Alter Ego
142 megosztás

Az egyedülálló, gyermektelen nők a legboldogabbak?

Paul Dolan, a Londoni Gazdasági Egyetem viselkedéstudományi professzora a személyes boldogság problematikáját kutatja. Legutóbb a Hay Fesztiválon megtartott beszédében fejtette ki formabontó véleményét a női boldogságról. Kijelentése szerint a legutóbbi felmérések, úgynevezett boldogságindexek azt mutatják, hogy egészen más a valóság, mint amit a közvélekedés gondol a házasság és a gyermekvállalás boldogító hatásáról, mint hagyományos társadalmi sikertényezőkről, merthogy ezek valójában nem teszik boldoggá a nőket.

„A házas emberek csak akkor boldogabbak, mint a többi alcsoport, ha akkor válaszolnak, ha házastársuk is a helyiségben van. Ha nincs bent a házastárs, akkor már az egyedülállók a boldogabbak.”

És ez még nem minden, mert egészen pontosan úgy véli, hogy a felmérések helyes értelmezése azt mutatja, hogy a nőkkel szemben a férfiak jól járnak a házassággal, lenyugszanak, kevesebb kockázatot vállalnak, jól keresnek és egy kicsivel tovább élnek, mint nőtlen társaik. Viszont ezzel szemben a férjezett, gyermeket nevelő nők sokkal jobban ki vannak téve a lelki és fizikai bántalom veszélyének, mint a szingli, gyermektelen társaik.

Paul Dolan éppen csak arról feledkezik meg, hogy a házas férfi kötelességből keres többet. Ha nem teszi mindehhez rögtön hozzá, hogy ez csakis úgy lehetséges, hogy a házas férfi családfenntartói kötelessége folytán sokkal többet dolgozik, és mindeközben még lényegesen kevesebbet is költ magára, akkor élnünk kell a gyanúperrel, hogy szándékosan manipulál és valójában a legkevésbé sem foglalkozik a férfiakkal, pusztán a nők önérzetének kíván hízelegni.

Dolan egyébként több könyvet is írt a témakörben, amelyekben a következőképp veszi védelmébe a nők szingli életmódját:

„A szingli, gyermektelen életstílus előnyei ellenére azt sugallják a nőknek, hogy a családban élő nők a sikeresek, és ez olyan társadalmi megbélyegzéshez vezet, ami miatt az egyedülálló nők egy része boldogtalannak érzi magát. Egy negyvenéves egyedülálló nőt szemlélve, sokan arra gondolnak, hogy előbb-utóbb megtalálja a megfelelő férjet, és ezzel rendbe jön az élete. Hát nem. Ugyanis lehetséges, hogy pont egy rossz férjet talál magának, aki miatt majd kevésbé lesz boldog, és ráadásul előbb hal meg.”

Mindeddig azt láthattuk, hogy a népszerűségre törekvő, nőknek szánt társadalompszichológiai könyvek egytől egyig arról szóltak, hogy „hová lettek a normális férfiak?” Az ilyen művek azzal keresték a nők kegyeit, hogy jól odamondogattak a férfiaknak, mennyire “gyermeteg, primitív, disznók”, hogy nem akarják kiszolgálni a nők család iránti vágyait. Lássuk például Kay S. Hymowitz „Manning Up” című könyvét. Persze az efféle támadó megközelítés mit sem változtathatott a férfiak attitűdjén, csak olaj lehetett a tűzre az egyre inkább jogfosztó családjogi- és egyre inkább férfigyűlölő társadalmi keretek között.

Úgy tűnik, a korábbi klisékhez képest Paul Dolan most új lelki vigaszt igyekszik kínálni az elkeseredett szingliknek, azt mondja nekik: úgy a legjobb számukra, ahogy vannak. Valószínűleg ezzel mindazok a férfiak is egyetértenek, akik eddig sem siettek feleségül venni őket.

Forrás: A The Guardian cikke

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
142 megosztás


177
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
21 Egyéni hozzászólás
156 Válasz hozzászólás
2 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
32 Hozzászólások szerzői
Jinjangologuscs002SzivlapatBlackur31Anna Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Captain Admin
Olvasó

Egy biztos. Ők hazudják a leghangosabban annak magukat.

wittukind
Olvasó
wittukind

csak ennyi-ennek a véglény manginának a mamája miért nem gondolt ilyensmire mielőtt kiszarta?

Captain Admin
Olvasó

Abban igaza van, hogy egy még 40 évesen is egyedülmaradt nő valóban boldogabb lesz, – ha egyedül marad, vesz egy kutyust és
– alkalmi kalandokban kerül szexuális kapcsolatba olyanokkal, akikkel el is köteleződne, – vagy pedig ugyanilyen pasiknak lesz a hosszabb távú szeretője,-
mint ha lekötné magát egy olyannal (szinten aluli), aki hajlandó lekötni magát vele.

