Borisz
235 megosztás

5 dolog, amit a feministák nem értenek

Nyilván mindannyian örülnénk, ha csak öt ilyen dolog lenne – mégis, ezt az ötöt ki kell emelnem, mert valamiért a világ elegánsan elfordítja a fejét, amikor ezekre téved a beszélgetés, és senki nem akarja megmagyarázni a derék genderszocialista barátainknak, hogy a logika nem úgy működik, mint az óvodai csúfolódás. Nem úgy megy, hogy “de én mindig kettővel többször mondom”, meg hogy “befogom a fülem nemérdekel lálálá”, hanem vannak összefüggések a dolgok között, és ha meghúzod a bojtot, jön vele az oroszlán, és akkor már jönnek vele a fogai is. A férfiakat meg lehet erőszakolni kétségbeesett online moderációval meg ömlesztett propagandával – de a tényeket nem. A tények lomhák, csökönyösek, és nem akarnak arrébb menni.

 

1: Abból, hogy a nőket nem hagyták érvényesülni, nem következik, hogy tudtak volna.

Ez nagyon egyszerű, és valamiért sosem kerül elő. Hadd világítsam meg a világítás nélkülieknek: ez olyan, mintha én azt mondanám, hogy “nem verem meg Mike Tysont, mert nem engednek oda”. Valamiért szeretünk úgy tenni, mintha ez azt jelentené, hogy bezzeg ha odaengednek, legalább az esetek felében megverném. Na jó! Legyen 40 százalék, mert, ööööö, mert hát nekem egy csomó más dolgom is van, a gyerekért is el kell menni az oviba, így persze nem lenne fair, de egyébként azért igenis komoly ellenfél lennék neki. Logikus ez? Van ennek értelme? Egyáltalán: van értelme annak, hogy bármilyen statisztikából automatikusan követelje valaki a torta egyik felét?… A feministák teljesen triviálisnak veszik, hogy ha a múltban “engedték volna őket feltalálni”, akkor most ugyanannyi női találmány lenne. Hogy ez itt pont egy ilyen torta, ennek jár a fele.

Tessenek szíves szembenézni a tényekkel, hölgyeim: még ha az elnyomáson múlna is, hogy valaki feltaláló lesz-e, vagy sem, akkor se lenne igazatok. Egyszerűen nem lehetne tudni, “mi lett volna, ha”. Amiért mégis tudjuk, az az, hogy most sem feltalálni akartok – hanem mások dicsőségét hazudozással ellopni, ahogy mindig is, az óriási nagy elnyomás idején is, nahát, milyen érdekes. És még valami. Ha tudnátok, mi az a “feltalálás”, tudnátok azt is, hogy az nem olyasmi, amit megtanított volna az iskola, ha hagynak oda járni – hogy az nem úgy megy, hogy “én pék vagyok, te rendőr, ő meg feltaláló”. Hogy a feltaláló az a mosóteknő mellett is gondolkodott volna, bármilyen gépies tevékenység közben támadt volna egy csomó ötlete, és mostanra tele lennénk olyan háztartási eszközökkel, amiket a saját munkájuk megkönnyítésére csináltak, ők maguk, nem az őket szeretettel néző iparos férfiak… Ha értenétek, tudnátok jól, hogy ez nem egy szakma, hanem egy észjárás. És ezt itt zárjuk is le, mert ha továbbmegyünk errefelé, ott nagyon fáj a vége.

 

2: “Ott van például Marie Curie” – és aztán a néma csend.

Ha egy jelenségre ennyi év alatt csak ennyi példa volt, ha egy nőtípusra mindig csak ezt az egy példát lehet felhozni, vagy maximum még kettőt-hármat, akik már Marie-val sincsenek köszönő viszonyban – akkor ott elég nagy baj van, igaz? Játsszunk olyat, hogy ti mondtok egyet, aztán mi mondunk egyet? Marie Curie? Oké, Albert Einstein. Megint ti jöttök. Ada Lovelace? Egyrészt, ugyan már, ne vicceljünk. Másrészt: Charles Babbage. Eddig kettő-kettő. Folytassuk? Érdekel, hogy ki fog nyerni? Érdekel, hogy mennyivel?… Olyan nagy rajongói tudtok lenni a statisztikáknak, amikor azok a megfelelő tényeket közvetítik – hol marad ilyenkor ez a lelkesedés? Miért nem ír arról senki, hogy milyen elképesztően más mennyiségű ééééés minőségű eredményt értünk el, mi mocskos heterotróf ciszfehér férfiak? Hol van az igazságos glória – ha fiad meg lányod születik, akkor is ilyen marha egyenlően bánsz majd velük? Le fogod tagadni, hogy melyikük tud 12 évesen megszerelni egy biciklit? Direkt nem a bojlert mondtam, valami érthetetlen okból úgy gondolom, hogy az nem lett volna fair. Tudjátok egyáltalán, hogy hogy működik?… Érdekel?… – “Marina, most meg hova mész, hát a szívedre vetted?”

 

3: Az önbevallás nem mérés, a látencia pedig nem mérhető.

Érdekes, hogy ez is milyen kevés figyelmet kap: egy csomó úgynevezett statisztikát abból vezetnek le, hogy “megkérdeztünk ezer nőt”. Hogy például érte-e már őket bármilyen jellegű erőszak. Hirtelen nem is fontos, hogy az nemi legyen, hiszen ha “a nőket érő erőszak”-ról beszélünk, mindenki teljesen nyilvánvalónak érzi, hogy bizonyára azért érte őket, mert nők (ami ugye eleve baromság – férfinak ezt nem is kell magyarázni), és hogy természetesen akkor az nemi jellegű volt, hát mi más lenne, ez a kiéhezett csőcselék állandóan csak “azt” akarja, Q.E.D… És mivel senki nem ellenőrzi, hogy amit a nő önbevall, az egyáltalán köszönő viszonyban van-e az igazsággal (de hát miért hazudna ilyenről, ugye?!), és senki nem vonja kétségbe, hogy ha ezer nőből kilencszáz rábólintott a bármilyen jellegű erőszakra, akkor 10 nőből 9-et rendszeresen nadrágszíjjal ver a mocskos alkoholista férje, ezért így elég könnyen összeáll egy – várjunk, hogy is nevezték ezt? – statisztika. Igen, ugyanaz a fogalom, amit a pontosan ellenőrzött, hónapok tervezőmunkájával előkészített kísérletek eredményeire is használunk. Igen. Ez ugyanaz. A “fluoreszcens ernyővel megmértük, hány elektron csapódik be”, meg a “többen is azt mondták, hogy szerintük kicsit úgy érzik”, az ugyanaz. Gyerelejóisten.

És hogy még durvább legyen: a látencia, ugye, az örök kedvenc vesszőparipa…! Mert hát vannak, akik el se mondják. Valamiért tudni véljük, hogy hányas szorzóval kell dolgozni, “bizonyára” tíz nőből csak egy mondja el, jó, akkor az tízszer annyi, igaz ugyan, hogy ezt elvi képtelenség megmérni, mert olyan lenne, mint azt kérdezni, hogy milyen színű a láthatatlan kocka; de ha már itt vagyunk, hát alig várom, hogy a következő pontra rátérjünk.

 

4: Összesen több nő van, mint amennyi.

Remélem, ezt már magyarázni sem kell. Minden ötödik nőt megerőszakolnak ugyebár (!!!), lassan már kezd bejönni a narratívába a “minden negyedik”, de még maradjunk a 20%-nál… És hát 90% a látencia, tehát igazából tízszer annyi eset van, mint amennyit látunk. Szorozzuk fel gyorsan, hát tanultunk mi matekot, nem igaz?… Bizony, akkor az 200%, tehát átlagosan minden 10 nőből 20-at megerőszakolnak. Nahát!

És már látom is az ellenérvet: hát persze, mert van akit többször is…! Igen ám, de sajnos a feminista mohóság eleve azt kommunikálta, hogy “ennyien vannak azok, akiket ért már erőszak”. Tehát ha egyszer, valamikor már megvoltál a Sanyinak, akkor bele vagy számolva. Ha százszor voltál meg neki, akkor is egyszer számoltak bele. Így elég nehéz lesz megmagyarázni a kétszáz százalékot, ugye?… Tetszettek volna kisebbeket hazudozni, hogy pont beférjen a százba. De hát fontosabb volt a reflektorfény, értem én. Ugye nem kell visszautalnom a korábbi pontokra, és kacsintva odasúgni a sorok közé, hogy mi a különbség a feltalálósok meg a szelfizősök között?

 

5: Régen ciki volt programozónak lenni.

Bocsánat, de ez nekem nagyon érzékeny téma, és valahogy úgy mindig el szokott sikkadni. Emlékszünk még azokra a poros nagy dögökre a fekete alapon zöld betűkkel, ugye? A szobányi méretű mainframe-ekre meg a “kis” harminckilós terminálokra, amikkel hozzá lehetett férni a Unixhoz? Miért, ó istenem, miért lehet az, hogy akkoriban, amikor ez az életforma még nem fizetett ennyire jól (viszont már akkor is lenyűgöző és elvarázsoló atmoszférával bírt, és sokan az egyik legszebb művészetnek tartottuk), akkor szinte kizárólag férfiakat vonzott? Hogy van az, hogy most hirtelen előkerültek ezek a csodálatosan pontugyanolyan lények, akik 20-25 éven keresztül harsányan kinevették a “hülye elvont kockákat”, és leléptek a szomszéd Pistivel, akinek MZ-je volt és ki tudta bontani a fogával a sört – most valahogy hirtelen csuda izginek tartják a számítógépek világát, és ugyan még mindig teljesen rosszul, de rendkívüli elszántsággal próbálják megközelíteni? Miért kaptunk akkoriban lenézést, és miért kapunk ma nap mint nap olyan kérdéseket, mint hogy “melyik programnyelvet kell megtanulnom, hogy sokat tudjak keresni”? Nincs itt valami egészen rejtélyes összefüggés?

Pedig igazán jó arcok voltunk. Mindig szerettük a nőket, ha csak félig odapillantottak a gépre, már akkor is. Csináltunk játékokat. Csináltunk emailt, IRC-t, worldwide webet, csináltunk mobiltelefont, aztán csináltunk mindenhez érthető és logikus tanfolyamokat. Mindent megmutatunk nagyon szívesen, mert szerintünk ez az egész világ csodálatos. De még mindig nem érdekel titeket, csajok, még mindig nem értitek, hogy mi benne a lényeg. nem akartok építeni, nem akartok problémát megoldani – csak elvenni belőle a pénzt meg a glóriát. Hát ez itt a baj. A találmányokkal is ez a baj, a nemierőszakkal is ez a baj: vannak problémák, és lehet rájuk megoldást találni, de ez nektek egyszerűen nem fontos. Csak az a fontos, amiből dicsfény lesz meg Balenciaga táska meg Jimmy Choo magassarkú, amiben aztán egész nap pózoltok, hogy legyen lájk. Ne általánosíts, ezzel vágtok vissza ilyenkor, de bizony muszáj általánosítani: ez a logika egyik legfontosabb eszköze! Az általánosítás maga a fejlődés, így tanul az agy, ezzel lehet megérteni a világot!… Ha ez nem lenne, minden egyes tigrist meg kéne simogatnod, amelyik még nem evett meg, és minden falnak illene külön nekimenni, hátha ez pont egy olyan, ami nem fáj. Van egyébként ilyen falunk, de udvariasságból nem árulom el, hogy hol, meg egyébként is bezárták. Igen, nyilván a Vidámpark.

Az a baj, kedves Feminista Nők, hogy titeket nem a világ működése érdekel, hanem a munka nélküli kényelem, az erő nélküli biztonság, és legfőképpen a hasznos eredmények nélkül megkapható dicséret. A saját egótok, magyarán. Ha valami ezt nem szolgálja, az nektek felesleges. Ha valami elállja az utat errefelé, azt minden eszközzel félrerugdaljátok – akár tényadat, akár férfi, akár lelkiismeret. És mivel tényleg nem fogjátok fel, hogy mi motiválja a férfit, és csak a saját hülye elméletetek van meg róla, amit a hozzátok közelíteni próbálókból eszkábáltatok össze – ezért sosem fogjátok megtudni, mennyi mindentől óv meg titeket a Gonosz Patriarchátus Vasökle, másnéven a szeretetünk és a gondoskodásunk, amit az istennek se tudunk levedleni.

Kívánhatnám, hogy teljesüljön minden, amit összehazudoztok. Hogy legyen annyi erőszak, amiről magyaráztok, és jöjjenek a női feltalálók, és építsenek újfajta, sokkal szebb hidakat mindenhová (ne csak Floridába, ugye), és tanuljanak a lányok is Scalában meg C#-ban programozni. Kívánhatnám, de nem kívánom, mert tudom, hogy mindenkinek rossz lenne; elsősorban a sok ártatlan nőnek, aki nem osztja a fasisztoid mocsok nézeteiteket.

Inkább csak azt kívánom, hogy legyetek okosak. Hogy legyen annyi eszetek, amivel felfogjátok, hogy a dolgok összefüggnek; hogy a hazudozás felé nem vezet út. Hogy lássátok meg egyszer, micsoda szellemi felépítménynek mentetek neki a suta, nyílegyenes tagadásaitokkal, és hogy mennyire átlátszó mindez; hogy már az elején is mennyivel kínosabb volt, mint amikor a kisgyerek azzal hívja fel az iskolát, hogy “halló, itt az apukám beszél”.

Egyszer másszatok végre fel valami olyan helyre, ahonnan jobb a kilátás.

Mutatunk majd valamit.

Post Author: Borisz

Borisz
Informatikus, amatőr újságíró, lélekbúvár, párkapcsolati tanácsadó. Szabadidejében kifejezetten szeret utazni, ezért évek óta ki se mozdul a városból, és nézi, hogy mikor lesz szabadideje. Megrögzött ateista. Nőtlen, de nagyon szereti a nőket, minden látszat ellenére.
f Facebook
235 megosztás


348
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
19 Egyéni hozzászólás
329 Válasz hozzászólás
2 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
37 Hozzászólások szerzői
Zoltán HorváthBaltonhopelesshunhunbagirawayofmen Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
zgy001
Olvasó
zgy001

Wolfygirl
Olvasó
Wolfygirl

Ritkán érzem azt, hogy valamihez azért nem tudok hozzászólni, mert csak elrontanám, na ez most az az eset. Annyira klassz ez a cikk, hogy nagyon :)

Art
Olvasó
Art

Egy lépéssel még visszább kellene lépni. Ne a nemek közti egyenlőségről (wtf) gondolkodjunk, hanem a bármilyen egyenlőségről. Ami nincs. Nem tud lenni. Nem szabad lennie. Pusztító, végzetes hatása lenne, ha bármilyen területen bekövetkezne.

Az egyenlőtlenség a fejlődés záloga. Ami azonosít. Ami megkülönböztet. Ami inspirál.

Mikor lesz velem egyenlő Győzike? Soha a büdös életbe. Mikor leszek én egyenlő Elon Muskkal? Ha meggebedek, akkor se. És ez így van nagyon jól.

Reszet Elek
Újságíró

Az input, azaz jelen esetben a minimálisan elvárható körülmények szintjén szükséges lenne. Output tekintetében pedig fékezni kellene a kilengések extremitásait. Ma mindkettő tekintetében vannak problémák ill. még el is fedik annak tényleges állapotát, valamint a megoldási lehetőségek tekintetében teszik kerékkötővé a mai pc-sjw ideológiai szörnyszülöttet.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Humoros feministát én még nem láttam……. A humor az intelligencia fokmérője, alapvetően a verbális visszavágás képességével egyenlő. Aki nevetségessé válik egy vita hallgatósága előtt, az veszített. Aki nem humoros, aki nem intelligens, aki nevetségessé válhat egy humoros emberrel való vitája során, az csak letiltani, kitiltani, moderálni, “veled nem ülünk le egy asztalhoz” magatartásra képes, ami jellemzően egy alapvető feminista magatartás. A feminizmus egyébként alapvetően egy versengés és verseny ellenes ideológia, mindenütt érdemtelen “kiegyenlítésekre” törekszik a nők javára, a férfiak által gyakorolt versengést elítéli, károsnak tartja, nem látja benne a nagy felfedezések/alkotások alapvető gyökerét. Mint ilyen, erős társadalmi hatékonyságvesztést okoz minden olyan társadalomban, ahol túlságosan széleskörűen alkalmazzák. A cikk remekül mutat rá erre a hatékonyságvesztésre. A modern feminizmus által uralt kultúrák hatékonyságvesztése alapvetően akkor nyilvánul meg, amikor egy ország munkaképes lakosságának létszáma elkezd csökkenni. A modern Nyugat munkaképes korú lakossága már jó ideje csökken, ami azt mutatja, hogy valami itt nagyon nem stimmel.

Reszet Elek
Újságíró

Szerintem a humor sokkal inkább az öngúny képessége, az hogy ne vegye az ember önmagát sem komolyan. Éppen ezért nem létezik humorérzékkel bíró feminista.

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Zsír szöveg :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A fiam meg se született volna, ha nem állitom meg a jóédesanyát az abortuszterveiben.

Hogy sikerült “megállítanod”?

Reszet Elek
Újságíró

Az ötödik ponthoz: A benne foglaltak előtt meg női munka volt. Ekkoriban sem társadalmi penetrációja, sem bonyolultsága, sem megbecsültésége és ebből adódóan kiemelt javadalmazása sem volt.

Delin
Olvasó
Delin

Plusz ma màr egy csomò munkakörnèl elvàràs, hogy alapszinten tudj programozni, akàr akarsz, akàr nem. Nem kell hozzà hivatalosan programozònak lenni, csak alap SQL, VBA, R vagy C++ ès tàrsai nèlkül elèg nehèz nagy mennyisègű adattal dolgozni. Ezèrt van az, hogy ma màr az angolszàsz oktatàsban sok helyen 5 èves kortòl mindenki kötelezően tanul “coding”-ot. Nyilvàn nem vèresen komolyan, de jàtèkosan ismerkednek az alaplogikàval. Ùj kor, ùj igènyek…

Alter Ego
Szerkesztő

Ehhez képest sokaknál továbbra is nagy eredménynem minősülne, ha végre önállóan össze tudnának legalább egy Excel táblát állítani… de nem… Még hogy C#…

Az általad említett “kóstoljunk bele” jellegű programozás oktatás még arra sem elegendő, hogy a delikvensek legalább értsék, hogy mit is csinál egy programozó. – Amire jó példa a te elképzelésed arról, hogy Katie Bouman mellett Andrew Chael csak úgy ész nélkül kódolgatott. :D

Delin
Olvasó
Delin

Alter, nem 2 bites emberekre gondoltam nyilvàn, akik viràgcserepet tesznek a routerre…az excel normàlis helyeken alap, de màr kevès. Haladni kell a korral, a nőknek is, ez van.

