Csuzi Attila
270 megosztás

Többségében lányok-nők állítják, hogy túl nehéz volt az idei matematika érettségi

Az egész ország felkapta a fejét, mikor híre kelt, hogy mindössze egyetlen nap leforgása alatt több mint 30 ezren írták alá azt az online petíciót, amelyben diákok (és nyilván a pártolóik) azt kérik, hogy a középszintű matematikaérettségi nehézsége miatt az értékelésnél csökkentsék a ponthatárokat. “Vigyék lejjebb a ponthatárt a 2019-es májusi matematika érettségin az irreálisan nehéz feladatok miatt. Az idei matematika írásbeli nehézsége meghaladja a középszintet, ezért országos szinten szükség van a ponthatárok csökkentésére.”– Áll a petícióban,  amit egy Budapesten tanuló szakgimnazista lány indított, aki kedden maga is részt vett az írásbeli matematika érettségin. A diák így nyilatkozott az Index.hu-nak:

“Amikor kijöttünk az érettségiről, mindenki azt mondta: nagyon nehéz volt és nagyon rosszul sikerült neki. Még az is, akinek nemrég 90 százalékos lett a kisérettségije. Hazafelé menet láttam egy lányt, aki sírt emiatt. (…) Arra gondoltam, hogy ha ennyi elkeseredett ember van körülöttem, akkor lássuk, hogy vannak ezzel a többiek. Ez a petíció nem rólam szól. Csak annyit akartam elérni, hogy ha sok aláírás összejön, akkor beszélhessek valakivel az Oktatási Hivataltól. Azt akarjuk elérni, hogy a pontozásnál vegyék figyelembe a feladatok nehézségét.”

Az ügy kapcsán több újságcikk, publicisztika is napvilágot látott. A szarkazmussal soha nem spóroló Bayer Zsolt a társadalom értékszemléletének súlyos válságát és egy ennek talaján kibomló generációs problémát láttat az ügy mögött frissen közreadott írásában:

“Ma már a Zs generáció nem ilyen elmaradott. Ők egyszerűen tiltakoznak egy jót, hogy nehéz az érettségi, aláírást gyűjtenek (…)

Minap meséli barátom, hogy itt járt egy magas rangú német katonatiszt, és elmondta, közelharcot kellett vívniuk, hogy lehessen alkalmassági vizsgálatot tartani azoknak, akik jelentkeztek katonának, mert a német alkotmánybíróság szerint ez sérti a szabadságjogokat. Mármint az alkalmassági vizsgálat.

A jövőben ezek az érettségizők fogják betölteni a teret, a vakok lesznek a hadsereg mesterlövészei és a féllábúak indulnak az olimpián 110 gáton. Már ha lesz olimpia. Ugyanis az a kiválóság förtelmes parádéja – azok szerint, akik nyelvtannácinak hívják azokat, akik egy sz-szel írják a leszt. És övék a jövő.”

Bayer véleményét tovább árnyalva egyesek felvetik, hogy az általános generációs problémák mellett azt is észre kell venni, hogy itt leginkább lányok írtak petíciót, ők azok, akik könnyekben törtek ki. Felvetik, hogy érdemes észrevenni, hogy a petíció aláírói között is nagy arányban vannak lányok-nők. És valóban, már gyors rátekintés után is látszik, hogy a női nevek jelentős túlsúlyban vannak. Szerencsére nem szükséges az összes aláírást megszámolni, ha meg szeretnénk tudni az aláírók nemi arányát, dolgozhatunk statisztikai módszerekkel is, és akkor is csak pár százalék a tévedés lehetősége. Nem sajnáltuk rá az időt. Az elérhető adathalmaz részleges feldolgozással (4000-es mintanagyság) arra az eredményre jutottunk, hogy az aláírások között 76 százalékban találunk női neveket. Tehát a petíciózok háromnegyedét kitevő lánynak-nőnek a saját megítélése szerint túl nehéz volt az idei matematika érettségi, komoly esélyt látnak arra, hogy nagyon rosszul teljesítettek.

És most ezek a lányok-nők úgy gondolják, hogy nem nekik kellett volna többet tanulniuk, jobban teljesíteniük, hanem a világ alakuljon őhozzájuk. Bayer Zsolt véleményével kisebb mértékben vitatkozva tehát azt kell mondanom, hogy nem általában egy problémás új generációval állunk szemben, hanem elsősorban inkább egy feminizmussal elbolondított új nőgenerációval. Ezek a lányok azok, akik már belenőttek, hogy a társadalom, az állam egyre nagyobb figyelemmel, privilégiumokkal, osztogatással, kritikátlanul keresi a lányok-nők kegyeit. Ezért aztán ez az új nőgeneráció már nem rest követelni is. Követelni, hogy egy egész oktatási rendszer, egy egész társadalom hajoljon meg az ő értékítéletük előtt.

És ne legyenek kétségeink, a társadalom megteszi, amit a lányok akarnak, hiszen láthatjuk, hogy a feminizmus vonatkozásában előttünk járó nyugati társadalmakban a lányok kedvéért miként alakították át a követelményrendszereket, szabták feminin formára az intelligencia teszteket, miként bélyegezték meg figyelemzavarosként, nyomták el, szorították ki a felsőoktatásból a fiúkat. De a feminista oktatáspolitikusoknak soha semmi nem elég, további véget nem érő feminista programok indulnak a “szegény elnyomott lányok megsegítéséért”.

Már Magyarországon sem sokkal jobb a helyzet. A diáklányok tulajdonképpen megkérdezhetik: hát nem a társadalom akar több nőt a STEM (matematikai, mérnöki és technológiai) területekre? Elvégre a feminista mantra szerint a nők mindenben pont ugyanolyan tehetségesek, mint a férfiak. Csak kell nekik egy kis segítség, meg még egy kis segítség, és még… – Kellenének egyre alacsonyabb követelményrendszerek, kell a “Nemzeti Tehetségprogram” is, ahol diszkriminatív módon kizárólag csak a lányokra költenek sokmilliós költségvetési pénzeket. Talán azt még sikerülhet egyszer elérni, hogy nagyobb számban sikerrel abszolváljanak egy középszintű matematika érettségit a “Nők Lázadása” helyett. – Újabb Nemzeti Tehetségprogramot csak lányoknak! Dupla Lányok Napját! Több vizet a feneketlen tóba!