Marcell
Olvasó
Marcell

Legtöbb 40 évesen is egyedül maradt nőnek csak szinten aluli jut (őszerinte) alkalmi kalandra is. Persze nyilván vannak pénzes cougarok is akár 10-15 évvel fiatalabb kitartott fiúcskával.
Jó persze értem mire gondolsz, szinten aluli és szinten aluli között is van különbség. A pocakos, tokásodó (vagy azt szakállal takaró), kopasz csávó, max. átlagos méretű pénisszel és kevés pénzzel (jó eséllyel a nőénél kevesebbel) abszolút szinten aluli, az őszülő de még úgy-ahogy formában lévő sármőr (bár ilyen korban ezeknél is sokszor befigyel már a “mackós” kispocak stb.), aki hülye lenne lekötni magát, de elszórakozik vele, és bár nem igazán gazdag (nem jól menő vállalkozó, ügyvéd vagy ilyesmi), de azért volt pénze egy a nőével összevethető egzisztenciára és annak attribútumaira (kocsi stb. – vagy legalább motorozik vagy kiöregedőben lévő extrémsportoló stb.) az is alatta van a nő álmának, Mr. Greynek, de azért egy-egy randira, közös wellnesshétvégére elhitetheti magával, hogy az.

common man
Olvasó
common man

„A házas emberek csak akkor boldogabbak, mint a többi alcsoport, ha akkor válaszolnak, ha házastársuk is a helyiségben van. Ha nincs bent a házastárs, akkor már az egyedülállók a boldogabbak.

Ez az egész valószínűleg egy újabb gender baromság de! Tehát amikor együtt vannak a házastársak akkor boldogabbak mint a nem házasok,ezért is házasodtak össze (most a közvetlen válás előtt állókat nem számolom bele) .Arról viszont nincs tájékoztatás ,hogy amikor boldogabbak az mennyivel boldogabb és amikor boldogtalanabbak akkor az mennyivel kevésbé az. Boldogságfok szorozva idővel= összboldogság. Irányult -e a kísérlet arra ,hogy amikor egy ágyban alszanak (életünk csaknem egyharmada) akkor mi van?
Ja! Házas emberek.A”professzor úr” megállapításai a buzi-leszbi stb házasságokra is érvényesek?(hát persze azok ugyan olyan értékű kapcsolatok) És ezt is hirdeti(k) fennhangon?

Naooo
Olvasó
Naooo

“témakőrben”

Egyszerűbb lenne hibajavítási jogosultságot kapnom.

Delin
Olvasó
Delin

Angol viszonyokban gondolkodjatok, ne magyarban. Ott egy jòl szituàlt 40es nő mèg elèg kelendő tud lenni. Van pènze magàra, utazgatni, szòrakozni ès senki nem kèr rajta szàmon semmit, kvàzi azt csinàl, amit akar. A fal persze hamarosan pofàn veri, de az illuziò mèg megvan. A hangsùly itt inkàbb a gyerektelenen van, nem azon hogy hàzas, vagy sem.

Ellenben sok frissen hàzasodott 35+ nő èppen kisgyereket nevel, ami a koràbbi èletstìlusàhoz kèpest szìvàs lehet. Ha dolgozik (többsèg) dràga a childcare, rohan össze-viszza, nem alszik, màshoz kell alkalmazkodni, magàra nincs semmi ideje, ès a munkahelyèn, ha nincs szerencsèje megkapta a kisgyerekes anya bèlyeget. Arròl nem beszèlve, hogy valòszìnüleg a többsèg alfaözvegy, aki hatalmas kompromisszumot kötött 35+ èvesen a fèrje terèn a gyerekèrt.

Alter, tudom, hogy nem lènyegi pont, de basszus, mièrt kell lefordìtani az LSE nevèt magyarra?! Londoni Gazdasàgi Egyetem egyèbkènt is fèlrevezető, ott közgazdasàgi szakok vannak, a gazdasàgi karok inkàbb az LBS-hez (London Business School) tartoznak.

Naooo
Olvasó
Naooo

Csildkare.

common man
Olvasó
common man

Ott egy jòl szituàlt 40es nő mèg elèg kelendő tud lenni

Kelendő? Attól magában már boldog is?A jó nőket itt Magyarba is megbaszná mindenki.Kelendőek.Lennének.Mondjuk ott angolba királyság van.Több a herceg is….

Delin
Olvasó
Delin

MO-on, főleg vidèken jobban defektesnek nèznek egy nőt, ha nincs 40+ èvesen csalàdja, de mèg csak pàrkapcsolata sem. Nyiltan beszòlnak neki, akàr vadidegenek is, Angliàban nincs ennyire erős negatìv fennhangja egy 40es egyedülàllò, gyermektelen nőnek. Jobban elfogadott ès magasabb èletszìnvonalon is tud èlni egyedül, mint egy magyar nő.

Marcell
Olvasó
Marcell

Vidéken lehet, Budapesten van bőven létezik ilyen negyvenes szingli nő.

