The Mechanic
601 megosztás

A villanykapcsoló hatás – Miért írják újra a nők a párkapcsolatok történetét?

"A nők újra írják a történelmet. Nem számít, ha egy hónapja még szerelmes üzeneteket küldött neked. Bármikor ráébredhet, hogy már nagyon régen nem boldog veled."

Én ezt hívom villanykapcsoló hatásnak. Ezt történik akkor, ha egy nő már nem vonzódik hozzád és továbblép, akár megcsalt akár nem. Nem pontosan arról van szó, hogy objektíven kétségbe vonja a kapcsolat múltbéli pozitívumait, hanem úgy érez, úgy tesz, mintha azok meg sem történtek volna. Engedd meg hogy kifejtsem ezt, és csatoljam a magyarázathoz Briffault törvényét is.

A nők arra használják az érzelmi állapotukat, hogy meghatározzák vele a valóságot – ezt hamar átláthatjuk és beláthatjuk. Amikor egy férfit valamilyen érzelmi teher nyomaszt, megkérdezi magától hogy vajon mi válthatta ki azt, van e egyáltalán alapja? Lehet, hogy van, de lehet hogy nincs, viszont továbbhaladva ezen a gondolati síkon végül rájön, hogy az amit érez passzol-e a rideg valóságba avagy sem. Hogyha a tények nem igazolják az érzéseit, akkor a reakciója valószínűleg rossz volt. Ellenben amikor egy nőt nyomaszt egy ilyen teher, akkor azt az őt körülvevő világ üzeneteként értelmezi. Ugyan miért érezné magát cserbenhagyva, ha valaki nem árulta volna el? Miért érezné magát szomorúan, ha valaki vagy valami nem tett volna ellene semmi rosszat?

Éppen ezért a döntései, amelyeket a saját maga által érzékelt valóságára alapozott, totálisan nonszensznek tűnhetnek egy férfi számára (a nők őrültek, nemde?), mivel az ő valósága a legfontosabb igazságra épül, amit ő ismer: a saját érzelmi állapotára. Ha egy nő szomorú, azt mondja neked „szomorú vagyok miattad”. Ő nem uralkodik magán úgy, ahogy te teszed. A saját érzelmeinek megváltoztatása kívül esik a hatáskörén. Ez tehát azt jelenti, hogy az érzelmi állapot amiben éppen van, csakis azért létezik, mert te tettél valamit. Vagy szándékosan vagy vétlenül. Mivel szomorú, ezért te csináltál valamit. Az ő objektív valósága azt mondja neki, hogy te elkövettél valamit ellene, ami miatt most szomorúnak érzi magát. Ilyenkor kezdődik el egy csomó vita, mert a férfiak tévesen azzal kezdenek érvelni, hogy „félreértetted azt amit mondtam, természetesen nem úgy gondoltam”, miközben a nőnek nem számít, hogy mi ésszerű és racionális. Ő éppen szomorú, és nem lenne az, ha nem lenne rá oka. A szomorúsága hozza létre ezt az új valóságot. Ha te nem tettél volna valamit, ami elég volt ahhoz, hogy rosszul érezze magát tőle, akkor egyszerűen nem lenne szomorú.

Térjünk vissza a villanykapcsoló hatásra. Amikor évekig együtt vagy egy nővel és a dolgok elkezdenek rosszra fordulni, megtapasztalhatod azt a történelmi revíziót is, ahogyan végül kimondja „sohasem szerettelek téged” vagy „mindig is bántalmazó voltál”. És meg is érkeztünk a mindig/soha állításokhoz. Nem az igazi, tényekkel leírható valóságra reagálnak, hanem inkább egy új, érzelmeken alapuló valóságra.

A gondolatmenet valahogy így néz ki:

„Nem érzek már igaz szerelmet iránta, helyette viszont megvetést és dühöt igen. És ha az igaz szerelem valódi és véget nem érő, akkor ennek általa kellene megvalósulnia. Rossz érzések vannak bennem miatta, tehát ő nem lehet jó ember. És mivel rossz érzéseket ébreszt bennem, ezért nem is szerethettem, mivel sohasem tudnék szeretni egy ilyen embert. És azok az emberi tulajdonságok amelyekkel most rendelkezik, mindig is benne voltak. Tehát én soha sem szerettem őt. Sőt az egész kapcsolat csak egy hazugság lehetett. A valódi, igaz szerelem soha sem érne véget, és ez már véget ért, így soha nem volt igaz szerelem.”

És így az érzelmi állapota megalkotja az új valóságot, ahol soha semmi nem volt jó, és minden hazugságra épült. Mint amikor lekapcsolják a villanyt. Minden, amit ketten felépítettetek, eltűnik egyetlen szempillantás alatt, mintha soha nem is létezett volna.

Ilyenkor rengeteg férfi megpróbál alkudozni. „Azután amin ketten keresztülmentünk, hogy tudod ezt mind csak úgy eldobni magadtól? Együtt még meg tudjuk menteni ezt a kapcsolatot!”
Nos, az előbbi egy értelmetlen kérdés. Mi az amit eldob magától? Az ő fejében abszolút semmi. Ha bármi értékes is lenne abban a kapcsolatban, nem érezné azt, amit. Következésképpen semmi fontos dolog nincs abban a kapcsolatban.

Briffault törvénye pontosan ezen alapelv szerint működik:

Az állatvilágban nem a hím, hanem a nőstény határozza meg a család összes feltételét. Ha egy nőstény nem tud hasznot húzni egy adott hímmel való kapcsolatból, akkor az a kapcsolat nem fog létrejönni.

Következtetések:

  1.  A hím által adott múltbéli „haszon” nem biztosítja a jövőbeli kapcsolatot, vagy a jelenlegi fenntartását.
  2. Bármilyen egyezség amiben a hím egy aktuális „haszonnal” kecsegtet egy nőstényt a jövőbeli kapcsolat reményében, azonnal semmissé válik amint a hím átadja azt a “hasznot”. (lásd 1. következtetés)
  3. A jövőbeli “haszon” reménye csak korlátozottan hat a jelenlegi/jövőbeli kapcsolatra. A hatás erőssége fordítottan arányos a „haszon” megszerzéséig eltelt idő hosszával, és egyenesen arányos a nőstény hímbe vetett bizalmának mértékével (ami egyáltalán nem biztos).

Vesézzük ki az 1. következtetést – a múltbéli „haszon” nem biztosítja a jövőbeli kapcsolatot, vagy a jelenlegi fenntartását. A múltban adott „haszon” és a kapcsolat fenntartásának koncepciója az objektív valóság következetességét igényli, ahol a nő átlátná az emberi kapcsolatok íratlan szabályait: Örökké szeretni fogjuk egymást, ha nehéz idők is jönnek, együtt meg fogjuk azokat oldani. Biztosítok neked egy helyet ahol élhetsz, és ellátlak téged, te pedig majd emlékezz ezekre az áldozatokra akkor is, amikor a dolgok esetleg rosszabbra fordulnak.

Az ő fejében ez úgy néz ki, hogy amikor a dolgok rosszra fordulnak, az érzelmi állapota újraalkotja a valóságot, és a múltban tett áldozatok már nem számítanak, de sokkal inkább mintha soha nem is léteztek volna. Az ő valóságában – amiben az áldozataid és szerelmed őszinte és valódi volt – nem érezhetné magát elárulva, vagy azt, hogy már nem vonzódik hozzád. De mégis így érez, tehát a valóság, ahol te rengeteg mindent tettél érte nem lehet igaz. Az igazság az kell hogy legyen, hogy hazudtál neki, és ez a kapcsolat soha sem volt őszinte.

Így fest a villanykapcsoló hatás. Egyáltalán nem kell hozzá hibát elkövetned, élhetsz akár egy jó párkapcsolatban is egy rendes nővel, ha a dolgok rosszra fordulnak, a kapcsolót mindig lenyomják.

 

Forrás: Ez a cikk a RedPill portál egyik írásán alapul, amely ezen a helyen olvasható.

Válogatás az eredeti íráshoz hozzáfűzött hozzászólásokból:

Archwinger:

“Ez nem csak akkor történik meg, ha te vagy ő megváltoztok. Néha egy ártalmatlannak tűnő dolog üti fel a fejét az életében, anélkül hogy bármi rosszat tettél volna.

Például ha egy új munkahelyre megy, ahol egy helyes srác flörtöl vele, vagy találkozik egy bárátja barátjávat és megkedveli.

Elkezd vonzódni egy másik férfihoz. Ha valóban szerelmes lenne beléd, akkor nem érezné ezt egy másik férfi iránt. Hirtelen rájön, hogy egy ideje már nem szeret téged, és évek óta nem boldog. Ha két nappal az új srác megismerése előtt kérdezted volna meg erről, megesküdött volna rá hogy te leszel a férje, hogy soha sem volt még ilyen boldog és te vagy az ő hőse. De ma mintha azt érezné: már hosszú ideje nem boldog.

Te nem változtál meg, és nem toltál el semmit. Csak ő kezdett el máshoz vonzódni, és egy nő nem tud ellenálni a vonzalomnak. Szóval néhány férfi képes olyan vonzalmat kiváltani a nőkből, hogyha azt érzik, akkor óriási jelentőségű érzelmet társítanak hozzá, amivel meggyőzik magukat, hogy ez irtó fontos és feljogosítja őket, hogy aszerint cselekedjenek.

Törölt felhasználó:

“Elképesztően bizarr látni ahogy a nők átírják a kapcsolat sztoriját. Képtelenek arra hogy tisztán emlékezzenek vissza arra ami történt, helyette inkább a saját maguk alkotta képzelgéseikre emlékeznek. Még akkor is, ha van bizonyítékod a kavarásaikra, nem hajlandóak figyelembe venni őket, pedig alátámasztják a te verziódat.

És a mindig/soha állítások is kész kabaré. Hirtelen te mindig ilyen meg ilyen voltál. És soha sem voltál olyan meg olyan. És elhiszik.

Nem meglepő hogy a kultúrák többsége a történelem során egymástól függetlenül jutottak arra a következtetésre, hogy a nők szavahihetősége teljesen értéktelen. Mert az. Nem látják az objektív valóságot. Nem is gondolkodnak rajta. Helyette más dolgokon törik a fejüket. Azon, hogy mit éreznek. Az érzés minden ami egy nő számára igazán létezik.”

Meat-on-the-table:

“Most fedeztem fel ennek a tükörképét: Ha tényleg szerelmes beléd, képes bármilyen emléket a kukába dobni. Egyik nap felhoztam valamit, ami akkor történt amikor a kapcsolatunk gödörben volt. Egyáltalán nem emlékezett rá hogy valaha is problémáink lettek volna, és megesküdött rá, hogy amiről beszéltem meg sem történt.

Én jó jelnek veszem ezt az esetet – de ugyanakkor ez is megerősíti azt, hogy a nők valósága teljes mértékben az aktuális érzelmein alapul. Jelenleg jó helyzetben vagyok, mert nagyon vonzódik hozzám, de könnyen ráfázhatok, ha kattanik a kapcsoló.”

GayLubeOil:

“Mindezen 3 következtetés együttes eredménye a villanykapcsoló hatás. Ez nem hibája, hanem alapvető funkciója a női pszichének. Az emberi történelem jelentős része során a férfiak megöltek más férfiakat és elvették feleségül az asszonyaikat.

A villanykapcsoló hatás egy pszichológiai alkalmazkodás, mely képessé teszi a nőket arra, hogy annak a férfinek a gyermekét neveljék, aki megölte a férjüket.”

BluepillProfessor:

“Csakhogy tisztában legyünk vele, a villanykapcsolónál nincs átmenet.  Nem lehet forróról melegre csökkenteni. Van a forró és a hideg, egyikről a másikra. Emiatt lepődik meg sok férfi, ahogy hirtelen megváltozik a nők viselkedése amikor már nem vonzódnak hozzájuk.”

Stories_of_Red:

“Érdekes példaként szolgálnak Briffault törvényének és a Következtetéseinek azok a sztorik, amelyekben párkapcsolatban élő magas keresetű férfiak hirtelen elveszítik az állásaikat. Csak meg kell néznünk mi történt a kapcsolattal ezután.

Bármelyik férfi aki házas vagy hosszútávú kapcsolatban él és elveszítette a pénzt és státuszt teremtő munkahelyét, azt fogja mondani hogy jelentős változást tapasztalt a nők vonzalmában. Érezhetően elkezd eltávolodni tőled a nő, amint elveszítetted a munkád, és ez addig folytatódik amíg újra fel nem építed a karrieredet.

Hirtelen rájössz, hogy a “jóban-rosszban” nem a férfinak tett ígéret, hanem a FÉRFI ÁLTAL TETT eskü.”

mrrooftops válasza Stories_of_Red-nek:

“Ezt kipróbáltam 2 éve a (most már ex) barátnőmmel, akivel kapcsolatban elbizonytalanodtam. Úgy döntöttem hogy 3 hét szabira megyek egy jelentős előléptetés előtt, mely 45%-os béremeléssel járt. Neki viszont azt mondtam, hogy azért nem megyek dolgozni, mert az osztály ahol dolgoztam hirtelen lehúzta a rolót, és emiatt nem kellek. Szükségtelen mondanom hogy az első héten megváltozott a viselkedése, alátámasztva azt amit írtál. Tudtam hogy így fog reagálni, de kétszer is ellenőrizni akartam, hogy vajon meg tud e lepni. Nem tudott. Irány a következő csaj.”

Post Author: The Mechanic

The Mechanic
f Facebook
601 megosztás


270
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
24 Egyéni hozzászólás
246 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
39 Hozzászólások szerzői
ZblackfridayBlackurulomenenfottkrumpli Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Alter Ego
Szerkesztő

Az egyetlen női közreműködéssel fejlesztett, jelentősebb filozófiai irányzat Simone de Beauvoir “egzisztencializmusa”. A nő az önmagával kezdődő és az önmagában véget érő ember. – A nő maga a költészet. A szürreális fajtából.

hunbagira
Újságíró

mindig megelőzöl főni…:) annyivel kiegészítenélek, hogy heidegger az alapító….beuvoir csak nőisen továbbpusztította a dolgot.
itt teszem fel a kérdést: átálltál csakszi meggyőzött, a csakis kizárólag össztönök uralta világ elméletével. vagy valami provokáció, gondolatkísérlet volt a részedről? :)

Alter Ego
Szerkesztő

Nem történt nálam pálfordulás. Természetesen nem tagadtam soha, hogy az ösztönei jelentős hatást gyakorolnak az emberre, de ezzel párhuzamosan ma is azt gondolom, hogy nem lehet az embert csak az ösztöneivel körülírni és nem élheti az életét csak az ösztönei szerint vezérelve. Ugyanakkor az is igaz, hogy egyes erős ösztönöket nem lehet tartósan elnyomni sem.

Engem az provokál leginkább, hogy az ösztönkésztetésekkel kapcsolatban van egy kettős mérce az eberek fejében, ami szerint a nők ösztönei jók, a férfiak ösztönei károsak és mocskosak; a nők ösztöneit ki kell teljesíteni vagy a legrosszabbak esetében is el kell nézni, hisz nem tehetnek róla, ugyanakkor a férfiak ösztöneit állandó kritika alá kell vonni, kiküszöbölni, sőt törvényekkel büntetni és elnyomni. És ezt sajnos a férfiak jelentős is része is elhitte már régen. Ezért alapulhat a női elfogultságon és a női öncélon a közmorál. Én nem érzek ellentmondást a saját megnyilvánulásaimban az ösztönökkel kapcsolatban, de ha esetleg mégis úgy tűnik, akkor szolgáljon mentségemre, hogy az előbb elmondott kettős mércétől már mindenki össze van zavarodva, nem lenne csoda, ha én is így lennék ezzel, sőt még az sem lenne szerintem meglepő, ha én meg ellenkező előjellel lennék elfogult. Igyekszem konzisztens álláspontot kialakítani.

wittukind
Olvasó
wittukind

Szép irás ez, Főnök, de akkor ott a civiltársaságon valamit át kell irni mert ez nem fér bele abba a francos nemijogvalamiegyenlőségben….

Alter Ego
Szerkesztő

Pontosan mire gondolsz? Ellentmondás nem hiszem, hogy van a két gondolattömb között. Azt fontos érteni, hogy nem minden beszédtéma, kulturális vita férfijogi mozgalmi kérdés is egyben.

Ha én azt gondolom és kommunikálom, hogy a férfiak ösztönei el vannak nyomva, és egy női morálra alapozott társadalomban élünk, de másképpen kellene lennie, az egy kulturális vita és egy újságírói felvetés. Nem szükséges ezt a férfijogi mozgalom céljai közé is beemelni, viszont beszélni, írni érdemes erről is.

hunbagira
Újságíró

Szerintem nincsen kettős mérce az emberek fejében, a hipergámiából levezethető ribanckodást és gollddiggerkedést ugyanűgy elítéli a társadalom (még hamísitatlan álszent farizeus módon) sajátmaguk is.
Amúgy tényleg nem értem ezt az újdonsült poligámia pártodat, hiszen a hipergámia kiegészítője a másik oldalon a poligámia és azon kiválasztott néhány százaléknyi férfi, akinek lehetősge van/volt több asszonyra annak nem változik semmi sőt most erre több lehetőségük van. Viszont, ha bevezeted -felvállalva ez már az álszent nőkből lázadást fog kiváltani illetve az incellek végképp elvesztik a reményt. És kb azt fogjuk látni, amit indiában és a közel-keleten.

Alter Ego
Szerkesztő

“a hipergámiából levezethető ribanckodást és gollddiggerkedést ugyanűgy elítéli a társadalom (még hamísitatlan álszent farizeus módon) sajátmaguk is.”

Amúgy a ribanckodás szerintem nem hipergámia, hanem női promiszkuitás. Azért ítélik el a nők, mert felborítja a nők között hallgatólagosan fennálló, de azért jól megfigyelhető társadalmi szerződést, miszerint más nő nemi tulajdonát (a férfit) nem illik csábítani. A promiszkuis nő kevesebbet válogat és választásában a nemi vágya vezérli és nem a hipergámiája. Veszélyes viselkedés a nők szerint, mert nincs tekintettel a “nemi tulajdonviszonyokra”, csak a saját vágyaira.

A válások kétharmadát nők kezdeményezik. A Word Economic Forum nők helyzetére vonatkozó indexének egyik mérőszáma, hogy a nők milyen könnyen tudnak elválni. Jut eszembe, a rengeteg nők által kezdeményezett válás kapcsán nem merül fel még a bigott keresztényekben sem, hogy a válás Isten ellen való, hiszen Jézus szót emelt a válás ellen. A keresztény világ kiszolgálta a női ösztönöket, férfi ösztön ellenesen betiltotta a többnejűséget és ennek ellenére mégis a kereszténység romjai ellen a feministák járnak vallásgyalázni, mert “a szemét patriarchátus és A Nők Jogai”… – Ész megáll.

A hipergámia-sorozatmonogámia nagyon is támogatott társadalmilag. Sőt, pártolása elvárt, mert aki nem akar ennek hódolni, az a nők jogait és jólétét akarja tiporni két lábbal. Lássuk csak példaként, hogy azonnal nők tízezrei háborodnak fel, törnek ki rohamokban és indítanak spontán word wide sajtóhadjáratot, ha egy férfi valahol az interneten merészeli kijelenti, hogy nem akar mostohaapa lenni és hipergám nőket eltartani. Lásd a nem régen megjelent cikket:

https://www.ferfihang.hu/2019/04/15/aki-nem-akar-mostohaapa-lenni-es-noket-penzelni-az-nogyulolo-irja-a-life-hu/

Én azt mondom, hogy ha holnap egy a Word Economic Forum-hoz hasonló szervezet elkészítené a férfiak jogaira, társadalmi helyzetére vonatkozó indexet, akkor abban az egyik tényezőnek annak kellene lennie, hogy az adott országban mennyire könnyű több nővel házasságot kötni a férfiak természet által megalkotott ösztönei szerint, és hogy az adott országban esetleg a férfiak jogait súlyosan megsértve üldözik-e a “bigámiát”.

Matriarchátusban élünk és közben a patriarchátus elleni küzdelmet simán el lehet adni fehér lovagok millióinak. Szóval semmi jelenleginél rosszabb dolog nem történhetne, mert már most is egy olyan világban élünk, hol az álszent nők még lázadoznak is. :) A többi káros következményre vonatkozó aggodalmat simán félre tudom tolni azzal, hogy amit a természet megalkotott, az természetes volta miatt csakis jó lehet mindenkinek, minden “RedPill” klisé ellenére is.

Hunn
Újságíró

Az egy dolog, hogy a mai közhangulatban a férfijogi aktivistáknak a nemi egyenlőség alapján kell állniuk ahhoz, hogy a mainstrem-ban elfogadást nyerjenek.

De nekünk, férfiaknak, úgy általában nem ez a helyes alap. A nemi egyenlőség elérése ugyanis a feminizmus követelése volt, és nekünk nem az a dolgunk, hogy valóra váltsuk a nemi egyenlőség feminista utópiáját.

A mi dolgunk az, hogy szigorúan a férfi érdekeket képviseljük, vagyis hogy a férfi szexuális stratégiák győzelmének megkönnyítését elősegítő jogi és társadalmi környezetet teremtsünk a magunk számára, mindezt adott esetben akár a női hipergámia, a női szexuális stratégiák korlátozásával. Nevezzük ezt mondjuk Patriarchátusnak.

A Patriarchátusban nem a nemi egyenlőség jelenti a nők számára a biztonságuk és boldogságuk garanciáját, hanem a jóindulatú szexizmus. A nők érdekeit a Patriarchátusban a férfiak nők iránti jóindulata biztosítja, nem pedig a törvényi erőszak fenyegetése.

Reszet Elek
Újságíró

Kevés ember képes megbirkózni a hatalom terhével. Az általad megálmodott patriarchátusban, ahol a férfiakat a nő fölé rendelnéd, túl sok semmi ember nyerne erőt méltatlanul mások felet és ez erőt rossz tulajdonságaiból, önös érdekeiből adódóan rosszul használná fel. Az emberek nagyrésze méltatlan nemétől függetlenül. Az arra méltóak pedig megteremtik a dominanciájukat a saját kútfőjükből.

Valódi egyenlőség nincsen mert a két nem eltérő, mást és más mértékben igényel. Amiért van értelme harcolni az két dolog. Egyrészt hogy minden férfi megismerhesse az utakat valós természete megéléséhez, másrészt hogy ennek gyakorlásában alantas és méltatlan retorziók ne érhessék, azaz pl. anyagilag ne rövidíthessék meg, hamis nemierőszak vádjával ne kerülhessen bíróság elé, saját utódlásával kapcsolatos önrendelkezését az állam ne csorbíthassa aránytalan mértékben, hogy joga és lehetősége legyen férfimintákat kapni azok szellemében nevelődni stb.

Hunn
Újságíró

De akkor ugyanez igaz a női hatalomra, a Matriarchátusra is, Reszet Elek. És ha választanom kell a két igazságtalan szisztéma között, akkor én azt választanám, hogy akkor már inkább a férfiak uralkodjanak a nőkön, semmint fordítva, szemben azzal, ami ma van, amikor is a nők uralkodnak a férfiakon.

És míg a férfihatalom, a Patriarchátus esetén – a férfiak alapbeállítódásából fakadóan – kiváló gyakorlati esély van arra, hogy azért a nők számára is viszonylagosan igazságos legyen a szisztéma, addig egy női hatalom esetén kizárt, hogy a férfiak érdekeit bármiben is figyelembe vegyék.

Ez pedig ugyanígy a nők alapbeállítódásából fakad, miszerint a férfiak majd úgyis vigyáznak saját magukra, nőként ez nem a mi feladatunk, mi nők pedig tartsunk össze és érvényesítsük a saját érdekeinket akár velük szemben is. Csakhogy a női hatalom esetén viszont a férfiak kezéből automatikusan kiveszik az eszközöket, amivel úgymond vigyázhatnának magukra.

Reszet Elek
Újságíró

Te úgy szemléled a féri-női kapcsolatokat mintha azok alapja a konfliktus lenne és a két fél viszonyában csak a győztes-vesztes reláció lenne értelmezhető. Ez számomra hibás hozzáállásnak tűnik.

Hunn
Újságíró

Én úgy látom, Reszet Elek, hogy létezett egy olyan intézmény – nevezetesen a keresztény házasság – mely anno lehetővé tette, hogy úgy korlátozzák mindkét nem szexuális stratégiáját, hogy az mindkét nem számára elfogadható kompromisszum legyen. Hogy egyik se legyen vesztes, hanem mindkettő nyertes. Ezáltal ideális helyzetet teremtve a családalapításhoz és a gyermekneveléshez.

Onnantól, hogy ez az opció kukázva lett, minden borul. Onnantól indul az a konfliktus, melyben – ahogy te fogalmaztál – a két nem viszonya győztes és vesztes relációba lépett. És a feminista Házasság 2.0, a nemek feminista egyenjogúsága garantálja azt, hogy mi, férfiak legyünk automatikusan a vesztesek!

Ezen, tehát feminista elvi alapokon (aminek alapvető része a nemi egyenjogúság!) tehát nem lehet semmi olyat létrehozni, ami egy férfinak kedvező, vagy akár csak elfogadható kompromisszum is lehetne.

Delin
Olvasó
Delin

Hmm, ez nem tudom mennyire igaz, de èn kezdem ùgy làtni, hogy egy pàrkapcsolatban vagy győztes-győztes, vagy vesztes-vesztes relàciò van. Minden màs esetben nem pàrkapcsolatròl, csak egymàsmellettèlèsről vagy/ès gazdasàgiközössègről beszèlhetünk.

Hunn
Újságíró

Nézd, Delin, ha a nőket önmagukban, mintegy egységes önálló entitásként vesszük, akkor a feminizmus biztosítja az ő győzelmüket. De ha társas lényként, akik a férfiakkal egymást kiegészítő párban alkotnak egészet, akiknek szükségük van egymásra, akkor a nők is vesztettek. Többek között ezért is mondjuk azt, hogy a feminizmusnak valójában sosem volt célja az, hogy a nőknek jó legyen.

A feminizmus az igazságtalan előnyökkel, a férfiakkal szembeni győzelem, a nyerés érzetével tulajdonképpen megvásárolja a nőket, a történelmi elnyomás mítoszával pedig elaltatja a lelkiismeretüket a férfiak ellen elkövetett igazságtalanságokkal szemben. A negatív következményekért való felelősséggel (vagyis azért, hogy mindezzel valójában a nők is vesztenek) pedig a férfiakat vádolja meg.

Delin
Olvasó
Delin

Hunn, gondolod ha a nők nyerèsre àllnànak a nekik jutatott előnyökkel a fèrfiakkal szemben (mint önàllò entitàsok) szüksègük lenne mèg több előnyre?