Nem mondtam, hogy èsz nèlkül kòdolgatott, mèg mindig ezen pörögsz? :) A gyerekeket pedig ne becsüld le, olyan az agyuk ilyen idős korban, mint a szivacs.

Alter Ego
Szerkesztő

Amit esetleg tényleg nem lehet excelben megcsinálni, (többnyire csak ő nem tudja) azt nem fogja tudni megcsinálni valaki csak úgy mellékesen programozgatva, mert az durván egy másik szakma és munkakör. Az egyszer biztos. De próbaként mondhatsz egy olyan feladatot, amihez az excel helyett C#-t kellett bevetned és sikerült vele bármilyen eredményt elérned.

Hol írtam olyat, hogy lebecsülöm a gyerekeket? Gyerekként kezdtem el magam is a programozás tanulást hobbiból és beszippantott teljesen a dolog. De ugye nem akarod azt mondani, hogy amikor sikeresen megírtam a HT-1080Z és Primo (magyar) számítógépeken az első basic programjaimat, akkor már programozó voltam? Mert akkor én oktalanul alul értékelem magam…

Delin
Olvasó
Delin

Pl az adatbàzisbòl valahogy ki kell bànyàsznod az adatot, ahhoz hogy Excelben hasznàld. Erre ma màr nem alkalmaznak külön embert, az luxus. De mondom, professzionàlis helyeken màr nem szeretik az Excel sufituningot, èpìtik le, ahol lehet. Egyszerűen nem alkalmas arra, hogy több ezer sor adatot ott transzperesen, gyorsan ès biztonsàgosan manipulàlj. Mèg akkor sem, ha egy csomò rèsze le van automatizalva VBA kòddal. Ez màr elavult.

Nem mondtam, hogy programozò lesz minden kisgyerekből, de nem fog tőle idegenkedni zsigerből. Nem egy black box lesz az egèsz.

Alter Ego
Szerkesztő

Nem kell “kibányászni” semmit sem. ODBC connection eszközzel rá tudsz csatlakozni egészen nagy, több tízezer-százezer rekordos, mindenféle adatbázisokra is Excel-ben és kedved szerint halálra elemezheted és módosíthatod is az adatokat, SQL-el is. Jobb számítástechnikai tanfolyamokon is meg lehet tanulni (alapszinten benne van a “help”-ben is szerintem), és valamivel jobb helyeken meg főleg illene hogy mondják, csak hát tanulni-tanulni-tanulni… :D Mondom én, hogy nem tudja a felhasználó használni az alapeszközöket sem, nem hogy programozni…

Majd mondom, hogy melyik számlára lehet utalni a tanácsadói díjamat. :D

T-Boy
Olvasó
T-Boy

Adott feladatra, az adott eszközt kell használni. Egy közel milliárd rekordos adatbázisba nagy valószínűséggel az Excel is behalna. ODBC ide, ODBC oda.

Alter Ego
Szerkesztő

Az bizony könnyen lehet. De vesszek meg, ha Delinnek az irodában milliárd rekordos adatokat kell elemeznie.

De úgyse tudják megcsinálni még ezt sem, kell nekik így is úgy is megfelelő adatkezelő interfész programot fejleszteni, amit meg végképp csak rózsaszín álmaikban tudnak saját maguk megcsinálni a jövő évezred végéig, felszínes C# tanulás ide vagy oda.

T-Boy
Olvasó
T-Boy
Alter Ego
Szerkesztő

:) Az is külön bravúr hogy találj egy embert, aki legalább érti egészében a folyamatokat, amelyekre programot szeretne a cég.

Mondjuk én ebből a bizniszből jórészt kiszálltam, amiben úgyis csak vidéki mikrovállalkozóként voltam benne. Manapság úgyis mindent két forintért szeretnének (és két nap alatt), mert ez az a világ, ahol a szomszéd fiú is webfejlesztő, mert tanulták a középiskolában informatika órán, és a menedzser is C# programozó, mint látjuk, és a “kódolás” meg csak gyerekjáték. :) Szóval én maradok a pattogatott kukoricánál. Hajrá! :)

Reszet Elek
Újságíró

T-Boy: Rátapintottál a másik lényeges elemre. Folyamatszervezési szempontból iszonyat csehül állunk. Akár kis cégről, akár nagyról beszélünk. Az állami szféra meg egyszerűen katasztrofális. No meg hiányzik a megfelelő mentalitás is.

herceg
Olvasó
herceg
Delin
Olvasó
Delin

Alter, multik adatbàzisa simàn àll több milliò recordbòl, amibòl nem programozòknak is ki kell tudnia szedni az adatot. Az, hogy melyik rendszernek, mennyire felhasznàlòbaràt az interface ès milyen extra eszközöket engednek hasznàlni az elèg vàltozò. Az SQL hasznàltata pedig màr igènyel alap programozàsi ismereteket, nem lehetsz totàl zümi.

Egyèbkènt nem csak adatbàzisoknàl kell hasznàlni (nem programozòknak) programnyelveket, pl. statisztikai elemzèsekhez, szimulàciòhoz, modellezèshez is kell, nem elèg az Excel. Ezèrt ìrtam, hogy vàltozik a vilàg, egyszerűen nem vagy versenykèpes sok területen, ha minimum alapszinten nem vàgod az ilyen dolgokat.

Alter Ego
Szerkesztő

Delin, ne viccelj velem kérlek. Egy multinál ilyen-olyan ERP, CRM vállalatirányítási rendszereket használnak, és az informatikusok egyszerre tördelik el mindkét kezét (okkal) annak a menedzsernek, aki kitalálja, hogy ő SQL-el vagy még inkább valamilyen saját programmal akarna matatni bármilyen adatbázisban is.

Szóval én nem tudom, hogy melyik párhuzamos univerzumról szól ez a beszélgetés.

Delin
Olvasó
Delin

Szerinted egy ilyen munkakörhöz mièrt elvàràs ma az SQL vagy az SAS?

https://m.profession.hu/allas/piaci-kockazatkezelo-cib-bank-zrt-budapest-1323649/optimum?recommender_job_sticky

Alter Ego
Szerkesztő

Nem tudom mit kellene erről kérdeznem, dolgoztam én is multinacionális cégnél, és senki nem matatott semmit a kijelölt szoftvereken kívül mással céges adatbázisokban. Igaz egy csomóan a szoftvereket sem tudták megfelelően használni. No meg az adatkezelési házirend sem engedett sok mindent.

De dolgoztam több magyar cégnek és ott sem volt semmiféle ilyen menedzserdivat, sem szaktudás, sőt az végképp nem.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Szerinted egy ilyen munkakörhöz mièrt elvàràs ma az SQL vagy az SAS?

Jogos a kérdés. :)

Amúgy egy szót sem értek belőle, csak most már kíváncsi vagyok, kinek lesz igaza.

Reszet Elek
Újságíró

Emiatt úgysem tudnád eldönteni.
A vitázóknak célszerű lenne definiálni mit értenek programozáson, mert szerintem nem ugyabban a viszonyrendszerben gondolkodnak, így a vitájuknak nem sok értelme van.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Én nem, de ők egymás között igen. Csak meg akartam lökni, mert úgy véltem, Alter nem látta a kérdést. :)

Alter Ego
Szerkesztő

Valóban nem. :)

Alter Ego
Szerkesztő

Szerintem Delin definiálta: C#

Ha az nem lenne, nem lenne a vita sem. De amúgy igazad lehet, valóban eltérőek lehetnek a definícióink…

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ha jól értem, Delin nem is azt állította, hogy konkrétan programozniuk kell az alkalmazottaknak, hanem csak alapszinten használni, hogy annak segítségével is elérjenek adatokat, ha kell. Te értetted úgy ezt, hogy konkrétan belepiszkálásról beszél.

Alter Ego
Szerkesztő

Szerintem nagyjából tisztázódott, hogy ami az ő szóhasználatában programozás, azt úgy hívják valójában, hogy adatbázis kezelés, adatbázis lekérdezés. Csak ott van a gond, hogy ebbe meg nem fér bele a C# és nem is sikerült eddig tisztázni, hogy annak a használata hol elvárás egy bármilyen pénzügyi-, ügyviteli szakemberrel, menedzserrel, adminisztrátorral szemben. Szerintem sehol. Ha úgy lenne, akkor nagy kínban lenne mindenki.

A programozás, szoftverfejlesztés egy folyamatelemzést, számítástechnikai modellezést, be- és kimenet tervezést, algoritmizálást, interfész tervezést, tervszerű tesztelést magába foglaló összetett folyamat. Az SQL lekérdezés készítés önmagában nem az, amit a programozás avagy szoftverfejlesztés címszó alá szoktak sorolni a szoftverfejlesztők, annak az csak egy része, illetve sokszor inkább egy szoftverhasználói, felhasználói munkafeladat.

A “belepiszkálás” meg úgy kerül képbe, hogy a programozói, szoftverfejlesztői eszközökkel megvalósított adatkezelés legtöbbször az alapadatokhoz, adatbázisokhoz való teljes körű hozzáféréssel jár, így az adatvesztés kockázatát hordozza, ha valaki kellő gyakorlat nélkül ilyen adatkezelést valósít meg. Egy nagy értékű adatvagyon felett ilyesmit megengedni öngyilkos dolog lenne egy cég részéről.

Szóval a félreértések ekörül bonyolódtak.

UPongi
Olvasó
UPongi

Mivel egy picit pont ebben a témában mozgok otthon, úgy vélem egyiküknek sincs teljesen igaza és mindkettőjüknek igaza van egy picit. :)
Ha engem kérdezne bárki is én kicsit Delin felé tolnám el a mérleg nyelvét. A legfőbb gond, hogy Alter és Delin egy kicsit mást ért a programozás alatt. Ha elkülönítenénk pl. rendszer/alkalmazás fejlesztés ÉS “scriptelésre” (hogy kicsit közelítsem: a munkánk “algoritmikus” segítsége), akkor máris közelednének az álláspontok. Valamilyen szinten mindkettőt lehet “programozásnak” nevezni, de nagyon nem ugyanaz a kategória.

Szerk: mondjuk azt azért megnézném, hogy ez utóbbira valaki C++ használjon… :)

Alter Ego
Szerkesztő

Valójában egyik sem programnyelv, hanem adatbázis kezelő utasításkészlet. Kész ügyviteli rendszerek részeként is alkalmazzák mint beépített adatbázis lekérdező nyelvet. (Vagy maga rendszer is csak egy fölé rétegezett adatbáziskezelő interfész.) Viszont ha így használják, akkor az adatbázis hozzáférési jogokat korlátozzák jelentősen adatvédelmi okokból. Mondjuk például nem tudod írni az adatokat. Segít, ha a beállított paraméterű lekérdezéseken túl kell valakinek valamilyen elemzés. De a legtöbben már annak is örülnek, ha ki tudnak választani és le tudnak futtatni egy előre beparaméterezett lekérdezést. De hol van itt a C#?

Reszet Elek
Újságíró
Delin
Olvasó
Delin

Alter, az adatbaziskezelèst SQL pèldàra ìrtam. Az hogy lehet-e àtìrni az adatot pl pènzügyi, szàmviteli osztàlyoknak jogosultsàg kèrdèse. Ha az adott csapat szakmailag felelős azèrt, hogy a szàmok helyesek, akkor lehet, hogy igen (ez jellemzően kisebb multiknàl van). Màskor csak jelzik, hogy a szàm rossz ès a backoffice vagy a middle office àtìrja.

C++, R, Pythom vagy màs ilyen szoftvereket pl kvantok hasznàlnak, de ma màr egyre több reporting terület is, ahol nagy mennyisègű kimutatàst, adatelemzèst (reportot) csinàlnak. Pont azèrt mert cserèlik le az Excelt.

Az egèsz vitànk onnan indult, hogy megkèrdőjelezted, hogy IT-n, programozòkon kivül rendelkezik-e màr màs is alap programozòi ismeretekkel. (Első körben az SQL-t is megkèrdőjelezted). Èrtik-e hogyan èpül fel egy kòd ès ha kell egyszerűbb scripteket kèpesek-e ìrni, de legalàbb futtatni ès kijavìtani, ha kell. A vàlasz egyèrtelműen igen, mert ma màr sok nem konkrètan STEM szakos embernek is muszàj, ha nem akarja, hogy kirùgjàk. Meg van lőve, ha ilyen alapdolgokat nem tud megcsinàlni.

Alter Ego
Szerkesztő

Ok. Akkor én sikeres tanulást és jó munkát kívánok hozzá mindenkinek, akinek ezzel is kell foglalkoznia.

Igen, onnan indult a vitánk, mert nekem egészen más képem, tapasztalatom van az általános informatikai felkészültségről, kultúráról. De ha ez változik, akkor csak szebb hely lesz a világ, mert én eddig roppant idegesítő viszonyokat láttam-látok, a cégek jelentős részénél többnyire már-már digitális írástudatlanként, harmatgyenge absztrakciós képességgel dolgoznak emberek. Bár lehet, hogy a pénzügyi területen, ahonnan a példádat hoztad, jobb a helyzet, de ahhoz meg nekem nem volt túl sok szerencsém, kivéve egy-két könyvelőt, akik azért szintén nem voltak éppen számtech tálentumok… (Már egy ABEV illetve ANYK újratelepítése vagy egy új printer installálása is maga a végső kétségbeesés. És akkor ugye nagyon messze vagyunk még a scriptektől.)

És csak ezért nehéz engem meggyőznőd, mert az informatikai, számítástechnikai felkészültségről-kultúráról nekem első kézből származó gyakorlati tapasztalataim vannak a multinacionális mobiltelefon gyártó cég európai szervizközpontjától kezdve, a közepes geodéziai vállalkozásokon, könyvelőirodákon, kereskedelmi vállalkozásokon keresztül a kulturális és egészségügyi intézményig bezárólag… – És nem túl jók.. – De ha te mondod, biztosan létezik valahol az az elit, akik scripteket, programokat írnak maguknak… és minél többen lesznek, annál jobb.

Delin
Olvasó
Delin

“multinacionális mobiltelefon gyártó cég európai szervizközpontjától kezdve, a közepes geodéziai vállalkozásokon, könyvelőirodákon, kereskedelmi vállalkozásokon keresztül a kulturális és egészségügyi intézményig bezárólag”

Naluk el tudom kepzelni, hogy eleg tragikus allapotok vannak ma is, ezek a tipusu cegek altalaban min. 10-20 evvel le vannak maradva ilyen teren. Ezzel lehet vitatkozni, de en azt vettem eszre, hogy ezek a dolgok legfejletebbek a befektetesi bankoknal es alapkezeloknel, egy fokkal gagyibbak a kereskedelmi bankoknal es utanuk jonnek a biztositok, majd a tobbiek, akiket irtal. Ma mar gazdasagi teruleteken is egyre tobb matematikus, mernok, fizikus dolgozik kozgazdaszok/penzugyesek mellett, epp ezert.

“biztosan létezik valahol az az elit, akik scripteket, programokat írnak maguknak”

Ez meg nem az elit szintje, de kell hozza. Azonban vigasztaljon a tudat, hogy a “penzugyi elit” szintjen kevesebb a nok aranya (kb 15-20%), mint sok STEM teruleten. :)

https://gsm.ucdavis.edu/news-release/why-so-few-women-finance

T-Boy
Olvasó
T-Boy

Az SQL, VBA, C++, C# – és a végtelenségig lehetne sorolni – csak eszköz, a programozás meg egy életforma. Ha valaki tud programozni, akkor az eszköz az lényegtelen.

Alter Ego
Szerkesztő

Én ezt most nem is értem. Mi volt női munka és mi előtt? A számítógép programozás a számítógépek előtt?

Akkor nők találták ki és fejlesztették ki a nulláról a hőskorszakban a kerneleket, operációs rendszereket? Na ne vicceljünk már!

common man
Olvasó
common man

Nem azokra a csajokra gondolhatott akik úgy kb. a nyolcvanas évek közepe táján adatokat gépeltek be 3 műszakban? Talán operátornak hívták őket?

Alter Ego
Szerkesztő

Hacsak nem azokra… (?) Csak az soha nem volt programozás, meg a mai értelemben vett “kódolás” sem. Ezért mondom, hogy hiányzik a programozói munka átlátása. Próbálom Eleknek úgy mondani egy idézettel, hogy ő is értse: “Code is Poetry” :)

wittukind
Olvasó
wittukind

azokon a régi kalkulátorokon amelyek olyan kártyákkal müködtek, tényleg nagyrészt csajok dolgoztak, de..a programálást illetve a főnöki teendőket férfiak végezték…ne tessék hülyéskedni, a legtöbb csaj még az okostelóval sem tud bánni, faszbuk és ennyi…

Alter Ego
Szerkesztő

A programozó és az adatrögzítő összekeverése nagyjából olyan, mint a fémipari mérnök összetévesztése az olvasztárral.

Reszet Elek
Újságíró

Szerintem pedig túlhájpolják a programozói szakmát. A nagyrészük semmivel sem mutat több kreativitást mint azok a bizonyos “operátorok”, egyszerű kódolók.
Ami meg a produktumjaikat illeti, már vagy egy évtizede folyamatosan esik a színvonal, a mai szoftverek jobbára szarok, totál messze a felhasználóbarát szinttől.

Alter Ego
Szerkesztő

Majd térjünk vissza erre akkor, ha megírtad az első programodat bármelyik magas szintű programnyelven, ami kiírja hogy “Hello Word!”, a te kedvedért kis kreativitással megspékelve a dolgot karakterenként más színnel. :) Bocs, de addig olyan laikus vagy, mint ide Vlagyivosztok.

Reszet Elek
Újságíró

A C számít? Mert olyan volt és nyilván messze többet tudott egy köszöntésnél.
Ettől függetlenül valóban laikusnak tartom magam és évtizedes tudatos felhasználónak.