Aldo
Újságíró

Pontosan melyik vidéken? Ilyen 100 fős kihaló félben lévő zsákfalvakban, ahol már amúgy is csak nyugdíjasok vannak? Már egy 2000 fős településen is olyan zárkózottak az emberek, hogy magasról szarnak arra, hogy mi van 6 utcával arrébb.

common man
Olvasó
common man

Én nem nézem defektesnek.Biztos leszbi,vagy túl magasak az elvárásai.

common man
Olvasó
common man

Szép ,hogy ezt leírod de ez hogy jön össze a boldogsággal? Az életszínvonal által keltett boldogság(ha egyáltalán van ilyen) mindig relatív.Az etióp életszínvonalhoz képest nagyon sok boldog ember lehetne de ugye nem az a viszonyítási pont.

Delin
Olvasó
Delin

A nők elègedettsègèt (ami a boldogsàguk egyik alapja) nagyban befolyàsolja mit gondol ròluk a környezetük. MO-on a csapbòl is az folyik, hogy szüljön egy nő, egy gyerek nem gyerek, stb. Szerinted ez nem hat egy nő önbecsülèsère? Egy 40+ egyedüli nőt pedig minimum lesajnàlnak (igen mèg mindig, Bp-n is).

A több pènz pedig egyrèszt segìt megőrizni a szèpsègèt, ha figyel rà (kondi bèrlet, kencèk, rendszeres fodràsz, kozmetikus). Ha jòl karban tartja magàt szexet bőven kap 40esen is. Màsrèszt jobban van lehetősège “programozni”, vàsàrolgatni, dràgàbb hobbit finanszìrozni.

Ez mind-mind segìt fenntartani az illuziot, hogy egy ilyen felmèrèsnèl azt mondja, hogy boldog. Szemben egy èpp (kis)gyerekes nővel, aki èpp 100 felè pròbàl szakadni ès anyagilag elèggè megterhelte a gyerek min. iskolàs koràig. Angliàban nagyon dràga egy gyerek, nincs ingyenes bölcsi/ovi, fizetett GYES max 6-9hònapig van (normàlis összeg, ha jòfej a munkàltatò, egyèbkènt gagyi összeg), 1 èvig lehet otthon egy anya mindennel együtt utàna kirùgjàk. Ha otthon marad lesz egy hètvegi apuka a csalàdban, ha nem akkor jön a mòkuskerèk extràn feszìtett tempòval.

Naooo
Olvasó
Naooo

Sehol nem folyik ez, az folyik, hogy legyél szingli.

rgs
Olvasó
rgs

Nekem mindig a Honeybeast jut eszembe (igen, férfiként is szívás, de majd elfarigcsálok magamban :-) ):
“Ha öreg leszek meglesz mindenem
De nem fogja meg a ráncos kezem
Van iPhone-om meg trendi iPhone-tokom
De nem lesz unokapuszi a májfoltokon”
Elegendő pénzzel biztos ez is vállalható. Vagy nem.

common man
Olvasó
common man

A kisgyerekes anyuka miért lenne boldogtalan.Fáradt vagy kimerült.Az nem azonos a boldogtalansággal.És ha annyira nem számít a gyerek , annyira nem kell a boldogsághoz akkor a homoszexuális párok mi az apám faszáért követelőznek annyira az ügyben (örökbefogadás).Ez a fajta boldogságmeghatározás a fészbuk barátokra emlékeztet.200-600-1220 -.Műanyag.
Jut eszembe:a hormonokat sem szabad kifelejteni .

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ha a kimerültség, fáradtság tartós, abból könnyen lehet depresszió, boldogtalanság, ami nem múlik el csak úgy.

common man
Olvasó
common man

Így van.És éppen úgy lehet valaki más valami mástól depressziós.Munkaterápia?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem tudom, egy csecsemő mellől mennyire megoldható a munkaterápia. Vagy hogy tutira az-e a jó, ha valaki azért depressziós, mert totál kimerült.

common man
Olvasó
common man

Ja nem őrájuk gondoltam hanem inkább a másik végletre aki jódógában depis.Akinek van életcélja az azzal foglalkozik.Nem ilyen úri huncutságokkal.De még egyszer: hormonszintet ne hagyjuk ki.

Delin
Olvasó
Delin

Common man, a gyerek egyèrtelműen boldogsàgforràs, de ahogy mondani szoktàk, egyben “èdes teher” is. Ha valaki elhiszi a babareklàmok cukormàzsas csillàmponis vilàgàt, elèg durvàn kèpen csapja majd a valòsàg. Azt pedig szerintem nem kell magyaràzni, hogy 30 felett, 40 fölött pedig plàne, az ember kevèsbè alkalmazkodò, nehezen adja fel a koràbbi megszokott dolgait, a rutinjàt, rosszul viseli az èjszakazàst stb stb.

Hosszù a lista, a tipikus dolgokat màr ìrtam fentebb, az alfaözvegysèg kèsői hàzassàgnàl egy àtlag nőnek szinte elkerülhetetlen. Önmagàban egyik se lenne feltètlen ok a boldogtalansàgra, de amikor 5-10+ ilyen összejön, akkor màr nem a boldogsàg az első szò, ami eszèbe jut egy nőnek, ha kèrdezik.

