, aztán azonnal lehetne is körbe vinni (a „birkavérbe” mártott „véres kardot” ) és indulhat a nagy „Harc”……, Hajrá….

(Amúgy hogy lehet “nem létező alfává” vállni? ezen még kicsit dolgozni kéne…..)

wittukind
Olvasó
wittukind

Hunn! ennyi zagyvaságot 40 éves férfi nem hordhat igy össze…áááá, persze, te még nem nőttél fel, még ott tartasz hogy mindenki más a hibás….szóval, igy 40-esen ilyeneket ereszteni…már semmi esélyed arra a bizonyos fölnövésre nincs…

Hunn
Újságíró

Pontosan hol is írtam olyasmit, kedves wittukind, hogy “mindenki más a hibás”? Komolyan mondom, néha úgy érzem, hogy ti néhányan egy párhuzamos dimenzióból olvassátok a kommentjeimet, és abban a másik dimenzióban egy teljesen más szöveg – jelen esetben ezek szerint pl. valami “zagyvaság” – jelenik meg nektek a monitoron ahelyett, mint amit én eredetileg bepötyögtem a gépbe… El sem tudom képzelni, hogy mi lehetett az, ami odaát “zagyvaságnak” tűnhetett.

wittukind
Olvasó
wittukind

Against..even the gods themselves contend in vain….

Reszet Elek
Újságíró

Vannak, voltak és mindig is lesznek alfák. Az alfa nem csak abszolút hanem szituációs is. A nemi ösztöneink pedig adaptívak és opportunisták. Új köntösökben ugyan de mindig visszatérnek. Lehet hogy bizonyos alfatípusok visszaszorulnak, lévén a körülmények nem kedvezőek a megjelenésükhöz vagy a sikerességükhöz, de mások meg előrébb törnek.

Az évszázezredek alatt a nők legalább annyira (szerintem még jobban is) függővé váltak férfiaktól, mint fordítva. A felsorolt három opció a nőkkel kapcsolatosan csak akkor állna meg ha nem lenne meg a nők részéről is ez a hajtóerő. Roosh valójában sosem volt alfa, csak egy változni nem tudó, fotelból ideologizáló béta (vagy lejjebb).

Teljesen kudarcos látásmód egyoldalú erőfeszítésnek és sikernek tekinteni a nőzést. Mintha a nő érzelmileg semmit sem profitálna belőle, mintha az egész csak kizárólagosan valamiféle férfi ösztönkielégítés lenne. Valójában a nő pont hogy többet profitál belőle és érzelmileg/mentálisan nagyobb szüksége is van rá.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ismétlem: NINCSENEK ALFAHÍMEK!

Itt a “recept”, hogy hogyan kell azzá válni , ami “nincs”
:)

https://divany.hu/eletem/2019/05/04/hogyan-legyek-alfa-him/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Deadpool
Újságíró

Alter Ego!

Kicsit megkésve jöttem, de talán tudok újat hozzá adni.

“Mindig pszichopatává kell válni és ölni kell a túlélésért.”

Látom te is nézed a Trónok harcát mostanában. :) És nem. Nem mindig, de ez is egy módja a túlélésnek. Egyébként ezen a ponton nagyon átcsaptál már a Hunn-féle szélsőségekbe…

„A férfivá válás sokkal nehezebb dolog, mint a nővé válás. Egyebek mellett azért, mert a férfiak többnyire nem születnek pszichopatának, meg kell tanulniuk azzá válni. :D”