Bàr èn nem èrtek egyet azzal alapbòl, hogy ha önàllò entitàskènt èrtelmezed a nőket, fenn kell hogy àlljon èrdekellentèt fèrfiak ès nők közt, a nemek harca nem szüksègszerű. Ahogy Elek ìrta egy fèrfi-női relaciònàl nem kell szüksègszerű a győztes-vesztes felàllàs.

Alter Ego
Szerkesztő

Idézek a mi párbeszédünkből:

““önálló nő eszményképét” >> Ilyen hazassagon belul igazabol mar nincs”

Most akkor önálló entitás a nő vagy mégsem?

Nekem úgy tűnik, hogy manapság úgy megy ez, hogy attól függően, hogy az adott kérdésben éppen melyik előnyösebb, úgy értelmezik át önálló vagy kapcsolt entitássá önmagukat és a másik felet is a nők. – El kellene dönteniük
már végre a hölgyeknek és felhagyni a kettős mércével és az öncélú trükközéssel!

Delin
Olvasó
Delin

Alter, Hunnal az utsò kommentben àltalàban fèrfi-női relàciòròl volt szò, nàlad pedig hàzastàrsakèròl.

Alter Ego
Szerkesztő

A “konfliktus” szó említése és a konfliktus létének tisztázása egy fontos dolog. Egy társadalmi elvárás, társadalmi intézmény (például a házasság) akkor idéz elő emberi konfliktust, ha ütközik az ember ösztönkésztetéseivel. Ezt nevezhetjük ösztönkonfliktusnak. Maslow lényegében megpróbálta a késztetéseket erősségük szerint rangsorolni. A szexuális vágyak kielégítését a legerősebb ösztönkésztetések közé sorolta

A “szexuális stratégia” eleve rossz szó a probléma megbeszéléséhez, mert elfedi a lényeget. Az embernek ebben a vonatkozásban nincs “stratégiája”, ösztönkésztetése vagyis vágya van.

Ha egy társadalmi rendszer, vagy társadalmi intézmény bárkiben ösztönkonfliktust idéz elő, tehát valamely szükséglet kielégülését korlátozza, akkor az egy eredendően rossz társadalmi intézmény. Ha igaz, hogy a házasság mindkét felet korlátozza, akkor az egy vesztes-vesztes modellt valósít meg.

Azzal nem tudok egyet érteni, hogy a valós helyzet az, hogy a “keresztény házasság” mindkét felet korlátozza. A nők szexuális késztetései más szinten állnak, mit a férfiak szexuális késztetései. Ráadásul a nők eredendően alacsonyabb mértékű szexuális vágyai hormonális okokból éveken keresztül is szünetelhetnek a terhesség-szoptatás idején. Tehát a “kölcsönös” korlátozás máris nem igaz. Ilyen viszonyok között az ösztönkonfliktust (ráadasul Maslow 1-es szintűt) a férfi esetében idézi elő a házasság. Miközben ezzel egy időben a házasság elvárja, hogy a nő számos Maslow 1-2 szintű szükségletét a férfi elégítse ki a nőnek.

Valójában a “keresztény házasságot” inkább “katolikus házasságnak” kellene nevezni, merthogy alapvetően nem bánja, hogy ösztönkorlátozás megvalósítva szenvedést idéz elő, mivel a katolicizmus eleve a szenvedést szükségszerűségnek érzi és szakralizálja, mintegy folyton Jézus szenvedéstörténetét mindenbe beleprojektálja és a szenvedést mazochista kéjjel újra és újra ünnepli. Főleg igaz ez a mazochizmus a katolicizmus szexulaitáshoz való viszonyára, amikor a szexualitást mintegy folyton önbüntetést igénylő ősbűnként kezeli. Ilyenformán a katolicizmus egy elég súlyosan férfiellenes keresztény irányzat. Ennek ellenére volt mégis a házasság mai formájának legmeghatározóbb kulturális tényezője.

Tehát Delin, én a Hunnak feltett kérdésedre azt válaszolnám, hogy igen, a nők nyerésre állnak a nekik juttatott előnyökkel. A házasság ösztönkonfliktust és morális konfliktust idéz elő a férfiak oldalán, morális elvárást támaszt és a férfit kötelezi a nő számos szükségleteinek kielégítésére. Számos nyugati országban az asszonytartás formájában lényegében néhány szexuális aktusért cserébe egy egész életre. Ez is olyan, mint valami katolikus önbüntetés az ősbűnért.

Szerintem ezt is szem előtt tartva lehet csak eldönteni, hogy a “keresztény házasság” mennyire egy nyerő-nyerő modellre épül. Mert szerintem egyáltalán nem. Ergo a házasságot alapjaitól kellene újragondolni.

Hunn, az egyenlő jogokra úgy kellene tekintened, mint annak a biztosítékára, hogy hogy egyik fél szükségleteit, ösztöneit sem korlátozhatja a házasság. A nők bármiféle korlátozására csak egy másik rossz, működésképtelen házassági modellt lehetne építeni.

Visszaolvasva a gondolataimat rájöttem, hogy pont ezen az úton lehet belegyalogolni egyenesen egy jó kis liberális kontra keresztény-konzervatív vita kellős közepébe, amit aztán jó lenne a végén valamiféle középutas, humanista konklúzióval zárni, vagy még inkább előre rövidrezárni.

Delin
Olvasó
Delin

Ehhez előbb tisztàzni kellene mi a hàzassàg alapvető cèlja ma. Erőforràsok felhalmozàsa, utòdok felnevelèse, egymàs szòrakoztatàsa, tartòs szexuàlis partner biztosìtàsa, stb? Ezek valamifèle egyvelege? Gyanìtom, ma ahàny hàzassàg erre annyifèle vàlasz. Az, hogy több szexuàlis partner belefèr-e ma egy hàzassàgba igazàbòl megegyezès kèrdèse. Gyakorlatilag mindent szabad, amit a màsik jòvàhagy.

Alter Ego
Szerkesztő

Én úgy látom, hogy a házasság szükségességét alapvetően a szexualitás, tehát a szaporodásra irányuló ösztön és annak folyományai, következményei teremtik meg. Lásuk be, egymást szórakoztatni, akár rekreációs szexel is, barátkozni vagy közös vállalkozást létrehozni lehet házasság nélkül is.

Tehát a házasság valódi célja a közös utódok létrehozása és azok szükségleteinek közös erővel való biztosítása. Tehát, eredendően csak olyanoknak kellene házasodniuk, akiknek van egy ilyen közös céljuk. Aztán ki kellene vonni a történetből minden olyan szükségtelen és igazságtalan üzletelést, kényszert és zsarolást, ami valahogy rárakódott erre. Főleg ha komolyan vesszük az önálló nő eszményképét is, amire én a legteljesebb mértékben hajlandó vagyok, azzal az egyetlen kitétellel, hogy tegyük mellé az önálló, anyagi-jogi kényszerek és függőségek nélküli férfi eszményképét is.

Delin
Olvasó
Delin

“Tehát a házasság valódi célja a közös utódok létrehozása és azok szükségleteinek közös erővel való biztosítása. Tehát, eredendően csak olyanoknak kellene házasodniuk, akiknek van egy ilyen közös céljuk. Aztán ki kellene vonni a történetből minden olyan szükségtelen és igazságtalan üzletelést, kényszert és zsarolást, ami valahogy rárakódott erre. ”

Ezzel teljesen egyetertek.

“önálló nő eszményképét”

Ilyen hazassagon belul igazabol mar nincs (ferfiaknal se), foleg ha gyerek van. Epp ez a hazassag lenyege az “en”-bol lesz “mi”, egy uj csalad. A hazassag egy kolcsonos fuggosegi viszony, minden pozitivumaval es negativumaval egyutt az egyenre nezve.

Alter Ego
Szerkesztő

” főleg ha gyerek van”

Máris egy fontos kérdésnél vagyunk. Ne is létezhessen házasság, ha nincs gyerek! Nagyon jó iránymutatás a “próbaházasság”.

Ezzel együtt a polgári jogból törölni kellene minden olyan rendelkezést, amely a felek együttélését, élettársi viszonyát a házassággal azonos vagy közel azonos, kötelező anyagi és jogi viszonyrendszerként kezeli, mintha közös gyermekkel rendelkező házasfelekről lenne szó. Ha a felek közös szándéka mégis az, akkor a helyére köthetnek mindenféle polgári szerződéseket közös takarékossági alapról, munkanélküliségi biztosításról, kölcsönös eltartási kötelezettségről vagy bármiről.

A többiről majd később…

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Régen egyébként ferde szemmel is néztek azokra, akik úgy házasodtak, hogy tudható volt, ebből nem lesz gyerek.
De mondjuk ezt a gyakorlatban nem lehet kivitelezni, mert mindenkinek a magánügye, hogy mikor akar gyereket. Ráadásul ott az örökbefogadás lehetősége is.

Geri P.
Olvasó

a nő egy evolúciós zsákutca amit kényszerűen eltartott a társadalom mert szaporodni még szükségesek, nem kell ebbe semmi tyúkszaros filozófiát vagy költészetet bele képzelni.
Szellemi rövid gatya a legtöbb, minimálisan se szórakoztató a társaságuk leszámítva ha épp dugod valamelyiket, de jelentős részével még az se egy nagy élmény.

Azt meg amit évek óta pofázok pont ebben a cikkben fejtették ki, a gondolataik nem egyéb mint egy rakat következetlen baromság átszűrve a pillanatnyi hangulatvilágukon, érzelmi állapotukon, menstruációs ciklusukon meg a sok hozzájuk hasonló ostoba sekélyes bugris picsa véleményén.

Mert ugye nem mondok újat ha elárulom egy nőnek nem a te észérveid lesznek a meghatározóak, áá felejtsd el, sose lesznek azok olyan fontosak mint a lotyó barátnők ostoba fecsegése.
És ezt 30 felett se növik ki, sőt egyre csak mélyebben bele csúsznak ebbe az ostoba befolyásoltságba. 30 feletti exeim is ezt a szart erőltették hogy “deabarátnőmaztmonda” stb.

wittukind
Olvasó
wittukind

Téged akkor vert az anyád mikor kicsi voltál vagy amikor megkaptad a személyazonosságodat? minden hsz-ed ugyanaz szinte szavakban is….mit gondolsz magadról, te vagy az alternativ AC-DC?

Geri P.
Olvasó

fasz közöd van hozzá? ha ennyire untat mi a picsáért vagy ekkora rajongó hogy mindig mindegyiket elolvasod?
neked is csak az az egy bajod hogy a faszod akkora hogy abban elfér az a kevés veled született eszed is és nem dobtak le a lakótelepi taigetoszról a panel 10. teraszáról mikor még csak egy pelenka-harcos voltál öcsisajt.
Na told el a beled a jópofi kérdéseiddel együtt is, vagy akarsz még a mélyen szántó gondolataiddal zsibbasztani?

wittukind
Olvasó
wittukind

Wunderbar…jól elvert az anyád…vagy a feleséged…de..még,még,még ennyi nem elég!!

Alter Ego
Szerkesztő

Nem túl hízelgő a véleménye a nőkre nézve, de legalább érdekmentesen őszinte. Én nem tudom úgy szemlélni, hogy csak a saját balsorsának az eredménye. Azt kell gondolnom, hogy ebben benne van a nők keze is… legalább azoké, akik ilyenné formálták a nőkkel kapcsolatos tapasztalatait.

Apa35ev
Olvasó

Ha teljességgel igaz lenne, hogy a nőket csak az érzelmek vezérlik és nulla objektivitás akkor nem lenne egyetlen női vezető se. Az sem igaz, hogy a férfi érzéketlen pusztán racionális lény, mert akkor nem tudná megkülönböztetni melyik a szép és melyik rusnya nő. Minden férfinak van szépérzéke ami nem éppen racionális. Pár dolog van ami elveszi a magyar férfi eszét. 1. Pina 2. Pia/kábszer/gyógyszer 3. Pénz és az azzal járó státusz (kocsi, motor, villa stb). A nőket már a menszez is bebolondítja, emiatt kevésbé racionálisak és alkalmasak vezetőnek, de ez a feministákat nem hatja meg és az EQ fontosságát hangsúlyozzák amikor valaki megérzés alapján dönt és nem észérvek szerint.

Többet reklámozhatnátok az Idiocracy című zseniális sci-fi vígjátékot, mert ebben látszódik a legjobban amikor az ember egyáltalán nem használja gondolkodásra az agyát (le is buzizzák a hülyék azt aki olvasni merészel, ugyanúgy mint a kétbites “keresztény” migráncsozó, buzizó, likud cigányozó Kuruc infosok a tanult embereket):
https://videa.hu/videok/film-animacio/hulyek-paradicsoma-teljes-film-idiocracy-3dZjJAbORnsYx4n5

VincentLaw
Olvasó
VincentLaw

Az ajánlott film, az egy kőkemény társadalomkritika, annó mikor láttam, azért úgy voltam vele, hogy azért talán ennyire nem rossz a helyzet, viszont ma már úgy vélem, hogy tényleg ebbe az irányba halad az emberiség. A lényegi része a filmnek az első 4 – 5 percben van, a maradék csak a csomagolás.

Innentől spoiler, ha valakit érdekelne a film:
Abban a pár perces részletben van egy olyan jelenet, amikor a megfontolt, tanult, egzisztenciával rendelkező pár a családalapításba csak akkor vágna bele, ha minden tökéletesen megfele (gazdasági helyzet, megfelelő anyagi stabilitás stb.), de valahogy sosem jön el ez a tökéletes állapot, és a családalapítás sem valósul meg, és a felelősséget a nő minden esetben rátolja a férfira, hogy miatta nem jön össze (ha jól emlékszem, javítsatok ki, ha rosszul). Végül meg hát az lesz, hogy apuka bedobja a kulcsot, gyerek meg végül nem lesz.

hunbagira
Újságíró

így van. vincent

hunbagira
Újságíró

Az emberek keverik (te is a cikkíró is) a (talmi)vágy(akozás) fogalmát a (bele)érzéssel. Az egzisztencia(lis) fogalmát kellett volna használni….az érzelem helyett.

hunbagira
Újságíró

Ezt annyira szeretem, amikor egy szekértábor tagja butázza a másikat. :) Most mondjam azt, hogy “érzésre” a kuruc cikkek alatt az intelligencia messze felülmúlja a 444/888 alatti csapatot. :)
Mert a valóság az, hogy ide kis göndör agysebészmérnök nyugdíjbányászok érkeznek aka 444 stbstb…:D ?
Vagy A “büdös muszlim migráncsok bűnőznek és nem tartják tiszteletben a kultúránkat”, de a cigóink a rejtetterőforrásaink zsidóink meg istenáldásai aka 888…:D ?
A helyzet az, hogy egyedül a kuruc olvasóinak nem kell sizófrén duplagondolt alkalmazni a többi szekértábor ellenében és ez pontosan megmutatjai, hogy ki is a tanult és intelligens. :)

herceg
Olvasó
herceg

“Az sem igaz, hogy a férfi érzéketlen pusztán racionális lény, mert akkor nem tudná megkülönböztetni melyik a szép és melyik rusnya nő. Minden férfinak van szépérzéke ami nem éppen racionális.”

Az, hogy mitől “szép” egy nő abszolút racionális alapú dolog (más kérdés, hogy ösztönösen érzékeljük). Az szép, ami termékeny.
(fiatalság, egészséges kinézet – bőr/haj – , 0.66-os derék-csípő arány, szimmetrikus vonások, limbális gyűrű, stb stb stb)

zgy001
Olvasó
zgy001

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

7 évig dolgoztam női főnök alatt. Elég nagy szervezet volt, úgy 200-an lehettünk. Az illető főnök hölgy semmi mást nem csinált, csak lefedezte magát. Mindig minden helyzetben az érdekelte, hogy ne tudják megtámadni. Minden kezdeményezést csírájában elfojtott, mert semmi más nem érdekelte, csak az, nehogy baj legyen belőle. Undorító, gátlástalan módon nyalt a saját főnökeinek (valószínűleg korábban más módon is kedveskedett nekik, de amikor megismertem, ehhez már öreg volt), a beosztottjait pedig bunkó módon gyepálta, aki nem tetszett neki, azt el is üldözte. A jóképű fiatal pasikat viszont imádta.

wittukind
Olvasó
wittukind

Kezdem már kapiskálni hogy tudott a feleséget “elmodernizálódni”…

zgy001
Olvasó
zgy001

Naooo
Olvasó
Naooo

Ha a tanult embereknek lenne eszük, akkor minimum 10 gyereket csinálnának, de nincs eszük.

sRPd
Olvasó
sRPd

Ha a tanultnak nincs esze, akkor hiába tanult… Ördögi kör ez.
Te tanult vagy Naooo?

common man
Olvasó
common man

Ő egy laikus zseni vagy egy számítógépprogram.(a tel avivi egyetem trollprogramja)

hunbagira
Újságíró

jó cikk.

common man
Olvasó
common man

A hím által adott múltbéli „haszon” nem biztosítja a jövőbeli kapcsolatot, vagy a jelenlegi fenntartását.

Aztán ha a hím hosszabb-rövidebb lelki szenvedés után keres és talál egy újat rögtön kiderül,hogy mindenre alkalmas amire alkalmatlan.Talán ezért is érthetetlen egyszerű logikával ez a jelenség.Amikor a férfi az eszével gondolkodva látja ,hogy a nő nem fog jobban járni de a nő már döntött.Ilyenkor azért ott van a káröröm mikor az ember látja hogy a nő egyre lejjebb süllyed az egyre nagyobb vágyak hajszolása közben a férfi meg egy jobbhoz jut. Csak hát ha ebbe a gyerekek is belekeverednek onnan már problémásabb a dolog.

ggwp
Olvasó
ggwp

“A jövőbeli “haszon” reménye csak korlátozottan hat a jelenlegi/jövőbeli kapcsolatra. A hatás erőssége fordítottan arányos a „haszon” megszerzéséig eltelt idő hosszával, és egyenesen arányos a nőstény hímbe vetett bizalmának mértékével (ami egyáltalán nem biztos).”

Ez is magyarázza miért nem kapkodnak az életüket nulláról kezdő, friss diplomás srácok után.
Mindent, azonnal, tegnapra.

hunbagira
Újságíró

Itt újra és újra felfedezzük a spanyol viaszt (ok, redpill előtti korszakunk előtt fel kellett fedezni), amit a régiek tudtak, miszerint a nő sokkal össztönösebb-anyagiasabb lény, mint a férfi. Nem véletlenül ezzel a princípiumokkal azonosították őket a régiek. Ugye a földanya égatya ellentétpár. Ezért ők lehetőleg mindig kerülni fogják a kemény munkát, a harcot meg no pláne. Ők a pinájukkal, méhükkel akarnak eredendeően érvényesülni tudatosan-vagy-ösztönösen, addig a szintig amíg objektív tényezők ezt megengedik számukra.

Reszet Elek
Újságíró

A férfiak nagyrésze is ugyanúgy az altestében él, nem lép túl az ösztönös szinten.
Ettől függetlenül a cikkben szereplő, a múltat végképp eltörölni mentalitás női jellemző.

hunbagira
Újságíró

Ok, nem fogalmaztam elég szabatosan és pontosan. Akkor a nőkbe sokkal inkább megvan ez, mint a férfiben. Ezt viszont fenntartom. Ezért nincsenek női tudósok, felfedezők sem, met számukra csak és kizárólag napi vegetatív funkciók kiélése a cél….tovább nem terjed a gondolkodásuk nem is érdekl őket.

Reszet Elek
Újságíró

A női entitásnak is több aspektusa van, amelyek közül a környezeti hatásoktól, a társadalmi viszonyoktól, a neveltetéstől, az életkortól és még számos más dologtól függően dominálnak egyesek és szorulnak háttérbe mások. Sokan kárhoztatják a nők alfa fux béta bux mentalitását csak azt felejtik el, hogy ez interferál a férfi kettős aspektusával.

A férfi kettős aspektusa (amit mi bétával és alfával írunk le) pedig a teremtő-fenntartó-gazdag ill. erős-erőszakos-durva jellemzőkkel leírható (egyebek mellett).

Valójában a nőket pusztán vegetatív funkciók kiélőinek tekinteni ugyanolyan, mint a férfiakat csak egyetlen aspektus (sőt annak egy kis része) alapján megítélni.

Mi szemére vetjük a nőknek, hogy nem képesek e két egymásnak ellentmondó férfi aspektus iránti vágyuk között dűlőre jutni, pedig ugyanezen hiba bennünk is megvan.

A férfi joga két nőre gondolatisága éppen ezen alapul, azaz hogy mi férfiak a nőiség teljességére (minimum) két egymástól elütő nő együttes “birtoklásával” lelhetünk rá.

A gond ott van, hogy a dolog fordítva is igaz, hosszú távon a nők számára sem képes egy férfi sem mindkét igényelt aspektust biztosítani, azaz egyszerre a biztonságot nyújtó ill. a kiismerhetetlen kalandor személyében is megjelenni.,

hunbagira
Újságíró

Csak a nőket eme ítélettel illeni sokkal inkább jogos. Miszerint kizárólag a vegetatív funkciók fontosak nekik.

Reszet Elek
Újságíró

“Ha feláll a fasz elmegy az ész”…

hunbagira
Újságíró

Ha a punci benedvesedik az agy lemerevedik…:)
Amúgy eredetileg így hangzik: “ha a fasz feláll az ész megáll”
De a kínrímekren túl, az előbbi sokkal inkább igaz, mint az projektált utóbbi…ha így lenne, ismeretlen lenne az incell jelensége. De sorolhatnám még ezrével..

wittukind
Olvasó
wittukind

Nem is működhet a kettő egyszerre, olyan mint a prüsszentés…csak egy kicsit tovább tart…..

common man
Olvasó
common man

mi férfiak a nőiség teljességére (minimum) két egymástól elütő nő együttes “birtoklásával” lelhetünk rá.

Ezt kifejtenéd részletesebben .

Reszet Elek
Újságíró
wittukind
Olvasó
wittukind

ez a második esszé ettől a nőtől…csakis egy nő irhatott ilyensmiket…érdekes, majd este mégegyszer elolvasom….

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Túlságosan “lelki” szempontból közelíted meg ezt az egy férj – több feleség kérdést. Valamelyik Szendi Gábor könyvben ismertette Szendi egy afrikai pásztornép házasodási/szaporodási jellemzőit. Szarvasmarhákat tartottak és a férfiak gyerekszáma – 5 éves kort megérteket számolták – rendkívül szorosan korrelált a tulajdonolt marhák számával. A nők gyakorlatilag a nagyobb marhacsordát terelgető férfihoz csapódtak feleségnek, akinek onnantól csak az volt a dolga, hogy valahogyan (anyja, egyéb rokonai) ellenőrizze azt, hogy a hozzá csapódott nő ne keféljen félre. A mi nyugati vágyaink az “igazi” iránt, a lelki társ iránt, akiből csak egy van, a világ nagy részén egyszerűen értelmezhetetlen. Talán el kellene gondolkodni a mi bonyolult lelki életünk mellett a következő krisztusi mondaton is: “Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa.” Meg a “Könnyebb átjutni a tevének a Tű fokán, mint a gazdagnak az Isten országába bejutni.” A Tű foka egy rendkívül szűk hasadék volt egy közlekedési útvonalon arrafelé. Egyes természettudományosabb megközelítések szerint ezek a mondások kb. csak annyit jelentettek annak idején is, hogy az efféle emberek nem szaporodnak és egyszerűen eltűnik a génkészletük. Merthogy Isten országa meg a Mennyország egyszerűen a világűrt, illetve a Földön kívül lakható bolygókat jelenti, ahová egyszer eljuthatnak azok majd, akik ezt el tudják érni. 2000 éve ugyan mit értettek ebből azok az emberek, akik ezt hallgatták ? Nyilvánvalóan semmit. Közel 2000 éve használjuk ezeket a fogalmakat (Mennyország, Isten országa, lélek) miközben csak homályos “lelki jellegű” tartalmat, vagyis kb. a semmit tudjuk hozzájuk társítani. Miközben a “lélek halhatatlansága” lehet csak a génjeink halhatatlanságára vonatkozott Jézus beszédeiben, mely gének (a lelkünk) egyszer majd eljuthatnak a Mennyországba (más lakható bolygókra a világűrben). Úgy tűnik a jövő inkább a lelkileg egyszerűbb, szegényebb népeké lesz a Biblia szerint is. Mi túl “bonyolultak” és gazdagok vagyunk.

Reszet Elek
Újságíró

A szubhumán négerek semmire sem jó példák. Egy olyan népség ahol gyerekeket varázstárgynak dolgoznak fel, a mai napig létezik a rituális emberevés, hisznek a boszorkányokban, nem kellene hozzánk hasonló emberi lénynek tekinteni.
A többivel kapcsolatosan is más a véleményem. Szerintem az intellektusnak van egy kozmikus küszöbe. Csak azt meghaladva válunk képessé kijutni a csillagok közé. Ha ez enélkül is megtörténne az emberi faj a világűrben nem lenne különb valamiféle pestises dögvésznél, amely bolygóról bolygóra haladva csak rothadást és pusztulást hozna mindenre. A ma embere a Földről elszabadulva mindent elpusztítana maga körül.

hunbagira
Újságíró

Feltennéd, mindkét nemnek a kérdést, hogy mi lennél híres tudós vagy modell? Szerinted milyen százalékok jönnének ki a két nemnél? :)

wittukind
Olvasó
wittukind

Amelyik nő nem mondja azt hogy modell, az hazudik…..és valahol igy is van rendjén, csak valahol elvesztődött….a férfiak lehetnek hires tudósok a nők pedig nagyszerű háziasszonyok, igy lesz a dolog egész és nem fél-fél….

common man
Olvasó
common man

Én híres tudós szeretnék lenni.Mint mondjuk Indiana Jones.

wittukind
Olvasó
wittukind

Az a “friss diplomás srác” ment volna inkább dolgozni..ja, nem ért semmihez? nem baj, majd megtanulja…aztán, ha összegyüjtötte a pénzt, mehet diplomázni is….ugy vagyunk most hogy igazi mesterembereket már csak nagyitóval kapsz, de nagypofájú “diplomás”ásal tele a hely, szegények, még azt se tudják, hol van a pina….

hunbagira
Újságíró

A szakmunkás gyerekek még inkább nem tudják, hiszen ettől ők még inkább el vannak zárva.
De egyben igazad van, hogy ez is végletesen elvált egymástól. A szakközép iskolák marginalizálódásával ma egyre-inkabb igaz amit írsz, hogy “büdös melós” és “nagypofájú diplomás” van.

wittukind
Olvasó
wittukind

Nem a szakmunkás gyerekekre gondoltam, de hogy vannak ők elzárva ??? én direkt a gyárba(vagy üzembe) mentem dolgozni, ott kezdtem tanulni ezt, azt..

