Férfihang.hu
140 megosztás

Melltartóra vetkőzött nők oszlatták fel az ultra-ortodox zsidók Eurovíziós Dalfesztivál elleni tüntetését

Jeruzsálemben az elmúlt szombaton több száz ultra-ortodox zsidó férfi tüntetett az Eurovíziós Dalfesztivál ellen, mivel a tel-avivi döntő produkciós csapata a vallási előírások ellenére a szombati pihenőnapon is dolgozott a műsor előkészítésén. A “Times of Israel” című izraeli napilap beszámolója szerint lovas rendőrökkel sem sikerült feloszlatni a tüntetést, azonban néhány nőnek, akik lényegében ellentüntetésre szánták el magukat, ezt pusztán azzal sikerült elérnie, hogy melltartóra vetkőzve elállták a haragos ortodox tüntetők útját, akik ennek hatására inkább felhagytak a rendzavarással. A nők azt használták ki, hogy az ultra-ortodox férfiak számára a vallás megtiltja, hogy tekintetüket fedetlen testű nőkre vessék, így nem volt más választásuk, mint odébbállni – írta az izraeli lap.

Az ügy kapcsán mellékesen azt is megemlítették, hogy kisebb tüntető csoportok szombatonként rendszeresen tüntetnek a nyitva tartó kávézók és éttermek ellen, valamint számos izraeli városban évtizedek óta rongálják ultra-ortodoxok azokat az utcai hirdetéseket, óriásplakátokat, amelyeken nők láthatóak, ugyanis hitük szerint meg kellene tiltani, hogy a közterületeken és a médiában nőkről készült fotók jelenjenek meg.

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
140 megosztás


113
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
17 Egyéni hozzászólás
96 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
21 Hozzászólások szerzői
Shutthefuckupkerhani2csaksziT_Ttomgal Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
common man
Olvasó
common man

És ez most nekünk jó vagy rossz?

Alter Ego
Szerkesztő

Ez nekünk valószínűleg tökmindegy, viszont érdekes, hogy mi minden történik nők és férfiak között a világban. :)

hunbagira
Újságíró

Kurva életbe, hogy annyira egy rugóra jár az agyunk, hogy mindig megelőzöl. :)
Szóva miután a védett állat eszegeti a védett növényt, és minden pofon jó helyre ment, így az egyik szemem sír a másik nevet, és csak egy kávét kérnék. :D

wittukind
Olvasó
wittukind

az orthodox zsidók nem éppen védett állatok, és a helyszint is eltévesztették…vagy Tel-Aviv-ban nincs keresnivalójuk?

Rustem
Olvasó
Rustem

Legalább az igazi zsidók végre észbe kaptak, hogy a cionista, szodomitaTel-Aviv semmire nincs tekintettel. Remélem sok más vallásos ember is megérti, hogy a feminizmus mennyire is egy untoleráns mozgalom szerte a világban és mi mindenre nem képes, hogy a jó erkölcsöket, melyek egy egészséges társadalom alapját kellene hogy képezzék, megrontsák, lejárassák, becsméreljék.

Aldo
Újságíró

Az ortodoxok már az elejétől fogva képben vannak. Nem véletlenül ők gyűlölik Izraelt a legjobban.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Ezeknél a haredi zsidóknál már az is bűn, ha egy férjezett nőnek idegenek előtt kilátszik a haja.

Shutthefuckup
Olvasó
Shutthefuckup

Na. Egy újabb nősajnáltató idióta

Naooo
Olvasó
Naooo

Akkor ezek hogy szaporodnak? Csak sötétbe basznak?

hunbagira
Újságíró

Majdnem (de tényleg) Szombatonként csak és úgy, hogy egy lyukas lepedőt, ráterít az asszonyra a lyukat a lyukra applikálva….és, csak kutyába mert így nem kell levenni a tekintetét az istenükről. És a durva, hogy ez nem vicc.
Amúgy a csadort az arabok tőlük -testvéreiktől- vették át, egyes szefárd haredi nők máig így járnak. Ez néha tragédiahoz, “baráti tűzhöz” vezetett a biztonsági szolgálatoknál.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Intenzíven szaporodnak. Nem ritka a 6-8 gyerek.

Naooo
Olvasó
Naooo

Aszittem a szülészeten.

Reszet Elek
Újságíró

Hosszú távon ők győznek mivel folyamatosan nő a számarányuk a zsidó populáción belül. Teljesen ugyanaz a történet, mint az amishoknál.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Csak nem lesz, aki eltartsa őket, mert se dolgozni, se katonáskodni nem nagyon szoktak.

Art
Olvasó
Art

Hol lehet jelentkezni ultra ortodoxnak?

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Oda bizony születni kell.

common man
Olvasó
common man
wittukind
Olvasó
wittukind

Teitelbaum-ból maradt itt is, nem mendtek mind ki, én ismertem is egyet, de az már nem volt igazi zsidó…..