Post Author: Csuzi Attila

Csuzi Attila
Informatikával, reklámmal, írott és audio-vizuális művészettel foglalkozom már évtizedek óta. Elkötelezetten hiszek a tehetség, az autodidaktizmus és a civil kezdeményezések erejében. Mindezek talaján állva régi ideám az online alkotói közösségek szervezése. A Férfihang.hu magazint tartom a legsikerültebb projektnek. A sors kegye folytán, miközben csak egy szűkebb tematika (férfimozgalom, férfijog) mentén szerveződött, mégis sokkal jelentősebb dologgá nőtte ki magát; egy olyan internetes férfimagazinná, mely tartalmas, gondolatokkal teli internetes újságírást valósít meg. Leginkább arra vagyok büszke, hogy egyik kezdeményezője lehettem ennek az alkotói közösségnek, amely pusztán az önszervezés erejéből építkezve elképesztő lendülettel halad előre. A hajtóerő szerzőtársaim elismerésre méltó írói tehetsége és társadalmi elhivatottsága.
f Facebook
270 megosztás


84
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
9 Egyéni hozzászólás
75 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
29 Hozzászólások szerzői
ReactoraliasMarcellOlajfaloT-Boy Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
tobbneju
Olvasó
tobbneju

Azt is többségében nők állítják, hogy az anyaság is túl nehéz. Ma már egyre magasabb a gyerekeivel élő férfiak száma is, ahonnan anya ment el. Soha nem hallottam még ilyen elhagyott férfiakat panaszkodni és média nyilvánosság előtt a volt feleségüket/élettársukat szidni. Sőt egyre magasabb a gyerekekkel később már kapcsolatot sem tartó anyák száma is. A mai világban a matek érettségi, a gyerekszülés, a munka, sőt úgy általában minden túl nehéz. Ki csinálja ? Valaki más. Ki a felelős ezért ? Valaki más. Itt ez a “jéghegy” csúcsa eset is, engedjetek meg egy kis “áldozathibáztatást”.

https://www.origo.hu/itthon/20190509-anyja-es-volt-ferje-szerin-is-mindig-bajba-kerult-a-londonban-meggyilkolt-magyar-not.html

Apa35ev
Olvasó

Szülni is nehéz, fárasztó és veszélyes az elkényeztetett selejtek szerint akik a saját dolgukat se végzik el.

De legalább a magyar férfiak egyértelmű bosszúja ez és mindenki tapasztalja:

1. Nem mennek kőművesnek
2. Nem szolgálják a hazát és elmennek külföldre
3. Irreális áron szolgálnak csak itthon
https://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/mernokhiany-is-van-nem-csak-komuvesbol-van-keves.4.323511.html

Akit nem becsülnek meg/tisztelnek az nem fog segget nyalni. Nagyon helyesen.

Vajon a nőkkel (számbeli fölényük miatt is) meg tudja ezt majd oldani a posztkomcsi elvtárs?
(Aki nem foglalkozik nőügyekkel, de mégis szövetséget akar velük kötni az eljövendő évtizedekre)
Egy féltéglát alig tud felemelni az átlag magyar nő és már panaszkodnak, hogy nehéz a matekérettségi és könnyíteni kéne, hogy ócska mérnökökké és programozokká válhassanak a cégek kárára is. Ez az ország megérdemli sorsát és stratégiai okból nem fogok a KDNP-Fideszre szavazni az EUs választáson ezt megígérhetem. Jöjjön aminek jönnie kell egyel kevesebb megkeresztelt római katolikus lénnyel ami vagyok.

Büszke vagyok, hogy egyetlen szavazatommal nem támogatom tovább a magyar férfiakat csak munka és család rabszolgáknak szánó, magukat vezetőnek vagy képviselőnek tekintő szarkupacokat.

Geri P.
Olvasó

nem hiszem hogy irreális elvárás lenne egy kezdő mérnöknél vagy tapasztalt szakembernél a 280-300 nettó manapság, pláne hogy tekintettel a kinti bérekre ez kevesebb mint fele az ottaninak, ott simán megvan a 550-600. A megélhetési költségek pedig semmivel se kevesebbek már itthon.

A magyar nők pedig mindig is egy nagypofájú önérzeteskedő gyenge semmirekellő szar selejtek voltak, sose lehetett rájuk számítani, csak a képmutatás, ámítás, mellébeszélés stb. Bezzeg az elvárások meg az igények, húú azok megvoltak mindig is, pinát villantanak a nagyvilágnak és elvárják hogy attól seggre essen mindenki mert elhitették magukkal hogy akörül forog az univerzum :D

Én meg még sokan jutottunk el mára pont ezek miatt hogy sose vennének a nyakukba egy ilyen felesleges koloncot, megvan a magunk élete, baszni lehet sokakkal mindenféle plusz elköteleződés nélkül is, szerencsére rengeteg az otthonról kidobott 30+-os elhanyagolt trampli, a pinájuk viszket ezeknek is. Megkapják a magukét azt fájront mehet mindegyik a maga útjára, lényeg hogy én mikor haza esek csend van nyugalom és béke.

Naooo
Olvasó
Naooo

Kezdő szakembernek 800 ezer lenne a minimum, demokrata politikustól meg elkobozni az összelopott vagyonát.

Olajfalo
Olvasó
Olajfalo

Milyen tantárgy lehet a tudományos demokratizmus?

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Ez pontról pontra így van! Sokan mintha direkt ártanának maguknak. De nem baj, ez is egy szelekció. 40 éves koruk előtt picivel jön a fal, azt jóccakát! Normális újrakezdésre alkalmatlan az egész társulat.

Hunn
Újságíró

Nwm tudom te hogy vagy vele, de nekem azért a faszom kivan attól, Geri P., hogy én például egyetemi diplomával, felsőfokú nyelvtudással, több mint tíz év szakmabeli gyakorlati munkatapasztalattal, csak most, 40 évesen keresek életemben először végre annyi pénzt, ami fedezi a megélhetésemet…

Természetesen vagyonszerzésről, meggazdagodásról szó sincsen továbbra sem. Egyszerűen annyiról van szó, hogy ha innentől totál egyedül lennék, már akkor sem halnék éhen, lenne fedél a fejem fölött és ruha a testemen. Gyakorlatilag most keresek annyi pénzt, amennyivel kezdenem kellett volna 20 évvel ezelőtt. Hiszen a munka lényege elvileg az lenne, hogy az ember eltartja belőle önmagát. És ez igaz mindenkire, a pályakezdőkre is…

Geri P.
Olvasó

most fogalmam sincs milyen területen és hol mozogsz de nyilván nem mondok újat ha elárulom az utóbbi egy évben sikerült ebben a kurva nagy ínségben odáig tornázni a béreket hogy megütik az épp elfogadható szintet, természetesen szó sincs gyarapodásról nálam meg másnál se épp csak annyiról hogy a kinti minimálbért épphogy megközelíti a bevétel egy kis mellékes mutyizással kiegészítve. de anélkül még a kinti minimál se lenne meg.
rengetegen vagyunk így hogy ez szép meg jó hogy 20 év után eljutottunk ide miután vagy tucatnyi büdös barom maszek gazdagodott meg a melómból, mert 8 éve még közel az itteni bérminimumot adta a legtöbb, ha épp ugye dolgoztam, de sokaknak még meló se jutott akkoriban.