A munkateràpia egyèbkènt szerintem sokaknàl működik/működne (ha olyan a munkàja van valakinek, amit szeret), csak akkor nincs anyuka non-stop a gyerekkel ès fàradtabb is. Ez pedig mind negativum a munka pozitiv hatàsàval szemben.

wittukind
Olvasó
wittukind

“jobban elfogadott és magasabb életszinvonalon is tud élni”-ez konkrétan mit jelent? hogy pénzesebb faszik dugják meg? az az életszinvonal mihez van viszonyitva? a korábbi életéhez? honnan jött rá? …..vagy pedig a jólét elbutitja még jobban az amúgyse túl okos sapienseket?

Gejza
Olvasó
Gejza

„A szingli, gyermektelen életstílus előnyei ellenére azt sugallják a nőknek, hogy a családban élő nők a sikeresek, és ez olyan társadalmi megbélyegzéshez vezet, ami miatt az egyedülálló nők egy része boldogtalannak érzi magát.

Saját tapasztalat egy 5 fős 35-40-es szingli női ismerős csoport állandó – kb 2 havonta – összejöveteliről, az egyikük beszámolója alapján: dumálgatunk, zenét hallgatunk, eszünk-iszunk – főleg iszunk – és aztán néha-néha sírunk együtt, hogy miért nincs velünk egy pasi sem.

Alkalmai kapcsolatra képesek csak, mert a nagy “boldogságukban” képtelenek a normális életvitelre az ugyan ilyen szintű média megmagyarázásokból, hogy mi a jó nekik igazából, amik mind ide vezettek.

És mennyi, de menny hiperszuper szingli nőt nézegetek kívülről és figyelem a mindennapjaikat, hogy tényleg, annyira de annyira boldogok, hogy csak na….

A legmeglepőbb számomra az, hogy mennyien és milyen mértékkel isznak, alkoholizálnak.
Brutál.
A különbség az, hogy a palik a kocsmában szem előtt, ők meg otthon, a boros üveget meg itt-ott eldugdosva, és a négy fal között eliszogatva teszik a dolgot…

Iszonyúan boldogok, ó, igen…

Captain Admin
Olvasó

Egy időben rengeteg vendéglátóssal voltam kapcsolatban. Az alkoholisták legnagyobb része a 30-50 közötti faszik, akik egy válás vagy anyagi csőd után megreccsentek.

Ám amit soha sem gondoltam, hogy mennyi zugivó nő van ugyanebben a korcsoportban. Egy haveromnak van egy kis vegyesboltja, ahol a forgalom legnagyobb része a szesz. Amikor ott vagyok és hosszabb ideig beszélünk, sorra jönnek és veszik a szokásost, laposüveg, kis vodkák stb. És hetente többször. 40-es nők tömegesen. Nagyon ledöbbentett.

common man
Olvasó
common man

Ja és a vizsgálat akkor lett volna igazán “tudományos” ha a résztvevőkön véralkohol és egyéb bódítószervizsgálatot is végeztek volna és azt felvitték volna a grafikonra a boldogságfok mellé.

Aldo
Újságíró

és aztán néha-néha sírunk együtt, hogy miért nincs velünk egy pasi sem.

Mert a félnek az erős nőktől. Ezzel szokták nyugtatni magukat?

wittukind
Olvasó
wittukind

Még csak ennyit-nem “pszichologia” rovathoz illik az ilyen agymenés hanem a “gonosz hülyeség” illene hozzá, vagy lehet hogy a kettő ugyanaz?

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Érdekesen használjuk ma már a fogyasztói kultúrában ezeket a szavakat, mint boldogság, szerelem. Ezek az ember életében viszonylag rövid ideig fennálló, sőt a szerelem esetében fiatal életkorhoz is kötött, nagyon intenzív érzelmi állapotok. A “nem látom szükségét, hogy a jelenlegi élethelyzetemen változtassak” érzését nem kellene boldogságnak nevezni. Ezek a nők maximum ezt érzik, ami ugyan kell ahhoz, hogy az ember jól érezze magát az életben, de ezt az érzést nem kellene boldogságnak nevezni. A kultúránk/gazdasági berendezkedésünk eljuttatott nagyon sok nőt oda, hogy viszonylag jól éljen úgy is, hogy közös gazdasági erőfeszítésekre kényszerüljön egy férfival azért, hogy elérjen egy vágyott célt (közös lakás/ház, autó, gyerek felnevelése stb.). Emiatt sok az egyedül vagy csak a gyerekével élő nő. De érdekes a kultúránk kettőssége: egy egyedülálló, gyermektelen férfi soha sem állíthatja azt magáról, hogy ő “boldog”. Vagy ha mégis, akkor kinevetik, lelúzerezik, úgy hogy ezt max. egyszer teszi meg és utána tanul belőle. Egy nő pedig állíthatja ezt nyugodtan magáról. Vélhetően fogyasztási szempontból az egyedülálló, gyermektelen férfi túl keveset fogyaszt, ezért a fogyasztói társadalom szempontjából nem az ideális ember. Az egyedülálló, gyermektelen nő pedig csúcsfogyasztó lehet, így a mai világ ideális embertípusaként kezeli őt a kultúránk. Ez a boldogság rizsa pedig csak a kételyeiket altatja el: nyugodj meg, te vagy az ideális ember, köss egy nyugdíjbiztosítást is még gyorsan, hogy halálodig boldogan fogyaszthass.