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Ja, a szatmárzsidók, vannak Brooklynban is. De az idegeneket nem szeretik, még a nem ortodox zsidókat sem, hát még a gojokat. Miattuk van az, hogy Izraelnek nincs államformája.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ez most egy ügyes húzás volt. Ha tudod, hogy ennyitől bekussolnak és hazabaktatnak, már miért ne vetnéd be? :)

wittukind
Olvasó
wittukind

elsőből én is ezt akartam irni, de aztán nem akartam a mowgli alá lovat adni hogy valami undercover valami lennék…

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ők végülis azért mentek ki tüntikézni, ha jól értem, hogy mások ne dolgozzanak szombaton (az Eurovízió döntőjére készülő stáb). Ennek épp nem sok köze van a feminizmushoz, viszont lehet, hogy valamiféle jól bevált helyi módszer lehet ez a leszerelésükre. :)

Rustem
Olvasó
Rustem

Akárhogy is nézzük, a feminizmus áll mögötte. Megsérteni valakit izléstelenül ilyen módon, ez az ő módszerük. Indiában is nemrég volt egy eset, miszerint az egyik szent helyre, templomba nem léphettek nők, ez hagyomány volt ott több ezer éve-mégis jött egy magas iskolázott feminista kurva az egyetemről és fellázitotta a helyi nőket, mondván-hogy ezzel megsértik a személyes jogaikat. Tüntetésbe fogtak, mire jött az ellentüntetés. Végül odaáig fajult a dolog, hogy a professzor nő és néhány illető csak azért is megsértette a hely szentségét és minden vallási toleranciát nélkülözve behatolt a templomba-ahova nem szabadott volna nekik belépni. Ez zajlik mindenhol manapság sajnos, pro-kontra.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Itt az orthodoxok ugrándoztak és próbáltak beleszólni mások ügyeibe, amire fel ellenük fordították a saját fegyverüket.

Rustem
Olvasó
Rustem

Tehát te egyetértesz azzal, hogy aki tüntet vallási vagy politikai okból, azt meg lehet szégyeniteni a hitében vallásában, szokásaiban. Eleve Izraelben járunk, ahol a szombat nap elvileg állami ünnep napnak számit. Szóval az ortodox zsidók tüntetése teljesen legális volt vallási értelemben.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

A zsidóknál a szombat megünneplése több ezer éves hagyomány. Már Jézus Krisztus ellen is azt hozták fel vádnak, hogy szombaton gyógyítani merészelt. Szóval nehéz ügy, mert itt a zsidó identitás egyik alappilléréről van szó.

Rustem
Olvasó
Rustem

Bizony hogy az, sőt az állami törvények szombatra vonatkozó rendeletei is vallási eretüek. Itt a probléma nem a tüntetéssel van, hanem azzal, hogy hogyan reagálták le némelyek. Kb olyan ez, amikor egy szatir elmegy a templomba és mindenki előtt kirakja a kolbászát. Ezt hivják gyalázatos, tiszteletlen, szentségtelen viselkedésnek.

Alter Ego
Szerkesztő

Azért érdekes ellentmondások merülnek fel itt. Mert hazánkban kisebbségben a zsidók a legnagyobb hívei a szekularizációnak vagyis az állam és a vallás (egyház) különválasztásának, és ezzel együtt természetesen amellett érvelnek, hogy vallási megfontolásnak nincs helye a törvénykezésben. Lásd például a hittan-erkölcstan elleni ellenérzéseket is. De ha Izraelről van szó, akkor máris mást gondolnak az állam és a vallás kapcsolatáról a zsidók?

Idevágó, az egész világon nem kellően tárgyalt probléma a férfi nemi szerv megcsonkításának szabadsága, amit annak köszönhetünk, hogy egy zsidó szokás, és az USA-ban például képes volt ortodoxiától függetlenül, sőt a zsidó valláson kívül is szokássá válni és létjogosultságot nyerni. Az érv a barbarizmusra ebben az esetben is az, hogy “a zsidó identitás egyik alappilléréről van szó”.

De szerintem van az a pont, amikor a vallást már hanyagolni kellene, mint jogmagyarázatot. Például amikor vallási előírásokat a valláson kívüliekre is kötelezően ki akarnak terjeszteni, lásd szombat betartatása, továbbá amikor a vallási szokások egyetemes emberi jogokkal ütköznek, lásd a gyermekek testi integritáshoz való elemi jogát. Csak mellékesen jegyezem meg, hogy a világ nagyobbik része és szemmel láthatóan Izraeli állampolgárok sokasága sem tekinti a közízlés súlyos megsértésének az ilyen kisebb mértékű alulöltözöttséget, tehát az ilyen utcai megjelenéshez egyben alapvető emberi joga fűződik bárkinek is. Amit szemmel láthatóan az ultra-ortodox zsidók sem tudnak kétségbe vonni valláserkölcsi alapon sem, ezt bizonyítja, hogy tettlegesen fellépni maguk sem kívántak ellene ebben ez esetben sem.