Mindenkinek a saját útját kell járnia. Férfiaknak és nőknek is. Ha nyomoréknak születtél, hiába veszed a fejedbe, hogy te leszel az alfa jani, és mindenkit megtoszol, nem fog menni. Nem fogod tudni élni egy Brad Pitt életútját (sorsát), ha Afganisztánba születtél kecskepásztornak, mint ahogy egy csúnyácska lány sem tudja élni egy topmodell csillogó életét, hiába is vágyik arra és hiteti el magával, hogy majd sikerül (kicsit sarkítottak a példák, de a lényeg remélem érthető). Mindenkinek a saját útját kell bejárnia, ha elkezdi másét, akkor egyrészt – jobb esetben – egy napon csúnyán pofára fog esni (pl.: végre leér, hogy a pua könyvekből maximum egy bohóccá vagy csak egy szélhámossá tud válni), rosszabb esetben úgy fogja leélni az életét, hogy egy olyan emberré próbált válni, akivé sosem válhatott volna, másrészt a valóságban nem egyéniséggé, hanem tömegemberré válik. Sorozatgyártottá (mellékesen kérdem meg: kinek könnyebb szerinted eladni a Nike legújabb kollekcióját: egy feministának, nacionalistának, sorostinának, fasisztának és így tovább, vagy 7 milliárd egyéniségnek?). Előre ki van találva az identitása, például: , genderizmus, vagy ahogyan te a fenti néhány kommentedben megadtad az attribútomokat¸ miből áll a pszicho-alfa, „A” férfi. Függetlenül attól, hogy ez kívánatos-e vagy sem, szerinted hova vezetne, ha mondjuk holnap minden 20+ férfi ilyen „férfivá” válna, ha tényleg ez a férfivá érés útja?
Próbáld meg (és az olvasók ezt) elképzelni…

Nem megy? Semmi gond! Erre is van megoldás! :D

Hamvas Béla elképzelte már jóval előttünk:

“Minden jel arra vall, hogy a legközelebbi korszakban a föld uralkodó lénye nem az ember lesz. Leginkább madárhoz hasonlít éspedig nagyságban és alakban a keselyűhöz. Félig madár, félig rovar. Szárnya nem tollas, hanem szaruhártyás, amikor repül, úgy zúg, mint a bogár. Nyaka, lába is ilyen szaruréteggel borított és éles, üvegszerű karmai vannak.
Több száz, néha ezer lény él egy csoportban, de minden rend és vezető nélkül. Maguk között sem okosabbat, sem hatalmasabbat nem tűrnek meg. Szüntelenül veszekszenek, tökéletesen értelem nélkül, egymást lökdösik, tépdesik és taszigálják, ok nélkül egymást mardossák, vagy, lesből, egymás fejére ütnek, egymás oldalából, vagy combjából húsdarabokat tépdesnek ki és lenyelik. Ezek szerint mindegyik csaknem állandóan tele van vérző sebekkel. Mivel a sebek, természetesen, fájnak, a lények ingerültek és folyton egymást figyelik, mihelyt az egyik csak gyanús mozdulatot tesz, támadásnak vélik, odakapnak és felvisítanak. A másik erre dühében szárnyával csapkodni kezd és visszavág, eszeveszetten forgolódik, horgas csőrével jobbra-balra csapdos, tekintet nélkül arra, hogy mit és kit talál. Most a többi is odafigyel, odasereglik, vijjogni kezd, csődület támad, azonnal két párt alakul. Az egyik a másikat szidalmazza és piszkolja. Megrohanásra azonban nem kerül sor, mert egy perc múlva a pártok már egymás között is összevesznek és így civódnak tovább.

A sok száz madár-rovar berregő zúgással repül, de rendesen nem nagyon messzire. Néhány mérföld után leszállnak, mert elunják és amilyen lármásak, rendetlenek, piszkosak, amilyen eszeveszetten veszekszenek, éppen olyan restek. Ahol megtelepszenek, ott pillanatok alatt mindent fölfalnak, állatot, hangyát, tetűt, egeret, gilisztát, békát, levelet, füvet, a fa levelét, kérgét, rügyét. Ahonnan eltávoznak, ott sivatag támad, puszta föld és a kövek.
Egyetlen állat sem tud ellenük védekezni, mert amilyen aljasak, hitványak, sóvárak, olyan vérszomjasak és mohók. Elefántot, orrszarvút éppen úgy pillanatok alatt szétszednek, mint oroszlánt, vagy krokodilust. Nincs szenny, amit el ne kapdosnának, különösen egymás elől. Ha valamelyik a falatot már nem tudja lenyelni, el akarja dugni. A többi azonban résen van és akit azon kap rajta, hogy ételt elrejt, azt azonnal véresre püföli.