Kalman
Újságíró

Ez a “kutatás” tökéletesen beleillik a trendbe. A “puha tudományokat” arra használják, hogy a fehér embert arra kondícionálják, hogy ne legyen családja és főleg ne legyen gyereke.

Lásd:

A fehér embernek az ökológiai lábnyoma miatt nem kellene szaporodnia! VS Az elöregedő társadalom miatt a nyugdíjunk biztosítása érdekében bevándorlókkal kell a munkahelyeket feltölteni!

Egyébként meg kit érdekel, hogy boldogak-e a nők? Ha az alapfunkciójukat nem látják el, nem szülnek és nevelnek egészséges fehér gyerekeket, akkor számomra teljesen érdektelen, hogy egyébként hogy érzik magukat.

sRPd
Olvasó
sRPd

” úgy véli, hogy a felmérések helyes értelmezése azt mutatja, hogy a nőkkel szemben a férfiak jól járnak a házassággal, lenyugszanak, kevesebb kockázatot vállalnak, jól keresnek és egy kicsivel tovább élnek, mint nőtlen társaik”

Házas emberként én ezen röhögtem fel. A házas ember azért keres jobban, mert kell, és szintén azért él tovább, mert kell.

tomgal
Olvasó
tomgal
Reszet Elek
Újságíró

Látható hogy a cikk írója semmit sem fogott fel abból mit is mondott Streep.
“Streep megjegyzései felhívják a figyelmet arra, miért veszélyes a toxikus maszkulinitás vitája: az emberek gyakran rosszul használják, és rögtön az erőszakkal és a nőgyűlölettel kötik össze.”

Huffnagel Pista
Újságíró

“If they make an accusation, they better make sure it’s true and make them think twice before they make a false accusation,”

– Drake told the outlet.

FÉRFI!!!

https://www.dailywire.com/news/47977/alabama-bill-aims-punish-false-accusations-rape-ashe-schow

Gejza
Olvasó
Gejza

Társkereső, Andrea, 52 év.
van gyermeke? nincsen
szeretne gyermeket? majd igen

No comment.

wittukind
Olvasó
wittukind

Csak most esett le…aszondja “viselkedéstudományi professzor”-úgy látszik hogy a mondás hogy “adni a szarnak egy pofont” egész új dimenziókat kap….

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ugyanakkor visszaköszönő elem a könyvben, hogy a gyerektelenség miatt másodrendűnek, kevesebbnek érzik magukat az interjúalanyok a többi nőhöz képest.

“Mióta szembesültem azzal, hogy nem leszek anya, sokkal nehezebb a női minőségem megélése. Nagyon szerettem női jógára járni, mégsem mentem vissza többet, mert mi keresnivalóm van egy női jógaórán?” Gyöngyvér, 51 éves

Ez nagyon jellemző. Sokan említették, hogy a családjukban, munkahelyükön éreztetik velük, például utalgatnak arra, hogy sokkal jobban ráérnek, el tudnak vinni olyan feladatokat is, amiket a családosok nem.

https://index.hu/kultur/2019/07/02/nok_gyermek_nelkul_tanacs_eszter_konyv_interju_gyermektelenseg/

ulomenen
Olvasó

Nahát, nahát…. hogy mik vannak!!!! Tanácsok nőknek:

http://lelekgyongyok.hu/ferfiatlanna-teves-5-modja/

common man
Olvasó
common man

Én mindig azt mondtam sosem szabad föladni:
https://www.youtube.com/watch?v=sFqTAvz00IA

Hunn
Újságíró

A Pál Utcai Fiúk már a 90-es években meghirdette az MGTOW-ot, idézem: ” Nem, nem, nem, nem megyek fel, nem kell a testetek, nem, nem, nem, nem megyek fel, egyedül élvezek…” :)
(P.U.F.: Fiatal lányok)

Reszet Elek
Újságíró

Ez a hely kész kincsesbánya! A linked is megérne egy misét…

ulomenen
Olvasó

Ez monnyuk kemény, tényleg lehet feneke a csajnak:

https://www.sportmotor.hu/magazin/az-ironbutt-elso-noi-gyoztese

Farsang Tünde
Olvasó

Azt hittem, csalódni fogok, ha ezt elolvasom, de úgy tűnik, hogy legalább az mgtow-k békén hagynak minket. :) Azzal, hogy mikor fogunk szülni, hogy mindenki más jobban ismeri a mi biológiai óránk működését. Köszi az elfogadást, Férfihang. :D

xcsakx
Olvasó
xcsakx

legalább az mgtow-k békén hagynak minket. :)

A többiek is…… “titeket”……

Hunn
Újságíró

Nem csak az MGTOW-k, kedves Farsang Tünde. Én pl. nem vagyok MGTOW, mégis úgy vagyok a feminista nőkkel, hogy eszem ágában sincs sem patriarchálisan elnyomni, sem szexuális tárgyként kezelni őket. Úgy vagyok vele, hogy az ilyesmi az nem olyan dolog, ami egy nőnek alanyi jogon jár, hanem azt bizony ki kell érdemelni. Gyereket meg aztán főképp nem akarok tőlük.