Alter Ego
Szerkesztő

Biztosan? És melyik része volt az általad végzett programozói tevékenységnek egyenlő azzal, hogy “Marika, kérem ezt a számsort gépelje be és mindig nyomjon Entert a végén”?

Reszet Elek
Újságíró

A egész gyakorlatilag csak egy fordítás volt egy más szimbólumendszerbe. Nem egy nagy eresztés. Nyilván van egy magas kockaszintje, de az “átlag” baromira nem itt van. Felhigult ez a szakma is.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Tényleg csak Marie Curie van. :)
Szerintem is gyenge érv, hogy mert nem engedtek oda. Ma már mindenki bármihez odafér, aztán még sincsenek női feltalálók.

UPongi
Olvasó
UPongi

Ráadásul én őt nem is feltalálónak mondanám, hanem kutató/felfedezőnek egyszóval tudósnak. Feltalálónak pl. Rubik Ernőt tekintem. Vagy például Hedy Lamart a “Wifi feltalálóját”! Szerintem ő maga is tiltakozna, ha élne és megtudná mit tulajdonítanak neki. :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ahogy olvasom, megtudta még életében és nem is vette át a díjakat.

Alter Ego
Szerkesztő

Azért valahonnan jó lenne egyszer megtudnom, hogy ez a szépséges Hedy valóban kitalált-e egyáltalán valamit, amit értett is, vagy csak gépzongora hallgatás közben motyogott valamit, ami megihletett valaki mást… A találmány lényegét, vagyis a szinkron tempóra váltogatott kommunikációs frekvencia ötletének haditechnikai ravaszságát, zsenialitását nagyon gyorsan átláttam, csak azt nem sikerült soha egyetlen szövegből sem megértenem, hogy miként is történt meg ez a dolog Hedy-vel. – Következtetés: a feminista narratíva körmönfontabb dolog, mint egy szinkron frekvenciaváltó. Azért járna is egyszer valakinek egy Nobel-díj.

wittukind
Olvasó
wittukind

ezzel a Sklodowska-val már tele a hócipőm….mindegyikkel aki evvel hozakodik elé rádiumot kéne etetni, lássák milyen csodás felfedezés volt….

Aldo
Újságíró

Páran erre be szokták dobni Emilia Erhardtot, aztán semmi.

wittukind
Olvasó
wittukind

az az Emilia Erhardt nem talált föl semmit….a veréb jobban tud repülni…

Wildschwein
Olvasó
Wildschwein

Ah, kedves Borisz, hát erre a “csak Marie Curie” felvetésre a feministák már fel voltak készülve. A fejlett, boldog Nyugaton, ahol nálunk sokkal előrébb járnak minden tekintetben, és akikről mi, mucsai parasztok, igazán példát vehetnénk, már tavaly összeállítottak egy listát olyan nőkről, akik… na itt egy kicsit elbizonytalanodtam, mert a lista bevezetője amolyan feminista bullshit, de nézzük csak: “Annyi évszázad után, ajánlott művek, gondolatok és írások ezrei után ma arra a következtetésre juthatunk, hogy az a kísérlet, amelyik a világot olyan rendszerek segítségével akarta barátságosabb és örömtelibb hellyé tenni, amelyek elsődlegesen hímnemű szellemi nagyságokat sorolnak fel, kudarcot vallott. Ugyanis ezen kétségtelenül találó listák ellenére nem állíthatjuk, hogy az ember jelentősen fejlődött volna. Ezért itt az ideje egy újabb listának (…) olyan nevekkel és kompetenciákkal, amelyek talán hozzájárulhatnak egy barátságosabb együttéléshez ebben a világban. Vagy amelyeknek egyszerűen több közük van a népesség legalább feléhez.”

Ez a csodás, kizárólag nőkből álló lista az alábbi linken megtalálható. Van neki tudományos szekciója is (és igen, benne van Marie Curie), valamint benne vannak még sokan mások, akiket a listát összeállító feminista újságírónők valamiért jelentősnek tartottak. Szerintem talán öt nevet lehetne találni benne, akik a fent említett fennköllt cél (“barátságosabb világ”, vagy mi a tököm) vagy úgy általában az emberiség szellemi öröksége szempontjából jelentősek, a többinél néha úgy éreztem, minden nőt megemlítenek, aki írt egy doktori disszertációt. És hát vannak kifejezetten gázos személyek is a listán, de hát a feministákra ez is jellemző: nem tudnak különbséget tenni (jó / rossz, helyes / helytelen, értékes / gagyi stb.).

Vorsicht: a kísérőszöveg német nyelvű! :) Továbbá, az elején egy fotóalbumban megtekinthetők a szerzők – wicked witch alert, ne mondjátok, hogy nem szóltam.

https://www.watson.ch/wissen/leben/568350972-who-runs-the-world-148-frauen-die-ihr-euch-zum-vorbild-nehmen-koennt-diekanon

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Simone de Beauvoir, Femen, Pussy Riot, Obamáné, Cher, Beyoncé, Lena Dunham, Yoko Ono, Ellen DeGeneres? :)
Popsztárokat és tévés személyiségeket nem is értem, miért gondolták jónak beleírni, esetleg azon kívül, hogy így hosszabb lett a lista.

common man
Olvasó
common man

Ezekkel azokat is lehúzzák akik tényleg érdemből vannak fent.

common man
Olvasó
common man

Van egy magyar is a tudomány technika részen Telkes Mária.Ő valóban feltaláló lehetett de nyilván minden ilyenre jut száz(?) férfi.Hát az olyanokkal meg kitörölhetik a seggüket mint Ellen DeGeneres leszbikus színésznő akit azért kéne tisztelnünk mert 42 millió néző előtt comingoutolt.Emma Goldman anarchista,Pussy Riot,
Kinek mi a fontos.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ellen DeGeneres színésznő… :):)
Műsorvezető, de ne zavarjon. És nem azért szeretjük, mert leszbikus és coming outolt, hanem mert jó a humora, jó a stílusa, ennyi. Én is kedvelem, attól még nem gondolom, hogy megváltotta a világot, hogy bírom. Sőt az is benne van, hogy igazából nehezen tekintesz rá nőként, hiszen elég pasis humorban is, ugyanazt hozza, mint a hasonló tulajdonságaikért elismert férfi kollégái, úgyhogy újat nem ad, egyszerűen csak kedvelhető, szórakoztató.
Ahogy mondjuk Beyoncét is tudom, miért ismerik el, csak szerintem az egyedül a fekete nők ügye, ráadásul számomra nagyon ellentmondásos személyiség, mert annak ellenére, mennyire büszke fekete, fehérítteti a bőrét mindenféle kozmetikumokkal és kezelésekkel, sötétszőke, egyenes vagy épp csak hullámos hajat csináltat stb. Önmagát igazából egyáltalán nem vállalja fel, csak pofázik róla.
Ahogy Obamáné szerepét sem értettem, az oké, hogy valamiféle kultusz alakult ki körülötte, de a First Lady dolga eleve is mindig a jótékonykodás volt, nem látom, hogy abban bármi különlegeset tett volna. Inkább az imidzsét szeretik, hogy alapvetően egy csinos középkorú nő, aki jól öltözik, színesen, fiatalosan, de nem tolja túl, jól beszél, megnyerő a stílusa, és beleállt egy csomó laza dologba, pl. elment a Carpool Karaoke-ba is idétlenkedni, szóval olyan közel érzik hozzá magukat az emberek. De ez sem világmegváltás, csak egy népszerű közszereplő lét.
A szórakoztatóipar figurái is tudnak értékesek lenni a maguk módján, mert kell a kikapcsolódás is, legyen szó zenéről, filmről vagy egy jó vicces talk showról, néha még el is gondolkodtatnak, de attól még nem valók egy ilyen listára, mert jobbá nem teszik a világot, nem lennénk kevesebbek nélkülük, bármennyire is szeretik így gondolni a rajongóik. :)

common man
Olvasó
common man

Csak azt írtam le amit a megjelölt oldal szerzői kiemeltek fontosként.Egyébként fogalmam sincs ki ez.De ezt a coming outolást úgy írták hozzá mint Marie Curie mellé: Rádioaktiv fémek felfedezése és két Nobel -díj.Azt írják még:leszbikus színésznő,műsorvezető,humorista és író…De a lényeg ,hogy ezek az egyébként mindenféle végzettséggel rendelkező nők ,mármint az írás alkotói ,ennyit tudtak kisajtolni magukból érvként a hülyeségeikre.

wittukind
Olvasó
wittukind

Angela Davis???? evvel a néger szüzkurvával dicsekedni mutatja a lista kompetenciáját…..

Naooo
Olvasó
Naooo

“Játsszunk olyat, hogy ti mondtok egyet, aztán mi mondunk egyet? Marie Curie? Oké, Albert Einstein.”

Hát ezt inkább nem kéne mondani.

https://www.youtube.com/watch?v=RzE7IzOZmQ8

Gejza
Olvasó
Gejza

Hihetetlen, ma már ott tartunk, hogy egyenlően kell leölni egy fantasy-ban nemek arányában a szereplőket, mert jön a SJW-kommando:

“A finálé két legnagyobb fordulatával azonban közel sem volt mindenki elégedett. Rengetegen egyenesen kiakadtak, hogy kedvenc karakterüket, Daeneryst szíven szúrta Havas Jon (szerintük Dany jobbat érdemelt volna). Maga a Havas Jont játszó színész, Kit Harington egyébként kifejtette, hogy tart tőle: a nézők szexistának találják a Trónok harca befejezését, mivel két nagyon fontos női karaktere, Cersei és Dany is elhullott – és a színésznek igaza is lett, hiszen többen is kiírták a Twitterre, hogy a sorozat narratívája szexista.”

https://port.hu/cikk/tv/veget-ert-a-tronok-harca-igy-fogadta-a-vilag/article-59394?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

És a betegség egyre csak nagyobb és nagyobb lesz a világban….

zgy001
Olvasó
zgy001

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A Trónok Harca utolsó évada és alkotói egyetlen dolgot érdemelnek: “Dracarys”

xcsakx
Olvasó
xcsakx

ezért sosem fogjátok megtudni, mennyi mindentől óv meg titeket a Gonosz Patriarchátus Vasökle, másnéven a szeretetünk és a gondoskodásunk, amit az istennek se tudunk levedleni.

Bocs, de ez már női, feminista narratíva, a “hogyan keltsünk bűntudatot a másikban…..” című.
Azzal egyenértékű, amikor egy gyerek szemére hányod, hogy nem felelőségteljesen és “tisztességesen” “működik” és csak az ( önző) vágyai teljesülése a legfontosabb szempont a számára….

Kívánhatnám, de nem kívánom, mert tudom, hogy mindenkinek rossz lenne; elsősorban a sok ártatlan nőnek, aki nem osztja a fasisztoid mocsok nézeteiteket.

“Ártatlan nő” (és ebből a szempontból “ártatlan férfi” is!) pontosan annyira létezik, mint amennyi a “nemradikális” muzulmánok menniysége……

Inkább csak azt kívánom, hogy legyetek okosak. Hogy legyen annyi eszetek, amivel felfogjátok, hogy a dolgok összefüggnek; hogy a hazudozás felé nem vezet út.

Hiszed vagy sem, de okosak, sőt, csak épp leszarják a valóságot, mert egyrészt az ösztöneik szerint való cselekvés egyre inkább megengedett és támoigatott és még így is “értékesek” , arról nem is beszélve, hogy állandó megerősítést kapnak mindig és mindenhol( de mivel érzik, hogy ez hamis és érdemtelen a “valós értékek szerint”), kielégítetlenül és állandó jellleggel szomjazzák
…..

Ezt, senki(férfi) nem adhatja meg nekik, csak a saját, különbejáratú hörcsögük, (az már más kérdés, hogy mivel kell/lehet “etetni” ezt a hörcsögöt, ha ezt felismeri és erre egyltalán képes az adott férfi….)

Azt se felejtsük el, hogy ahogy bikacsordák nincsenek, úgy “tömeges” női “megtérítés” sem lehetséges……..

Hogy lássátok meg egyszer, micsoda szellemi felépítménynek mentetek neki a suta, nyílegyenes tagadásaitokkal, és hogy mennyire átlátszó mindez; hogy már az elején is mennyivel kínosabb volt, mint amikor a kisgyerek azzal hívja fel az iskolát, hogy “halló, itt az apukám beszél”.

És ez a “kulcsmondat”, mit vársz el egy gyerektől, és miért teszed felelőssé azért, amilyen a “valója”?
Nem tudod “felemelni” mert ez nem így működik…., hiába dorgálod/tanítod/neveled…., az ösztöünei bekorlátozzák és keretek támogatják ezeket a “korlátokat”, nem azonnal és nem egyértelműen, és nem következetesen “büntetik” ha hibázik, és mindig talál(vagy a papucsok nyálcsorgatva), adnak felmentést a saját “racionalizálására”….

Azt nem állítanám, hogy nem tehet róla, de mivel jelenleg semmi nem kényszeríti/korlátozza, így meg pláne, hogy hülye lenne az “elvárt módon” viselkedni-működni….

Egyszer másszatok végre fel valami olyan helyre, ahonnan jobb a kilátás.

Ahhoz a “gyerek állapotból” ki (vagy fel) kéne “nőni”, ami olyan elvárás, amit nem tudsz “rákényszeríteni”

Apropó, a feminista férfiak 5 pontjával mi a helyzet?

Alter Ego
Szerkesztő

“amikor egy gyerek szemére hányod, hogy nem felelőségteljesen és “tisztességesen” “működik” és csak az ( önző) vágyai teljesülése a legfontosabb szempont a számára”

Amúgy ezt hívják önállóságra és felelősségre nevelésnek. Feltevésem szerint nőkkel is lehetséges, nem csak gyermekekkel… Szóval szerintem a kételkedésed indokolatlan. A megfelelő metóduson még persze lehet elmélkedni…

A feminista férfiak 5 pontját Borisz tollából én is szívesen olvasnám. :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Feltevésem szerint

Aha….., de a valóságot és a tényeket marha hidegen hagyják a feltevések…..

Az egy külön misét megér, hogy “neveléssel” mit és hogyan lehet elérni, elég megnézni a sok sikeres cigót, akiket kiemeltek, “jól” neveltek”, ezt is bizonyítja az a két cigány lány akit Budapesten tanítattak…..

Nagy reflektorfény, riport, cikk, aztán két év mulva abbahagyták, terhesen és valami szeméttel nyomorognak pontosan úgy, mint azok, ahonnan ki lettek ők “emelve” .

A neveléses mítosz is kamu, de ezen is lehet csámcsogni….

Akinek gyereke van, az pontosan tudja, (de a kibicek, azok “mégjobban”…..vágyálmaikban, más faszával csalánt verve….)

Alter Ego
Szerkesztő

Értem. Azt hiszem. A sok agresszív, dagályos sallangot leválasztva összefoglalom a közlendőd lényegét:
a gyermekek nevelhetetlenek, a nők pedig főleg.

Biztosan vagyunk páran, akik ezt másképp gondoljuk, de én nem kívánnék most veled vitát nyitni.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Biztosan vagyunk páran, akik ezt másképp gondoljuk,

És kivétel nélkül mind kibicek, véletlen…..

(A tények még mindig nem tudnak összezavarni téged, de ne is engedd…)

Alter Ego
Szerkesztő

Helyettem ezt majd inkább vitasd meg a neveléspszichológusok és pedagógusok ezreivel. Valamint továbbra is (sőt most már egyre sürgetőbben) javasolnám, hogy egyéb okokból is keress fel haladéktalanul egy pszichológust. ;)

wittukind
Olvasó
wittukind

megen bocsi hogy beleszólok, de “neveléspiszológus”? mégis, kb hanyadik évétől lehet hülyiteni a gyereket? egy ilyen valami minek létezik???

Alter Ego
Szerkesztő

A neveléspszichológusok olyan szakemberek, akik azt kutatják, hogyan lehet sikeresen és jól nevelni a gyerekeket és el is tudják ezt magyarázni. Olyanok főleg a tanácsaikra szorulnak, akik úgy képzelik, hogy a gyerekeket nem is lehet nevelni.

wittukind
Olvasó
wittukind

szenzációs!!!! ha én ezt tudtam volna…..de igy maradok az a 2 bites Delin naccsága által emlegetett ……..(a pontok helyére lehet gondolni akármit, kisztihand)

Alter Ego
Szerkesztő

Ha ezt tudtad, akkor én nem értem, hogy mit nem értesz. :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

“neveléspiszológus”?

A “motivációs tréner” meg fingreszelők közt van, valahol félúton…..

Alter Ego
Szerkesztő

És aki úgy gondolja, hogy a gyerekeket nem is lehet nevelni, az hol helyezkedik el ezen a ranglistán? – Ő a demotivációs tréner? :)

wittukind
Olvasó
wittukind

amelyik szülők gyerekének ilyen humbugistára van szüksége, azok nem érdemelnek gyereket.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Mesélhetsz a kibicnek, az “elméleteivel”, a “logikus levezetéseivel” és a “megalapozott véleményeivel” szemben nincs esélyed.

Deadpool
Újságíró

“a gyerekeket nem is lehet nevelni”

Buummmmmmm!! :D

(Egyébként ugyanez a receptje az “alfává válásnak” is, ha már témánál vagyunk ;))

Na nem mintha nem a nyilvánvalót tagadná… :)
Egyébként mi lehet az oka annak, hogy így magyarázza a világot magának valaki?…Tipp? :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Te is kibic vagy, azok ötletelnek állandóan.

Deadpool
Újságíró

Mindjárt gondoltam, hogy nem érhetek fel hozzád. :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Mindjárt gondoltam, hogy nem érhetek fel hozzád. :)

Miért próbálkoztok állandóan a személyeskedés síkjára terelni a vita( , vagy egyet nem értés) esetén az egészet?

Ennek a vége általában az, hogy “lenyomtam” (mert én az erkölcs/morál/ istei jó stb. “pártján vagyok” így “igazam van”)?”
Neked sincs gyereked, nem tapasztaltad, nem vagy érintett, így “kockázat nélkül” “ötletelhelsz” mint a másik nagytudású.

Amúgy várom a sok “(ki)nevelt” , mondjuk cigó gyerekek példáját, hogy a “nevelés” hatására “innen” indultak és ide “érkeztek”.