A hím cementszürke, horkoló hangon berreg, körülbelül, mint a motorkerékpár, vagy a géppisztoly. A nőstény eszeveszetten tarka, piros, sárga, kék, lila, zöld szarutollaival kelleti magát, szakadozott fejhangon visít, csőrével szüntelenül tollait fésüli, peckesen illegeti magát. A hím brutális, zaklatott, tele méreggel és lihegve sürgölődik a koncért és a nőstényért, lecsap, veszekszik, kurrog, tolong. A nőstény, mint a vámpír, ha egyszer hímhez jut, folyton nyakán lóg, szidja, bántalmazza, alvás közben is fölzaklatja, követelőzik, sértődik, duzzog, siránkozik, panaszkodik, pletykál, zsivajog. Bár a lény faja rovar, mégis elevenszülő. Gyermekeiket úgy nevelik, hogy azokat a hím a nőstényre, a nőstény a hímre uszítja, amíg a kis rovar az undortól mindkettőt megcsalja, meglopja és becsapja.

Az új faj neve csirihau. Latin, illetve tudományos neve csirihau communis. Többféle varietasban szerepel, van europeus, africanus, asiaticus, americanus és itt is többféle alfajt különböztetnek meg.

A csirihau szemmel láthatólag azt hiszi, hogy amit csinál, az az egyedül józan és ésszerű élet. Amit lehet, felfalni, amit nem lehet, a többi elől eldugni s ami ereje ezen felül marad, párzani és horkolni. A létezés egyetlen lehetősége azonnal mindent bekapni és a nőstényt lerohanni, aztán vijjogni és verekedni. Vezetésről szó sem lehet. Egyik se hisz a másiknak egy szót sem. Így valósul meg a teljes egyenlőség. Csak az él meg, aki éppen olyan kegyetlen, komisz, zsivány, aljas, vérszomjas, alattomos, kéjsóvár, sunyi, mohó, erőszakos, mint a többi. Sohasem tisztálkodnak. Régebben a varietas germanicusnál szokás volt a fürdő úgy, hogy vezényszóra a vízből hol kiugrottak, hol bele. A szokás már idejét múlta. A többi fajta más szokást honosított meg éspedig, hogy ürüléküket egymásra kenik. A szenny így vastagon és csomókban áll rajtuk, a koszfoltok között üt át a sebzett véres hús és az ótvar. Sok csirihau tele van fekéllyel, soknak fél lába van, félszeme, vagy bevert feje. Különösen kedvelt szokás, hogy egymást szárnytövön vágják. Akkor nem tud röpülni, a többitől lemarad, az idegen törzs elkapja és széttépi. Néha vele marad nősténye, de csak azért, hogy a hímet agyonüsse, felfalja és csürhéjét ismét megkeresi.

A csirihau józanságával igen meg van elégedve. Azt hiszi, hogy sikerült az életet tökéletesen leegyszerűsíteni a maga teljes realitására. Ez a valóság, a többi csak mellébeszélés. Ez a létezés kvintesszenciája, minden fölösleges szentimentalizmus nélkül. Ez az úgynevezett létért való küzdelem, mindenki csak magára gondol, magát biztosítja, önmagának szerez annyit, amennyit tud, mindegy, milyen áron és milyen úton. Ez az ésszerű, a józan, az okos, a praktikus. Aki mást mond, az csak saját érdekeit védi raffináltan és valami trükkel akarja ugyanazt. A csirihau az ilyesmin keresztüllát. Az élet alapvetően önző. A rend és az uralom arra lenne való, hogy egyesek a többi rovására jól élnek. Ezt megszüntették. Náluk nem lehet hazudni. Mindegyik amúgy is tudja a másikról, hogy zabálni akar, zabálni és párzani és horkolni, a többi tökéletesen érdektelen.