Úgyhogy én egy feminista nőtől nem akarok SEMMIT. Nem akarok vitatkozni vele a női egyenjogúságról, a nők helyzetéről a társadalomban. Igazából annyit várok csak el, hogy ne is kezdjenek el beszélni hozzám. Számomra nem léteznek. Ha mégis az arcomba tolják a létezésüket, mint pl. te itt a kommentedben, akkor azért reagálok rá, nehogy már azt higgyék.

Úgy vagyok vele, hogy ha feminista nők vagytok, akkor magatok vagytok. Természetesen nem segítek nektek semmiben. Ha problémátok van, oldjátok meg saját magatok. Ha védelemre szorultok más férfiaktól (zaklatás, rablás, nemi erőszak, akármi), akkor védjétek meg saját magatokat. Egyedül vagytok, magatok vagytok.

És ha feministák vagytok, akkor dögöljetek is meg egyedül. Tőlem aztán nyugodtan hihetitek, hogy a tizen-huszon évesen faszkörhintázás után, miután úgymond kiéltétek magatokat, majd harmincöt évesen családot alapítotok és negyven évesen gyereket szültök. Maximum csodálkozva kérdezem magamban, hogy mégis kivel? Mert velem biztosan nem.

De ezt nem fogom a szemetekbe mondani, csak magamban röhögök, mert annyira azért nem érdekel mi lesz veletek, hogy beszélgetést kezdeményezve hallgathassam a hülyeségeteket arról, hogy a ti testetek, ti döntésetek, és a ti dolgotok hogy mikor szültök, meg a biológiai órátok ismeréséről vagy nem ismeréséről. LOL

Ennyi.

31Anna
Olvasó
31Anna

No, ezt olvasva minden feminista a kardjába dőlt! :D Ki fogja őket megvédeni a 120 kg-os kopasz-kigyúrttól, ha Hunn nem fogja ezentúl! Kivel fognak megöregedni, ha kurvakörhintáról leszédült Hunn nem alapít velük családot. :)

Hunn
Újságíró

Téves a kérdésfeltevés, kedves 31Anna.

A helyes, valóban elgondolkodtató kérdés úgy szól, hogy: ki fogja őket megvédeni, ha a Hunn úgy dönt, hogy ideje pofán baszkodni őket, vagy mondjuk megerőszakolni őket és utána levágni azt a hülye fejüket, ha az átlagos, normális férfiak tömegei is megunják a feminista hülyeségeiket és ugyanúgy leszarják őket, ahogy én már most leszarom? És ha megnézed az MGTOW-t, vagy akár simán csak a manoszféra nagy részének modern, feminista nőkhöz való hozzáállását, pl. a lovagiasságról és a nőknek való segítésről alkotott véleményét, LOL… nos, akkor messze nem a holnaputánról beszélünk, hanem ez már itt is van.

Amelyik feminista hülyepicsa meg megöregszik, az magára vessen. Azt meg én még öreg tataként is fel fogom rúgni, félre az utamból, ha nem takarodik magától arrébb, ha látja, hogy jövök. Az öreg feminista nőnek az egyetlen fiatalkorabeli értéke az volt, hogy pinája van, de az férfiszempontból akkor már rég nem érték: tehát nyugodtan a Dunába lőhető mindegyik.

Garantálom neked, kedves 31Anna, minél tovább feministáskodtok, előbb-utóbb annál kegyetlenebbek lesznek veletek a férfiak…

31Anna
Olvasó
31Anna

Kedves Hunn!
Történetesen te is a társadalom védelmére szorulsz. Téged is azért nem rabolnak ki, gyilkolnak meg, erőszakolnak meg, rúgnak fel, mert társadalomban élünk. Téged ki véd meg, hogy ne vágják le a fejedet?

Az átlagos, normális férfiak segítségével valósultak-valósulnak meg a feminista értékek, mert ők is így tartják igazságosnak. Az átlagos, normális emberek segítenek a többi embernek (gyengébb, beteg, öreg, gyerek, alacsonyabb, vékonyabb, stb.) függetlenül attól, hogy az milyen nemű.

Te írtad korábban, hogy a környezetedben nem mered hangoztatni a véleményedet, mert nem értenek egyet veled az emberek.