Aldo
Újságíró

Bizonyára te voltál a munka hőse, aki az első sorban vonult fel május 1-jén. Büszke lehetsz magadra.

hunbagira
Újságíró

Értem, miután 3 medvét agyoncsaptál, és végigbasztad az esztena asszonnyait 1000százalékkal meghaladtad a normát, te terminátor, te férfiállat. :D tudjuk, ezt már rég.
Úgy, hogy ipari szakmunkások között nem sok nő van, ahogy az ipartelepeken sem. Es eleve a nem túl nagy kommunikációs képességgel megáldott srácok mennek oda, te is a “nagypofájú diplomás” ellentétpárral írtad le őket.

wittukind
Olvasó
wittukind

Na látod, ettől “nedvesednek a puncik’ amilyen okos vagy te, azért…..
na, és vegyem sorba
1-medvét itattam sörrel és meg is pusziltam, de amit te irtál..
2-esztenán nem nagyon jártam mert nem őriztem juhokat..még… ja, elfelejtettem hogy te kicsi vagy(évre), nem tudod mi az a gyár(üzem)
3- 23 augusztus volt az igazi….a május 1 az a komcsi húsvét, nincs farmek-je….

ggwp
Olvasó
ggwp

Ez elég viszonylagos. Szemet hunyok a szocializmusban ragadt, farhátkommandós nézeteddel szemben miszerint minden diplomás semmihez sem értő szar. Biztos jobban tudod.
Én biztos vagyok benne, hogy el tudnám látni a legtöbb szakmunkás feladatát, pár hónap betanulással, ha akarnám, de abban is, hogy ők még kínlódva sem tudnák ellátni az én munkakörömet.
Szakmunkásoknak még a válságig lesz nagyon jó, vagy amíg szárnyal az építőipar. Utána jön az a bizonyos dér a kutyára.
A diploma kérdés még viszonylagosabb, az én körömben műszaki diplomás ismerősök vannak és már kezdő fizunak is megkapják az alap 3 kilót még a szarabbak is, innen csak felfele van.
De hiába keres valaki friss diplomával vagy friss szakmunkával ennyit, ha nincs meg ilyenkorra a lakás, autó, stb. akkor az esélyei még mindig nem rózsásak.
Annyi a különbség hogy a diplomára még talán jobban gerjednek a nők, mint a böcsületes kétkezi munkásra.
Lehet azért mert csak számít valamit az a pár év tanulás. Fasztudja. Vagy pinatudja.
Szóval ott a Józsi aki villanyszerelő szakmunkás és napi 10 óra ivással és kemény melóval megkeres ugyanannyit amennyit én 8 órával irodában. Vagy tegyük fel, 1,5x többet, mint én 8 órában.
Kit választana egy nő, azon kívül hogy egyikünket sem, mivel neki instant izmos test, kocsi, lakás, stb kell.

hunbagira
Újságíró

Tűpontos.

wittukind
Olvasó
wittukind

és ha a böcsületes kétkezi munkásnak van 2 diplomája meg 4 vagy 6 szakképzetsége akkor gerjedhet????

hunbagira
Újságíró

ggwp kommentjének utolsó mondatára próbálj koncentrálni. az a lényeg, “gerjedés” szempontjából.azaz, hogy elkurvult, léha asszonyaink mindig a “készbe” akarják betenni a picsájukat diplomatikusan befészkelni magukat. Örülök, hogy segíthettem, te esztenák bikája, terminátora.
Ui: én úgy vettem észre, hogy a műszaki diplomás -még, ha lassabban is, hiszen nincsen “kezében a szakma” – el tudja végezni foglalkozáskörében a szakmunkákat viszont a fordítottját, nem igen tapasztaltam.pl “építészepitő” mérnök barátaim maguk építették a házukat…viszont “szaki” barátaimat még nem láttam házat tervezni.

wittukind
Olvasó
wittukind

Na jó, na, én nem ugrálok ejtőernyővel hogy ilyen okos legyek…..koncentrálok én is arra ami lényeges…..

hunbagira
Újságíró

Az a dolog nem okosságra vall, hanem hülyeségre “ép ember, ép ésszel, ép gépből……”:D
De a témára visszatérve, nem igen láttam, hogy eredetileg szaki barátaimból diplomás lett viszont fordítva 2 turkológus/régész/történészből lett az épìtőipari konjunktúra hatására ács/asztalos…a környék legkeresettjebbje ráadásul. Mondjuk nem semmi az egyik srác bejárta a félvilágot lovon.

Naooo
Olvasó
Naooo

Felét nem, mer több, mint 2/3-a víz.

common man
Olvasó
common man
ggwp
Olvasó
ggwp

Diplomára jobban gerjednek, mint szakképzettségre, mivel azt hiszik, az jobban fizetett. Nagyrészt eddig igaz is volt. Egyébként nem vetem meg a szakikat sem, sőt, nagyon gondolkodok rajta hogy poénból megtanulok valami szimpatikus komolyabb szakmát, szánok rá 1-2 nap tanulást. :D

wittukind
Olvasó
wittukind

Akkor te vagy a dreistein…és amivel engem gratuláltál… látszik hogy ilyensmiben nem éltél másképp nem irnál olyansmit hogy én ott ragadtam….

Running Man
Olvasó
Running Man

Diplomára jobban gerjednek, mint szakképzettségre, mivel azt hiszik, az jobban fizetett.
Valamint, a jövőre nézve egy diplomás nagyobb egzisztenciális potenciállal bír, tehát a jövőbeli “haszon” reménye miatt is.

Aldo
Újságíró

Ha szakmunkás vagy és közben összeszedsz két diplomát, akkor már elve nem az alulfizetett, lenézett szakmunkásnak fogod definiálni magadat, hanem diplomásnak, így nem értem ezt a gondolatmenetet.

wittukind
Olvasó
wittukind

Nem irtam én sehol hogy szakmunkás lennék vagy definiálni magam akárminek…az a 2 diploma szükséges volt akkor, amikor kellett..ki tudja, lehet még szükségem lehet rájuk…ok, most végre nem esik, lehet a kertben dolgozni….

Aldo
Újságíró

Szakmunkásoknak még a válságig lesz nagyon jó, vagy amíg szárnyal az építőipar. Utána jön az a bizonyos dér a kutyára.

Már most sem olyan jó. A nagy része már rég lelépett külföldre, a jobb fizetés reményében, ahol persze úgy basszák át őket, ahogy tudják. Aki itt maradt, na hát az olyan is. Alig lehet megbízható szakembert találni, aki normálisan elvégzi a feladatát és nem is kúr át. Az építőipart is a sok képzetlen tahó ukránnal próbálják fellendíteni, akik az első adandó alkalommal szintén lelépnek nyugatra.

Naooo
Olvasó
Naooo

Azé igénylik a diplomát, mert több pénzt látnak benne, meg a többi kurva előtt felvághatnak vele az én palim mérnök, nem kőműves.

Apa35ev
Olvasó

Mi a tetves rücskös faszomról beszélsz?
A diplomák a rinyákoló picsák miatt érnek már keveset és nem vagytok képesek ezt kimondani.

Az Index portál fel is veti, hogy tűntetni lehetne a lányoknak nehéz matek érettségi miatt!
https://index.hu/belfold/2019/05/09/matematika_kozepszintu_erettsegi_nehezseg_peticio_tuntetes_atlageredmeny/
Én se vagyok büszke a papiromra, mert nem volt nagy szám megszerezni. Nálam sokkal jobb képességü emberek is megkaphatták volna, de nekik dolgozniuk kellett a főiskola/egyetemezés idején. Az iskolákat tömik tele tehetségtelen lányokkal az elvetemült mindent megengedő és pénzelő apucikák.

Gejza
Olvasó
Gejza

“Egy nap alatt több mint 30 ezren írták alá azt a petíciót, ami a középszintű matematikaérettségi nehézsége miatt azt kéri: az értékelésnél csökkentsék a ponthatárokat. Az online petíciót egy Budapesten tanuló szakgimnazista lány indította, aki kedden maga is írásbelizett matekból.

Sikerült beszélnünk vele, de a nevét szándékosan nem közöljük, mert nem akarjuk támadásoknak kitenni. Ő azt mondta: bevallottan nem tartozik a jó matekosok közé, de határozottan nem maga miatt indította a petíciót:

Amikor kijöttünk az érettségiről, mindenki azt mondta: nagyon nehéz volt és nagyon rosszul sikerült neki. Még az is, akinek nemrég 90 százalékos lett a kisérettségije. Hazafelé menet láttam egy lányt, aki sírt emiatt.”

Minden itt van, ami kell:
Tudás és teljesítmény nélküli lány/ok. Sírás, ami mindent megideológizál, a társadalom megint bántja szegényeket, lásd, “sírt egy lány” emiatt.
A “fegyver” az ideológia gyártásához már kész is: lány/nő + sírás.

Érzésem szerint ez a matekérettségi egy szellemi metoo, remélem a NANE egyesület lép az ügyben.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

A matek érettségis hiszti egy kortünet. Vagy kórtünet. A teljesítmény alapú versengés, az ezzel szükségszerűen együtt járó vereség és csalódás érzésének minden áron való háttérbe szorítása, mint törekvés. A safe space-ek (más véleményt nem tűrő biztonságos helyecskék) megjelenése, a tőlem más, tőlem eltérő véleményű emberek mellőzése, mert esetleg a végén egy vitában alul is maradhatok, de mindenképpen szembetűnő lehet az ellenfelem szellemi fölénye. Ez is versengés, ez is vereség. A sportban mindenki érmet kap, a győztes személye érdektelen (sokszor eredményhirdetés sincs már) , a “mindenki győztes” hamis marketingillúziója. Gyakorlatilag a férfias értékek (versengés, vereség tűrésének képessége) teljes negligálása, negatív szerepeltetése. Ha leverem a lécet, akkor nem edzeni akarok, hanem a léc lejjebb tételét követelem. Mindenki győztes, aki 50 centit átugrott. Nem érdekel, hogy ki tud átugrani 240 cm-t is, az maximum csak egy ostoba macsót érdekelhet ma már. Kb. ez az érzelmi íve ennek és már nem is kell szégyellni, hisz tízezrek követelik nyilvánosan, tehát akkor biztosan jó. Elhisszük azt, hogy szépségünk és személyiségünk önmagában érték (modellek, influencerek, énekesek, stb.), sem teljesítményre, sem versengésre nincs ma már szükség. Így gondoljuk és a tévé is megerősít ebben a hitünkben. Senkinek nincs joga tőlünk teljesítményt, kemény munkát követelni, versengésre kényszeríteni bennünket, hiszen akkor kudarcok is érhetnek minket, az pedig az álomszerű személyiségünk elleni erőszak. Hová jutottam egy középszintű matekérettségi követelményrendszerétől…….. És nem véletlen, hogy szegény matek érettségi jutott erre a sorsra. Az utolsó terület ezek szerint, ahol még egyáltalán vannak követelmények és ahol egy férfi lassan még otthonosan érezheti magát.

Gejza
Olvasó
Gejza

“. Gyakorlatilag a férfias értékek (versengés, vereség tűrésének képessége) teljes negligálása, negatív szerepeltetése. ”

De a fejlődés – sőt, még a vegetálás is, a szinten maradás – az életben csakis versengés, teljesítmények által lehetséges.
Ha megölik a motivációt – leegyszerűsítve mindenki egyenlően ehet a mamutból, aki alszik egész nap a barlangban és az is, aki az életét kockáztatja minden nap és ezért nem, hogy több jár neki, hanem még le is cseszik, hogy miért is akar többet illetve még meglebegtetik, hogy neki igaziból kevesebb járna – akkor megölik a társadalmat.

Vagy MGTOW, mamutot leölő emberünk elköltözik egy másik barnalngba egyedül, ahol elég neki naponta egy nyuszi, és a többi idejében meg boldogan pihenhet, nyugalomban….

common man
Olvasó
common man

Azt lehet tudni milyen arányban írták alá fiúk és lányok? Te folyamatosan mérges vagy?(szinte mindenkire?) Szerintem a szar oktatást sem lehet kihagyni ebből a történetből.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Meg azt sem lehet kihagyni a történetből, hogy ha ezek a kislányok most itt sírnak ettől a matek érettségi kudarctól, akkor hogy fognak majd sírni akkor, amikor a büfé – ruhatár szakos diplomájukkal majd mosogatnak valahol Nyugaton. Mert az illúziót megkapták (okos vagy, adtunk neked egy diplomának elnevezett papírt – megugrottad az 50 centit sporthasonlattal élve), de addig sem verseny, sem teljesítmény nem volt. Amire képesek, az meg a valóság szerint a mosogatás. A szar oktatás kb. egyenlő a versengést, a komoly teljesítményt nem követelő oktatással. A “mindenki tehetséges valamiben” ökörségének emlegetése. Ja, tehetséges a mosogatásban, csak ezt 23 évesen megtudni tényleg sokkoló lehet az addigi rózsaszínű álmok után. Ezek a most 18 éves lánykák a hülye követeléseikkel…….. Ezek most szembesültek először valódi versenyhelyzettel ezen az érettségin. És ezeket kellene feleségül venni egyszer valakinek a mimóza lelkecskéjükkel, ahol férfiként az a dolgod, hogy megóvd őt ugyancsak teljesítmény nélkül a csodás lelkük és hamvas testük okán……. Főzni nem tudnak, gyereket szülni nem akarnak, tulajdonképpen mi is az a teljesítmény amit kaphatsz ezektől ? Néhány dugás hetente ?

Delin
Olvasó
Delin

Common man, ha van időd megszàmolhatod. :)

https://www.peticiok.com/stats.php?id=229512

wittukind
Olvasó
wittukind

Megen bocsi, hogy belekontárkodok a dolgaitokba, de…mikor azon a portálon ezt olvastam, azt hittem hogy fake news…vagyis hogy van ez? nem tudok semmit, tehát nehéz és peticiózok?…miért nem lettek ezek instant kirugva abból az iskolákból?.. tényleg minden szabad? és a szüleik mit szóltak ehhez? lettem volna én valamelyik “peticionista” apja, Ngwane-ig repült volna a seggberugástól….fuck this system….

Delin
Olvasó
Delin

Wittukind, csak a szokàsos törtènt.Kb 5 èvente mindig van egy nagyobb parasztlàzadàs a matek èrettsègi miatt, hogy tùl nehèz, pàran tudtàk a feladatokat előre, stb. Ebből, mint most is, sosincs semmi (nem ìrnak ùj èrettsègit, nem kapnak extra pontot). Ez van, pont. Ha nem tetszik az eredmènyed megismètled fèl èv mùlva.

Kirùgni őket nem lehet, aki èrettsègizik màr elballagott. :)

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Common man, pár oldalt átnézve kb. 3 lányra jut 1 fiú. Jellemzően női probléma ez a matek érettségi. A kudarcot tűrni és bevallani, hogy kevés voltam, még most is inkább a férfiakra jellemző. A kislányok most is pontosan tudják, ki a hibás: valaki más.

common man
Olvasó
common man

Én nem várom el a lányoktól ,hogy férfi módra viselkedjenek. Az oktatási rendszerrel van bajom.Ha egy osztályban valamelyik tantárgyból minden gyerek egyest kap ,elméletben mindegyik lehet hülye és vagy lusta de a gyakorlatban mindig valamiféle oktatási probléma van.Peticiónak annyi értelme van ,hogy eljut(?) valakikhez valakiknek a véleménye.Általában igaz amit írsz de alátámasztásként,szerintem, csak ettől pontosabb adatokat lehet felhasználni.Megbukni nagyon nem lehetett mert az eleje könnyű volt, a közepeseknek problémás a pontok miatt.De csak ismétlem magam rendesen kéne tanítani.Ponthatárt nyilván nem módosítanék.Akinek nehéz volt tanulja meg ötösre.

Delin
Olvasó
Delin

Common man, a felvèteli szempontjàbòl tùl nagy hàtràny nem èri őket, ha nehèz volt, ha nem, mert mindenki ugyanazt ìrta. Egyedül a koràbban èrettsègizettekkel szemben lehet valamennyi hàtrànyuk, ha tènyleg sokkal nehezebb volt a sor (ez kiderül majd, ha közlik az elèrt àtlagpontszàmot). Bàr akinek egy közèpszintű matek èrettsègi problèma volt ès olyan szakra jelentkezik, ahol ez szàmìt (nèzik kötelezeően külön matekbòl a %-jàt) az sok jòra nem szàmìthat egyetemen/fősulin se a matekos tàrgyainàl. Ha pedig nem jelentkezik olyen helyre szinte mindegy hanyas a matekja (kis rèszèt adja önmagàban a felvi pontszàmànak), ìgy ez csak ego kèrdès. Magàval szembeni kudarc, ezèrt keresi a külső tènyezőt, amit okolhat. Könnyebb elviselni a kudarcèlmènyt, ha nem èn vagyok a hibàs, hanem valaki, vagy valami màs (is).

Itt jön be a felelőssèghàrìtàs, amit a cikk is emlìt. Èn nem lehetek (csak) a hibàs, ìgy marad a rendszer, a “rossz feladatsor”.

(A magyar közoktatàs helyzete pàr kivèteltől eltekintve tènyleg nagyon rossz.)

common man
Olvasó
common man

Delin! Nekiálltam de sokan nem írták ki a nevüket meg a kommenteket olvasva látom szülők is írtak.Pedig meg akartam…

Reszet Elek
Újságíró

Ezek buták mint a segg. Kb 10 perc és jeles még most is.
Nem lehet csodálkozni hogy szövegértésből vizsgáztatják őket tizennyolc évesen és még abban is tompák.
A jövő zálogai. Dögöljek meg ha kiváltom…

Razide
Újságíró

A nők mindig is ilyenek voltak a törzsfejlődés és a történelem folyamán, ezért felesleges őket ostorozni. A probléma a szexuális deregulációban van, hogy amikor a nők úgy érzik, hogy most éppen rosszabb, vagy adódik egy jobb alkalom, az első gondolatot már tett is követi. A társadalom által szabályozott monogámiában is voltak a nőknek hangulatingadozásai, de vagy a férje, vagy a rokonsága térítette észre pszichés ráhatással, társadalmi nyomással / kivetéssel, vagy legrosszabb esetben fizikai erőszakkal. Harmadik országbeli népek most is teszik, ahol nincs ilyen szexuális szabadosság. Egy korlátozott társadalomban a nőnek nem éri meg így viselkedni, túl nagy ára lenne túl kevés előnynek. Csak mi, nyugati férfiak csodálkozunk rá, így pár évtizede, hogy valójában milyenek is a nők.

Wolfygirl
Olvasó
Wolfygirl

Sziasztok!

Teljesen rendben van az, hogy a férfiak egyre többet foglalkoznak a feminizmussal és fellépnek annak túlkapásai ellen, hiszen így tud majd (egyszer) kialakulni a többség által elfogadható konszenzus, de ezzel párhuzamosan vajon érdemes elkövetni ugyanazokat a hibákat, mint a másik oldal?
A férfit a természet teremtette logikussá, szex centrikussá, stb., a nőt pedig érzelmessé, gondoskodóvá, stb. tette. Ahogyan a férfiakon sem érdemes számon kérni a biológiai működésük miértjeit, ugyanúgy a nők felett sem érdemes ugyanezen az alapon pálcát törni.
A feminizmussal pedig pont az a legnagyobb baj, hogy hamis felszabadítást ígérve tömegesen kergeti bele a nőket az érzelmi elfojtásba, arra tanítva a nőt, hogy legyen erős, ha netán fél vagy bizonytalan úgy ezeket az érzéseket nyomja el, vegye elő a dühét és zuzzon vele szét mindent. A másik oldalról pedig rázza le magáról a gondoskodás legkisebb jeleit is, mert azzal a naaagy gonosz patriarchátust szolgálja.
A nők legalapvetőbb érzelmeit és viselkedés formáit próbálják meg gyökeresen kitépni és felcserélni tipikusan férfias viselkedésre, a hőn áhított egyenlőség jegyében.
Szerintem az ilyen cikkek mint ez, sajnos a feminizmust segítik ebben a törekvésben, mert azt üzenik, hogyha nő vagy és kimutatod az érzelmeidet, akkor ugyan más-más okból, de a férfiak és a nők is ki fognak vetni a társadalomból.
Mivel pedig a nők egyre kevésbé képesek őszintén kommunikálni a valódi érzéseiket, így a férfiak is egyre kevésbé értik, hogy mi a baja a nőknek, de szerintem picit sem javít, hanem ront a helyzeten, ha a nőket nem csak a feministák, de még a férfiak is nyomják, hogy hagyjanak már fel ezzel az érzelmeskedéssel.
A világ megváltozott és már nem lehet visszazárni a szellemet a palackba, épp ezért szerintem arra kellene közösen keresni a megoldást, hogy hogyan lehet ebbe az új világba átemelni a régi világ azon értékeit, amelyeknek most is lenne helyük. A nők ostorozása az érzelmeik miatt viszont pont annyira félelmetes és ésszerűtlen javaslat, mint a feministák elképzelései a férfiak kasztrálásáról.

Reszet Elek
Újságíró

Az első megállapításoddal egyet is értek, a másodikkal viszont már nem. A feminizmus egyik legnagyobb kártétele valóban az, hogy a társadalmat úgy alakítaná át, hogy az a nőkből férfiakat, a férfiakból meg valamiféle nemtelen lényeket csináljon.

“Mivel pedig a nők egyre kevésbé képesek őszintén kommunikálni a valódi érzéseiket, így a férfiak is egyre kevésbé értik, hogy mi a baja a nőknek, de szerintem picit sem javít, hanem ront a helyzeten, ha a nőket nem csak a feministák, de még a férfiak is nyomják, hogy hagyjanak már fel ezzel az érzelmeskedéssel.” – A cikkben semmi ilyesmi nincsen. Fogd fel inkább egyfajta hogyan működnek a nők típusú írásnak, értsd meg, fogadd el és ennek megfelelően kezeld őket irománynak. Az ég kék, a víz nedves, a nők meg ilyenek. Ha akarnának sem lesznek másmilyenek. Csak a frusztrált kevesek ostorozzák a nőket azért mert nőként viselkednek. Legtöbbünknek inkább azzal van a gondja amikor NEM nőként viselkednek.

wittukind
Olvasó
wittukind

Keszcsókolom, meg tetszett látogatni onnan, a másik oldalról….van a Rammstein-nak egy ilyen számja hogy “wir alle leben in Amerika” vagy ilyensmi…most már globalizáció van, hála a “www”-nek, de sajnos az emberek csak a hülyeségeket tanulják onnan….

ggwp
Olvasó
ggwp

“férfiak egyre többet foglalkoznak a feminizmussal és fellépnek annak túlkapásai ellen,”

Szerintem ez téves. Egyáltalán nem foglalkoznak vele, és még annyira sem lépnek fel ellene.
Az ilyen szubkult barlangok szerintem nem nyomnak a latba semmit a társadalomban sem itt, sem máshol. De ne legyen igazam.

Alter Ego
Szerkesztő

Bőven teljesíthetne jobban is a férfimozgalom, ez igaz. De annyira nem is rossz a helyzet ahogy látod. Vizsgáljuk a helyzetet és az látszik, hogy a memetikus terjedés mellett számos nemek helyzetével foglalkozó magasan képzett társadalomtudományi szakember, újságíró, publicista kutatja az internetes férfiszférát és merít a Férfihang.hu tartalmaiból is, egyebek mellett például női magazinok újságírói is, akik aztán vitaalapként más szubkultúrák felé áramoltatják tovább az itt olvasott gondolatokat. Ez együttesen már a társadalmi párbeszéd szintjére emeli azt, amit itt leírunk. De nyilván van még hova tovább.

zgy001
Olvasó
zgy001

Alter Ego
Szerkesztő

Szia! A cikk nem arról szól hogy a nők nyomják el az érzéseiket, hanem azt kritizálja, hogy a nők egy jelentős része túlságosan átadja magát az érzéseinek, teljesen kritikátlanok, önreflexió nélküliek azokkal szemben, nem vizsgálják felül egy kicsit sem azoknak a praktikumát, és ezzel egy teljesen elfogult alternatív valóságot teremtenek.

Nem csak a nőknek, hanem a férfiaknak is egyfajta munka az, hogy a saját érzéseiket és ösztöneiket a realitáshoz és a többi emberhez igazítsák. A nőknek is többet kellene igyekezniük ezen és akkor a mainál sokkal jobb hatásfokkal menne ez nekik is. Nyilván ne nyomja el senki végletesen az érzéseit, de ugye, az sem várható el, hogy a nők érzései, szeszélyei körül forogjon a világ folyton-folyvást. A nők sem gyerekek, hanem felnőtt emberek.