Amíg “elméletben” meg “logikus levezetéssel”, netán “morális -erkölcsi” alapon reszegetitek a fingot és rendre a valóság épp az ellenkezőjét bizonyítja az elképzelésiteknek, addig tényleg csak a személy támadása marad fegyverként egy ilyen, vagy hasonló “vitában”.

common man
Olvasó
common man

Te meg csúsztatgatolsz.Majd ha azt a cigó gyereket kezdetektől úgy neveled és nem engeded rendszeresen vissza a fertőbe akkor lehet összehasonlítani.Addig is lehet ,csak nem kel figyelmen kívül hagyni dolgokat.Én láttam pozitív példát is de ha te nem láttál az ugye még nem jelenti azt ,hogy nincs is (vagy az csak a hófehér egyszarvú).Akkor nyilván te nem vagy kibic.Vagy van gyereked vagy neveléspszichológus vagy.Vagy mind a kettő.Voltak olyan tapasztalataid,hogy a gyerekhez pszichológusi segítség kellett és a hívott szakember csak fingot hámozott?Különben attól ,hogy nincs gyereke még lehet jó ötlete is.”Láthatott”már közelről, vigyázhatott rájuk,focizhatott velük,megmutathatta nekik ,hogyan kell lőni a számítógépes játékon,mesét olvashatott,verekedőket szétválaszthatott segített a játákbabát tisztába tenni…Na most az a szülő aki éppen nem tud mit csinálni ott és akkor a problémával most mi mást tehetne szerinted.Ha valaki nem tud vízcsapot szerelni logikus ,hogy kit hív.Attól még nem mondja senki ,hogy nem érdemel vízcsapot.
Amúgy meg :
https://www.youtube.com/watch?v=qP3ArAZd5e0

xcsakx
Olvasó
xcsakx

.Majd ha azt a cigó gyereket kezdetektől úgy neveled és nem engeded rendszeresen vissza a fertőbe akkor lehet összehasonlítani.

Hozz nem cigó, igazolt példát.

Hogy lehet motiválatlanból motiváltat, szegényből gazdagot, balfaszból vezetőt, bétából alfát stb. „nevelni”?

Én láttam pozitív példát is

Nagyon kíváncsi lennék rá ( az arányokra még inkább!)

Voltak olyan tapasztalataid,hogy a gyerekhez pszichológusi segítség kellett és a hívott szakember csak fingot hámozott?

Alapvetően ha egy gyerekhez pszichológus kell, akkor a gyerek szűkebb „környezetének” (szülő-gyám) kétszeresen van rá „igénye”, ami 99%-ban kimarad, vagy elhal.

Az meg egy másik kérdés, hogy segíteni szintén azon lehet, aki igényli.Arról meg ne is beszéljünk, hogy “segítség” alatt ki és mit ért.

De a „nevelés” címszó alatt nem a „patológiás” (terhelt) esetek lennének az „általánosak”, gondolom, hanem az „átlagjúzerek” .

Különben attól ,hogy nincs gyereke még lehet jó ötlete is.

Lehet. (Ahogy a kádinak is, aki sajnálta, hogy megdöglöttek a tyúkok, pedig még rengeteg jó ötlete volt….)

”Láthatott”már közelről, vigyázhatott rájuk,focizhatott velük,megmutathatta nekik ,hogyan kell lőni a számítógépes játékon,mesét olvashatott,verekedőket szétválaszthatott segített a játákbabát tisztába tenni…

Igen, egyszer, kétszer, ideig óráig, de nem 0-24-ben, az azért nem ugyanaz…….

Ahogy a „felügyelet” véget ért, a felelősség megszűnik…., míg a másiknál nincs időkorlát…..(és sokszor “pihenési idő” sincs….)

Na most az a szülő aki éppen nem tud mit csinálni ott és akkor a problémával most mi mást tehetne szerinted.

Shit happens, azt teszi, amire automatikusan kondicionálva van. De még mindig nem a patológiás esetekről volt itt nagybaszó….

Ha valaki nem tud vízcsapot szerelni logikus ,hogy kit hív.Attól még nem mondja senki ,hogy nem érdemel vízcsapot.

Mi köze ennek az érdemnek? Ki beszélt itt érdemről?
Azért a gyerek nem “hasznáti tárgy”, mint a vízcsap, kissé “meredek” volt a hasonlat……

Alter Ego
Szerkesztő

Ha a gyereked neveletlen, az nem azért van, mert megírták a csillagokban, hanem azért, mert nem tudsz neki normákat felállítani és azokat következetesen megkövetelni. A baj az, hogy először belőled kellene egészséges lelkületű embert nevelni, aki mintául tud szolgálni. Menj el végre egy pszicohológushoz és csökkenni fognak a mindenféle életvezetési és nevel(tet)ési problémáid.

common man
Olvasó
common man

Alapvetően ha egy gyerekhez pszichológus kell, akkor a gyerek szűkebb „környezetének” (szülő-gyám) kétszeresen van rá „igénye”, ami 99%-ban kimarad, vagy elhal

Van ilyen is:”hülye szülőnek hülye gyereke” de ha már segítséget hív annyira nem is hülye mert felismerte hogy valami baj van.De azért olyan is létezik ,hogy a környezet,iskola óvoda okozza a problémát és nem a hülye szülő.Azért feltételezem a 7-8 év amíg kitanulják az alapokat tartalmaz utalást az ilyen és az olyan esetekre is.

Hogy lehet motiválatlanból motiváltat, szegényből gazdagot, balfaszból vezetőt, bétából alfát stb. „nevelni”?

Példamutatással.Mivel az általad felsorolt dolgokat is azzal(rossz példa mutatásával)tanulják.Van szerepe a géneknek is mennyire azt én nem tudom.Itt is mindennap változnak az arányok.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Példamutatással.Mivel az általad felsorolt dolgokat is azzal(rossz példa mutatásával)tanulják.

Jó szülönek minta gyerekeik vannak, kiváló /jó oktatóknak szintén kitünő tanítványaik, “aranyérmes” (pl. sportoló szülőnek) szintén bajnok gyerekei és így tovább, amilyen a szülő olyan a gyerek? Ezek szerint a sok elbaszott gyerek a sok elbaszott szülő bűne, akik szintén az elbaszott szüleik bűne és így tovább…..

Időben kellett volna fülön csípni azt aki elsőként elbaszta és akkor nem tartanánk itt:)

Van szerepe a géneknek is mennyire azt én nem tudom.Itt is mindennap változnak az arányok.

Ájvé, elbaszott génnel remdelkező szülők elbaszottgénű utódjai, van itt baj, és nem is kevés……..

Már csak az a kérdés, hogy az elbaszott gyerek 18 éves kora után még mennyi ideig “mutogat visszafelé” és menti fel magát? …….,

(van aki élete végéig……..)

common man
Olvasó
common man

Igen .Vannak sportoló családok,hagymatermesztő,ügyvéd gyémántcsiszoló,vendéglős ,zöldséges,borász és így tovább.Mivel senki sem teljesen zárt közegben él több “példa” is hat .Itt még a véletlennek is szerepe lehet.

Már csak az a kérdés, hogy az elbaszott gyerek 18 éves kora után még mennyi ideig “mutogat visszafelé”

Addig mutogat amíg rá nem jön,hogy ezzel nem(igazán) juthat előre.Ehhez nem is kell nagykorúnak lenni.De visszatérve,ezt a másra mutogatást azért elég jól át lehet “örökíteni”.De ahogy a külső példa lehet rossz és lehúzó úgy fordítottan is létezik.A jó példa is jöhet kívülről.Az ember gondolkodó lény.Ha valaki elégedetlen a sorsával gondolkodjon,vizsgálódjon,cselekedjen.

Alter Ego
Szerkesztő

“Egyébként mi lehet az oka annak, hogy így magyarázza a világot magának valaki?…Tipp? :)”

Úgy, hogy saját maga is egy nevelési kudarc.

Egy korlátolt, nihilista, cinikus, toxikus fasz. Naná, hogy nem képes nevelni a saját gyerekeit sem. – Ez nem érdemel több szót. Még ennyit is alig…

wittukind
Olvasó
wittukind

Na, jól van, Főnök, de tegyük fel hogy tényleg létezik ilyen “neveléspiszologus” a környéken…nos, miféle szülő az aki ilyensmire bizza a gyereke nevelését??..az nem érdemel ilyen áldást, egyébként ezek a humbugisták pénzért hülyitenek vagy valamiért cserébe?

Alter Ego
Szerkesztő

Éppen őszinteségi rohamom van. Jól meggondoltad, hogy éppen most teszel fel hülye kérdéseket? Már egyszer kértelek, hogy ne tettesd a totális értetlenséget, tudatlanságot. Semmi kedvem az egyszeregyet magyarázni egy felnőtt embernek.

Azt sem hiszem el, hogy nem értetted, hogy nem azért emlegettem a neveléspszichológust, mert szerintem mindenkinek kellene keresnie egyet és rábíznia a gyerekét, hanem azért hogy rámutassak, hogy egész tudományágak foglalkoznak a neveléssel, miközben ez a szerencsétlen olyan kijelentéseket tesz, hogy nem is lehet nevelni a gyerekeket.

Ha “humbugistának” nevezel szakembereket akik a viselkedést és a nevelést kutatják, akkor nem őket, hanem saját magadat minősíted le valójában. Mivel őszinteségi rohamom van, mint mondtam, elárulom neked, hogy még közepesen művelt emberek is csak egy mezei tahónak fognak nézni, ha ilyen baromságokat beszélsz. Az emberi motivációk, a viselkedés, a ráhatás lehetősége kutatható és megismerhető és ezek az ismeretek tovább adhatóak.

Neveléspszichológusra leginkább nem a gyerek szorul, hanem az olyan balfasz szülő, aki nem tudja nevelni a saját kölkét, hanem mindenféle baromságokat csinál felvilágosult nevelés helyett. Mondjuk a saját műveletlensége, pszichológiai nyavajái, toxikus faszságai és tévképzetei miatt gyötri és félreneveli a gyerekét.

Belegondoltál már, hogy ebben a világban mindenhez oktatás és képesítés kell, csak éppen pont ahhoz nem, hogy valaki tönkre bassza egy gyerek pszichéjét, jövőjét? Hülye szülő bármiféle képesítés nélkül lehetsz… Egy kutyakiképzőtől több pszichológiai ismeret megkövetelhető, mint egy szülőtől. Abszurd.

wittukind
Olvasó
wittukind

azok a közepesen művelt emberek biztos elájulnak, amikor egy ilyen kezdi sorolni hogy mennyi piszológiai ismeretei vannak….őszintén mondom én is, felnőtt férfinak ilyensmire nincs szüksége, vagyis vagyok elég hülye magamtól is, nem kell még más is segitsen…az hogy szakemberek…akkor inditvánnyozzanak egy törvényt amelyben szólitsák fel a kormányt hogy balfasz szülőktől vegyék el a kurva kölykeiket hogy neveljenek ők belőlük példás állampolgárt..ja, még csak annyi hogy a Delinnel való vitában szerintem neked van igazad…..

Alter Ego
Szerkesztő

Nem hiszem, hogy elájulnak, és lehet kritikusnak is lenni, sőt, ha valaki tud kritikát megfogalmazni, akkor már gondolkodott is a nevelés pszichológiai problémáin. Na de az, hogy “Humbugisták! Hallani sem akarom! Egyedül is tudok hülye lenni!” És aztán az,hogy “nincs is olyan hogy nevelés” ezek nem tűnnnek értelmes dolognak. Vegyél a kezedbe szakirodalmat, kritizáld meg, és akkor lesz miről beszélgetnünk… De most arra sincs mód. Mert kinyilatkoztattad, hogy “Humbugisták!”

wittukind
Olvasó
wittukind

ez volt az első szó, ami eszembe jutott…..én nem irtam sehol hogy nincs is olyan hogy nevelés….ez a kijelentés tiszta hülyeség, főleg most, a faszbuk érában….szakirodalom..igaz, hogy csak criminalpshilológiát tanultam, tehát Lombroso és co., de azért eléggé sokat tanultam a piszológiáról úgy általában is , pont ezért jött be elsőre ez a szó….

szombathk
Olvasó
szombathk

Staniszlaw Lem ha jól emléksz a Visszatérés c. (1961)regényében már arról ír hogy szülő csak az lehet aki elvégzi a” szülők iskoláját”. Alapvető pedagógiai, pszichológiai ismeretek kellett megtanulni. Azóta sem történt semmi.Szülővé váláshoz csak nemi életet kell tudni élni-azután lesz ami lesz.Ha van jó családi modell akkor könnyebb de ha nincs elveszel a különböző lehetőleg egymásnak ellentmondó irányzatokban.

common man
Olvasó
common man

Olyan nagyon-nagy nemi élet sem kell:
https://www.youtube.com/watch?v=8ktcRin9sm8

szombathk
Olvasó
szombathk

Kösz ez most jól esett -régen hallgatta már az albumot.
A nemi élet itt sem kizárt -kérdés :Kivel :)

common man
Olvasó
common man

Ja, én most az “apa” szemszögéből gondoltam.

szombathk
Olvasó
szombathk

Mindig “csak az anya biztos”-ezt már a Dédnagyim is mondta.

szombathk
Olvasó
szombathk

Régi trükk hogy a “megesett” ifjú lánykát gyorsan férjhez adták. Ha nem vehette el aki “szégyenbe hozta” akkor kerestek egy balekot. Nincs új a nap alatt.

Reszet Elek
Újságíró

Lásd pl. Mikszáth Kálmán Különös házasság c. művét!

common man
Olvasó
common man

Nekem is mindig mondják mennyire hasonlítanak rám a gyerekek…..csak egy kicsit sötétebb a bőrük..

szombathk
Olvasó
szombathk

Vegyél fel a sötét napszemüveget -nem látszik a különbség:)

common man
Olvasó
common man
szombathk
Olvasó
szombathk

Ha igazolhatóan egy apától származnak akkor jó kis “viccet” követett el a genetika!

Rustem
Olvasó
Rustem
Rustem
Olvasó
Rustem

A régi világban ezért volt égetően fontos, sőt még ma is bizonyos archaikus kultúrákban, hogy a nő szűz és érintetlen legyen házasságkor. Az emberek sokkal jobban értették a természetes következmények elvét és aszerint is éltek. Nem mint ma, amikor ugyan a tudomány, a genetika sok mindent igazol, de az emberek fittyet hánynak rá, főleg a nyugati körökben .

common man
Olvasó
common man

Ez érdekes cikk.
Mariann! Akkor most már tudható mitől olyan feltűnően okos és szép az a kislány.Még ha nem is tőlem van.

Reszet Elek
Újságíró

Nem csak Lemnél köszönt vissza az ötlet. A “pozitivista” sci-fi alkotóknál a társadalomszabályozás más eszközei mellett ez is gyakran visszatérő elem. Náluk a jövő rendezett, az élet szervezett és a jelen társadalmi problémái megoldottak.

szombathk
Olvasó
szombathk

Igaz csak nekem Lem ugrott be elsőre. De tartom a véleményem .Kellene valamilyen módom alapvető ismereteket a fejekbe tuszkolni. Nem csak a neveléssel kapcsolatban . Kezdve onnan, hogy egy nő és férfiagy másképp működik . Már az érzékelő -észlelő apparátusunk sem egyforma. Nem jobb nem rosszabb -más.

common man
Olvasó
common man

Na ez nem egy egyszerű feladat.Mármint az ,hogy mi legyen benne.Amúgy van ilyen tanácsadás az összes magazin tele van jobbnál-jobb tanácsokkal.

szombathk
Olvasó
szombathk

Az összes magazin ,face. stb. tanácsokkal tele van a padlás és egy hangya bokányit sem érnek -félrevezetnek, ártanak.Gyerek és ifjúsági korban a tudomány szintjéről kellene kiindulni.

Reszet Elek
Újságíró

Én már egy háztartástan órának is örülnék. Nyilván szembe menne a piaci szereplők igényeivel, de társadalmi szempontból hihetetlenül fontos lenne.
Ráadásul nemi alapú lenne, közös és különálló órákkal is. Persze üvöltenének a progresszívek ha pl. csecsemőápolást tanítanának a lányoknak. Hátha korábban kedvük támad hozzá valódival.
Pénzügyi alapismeretek kellenének, hogyan vezessenek egy háztartást (könyvelés), alapvető ételek megfőzésének a képessége, varrni tudás (gombok és hasonlók), ház körüli javítások képessége stb.
Nem igazán arról van szó hogy pöpec babagondozókat és szerelőket, szakácsokat neveljenek ki, hanem a konzumidiotizmus ellenében tegyenek valamit. Hátha többen ráéreznek hogy finomabbat és egészségesebbet tudnak főzni emberi idő alatt féláron, hogy lehet tudatosabban ruhát vásárolni és nem kell kidobni egy-két hónap múlva valami apróságért, hogy a csöpögő csaphoz nem kell szakember és még sorolhatnám.

common man
Olvasó
common man

A többi nemnek meg jönne tanár arról a helyről ahol az ilyeneket “kutatják”.Ha igény lenne rá.

common man
Olvasó
common man

Éppen még a piaci szereplőket is bevonhatnák azok is gondolhatnak a jövőre.

szombathk
Olvasó
szombathk

Inkább életvezetési tárgynak hívnám. Nem venném ki a csecsemő gondozást főzést a fúk kezéből és a lányok sem halnak bele ha ha ki tudnak cserélni egy kapcsolót, le tudják szerelni a fűnyíró kését . Pénzügyi alapismeretekre mindkét félnek szüksége van.
Egyébként kb. tíz éves kortól sok órában külön választanám a fiúkat a lányoktól. Egész más pedagógiai módszertan kell a két nemnek. Tanulják ugyan azt de másképpen .Nemükhöz közelebb álló követelményekkel.

common man
Olvasó
common man

Ez szerintem még a magyar foci felvirágoztatásánál is bonyolultabb probléma.

common man
Olvasó
common man

Oldalágon kapcsolódik véletlenül találtam nem tudtam , hogy van ilyen(még nem olvastam végig):
https://www.nlcafe.hu/cimke/boldogsagora/

szombathk
Olvasó
szombathk

Ismerem és nagy jók az eredmények.A tragikus hogy ezt ma tanítani kell.

szombathk
Olvasó
szombathk

Előzmény a fenti témához: Dr. Vidovszky Gábor Neveljünk, önneveljünk örömmel 1993 -ban már alkalmazható módszer volt.

common man
Olvasó
common man

25 év alatt legalább haladt valamit.

szombathk
Olvasó
szombathk

Ja fénysebességgel!

szombathk
Olvasó
szombathk

Kérdésem lenne a 21.században mitől akartok minket megvédeni?Komolyan kérdezem minden hülye gender felhang nélkül!

tobbneju
Olvasó
tobbneju

“Kérdésem lenne a 21.században mitől akartok minket megvédeni?” Javasolom Borisznak felvenni ezt a cikk 6. pontjába. 1., Egy férfi alapvetően nem nőt véd, hanem területet. Ha azon nő is van, akkor a nő is védelmet kap a területtel együtt. 2., Még védelmet kaphatsz olyan férfiakkal szemben is, akikkel te nem akarsz szexelni. Ez összekapcsolódhat a terület védelmével is általában. 3., Kérdezd meg nagymamádat/dédnagymamádat, hogy 1944-45-ben mitől szerették volna, hogy megvédjék őket ? Ha nem volt szerencséjük és nagyon őszinték, akkor a félelmeiken kívül lehet másról is fognak mesélni. És nem lesz örökké béke sem, ezt azért a nők is sejthetik. 4., A rendőrséget hívhatod utólag, de ők már csak nyomozni tudnak, megvédeni téged nem.

wittukind
Olvasó
wittukind

ne viccelj már, többnejű, mostmár a XXI-dik század van(tipikus balos lineáris történelemszemlélet), a nők pedig megönvalósitotóttak, mostmár védjék meg magukat, ok?