Én se vagyok kisegítve ezzel a szarral mostanra, úgy durván 4 éve ki lettem volna, akkor mostanra egyenesben lennék anyagilag és 100% önerőből meglenne a magam egyszobása meg a kocsi az udvarra, és nem mentem volna a buzeráns seggfej angolokhoz se hülyét csinálni magamból szál feleslegesen, de ugye ez van, ezt kell szeretni.

Kölköt hülye picsát már ha épp lenne akit el lehet viselni pár évig már akkor se vennék a nyakamra, nem is érdekel ez a része a kispolgári önmegvalósításnak, kifejezetten örülök is neki hogy nem sikerült senkinek rávenni erre a gyerek kérdésre az előző tucatnyi picsa közül senkinek, és véletlenül se csúszott be. Nem lóg semmi felesleges felelősség a nyakamban hogy minden nap fel kell kelni még ha tudom hogy hülyét is csinálok magamból mert hogy muszáj mert haza kell hordani a lóvét. És ezzel a körülménnyel kurva egyszerű egy ilyen elbaszott helyen együtt élni.

Te meg javaslom ha ennyire szar a helyzet ne agyalj túl sokat hanem válts mert sokakat láttam volt kollegák közt is akik érdemtelenül szar helyen bagóért beragadtak mert fostak lépni, persze az mindig benne van hogy a jelenleginél is szarabb lesz de erre azt találták ki hogy egy nap próbameló, a meglévő bennfentesek nyugodt lehetsz hogy nem szarakodnak megmondani a tutit, nem lesz mézes madzag, voltam ilyen 1-1 napos próbán én is és a legtöbbnél kiderült hogy véletlen se szabad oda menni ahova, ez bőven megéri azt az 1 napot.

wittukind
Olvasó
wittukind

Ez az első hsz. amire adok like-ot…mégis, Hunn, az elszállós periódusudat hová szúrnád bé eme szuperkvalifikáld utatba?

Olajfalo
Olvasó
Olajfalo

Szia, akkor csak alig 20 évet veszítettél el. Még kétszer annyi idő áll előtted.

Geri P.
Olvasó

Más különben ezek az életben nem végeznének el egy tisztességes műszaki szakot, de még gazdaságit se, bár azokra végképp semmi szükség jó darabig,
az egyetemeken leszarják hogy mennyire fekszik nekik a magasabb matematika és fizika, oda basszák az alap tárgyakat első szemeszterben, arra épül minden további, amelyik nem bírja kiszuperálják az elején azt csókolom, megnézheted hány picsa van egy villany karon vagy akár gépészen, de abból mennyi végez. Nem kell attól félni hogy ilyen kettes személyi számú balfékek fognak ipari selejteket tervezni akár a távoli jövőben is, erre biológiailag sincsenek ráállva a nők.
Az ilyen szöszmötölős marhaságoktól most tekintsünk el mint építész és hasonlók, azokkal úgyse talál melót a legtöbb, de jól elvan 5 évig mielőtt munkanélkülivé válna.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ipari selejteket már most is direkt terveznek.

Olajfalo
Olvasó
Olajfalo
Reszet Elek
Újságíró

Az apátlanság logikus következménye. Daddy issues orrba-szájba. Az apáknak nagyon fontos szerepe van a gyermekek életében és sikeres felnevelésében. El kellene végre jutnia a társadalomnak oda hogy megértse, az apák szerepe ugyanolyan fontos az utódok teljes gyermeki életszakaszát tekintve, mint a nőké. A különbség csak annyi, hogy az első években az anyai szerep fontosabb.

Apa35ev
Olvasó

Ne tudd meg mennyit mesélhetnék miket tanítok a fiamnak amikor velem van és mi az eredménye. Viszont mástól, pl. az elhagyott/elvált keresztény (!!!) nagymagyar Torockai Lászlótól vagy Orbán Viktortól szeretném hallani, hogy ők csak pénzelik a csemetéiket a zsíros képviselői fizetésükből vagy nevelik is őket?

Ez egy kulcsa annak, hogy lesz egyszer apáknak emberi mivolta vagy nem, mert ők a döntéshozói a magyar népnek és apák ők is. Szerintem szar alakok mert nők uralkodnak rajtuk a családjukban.

Alig angoloznak és a könyvéből olyan részeket tanultunk meg hétvégén amit egyszerúen kihagytak, de alapvetően fontos mert a munkámhoz is használom és tudom. Proaktivan megtanitottam neki, de fociztunk és matekoztunk is az 1-2 hétvégi napon. A fiam követ engem és az anyja egyre többet passzolja rám amit nem bánok, mert később talán számíthatok rá és nemcsak a pénztárcámra lesz szüksége hanem az agyamra is. Vagyis számítani fogok az életében amikor már nem fogok tudni elmenni érte az ország másik végébe. Efféle célokkal nevelek és emiatt nem tudnak már zsarolni se, mert a gyerekből felnövő ember dönt majd a sorsomról amikor már idős leszek.

Geri P.
Olvasó

én a németet erőltetném a kölkeimmel, az itt nálunk sokkal relevánsabb tudást ad már csak az ipari befolyásoltság miatt is, meg aztán orosz is hasznos lesz nemsokára azt se hagyd ki.

Naooo
Olvasó
Naooo

Egyiket se, csak magyart, aki pofázni akar hozzánk, az tanuljon meg magyarul.

Olajfalo
Olvasó
Olajfalo

A heb r ew már nem is jó?

ggwp
Olvasó
ggwp

“mert a gyerekből felnövő ember dönt majd a sorsomról amikor már idős leszek.”

Pontosan.
A megmérettetés, és ítélet nem a mennyországban történik, hanem az ember gyerekei által, tűpontosan azt kapja majd vissza az ember amit ő adott, öreg korára.
A szülei összes hibáját tudja a gyereke, idősebb korára, és összeveti a jó dolgokkal.
Nagymamám mindig azt mondta, hogy kisfiam, most még csak egy kicsit haragszol, vagy észere sem veszed a hibákat, amit a szüleid vétettek, de majd ahogy egyre idősebb leszel, egyre jobban észre fogod ezeket venni. És lőn.

Naooo
Olvasó
Naooo

Angolt azért erőltetik, hogy így könnyebben kivándoroljanak, betiltani az inglisoktatást.

Aldo
Újságíró

Nem csak azt. Sokan a németekhez takarodnak ki.

Olajfalo
Olvasó
Olajfalo

Te is tudod, hogy ánglius tudás nélkül meg sem lehet motzanni már legalább 20 esztendeje.