Wolfygirl
Olvasó
Wolfygirl

Szia! Teljesen egyetértek. A nők többségéhez a feminizmus nem közvetlenül jut el, nem személyesen, hanem online módon. Cikkek, blogok, vlogok, mémek, reklámok stb. Keresni sem kell, sőt mára már tudatosan is képtelenség elkerülni. A legrosszabb pedig az, hogy nem nyíltan hat, nincs odaírva, hogyha ezt elolvasod üdv a feminista klubban, hanem a nők számára nagyon is emészthető és érzelmeket mozgató formában. Jó szándékú tanácsként csomagolják be azt, hogy hogyan nézzél ki, hogyan viselkedj, hogyan viszonyulj a párkapcsolatodhoz vagy a férfihez általában.
Az eredmény summázva kb. ez: magadnak akarjál tetszeni, mert senkinek nincs joga megmondani, hogy hogyan rendelkezel a tested felett (kivéve persze, ha nőies maradnál, mert azt utálja minden férfi), a viselkedés fő mottója az erő, a párkapcsolatban pedig a férfi vagy bántalmazó vagy nárcisztikus vagy mindkettő. A nő pedig egy empata, aki semmiről sem tehet, csak egy szegény áldozat, aki semmiről sem dönt soha (felmentés megadva). Megoldás természetesen csak egy van, ott kell hagyni és ha egy mód van rá tönkre is kell tenni (hiszen ha bántalmazó és/vagy nárcisztikus ezzel a szegény áldozat jót is tesz a világnak).
Napi egy ilyen cikk 1 hónapon keresztül és máris adva van egy folyton elégedetlen, ordítozó feminista odahaza, aki már rá is van téve a megváltás útjára (azaz pár éven belül tuti el fog válni és majd ő is blogot ír arról, hogy nincs normális férfi sehol, aki van az meg selejtes). A legnagyobb baj pedig az, hogy ugyanezek a nők nevelik az emberiség következő generációját.
Ami ezekben a nőkben közös viszont az az, hogyha épp egyedül vannak, akkor párkapcsolatot keresnek, ha pedig van nekik, akkor működőképessé akarják tenni (ebben a kontextusban egyetértek az AWALT-al). Amikor egyik vagy másik nem sikerül, olyankor a nők is keresik a megoldást és ezt fogják találni. Tanácsok hadát arról, hogy a férfiak mit szeretnek, mit nem szeretnek, hogyan szeretik és úgy általában mit akarnak. Persze ezt mind nők szájából.
Pont ezért szerintem nem lenne rossz, ha az aki keresni kezd találna mást is. Ha tömegesen lenne elérhető információ ezekben a témákban (is) férfiaktól, mert hogy ez sokkal hitelesebb a ti szátokból és hiszitek vagy sem nagyon sok nőnek a ti véleményetek jobban számít.
Egyébként értem azt, hogy a jelen cikk egy jelenséget hivatott felvázolni és egyet is értek azzal, hogy a női érzelmek képesek alternatív valóságot is teremteni (főleg a PMS időszakában). Azt is értem, hogy az a férfi, aki tudja ezt könnyebben tudja a jelenséget kezelni, ha találkozik vele.
Mégis nőként az összbenyomásom az volt, hogy a férfiak szerint valami baj van a női érzelmekkel, úgy általában és ezzel kapcsolatosan fogalmaztam meg a kritikámat is a korábbi megjegyzésben.

wittukind
Olvasó
wittukind

Kutyinéni! nincs baj a női érzelmekkel, sőt, egy férfi el is tud boldogulni velük de…mivel valahogy ez valamiféle irányelvként van akarva letolni a férfiak torkán, ez az ami lehet hogy zavaró sokaknak és nem tudják mit kezdeni vele….ok ez ide még nem gyürűzött be annyira, lehet azért vagyok én ilyen megátalkodott ebből a szempontból…

Captain Admin
Olvasó

“a férfiak is egyre kevésbé értik, hogy mi a baja a nőknek”

Aki kicsit is hajlandó foglalkozni a dologgal, az már rég érti a nőket. A lehetőség bárki előtt adott. Az más kérdés, hogy a többség csak sodródik és kínkeservesen próbálja benne tartani magát az illúziójában.

tomgal
Olvasó
tomgal

Érdekes, elgondolkodtató cikk . Mivel én még (pont ) családalapítás előtt állok , beütöttem a neten , hogy miért válnak a nők. Hogy valahogy ki lehet -e küszöbölni , megelőzni ezt a villanykapcsolós effektust. Hogy ne érjen villámcsapásként mondjuk 10 év múlva a dolog.
Ilyenket találtam , eléggé hasonló dolgok jelennek meg bennük :

https://divany.hu/eletem/2018/03/28/valas_parkapcsolat_szakitas/

https://hildasagok.blog.hu/2018/02/25/miert_valik_a_no

Ez is ide kapcsolódik :

https://valoperes-ugyved.hu/miert-lesz-hutlen-feleseg/

Aztán eszembe jutott ez a Széll család , most a poligámiától függetlenül. A fickó nem gazdag , nem egy adonisz , mégis 3 nő kitart mellette … mit tud ? Lehet ,hogy ezt ?! Lehet , hogy tudja mivel lehet megtartani a nőt ?

” A családbővülés azonban nem jelentette azt, hogy Attila attól fogva engem elhanyagolt volna. Mai napig ugyanúgy odafigyel rám, törődik velem, mint előtte. És ezen Évi öt évvel ezelőtti felbukkanása sem változtatott – mondja töprengés nélkül Ildi.

Icu ugyanerről azt mondja: neki, nekik van helyük Attila szívében és lelkében, a gyerekeknek is. Mindent megkapnak tőle, valamennyien boldogok”

Hm.

Wildschwein
Olvasó
Wildschwein

Ha elfogadsz egy jótanácsot: ne a női magazinokból vagy női bloggerek írásaiból tájékozódj arról, hogy miért válnak a nők (vagy általánosságban arról, hogy mitől lesz majd jó az a párkapcsolat, amelyik a családodat fogja jelenteni). És válóperes ügyvédek írásaiból meg aztán végképp ne. Azzal nem fogsz messzire jutni egy hosszú távú párkapcsolatban, hogy “beszéljük meg a problémákat” még ha folyton ezt hangsúlyozzák a lelkes újságíró hölgyek, akkor sem. Olvass inkább Red Pill irodalmat: Rollo Tommassi, Heartiste, Theredpill subreddit, magyar nyelven mondjuk Deansdale, és itt a Férfihangon is vannak jó cikkek ebben a témában még régebbről.

Széll úrral kapcsolatban: azt nem tudom, hogy mit tud, de szerintem két (egymással összefüggő) oka van annak, hogy kitartanak mellette a nők:
– nincs másik reális opciójuk, ami jobb lenne,
– Széll úr hatékonyan alkalmazza a dred game-et.
Ennyi és nem több, de nem is kevesebb. Ne tévesszen meg a “feleségek” szóhasználata a riportban, hogy “odafigyel rám, törődik velem”, meg hogy “mindannyiuknak van helyük Attila szívében és lelkében”. Ez csak amolyan female bullshit egy újságíró(nő?) tollából. Biztos vagyok benne, hogy Széll úr nem ilyen nice guy, mert akkor unalmasnak tartanák, és már rég nem lennének vele hárman is. Abban is biztos vagyok, hogy Széll úr nem abból az irányból közelíti meg ezt a kérdést, ahogyan te megfogalmazod, hogy “vajon mivel lehet megtartani egy nőt?” Ez pont a nice guy kérdése. Az alfában egy ilyen kérdés fel sem merül. (Amúgy a magam részéről totális erőforrás-pazarlásnak gondolom ezt a többnejűség dolgot Széll úr részéről, de hát az ő dolga.)

Reszet Elek
Újságíró

Szerintem a nők családi hátterét kellene megnézni. Nekem az a gyanúm hogy mindhárom érzelmileg elhanyagoló családból érkezhetett. Ebben a családban viszont az összetartozás érzését még a szokásosnál is jobban megkapják. Szóval itt nem csak arról van szó hogy biszexek lennének a nők vagy hogy nincsen alternatívájuk. Itt valószínűleg egy-egy családtagra több figyelem is juthat. Nekem legalábbis az a gyanúm hogy nem véletlenül az apának ítélték az elváló nővel közös gyereket.

wittukind
Olvasó
wittukind

Irtam én már túl is hogy savanyú a szőlő…most jönnek a redpillmiafaszexpertek hogy megmagyarázzák hogy azok a nők rondák, buták, nem önfejlesztők, a druszám pedig igénytelen balfasz…..szégyelljétek magatokat!!!

Wildschwein
Olvasó
Wildschwein

“most jönnek a redpillmiafaszexpertek hogy megmagyarázzák hogy azok a nők rondák, buták, nem önfejlesztők, a druszám pedig igénytelen balfasz”
Neked tényleg ez jött le abból, amit írtam? Nächstes Mal werde ich es mit Deutsch versuchen, vielleicht klappt es dann besser, rumänisch kann ich leider nicht.

wittukind
Olvasó
wittukind

Ja, du kannst mich auch in ungarische versuchen, oder antwortschrieben, aber das deine schriebe “nincs másik reális opciójuk, ami jobb lenne” das war meine wunder……mi a francos opció lett volna jobb, an deinen gedank?

common man
Olvasó
common man

Hogy valahogy ki lehet -e küszöbölni , megelőzni ezt a villanykapcsolós effektust

Sehogy. És nem is kell.Az viszont nagyon fontos ,hogy tudjál róla , hogy ez egy létező jelenség.Ha megnézed ezeket a történeteket a srácok “mindent megtettek” sőt még annál is többet aztán mégis. Végezd a dolgodat és ha ehhez egy nő csatlakozni akar akkor az neki jó.Wildschwein tanácsát azzal egészíteném ,hogy olvasd csak a női magazinokat azzal a biztos tudattal ,hogy akkor ezt biztosan ne.Ez most nagyon költői lesz:ha te magad vagy a világosság kapcsolgathatja a lámpát akárki.

Reszet Elek
Újságíró

A srácok mindent megtettek csak nem jól tették…
A cikknek két érdeme van. Az egyik a Briffault törvény átemelése, fordítása. Még nem találkoztam vel magyarul. A másik pedig a nők eme mentális működésének a leírása.
E mentális működést a férfi a hasznára is fordíthatja. Mivel az érzelmi inputokat a férfi is adhatja, a megfelelő érzelmek átadásával a kívánt állapotban tarthatja a nőjét, az a megkívánt módon szemléli kapcsolatát és közvetlen környezetét. Ezt hívják odafigyelésnek, figyelmességnek…

A hibát abban követjük el, hogy nem a megfelelő módon és mennyiségben adjuk. Legtöbbünk túl sokat ad és nem is igazán jól. A több gyakran inkább kevesebb. E kapcsán lép be a Briffault törvény.

A témában érdemleges még: https://www.ferfihang.hu/2015/03/05/heartiste-parkapcsolati-torvenyei/

“V. Ne térj el az aranymetszés arányaitól!

Bármit kapsz is, csak kétharmadát add vissza. Minden három hívására, vagy üzenetére jusson kettő. A szerelmének három megnyilvánulására adj kettőt viszonzásul. Három ajándék, két szabad este. Mutass gyengédséget kétszer, majd várj tőle hármat. Ha beszél, kevesebb szóval válaszolj. Ha érzelgős, te legyél kevésbé az.”

“IX. Hass az érzéseire

Ne legyél, olyan mint a többi férfi, és találd meg a hangot az érzéseivel, érzelmeivel. A lénye egy idegen világ, ahol ügyesen kell navigálnod, hogy rátalálj arra, amit keresel. Inkább az érzelmei hullámain lovagolj, mintsem hogy a logikus oldala száraz sivatagaiban kullogj.”

Alter Ego
Szerkesztő

“A cikknek két érdeme van. Az egyik a Briffault törvény átemelése, fordítása. Még nem találkoztam vele magyarul. “

Pedig egy egész cikket szentelt már ennek egy szerzőnk. A sok évfolyam rengeteg cikke között persze már egy szerkesztő sem képes mindenre emlékezni:

https://www.ferfihang.hu/2015/06/09/bevezetes-a-piros-pirulaba-4-briffault-torvenye/

Reszet Elek
Újságíró

Ja igen. Az egy jó sorozat volt.

tomgal
Olvasó
tomgal

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.

Jó eséllyel Elek megközelítése a legcélravezetőbb, némi kutatást folytattam.

Megkérdeztem nővéremet (aki már 10 éve él házasságban) és anyámat ,aki több , mint 40 éve él szerintem jól apámmal . És megkérdeztem apámat is , hogy mik voltak az elmúlt 40 év buktatói.

Nyilván nem szabad mindent készpénznek venni és minden kapcsolat más és más , de egymástól függetlenül (nővérem egyébként műszaki végzettségű és elég racionális ember ) női családtagjaim a belefásulásra panaszkodtak. Azt a legnehezebb elviselni , ha átnéznek rajtuk , ha egy háztartási gépnek, vagy megszokott bútordarabnak tekintik őket. A kezdeti rajongás után , állítólag elképesztően nagy a kontraszt az első egy- két évhez képest. Szükségük van visszajelzésre , hogy még mindig tetszenek, hogy fontosak.

Apám egy nagyon jó hasonlattal élt :

“minden normális ember tudja , hogy mézzel több legyet lehet fogni , mint ecettel. De az ecetre is szükség van ( mennyisége fordítottan arányos a nő normalitásával , megbízhatóságával , jó társ tulajdonságaival )., mert akkor a méz is édesebbnek érződik. Az igazi művészet a helyes arány és időzítés.

Azt hiszem tudat alatt eddig is ezt használtam , amolyan ösztönösen. Talán a családi példa , amit nap mint nap láttam.
Az biztos ,hogy a teljes behódolás, meg állandó nice guy viselkedés nem vezet jóra. Viszont normális nővel ( és az elmúlt 4 év tettei ezt bizonyítják barátnőm esetében ) nem lehet pszichopata állatként sem bánni , szóval azért kell némi odafigyelés , meg elismerés .

Reszet Elek
Újságíró

Azért azt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy noha az alapok ugyanazok, aktualizálni kell a dolgokat, a ma nőjére kell szabni.

ggwp
Olvasó
ggwp

“A témában érdemleges még: https://www.ferfihang.hu/2015/03/05/heartiste-parkapcsolati-torvenyei/

Tölgyfa vagyok.

Ez megragadt bennem azóta is, jók ezek a régi cikkek.

common man
Olvasó
common man

Többen írják ,hogy nem Adonisz stb. Na most ha a 20 kg “házassági szalonnát” levesszük annyira nem is vészes.Ami meg nem látszik azt meg a nők tudják.Hogy alfa vagy nem azt nem tudom de vannak akiknek erősebb az antennájuk az átlagnál ,rögtön kiszúrják ha valakinél jók és minden tökölés nélkül azonnal cselekednek.Aztán tényleg speciális az eset , kifelé most már a nők számára kevesebb út vezet mint egy egyszerű normál kapcsolatból.

Wildschwein
Olvasó
Wildschwein

Ez a “házassági szalonna” egy érdekes dolog. Ismerősi körben van egy fiatal pár, 25-30 közöttiek, kedvesek, normálisak, tavaly összeházasodtak, és mostanában elkezdtek dolgozni a gyerekprojekten. Amikor nemrég erről beszéltek egy társaságban, a nő vicceskedve megjegyezte, hogy már csak azért is itt az ideje a gyereknek, mert a férjének egyre inkább “apukateste van”, vagyis az utóbbi időben felszedett pár kilót. De ezt nem úgy mondta, mintha ezzel a túlsúllyal ne lenne elégedett, hanem az jött le belőle, hogy ő nagyon is örül ennek. A házasságkötés előtt persze még annak örült, hogy a pasijának izmos, sportos teste van, most viszont már az tűnik előnyösnek a számára, ha a férjének az SMV-je csökken valamelyest – nyilván azért, mert így kisebb eséllyel csap le rá valami ribanc addig, amíg a feleség a terhesség időszakában és az követően nem tud olyan vonzó lenni szexuálisan, mint egyébként.

common man
Olvasó
common man

Tehát az Elek által leírtakat is belevéve:ha a nő azt szeretné ,hogy lelki nyugalmának biztosítása érdekében(a magzat érdeke is ez) borítsam be a testem vagy 30 kiló hájjal akkor az aranymetszés szabályai szerint csak 18 és felet szabad gyarapodnom.

common man
Olvasó
common man

Viszont a második gyerekhez már vissza kell változtatnom magam ha nem csak nevelőapa szeretnék lenni,bár az arányokat még nem számoltam ki.

Naooo
Olvasó
Naooo

Vallási szektákban szoktak ilyesmik menni a fogykosoknál.

Captain Admin
Olvasó

A recept tök egyszerű. Szintben már eleve legyél legalább kettővel a nő fölött! Ennek belövését kis utánajárással meg fogod tudni határozni. Majd ezt a szintkülönbséget fokozatosan növeld! Ebben segítségedre lesz az idő, mert idővel a nő veszít az értékéből (rohamosan), míg te kb 38-ig csak növekszel, utána is csak stagnálsz sokáig.

Sok apró trükkel is lehet tudatni a nőddel, hogy magasabb szinten állsz attól, mint ami neki az élettől kijárna. Pl félredugsz nyíltan, ezzel azt üzenve neki, hogy bármikor leakaszthatsz egy tőle jobbat. Értelemszerűen jobb csajjal dugj félre. Nem túl bonyolult de sokan mégis kihagyják azt a lehetőséget, hogy anyagilag teljesen kiszolgáltatottá tegyék a nőjüket. Ilyen megoldásokban gondolkozz ha eredményt szeretnél, aztán majd ezt hívhatjátok utólag szerelemnek is. :D

tomgal
Olvasó
tomgal

Köszi, de én nem nőt keresek , nekem már megvan a jelölt 4 éve , szóval nem fogom átrendezni az arcát , hogy rontsak az smv-jén… :)

A magasabb szint éreztetése jó , meg szerintem nem baj , ha kissé féltékennyé teszi az ember a nőt, de nyíltan félredugás nálunk a kapcsolat azonnali végét jelentené . A nőm az átlagtól normálisabb és mint fentebb írtam , ezt az elmúlt években többször tettekkel is igazolta. Az anyagi kiszolgáltatottság bevonása megint amolyan dark triados vonás , én nem ilyen vagyok. Nem gyötörni akarom , meg kikészíteni idegileg.

Azt hiszem maradok Elek és apám tanácsainál (apámnak bejött az elmúlt 40 évben ). De kösz !

common man
Olvasó
common man

nekem már megvan a jelölt 4 éve

Négy év.Akkor mi a várakozás oka? Vagy még tizenévesek vagytok?

tomgal
Olvasó
tomgal

Én már 30 felett, barátnőm 26 múlt. Főiskola befejezése ( nagyon szép hivatása van ) egymás megismerése, néhány objektív ok is. Azt megfogadtam ( azért égettem már meg magam ) hogy felelőtlenül, a másik ” tesztelése” nélkül nem ugrok bele semmibe. Most jött el az idő.

common man
Olvasó
common man

Ha már annyira tudományos akarsz lenni kalkuláld bele a lány családját is ,leginkább anyósviselkedés szempontjából (lehet, hogy elemezted már).Az eredeti kérdésedhez:lehet olyan ismeretlen az egyenletben ami a véletlenen múlik. Azt is be kell kalkulálnod.Ha már mindent ki akarsz számítani.Bár itt tényleg mindenről volt írás vagy utalás cikkben vagy kommentben. Környezeti hatások kollégák barátnők alfák béták hormonok feministák mélyen beivódott váratlanul semmiből előretörő viselkedésminták.Meg az aktualizálás.Attól,hogy a nagyszüleim házassága 50+ volt a szüleimé még nem feltétlenül. De. Önbizalom+ismeretek-megnövelt esély a sikerre.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

A “Nézd meg az anyát, vedd el a lányát!” ősi bölcsesség nagy igazságot fogalmaz meg.

tomgal
Olvasó
tomgal

Kösz, a másik családja valóban fontos tényező. Gondoskodó, jószívű , bár sokat beszél az anyósjelölt. Nem egy észlény, de kedves.

Captain Admin
Olvasó

Az a baj a magadfajta (még buborékban élő, vagy blue pill) fazonokkal, hogy hiába mond/ír nektek bárki bármit tapasztalatból, sokszor még akkor sem engeditek el a nőkkel kapcsolatos rossz beidegződéseket és illúziókat, amikor már pofánbaszott az élet. Nem egy ilyen haverom van.

Így látatlanban is már most borítékorom a kapcsolatod kudarcát, ami azt jelenti, hogy 70% fölé teszem az esélyét, vagyis örömmel fogadnék ennek az eseménynek a bekövetkeztére. Ez a kudarc természetesen CSAK a te szemszögedből értelmezhető majd kudarcként. Ha személyesen látnálak téged és a “jelölted” és nézhetném/hallgathatnám hogyan kommunikáltok/viselkedtek egymás társaságában, plusz pár lényeges infót is tudhatnánk rólatok (pl a csaj korábbi szexpartnereinek száma, egzisztenciális kilátásaid, külső adottságaitok stb), akkor még pontosabban be lehetne lőni a kapcsolati kudarcotok esélyét, ami bőven >70%.

1. Az első számú és leghitelesebb teszt arra vonatkozóan, hogy kiderítsd, hogy meg van-e a javadra az ideális legalább 2 szint különbség, ha félredugsz egy legalább olyan jó nővel mint ő (de nem rosszabbal) és pofátlanul elmondod, mindezt őszinteségnek álcázva. Ha szakít, akkor nincs meg a legalább 2 szint különbség. Ha marad, akkor jól választottál, használhatod a továbbiakban is, egy stabil alapokra fektetett kapcsolat keretében.

2. Nem akarlak megbántani, de nőtől csak nők illetve teljesen fogalmatlan balfaszok kérnek párkapcsolati tanácsot. Miért? Azért, mert annyira más a nézőpontjuk és a szempontrendszerük, hogy ezen az alapon a nyomtatóddal is beszélgethettél volna erről. A kapott információtartalom érvényessége ugyanannyi lenne.

3. Az szép és jó, hogy a faterodék már a 40. évet tapossák együtt. Ha jól számolom legalább egy generációval, de inkább másféllel korábban jöttek össze. Ami akkor volt és működött az teljesen más mint ami most van és működik. Ezer és egy blog/cikk/fórum stb foglalkozik ezzel, hogy ma pusztán csak a technikai vívmányok (csetelés, mobiltelefon, appok) mekkora mértékben rombolják a párkapcsolatok tartósságát. A média külön fejezet ebben a témában, az általa közvetített szabadelvű fertő pedig szintén. Ha a szociológusok is csak széttárják a kezüket, mert fogalmuk sincs, hogy ezek a folyamatok hova vezetnek, akkor faterod majd megmondja neked a tutit? Vagy a nővéred? :D

Nagyon jó eséllyel anyádnak faterod volt az első szexpartnere az életében. Talán faterodnak is muterod. Ettől nagyobb kötődést nőben semmivel sem lehet elérni, még a teljes egzisztenciális függéssel sem, hogy csak veled dugott még egész életében az adott nő. Ez az a helyzet, amit csak elbaszni lehet, javítani nem. Ez a max. Ezért is van nagy értéke a szűz nőknek a legtöbb társadalomban.
Ma semmi esélyed megtudni egy nő korábbi szexpartnereinek a számát, vagy azt, hogy melletted félrekúrt e valaha. Minden egyes faszival aki megbaszta a múltban vagy teszi ezt a jelenben te veszítesz, mégpedig a kötődéséből egy jó adagot. Ha konkrétan a nemzeti nyomozó irodát állítod a nődre, akkor is röhögve félredug ha akar. Mert ma ilyen könnyen megy nekik, minden feltétel adott ehhez, és nem kevés hatás, ami erre ösztönzi őket.

4. Elhiszem, hogy a te nőd nem olyan, meg rendes, meg ilyen meg olyan, meg normális. 12 éve csak ilyen foglalt nőket dugok. Mind rendes, imádják szeretik egymást a párjukkal stb, és mindnek a pasija ugyanígy beszél a nőjéről mint te.

5. Nem minden kapcsolat más és más. Ilyen állításokat csak nők szoktak hangoztatni. Minden kapcsolat teljesen egyforma, ugyanolyan érdekek által vezérelt társulás mind. A férfi ingyen pinát akar, kompromisszumok nélkül, a nő pedig kapcsolatot, amiben ki vannak elégítve az igényei. Ez a kiindulási pont, a legtöbb esetben innen próbálják meg a felek közelíteni az álláspontjaikat, mindenféle hazugsággal körítve.

Mivel tanácsot kértél, én leírtam az enyémet, ami összefoglalva annyit tesz, hogy vagy élsz továbbra is ebben a rózsaszín, cukormázas ködben, vagy pedig elfogadod a valóságot, hogy egy nő ma naponta kap annyi ajánlatot mint te az elmúlt 3 évben összesen, és ha ezekből csak 5 évente él egyel, már borult az egész álomvilágod. Lehet vitatkozni azon (de nem érdemes), hogy a nők milyen arányban létesítenek érdekből kapcsolatot és milyen arányban teszik ezt érzelmi alapon. A tények birtokában lévő férfiak (pl a megcsalt vagy az egykor átmeneti anyagi nehézséggel küzdő és pont ekkor elhagyott, esetleg a szeretői státuszban foglalt nőket kezelgető faszik) tudják a választ. Te pedig csak feltételezed.

Egy nőben sem lehet megbízni. De ami még jobb, ezt nem is várják el, hiszen ők egymásban sem, de még saját magukban sem bíznak. Amit elvárnak az az, hogy nőként élhessenek egy nekik kijáró (2 szint+) férfivel, aki mellett nőként érezhetik magukat. A nőként élésnek pedig minden nő esetében nagyon mocskos kis titkok az ár. De ezek csak a mi szempontunkból mocskos titkok, az ő szemszögükből csupán csak régi szép emlékek. szerinted el fogja neked ezt mondani valamelyik is valamikor? :D

tomgal
Olvasó
tomgal

Nagyon köszönöm a tanácsot. Most azonnal rohanok és felbontom az eljegyzésem…

Tudod mi jut eszembe erről az egészről ?
A Rém rendes családban volt egy rész , amikor Al valami fiatal feka munkatársának addig magyarázott a személyes rossz tapasztalata és személyes kudarcai alapján , amíg siketült lebeszélni a szép , kedves , szorgalmas, önzetlen nőről és rábeszélni a lusta, kihasználó, csúnyább ( feka) Peggy-re …

Nos, köszönöm az aggódásod és nem állítom azt , hogy minden alapot nélkülöznek a felvetéseid és sok igazságot is tartalmaznak , de valóban nagyon kevés részletet ismersz az esetünkben.

Nem kell nyíltan félredugnom, hogy belőjem az smv-énket. Ennél a nőnél ,ez nem megy. Különösebben nem akartam ezt leírni, de én elég magas smv-vel rendelkezem.
7-8 körül. Szóval a kb azonos smv itt már nem gáz.9-10 -es pacákok már nem rohangálnak gyakran , no meg egyáltalán létezik 10-es ?

Nem kértem párkapcsolati tanácsot nőktől. Véleményt kértem , hogy ők hogy élték meg , mi volt a legnehezebb. Tanácsot az apámtól kértem

Továbbá , az “örömmel” fogadnék kifejezés remélem csak elírás, gondolom jó eséllyelt akartál írni, ellenkező esetben olyan valóban “savanyú a szőlő” érzezet kelt.

Valószínűleg feltűnt már , hogy ha nem is bigott módon, de vallásos vagyok. A barátnőm is az . Az első voltam az életében ( ez biztos) bár ilyen részletekbe nem kívántam belemenni. Már a tény, hogy egy szép lány 21,5 évesen szűz volt, azt hiszem elég ritka dolog. Nem kívánom egy nyílt félredugással kockázratni a kapcsolatom.

Gejza
Olvasó
Gejza

“Nagyon köszönöm a tanácsot. Most azonnal rohanok és felbontom az eljegyzésem…”

Ne haragudj.
Te már most bebuktad az egészet, hasztalan minden.

Ne a sértődős kisfiút játszd, hanem gondolkozzál el mit mondott a kolléga.

” de valóban nagyon kevés részletet ismersz az esetünkben.”

Lényegi dolgokat mondasz, mire alapozod az életszemléletedet.

De bukod, mert nyomod a degradáló szöveget – Továbbá , az “örömmel” fogadnék kifejezés remélem csak elírás, gondolom jó eséllyelt akartál írni, ellenkező esetben olyan valóban “savanyú a szőlő” érzezet kelt. – felénk.

Számomra a sértődött hisztis kisgyerek szinten vagy, aki nem képes értelmezni a – többünk által – írtakat, amik hidegen és racionálisan leírnak dolgokat és feldogozni az információkat, mert ostobán támadásnak veszed.