hunbagira
Újságíró

Nincs itt semmi ellentmondás főni, egyszerű szemita, törzsi kettősmérce és rombolás szándék áll fent.
A különböző “mérgeket” a gojoknak/kafíroknak találták ki, nem maguknak. :)

hunbagira
Újságíró

Illetve én is beszéltem egy szatmari caddikkal, new yorkból hazafelé. (Valamiért fejebe vette, hogy én biztos zsidó vagyok, csak letagadom :) )
Ő azt a választ adta hasonló kérdésdmre, hogy ezek nem igazi zsidók…hanem valójában baál/moloch követői. És harc (akár az ószövetségben ) továbbra is megy Jahve és “baálmoloch” között. Sőt a zsidó vérgyilkosságok -vérvád- eme szektához kötődnek, hiszen ez egy áldozati ünnepen ez történt..nők egy orgia után feléldozták gyerekeiket.

Reszet Elek
Újságíró

Mármint melyik szektához?

hunbagira
Újságíró

Nem nevesítette. Azt magyarázta, hogy föniciai és kánaáni (testvérnépek) isteneit és követőit a jozsuéi parancs értelmében ki kellett volna irtani…ez nem sikerült. És eme népek beolvadtak a hitvilágukkal a zsidó nepbe és eme hit rejtett szektaként jelen van rejtve sőt mára többségben van a zsidó népben. Ld cionizmus amely eme szektanak politikai leképezese.

Reszet Elek
Újságíró

Tehát van egy belső ellenség és természetesen egy ellenséges külső világ is, a hitetlen állatok gyülekezete.

hunbagira
Újságíró

Úgy valahogy. Bár ez fordítva is így van…a sin bet (belbiztonság) majdnem annyit razziázik az ortodox negyedekben, mint az arabokban. És elég brutálisan lép fel velük szemben is (ok, éles lövedék nincs) de azonkìvül minden. Mert ők a szatmári hászidok elutasítják a cionista állam létét, mert szerintük ez az ördög állama, hiszen az igazi Izraelt a Messiás hozza létre a végítéletkor és így pl nem kis részük palesztin útlevéllel szaladgál. Ezzel kapcsolatban ki volt akadva a vajdánkra, hogy a cionisták kurvája lett és lefeküdt az ősellenség lubavicsi hászidoknak, akiknek rádásul “polisiként” semmi közük Magyarországhoz. “(Ebben mondjuk tökéletesen igaza volt) Judea Népe Front és a Judeai Nép Front “harca.: D

kerhani2
Olvasó
kerhani2

Létező dolog, de érdekes hogy döntéskényszerben mégis összefog a két ág a gójok ellen.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Ezért nincs Izraelnek államformája. A világon az egyetlen állam, aminek nincs államformája.

Marcell
Olvasó
Marcell

Izraelnek minden szempontból köztársasági államformája van, csak az állam nevében nincs benne. De azt már Magyarország hivatalos nevéből is elvette a gonosz zóbán, így a ballib logika szerint Magyarország jelenleg nem köztársaság – gondolom Románia vagy Ukrajna sem az akkor (bár az Alaptörvényben szerepel, hogy “Magyarország államformája köztársaság). Izraelnek alkotmánya sincs szigorúan véve, de vannak “alaptörvényei”, amelyek valójában az alkotmány szerepét töltik be. Az izraeli legfelsőbb bíróság pedig egyben az alkotmánybírósági szerepet is betölti (ahogy pl. az USA-é is).

Shutthefuckup
Olvasó
Shutthefuckup

A kurva anyádat te fideszfaszszopó cionista

kerhani2
Olvasó
kerhani2

Ezek jobban tudják ki a zsidó, mint az illető saját maga, úgyhogy nézz utána a családfádnak :)

hunbagira
Újságíró

Vagy, csak az egész fajtájukra jellemző pszichés terheltség ìgy konkrétan skizofrénia áll fenr. Ne feledjük a pornóipar is a kezükben van. De 2 legnagyobb prostikat ritkitó sorozatgyilkos (a 4 ből) is közölük került ki (samfia, hasfelmetsző,)

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Arról is csak ritkán esik szó, hogy az orthodox zsidóknál arányaiban sokkal töb pedofil eset történik, mint a katolikus egyházban (pedig a zsidóknál a rabbiknak kötelező házasodni).

Reszet Elek
Újságíró

Statisztika van?

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Össze lehet gyűjteni a híreket, többen meg is tették.

hunbagira
Újságíró

Eleve sakter/metélő rabbi a szájával távolítja el a maradványokat…metélt részről.

Reszet Elek
Újságíró

Nem nagyon reklámozzák de sajna ez így van. A maradványokon a vágástól kiserkenő vér ki/felszívását is érteni kell.