Reszet Elek
Újságíró
szombathk
Olvasó
szombathk

Több mint 70 éve béke van Európa nagyobbik felén. Ahol nem volt Pl: Szerb háború és a következményei – akkor a területett védték férfiak de konkrétan ott helyben sem a megerőszakolástól sem a kirablástól sem a gyilkosságtól nem tudtak védelmet biztosítani.
Pont a Dédimtől- aki 2 világháborút is végig élt tanultam hogy tudok magamra vigyázni. Mik azok a szabályok amitől nem térhetek el. De még így is előfordult hogy férfi nélkül kellet védekeznem. Azért mert sem az apám később a férjem nem volt ott és nem tehettek róla( ne tűnjön férfi hibáztatásnak).

common man
Olvasó
common man

Tőlünk kérdezed amit inkább neked kéne elmesélned.
mitől akartok minket megvédeni
De még így is előfordult hogy férfi nélkül kellet védekeznem
Hát pont attól.Az is lehet ,hogy a férjed vagy az apád csak a jelenlétével megakadályozott tucatnyi esetet.

szombathk
Olvasó
szombathk

Igen ez biztos. De 15 éves koromba reggel mégsem kísérhetett el a gimibe apukám. Hozzá teszem mi még köpenyben jártunk és az sem lehetett mini.
Férjem pedig külföldön volt amikor a két kutyánkat uszítottam a betörőre. Kertes házban laktunk és két német juhászunk volt. A mikor egyedül voltam akkor a lakásba engedtem be őket. Ezzért tudtam meglepni a betörőt és menekülőre fogta.Ennyi meg kellet tanulnom védekezni és a gyerekeimet is védeni.

common man
Olvasó
common man

Na meg is van a válasz egyik része.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Elijeszteni a betörőt azért más kategória, ők általában már attól elfutnak, ha valaki rajtakapja őket, nem akarnak emberekkel találkozni, sem ártani nekik.
Akkor mit csinálsz, ha valaki viszont ártani akar neked? Test-test elleni küzdelem esetén mid van? Paprikaspray? :) Kaptál már akkora pofont pasitól, hogy percekig csak tántorogtál, azt se tudtad, hol vagy? Fogtak már le? Amíg nem tudod, az milyen, ott az illúzió, hogy te meg tudnád védeni magad, ha akarnád, aztán reméld, hogy a valóság nem írja felül az elképzeléseidet.

szombathk
Olvasó
szombathk

Seri igazad van ilyen helyzetbe nem kerültem. De mindent meg is teszek azért hogy ezt elkerüljem Szerencsém volt hogy ez idáig sikerült. Védekezés egyik módja számomra hogyha tudom hogy gázos helyre kell mennem nem megyek egyedül és főleg nem este.Te a munkád miatt sokkal több ilyen veszélynek vagy kitéve.

Naooo
Olvasó
Naooo

A baszás nem munka.

common man
Olvasó
common man

Emlékszem erre az öltözetre az iskolaköpeny kb.térdig ért ,alatta a miniszoknya meg combközépig.És ebben mentél iskolába reggel.Itt nem volt még egy történet? Valami ballonkabátos mutogató vagy ilyesmi?Nem viccelődök még ha annak is tűnhet egy 15 éves lánynak irtó kellemetlen lehet.

szombathk
Olvasó
szombathk

Mini szoknya nem volt ,nadrágban jártam Mutogatós bácsinál kicsit durvább a történet. Rendes letapizás +egy kemény farok dörgölődés.Első szexuális élménynek nem volt örömteli.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Túl szűk volt a nadrág. :)

szombathk
Olvasó
szombathk

De nem az enyém:)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Viccelek. :)
Csak ez van, hogy az öltözködésed sosem helyénvaló, mindegy, hogy szoknyát vagy nadrágot viselsz, a vége úgyis az, hogy amiatt volt, mert kihívóan öltöztél, látatlanban legalábbis mindenképpen.

szombathk
Olvasó
szombathk

Én is:) Most már. Akkor nem nagyon vihogtam a történteken. Szégyeltem magam és nem értettem .
Persze felnőtt fejjel már tudom, hogy préda voltam fél tucat bunkónak .Nem figyeltem, hogy felszállnak egy csapatban. Előre kellet volna mennem a vezetőig akkor nem történik meg.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Utólag mindig okos az ember. Én sem tudom, miért tartottam jó ötletnek egy klub felső szintjére felmenni, mármint de, hogy mert ott biztos lesz üres kanapé kicsit levenni a cipőt. Nyílegyenesen belesétáltam a szituba, hogy ott voltam egyedül, viszonylag még mindig nagy zajban, pár lépésre a szobáktól. :)

Hunn
Újságíró

Kedves szombathk, amikor 1999-ben beléptünk a NATO-ba, kb. egy hétre rá elkezdték bombázni Szerbiát. Én akkor katona voltam. Nagyon kevésen múlt, hogy elkerültük a háborút, Milosevics felsorakoztatta a szerb tankhadosztályokat a magyar határra azzal, hogy ha a NATO bombázni fog, akkor megindítja őket Magyarország ellen. Ezért bombázták le a Dunán a hidakat, hogy ne tudjanak feljönni. Ha elindultak volna akkor mi lettünk volna velük szemben az első vonalban. Soha életemben azóta sem éltem át akkora félelmet a jövőmmel kapcsolatban, mint akkor. De kész voltam harcolni a hazámért és nemzetemért, többek között a magyar nők védelmében is…

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Már ne haragudj, de korábban azt mondtad, rettenetesen irigyelted a szerbeket, hogy ők mehettek férfiakat tarkón lőni, nőket megerőszakolni. Szóval ez most egy kicsit sántít.

Hunn
Újságíró

Már miért sántítana, Serital? Egy agresszív, támadó, hódító, győztes háborúban, pl. Nagy-Magyarország visszaállításában bármikor részt vennék. Védekezésre kényszerítve, honvédő háborúban, amikor para van, amit ha elvesztünk akkor végünk, amikor féltenem kell a szeretteimet? Soha ne legyen olyanban részem…

szombathk
Olvasó
szombathk

Számomra most mutattad meg az igazi arcodat.Kár a sok agresszivitást árasztó kommentekért.

Delin
Olvasó
Delin

Lehet èpp az azòta tartò bèke kuszàlta össze a nemi szerepeket lètre hozva a mai nyugati mix vilàgot. Jön egy ùjabb vilàgègès nyugati területeken ès ezek a szerepek megint visszarendeződnek (legalàbbis addig, amìg a külső fenyegetès fennàll).

szombathk
Olvasó
szombathk

Ha a férfiak harcolnak a hátországban akkor is nekünk kell saját magunkat és a gyerekeinket megvédeni.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Azért még ma is nagyobb biztonságban van egy nő, ha pasival van. Olyankor nem nagyon kötnek belé, szólnak be, mint ahogy egyébként. Az más, hogy ténylegesen, fizikailag nem gyakran támadnak meg manapság senkit, de előfordulhat. Nekem is volt olyan talán 1 éve, hogy egy félreértésből adódóan csak úgy megtámadtak az utcán (nem, ezt sem most találtam ki, wittukind és társai, írtam róla az indexen frissében), és ha akkor nincs ott a pasi mögöttem három lépéssel, nem tudom, mi lett volna.

common man
Olvasó
common man
common man
Olvasó
common man

Mondtam neked ,hogy sötétedés után ne járkálj egyedül az utcán.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ezt most nekem, common? :)

common man
Olvasó
common man

Az a szerencséd ,hogy ott volt az a srác.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Úgy kb. reggel 9-kor volt, a lakásomtól mentem a kávézóig egy viszonylag rövid szakaszon az autók mellett a járdán. Bőven nappal. Az meg nem szerencse volt, hogy mögöttem jött a srác, mert velem volt, csak épp összevesztünk, úgyhogy tartottunk némi távolságot. :)

(Később emiatt is mérges voltam, hogy bár tök jogosan haragudtam rá előtte, emiatt meg kellett bocsátanom neki. :D)

common man
Olvasó
common man

1.szin:srác áll az út szélén lazán, mindkét kezét a farzsebében tartja.A lány odamegy hozzá és ökölbe szorított tenyérrel püfölni kezdi a srác mellkasát.A srác hangosan felröhög.A lány:te szemét miért mentettél meg most meg kell bocsájtanom.A srác nem szól csak mosolyog.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ahogy hinni óhajtod.

common man
Olvasó
common man

Kitalált történet.A valósággal való bármilyen hasonlóság csak a véletlen műve.

common man
Olvasó
common man

És amikor harcolnak akkor mit csinálnak?

szombathk
Olvasó
szombathk

Védik a hazájukat a területet és minket. De ott és akkor nem tudtok segíteni.Én a felelősség megosztásról beszélek háborúban a hátországban a nőknek is tudniuk kell védekezni.

common man
Olvasó
common man

Persze de ezt nem is tagadta senki.Én is tudok főzni mosni vasalni.Csak nem szeretek.Kivéve főzni sütni Enni. Zabálni.

szombathk
Olvasó
szombathk

Akkor nyugvó pontra vihetjük?
Kell a védelmetek -de ha nem vagytok jelen akármilyen okból Saját felelősségünk a védekezés.
De akit herceg kisasszonynak nevelnek az nem fogja tudni- csak sikoltozni fog.
Mai életünkre lefordítva nem kell az oroszlán bajszát rángatni
mert harapni fog. Ha mi nők folyamatosan öltözködésben, viselkedésben szórakozó helyek meg nem válogatásában hergelik a férfiakat miért csodálkoznak a következményeken. Dédim ezt úgy fogalmazta -Ha kurvának öltözöl és kuplejárba mászkálsz ne csodálkozz a következményeken.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

https://www.youtube.com/watch?v=67dK5g5pOtY Nyugvópontra vihetjük szombathk. Búcsúzóul: Sonny Corleone a maga módján a családon belüli erőszak nagy ellenfele is volt, ha a saját húgáról volt szó. 1:00-tól láthatjuk az ő felfogását egy jó báty szerepéről. És a régi paraszti kultúrában is kb. ez volt, ennek a végnapjait még láttam gyerekkoromban.

Delin
Olvasó
Delin

Szombathk, kellene, de sok ràhatàsod nincs a dologra. Ha felborul a rend ès szabad rablàs van egy nő ès a gyerekei is gyakorlatilag vèdtelen. (Nekem is mesèlt nagyi tùlèlèsi praktikàkat, de az kb addig tart amìg az ellensèges katonàk sajàt szabàlyaik korlàtozzàk, ha az nincs akkor csak szerencse kèrdèse az egèsz.) Egy fèrfit vagy sajàt maga, vagy egy màsik fèrfi, vagy közvetve a rendszer tudja csak korlàtozni szankciòk àltal (de ezt is gyakorlatolag fèrfiak működtetik). Nőkènt ilyen szempontbòl szìvàs, fizikàlisan gyengèk vagyunk, màr 1:1 arànyban is, nem hogy 1:sok. Vagy elfutunk, vagy elrejtőzünk, de ha nincs hova akkor annyi. Utàna, ha van lehetősèged, hangsùlyozom HA van, akkor felajànlhatod egyes fèrfiaknak a szolgàltatàsaidat ideiglenes vèdelemèrt. De ott tiszta alàrendelődès van a màsiknak, nem egyenlősdi.

Azonban, ha megfigyeled ez bèke időben is ìgy működik. Ha helyzet van (valami nyìlt agressziò èri a nőt), ugyanez a felàllàs. Ha màzlid van ès van segìtő fèrfi a közelben, akkor a női ösztön bekapcsol, egyèrtelmű ki irànyìt, a nő azonnal alàrendelődik a segìtő fèrfinak ès azt csinàlja szò nèlkül amit mond.

Reszet Elek
Újságíró

Delin: Ha belegondolsz a kommentedbe. nagyon sok dolgot le lehet vezetni belőle.
– Ez az egyik oka ami miatt a nők próbálják definiálni és kondicionálni a férfiasság fogalmát.
– Ezért épül az egész társadalmi rendszer a férfi ösztöneinek a megzabolázására (ellentétben a nőivel amelynek dekonstrukciója jobbára már végbement).
– Ezért vonzódnak a nők az erős és öntörvényű férfiakhoz és ezért próbálják őket “megszelidíteni”.
– Ezért a mély, szinte öntudattalan és folyton működő félelem minden nőben, mert ösztönösen tudja hogy szinte bármelyik férfi bármit képes lenne megtenni vele ha akarná mert a nők fizikailag gyöngék. Valójában a férfiak ennek a bolygónak a csúcsragadozói.
– No meg persze ezért kezd picsáskodni amikor ráérez hogy az adott férfi nem képes ártani neki.

Delin
Olvasó
Delin

Elek, kb egyetèrtek, max a kèp kicsit àrnyaltabb. A mai szèles körben jellemző fèrfi-női dinamika tàrsadalmi szinten csak bèkeidőben működik, maga a feminizmus sem lètezne olyan körülmènyek közt, amikor a nyìlt agressziò nincs tàrsadalmilag szabàlyozva.

” Ez az egyik oka ami miatt a nők próbálják definiálni és kondicionálni a férfiasság fogalmát.”

Szerintem ezt csak azok csinàljàk, akiknek nem jutott hosszù tàvra olyan fèrfi, akire felnèzhetnek. (ők a nem elèg jò vagy a szintjüknèl magasabb igènyekkel rendelkező nők, valahogy oldani kell a sajàt sikertelensègük okàt)

“Ezért épül az egész társadalmi rendszer a férfi ösztöneinek a megzabolázására (ellentétben a nőivel amelynek dekonstrukciója jobbára már végbement).”

A nyìlt agressziò visszaszorìtàsa tàrsadalmi szinten szerintem a fèrfiak èrdeke is (ezèrt is jöhetett lètre). Ez a gyengèbbek èrdeke közvetlenül (ebbe beletartoznak az àtlag vagy annàl gyengèbb fèrfiak is), közvetve pedig az erősekè is a gyengèk nagyobb produktivitàsa miatt.

A női ösztönök most valòban szabadjàra vannak engedve, azonban adott nőnek ma is èrdeke sajàt magàt korlàtoznia. Ha ez nincs meg, az mindig visszaüt.

Elèg kellemetlen gondolat anyakènt belegondolnom, hogy nyìlt aggressziòval szemben egyedül valòszìnüleg nem tudnàm megvèdeni a gyerekeim. A màsik aggasztò dolog ami előjön olyankor, ha ilyeneken filòzok, hogy ugyanez igaz egy àtlag civil fèrfira is, ő se tudja magàt, vagy a sajàt csoportjàt megvèdeni (mègha jobbak az esèlyei is, mint egy nőnek). A többsèg nem tanul önvèdelmet, küzdősportot, vagy egyèb tùlèlèsi praktikàt, amik jòl jönnènek vèszhelyzetben. Teljesen bèkès időkre vagyunk berendezkedve, amitől elkènyelmesedtünk. Ez pedig elèg kockàzatos.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Delin, neked az USA-ban kellene élned. :-) A lőfegyverek korában ugyanis többet számít az, hogy van-e lőfegyvered és pontosan tudsz-e vele lőni, mint a testméreted meg a küzdősportokban való jártasságod. Én is szívesebben vennék egy vadászpuskát és járnék el vele néha vadászni meg esetleg lőtérre is, mint kínlódjak küzdősporttal meg konditermezéssel. Most, hogy egy ideje már nincs annyi munkám, lehet rá is szánom majd magam. A filmek vicces jelenetei azok, amikor bármilyen szuper küzdősportban jártas harcos láttán a főhős elővesz egy fegyvert és lelövi, nem kezd el vele verekedni. Mert azt azért normális ember kb. tudja, hogy a közelharc veszélyes dolog, főleg egy jóval fiatalabb, jóval nagyobb izomtömegű, jóval képzettebb személlyel. A fiam elkezdett karatézni, és azt látom, hogy 10 év körüli gyereknek már nincs férfi oktató. Szőkére festett hajú, cicanadrágos, melegítős csajok az “oktatók”. Emlékeim szerint gyerekkoromban a karaténak meg a jógának még komoly filozófiai alapjai voltak, főként férfiak művelték, mára meg a “fitnesz” egy-egy alágazata, amit mindenféle fitnesz nőcskék művelnek. Meg a tanítványok nagy része is lány. Szerencsére elunta és elment focizni, ott az edző és a csapat is fiúkból/férfiakból áll. A karate már egy vicc ebben az országban, a férfias nevelésnek nem eszközei a cicanadrágos harcosnők. Olyan ez, mint hogy a lovak és a lovaglás iránti érdeklődésüket a férfiak már elveszítették, mert a jövő nem a lovakkal való közlekedésé. A lovardák közönsége 90 %-ban nő. Ma egy férfi, ha önvédelemre képesnek akarja magát érezni, akkor főként a következőkre kell koncentrálnia: legyen járműve, tudjon vezetni, legyen lőfegyvere, tudjon vele lőni. De mi nem születtünk az USA-ba, annak is inkább a vidékiesebb részeire. Ahol kocsival járnak és a járműben fegyver is van. Én már ott nem fogok élni, de a gyerekeimet biztatom azért még, hátha nekik sikerül.

wayofmen
Olvasó
wayofmen

Én elég sokat foglalkozom ilyesmivel. Önvédelemre a legjobb a rendszeres sparring-lehetőleg box, kick-box, thai box stílusban, kiegészítve alap BJJ-vel-leginkább a földrevitel kivédésére koncentrálva+a lehető legnagyobb izomtömeg felszedése.
Havi szinten járok lövészetre is-maroklőfegyverrel. Nem tudnád ezzel megvédeni magad, mert:
1. Éles fegyverre tartásit szerezni szinte lehetetlen Mo-on.
2. Viselésit (hogy folyamatosan magadnál tarthasd)-totál lehetetlen civilként.
3. Olyan szintű skillt kifejleszteni, hogy te éles helyzetben reagálni tudj (elővenni, kibiztosítani, célozni, lőni) évekig tartó napi gyakorlást jelent.
4. Pszichológiai gát-kevesen képesek valójában hidegvérrel emberre lőni.