Captain Admin
Olvasó

“Nem kívánom egy nyílt félredugással kockázratni a kapcsolatom.”
Pont a nem félredugással kockáztatod. A félredugással garantálod. De erről írtam feljebb, hiába is mond nektek bármit is az ember, nem tudtok kilépni az illúzióitok fogságából.

“Ennél a nőnél ,ez nem megy.”
Ugyan már, miért ne menne? :D Esetleg te vagy képtelen erre a feladatra. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy itt ezen a fórumon kértél tanácsot ez ügyben.

Ha 7-8/10 vagy, és ő veled egy szinten van most és szintén 7-8/10, akkor már most buktad tényleg. Mert hidd el, nem kell messzire menni egy 9-es paliért ma még egy kisvárosaban sem. De ha csak 5-6 a nőd, akkor pedig nagy a gáz elvileg, mert nagyobb halmazt jelent neki az a férfi tömeg, aki jobb tőled és aki neki vonzó lehet. Itt pozitív tényező a szempontodból,h te voltál neki az első, és elvileg idáig az egyetlen aki megdugta. De ne feledd, az ilyen nők kifejezetten célpontjai a puncivadászoknak. Nincs jobb érzés mint egy ilyen kevés tapasztalattal rendelkező “erkölcsös” nőt megrontani. Elhiheted, nagyon élvezik, csak más felvezetés kell nekik ahhoz,h cselekedjenek, mint más, tapasztaltabb, szabadosabb nőknek.

Legutóbb decemberben dugtam meg egy olyan nőt, aki gyakorlatilag a fél életét egy ember mellett élte/éli le, egy 40+ megkímélt milf, gyerekkorom óta ismerem. A leszólítás pillanatától 2 hét múlva jött ő hozzám. Azóta is kezelgetem és elhiheted, hogy egyre bővítjük a repertoárt, és nem én tanulok tőle. :) 2 hét kellett egy olyan nőnek, aki már arról is lemondott, hogy valaha még egyáltalán dugni fog. A férjével már évek óta nem csinálnak semmit. Így egy fiatal csajnak, akinek a barátnői között nem kevés zsigeri ribanc is van, mennyi idő kellhet szerinted? :)

“Különösebben nem akartam ezt leírni, de én elég magas smv-vel rendelkezem.
7-8 körül.”
Azért nem akartad ezt leírni, mert sejted magadban, hogy ez valójában nincs így. Ezt egy szakportálon felvállalni pedig különösen kockázatos. Ha minden látszólagos szempont szerint valóban 8/10 lennél, akkor sem vagy annyi, mivel ma egészséges mentalitású férfi nem akar nősülni, de még csak eljegyezni sem senkit. Ez tipikus béta move. Én pl már 17 évesen tudtam, hogy soha nem fogok nősülni, pedig még elméleti szinten sem foglalkoztam párkapcsolatokkal, nemhogy azt vizslattam volna, hogy a gyakorlatban hogyan működnek ezek.

Amiket írtam/írtunk jó szándékkal írtuk, nem áll érdekünkben nem a realitást vázolni neked. A nőd vajon miben érdekelt? Most ezt meg hagyjuk is, hogy ő vallásos meg a faszom tudja milyen. Ha a papok egymást szopják, meg a ministráns fiúk örömmel pucsítgatnak nekik, akkor 2019-ben egy átlagos csajt nem lehet megdugni szerinted? :D Ő ugyanúgy nőből van, vagyis egy ösztönlény.

Azt elfogadom, hogy különlegesnek tartod a nődet, de legalábbis másnak/jobbnak mint a mai átlag. Ez is egy nőtípus. Megvan a módja, hogyan lehet vele is maximalizálni a kapcsolatot. Csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy pont nem úgy, ahogyan azt te most eltervezted. Estig tudnám sorolni az okokat, hogy miért érné meg egyértelműen jelezni felé tettekkel, hogy férfi vagy, nem pedig egy jól nevelt, még a házasság előtt papucsosított rendes fazon. Egy ilyen mellett egy nő amikor nem bír magával milyen fasziról, milyen élményekről fantáziál szerinted? :)

Amúgy ez is egy jó teszt,h megmérettesd a viszonyotokat. Kérdezz rá, hogy milyen mocskos, szokatlan, perverz fantáziái vannak. Ha csak olyat mond amiben te is benne vagy, akkor sajnos palira vagy véve. Ha olyat is mond, ami téged nem érint, vagy csak részben, akkor inkább hihető,h őszintén válaszolt. De ugye az ilyen beszélgetések nálatok (sem) fel sem merülnek. Az elmondottak alapján bármiféle aggodalom nélkül elengednéd velem pl egy szombat esti programra, és utólag készpénznek vennéd, hogy nem történt semmi “olyan”? Egy jó film a témában: https://port.hu/adatlap/film/tv/tisztessegtelen-ajanlat-indecent-proposal/movie-21246

Még csak egy kérdés. Egy ilyen tündibündi, szűzmária szoknyája alól szakasztott rendes lány mellett mi szükség van a férfihangot olvasni, esetleg még tanácsot is kérni a komment szekcióban, ne adj isten stratégiai lépésekben gondolkozni? :D Ugye érzed,h itt valami ellentmondás van?

Az örömmel fogadnék alatt pedig azt értem amit mindenki aki tud olvasni. Örömmel fogadnék a kapcsolatod bukására, amennyiben nem változtatsz. Mert a könnyű pénznél nincs jobb. :)

tomgal
Olvasó
tomgal

Nem kétlem , hogy a jószándék vezérel.
A FH-ot hosszú évek óta olvasom. Még bőven a menyasszonyom előttről, amikor huszonévesen volt egy-két pofáraesésem. Kommentelni kezdtem most.Mivel te eleve csak puncivadász vagy , nem igazán tudod megérteni, hogy milyen ha az ember családot akar. Nekem jó példa van előttem, számomra a család, gyerekek nélküli élet lenne elfogadhatatlan. Ez nem smv függő. Ez beállítottság.

Gondolod, nem teszteltem le a barátnőm , 2-3 pofáraesés után ? A legjobb haverom segített benne ,na ő tényleg 9-es körül van. És átment a vizsgán …

Azokk után, bármikor elengedném veled, nem egy faszinak volt meglepetésben része. ( és random szerűen továbbra is több mindennel tesztelem, megbízok én benne, de az ördög nem alszik )

Én továbbra is az ecet, méz keverésére szavazok. Azt, meg hogy mennyire vagyok férfi a szemében, meg naponta bizonyítja…én amúgy az oldalon a cikk kapcsán csak elgondolkodtam , hogy vajon tényleg bárkivel megtörténhet -e.

Persze nyilván azt gondoljátok a vesztembe rohanok, pedig nem. Nagyon figyelnem kell, ügyesnek kell lennem, de vannak fegyvereim, amit most nem részleteznék…

Ha meg sikerül, akkor gondolom mindenki örülni fog. Majd húsz év múlva kiderül.

Családos embernél , vagy akinek komoly kapcsolata van, még a nem nyíltan félredugás is veszélyes. Másik haverom, volt osztálytársam most válik. Két kisgyerek, normális, kedves , smv-ben picit lejebb feleség. Igazi anyuka, feleség típus. Csak féltékennyé akarta tenni valami kolleginával, aztán kicsit több is sikerült. A felesége megérezte , hogy változott. Nem volt semmi bizonyítéka, állítólag érezte. Betett egy kis pendrive méretű rögzítőt a kocsiba. 24 órát rözített. Feleség idegösszeomlással kórházba. Majd amikor kijött válóper bead. Iskola óta egy pár voltak. Kurvára megérte.

Ha igazatok volt, esküszöm közlöm.

common man
Olvasó
common man

Gondolod, nem teszteltem le a barátnőm , 2-3 pofáraesés után ? A legjobb haverom segített benne ,na ő tényleg 9-es körül van. És átment a vizsgán

És a barátnőd szokta olvasni a férfihangot….?

tomgal
Olvasó
tomgal

Nem :) Nem ismeri az oldalt…

common man
Olvasó
common man

És a “legjobb haverod” ? Hát , tomgal ha nem egy szórakozó női társaság vagy(ennyi meseszerűségnél már felmerülhet) akkor egy igazi naiv személyt tisztelhetünk benned.De én optimista vagyok mint mindig,kívánom a legjobbakat!

Captain Admin
Olvasó

Ugye ilyen helyzetekben adja magát a kérdés mindig, hogy vajon a legjobb haver elmondta volna ha a csaj belement volna a kavarásba? :)

Én voltam hasonló helyzetben, egy haverom feleségére rájött, hogy a sok évi hűség stb után ő is vágyna valami kis izgalomra, újra, és ő rám gondolt. Ha egy kibaszott jó nőről lett volna szó az én értékrendem szerint, akkor hülye lettem volna elmondani. Mivel egy olyan nő volt amilyennel már volt dolgom nem egyel és lesz is a jövőben is biztosan, így nem volt különösebb tétje a dolognak, megbeszéltem a haverommal. :)

Captain Admin
Olvasó

“számomra a család, gyerekek nélküli élet lenne elfogadhatatlan.”
Számomra is. Ezért van gyerekem már 11 éve.

“Ez nem smv függő. Ez beállítottság.”
De, ez smv függő. Magas smv-jű pasinak jóval jobbak az esélyei az ismerkedésre, a kapcsolat kialakítására és a fenntartására is. Senki nem beszélt gyerek és család nélküli életről. Én arról írtam neked, hogy milyen alapstratégiát kövess a kapcsolatodban, amennyiben annak a hosszabb távú fenntartása a célod.

“Gondolod, nem teszteltem le a barátnőm , 2-3 pofáraesés után ? A legjobb haverom segített benne ,na ő tényleg 9-es körül van. És átment a vizsgán …”
Te, mesélj már erről a tesztről! Ha korábban már több(!) pofáraesésed is volt, akkor nem értem miért megy itt ez a finghámozás!? Eleve mi a fasznak kell tesztelni a nődet, akiben megbízol? Ha okosan csinálod bárhová elküldheted a nőd, nem fog félredugni. A legjobb haverod könnyen lehet, hogy egy csak a te szemedben 9-es pali, amúgy meg csak egy műmájer szerencsétlen, aki semmit nem vált ki egy normálisabb nőből.

Én is dugtam már meg haverom nőjét, és csak rajtam múlt, hogy fog-e tudni róla a haverom vagy sem. Az nem teljesítmény egy nő részéről, pláne nem bizonyíték a hűségére, hogy egy random embernek nem ugrik egyből a farkára. Ha olyan közegben, ahol bizonyítottan jelen van valaki aki neki vonzó és szimpatikus és nem lép félre annak ellenére, hogy a lehetőség is adott és a lebukás esélye is nulla, az már valami. Ugye a haverodat nem a nőd választotta ki, hogy na kicsim, akkor a józsival szeretném próbára tenni magam? :D A nőknél ilyenkor a legfontosabb szempont a lebukás esélyének minimalizálása. Mivel a legjobb haverodról volt szó, szerinted mekkora esélyt adott annak, hogy majd elmondja neked? Ha ez nagyobb mint nulla, akkor ez nem teszt volt, hanem csak valami tinilányos akció. :D

“Nagyon figyelnem kell, ügyesnek kell lennem, de vannak fegyvereim, amit most nem részleteznék…”
Azért nem részletezed, mert egy darab fegyvered sincs. Azt sem tudod, melyik irányból várható az ellenség, nemhogy azt, hogy az hogyan néz ki.

“Családos embernél , vagy akinek komoly kapcsolata van, még a nem nyíltan félredugás is veszélyes. ”
Amennyiben jól választ az ember (ezzel kezdtem a mondókámat feljebb), semennyi (vagyis nulla) kockázata sincs egy félrelépésnek férfi oldalról. Én minden kapcsolatomban félredugtam, a legutóbbi 10 éves viszonyban az első félrelépés után még 8 évig együtt voltunk. Ez egyszerűen nem tényező. Vagyis az, mert minden esetben csak még jobban meg akartak felelni a nők, ami amúgy egy teljesen természetes reakció.

“Másik haverom, volt osztálytársam most válik. Két kisgyerek, normális, kedves , smv-ben picit lejjebb feleség. Igazi anyuka, feleség típus. Csak féltékennyé akarta tenni valami kolleginával, aztán kicsit több is sikerült. A felesége megérezte…”
A haverod egy balfasz. Mi sem bizonyítja ezt jobban mint az, hogy egy piacképtelen nő is dobta. Az,h nem vette észre,h ellenőrizve van, és még abban sem ő döntött,h félredug-e vagy csak kavar, ez mindennek a legalja. Még ő sem hitte el magáról, hogy meg fogja tudni dugni a kolléganőjét, aztán amikor villant a punci, nem tudott gondolkozni és elbaszott mindent. :D

Figyelj, az eljegyzés már megtörtént, ezzel ne variálj, de a házasságot felejtsd el, mert maximum pár éven belül az Apák az igazságért fb csoportban fogsz tanácsért sírva könyörögni. És itt nem arról van szó, hogy ma egyáltalán nem szabad pl nősülni, hanem arról, hogy ilyen vakon, felkészületlenül nem szabad. Mert ez egyenértékű azzal amit csinálsz, mint ha hurokba dugnád a fejed. Ugorj neki a szakirodalomnak, fórumozz, kérdezz sokat, aztán majd idővel kitisztul ez. De mindenekelőtt ma szombat van, este kúrj félre! Ha kellesz a nődnek, úgy is kelleni fogsz. Ha nem, akkor pedig amúgy sem ha soha rá sem nézel már más nőre. Középtávú tervként pedig legyen az a célkitűzésed, hogy beújítasz egy foglat csajt szeretőnek pl melóból. Na, tőle rengeteget tanulhatsz majd, 3D-ben fogod kapni a tananyagot.

Ha végképp eldöntötted,h nősülsz, akkor ezekre figyelj legalább:
1. Vagy te nyerj anyagilag a házassággal (hozomány), vagy pedig házassági szerződést kössetek.
2. Készülj fel arra, hogy védve legyél egy esetleges válás esetén a gyerekeiddel történő zsarolással szemben. Zsarolás ellen a legjobb módszer a zsarolási potenciál mielőbbi megszerzése. Egyszerűbbet és ideálisabbat a házi szexvideótól/képektől még nem hallottam.

Ha csak ezt a kettőt betartod, már nagy bajod nem lehet. Ha ezekre olyan választ írnál,h bizalom meg a faszom tudja milyen hülyeségek, akkor el sem kezd!

tomgal
Olvasó
tomgal

Még annyi, hogy a megkímélt 40+ milf csajt, vajon miért is dughattad meg ( íly könnyen) ? Mert a nő lemondott arról, hogy valaha is dugni fog… Mert a férjével évek óta nincs semmi. Ez is igazolja , higy az elhanyagolás bizonyos téren , tereken, mihez is vezethet. Talán érdemes visszakeresni, milyen témában volt az első kommentem. Ebben úgy tűnik én tudnék sokat mesélni … Jó szex-szel kezesbáránnyá lehet varázsolni a nőket. Folyamatosan dugni kell a nődet.Mi a mocskos perverz gondolatokról nem beszélgetni szoktunk

Captain Admin
Olvasó

Az a 40-es nő úgy lett szocializálva, hogy neki az volt a normális, hogy ez az élet rendje, hogy ennyi év után már nincs szex. Ami a miértre magyarázatot ad, az jelen esetben is a szintkülönbség a javamra, plusz a képesség, hogy beindítottam a nőben valamit. ;) De ez a nő teljesen más tészta mint a tiéd. Nem összevethető semmilyen téren sem. Ami közös bennük az talán az, hogy könnyű nekik újat mutatni.

“Ebben úgy tűnik én tudnék sokat mesélni … Jó szex-szel kezesbáránnyá lehet varázsolni a nőket.”
Igen, biztos vagyok benne, hogy sokat tudnék tanulni tőled. Olyannyira kezesbárány a nőd, hogy ellenőrizned kell, és rajtad van a para így házasságkötés előtt, mert nem tudod, hogy ennyire bízhatsz benne. :) Újabb jó tanács, hogy ne röppenj el magadtól, amiért látszólag élvezi a szexet veled egy nő, aki eddigi életében még csak veled feküdt le. A kulcs momentum az lesz, amikor majd másvalakivel is megteszi ezt, és minden ami kicsit is másként fog történni mint otthon veled, az neki új, és ezért érdekes lesz. Ekkor fog eldőlni, hogy hányadán is álltok. Ha nem kerül erre sor, akkor pedig az lesz a kulcsmomentum, amikor szülés után otthon megszűnik a szex, mert nem fog kívánni már egyáltalán, és ott is csak rajtad fog múlni, hogy helyesen kezeled-e a helyzetet és újra vágyat tudsz-e majd benne ébreszteni irántad.

Nem kell bizonygatnod a nyilvánvaló ellentétét szavakkal, amikor a tények (tanácsot kértél feljebb) önmagukért beszélnek. Szerintem ma itt jóval több hasznos tanácsot kaptál, mint amire akár 10 éve egyáltalán hozzá férhetett volna bárki is. Az,h mit kezdesz ezekkel és a helyzeteddel, ez csak rajtad múlik.

tomgal
Olvasó
tomgal

Tényleg, igazán értékelem ezt a sok időt és energiát , de egyet elfelejtesz C. A. , nem mindenki akar úgy élni, minte te. Nem is mindenki képes rá. Itt egy ki-bebaszott nagy alfa dumát levágtál kb mindenkinek . De , ha nem haragszol , még akkor is , ha bétásnak tűnik , valahogy jobban bízom apámban , azrán meg én hasonló családi életre vágyom , mint amit ő létrehozott. Ez a mindenki baszik mindenkivel számomra meredek . Többen írtuk már , hogy inkább monogám tipusúak vagyunk. Tőlem mindenki úgy él, ahogy akar , de fel nem tudom fogni , ha egy férfi lazán elnézi , hogy a nője félrekúr , mert attól majd jobb lesz utána szex. Biztos velem van a baj, de én többet bottal se nyúlnék ahhoz a nőhöz. Pláne az én helyzetemben. No meg ez a haverom nöjét csak azért nem dugom meg , vagy csak akkor mondom el, ha nem elég jó nő ? Ha nagyon jó nő ,akkor szevasz barátság….biztos én vagyok túl jólnevelt , meg béta , meg blue pill, de én nem így gondolkodom.

Egyébként én sem értem, ha ennyire nagy alfa vagy, meg minden tökély , dúskálsz a punciban, úgy osztod az észt mindenben , mint egy tanítómester, mi a faszt keresel itt ? Én még jóval kezdőbb és fiatalabb koromból olvasgattam itt már évekkel ezelőtt.

Nekem olyan érzésem van, mintha leereszkednél itt a szegény , béta suttyókhoz és majd te megmondod a tutit. Szerintem amúgy aki igazán tudja a tutit , az soha nem jár errefelé. Nincs miért…
Ja, a nőmet még a kapcsolatunk viszonylag elején teszteltem ezen a téren , azóta nem kell. A mostani tesztek csak kisebbek, igazat mond e, bizonyos helyzetekben mellém áll -e , de ezek is gyérülőben vannak.

Balton
Olvasó
Balton

Nyugi ő aztán szívesen öli az időt meg az energiát, hogy a mondandója lehetőleg minél több mindenkinél sikert arasson. Egyébként jópár kommenternél ez már sikerrel járt, úgyhogy már nem is jött hiába.
Megpróbálja elhitetni hogy ha monogám vagy akkor lúzer vagy mert a nőd úgyis megcsal, nem tudsz ellene tenni mert a nők ilyenek. Ismerős-awalt? Hányadik lépcsőfok is ez? Azt ő tudja hogy miért nem akar továbblépni innen, de lehet hogy így kényelmes mert lelkiismerettől függetlenül azt dug meg akit akar. Majd egyszer valami szerbnek a csaját aztán megkocsikáztatják, de lehet hogy boldogan ágyban párnák között 3 csajjal, el kell neki hinni aztán készen van.
A többi okosság hogy szülés után megszűnik a szex, meg nem fog egyátalán kívánni, azt csak olvasta. Lehet hogy itt olvasta lehet hogy ott, lehet hogy itt is ott is, nem tudjuk, elmondja kérés nélkül úgyis, de messziről jött ember azt mond amit akar.
Ez tetszik a legjobban: „Újabb jó tanács, hogy ne röppenj el magadtól,” mondja ezt valaki aki el van szállva magától.
HA kapcsolatban vagy, teljesen jogos a kétely különösen a gyerek megjötte után, a nőd tényleg elkezd a szexre mint nyűgre gondolni, ha hagyod. Ha nem akarod hagyni erre van itt pár jó cikk, hogyan lehet újra visszaszerezni ebben is az irányítást, meg még sok másban is.
Viszont azzal, hogy kapcsolatban vagy a címkézők, már nyomják is a pöcsétet, hogy béta, papucs, meg hasonlók. Nyomogassák, te vagy a te életednek a motorja, meg a családodé is, és jogosak a kételyek. Tudod aki okos, az nem hiszi el magáról hogy mindent tud, vagy ha elhiszi semmi képpen sem reklámozza úton-útfélen.

Captain Admin
Olvasó

Nagy kérés volna feléd, hogy másold be azt a mondatom, ahol bétának címkéztem őt, AMIÉRT a kapcsolatát működtetni szeretné?

“Azt ő tudja hogy miért nem akar továbblépni innen, de lehet hogy így kényelmes mert lelkiismerettől függetlenül azt dug meg akit akar.”
Hidd el, voltak már olyan pillanataim, amikor lelkiismeret furdalásom volt, mert miközben éppen hátulról dugtam egy foglalt csajt, a palija pont üzenetet írt neki, hogy alig várja már, hogy hazaérjen hozzá. A csaj pedig szándékosan nem fürdött le miután hazaért, mert kíváncsi volt, hogy észre vesz e a palija bármit is. A mai kis beszélgetésben pont ez lett volna a lényeg, hogy a nőkben még ennyi lelkiismeret furdalás sincs ilyen helyzetekben sem, mint amennyi akkor bennem volt. Ismerősi körből tudnék nagyságrendekkel meredekebb és gusztustalanabb ilyen sztorit, kismamával a főszerepben.

“A többi okosság hogy szülés után megszűnik a szex, meg nem fog egyátalán kívánni, azt csak olvasta.”
Igen, szoktam olvasni. Ezt tanácsolom neked is! Ezt dobja ki a gugli az első 3 találatnak:
https://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/szulok_nagyszulok/24655/miert_megy_tonkre_annyi_hazassag_a_gyerek_szuletese_utan

https://24.hu/kozelet/2017/09/10/gyerekszuletes-utan-es-negyveneves-kor-korul-dobjuk-el-a-karikagyurut/

https://kisbabanaplo.com/miert-mehet-tonkre-egy-parkapcsolat-gyermek-szuletese-utan-2/

Annak, hogy a nők miért nem kívánják szülés után már azt a férfit akitől szültek, ennek evolúciós biológiai oka van. Gugli a barátod.

Balton
Olvasó
Balton

Fasza, gugli a barátod mi? Te elolvasod amit idelinkelsz nekem amúgy?
Az első cikket János Valéria párkapcsolati szakértő narrálásában olvashatjuk.
A második Haszon Zsófia cikke, aki Pálfalvi Ildikó mediátor-coach-tréner-t kérdezi, ennek vagymá az elsőnek nem tudom de em is érdekel, a döntő kiemelt momentuma: „A szakember úgy látja, hogy a gyerek/gyerekek születéséből adódó változásokat leginkább a férfiak viselik nehezen.”
A harmadik a Kismama Napló cikkje nőknek, e még ez a legjobb, mert ebben fontos terhességi tanácsokat adnak.
Szeretnék gratulálni, hogy ilyen figyelmesen és gondosan olvasod a nőknek szánt cikkeket, bár én nem értem hogy ezeket nekem miért kellene ugyanígy tennem, amúgy ki a personális-coachod? ha már itt tartunk…

Direktben nem bétáztál le valószínűleg senkit, nem emlékszem ettől függetlenül lehet. Passz. te magát a monogám kapcsolatot, akarod lenyomni, nem tudom miért, a wc csészébe. Biztos személyes motivációd van hozzá. Jogod van rá, csak ne várd el hogy ehhez mindenki tapsoljon. Sajnos te nem tanácsot adsz, hanem nem tudom mit csinálsz, jobb ötletem nincs erre: gagyogsz-ragyogsz.

„Annak, hogy a nők miért nem kívánják szülés után már azt a férfit akitől szültek, ennek evolúciós biológiai oka van.” – képzeld tudom, és benne is van a hsz-emben, csak ezek szerint nem találtad meg.
„Gugli a barátod” – viszont a tiéd, meg nem. Nem mindenki a gugliból okoskodik, aki abból teszi az legalább gondosabban tegye.

Azt hogy kit hogyan előröl-hátulról csináltad, kérlek nekem mint választ ne küldjed el, mert nem vagyok rá kíváncsi, kedves egészségedre hozzá. Nem magyaráz semmit, csak üres melldöngetés, olyan mint az elbeszélésekben az epizódok, nem viszi előre a cselekményt, ám elárul a benne szereplő jelleméről 1-2 dolgot. Ez viszont pipa.

Egy valami azért érdekel, amire válaszolhatnál, az általad korábban leírtakkal összhangban: a szabados, és a partnereidet is szabadosságra búzdító „életviteled” mellett, mi garantálja azt hogy a tiéd a gyereked? Vagy egész csak utána alakult így?
Hogy ne arcátlan kötekedésnek vedd amit írok, a sajátomban azért vagyok biztos mert úgy néz ki mint én. És ugye monogám kapcsolatom van, bár sugalltad korábban hogy abban én ne legyek biztos, mert úgyis…

Balton
Olvasó
Balton

Közbenmeg, nem olvasok azt itt alattam: “A tipikus béta hozzáállás a tiéd”

Captain Admin
Olvasó

“Passz. te magát a monogám kapcsolatot, akarod lenyomni, nem tudom miért, a wc csészébe. ”
Erre mégis mi az anyámból következtettél? :) Semmi bajom a monogám kapcsolatokkal. A mai kis eszmecserének sem ez volt a tárgya, hanem a házasságkötés. Azt vállalom, hogy ma már a monogám párkapcsolatok idejét múltak, korszerűtlenek, kivitelezhetetlenek. És leginkább a nők miatt.

Természetesen ehhez a mai rendszerhez is lehet eredményesen alkalmazkodni párkapcsolati keretek között, de azok nem a monogámia keretei. Egy párkapcsolat nem feltétlen és törvényszerűen monogám. Sőt, 99%-ban gyakorlatilag nem az, mert még mindig az az általános, hogy titokban csalják egymást a felek. Ma akik monogám kapcsolatban élőknek vallják magukat (pl tomgal fórumtárs) ők sem monogámok, hanem nagyon nagy jóindulattal is “csak” sorozatmonogámok. A monogám párkapcsolat az az, amikor egyik fél sem feküdt le soha senki mással a társán kívül. Ez ma kivitelezhető szerinted? Naugye.