Ez a csirihau. Ez a századokon át melengetett és némán táplált eszmény, a józan valóságérzék csodája, a fanatikus próféták monomániájában és az exakt tudósok kísérleti racionalizmusában közösen kiérlelt, most megszületésre váró új világtörténeti lény. Ez az emberben mint állatfajban való hitnek, a choc en retour-nak, az örvénybe való visszaszédülésnek édes diadala. Ez a puha bűvös álomnak és a kőkemény szükségszerűség realitásának tündöklő egysége, a várva várt boldogság és az utópiák nagy nyilvános érdeme. Erre készült az emberiség oly titokban, célját még önmaga előtt is letagadta, hogyha majd eléri, gyönyöre annál nagyobb legyen. Mialatt a szószékről morált és humanizmust, tökéletes embert és társadalmat, oly sok vallást és tudást hirdetett, legőszintébb szívbéli izgalmával erre gondolt és ez volt benne a valóság, amelytől úgy rettegett és amelyet oly szomjasan várt, amelytől irtózott és amelybe beleszédült. Ezzel fenyegette és ezzel kecsegtette magát, félelmetes duplán, sóvárogva, akarva és nem akarva, mert, amit az ember akar, azt eltaszítja, amit nem akar, azt magához vonzza. Most végre felszabadult. Ez a humánum már nagyon a terhére volt. Ostoba és korlátolt előítélet, régi idők csökevénye, amely arra kötelezte, hogy legalább külsőségekben tisztességesen viselkedjék.

Most már nem kell szégyenkeznie, ha dühében zabál és kéjesen marakodik, mindezt a létért való küzdelem jegyében, ha irigy és gonosz és pimasz és hazudik és vigyorog és vijjog és vérszomjas, ha lesből a másik torkát elharapja, ha a másik szemébe ganéjt ken és ha gennyes fekélyekben vájkál. Nincs többé gondja gátlásokra és az illemre, micsoda felszabadulás! Úgyis mindig ez volt a valóság. Hát nem voltunk mindig bestiák? Ember! – álnok hazugság, bigott képmutatás! Milyen hálásak vagyunk az idealizmusnak, amely fennhéjázó eszméivel bennünket ide vezetett és kitermelte bennünk az ellentétet, mialatt malaszttal beszélt és senki sem vette észre, valójában mi történik.
Ez a csirihau, a bűvös kép valóságos arca, amely századok óta a cselekvő és a gondolkozó ember szívében él, amelyet most sikerült felszabadítani. Katasztrofális megrázkódtatásnak kellett elkövetkeznie, hogy e lény megvalósulhasson. E megrázkódtatás nélkül talán a lélek e gyermekét még ezer évig kellett volna rejtegetni. Most egyszerre pattant ki a bámuló világ szemeláttára, mint Zeus fejéből Pallas Athéné.

Halleluja csirihau! “

common man
Olvasó
common man

Az író nyilván valami elkeseredett életszakaszában vetette papírra ezeket a sorokat. Ilyet én is tudok: Minden jel arra mutat ,hogy a föld uralkodó lénye egy angyal-tündér hibrid lesz aki mosollyal táplálkozik és boldogságot termel, szemeiből a világbéke sugárzik.
Lehetek én bármennyire jólelkű,jóságos ,közösségért,közjóért mindent megtevő önzetlen beállítottságú aranyember.Ha jön egy barom és provokál belém köt veszélyeztet,le akar igázni.Na? Az megkapja a magáét.És én ezt a belőlem előtörő személyt Alterral ellentétben nem is nevezném pszichopatának bár abban a pillanatban amikor a már mozdulatlan földön fekvő delikvensbe még egyszer belerúgnék lehet ,hogy néhányan igen.Pedig nem.