Olajfalo
Olvasó
Olajfalo

Az ánglius oktatást szabotálták tíz évig, mert sok helyen megszüntették a nulladik évfolyamot, ahol csak nyelvet tanultak. Akinek volt pénze különórákra, az le is tudott vizsgázni az átlag középiskolai tempó mellett. Mostanság az oktatásipari haverock cégei kerültek helyzetbe. Deákhitel, nem csak latintanulásra, amit nem lehet latinákra költeni.

Rokapapa
Újságíró

Ez pont olyan mint az autóvezetés. :)
Mikor én tanultam vezetni száz nőből jó ha egy sikeres vizsgát tudott tenni és a férfiaknak is alig több mint a fele ezért a jogosítvány megszerzéséhez szükséges tudásszintet vitték lejjebb mivel minden nőnek joga van autót vezetni. Mára már odáig jutottunk, hogy olyan tudással lehet jogosítványhoz jutni – nőknek és férfiaknak egyaránt – ami régen még a rutin vizsgához is kevés volt.

Reszet Elek
Újságíró

Ha ideológiai alapon egyesek számára csökkentik a feltételek szintjét abból gond lesz. Egy utcaseprőnél vagy egy eladónál nincsen különösebb jelentősége, de más szakmáknál belehalhatnak az emberek…
https://thestatetimes.com/2018/03/30/female-headed-construction-and-the-collapse-of-fiu-bridge/

Alter Ego
Szerkesztő
common man
Olvasó
common man
wittukind
Olvasó
wittukind

Az igazi hozzáállás az lett volna hogy “bocsi, hogy itt alkalmatlankodtunk és elbasztuk hiába az idejüket, de beláttuk, hogy nem nekünk való az ilyensmi, megyünk inkább egy háziasszonyképző kurzusra..” észre kell venni hogy a szemtelenségnek is van határa valahol….

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Most érzem azt, hogy a probléma az, hogy már bocs, de túl öregek vagytok, és ti még mindig azt hiszitek, az érettségi olyan, mint a ti korotokban. :) Ez a posztból is kiderül, egyszer sem említitek, hogy közép vagy emelt szintről van-e szó, mert nem tudjátok, hogy nem mindegy. Szóval ezt elegánsan ki is hagyta a szerző, pedig a lényeg:

“Az idei matematika írásbeli nehézsége MEGHALADJA A KÖZÉPSZINTET, ezért országos szinten szükség van a ponthatárok csökkentésére.”

Kétféle érettségi van, a közép és az emelt. Jó előre el kell döntened, hogy milyen tárgyakból kívánsz emelt szinten tanulni, hiszen ahhoz, hogy azt le tudd tenni, ezt már a gimi elején el kell intézned magadnak. Ha a középszintet tanulóknak középszintű matek érettségin emelt szintű feladatokat adnak, az kurva nagy szívás és egyáltalán nem fair, teljesen jogos lázadozni ellene.
Nem szintcsökkentésről van szó, hanem csak arról, ami jogos, hogy középszinten ne vágjanak már be emelt szintű feladatokat.
Nálunk is volt hasonló, csak nem matekból, nekem szerencsém volt, hogy azt a tárgyat eleve emelt szinten tanultam, tehát könnyen teljesítettem, viszont rengetegen ki voltak akadva és egyetértettem velük. Petíció nem lett abból, de az biztos, hogy szemétség volt.
Talán arra kéne figyelni, hogy az érettségiket összeállítók bírják már rendesen belőni, mi a közép és mi az emelt szintű feladat, ne trükközzenek azzal, hogy a könnyebb emeltet belecsempészik a középbe, mert nem azt tanultad és nem is arra jelentkeztél. A közép az legyen közép, nem azzal mész tovább úgysem, azt csak teljesíted, akkor meg miért is szívatnak? Kompetens emberek számára nem volna ez megugorhatatlan feladat, van külön közép és emelt szintű tanmenet, csak ahhoz kellene igazítani a feladatok kiosztását, de hát ez évek óta nem jön össze.
Mielőtt az okostónik elkezdik: a középszint jelenti azt, amilyen nektek annak idején a sima érettségi volt. Az emelt szinthez adnak hozzá nem keveset, ami már nem normál tananyag, úgyhogy felesleges is elkezdeni, hogy csökkentették volna az elvárásokat a hülye új generáció számára.

wittukind
Olvasó
wittukind

Azt a mindenit, de kioktattál! mennyire jártas vagy te abban hogy milyen érettségi volt itt 85-ben! és ezzel az emeltszint-középszint süketeléssel nekem hagy békén, jó? vagy az a középszint a csajsziknak van fönntartva és még arra sem voltak képesek? lehet hogy öreg vagyok de hülye még nem……

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Mi az, hogy itt? Ez nem Románia. :)
Pontosan tudom, milyen volt, mindenki tudja, hogy te nem érted, mi a különbség a közép és az emelt között, az meg nem az én bajom. (Még azt sem tudod, hogy ez külön-külön vonatkozik a tantárgyakra, édes jó istenem, és te osztod az észt!)
A tanultabbak például nyelvvizsgáztak. Ők tudják, mi a különbség a közép- és az felsőfok között, ugyanerre gondoljanak az érettségi tantárgyaknál is. Megnézném a fejét annak, aki azért nem kapja meg a középfokú nyelvvizsga bizonyítványt, mert nem tudta teljesíteni a felsőfok feladatait.
Hát ha ez a véleményed, akkor mondjuk de, elég hülye vagy. Kicsit művelődj, tájékozódj már! Nem nőknek van fenntartva, te kerge, hanem külön vizsga vonatkozik a megfelelő egyetemi szakhoz szükséges tantárgyakra, azt jelenti az emelt szint. Ha te matekból vagy jó, abból teszel emeltet, akkor történelemből elég a középszint, bizonyítottad, hogy abból sem vagy hülye, érett vagy, de nem kell magas szinten ismerned, de matekból muszáj megmutatnod, hogy többet tudsz, mint az átlag.

wittukind
Olvasó
wittukind

Dehonnem értem én….értem csak nem tudtam hogy ilyen bennfentesnek tetszik lenni….

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Neked nem jut el, hogy valószínűleg én már kétszintű érettségit tettem? Tényleg nem? Ez bennfentesség? :)

wittukind
Olvasó
wittukind

Annyi minden már eljutott innen hozzám, hogy a magácska 2 szintje föl se fogja, de, ahogy a Bomber mondja-legjobb a hüjjéknek….

Naooo
Olvasó
Naooo

Mit propagálnak manapság történelemből az iskolában a propagandisták?