Rustem
Olvasó
Rustem

Jól mondod. Lehet akkor a nagyorrú aztékok is zsidó sakterek voltak, csak nem tudtak róla- ők nemcsak az áldozat vérét itták meg, hanem a finom húsukat is megették olykor olykor. Kac kac. Egyébként a zsidó körülmetélést a mohél végzi, nem pedig a sakter.

common man
Olvasó
common man

Igen,a sahter a disznóvágást felügyeli.

Marcell
Olvasó
Marcell

Hasfelmetszőről elvileg ma sem tudni, ki volt, bár valóban Aron Kozminski az egyik lehetséges jelölt.

hunbagira
Újságíró

Dns teszt igazolta, hogy ő volt….

Naooo
Olvasó
Naooo

De ez se lengyel volt, hanem zsidó.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Érdekes kérdés. Izraelben az állam és az egyház (illetve vallás, mert hát tulajdonképpen zsidó egyház mint olyan nem létezik) nincs szétválasztva. Például nincs világi házasság, csak vallási, és a családjogi bíráskodás is vallási alapon történik, nem csak a zsidóknál, hanem minden felekezetnél.

hunbagira
Újságíró

Így van.

Rustem
Olvasó
Rustem
common man
Olvasó
common man

Aztán az ellentüntetők elkalkulálnak egy kis részletet vagy valakinek más a nézőpontja akkor rábaszás is lehet.
https://www.youtube.com/watch?v=XANRl_djywA

Asidotus
Olvasó
Asidotus

valláskárosultak vs. feministák csata :)
Én csak egy sört kérek

wittukind
Olvasó
wittukind

Hail WODANAR!

Reszet Elek
Újságíró
Reszet Elek
Újságíró

Azért érdekes összevetni ezeket a zsidókat az amishokkal. Mindkettő szigorú szabályokkal különíti el magát a környezetétől és nem csak a múltban ragadt ruhaviselés terén. De ezzel vége is a hasonlóságoknak.
Az amishok a földből élnek, ezek a zsidók meg az embertársaikból. Azt is nehezen képzelném el, ahogy amish hordák plakátokat tépkednek, másokat abajgatnak az öltözékük miatt vagy hasonlók.

Nem a külsőségeket és a szavakat kell nézni, hanem a tetteket és ezek alapján már tudja az ember melyiket hova tegye (és hova kívánja).

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Vannak más hasonlóságok is. Az amishok is csak korlátozottan használják a modern technikát, meg a haredik is. A haredik használnak telefont, esetleg mobilt is, de az internet és a tévé már tilos. Mondjuk a haredi (haszid) zsidók sem egységesek, van többféle irányzat. Egyébként az amishoknál is volt olyan eset, hogy a lánygyereket letiltották az iskola kosárlabdázástól, mert azt ledér ruházatban játszák.

Reszet Elek
Újságíró

A sajátjukat és nem másét.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Nyilván nincsenek abban a helyzetben, hogy másokkal kapcsolatban is fellépjenek. Amúgy az amishok is csinálnak durva dolgokat, csak annyira jelentéktelenek, hogy ez nem igazán szúr szemet.

Reszet Elek
Újságíró

Kisállattartás kapcsán hallottam hírüket, de ettől függetlenül mire gondolsz?

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Ott is történtek mindenféle szexuális és egyéb bántalmazások. Ezek a zárt közösségek már csak ilyenek.

Reszet Elek
Újságíró

Meg a nyitottak is.

hopelesshun
Olvasó
Reszet Elek
Újságíró

Huffpostot nem olvasok. Olyan cikket meg pláne nem amiben a survivor, rape és culture szavak együtt szerepelnek.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Be is foghatod a szemed természetesen, a lényegb, hogy az amishoknál is van baj bőséggel.

Reszet Elek
Újságíró

Ők is emberek, meglepne ha nem lenne.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Ez meg a relativizálás, akárki akármit csinál, hogy ugye ők is emberek, na… Nem akarod a lényeget észrevenni. Ami a következő: minden olyan közösségben, amelyik a külvilág felé nagyon zárt, erősen hierarchikus és tradicionális, megnő a különböző bántalmazások, visszaélések, abuzálás esélye. Hogy miért, azt szerintem nem nehéz észrevenni.

common man
Olvasó
common man

Külvilág felé nagyon zárt

Amikor egy gyerek eléri a 16.életévét egy különös életszakasz kezdődik számára amit “Rumspringa”-nak neveznek (ugrálás,ugrándozás)Ekkor a gyerekek elmehetnek szórakozni és olyasmiket csinálhatnak ami dolgok egyébként tilosak az amisok számára.Egyesek moziba mennek vagy autóvezetési leckéket vesznek.Mások kipróbálják a drogokat és az alkoholt.Ha letelik ez az idő a fiataloknak dönteni kell a modern és az amis életforma között.
Szerintem könnyebb onnan meglépni mint sok nálunk működő szektából.