“a szabados, és a partnereidet is szabadosságra búzdító „életviteled” mellett, mi garantálja azt hogy a tiéd a gyereked? Vagy egész csak utána alakult így?”
Hol olvastad azt, hogy nekem szabados az életvitelem? Pláne azt, hogy a partnereimet szabadosságra buzdítom? Nekem szántad ezt a kérdést egyáltalán?

Balton
Olvasó
Balton

Leírtad, akkor értened kell a 99% fogalmát hogy mit jelent. Nagy-Britannia kutatás, 25-33%-nyi kakukktojás, amit mértek /számoltak/statisztikáztak. Ha megtriplázod számszakilag(mi értelme lenne egyébként) sem 99%. Pláne nem hinném magam az 1%-nak, semmilyen szinten.
Mesterien forgatsz ki és terelsz, szelektíven beszélsz, emlékezel, tudom hogy nem vagy nő. De ez azért ebben a formában kivitelezve, 1-2 korábbi feminista kommenternek is irígylésre méltó teljesítmény lenne.
Figyelem, nem amit, hanem ahogyan-ra értem!
Ez a monogámiás hasonlatod, ez valami frenetikus, akkor bocs én sem vagyok az. Látszik a szocializációs különbség.
Igen neked szántam, arra kérlek szövegértési különbséget ne látass.
Na mindegy, meggyőzni nem tudjuk a másikat, de erre kapsz egy lájkot, “ma már a monogám párkapcsolatok idejét múltak, korszerűtlenek, kivitelezhetetlenek. És leginkább a nők miatt.” bár annyival kiegészítem, ha hagyod akkor persze.

Captain Admin
Olvasó

Miért mosod össze a monogám párkapcsolatok valódiságát a megszületett gyermekek biológiai apjának kilétére vonatkozó valódi számára irányuló kutatással?
Ha a megszülető gyermekek bizonyítottan 30% arányban nem attól származnak biológiailag, mint aki az apjuknak hiszi magát, akkor a gyerekkel még nem, vagy szülni már nem akaró nők esetében még magasabb a félrekúró nők aránya.

Captain Admin
Olvasó

A tipikus béta hozzáállás a tiéd. Azt érzed magadban, hogy valami nem kerek, valahol kilóg a lóláb a kis illúzióvilágodból, de nem tudod, hogy hol. Nagyon helyesen próbálsz kicsit utána járni, segítséget kérni, mások véleményét kikérni. Ám, amikor olyan válaszokat kapsz a kérdéseidre, amelyeket ha elfogadnál, be kellene ismerned magadnak, hogy idáig álomvilágban éltél, esetleg még hibáztál is, na ez nem megy. Inkább maradjon csak a kényelmes, megnyugtató illúzióvilág, ebből nagy baj nem lehet, ha te rendes vagy a nőddel majd ő is biztosan az lesz, hiszen eddig is az volt, átment a teszteden is, meg apuci is azt mondta és a nővéred is. Mit írtál, hány éves vagy? :D

Az rendben van, hogy évek óta olvasgatsz itt. De miért nem alkalmazol a megszerzett ismeretekből valamennyit? Mert amit felsoroltál itt a mai nap, abban kevesebb stratégiai elem van, mint amikor 15 éves lányok akarják a szüleiknél elérni, hogy elmehessenek bulizni. Egyáltalán miért kérsz tanácsot, ha azok előre láthatóan nem illeszkednek a világképedbe? Ezer és egy olyan lehetőség van, ahol azt mondanák amit ilyenkor hallani akarsz. Sajnos (vagy inkább törvényszerűen) tényleg kódolva van a kapcsolatodba a hatalmas pofáraesés, mégpedig a hozzáállásod miatt. A nőd az így kialakult helyzetekhez fog alkalmazkodni.

“De , ha nem haragszol , még akkor is , ha bétásnak tűnik , valahogy jobban bízom apámban , azrán meg én hasonló családi életre vágyom , mint amit ő létrehozott.”
Senki nem mondta,h ne tedd ezt. Én arra próbáltam rávilágítani,hogy nő és párkapcsolati ügyben nem célszerű nőt megkérdezni sem, valamint egy olyan faszit sem, aki egészt életében egy pinát látott. Főzni kitől tanulnál szívesebben? Aki csak és kizárólag a tejbegrízt tudja megfőzni, vagy aki 30 féle kaját bizonyítottan el tud készíteni?

“Ez a mindenki baszik mindenkivel számomra meredek . Többen írtuk már , hogy inkább monogám tipusúak vagyunk.”
Az teljsen érdektelen, hogy számodra mi meredek és mi nem. Ettől függetlenül még a világ ilyen, mindenki aki teheti baszik mindenkivel, ha eljutnak ezek az infók hozzád tényszerűen, ha nem. Ti (a nőddel) eleve nem lehettek mindketten monogám típusúak, mivel minden nő alapból, eredendően hipergám típusú.

“de fel nem tudom fogni , ha egy férfi lazán elnézi , hogy a nője félrekúr , mert attól majd jobb lesz utána szex.”
Veled van a baj, mert nem tudod értelmezni a leírtakat. Az általam felvázolt helyzet még csak össze sem hasonlítható a tiéddel. Mivel te a kapcsolatod elején vagy (legalább is ezt gondolod), én pedig már egy kifutott, érdemi lépés nélkül hamarosan véget érő kapcsolat jelenlegi állapotára írtam, hogy ez egy járható út, megoldás lehet arra, hogy a kapcsolat továbbra is fennmaradjon, a szexuális kizárólagosság (látszólagos) megszüntetésével.

“Biztos velem van a baj, de én többet bottal se nyúlnék ahhoz a nőhöz. ”
Mivel jobb úgy kinyalni a nődet, hogy aznap beleélveztek a tudtod nélkül, mint úgy, hogy tudod, hogy mikor történt vele ilyen utoljára? Tényleg érdekelne erről a faterod véleménye is. :D

“No meg ez a haverom nöjét csak azért nem dugom meg , vagy csak akkor mondom el, ha nem elég jó nő ? Ha nagyon jó nő ,akkor szevasz barátság….biztos én vagyok túl jólnevelt , meg béta , meg blue pill, de én nem így gondolkodom.”
Ennek mi köze a barátsághoz? Soha nem tudta volna meg. Ugyanúgy, mint ahogy te sem fogod soha megtudni, hogy a nődet lekúrta-e a legjobb haverod. Azért nem, mert rajtad kívül ezt tudatni senkinek sem áll az érdekében. Sem a nődnek, sem a haverodnak. Ekkora öngólt lőni csak guzmics tud, hogy önszántadból tudatod egy tőled jobb palival, hogy nem bízol a nődben, ez valami rekord béta megmozdulás volt. Magát az elképzelést sem értem. Ha ellenőrizni akarod a nőd, akkor ellenőrizd! Ezer és egy 1000% megbízhatóságú módszer van erre.

Lehet furcsállod az idő és energia mennyiségét, amit pl erre a threadre fordítottam. Én egy másodpercet sem sajnálok belőle. Bőven megtérült eddig is és a jövőben is csak kamatozni fog az ismeret. De nem csak rám vonatkoztatva, hanem ha elfogadja az okosítást majd, akkor a fiamra vonatkoztatva is. Az egész életében egy pinát látott emberrel beszélgetni ebben a témában, na annak minden percét sajnálnám. :)

tomgal
Olvasó
tomgal

Csak egy kérdés. Honnan veszed, hogy apám egy pinát látott életében? Konkrétan volt egy felesége anyám előtt. Egyébként meghalt egy balesetben. Volt anyám előtt barátnője is. Erről ennyit.

Captain Admin
Olvasó

Tehát legalább 3 pinát látott az öreg élőben. Kérdésnek itt helye nincs. :)

Hunn
Újságíró

Én a következőre jutottam, tomgal. Egy nő, abban a pillanatban, ha egy reggel úgy ébred, hogy nem szerelmes a férfiba, azonnal vadidegenné és halálos ellenséggé válik a számára, és ez elkerülhetetlen. Bekövetkezik hát a villanykapcsoló-effektus Miért?

Egy nőnek a fiatalsága és a szépsége az egyetlen értéke. Ez az, amivel meg fogja tudni fogni a nagy Őt. Ezt a lelke mélyén minden nő pontosan tudja.

Amikor viszont arra ébred, hogy kiszeretett egy férfiból, akkor úgy érzi, hogy valaki másra pazarolt ebből a fiatalságából és a szépségéből, ami miatt lehet, hogy a nagy Ő-nek már nem is fog kelleni, mert már öregebb és csúnyább annál, mint amilyen akkor volt, amikor az exével összejött, aki ha nem zavart volna be és nem lett volna útban, a nő lehet hogy már rég, és még időben megismerte volna a nagy Őt.

Ez “természetesen” vért kíván, bosszúért kiált, és csakis a maximális anyagi kompenzáció kisebbítheti a szörnyűség élét. Ez az oka annak, hogy a válókeresetet benyújtó asszonyok még a velőt is kiszívják a szerencsétlen csóka csontjaiból.

tomgal
Olvasó
tomgal

Erre kell az ecet, meg a méz…és jól kell keverni.

common man
Olvasó
common man

“Van zsákodba minden jó
piros alma mogyoró”
Aktualizálni! Az én időmben még senki sem vonta kétségbe a dal szövegét.Ma már igen.És csoki ?Gumimaci? Én má ettem mogyorót nem is édes…

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Én is megkaptam az extől, több mint 20 év házasság után, hogy ő még mindig egy jó nő (majdnem 50 volt akkor), és az élet rövid, ki tudja, mikor halunk meg, ezért még jár neki egy jobb pasi, mint én.

wittukind
Olvasó
wittukind

Tényleg megáll az eszem és átsorog! kb egy idősek lehetünk…hogy tartottad te azt az asszonyt hogy ilyensmiket mondjon 20 év után?? nem azért mert érdekelne az 20 éves házasságod, az mindenki privát ügye, szerintem….ennyire kimodernizálódott?

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Itt is a villanykapcsoló hatás jött be, egyszer csak minden rossz lett, nem tudtam jót csinálni. Amúgy igen, kimodernizálódott, budapesti liberális értelmiségi körökbe került, és ez látható nyomokat hagyott rajta.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Egyébként mondtam neki, lehet, hogy te egy hot milf-nek érzed magad, valószínűleg elég könnyen találsz alkalmai szexpartnert, meg olyat, aki elvisz színházba meg táncolni, de hogy olyat is találsz, aki ápol, ha beteg vagy, aki kifizeti a fogorvosi számládat, aki elviszi a kocsidat a szervizbe, az már nem olyan biztos. De lepergett róla, meg se hallotta.

Captain Admin
Olvasó

“Én is megkaptam az extől, több mint 20 év házasság után, hogy ő még mindig egy jó nő (majdnem 50 volt akkor), és az élet rövid, ki tudja, mikor halunk meg, ezért még jár neki egy jobb pasi, mint én.”

Ez egy nagyon érdekes téma. Optimista leszek és azt feltételezem, hogy nem azért voltatok együtt 20 évig, mert beleragadtatok a fosba, hanem azért, mert működött a kapcsolat. És innen gondolkodjunk kicsit tovább!

Én, ha olyan helyzetbe kerülnék (amilyenbe már nem fogok), hogy fiatalon összejöttem egy csajjal, aki nekem adta a legtöbbet amit egy nő adhat egy férfinek (a szüzességét és azt,h fiút(is) szült nekem) és a példánál maradva mondjuk a 20 év alatt sem dugott félre (de ha párszor igen, leszarnám,m lényegében a töredéke lenne annak amit én csináltam volna ennyi idő alatt), akkor én minden gond nélkül elengedném kalandozni ha erre volna igénye.

Baja nem lesz, én már megdugtam milliószor, vélhetően addigra mindent kipróbáltam már vele amit csak akartam, tönkre tenni nem tudják, hagy éljen. A legrosszabb esetben egy szexállatot csinálnak belőle (sok ilyen változásról hallani). Még azt is megkockáztatom, hogy én szorgalmaznám erre. :) Egy nő ilyenkor kurvára ki tud virulni. Ha vele élsz, akkor most őszintén, nem jobb egy kivirult 40plusszos baszógéppé vált milffel élni a korábbi laposabb időszak után, mint havi 1-2 maszatolás mellett elnézni nap mint nap, ahogy eljátssza illemből/megszokásból, hogy ez így jó neki? Ennyi idő után én még azt is megkockáztatom, hogy nem lenne ez keserű pirula.

Konkrétan van egy ilyen haverom, 20 éve együtt vannak, csak ő dugta meg a nőjét. Teljesen ki van neki szolgáltatva, szinte egy perc szabadideje nincs a csajnak amióta együtt vannak, mindig szem előtt van, ha akarna sem tudna félredugni, pedig már nagyon igényelné, ez tisztán látszik. Pedzegettem a haveromnak ezt a témát, de hallani sem akar róla. Tudja jól,h kínlódik a nője (pláne úgy,h ő neki időnként vannak szeretői) és azt is,h nagy részben kényszerből nem lép ki a kereteiből a nője, mégsem engedné. Véleményem szerint nagyon hülye módon hatalmas élményeket von el magától(is) a haverom így.

wittukind
Olvasó
wittukind

Azé mostmár keritőnek nem kell beállni ha már 20 évig jól ment…nem-e vagy te SS mint elcseszett férfi?

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Ez igazán föl sem merült. Nem is vagyok alkalmas az ilyesmire. Egyébként a 20+ év alatt egyikünk sem csalta meg a másikat, amennyire tudom (részemről biztosan tudom, de az ő részéről sem hinném).

Amúgy meg, talán reménytelenül konzervatív vagyok, de határozottan baleknak éreztem volna magam, ha úgy van, hogy más ágyába bújik, közben meg én fizetem neki a benzint, a fogorvost, a nőgyógyászt, a fitness klubot… Ez megalázó.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Valójában több volt, mint 20 év, mert már előtte is együtt éltünk, összesen úgy 24 év volt. Nem, nem szűzen vettem el, volt neki előtte több komoly kapcsolata is, meg komolytalan is, az első 5-ben nem voltam benne. Mondtam, hogy menjünk el esetleg egy swinger klubba, de azt meg nem akarta. Amúgy meg, hát nem tudom, azért az egy fura helyzet, hogy mondjuk elmegy valahová baszni, és az én hitelkártyámmal fizeti a szállodai szobát. Gyanítom, hogy ez csak ürügy volt, mindenképpen le akart rázni. Bejött a villanykapcsoló effektus, hirtelen minden rossz lett 20 évre viszamenőleg.

Captain Admin
Olvasó

Bocs,h ezt írom, de ezt te basztad el. Semmilyen keret nem volt felvázolva a kapcsolatodban, amihez a nő idomulhatott volna. Amit te keretnek gondoltál (kölcsönös hűség), annak pont semmi értelme, pláne tétje nem volt már a ti helyzetetekben.

Ma, ebben a világban, ilyen társadalmi közegben a legtöbb amivel egy férfi árthat a kapcsolatának az a hűség. Nem kell gusztustalanul, de a nők igenis elvárják a visszaigazolást az élettől, a külvilágtól, hogy jól választottak és jól döntöttek akkor, amikor összekötötte az életét a faszijával. Egyértelműbben semmi sem tudatja egy nővel, hogy olyan férfival él együtt mint ami neki kijár, mint amikor egy tőle jobb, de minimum olyan kategóriájú nővel (vagyis potenciális versenytárssal) dug félre a faszija.

Ilyenkor abban a pillanatban kiderül, hogy mi a szintbéli viszony férj és feleség között, amikor a feleség meglátja a nőt akivel megcsalták. Ha az a nő objektív szempontok szerint jobb nő tőle, akkor azt mondja a feleség, hogy a kurva rámászott a férjére, és elkezdi a manővert ami a férj megtartására irányul. Ha a nő objektív szempontok szerint rosszabb nő tőle, akkor pedig úgy reagálja le a helyzetet, hogy a senkiházi tróger félredugott, és már válik is. :D

Lényeg a lényeg, éreztetned kellett volna az évek alatt,h férfi vagy és, hogy piacképes vagy. De leginkább azt, hogy jóval piacképesebb vagy mint ő. :) Attól pedig,h megdugják a nődet egyáltalán nem kell tartani. Amíg ki nem próbálja, meg nem éli az ember, addig kb olyan, mint amikor egy vaknak született valaki próbálja elképzelni a naplementét. :D Egyszerűen maga tudat, hogy megdugták a nődet olyan elemi ösztönös reakciókat vált ki az emberből, hogy a megszokott szexet nyugodtan beszorozhatod 20-al legalább. A nők ugyanígy éreznek amikor egy tőlük jobb nővel kúrsz félre. Amint biztosítod őt, hogy a kapcsolatotok ettől még nincs veszélyben, ez csak szex volt stb, jön a békülős szex, ami közhely, de pont ez a lényege, ettől jó az igazán.

Azt aláírom, hogy borzalmas lehet úgy megélni mondjuk egy megcsalást, hogy te komoly lehetőségekről mondtál le korábban. De ilyet nem szabad. :) Eleve külön kell választani a megcsalást és azt, ha mással is szexelünk mi vagy a nőnk. A megcsalás feltétele a hazugság, vagyis az átbaszás. A mással történő szexhez nem tartozik hozzá az átbaszás. Hűsség szempontjából egy kapcsolatban ma nem a hűség és a megcsalás között kell választanunk, hanem a megcsalás, és az irányított félredugás között. Én mindig az utóbbit választanám. Inkább tudjak róla, mint hogy a hátam mögött.

Az pedig, hogy alkalmanként mással (pl a szeretőjével dug a feleséged) nem jelenti azt, hogy aláznod is kell magad, esetleg szándékosan balekot csinálni magadból. Ha te mész a szeretőddel valahova, azt te állod anyagilag. Ha a nőd, azt pedig a nőd szeretője. Ha közösen, azt pedig te vagy közösen. Nem kell ezt túlbonyolítani. Amúgy ennek a félig nyitott kapcsolati felállásnak rengeteg gyakorlati módozata van.
– Én ismerek olyanokat, ahol a komplett ismerősi kör tudja a párról, hogy melyik kivel mikor hol, de egymásközt nem beszélik meg. Sejtik, hogy félredugnak, de kussolnak, hiszen nem biztosak a dolgoban, de ők is félredugnak. Jobb a nyugi. Na ennek semmi értelme. :)
– Van olyan, akik nyílt lapokkal játszanak, őszintén, bizonyos keretek felállításával. Pl csak úgy kalandoznak ha mind a ketten jelen vannak. Hol egy csajt hol egy pasit vesznek be, hol párcseréznek.
– ismerek olyanokat, akik szabad teret adnak egymásnak, de mégis keretek között. Megbeszélt helyen találkoznak egy másik párral, és mindenki a pár másik tagjával másik hotelszobába megy át. Reggel meg minden vissza.
– A legelvetemültebbeknél meg nincs semmilyen tabu, egy este alatt 20-an szopatják/dugják meg az asszonyt swingerben, reggel meg mint ha mi sem történt volna éldegélnek tovább. Ez a hardcore verzió, szerintem ez nem si kapcsolat igazából már. :)

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Én elég monogám vagyok, ha olyan nagyon dughatnékom van, akkor ott vannak a megfelelő netes oldalak, ahol óránként 15 ezer forintért nagyon csinos, fiatal és hozzáértő csajok vannak, mindenféle érzelmi töltés nélkül.
De nem a szex volt a lényeg, ez csak egy kifogás volt a sok közül. Ezt az is bizonyítja, – ugyan nincs túl sok információm róla, mióta megvolt a szétköltözés -, de úgy tudom, hogy különösebben nem pasizik. Vagyis a lényeg azon volt, hogy tőlem megszabaduljon, nem azon, hogy másvalaki jöjjön be a képbe.

Captain Admin
Olvasó

Jajj dehogynem az volt a cél. Csak közben jött rá, vagyis tapasztalta meg, hogy már nem piacképes. Csak azért van gyedül, mert nem kell senkinek. Amiért szakítani akart veled, az azért van, mert azt hitte, hogy ha szingli lesz, úgy jobban mernek majd vele kezdeni a pasik. Úgy gondolta, hogy nem mernek vele kezdeni, ezért nem kap olyan megkereséseket, mint amitől benedvesedne. Ez egy nagyon gyakori, de ritka egy hülye gondolatmenet a részükről. :) Mivel egy nő pont, hogy sokkal értékesebb amikor foglalt, mint amikor egyedül teng leng a vakvilágban.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Jó, biztos így gondolod, én mint érintett és szemtanú, másként gondolom. Amúgy olyan a szakmája (és akkor is olyan volt), hogy különösebb gond nélkül lényegében bármikor megcsalhatott volna. Egyszerűen nála is megbillent az a bizonyos villanykapcsoló, és onnantól kezdve sötét lett. Azért örültem ennek a cikknek nagyon, mert most már értem az egészet, nem is gondoltam, hogy ilyen pontosan leírták ezt.
Amúgy a dolog már egészen vicces volt, lényegében azt hitte, hogy a válás után neki valami tökéletes élete lesz, mert én akadályozom az ő boldogságát. :) Akkor még szerettem is, most már leszarom, és van egy nagyon csinos barátnőm.

Gejza
Olvasó
Gejza

” A családbővülés azonban nem jelentette azt, hogy Attila attól fogva engem elhanyagolt volna. Mai napig ugyanúgy odafigyel rám, törődik velem, mint előtte. És ezen Évi öt évvel ezelőtti felbukkanása sem változtatott – mondja töprengés nélkül Ildi.

Icu ugyanerről azt mondja: neki, nekik van helyük Attila szívében és lelkében, a gyerekeknek is. Mindent megkapnak tőle, valamennyien boldogok”

Hm.”

Itt van egy bukkanó nálad és hiába minden:

Te is abban a fázisban vagy, hogy amit egy nő mond a saját gondolatvilágában, azt a férfi aggyal konkrétumnak veszed.
Te tényeket gondolsz ebből levezetve, amíg a nő érzéseket önt körbeírva szavakkal illetve egy helyzetet, ami ő így lát meg.

Példa: te azt hiszed, hogy a faszi “helyünk van Attila szívében és lelkében” duma az azt jelenit, hogy kedves, aranyos, rendes atb-stb, mikor lehet, hogy inkább határozott és az van, ami ő akar és ennek a megélését így írja le a nő.

Ez tipikusan egyrészt a “nő tanácsot ad, mit csináljál a kapcsolatért” dolgok egyik része, ami bukta, a másik meg az, hogy még neked is az van beleverve a hazug szocializáció miatt a fejedben, hogy a szavak jelentését ugyan azon okból használja a nő illetve a szavak jelentése ugyan azon objektív és tartalmú dolgok miatt használja a nő.

“Megkérdeztem nővéremet (aki már 10 éve él házasságban) és anyámat ,aki több , mint 40 éve él szerintem jól apámmal ”
Még egy gyöngyszem…

A többi meg:
A kapcsolat a nő felől sokkalta, többszörösen szerencsejáték a férfinek az érzelmi ingadozás miatt, mint fordítva.
“Az asszony ingatag, úgy hajlik, mint a nád”

Két ember van: Akit már megcsalt és elhagyott a barátnője/felesége, és akit majd meg fog csalni és el fog hagyni.
A többi illúzió, sajnos….

wittukind
Olvasó
wittukind

mondtam én, hogy savanyú a szőlő….hagyjál már békét annak az Attilának….

sRPd
Olvasó
sRPd

Hát mrrooftops -nak kár volt tesztelnie a nőjén az elméletet. Jobbat nem kap később sem. AWALT
Max annyi haszna lehetett, hogy tesztelte az elméletet.

Running Man
Olvasó
Running Man

A cikk olvasásakor hasonló élményem volt, mint amikor először itt jártam. Rengeteg dolog, amit addig tapasztaltam életem során, utólag, egy rendszerben értelmet nyer, mintegy puzzle módjára összeállnak a darabkák. Ezt a jelenséget is, mint sok mást, tapasztaltam már korábban, szerencsére nem az én kapcsolatomban, egy ismerős járt így, 15 év házasság után. Köszönjük a fordítást!

Hunn
Újságíró

Abban a pillanatban, hogy egy nő egy reggelen úgy ébred, hogy kiszeretett belőled, attól a pillanattól számára egy vadidegen vagy, aki ellenség.

A nőkkel udvariasnak és kegyetlennek kell lenni. Férfioldalról – jelenleg – nincs kegyetlenségben megfelelője ennek a villanykapcsoló-hatásnak. Amit be lehetne vezetni, azok a könyörtelen szenderdek, elvárások.

Olvasom például Tolsztojtól a Háború és békét. Alig 200 éve játszódik. Anno elég volt, ha egy szüzet hírbe hoztak, és a férfi máris úgy volt vele, hogy innentől ez a nő nem kell. Lásd Andrej herceg és Natasa. Ma nincs ilyen: a legtöbb férfi belemegy egy jó nővel kapcsolatba akkor is, ha ő a százezredik.

Reszet Elek
Újságíró

” nincs kegyetlenségben megfelelője ennek a villanykapcsoló-hatásnak” – Hogyne lenne. Kimondatlanul is kapcsolatot ígérsz, aztán használod és eldobod.
“a legtöbb férfi belemegy egy jó nővel kapcsolatba akkor is, ha ő a százezredik” – Azt nem kapcsolatnak hívják hanem dugásnak.
A könyv az úri körökben játszódik. Az egy nagyon más világ volt. Ha a főszereplője Szása muzsik lenne akkor nagyon más lenne.