Marcell
Olvasó
Marcell

Nem tudom, de nagyon ki vannak akadva az új NAT történelem és irodalom része miatt. Ha jól értem, az az egyik gondjuk, hogy nem vereségek sorozataként mutatná be a magyar történelmet.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Igen, az a legnagyobb baj vele. Ugyanaz a hiszti, mint a kerítés-határzárnál. És ugyanazok is háborognak.

Reszet Elek
Újságíró

Én a középszintet néztem meg és elemi matekról van szó. Ebből 25%-ot minimális szellemi szinttel hozni lehet. Aki erre nem képes az nem középiskolába való az elemi logikai minimumot sem üti meg. Ha ennél lejjebb mennének akkor teljesen értelmetlenné válna az érettségi. Mit szeretnél mit kérdezzenek? A szorzótáblát?
A feladatok többségéhez nem is kell különösebb szakismeret csak egy kis logika.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ne az érettségit nézd, hanem hasonlítsd össze a tanultakkal. Ez nem véleménykérdés, hanem meg kell nézni, hogy valóban emelt szintű feladatokat adtak-e. Nem feltétlenül a diák hibája, ha szarul tanították és túl keveset követeltek, amivel még a szerinted elemi feladatokat sem tudta elvégezni. Ez hiányzik belőletek sok témánál.
A mi időnkben az irodalom volt a szopó sokaknak, amit én nem értettem. A lexikális tudás helyett rámentek az érvelésre, amivel sokan szenvedtek. Láthatjuk a neten is, hogy miért, pedig elvileg a mai oktatásnak már ez a lényege, hogy ne csak magolj, hanem használd a tudást, gondolkodj logikusan. A probléma, hogy ennek ellenére a tananyag még mindig száraz magolás, aztán érettségin pedig nem azt kérik számon. Mondom, nálunk érveléses feladatok voltak, közben a 4 év alatt ha három dolgozat volt érvelésközpontú, akkor már sokat mondtam.
Újra: középszinten középszintet várjanak el és tanítsák is azt, emelten pedig az emeltet. Ha a közép egyesek szerint túl keveset vár el, akkor még idejében korrigáljanak, ne a vizsgán, hanem az előtte való 4 évben.

(Amúgy azért sem hülyeség ez a kétszintű érettségi dolog, mert rákényszerít, hogy sokkal előrelátóbb legyél. Már a középiskola is úgy működik, hogy előre fel kell venned a megfelelő szintet, korán el kell döntened, hogy mely tárgyak a fontosak. A gimnáziumokban viszont gyakori, hogy elvárják, hogy sokkal többet felvegyél, mint amennyiből aztán emelt szinten érettségizel, nálunk is így volt, nekem csak két emelt tárgy kellett, mégis 4-et tanultam emelten. A matekot is, pedig sosem akartam volna abból nekimenni az emeltnek, mert inkább a biztosra mentem.)

(Amit meg a csaj említ, a kisérettségit, az is fontos. Azért csináltatják, hogy tudd, mit várhatsz az érettségin, ez lenne a lényege, na most ha ahhoz képest sokkal nehezebb a tényleges érettségi, akkor valami nagyon nem stimmel.)

Franklyn
Olvasó
Franklyn

Hi.
Ezzel egyetértek.
Másrészt amúgy sem a matek tudásukért fogják őket szeretni, kár ezen háborogniuk annyira, bár ők ezt még fiatalként nem értik talán.
Szerintem kár ragozni a témát.

Én közben elgondolkoztam ezen a nagy egyenlősdin, amit hirdetnek (úgy kb többszáz éve, mert meg lehet vezetni a tömeget vele, hisz mindig is egyenlőtlenség lesz, de el lehet adni a reményt, hogy az emberek egyenlőbbek lehetnek), és arra jutottam, hogy az Országgyűlésben minden férfi mellé oda kellene rendelni a feleségét, ha van, a nőkhöz meg a férjüket, ha van, és ők ugyanúgy szavazhatnának, és fel is kellene szólalniuk laikusként. Szerintem klassz lenne.

Olajfalo
Olvasó
Olajfalo

Masina vremenyí, az évszám dupla20.

DennisVT
Újságíró

Melyik volt az a feladat, és miért, a matek középszinten, ami nem középszintű, hanem emeltszintű feladat volt?
Le van valahol írva amúgy, hogy mi a középszintű mintatanterv és mi az emelt, amiből láthatom a különbséget??

Amúgy a mi időnkben (én ’98ban érettségiztem) nem közép és emelt szint volt, hanem “házi” és központi érettségi.

Merek hozzászólni a témához, és vitatkozni benne, mert én anno 93pontosra írtam a központi matekot, és azóta is – poénból, gyakorlásképp – minden évben megcsinálom a közép és emelt szintű feladatsort is. Sőt a 2000es évek környékén még érettségi felkészítést is vállaltam.

De most igazából az első kérdésem a lényeg. Melyik feladattal volt baj, és miért.

common man
Olvasó
common man

Közvetlen forrásból:
A végén a szöveges feladatok szövegértés szempontjából nehezebbek voltak mint a magyar érettségi szövegértési része.
A diákok megoldották az előző évek feladatsorait- többször is-ezekhez viszonyítva volt sokaknak az az érzésük ,hogy az idei feladatok nehezebbek voltak.Pontosabban közepes feladatok helyett(középszintű érettségi!) kaptak “túl” könnyűeket és “túl” nehezeket.

Alter Ego
Szerkesztő

“Szóval ezt elegánsan ki is hagyta a szerző, pedig a lényeg”

Pontosan bemásoltam a petíciós oldalról a petíció szövegét, ott áll a cikk elején, dőlt betűkkel idézve. Ha nincs benne szó a középszintről, azt ne az én nyakamba akard már varrni, hanem a petíciózó éretlen diáklányokéba.

“de túl öregek vagytok, és ti még mindig azt hiszitek, az érettségi olyan, mint a ti korotokban”

Aham, és miért nem olyan? Mert csökkentek az elvárások? Az, hogy a zéró elvárást elnevezték középszintnek, még nem legitimál semmit sem.

Idézem magamat: “Talán azt még sikerülhet egyszer elérni, hogy nagyobb számban sikerrel abszolváljanak egy középszintű matematika érettségit a “Nők Lázadása” helyett.”

Tehát egyébként ha nem is a petíciózók jóvoltából, de benne van, hogy középszintről beszélünk. A középszint létezése nem feltétlenül baj, az viszont nagy gond, hogy immár a diáklányok akarják eldönteni, hogy mi legyen a középszintű elvárás.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Az azért muris, hogy az idősebb generáció vádolja elváráscsökkentéssel a jelenlegi érettségit, amikor az övék arról szólt, hogy szó szerint csak vissza kellett böfögni a bemagolt tananyagot. Hogy még a matek is arról szólt, hogy a zöld feladatgyűjteményből választották a példákat. :)

Nézz meg ma egy irodalmat vagy történelmet, ahol a feladatsor nem arról szól, hogy mondd vissza szépen, amit tanultál, hanem hogy elemezz, érvelj, hasonlíts össze, ezért is véreznek el annyian már azon, hogy nem értik a feladatot, mivel ahhoz szövegértési képességre is szükség van.