Reszet Elek
Újságíró

Nyilván nem relativizálni akartam. Arra utaltam, hogy az emberi természet része hogy ilyesmik is megtörténnek, azaz nyilván ott is vannak.
A másik részével kapcsolatosan ellenvéleményen vagyok. Szerintem a teljesen elengedett, egyedül levő emberek között több a bántalmazás és általánosságban a mentális probléma, mint a tradicionális, szabályokat követő és megkövetelő összetartó közösségekben.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Fene tudja. A zárt közösség sok szemétséget is elfed. Menekülni is nehezebb belőle. Nem azt akarom ezzel mondanom, hogy éljen a nyílt társadalom, mert abban sem hiszek. Mondhatnám példákat – hogy egy kicsit közelebb keresgéljünk – a jehovistákat, ott is vannak érdekes dolgok.

common man
Olvasó
common man

A zárt közösség sok szemétséget is elfed

Igen főleg ha titkos szemét céljai vannak.De ha nem akkor inkább kizárja magából azt aki mondjuk erkölcstelenséget követ el.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Kérdés, hogy mi számít erkölcstelenségnek. A haredi zsidóknál már az is erkölcstelenség, ha egy nő rövid ujjú felsőt hord.

common man
Olvasó
common man

Nyilván ezek a közösségen belül szabályozva vannak.És mindenki ismeri is őket.Vagy te arról beszélsz ,hogy ott valami olyasmi természetes ami máshol bűncselekmény?

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Nézd, a dolgok nem feketék vagy fehérek. Ezek az orthodox zsidók se a Holdon élnek, hanem egy alapvetően világi országban. Igaz, hogy megvan a saját kis mikrokozmoszuk, ahonnan ritkán mozdulnak ki, de azért ők is egy modern ország polgárai. És felteszem, hogy nem mindenkinek tetszik az, hogy a férjezett nőknek nem villanhat ki a haja, meg kötelesek hosszú ujjú blúzt és maxiszoknyát hordani a 40 fokos melegben, stb. Vagy hogy egy 16 éves orthodox zsidó kislány csak stikában olvasgathatja az Anna Kareninát (ezt egy izraeli filmben láttam, felteszem, nem áll távol a valóságtól).

Ugyanakkor a közösséget otthagyni se olyan egyszerű, mert nagyon erős szálakkal kötődnek egymáshoz, és akit kitagadnak, annak nincs könnyű dolga. Ez nagyjából elmondható mindenféle ilyen közösségre. És igen, a befelé fordulás, a külvilág kizárása, a “magunk között elintézzük” szokása jó táptalaja mindenféle abúzusnak, bántalmazásnak, pedofíliának is, mert a közösség a külvilág felé jóban-rosszban összezár, meg aztán sok olyan indulat, érzelem halmozódik fel, ami befelé “robban”, mert kifelé nem tud.

common man
Olvasó
common man

És igen, a befelé fordulás, a külvilág kizárása, a “magunk között elintézzük” szokása jó táptalaja mindenféle abúzusnak, bántalmazásnak, pedofíliának is, mert a közösség a külvilág felé jóban-rosszban összezár, meg aztán sok olyan indulat, érzelem halmozódik fel, ami befelé “robban”, mert kifelé nem tud.

És fel tudnál sorolni néhány ilyen általad zártnak tartott közösséget?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

És fel tudnál sorolni néhány ilyen általad zártnak tartott közösséget?

Katolikus papok?….

common man
Olvasó
common man

Nem.

wittukind
Olvasó
wittukind

mi bajod velük? nem mindegyik pápa….

Reszet Elek
Újságíró

Orvosok.

common man
Olvasó
common man

Kedves Elek,Kedves blackfriday! Nem értésem kiindulópontja ez a 2 mondat:
Ott is történtek mindenféle szexuális és egyéb bántalmazások. Ezek a zárt közösségek már csak ilyenek.
Ez az állítás lett mindenfele facsarva ezért vártam volna néhány példát.Amit ti mondtok az jó példa illetve utalás arra ,hogy a katolikus papok között bizony vannak homoszexuálisok és ezek között még pedofilok is.Az orvosok? Mire gondolhattál?Műhiba pereknél összetartanak? A zárt közösség “A szingapúri légi irányítók lovaspólóegyesülete” vagy a” Hegyvidéki lepkefényképezők szövetsége” és folytathatnánk.Valamilyen szinten mindegyik zárt .Ha be akarsz lépni és bent akarsz maradni be kell tartanod a szabályokat.Na de a közösség zártságától lesz bármiféle bántalmazás? Főleg a fent említett :mindenféle abúzusnak, bántalmazásnak, pedofíliának? Na ne hülyéskedjetek!