Deadpool
Újságíró

Ezek szerint te semmiféle hasonlóságot nem látsz a valósággal. Ezek szerint egyáltalán nem is kapcsolódik az idézet a témához, a világra sem mond semmi érvényeset, pusztán egy elkeseredett vénember hallucinációja ez… biztosan én néztem be. :)

Mutatom, hogy az író (egyébként filozófus) hogyan folytatja:

“E víziónak persze nincs valószínűsége. Nem azért, mert képeit és következtetéseit iráni példára a hagyományból vette, s a hagyomány értelme ma, a keresztény aionban megváltozott. Nincs valószínűsége, mert a helyzet ennél sokkalta súlyosabb. Amiről a jelen történeti pillanatban szó van, az a tömegesen fellépő embertelenné válásnak olyan legázoló ereje, amely elől kitérni éppoly kevéssé lehet, mint azt feltartóztatni. Hogyan? Van érző lény, aki látja, hogy egész népek észvesztő sebességgel zuhannak az állati lét alá és szótlanul megállja? De van olyan ostoba, aki látja, hogy egész népek, mint a lavinák gurulnak le a hegyről, amelyre százezer év alatt kapaszkodtak fel és azt higgye, ha ő kiáltozni kezd, a lavina meg fog állni? Mindenképpen arról van szó hogy az emberiség túlnyomó nagy többsége az emberi létezés körét elhagyni készül. A népek nagy része leszakad és elmerül. Ez a leszakadás természetesen irtózatos fizikai és biológiai és pszichológiai erőmennyiséget szabadít fel és ez az erőmennyiség azokat, akik nem merülnek el, valósággal a magasba repíti. Az emberiség így ketté szakad. Amelyik lezuhan, abból lesz a yahoo, vagy a robotos, vagy akár a csirihau. Mindegy. A szubhumánus lény. Amelyik felröppen, abból valami félszellem, féllélek, félangyal. Az emberi közép helye pedig üres marad.

A helyzet azonban minden valószínűség szerint még ennél is sokkal súlyosabb. Persze pontosan senki sem tudhatja, de aki esetleg sejtené, óvakodna beszélni róla. Arra a kérdésre pedig, hogy miért, azt kellene válaszolni: mert a jelent már a csirihau, vagy más féreg oly inkubációs idejének kell tekinteni, amikor a lény maga ugyan még nem él, de a létrehozásában közreműködő erők rendkívül érzékenyek s azt, aki az új lényt ócsárolja, elpusztítanák. Ami egészen természetes. Nem lehet büntetlenül a várandós szülők füle hallatára a még meg nem született gyermeket szidalmazni. Különösen akkor, ha a terhesség ideje oly hosszú volt, a lény alakja oly féltett titok és amikor a gyermek megszületésétől az emberiség oly rendkívül sokat vár.”

common man
Olvasó
common man

Ezek szerint te semmiféle hasonlóságot nem látsz a valósággal

Ezt helytelenül következtetted.Az író szerintem a valóság egyik részét ábrázolta de szerintem eltúlozva. Ady Endre egy demizson bor után tudott jól írni…nem tudom ez a Hamvas miket fogyasztott.

Deadpool
Újságíró

Aha. Tehát ha Alter azt írja, hogy a férfinak pszichopatává kell válnia, akkor az szerinted nem ebbe az irányba mutat. Jó. Szerintem meg nagyon is. :)

common man
Olvasó
common man

A nap meg felkel mert a kakas kukorékol…Ha valaki leír egy jelenséget akkor azt még nem feltétlenül ő idézte elő.Nézz meg néhány természetfilmet a csimpánzokról aztán rádöbbensz.

szombathk
Olvasó
szombathk

Női feltaláló.
https://thezaky.com/
A hölgy hogy a saját gyereke gyógyulását segítse, találta ki a kesztyűt. Az ötlete olyan szinten vált be hogy ma már cége van és forgalmaznak a világ szinte minden területére.
Ebből nem lett világhír, szenzáció mert nem fér bele a mai trendbe. Anya és gyerek ?jaj
Nem váltott vele világot de sok ezer koraszülött gyerek gyógyulását segíti. Nyilván a cég alapításban,vezetésében sok férfi vesz részt. Valószínüleg a vezetése is férfiak feledata.
Ha nem üvöltöznének a feministák elnyomásról, kvótákról akkor talán az igazi feltaláló nőkről is többet tudnánk.

Reszet Elek
Újságíró

Addig jó amíg nem használják, véres kardként mutatják fel, mint a női géniusz megtestesülését.