Vagy azt pl. tudjátok, hogy ma az érettségin az elért százalék számít, és nem a jegy? Ez így szerepel a bizonyítványban is, beleírják az elért százalékot és a jegyet, nem mindegy, hogy épp súrolod vagy közel kerülsz-e a tökéleteshez. Ilyen sem volt a ti korotokban.

A középszint az, ami a ti időtökben a normál volt, az emelt szint lett több, de ezt a korábbi kommentembe is beleírtam direkt, hogy aztán persze rögtön ezzel próbálj ütni. :)

Ez minden évben feljön, hogy épp az irodalom vagy a matek nehezebb volt, mint várták, mondom, a mi időnkben a magyarral ment ez, csak fiúkat hallottam arról panaszkodni, ez sima humán-reál ellentét ilyenkor. Jelenleg azt állítják, hogy a középszint nem volt durvább a szokásosnál, majd az eredményekből ez kiderül. Az irodalomról és a történelemről ugyanezek a diákok pedig azt mondják, hogy könnyű volt. 2018-ban pedig könnyűnek találták a matematikát a diáklányok, úgyhogy ebből felesleges bármiféle antifeminista “hova jutott a világ” hőbörgést kreálni. A közösségi média korában megbeszélik a fiatalok, hogy mi milyen volt, a hozzáértők (és az eredmények) pedig majd eldöntik, igazuk volt-e.

A középszint létezése pedig nem “nem feltétlenül baj”, hanem kifejezetten jó, hogy végre nem azt várja el a rendszer, hogy mindenből legyél penge, hanem hogy azzal menj tovább egyetemre (ez az emelt szint), amihez valóban értesz is. Kurva sokára erre rájöttek, hogy amiben jó vagy, azt tanuld emelt óraszámban és menj át belőle egy magasabb elvárásokat támasztó vizsgán. De ezt az idősebb korosztály egyszerűen nem tudja megérteni.

Aldo
Újságíró

Az azért muris, hogy az idősebb generáció vádolja elváráscsökkentéssel a jelenlegi érettségit, amikor az övék arról szólt, hogy szó szerint csak vissza kellett böfögni a bemagolt tananyagot.

Majd te is meg leszel vádolva, hogy a 40 felettiek ellen vagy.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Persze. Pedig így volt, még a matek is arról szólt, hogy egy hülye könyvből választottak véletlenszerűen kidolgozandókat, azt ki nem tanulja be 4 év alatt? Ahogy az irodalom is arról, hogy bemondta a rádió azt a pár tételt, amik közül választani kellett és szó szerint visszamondani. Agy nem kellett hozzá, valóban csak segg. Szóval nem kéne erre rázendíteniük az idősebbeknek, mert pont, hogy a régi érettségit lehet azzal a szóval jellemezni (és szokták is), hogy “kiszámítható” volt, a mai egészen más.

Alter Ego
Szerkesztő

Csak próbálod elterelni a figyelmet az ageizmussal a lényegről. De mindez csak álprobléma. Koncentrálj a lényegre: zömmel feminizmus által elhülyített diáklányok azt képzelik, hogy majd ők fogják meghatározni a követelményszintet, azt hiszik, hogy a saját maguk gyenge teljesítményéért felelőssé tehetnek egy egész oktatási rendszert. Mindeközben ezerrel zajlik a fiúk elhanyagolása a családban és a társadalmi odafigyelés tekintetében egyaránt, amit csak tetéz a pályaorientációs és ösztönző programok nemi diszkriminációja. De a fiúk negyed annyian sem petícióznak. A saját problémáikkal összefüggésben meg egyáltalán nem.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Milyen ageizmus? Az ageizmus, ha azt mondom, ti nem ismeritek az új érettségit, mert nálatok még egész más volt? Nem álprobléma, csak nem érted, mert nem mentél át rajta, ahogy én pl. igen. Velünk megcsináltatták a korábbi évek érettségi feladatsorait korábban, és határozottan állíthatom, hogy elvárásban óriási különbségek voltak közöttük.
Nem akarom elterelni semmiről a figyelmet, csak egyrészt emlékszem a saját élményeimre, másrészt szerintem te meg nem igazán érted a lényeget, és totál félreértelmezed, ami zajlik. Ha tényleg ennyien érzik úgy, hogy nem középszintnek felelt meg a feladatsor, akkor érdemes komolyan venni, legalábbis megvizsgálni, igazuk van-e. Akár lehetne is. Megtették, lezárták az ügyet, ennyi. Ezt korábbi években is meg lehetett volna tenni, mert mindig is voltak gondok ezzel, tavaly például a kémia emeltre panaszkodtak sokan, hogy az elmélet annyi időt elvett, hogy sokaknak nem maradt idejük befejezni a számolós feladatokat. Ezekből a hibákból lehetne tanulni, ha olyan országban élnénk, ahol nyitottak arra, hogy ami nem tökéletes, azon javítsunk. Mivel középszintről van szó jelen esetben, tétje különösebben egyébként nincs, de nekem már van annyi eszem, hogy át tudom érezni, hogy 18 évesen, az érettségikor, miután 4 évig azt hallgattad, hogy ez a legfontosabb dolog az életedben, elhiszed, hogy valóban, és a világnak meg kell szakadnia, ha úgy érzed, hogy kibasztak veled. Aztán majd rájönnek, mennyire nem is számít az egész. Mondom, tudom, mi is hetekig pörögtünk ilyen jellegű igazságtalanságokon, mert akkor az jelentette a mindent. A lányok komolyabban veszik, mint a fiúk, ezt is tudja mindenki.
Ennek semmi köze a feminizmushoz, csak haladtunk a korral, ma már mindenkit összeköt a net, könnyebb összefogni, nem kell mindenből valami nőellenes baromságot kihozni.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

92 óta követem, minden évben , 25 évig készítettem fel rá elég sok diákot, közép meg emeltre is, (utóbbi 3 évben már nem) de követem és megcsinálom a magam örömére

Velünk megcsináltatták a korábbi évek érettségi feladatsorait korábban,

A mostani korosztályok általában nem ….., és többek közt itt is (ezért is) vannak problémák….

és határozottan állíthatom, hogy elvárásban óriási különbségek voltak közöttük.