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Én tudok példát mondani:
– ultraortodox zsidók
– amishok
– jehovisták

És igen, a közösség zártsága hozzájárul a bántalmazáshoz, többféle módon is.

wittukind
Olvasó
wittukind

Common man-nel értek egyet, miféle “bántalmazásokat” “szenved” el egy akárki aki ilyen”zárt közösségbe” tartozik? és egyáltalán miért fontos ez valakinek aki nem tartozik belé? vagy tényleg csak hülyéskedtek mert nem teli az idő?

common man
Olvasó
common man

Ezen az alapon a legkisebb zárt közösség a család. Ezt érte itt támadás.Idézem:
Nem akarod a lényeget észrevenni. Ami a következő: minden olyan közösségben, amelyik a külvilág felé nagyon zárt, erősen hierarchikus és tradicionális, megnő a különböző bántalmazások, visszaélések, abuzálás esélye.
Röviden: még ha mégoly zárt hierarchikus családban is él valaki attól nem lesz se nem pedofil se nem buzi se nem pedofil buzi se nem gyerekeket korbáccsal ütlegelő szadista.

common man
Olvasó
common man

Na ilyen példákat én is tudok hozni.Munkások,parasztok,értelmiségiek.Munkavállalók, munkanélküliek.Tőkések ,proletárok,négerek, nemnégerek.
De itt egy példa sajnos nincs felirat a nőt 9 évesen szexuálisan molesztálta a család közeli ismerőse.Kiderült ?Igen.Pedig elég zárt közegben volt.Más közegben nem volt ilyen? De.Mi az arány? Te sem tudod meg én sem.Ki állított valamit? Te.Bizonyíték?
Másik.Az amishokról csak dokumentumfilmet láttam de mivel nincs hittérítési kötelezettségük inkább a maguk dolgával törődnek,a maguk életével.Ellentétben a nálunk megtalálható Jehova-tanúival,vagy a szcientológiával.Ezt a kettőt azért említem mert személyesen ismertem olyanokat akiket ezek üldöztek.Ezen ismeretek alapján nem venném semmiképpen egy kalap alá őket.A zártságuk foka sem egy forma.Sajnos mind németül van az egyiknél van angol felirat de biztos megvannak angolul is.A képek is sokat elmondanak.
Molesztálós:
https://www.youtube.com/watch?v=lw5EZs-ael4

“reform amishok” angol feliratos:
https://www.youtube.com/watch?v=3jkbOzlKLx4

Ugyan az a történet egészben de felirat nélkül(mert lehet hamisítani sok mindent de a gyerekmosolyt?):
https://www.youtube.com/watch?v=ZMOvXBm8dO8

És még a hírhedten zártnak gondolt közösségből is el lehet jönni.Nem kell menekülni és nem zaklatnak évekig mint az általad ezekkel egy kalap alá vett szervezetek.
Ez biztos megvan valahol angol nyelven de bemutatja ,hogy lehet kilépni sőt belépni is(ha meg van a származás) .

https://www.youtube.com/watch?v=trdlvp6O5EI

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Köszönöm, nem kattintgatok Youtube linkekre. Én sem hajigálok linkeket.
Az, hogy van-e hittérítési kötelezettség, nem tudom, hogy jön ide, szerintem tökéletesen lényegtelen a téma szempontjából.

Viszont ami KÖZÖS az amishokban, a szcentológiában, az orthodox zsidókban, a mormonokban, Jehova tanúiban, -és lényegében az összes ilyen szektában, az az, hogy aki kilép, azt kitagadják, adott esetben akár megátkozzák, de mindenképpen kivetik maguk közül. A zsidóknál például úgy tekintik, hogy meghalt, még egy gyászszertartás is van kifejezetten erre a célra. A szcientológusoknál ezt “kapcsolatmegszakításnak” nevezik. Nem sorolom, mindenhol megvannak ezek. Tehát aki balhézik, aki “nem lép egyszerre”, annak nagyon komoly következményekkel kell számolnia. Ez is erősíti a “mi – ők” mentalitást, és azt, hogy a dolgokat nem visszük ki.

Reszet Elek
Újságíró

Hopelesshun: Szerintem rossz viszonyrendszerben próbáljátok a jelenségeket szemlélni. Nem a közösség zártsága vagy nyíltsága számít, hanem annak transzparenciája a tagok előtt. Amennyiben ez meg van a közösségi reguláció működik, ha nincsen meg úgy az egyéni terheltségeknek, devianciáknak tere nyílik, a negatív történések elhallgatása jellemző attitűddé válik annak minden következményével egyetemben. Ezért hoztam fel példának az orvosokat.