UPongi
Olvasó
UPongi

wayofmen: egyetértek.
Önvédelmi edzés nagyon fontos. Nem csak a potenciális agresszió ellen. A férfi élet csomó területére kihat pozitív hatással. Lehetőleg nem a spirituális harcművészeteket választva. Van egy olyan elméletem, hogy a jóga/karate emiatt is nőiesedett el ennyire.
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nekem fegyverem is van (vadász), de eszembe nem jutna önvédelemre/betörés elleni védelemre használni. Többek között azért is, amit a 4-es pontban említesz. Persze biztos ki lehet találni olyan szituációt, amikor igen, de már a nehézségek miatt is esélytelen (fegyverszekrény, lőszerek külön elzárva, stb…)

Delin
Olvasó
Delin

Wayofmen, nőknek/gyerekeknek èrdemes valamit elkezdeni, vagy sokat nem szàmìt?

common man
Olvasó
common man

Érdemes.Fitnesznek kitűnő bármelyik.Közelebb kerülsz a realitáshoz.Nőknek nagyon fontos: a hamis biztonságérzet és a mindentől összerezzenő magatartás sémából ,csapdából kikerülni.

wayofmen
Olvasó
wayofmen

A szomorú valóság az, hogy sokat nem számít. Valódi küzdelem esetén a méret-és erőkülönbség óriási jelentőségű-nem véletlenül vannak súlycsoportok a küzdősportokban. Átlagos esetekről beszélve egy nőnek/gyereknek nem sok esélye van egy agresszív férfival szemben. Amiért mégis érdemes, mert pszichológiailag kevésbé fagysz le ha megütnek/földre visznek ha edzésen rendszeresen van sparring.
Épp ezért olyan helyet javasolnék, ahol (akár full védőfelszerelésben) van éles küzdelem, azaz “nyomás” alatt, ellenálló ellenféllel is tesztelik a technikákat. Egyébként pár hónap box (3 alapütés, láb-és fejmunka), kiegészítve egyenes tolórugással, alap földrevitel-kivédéssel elég jó alapokat tud adni.

Reszet Elek
Újságíró
Delin
Olvasó
Delin

Köszi a vàlaszokat.

wayofmen
Olvasó
wayofmen

Egyébként még amit a témában erősen javaslok Rory Miller: Szemtől szemben az erőszakkal című könyve.

hunbagira
Újságíró

Szerintem viszont egyértelműen igen Delin. Először is a “hávécsék” ritkán rendelkeznek komolyabb múlttal. És egy utcai/szórakozóhelyi balhé ritkán keződik 100százalékkal (sőt legtöbbször el sem jut odáig) mindig megelőzi egy kakaskodás pszichikai megtörés . És, ha ott azt látják, hogy nem adod könnyen magad (mert edzéseken kialakult egy egészséges önbizalom) azzal már esetek 90%-ban megúsztad a dolgot.

Delin
Olvasó
Delin

Hunbagira, ez is jogos pont. A bulizos korszakbol màr kinőttem kb, ugyh most marad a 0. pont az elővigyàzatossàg, rossz környèkre mem megyek, főleg nem este es probàlok nem eltunyulni. A környèkünkön van kickbox es krav maga oktatàs, heti 2-3 alkalom, valamelyiket tervezem beiktatni a kondi mellè (bàr màr tervezem min. 5 ève).

Reszet Elek
Újságíró

https://hu.wikipedia.org/wiki/Veszprémi_késelés
https://hu.wikipedia.org/wiki/Gyurgyevói_lincselés

“Mindkét lincselés szórakozóhelyen történt, mindkét esetben büntetett előéletű csoportok hátulról, falka-szerűen támadtak sportolókra, akiket földön fekvő, már eszméletlen állapotukban is még többször fejbe rúgtak.”

szombathk
Olvasó
szombathk

Van ha nem fitnesz termek körében keresed. Lehetőleg olyan szakemberek is tanítják akinek van- volt köze rendőrséghez mert nem csak fizikailag próbálnak felkészíteni hanem viktimológiai alapokat is oktatnak.

Reszet Elek
Újságíró

Wayofmen:
Én egy kicsit másképpen látom. Az ember törékeny holmi, könnyen lehet komoly sérülést okozni. Sok férfit éppen ez a ösztönös tudás tart vissza no meg persze az, hogy maga is sérülést szedhet össze. Szóval leginkább a pszichológiai gát számít.

A legjobb önvédelem ha elfut az ember, senkinek sem hiányzik évekig tartó procedúra amikor te vagy kénytelen tisztázni magad. Ha nem tudsz vagy nem lehetséges elfutni akkor kérdéses mit lehet tenni. A lőfegyverrel nyilván gond van, harcművészkedni nem érdemes lévén ha valaki belédköt sanszos hogy tapasztaltabb nálad és mert évekig tart érdemi tudást összeszedni, ráadásul valószínűleg nem egy-egy elleni küzdelem lesz.

Mindezek tükrében én leginkább a viperát preferálnám ami mellé néhány hónap eskrima nem árt. Nyilván KKV eszközről van szó és szabálysértés közterületen viselni, de inkább ez mint életreszóló emlék valami részeg alaktól vagy piréz polgártárstól.

wayofmen
Olvasó
wayofmen

Egyetértek a futással:). Kiegészíteném a 0. ponttal: ne is kerülj olyan szituációba, hogy futnod kelljen. Ehhez nem árt tanulmányozni az erőszak fajtáit.
Koromnál fogva a “szociális” erőszak (majomtánc és társai) helyszíneit (kocsmák, bulik, tele fiatal alkoholtól fűtött, bizonyítani akaró hímekkel) kerülöm.
Az, hogy férfi vagyok, viszonylag nagydarab megóv a “ragadozó” típustól (ezek vagy ki akarnak rabolni, vagy szimplán pszichopaták, szerencsére az utóbbi nem olyan gyakori).Ezek direkt a gyengébbeket (nők, gyerekek…) pécézik ki, és lehetőleg csendes, magányos helyen támadnak.
Olyan szempontból valószínűleg tapasztaltabbak, hogy gyakrabban erőszakoskodnak, de ha mögötted van pár 100 óra éles sparring nem biztos, hogy jól jönnek ki. Azt sem gondolom, hogy ez évekig tart, pár hónap alap boxedzés nagyban javítja az esélyeidet.

Reszet Elek
Újságíró

A 0. pontban igazad van. Néha totál elhűlök hogy némelyeknek mennyire nincsen meg a természetes veszélyérzéke. Ezért is tartom problémásnak, hogy hülyőke feminitáink a viktimológiai kitételeket áldozathibáztatás címén azonnal lesöprik az asztalról ill. hogy hamis biztonságérzetbe ringatják a nőket. Utóbbi pl. a nőknek sugallt tévképzet az önvédelmi képességük kapcsán.

wayofmen
Olvasó
wayofmen

Igen, azt én sem értettem miért áldozathibáztatás elmagyarázni a nőknek, hogy éjjel egyedül, ittasan, sötét mellékutcákban botorkálni nem olyan jó ötlet…

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Szerintem azért tartják annak, mert ezáltal a kirótt büntetés is csökken, ezt elmagyarázták az indexen. :)
Szóval mivel az áldozat nem büntethető nyilvánvalóan a saját hülyeségéért, ezért a támadó büntetéséből vonnak le. Ami szerintem sem jogos ilyen esetben, mert ne legyen már azért “kevésbé bűnös”, hogy könnyebb dolga volt, mint fényes nappal lett volna. Ahogy egy betörésnél sem adnék azért kisebb büntetést, mert nem volt rázárva az ajtó. Pontosan tudja mindenki, hogy akkor sem mehetsz be és viheted el más értéktárgyait, ha nyitva van, és ilyenkor gyakorlatilag mentegetik a tolvajt azzal, hogy de hát túl könnyű dolga volt, csak kihasználta a lehetőséget és ilyenek. Nem, ennek szerintem úgy kéne működnie, hogy teljesen mindegy, könnyebb vagy nehéz dolgod van, a lényeg akkor is az, hogy jól tudod, hogy nem szabadott volna megtenned. Kész, ennyi.

wayofmen
Olvasó
wayofmen

Kisebb a büntetési tétel, ha éjjel, magányos-ittas nőt támadok meg, mintha nappal, józant?? Nem vagyok jogász, de első blikkre elég hihetetlennek tűnik:)

Reszet Elek
Újságíró

SS: Faszság!

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Akkor gondolkozz el rajta, hogy miért szedik ízekre minden egyes perben az áldozatot. :)
Pontosan ezért, mert az egy dolog, hogy bűntelenné nem tudják tenni a bűnelkövetőt, de azt az áldozat hibái tudják befolyásolni, hogy végül mennyit ül érte. Nem ugyanannyit ér, ha önként felmész egy lakásra a nemi erőszakért vagy fényes nappal berángatnak egy bokorba.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Hát nekem épp jogászok magyarázták el, hogy igen. Tehát hogy megvan, hogy ennyi és annyi év között kaphat érte, és onnantól már minden apró körülménytől függ, hogy mennyit kap. Többet, ha nehezebb dolga volt, kevesebbet, ha könnyebb, ezért faggatják az áldozatot, hogy úgymond mennyire könnyítette meg, ezért kell elmondani minden kis részletet, azt is, ami számunkra jelentéktelennek tűnik. Az áldozat minden egyes hibája levon ebből a büntetésből.

wittukind
Olvasó
wittukind

Borisz úr! nézd már meg mivel lett szétcincálzva a nagyszerű cikked.. hogy ha részeg csajok éjjel mászkálnak az utcán belekötnek egy cigánypakliba aztán megbaszódnak és még nekik áll feljebbb(ami nincs), és a kedves biró(csaj), mert éppen havibaja van és “analfabetizáró” kurzusról érkezett….na, vajon milyen “törvénykezés” ez?????

minden amiről itt hadováltam megtörtént eseményekről szól..a biró csajszit meg is dugtam….

hunbagira
Újságíró

SS. Védekezésre képtelen személlyel szembeni támadás mindig súlyosbító körülmény. Ilyen személyek : gyerek, idős, és “egészségi állapotánál fogva objektíve ide tartozó”
Viszont, a sértetti közrehatás enyhítő körülmény mindig.
Tehát, ha egy nő köpködős kisfaszúszás után van leütve az kiegyenlítés szóval akkor smán büntetés középérték van alapesetben. :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Igen, erről volt szó az indexen, hogy mi számít sértetti közrehatásnak, pl. a sötét parkban mászkálás.

hunbagira
Újságíró

Az általánostől “adott helyzetben általában elvárható) eltérő viselkedést tekintjük annak, amik nem alapoznak meg releváns btk tényállásokat (mert ha igen, akkor már önvédelemről beszélünk)
Nah kiszakmáztam magam így hétvége előtt. :D

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nekem ne szakmázz, hanem egyszerűbben írd le, tudod, hogy buta vagyok, nem értem. Szóval sértetti közrehatás a sötét parkban mászkálás vagy nem? :)

hunbagira
Újságíró

kurvára NEM. :)

hunbagira
Újságíró

Sértetti közrehatás, ha anyukám állítólagos előéletére teszel megjegyzéseket pl. :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Igen vagy nem, ennyi a kérdés, ne legyél már ennyire jogász. :)

JAV.: ok, szóval akkor engem rendesen átbasztak az indexen.

hunbagira
Újságíró

……igen,rendesen….:)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Szóval számon kértem az indexen a tagot, aki nekem azt mondta, hogy a sötét parkban sétálás sértetti közrehatás, és mondtam, hogy akkor meccseljétek le, hogy kinek van igaza.

hunbagira
Újságíró

Ss: Esetleg a “szakértő” úr tud mutatni egy bírósági/jogegységi határozatot erről. :D nem a fordítottjáról “mint ÉJJEL , felfegyverkezve, csoportosan, stb kitélel fényében. Ami JOGSZABÁLYBAN rögzítve súlyosbító.
Amúgy “érdekes” társadalmi üzenete lenne annak, “hogy ha éjjelre jársz dolgozni, vess magadra”…

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Ha be volt zárva az ajtó, NEM azért kevésbé súlyos a büntetés, mert az kisebb bűn, ha az ajtót nyitva hagyták, hanem azért, mert nem valósult meg a dolog elleni erőszak bűncselekménye, ami egy külön tétel.

szombathk
Olvasó
szombathk

Az élet ösztönét pedig a Kékestetőn hagyta?

hunbagira
Újságíró

Most látom megelőztél waayofmen. :)

Delin
Olvasó
Delin

Tobbneju, olyan helyen nem akarok èlni US-ben, ahol a helyiek nem mernek fegyver nèlkül jàrni. ;)

hunbagira
Újságíró

többnejű! Talán a gyerekedet nem kamukaratéra kellett volna küldened, hanem a valódiakra (kyokusin, kickbox) és thaiboxra. Jellemzően k1/glory versenyeken ebből a 3 alfajból jöttek a versenyzők, nem véletlenül. És ezen helyeken nagyon nincs nő.
Illetve ott vannak a klasszikusok, ökölvívás, birkózás, cselgáncs (es ennek kiterjesztései jiujitsu)
Te a focit férfiasnak tartod? :D különösen a magyart..ne lepődj meg az ecsetfejen. :)

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

A kickboxon szoktak lenni nők, az én lányom is járt. A tékvandón is előfordul, hogy milyen arányban, azt nem tudom, de láttam már tékvandós lányokat.

hunbagira
Újságíró

Nem azt mondtam, hogy egyáltalán nincs. De mivel alapvetően fullcontact alapú a sport (és nem valami hülye ugirbugri) így kevés .Edzők között meg szinte senki.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Pár évtizede még nem létezett olyan, hogy női vízilabda, női súlyemelés, birkózás, cselgáncs, de még női kardvívés és párbajtőrvívás (ebből következően női öttusa) sem volt. Egész egyszerűen ezeket a sportokat nem tartották nőiesnek. És szerintem ez nem is volt hülyeség.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

A “női sportnak” eleve nincs értelme.

hunbagira
Újságíró

Hát azért a női röplabdától,rsgtől, atlétikai ugrószámok (látványától) nem szívesen fosztanám meg magam. :)

Delin
Olvasó
Delin

SS, attòl, hogy a női eredmènyek gyengèbbek, az oda vezető ùt azonos, a kitartàs, alàzat, szorgalom, rendszeressèg, motivàciò fenntartàsa mind megvan. A verseny az azzal jàrò pszichikai dolgokkal, vagy a sportos test propagàlàsa nőknèl is megint fontos. Kb ennyi èrtelme van a női sportnak.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

De mindez értékelhető volna akkor is, ha “vegyesben”‘ versenyeznének. Ha egy nő a nála gyorsabb, erősebb pasik között csak a 30. lesz, az sokkal nagyobb eredmény, mint amikor a többi gyenge nőt legyűri. Akkor elmondhatja, hogy ő a 30. legjobb a világon. Így nem tudom komolyan venni az eredményeiket, nekem nem mond semmit egy női aranyérmes, mert az csak annyi, hogy a leggyengébbek között ő a legkevésbé az, nem egy ünnepelni való dolog.

common man
Olvasó
common man

A nő az nem egy gyengébb férfi hanem egy a férfitől genetikailag különböző lény.Közel áll de különböző.

Alter Ego
Szerkesztő

Seri, osztom a véleményed, mérjék össze a képességeiket, erejüket nemtől függetlenül a sportban az emberek. A modern társadalomszemléletnek megfelelően egyenlőségpárti dolog lenne és helyére is tenné a társadalom nemiségről alkotott véleményét is. Szerintem csak növelné a női sportolók megbecsültségét, ha vegyes mezőnyben is győznének vagy élmezőnybe verekednék magukat.

Például “A futónő az összes férfit lekőrözte 100 méteres síkfutásban”. Vagy “A birkózónő az egész férfimezőnyt maga alá utasította.” – Utóbbi főleg szexi lenne. :D

common man
Olvasó
common man

Szóval te egy igazi progresszív társadalomszemléletű ember vagy.Vagy csak hülyéskedsz.

common man
Olvasó
common man

A birkózókat nem lehetett szétválasztani…

Reszet Elek
Újságíró

SS: Bírom milyen büszkék magukra. Olyat viszont sosem hallottam hogy én vagyok a legjobb félszemű lövész vagy sánta rúdugró. A parasportok, mint versenysport meg a halálom.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ezért bírom Polgár Juditot, mert ő versenyezni akart a pasik között is. Jó, a sakkot fura sportnak nevezni, de akkor is. Lehet, hogy az abszolút világranglistán csak 8. lett, de az ezerszer többet ér, mint hogy huszon-akárhány éven át vezette a női szakaszt.
Emiatt ő az egyetlen női “sportoló”, akit elismerek.
Ahogy mondta: “Semmi ellenvetésem sincs a női sakk ellen, de számomra a játék minősége a férfiaknál nagyobb kihívás. Azonkívül azt hiszem, hogy a nemek szerinti elválasztás a különbségeket csak fokozza. Ha ez megszűnne, akkor rövid távon a sakkozó nők száma visszafelé menne, mert számukra a harc túl kemény lenne. De hosszú távon a viszony javulna, és ez jót tenne a játékuknak.”

common man
Olvasó
common man

Minden tiszteletem Polgár Judité de nem az volt ,hogy akart hanem az apja és mindenese(nagyon okosan) kiszámította ha férfi versenyeken indul ahol közepes Élő-pontszámú férfiakkal játszhat több pontja lesz mint a női versenyeken.Aztán úgy vezette a női világranglistát ,hogy nem is játszott nőkkel.A nőknek az agyuk is más úgyhogy
itt is nyugodtan külön lehet választani őket.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Folyton csak ezt emlegeted ilyen titokzatoskodva, hogy más, más, más, más, más. Ennyi a magyarázatod mindenre, de akkor kifejtenéd, hogy pontosan miben is más? :)
Olyan vagy, mint a South Parkban minden felnőtt, amikor a gyerekek az eutanáziáról kérdezik őket. “Ez egy nagyon nehéz kérdés”, majd balra el.

common man
Olvasó
common man

Serial! Ezt tőlem kérdezed?

zgy001
Olvasó
zgy001

common man
Olvasó
common man

Aztán itt én elkalandoztam.Nekem a szlovák meg a szőke magyar tetszik.Ja és raktak be két négert is igaz a sakklistán elég alul lehetnek.
https://sakkozzmindennap.blog.hu/2015/08/13/a_legszebb_sakkozonot_keressuk

Reszet Elek
Újságíró

Common man: Nevetséges hogy még ilyenbe is tesznek dísznégert.
A szláv nők nagyon szépek. Nálam Vesna Rozic nyert. Szegényke…

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Anastasia Gavrilova (a végén), szerintem ő a legszebb.
De hát ez a szokásos: annyira mást tartunk szépnek. :)

Delin
Olvasó
Delin

Mi a manò. Talàltatok okos ès szèp nőket egy szemèlyben. :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Akkor ezt mire írják?