Ha valaki megcsinálja (képes rá) az előző 10-15 év érettségi sorait 90%-ra legalább, akkor ezt is megírja min 90%-ra.

csak egyrészt emlékszem a saját élményeimre,

Az egyrészt szubjektív, másrészt meg azóta nem gyakoroltad, minden évben, az ember meg felejt és színezi a múltat…

ennyien érzik úgy,

A matematika egzakt dolog, ott nincs olyan, hogy „kb 48 körül volt a 48-as forradalom” az „úgy érzem” a matematikában nem értelmezhető fogalom(szerencsére!), az 1+1 ott nem „érzésre” 2 vagy 3 esetleg 4….

hogy nem középszintnek felelt meg a feladatsor,

Mivel elég nehéz definiálni ezeket a “szinteket”, többféle ok vezethet erre a picsogásra: tényleg „nehezebb”, (értsük úgy, hogy a korábbi követelményekhez képest komplexebb, magasabb IQ szintet igénylő feladatsort állítottak össze), vagy esetleg, csak a “jelenben” érettségizők tudása „kevés”, (lusta, +/szar tanárok, nem megfelelően követelt, buksisimizős, látszat „5”-ös a mezőny, stb, stb ….)

Mivel középszintről van szó jelen esetben, tétje különösebben egyébként nincs,

De, épp ez a gáz, hogy van…., mert felpuhult a “felvételi” rendszer.

Véleményem szerint, az utóbbi 20-30 évet tekintve minden évben, nem kiugróan, de jó esetben fokozatosan „nehezedik”, ami helyes, főleg ha azt nézzük, hogy már felsőbb tanulmányok folytatásához nincs megkövetelve az emelt(felvételi szintű), valahogy szűrni kell és „meghúzni a szintet”, ha már nagyondemokratikusan bárki, gyakorlatilag bármilyen eredménnyel/képességgel tovább tanulhat, néha kell egy kis kijózanító , objektív visszajelzés arról, hogy kissé „megszaladtak a lovak” , de ez meg az én egyéni véleményem.

hogy 18 évesen, az érettségikor, miután 4 évig azt hallgattad, hogy ez a legfontosabb dolog az életedben, elhiszed, hogy valóban, és a világnak meg kell szakadnia, ha úgy érzed, hogy kibasztak veled.

Welcome to the real world.
(És már megint : „Úgy érzem”:)

Aztán majd rájönnek, mennyire nem is számít az egész

.

Majdnem, arra jönnek rá, hogy ott és pillanatnyilag mennyit is érnek „valójában”.

A lányok komolyabban veszik, mint a fiúk, ezt is tudja mindenki.

Mert őt „ne a szépségéért szeressék, hanem a esze miatt” …..:)
Ha meg nem szép, akkor hátha az esze/teljesítménye miatt szeretni fogják:)

Ennek semmi köze a feminizmushoz,

Ez csak az emberi pszichéhez, azon belül is, a nőihez van köze….
Olyan „Trágárkás utánlövésnek” tűnik ez a nagy „picsaforradalom” , újfent…, majd egy Újhülye „felkarolja” és lesz megint belőle hisztiperformansz,( vagy nem, mert a lőtéri kutyát sem érdekli…..:)

Alter Ego
Szerkesztő

“A lányok komolyabban veszik, mint a fiúk, ezt is tudja mindenki.”

A lányok már megint valamit komolyabban vesznek… Mert a fiúk olyan komolytalanok… Persze… És a fiúkat még a net sem köti össze ugyanúgy, mint a lányokat.

szombathk
Olvasó
szombathk

Nem komolytalanok csak másképpen állnak a kérdéshez. Általában lazábban-nem pejoratív értelemben.

common man
Olvasó
common man

Hello nagyi! A te unokád még csak óvodás(max) igaz?

UPongi
Olvasó
UPongi

Serial ne pörögd túl magad. Pont te vagy az, aki nem tudja két oldalról látni a dolgot. Sokunk itt kapcsolatba kerültünk mindkét érettségi típussal (pl. gyerekeink kapcsán).
A közép/emelt érettségivel kapcsolatban is tévedsz. A mi időnkben ugyanúgy megvolt, csak máshogy hívták (érettségi/központi érettségi).

Reszet Elek
Újságíró

Az intézményi felvételi jóval keményebb volt az emelt szintű érettséginél. Pláne hogy volt intézményi szóbeli része is ami nehézsége csak az adott egyetemen/főiskolán múlt.

UPongi
Olvasó
UPongi

Á… de ezt mi nem tudhatjuk, mert nekünk csak be kellett “magolni” és visszamondani! :)
Ráadásul a romló PISA eredmények is mind, mind azt bizonyítják, hogy az újabb és újabb generációkkal szemben egyre csak szigorodnak az elvárások!

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Az a PISA-teszt, amit először 2000-ben végeztek el? :)

UPongi
Olvasó
UPongi

Ugye? Belegondolni is félelmetes mennyivel jobb eredmények lettek volna, ha már 90-ben, vagy 80-ban is elvégzik! ;)

szombathk
Olvasó
szombathk

Ha fiuk nem szólnak miért a lányokon vered el?

rgs
Olvasó
rgs

Fax tudja, az utolsó díványos történelemkvíz húszegynéhány évvel a maturálás után 0 perc rákészüléssel 80%. Valami csak ragadt.

T-Boy
Olvasó
T-Boy

Kérdés, hogy a jelenlegi oktatási rendszernek, tanároknak mekkora a súlya abban, hogy hogyan szerepelnek egy ilyen megmérettetésen a mai fiatalok.
Érettségi után egy ideig minden évben megoldottam az adott évi feladatokat, aztán ez elmaradt. Most olvasva a cikket újra nekiugrottam. A feladtok 2/3-át fejben simán levezettem. Így akinek nem a továbbtanuláshoz kellett a matek csuklóból abszolválhatott egy elégtelentől különböző jegyet.
Anno központit írtam. A leghasznosabb tanács talán az volt. Mielőtt bárminek nekifognánk a feladatlapot átolvasni, ami megy simán azokat megoldani először.
A mai gyerekek nem biztos, hogy kapnak hasonló tanácsokat.
Pl. a fiam elemi algebrával szenvedett; adott kifejezést négyféleképpen leírni. Nem is igazán voltak jó eredményei, mert azt persze nem mondták el neki, hogy a négy kifejezésből a sorrend totál lényegtelen. Azt mondtam neki: legyen meg mind a négy, a sorrend nem számít. Ezután közel hibátlanok lettek a felmérői.
Egyetemen meg azzal szívatták a brigádot, hogy ott a sorrend is számított. Aki nem járt előadásra, az könyvből tanult. Az előadó más sorrendben mondta el előadáson. Ezzel megvolt a szűrő, hogy ki nem járt előadásra. És aki nem járt azt vizsgáról úgy kivágta, hogy…, még, ha betűre, vesszőre tudta az ember az anyagot. De ez más téma.