Egy öreg ember az élete során dolgozott, értéket teremtett, szeretett, segített, stb. stb. Ahogy vélhetőleg neked sem annyi az értéked, hogy mi van a lábad között, a feminista nőnek sem annyi. Nagyjából annyi esélyed van, hogy téged félre rúgnak, ha megöregszel, mint egy öreg feminista nőnek. Nem mindig leszel ám ilyen borzasztóan erős, mint most! Mellesleg ha megöregszel, jó esélyed van rá, hogy feminista orvosnő fog gyógyítani, feminista ápolónő fog ápolni téged.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Most a nőnek van igaza. Az egész civilizációnk arra épül, hogy ha építesz egy házat, abból nem zavarhat el egy “alfahím”. Nem veheti el az autódat sem, stb. Egy dolgot vehet el tőled: a nődet. De általában nem veszik el a nőket, csak megdugják ezek. De ha te is dugod azt a nőt, még mindig nagyobb az esélyed a szaporodásra, mint az emberszabású rokonaink között lenne, ahol az alfahím egyszerűen elzavarhat bárhonnan és elvehet tőled bármit. Üdv a civilizációban.

31Anna
Olvasó
31Anna

A nőtől meg “elvehetik” a férjét. Az ember nem vagyontárgy, megy, ha menni akar, nem elveszik.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Üdv a civilizációban 31Anna. Neked is jobb, hogy nem egy nőstény csimpánz “jogai” illetnek téged is. De én sem vágyom egy hím csimpánz “jogaira”. Te egy kívánatos diófaligetbe tévedve nőstény csimpánzként a következőket választhatod: hágsz a területet utaló hímekkel és eheted te is a diót/elszaladsz a francba. Én hím csimpánzként a következőket választhatom: a velem lévő hímekkel elűzzük a diófaliget birtoklóit és lesz diónk/ elmenekülünk. Az ember nem vagyontárgy persze. De ha nem dugsz velem, akkor nehezebb téged elűzni emberi nőstényként a saját “diófaligetemből”. Nem jobb ez neked is ?

Hunn
Újságíró

Neked van egy diófaligeted, tobbneju? Tök jó.

Tréfát félretéve: azért nincs igaza a nőnek (most sem), mert a világ legtermészetesebb dolgának veszi, hogy körülötte a társadalomban a férfiak, akik ezt a társadalmat alkotják, nem megerőszakolják őt hanem udvarolnak neki, hogy megvédik őt az őt esetleg bántani akaró, rossz szándékú más férfiaktól, azt mondja, hogy az átlagos, normális férfiak bizony ilyenek és mind így gondolkodnak – és nem sül le a pofájáról a bőr, miközben feministáskodik és gonosz, nőelnyomó patriarchátusról hadovál, meg arról, hogy a történelem során a férfiak elnyomták a nőket (az egyébként szintén a fentebb leírt, pozitív férfihozzáállásra épült, régi társadalmakban)…

Naooo
Olvasó
Naooo

Menni a kurvák szoktak, mikor több pénzt néznek ki egy másikból.

Naooo
Olvasó
Naooo

És mikor megfordul és leszúrod egy karóval? Na akkor mit csinál a nők kurvája? Hát megdöglik.

Naooo
Olvasó
Naooo

Nem minden öreg dolgozott, ott vannak a kommunisták, a demokraták, a liberálisok, a kapitalisták, a bankárok, ezek nem dolgoztak sose.

Hunn
Újságíró

Nyugat-Európában már, kedves 31Anna, köszönhetően – többek között – a “Refugees welcome”-táblákat lengető feministáknak, már nem véd meg sem a társadalom, sem a rendőr, ha migránsok részéről utcai atrocitás vagy terrortámadás érne engem. Amin magamban röhögök az az, hogy már a nőket sem, lol, amit a nők meg is érdemelnek a fent említett tábla-lengetésért. De pl. a feminista Svédországban mondjuk, ha az utcán roncsizó migránsokhoz ki is mennek szökőévente egyszer intézkedni a rendőrlányok, akik a nemi egyenjogúságuknak köszönhetően ölthettek egyenruhát, abban sincs túl sok köszönet: megeszik őket reggelire, ahogy azt videofelvételek is tanúsítják.

Én eddig azt hittem, hogy a keresztény, fehér, heteroszexuális férfiak gonosz nőelnyomók, és a gonosz nőelnyomás az általuk felépített kultúra és civilizáció lényege, ami ellen lázadni kell. A feministáktól legalábbis eddig mást erről még soha nem hallottam, nem olvastam. Miféle “átlagos, normális férfiakról” beszélsz hát??? (Amúgy elárulom neked, hogyha ezek az átlagos, normális férfiak felfognák, miről is szól valójában a feminizmus, akkor eszük ágában sem lenne azt sem támogatni, sem igazságosnak tartani. Ezt onnan tudom, hogy én is egy voltam közülük.)