Legjobb helyezése az abszolút világranglistán a 8. hely volt, amit először 2004 januárban ért el.

Delin
Olvasó
Delin

SS, ez szerintem leginkàbb attòl függ mit akarsz èrtèkelni. Magàt az abszolut teljesìtmènyt, vagy akarod àrnyalni. Ebben Common mannel èrtek egyet, fèrfi ès nő annyira különböző fizikàlisan genetikailag, hogy kvàzi felesleges őket versenyeztetni. Előre lefutott a meccs, mindig a top 5-10% a lènyeg, a többi a futott mèg kategòria. Alapbòl ebbe a kategòriàba tartozni akàrmit is teszel, pedig nem tùl motivàlò.

Èrdekes, hogy fèrfi sportolòktòl sose hallottam mèg ezt, hogy mièrt vannak külön a nők, vagy hogy egy női első hely nem is első tulajdonkèppen, stb. Ilyet is itt a ferfihangon olvasok először. :)

common man
Olvasó
common man

Ilyen alapon amit itt egyesek állítanak a korosztályos versenyeket is megszüntethetnék.A tízéves dagadt cigánygyereket egy versenyen Kovácskokóval,mert mind a ketten 50 kilósak?Vagy még súlycsoport se kell?

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Hát igen, a nőknek nincs olyan versengési ösztöne, mint a férfiaknak. Az antik görögöknél sem voltak női számok az olimpián.

Reszet Elek
Újságíró

Hopelesshun: Az olimpiákat Zeusz tiszteletére rendezték és nem voltak női versenyzők. Résztvevőként is csak ha versenyző fogat tulajdonosa volt.

Maga a verseny egyfajta áldozat volt a főisten előtt, a győzelem pedig az isteni kegyet jelentette (nem volt második és harmadik érem, az újkori elfajzás és torzság). Férfiszempontból nem is értelmezhető más helyezés, mint az első.

Léteztek játékok Héra tiszteletére is hasonló versenyszámokkal (pl. futás), ott meg csak női indulók voltak.

common man
Olvasó
common man

Ritmikus sportgimnasztika,felemás korlát,műúszás ,ugrókötelezés,aerobik,jégtánc

hunbagira
Újságíró

Ss, Főni..

Ahogy common írta, ezen az alapon a korosztályos versenyeket is a kukába dobhatjuk.
Amúgy -szerintem- a sport(nézésnek) 3 lényege van.
1. Eldőljön, hogy ki a legjobb. Ezen Pont alapján akár igazatok is lehetne.
De jön a többi
2. A sport, mint látvány szerepe. Elég pipa lennék, ha egy profi box meccs amire kiadtam xösszeget egy ütésig tartana, ha összekerülne egy férfi a nővel.
2.b vagy oda sem jutna emiatt ezért megfosztodnék a sportos női testek látványától
3. Az ember -ahogy reszet súrolta a témát- a küzdés latványáért is jár meccset nézni. És visszautalva a 2. Pontra ez egy vegyes versenyben nem adatna meg.

Alter Ego
Szerkesztő

Hunbagira, lehetséges, hogy a mindenféle sportversenyeken a selejtezők és elődöntők vegyesebb és úgymond fordulatosabb, drámaibb képet mutatnának, aztán a döntők már homogénebbet és kiegyenlítettebbet. De mindez a csúnya nagy bukásokkal és a váratlan áttörésekkel együtt sokféle új izgalmat és sok újfajta tanulságot is hozzáadhatna a sportversenyekhez. :)

Én mondjuk a jelenlegi társadalmi és “emancipációs” viszonyok között nem sajnálkoznék túlságosan sokat, ha a nők egy jó ideig csak elvétve nyernének sportversenyeket. :) Elképzelésem szerint a feminizmus gyors leépülését is magával hozhatná mindez. Talán pont úgy, mint amikor a hűtőt kell felcipelni a negyedik emeletre. Szerintem már éppen szükség lenne rá, hogy helyére kerüljön a női fejekben, hogy milyen nő-férfi közdelem való a sci-fi filmek világába, és mi az, ami összefér a valósággal is. – Mint látszik, a naivnak ható lelkesedés látszata mögött viszonylag számító tudok lenni. :)

hunbagira
Újságíró

Sejtettem, hogy a “progresszió” mögött mozgalmi attìtüdök vannak.:)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

A “női sport” eleve is csak azért létezik, mert a pasik szeretik az alakjuk miatt nézegetni. Ez maradhatna műsoron annak ellenére is, hogy komoly versenybe nem férnek be. Kicsit ezért is olyan szánalmasak, mert ennyit sem fognak fel, hanem tényleg azt hiszik, a “teljesítményük” számít. :)

“Olyan, mint mikor görkorizó majmot lát az ember. Nekik semmit nem jelent, de nekünk annyira cuki.”

Delin
Olvasó
Delin

SS, te (csak) a teljesìtmèny miatt nèzel fèrfi sportot? :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Igen. A vízilabdázókat szokták jó pasiknak tartani, akiket a látványukért nézegetnek a nők, de én még sosem láttam egy jót sem közöttük, és különösen idétlenek abban a sapeszban. :)
Nálam nem játszik sportnál, ki hogy néz ki. Arra ott vannak a popsztárok és a pornósok.

Delin
Olvasó
Delin

Èn mindig vizuàlis tìpus vagyok.

A koràbbi hsz-edre: A női sportolòk első körben önmaguknak akarnak megfelelni, a sajàt limitjüket toljàk ki. Erre büszkèk. Hogy ez egy vegyes mezőnybe mire lenne elèg fel se merül. Ettől szànalmasnak hìvni őket, elèg erős csùsztatàs.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

A sporteredmény az összehasonlításról szól. Aki csak “önmagának akar megfelelni”, örülni neki, hogy fejlődött, kitolta a saját limitjét, ahhoz nem kell élsport. Példa: én a háromféle spárgából kettőt tökéletesen szépen meg tudok csinálni, a harmadik valamiért nem akar menni, mindig hiányzik épp csak egy kicsi. Hosszú idő után egyszer csak a napokban összejött. Ez nekem valami leírhatatlan érzés volt, hogy végre! Mégis tisztában vagyok vele, hogy egy versenyben ezzel kiröhögnének, mert mások szemében nem teljesítmény, röhögve megcsinálják, amivel én szenvedtem. Ez a női élsport. Lehet, hogy NEKIK nagy dolog, mert a saját lehetőségeikhez képest sokat fejlődnek, de másokhoz mérve semmi.

Delin
Olvasó
Delin

Ilyen alapon tènyleg töröljünk el minden korosztàlyra, sùlyra, magassàgra szòlò előìràst. Elvègre hiàba vagyunk adott csoport legjobbjai, màs csoportok mellett semmik vagyunk.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Hát nem volna hülyeség. :)
Mert most mi értelme a pehelysúlynak, akit a nehézsúlyú egy ütéssel földre visz? Akkor miféle bajnok az előbbi? Csak azért az, mert nem engedik össze nála erősebbekkel.

Delin
Olvasó
Delin

Csak èrted, ilyen alapon a nők mellett a fèrfi sportolòk 80%-a ès minden gyerek sportolò is szànalmas kategòria. Annyi gàzabb női kategòria van, mint a sportolònők, nem èrzem fairnek ìgy kollektive leszòlni őket.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Mert most épp róluk van szó, az nem jelenti, hogy ők az egyetlen “gáz”. Férfiak között is van elég, mondom, a szememben a pehelysúly is az. :)

common man
Olvasó
common man

Csak èrted, ilyen alapon a nők mellett a fèrfi sportolòk 80%-a ès minden gyerek sportolò is szànalmas kategòria.

És itt látható amikor a 80:20arány a sportba is betör.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Igen, az is. Persze, ez fáj a maradék 80%-nak, attól még ez az igazság.

common man
Olvasó
common man

Én csak kétfajta spárgát ismerek (mármint tornagyakorlatot) a harmadik esetleg egy olyan amihez a barátodra is szükség volt?Gratulálok nektek.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Három fajta van. A francia spárgából kettő: a jobb vagy a bal lábad van elöl.

common man
Olvasó
common man

Ok.én már belefantáziáltam.A franciát egynek vettem.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Sokan veszik egynek, pedig szerintem ha csak egyiket tudod a kettőből, akkor nem tudod. “Le tudok menni, de ha csak a jobb lábam van elöl”, ez így elég hülyén hangzik, nem? Szóval én is így voltam, csak az egyikkel tudtam, a másikhoz mindig hiányzott egy kicsi.

common man
Olvasó
common man

Az angol meg ment simán?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Az mindenkinek megy, nekem sem volt soha gondom vele. Valamiért ez a bal láb elöl dolog fog meg, és nem értem, miért.

common man
Olvasó
common man

Esetleg a nőknek de nekem ez is új.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Mindenki alatt azt értem, hogy aki nem merev, mint egy fadarab.
Olyan nincs, hogy a nőknek, sportról beszélünk. Éppen ez az, hogy ez még a nőknek is megy.

common man
Olvasó
common man

Éppen ez az, hogy ez még a nőknek is megy.

Mi? A spárga? Amióta az eszemet tudom azt a nők mindig könnyebben megcsinálták mint a férfiak.(lányokra fiúkra is igaz volt)Ez ma nem így van? Vagy ez is az elnőiesedés.De ennyire?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Szerintem csak azért, mert a nők próbálták inkább, nem a pasik. Nem túl férfias dolog spárgázni.

common man
Olvasó
common man

Általános iskolás koromban kezembe került kettő darab jógakönyv.Több hónap előkészítő gyakorlat meg hullapóz,autogéntréning, apámfasza után meg tudtam csinálni.A húgom meg odajött aztán megcsinálta egyből.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem járt a húgod véletlenül balettra? :)
Meg nem az egyéni példák számítanak, hanem általánosságban mi jellemző. A pasik csak nem nagyon próbálják.

szombathk
Olvasó
szombathk

Seri a fiúk, férfiak genetikailag kötöttebbek csípőben mint a nők. Újszülött korban amikor a csípőficam lehetőségét mérik a fiuknál elfogadják a 80% nyithatóságot a lányoknál nem.

Reszet Elek
Újságíró

Delin: A versenysport nagyon más mint a normál. Előbbi az abszolútról szól, utóbbi meg a relatívról.

Delin
Olvasó
Delin

Elek, igen, de a mai versenysport csoporrokra oszlik. Ìgy a csoporton belüli abszolut eredmèny szàmìt, nem a különböző csoportok közti abszolut. Lehet rugòzni azon, hogy ez jò vagy nem, de ma ezek a versenyszabàlyok vannak èrvènyben, ez alapjàn van teljesìtmènyèrtèkelès. Ettől nem lesznek balfaszok a relative “gyengèbb kategòriàban” indulòk ès nekem visszàs elvitatni az eredmènyeiket.

Reszet Elek
Újságíró

Delin: Nyilván a mai versenysport kiforgatja az eredeti elveit. Szerintem ki tudnánk találni olyan csoportot ahol te lennél az első vagy olyat ahol én. Mi értelme lenne?

common man
Olvasó
common man

Az egy új sport lenne amit ti játszanátok először.Ti lennétek az első bajnokai.

szombathk
Olvasó
szombathk

Elek a mai versenysportnak köze sincs az eredeti célkitűzésekhez. Bármely sportágban amelyik reklám lehetőséget hordoz magában beleszáll az üzleti érdek.
Nem csak a sportszergyártók.Ott sorakoznak a gyógyszergyártók is. Ha egy fiatal sportoló esélyes lehet már, elkezdik tömni vitaminokkal,táplálékkiegészítőkkel.A dopping és a kimutathatóság olyan versenyfutásban van mint az új drogok és a védekezés. Mindig egy két lépéssel lemaradva.Közben sok sportoló belehal: szívmegállás,rák csak a legdurvább következményeket említem.

Delin
Olvasó
Delin

Elek, annak valòban nem sok. Azonban a mi szemèlyre szabott sportàgunk nem is lenne olyan szèleskörben elfogadott, mint a mai versenysport.

common man
Olvasó
common man

Persze aztán amikor kislány voltál ott epekedtél az óriásplakát előtt, hátha lejön a dévidbekem alsógatyában..

common man
Olvasó
common man

Ez nem úgy van.Nézem a női sportot a versenyt ,egyébként a patakban leúszó két fadarab versenyét is lehet élvezettel nézni,és mellette nézem azt is melyik mennyire jó nő.Ezt valamilyen szinten egész sok sportágban lehet figyelni néhányban inkább csak azt melyik mennyire ronda.

szombathk
Olvasó
szombathk

Egy pasinak csak két helyen számít egy nő teljesítménye az ágyban és a konyhában.
Egyébként sportoljunk, próbálgassuk a határaikat versenyezzünk. De ne vigyük bele a feminizmust.

common man
Olvasó
common man

Te biztos pösti vagy,Ki fog kapálni?

szombathk
Olvasó
szombathk

:) negyedik generációs.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

A konyhát nem értem, a pasik jobb szakácsok. :)

szombathk
Olvasó
szombathk

:) Szerintem is jobbak . Mégis minket akarnak visszadugni a konyhába.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ugye? Tökre nincs értelme. :)

common man
Olvasó
common man

Hölgyeim: a férfiak a fölső ligában játszanak.A konyha otthon a ti pályátok..néha azért megmutathatok egy-két cselt,fogást…Viszont az utánpótlásképzés az a tietek.

Delin
Olvasó
Delin

“Egy pasinak csak két helyen számít egy nő teljesítménye az ágyban és a konyhában.”

Szombathk,ez tök jòl hangzik, csak kèrdès ki a cèlcsoportod. Egy àtlag fèrfinek valòszìnüleg ennyi elèg ès mèg örül is neki, viszont a felső 20%-nak a jò szex ès kaja alap, önmagàban màr kevès, főleg hosszù tàvon.

szombathk
Olvasó
szombathk

Delin . Biztos nem a nő sportteljesítménye számít hanem az ebből származó előnyök: sportos alkat,népszerűség .

Delin
Olvasó
Delin

Szombathk, szerintem màr elkanyarodtunk a női sportteljesìtmènytől. :)

hunbagira
Újságíró

Nem egészen, tőrvívásra mindig oktatták a nemes kisasszonyokat. Kardra/pallosra (kétkezes kard) objektív okokból nem. (nem bírták megtartani) Ugyanezen okból boxra és birkóra sem.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Pontosan úgy van, ahogy írtam, régen nem volt női kardvívás és párbajtőr sem. Mire vonatkozik a “nem egészen”?

tobbneju
Olvasó
tobbneju

A világ végére azért nem megyünk karate témában. Az iskolai az cicanadrágos fitnesz lánykák vicce. A gyerek lakóhelye miatt nézzük pl. a Honvédot. Női “mesterek” mindenütt. Te biztosan valami szuper helyen lakhatsz, ahol 45 éves, Furkó Kálmán szolnoki deszantos parancsnok szerű férfiak az oktatók. Vagy nincs gyereked és fogalmad sincs a témáról. Keress rá esetleg az öreg Furkóra, aktív korában félelmetes figura volt, katonaként én még láttam valami katonai sportversenyen. https://honved.hu/karate/szakag-kepviseloi/

hunbagira
Újságíró

Hát az, hogy a fővárosban néztetek helyet a csemetének. Akkor gyanitom, hogy fővárosban vagy az agglomerációban laktok/laktatok. Azért városon belül nincsenek akkora távolságok. Pl a kőbányai küzdősport központ a templom mögött, ahol az általam felsoroltak mindegyike megtaláható. Ami kispest mellett van.

zgy001
Olvasó
zgy001

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Azért a tékvandó sem kifejezetten kisasszonyos dolog-

wayofmen
Olvasó
wayofmen

Mondjuk a Furkó-féle oktatóktól az Isten óvjon mindenkit. Az ész nélküli “no pain no gain”, meg nem vagy kemény, ha nem 110%-al tolsz minden edzést attitűd eredményeként gyakorlatilag járni is alig tud. Én azért nem szeretnék idejutni öregkoromra, lehet ezt ésszel is csinálni. A másik, amiért a kyo-t nem javasolnám, ha a fő cél az önvédelem, az a fej totális védtelenül hagyása ütések ellen. Rendkívül nehéz ezt a beidegzést utána kivenni, szívnak is a kyo-sok az első “fejre is üthetünk” sparingnál:)

common man
Olvasó
common man

Mindegyik stílus egy komplett rendszer aztán edzője válogatja ,hogy abból az egészből mit emel ki mit gyakoroltat többet.A Furkónál nem tudom mennyit számít a sántításba de mesélték,hogy a súlya miatt mindig gyorsabban ért le a földre mint a többiek mikor ejtőernyővel ugrott.

zgy001
Olvasó
zgy001

szombathk
Olvasó
szombathk

Delin félre értesz !Sose tagadtam ,hogy a férfiak fizikailag erősebbek és adott esetben ha nem menekülsz esélyed sincs.
A menekülés nőknél önvédelmi taktika.
Ezt is sulykolták belénk mikor önvédelmet tanultunk. Minden módszer arról szólt ,hogy esélyt adhassunk magunknak a menekülésre.Fizikailag és lelkileg is.
Állítom viszont ,hogy mi nők is felelősek vagyunk a saját és adott esetben a gyerekeink védelmében.