Art
Olvasó
Art

“Többségében lányok-nők állítják, hogy túl nehéz volt az idei matematika érettségi” – it’s time to fix our biased education system!!444!!!

Jeltz Vogon Prostatikus
Olvasó

Engem csupán az érdekel, hogy a nagypofájú Bayer Zsóttinak sikerült-e megoldani az idei matek érettségit?
Csak ezért mert nem nézem ki belőle se.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Ez tökmindegy. Amikor kellett, akkor meg tudta oldani, és ez számít. Utána már lényegtelen.

Olajfalo
Olvasó
Olajfalo

Mé’ bántsuk a Zsótit? Megvan a maga helye és szerepe ebben világban.

Hunn
Újságíró

Ahogy apám mondaná: -“Ezeknek a fiataloknak a világon semmi más dolguk sincs, csak hogy megtanulják a leckét, úgyhogy egyszerűen nem értem, hogy mi bajuk lehet???”.

common man
Olvasó
common man

Bazmeg,neked se lett volna semmi más dolgod mint végezni a “dolgod” karriert csinálni ,élet értelmet találni,helyes kis picike kedves nőkkel kézenfogva sétálni a parkban jól megbaszni aztán kézenfogva hazakísérni őket és így tovább.Aztán az új generációknak mindig van valami új faszság ami nem úgy van, ami más, amit az “öregek” nem értenek.

Hunn
Újságíró

Igen? Akkor áruld már el nekem, common man, hogy miért hordanak a mai fiatal srácok ilyen lábhoz simuló, szűk farmernadrágokat? És miért járnak ilyen pávás ecsethajjal?
Annak idején rólunk is azt mondták az idősebbek, hogy hülye ruhákban és hülye frizurával járunk.
Csakhogy mi anno valójában vagányul néztünk ki, a mostani fiatalok viszont TÉNYLEG hülyén néznek ki…

common man
Olvasó
common man

Az én fiam normál gatyát hord… Mindegyik !hülyék meg voltak vannak lesznek.Volt amikor a hosszú hajért adtak intőt volt amikor a kopasz fejért,engem például 4 napos borostáért zavartak ki egyszer egy óráról.Mint a női divat. Most már fél évszázada követem. Egyszer nőies egyszer kurvára nem nőies és a hülye picsája elhiszi hogy abban a szarban ő a császárnő ,jó egy éles szemű férfi még abban a fosban is látja ,hogy jól néz ki de a miértekre nincs logikus válasz.

hunbagira
Újságíró

Akkor konkretizálom. Voltak hülye divatok, de nem buzisak…:) szóval deadmetálos haver kibelezett, mumifikált patkányal a nyakában járt suliba :) de nem testhezálló forrónaciban.

common man
Olvasó
common man

Bagira mi már találkoztunk,hidd el én ,igaz még gyerek voltam, emlékszem arra az időre amikor egy férfi ha dezodort használt megkapta a hímringyó jelzőt,meg persze a buzit is.

hunbagira
Újságíró

Ok, értem, hogy a minden generáció puhányabbnak tartja a következőt ami egy pszichés drive, valóban. De a helyzet az, hogy ezt most tényekkel is alá lehet támasztani.

common man
Olvasó
common man

Xenoösztrogének,szója,adalékanyagok,médiaterror, feminista terror,meg a faszom tudja még mi.Még jó ,hogy van ez a férfihang…

hunbagira
Újságíró

Nah, vágod ezt common.:)

common man
Olvasó
common man

Pedig már nem is divat

common man
Olvasó
common man

Mert hülye buzik

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Szerintem nem néznek ki hülyén. Nekem ez a katonás hajviselet nem tetszik, az oldalt felnyírt, középen hosszabbra hagyott fajta. Nincs, akinek az jól állna. A szűk farmerral nincs baj, ha a srác nem piszkafa, bár szerintem még a csajoknak sem áll jól ez a tipikus répanadrág, ami bokáig folyamatosan szűkül, hiába van kifogástalan alakja, valahogy nem az igazi, nem előnyös akkor sem.

common man
Olvasó
common man

Na most akkor a szűkről beszélünk vagy a szlimfitről ahol még a segge vágása is kilátszik? mer az bizony buzis

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Én a simán szűkről.

UPongi
Olvasó
UPongi

Ne keverd a slim fit-et a skinny-vel. :) Farmerben a skinny az, amiből még a térdek is kidudorodnak… :)
Én is slim fit ruhákat hordok. Egyszerűen azért mert nadrágban más “lobog” rajtam. Ingekben meg, ami regular fit méretben jó derékban, az majd szét pattan a vállamon, ami meg vállban jó, azt kétszer körbe lehet tekerni a hasamnál! :) Marad a slim fit! :)

common man
Olvasó
common man

Akkor te olyan vagy mint Toldi Miklós.

Olajfalo
Olvasó
Olajfalo

De nem mutatja az utat Budára.

Olajfalo
Olvasó
Olajfalo

A szockó mackónadrág rulez. Levédetem a kínai kockás pamutinget. Vili bá’ (TM) collection. Unlimited edition.

Reactor
Újságíró

Eleve azt nem értem, akit nem érdekel az emelt szintű matek, annak mi a fenének ezt a sok szart megtanulni, let alone érettségizni belőle. Az más, ha valaki úgy határoz, hogy programátornak, emelt szintű matekosnak megy, vagy esetleg Szász Marci újabb kiadása, de én speciel a matek bő 80 százalékát értelmetlen baromságnak tartom. Egy átlagembernek átlag élete során az égvilágon semmi szüksége nem lesz színuszkoszinuszra, másodfokú egyenletekre, de még háromszöget se fog szerkeszteni körzővel-vonalzóval, pláne, hogy a matematikában rengeteg dolog nem is a valóságot írja le. Ahelyett, hogy azt tanulhatná a diák, ami actually érdekli is, ilyen faszságokkal tömik a fejét – az idő elmegy rá, és a legkevésbé se fogja megkedvelni, max. még jobban megutálni, és dafke csakazértse fogja megtanulni.
Pláne, hogy manapság, amikor a PC-számítógép olyan alaptartozék, mint a fürdőszobaköntös vagy a mikrohullámú sütő, senki nem lesz olyan aberrált, hogy papíron, kockásfüzetben fog nekiállni számolgatni-szerkesztgetni. Betáplálja az egészet a mindenttudó masinába, és az szellentésnyi idő alatt kidobja a megoldást. Ha jól tudom, eredetileg erre találták fel a számítógépeket – számításra, nem Failbookozásra meg Call of Vérpistikére.