Wildschwein
Olvasó
Wildschwein

“A könyv az úri körökben játszódik. Az egy nagyon más világ volt. Ha a főszereplője Szása muzsik lenne akkor nagyon más lenne.”
Hogy érted ezt? Gondolod, hogy paraszti körökben nem számított az, ha egy nőnek rossz híre volt, attól még éppúgy akadtak olyanok, akik hajlandóak voltak elvenni feleségül? Én nem így képzelem az akkori faluközösségek világát.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Ezt nem tudom, de amennyire ismerem az ide vágó történelmi, néprajzi adatokat, a 19. században Európában (Oroszországot nem tudom) jellemzően a gyerekek 20-30%-nak nem a férj volt a valódi apja.

common man
Olvasó
common man
hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Van a Youtube-on valahol egy genetikai előadás. A szegedi egyetem genetikusa tartja. Na, ő mesél el egy sztorit, hogy volt egy kollégája, aki nagyon kíváncsi volt, hogy ő milyen származású lehet, és ezért megcsináltatta a genetikai vizsgálatát. Az jött ki, hogy valamikor több száz évvel ezelőtt volt egy teljesen néger férfi őse.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Erről a “döntök, majd meggondolom magam” érzelmi kérdésről, ami alapvetően tényleg női dolog……. Úgy általában véve is kockázatos nőkkel szerződést kötni. A mai marketinges világban annyira alkalmazkodnak ehhez a női igényhez, hogy szinte mindent visszavesznek, ha “meggondoltad magad” vagyis gyakorlatilag azt igyekeznek megvalósítani, hogy szinte semmilyen döntésednek ne legyen következménye. Nem kell gondolkodni, nem kell mérlegelni egy döntés előtt, nem kell ragaszkodnod a döntésedhez, minden megváltoztatható/visszacsinálható. Az emberek ezt megszokják, a nők különösen. Emlékszem egy lakáseladásomra…… Néhány cuccot a vevőim a lakással együtt megvettek (szőnyeg, szekrény, stb.), úgy volt, hogy majd a lakás átadásakor készpénzben kifizetik. Adnám át a lakást, várom a pénzt, mire a női tag kijelenti, hogy bocs de mégsem, vigyem innen inkább a cuccokat. Mondtam, hogy addig nem kap kulcsot, én innen nem viszek semmit, szerződés van, ez nem az IKEA, itt nem lehet visszacsinálni semmit. Nem minőségi a panasz, ugyanúgy voltak a cuccok, mint mikor megnézte, még le is fotózta őket korábban. Csak ő meggondolta magát. A férfi tag feszeng, kellemetlen neki a helyzet, ő kifizetné a cuccokat, de emellett a nő mellett ő nem hozhat ilyen döntést. Ezt a nőt csak én törhetem meg, ő nem. És megtörtem a nőt, végül szólt a férfi tagnak, hogy akkor fizessen. Tanulságos eset volt, a nők nem nagyon tartják be a szerződéseket, nagyon óvatosan kell nővel üzletelni. Ugyanez a mentalitás van a nőknél házasság/párkapcsolat esetén is. Meggondoltam magam, a pap/anyakönyvvezető előtt tett ígéreteim (ami kvázi egy szerződésnek tekinthető) annulálva, még akkor is, ha a másik fél semmiféle “szerződésszegést” nem követett el. Férfiként ugyanis kb. a következőt várjuk egy párkapcsolattól: a két fél anyagi lehetőségeinek egyesítésével egy komfortosabb lakhatást és magasabb életszínvonalat, stabil szexet, a családtagjaid (nő, gyerekek) révén a magány elkerülését. Ha ezek megvannak, akkor nagyjából OK, minek szétmenni. Egy átlagférfinak riasztó egy ócska bérelt szobában/anyja szuterénjében, tartásdíjjal terhelten nyomorogva, magányosan vegetálni. Nem erre “szerződött”, nem ezt várta a házasságától, ő ezt nem akarta. Hogy a felesége meg mit akart ? Tök mindegy, a társadalom megadta neki azt a jogot, hogy ne tartsa be a “szerződést” a férfival szemben és “meggondolja magát”. Miért ? Csak. Mert akinek a kezében van a hatalom, az indokolni sem köteles. A nők válás során felhozott indokai röhejesek, férfiként sok esetben mi is ugyanezt érezzük a feleségünkkel szemben, még sem jutna eszünkbe ezért elválni. Férfiként – bár alperes voltam – mindig nyomasztó kényszert éreztem a barátok/ismerősök felé a válásom megindokolására. Hogy én nem szegtem szerződést. Aki hatalmi pozícióban érzi magát, az nem akarja megindokolni egy döntését vagy annak megváltoztatását. Ma már én sem indokolnék senkinek semmit. Ha a második feleségem megkérdezné, talán neki még indokolnék, ha egyszer ennek is vége lesz.

Alter Ego
Szerkesztő

Vállalkozóként sok éven keresztül telemarketing-direktmarketing eszközökkel értékesítettem a szolgáltatásaimat (informatikai szolgáltatások). A munkám során ezres nagyságrendben tárgyaltam vállalkozókkal, cégvezetőkkel és kötöttem mindkét fél megelégedettségére szerződéseket. Ámde életemben soha, ismétlem SOHA(!!!) nem tudtam egyetlen nővel sem szerződést kötni. A női vállalkozók egy jelentős része simán bevallotta, hogy “meg szeretném beszélni a férjemmel“, másik részét többször kellett hívogatni, hogy A-t vagy B-t mondjon végre, de ez sem volt egyszerű ügy, mert mindig mosakodtak, hogy miért nem tudtak döntést hozni az ajánlatról, előkészített szerződésről. “Beteg a gyerekem és az oviba elvinni sem egyszerű… izé…. hablaty… hablaty… hablaty…. izé… ” – A döntés halogatásának érvei között csak épp az nem szerepelt, hogy “meghalt az aranyhörcsögöm…” – Szóval, szerződés? Nőkkel? – Nőkkel nem lehet szerződést kötni! Legfeljebb esetleg olyat, ami létkérdést érint, és egyszerűen muszáj megkötnie, eldöntenie. – És azért ez egy elképesztő dolog… De nem kicsit…

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Alter Ego…… Ha esetleg tudsz adatot kutatni arról, hogy a “nincs minőségi probléma, csak meggondoltam magam és visszahoztam/visszaküldöm” jellegű fogyasztói döntéseknél milyen a férfi – nő arány ? Szerintem durván meglepődnénk az adatsoron és a női psziché fogyasztói társadalomban való tobzódásának újabb szép bizonyítékát elemezgethetnénk. Mert egyelőre most csak itt sztorizgatunk, de azért szerintem mindketten kedveljük a statisztikai tényeken alapuló valóságelemzést. :-)

Alter Ego
Szerkesztő

Mint mondtam, szoláltatásról van szó, azt legrosszabb esetben felmondani szokták, nem visszahozni. Nem tudok ilyen adatokkal szolgálni neked, de a “0 darab női partner”-nek nem is nagyon vannak elemezhető mélységei. Fogadd el minden a dologhoz társuló szubjektummal együtt, hogy én nővel soha nem tudtam szerződést kötni, és az én személyes meggyőződésem szerint lényegében a női vezetők bizonytalansága, döntésképtelensége miatt.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Rosszul fogalmaztam. Nem pont a te szolgáltatásod statisztikáira voltam kíváncsi. Hanem a kereskedőkére, akik lehetőséget adnak a “meggondolási jogra” és minden minőségi probléma nélkül X napig/hétig/hónapig, sőt emlékeim szerint az IKEA egy évig is visszaveszi a terméket a “szép és jó de meggondoltam magam” indokkal is. Jelenleg úgy vélem, hogy a “meggondolási jogot” alapvetően a női fogyasztók gyakorolják rendkívül magas számban és a férfiakhoz képest rendkívül magas arányban. Ami vélhetően lélektanilag erősen összefügg egyéb női tulajdonságokkal és azokkal összefüggő egyéb döntésekkel is. A “meggondolási jog” alapvetően a megkötött szerződés utólagos felbontása, ami nem minőségi hibán, hanem a vásárló hullámzó érzelmi- és kedélyállapotán alapul. Mert csak. Az okokat sem kérdezik, nem is lehet kérdezni. Sokaknak ismerős élethelyzet ez a magánéletből. Nem kell / nem kellesz. Mert láttam tegnap egy nekem jobban tetsző színű szőnyeget, ezért a 3 hete vett szőnyeg vissza. Mert a dolgokat nem kell lezárni, nem kell véglegesíteni. Az élet egy végtelen keresés is lehet, akár szőnyeg- akár párkapcsolati téren is. Remélem már sikerült rávilágítanom, hogy mi lenne érdekes ebben a témában.

common man
Olvasó
common man

Én nem tudom ,hogy zajlik mert még sosem kellett visszavinnem semmit.De az ikeákok sem hülyék.Szerintem a visszavitel egy ugyan olyan vagy még olyanabb döntés mint a vétel.Mégse tetszik ez a szekrény vissza kéne cserélni.Béla intézkedjél!

Alter Ego
Szerkesztő

Igen, értelek. Szerintem igazad van; valóban ilyen a nők jelentős részének a mentalitása. És sajnos ilyen a férfiakhoz való viszonyuk is: a nők egyre nagyobb része még szőnyegszámba sem veszi a “pasikat”. És eközben meg ők panaszkodnak a férfiak párkapcsolati moráljára…

Captain Admin
Olvasó

Mindig mondtam, hogy világlátott ribanckurvákon kívül nőkkel beszélgetni teljesen felesleges és értelmetlen.

sRPd
Olvasó
sRPd

Azokkal is teljesen felesleges.

Captain Admin
Olvasó

Ezt érdemben cáfolom. Még mielőtt bármilyen mértékben is utánaolvastam volna pl az aranyásóknak, egy ilyen közeli aranyásó, ribanckurva szopógép ismerősnőtől első kézből kaptam az alapstratégiáikra vonatkozó ismereteket. :)

Viccen kívül, szeretőknek ezek az ideálisak, és a szexen kívül pont ezért, értékes infókat lehet megtudni tőlük, pl a jelenben miért és hogyan használja ki/manipulálja az eltartóját stb.

Deadpool
Újságíró

Mi a legújabb sztori? :)

Captain Admin
Olvasó

Ez nekem szól? Nem értem.

Reszet Elek
Újságíró

A cikk témájához javasolt Godard A megvetés című filmje.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Kellene egy “Ajánlott filmek” rovat majd. Nagyon jó volt A megvetés. Ahogyan tűrte a forgatókönyvíró a producer alázását…… A producer ahogyan produkálta a klasszikus alfa viselkedést. Ahogyan Brigitte Bardot már a bemutatkozásuk után azonnal végigsimította a producer drága és feltűnő piros sportkocsiját…… Ahogyan a producer végigsimította közben BB karját. A dolog már ott eldőlt, a producer vinni fogja a nőt. Gondolkodtam, hogy hol lett volna ebből kiút a forgatókönyvírónak. Igazából sehol. A munka jól fizető volt, a nő is azt akarta, hogy a férje, a forgatókönyvíró vállalja el. Ez egy 22-es csapdája helyzet volt: ha nem vállalja el a munkát, akkor a nő azért hagyja el. Ha elvállalja, akkor a producer viszi. Ha ezt a munkát nem is vállalja el a forgatókönyvíró és többé sose látják ezt a producert, ez a nő szükségszerűen úgy is elment volna valaki mással. A nő kulcsmondata volt: “Nem akarok többet gépírónő lenni.” Ez kb. annyi tartalmilag, hogy gazdag akarok lenni egy alfa oldalán. A vége szomorú ugyan, de az igazából lényegtelen is.

T_T
Olvasó
T_T

Én tavaly kipróbáltam mrrooftops módszerét.
Nagyon szerelmes voltam a most már exembe, és úgy volt, hogy ha karácsonyig együtt vagyunk, megkérem a kezét.
Eleve voltak problémáink a kapcsolatunkban azáltal, hogy ő pincérnőként majdnem kétszer annyit keresett, mint én, de mivel a néhai apámtól örökölt ingatlanban laktunk, így ezek megmaradtak időnkénti súrlódásoknál.
Májusban eljött a fordulat: felmondtam. Egyrészt azért, mert jobban fizető munkahelyet akartam. Másrészt azért, mert tudni akartam, hogy akkor is kitartana-mellettem, ha nekem megy rosszul.
Aztán mondanom sem kell 1,5 hónap múlva vége lett a kapcsolatunknak. Júliusban volt a 30. születésnapom. Előtte 2 héttel lépett le. Addig természetesen egy csomó vitánk volt, és lehordott mindenfélének. Votlam lusta, trehány, tunya, stb. stb.

De megérte?
Igen.
Mert ugyanezt tette volna, ha megadják az emelést, és később megszűnt volna a munkahelyem. Amikor már gyerekünk van.
Tehát ha valaha elbizonytalanodsz a párod hűségében, akkor mondj fel, vagy vegyél ki hosszabb szabit.
Ha lelépett, akkor te jártál jól.

Kalman
Újságíró

Gratulálok! Dodged bullet! Elugortál a golyó elől!

Remélem azóta háromszor többet keresel, és négy darab, ötször jobb nőd van! :-)

ulomenen
Olvasó

El nem tudnám képzelni, hogy a nőm olyat mondjon rám, hogy “trehány, tunya”.
Nem mintha bármelyiknek is oka lett vona. De a kapcsolat legelejétől tartanod kell a keretet, egyetlen negatív jelzőt sem mondhat rád, sem direktben, sem rejtetten! Egyet sem, soha. Elmondhatja a véleményét, DE kizárólag udvariasan és kedvesen.
A tisztelet alapvető dolog és nem attól függ, hogy mennyit keresel. Ha nem tekint férfinek, akkor a pénzed miatt sem fog, max veled marad.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Gratulálok, nagyon jó cikk! Tökéletesen egybevág a saját tapasztalatommal. Én is azt hittem, hogy amit több mint 20 éven át nyújtottam (nem kevés dolgot), no meg amit elviseltem, az talán majd számít valamit… nem számított semmit. Kár, hogy nem ismertem hamarabb ezt a cikket, akkor nem lepődtem volna meg ezen.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Jellemző, hogy amikor rákattintok az angol nyelvű linkre, akkor feljön egy figyelmeztetés, hogy ez a cikk karantéban van, mert sokkoló és sértő, és meg kell erősíteni, hogy biztosan el akarom olvasni. Ide jutottunk, hogy félig-meddig már be van tiltva.

barrakuda
Olvasó
barrakuda

Igen, egy ideje az egész Red Pill fórumot karanténba helyezték, nehogy az érzékeny lelkületű kis hópihéket váratlanul komoly és feldolgozhatatlan érzelmi sokk érje.

wittukind
Olvasó
wittukind

Hahóóóó, Főnök! le van pipálva a te poligámiakampányod….ime most már swinger klub kell….meg az a bizonyos aszteroida…..

DennisVT
Újságíró

Igazából csak egy témához fűznék hozzá 1-2 dolgot.

“Jópofa” ez a kamuból-felmondtam-azt-hazudtam-h-munkanélki-lettem kísérlet, és tényleg rávilágít valamire, amiről a blue pill srácoknak végig hazudtak az életük során, miszerint is a nők hűségesek, kitartóak, biztos támaszok, stb.

A cikk tartalmához is jól illik.
DE.
Belegondolt valaki – nekem amúgy ez az egyik kedvenc “játékom” az ilyen témákban -, hogy mi ennek a helyzetnek a fordítottja?
Mi az a helyzet, amit a nő idéz elő, ami a nővel történhet, és – figyelembe véve a férfi-női különbségeket -, megfelel az állását, keresetét, megélhetését elveszítő férfinak?
És ha rájövünk, hogy mi ez a helyzet, akkor képzeljük el magunkat abba a helyzetbe, és próbáljuk meg kitalálni, hogy hogy reagálnánk.

Gondoljatok bele, hogy mi a női megfelelője a munkáját, megélhetését, stabilitását vesztett férfinak.
Kíváncsi vagyok ki mire jut.

Kalman
Újságíró

Kamuból azt mondtam, hogy nincs méhem.

Sőt: kamuból azt mondtam, hogy nincs pinám!

Amúgy nem egészen, mert azért aki átmenetileg elveszíti a munkáját, az azért nem teljesen haszontalan, csak átmenetileg.

DennisVT
Újságíró

Nyilván valami realisztikusabb dologra gondoltam:) Kicsit máshogy feltéve a kérdést: mi(k) az(ok), ami ugyanolyan fontos párkeresés, párválasztás, elköteleződés szempotjából egy férfinak, mint egy nőnek a(z anyagi) biztonság?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Levágatni a hajat rövidre. :)

DennisVT
Újságíró

Alakul. Nálam mondjuk pont nem, mert imádom a rövid hajat, de tudom, hogy ezzel kivétel vagyok.:)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

A lényeg, hogy valami külsővel kapcsolatos dolog. Vagy egy betegség, ami arra van hatással.
(Már ha bejelented az influenzát sem sűrűn látod két hétig.:)

DennisVT
Újságíró

Ennél általánosabbra gondoltam. Tulajdonképpen a termékenység jeleire indulnak a férfiak, szépség, fiatalság, szüziesség. Ez utóbbi inkább az apasági bizonytalanság miatt.
Kicsit más oldalról nézve még a gondoskodó hajlam.
Előbbiek az ösztönösebb választási preferenciák, az utóbbi már tudatos.

Ösztönszinten a nők is inkább a jeleit keresik annak, hogy a férfi amúgy képes arra, hogy megteremtsen dolgokat, tudatosan meg számszerűen keresik, ami meg is van.

Szvsz a biztonságot nyújtani nem tudó férfi tükörképe az elcsúnyúlt, meghízott, igénytelenné vált lusta nő.

Most még egy csavart lehet ebbe tenni, a dolgokra adott reakciók formájában: a nők inkább lecserélnek, a férfiak inkább kibővítenek. Így nem azt kell nézni, hogy a fenti helyzetben mondjuk egy férj elhagyja-e a feleségét, hanem azt, hogy félrelép-e.

Delin
Olvasó
Delin

Pl egy eddig külsősègekre sokat adò nő (ruhàk, haj, smink, stb) kitalàlja, hogy holnaptòl a termèszetessèg ès a kènyelmes ruhàk hìve.

Az eredeti esetnèl nekem nem egyèrtelmű, hogy mièrt hagytàk el a fèrfit: azèrt mert tènylegesen megszűnt a munkàja, vagy mert szart bele utàna ès nem tett èrte semmit, hogy legyen màsik. Az első esetben egy aranyàsò a csaj, a màsodikban nem biztos…hatalmas red flag egy nőnek, ha egy fèrfi nem megfelelően reagàl le egy kudarcèlmènyt.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Már nem tudom, hol olvastam, hogy a legnagyobb női vonzerő meghatározható a váll és a csípőbőség egy bizonyos aránszámaként, ami egyértelműen arra utal, hogy a férfiak azokat a nőket részesítik előnyben, akik várhatóan könnyen fognak szülni. A mellbőség viszont már kultúrafüggő, például Európában sokáig a kis mell számított szexinek.

common man
Olvasó
common man

DennisVt
Amit mondasz igaz is meg nem is illetve az arányok miatt sántít.Ha a nő engem mint rátermett férfit ismer már x ideje ,aki bizonyított és bármilyen okból, de ez nem is lett tisztázva, megszűnik az állásom. Pl. az egész cég kivonul vagy nem de olyan szar lett hogy váltani kell vagy hahaha éppen őmiatta (komoly kapcsolat gyerek terve) keresek egy jobbat.Nyilván ha van fél évre való tartalékom megtehetem ,hogy nem az első alkalomra ugrok hanem a jobbra.Viszont ha egy szép nő valóban megcsúnyul ott először is több idő telik el és nem csak rám nincs tekintettel hanem saját magára sem.Ezt inkább ahhoz hasonlítanám mintha én hirtelen alkoholistává válnék.Ennek a visszacsinálása nem azonos azzal ,hogy lett egy állásom.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

A terhesség tipikusan ilyen szituáció, ezért jár félre rengeteg férfi olyankor, ezt súlyosbítja, ha valami oknál fogva szex sem lehetséges, akkor 100% az esélye, hogy keres valaki mást, nem fog annyira hosszú időt szexmentesen tölteni.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Azért nem 100%, az én feleségem kétszer volt terhes, teljesen szexmentes volt mindkét terhessége, és nem kerestem senkit, illetve más példákat is tudok mondani, amikor a terhesség alatt (sem) volt félrekúrás.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Oké, akkor legyen az, hogy “nagyon nagy az esélye”. :)
A 100% tényleg túlzás, mindig vannak kivételek, csak nem mondhatjuk, hogy sokan.

Delin
Olvasó
Delin

SS, ezzel kb azt mondtad, hogy minden nőt, akinek van gyereke megcsalt a pàrja.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

A többségüket igen, így van. Ezek az élet nagy felismerései, amikkel a többség nem igazán szeret szembenézni, de egyébként ez a valóság. :)
Aki nem sem valamiféle erkölcsi okokból, csak nem adódott olyan lehetőség éppen, mert nem éppen olyan, aki után 10 nő fut vagy nem akar fizetni érte, de ez egy egyenes következménye a terhességnek.

Delin
Olvasó
Delin

Ebből az is következik, hogy a fèrfiak többsège megcsalja a nőjèt, ha van rà lehetősège. (Elvègre egy nő alapbòl nem tudja kielègìteni a fèrfi poligàm termèszetèt, mindegy milyen/mennyi köztük a szex.)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Az elején nem feltétlenül, de a terhesség vízválasztó, sokan akkor teszik meg először, aztán onnantól folyamatosan csinálják. A kurvázásnak is az egyik magyarázata ez, hogy terhes az asszony, ez egy közhely, ami a 2. helyen szerepel a “nincs szex a házasságunkban” után. :)
Ha nincs szex vagy nem olyan, a pasi lép vagy lépni akar legalábbis, aztán a többi a lehetőségein múlik. Terhesség alatt a nincs szex állapot azért akár 1 évig is kitarthat, és az nekik rendkívül sok idő, nem várják ki.

Reszet Elek
Újságíró

Pedig egy normális gondolkodású nőnek akár magának is kellene keresnie szeretőt a férfjének amíg nem tudja újra ellátni házastársi feladatait, megkímélendő férjét sok györtelemtől, sőt fizikai fájdalomtól.

Captain Admin
Olvasó

Ez viccnek is rossz természetesen. :) De hallottam már olyat, hogy ebben az időszakban azt mondta a csaj a palijának, hogy őt most hagyja ezzel, nem mondja,h mit csináljon, de ne tudjon meg semmit, de a dolgát (apai, családfenntartó feladatait) lássa el rendesen. Magyarán elengedte, de nem akart tudni a dologról. Szerintem női részről ez a korrekt, és a reális hozzáállás ilyenkor.

De a nők nagy része milyen? Azt hiszik ilyenkor, hogy ők valami istenkirálynőcsászárnék, mert ők most éppen szültek, és körülöttük kell forognia mindennek és mindenkinek, pláne az ekkorra már minden irányból és minden erővel papucsosított palijuknak. Nem mondom, komplett ismerősi körrel és rokonsággal szemben ilyenkor helyt állni és férfinek maradni, nem kis feladat. De ettől férfi a férfi, a többi az valami más, amit majd később idővel a nő a helyén is kezel, a havi egy maszatolással, kizsigereléssel, a félredugásával, később a válással, gyerekkel zsarolással stb.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Pontosan ez a helyes női hozzáállás szerintem is, hogy azt csinálsz, amit akarsz. Csak ahhoz el kéne jutni addig, hogy ismerje és elfogadja a férfitermészetet. A feministák őrjöngenek ezen mindig, hogy mert a szex nem lehet elvárás meg kikényszerített, hát nem kell szexelni, csak annak megvan a maga következménye. A világon minden a szexről szól, hihetetlen, hogy máig nem sikerült ezt felfogni. :)

Captain Admin
Olvasó

Azért ez így hülyeség, hogy egy párkapcsolatban azt csinálsz amit akarsz. Aki így akar élni, az éljen így egyedülállóként. Egy kapcsolat sok téren előnyökkel jár a szingli léthez képest, de ezeknek ára van. Ami árat mindkét fél megfizet elvileg. A legnagyobb ár a szexuális kizárólagosság.

Én pl a kultúrált félredugást látom hosszabb távon is fenntarthatónak, vagyis a másik tudtával pl egy hosszabb távú szeretői kapcsolatot. Ezt a nő esetében is el lehet fogadni szerintem. De sok variáció van, vannak akik párcseréznek, hármasozgatnak oda vissza stb stb. A teljesen kinyitott kapcsolat az biztosan működésképtelen, értelme sincs szerintem.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Hát akkor ebben nem értünk egyet. A nyitott kapcsolat előnye éppen az, hogy senki sem érzi korlátozva magát, ha valamit nem csinál, azt saját döntésből nem. Van, akiknek bejön a szeretőtartás, van, akiknek nem, én nem akarnék egy fix harmadikat a kapcsolatba. A pasikat sem értem olyankor, hogy csinálhatnának akármit, de nekik kell még egy asszony, ez inkább balfaszság, az én szememben legalábbis. A szabadság lényege nem az, hogy kösd le magad duplán.

Captain Admin
Olvasó

Kapcsolatot fenntartani olyan valakivel érdemes, aki:
– nekünk megfelel
– viszonylag nehezen tudjuk pótolni, tehát érték a számunkra.

A legritkább esetben van az a helyzet, hogy mindenben megfelel a másik, és ez nemtől függetlenül mindkét oldalra igaz. Nekem pl a szeretőim teljesen más típusok és karakterek voltak mint a fix nőm. Teljesen másra voltak alkalmasak, használhatóak. Az egyikkel jó összebújni, együtt aludni, de pl nem az igazi a szopása. A másikkal meg jókat tudsz szórakozni, bulizni, vadulni, és eszméletlen a szopása, de együtt éni 2 percig nem tudnátok. :) Nőknél is gyakori ez a megosztás (szerető tartás), általában van egy kényelmi állandó, és van egy szerető aki lerendezi a puncit úgy ahogy kell.

Ezek a felállások bizonyítottan működnek éveken keresztül és nem mai találmányok, pont ezért nem értem, hogy ezt miért nem lehet megbeszélni otthon, és miért jobb egymás képébe hazudni évtizedekig is.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Én ezt meg tudom érteni, csak nekem személy szerint nem kéne másik fix, sem nem szeretnék olyan kapcsolatban benne lenni, amiben van másik fix. Én sem értem, miért nem beszélik meg az ilyesmit az emberek, miért nem olyan párt keresnek maguknak, aki hasonlóan gondolkodik.

Captain Admin
Olvasó

Igen, amúgy ez ilyen gyakori női faszság, hogy inkább elviseli egy nő ha 200 alkalmi kalandja volt 200 nővel a faszijának, mint ha egy szeretőt dug meg 200x. A logikát is értem ami ez mögött van, ami az, hogy azt hiszik a nők, hogy így nem fog kötődés kialakulni a férjében más nő iránt, így csökken az esélye annak, hogy egy nő el tudja szedni tőlük a palijukat. De ez egy teljesen téves gondolatmenet, mert ez női gondolkodás, plusz az így várható előnyt bőven felülmúlja a többi kockázat, pl std-k, vagy annak az esélye, hogy olyan nőbe akad bele a faszi farka, aki ott helyben teljesen behülyíti. :D

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem azért, mert simán benne van, hogy ha csak alkalmizik is kialakul érzelmi kapcsolat, szóval megelőzni vele nem lehet ezzel a taktikával. Egyszerűen ez a szintű lojalitás elvárt, hogy maradj meg a fizikai kapcsolatoknál, ha meg több kell, akkor keress olyat, akit az nem zavar. Ezt meg kell beszélni, hogy kinél hol vannak a határok, és nem kell összeállni, ha máshol.
Nálunk is volt olyan, amíg még külön városban is tartózkodtunk, hogy tudtam, hogy van neki több ugrasztható, akik olyan értelemben fixnek voltak mondhatók, hogy azért többször volt hozzájuk köze, de mindegyikkel messze volt azért egy szeretői kapcsolattól, úgyhogy ilyen formában nem zavart. Az nem baj, ha van több tartalékban, én nem ez ellen vagyok. :)

Reszet Elek
Újságíró

SS “A világon minden a szexről szól” – Nem igaz!