Delin
Olvasó
Delin

Szombathk, èn ezt èrtem. Csak az alapkèrdèsed kapcsàn a fèrfiak első körben ott jönnek a kèpbe vèdelem kapcsàn, hogy egy nőnek van hova menekülnie, illetve hogy szabalyàzzàk-e maguk közt a nyìlt aggressziòt, vagy sem. Ez is egy fajtàja a vèdelemnek, csak ma màr elfelejtettük, hogy a dolgok innen indulnak ès ez nem alap.

UPongi
Olvasó
UPongi

1., Egy férfi alapvetően nem nőt véd, hanem területet. Ha azon nő is van, akkor a nő is védelmet kap a területtel együtt

ÉS/VAGY csoportot (család/törzs/nemzetség/nemzet stb…)

zgy001
Olvasó
zgy001

UPongi
Olvasó
UPongi

Kérdésem lenne a 21.században mitől akartok minket megvédeni?Komolyan kérdezem minden hülye gender felhang nélkül!

Most érkezett: szexuális erőszak áldozata lett a magyar bajnok sportolónő, az utcán támadtak rá

Szerk: javítottam a linket.

szombathk
Olvasó
szombathk

Ez mit bizonyít?
Két hónapja az egyik barátunkat a buszmegállóban verték fejbe hátulról. Majdnem belehalt mire valaki észre vette és hívta a mentőket.

UPongi
Olvasó
UPongi

Mi köze van ennek a témához?

szombathk
Olvasó
szombathk

Csak annyi hogy kivédhetetlen bűntény mindenki ellen elkövethető.

UPongi
Olvasó
UPongi

Ha már vettem a fáradtságot, hogy példát keressek a felvetésedre, légyszives olvasd el, amit linkeltem, mielőtt reagálsz!

szombathk
Olvasó
szombathk

Bocs de nem nyílt meg a link .Én pedig nyuszika létráját játszottam – vagdalkoztam.Elnézést.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem nevezhetünk valamit kivédhetetlen bűnténynek, ha egy pasi meg simán hárítja. Ha hátulról leütnek, az az, ha csak téged tud lenyomni erővel, mást nem, akkor az nem az.

Reszet Elek
Újságíró

Szerintem sokkal egyszerűbb az általatok körbejárt konfliktus alapja. A nemek eltérő ösztönkészlete.
Elég megnézni a reakciót hogy melyik nem ösztönösen hogyan reagálja le a közvetlen agressziót. A férfi felfokozódó agresszióval, a nő pedig az agressziója csökkenésével. Ez még akkor is így van, ha utána működésbe lépnek a társadalmi- és neveltetésbeli kondicionálások, a személyiségjegyek stb.

common man
Olvasó
common man

A férfi agresszióhoz elég ha az ember elképzeli ,hogy az ott mit akarhat.Aztán arra a nézésre már nem biztos ,hogy az illető még ráutaló magatartást is mer tanúsítani.

szombathk
Olvasó
szombathk

Csökkentett üzemmódban működő agyammal ezt nem értem

common man
Olvasó
common man

Segíthetek kisasszony? Mit nem tetszik érteni?

szombathk
Olvasó
szombathk

Amit Seri írt -szerinte mi számít bűnténynek.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Kivédhetetlen bűntényről beszéltünk. Nem nagyon értem, mi is a kérdés pontosan.

szombathk
Olvasó
szombathk

Ha hátulról ütnek le akkor kivédhetetlen bűntény ha elölről tepernek le akkor nem.Miért ?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ha hátulról támadnak, azt senki sem tudja kivédeni. Ha elölről, az nem kivédhetetlen, esetleg vannak olyanok (nők), akik nem tudják.
Ez olyan, mint a “megoldhatatlan feladvány”. Ha az osztály felének mégis sikerül, akkor nem mondhatjuk, hogy megoldhatatlan, csak mert te nem tudtad.

hunbagira
Újságíró

Ss: Pontosan.:)

common man
Olvasó
common man

Nálam minden egymás alatt van semmi beugró a kommenteknél.

wittukind
Olvasó
wittukind

ennyire összevissza kommenteket egymás alatt folytonosan még a Férfihangon nem láttam..kirúgtátok az IT-státokat vagy mi van???

Hunn
Újságíró

Kedves szombathk, minden hülye gender felhang nélkül, a magyar tinédzserlányok és felnőtt nők tömegei azért nincsenek tömegesen megerőszakolva és prostitúcióra kényszerítve vagy egyenesen agyonverve színesbőrű migránsok által, mert a határon a kerítés mellett császkálnak fegyveres magyar felnőtt férfiak akik szépen megkérik ezeket a migránsokat, hogy szíveskedjenek máshova menni és máshol lakni. És ott máshol ezek az emberek tömegesen nőket erőszakolnak és gyilkolnak.

És ha ne adj Isten Magyarországon a bal-liberális oldal lenne hatalmon és beengednék a migránsokat, akkor az utcákon csak mi, a felnőtt magyar civil férfilakosság tudnánk megvédeni a magyar lányokat és nőket. És ha nem tennénk, akkor – mint említettem – tömegesen lennének megerőszakolva, meggyilkolva vagy prostitúcióra kényszerítve.

És hosszú távon, mivel az össz-európai tendenciák elől Magyarország sem tud biztonságos kis sziget maradni örökké, ezért eljöhet az az idő, amikor ez bekövetkezik, és ha bekövetkezik az hamarabb lesz mint hinnétek…

GegeWarrior
Olvasó
GegeWarrior

Nem tudom minek kínzom magam ezekkel a she.hu-s cikkekkel :P
De itt van egy újabb “csodálatos” szerzemény :D
https://www.she.hu/nofilter/20190517-indokok-hogy-miert-ne-randizz-soha-egyedulallo-anyaval-barok-eszter.html

zgy001
Olvasó
zgy001

common man
Olvasó
common man

Csak ha jó nő és még szinte sugárzik belőle ,hogy mennyire szüksége van arra a srácra (vajon ugyan azt értik mindketten ez alatt…?)megtévedhetnek sokan.De ne legyünk előítéletesek.Ismer valaki jó példát, ahol mégis sikerült az ilyen kapcsolat?

herceg
Olvasó
herceg

Cikkíró: “Srácok, ha esetleg a nálatok idősebb és tapasztaltabb férfiak véleménye nem lenne elég meggyőző, jövök és igazolom mindet.”

filmcom
Olvasó
filmcom

Zseniális cikk!
Mindig azt gondolom, hogy a lényeges dolgokat már leírták itt.. De aztán benézek ide, és jön a “tényleg milyen igaz” rácsodálkozás…
Egyébként pedig.. egy véresszájú feministát semmilyen észérv nem fog meghatni, mert ha bármit beismerne, akkor “megszűnne a szakmája”.. ! :))

UPongi
Olvasó
UPongi
wittukind
Olvasó
wittukind

végülis, ez a csajszi mire–kire van bepipulva?- nagyon olyan Hunn-szerű az irás, igaz csak egyszer olvastam el…eh, nem talál ez ide, elrontja Borisz ügyes cikkét….

Reszet Elek
Újságíró

Érdemes elolvasni és ráérezni arra a közegre amiről szól. Aztán tessék elképzelni hogy a mindennapok, mindannyiunk közege ilyen.
A Facebook és társai a melegágyai ennek a beteg mentalitásnak, a női cicaharc világnyi méretű, kaotikus változatának. A nőiség sötét oldala kontrollálatlanul kiárad a világunk egyre virtuálisabbá váló terébe, a következménye pedig a kultúránk teljes pusztulása lesz.

wittukind
Olvasó
wittukind

Szóval, ez az amitől kéne a férfi védje a ……ide irjon mindenki amit akar, mert a másik dumában valahogy ilyen mindennapi eseményekre terelődött a lényeg, a faszbuk és társai annyira elbolonditották a mostani fiatalságot meg a nőket(itt nem számit az életkor), hogy ember legyen a gáton aki ezt rendezni tudja a fejekben….

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

ALTER!!!

Ha elkaphatnám a figyelmed egy másodpercre.

Megnéztem ennek az új Csernobilról szóló HBO-minisorozatnak az első 3 részét, és egyébként nagyon jónak tartom, viszont azon teljesen felháborodtam, hogy beleerőltettek egy fiktív női karaktert csak azért, hogy “a szovjet női tudósokat” szimbolizálja, mármint ez a kamuduma rá, miért kell feltűnjön a képernyőn egy Ulana Khomyuk nevű fehérorosz tudós, aki megmenti a világot, mert okosabb a legokosabbnál és ő látja egyedül azt, hogy még nagyobb katasztrófa fenyeget, és akadályozza meg végül.

Elvileg a sorozat történelmileg nagyjából hű akarna lenni, azért felháborító az egész. Kedvem sincs így tovább nézni, mióta ez kiderült számomra. Szóval csak a figyelmedbe ajánlom mint témát, a szokásos múlthamisítást, ami ez esetben komolyabb, mint hogy feminista igényekkel forgatták le a Star Warst, nem ugyanaz a kategória a két alkotás.

https://www.bustle.com/p/ulana-khomyuk-from-chernobyl-is-not-based-on-a-real-person-but-emily-watsons-character-is-important-all-the-same-17304139

UPongi
Olvasó
UPongi

Bár nem írtam le ilyen szájbarágósan… ;)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Bocs, nem láttam.

UPongi
Olvasó
UPongi

Nem verseny! :) Inkább megnyugodtam, hogy más is észrevette.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Akkor jó. :)
Az elején még nem is volt gyanús, mert végülis miért ne lehetett volna Minszkben egy nő, aki szintén felfigyelt arra, hogy valami nem normális. Ráadásul ott nem is tűnt zsenibbnek a kollégájánál, hiszen mindketten jelen voltak, amikor elkezdtek feszülni a dolgon, neki ugyanannyira furcsa volt, mint a nőnek. Ott még teljesen elfogadtam, hogy az a jelenet, az a szál annyit jelképez, hogy sokaknak feltűnt, mégis le lettek nyomva, nem tehettek fel kérdéseket, lerázták őket, amikor aggodalmaikat fejezték ki. Végülis eleve erről szól az egész, ezért nem vették komolyan annyi ideig, mert a hazugságokban kellemesebb volt hinni.
Viszont amikor már megmentőként robbant be Csernobilba, akkor rákerestem, hogy megnézzem, ki is volt ez a nő, mert túl gyanús lett a dolog, és persze már a wikipedián is azonnal olvasható, hogy nem létező személy.
Itt tartunk, hogy a produkciós cégek nem mernek bevállalni még egy történelmi filmet sem nők nélkül (illetve vannak benne, csak a helyükön), mert az azonnal hozza magával a rossz sajtóvisszhangot, a feminista hisztériát.
Ha egy fiktív történetre volnék kíváncsi Marvel kapitánnyal, akkor azt nézném, de ennek úgy álltam neki, hogy amennyire lehet, pontosan vázolja fel az eseményeket. Akkor is, ha nyilvánvaló, hogy csak egy sorozat, a párbeszédek kitaláltak, de azért az alapok valósak, és hát persze ismét kiderült, hogy ilyet ma már nem lehet csinálni. Kár érte, mert egyébként nagyon szimpatikus benne, hogy a casting, és hogy azt érzem, a kisember áldozatának állít emléket szemben a politika ridegségével, szóval hogy szívvel csinálták és nem kell szájbarágni ahhoz a dolgokat, hogy belelássunk a szereplők lelki vívódásaiba és pontosan tudjuk, mire gondolnak, mégsem nem mondhatják ki, mert nem az a légkör. És épp azért súlyos, mert megtörtént, nem csak egy kitaláció – vagyis nem lenne az.

common man
Olvasó
common man

Ez olyan történelmi film mint a Szulejmán ?

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Már eleve milyen történelmi filmet készíthet a HBO a Szovjetunióról? Amúgy meg igen, manapság egy komoly női szerepet MUSZÁJ betolni minden történelmi (vagy annak látszó) filmbe, lehetőleg legyen leszbikus is, vagy legalábbis biszex.

Balton
Olvasó
Balton

Szerintem meg ne, nenézd. A sorozat jó önmagában egy olyan gyomorszorító tehetetlenséget érez az ember ha nézi hogy hihetetlen. A karakterről gondoltam hogy nem valós, nem emlékszem hogy olvastam volna az erről szól 90-es években íródott regényben.
Valamivel ellensúlyozni kellett a toxikus maszkulinitást, ami a katonák tűzoltók és erőművi dolgozók önfeláldozása miatt „sugározna” a filmből.
Ha nem a polkorrekt HBO csinálta volna, simán lehetett volna heroizálni pl. az ápolónők szenvedéseit. A 2. részben a jelenet, amikor kiviszik az ápolónők a tűzoltók ruháit, az nagyjából a halálos szintet jelenti a másodlagos sugárszennyezés miatt.

Én ajánlom a férfihang olvasóinak a sorozatot, még a atomtudós fiktív női karakterrel is, és a bizonyos helyzetek túl exponálásával is. Nagyon szép és tragikus férfisorsok vannak benne ábrázolva, és a feláldozhatóság… bár annak utána is kell gondolni.

Faszagyerek
Olvasó
Faszagyerek

Felesleges volt beleerőltetniük egy fiktív női karaktert, mikor volt egy kiváló női munkatársuk, Dr Angelina Guszkova, aki az egyik legnagyobb sugárbiológiai szaktekintély volt akkoriban és a kezdetektől együtt dolgozott Legaszovékkal a mentőakció során!

UPongi
Olvasó
UPongi

Úgy látszik az “kevés” szerep volt, hogy ő vezette a sugárfertőzöttek kezelését.
Megint a propaganda rúgott bele egy jó nagyot egy valós női szaktekintélybe… :(

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Így akkor még érthetetlenebb. Talán úgy érezték, hogy mégsem dolgozott elég közel, nem volt a legfontosabb emberek között, márpedig ők olyat akartak mutatni, aki igen, különben mind tudjuk, mi lett volna.

Alter Ego
Szerkesztő

Köszönöm a témaajánlást. Tájékozódni fogok. Habár te már megnézted a film első részeit és véleményed is van. Nem akarsz inkább te cikket írni róla? A Női Hangnak magadfajta szerzőnőkre is kifejezetten szüksége van. De minden további nélkül itt a Férfihangon is megjelenhetne a Csernobyl kritikája. Szóval egyszerre két helyen is debütálhatnál vele szerzőként. :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Alter, mi van veled mostanában? :) Felajánlod ezt NEKEM? Nem félsz a passzív olvasók tömegeinek felháborodott leveleitől és kommentjeitől? :)
(A Női hang még létezik?)
Egyébként igazán kedves felajánlás tőled, köszönöm, csak félek, az én történelmi ismereteim elég hiányosak ahhoz, hogy ilyesmit jól megírjak, inkább csak benyomásaim vannak és néhány alapvető infó a történtekről, de miután lement mind az 5 rész, ki tudja.

Alter Ego
Szerkesztő

Ha bárkinek véleménye van a feminista szemléletmód, feminista történelem és művészetértelmezés hátulütőiről, akkor annak helyet tudunk adni. A Férfihang mindig is egy befogadó szellemiségű civil lap volt. Sosem az volt a fontos, hogy kimondja, hanem hogy a beküldött irás szellemisége egybe vág e az itt honos alapeszményekkel. Ennek köszönhető, hogy több mint félszáz alkalmi illetve állandó szerzője van a lapnak. Nem hiszem, hogy bárki követ vetne rám, ha ez továbbra is így marad. Szóval én nem félek. És te? :) (Igen, a Női Hang is létezik.)

xcsakx
Olvasó
xcsakx
wittukind
Olvasó
wittukind

itt van egy feminista him, aki lehet mangina is….vajon az ő fejecskéjében mit jelent a “boldogság aka hapiness” szó?

tobbneju
Olvasó
tobbneju

https://index.hu/kulfold/eurologus/2019/05/28/ket_not_szeretnenek_a_negy_eu-s_vezeto_posztra/ Lassan jön a mélypont…. Amikor nem XY-t javasoljuk nőként, mert 10-20-akárhány éve foglalkozik a témával és annak remek szakértője, hanem legyen szalasztva valahonnan 50 % nő. Mint az önmegsemmisítő LMP, akik az egy férfi elnök – egy nő elnök kötelező pártszabályzati alapelv jegyében – miután egyetlen alkalmas nő sem volt – kínjukban női elnökükké tették az arrogáns, úrinő fejű, alul művelt, ex MSZP-s Demeter Mártát. A feminizmus diadalra jutott az LMP-ben, de jól láthatóan a hatékonyságot a nullához konvergálta: LMP 2 %, kuka.

Zoltán Horváth
Olvasó

szerintem a kedves író csak a nagyobb képet nem látta meg: no offense

szerintem nem szabad leragadni, mint a cikk tárgyát képezők, és pont ez volt a célja a feminizmus elterjesztésének is.
nevezetesen az, hogy ha mindenki dolgozik (férfiak, nők), akkor 2x annyi adót lehet kivetni, 2x annyiba fog kerülni minden, illetve a nemek közötti ellentétek még jobban ki fognak jönni – azaz a klasszikus családmodell idővel ki fog halni.
ugyanez a képlet érvényes a rasszizmusra is, és még sok más helyen is meg lehet figyelni.

én nagyjából, dióhéjban így látom a jelenlegi helyzetet a világunkban.
nagyon leegyszerűsítve: a folyamatos konfliktusra és versengésre, bizonyítékokra szükségünk van, mert még mindig nem tudtuk leküzdeni. ez a fejlődésünk hajtómotorja. ez a világ egy ilyen hely.
és persze lehet mindig köpködni valakire. csak úgy nem fogunk sehova sem jutni. és megkockáztatom, hogy az érintettek több mint fele már évek óta cölibátusban vagy zárdáéletet él.

de sebaj, győzzön a jobbik! :)

Reszet Elek
Újságíró

Most nézem hogy az új Men in black film két főszereplője közül az egyik nő. Ekkora böszmeséget!

common man
Olvasó
common man

Csak az egyik?