A feminizmusnak nincsenek “értékei”. Ezek az általad is említett átlagos, normális férfiak még nem jöttek rá arra, hogy amikor a feminista nők “gonosz, nőelnyomó patriarchátusról” beszélnek, akkor a feminista nők nem MÁS férfiakról beszélnek! Nem olyan más férfiakról beszélnek, akik – velük ellentétben – nem normálisak és átlagosak, és akik valami érthetetlen okból el akarnák nyomni a nőket. Hanem személyesen és konkrétan RÓLUK! Hogy a feminista nők szemében ŐK az ellenség, nem pedig MÁS férfiak! Majd rájönnek…

Ha másból nem, abból, hogy elmondom nekik a véleményemet. Pár éve még, fiatal fehér férfiként, nemzetközi cégnél dolgozva, valóban tartottam tőle, hogy ha őszintén beszélnék bizonyos témákról, agymosott nyugati kollégák között, akkor engem is ugyanúgy tönkre tennének, mint mindenki mást, aki annak idején mert egyet nem érteni a hivatalos, kultúrmarxista vonallal.

Ma már szerencsére a nemzetközi helyzet fokozódik, az Overton-ablak azóta jobbra tolódott. Trump többek között az olyanok szavazatával került az elnöki székbe, mint én, akiket arra kényszerítettek, hogy vidáman bólogassunk a feminista, kultúrmarxista baromságokra, és akiknek kényszerűségből kellett azt hazudnunk, hogy mennyire egyetértünk pl. a feminizmussal, és hogy még többet akarunk belőle.

Ma már szerencsére más világ van. Ma már leszarom a lehetséges következményeket, és a véleményemet adott esetben akár nyíltan is hangoztatom. És tudod mi a vicces? Néha elég egyetlenegy embernek bátran felszólalnia, hogy az addig a kultúrmarxista hülyeségekre bőszen bólogató többiekről kiderüljön: ők is csak megjátsszák magukat, egzisztenciális félelemből és muszájból…

Naooo
Olvasó
Naooo

Feministáknak nincs kardjuk, csak hazugságuk.

wittukind
Olvasó
wittukind

vagytok sokan ezek a “minket”? honnan jöttetek?

common man
Olvasó
common man

Te ismered ?

Hunn
Újságíró

Csak a fajtáját. Feminista hülyepicsa. Nem is érdemes őket személyesen megismerni, mind ugyanolyan.

Naooo
Olvasó
Naooo

Te milyen neműnek tartod magad? Mert nem egyértelmű.

Blackur
Olvasó
Blackur

Már sokadszor etetitek a trollt…. jólesik emiatt bosszankodni ..? írni írhat reagálni nem kellene ezzel csak a szintjére érsz ott meg rutinosabb.

Szivlapat
Olvasó
Szivlapat

Ja, az egyedülálló, gyerektelen nők a legboldogabbak……., amig pofán nem bassza őket a fal:

https://www.she.hu/herself/20191031-duhos-vagyok-es-elkeseredett-faj-hogy-egyedul-vagyok-csaszar-zsanett.html

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Dolgozik a hörcsög keményen, közben meg a valóság :

“Rég nem a fiú hiányzott. Tettem rá, hogy kivel van, vagy mit csinál. Egyszerűen csak nem akartam egyedül, tevékenység nélkül lenni – és szerintem a legtöbb szakításnak ez a hátulütője. Főleg, ha hosszú volt a kapcsolat. Oké, hiányzik az ember is, de sokkal inkább a megszokás. Hogy sosem vagy egyedül, mindig van valaki, aki elmegy veled programokra, nem kell barátokat vadászni aszerint, hogy kit mi érdekel.
Ha kapcsolatban élsz, van kihez bújni, van kivel tévézni, van kivel sétálni, van kivel színházba, koncertre menni – és a legfontosabb: van kivel tervezni. Ha ő már nincs melletted, mindez megszűnik. Megszűnik a “mi”, és csak az “én” marad, ami számomra ijesztő volt.”

A nő számára a legijesztőbb dolog, ha csak az “Én” marad.
Nem tud vele mit kezdeni. És egy pont után bármit megtesz, csak ne legyen “egyedül”.

https://she.life.hu/herself/20200309-nem-te-hianyzol-csak-a-megszokott-eletunk-tolvaj-vica.html

Gejza
Olvasó
Gejza

“A nő számára a legijesztőbb dolog, ha csak az “Én” marad.”

Persze.
Akkor nem marad kin élősködni.

Milyen érdekes, hogy a férfiak nagy része pedig pont, hogy szereti azt, ha a “csak én” van.
Talán amiatt, mert akkor azt tehet – önnön magáért – amit akar és meg is tesz önnön magáért, amit akart és ezáltal boldog lesz, hogy célt ért.

Jinjangologus
Újságíró

Az önállóság férfi erény. Téves dolog nőben keresni ezt. És nem azért, mert nem találnád.

Nem az a legnagyobb gond, hogy nincs igazi független nő, hanem épp az, hogy sok nő hisz a mítoszban, hogy van és konokul erre törekszik. Ha elérné az utópiáját, az lenne a valódi tragédia: megszűnne benne a nő. A sors iróniája.