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Kivéve a szexet, mert az a hatalomról, tudom, hogy így szól a mondás, csak nem hiszek benne. :)

Reszet Elek
Újságíró

Pedig nap, mint nap tapasztalod.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

A szex elsősorban mindig a szexről szól. Ha már azt akarjuk bizonyítani, hogy a hatalomról, akkor a bdsm témára kell rámenni, mert ott valóban, de azt meg nem nevezném normál szexnek. :)

Delin
Olvasó
Delin

Ez is egy megoldàs lehet, bàr èn akkor màr inkàbb több alkalmi rövid numera hìve lennèk, mint egy tartòs szeretőè.

Egyèbkènt itt jön ki, hogy a monogàmia igazàbòl döntès kèrdèse (vagy ha olyanok az adottsàgaid kènyszer, de ezt most hagyjuk). Azzal pedig nem szàmoltok, hogyha egy fèrfi az ilyenkor felgyülemlett szexuàlis energiàit nem màs nők befűzèsère fordìtja vagy kurvàzàson keresztül vezeti le, màs területeken nagyon megnő a produktivitàsa (munka, tanulàs, sport stb). Ez neki is előnyös, nem csak a csalàdjànak, vagy a gyerek anyjànak. Arròl nem beszèlve, hogy ìgy vonzò marad a nő szàmàra szülès utàn is, ès nem lesz baj azzal hogy a női libidò indokolatlanul nullàra csökkent (a szoptatàs, gyerekgondozàs ezt önmagàban nem indokolja).

Captain Admin
Olvasó

Alapjában véve osztom a véleményed, de a terhesség helyett a “szülés utáni időszakot” kell behelyettesíteni a megállapításodba. Normális esetben a terhesség alatt semmi akadálya nincs a szexnek. Sőt, a legtöbb nő kifejezetten igényli is ekkor.

Férfi szempontból a problémát a szülés utáni időszak jelenti (nem mellesleg a nőknek is, hiszen valahogy el kell azt rendeznie magában, hogy bárkivel inkább dugna, mint a faszijával). Egyrészt a nő teste megváltozik, és nem előnyére. A javulás, regenerálódás akár évekig is eltarthat. 6 hétig eleve nem javallott a szex a heg begyógyulása miatt. Ettől még persze mehetne a szex, szophatna a nő mint a gép stb stb. Ha akarna. De ezt kívánja ilyenkor a legkevésbé, kialvatlanul, teljesen megváltozott életvitellel, napirenddel, problémákkal, fáradtsággal, megváltozott test miatti traumával, félelmekkel, kimerülten stb. És ez az az időszak, ami igazán próbára teszi a kapcsolatot.

Csak balfaszokat ismerek, akik ebben az időszakban nem máshol oldották meg a szexet más nővel, hanem otthon verték a farkukat inkább. Ők azóta is olyan kapcsolatban élnek, ahol a nőt kúrják, otthon pedig egymással havi egy maszatolás illemből, és válnának már, de nem mernek, ülnek a fosban, miközben azt hiszik, hogy ez a normális. :)

Én a szülés után hamar beújítottam egy kiscsajt nyíltan. Még a 6 hét letelte előtt szétszedett a nőm az ágyban, ami intenzitás utána is megmaradt még évekig. Ez az időszak tipikusan az, amikor kötelező a félredugás a kapcsolat érdekében. Máskülönben ezen a hatalmas shit teszten elbukik a faszi, és menthetetlenül átkerül abba a kategóriába a nő szemében, akivel nem kívánja a szexet.

Van egy ismerős pár, régebben sokat beszélgettünk ilyesmiről. Mondanom sem kell,h nem egy véleményen voltunk. Kifelé mutatják a hatalmas szerelmet, boldogságot stb, közben meg hetente próbálnak kitalálni valamit, ami miatt egymásra tudnának újra gerjedni, és le tudnának egymással úgy feküdni, hogy a másikat ne bántsák meg azzal, hogy esetleg meglátja rajta, hogy nem kívánja. Miközben mindketten tudják magukban. Teper a szerencsétlen pali mint állat. Csipkecsoda fehérnemű hegyek, masszázs oda vissza meg kutyafasza minden. Hátha beindul a szex. És ez megy minimum 10 éve már. :)

Mondtam nekik,h ne pöcsöljenek, ha eredményt akarnak, nyitni kell. Kúrja le egy csini kis kolléganőjét nyíltan, előre megbeszélten. Utána úgy kell majd dugni otthon az asszonyt hetekig, hogy nem fogja bírni erővel sem. Fordítva ugyanez. Adni kell egy szabad hétvégét a nőnek, aztán kiélvezni otthon a változást. De nem. Áááááá ilyet nem. És kínlódnak inkább tovább, és jó szokás szerint bevállaltak még egy gyereket, hátha majd az javít a dolgokon. :D

Fogalmam sincs mi értelme ennek a magunkra erőszakolt monogámiának, de ami még nagyobb baj az az, hogy akik ezt űzik, nekik sincs. Még azt sem tudom mondani, hogy egészségügyileg megéri legalább, mert nem kaphatnak el pl std-ket, de ez sem igaz, hiszen titokban, a másikat átbaszva, a többség félrekúr.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Azért ne keseredj el Delin, a nőn is sok múlik. Csak a nagyon hülyék nem elégítik ki a férjüket terhesség alatt is. Van a nőnek keze, szája, normális lefolyású terhességnél a misszionáriuson kívül szinte minden pozíció gyakorolható egészen a végéig. Amelyik férfit a felesége nem hajlandó a terhessége alatt is kielégíteni, az a nő már nem szereti azt a férfit. Nekem két nőtől van több gyerekem is, és egyik nőnél sem mentem félre a terhességeik alatt. Megítélésem szerint a terhes nő önbizalmának is jót tesz, ha a férje még terhesen is szépnek tartja és képes nemi vágyat is érezni, ami azért egy férfinál egyértelmű. Senki nem vár el egy terhes nőtől orgazmust vagy annak színlelését, de kedvességet és hálát igen. És ha a férfi képes nemi vágyat érezni a terhes felesége iránt is, aki örül ennek, a férje vágyait nem kellemetlennek, hanem a saját önbizalmát legyezgetőnek tartja és “megoldja a férfi problémáját”, akkor könnyebb túlélni ezt a nehéz időszakot is.

Alter Ego
Szerkesztő

Habár nem voltam ilyen helyzetben, nincs gyerekem, de fórumokon eleget tanulmányoztam a férfiak idevonatkozó panaszait. A nők jelentős része felveszi a “hagyjál már a hülye szexel” mentalitást és egyre nagyobb konfliktus bomlik ki a felek között. A férfi egy “nyaggató, erőszakoskodó” valakivé minősül át. Ezzel párhuzamosan a férfiak elkezdenek pornóra maszturbálni – amivel persze lebuknak rendszeresen, hiszen egy térben élnek -, aztán ilyenkor jön a női hiszti, hogy ez gusztustalan, a férjük egy undorító onanizátor, aki ráadásul már nem szereti a feleségét, mert rendes férfi nem bámulna más nőket, az interneten, és ha egyszer gyereke van, akkor foglalkozhatna “tisztességes dolgokkal” is. Ez az ő felfogásuk szerint lényegében azonos a megcsalással. Tombol a női alternatív valóság és simán elvárják, hogy a férfi hormonháztartása igazodjon az övékéhez és ők se érezzenek semmilyen nemi vágyat. Hát mi az, hogy ez nem így van?? Még a jobbik eset, ha nem az a konklúzió szűrődik le pluszba, hogy a férfi ráadásul egy szaros lúzer, akinek csak “pixelcsajok” jutnak. Szóval ilyenkor még a hűség sem morális magaslatra helyezi a férfit, hanem egy “önző, komolytalan, szaros, nyomi, faszverő” lesz belőle. – Szóval úgy tűnik, erősen adott a KO lehetősége az egész kapcsolt vonatkozásában.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Hát igen….A “hagyjál már a hülye szexszel” a red pillben = a “nem szeretlek már, a kéréseidet és a vágyaidat nem akarom már teljesíteni” valós tartalommal. Idióta női újságokban persze mindenféle hormonális meg lélektani rossz rizsákkal mentegetik az ilyen nőket, de a szomorú valóság meg ez. És azért a nőknek kb. tisztában kell lennie azzal, hogy a férfi “kanos vagyok, légy szíves verd ki a farkam” kérése legalább annyira teljesítendő kérés, mint a “Béluska beszart, légy szíves tedd már tisztába” női kérése a férfi felé. Lehet a férfi rühelli tisztába tenni Béluskát, de a felesége kedvéért megteszi, mert szereti. A helyzet ugyanez a férfi farkának feleség általi kiverésével.

Aldo
Újságíró

Nem kell ahhoz szülés utáni időszak. A többség azelőtt is halálos ellenségként tekintett a pornóra.

Delin
Olvasó
Delin

CA, az a bajom az èrvelèseddel àltalàban, hogyha ilyen kapòs egy fèrfi a nők körèben, hìvjuk alfànak, akkor hogy nem kèpes a nőjènek olyan erős kereteket adni, hogy az ne csalja meg. Ez nekem ìgy nem kerek. (Főleg ùgy, hogy folyamatosan hozod a pèldàkat, amikor a nő nem lèp fèlre, ergo magad bizonyìtod, hogy vannak ilyen nők. Persze közben bizonygatod, hogy az a kapcsolat tulajdonkèppen szar, bezzeg ha lenne pàr szerető beköszöntene a kànaàn.)

Màsrèszt ahhoz nem kell feltètlen megcsalni egy nőt szülès utàn, hogy ùjra megkìvànja a fèrjèt. Nem igazàn èrtem miben lenne különbsèg a terhessèg alatti vs. szülès utàni időszakban. Amiket ìrsz, mind valòs problèma lehet egy nőnèl szülès utàn, de ezek egyikèt sem oldja meg az, ha a fèrfi fèlrelèp. Sőt elèg kèt esèlyes a dolog. Jobb esetben felèbred a nőben a versenyszellem (lesz szex), vagy mèg mèlyebbre süllyed az önèrtèkelèse ès vègkèpp elmegy a kedve az egèsztől.

Aldo
Újságíró

vagy mèg mèlyebbre süllyed az önèrtèkelèse ès vègkèpp elmegy a kedve az egèsztől.

Ha a férfinek van rendszeres szexuális partnere, aki kielégíti a szükségleteit, amit a nő nem hajlandó, akkor csak is magára vessen.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

“Senki nem vár el egy terhes nőtől orgazmust vagy annak színlelését, de kedvességet és hálát igen.”

Micsoda kegy, hogy nem várod el, hogy a hála mellett még élvezze is vagy legalább úgy tegyen. :)

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Serike miért kötözködsz ? Már az is baj, ha valami nincs elvárva ? Te is tudod, hogy a legtöbb nő elvárásként éli meg az orgazmuskényszert, ezért állandóan szimulálja, ha van neki, ha nincs. Miért gond az, ha egy férfi megelégszik egy összebújással, csókolózással és közben való farokkiveréssel a terhes feleségével, akinek közben nem kell pornós művésznő módjára orgazmust szimulálnia ? Vagy mire gondoltál a mondataimat olvasva ? Szerinted én kb. mit várok egy tőlem terhes nővel való szex során ?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Csak megakadt rajta a szemem. :)
Nekem furcsa lenne, ha ezek elvárt dolgok lennének olyan helyzetben, aminek annyi a lényege, hogy megtedd kötelességedet. Olyankor megteszed, amit kell, az a te részed, de hogy valaki rád parancsol, hogy de még élvezd is, az nekem nagyon bizarrul hangzik. Más fenntartani egy látszatot, nem savanyú képpel csinálni, hanem felvenni egy jó kedvet, de ténylegesen elvárni az élvezetet azért szerintem merész.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Azt te is tudod Seri, hogy a pornófilmekben minden nő emberfeletti orgazmust él át. Értelmes ember pontosan tudja, hogy normális nőnél nem így néz ki egy orgazmus, szerepjátszás ott ez az egész. A szex közben a való életben a saját élvezetét túljátszó nő is alapvetően az őt döngető férfi egóját akarja fényezni. Tök mindegy milyen okból. Ezek a saját egójuk fényezését váró palik várják el a nőktől, hogy dugás közben kb. azt csinálják, mint egy pornószínésznő. Mert ők nagyszerűek, az ő farkuktól minden nőnek hangos és hosszas sikoltozások között kell elélveznie. Normális férfi ezt nem várja egy nőtől, pontosan tisztában van vele, hogy már az is bőven elég egy nőtől, ha hajlandó vele csókolózni és bármilyen módon okozni a férfinak egy ejakulációt. Ha nőnek orgazmusa is van közben, az inkább egyfajta bónusz, de abszolút nem elvárt dolog. Mert a nő oda létének jele a férfival való csókolózás képessége, nem pedig a sikoltozva előadott hamis orgazmus. De ezt szerintem te is pontosan tudod…….

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Azért az nem egészen úgy van, hogy a női szex orgazmus nélküli, maximum bónusz. Neked lehet, az alanynak azért nem. Ha egy párkapcsolatban nincs orgazmus, az úgy nem fog működni. Szerintem a szexben tapasztalt pasiknak nem is lehet beadni a színlelt orgazmust, mert azok tudják, hogy az nem csak hangokban mutatkozik meg, ezt csak az veszi be, aki ilyet filmen látott, sőt ott is gyakori, hogy én nőként simán látom, hogy nem az örömtől olyan hangos, de ezzel nagyon könnyen át lehet verni azt, aki nem ismeri fel a különbséget.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

A finom kis izomrángásokat nem lehet megjátszani.

UPongi
Olvasó
UPongi

Erről a beszélgetésetekről ez ugrott be:
https://www.youtube.com/watch?v=vtnveiYyh78
:)

Kalman
Újságíró

Épp egy másik sráccal dugtam tegnap éjjel, amikor hívni próbáltál és nem vettem fel.

common man
Olvasó
common man

Az a nő akit nem lehet szabad önkívületi állapotban megbaszni. Tehát ha azt mondja ,hogy leáll a tablettával használjunk gumit.(és esküszöm nem arcoskodni akarok de ezeket amiket mindenhol árulnak valami kisiskolásoknak szánták)

Reszet Elek
Újságíró

Szupermarketekben és gyógyszertárakban gyakorlatilag minden gumi ugyanakkora, azaz 52-54mm. Nagyon ritkán van “extra large”, ami meg kb +2mm. Sosem láttam normál boltban 57mm-nél nagyobbat. Ha egy kicsivel is átlag fölött/alatt vagy maradnak a webshopok. Ez persze árulkodó is a mekkora az akkora kérdések kapcsán.

Captain Admin
Olvasó

Semmi értelme ennek az összehasonlításnak. Azért nincs, mert még csak egy kalap alatt sem említhető a két értékvesztés. Annak, hogy egy férfi időlegesen elveszíti a korábban megszokott mennyiségű jövedelemszerzési képességét, az lenne a megfelelője a másik oldalon, ha egy nő IDŐLEGESEN/ÁTMENETILEG elveszítené azt a külső formáját, fizikai minőségét, amit korábban megszoktunk tőle.

Én olyat még nem láttam, hogy átmeneti megcsúnyulás miatt dobta volna valaki a nőjét, pláne nem láttam olyat, hogy házasságot vagy élettársi viszonyt bontott volna. Miért is tenné ezt egy férfi? A nője lejjebb csúszott szintben, vagyis a férfi előnyösebb pozícióba került a kapcsolatában, vagyis jobban ki tudja használni a nőjét.

Olyat azonban rengeteget láttam, hogy akár évtizedes házasságot is bontott a nő, mert átmeneti (maximum 1-2 év) anyagi problémák adódtak. Szóval ebben az összehasonlításban az átmenetiségen/időszakosságon van a hangsúly. Az más kérdés, hogy pl szülés után egy szinte kicserélődött testű nővel milyen arányban maradnak együtt vele a faszik, milyen arányban újítanak be pont ebben az időszakban egy ropogósabb puncit. Abban biztos vagyok, hogy ezek a számok férfi oldalról jóval alacsonyabb értékek, mint női oldalról azoknak a válásoknak/szakításoknak az aránya, ahol a szakítás női oldalról közvetlenül az anyagi problémák megjelenése után következtek be.

Miért? Azért, mert a nőnek nincs ideje, neki most kell a maximum ami számára elérhető. Egy férfinek viszont akinek megfelel a nője a szexben, annak pl hiába szed fel a nője 20 kiló felesleget átmenetileg, a pinája ugyanolyan marad, szopni ugyanúgy tud mint előtte, szóval használati értékben nem sok minden változik. Még az is elképzelhető, hogy ezeket az amúgy értékvesztéssel járó változásokat az adott faszi konkrétan különlegesnek, előnyösnek éli meg.

Értelmetlenek ezek az összehasonlítások és ezeknek a helyzetek megfordításai, mert a konklúzió mindig ugyanaz lesz. A nőkben nem lehet megbízni, nincs szavahihetőségük, gerincük, tartásuk. Ezt el kell fogadni, ők ilyenek, nem véletlenül ilyenek. Amit tenni lehet az az, ha alkalmazkodunk ezekhez a tulajdonságaikhoz, amennyiben igényt tartunk a testükre és azt költséghatékonyan szeretnénk használni.

Reszet Elek
Újságíró

A +20 kg-os nőt nehéz megkívánni…hacsak nem vagy néger mert azok szeretik a zsíros kocákat.

Delin
Olvasó
Delin

+ ha tùl nagy lesz a szintkülönbsèg a pàrkapcsolatban, Gizikèt is lecserèlik…

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Régen, mikor még fent voltam társkeresőkön, írt egy csaj, fénykép nélkül, hogy lenne kedvem velem megpróbálni, magáról pedig annyit írt, hogy “husikás”. Mit mondjak, nekem nem volt kedvem…

Egy másik társkeresőn pedig beírtam az általam jónak tartott paramétereket, négy találatot adott ki, köztük volt az exfeleségem is.

Aldo
Újságíró

Ekkor nyugtatják sokan magukat, hogy tűzoltásra a moslékos vödör is jó.

common man
Olvasó
common man

Mindenféle összehasonlításnak van értelme.Ebből pl. megtudhatod ,hogy nem csak olyan dolgok vannak amit te láttál és olyanok is léteznek amit te nem láttál.

Franklyn
Olvasó
Franklyn

Mellesleg mit gondoltok erről a cikkről? Még hogy a nők futnak mo-on a férfiak után, mert azok milyen kevesen vannak. Talán csak nem arra a bizonyos 20%ra gondolt kimondatlanul?
https://wmn.hu/wmn-life/48766-szerintem-ma-magyarorszagon-a-ferfi-no-viszony-ezert-van-melyponton–gondolatok-egy-level-kapcsan

tobbneju
Olvasó
tobbneju

A hölgy 45 éves, válás után (“..ez a szerelem a darabjaira hullik……. évekig cipelve a saját és a szerelme terheit is.”), amiben ő volt a felperes. Elvált és visszament a faszkörhintára (“Mégsem bánom, hogy megtettem, még akkor sem, ha olykor méltatlanokért dobogott ez a szív.”). Most egyedül él, ritkulnak már a neki tetsző férfiaktól jövő szexuális ajánlatok is (“Most jó egyedül,…”). Ennek a női korosztálynak egy típusos leírása ez a cikkecske. Mintha a volt feleségem fejében kavargó káosz lenne ebben a cikkben leírva. Nem akar ez már együtt élni senkivel, de azért siratja azt, hogy a szépsége és a fiatalsága eltűnt. A válás előtt azt hitte, hogy újra az lesz, mint 23 éves korában volt, az egyetemről kikerülve. Hogy a lábai előtt fog heverni a világ meg a férfiak, az ostoba férje az akadálya ennek csak. De nem így lett. Most vigasztalja magát az ismerősei facebookról vett párkapcsolati statisztikáival, meg a még fennálló, szerinte borzalmas házasságaikkal. És nehéz megszoknia, hogy a következő 30-40 év a halálig már kb. ez lesz nagyjából. Erről szól ez a cikk.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Az én volt nejem is kb. pont ilyeneket mondott meg gondolt, úgy látszik, ez tipikus viselkedésforma.

Főttkrumpli
Olvasó
Főttkrumpli

Nem kimondatlanul, ki is mondja. De inkább a felső 10%-ra gondol.

„mert minden >>használható<< férfire”
„nincs minden nőnek esélye arra, hogy magához méltó párt találjon”
„férfivonalon pedig a két véglet: szoknyapecér csúcsmacsó vagy teszetosza balfék.”

Egyébként köszi a cikket, nagyon jól mutatja mennyire nem jól látják a nők a férfiak helyzetét.
A cikkben fellelhető sirámok nagy része tükörszimmetriát mutat. Amit az átlag nő érez a felső kategóriás férfiak felé (10%), azt érzi a férfiak 90%-a akár az átlagos nők felé.

Persze ez evolúciósan alakult így. A nőnek 2 fontos dolga van:

1. Jó géneket találni a gyerekének egy férfitól
2. Találni egy férfit aki a gyerekeket jó körülmények között felneveli, védelmezi

A kettő nem kell, hogy ugyanaz a férfi legyen. Innen majdnem minden más viselkedési mintájuk levezethető. Jordan Petersontól hallottam, hogy „human females are very picky” vagyis az emberi nőstények nagyon válogatósak, és ez evolúciósan jó az emberiségnek.

common man
Olvasó
common man

Mindjárt az elején egy szépen fogalmazott hülyeség: Ma a béke időtlensége terjeszti ki sugarát a mindennapjaimra Nyilván a “barátnők” minden képre azt írják :óolyan csinos vaagy…

common man
Olvasó
common man

ha egy férfinek nem kell küzdenie, mert minden „használható” férfire jut körülbelül öt „használható” nő, minek küzdene ———-Olyan mértékű a női túlsúly és dömping, hogy ha a férfi felölti magára a passzivitás és mozdulatlanság gúnyáját, akkor is tucatjával udvarolnak neki a nők.

Ki is mondja(nyilván százalékot nem tud számolni..)

common man
Olvasó
common man

Kedves Tamás Rita! (cikkíró) mélységesen együtt érzek. Nagy a konkurencia.Dehát ilyen az élet.Amíg egyesek teszetoszákra pazarolják a fiatalságukat addig az élelmesek lecsapnak.
https://truereality.cafeblog.hu/2019/05/21/ime-ernyey-bela-es-38-evvel-fiatalabb-felesege-az-evfordulon/

Reszet Elek
Újságíró

A “modern” nő kiúttalanságának tpikus állatorvosi lova ez a cikk. Sajna pont azok nem képesek értelmezni akiknek kellene.
Ráadásul a “mondanivaló” alátámasztására még teljesen fals adatokat is felhasznál. Ilyen pl. a 110%-nyi nő, ami totális ostobaság, ennek a töredékéről van szó. Elég rákeresni. A konditeremben tömegelő nőkkel sem találkoztam, az önfejlesztő tréningekről már ne is beszéljünk.
A kiüresedő szépség leírása kapcsán elsírtam volna magam, ha nem nevetek fel hangosan. “Vár állott most kőhalom.”
A “sportőrületbe fojtott vágyak” kifejezés különösen tetszett lévén a hölgy tipikus fitness-őrült, aki ráadásul pánikbeteg is volt (vagy talán még most is az).

Blackur
Olvasó
Blackur
Blackur
Olvasó
Blackur
Reszet Elek
Újságíró

comment image

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Elek, egy ilyen logó is többet mond el bárminél……. Ennek a sorozatnak is gondolom a 95 %-a női néző. És hát a piros szívecske nem a “rosszban” szó “b” betűjéből lett megformálva…………….. Igazság szerint ha a “rosszban” szó “b” betűjéből is lenne egy piros szívecske alakítva, akkor nem is szólhatnánk semmit. De ez így valóban mellbevágó.

tomgal
Olvasó
tomgal

Na itt most két eset van, a csaj vagy emiatt rágott be igazán , vagy ez volt a “casus belli ” és jó lehetőség lelépni a bajban. Ha kibékülnek az előbbi , ha nem, az utóbbi…. :

“Philippa Strache valószínűleg a Spiegel és a Süddeutsche Zeitung által publikált rejtett kamerás videók által rögzített csajozós kiszólások miatt orrolhatott meg a – most már csak volt – osztrák alkancellárra. A Heute bulvárlapnak azt mondta,

Még mindig sokkhatás alatt állok, és muszáj összeszednem a gondolataimat. Én mindig előre tekintek, még egy ilyen helyzetben is. Minden figyelmemet a fiamra és az állatvédelmi tevékenységemre akarom fordítani.

Philippa Strache újév napján adott életet a házaspár első gyerekének, Hendriknek. Egyébként Strache a lemondását bejelentő beszédében feleségétől is elnézést kért, és bűnbánóan bevallotta,

Úgy viselkedtem, mint egy macsó tinédzser.

Csinos, szőke, orosz nő húzta csőbe az osztrák alkancellárt az ibizai luxusvillában

A rejtett kamerás videón vedelik a vodkát és a Red Bullt, Strache más politikusok drogozásáról és homoszexualitásáról is pletykál.

Ahogy arról részletesen írtunk, egy 2017-ben készült, rejtett kamerás videó miatt szombaton lemondásra kényszerült Heinz-Christian Strache alkancellár, az Osztrák Néppárttal közösen kormányzó Osztrák Szabadságpárt elnöke. A videón cigiző, szusit, Red Bullt és vodkát vedelő Strache egy ibizai luxusapartmanban

azt fejtegette egy csinos orosz nőnek, hogy ha a nő által állítólag képviselt Putyin-barát oligarcha megvásárolja a legnagyobb osztrák lap, a Kronen Zeitungot, és az FPÖ szolgálatába állítja, akkor milyan szívességekkel fogja azt viszonozni.”

common man
Olvasó
common man

Azért baj és baj között van különbség.

xcsakx
Olvasó
xcsakx
Z
Olvasó

“A nők, ha elhagyják őket, sűrűn emlegetik az emberi érzéseket, de ők maguk oly egyszerűen hagyják faképnél a férfiakat, mintha egy követ dobnának a kútba. Volt, nincs, a loccsanást se hallotta senki.”

Ez a villanykapcsolós dolog nekem új de most már tisztábban értelmezek néhány múltbeli eseményt.