Személyes véleményem szerint a két véglet hasonló következményekkel jár. Az emberi természetet nem figyelembe vevő kényszerített körülmények ugyanannyira károsak és főleg szexualitás tekintetében problémás viselkedéseket szül (pl. viktoriánus London vagy a pápai állam Rómája), mint a másik véglet, a szabályok teljese hiánya, az ultraliberális hozzáállás. Ezért írtam fentebb amit írtam a túlzottan megengedő közeg hatásairól.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Szerintem a zárt közösségek eleve nem transzparensek, a kettp gyakorlatilag kizárja egymát.
Amúgy nem tudom, mi volt a gond a viktoriánus Londonnal vagy a pápai állam Rómájával, a prostitúció mindkettőben virágzott, Rómában voltak olyan kuplerájok, amit kifejezetten a papok számára tartottak fenn, és úgy általában a szexualitás sem volt olyan nagyon korlátozva, csak más módokon nyilvánult meg. Akkor már jobb példa a prüdériára a mai szigorú iszlám országok.

common man
Olvasó
common man

A hittérítési kötelezettségnek nagy a jelentősége pont ebben a témában is.Aki ugyanis kilép az ott dupla veszteség.Ellentétben az általad állítottakkal a kilépés után még évekig zaklatják a pácienst.(mármint a jehovistáknál* és a szcientológiánál)És lehet bármilyen zárt a közösség miután vannak kilépettek a titok sem marad az.Éppen ezért a kilépettekhez való viszonynak nagy a jelentősége.Ha megnézted volna, az első pár perces videó pont erről szól.Bár van egy kis metoo íze,de akkor sem lehet semmit se örökre titkolni.A többi linkről:nagyon szeretem a rockzenét(is) de ezek itt most mind a témához kapcsolódnak.
*szerk.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Szerintem meg semmi jelentősége a hittérítésnek. Azt sem értem, miért lenne dupla veszteség. Én úgy gondolnám, hogy az a nagyobb veszteség, ha valaki egy nem térítő vallsából lép ki, mint a zsidók vagy az amishok, mert akkor nem lehet toborzással pótoli.
Én azt sem mondanám, hogy feltétlenül évekig zaklatják az illetőt, a szicentológus sztorikát ismerem, ott sem mindenkit zaklatnak, attól függ, hogy mennyit tudott, milyen szinten volt korábban. De nem hiszem, hogy ennek nagy jelentősége lenne. Egy kalap alá sem lehet venni mindent, mert a szicentológus nem élnek közösségben (legfeljebb a Sea Orgban), a zsidók, amishok, mormonok viszont igen. Akit az utóbbiakból tagadnak ki, azzal megeshet, hogy szó szerint földönfutó lesz.
A “jehovák” kifejezést meg kéretik nem használni, mert szimpán bunkóság. Ők Istent nevezik Jehovának, tehát a “jehovák” olyan, mintha mondjuk a mohamedánokat “allahok” néven emlegetnéd. Nem vagyok és nem is voltam soha jehovista egyébként, nem is szeretem őket, ezt csak a korrektség miatt mondom.

Továbbra is úgy gondolom, hogy a zárt közösségek jellemzően a perverziók melegágyai, pont a belterjesség, a befelé fordulás, az ők-mi szemlélet miatt. Az meg nem érv, hogy ha valaki kiugrik, akkor a titkokat is kiviszi, mert a kiugrottak többsége nem fog nekiállni vádaskodni meg rendőrségre járni, mert kisebb gondja is nagyobb annál. Vannak persze rá példák, de ráadásul bizonyítani is nehéz, miert a közösség automatikusa “zár”, nem teregetik ki a szennyest, együttműködési hajlandóság nélkül pedig nehéz bármit is bizonyítani.

Shutthefuckup
Olvasó
Shutthefuckup

Megint itt vagy, te femináci kurva?

Minden nő rakja ki a csöcsét meg a seggét, mert jajj szegénykék el vannak nyomva?!

common man
Olvasó
common man

Akkor honnan tudod?

common man
Olvasó
common man
hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Az orthodox zsidóknál azért nincs gond az iskolával, mert megvannak a saját (nem koedukált) iskoláik, máshová úgyse jár a gyerek.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Az ultra ortodox zsidó nőknek tilos tüntetniük ? Vagy lehet nekik tüntetni, de őket nem zavarják ezek a dolgok ? Az alul öltözés, mint női viselkedés férfi viselkedési párja a szexért pénz ajánlása. Fél pucér nő az utcán ne lepődjön meg, ha férfiak szexért pénzt ajánlanak neki. Szegény zsidó urak talán úgy tudtak volna hatékonyan védekezni a fél pucér nők ellen, ha pénzt ajánlanak nekik szexért cserébe. De biztosan ezt is tiltja a vallásuk, szombaton főként tiltja, így a helyzetet nem lehetett megoldani. :-)

Somogyi József
Vendég
Somogyi József

Idióták abba a kézbe harapnak ami enni ad nekik. Tényleg Gyuri bácsi mit szól a dologhoz? :)

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Gyuri bácsi nem Izrael barátja.

Reszet Elek
Újságíró

Belegondolva az eset látszatra meghazudtolja a redpill tanításait. Elvégre egy rakás ronda nő ért el sikert egy csapat férfivel kapcsolatosan. A TRP szerint ez csak egy módon lehetséges, úgy hogy az ortodox zsidók béták voltak.

Ha nagyon árnyalni próbáljuk a képet, továbbgondolva azt is megkockáztathatjuk, hogy az ortodox zsidók csoporton kívül bétaként viselkednek. A videón látható izgága mozgolódásukból és artikulátlan üvöltözésükből ítélve annak is a tsztoszteronhiányos fajtájából.

A nagy kérdés hogy csoporton belül milyen viselkedési formákat követnek, vannak-e alfáik. Valószínűleg a rabbijaik annak számítanának, szóval például ő szuperalfa lehetett: https://en.wikipedia.org/wiki/Aharon_Yehuda_Leib_Shteinman

Marcell
Olvasó
Marcell

Hát azokat a szép nagy szakállakat azért nem a tesztoszteronhiány növesztette szerintem. :)

common man
Olvasó
common man

Á,csak ők már régebb óta bojkottálják a borotvagyártót aminek nem írom le a nevét.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Azt a 6-8 gyereket is csak megcsinálja valaki…

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Ez egy másfajta “game.”

Somogyi József
Vendég
Somogyi József
tobbneju
Olvasó
tobbneju

https://hvg.hu/itthon/20190529_Megelegeltek_az_antiszemita_incidenseket_a_bulinegyedben_onkentes_biztonsagiakat_varnak A bulinegyed külföldi pénzes vendégei angolul szólogatnak be az arra felé mászkáló, kipát viselő zsidóknak……. Nehéz lesz itt igazságot tenni, hogy kit szeressünk jobban: a pénzt tejelő bulituristát vagy a kipás zsidókat ? Berlinben már nem ajánlják a kipa viselését, talán itt is inkább ez az irány lenne a célszerűbb.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Budapesten rendszeresen lehet látni nem csak kipás zsidókat, de fullosan orthodox öltözetű, kaftános-kalapos, bojtos inges zsidókat is. Mondjuk tőlem elférnek, nem zavar. De akit a kipa zavar, azt mennyivel inkább zavarhatja a kaftán meg a srájmli.

tomgal
Olvasó
tomgal

Kissé ide is passzol , de inkább ahhoz a témához , hogy az európai zsidóságnak nem igen érdeke a migráció támogatása. Nem , nem szeretem a zsidókat , egyáltalán nem szimpatikus a mentalitásuk , de van közös ellenség. Ezerszer inkább ezeket viselem el , mint az elvakult , fanatikus , dolgozni nem akaró , integrálódni nem akaró , másokat tiszteletben tartani képtelen , terrorizmus veszélyes muszlimokat.

https://neokohn.hu/2019/06/01/ortodox-zsidot-kuldtek-a-bevandorlasellenes-nacionalistak-a-belga-parlamentbe/

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Attól függ, kit értesz európai zsidóság alatt. A kipás, szombattartó, vallásos zsidóknak nem érdekük. De azoknak, akiknek csak egy homályos, vallástalan zsidó identitásuk van, már lehet az érdekük (vagy legalábbis a szimpátiájuk lehet a migráció mellett).

T_T
Olvasó
T_T

Mekkora csicskák…
Ha tényleg akkora fanatikusok lennének, és nemcsak megélhetési ortodoxok, akkor lekevernek 1-1 sallert, osz’t folytatják a balhéjukat.
Bezzeg ha muszlimok ortodoxokra támadtak volna ezek a libák…

wittukind
Olvasó
wittukind

Respect! T_T…a legtalálóbb hsz. ehhez a hir-hez, csak annyi hogy a muszlimoknál ilyen helyzet egyelőre nem is létezhet….

T_T
Olvasó
T_T

Nem-nem. A zsidó femcsik támadtak volna rá a muszlim ortodoxokra…
Na azok jól rendet “erőszakolnának” rájuk. Jah, és az egészért a ribiket tennék felelőssé. Természetesen igazuk is lenne…
Ezek a puhapöcsűek meg annyira megszeppentek, hogy még pofozkodni is elfelejtettek. Azelőtt meg milyen nagy szájuk volt a rendőrök ellen.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

lovas rendőrökkel sem sikerült feloszlatni a tüntetést, azonban néhány nőnek, akik lényegében ellentüntetésre szánták el magukat, ezt pusztán azzal sikerült elérnie, hogy melltartóra vetkőzve elállták a haragos ortodox tüntetők útját, akik ennek hatására inkább felhagytak a rendzavarással. A nők azt használták ki, hogy az ultra-ortodox férfiak számára a vallás megtiltja, hogy tekintetüket fedetlen testű nőkre vessék, így nem volt más választásuk, mint odébbállni

:)DDD

xcsakx
Olvasó
xcsakx